A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Na, akkor csütörtökön lesz nálunk minitali, 8:30-tól fogadóképesek vagyunk, Mesiék és Veráék tuti jönnek :) Még valakit érdekel a dolog? :)
Vendég

Ja, és:

Vera, nagyon boldog születésnapot Neked!
Vendég

Boldog születésnapot Viranka :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Viranka nagyon sok boldog szülinpot!!!!

Kép

Kép
agica1126

a ez lemaradt :oops:

Kép

Kép
agica1126

Móni: a tippem a névre mondjuk már régebben is mondogattad ezt a nevet Kende Zoltán :lol:
Bár tuti nem találtam el :lol:

Kép

Kép
agica1126

Vera boldog szülinapot!!!!!

Anyumnak is ma van :D

Móni Péter vagy Áron????

Mi ma egész nap szinte kint :roll: Áron már alszik is, Péterke mesét néz, tiszta kóma :roll: leveszi őket nagyon a meleg :roll:

Heni
KépKép
heni81

Napi 11 óra alvás kell egy óvodásnak
2010. június 8.

A gyereknek aludnia kell, méghozzá eleget, ezt tudja minden szülő. Máskülönben a gyerek hisztis, nyűgös, szétszórt, esetenként akár kezelhetetlen is, ami nemcsak a szülőnek idegtépő, de a kicsinek sem jó. Az is köztudott, hogy a kisgyerekek fejlődése szempontjából meghatározó lehet a megfelelő mennyiségű alvás. De most szerencsére egy kutatással is alátámasztották ezt az állítást, hátha még valaki kételkedett volna.
hirdetés

Kaliforniai kutatók szerint az óvodások esetében a napi 11 óra alvás lenne az ideális – írja az Orientpress. Az alvás idejének hosszúságán kívül a tudósok szerint fontos lehet az is, hogy a szülők betartassák a gyerekeikkel az ágyba kerülés időpontját, és az azt megelőző, rutinszerű feladatok elvégzését is.

Azok a 4 éves kicsik ugyanis, akik minden nap ugyanannyit és ugyanakkor aludtak, jobban teljesítettek a szókincsüket és matematikai képességüket felmérő teszteken. Az alvásidő hosszúságát 11 órában határozták meg: az eredmények ugyanis azt mutatták, hogy ha egy kicsi ennél kevesebb időt tölt ágyban, rosszabbul teljesít a készségfelmérő teszteken.

Érdemes lenne a szülők számára rámutatni, mennyire fontos gyermekeik egészséges fejlődésének szempontjából az alvás - mondta Erika Gaylor. Ebben sokat segíthetnek a gyermekorvosok: ők ugyanis elmagyarázhatják a felnőtteknek, hogy az ágyba kerülés előtti rutinszerű cselekedetek és a korai lefekvés egészséges, pihentető alvást eredményeznek, ez pedig elősegíti a gyorsabb, hatékonyabb tanulást.

A tanulmányt telefoninterjúk kielemzésével végezték el: a szülőknek gyerekeikkel kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolniuk akkor, amikor a kicsi 9 hónapos volt, majd akkor is, amikor elérte a négyéves kort.

Heni
KépKép
heni81

Boldog szülinapot Viranka!!!!!

Kép
Kép
Kép
gremese

Boldog szülinapot Vera!!!!!!!!!

megvagyunk csak nincs időm semmire.

KépKép
kaqk
Debrecen

Vera Boldog szülinapot!!!

KépKép
KépKép
fleur

Viranka, boldog szülinapot :!:

Munkanap :arrow:

Kép
vindolanda

Köszönöm Nektek :lol: :oops:

Andi,megyünk holnap :)

:arrow:

KépKép
viranka

írtam amoda :arrow:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Vera, helyes, helyes :)
Bár a gyerekeim kicsit taknyosak meg köhögnek. Elvileg már kifele jönnek mindenféle betegségből, még ma kiteszem őket a napra, hogy holnapra teljesen gyógyultak legyenek :)
Vendég

Móni! Én is írtam! :arrow: :shock: :evil:

Kép
Kép
Kép
gremese

Viranka, boldog szülinapot!

Egyéb info :arrow:

silka
silka

Verus, Isten éltessen nagyon sokáig!!!

Próbálok majd jönni, ha tudok, de még pár napig nagyon sűrű lesz az élet. De folyamatosan gondolok Rátok! :-)

Kép
Kép
irina

Halihó!

Életjelet adnék, bár mostanság nem nagyon vagyok ilyen állapotban. Készülnék a záróvizsgámra, de közben mindenkinek ezer gondja van, meg Bercó is megbetegedett. Alig alszunk valamit.

Viranka, gratulálok a nagykorúságodhoz! Isten éltessen!
dmaggie

Isten éltessen Viranka! :)
varga tünde

Jó reggelt :D

Móni, most ide írom, mert sietek, hogy nagyon jól csináltad :!: 8)
Büszke vagyok Rád :D :wink:

Silka, nagyon ügyes vagy!!!

JUba, nyugi.

Épp most keltünk, mosakszok, reggelizünk :arrow:

Kép
vindolanda

Grétának boldog névnapot kívánunk!

Kép
vindolanda

Boldog névnapot Gréti!

Ja, Móni nem jön a minitalira, valami szülés-dologgal jön, hogy a 39. hét, meg messze van, meg meleg, meg nem mer elindulni... Tudtok erről valamit? :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Jó reggelt!

A jó kis melegnek köszönhetően alig fórumozunk :roll:

Vindo akartam már neked irni, hogy személyit csináltass Rugónak útlevél helyett, oda csak egy szülő kell és tovább is jó , mint az útlevél.
Péterkének már mi is csak azt csináltattunk. Talán ingyenes is :roll: már nem emlékszem. :oops:

Ma minitali PAnndiéknál, fotózzatok ám!

Panndi tőled pedig azt akartam kérdezni, hogy alszanak a lányok???

Heni
KépKép
heni81

Boldog névnapot Gréti:-)

Mesi én megértem Mónit :roll: ilyenkor már nem tanácsos vezetni :roll: Szerintem meg a hideg front vasárnap lehet megmozdit valamit :wink:

Heni
KépKép
heni81

Heni! Én is megértem, csak vicceltem! :wink:
Én a szülés előtt 3 héttel már nem engedtem egy Apát a haverokhoz. :oops:

Kép
Kép
Kép
gremese

Mesi ez legalább jó ürügy volt :wink:

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok!

Köszönöm cicus nevében a köszöntéseket :D :D

Mesi az egészben az a poén, hogy ha nem lenne lezárva a rakpart akkor mennék 8)
Így most megússzátok a csigatempóm és a nyavalygásom :wink: :lol:

Z-t nem különösebben izgatja a közelgő szülés. Szombatra leszervezett magának egy egész napos melót. Persze nem itthon. Csütörtökre is lefixált egy adategyeztető időpontot. Mondjuk ott azért jelezte, hogy lehet nem tud majd mégse elmenni :roll:

Heni hát remélem azért a hidegfront nem lesz ránk hatással.
Majd csak 20.-a után :wink: :D

KépKép
Kép Kép
l.móni

Tegnap délután itt voltak Fleurék Lillus bepánikolt a kutyától, el se mozdult a hintáról :D Danci meg csúcs :lol: Folyton állna, homokozna :lol:
Olyan irígykedve nézte a rohangáló cicusom, hogy csak na :D
A nővérére meg istennőként tekint :lol:

Csajok ha Z mégse vállalja be cicát szombaton mit szólnátok egy szalonnasütéshez? :wink: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Ja a nevet még senki sem találta el.
Na jó, Ágica a felét. Tényleg a második keresztneve Zoltán lesz :wink: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok

Boldog névnapot Grétának és jó szórakozást nektek mára :) sikerült a gipsz formákat megcsinálni??? Mikor aludt el?
Z :shock: hát akkor lehet lemarad róla.......
Megnéztem nem is lesz olyan durva az a hidegfront már ha lesz. 30 helyett 29 fok és zápor zivatar.......nem tűnik vészesnek.
Elküldöd nekem a kefíres süti receptet?? Olyan isteni volt.

Mesi
akartam írni, h cukik a gyerekek és én is azt hittem először, h sír Gegi :lol:

Panndi
sajna mi sem megyünk, pedig gondolkodtam rajta, de tényleg elég messze van nekünk innen Szigetszentmiklósról (pedig én nem is vagyok minden órás kismami :) ). Meg mondjuk ma csak Danival vagyok.

Ma hajnalban Dani elkezdett amúgy lázasodni. Még szerintem mindig csak hőemelkedése van. Remélem így is marad. Nem nagyon eszik.....ami furcsa tőle, de amúgy nem rossz kedvű. Lehet, h a fogai.....remélem

KépKép
KépKép
fleur

Fleur tegnap nem, most csináltuk, együtt
megérte, olyan lelkesen csinálta, hogy csak na :lol: :lol:
már azon kattog az agya, hogy melyik milyen színű legyen ha már festhetőre szilárdul :lol:
Lehet a meleg miatt is szerintem :roll:
Ő őszi baba, akkor meg már hűvös volt. Meg kell szoknia ezeket a meleg napokat :)
Hát remélem én is, hogy nem lesz vészes :wink:

KépKép
Kép Kép
l.móni

na el postára meg erre-arra
megszabadulok sok-sok pénztől :?

KépKép
Kép Kép
l.móni

Életjel :D !

Gréta cicának boldog névnapot!!

Viranka, boldog szülinapot utólag is!

Minden ünneplőnek, aki az elmúlt napokban ünnepelt, sok-sok puszi!!!

Nálunk semmi extra, örülünk a nyárnak :D .

A folyamatos munkarendet szokom, szeretem a szabad napokat 8) .

Képdömpinggel jövök :wink: .
Kép Kép Kép Kép Ceglédi gyereknapon
Kép
Kép Kép Kép Kép Kép Iskolás majálison
Kép Tegnap biciklis programon Nórival, az unokahugommal :D

Mostmár biciklivel járhatunk Kecskemétre, átadtak egy kerékpárutat a főút mellett. Már ki is próbáltam, nagyon jó :D .

Megyek takarítani, holnap kezdek nappal, oda az egész hétvégém :? .
dettyk

Tegnapi mini talihoz még annyi hozzáfűznivalóm van, hogy Lilla nem csak a kutyáktól pánikolt be, hanem minden mástól is, csak a kutyáktól nagyon :roll: :lol:

Dani olyan kis elesett. Aludt reggel felkelt enni és ment vissza aludni :( és :) mert közben dolgozik a szervezete.

KépKép
KépKép
fleur

Itt vagyok megint :wink:

Heni, kösz a tippet. Nem tudod véletlenül, hogy ez a személyis dolog nem csak az Eu-s országokban jó? Mert Szerbián és Macedónián megyünk keresztül :roll:

Fleur, jobbulást Daninak!
Láza van??

Rugó játszott reggel, aztán közösen kiporszívóztunk (ő a wc-papír tartó állvánnyal, zúg hozzá, ki-be kapcsolja), de aztán úgy elbambult, hogy most csak ül az apja bakancsában, és mesét néz :roll:

Hidegfront: olyan nagy lehűlés nem lesz, Móni, úgy hogy nyugi
:wink:

Emlékeztek, mikor mi szültünk 2007-ben, milyen lehűlések voltak augusztus végén meg szeptember elején? Semmilyen meleg pocos ruhám nem volt, úgy járkáltam nst-re Gábor kapucnis pulóvereiben, mert azok összeértek a hasamon :lol:

A kórházban meg hideg volt :x

Rugónak ma folyik az orra. Igazából már vagy két napja, de kezd sűrűsödni neki :roll:

Tegnap a csanában beállítottak nekik egy medencét, nagy pancsolás volt :P

Megyek, eszünk valamit :arrow:

DEttyk, szuper képek :D

Kép
vindolanda

GRÉTINEK BOLDOG NÉVAPOT!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
gica1

Na sziasztok!

Előszöris: minitali jó volt, lányaim kidőltek, alszanak :lol: Pedig háromkor fel kell őket keltenem, hogy minden beleférjen a vendégségig. Köszi, hogy itt voltatok :)

Móni, megértem, hogy nem indultál el, én Fruzsi születése előtt két nappal voltam Veráéknál minitalin, és hazafele olyan görcseim voltak, hogy mondtam is Zolinak, hogy én már szülésig nem vezetek, mert féltem, hogy útközben megszülök. Szóval értem én :)

Fleur, igen, sajnos nem vagyunk közel, ezért nem jutunk el mi sem soha Móniékhoz minitalira :(

Detti, nagyon jók a képek :)

Heni: Zsófi este fél kilenckor megy aludni, alszik kb hatig, Fruzsi nyolckor megy aludni, változó meddig alszik, ő általában Zsófira ébred, tegnap hétkor keltettük, szóval fél hét-hét fele kel.
Délelőtt vagy alszik, vagy nem, amikor korán ébred, alszik, ma nem aludt, mert nem ért rá, bámulni kellett a nagyokat :), aztán egytől háromig alszanak mindketten :)

Na most ennyi, megyek készülődni :)
Vendég

Grétának boldog névnapot :)
Vendég

Grétának boldog névnapot :)

köszönöm a köszöntéseket :)

Nagyon jól éreztük magunkat Fruzsit szerintem megkaparintom magamnak Zsófival együtt :) :) Míra tuti értékelné :)
képek nem készültek,minek :) :)
Panndi emlékszem :) :) holnap kell mennem keszire viszünk szélforgót :oops: :oops: bocs még1* :)

Móni,felháborító h. nem mersz elindulni :wink: szombat Nekem/Nekünk max. du lenne jó kb. 5 után
:arrow:

KépKép
viranka

Hát Míra tündéri volt, ahogy Fruzsit szórakoztatta, nagyon komoly volt, Fruzsi meg ült a székben, és röhögött :lol: na meg ha vinnéd, menne is Veletek, nem nagyon hatná meg, hogy nem vagyok ott :) Zsófi tartózkodóbb.
Szélforgó miatt semmi baj, előfordul :) Míra még visszajött ám, és közölte, hogy Bálint ám direkt csinálta, mi meg mondtuk Mesivel, hogy neeem, szerintünk véletlen volt, ő meg erősködött, hogy de, direkt :lol:
Vendég

Bálint egyfolytában be akart menni-mondván fázik :shock: - ,hiába mondta Andi ott hűvösebb van.Kérte álljon a napra :) fiam: Nem tudok magasan van :) :)
szerintem direkt csinálta,mert azért elég agresszív kismalac szokott lenni :)

KépKép
viranka

Ja igen, ez a napos dolog vicces volt :lol:
Vendég

Ezt csak a producerek kedvéért, ha úgy érzik, hogy Daniel Craig már öreg, vagy a fiatalabb generációt szeretnék megcélozni :roll:

Kép

Kép

Kép

Biztos jó lehetett a minitali :D

Kép
vindolanda

Grétának Boldog Névnapot!!
Móni,oda :arrow: válaszoltam.

Jobbulást Daninak!

Úgy irigyellek Titeket,hogy viszonylag közel laktok egymáshoz és sokat tudtok talizni,én meg itt a világ másik végén :cry:

Dettyk
Cukor falat Pankesz,nagyon imádom nézegetni!!
És az a jóképű bácsi ott melletteeeeeeeed,látom jó erősen belekapaszkodtál :lol: :wink:
Szegény feje engem próbált volna áttérni :lol: :lol:

Rugót meg kell zabálni :lol: :lol: :lol:

juba0

Minitali tényleg nagyon jó volt, köszönjük a vendéglátást! :)

Mi még Ikeáztunk egy sort, megnéztük a kanapékat, ebédlőasztalokat, mert Panndiéknál olyan jókat láttunk, és úgy döntöttünk, ikeás bútorokból nagyszerűen be tudunk rendezkedni. :)

Rugó nem semmi, mint a következő James Bond! 8)

És Panka is tüneményes! :) Nem tudom mikor volt fent róla olyan kép, ahol nincs kifestve. :)

Én is hoztam két képet egy igazi csajsziról és egy vérbeli pasiról. :D

Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Halihó!
Grétikét Isten éltesse névnapja alkalmából sokáig!!!
Sokat gondolok Rád, Mónikám, nagyon vigyázz magadra!!!

Bercónak, Danikának mielőbbi jobbulást!

Egek, micsoda képek, Panka, a tinédzserféle anyukája (Detti ;-)) és tényleg nagyon csábos Zsófika és Gegi. Rugó pedig szerintem már kiütötte az a jelentéktelen jelenlegi James Bondot. ;-)

Kaqk, ideírom, tegnap elfelejtettem: szuper a lakásotok, nagyon hangulatosak a terek, tetszik! :-)

Ma rohangásztam, de utáltam a meleget, szerencsére a lakás kellemes még most is (imádooooooom, mondtam már? :-)), és a világ legjobb parkja is itt van, az egész gyerekrész komplettül árnyékos. Ezt is imádom. :wink: Szerintem ki sem mozdulok ebből a városrészből már soha, csak ha nagyon muszáj.

Este egy régi kedves professzorunk 80. (!) szülinapját ünnepeltük, mit ad isten, az étterem tőlünk 5 percre volt....
:lol:

Kép
Kép
irina

Grétának utólag is nagyon boldog névnapot!

Nagyon jók a képek mind! :) Köszi, hogy tettetek! :)

Örülök, hogy a minitali jó volt, nagyon vicces a napos-dolog. :) Olyan jófejek ezek a kölkök. :)

Kaqk, lakás nekem is tetszik! :)

Betegeknek jobbulást!

Megyek, de jövök, ahogy tudok! Pussz!

Kép
Kép
Kép
zdori

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?