A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Kár hogy ilyen vacak idő lett :( És mit vigyünk magunkkal? Innivalót?

yuyu79

Eni még csak tölcsért eszik, neki az a fagyi :lol: De ha itthon eszünk pácikás jégrémet, abból ő is kér...

yuyu79

Azt Julcsi! Eninek mekkora haja van!!! NAgyon édes azon a képen. Meg a vigyori kistesó is! Tényleg szépek vagytok!

Csandi LElléjét hol tudom megkukkolni? Azt hiszem a link valahol jóval korábban lett berakva,én meg lemaradtam róla.

Szisz! Sajnálom Málnus rossz vizes élményét. Szerintem is amiatt aludt rosszul. Az ilyen nagy ijedtség eléggé megviseli őket. De remlélem gyorsan kiheveri és nem lesz gond a medencében.

Pakolással képzeljétek egész jól állok: konyhaszekrények kiürítve, nappali szekrények, fiókok kiürítve, szortírozva. Két adag mosás szárad. Este nekiugrok a fenti szintnek is, ott biztos elleszek egy darabig a ruhákkal, cipőkkel...

Beni nagyon aranyos a kis barátnőjével! Édesek a kézfogós képen.

Fagyiért RÉka odáig van. Tavaly nyár óta amikor mi fagyizunk, ő tölcsért eszik. Nyár végén már kapott a mi fagyinkból a tölcsér szélére, és azt nyalogatja le. Amikor elfogy, persze jelentekezik az újabb adagért. Egy egész gombócot tavaly Szegeden adtunk a kezébe tölcsérestől (szójafagyi volt), azt hiszem nem kell ecsetelnem, hogy nézett ki. :lol:

Tejet már minden gyerkő iszik?
Mi bejelentkeztünk múlt héten a kertesi dokihoz, és teljesen jól álltak a dologhoz. Úgy értve, hogy kb ugyanazt mondta, mint az itteni gyerekorvos. Két éves kor után óvatosan bevezetve meglátjuk. Fogacskák miatt most megint kicsit kijött néhány ekcémás folt Rékán, remélem nem lesz rosszabb.

Ezt a vacak időt!!! Patak még a helyén, de RÉka is elég hisztis. Mondjuk nem aludt túl jó délután, hamar ébredt. Azóta már túl van egy fél órás üvöltésen. Most szent a béke...

NA megyek vége a pihiszünetemnek....

panna1

Panna :)

Ha ilyen jól álltok a pakolással, akkor még a végén hozzánk is elugrotok? Nem kell válaszolni, jöhettek hirtelen felindulásból is :D

Julcsi, ahogy szoktátok, de ne essetek túlzásokba!Tényleg csak egy rágcsa, egy inni!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziszka egy üres sörösüveget kell beleásni a földbe, hogy a vége kilógjon és ahogy a szél fütyül benne az elijeszti a vakondot :lol:
Vendég

Boni, ezt én is halottam már, de ez működik? Mert akkor kibontok egy sört ;)

<
sziszka78
Tolna

Egészségedre :lol: Kiváncsi vagyok, tényleg működik-e...

yuyu79

Sziasztok!

Sziszka, van vakond? Hú, azzal nagyon nehéz bármit is kezdeni, kitartást!

Nekünk is jó lenne a péntek, bármi progi jöhet. Remélem az idő is engedi. Esetleg Kopaszi?

Zsófi, jobban vagytok?

Panna szuperjól álltok!

Julcsi, nagyon édesek a képek, Zsófi, a Tieid is!

Mi jól, egész nap Fáccínál voltunk (Ő Franci, barátnőm két évese, Levi nagy szerelme). Persze fél3 volt, mire elaludtak, Levi fél1 körül szokott és sikeresen 40 percet szuszóztak. Utána volt Decathlon, Brendon. Vicces, hogy az előbbiben egy esőkabát Levi méretében 10 ezer, míg a Brendonban 1500, vagy a komolyabb is 2900. Totál kiakasztó lett sztem a Decathlon, mert drága és kb. semmi sincs. Gumicsizmi nincs is.
De kivel futottunk össze? Barbi, édesek a gyerkők így élőben is. Remélem nincs baj Dönci buksijával és sikerült hazakeverednetek valahogy. Nálunk kész cirkusz lett, mert én sem tudtam hazavinni barátnőmet, férje meg hiába mondta hogy jön, szakdogát értékelt, így az egyik munkatársa jött végül a csajokért. Érdekes volt, mire hazaértünk.

Levi délelőtt Franci futóbicajába beleszeretett (ez fa), alig ér le a lába,de csak nyomta vele a köröket és szó szerint nem lehetett róla leszedni, ketten kellettünk hozzá. Kezét lábát rászorította és világvége volt. Aztán délután vagy fél órát nyomta a sportáruházival is, csak az meg nem tetsz annyira mert műanyag.
Akkor meg már inkább a fa, de az meg Barbi szerint nehéz (ez 3 kilós csak) és a fát, ha vmi baja lesz, nem javítanak a sima kerékpárosnál...elvileg.
Szóval most vacillálok,mi legyen.
Mert ez lenne a szülinapi ajándék Levinek is. Bucsek a neten vett fémet, ami nagyon királynak néz ki, de ma Barbi kicsit megijesztett, hogy az is nehéz lehet. Nem tudom, kicsit tanácstalan vagyok.
Nem rossz ez a műanyag sem, de eleve utálom a műanyagot, meg sokallom is, drágább mint a fa!
Túl széles a választék.

Szóval Boni, honnan vannak a Kettleres, Pukys tapasztalatok? Hogy ezek a legjobbak?
Amúgy a decathlonos, meg a fém meg a fák nagyrésze 12,5-es, ami még tényleg nagy Levinek, de nem mintha ez zavarta volna, marha jól elgurult vele, kb. 6x tűnt el az áruházban.
De spec. leejtőn nem szívesen engedném le még.

Ja és még egy kérdés, mér egyszer szóba került, de nekünk ez is most aktuális.
Diavetítő: kinek milyen van, milyet érdemes, használt vagy új? stb.....köszíííí

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Szisz elvileg igen...Balázs nagybátyja is ezt vetette be még a telken.. én nem emlékszem vakondtúrásokra... :roll: szóval egészségedre!

:wink:

Aproo BArbi
de jó! volt minitalitok :lol: mi történt Dönci fejével?

Aproo
nem azt mondom,hogy a legjobb, de ezek a legalacsonyabbak..kérdés LEvi milyen magas? .. Zsigi egyébként miénket simán megemeli
:roll: bár először furcsa volt neki hogy a megszokott motoroslendület nem volt elég :lol:

én a mamamin találtam egy fórumot,ahol kivesézték lányok. keresőbe írd be pedál nélküli bicikli vagy laufrad először a Pukyt néztem ki az még kisebb de az méregdrága újonnan 20000itthon a kettler 13500
ebayről szoktak még rendelni viszont fa bicajt lehet bérelni is aztán ha mégsem jön be...

viszont használtan érdemes ezeket..Zsiga is ahogy esik úgy puffanik alapon oldalra dönti... szóval kapni fog rendesen

:roll:
diavetitő nekünk régi van, vaterán, teszin vannak fennt.. érdemes onnét :lol:
Vendég

mi szerdán már utazunk :lol: igy Pénteki tali kilőve :cry:
Vendég

Sziasztok!

Túl vagyunk a festésen, rend van ismét, hurrá! :D Nekem tetszenek a falak, amolyan aranysárgásak. Nagyon kellemes, meleg hangulatot áraszt, pont ezt szerettük volna. :)

Yuyu,
Mennyi hajacskája van Eninek! Nagyon édes! És az a ropi-alvós kép, zabálnivaló! :wink:

Zsóf,
Beni képei is édesek! Hát igen, a fagyi az hideg, de ne félj, megszokja és majd csak azt fogja kérni! Virág ma reggel még ki sem jött az ágyából és reggelire túró-rudit kért :wink:
Szavazok a Libero képre, de én is terveztem hogy teszek fel. Bár nem szeretem annyira az ilyen szavazós dolgot, mert sztem ez arról szól, hogy ki hány embert tud ösztönözni a szavazásra....jobb lenne egy zsűri...:roll:

Barbi,
Ha többen mennek hozzátok pénteken, akkor mi is aznap mennénk, hogy akkor ne keljen nagyit miattunk átszervezni. :wink:

Kép
Kép
dia123

Nekem ugyan bármi jó, csak gyertek aranyoskáim! :)

Dönci dobott egy hátast és beverte a fejét, volt nagy sírás, de hamar elmúlt. Jó volt a nagyonminitalink, legalább ennyi.

Holnap gondolom legalább dél, mire odaérünk út- és idöviszonyoktól függöen.

Puszi: mi
Vendég

Hát az idő az nem a legjobb. Zsolti is jön, most már biztos, mert kocsival ment dolgozni, így értünk kell hogy jöjjön. Akkor mi 3 felé megyünk csak előreláthatóan.

Dia, tudom, milyen ez a szavazás, de gondoltam, megpróbáljuk. De mindenki kap egy kupont, már csak azért is érdemes feltenni képet. Egyébként többszáz kép van már fent szerintem, szóval esély nem sok. De köszi mindenkinek aki szavaz/szavazott. Én nem tudom hányszor lehet, nekem egyből azt írta ki hogy már szavaztam. Más képére meg még nem próbáltam....

yuyu79

Jó reggelt!

Csajok, Valaki megadná nekem Barbiék számát priviben?

<
sziszka78
Tolna

JUlcsi, közben megpróbáltam ma is szavazni, engedte!
Szóval szerintem minden nap lehet egyszer!

<
sziszka78
Tolna

Oké, akkor köszi!! De ha jól láttam így se vagyunk benne az első 300-ban a kb 800 jelöltből :lol: Barbi száma nekem nincs meg :(

yuyu79

Julcsi? Eni hogy bírja, kidőlt már? Málnus már alszik, ilyen nagyon rég nem volt....éjjel megint nyűglődött, növeszti a szemfogait, és most nem bírta tovább, elaludt, aminek én nagyon örülök, mert sokkal nehezebb lett volna elaltatni, amikor nagy a nyüzsgés itt.

Dia,örülök, hogy rendben vagytok, hozzál képet!

Barbival közben beszéltem, majdnem meghátráltak az idő miatt, de végül elindultak már, így kb. akkor érkeznek amikor ti.

Adri, téged is várunk!!!!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Hát, Eni meg nem akar aludni. Most almaegyüttest néz, hátha elalszik a tv előtt... Múltkor a ropis kép is úgy született :lol: Ha meg nem, akkor 2 körül szólok Apának hogy induljon értünk...

Te tudod hogy melyik könyveket kérted? Mert ma megjöttek, de én már nem vagyok benne biztos hogy melyiket ki kérte. A mikiegeresből Te 2 félét kértél vagy csak 1-et? Mert abból csak 1 féle jött sajnos, de abból 4 :shock: Na mindegy viszem őket, aztán osztozunk :wink:

yuyu79

Nem tudok visszaolvasni...vakondot láttam...
Lehet venni HUSS névre hallgató naftalinos golyócskákat, ami elég hatékony...

Boni,
talizunk valamikor, míg idehaza lesztek???

Talik miatt csak irigykedem...nekem marad a szemészet...3-ra megyek...kicsit aggódom... :oops:
danyuci

Danyuci, nekünk is átmosták annó, szörnyű az a néhány perc, de utána minden problémánk megszűnt!
Köszi a vakondot, megnézem! A füst patronnal próbálkozok, de nem járok sikerrel, csak a kert egyik részéről a másik végébe űzöm, és közben mindent feltúr, annyira utálom :(

Julcsi, Barbiék lehet, hogy mégsem jönnek, elindultak, de útközben jött egy pánikroham.....azóta nem jelentkeztek, nem tudom mi van velük, de Adriék jönnek, én nagyon szeretném ha ti is jönnétek!
Így nem emlékszem hogy mit kértünk, talán ha látnám....
Remélem azért ti jöttök!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

Yuyu,
Persze, egy próbát megér! Mondom, én is felteszem Virág képét oda, de sztem sincsen túl nagy esélyünk :roll: Azért nektek is szurkolok!! :wink:

Szisz,
Köszi, én is örülök, hogy túl vagyunk rajta! Íme képek:
Előtte:
Kép

Utána:

Kép

Kép

Kép
Kép
dia123

Azt akartam még kérdezni, hogy ki hogyan áll a cumizással? Van aki már leszokott róla (babákra gondolok :wink:) ? Mi most már szinte hogy csak alváshoz használjuk, de jó lenne lassan arról is leszokni...

Kép
Kép
dia123

Boni,
Most láttam csak Csigusz képeit is! Nagyon jó a bicaj, látom tetszik neki!! :wink: :wink:

Kép
Kép
dia123

Sziasztok

reggel elutazunk nyaralni Zsigámmal.. leszek néha de otthon nincs net...

Dia gyönyörű lett a lakás!

BArbi remélem jól vagytok

Szisz tali remélem jól sikerült

Mindenkinek ölelés!
Vendég

ja Danyu mindenképp! :wink: szemészeten mi volt?
Vendég

Boni nem vagyunk jól. Nagyon nem. Dél óta bögök, már fáj a fejem belé. Ha valakit érdekel, anélkül, hogy magára venné, elolvashatja lelki tükrömet a 2010 augusztusiaknál. Onnan ambulánsan kiléptem és töröltem magam a közös állományból. Itt tartunk. Teljes földrengés. Kétségbeesés, düh, önuralomvesztés. Bocsánat mindenért és mindenkitöl, remélem sikerült Sziszkának kimagyarázni a dolgokat.
Holnap megint kanosszajárás lesz, ha egyáltalán lesz ehhez még eröm.

Puszi: én
Vendég

Barbikám, annyira sajnálom!!!! Mindent! Férjed jobban? Elolvastam az augusztusit :( Olyan jó lett volna találkozni, gondolom ez a pocsék idő sem segít a hangulatodon, de a gyerekek és pocak lakód miatt próbálj kicsit megnyugodni. Remélem holnap kicsit kisüt a nap, és te is jobb színben látod a világot! Csütörtök nekünk nem jó, pénteken már mentek vissza?

Julcsi, Adri, nagyon köszönöm, hogy a pocsék idő ellenére eljöttetek, nagyon jól éreztem magam, jó volt Julcsiékkal újra találkozni, és megcsodálni tüneményes Peti babát, aki olyan jó kisfiú, hogy mindenkinek ilyet kívánok!Eni pedig imádni való, mint mindig :)
Adri, neked pedig fantasztikus gyerekeid vannak, egytől-egyig!!! Örülök, hogy megismerhettem Marcit is végre, Dorca nyitottsága pedig hatalmas előre lépés, nagyon jó úton halad ez a kicsi lány, szívből kívánom, hogy a szeme is rendbe jöjjön.
Isteni a bodza szörp, kérem a receptet :)

Boni, nagyon jó utat és nagyon jó nyaralást neked!

Dia, nagyon szuper lett, tényleg sokkal jobb a hangulata a lakásnak így :) Jól választottatok.
Mi is így vagyunk a cumival, mint ti, nagyon régóta már csak alváshoz használjuk, sokszor már nem is ezzel alszik el, csak fogja a kezében, de mégis nagyon ragaszkodik hozzá. Pl. ha zsebes nadrágban megy valahova,akkor be kell tenni a zsebébe, nem veszi elő, tudja, hogy az a szabály, hogy csak alvásnál használjuk, de rendszeresen ellenőrzi, hogy minden rendben van-e vele :) Nem tudom mikor tudjuk majd letenni....

Lillaanyu, köszönöm, kipróbálom!!! Úgy is be kell mennem egy barkács boltba, kirágta egy egér a padláson tárolt medencénket :twisted: Kell valami javító készlet...na nem mintha lehetne használ, kivéve esővíz gyűjtésre :roll:

Na megyek, hosszú volt ez a nap, elfáradtam, de nagyon jól éreztük magunkat! Barbi, remélem lesz alkalmunk bepótolni!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Barbi, sajnálom én is hogy nem tudtunk találkozni :( Még nem volt időm, de majd én is elolvasom az augusztusiaknál... Jobbulást Nektek!!!

Sziszka, nagyon köszönjük a szívélyes vendéglátást és a bókokat a gyerekekre :D Adri, jó hogy találkoztunk, nagyon kellemes délután/este volt... Tök jól eljátszott a 3 kislány meg Bence, a kis ovóbácsi :lol:

Sziszka, képeket majd kérünk, ha kipihented Magad ;-)

Enin azért látszott a kevés alvás, félúttól hazáig ordított hogy ki akar szállni :roll: :evil:

yuyu79

Sziasztok,

Dia,
nagyon köszönöm a választ a kórházas kérdésemre. A Belics doktornál szültem anno, és nagyon szép élmény volt! Nem szívesen cserélném le.... Te kinél szültél?
Nagyon szép lett a lakásotok! Remélem, már kipihented a fáradalmakat!

Barbi,
elolvastam a másik topokban írottakat... Nagyon sajnálom!!! Remélem, szerencsés utatok lesz visszafelé, azért szép élményeket viszel magaddal, és ha legközelebb jöttök, mi is tudunk találkozni! Nagyon szeretnék veled személyesen is megismerkedni!

Megnézegettem a feltett képeket! Nagyon édesek a gyerkőcök (Beni, Eni, Peti...)

Szép napot mindenkinek!

Dorka
dorkak

Boni,
majd valahogy összeszedlek :lol: ha meggyógyul a szemem 8)

Azért én is szívesen találkoznék veletek... :D
Barbicsaláddal meg pláne...
danyuci

Danyuci,
azt hiszem lemaradtam... Mi van a szemeddel?

Majd megyünk arrafelé, ha nyár lesz ( :lol: ) és egyeztetünk!!

Dorka
dorkak

Dorka,
tegnap voltam dokinál...árpa+herpesz...kicsit túlhajszoltam magam...háztartás, másik ház felújítása gyerekek...semmi segítség, aztán sok volt... :oops: most kényszerpihenő...
és napszemüveg 8) 8) 8)
danyuci

Rékám szavaival élve: az gáz! :lol:

Próbálj meg azért pihenni! Fontos lenne!

Dorka
dorkak

Sziasztok!

Dia, nagyon szép lett a lakás!

Barbi, sajnálom, hogy nem jutottatok el Sziszkáékhoz!

Danyuci, erről én is lemaradtam, azt hittem Boró szemecskéjével van gond. Javulgass!

Szisz, Julcsi, Adri, örülök, hogy jól sikerült a talitok.

Boni, Nektek jó utat, bár már sztem megérkeztetek. És szebb időt!

Többgyerekes anyucik, főleg Julcsi, Danyuci, Niki (mert Te már bizti utánanéztél...), Ritus is, de ő nem sokat van errefelé:
Tudtok nekem segíteni egy csöppet?
Mit hol kell intézni a második picúrnál? Mert már Levinél sem emlékszem. Mit intéz a kórház, mit kell az OEP-nél, mit a MÁK-nál? HA kapok tgyást, akkor Levi után még jár 2 éves koráig a gyed, vagy nem és csak gyes. Nekem kell lemondanom, vagy ez automatikus.
Milyen űrlapokat kell kitöltenem? Hányat? Honnan tölthetem le?
Szóval ha van vmi összefoglalótok akkor megköszönném, mert közeleg az idő és van egy tippem, hogy megint nem tartunk ki a 40. hétig.
Meg szombaton megszült egy júliusi anyuka, nekem meg minden hajam szála égnek áll, még nem mostam babarucit, babakocsit, hordozót. Hirtelen zabszem lett a popómban. :roll: :oops: :lol:
Persze jöhet priviben, vagy a gmailre, ha van csatolmányotok:
r.zsoofi@gmail.com
Ezer köszönetem!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Dia,
nagyon megszépültetek...cumink nincs, sosem volt, de hallottam egy jó leszoktatást...már nem tudom hol, szívesen leírom, ha érdekel...

Aproka,
nem tudok segíteni...nekem munkahely intézett mindent...én csak aláírtam...én is ÁEK, csak Hévízen...
Viszont elkeserítelek...csak egy juttatás jár...a kistesó után először TGYÁS aztán GYED majd GYES...Levi után már csak családi pótlék... semmi más, sajnos...
danyuci

Sziasztok!

Dorkak,
Nagyon szívesen, bár olyan sokat nem tudtam segíteni sajnos :) Én a Silhavyhoz jártam terheskontrolra, viszont szabira ment mikor szültem, így a Bőze doktornál szültem. Mindkettő nagyon érti a dolgát, kiváló szakemberek, a Bőze talán egy fokkal emberibb :wink:

Köszi mindenkinek a dicséreteket, nekünk is sokkal jobban tetszik a házikó így színesen! :wink:

Kép
Kép
dia123

Szisz,
Édes lehet Málnus a cumival a zsebében! Azon jót nevettem :wink:

Danyuci,
Jobbulást neked, pihenj sokat!!

Na felkelt Virágom, megyek etetni aztán ki a postára ha nem esik!

Kép
Kép
dia123

sziasztok !
Visszajöttünk Írországból. Nagyon jól éreztük magunkat, 25 fok volt végig, sütött a nap, le is égtünk kicsit. De azért gyerekkel nyaralni nagyon más,mint kettesben. :) egyikünk mindig a gyereket figyelte, nehogy lelépjen a járdáról, belessen a tengerbe, leessen a szikláról...stb. Szóval estére jól elfáradtunk agyban a sok koncentrálástól. :) De azért szuper volt így is, gyönyörű helyeken jártunk. Itt vannak képek, ha érdekel valakit:

http://picasaweb.google.hu/leilavarga8

Dia, Csabi is cumizik még, és nem csak alváshoz, de ő néha kiveszi, néha beveszi, változó. De nemsokára én is szeretném már leszoktatni róla. Én is várom a jó, de azért humánus leszoktatási ötleteket. :) szép lett az új szín a lakásban!!!

Apro: nekünk az a régi hagyományos diavetítőnk volt, nagyon szerettem. Szerintem az a legjobb a mai napig. Vaterán nem lehet találni jó áron?

Mindenkit puszilunk: Leila és Csabi
lei

Aproo, nálunk a kórház intézte a gyerek születésiét és lakcím kártyáját, apa meg bement az OEPhez, ott a TAJ kártyát kértük ki, majd megigényeltük az adókártyát is! a MÁKnál kellett a családit, a többit, anyaságit és TGYÁSt a munkahely intézte nekem is...

most azt kell, hogy lemondjuk a GYEDet Beni után, de gondolom, hogy ez is melóhelyen intéződik, és kapom a TGYÁSt, aminek az alapja a minimálbér 2x-nek a 70%a! meg kell kérni a 2. gyerkőcre a családit, azt slussz!

én ezt tudom, de biztosan más tud még hasznosabb infókat is. ja, és még annyi, hogy most olvastam valahol, hogy a soron kívüli TAJ kártya kiadás újszülötteknek megszűnt az OEPnél, de nem tudom, hogy mennyire hiteles az infó...

nekem meg tegnap óta fáj a derekam... picit aggódom, mert nem rémlik, hogy Beninél lett volna ilyen, meg, hogy ilyen korai szakaszban ez nem para-e... ha tud valaki, valami bíztatót! olyan tompán derék és talán has alja fájdogálás, de behatárolni sem tudom igazán! :(

Danyu, jó pihit, jobbulsát a szemednek!!!

Dia, tényleg klassz lett a kéró, még elfelejtettem megdícsérni! ;)

Barbikám, nagyon sajnálom, hogy ismét összecsaptak a hullámok a fejed felett! :( remélem, hogy hamar túl leszel rajta, és, ha hétvégén tényleg jön a jó idő, a te kedved is jobb lesz, és nem fogsz ilyen borúsan látni mindent! :S jobbulást az egész családnak, és nem ám ennyire elkeseredni, te ettől sokkal szívósabb csajszi vagy!!!

Boni, jó pihit otthon! remélem, hogy azért jelentkezel majd, ha tuds! pusz!

megyek ledöglöm, mert ez nem túl kellemes érzés, ami a derekamat illeti... :S

sophie27

Sziasztok!

Vagyok en is, csak eleg sok az inteznivalo, szaladgalok amig meg birom :) Voltam bent a munkahelyemen, en is ugy tudom, hogy ha megszuletik a masodik baba, csak utana kapsz tamogatast, az elso utan mar csak csaladi potlek...(ez eleg erdekes megkozelites szerintem, de ez van...) - sot azt hallottam, hogy ha elmegyek most tappenzre (egyenlore meg szabin vagyok), mar akkor is vissza kell mondani a GYES-t. Errol tudtok valamit? Hogy kell egyaltalan ezeket visszamondani?

Aproo - ha talalsz valamit, engem is erdekel - bar a TGYAS-t nekem is a munkahelyem intezi. Ha osszeszedtem a papirokat, intezendoket, atkuldom majd szivesen.

Megvettuk mi is a testverbabkocsit, mert Laura meg mindig nagyon ragaszkodik a kocsihoz, most 60.000 Ft a BabyOutletben a Graco Quattro Tour Duo. Remelem bevallik nalunk is, Ritussal beszeltem, hogy ok szeretik nagyon. A testverfellepo is akcios most a Brendonban, 10.000 Ft korul van kuponnal, ha valakit erdekel - bar nekunk az nem jott be, amikor kiprobaltuk Esztorszagban, Laura gyorsan elfaradt rajta. Mostmar csak par dolog hianyzik - azokat is probalom mostmar beszerezni. Meg 8.5 het van hatra - ha addig kihuzzuk. :) Hetfon voltam dokinal, szerencsere minden rendben - Oliver szepen novoget es ugy nez ki befordult. Szerencsere sokat mozog.

Dorkak - en a del-pestiben szultem, most is ott fogok - a szuloszobakat most ujitottak fel, szepek lettek. Osszessegeben meg voltam elegedve, nekem volt dokim es szulesznom is - most is ok lesznek. A gyerekagyas resz elso szulokent nem volt a legjobb, mert maguktol semmiben sem segitettek, csak ha rajuk jartal - de mostmar ez is mashogy fog tunni, mivel van nemi gyakorlatom. :) Egyebkent van egy egyas szoba is, ahol az apuka bent lehet egesz delutan - csak ezert fizetni kell az alapitvanynak. Ha vannak konkret kerdeseid, ird meg priviben es probalok valaszolni.

Boni - jo utat nektek - ha haza jottetek, remelem tudunk majd meg talalkozni! Jo volt a koncerten latni titeket! :)

Barbi - sajnalom, remelem hamarosan jobban leszel!

Laura sajnos megfazott igy nem tudom, hogy tudunk-e menni barhova is a heten, penteken lesz egyebkent tali vegul?

Most ennyire futotta. Sziasztok!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Sziasztok!

Itt már erőlködik a nap, talán lesz is belőle valami, már nagyon unom az esőt :roll:

Niki!
Milyen az ágyikó? Mi is ezt néztük ki, remélem hamarosan össze is jön a rávaló, mert a mostani ágy, amin alszunk már katasztrófális. :oops:
Már nem emlékszem a méreteire, mi az Auchan-ban néztük, nem tudod véletlenül milyen hosszú?
Barnus szókincse hihetetlen, Gergő még csak a szavakkal próbálkozik. Nem tudom nála mikor lesznek ilyen összefüggő mondatok :D

Zsófi!
Beni csuda édes, jó a pancsis kép is, észveszejtő vigyora van neki is, mellé pedig a csudakék szemek :lol: és a trambulinon ugrálós is nagyon el lett kapva :lol:

Julcsi!
Nagyon helyes a két kis bébike, van egy barátnőm, neki 3 éves lesz a kislánya és ugyanilyen kis fürtöske, mint Eni, csak szőkében. Még a pofijuk is hasonló, mindkettő kis tündérke :D
Bírom, ahogy Peti vigyorog a kis ínyével, nagyon édes! :lol:

Dia!
Nagyon szép lett a lakás, szeretem én is ezeket a letisztult színeket.
Cumit mi régóta nem használunk, Gergő egyszer csak nem kérte. Igaz, a napokban talált egyet valamelyik fiókban, bevette a szájába, de szerencsére vágott egy képet, aztán el is dobta :)

Barbi!
Nagyon sajnálom, hogy ilyen rossz a kedvet, remélem azért valamit sikerül összehozni a csajokkal és visszajön az életkedved!
Fel a fejjel!

Danyuci!
Akkor szigorúan csak pihenj, legfontosabb, hogy meggyógyulj a többi gondolom megvár...ahogy ez lenni szokott :roll:

Lei!
Örülök, hogy jól éreztétek magatokat! A képeket megsasolom, hátha kicsit én is elmehetek nyaralni a jóvoltadból :D

Kicsit rólunk is.
Szombaton voltunk gyereknapozni itt, a helyi focipályán! Írtó színvonalas volt, ahhoz képest, hogy kis település -Kitti, jövőre gyertek ti is- csomó program a gyerkőcöknek, trambulin, különböző játékok, amiért kaptak tallérokat, amiket aztán játékokra válthattak be. Volt arcfestés -majd erről dobok képeket- rendőrautóba ülhettek a skacok, palacsinta, pogácsa, zsíros kenyér hagymával és még sorolhatnám.
Mi is beneveztük Gergit arcfestére, bár én mondtam, hogy úgysem bírja ki addig egy helyben.

Végül mégis, íme az eredmény, az én kisördögöm :D

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Barbi
Kép
manci79

Köszi, köszi csajok, akkor letámadom a melóhelyemet!
De ez szíven ütött, hogy nem jár gyes a tgyás mellé, pedig az alanyi jogos. Ez régen is így volt, vagy ezzel az agyament új szabályozással szűnt meg, amit 1 éve hoztak?
Mert azért elég furi, hogyha szül az ember még egyet. Akkor a másik gyerek kb. megszűnik lélegezni az állam számára? Vagy a havi 12000ből gondolják ellátni, ruházni és pelenkázni? Jó, tudom, menjek vissza dolgozni, de akkor dugjam a sejehajámba a nagyobbat, mert itt pl.még bölcsi sincs, pedig város vagyunk, és a kicsit meg a hova? Keressek még egy lyukat magamon? :roll: :evil: :shock:

Gergő nagyon édes!

Mazska, ok, akkor majd váltunk infokat, sztem a héten bemegyek.
Vagyis holnap, ha lenne vmi pénteken! Lesz?????

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

ZSófi!!!

Keine Bange! No para, szóval nyugi!!!
Nekem annyira fájt a derekeam a 3.terhességnél, kb a 6.héttől, hogy a vizsgáló ágyra sem igen tudtam felfeküdni és ez nagyjából a végéig ki is tartott! A doki azt mondta ne izguljak, ez is a terhesség egyik jele. Ezt a jelet eddig nem ismertem, de nagyon örültem neki 3 vetélés után legalább ez éreztette velem, hogy megvan még a baba, mert ezen kívül más tünetem nem is volt!!!

Mindenki naaaagyon vigyázzon magára és a születendőkre is a már meglévők mellett!!! Nem túlhajtani magatokat!!!!

KépKép
koadri

Sziasztok!

Ma sem volt túl pihentető a napom, így a képek tömörítésére nem volt még időm, de ide tettem fel egy párat!
http://picasaweb.google.hu/farmer72/2010Junius#

Manci, Gergő csuda édes!

Danyu, akkor én is el voltam varázsolva, és azt hittem Boró szemével van valami! Jobbulást!

Zsófi, nekem is fájt a derekam az eső hónapokban főleg reggelente!

Mazska, Laurának jobbulást!

Lei, üdv a klubban, örülök, hogy jól éreztétek magatokat, este én is meglesem a képeket!

Panna, te hogy állsz? Kész lettél?

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Barbi, te is adj életjelet!!! Aggódok!

<
sziszka78
Tolna

sziasztok, gyors beugrásban vagyok megint-nem olvastam semmit vissza :oops: :cry: - csak a jó hírt akartam megosztani Veletek is,h kislányunk lesz. ma voltunk genetikán és tutira mondta a doki.

pusszantás Mindenkinek és vigyázzatok Magatokra is
makadu

Kitti, gratulálok a kislányhoz :D :D :D

Zsófi, Te meg pihizz, attól nem jobb a derekad??

"Másik" Zsófi, nálunk úgy volt most Petivel, hogy a kórházban csak az anyakönyvit kaptuk meg, de postán küldtek minden mást, szóval TAJ kártyát, lakcímkártyát (ezeket kb 1 hét alatt), meg az adókártyát is (ez most új, de nem tudom mindenhol kiküldik-e) az viszont kb egy hónapig tartott. De előtte kikérte már Zsolti az adószámot, mert kellett a melóhelyére.

Hát ez tényleg gáz, hogy csak 1 ellátás jár egy családban, de sajnos ez régóta így van, és valahogy úgy magyarázzák, hogy ezt Te kapod nem a gyerek... ezért csak egy jár :shock: Én a családit meg az anyaságit intéztem postai úton a máknál, a tgyst a munkahelyem intézte, de ahhoz is van a neten nyomtatvány. Nem tudom megvan-e nekem még valahol a gépen... de ha kell majd megkeresem. És semmihez nem kell már az eredeti anyakönyvi csak a másolat. Csak az anyaságihoz kell az eredeti igazolás a terhesgondozásról, egyébként mindenről jó a másolat. Ja és nálunk már a kórházba sem kell a 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi, csak az eredeti és/vagy annak a másolata... de nem tudom ez máshol is így van-e. Mert Szekszárdon elvileg kérné a kórház, de a paksi hivatal nem adja ki :roll: Most ennyi jutott eszembe... de lehet hogy a védőnőd vagy a helyi friss kismamik jobban tudják, nálatok mi a szokás...

yuyu79

Sziasztok!

Most csak én is gyorsan bejelentkezem, mert sok kedvem nincs jönni.
A drága uram főnökét is dobta az új kormány szóval most foggalmunk sincs mi lesz, hol lesz helye .Úgyhogy most nagy itthon az idegeskedés!
Én megvagyok, megint kerülget néha a rókakoma, iszonyat mennyiség savam van és semmi nem használ :( :cry:
Holnap megyünk 4D-re majd hozok képeket! már nagyon várom.

Remélem már mindenki meggyógyult és jól sikerültek a találkozók, sajnos emiatt a dolog miatt most ez nálunk megint kiesik.

Valószínüleg lesz 1700körül Anna és Peti de nem ígérem mert még várják a szállítmányt és nem tudom én mint magán vásárló akit ismernek már mennyit tudok majd elhozni. Ha van hír irom ezt is!!!!

Vigyázzatok magatokra!

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok!

Csak az ellátásokhoz annyit, hogy ha valaki táppénzre megy a másodikkal, az apuka igényelheti a GYESt, az munka mellett is jár. Legalábbis két éve még így volt.... És maradhatsz az elsővel GYEDen kétéves koráig, ha az neked jobb úgy (nem néztem utána, hogyan számolják a másodiknak a TGYÁSt).

Rólunk csak annyit, hogy vagyunk. Nem betegeskedünk szerencsére, de kimenni is alig tudunk/tudtunk a sok eső miatt :( . Már nagyon unom. És csatlakoztunk a kistesó-projekthez, Mecsi és Zsófi közé :oops: .

Judit

Kép
Kép
csutak33

Sziasztok!

Barbi?

Mecsi, azért ne essetek kétségbe, igaz, hogy a felsővezetés mindenhol megy, de ez így is szokott lenni. Viszont ez nem jelenti automatikusan az egész rendszer cseréjét! Úgy értem, nem tudnak mindenkit mindenhol lecserélni!!

Csutak, akkor lehet gratulálni? Juj, de jóóóóó!
Ezt jó hogy mondod, mármint a gyed/tgyás dolgot, de hát csak jobb a tgyás, mint a gyed, nem?

Makadu, Nektek is grat! Kicsit irigykedem ám....na de nem baj, azért ez így is szuper dolog. Csak nekem már kezd elegem lenni így a vége felé. Már minden bajom van, főleg, hogy emiatt a tetves idő miatt a szekrény tetején áll négy zsák mosatlan babaruha, 2 babakocsi huzat és a hordi huzata. Mikorra leszek meg velük?!

Julcsi, nagyon köszi. Meg persze Danyucinak és mindenkinek.
Azt nem tudjátok véletlenül, vagy nincs másolatotok belőle, hogy milyen számú nyomtatványokat kell kitölteni? Mert a melóhelyemen csak elmondták, hogy kb milyet, és hogy keressen meg az OEP, MÁK honlapján....nagy segítség lenne, ha tudnátok számokat mondani.
És még egy: nekem azt mondták, hogy egy saját szóval megfogalmazott, (tehát erre nincs nyomtatvány) gyed lemondó nyilatkozatot kell írnom. Nektek is így volt?

Amúgy a nap fénypontja, hogy május 1.től visszahelyeztek vezetői állásba, amit ugye a választások és létszámleépítések sem veszélyeztetnek, mivel védve vagyok. Tehát újra a régi fizu (ez lehet hogy törvénnyel csökkenni fog, de bizti nem a felére, mint ahova áttettek)
Szóval ez is megoldódott, és tisztára boldog vagyok. Az üröm az örömben, hogy így tuti nem maradok itthon Mazsolával két évig sem, mert egyfelől Péternek is ritkíthatom ezzel jócskán az ügyeleteit, és azért nem mindegy a dolog. A gyed többszöröse nem jön majd rosszul. Főleg ha ránk akar dőlni majd a ház pár év múlva.

Tegnap este bekrepált a kedves kapuzár, ma mehetünk el venni vmit helyette. Péter rám akarta sózni, de mondtam, hogy eléggé sok mindent bevállalok, de egy zárvétel nem tartozik ezek közé, mivel előtte szét kell kapni. Nyitott kapunál aludni egyedül meg többet nem óhajtok, mert kutya ide, oda, nem voltam békés épp.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?