[quote="kispocok13"]( írta:kispocok13én anno az orosz-tanár osztályfőnöknek ugattam vissza gimi elsőben (!) hogy igazságtalanul adott valakinek kettest a feleletére ... sírva ment ki az osztályteremből szegény...a pótanyuka-némettanárom védett meg a kirúgástól, így megúsztam egy igazgatói intővel, azzal hogy bomlasztom az osztályközösséget... )
Jelentem nekem is nagy (volt???????????) az igazságérzetem és a szám.
Mi másodikban kaptunk egy új, fiatal magyar tanárnőt. Egy költő volt a férje, aki addigra már meghalt. Totálisan más világban járó, pedagógia pályára abszolút alkalmatlan volt. Rendet nem tudott tartani, de az 1*1-ben is képes lett volna valami felemelőt találni.
Negyedikesek voltunk, már az érettségire készültünk, amikor felhívta felelni az egyik csajt. A szokásos miregondoltaköltő című kérdés volt. Ez keveseknek az erőssége, ennek a csajnak sem ment. Elolvasta ugyan a verset, de ennyi. Megkapta a karóját, egy kiosztás kíséretében.
Erre udvariasan feltettem a kezem, és közöltem vele, hogy ez igazságtalanság volt. Mert az egy dolog, hogy nem tudta elemezni a verset annak ellenére, hogy elolvasta, de mi alapján kéne tudnia. Ugyanis ő nem tanított meg minket arra, hogy hogyan kell egy verselemzést elkészíteni. De más egyebet se sűrűn tanultunk tőle. Nyelvtan tételeket dolgoztat ki velünk, de a fontosabb irodalommal meg sehogy nem állunk. Konkrátan semmit nem tanultunk amióta minket tanít, és nemsokára érettségizünk, mi lesz így.
Na ná, hogy sírva ment ki.
Különösebb balhé nem lett a dologból, de azért az ofő nem kifejezetten pártolta ezt a fajta viselkedésmódot.