A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Sziasztok!

Mangora szurkolok a Nagyihoz!!! Marcinak a foga nem jöhet?

A hiszti az nálunk is egyre gyakrabban előfordul. Ha nem vagyok a közelben (nem látom), akkor könnyebben megállom, hogy segítsek, akkor hagyom küzdeni. Petrával az a "gond", hogy nagyon lusta.Ha van kellő motiváció, akkor úgy kúszik, mint a villám, ha nincs, akkor kiteszi a karjait, mint ha repülne és visít, hogy segítsek. Az nem elég, hogy szeretné a játékot.... Nem értem.... :)

Vick: nagyon vagány Vince az ülésben! Mint egy nagy fiú! :)

Mi ezt a gyerekülést néztük ki: Bébé Confort Gyermekülés 9-18 kg Axiss Mango Red Valakinek véleménye? Tapasztalata?

Edina: ma mi a helyzet felétek? Nincs baj?

Nekem is jó bármelyik nap a talira! Helyszínre nincs ötletem. :(

Friday: jó, hogy jöttél!!! Kérünk képeket is! :)

Szép napot!

J.

Judit

Kép
petra09

Hahó!

Judit, nekem jónak tűnik az ülés, persze én elég laikus vagyok a témában :) Amit tudok ajánlani, a nagyon precízeknek: adac.de Itt minden évben tesztelik a gyereküléseket, mindenféle szempontból (törésteszt, kényelem, kiláthatóság, stb). De mondjuk mi pl. kinéztük az egyiket, ami a 2. legjobb volt, el is mentünk megvenni, de mikor láttuk és beleültettük Benét, kiderült, hogy borzalmasan béna a kialakítása (nem volt belső biztonsági öv, hanem egy kaloda szerű izéje volt, ami mögé már most is alig fért be Bene). Szóval azért ez sem tuti.
Hogy tetszett Debrecen? :wink:

Mangora, babakaják még: http://csillagfurtbaba.atw.hu/
Én is csak buzdítani tudlak a főzőcskézésre, nem nagy meló, de tényleg, nekem még jól is esik. Szóval hajrá, vedd fel a (fogókesztyűt! :lol:
Ma nálunk most először cukkini lesz krumplival, ha nem égetem oda... :wink:

Murphy ne figyeljen: az éjszaka most határozottan jobb volt, visszatért a kétszer kelés. Ez már majdnem a menyország :lol:

Akiknek korán kel a babája: nem tudom, mennyire sötétítetek be a szobában? Mivel most már fél5kor világos van, lehet, amiatt kelnek korábban, nem? Mindenesetre én mindig elfordítom a reluxát, ezen ne múljon egy kis reggeli lustálkodás :wink:

Tegnap este kettecskén voltunk (most volt a standup-os vacsi..), le a kalappal az előtt, aki ezt rendszeresen csinálja...

Mangora, remélem Nagyit ma elviszik és lesz egy kis nyugitok :)

Dy, sajnálom nagyon az árvízhelyzetet, remélem Hozzátok tényleg nem jut el a víz!!! Elvileg jön a nagyon jóidő most már, hátha...
Egyébként ismerem a környéket, Anyukám Homrogdon nőtt fel, a szikszói cukrászdának pedig isteni a fagyija :lol: :lol: Gyerekkoromban a turulmadaras dombot imádtuk!! :)

Tali-helyszín: tudom, már többször mondtam, higgyétek el, semmi érdek nem fűz hozzá, de nekem nagyon bejött a kopaszi-gát. Kocsival nagyon, és bkv-val is egész jól megközelíthető, lehet piknikezni, kultúrált az egész park. http://www.obol.hu/
De nekem jöhet a Városliget vagy a Margit-sziget is, bár ez utóbbit most elég nehéz megközelíteni tényleg.

Kata, keresztelő: Debrecenben lesz a Csapókertben (ahol anno engem is kereszteltek :wink: ), aztán pedig az Anyósoméknál Álmosdon (kb.30 km Db-től) lesz ebéd. Csak a "szűk" család lesz ott, nagyszülők, nagynénik-nagybácsik, ez így azt hiszem 18 fő. Anyósomék főznek, sütnek, Anyukám persze szintén. A bátyám és a barátnője (aki mellesleg Gábor unokatesója :wink: ) lesznek a keresztszülők. Szerencsénk van velük, nagyon érdeklődők, lelkesek Bene iránt, jó látni tényleg, azt hiszem, a legjobb döntés őket választani (szemben a Gábor hugáékkal, akiket szintén bírunk, de Bene iránt nem mutatnak túl nagy érdeklődést).

A hiszti ismerős :wink:

Friday, de jó, gyere még, hozz csodaszép képeket! :)
Várunk haza :wink:

Zsuzsi, nehogy ostorozd Magad, hogy jól elvan egyedül is Zsófi, inkább légy büszke!

Vince nagyon édes az új ülésében :)

Kati, hajrá az angolhoz! :)

Puszi,
Ági

KépKép
gigilina

Sziasztok!

ma reggel sajna vissza kellett mennünk a dokihoz,mert Gréta szeme megint csúnya volt. Most mind a 2 szeme kötőhártyagyulladásos. Kaptunk 1 új szemcseppet,hétfőig kell használni,ha nem múlik el addig a gyulladás,akkor kedden vissza kell mennünk. :twisted: Hááát remélem,hogy nem lesz már gond!

Vick
köszi az infót!ű

Tali
lehet,hogy nem fogunk tudni menni,mert sajna Anyukámat pont 15-én műtik,és sajna egy nagyon kockázatos beavatkozás lesz... :( :( :( :( :(

Árvíz
már le van zárva tegnap du óta a falu vége,annyira kinn van a víz. A szomszéd település (1 km-re tőlünk) már víz alatt van. Egy "kis" patak van itt az utcánk végén,háááááát sajna nem sok kell neki,hogy elinduljon ki... :roll: :twisted: :twisted: A körgát elvileg még bírja a Hernád folyó vizét,de azt mondták,ha szlovákok nem árasztanak a határ mentén,akkor viszont minket visz a víz. Úgyhogy nem a legjobb a helyzet. És a mostani szlovák-magyar viszonyra gondolva hülyék lennének elárasztani a mg-i területeiket. szóval.... sz@r a helyzet :( :( :(

Bocs,hogy csak ennyire futotta,de Manó ügyködik... :lol:

Apropó a bébikompról mi a véleményetek? Tudom,hogy 1x már volt téma,de nekünk asszem most jött el az ideje,hogy megvegyük,mert Grétát sajna nem lehet leültetni,sőt lefektetni sem lehet,mert állandóan állni és járni akar. Van járássegítőnk,de azt még nem használhatjuk,csak állunk mellette,mert ha meggurul akkor olyat vágódna szegénykém...

tényleg mennem kell,később még folytatom.... :wink:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok,

Móni, dehogy sértettél meg :wink: és igen, költői volt a kérdés. :P

Mangora, Nagyi?

Edina, sajnálom ezt az árvízhelyzetet, nagyon-nagyon szomorú :-(
A szüleim felé is baj van, ők ugyan nincsenek veszélyben, de ma már sosem lehet tudni.
Bébikomp: nekem azt mondták, hogy hosszú távon több hátránya van mint előnye, de tényleg nem tudom.
Remélem, mielőbb rendbe jön Gréta szeme.

Vince nagyon helyes az autósülésben!

Lassan nekem is el kellene kezdeni keresni, bár ki tudja, mikor lesz az én lányom 9 kg :shock:

Eljutottunk a védőnőhöz, Zsófi 7300 g és 68 cm. Ábeszéltük az étkezési szokásait, megfejtettük, hogy azért nem kéri a cicit sokszor, mert még nem éhes, neki már nem kell 3 óránként ennie. Elég a napi 5, simán. Szóval most próbálom figyelni és nem erőltetni, aztán majd meglátjuk.

Ja, a nap híre, x+7 hónap után kilakkoztam a körmeimet a lábamon és a kezemen, bár nem tudom ez utóbbin meddig fog tartani. Holnap céges rendezvény, próbálom hozni a jobb formámat, bár szemöldökszedésre és egyéb nyalánkságokra csak szombaton megyek.

Szép napot, végre nem esik!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Na, tobzódok :-)

Zsófinak tetszik a lakkozott köröm, piszkálja, meg akarja fogni, fel akarja venni, de mivel nem sikerül, be akarja kapni :P Olyan édes!

Mai körkérdésem a tejpéphez kapcsolódik. Aki vett, milyet vett? Még mindig nem tudom, hogy adjak-e vagy sem, ill. milyet adjak. Köszi!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,
gyors bejelentkezés a Balcsiról. Tegnap jöttünk le, ma már lehetett kirándulni és elvileg hétvégén jó idő várható.

Edina, sokat gondolok rátok, remélem, hogy már csak apadni fog a víz.

Zsuzsi, én kipróbáltam a tejpépet már többször, ha nem ízlett az aznapi kajcsi, és határozottan kevesebbszer kelt éjszaka. Én sem tudom még milyet veszek, mert ez még a receptre felírt Mildibé volt.

Olaj...szerintem az Omega zsírsavak miatt fontos. Ezesetben viszont bármelyik hidegen sajtolt jó.

Valaki írta ízesítésre az aszaltszilvát. Ez tetszik, de milyen formában és hol veszitek?

Nagyon jól jönnek az autósülés infók, mi is nézegetőben vagyunk. Bazi drágák és Bibi is csak 7 kg. körül van, de szerintem ez a hordozó életveszélyes. Nem lehet fixen rögzíteni.

Kopaszi gát? Majd megnézem...Biztos nagyon klassz, de én is inkább egy könnyen megközelíthető helyszínre szavaznék. Oda inkább egy családosat tudnék elképzelni, Apákkal együtt :wink:

Nem olvastam vissza mindent, Bibi kb. azt csinálja, mint Marci. Azt szeretné, ha a tárgyak mennének oda hozzá, s ha ez nem jön össze, visít.
Imád viszont kenguruban lenni, mindenki megjegyzi, hogy ő a legnyugodtabb baba, akit valaha látott. Na igen, zsebibabaként. :)

Lassan megyünk vacsizni, sziasztok, majd még jelentkezem.

Már leég a pofámról a bőr, hogy mindig csak így összevissza... bocsi, bocsi...

R
34372

Zsuzsi
Gréta reggel és este tejpépet kap már 3 hete. Már elég sokat próbáltunk. Este mindenképp Jó éjt tejpépet kap. A kedvence a sztracsatellás és banános pép. A Mildipép banános 4 hótól adható,nagyon ízletes,amik most itthon vannak az meg mind Milupás. Meg próbáltunk már Humana pépet is. Szóval mind jó ízű,próbálkozz nyugodtan. Nekem a védőnő azt mondta,hogy első körben mindenképp édes gyümölcsös,vagy vaniliás pépet válasszunk,hogy tutira megegye. De,még mi sem próbáltunk végig mindent,de még nem kellett kidobnom egyet sem,mert megevett Gréta mindent. Nálunk egyedül a HA pép nem megy.... Ja,és először csak pár kanállal adj,és fokozatosan emeld a mennyiséget. Esetleg ha hányna akkor az a péptől van,ne ijedj meg. ilyenkor annyi a teendő,hogy nem adod neki legalább 2-3 hétig,aztán lehet újra próbálkozni. A hányás csak azért van,mert nincs felkészülve a gyomor még az ilyen kajára. sajna Gréta elég sokszor kihányta. Most 2 hónap után már gond nélkül eszi! :wink:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

A nap fénypontja! Nagyi lepasszolva! Jöhet a szabadság!!! Jupiiii!!! (De gonosz vagyok :D)

Mangora

Kép
mangora

Mangora

Jó pihit
:P
monke

Kata
nem tudom,hogy tudok e holnap jönni,ezért most írok neked! :lol:
ISTEN ÉLTESSEN SOKÁIG!ÉS LEGYEN A HOLNAPI NAPOD NAGYON SZÉP!!!!
Kép

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Hát úgy tűnike, ezért érdemes volt most este még benéznem :-) Köszi a macis köszöntést Edinám!

ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉs igeeeeen, Edina újra túlteng!tudod milyen régóta vártunk már?

puszi,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Anyum és apum szerda este óta itt vannak, a férjem holnap este repül haza, nagyon hiányzott.
Mi holnap reggel megyünk a szüleimmel haza hozzájuk F.re, M. szombat d.e jön utánunk.
És szombat este remélem sikerül kicsit kirúgnom a hámból, elvégre a legjobb gyerekkori barátnőm lánybúcsúja lesz.

Azért is néztem be, ha Ági olvasod, nagyon szép, meghitt, napsütéses vasárnapi keresztelőt kívánok a kis Benének.Remélem minden úgy sikerül, ahogy szeretnétek.

Ja és a Kopaszi-gát nekünk tökéletes lenne, apa az infoparkban dolgozik.

Többieknek sok puszi és gyönyörű, esőmentes, verőfényes napsütéses hétvégét kívánok,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Ja és Mangora, nagyon szurkoltam a nagyimentes hétvégétekért....

katicat
Szigetszentmiklós

Ha még olvassátok -

Kata, Boldog Születésnapot!!!

és Ági, jó utat, szép keresztelőt Benének:)

Pusz
M
monke

Jó reggelt!

Kata, nagyon sok boldog születésnapot!
Nagyon jó bulizást Neked holnapra, remélem, jól fog sikerülni a lánybúcsú!

Ági, nagyon szép keresztelőt Nektek!

Mangora, boldog, pihentető Nagyi-mentes napokat! Meddig tart a szabadság?

Edina, csatlakozom Katához, jó, hogy visszatértél!

HuSzilvi, hogy vagytok? Megfázás? Tej stb.?

Köszi az infokat a tejpéppel kapcsolatban. Hú, ez a hányás dolog megrémített. Na, majd meglátjuk, mindenképp fokozatos leszek, ha eljutok oda.

Mi ma céges piknikre megyünk, 1-től van. Remélem, azért nem fog végig szakadni az eső. Igaz, van fedett rész is, szerencsére.
Holnap pedig színházba megyek!

Mindenkinek szép hétvégét, nemcsak azoknak, akiket kiemeltem! :-)

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hahó!

Kata,
ISTEN ÉLTESSEN SOKÁIG!!!
Minden szépet és jót Neked és kis családodnak ;)
Remélem a lánybúcsú méltó ünneplése lesz a szülinapodnak is :)

Köszönöm Csajok, remélem tényleg jól fog alakulni. Bár szerencsére nálunk nincs aggódnivaló (egyelőre :)), egyik rokon sem szeretné túlbonyolítani a dolgot.

Bene estére belázasodott... beleállt az ideg a gyomromba, hogy mi van, ha megint ugyanaz... de köhög is, mára már rendesen, és ma már csak hőemelkedése volt, szóval remélem nem az. Sosem gondoltam volna, hogy így fogok "örülni", hogy elkezd köhögni a kincsem... most is alszik, remélem kialussza a bacikat magából. Déltől rendel a doki, elmegyünk mindenképp, biztos ami biztos.

Kati, nem emlékszem írtam-e, de akartam, hogy gyönyörűek a gyerekeid, igazán büszke lehetsz, hogy ilyen szép családotok van! :) Rólad is szívesen látnék képet :oops:

Tejpép nálunk most Milupa HA van, Bene szereti, szerintem is finom :wink: :lol:

Zsuzsi, jó pikniket Nektek!! Helyileg hol lesztek?
Szép hétvégét mindenkinek :)

KépKép
gigilina

Sziasztok!

Kata!

NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT!

Ági: remélem én is, hogy csak megfázás. Az sem jó, de ha már választani lehet..... Petra szombaton volt lázas, azóta már csak szörcsög, de köhögött ő is. Gondolom ez a nedves idő....

Tejpép nálunk is van több féle. Ami nem annyira jön be az a tejmentes. Az összes többit imádja! Volt már natúr, vaníliás, banános, gyümölcsös és kekszes. Én ebben is azt nézem, hogy hozzáadott cukrot ne tartalmazzon.

Ági: minden ellenére és pont azért, csodaszép keresztelőt kívánok!

Kata: Neked nagyon jó lánybúcsút!

Zsuzsi: Nektek pedig jó pikniket. Délutánra már jobb időt mond!

S mindenkinek csodaszép hétvégét!

Judit

Judit

Kép
petra09

Sziasztok,

Szegény kis Bene! Reméljük, kialussza és kiköhögi magából a bacikat.

Ági, Judit, Ti mikor adjátok a tejpépet? Nekem uzsonnára javasolták. Miért adjátok? A hozzátáplálás kiegészítéseként, új ízként vagy mert nincs elég tej?
Bocsánat, a sok kérdésért, csak mindenféle vélemény érdekel, hogy eldöntsem kell-e nekünk vagy sem. Egy érv már mellette szól, mintha már nem lenne annyira teli a mellem, mint pár nappal ezelőtt.
Most reformálom meg Zsófi étkezési szokásait. Ma csak egyszer reggelizett :D

A piknik Budaörsön lesz.

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi,
Bene sokat kel éjszaka, mint Vince, ezért adom, hátha ettől kicsit jobban tele lenne a pocija, és így talán később éhezik meg (alapvetően működik). Estére mással még (főzelék) nem merem megterhelni a pocakját.
6-fél7 körül szokta kapni, így a fürdés utáni szopira több tejem is lesz.

KépKép
gigilina

Ági, köszi, igazad van, főzelékkel ráérsz még terhelni egy hónap múlva estére.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Kata, nagyon-nagyon boldog születésnapot kívánok! Aztán rúgjál ki a hámból a csajokkal :)

Benének jobbulást kívánok! Vasárnapra biztosan jól lesz teljesen és a keresztelő és nagyon szép, maradandó emlék lesz.

Én is mindig szeretnék mindenkinek írni, és úgy bánt, hogy sosem sikerül, ezért is várom nagyon a talit.

Még jun. 15-én van egy szezonvégi anyaköri beszélgetés, ha érdekel v.kit., aztán ősztől indul újra.

Sok hasznos tanácsot lehet ott kapni, pl. hogy nem lehet egy kaptafára kezelni a gyerkőcöket. Egyik nagyon jól eljátszik egyedül újszülött korától, másik igényli, hogy foglalkozzanak vele még iskolás korban is. Az alvás is ilyen, egyik gyerek csak az anya közelében alszik nyugodtan, van aki önállóbb. Az én tapasztalatom, hogy személyre szabottan lehet csak gyereket nevelni. Ezért is nagyon örülök itt a ti véleményeteknek is, nagyon sok hasznos tanácsot kapok tőletek, de sokat át is alakítok kicsit, ahogy nekünk jó.
Ja, most a téma az, hogyan figyeljen az anya a saját igényeire. :wink:

Zsuzsi, nyaralás után, nálunk is reformok lesznek, kaja és alvásügyileg :) Nektek is szép napot és jó szórakozást! Ja és jó időt mindenkinek!

Mangora, hogy áll a terasz? Halatok vele? Ti is rúgjatok ki a hámból, hogy nincs ott a Nagyi :wink:

Szép hétvégét mindenkinek!

Kép
Kép
34372

Sziasztok!

Jobbulást Benének, remélem, nem lesz semmi baj és vasárnapra teljesen kiheveri. Ági, a mi dokink azt javasolta, hogy ha köhög, vigyük orvoshoz, talán a biztonság kedvéért el lehetne vinni, ha nem múlik.

Reni,
Ha jól látom, 15.-e hétköznap, én elmennék anya-körre. Gödöllőn, ugye?
És ilyen téma:)))
Ezek szerint a kenguru vált be, nem a kendő? a lényeg végülis ugyanaz:)

Kaja-reform az nálunk is jöhetne:) Zsuzsi, hajrá! Várjuk a tapasztalatokat.

Dávid szerintem nem hajlandó elismerni, hogy a kanalas kaja is kaja. Ezért szopik is és kanalaz is remek étvággyal, a fölösleget meg egyszerűen kiköpi/bukja 1-2-3 óra múlva. Nagyon praktikus megoldás
:?
Ja és megint írom: főzelék nem, de gabonapép és gyümölcs du (6 körül nálunk bevált, nem terheli meg.
Pedig Dávid se az a hétalvó típus, és a gyomra is elég furán működik.

Amit Ági írt, az viszont nagyon bejött, lehúztuk a redőnyt, és két órával később kel azóta:))) nem 4-kor hanem 6-kor...

Mindenkinek szeretnék jó hétvégét kívánni!
Nálunk elég sűrű lesz, nem biztos, hogy jövök.

Szép napot,
Móni
monke

még valami:

HOLNAP DÉLELŐTT INGYENES KÖZÖS NAGY RINGATÓ A BAKÁTS TÉREN.

mi ott leszünk:)

Szintén az Ünnepi Könyvhét keretein belül a Mindennapi Pszichológia folyóirat munkatársai "Kultucca 2010" elnevezéssel gazdag programot kínálnak az érdeklődőknek.
Fővédnök: prof. dr. Bagdy Emőke, pszichológus, tanszékvezető egyetemi tanár.
Ennek a rendezvénynek a részeként több kolleganőmmel közös, "nagy" Ringatót tartunk.
Helyszín: Assisi Szent Ferenc főplébánia (IX: ker. Bakáts tér 13.)
Időpont: június 5., szombat, 10:30 - 11:15 -ig.
A részvétel díjtalan, bejelentkezni nem kell, szeretettel várunk mindenkit!
monke

Sziasztok csajok,

nagyon-nagyon köszönöm nektek a születésnapi köszöntést, tök jól esik, ha ennyi barátja van az embernek.

Vasárnap este megpróbálok jelentkezni és a holnap esti kiruccanáson kicsit gondolok rátok is.

puszi,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok

Én sajnos csak árvízjelentést hozok... :( :( :( :(

Éjjelre várható,hogy elönt minket a víz. :shock: :( :( :(
jelen pillanat 800 katona,rendőr és rab dolgozik egy mesterséges gát építésen ami a falu mi felénk eső részen van. Este 6-kor fog tőlünk 35 km-re tetőzni a Hernád,az kb este-éjjel el hozzánk. Sajnos a körgát is szivárog. Nem sok kell ,hogy a falut körbezárja a víz. Sajna a mi utcánk,meg 3 utca fekszik még a legmélyebben,úgyhogy ide fog bezúdulni a víz. :twisted: :( Így már mi is készülgetünk,sajna ki kell ürítenünk az egész alsó szintet,a kocsikat kivinni apósékhoz,homokzsákozni stb....

Ha tudok jövök.....

Pussz mindenkinek

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok,

Edina, a legjobbakat! Remélem, elkerül Titeket a víz. Bár tudnánk segíteni! Vigyázzatok Magatokra és írj, ha tudsz!

Móni, remélem, jól sikerült a közös Ringató!

Szóval akkor hajrá Reformkorszak! :-)

Majd folyamatosan beszámolok, de nekünk ez még csak a 2. nap és már is meg kellett cserélni két etetést. A tízórai gyümölcsöt kapta Zsófi 4 körül, mert én színházban voltam. Nagyon tetszett az előadás, a Fantomot néztük két barátnőmmel, 3/4 2-kor indultam és 6-ra már itthon is voltam. Zsófi úgy örült, amikor hazajöttem :P
Reni, a ma délután és a délelőtti kozmetikus az én igényeimről szólt :) Igazad van, nincs két egyforma gyerek és nincs egyetlen nevelési elv, amit két gyerekre alkalmazni lehetne.

Dávidnak üzenem, a kanalas kaja is kaja, nem kell mindent magadba tömni, amit lehet :-)

Mindenkinek további szép hétvégét!

Puszi
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kankalin79 2010.06.06 08:51-kor.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

HI!

Edina, :cry: nagyon izgulok értetek!!! Írj, remélem mielőbb kapunk hírt Rólatok! Víz kerüljön el!!!!!!!!!!

Katicat, boldog születésnapot!!!!

Lányok, tetszik nkem is a Kopaszi gát, még csak hallottam róla. Időközben vendégeim lettek azért nem jöttem, jövő héten a gyerekekkel bécsben leszek, szerintem lesz lehetőségem benézni, de a bizti kedvéért elküldeném a teliszámomat, kinek küldhetem egy sms-t írna nekem valaki?

fórumtalin idáig ikeában voltunk, többször, végülis nekünk mindegy hova megyünk, fő hogy Ti ott legyetek :wink: ...aztán remélem most nem pukkanuk le odahaza:roll:

Más:

Egy csomó termékmintát kaptunk, kibontottam egyet, amire az volt írva rizs, se cukor, se tej nincs benne. no, gondoltam ez jó lesz, aztán a nyitáskor elöntötte a konyhát a vanília édes illata, enyje, ezek szerint létezik természetes vaníliás rizs??? legközelebb a rizskochot ilyenből készítem majd el, fene se bajlódik az édesítéssel :wink:

bébikompról: én is csak rosszat hallottam róla, aztán a szomszéd vett a gyerekének és szuperül elvolt benne... nem tudom, olyan ez mint a hozzátápi: felnő mindenen a gyerek :roll: bevallom Gréta születése előtt elgondolkoztam azon, hogy veszünk :oops: (Borsnál ugye még a "nagy könyv" szerint csináltam mindent... néhány dologban kár volt...)

olaj: persze, hogy jó az oliva is, csak annyi történt, hogy hallottam számomra megbízható forrásból a repcéről. Azóta én is olvastam főzős oldalon ilyet "bár sokak szerint divat csak a repceolaj..." :D Mihelyt lesz különbség a két gyerekem közt -merthogy Bors oliván nőtt egy ideig- írom 8)

D-vitaminnal most hogy is van, nyáron kell adni vagy nem???

Jó hétvégét, remélem Dyéknak is jó lesz! Akkor kinek írhatom meg a számom???

Kép
Kép
friday

Sziasztok,

Friday, nekem! Cserébe priviben megírom Neked az enyémet!

D-vitamin: gyerekorvos azt mondta, egy éves korig mindennap, és aztán 2 éves korig télen is. Tehát nekünk még egy év akkor :-)

Azt hiszem, a Margitszigetet egyelőre kizárhatjuk a tali helyszínek közül.

Edina, sokat gondolok Rátok!
Én borsodi lány vagyok, szintén személyesen érintett, nagyon megvisel ez a katasztrófa és a tehetetlenség.

Szép napot!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Ja, még azt szerettem volna írni, hogy kicsit szomorú vagyok. Ma van Apukám születésnapja, megbeszéltük, hogy feljönnek a hétvégére és itt ünnepelünk, de sajnos nem tudtak jönni. Bp. Miskolc felől nem megközelíthető, csak ha óriási kerülőt tesz az ember, így nem tudtak jönni. :-(

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Kata, boldog szülinapot utólag is!
Férjed remélem rendben hazaért és egy kirúgós (berúgós :D) este után ismét együtt a kis család!!!

Edina! Azért remélem nem lesz nagyon nagy víz és meg tudtok mindent óvni!!! Annyira szörnyű volt látni tegnap a tv-ben, hogy hogy dőlnek össze házak és így mennek tönkre egy élet munkái... Remélem nálatok nem lesz ekkora baj!!! Sokat gondolok rátok!!!

Ági, remélem Bene a keresztelőjére jobban van és semmi komoly!!!

Zsuzsi! De jó lehetett a tegnapi napod!!
Tejpép nálunk azért van, hogy változatos legyen a kajája manónak meg hogy azzal is gyakorolja a kanalazást! Az megy a legjobban!!! Sokfélét kipóbáltunk már, nekem a HIPP termékei tetszenek a legjobban!

MArci megette élete első általam készített főzelékét! Cékla.répa-csirkemell menü volt :D Ízlett neki, bár sokat még nem evett belőle! A zöldségeket sütöttem, a husit meg főztem és egybe turmixoltam! A húst 3x kellett átturmixolni, hogy elég pépes legyen!!!
Ma kapott túrórudit (persze csoki nélkül) és nagyon ízlett neki! Nyitotta a száját!!!

Nagyi mentesség még tart! Remélem még vagy egy hétig!!!!

Terasz jól áll, már csak az oldalak, díszítések és a fugázás van hátra!!! Köszi a kérdést!

Rohanok ebédet főzni!

Puszi mindenkinek!!!

Végre süt a nap!

Mangora

Kép
mangora

csak gyorsan!

Köszönöm,hogy gondoltok ránk!!!!

Eddig még nem tetőzött a hernád,jelenleg még nincs víz a faluban. Ha szerencsénk lesz,akkor már nem is lesz......

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Edina, sokat gondoltam rátok. Huh, remélem, hogy már véglegesen visszahúzódik a Hernád. Ezek olyan borzasztó dolgok.

Friday, akkor haza is jötök? Szupi lenne már látni titeket is! Számot cserélhetnél velem is, igaz, ritkábban jövök, mint Zsuzsi.

A D vitaminról fogok hozni tök ellentétes véleményt. Csak, hogy ne legyen ez sem egyértelmű :wink:

Zsuzsi, ez szupi programnak tűnik, és megérdemelted :lol:
Kell is a kényeztetés! Apudnak boldog születésnapot kívánok, és remélem, hogy hamarosan be tudjátok pótolni a közös ünneplést.

Képzeljétek, Bibi ma felült, elég érdekes módon. Négykézláb állásból hátrafelé, behúzott lábakkal. Igazi tornászmutatvány volt, nem hiszem,hogy újra sikerülne ugyanígy. Azért sikerült megörökíteni :)

Kata, remélem, hogy jól sikerült a buli és M is újra otthon van már veletek.

Bébikomp: a "szakértők" utálják, a gyerkőcök imádják. Mi is csak rosszat olvastunk róla, nem is vettünk, de Blani kipróbálta az unokatesójáét és annyira boldog volt....szóval, lehet, hogy lehozom a padlásról.

Mangora, majd kérünk képet a teraszról (is). Marciról is rég láttunk már. További jó pihenést így Nagyi nélkül :wink: Fincsit lehetett a kajcsi :)

Krisztiékkel mi lehet?

Móni, akkor majd megdumcsizzuk a gödöllői progi részleteit.

Holnap indulunk haza, ma már jó idő volt. Fürdeni azért nem lehetett a Balcsiban.

Pussz,
R
34372

Apropó D vitamin! Most hogy jobban beleolvasok kérdeztétek! Marci már le van tiltva róla, max heti kétszer kap kb 2 hónapja, mert a kutacsa már akkor is csak ujjbegynyi volt, így mondta a doki, hogy hanyagoljuk kicsit, mert még formálódnia kell a buksijának! Mostanra már alig lehet kitapintani, a 6 hós státuszon még borsónyi volt... Ki érti ezt???

Bébikompról. Mi vettünk, mert nekem nagyon szimpi volt korábban, azóta sok rosszat hallottam róla, a védőnőtől is kérdeztem, ő sem ajánlotta, de azért szerintem kipróbáljuk majd, ha kicsit ügyesebb lesz Marci! Azt mondta a védőnő, hogy azért nem jó, mert megszokja, hogy támasztékkal "jár" és később nem tud -vagy nehezebben - megtanulni anélkül... Hmmm Nem tudom...

Reni, nekem a védőnő azt mondta, hogy ahogy Bibi csinálta, az az a felülés, ami a nagykönyvben meg van írva!!! Négykézláb állásból hátrafelé a sarkára ül és onnan csücsül :) Úgyhogy nem egyedi!!! Remélem még fogja csinálni!

Marci egyre többet áll négykézlábra és már kicsit "kutyázott" is, mikor hintáztatja magát előre-hátra! Kúszni előre változatlanul nem tud, csak hátra, de már nem szokott annyira morcos lenni :D:D:D
Éjszakáink mostanában borzasztóak voltak, bár egyik éjjel a kutya is közre játszott, mert akkor az ő vonyítására keltünk kétszer is... :(

Edina! Örülök, hogy még nincs gond legalább nálatok! Remélem most már nem is lesz!!!
Ilyenkor belegondolok, hogy a mi problémáink annyira kicsit azokhoz képest, akiket elárasztott a víz, úgyhogy semmi okunk panaszkodni, csak összeszorított fogakkal átvészelni :D:D:D

Mangora

Kép
mangora

Ajaj, most a hírekben azt mondták, hogy a Hernád még csak ma fog tetőzni! Remélem,hogy csak rossz csatornát néztem....de szorítok nagyon. :!: :?

Mangora, köszi, nem is tudtam, hogy ez a szabályos ülés, Blani teljesen máshogy csinálta. Akkor elárulom,hogy Marcinál is várható, mert Bibi mindig pont úgy és azokat csinálta, amiket írtál :)
34372

http://search.mercola.com/Results.aspx?k=vitamin%20D

Azt a cikket pont nem találtam meg a D vitaminról, de Mercolának elég sok írása van erről is. (angol)
34372

Hali!!

Megvagyunk.
Edina sokat gondolok rátok,remélem nincs baj.

Anna tegnap felült,négykézláb,oldalról már csinálta egy párszor nagyon édes.

Most a fogakkal vagyunk elfoglalva,jön a második és ezt érzi ám rendesen,de a dentinox gél nagyon bevált,kár hogy nem lehet többször adni.

D-vitamint én nem adom minden nap,főleg azért mert elfelejtem.

Szokatjuk Annát a mamákhoz,egész jól elvan,egyedül fürdés körül hiányzom már nagyon.

Kép

Kép
krisztinaa

Másfél fogas mosoly:)

Kép másfél fogas mosoly...

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok,

Edina, az árvízzel kapcs... már nem is igen tudok mit írni, veletek vagyunk gondolatban, és jelentkezz, hogy mi van!

Ja, Margitsziget "kilőve". Nekem ott a munkahelyem, morbid, de ilyenkor mindig vártuk, hogy mikor zárják le a szigetet. 2006-ban le is zárták, de minket mindig beengedtek.

Ha nincs közelebbi ötlet, én is támogatom a Kopaszi-gátat, bár még soha nem jártam ott:) Ugye megközelíthető villamossal?

Mangora, köszi, a D-vitaminra rákérdezek én is még ma! Védőnő mondta, hogy D. kutacsa is szinte benőtt, dokival azóta nem beszéltem (eddig azt mondta, hogy D-vitamint csak jövő nyáron lehet elhagyni, hátha most a kutacs miatt módosít). Ma megyünk oltásra, beszámolok, hogy mit mondott.

Reni, a "hidegen sajtolt" meggyőzött... Vettem olívaolajat Dávidnak mégis. :)

Zsuzsi,
A Fantomért @@. Örülök, hogy sikerült elszabadulnod!
Én voltam hétvégén biciklizni hasonló okokból (saját igény). Élmény volt így másfél év után:)
De a Ringatót lekéstük:(((

Ági, várjuk a keresztelőről a beszámolót!

Bébikompról: nekem nincs tapasztalatom, honnan is lenne.
De egyhangúan tiltja minden szakember. És nagyon meggyőzőek az érveik.

A babák biztos szeretik, mert szabadon tudnak vele közlekedni.
Ugyanúgy, ahogy valószínűleg szeretnék a csokispudingot is, mert finom édes. Csak nem jó nekik egyik sem.

Szép napot,
Pussz
M.
monke

Jó reggelt!

Ajjaj Reni, akkor nemsokára Marci is ülni fog??? :D:D:D

Kriszti, miért ez a nagy mamákhoz szoktatása Annának? Jaj szegényke a fogacskák megkínozzák! Lehet, hogy azért sem eszik...:(

Móni, hozzánk meg elvileg ma jön a védőnő... Már egy hónapja bejelentkezett, remélem azért nem felejti el...

Nálunk simán van az, hogy amit az egyik nap jóízűen befalt, azt másnap már nem eszi meg... Állandósult az ebédkori hisztije is...
Ja, és egyre nehezebben alszik el nappal is meg este is... Pedig eddig mindig ügyesen egyedül aludt el... Szerintem a mozgásfejlődés miatt tiszta zizi a szentem, meg valószínű neki is készül kifele a fogacska, mert az még nincs...
Ma reggel gyakorlatilag fél 5-től fent van a gyerek. Evés után nem akart visszaaludni, 8-kor kidőlt, de már azóta fel is kelt...
Remélem hamar vége lesz ennek a nyűgös korszaknak...

Most megyek, mert hegyekben a vasalni való...

Mangora

Kép
mangora

Hali!!

Nem is írtam hogy közben megjött a babakarám,amit össze is szereltünk,ugyanis Anna már 2x lezúgott az ágyról,hihetetlen mozgásteret igényel.A karám szuper,szerintem többet ér mint egy sima járóka,jóval nagyobb és beleépítettük a kanapét,így mi is simán elvagyunk cica mellett.Rakok is egy képet.
Azóta még jobb lett.

Kép

Kép

Kép
krisztinaa

Mangora nem kell nagydologra gondolni,csak pár órákat van mamával,nekem már nagyon hiányzik egy kis külön program apával és emiatt kell szoktatni Annát,hogy el legyen mamával is.
Szeptembertől meg kezdődik a suli,így havi egy hetet mamával lesz,úgyhogy szeretném ha akkorára megszokná őket.
A szoktatás 2 hete kezdődött a nem evés meg 3 hónapja tart.

Kép

Kép
krisztinaa

Anna is 6-kor ébredt ma,még soha nem volt ilyen,mindig 8-kor szokott.

Kép

Kép
krisztinaa

Jó reggelt,

Nahát, egyik gyerek ügyesebb mint a másik, csak ámulok-bámulok!

Móni, biciklizésért @@@
Nekem már nincs meg a biciklim, eladtuk, majd veszek egy jobbat, ha lesz hol és mikor biciklizni és tárolni, persze.

Reni, meg sem lepődök, hogy a D-vitaminnal kapcsolatban is van más álláspont. Csak beleolvastam az oldalba, amit küldtél, de átnézem jobban, kell a nyelvet gyakorolnom.

Edina, remélem, minden rendben a vízzel és legalább Ti megússzátok, ha már annyi ember olyan szerencsétlenül járt.

Mangora, szegénykém, tuti a mozgásfejlődés a ludas. Tudod, hogy nálunk akkor kezdődött április végén, amikor Zsófi kúszni kezdett. Azóta már javult a helyzet, az éjszakát végigalussza, hááát, a kelés idején lenne mit javítani. Szóval van remény :wink: Ma 5-kor kelt, 8 óta alszik. :roll: Igaz, hétvégén mindkét nap aludt este fél 9-től reggel 7-ig :lol:

Tali: ha lehet szavazni időpontokra, akkor én a 15-ét vagy a 16-át preferálom, végső esetben jó a 18-a is, 17-én elvileg oltásra kell mennünk.
Kopaszi-gát: ha a többsg megszavazza, akkor nekünk is jó. Csak odatalálok! Szerintem az 1-es villamos megy oda.

Nem is írtam, pénteken megbeszéltük ismét, hogy akkor januártól visszamegyek, egyelőre 4 vagy 6 órában.

Nálunk most a felállás a menő, sőt, már lép is párat úgy, hogy közben kapaszkodik.

Na, vasalok én is, közben meg várom a volt főnöknőmet, jön látogatóba a 1,5 éves kislányával.

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Köszönöm,az együtt érzést,de még mindig nem vagyunk túl rajta. A Hernád jelen pillanat stagnál,de még mindig nem tetőzött.... :twisted:

Tegnap este 9:30-kor megszólalt a templomban a harang. Háááát mondanom sem kell,hirtelen annyi ember kezdett el szaladni a homokzsákokért,hogy a jön a víz. De szerencsére csak vaklárma volt,mert a templomban megszólalt a riasztó,ami a harangra van kötve,és sajna nem tudták kikapcsolna. Na, gondolhatjátok,hogy tudja az ember,hogy este 8 az utolsó harangozás,és 9:30 feltételezi az ember,hogy baj van,és azért kongatják.... :!: :twisted:

Sajnálom a fogzást mindenkinél.Sajna nekünk még nincs fogunk,de már "puklis" az ínye... A gyógyszertárba meg a védőnő is a Viburcol homeós kúpot ajánlotta,meg Panadol Baby szirupot. Vettem mind a kettőt,majd meglátjuk hogy melyik válik be ha szükség van rá...

Köszi a bébikompos infókat. Azt hiszem mi a héten megvesszük,mert Gréta folyamatosan feláll,és járni akar. De még nem elég erős a lába,így állandóan eldől,mint egy krumplis zsák. De nem tántorítja el! :lol: Sajna már hasra sem tudom lerakni....

Nemsokára megyünk pancsolni a kis barátnőhöz. Itt már most dög meleg van. Nem elég,hogy tűz a nap,és már 28 fok van,a hőérzet sajna még rosszabb,mert nagy a pára is. Mintha a trópusokon lennénk... :lol: :lol: :lol:

Bocsi,hogy csak magunkról írtam,de sajna nem tudtam mindent rendesen végigolvasni,mert Gréta itt áll a lábam előtt,és a laptopot püföli... :D

Ja, D vitamin. védőnőm szerint ilyenkor is folyamatosan kell adni a doki szerint nem. Úgyhogy az arany közepet választottam:minden másnap kap. 8)

Mennem kell,mert vár a pancsi..... 8) 8) 8)

Majd jelentkezem! :wink:

És puszi mindenkinek!!!!!!!

SZÉP NAPOT!!!!

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Kriszti! Jó lett a karám így!!! Nem csodálom, hogy néha kettesben is lennétek pároddal! Én is vágynék rá, de sajna nálunk nem ilyen "egyszerű"

Tényleg! Van valami ötletetek, hogy hol keressek bébiszittert??? Sajna nálunk nincs nagymama, akire hagyni lehetne, de kis szabadságra már én is vágynék... :oops:

Edina! Pancsizás de jó lehet! Én még nem mertem Marcit kitenni pancsolóba...:( Pedig állandóan melege van :D:D:D

Zsuzsi, remélem is hogy ha elindul Marci kúszása/mászása, akkor helyreáll az alvás is. Bár lehet hogy a foga is ludas... Egyik sem jobb és mindkettőt túl kell élni :D:D:D

Kopaszi gát nekünk is jó, bár még én sem tudom hogy kell oda jutni... Majd megdumáljuk!
Nekünk is a 15-16 lenne a jobb! A 18 tuti nem jó!!!

Mangora

Kép
mangora

Éppen erről beszélgettünk a párommal tegnap,hogy el sem tudom képzelni hogy hogy maradna Anna egy bébiszitterrel,mikor még a mamákkal is nagyon nehéz,annyira hozzám van szokva.

Kép

Kép
krisztinaa

Kriszti, én arra gondoltam, hogy a fogzás miatt nem eszik esetleg Anna, nem a szoktatás miatt, bocs, ha félreérthető voltam...

Bébiszitter vagy nagymama... Szerintem ők még nem tudnak a kettő között különbséget tenni, a lényeg hogy olyan ember legyen, aki ismeri és hozzá van szokva!

Mangora

Kép
mangora

Mangora, egyetértek. Szerintem sincs különbség aközött, hogy családtaggal vagy "idegennel" van együtt a baba, a lényeg, hogy a baba megismerje és elfogadja.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hahó!

Végre ideértem :)

Megvolt a keresztelő, jól alakult nagyon, bár nagyon elfáradtam a hétvégén, főleg mivel a köhögés-orrfolyás miatt Bene nagyon rosszul aludt éjszaka. Bene jól tűrte az istentiszteletet is, a templomban voltunk végig, aztán ahogy a keresztelésre került a sor, vigasztalhatatlanul elkezdett sírni.. jellemző :) Utána az ebéd is jól sikerült, jó együtt látni így a családot, kár, hogy csak ritkán van ilyen alkalom.
Képet hozok, még áttöltés alatt vannak :)

Szerencsére tényleg csak torokgyulladása volt Benének, most már csak folyik az orra, és néha köhög. Azért nagyon megijedtünk, mert húgyúti fertőzéses babákat a későbbiekben a legkisebb láz esetén is küldik vizeletmintára, ahol most a baktériumszám kicsit magas volt. Kérdezték, középsugaras volt-e a pisi... hogy lehet egy hathónapos örökmozgó gyerektől középsugaras pisit venni? Ha már sikerül, nagyon örülök, nehogy még ilyen extrákat is akarjanak :)

Szóval minden rendben ment szerencsére.

Edina, nagyon-nagyon drukkolok Nektek, hogy minden rendben menjen és a Hernád ne öntsön el Titeket!!! Belegondolni is borzasztó, mit élhettek most át, ez az állandó rettegés... :( Sokat gondolok Rátok!!! Harangszó nem csodálom, hogy megrémített Titeket... :cry:
Jó pancsolást Nektek! Tényleg hirtelen, egyik napról a másikra nagyon-nyár lett, meg lehet dögleni a lakásban nálunk is....

Friday, dejó, szuper lenne, ha Ti is el tudnátok jönni! Mit csináltok Bécsben?

A kopaszi-gáthoz sajnos már nem megy el az 1-es villamos, ha Demszky húsz évig nem csak ígérgeti, hanem át is viszi a Lágymányosi-hídon, akkor már lenne. Vicces, mert meg van neki a hely a hídon és még utána is, csak le kellene rakni a síneket... szóval az sajnos nem visz még odáig. A 103-as busz, azt hiszem, viszont igen.

Zsuzsi, és Zsófinak akkor kerestek bölcsit? Nálunk is fennáll az esélye egy hasonló helyzetnek.

Anna még mindig csodaszép! Fogacskák édesek :wink:

Dicsekszem egy kicsit én is :) Bene néha már elengedett kézzel is csücsül, és tökéletesítette mászó technikáját, némi összehangolás még hiányzik, de egyébként ha ráérez, ügyesen pakolgatja egymás után kezét és lábát :) Iszonyú gyorsan közlekedik most már, nagyon oda kell rá figyelni. Kedvenc célpontjai a kuka, a számítógép, a telefonzsinór :) Imád felfele kapaszkodni, mászni, a lapos úton való közlekedésnél is jobban. Szíve szerint már ő is csak állna, és szaladna, ha tudna :wink:
Ja és a kedvencem: ha megkérdezzük tőle, hol a lámpa, megkeresi a szemével és azt nézi :lol: Ezek után sokkal jobban odafigyelek a verbális kommunikációnkra, eddig nem voltam valami jó benne.

Bébikompot én sem vennék, Mónihoz hasonló megfontolásból.

Murphy: eddig nem mertem csak alaposan megmosni, de gondoltam most, hogy beteg Bene, kifőzöm a cumitartó csipeszét is. Összeolvadt :evil:

Bocsi, ha valamit elfelejtettem :oops:

Puszi,
Ági
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gigilina 2010.06.07 14:28-kor.

KépKép
gigilina

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

KépKép
gigilina

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X