A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Hat van 3 erkely, de abbol egy hasznalhatatlan mert a foutra nez es egy nap alatt fekete poros es koszos, valamint eszak/eszakkeleti es ezert meg csak nem is napos. Na d ehangos, alatta ott az uzletek (meg ha csak muszaki jelleguek is) es a parkolo meg a forgalom. A masik oldalra nezo meg nyugati nagyjabol oda meg nap csak delutan, ami nem is lenne baj, csak tajolasa miatt irtora szeles, akkor is ha amugy nincs is kinn szel... tuti a tajolasa miatt van ott mindig legmozgas, na az a bebiszoba erkelye. Azert meg majd megvizsgalom jobban a szitut, de felig az iz ralat meg a foutra ahol a forgalom es a zaj van.
Es marad a hatso erkely, ami deli, napos meleg es ott van a fuggoagy es oda szoktam tergetni is mert pillanatok alatt szarad ha jo ido van (de itt mindent le kell takarni, mert meg tavasszal meg telen is olyan eros a nap, hogy kiszivja a ruhakat 1-2 ora alatt is, a fehereket is am hazavagja rendesen) na oda lenne jo az agy... na de ehez kb ket haromszor ekkoranak kene lennie :D:D igy minden utban van mindennek... es idonkent meg a szomszed is a nyakamba tereget (meg persze oda raz ezt azt, joban vagyunk amugy, de ez nem gatolja meg ebben :D:D)
Kép
Ez volt a szomszed eddigi legextremebb 'hozzank' tergetese :D:D Macskak kaptak tole fraszt elso kanyarban, de en is azt hittem beborult, mert sotetebb lett igy, hogy lefuggonyozott minket par orara :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára luna6 2010.05.19 14:50-kor.

luna6

Hat ezaz, hogy nem tudom mit szolna a fuggoagy mentesiteshez :) A legtobbet o hasznalja. Oke, neha en is (igy terhesen is irto kenylemes, de nehez beszalni meg kiszalni, roszabb mint az auto :D:D) de inkabb o estenkent meg het vegen... hat majd megkerdem van e valami alternativ otlete :)

luna6

Luna, így azért kevésbé hangzik már jól a 3 erkély :roll: Akkor lehet, hogy a mi udvarunk jobb?? :shock:

Jelentem Apa elindult!!!!! :P Nemsokára nekem is lesz kókuszmatracom!

Kép
Kép
hari

Hat ha az udvarra siman ki tudod tenni az utazoagyat, akor sokkalta maris :) Nekem ha egyaltalan, akkor is logisztikazni kell vele :) Azert az a hatso erkely (a lefuggonyozott) jo dolog, egy patakra (esozeskor folyam) es nemi ersod csalitosra nez, bar kozvetlen alatta vannak a garazsok, igy az ottani elet zajai is hallatsznaka, de osszesegeben egy termesztkozelibb hely :d

luna6

Hari hurrá!

Kíváncsi lennék rá Luna, mit szól a férjed... már csak azért is, mert Te tök keveset mesélsz róla :) én meg ilyen kíváncsi típus vagyok... mert ugye neki első gyerek... és mit szól? be van e zsongva? milyen? tapogat? érdeklődik? amúgy kedves ember? apás szülés?
rájöttem, hogy a hozzá fűződő viszonyról jó keveset tudunk, de biztos jó pasi lehet, ha a "fél világot" átköltözted érte :)
amúgy ezt veheted költői kérdésnek... mert ez is a mániám, hogy szeretek belátni mások magán életébe :)

ja és a képen kurta jót röhögtem :)

Kép
Kép
Kép
konkri

hogy jo pasi e? hat ilyen :D Kép
Es hogy mit szol? Hat majd felvetem neki a dolgot es elmeselem :)
Neki elso gyerek, meg szerintem utolso is. Marmint sajat. Mer o a masoket gyujti be :D Exnejenek volt egy gyereke mastol (bar teny, hogy sosem elt veluk a gyerek, csak lathatasokon volt vele, de terhesen jott ossze a csajjal :D) Hat hogy mennyire van bezsongva nem tudom, de a vizsgalatokra mindre jott, mert o akart. Igazabol talan o apas szulni is akar, de azert nem tema csak, mert egyreszt nekem nem letjerdes, masreszt meglassuk hogy alakul, hova lehet tenni a Mancit eppen akkor.

luna6

hát Luna... megállapítom a leírtakból és a látottakból, hogy jó választás... :wink:

Kép
Kép
Kép
konkri

Úgy olvasom, Anyóst többen nem szívlelitek... Nikvik, nagyon nem irigyellek, Neked a kislányodra kellene koncentrálni és befele figyelve vhogy kibírni a fekvést, nem pedig a zavaró tényező miatt idegeskedni. Tudom, milyen érzés, ha egy másik emberrel nem vagy azonos hullámhosszon, sőt, a jelenlétében mintha a levegő is másképp rezegne, a Te energiád meg csak fogy. Valahogy meg kellene próbálnod az egészet nagyon félvállról venni, és nem tördőni mással, mint magaddal. Kitartás!
Ja, és akkor most Neked biztossá vált a császár? Nem emlékszem, hogy ez már korábban eldőlt, vagy mostanában?

Geoo: hihetetlen pörgős napjaid vannak, csodállak érte. Nem a programjaidat szeretném, hanem az aktivitásodat, vagy csak egy részét... sokkal kevesebbtől is kész vagyok, és ami a legrosszabb, néha leguggolok vmiért, és egyszerűen alig tudok felállni. Pl. összesöprök és a férjemet úgy várom haza, hogy a kupacokat már neki kell lapátra tennie. Megvisel a hajolás, minden. Egyre nagyobb a hasam.

Na, Rózsa Rólad végképp ne beszéljünk, olyan aktív vagy itt a szülés küszöbén, hogy ámulok. És persze gratulálok hozzá.

BhDetti: nagyon jó a babaszobátok! Nekünk sajnos még játszószőnyeg, ilyesmi, és játékszerűségek nincsenek, csak az alap bútorok. Ízléses, szép szobátok lett, ügyes vagy.

Nekünk is megérkezett tegnap a pelenkázó komód. Nagyon klassz, 4 fiókos, és 90 cm széles, és amit én nagyon szerettem volna, hogy magammal szemben, ne oldalvást kelljen fektetni rá a babát. Hiába csak 40 valahány cm mély, a teteje úgy van kialakítva, hogy mögé is belóg egy jó nagy rész, meg elé is, így a baba kényelmesen elfér. Pelenkázólapot is a nagyot vettük rá.
Nekem valószínű nem lesz külön babaszekrény, mármint a ruháinak, hanem a komódban próbálom tárolni majd a ruháit. Kezdetben mindenképpen. Remélem, elférek majd. Most, hogy meglett ez az áhított bútordarab, neki is álltam az első adag ruha mosásának.
Direkt vettem folyékony mosódiót meg öko fehérítőt, és simán ecetes víz volt az öblítés - nagyon jól sikerült. Irtó jó érzés volt újra a babaruhákkal foglalakozni, amik vagy 2 hónapja dobozban álltak. És irtó jó érzés, hogy legalább őneki ilyen tudatosan válogattam a szereket.
Úgy nézem, hogy a textilpelusokkal, minden ruhával együtt megleszek kb. még 3-4 mosással, s ez tökjó. 7 kg-os a mosógépünk, így ezekből a pici holmikból nagyon sok belefér.

Ha végre be lesz pakolva a komód polcaiba, és a kórházból hazahozó ruhák a hordozóba, szerintem egészen megnyugszom. Mondjuk az utóbbiból 2 méretet rakok össze azt hiszem, mert egyelőre halvány gőzünk nincs Szende méretéről... vagy szerintetek az 56-os jó kell legyen? Jó lenne, mert abból van csuda édes igazi hazahozós szettem: talpas felül kapcsos rugi, alá ujjatlan csipkegalléros body, kardigán és kissapi. Minden hófehér, és mindenen ugyanaz a kis hímzés vagy csipke vagy mi megy végig, nagyon édi, igazi klasszikus kórházból hazajövős holmi, még a teszveszen bukkantam rá.

A védőnővel beszéltem, ajánlott egy doktor nénit, akit iwiw-en meg is tudtam nézni s 1,5 hét múlva lesz alkalamam találkozni is. Ha személyesen is tetszik, ő lesz a választott gyerekorvosunk.

Még nincs meg a bébiőrünk, nincs kiságy fölé akasztható forgó, semmi egyéb játékszerű, falikar, orrszívó, szennyes-, és pelenkatartó. Mérleg sincs, de szerintem már nem is lesz, kifaggatom majd a védőnőt, lehet-e bérelni. Ti mennyire tartjátok szükségesnek egyáltalán? Bölcső félig készen, abba kell még szivacsot vennem, de csak ha már áll. Férjem e hétvégére ígéri... hm, meglátjuk.

CTG-m a jövő hét utáni szerdán lesz újra, akkor már a 37. héten leszek, annak is a közepén. Nagyon remélem, egyben leszek, mert nekem még kell idő. Igaz, hogy egyre nehezebb minden, mégis kell még nekem, hogy minden meglegyen, meg amúgy is min. a 37. hetet szeretném tölteni. Szülésről változatlanul nem tudok túl pozitív gondolatokról beszámolni, valahogy úgy vagyok, mint Geoo a kórházban.
Ömlött a tenyeremből a víz, és olyan menekülhetnékem volt legutóbb. Negatívan sem gondolkozom, csak ezerrel terelek, ha eszembe jut, hogy még ráérek, stb.
Azért e hétvégén végképp berendezem a táskákat, mert kaptam a kórházból frissebb listát, hogy kell vinni a babának plédet, meg a szülőszobára nem egy, hanem 2 hálóinget, meg egypár dolog van rajta, amit nem úgy és nem annyit raktam össze. Újra végigmegyek tehát a listán, és most már sterilizálom a mellszívót is, és bekészítem. Közben elképzelésem nincs, hogy nekem hogyan lesz majd tejem, s mi hogyan fog történni. Még mindig nem méretes a mellem, és kényelmesebb melltartó nélkül, mint abban; de rmeélem, majd amikor kell, minden működni fog, mint a karikacsapás.
Jah, a mellbimbóm közelről nagyon nem szép , csomó dudor lett rajta, mármint az udvarán, és sötétbarna pöttyök is, meg olyan pici valami, szemölcs szerű is. Tudtommal ezek ilyenkor természetesek, de irtó fura.

detti_10

most próbálom összerakni- Exnejenek volt egy gyereke mastol (bar teny, hogy sosem elt veluk a gyerek, csak lathatasokon volt vele, de terhesen jott ossze a csajjal Very Happy)
érdekes eset lehetett így...

Kép
Kép
Kép
konkri

Detti: mérleg: "irtó fontos" ha magad akarod stresszelni...
felesleges! mert csak magad parázod, hogy van e elég tej, miért csak ennyit szopott... az első 6 hónapban úgy isnézni fogja a védőnő, hogy hízik e... ennyi elég...

Kép
Kép
Kép
konkri

Luna, szerintem is jópasi a férjed, legalábbis a kép eléggé jó 8) De hogyhogy nem tudod, mennyire van bezsongva, zárkózott?
detti_10

ja és sztem egy átlag bébinek jó az 56os ruccencs... már csak azért is, mert a rucik bővek, ők meg még a ruhában is össze lesznek gömbölyödve... enyim gyerek 54 cm volt és lötyögött rajta eléggé a rugi... mondjuk gyorsan növő "fajta" volt :) de z első hónapot 56-osan nyomtuk... aztán már nem... mert 3 hósan már bőven duplázott a drága...

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri: mérleg - végülis én is arra gondoltam, ha nézi a védőnő, és mondjuk milyen gyakran, hetente? akkor az abszolút kiváltja a mérlegelgetést, amiről szintén azt hallottam, hogy nem érdemes túl sűrűn. Talán koraszülötteknél lehet jobban jelentősége.
detti_10

Luna,
majdnem hasonló most is a rendszer.
úgy van, hogy amiket tantárgyakat megcsináltam idén, azok már megvannak, és azzal, hogy nincs meg az alapvizsga nem szállnak el, hanem csak ahogy írtad olyasmi mint a félév ismétlés. tehát a következő félév tantárgyait nem tudom felvenni :twisted:
de amiket megszereztem, azok megmaradnak enyémeknek, szóval most halasztok egy fél évet, aztán majd a tavaszira regisztrálok megint, igaz akkor sem vehetek fel szakos tantárgyakat, csak majd az azután következő ősziben (ha sikerül az alavizsga).
úgyhogy szépen felveszem majd az alapvizsgát, meg a minoros tárgyaimat... de nem baj, Dávid 6hónapos lesz, legalább nyugis lesz a flévem, nem lesz olyan marhasok tantárgyam.
híííííí nem most mentem először a védőnőhöz, úgyhogy elég gáz :oops: :D de mentségemre legyen a terhességi szenilitás, meg az, hogy eddig mindig kocsival mentem :D

Konkri,
az alapvizsga arra kellett (volna) nekem, hogy továbblépjek a következő félévbe... de most nem nagyon tudok felvenni szakos tárgyakat, de nem baj, mert jövőre majd sikerül, és addig sem úszik el 2államilag finanszírozott félév, csak egy, mert a másikat, az őszit halasztom...
amúgy meg minden kurzusnak meg van állapítva hogy hány kreditet ér. annyit vehet fel az ember amennyit akar, de ha sokat vesz (az előírt keretet túlhaladja) akkor fizetnie kell :? illetve 2félév alatt 27-et minimum teljesíteni kell, különben államilag finanszírozottból költségesbe sorolnak át.. :(
én sajnos most nagyon hülyén vettem fel a tárgyaimat, és ha nem írom meg holnap3ig a beadandómat, akkor veszítek 4kreditet (mert ez a kurzus ennyit ér) és akkor 27helyett csak 25kreditem lesz meg :shock: :( szóval kettő hiányozni fog...
de ha meg tudom írni (amit kétlek, mert babaszobát rendezgettem és még el sem kezdtem :oops: ) akkor meg 29kreditem lesz, tehát 2vel több...jó lenne... óóóóó
most besz@rtam a félelemtől, úgyogy elkezdem írni...
ja, jegybeírás.. jó is lenne ha a to-n beírnák :lol:
amúgy nálunk digitális a rendszer (ETR) mindent azon keresztül intézünk, de index is van hozzá. és amikor leadom az indexet, egyeznie kell az ETR-rel..

Luna,
jól tereget a szomszédotok :wink:
Vendég

Én is, én is kiváncsi vagyok!!!! Mindenre! A legapróbb részletekig! :lol:

Detti, akkor neked még drukkolok, hogy ne szülj, hanem legyél mindennel kész, amivel szeretnél! Mérleg szerintem sem kell. Én is agyonstresszeltem magam miatta. Most nem lesz.
A melleddel meg hidd el, hogy minden jól fog működni, ha itt lesz az ideje :lol:

Megjött a matrac. De rögtön sikerült is összevesznünk miatta. Rátettem a lepedőt és mondom Apának, hogy emelje fel akkor az ágy alját, hogy a végleges helyén legyen a matrac és feltehessem a rácsvédőt is. Na hát persze, hogy nem lehet azt most megcsinálni, majd..... Ettől hülyét kapok. Tegyem csak be a matracot, majd valamikor felemeli. Betettem. Erre bejön és kérdezi, hogy most mi a baj. Mondom, hogy utálom, ha valamit feleslegesen 2x kell a kezembe venni. Miért nem lehetett ezt a számára fél perces nagy melót megcsinálni, akkor most teljesen megcsinálhattam volna az ágyat. Így majd ha valamikor felemeli, akkor állhatok neki felkötözni a rácsvédőt. De ahhoz ugye megint ki kell majd venni a matracot, megint visszatenni. Ami semmi mozdulat, csak maga az elv idegesít, hogy mi mindent így csinálunk kb. Egyik kézből a másikba, egyik szobából a másikba, egyik sarokból a másikba stb. Egy kész tortúra, mire minden a helyére kerül, egy mozdulat helyett legalább 2-3 mozdulatsorral. Na, kidühöngtem magam. A rácsvédőt meg majd ő felköti...

Kép
Kép
hari

Na en itten :)
Szal az van, hogy exnej akkor meg baratno valami kalandbol vagy hogy terhes lett. Egyreszt marhara es egyaltalan nem akarta a a gyereket (gyereket sem ugy egyebkent asszem) masreszt a pasi sem volt mar meg mire kiderult. Illetve nem voltak egyutt.
Valoszinunek tartom, hogy nem teljesen veletlenul ekkor a csaj felhivta egy volt futo pasijat/ismeroset (ez volt enyimember) es osszejott vele... szerintem ismerte mennyire nem egy hatarozott alkat, egy ido utan persze (eleg hamar azert) bevallotta a terhesseget is. Enyim embre meg eltette jobbik eszet zsebre es igy belement a kapcsolatba. Anno meg nem volt abortusz lehetoseg itt es ezert ez hivatalosan szoba sem johette, bar a csaj ezt akarta (fu alatt megoldhato volt) de anyjaek regi vagasu konzervativ es ellentomndast nem turoek voltak (lehet onnan jott a sugallat is, hogy gyerek lesz pasit is kell szerezni barmi aron ehez) igy hat meg kellett szulni a gyereket :) A szules persze csaszar volt, az alakja miatt, akkor meg ott megjelentek atyai nagyszulok is melluket verve, hogy hat a gyerek... meg anya nagyszulok is... meg enyimember is ott volt, bar nem benn persze (nem normalis, de mar megmondtam neki) es volt nagy balhe. A csajnak ugye gyerek nem kellett igazan, igazabol apukanak sem, aztan volt elhelyezes es vegul az anyai nagyszulok lettek a gyamok, ok neveltek a gyereket illetve nevelik azota is. Bar a csaj meg oda ment hozzajuk haza a korhazbol gyerekestul, de a gyerek azonnal nagyira maradt (at is vette az iranyitast azonnal anyospajti) es o meg elte tovabb eletet es randizgatott emberemmel. 8mondom nem normalis, kerdeztem is tole, o ezt akkor nem latta, hogy ez nem normalis? :D:D) Mindenesetre aztan volt eskuvo, es emberemmar a naszuton bejelentette, hogy el akar valni :D:D:D:D Aztan huztak vagy 7 evig...
Na szoval igyesett, hogy a nem vart es nemkivant gyerek megszuletett es a nagyszulok nevelik sajatjukkent azota is. Igy emberemnel csak hetvegente fordult meg a kisfiu anyai lathatason vagymin.

luna6

Nem tartozik szorosan a tortenethez, de hogy milyen szamomra abnormalis egy csalad volt exnej familije. (sosem lattam oket, szal nem szemely szerint ok, hanem a sztori beteges nekem)
Exnej apja es anyja elso unokatestverek!!!!! Ennek megfeleloen el lehet kepzelni... szuletett ket gyerekuk. A fiu olyan szinten serulten, hogy bele is halt valamikor gyerekkoraban. Exnejnek 'csak' agydaganata volt szuletesetol, amit felnott koraig nem kezeltek ki tudja miert, aztan akkor elkezdett brutal dolgokat okozni, ugyhogy kulfoldre kellett vinni mutetre... szerencsere sikerult es tulelte es jol van. Ellenben parhuzamosan kijott rajta egy egyes tipusu diabetesz a nem vart semmibol. Ezek utan csoda, ha a kissrac teljesen egeszseges es ep.

luna6

Sziasztok!

Jelentem még én is élek. Valami lehet a levegőben, mert egy kis boltba mászkálástól, mosástól, felmosástól én is rendesen bekeményedtem, meg volt pici mensis görcs is. Vettem be magnéziumot és 3 óta fekszem.
Tegnap voltam szemészeten, nem romlott a szemem, és semmi akadálya a természetes szülésnek. Hurrá!

Geo, sajnálom az alapvizsgát, majd legközelebb biztos sikerül! Vigyázz te is a mászkálással ám!

Detti, nagyon szép a babaszoba, nagyon hasonló az ízlésünk. Nekünk ugyanez a bordűr van, csak sima tigrises végig. A fal meg nem narancs lesz, hanem zöld. Duluxnak az Alpesi rét fantázianevű falfestéke. Hétfőn megvettük a laminált parkettát is, gyereklámpákat, harmonika ajtót. Jövőhéten indul a babaszoba projekt. Hál istennek, hogy ez is meglesz. Holnap én is összepakolom a kórházi cuccot, meg kinyomtatom a gyerek irataihoz az igénylőlapokat, összekészítem Apának azokat is. Lassan megnyugszom és várhatjuk mi is nyugiban Natit.

Rózsa, egész jól kihúztad a végéig!
Heni, neked mennek a drukkok, nagyon közel vagy már a végéhez.

Luna, szép kis családi történet. Férjed tényleg jó pasi! :)

A babaruhákat milyen szárító állványon a legjobb szárítani? Nekünk olyan nagy, 2 szárnyas van. Vagy jobb a csipeszes, vagy az az ikeás több oldalas?

Kép
jenny29
Mór

Huhh, még egyben vagyok. De felállni alig tudok, úgy fáj a derekam, plusz minden egyes izmom. Emberem le is feküdt, szegény, a kezét alig tudja megmozdítani. Reggel meg megy megint dolgozni korán.

De! Kész lett a szoba és az előszoba festés is, már csak apróbb dolgok vannak hátra. A konyhában minden egyes mm2-t átsikáltam, nem tudom, hogy bírtam. És még hogy fogom a szobával és az előszobával is. Na meg a többi helyiséggel, amik szintén háborús övezetté váltak... De szépen lassan majd meglesz. :roll:

Luna, ez a teregetés durva. :shock:

Heni???
foltivspicur

Sziasztok!

Benézek, mielőtt indulunk vacsizni. :)

Látom még mindenki egyben. :)

Megvolt nekem is az NST. Hiába volt időpontom, így is majd 1,5 órát kellett várakoznom, persze feszült voltam, mert se egy szék, se egy pad, ott kell a kismamáknak a sötét, levegőtlen, meleg folyosón ÁLLDOGÁLNI, ráadásul teli olyan puruttya kismamákkal, hogy hozzá sem mernék érni, nehogy elkapjak valamit, plusz az egész pereputtsuk, és hangoskodnak, büdösek, negatívak, szívják az ember enegriáját, parádéznak, hogy ez fáj, az fáj, "gyöjjön mán ki az a gyerek, szedjék ki", mert ő bizony már nem bírja. Áááááá, legszívesebben lecsaptam volna némelyiket!!!

Na, mindegy, de maga az NST rendben volt, de nem néztek semmi mást, csak a baba szívverését, se fájást, se méhszájat, se semmit. Ja, meg vérnyomást, aztán ennyi.
Jövő szerdán megyek megint. De legalább elmondták hova kell menni, ha indul a szülés, és mit kell tennem, ha nem indul a kiírt napig. Na, nekem ezen problémázott a szülésznő, merthogy Én péntekre vagyok kiírva, és ha nem indul, másnap kell bemenni, de uyge az szombat, ezért nekem a kiírás napján kell bemennem, nem másnap. :? :evil: Szóval remélem elindul magától, még egy nappal sem szeretnék odabent többet eltölteni, mint muszáj, jujj.

Aztán védőnőnél helyi szuperanyu tartott tájékoztatót, hogy Ő mit hogyan csinál a szuperbabájával. Megjegyzem, Náluk azért minden szépen alakul, de Én azért találtam a gyerek viselkedésében kivetnivalót. :D Úgyhogy Én nem leszek ilyen "szuperanyu". :)

Most meg végre a hajam is szép, és megyünk végre évfordulózni. :D

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Sziasztok!!!

Bocsi, de csak most jutottam el oda, hogy bekapcsoljam a számítógépet.

Visszaolvasni még nem volt időm, mert annyit írtatok tegnap este óta, hogy ezt képtelenség gyorsan elolvasni. De megígérem, még ma bepótolom.

Rólunk:
10-re mentem NST-re. Mutatott némi összehúzódásokat, de semmi különös. A múlt heti sokkal durvább volt.
Doki megint megvizsgált, és mivel nem sok minden változott múlt hét óta, közölte, hogy nyugi, a pillanatnyi helyzet alapján nem a napokban fogunk szülni. De természetesen, ilyenkor már bármikor felgyorsulhatnak az események.

Úgyhogy kértem újabb időpontot a jövő heti NST-re, és várakozok.

Úgy tűnik Rózsával együtt, mi már beálltunk az ilyen várakozó pozícióba.

Arra gondoltam, hogy mivel bebiztosítottam magam, hogy ne legyek itthon egyedül, meg mivel már annyira szeretnék túllenni az egészen, pont ezért húzódik el, mert annyira akarom.

Mától megfogadtam, hogy nem gondolok rá ilyen görcsösen, teszek-veszek mindennap úgy mint máskor. A gondolat sok mindent befolyásol, és talán ha próbálok nem tudomást venni az elkövetkező napok történéseiről, akkor biztosan bekövetkezik az, aminek majd jönnie kell.
Vendég

Sziasztok!

Kint vagyunk az inkubátorból!!! Kereken 2000 gramm kicsi Léna és végre megfoghattuk, megölelgethettük, etethettem, megpuszilgathattuk. Nem is tudom leírni, milyen gyönyörűséges érzés volt.
Eddig minden rendben van, a vizsgálatok nem mutatnak semmi negatív dolgot, ma is, holnap is lesz egy vérvétel neki, meg hát folyamatosan ellenőrzik őket különféle orvosok.
Remélem, hamarosan elérjük a 2300 grammot és hozhatjuk haza. Most 45 grammokat eszik napi 8-szor, hol egymaga küzd meg vele, hol szondán keresztül orrán vagy száján keresztül nyomatják bele szegénybe, de ügyes nagyon, csak még hamar elfárad. Szerencsére harcol a pocakjáért, az emésztéssel sincs gond, evés után pedig alszik és mosolyog.

Hát ezek a hírek rólunk.

Nektek további szép és nyűgmentes napokat! Gondolok rátok sokat és igyekszem mindig átfutni a hsz-eket, de időm az semmi.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
***csilla***

Csilla, megríkattál a képekkel!! Nagyon örülök, hogy már kikerült az inkubátorból. Egész más lehet azért így, hogy a kezedben tarthatod! Nagyon nagyon sok egészséget, gyors gyarapodást kívánok, hogy minél hamarabb hazavihessétek!
Gyönyörű szép kislány, tényleg gratulálok Neked és a Párodnak is!
Olvasgass minket, nem sokára mi is "beindulunk" bár addigra Te már OTTHON gyakorló anyuka leszel!

Kép
Kép
hari

Heni, bocs hogy ezt mondom, de el lehet ezt így dönteni, hogy nem gondolsz rá ilyen görcsösen? Hiszen pár napod van, hogy a fenébe ne gondolnál rá????? :lol: Jó, persze értem mire gondolsz, de szerintem ez a "türelmetlen várakozás" az utolsó napokban pont annyira hozzátartozik a dologhoz, mint az elején a hányinger, a végén meg a szülés. Igenis tessék csak várni és türelmetlenkedni, mind azt fogjuk csinálni, Te se maradj ki :lol:
Amúgy csak azért húzlak, mert egész nap nem jelentkeztél és én már azt hittem, hogy lassan túl vagy az egészen. Aztán kiderül, hogy nem is. :roll:
A lényeg, hogy éld a napjaidat, hisz Bogi gondolom elvárja, hogy foglalkozz vele, a pocaklakó meg így is, úgy is kibújik amikor akar. És azért jó, hogy legalább most este bejelentkeztél, így már fogok tudni aludni. :lol:

Kép
Kép
hari

Picur, tök jó hogy már így előrehaladtatok, de azért ne erőltesd magad túl. Még van azért időd, inkább lassabban csináld és pihenj többet. Én már attól elfáradok, ha elolvasom mit össze dolgozol!

Kép
Kép
hari

Hari:
Végülis tökre igazad van, ami a türelmetlenkedést illeti. Ahogy az "öregek" mondják - gyerek még benn nem maradt. Ha nem a héten, akkor majd kibújik azután. Teljesen mindegy mikor. Amikor ott tartunk, akkor már úgysem lehet visszacsinálni a dolgokat. Addig meg élvezem a viszonylag "gondtalan" napokat. Mert azért két gyerekkel biztosan borul a mostani megszokott napirend.
Megijedve nem vagyok tőle, idő kérdése, hogy mindannyian összeszokjunk, és kialakuljon egy újabb napirend.

Csilla:
Én is megkönnyeztelek! Nagyon édes Léni baba! És bizony így a képek alapján nagyon is sokat hízott. Számokban kifejezve nem tűnik soknak, de az ilyen picuroknak ez a súlygyarapodás óriási jelentőséggel bír.
Szorítok, hogy mihamarabb hazakerüljetek. De ha Léni így folytatja a harcot a napi betevő falatjáért, akkor ez az idő már nincs is olyan messze.
Vendég

Csilla gratulálok a szép mérethez!!! Nemsokára mglesz az 300 g is és tényleg mehettek haza :D
Léna baba gyönyörű :D

Hari én ugyanarra jutottam, mint Heni. Minél inkább szeretném, hogy megszülessen, annál inkább megvárat és az lesz a vége (bár ezt nagyon nem szeretném), hogy meg kell indítani.
Bár abban meg neked van igazad, hogy az izgatott várakozás, hogy na? na? ez is hozzátartozik :lol:

Geo sajnálom, hogy nem sikerült a vizsga, pedig nagyon szorítottam neked :D
Majd, amikor már ráérsz, tegyél fel képeket. Miket fogsz festeni?

Detti10, Rózsa én is nagyon félek a szüléstől :roll: ezért is sürgetném annyira, hogy minél előbb meglegyen, meg természetesen azért is, hogy végre én is magamhoz ölelgethessem és puszilgathassam a kisbabámat :D
Én egy szatyor ruhát válogattam össze hazamenősnek, van benne hideg, meleg ruha, meg overáll is :lol: Tegnapelőtt is csak 6 fok volt..

Konkri irigyellek ezért a nagy elhatározásodért, hogy ennyire meg tudod szervezni a napodat :D nekem csak ritkán sikerül és általában kétségbeesek, ha elúszom, nem vagyok rugalmas :lol:

Nyuszika Boldog évfordulót!!
Na lehet, hogy úgy járok, mint te, mert én is péntekre vagyok kiírva, akkor már lehet, hogyha addig nem történik semmi, akkor be kell feküdnöm aznap? Jövő csütörtökön mindenképpen kiderül, mert akkor lesz a következő NST.

Gem nagyon szépek a lányaid :D gratulálok az átalvós éjszakához!! Hogy érezte magát a pici lány a suliban? Ott nincs beszoktatás?

Luna nemsemmi szomszédod van :shock: nagyon figyelmes :D

Rólam csak annyi, hogy jövő csütörtökön megyek NST-re, péntekre meg ki vagyok írva. Ez így egy kicsit vicces nekem. Vissza is hívtam a recepcióst, hogy nincs-e korábbi időpont, de azt mondta, hogy nincs. Hát majd meglátjuk.
Ja és nincs olyan nap, hogy valaki meg ne kérdezné, hogy na? na?
Tőletek is?

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Talinn:
A héten nem voltál NST-n? Jóslófájásokkal hogy állsz? Vannak? Nyákdugóval találkoztál már?

Hát ami azt illeti, már te is nagyon ott vagy a finisben.

A végén még az lesz, hogy akik kb. egy héttel utánunk vannak, majd szépen beelőznek. Mi (Rózsa, Vok, Te, Én) meg majd várunk és várunk....
Vendég

SZÉP ESTÉT!

No, visszaolvastam a mai nem semmi termést.

CSILLA: Nagyon örülök Léna gyors gyarapodásának.Ez a királylány egyre szebb, nagyon büszke lehetsz magatokra!Kívánok nektek gondtalan napokat és gyors hízást!!! A te sebed, közérzeted milyen?

LUNA: A szomszédod teregetésésn én nem tudom sírnék, vagy nevetnék kínomban.

NYUSZI: Átérzem helyzeted, a játszótér is hemzseg a szuperanyukáktól!!!

MÉRLEG ÉS LÉGZÉSFIGYELŐ:

Jó tanács, ha akarjátok, elolvassátok....Jár a pofám.
Nálunk itt a klinikán úgy volt Lilivel, hogy a távozás napján a csecsemős orvos mégegyszer átvizsgálta a gyereket , és elmondta a javaslatait.
Távozáskor a csecsemős orvos javasolja, ha kis súlyú a baba a mérleg kölcsönzését, még telefonszámot is ad hozzá.Kb 1600 FT/hó.
Ha a légzésével volt valami gond, akkor a légzésfigyelő kölcsönzését is szokták javasolni.Ez kb.2000 Ft /hó.

Egyéb( teljesen egészséges, időre született) babához nem kell, csak ha anyuka felesleges parát akar a szabad perceiben.

HENY: Akkor még te is egyben.
Szurkolok, hogy megszülj, ha szeretnél!!!!

RÓLUNK: Mai NST és áramlás alapján vasárnap szülünk.
Minden érték rendben van, de mivel előzőleg császáros voltam nem enged a doki túlhordani.
Vasárnap meg amúgy is dolgozik a szülésznő és az orvos is ügyel.
Asszem én is ráérek...
Holnap NST lesz.Pénteken amnioscopia és méhszájvizsgálat.
Szombaton nem tudom kell -e menni.
Vasárnap meg szülésindítás lesz.

Írjon már valaki egy elérhetőséget, kinek szóljak, ha kettőben leszek????
Vok-nak akkor nincs net-je?

No, nem jár a szám...
Holnap jelentkezem.
SZÉP ESTÉT MINDENKINEK!!!

Kép
rozsa1979

Rózsa:
Hát ez egyre izgalmasabb!!! Nagyon szorítok, hogy minden rendben legyen és simán menjen. Nagyon izgulsz, így, hogy tudod előre, mi fog történni vasárnap?
Vendég

Hari,
En ugyan nem hagynam, hogy o kosse fel, mert akkor meg szedhetnem le utana es kotozhetnem fel ujra a cuccost ! De belolem csak a sajat tapasztalatom szol … :roll:

Hat Luna
Azert ez nem semmi tortenet, azert ezt te is belatod, ugye ?!

Csilla,
Nagyon nagyon nagyon edes Lena!!! Hajra kicsilany !

Talinn,
Zsofi azt hiszem, beszoktatta magat a suliba. Ma mar futva ment be, meg puszit dobni is elfelejtett az apjanak. Es mar ket ataludt ejszaka van mogottunk! Ha ez igy megy tovabb, tan kipihenten megyek szulni! :?: :roll:
Egyebkent kezdhette volna felnappal a kiscsaj, de apaja mar nagyonszerette volna igazi kozossegban tudni, mondvan, hogy itthon is sok a teendo. Egyebkent igaza volt.
De olyan, hogy eloszor csak par orat van ott a gyerko, meg hogy te is ott vagy vel, no olyan nincs errefele :roll:

Geo

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Luna,
kemény sztori!!! :shock:
és csatlakozom a lányokhoz, tényleg jól néz ki a férjed :wink:

Csilla,
örülök nektek!!! :) :)

Henibaby,
most látom a vonalzódon, hogy még 4nap!!!! durva... és ha nem indul be magától a szülés, akkor mikor indítják be?

Talinn,
kicsit vicces????? hát nekem nagyon, basszus!!!! :shock: :shock:
szent habakukk, majdnem lefordultam a kanapéról, amikor azt láttam, hogy 7napod van hátra!!!!!!!!!!!!!! :P
huh.. :wink:

Rozsa,
te jó ég!!!na, tőled már le is fordultam a kanapéról... :lol:
hihetetlen mekkora időbeli különbségek vannak még hónapon belül s... én még sehol sem vagyok, meg vizsgázok, meg minden... :shock:
szerintem bárkinek írhatsz, akinek priviben elküldöd a számodat :wink:
Vendég

Sziasztok, jó reggelt!!

Csilla gyönyörű szép kislány, a haja tetszik nekem a legjobban, meg ahogy a kis szájával csücsörít, és olyan jó, hogy szépen gyarapodik, és nemsokára mehettek Vele haza. :)
Tényleg jól begyakorlod magad, mire mi sorra kerülünk. :D

Lányok, nem semmi, hogy valakinek már csak napjai vannak vissza. :)
Nekem még 3 hét, úgyhogy Én még simán jövök-megyek, intézem a dolgaimat, meg minden. :)
Az a fura, hogy sokkal jobban is érzem magam így az utolsó hónapokban, mint a 2-ik trimeszterben, teli vagyok energiával, nem fáradok el, csak éjszaka görcsölök, napközben jól elvagyok. :)
Asszem Én is kiélvezem az utolsó heteket, magamban, meg kettesben, mert ilyen már tényleg soha többé nem lesz, nemsokára hárman leszünk. :D :D Azért hazudnék, ha azt mondanám nem várom nagyon, de nincs rajtam türelmetlenség, bízom abban, hogy a baba tudja mikor kell Neki jönnie, és akkor jönni is fog. :)

Most olvasom a "Szülés, ahol Én irányítok" c. könyvet, és már kezdem totál elhinni, hogy igenis lehet fájdalom nélkül szülni, most ezt szuggerálom magamba. :D
Jó kis könyv, ha mást nem is, de lelkileg jól fel leszek készülve, még ha fájni is fog.

Mindenkinek szép napot, és már izgatottan várom kié lesz a következő bébi. :D

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

sziasztok lányok!
tegnap csak olvasgattalak benneteket ugyanis a testem nincs nagy formábhan - a lelkem igen de az a fő szerintem :-)
megjelentek a mensis görcsök jó rapszódikusan úgyhogy érdekes! képzeljétek tegnap este ráültem a wc-re pisilni és a combom olyan szinten görcsölt egy tök érdekes soha nem érzett fájdalom hasitott bele ... mondjuk ezektől nem parázok be de érdekesen néztem ez most mi! szóval mostanság sokat pihizek! punnyadok inkább!

vki kérdezte én már szedem a homeos golyókat és nyuszi a szülés ahol én irányitok-at én is elolvastam nekem is nagyon tetszett :-) de tudjátok én még mindig az a kategória vagyok hogy nem félek sőt nekem jó érzés az istvánba is bemenni - persze a múltkori horrorfilm jelenet - a női sikoly - nem hiányzott de azért jó hogy ilyen a szülésznő meg szép felújitott a hely és nem egy szakadár!

luna: az a kiteritős fotó ahhh csúcs meg a pasid múltja fuhhh hát az az unokatesós story sem semmi... a szomszédunk otthon is unokatestvér házas - és van 2 gyerekük szegények annyira eldeformáltak és olyan csúnyák - de élnek :-) de ez felelőtlenség és vérfertőzés szóval nem tudom...
itt a faluban is van egy rokonházasság voltunk az esküvőn is de ők hónapokig jártak dokihoz hogy lehet e majd gyerek hogy smint de ők azért nem ennyire közeli rokonok ... de ezek is olyan érdekesek nem? mindenesetre ők igty egyesitették a családi vagyont babájuk még nincs ... pedig nagyon akarnak....

Csilla: ÉDI BÉDI A KISBABÁD JAJ NGYON CUKI és még mindig milyen hajasbaba és a csücsöritős száj engem is nagyon megfogott :-))))

amúgy holnap megyünk nst-re nekem még nem csináltak egyszer sem sem méhszájvizsgálatot sem áramlást sem amiket ti irtok - ez normális???? a 40. héten kellmennem uh-ra és mioma vizsgálatra! remélem addig kihúzom ... amúgy még 2 hét van nekem is "hátrra" de azt most olyan soknak veszem mert még sok az intéznivaló :-)
Vendég

Nanetto, Nekem sem csinálták NST-ne egyiket sem, csak a pici szívhangját hallgatták, semmi mást...

Homeos bogyókat Én is szedem már. :) meg folytatom a gátmasszázst is. :)

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Nyuszi, a baba szivhangjanak meghallgatasa nem NST. Az NST lenyege pont a gyerek szivenek reagalasa a stresszehlyzetre, illetve annak megfigyelese, tehat osszehuzodasokat es mehtevekenyseget is kell nezni. Ha nem nezik akkor az nem NST, hosz akkor nincs meg a ketto egymasra valo viszonya. Pedig abbol latszik csak, hogy a bebi hogy erzi bennmagat meg a pocakban.
Tettek a hasadra ket erzekelot panttal es kellett 20 percet (fel orat) fekudni es figyeltek? Mert ha igen, akkor az NST. Oke, hogy te csak a baba szivnagjat hallod (ha adnak ra hangot) mast nem, de akkor az. Ha csak egy sima hallgatoval nezik a szivhang sebesseget az meg nem az.

luna6

SZÉP NAPOT MINDENKINEK!
Én is meggyüttem az NST-ről.
Minden ok.
Holnap amnioszkópia.

HENY: A telefonszámodat elmentettem.
Üzenek, mihelyt tudok magamról....

NYUSZI: Luna jól írta a dolgokat, pontosan így van, úgyhogy erre nem reagálok...
Nálunk itt Debrecenben a betöltött 36.héttől hetente van NST.
Ha rossz az érték befektetnek, áramlási UH, napi NST, szükség esetén szülésindítás van.
36.héten is és a 38. héten is van sima UH, ahol nézik a baba méreteit, medence mérés van, esetleges téraránytalanság miatt, stb...
Ha anyuka egyben megéri a 40.hetet, akkor meg 2 naponta áramlási UH, amnioszkópia, NST van...

Ma kiporszívóztam, kész a mákos guba, tegnapról maradt rakott karfiol is.
Délután még átnézem a kórházi cuccaimat, odapakolom a Lilikéét, mert míg szülünk, addig pótnagyinál lesz Hortobágyon.
Este azért jelentkezem.
SZÉP NAPOT MINDENKINEK!!!!

Kép
rozsa1979

Sziasztok.

Látom, mindenki még egybe. :) Bár egy-két embernek, Heni, Hari, Rózsa, már biztos izgi. :)

Én kezdek megőrülni attól, hogy mindenki azt kérdezi, hogy nem izgulok-e. Egyszer az életben NEM. Még vizsgák előtt is mindig ki voltam, nem ettem, stb. Most próbálok máshogy hozzáállni. Túl kell esni rajta, bent nem maradhat :) :) - nem mintha azt akarnám. :) Nem mondom, a fájdalomtól félek, de remélem kárpótol a Manó, akit már nagyon vártunk. :) DE lehet, hogy én állok kicsit hülyén vagy naivan a dolgokhoz?!?

Nem baj, helyettem a férjem izgul. :) Mármint, hogy úristen, 1 hónap se, és ő a felelős értünk, meg ilyenek. :) Olyan aranyos. :)

Geo: sajnálom az alapvizsgát. :( Most írsz majd egy kérvényt vagy mész UV-ni? Mikor raksz fel képeket?

Gemini: mi sem vagyunk még kész! A konyha és előszoba festés még hátravan. DE ne izgulj, ti is kész lesztek időben. Örülök, hogy a nagyobbik már jókat alszik és te is tudsz pihenni. :)

Luna: jó a szomszédod teregetése. :) Már lehet, hogy még melegebb éghajlatra küldtem volna.

Jenny: köszi a szoba dícséretet - ÉS MINDENKINEK IS! Mi is Dulux-szal festettünk, asszem Mangó magyarul. Mindenképpen sárgát szerettünk volna, csak én olyan, ami nem túl erős és nem bántja a szemet. Hát asszem eltaláltuk, annyira, hogy a hálót is ilyenre festettük. A micimackó mániát meg a 'hülye' anyjának köszönheti. :) Remélem nem fogja utálni. :)

Asszem én is elkezdem szedni a homeos bogyókat, főleg, hogy mondta a szülésznő is, akihez holnap megyünk megbeszélésre. Ja meg azért kikérdezem, hogy mikor kell tényleg menni, mivel első gyerek révén nem tudom a jeleket. Bár ez orvosfüggő is, mert a barátnőmet a doki berendelte /CTG meg méhszáj alapján/ és még aznap meg is szült.
Ezenkívül én is elég nehezen kellek már fel, meg állandóan keményedik a hasam. Remélem ez normális, ugyanis mint korábban említettem, én csak 1 hét múlva megyek UH-ra /36. hét utolsó napja/ és rá következő héten CTG-re. Remélem azért minden oké. :) Azt mondják, hogy fent van még a hasam, DE azt is mondják, hogy ez egyik pillanatról a másikra meg is változhat.

Kép
bhdetti

Ja és majdnem megfeledtkeztem Csilla Lénájáról. Nagyon ari baba. Szerintem sokat nőt. :)Tiszta szívből kívánom, hogy minél előbb hazavihessétek.

Kép
bhdetti

Na en aludtam plusz ket orat :)
Detti, hat van akinek kemenyedik. Hogy normalis e? Nem teljesen atlagos, nekem is csinalja, tegnap ota meg fokepp. Fajni nem faj az esetekt tulnyomo tobbsegeben de roppant kellemetlen, hogy baaaarmit teszek (felallok, megyek ket lepest, ez is eleg) koszikla... de kozte meg gyerek nagyon vogad :) Csak engem faraszt a dolog idonkent irtora :) Tied mennyire 'allandoan' kemenyedik?

luna6

hüphüpp, Csilla+Léna, olyan megható, olyan édes. Férjemnek is átküldtem, teljesen odáig van ő is.

Akinek közeleg a szülés, főleg Rózsa, mit is kívánjak? Könnyűt, gyorsat, és a hideg is kiráz a gondolattól, hogy tudod már, max. 3 nap. nagyon különös érzés lehet.
Tallin, valahogy átsiklottam azon, hogy Te is ennyire elől vagy, hűha. Fogom tüzetesebben is nézegetni a táblát.

Nálunk semmi különös, éjjelente sűrűn keményedek, és néha nagyon húz a hasam. Meglepő amúgy, hogy minden egyes nappal nagyobb, mármint, hogy mennyit tud még nőni egy has :roll: . Este hajat mostam, én csak akkor szoktam a kád aljába beleülni (mert amúgy van egy olyan kiugró része, ami sokkal feljebb van, és amúgy azon ülve szoktam tusolni), alig bírtam kikászálódni.
Nagyon fura.

detti_10

Luna: nekem is akkor keményedik, ha valamit csinálok, de egy csomószor akkor is, ha csak fekszem vagy ülök, pl. a gép előtt. De mellette ő királyul el van, rugdosódik, él. Csak akkor fáj, ha éppen belenyomja segecskéjét vagy a lábát a bordámba. :) De azért majd holnap rákérdezek a szülésznőnél is, hogy ez így okés-e. A doki kérdezte mindig, hogy keményedik-e. Hát most már igen.

Na megyek teregetni, mert muszáj, meg gyerekruhákat vasalni, ha keményedik, ha nem. :)

Kép
bhdetti

Detti: én már rég nem tudok kikászálódni a kádból. :) Én is a szélére ülök. :) Ráadásul nekem állandóan be van dagadva a lábam, így még királyabb. De már nincs sok hátra. :)

Kép
bhdetti

Na nekem azt mondtak erre a kemnyedes mizeriara mar anno is (nalam sosem okozott sem felpuhulast sem rovidulest sem nyilast, senki nem jott eddig emiatt elobb) hogy alkati dolog es hat ilyen vagyok :) Mint a repedeseim :) ENnel a terhessegnel mar a 15. hettol kemnyedtem. Aztan amino utan sokkal jobban persze, aztan meg beallt egy rend, de neha raerosit :)
Jah, egyebent multkor kitargyaltam amge a dokival, hogy szerintem akkor is jobban csinalja mikor valami felfujos kajat eszem (attol is tud feszulni, olyan mintha a hasam csinalna de nem, csak ugye a belso szervek mashol vannak) illetve akkor is, ha kene mar menni a nagydolgomra a vecere de meg nincs ihlet, valamiert nem tudok. Na akkor aztan raerosit. Lattam ebben is logikat es a doki rabologatott, hogy bizony ezek is befolyasolhatjak valamennyire. (epp az iment sikerult 1 nap kihagyas utan alkotnom... most megint rongyos a hatsom, de legalabb kint van aminek kint kell lennie... :D:D:D:D)

luna6

Gemini, elfelejtettem reggel irni, hogy nem is gondoltam, hogy normal tortenet a paro exenek csaladja, de egy szavam nem lehet, az enyim vegulis tan meg cifrabb nem? Anyammal es nagyanyammal akik ellenem tanuskodtak valaskort, az apjanak itelt nagylannyal, akit ra egy honapra 'visszakaptam' valamint hogy Manci 4 honapos koratol az osszes gyerekemmel egy lakasban laktam a nemreg elvalt ferjemmel szinte addig, mig ide ki nem koltoztunk :D:D:D Es meg biztos van mas is, csak hirtelen ezek jutottak eszembe :D:D

luna6

jaja, nem semmi a történeted Luna, igazából, ha így nézzük, talán jó is, hogy a pároddal nem dörgölitek egymás orra alá a másik múltját, mert mindenkinek van mit kapirgálnia a saját háza táján is. Amúgy minél idősebb vagyok, annál több durva történetet hallok, szóval majd minden családban van vmi, ami nem annyira hangzik fényesen.

Geoo_ jó lenne, ha lennének már képeid, mert talán el tudnánk csípni néhány beállítást, néhány pózt. Sajnos nekünk csak az itthoni fényképezkedés marad, de biztos vagyok benne, hogy ügyesen, jó beállítással lehet belőlem is kívánatos, de ha azt nem is, legalább nem bálna kismamit varázsolni... 8) kezdetben én is akartam, de majd inkább a babával megyünk "művészi" fotózásra. Te biztosan csodaszép vagy a képeken!
Barátaink műtermi babás fotói is annyira jól sikerültek, hihetetlen, milyen pillanatokat el tud kapni egy művész.

detti_10

Na en ma megkaptam a terhes felicitas csomimat vegre :_) Mar ideje volt, az elso UHnal kellett volna, de ott akkor nem adtak, ott csak az az infos konyv volt, na azzal lehetett regisztralni meg reklamalni, most megkuldtek :) Hat enyim (mienk) itt tele van infoanyaggal, egy darab egyeb kategorias dolog van benne, egy amolyan kozmetikai neszeszer amit az egyok mellbimboapolot gyarto ceg keszittet a rajta levo logo alapjan. Mondjuk ezt fogom tudni hasznalni persze :) A maradek mind-mint szoroanyag. Es azt irja, hogy a szuleskor fogok en is kapni babacsomagot (meglassuk) a korhazban, valamint 4 hos korban majd lakasra egy masikat :)

luna6

Sziasztok!

Érdekes ez a keményedés, én is megfigyeltem, hogy ha pisilnem kell, olyan lesz, mint a kőszikla. Még akkor is, ha nem is nagyon kell pisilnem. Luna, én elhiszem, hogy ezzel is kapcsolatban van a dolog.
Tegnap este valami kemény részét nyomta ki a gyerek a hasamon, nem tudom, a lába volt-e vagy a térde. :)

Csilla, Léni baba gyönyörű, és már nem is olyan picike! Hajrá +30 deka, és jöhettek is haza!

Kép
jenny29
Mór

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?