A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Családomról az jutott még eszembe, hogy Anyukám az anyósnak a másik véglete, mert ugye ők vették (apuval) nekem az autót, általában tankolni is szokott bele, de olyan nehezen kér meg arra, hogy elvigyem őt valahova, hogy csak na. Úgy kell "kierőszakolni", hogy elvihessem. Mondjuk Aput nem szeretem vinni, mert ő tudom hogy nagyon utál autóban ülni, rossz emlékek miatt és mivel még azért annyira nem vagyok jó sofőr, így olyankor eléggé izgulok, ami nem sokat segít a vezetéstechnikámon. De anyut a világ végére is elvinném. Ő már a legelején is beült mellém, mondván ha valami baj történne, akkor ő is ott akar lenni inkább, meg amúgy is megbízott bennem. Nagy segítség volt. Igaz nem tud vezetni, de talán így jobb is volt, mert nem szólt bele, viszont nem éreztem magam egyedül.

Kép
Kép
hari

Luna, szégyelld magad! Nálunk a nappaliban 22 fok van és fűtöttem!!!!!!!! :twisted:

Kép
Kép
hari

Jó, mondjuk nyitva van az ablak, mert ha becsukom, akkor még mindig büdi van. De akkor is. Én fázom. És nagyon utálok fázni.

De azért remélem előbb utóbb itt is lesz nyár.

Kép
Kép
hari

Na megjött Apa, úgyhogy mára megszabadultok tőlem.
Holnap jövök! :twisted:

Kép
Kép
hari

Ha en futok, nalam soha nincs 22 fok, mert nem bornank kifizetni :) Horeles a rendszer es kikapcsol, de eleve a rele is csak megadott orakban mukodik... luxusdolog futeni, es ugye csak fel eve adott :)

Amugy nem lepne meg ha tolunk lekoszonne ez az ido es ott meg kitorne a valos nyar, elobb szokott jo ido lenni ott mint itt. Ez itt nem Mediterran, csak mindenki azt hiszi, de mi ocejani eghajlat vagyunk. Nedvesebb sokkal es valamivel huvosebb is mint a mediterren, de legalabbis legmozgasosabb erzekelhetoen.

luna6

Lányok!
most akkor melyik homeós lista a jó lista? Arra vagyok kíváncsi, amelyik 4000be kerül (ez alapján emlékszem rá). A lknyuszika-féle, vagy a Nanetto-féle? Vagy a kettő ugyanaz? :roll:
holnap megyek NST-re és meg akarom kérdezni a szülésznőt, hogy mit gondol róla.

a napirend tervezéséről:
nekem már hétfőig kész a napirendem, remélem összejön.. csak hogy legyen mit olvasni (és nyomon tudjatok követni :lol: ):
péntek:
9:45 - indulás a suliba
10:00 - elhozni az indexemet a latin tanszékről
10:15 - begyűjteni egy aláírást a kérelmemre
- Videoblog jegyet beíratni
10:30 - visszavinni az indexet a latin tanszékre
elmenni a TO-ra, leadni a kérelmet, elintézni a minorfelvételt
11:00 - fogadni a barátnőket a lakásban
csajozás
13:30 - indulni a Péterybe
14:00 - NST
utána hazamenni
megtanulni 2tételt a következő vizsgára
17:00 - állatorvoshoz vinni a kutyákat
utána kutyakaját venni,
aztán vége is a napnak :)
holnap este jövök, hogy mindez mennyire jött össze 8)

jó éjszakát kívánok :P

Konkri???
Vendég

Heni: szerintem is vihar előtti csend van. :) Holnap majd kapjuk a hírt, hogy megszületett a kis tökös. :)

Hari: azért ne létrázz! Hagyd meg a párodnak és vigyázz magadra.

Luna, Hari: jók a pocis képek. :)

Nikvik: remélem a leányzó kibírja 8-ig. Egyelőre akkor te előbb fogsz szülni, mint én - ugyanakkorra vagyunk kb. kiírva.

Épp citológia p3-ra keresek rá, mert legjobb bnőmnek az lett és most teljesen kétségbe van esve. Tudtok rá vmi megnyugtatót? Én úgy tudom, hogy az sima gyulladásra is utalhat 'csak'.
bhdetti

Jenny,
most, ahogy az előbb teregettem, eszembe jutott, amit kérdeztél.
én jobban szeretem azt a típusú teregetőt, amit kinyitsz kétoldalra, mint azt, ami 3 v 4 szintes, és olyan mint egy oszlop, mert ott mindig egymásra lógnak a ruhák és nehezebben száradnak. :wink:
Vendég

Mindenki alszik?
Kivéve Geo. Lassam készülődhetsz - a napirendhez képest. :)

Én is megyek babázni, egy 8 hónapos ikerpárhoz. :)

Kép
bhdetti

bhdetti,
citológia p3-ra sikerült valamit találni? én még nem is hallottam róla :roll: :oops:

amúgy igen, lasan készülődök :lol:

csajok!
az előbb itt nagy ráérésemben, mert nem tudtam aludni, megnézegettem a májusiakat, és hát jó sok baba van már ott :D
gondoltam megnézem a júliusiakat is, és háát... tisztára meglepődtem :shock:
ugyanis elköltöztek innen, mert privát infókat privátban nyomnak mostantól. ami tökk jó, mert így idegenek nem olvashatnak beléjük... (néha azon gondolkodom vajon anyám rátalált e már erre a topikra, mert szoktam neki is mesélni rólatok, és annyit szidom őt itt.. :P :oops: )
nade amin meglepődtem, hogy néhányan csatlakozni szerettek volna hozzájuk, de olyan választ kaptak, hogy bocsi, de MI együtt voltunk a 9hónap alatt, bensőséges viszony alakult ki köztünk, és most már nem szeretnénk új tagokkal bővülni.. :o :)
szerencsétlenek... tök megsajnáltam az újakat.. :(
mi lett volna, ha pl Nikviknek azt mondjuk, hogy héé te nem vagy itt az elejétől, toldd odébb magad... :shock:
nekem ilyen eszembe se jutna, én mindenkinek nagyon örülök (na nem megyek át nyálba, nyugi) :D
szóval csak a meghökkenésemet akartam veletek megosztani..

és most már tényleg készülődnöm kell :wink:
Vendég

Geooo, ezen annoen is meglepodtem, hogy elutasitottak oket, de meg olyat is aki nem volt teljesen uj, csak nem ert ra allandoan irogatni. Irtam is anno, hogy elkoltoztek. A majusi topik is am nagyon csaloka!!! Ugyanis ok is elkoltoztek mar jo reg de a hatrahagyott topikjuk feleledt mert valoszino ott meg korabban tortent ez es ott megragadtak a kesobb jottek is. Szoval rendesen ketteoszlott a tarsasag, egy reszuk a kezdetiek szinten az anyatanyan vannak, akiket meg olvastal azok a keson jovok :)

Amugy szp napot. Reggel 22 fokkal inditottunk...

luna6

Szép napot mindenkinek!!!

Jelentem, még mindig semmi. Olyan szépen végigaludtam az éjszakát, hogy csak na. Még pisilni sem kellett kimennem. :) :)

Ma végre apa is jön haza, és a jövő héten már nem is megy vissza Siklósra. :) Befejezték az ottani tornacsarnok teljes burkolását. Jövőhéten már csak itt a környéken fog dolgozni. Vagy Szegeden, esetleg Makón. De az legalább csak 30 km-re van.

Mondtam neki, ha már Villányon keresztül jön hazafelé, hozhatna valami jófajta borocskát... :P :? Remélem, nem felejti el.
Vendég

Apropó topik téma...

Én annak idején a májusiakhoz kezdtem írogatni. Akkor még nem is létezett a júniusi topik. Az első időpontom, június 2. volt, így azt gondoltam, hogy ez még belefér a májusiba.
Aztán mikor megnyílt a júniusi topik, én is átpártoltam ide, mert vhogy jobbnak tűnt a társaság.

A májusiaknál viszont meglepődtem azon, mikor a múltkor bekukkantottam, hogy teljesen megváltozott a fórumozók személye, mert azok közül, akik még a legelején írtak oda, senkit nem találtam. :? :?

Szerintem nem véletlenül kaptuk már meg többektől is azt a jelzőt, hogy JÓ TÁRSASÁG VAGYUNK.
Vendég

Heni, akkor kigyullad ma a zold feny... most jol rapihentel, kisimultal, jon apa es pikk-pakk erre mar Gergo is elobujik :)

A regi majusi tarsasagban volt egy lany aki menet kozben kikoltozott ide hozzank a parjahoz. Nos veled egy napra van kiirva... tegnap meg o is egyben volt :)

luna6

Jó lenne már túl lenni ezen a szülés mizérián.

Majd este...kis borozgatás, jó kiadós szex, majd meghozza a várt eredményt... :oops: :)

Néztem az anyatanya oldalt, és megtaláltam a májusiak csoportját. Zárt csoport, csak meghívással fogadnak új tagokat. És a leírásban közlik, hogy telt ház van, bocsi. Nekem ez olyan furcsa.
De az ő dolguk, ha nekik ez így jó.... nekem mindenesetre nem tetszik.
Vendég

a meleg bizonysagaul:
eloszor mindenki sziesztazott este mar,mikor nem sut oda a nap
Kép
Aztan a Lujza nem birta a nyilvanossagot es inkabb befele fordult:
Kép
es igy nezett ki felulrol (szal nem denevert utanoz :D:D)
Kép

luna6

Nagyon édik ezek a cicák! :D :D
Vendég

Én is nagy cica rajongó vagyok. Volt is egy koromfekete házicicánk. Pici korától velünk élt, így megszokta a lakásbeli szabályokat. Aztán megbetegedett, és elpusztult. Hiába vittük orvoshoz, nem volt segítség. Akkor annyira rosszul érintett a dolog, hogy úgy döntöttem, egy darabig nem akarok másik cicát. Mert mi van ha őt is ennyire megszeretjük és ugyanez lesz a történet vége.
Vendég

Hat a kanarim halalakor felmerult bennem is a dolog, de hat ezek mar itt vannak, a gyerekeim kategoriaba sorolhatok, nincs mit tenni :) Amugy en soha eletemben nem voltam macskarajongo, nem is igen akartam macskat sosem felindulasbol sem. Aztan emberem talalta ki, hogy neki kene egy, zavarni meg engem nem zavart, mondom elleszi itt ebben a nagy terben. Es igy jott Geza a foltos, bebikoraban meg. (amugy lany, de hat senkinek fel nem tuink, hogy a Geza nem lanynev mert a-ra vegzodik mint itt a lanynevek :D:D) Aztan egy ido utan gondoltuk jobban jarna, ha lenne egy baratja es ha nagyneha elmegyunk pl haza (mashova nem nagyon, szoval nincsenek magukra hagyva) megsem egyedul unatkozna, meg hat ugye lehetne kivel jatszani. Es akkor talaltak az a szorgombocot az utcan es vittek be az allatorvoshoz, sebes volt meg bolhas de mar akkor is irto edi... ugyhogy nem hagyhattam ott, nos igy jott Lujza. Gezank azonnal leterorizalta es azota is igyexik tartani a fonoki szerepet, szoval nem lehet azt mondani, hogy naaaagy egymasratalalas volt es legjobb baratok, de elvannak egymas melett egeszen jol :) Neha van nemi bunyo ami felig talan jatek, nagy serulesek nincsenek, de a nap tulnyomo reszeben jol megfernek ekkora helyen ketten :)

luna6

Heni: akartam is mondani neked, kapd el apát és akkor jön Gergő :P :wink:
foltivspicur

Picur: Jobb ötletem már nekem sincs. Takarítok, porszívózok, vasalok stb. szóval nem mondanám, hogy a fenekemen csücsülök, mégsem segít semmi...
Vendég

Picur: Neked is kezdődik már a jövőhéten az NST. Ugye? Legalábbis a vonalzód alapján...

Készülődöm, megyek a lányért az oviba, aztán szomszédolunk egy kicsit a barátnőmnél.
Vendég

Heni: A dokim még nem említette az nst-t, szerdán megyek vissza hozzá, akkor majd rákérdezek, ha nem szól róla semmit.

Én is mindjárt kezdem a mai takarítást, megvolt az uccsó központi védőnői látogatásom. Jövő héten még egy vérvétel, de arra már nem kell éhgyomira menni, odaadta az anyaságihoz is az igazolást. :shock:
foltivspicur

Luna
kepzeld, veled almodtam! :? Ez normalis??? nem tortent semmi kulonos, csak talalkoztunk. Nagy pocakod volt (mily meglepo), es nekem is (ez is dobbenetes :lol: ). Ja, es egy lovaskocsit hajtottal! ez mar nem annyira normalis, bar nalad sose lehet tudni... :lol:

Nalunk egyaltalan nincs nst, legalabbis akkor nincs, ha minden rendben van az utolso hetekben. Zsofinal a 40 heten mehettem ketszer, mert kulon kertem. Most nem fogom. Ha nem kell, nem megyek.
Olyan furcsak ezek a kulonbsegek, Rebekaval volt, hogy ketnaponta jartam az utolso hetekben (3 heten keresztul, 40 fokban), mert allitolag nem mozgott rendesen. Pedig hat en ereztem, hogy mozog, csak nem akkor, amikor epp ratettek azokat az izeket. :roll:

Macskak
nem vagyok oda ertuk, foleg nem a szomszed macskaert, aki rendszeresen beleszarik a gyerekek homokozojaba :evil: (amit a parom rendszeresen elfelejt befedni ejszakara :roll: ).

Rozsa
merre jarsz? Hogy vagy?

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Haaat lovaskocsit meg nem hajtottam, de ami kesik nem mulik :) Ellenben keszitettem es lottem is mar tuzijatekot (augusztus 20... na nem pesten, meg szilvesztert azt viszont a woroamaty teren, meg egyeb varosi meretut) az nem jo? :D:D:D Imaaadom az egett puskapor illatat... illetve imadnam, ez mar egy lezart fejezet az eletemben, de mindenesetre emlitesre melto a piroman venam is :D:D Anyam szerint az a normalis, ha valaki elfele megy onnan ahol onek, es nem o maga csinalja es elvezi :D:D:D

Ezek jomacskak am!! Nagyon ki vannak tanitva, es nem is en tanitottam oket, hanem talan anyukajuk? Bar a kicsi kuka es utcalako volt mikor talaltak, de lehet meglepett valahonnan es meg ptt tanulta, mindenesetre elso naptol kezdve tudtak es vettek az adast hol az o vecejuk es azt hasznaljak es rendben is tartjak amugy macskamodra :) (persze lehet, hogy egy homokozonak nem tudnanak ellenallni)

luna6

Picur:
Egy jó tanács. A központiban biztos azt mondta a védőnő, hogy az utolsó vérvétel eredményéért nem kell bemenned, mert központilag benne van a számítógépben. Nos, én javaslom, hogy menj be érte, vagy küldj be érte valakit, mert ez az utolsó vérvétel kell ahhoz, hogy ha esetleg műtétre kerül a sor, akkor ebből olvasnak ki infókat. Jobb ha megvan nálad is papíron és nem csak a sz.gépben.

Szerdán mikor mész a dokihoz? Csak azért kérdezem, mert én is szerdán megyek NST-re (ha még eljutok odáig), és ha gondolod, találkozhatnánk... végre. :) :)
Vendég

aki homeot fog szedni vagy szed - elfelejtettem irni! szóval én már szedem ugye... a következő szigorú tanácsokkal láttak el !!!! szülésznő - gyógyszertáros - és aki felírta :-)

tévé vagy bármi rádió számitógép ilyen gép mellé tilos lerakni a fiolát!
kézzel nem szabad megérinteni a golyókat
a kupakjába kell önteni a szemeket óvatosan - ha 1 - 2 szem túlgurul semmi baj nincs azt meg lehet enni! és a nyelv alá kell be"dobni" :-)
ott nem beszélni hagyni hogy felszivodjon! cukor ize van semmi extra rossz! ...
előtte 20 perccel és utána 20 perccel tilos inni és enni is!
tilos mentolos dolgot enni a homeos kúra alatt! tehát sem after eight csoki sem mentolos rágó sem MENTOLOS FOGKRÉM! mi nagyon nehezen szereztünk be itt a faluba nem mentolos fogkrémet de a colgate-nek találtunk egy gyógynövényeset! ...

azt hiszem ennyi :-)

én ma voltam NST-n! lányok ... én annyira kiborultam megint! most nem volt sikitás de babasírás volt ami nagyon édi volt - viszont volt vizsgálat ami előtt megint elküldttek ominózus múltkor wc-be tudjátok ahol leszakadt a deszka alattam! na szóval felkészülten érkeztem tegnap vettem a zewa-nak nedves wc papirt leszartam hogy egy vagyon! vittem be intim nedves törlőkendőt plusz wc ülőke fedőt plusz zsebkendőt :-) miután tudtam hogy kulcs sincs a klotyón ezért a párom odaraktam őrzőnek! ... na de a lényeg hogy bemegyek és a wc össze van sz@....rva!!!! ahhhhhhhhhhhh na kiborultam de hát ránéztem a kiszacskómra a felszerelésre és mondom nem baj nem lesz baj gyorsan túllépek rajta! hálaégnek most elég hamar kicsurgattam magam! és nagyon ügyes is voltam viszont képzeljétek a nedves törlőt ugye nem lehet a klotyóba dobni mert eldugitja a rendszert és volt szemetes! egy viszonylag nagy ... na hát kinyitom! (lábbal) és vazeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
valaki kompletten belesz@ rt a szemetesbe és az volt olyan büdös hogy utána a látványtól a szagtól és riadalomtól majdnem elhánytam magam! sokkos állapotban jöttek ki a wc-ből és szóltam is ott egy szegény szülésznőnek!!!! aki csak a fejét ringatta ugyanis a múltkor valaki egy sz@ ros pelenkát!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! dobott a wc-be amitől eldugitotta félnapra az egyetlen vizsgálósoknak különített klotyót! szóval lányok ne haragudjatok hogy leirtam de most értünk haza nemrég és még a hatás alatt vagyok! amúgy a vizsgálat is bazi szar volt! jó hogy nem sexeltem ezer éve.... de felnyúlt istentudja hány ujjal ... és úgy megbolygatott mint a fene!!!! és most persze vérzek! de itt többen is irták a múltkor úgyhogy remélem normális! :-( most mindenesetre pihenőre vettem! jövőhéten (39 hét) nem szülhetek mert hát 1. Eszti névnap hétfőn lesz és nehogy már olyan közel legyenek az ünnepek a babának :-) 2 főok a szülésznőm aki továbbra is egy tündér 1 hét szabira megy!!!!! ... :-)
képzeljétek amikor felfeküdtem a vizsgálóba akkor elkezdi 1 ujjal (mutató) simogatni a hasam a kitüremkedésemet! azt mondja de édi-bédike itt a sarkocskája! mire én: dehogy ez a 4 cm-es miomám! baszki úgy elhűlt.... hogy teljesen lehangolódtam :-( szerinte ez veszélyes lehet! de hát mondtam hogy a doktor úr szerint még nincs gond!!! és remélem igy is lesz de azért kell a 40. hétig (június 1) kibirni mert akkor nézné meg a doki is még egyszer a szuper UH gépével!!!! ...

na befejeztem a szófosást! bocsi :-) de ez jól esett
ui: (mert nem bírom ki) igen szerintem is csúcs jó a társaság! ... nagyon jó hogy igy összejöttünk és csatlakoznék Geo ötletéhez egy későbbi találkozóhoz!!!!!!! ... és én is örülök az utólag becsatlakozott lányokhoz!!!!

na most zárok! még jövök :-)
Vendég

helló lányok!
voltam megcsináltam mindent a napi tervemből, most jöttem haza az NST-ről. én egy kicsit pihegek itton, András visszament dolgozni az irodába, aztán kb 2óra múlva jön értem, és visszük a kutyákat állatorvoshoz. este a barátnőim mennek bulizni, én persze nem megyek velük, de előtte kiülünk valahová. most jött haza egy év után Kínából az egyik csajszi, azért mennek bulizni.

nade NST. minden rendben, még nem most fogok szülni :lol:
sőőőt, most jún.22-t írt ki a gép :shock:
amúgy én 16és 24közé tippelem :roll:
meg a doki nézett UH-gal is, tök vicces volt, ahogy Dávid rugdosta, meg nyomogatta a kezével a dokit :P mi ezen nevettünk, András meg csak elérzékenyült szemmel bámulta a monitort :D
amúgy mivel tegnap szülések miatt nem ért be a doki a magánrendelésére (akkor szólt az asszisztense, aki a szülésznőm, hogy ne menjek be feleslegesen), ma a kórházba kellett mennem NST-re.
az NST-t az egyik szülőszobán csinálták, ott ültünk bent Andrással, nejlonzacsival a lábunkon :P tisztára beparáztam megint :x :D :D
mellettünk épp 2órája szült egy nőci a másik szülőszobában, és a szülésznőm áthozta megmutatni a babát :) 8)
meg a doki épp ügyelt, úgyhogy ő is bejött egy csomószor megnézni mi a helyzet :P
aztán meg a szülésznő megmutatta a többi szülőszobát is, van 2régebbi típusú, meg 2új, nagyon jók, csak én eddig ilyen óriási műtőt képzeltem el :P
de ezek az egy személyes szülőszobák sokkal jobbak. van bent szék az apukának, bordásfal, labda meg minen :wink:
olyan, mintha nem is kórház lenne :roll:

ezután átmentünk egy másik szobába, ahol uh-ot nézett a doki, kb 2500g most Dávid, áramlás, meg minden rendben.
és képzeljétek! nem kellett fizetnünk :shock: :)
pedig csak az NST-t kötötte fel a szülésznő, a doki ekkor is többször bejött ellenőrizni, meg dumálni, utána is ő csinálta az UH-ot, szóval azért örülök neki, hogy egy 10est most megspóroltunk :wink:

jövő pénteken kell mennem legközelebb háromnegyed8ra, akkor lesz labor is, meg streptococcust is néznek (ja, szintén a kórházban), meg megint NST.

amúgy a legnagyobb összehúzódásom 25-ös volt :oops: :)
Vendég

Nanetto,
a sógornőmnek is azt mondta a dokija, hogy veszélyes a mióma rá nézve, meg a babára nézve is, ezért nem akartak várni a 40.hétig, hanem a 38-39.en akarták kivenni, csak ugye egy héttel korábban jött magától a baba. neked mit mondtak lehet természetes szülésed? mert a sógornőmnek nem lehetett, monjuk neki más ok is közrejátszott a miómán kívül, és miután császárral kivettk a kislányt, sógornőmnek kivették az egyik méhét is, és leszedték róla a miómát, majd visszarakták, és utána varták össze :roll:
de már jól vannak, ma jöttek haza :P
Vendég

jézus! Geo miket irsz itt :-) rámhozod a frászt! igazából a dokim nem sok infót mond mert több mint 10 éve hozzájárok és ismer és tudja ha infókkal látna el rápattannék a netre és kúrálnám magam :-) és azt mondta hogy a terhesség utolsó fázisában én a pihenésre koncentráljak!

hát annyit mondott hogy a női hormonok növelik tehát most is folyamatosan nő! 3 hete volt 4 cm-es! most biztos nagyobb és érzem is mert látszik! bazi nagy... viszont a baba be van fordulva a mioma a köldök felett van és elviekben ezért nem zavarhatja a természetes szülést! viszont ha lejjebb csúszik (ezért kell a vizsgálat) akkor viszont bezavarhat és akkor jön a császár! de én nem akarok császárral szülni HA LEHET! persze ha nem akkor naná mert nem fogok semmit kockára tenni! túl sok mindenen mentünk Esztiért keresztül! amikor megtudtam hgoy miomám van mert én is sokáig simogattam mert azt hittem Eszti tartozéka! aztán jött a lesújtó hir meg a mutogatás mert a dokim mutogatta ott a nővérkéknek és elég szar volt dehát midnegy úgy vagyok vele hogy nem lesz baj és kész!!!! :-)

képzeljétek ma megint láttam egy gólyát! nálam ez tuti kisbaba érkezése! 100%-ban .... úgyhogy annyira jó érzés fogott el megint hgoy csuda!!!!! :-)

amikor én teherbeestem 2 db gólya szállt a házunk tetejére!!! utána tudtam meg hogy terhes vagyok és a sogórnőm is nemsokkal!

aztán 1 hónapja láttam megint gólyát itt nálunk! és rá 2 hétre tudtam meg hgoy a zsuzsi barátnőm - tudjátok aki elvetélt - terhes! ... és most beültetésre vár egy másik barátnőm és most láttam a gólyát hazafele és akkorát kiabáltam! remélem ez jó omen!!!! :-) szeretem is nézni őket! olyan szépek nagyok kecsesek! és tényleg olyan jó ránézni! amúgy a szülészet is tele van felakasztott fa gólyákkal és olyan barátságos tőlük a folyosó :-)
Vendég

Nanetto:
Nem semmi sztorijaid vannak ezzel a kórházi wc-vel kapcsolatban... Fúúúúúúúúúúúúúúúúúj!

De azért gondoljunk csak bele... kórház... stb. Pont az ilyen helyen várja el az ember a maximális higiéniát. De ez még nem minden, kíváncsi lennék, hogy ki az, akit ilyet meg mer csinálni... mármint kukába szarni. Illetve hogy egyáltalán normális embernek, hogy jut ilyesmi eszébe. Undorító......... Hiába, nagy az Isten állatkertje, csak túl alacsony a kerítés.

A vizsgálat utáni barnás váladékozástól ne aggódj, egy-két nap és szépen tisztul. Ilyenkor ez már normális. A méhszáj is puhulgat, és az ezt hozza magával. Aggódni csak akkor kell, ha élnkpiros vérzést észlelsz.

Geooo:
Bogit én is olyan szülőszobán szültem, ami inkább hasonlított egy otthoni hálószobára, mint kórházra. Kettecskén voltunk benn a párommal. A szülésznő bizonyos időközönként bejött megnézni, hogyan haladunk, majd diszkréten kiment, behajtotta az ajtót, és hagyott bennünket kettecskén vajúdni. Nagyon meghitt hangulat volt, és jó érzés, hogy nem volt totális zűrzavar körülöttem. Mondjuk ez biztosan köszönhető annak is, hogy vasárnap volt, és hétvégén mindig nyugisabb, mint hétköznap.
Vendég

Sziasztok

Heni hétfőn voltam NST-n, így eléggé messze érzem a jövő csütörtököt, de hát ez van...
Se jóslófájás, se nyákdugó, se semmi :roll:
Annyira jól érezheti magát odabent ez a baba, hogy ki se akar majd jönni :lol: Pedig minden nap elmondom neki, hogy most már jöhet :D
Én is arra gondoltam, hogy egy jó szex mindent megoldana :lol: :lol: de valahogy azt meg nem merem ne kérdezd miért :D

Rózsa úgy nevettem, amikor írtad, hogy vasárnap ráérsz :lol: :lol: Tök jó lesz neked, te már akkor babázni fogsz :D
Gondolunk rád :D

Geo igen, néha én is lefordulok a székről, ha látom, hogy mennyi van hátra :lol:

Nyuszika én is tök jól érzem magam a bőrömben, tehát nem azért noszogatom a babámat, hogy most már tessék kijönni, mert nem bírnám a terhességet. Simán legyaloglok 3 km-t a faluba akár, egyedül a hajolgatást nem bírom.

Hari Isten éltessen sokáig, boldog szülinapot kívánok neked!!!!!!
Nagyon helyes pocid van és a tengeri csikós képek is nagyon aranyosak lettek :D

Luna tényleg tök jól előrefelé áll a pocid :lol:

Nanetto én tuti elhánytam volna magam, ha olyan élmények értek volna, mint téged :shock: Szomorú, hogy vannak még ilyen igénytelen emberek :roll:

Ma voltam háziorvosnál, mert fáj a torkom meg a mellkasom, úgyhogy kaptam tantumverdét öblögetni, Bioparoxot, meg valami baby luuf kenőcsöt, hogy ezzel kenjem be a hátamat, meg a mellkasomat. Remélem beválik :roll:

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Talinn:
Neked említette a dokid, hogy ha a 40. hétig nem történik semmi, akkor befektet és szülésindítás lesz?! Esetleg csak 40. hét után 4-5 nappal? Mert mindkét verziót hallottam már.

Nanetto:
A gólyákkal én is jóban vagyok. És szerintem valahol igaz a baba és a gólya közötti viszonyítás.
Vendég

Heni, én már 3 hete nem találkoztam a dokimmal és nem is fogok. Majd csütörtökön fog erre kitérni szerintem az éppen vizsgáló orvos, hogy mégis meddig várnak.
Szóval bemegyek és nem tudom mi lesz. Lehet, hogy azt mondják feküdjek be, vagy nem csak pár nap múlva. Nem tudom, teljesen tanácstalan vagyok ezzel kapcsolatban
A védőnő azt mondta, hogy szerinte 1-2-3 napnál többet nem fognak várni és megindítják, hát nem tudom. Én azért boldogabb lennék, ha inkább magától indulna el otthon :D :roll:

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Nekem úgy indították be Bogival. És egyre inkább azt érzem, hogy ez most sem lesz másképp. De még nem adtam fel a reményt, hogy talán sikerül megtapasztalnom, hogy milyen mikor magától indul be.

Anno úgy volt, hogy már a 38. héten nem volt túl jó a keringése Boginak (a rövid köldökzsinór miatt) és ezért fektettek be, hogy szem előtt legyünk. Majd 3 napon keresztül egyre rosszabbodott, és a nagy napon úgy döntöttek az okosok, hogy szülni kell. Burokrepesztéssel indítottak - ami nem fájt, inkább csak kellemetlen. Majd jött az oxytocin infúzió. Ennek a hátránya az, hogy közben nem lehet sétálgatni, viszont egy-kettőre jönnek a fájások, erősen és sűrűn. Szóval ha minden a nagykönyv szerint halad, akkor pár órán belül (3-4) bébi van belőle.

Kíváncsi vagyok, hogy nekem is mit mondanak majd szerdán, hogy hogyan tovább... :roll:
Vendég

Hari,
mikor mész legközelebb nst-re?
Vendég

Heni én is nagyon kíváncsi vagyok mit mondanak neked szerdán :D majd mindenképpen mesélj :D
Egyébként én is azt érzem, hogy nem lesz ebből spontán szülés, hanem majd úgy fogják nekem is megindítani :roll:

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Azt viszont nagyon szeretném, hogyha hasonló nyugodt, bensőséges szülésem lenne, mint neked :D

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Heni: nem időre megyek a dokihoz, hanem korán kb. fél 8-háromnegyed 8-ra, és akkor hamar sorra kerülök. Utána még uh és vissza a dokihoz. Te hányra mész? Szerintem még ha korán is megyek ott leszek 10-fél 11-ig. De addigra már lehet meg is szülsz. Akkor meg meg tudlak látogatni. :wink: Elküldjem a számom? Ha kell valami, nyugodtan szólhatsz! :wink:
Köszi az infót, tényleg jó ötlet, hogy bemenjek az eredményért, az időmből kitelik. :roll:

Megyek, folytatom a pakolást. Az én szekrényem a helyére került, tele lett a szoba a benne lévő dolgokkal... Most azokat pakolom vissza. :twisted:
foltivspicur

JÓ REGGELT MINDENKINEK!
Utolsó bejelentkezésem , ma dolgom megint 1000.
Végigolvastam mindent.
LUNA: Cicák is és a pocakod is szépek.

GEOOO: Sok sikert a vizsgáidhoz!!!

TALLIN: Akkor már te is tudod, mennyit várhat picúr, beszélgess vele...
Nem biztos, hogy vasárnap babázom, képes vagyok 3-4 csapatnyi váltás nővérkét elfogyasztani, Lilikével is csütörtökön mentem fel szülőszobára indításra és pénteken lett meg császárral.Ugyi jó munkához SOK idő kell..

NANETTO. Wc higiénia itt is ilyen a klinikán.Én csak azon gondolkodtam a múltkor, hogy aki képes így hagyni maga után a mellékhelyiséget, az a saját gyerekét hogy láthatja el.Nem tudom nő létére hogy lehet ilyen...

GEMINI: Érdekesen zajlik Brüsszelben az egész terhesgondozás...sokkal kevesebb vizsgálat, macera van.Nyugalmasabban telik a terhesség így nem?

HARI: Nagyon szép lett a csikóhalas kép.Lilinek is nagyon tetszik biztosan.Pocakod is nagyon aranyos.

HENY: Számodat elmentettem, SMS-T küldök rá számodra,remélem nem egy időben fogunk szülni...mert zavarni nem akarlak.

Ma már csak este jelentkezem.
Még Apa haját ma le kell vágnom, meg Liliét is.Ma megyek gyantázásra, meg manikűröshöz is.Utána elmegyünk jégkrémezni.
Majd déli alvás lesz (azt mondta doki bácsi pihenjek!!!) és délután megyünk Lilivel a játszótérre homokozni.
Este utoljára fürdök egy nagyot, tengeri sós meleg vízben, olvasok, stb...

Aztán vasárnap reggel 6-kor kelés van, Lilit elvisszük Pótnagyihoz Hortobágyra és irány a Klinika.
Oxytocinos infúzióval Megindítja a szülést, a többit meglátjuk.
Furcsa érzés, hogy Lilikének ez az utolsó napja egykén, szeretnék minnél több időt vele , meg apájával tölteni.
Aztán meg mostmár kicsit izgulok is, nehogy máááá ma rúgja ki a gyerek a ház oldalát, oszt fuccs a tervemnek :roll: , ezért be is vettem egy ló adag magnéziumot reggel, meg kap este is, biztos, ami biztos.

Ha valakinek valamire nem reagáltam, bocsánat, kicsit szétszórt vagyok.
Annyi minden jár a fejemben, hogy csak na.
Este ha lesz időm, körömlakk szárítás közben, benézek, elolvasom a termést.

Kép
rozsa1979

Rózsa,
jó kis napokat állítottál össze, így szülés előtt :lol:
sok energiát kívánok hozzá! :wink:

Tegnap "benyaltam" magam a minorra, ami azt jelenti, hogy felvettek kommunikáció és médiatudomány minorra!!!! :D :D
pedig elég nehéz bekerülni, mert min.2db5östől és 1db4estől vesznek fel, vagy ha 3db 5ösöd van. nekem 2db 4esem és csak 1 db 5ösöm, de most a tanszékvezető is terhes, és tegnap azt mondta legalább ennyit könnyít az életemen, és felvett!!!! :P :P :P

este 10re értünk haza az állatorvostól... de sikerült mindent elintézni. :)

utána kb éjféltől 1ig kiültünk a Liszt Ferenc térre a csajokkal.
tök fura volt, ahogy ők ott tipegtek a magassarkúikban bulizós ruhában, olyan öregnek és dagadtnak éreztem magam :oops: :P :P
de meglepően nem volt kedvem bulizni, hogy jajj úgy mennék... egyszerűen csak vicces volt :roll: :D

no jajj készülődnöm kell, mert 10re megyünk babaelsősegély tanfolyamra.

utána elmegyünk a kádállványért,

hazajövünk ebédelni (habár még nem főztem semmit :shock: :oops: )

ikeázunk egyet,

és utána sokat kell tanuljak.

este jövök én is olvasgatni, úgyhogy tessék írni, meg azok térjenek vissza akik eltűntek!!! :D
Vendég

Picur:
Én szerdán 11:30-ra kaptam időpontot NST-re. Szerintem akkor te már javában túl leszel mindenen. Azért elküldheted a számod, amikor ott leszek a klinikán küldök egy sms-t, hogy hol és merre vagyok. Ha meg addigra szülök, akkor tudod, hol találsz :wink:

Geooo:
Ne bánd a magassarkút meg a szexi rucikat. Fogsz még ilyen szerkót hordani te is, nem is olyan sokára. Ez egy ilyen időszak, aminek a végén anya leszel, és ezt az érzést nem adja meg holmi magassarkú és ruha.
Légy büszke magadra, még akkor is, ha most pillanatyilag bálnának is érzed magad. Hidd el, ezt csak te gondolod így. És tényleg már nem sokáig marad így.

Rózsa:
Mennek a drukkok holnapra!!! Kitartás, és kívánom, hogy gyorsan és gördülékenyen pörögjenek az események, aminek a végén végre karodba veheted a kisfiad.
Vendég

Sziasztok!

Nem tudom hogy csinálom, de valahogy egyre több a dolgom, ahogy közeledik az idő. :D Ezért jövök keveset, de azért igyekszem néha benézni olvasni, nehogy lemaradjak a legújabb babáról.

Rózsa, nem semmi, hogy mit terveztél az utolsó napra, megy a drukk, hogy meg tudd valósítani, és a szülés is menjen. Meg Heni, Tallin, Nektek is, hogy elinduljanak a babák rendesen. :)

Nálam semmi újság nincs, most csütörtök óta Anyukáméknál vagyunk, majd csak ma este megyünk haza. De azért elhoztuk Siófokra a kórházi csomikat, nehogy itt induljon be a dolog :D
De nem. :D
Előjelek vannak, de mivel még sosem szültem, nem tudom, hogy ezekbe a jelekbe simán belefér-e még a 3 hét, vagy előbb jönne. Majd meglátjuk, Ő dönti el, mikor akar, Én alkalmazkodom. :D

Nálunk a 40+1 napon befektetnek, és meg is indítják a 41-ik héten belül a szülést, ha nem indul magától. Természetesen Én sem szeretném, ha erre kerülne sor, de ha mégis, akkor meg így lesz, nem aggódom rajta. :)

Most olyan türelem szállt meg, nem is tudom honnan jött :D érzem, hogy már nem sokat kell várni, max. 4 hetet, és ez tök jó érzés. :D

Szerdán megyek majd NST-re, meg dokihoz, kíváncsi vagyok, hogy az NS-n megint nem néznek-e méhtevékenységet, vagy már igen....így elég kevés értelmét látom. (illetve jó, fontos a baba szívhangja, reakciója a mozgásra, de pont azt nem tudhatom, hogy mikor görcsöm van, az mekkora, és mit jelez... :? na mindegy)

A dokilátogatás meg az utolsó lesz, remélem minden rendben talál. :) Aztán csütörtök meg utolsó védőnő látogatás. (Utána már majd Ő jön el hozzánk, végre, mert eddig még nem volt :D )

Na, kitartás mindenkinek, és drukk a nagyon közel lévőknek! :D

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Sziasztok!

Én most találtam rátok és rengeteget olvastam vissza, hogy nagyjából megismerjelek titeket!
Eddig nem volt időm, mert egy 1éves örökmozgó lányka anyukája vagyok, valamint tanulok, no meg a szokásos teendők, de annyira jó lenne hasonló cipőben járó anyukákkal/leendő anyukákkal megosztani az érzéseket, hogy úgy döntöttem, csatlakozni szeretnék hozzátok, ha lehet!
Csillának szeretnék gratulálni a gyönyörű babájához! Édes a haja! .:)
Magamról elöljáróban annyit, hogy Budapesten lakom a 4.kerületben: férj, egy éves gyerek, no meg a másik 35 hetes a pocakban, aki szintén kislány. :) Június 22-re vagyok kiírva, aztán meglátjuk.
Voltak magzatvíz problémák, sérv, görcsök, koraszülés veszély, de még bírom, aztán most már nagy baj talán nem lehet. Ez a második szülésem lesz, és úgy vagyok vele, mint közületek legtöbben, türelmetlenül várom, de van bennem egy azt hiszem egészséges aggódás/izgalom/félelem.
Szép szombat délutánt nektek!
zebr

Szia Zebr, üdv a csapatban!

Geo, szerdánként megyek NST-re, de a Király u-ba, nem a Péterfy-be, oda a múltkor csak kivételesen mentem. Elvileg a Péterfybe szerintem csak szülni megyek már.

Rózsa, kicsit irigyellek a holnap miatt. Már csak azért, hogy előre tudod mikor lesz a nagy esemény. Én bármeddig várnék, mert nagyon jól megvagyok így, csak jó lenne tudni a napot előre :lol:
Drukkolunk holnap, jelentkezz ahogy tudsz!

Ma olyan jó idő volt, én meg balga módon lefeküdtem Lilivel 2-kor, mert nagyon fáradt voltam. Megbeszéltük, hogy délután meg elmegyünk fagyizni ebbe a szikrázó napsütésbe. Erre fél 5-ig aludtunk és arra ébredtem, hogy itt a vihar :cry: Úgyhogy se fagyizás nem volt, se játszóterezés, hogy kifáradt volna Lili, így szerintem 10-ig biztos nem fog ma elaludni. De mondjuk legalább aludtunk egy jót.

Apa azt igérte elmegy ma az OBI-ba, vesz bútorlapot és megcsinálja végre a fürdőszobában a pultot, beteszi a mosdókagylót, meg aláépíti a mosógépet. Mondjuk a szerelgetés ráért volna holnap holnapután is, de a bútorlapot ma kellett volna megvenni, mert holnap ugye semmi nincs nyitva. Hát természetesen nem ment el, aludt jóformán egész nap. Olyan rettentő mérges vagyok rá, hogy el sem tudom mondani. Ezek után ugye éjszaka megint nem fog aludni, hisz kialudta magát a nap folyamán, hanem majd hajnalba fárad el és alszik majd megint holnap egész nap és így tovább. Persze eddig is ilyen volt, úgyhogy nem váratlan a dolog, csak reméltem, hogy kicsit több kötelességtudata lesz, ha már 2 gyereke lesz. De ebből is csak az látszik, hogy hülye vagyok.

Kép
Kép
hari

Elöször is:

Rózsa: drukkolok, hogy holnap problémamentes, könnyű és szép szülésed legyen! Kicsit irigyellek, mert már én is túl lennék rajta, de nekem még van majdnem 1 hónap. Majd jelentkezz.

Zebr: üdv. a csapatban

Nanetto: jó, hogy leírtad a homeos tudnivalókat. Nekem is elmondta a gyógyszerész újból, bár én már régóta szedek homeos cuccokat. Hát a WC-s stori undorító!!! Én tuti odahánytam volna. :(

Hari: nyugi!!! Látom neked ia Pató Pál férjed van, mint nekem - bár most a terhesség alatt az enyém aktíválta magát. Majd megcsinálja, ha bent leszel - remélem. :)

Mi tegnap voltunk a szülésznővel megbeszélésen. 5 perces fájásoknál - amit per pillanat nem tudom milyen lesz - vagy magzatvíz elfolyásánál kell bemenni. Majd meglátjuk. Bár már nagyon nyom a bordáimnál. Ja meg mindenki azt mondja, hogy nagy baba lesz. Egy biztos: a hasam még fönt - bár azt is mondták, hogy ez akár 1 nap alatt is megváltozhat. Majd elválik. 18-ig van még időm.
Csütörtökön megyek végre CTG-re, juhé. :) Már várom. Már irigykedtem, hogy mindenki volt. Este meg doki.

Luna merre vagy?
És Nikvik, meg Geo. Bár Geo gondolom pakolsz.

Kép
bhdetti

Sziasztok,
tegnap màjus 21-èn este 22:45-kor, 47 cm-el ès 2420 grammal megszületett Marina Zoe. Baba ès mama jòl vannak, kèpek majd a hazamenetel utàn lesznek.
Mindenkinek tovàbbi jò babavàràst ès szülèst kìvànok!
Legközelebb majd màr otthonròl jelentkezem.
Vendég

Sziasztok!!

Nikvik! Gratulálok!! Annyira nem is pici, szerencsére, gondolom nagyon kis édi lehet! Mielőbbi felépülést Neked, babának meg gyors gyarapodást! :)

Hari, hát a férjed, nem semmi, Én nem is tudom mit csinálnék a helyedben, de ezt nem tűrném, pláne nem úgy, hogy ott van már egy gyerek, és mindjárt jön a másik is....jó lenne, ha megemberelné magát. (Amúgy Ő éjjel dolgozik? Vagy hogyhogy egész nap alszik? ) De hülye az nem vagy, max. nem vagy elég kemény vele. :)

Majd holnap igyekszem gyakran benézni, hogy figyeljem mikor jön rózsától a hír. :D Most már aztán elkezdenek jönni a babák, és mire észbe kapunk itt lesz mind. :)

Már előre elnézést kérek, hogy majd esetleg eltűnök, de most sincs sok időm a gép mellett, szerintem ha meglesz a baba, még ennyi sem lesz majd, de azért igyekszem néha majd benézni akkor is. :D

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

NIKVIK!!!! jaj de jó de jó de jó gratulálok és hatalmas boldogságot! fuhhh kirázott a hideg ahogy olvastalak olyan "váratlanul" ért!!!! :-)
istenem gondolom nagy a boldogság!!!! várunk vissza és várjuk a fotókat ahogy tudsz majd "velünk foglalkozni"

Zebr: üdv a csapatunkban!!!!

a mai napom annyira durván jól sikerült hogy 2x is azt hittem a konyhában biztos megszülök... először is 7 emberre főztem mert a férjuram szülinapját ünnepeltük... leves főétel desszert! ... durva volt
aztán elment a párom ledőlni mi anyuékkal és anyósékkal irtó elemünkben voltunk és hát kitaláltam süssünk kukoricát! na most majdnem kigyujtottam a konyhát és lakást és stb :-) akkora füstöt csináltam lányok hogy a konyhából az étkezőt és az ott lévő családom anyóst apóst sem LÁTTAM!!!!!! baszki após elkezdett kalimpálni itt vagyok itt vagyok.... akkor anyám jött tűzoltóként résztvenni az oltásba amikor kirántottam a popcornt ... és kivágtam a teraszra de nem volt viz mert a párom elzárta és aki nyugodtan aludt édesdeden! akkor anyám mondta nincs viz ... akkor visszamentem kinyitottam a vizcsapot de éreztem hogy ha nem csinálunk levegőt mindjárt megfulladunk! ugyanis képzeljétek a popcorn zacskót a mikróban kinyilt ... és ezáltal valahogy beindult valami reakció! na mindenesetre jó hogy nem pánikolós a család és hogy jó volt a hangulat! hálaégnek jött utána nemsokkal a vihar széllel meg minden és kereszthuzatot csinátam a füstre! akkor anyu megijedt hogty ez fveszyéles nehogy becsapjon a villám de mondtaqm hogy tök mindegy mert ha becsukjuk az ablakokat tuti megfulladunk :-)

na aztán hazavittük nagyikát anyut aput mert a vateráról rendelt kádállványt anyuékhoz küldte a hülye figtyelmetlen eladó és akkor igy elhoztuk és anyuék sem gyalogoltak haza mert apu rosszul lát és hosszú távra már nem nagyon vezet - anyu meg nem vezet!

most meg végre PIHENEK!! éljen éljen éljen!!!

RÓZSA! holnapi nagy napodhoz előre is sok sikert ... és minden jót! nagyon izgi! és vvárjuk a hireket!!!!!!!
Vendég

Nikvik: gratulálok! Örülök, hogy jól vagytok. Majd hazaérkezés után írj le mindent részletesen.

Nanetto: nem vagy semmi! De remélem azért jól vagy!

Kép
bhdetti

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?