A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Hú, akkor komoly a helyzet :(
Ha viszont nem jön majd anyósod, mikor szülni mész, az még jól is jöhet ki :roll:
Nem is tudom, mit lehetne tenni. Grétát meg hogy lehet ellened hangolni???????

Néha G. sincs többet Rugóval, sőt sokszor nem is találkoznak :roll: De ő hétvégén mindig figyel rá, hogy legyen vele, meg ugye mikor nekem dolgom van, akkor ő vigyáz rá.
Pl. a nagyváradi kalandjukat azóta is emlegeti, nagyon büszke ilyenkor magára, hogy jól elvannak. Vagy amikor hazautaztak anyósomékhoz vasárnap.

Kép
vindolanda

Azon viszont azóta is mindig mosolygok, mikor eszembe jut, hogy Rugó hat hetes volt, és G. vitte a neonatológiára kontrollra. Ő volt az egyetlen apa, és akkor kb. másfél órát voltak együtt a klinikán.
Nagyon jól esett neki, mikor kérdezgették, hogy hát az anyja hol van.
Rettenetesen büszke volt akkor is.

Kép
vindolanda

Lehet, őket is el kellene küldeni fél napos-napos programokra együtt.

Kép
vindolanda

Persze, ha épp nem dolgozik :roll:
Te úgy is eléggé fáradt leszel nemsokára :roll:
Addig pihenhetnél is.

Kép
vindolanda

Rugó nagyon ügyes volt, négy telefont is el tudtam intézni a holnapi interjúalanyokkal 8)

Kép
vindolanda

Próbálok én mindent bevetni, eddig nem sok sikerrel.
Régen Ők is sokat voltak együtt. Mentek játszótérre, sétáltak.
Jópárszor vigyázott Z Grétire.
De most úgy érzem újra össze kéne szokniuk, mert másképp csak hisztizik mindkettő.
Én meg szenvedek köztük :roll:
Na de majdcsak alakul.
Elvileg szülés után 2 hetet velünk lesz :)

Rugót biztos elnyomja ez az undok idő.
Csini is csak néz ki a fejéből.
Legalább csend van és nem hiszti :wink:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Hátha javul majd a helyzet :wink:

Ja, eléggé nyomi idő van.
Rugó épp teríti az asztalát. Bevitt kanalakat, egy májkrémet, egy nagy konzervet, és vár :arrow:

Kép
vindolanda

Persze nem májkrémet kap ebédre, meg nem is konzervet, csak megterített :lol:

Kép
vindolanda

Egy villával feszegeti a konzerv bontós részét. A kis ügyes :shock: Elleste :lol:

Ja, az egyetemen van egy automata, ott mindig málna szörpöt kap. Ha megitta, a poharat viszi a szelektív hulladékgyűjtőbe, a műanyagos tárolóba :shock:

Kép
vindolanda

Addig macerált a western egytál konzervvel, míg felbontottam neki :roll: A kaja eltéve vacsorára.

Kép
vindolanda

Cicus is próbálkozik mindig kinyitni a konzervet.
A májast meg kiskanállal eszi :lol:
Ha az aldiban vagyunk, már rohan és teszi a kosárba a 4 db-os szárnyasmájkrémet.
Az a kedvenc :D
Jó étvágyat Rugónak :D

Na el mert így elég döcögősen haladok a vasalással.
Azért egy nagy adag már eltűnt :wink:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Rugó mindig Kubut pakol a kosárba. Kubu-babának hívják itt a coopban :D

Ja, néha egy kis májkrém nagyon jól tud esni:)

Tőle csak addig tudtam vasalni, amíg az autósülésben ücsörgött és nem tudott mászni :roll:
Aztán akkor vasaltam, mikor aludt.
Most meg már nem alszik, így nem vasalok :lol:

Kép
vindolanda

Már egész kiskorában olthatatlan vágyat érzett, hogy a vasalódeszkára felmásszon és a forró vasalót ölelgesse :roll:
Ez a vágy azóta sem csitult.

Pedig néha összeszerelem neki és felállítom a deszkát a szobájában, megkapja hozzá a hideg vasalót is.

De forrón szereti :wink:

Kép
vindolanda

Kép
vindolanda

Micsoda kommunikáció:-)

Móni először én is azt olvastam, hogy szülinap :oops: :oops: :oops: de elolvastam még1x :D 8)

Heni
KépKép
heni81

Ja, mint a régi szép időkben :lol:

Itt mindjárt esik :?

Kép
vindolanda

Móni, kitartás!

Nálunk Zoli rengeteget segít, ma is megyek fodrászhoz meg kozmetikushoz, ő meg csajozik itthon. Nagyon sokat van a gyerekekkel, szerintem ezért ilyen nagy a szám, hogy jöhet bármennyi gyerek, bármilyen kicsi korkülönbséggel :oops:

A szülei kérdzeték anno, hogy amikor én szülök, Zsófi náluk lesz-e, és akkor is mondta nekik, hogy nemnem, neki is jár pár nap a lányával kettesben :wink:
Vendég

Panndi én sem panaszkodhatom, Lali is rengeteget segit, sőt Péterke iszonya apás, most kezdi megérteni csak, hogy apának 2 fia van ám, nemcsak ő. Sokat dolgozik, de 1 nap mindig csak a családdal van, akkor nem csinál semmit. Meg szerencsénk is van, mert általában már 4kor itthon van. Ha meg munkája van a ház körül , bevon minket is. Szeretnénk ha természetes volna a fiúknak a házimunka, segitenek mindenben. Igaz igy minden elég sokáig tart, de élvezik és szeretik:-)

LAli be is vásárol :oops: de elfogok járni a gyerekekkel heti 1 alkalommal, mert az is nagyon teccik nekik. Felfedeztem, hogy a lidlben alig lézeng valaki d.e..

Mi ma voltunk kint, igaz nagyon nagy szél van, de felöltöztünk jól. MEgnéztük a kukás autót és a lovakat, nagy élmény volt ám!

Én a minimumot vasalom
:roll:

Heni
KépKép
heni81

Lányok!
Köszi az ovis biztatást! Holnap minden kiderül! :wink:

Szuperek a gyereknapos képek! Úgy látom, jól éreztétek magatokat! :)

Móni!
Sajnálom, hogy Z ennyire eltávolodott Grétitől. :( Lehet, h megijedt attól, h jön a tesó és ezért a munkába menekül? Biztos alakul majd! És mi az, h az anyósod még Grétitől is bevonja az áskálódásába? Felháborító! :evil:
Nálunk is sokat dolgozik Apa, minden szombaton is. Annyi, h a vasárnapi dédilátogatás az fix és a fürdetés. Azt mindig ő csinálja, úgyhogy nálunk a fürdés egyben apával való játék is... Esetleg egy ilyesmi megoldás nálatok??

Heni!
Neked is szerencséd van akkor Lalival! Nagyon sokat számít, h szeret és tud is a gyerekekkel lenni!
Shoppingolás jó ötlet, mi is szoktunk a gyerekekkel! Imádják tolni a gyerekbevásárókocsit, de ha az nincs, kiosztok nekik egy-egy kosarat és abba tesznek egy-egy kiflit, brióst ilyesmit... :wink:

Vindo!
Rugó és a forró vasaló szerelem! :)
Gondolj majd rám, amikor a fősuli fele tartasz Nyíregyen a buszról leszállva! :wink:

Mesi!
Biztos, h jól fogjátok magatokat érezni! Nagyon szép hely!

Irina!
Örülök, h jól érzitek magatokat a lakásban! Gratula az ovis Ádinak! :) Közel van hozzátok? Vagy a munkahelyhez van közel?

Panndi!
Akkor szép leszel! :)

Kép
gica1

Gica, +++++ holnapra.

Most két általános iskolába, egy óvodába, illetve az Omnia kávézóba megyek interjúzni :roll:
G. megy majd a fősulira, ő is be van szervezve :P

De azért gondolok Rád :D

Kép
vindolanda

Halihó,
Mónikám, én bízom benne, hogy Pöti megszületésével pozitíve fog változni a helyzet, Z kénytelen lesz sokkal többet gyerekezni. Egyébként nagyon sajnálom a mai családokat, épp amiatt, hogy az apák a rengeteg munka mellett alig tudnak otthon lenni, ha meg otthon vannak, a stresszt próbálják leereszteni (vagy dolgoznak, ha otthon is kell). De ebből kilépni tényleg csak az ember maga tud, saját döntés (mint mondjuk leszokni a cigiről). Én nagyon szorítok Nektek!

Nekem S-val és a munkájával is nagy szerencsém van, fizikailag sokszor nem kell ott lennie.
Ki is verem a balhét azonnal, amint úgy érzem, hogy nem fordít ránk elég időt (bár nyilván húzós határidők előtt türelmesebb vagyok, már ha ez a szó alkalmazható rám).

Mindjárt rakok fel képeket az új lakásról, de előtte még pár dolog:
most nagyon boldog vagyok, mert jött egy e-mail, hogy megnyertem egy hároméves ösztöndíjat (aminek az a nagy előnye, hogy babázás alatt szüneteltethető és folytatható, nem ketyeg le), ebből már egy év alatt egész jó összeget félre tudunk tenni, hogy a következő baba jöhessen :-) szakmailag is sokat számít, plusz úgyis azt a munkát csináltam volna amúgy is, amit most az ösztöndíjért fogok. El sem hiszem, de nagyon jó ;-)

Ádóval ma már troliztunk, vásároltunk, csúszdáztunk. Valamiért a hintát utálja, talán csak mert elszokott tőle, egy időben rengeteget hintázott (volt is otthon), lehet, hogy elhozom és felfúrunk a falba neki tartót.

Gica: akkor szuperdrukk Nektek az ovihoz továbbra is!!!
Az ovink nem lesz messze, ez igazából S munkahelyének ovija, a zöldben van Budán, de van egy közvetlen buszjárat tőlünk nem messze oda. Vagy ha nagyon lusták vagyunk, troli plusz ez a busz. Max félóra az út oda, de sétálni vagy 50 m-t kell max. Könnyen elérhető bármelyőnk munkahelyéről vagy otthonról is. A körzeti ovi persze közelebb lenne, de szerintem sem pedagógiailag, sem környezetben nem tud annyit felmutatni, mint ez a másik. Plusz az előbbinek van bölcsiszekciója is, egy következő babánál az is jól jönne, hogy egy helyre mehetnek.
Micsoda vacak idő van... sebaj, megyek felmosni és dolgozni, amíg Ádó alszik. Ja, előbb képek odaátra. ;-)[/b]

Kép
Kép
irina

Raktam :arrow:

Kép
Kép
irina

Móni!
írd meg Z. számát és elkezdjük piszkálni,telefonálgatni neki :) :) :)

én ciki vagy sem nem tudom mit kell csinálnom a kölykökkel,mikor fürödnek :oops: :oops: B-t talán ha 10*fürdettem,mióta megvan :) :) ez csak is kizárólag R.dolga :) :) legalább vmi legyen fix az életükben :) :)

Irina!
fú de jó,gratulálok :) :) gondolom kicsit megnyugodtál :) ovi nagyon jól hangzik :) melyik troli jár arra? gondolom nem a 76os :) budán is vannak trolik :shock: :shock:

kocsit leadtam remélem elkészül,mert mennem kellene kész képekért,s egyszerűbb lenne 4keréken,mint Btal tömegközlekedve(tényolcsóbb lenne:) )

:arrow: hímezni kicsit,míg fiam édesdeden alszik :)

KépKép
viranka

off:
11én vagy 12 én S&NY 2. nem nézzük meg moziban? kora du-tól estig szóló programm :)

ha már a csajbuli elmaradt,bár nekem is csak szombaton jutott eszembe

KépKép
viranka

Hú, Irina, de ügyes valaki ezzel az ösztöndíjjal 8) :D
Nézem a képeket is mindjárt.

Kép
vindolanda

Vindo: köszi! :-)

Verus: á, a 76-os troli csak a Jászaiig kell nekünk, utána megyünk a 91-essel Budára. ;-)
Én egy moziban nagyon benne lennék, de az egész S&NY-jelenséget annyira utálom, hogy ezt most kihagynám. De egy csajbulit vagy más mozit semmiképpen nem! :-)

Kép
Kép
irina

Gratulálok Emese és Irina!!!

Móni szorítok,hogy Z változzon! Nehéz így neked. :(

Megyek megnézem a képeket.. :)
varga tünde

Viranka ha hívogatnátok azért is én kapnék :roll:
na ja, 11 vagy 12 mozi.
Jó vagy, közben azt szeretnéd, hogy 8.-án szüljek :D
vagy a mozi után jönnétek be a kórházba babanézőbe?

Gica na ja mindent bevet a HP.
Ha esetleg én rólam van szó, mindig úgy mondja Grétinek, hogy Móni. Ügyel rá, hogy sose mondja, anyukád.
Ha én mondok valamit, hogy nem szabad, közli Grétivel, hogy ne foglalkozzon velem. Ő megengedi. Folyton édességgel tömi, normál kajával szinte nem is kinálja.
Ilyesmi.
Gondold el mit érne el egy kisgyerekkel aki alapból mérges az anyukájára mert Ő eltűnt pár napra...........................

Régen Z is segített ám sokat. Míg pesten laktunk cicust szinte csak Ő fürdette. A majd 2 év alatt én kb 10*.
De mióta kiköltöztünk ebbe a házba minden megváltozott.
Folyton előjönnek a kiadások.
Csak idén már majd 1 milla ment a házra és még nincs hőszigetelve. Kell új bútor, Tv döglődik. Hűtő szintén. + még a szokásos rezsiköltségek, stb.....

ráadásul amin nagyon felhúztam magam. Hp-ék számítógépe tönkrement. Ők nem voltak hajlandók venni másikat csak nyavajogtak 2 hétig, hogy így hiányzik, úgy hiányzik nekik. Z megunta és vett nekik 1 gépet. Oké használtan vette, de akkor is. 22000 volt. Én meg használt bútort vadászok a gyerekszobába, meg használt babkocsit. Meg sokszor hó végén már nincs pénzünk. És azt se mondták nekünk, hogy köszönöm. A kérdés meg el sem hangzott, hogy miből fizettétek ki?

KépKép
Kép Kép
l.móni

Móni :(

Ne is idegesítsd magad, koncentrálj a gyerekekre!
Vendég

Sajnálom :(
Azért ez a "Móni" is elég súlyos :?

Én még S&NY-ot, meg Született feleségeket sem láttam soha - már mint úgy, hogy egy részt végig :roll: :oops: De Stallone új zúzós filmjét (Jet Li-vel, Lundgren-nel meg a többiekkel már nagyon várom):)

Kép
vindolanda

Móni! Nagyon sajnálom, hogy Z ilyen. Valóban eltávolodtak Grétivel, ezt a kislány érzi és hangot ad neki. Érthető.
Sokkal többet kellene együtt lenniük, mert így Grétinek majdhogynem nincs is apukája, és joggal akad ki, ha Z valamit akar tőle. Akár csak közeledni.
És mi lesz, ha megszületik Pöti? Jót tenne nekik, ha együtt lennének érdemben. Én drukkolok nektek nagyon! HP meg be ne tegye oda a lábát, mert Gréti nélküle is nagyon össze lesz zavarodva, nem beszélve arról, ha esetleg büntetni fog. Jajjj... Ha gondolod, szülés előtt beszélgethetünk erről.

De ha minden kötél szakad, majd eljöttök hozzánk pár napra, hely van bőven, Z meg szigetelhet... :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Móni
Csak a végét olvastam. Ez a HP azért nem semmi. :(
Szerintem se HP segítsen Znek. A gyerek nincs olyan viszonyban vele, h támasza lehetne.
Zvel meg szerintem nem az a baj, h sokat dolgozik. Szerintem sok apuka a topikban. Többek közt P is. (Ma is 10 körül érkezik majd) Ettől még lehet jó a viszony a gyerekkel, ha abban az időben amikor otthon van vele is foglalkozik. És van, h Pnek sincs, de 7végén sokszor elviszi játszótérre, játszóházba ilyesmi. Ezt talán finoman meg tudnád beszélni Zvel. Az szerintem nem jó ha nem beszéltek róla, mert valóban rámehet sok minden........bocs csak ezt gyorsan le akartam írni....

KépKép
KépKép
fleur

Ja és az apa menj innen féltékenységből is lehet, h ki akar magának sajátítani...ezzel is óvatosan (azért tudom, mert Lili is csinálta, csinálja néha, ha fáradt/rossz passzban van. Egyszer még be is pisilt inkább, mint, hogy az apjával menjen pisilni. Nálunk már jó a helyzet) Grétinek mindig hangsúlyozd ki, h te szereted az apukáját és ő is azért született mert ti nagyon szeretitek egymást és az apukája is szereti őt és te is szereted Grétit. És hogy az apunak meg bárki másnak is rosszul esik, ha csak úgy elzavarják és most apu nagyon szomorú. Hidd el megérti bár elég bonyolultnak tűnik.....

KépKép
KépKép
fleur

Alexnek boldog szülinapot :) :) Niki életjelet légyszi :)

SNY én szeretem,de nem muszáj azt megnézni Irina :wink: ) Móni sajna nekem e hétvége nem jó+1 programmal több hv-re :) most kicsit kiakadtam Zre :( max. eljössz hozzánk és kikapcsolod telefonod,én nem veszem fel neki és aggódhat,meg kicsit gondolkodhat :) :)
Móni és fényképeztél tegnap? Robi alig és nem lettek olyan jók:) szerintem Te jókat csináltál :)

:arrow: altatás :)

KépKép
viranka

Azért ezt még meg kell osztanom veletek...mászik a fiam :D és Lilla azóta állandóan visít :wink: :D

KépKép
KépKép
fleur

Ja meg áll is, lehet ezt még nem írtam

KépKép
KépKép
fleur

Ezt mondta :!: ma a 16 hónapos Fiam: kéjek iszit. :shock:
Mond dolgokat, mint: ajja (arra), annya (anya), kéje (kérek) isz (iszi), apja mér vélte azt hallani, hogy deje (gyere), de ez a mai.... Nagyon meglepődtem. :shock: :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Dani áll? :shock: Ejha! :lol: (Gegi is ilyenkor kezdte). :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Boldog szülinapot Alex!

Kép
Kép
Kép
gremese

Mesi, Gegi vmi eszméletlen sokat dumál halandzsául annyira aranyos:) Ő lesz Míra után a köv. kormány szóvivője :wink:

KépKép
viranka

Az már biztos. Én néha csak Doktor Úrnak hívom. :lol: És ahogy tud gesztikulálni. :lol:
Zsozsi sem semmi, de ő nem halandzsázott ennyit.

Kép
Kép
Kép
gremese

Lesz még tali pöti születése előtt? (Ja, én sem tippelhetek a nevére :wink: ).

Kép
Kép
Kép
gremese

Mi h5 óta fent :? , Gegi össze-vissza vergődött, Zsozsi éjjel állandóan felsírt álmában, most mindkettő alszik.
Az időjárással tele a hócipőm, szerintem Angliában nincs ilyen szutyokság, mint ami itt van. :roll:

Hoztam pár nyárcsalogató képet. (Nem félreolvasni nyálcsalogatóvá!) :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Na elő a nyári képekkel!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted:

Kép
Kép
Kép
gremese

Szebb reggelt!

Mesi összebeszéltek a gyerekek?
Cicus is 5 előtt kelt, extra energiával és hisztivel.
De legalább az éjszakai hiszti elmaradt :D
mindjárt keresek képet én is :lol:
A kis budha Gegi csúcs :lol:
Köszi a felajánlást barátosném :)

Viranka oké, legyen 11 vagy 12
úgyis csak 20.-a után szülök :wink:
De nézhetünk mást?

Fleur lehet igazad van és féltékenység is van Grétibe :roll:
már mászik is a drága :D

Tegnap Z szokásával ellentétben időben jött és még bocsánatot is kért tőlem a reggeli viselkedéséért. Cserébe én meg elraktam a gépét és közöltem vele, hogy cicázik. Beszélgettek, játszottak, oké Grétike nem engedett ki a szobából. Folyton leste merre vagyok de estére már nem hisztizett ha az apja puszit akart neki adni. Mondtam Z-nek a mai program ugyan ez lesz. Éreznie kell Grétinek, hogy apa is szereti nem csak anyu.

Cseresznye-party lett volna nálunk de se cseresznye se jóidő.
De én benne vagyok egy taliban :lol:
Csak ne legyen túl messze :roll:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Z visszajött és hozott nekem cola lightot :shock:
merthogy észrevette elfogyott és ma Ő viszi a kocsit, ne menjünk ki esőben :roll:
Meglepődtem :)

Sense ez a te bűnöd amyúgy.
Mióta itt voltatok és hoztál colát azóta innom kell.
De legalább nem a cukros verzióját iszom 8)
na keresek eső és rosszkedv űző képeket :arrow:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

KépKép
Kép Kép
l.móni

HŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰű köszi csajok, máris jobb a kedvem:-) eszméletlen ötleteitek vannak:-)

Nyarat akarok!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jó időt!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Itt szakad az eső :evil: :evil: :evil: :evil:

Péterke bepisilt éjszaka :? már nem tudom az idejét mikor utoljára, de gondoltam, hogy baj lesz, nagyon sokat ivott este :?

Most a diego és a levelibékák bűvöletében van :roll: ilyenkor se hang se kép :roll: Áront egyáltalán nem köti le a mese :roll: jön megy egész nap.

Áron is fél évesen állt fel :D de csak 13 hónak indult, viszont nagyon ügyesen jár és nagyon jól is esik, mindig leteszi a kezét, nem esik fejre, mint P. ( ő még most is képes fejre esni :oops: :roll: )annyira kis ügyetlen :roll:

Móni látod tudja ő , ha valamit nem jól csinál, Lali is ilyen :wink:

Emese és azt elfelejtettük, hogy a kutyáknak is jó nagy helyük lesz az új helyen 8)

Én is várom már, hogy adják itt a S&NY ot, én nagyon szeretem.

Heni
KépKép
heni81

De jók ezek a képek! Már nagyon várjuk mi is a jó időt!

Móni!
Örülök, h Z mégis elgondolkodott a dolgon, és estére másképp állt hozzá! Biztosan érezte,h így azért nem az igazi.
Ovi???

Mesi!
Gegi nagyon ügyes! Korán kezdi! :)

Niki!
Alexnek boldogságost!!!!! :)

Tünde!
Boldog névnapot!!!!

Ovi: előjegyzésbe vettek. :? Előttünk még vannak 5-en, tehát valójában nem vettek fel. :cry: Délben lesz vezetőnő, majd felhívom, h megtudjam, mit lehet ilyenkor csinálni.

Kép
gica1

Gica sajnálom:-( ez nagyon gáz :evil: :evil: :evil:

a keresztfiam 4 évesen ( 1 évet már nagymamával volt otthon) is csak nagyon nagy hátszéllel jutott be az óvodába :shock: :shock: :shock: eszem megáll.

Heni
KépKép
heni81

Csajok eszméletlen jó képeket tettetek fel :D
Annyira édesek ezek a gyerkőcök!!!!

Itt is punnyadék idő van de a képek láttán megjön az ember kedve :D
Majd ha megtalálom a kábelomat teszek fel én is,mostanában telefonnal fényképezek,az általában kéznél van.

Móni!Örülök,hogy Z.este már másként gondolta,én biztos vagyok benne,hogy imád Titeket csak ebben a rohadt világban tényleg kénytelenek rengeteget dolgozni különben felkopik az ember álla.
Persze teljesen megértelek,hogy el vagy keseredve,néha én is teljesen befordulok ha keveset találkozunk apával.

Fleur,hihetetlen ügyes a fiad! :D
És engem érdekelnének azok a családi képek,nincsenek még készen?????

Gica!Nagyon sajnálom!És remélem sikerül valamit intézned ovi ügyben!!

Megyek keresek egy renét(nem tom,hogy kell írni)mert a savam szétmarja a torkomat.

juba0

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?