Sziasztok!
Először is HATALMAS GRATULA BRINGÁÉKNAK!
Sok boldogságot nektek és sok tejcsit kívánok a picinek.
Aztán gyere és mesélj!
D.V.B!
Ugye nem olyannak ismersz aki megharagszik rád ilyenért?
Engem nehéz megsérteni, de ha valakinek mégis sikerül az nem 1-2 hétig tart nálam.
Neked nincs szerencséd, mert nem sikerült megsértened...
Remélem a miskolci kirándulást komolyan gondoltad, mert viccnek egy kicsit durva lenne.
Szuper lenne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ha a hegy nem megy Mohamedhez...
Persze én már voltam, úgyhogy Te következel.
Viszont ti nem útba ejtetek minket, hanem ide jöttök, úgyhogy remélem nem annyit lesztek itt, mint mi tudtunk lenni nálatok.
Ja, és Patrikot otthon ne hagyjátok, mert Dórinak megszakad a szíve.
Annyira örülök, hogy ekkorát fordult anyukád a kis Liza miatt. Kívánom, hogy maradjon is ilyen.
Igazad van, az ovitól félek. És abban is igazad van, hogy nemcsak Dóri miatt, hanem magam miatt is. A két nagyobbal más volt a helyzet, mert az exem nem dolgozott, úgyhogy szinte állandóan velünk volt.
Dórival viszont épp az ellenkezője. Szinte állandóan ketten vagyunk. Dancsi suliban, apa sokszor napokig nincs itthon, úgyhogy nagyon össze vagyunk "nőve", biztos fájni fog eleinte a távollét.
A nyaralással kapcsolatban köszi a felajánlást.
Tudod amikor visszamegyek dolgozni, nem akarom kivenni azonnal a szabimat ami összegyűlt a 3 év alatt, hanem eltolom majd a nyárra. Épp a fenti okok miatt akarok jó sok szabit tartalékolni, hogy ha valami gond lesz az elválással.
Majd lejjebb ezzel kapcsolatban még teszek fel egy kérdést, olvasd el légyszi Te is!
A nagy fa részleteire (amibe belevágnád a fejszédet
) kíváncsi vagyok.
Persze nem féltelek, amilyen talpraesett nő vagy, mindennel megbírkózol.
Melinda!
Üdv itt nálam!
Jöhetsz gyakrabban is...
Sheila, Melinda (és persze mindenki)!
Semmi gond az off miatt.
Viszont itt ragadom meg az alkalmat, hogy elmeséljek egy sztorit. Talán tanultok belőle.
Nem tudom a gyerek szokott-e nektek rágcsálni, nyalókázni, rágózni a kocsiban. Na nálunk nem volt eddig szokás, de bevallom néha előfordult.
Legutóbbi alkalommal várnunk kellett a kocsiban és a lányoknak adtam 1-1 chupa chups-ot. Aztán megjött apa, elindultunk. Én vezettem, mellettem Dóri (5 pontos övben szabályos, hogy elől ül), hátul apa és Dancsi.
Sötét volt, két falu között, forgalom elég nagy. Egyszer Dóri elkezd ordítani, hogy megharapta a nyelvét. Ez még nem is lett volna gond, de annyira sírt, hogy nem vett levegőt. Biztos van köztetek olyan, aki hallott már olyanról, hogy sír a gyerek, de annyira, hogy nem vesz levegőt, el is ájulhat. Ilyenkor egy kis hideg víz az arcba, ráordítani, vagy pofozni, szóval kizökkenteni, hogy újra sírjon, különben akár tragédia is lehet belőle.
Szóval Dórinál ilyen már előfordult egy párszor, úgyhogy megijedtem.
Próbáltam egy kézzel simogatni, nyugtatni, aztán láttam, hogy itt nagyobb gond van, próbáltam gyengén pofozni, apa kiabált rá, hogy vegyen levegőt, de semmi. Néztem azonnal a tükröket, húzódtam volna le, de a sebességünk sem 30 volt, a padka megdobott volna, úgyhogy fékezgettem. Viszont Dórit is néztem és akkor kiabált egyet apa, hogy vigyázz gyalogos.
Ha ő akkor nem kiabál rám, elütök egy embert. Az nem lett volna mentség, hogy tök sötét volt, semmi világos ruha nem volt rajta, tehát teljesen beleolvadt a sötétségbe. Na ekkor döntöttük el, hogy innentől a kocsiban nincs evés, rágózás, stb. Érdekes módon Dóri azonnal megértette és tudomásul is veszi.
Szóval vigyázzatok nagyon. Én 16 éve vezetek folyamatosan, de ez még nekem is sok volt.
Anyapoc!
Köszönöm, hogy egy kis lelket öntöttél belém az ovival kapcsolatban.
Már biztos, hogy ugyanoda megy oviba, ahová Dancsi járt, úgyhogy még ismernek is minket. Együtt izgultak velünk, hogy Dóri kibírja a pocakomban a Dancsi ovis ballagásáig. Másnap született meg...
Tudod én még attól is félek, hogy akikkel most elkezdi az ovit azok már nagycsoportosok, mennek majd suliba. Félek nem fogják-e bántani, mert ő lesz a legkisebb. Viszont az ovónő szerint azért lesz Dóri jobb helyzetben, mert szeptemberben az egész csoport akkor megy először oviba. Egyszerre fog sírni kb. 25 gyerek. Most viszont csak Dóri szokik, tehát ha sír, az ovónő tud CSAK vele foglalkozni. Remélem ez javunkra válik majd.
Bulcsút szegényt annyira sajnálom amiatt az affér miatt. Nem is tudom mit tennék hasonló esetben. Hogy telt a hetetek ezek után? Megoldódott a dolog?
A mondókákkal kapcsolatban ezek szerint rutinosabbak a mi ovinkban, mert minden hónap elején kaptunk egy fénymásolt papírt, amin a mondókák, versek voltak amiket az aktuális hónapban tanulnak majd.
Na meg nekem már két ovis gyerkőc után nem sok új mondókát tudnak mutatni. Sőt Dóri nagyon sokat már tud is.
És akkor most egy kérdés mindenkihez:
Apa munkahelyén lesz karácsony előtt egy buli. Gyerek ugye ide nem való. Dóri még soha nem aludt mással és máshol. Vigyáztak már rá anyuék, anyósomék, de csak pár órára.
Szerintetek jó megoldás ha elvitetem valamelyikükkel addig egy déli, majd ha az rendben lesz, akkor egy éjszakai alvásra? Ezek után csak kiderül, hogy elalszik-e mással és máshol.
Gondolkozom melyik lenne jobb: a saját lakásunkba jönne a nagyi, vagy Dóri menne hozzájuk. Előbbinél talán követelne engem, hiszen itthon van, miazhogynincs anya?
Utóbbinál talán haza akarna jönni.
Szóval passzolok ennél a témánál és várom a tapasztalatokat.
Ha valaki eljutott idáig, akkor annak minden elismerésem, mert én háromszor álltam fel közben.
De hát így jár aki csak olvas és ritkán ír...
Jó éjt!
K.