A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

Évi! Igazad van, csak azért kicsit bosszantó, hogy ez nekik pénz, és mégse szólnak, hogy megérkezett... Mindegy, a lényeg, hogy itt van, és végre pakolhatunk mindent a helyére! :wink: Jó olvasást! Amúgy apukáknak jár 5 nap szabadság, mikor megszületik a babájuk!!! Remélem majd otthon tud lenni veletek Miki annyit, amennyit terveztétek! :wink:

Szilvás! Megfogadom a tanácsod, de remélem többet nem lesz ilyen kombináció, csak amikor kell. Félig fekvő-ülő az egész kényelmes, csak nem érem el a tányért pl. ha enni akarok. :oops: Egy pingvin-bálna-jegesmaci keresztezésének érzem magam. :D Jegesmaci, mert én is úgy szenvedek a melegtől, bálna, mert olyan nagy vagyok, hogy egyáltalán nem látok a pocim alá, még a lábujjam se látom, és pingvin, mert úgy járok. :D De az én drága férjem még így is szeret, és szépnek lát. :oops: :roll: 8)

Valaki tudna nekem abban segíteni, hogy nekem jár-e gyes? Mert fogalmam sincs őszintén szólva... Azt tudom, hogy tgyás, gyed nem , ahhoz munkaviszony kell, de gyes esetleg? Köszönöm előre is a segítséget! :roll:

Kép

Kép
barbcsi

most belaktunk :)
kicsit lepihizek és le is tesztelem babót :)
szereti a májkrémes kenyeret sajttal és ubival :D
majd jelentkezem :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Ja az 5 napot tudom,csak 15-öt terveztünk(azzal együtt)
Polc:hát persze h.dühítő,mindenhol hülyének nézik az embert :evil:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Barbcsi :)
Egy pingvin-bálna-jegesmaci-jájjj :)
de én is hasonló képpen érzek :D
Fekszem bugyiban és melltartóban....olyan vagyok mint egy partra vetett bálna :)
...de most komolyan...képet inkább nem mellékelek :D

gyes...alanyi jogon sztem jár...(remélem nem mondtam hülyeséget)

Tündiék a szakértők ebben :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

[quote="evilany"]J írta:evilanya az 5 napot tudom,csak 15-öt terveztünk(azzal együtt)
Polc:hát persze h.dühítő,mindenhol hülyének nézik az embert :evil:

szabi :wink:
az 5 napon felül :D

nálunk meg lesz a 1.5-2 hét :D
mivel apa 3-at megy...hármat itthon van

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

na megyek habtestemet vízszintbe dobom...majd a gyerekek felhúznak az ágyról :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

[quote="barbcsi"][ írta:barbcsib]Tina! Én is köszöntelek az asszonyok körében! Milyen érzés?

Sziasztok,

Meg kell mondjam, nem látok sok különbséget, hosszabb lett a nevem, de tegnap telefonálgattam, 3x mutatkoztam be a régi nevemen :D Még meg kell szokni. De minden ugyanaz... Ugyanúgy kel fel az ember, megy, teszi a dolgát, senki nem mos ki helyette például... :lol: :lol: :lol: :lol:
Evvan. Jó érzés perszeee 8)

Kép
xtina75

Sziasztok!

Ma először álmodtam a kis albérlőmmel. Szülés után voltunk, rárakták a vállamra, én simiztem, hogy milyen kis picike, és arra ébredtem, hogy sírok :cry: ,de akkor is jó volt!!! :P

Barbcsi! Alanyi jogon biztos, hogy jár a Gyes! A netről le is tudod tölteni a nyomtatványokat, meg a tájékoztatót, hogy milyen papírok kellenek még.

Tali: nekem is jó a 4 óra.

Mindenki aki pakol, fest, kapar, stb.. vigyázzon magára!!!!!
limo73

Aha, nekem is hetekbe tellt, mire ráállt az agyam, sokáig a lánykori nevem jött a számra... :-)
Mára megszoktam teljesen, az aláírást is ;-)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szilvás76 2010.06.15 10:54-kor.

szilvás76

Gyes, anyasági, családi pótlék stb. infok:

http://www.allamkincstar.gov.hu/rovat/129
limo73

sziasztok!

megjöttem uh-ról, kicsit kiakadtam... ezt muszáj kiadnom magamból!
szóval.. 9-re volt időpontom...naná, hogy a doki elhúzott 9-kor a rendelőből és 10 után ért vissza... persze akkor még jó pár mamit behívtak előttem...
na mindegy, sorra kerültem.... a doki (utóbb kiderült:Borsay) egy rohadt szót nem szólt hozzám, pedig jó hangosat köszöntem és még egy mosollyal is megajándékoztam...
csak darálta az adatokat, és azt is abból tudtam meg, hogy fejvégű, hogy a BPD-t lent mérte, az FL-t fent a gyomromnál... :(

a végén úgy kellett rákérdeznem, hogy legalább azt mondja meg, hogy a magzatvíz rendben van-e... valamit morgott... gondolom akkor rendben, mert nem diktált ilyen adatot... :( se becsült súly, se semmi)...

Na mindegy, ami a lényeg, hogy korának megfelelő, és gondolom minden rendben vele, mert jó nagyokat rugdal!

később jövök és visszaolvasok...
ez most csak egy dühkitörés volt! bocsi érte!

Kép
gtunde75

Hö-hö-hö...én a mai napig a lánykori nevemen mutatkozom be. Akkor használom a "né" titulust ha nyomatékosítani akarok.... :lol:

Barbi polc :twisted: De a lényeg, hogy megvan. Képeket várjuk. Megértem, hogy kupiban nem akarsz fényképezni én is arra várok, hogy viszonylagos rend legyen.
Gyes szerintem jár.

Magzatmozgás: tegnap kérdeztem rá, 34 héttől kell nézni kaja után. Egy órán belül kell 10-nek lennie és az 1 percen belüli mozgás 1-nek számít. Viszont általában este a legaktívabbak a babák, senki ne ijedjen meg ha reggeli és ebéd után nem mocorog annyit. Nekem evés után egy órán keresztül kussban van.....szóval dőlt a papírforma :lol:

Haza kellett ugranom gyermekemet eltávolítani otthonról - lepasszoltam anyukáméknak - apa festi az ablaktokot a nappaliban. Nem tudom mennyire halad vele, de egy biztos, ha hazamegyek takarítok :lol: De 2 nap pihi jön, mert dolgozni fog :lol:

királylány

Tünde sajnálom a bunkó dokit! De biztosan minden rendben van.

királylány

Tündi, sajnálom a dokis sztorit, ez tényleg egy tahó! Ha baj lenne, arról biztos szólna.

Évi! Szerintem a dokid azért nem aggodalmaskodik már, mert elég nagy a babád!

Gyes pedig jár!

Én este szoktam inkább visszaolvasni, bocs, hogy nem reagálok mindenkire napközben :oops:

maccs01

Dia, igen 99%-ban készen vagyunk, már csak egy polcot kell felrakni a pelenkázó fölé. Azon lenne a légzésfigyelő adapter. Ja és még ki kell mosni a ruhákat, de ezt csak július 1 hetére tervezem.

Brik, nagyon szép nevek. Nálam a Botond a nyerő!

Bmass, tényleg különleges neve lesz a gyerköcnek! :D

Barbcsi, sajnálom polcos dolgot. Nálunk ilyen vagy 3x volt már. Ikea, Kika stb... Mindig a szerelésnél derült ki. :?
De a lényeg, hogy már készen van, és várom a képeket!
Ja és pihizzél sokat, szerencsére már a héten nem lesz meleg.

Tünde, sajnálom, hogy a doki ilyen hülye volt. :shock:

Most megyek, elmegyek veszek valamit enni. Szerintem fini borsófőzeléket csinálok és hideg eperkrémlevest. :lol:

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Fifth Birthday tickers

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Second Birthday tickers
woody

Tünde-Borsay :(
ehhh...csórikám:(

végeztem a takarítással...fél óra alatt (amíg vízszintben voltam) 11-et számoltam...de leginkább csak simulós,forgós mozdulatok...nem rugdosósak :)
finom gyerkőc már :)

na most megyek boltba kolompéros tészta készül (krumplis) :D
aztán egy vaninia (vanília) fagyit leküldök :D
ezt mind babanyelven írtam...Fancsa annak idején így hívta ezeket az étkeket (táplálék)-ezt is mondta rájuk :D

majd reeeeeeeeee

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Alig mozog a bébim :( :( :(
szilvi35

Egyél vmit,

Az enyém gyermek lerúgja a bordámat, csak ha hátradőlök, akkor hagyja abba. De úgy meg nem érem el az asztalt, és elég furán néz ki egy melóhelyen, egész nap hátradőlve sziesztázni... :-)

szilvás76

Na felkeltem,eddig aludtunk :oops: :) most meg ebéd,rozskenyér,görögsaláta.

Csomó helyen még mindig a lánykori nevem mondom én is :)

Tündi,Borsay-ez tök meglepett,sajnálom...Biztos rossz napja volt (mint anno a Pankának... :roll: ) franc se tudja mi hogy megy odafönt,szerintem ezek a dolgok miatt is morognak,ami persze nem kifogás.
Sajnos megélünk pár nem túl szép dolgot( Arany doki féle gondos ellátás,asszisztens általi kedves UH)

Nem diktált magzatvizet - de a leleteden van AFI érték?
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára evilany 2010.06.15 13:22-kor.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

[quote="maccs01"]T írta:maccs01ündi, sajnálom a dokis sztorit, ez tényleg egy tahó! Ha baj lenne, arról biztos szólna.

Évi! Szerintem a dokid azért nem aggodalmaskodik már, mert elég nagy a babád!

Gyes pedig jár!

Én este szoktam inkább visszaolvasni, bocs, hogy nem reagálok mindenkire napközben :oops:

a Tündi által említett doki az én dokim :lol:

Mármint,megszületni elég nagy?

evilany

Tele van a gyomor is ... :( .. rendszeresen eszem....
szilvi35

Évi jól tetted, hogy pihentél. :wink:

királylány

Így van ez a dokiknál. Ha nem őhozzá jársz akkor nem olyan kedves veled. Itt is van egy másik doki (van több is, csak ezek ketten uh-nak). Az én dokimat nagyon bírom, pedig amikor mondom kihez járok akkor ferde szemmel néznek rám. A másikat meg ki nem állhatom (szerintem kölcsönös) de aki hozzá jár az meg el van olvadva tőle, hogy milyen kedves/aranyos...

királylány

Dia,ja ez igaz,az itteni csajok közül 3-an járnak ahhoz a dokihoz aki velem olyan volt mint egy tapló....és velük kedves,sz'al,ez egyéni dolog.
Miért néznek rád ferde szemmel?

evilany

Évi még neked akartam, hogy a császár miatt se aggódj. Ez van, a te és Tomi érdeke. Nem vagy te ettől kevesebb. Oké? :wink:

királylány

Tudom.
Bár,ahogy anyukám szokta magát kifejezni(vannak fura dolgai)"császárral vették el tőle a babát" ő ezt így mondja,és szerintem ez nagyon csúnyán hangzik :? de persze erre nem adok annyira. Csak nem lesz meg az élmény(?? már amennyire) a közös szülés Mikivel,meg ilyenek.

evilany

Mert az én dokim nem egy bájolgós ember, nem szószártyár. Velem viszont eddig minden alkalommal nagyon kedves volt, igaz, hogy nem magyarázza túl a dolgokat, de ha kérdezek válaszol és ha ő magától nem szól semmit akkor minden rendben van. De sokan ezt nem tudják. És dilisnek néznek, hogy én hogyan bírhatom ezt az embert. Velem még viccelődni is szokott, pedig nincs minden alkalommal boríték.
a másik dokival volt némi nézeteltérésem, igaz nem orvos-páciens viszonylatban, hanem hozott valamit a kolléganőknek varratni és akkor. Miután pont félig levetkőzve volt bent egy arajelölt megkértem, hogy egy picit várjon, de ez nem tetszett neki, meg is mondta: látott ő már olyat. Jahh igen, csak épp nem mindenki szereti ha cicitartóban pasik bámulják...No mindegy. Mint orvost, főleg nőgyógyászati szakterületen, klimax, hormonprobléma terén nagyon ott van. terhesgondozásban viszont a másik a jobb. de ez az én egyéni véleményem.

királylány

Hidd el nekem, nem azon múlik a kapcsolat milyensége....nekem Bencét egyből intenzívre vitték, Gábor nem is tudta, hogy mgszületett. Ez volt csütörtök éjjel és csak pénteken fél 2 után mehettünk be hozzá. nagyon jó a kapcsolata az apjával is és velem is. Persze az "élmény" más.
Mi most sem készülünk együtt szülésre. Majd ahogyan hozza az élet. Gábor alapvetően nem akar bejönni és én nem akarom, hogy bejöjjön. Persze ez nem jelenti azt, hogy nem apás szülés lesz. Lehet ő a lagziban én meg a szülőszobán leszek.... :lol:

királylány

Dia :shock: :lol: hát csak nem :)

evilany

Évi lehet mindenki jobban járna :lol: - na jó csak vicceltem...de azt mondta jó lenne ha addigra meglenne a baba, mert akkor nem kellene 2x berúgnia :lol: Hát ez is egy szempont... :lol:

királylány

Nah,bejelentkeztem a gyerekorvoshoz is,hétfőn mehetek

Jah,Dia mert az áldomás ki ne maradjon :)

evilany

Szilvás,én is hátradőlve,a benti terror miatt,de lassan hosszabb kéz kéne :)

evilany

Sziasztok, megyek lassan...

szilvás76

Szilvi,szia,kellemes délutánt.

evilany

[quote="evilany"]
írta:
evilanyTündi,Borsay-ez tök meglepett,sajnálom...Biztos rossz napja volt (mint anno a Pankának... :roll: ) franc se tudja mi hogy megy odafönt,szerintem ezek a dolgok miatt is morognak,ami persze nem kifogás.
Sajnos megélünk pár nem túl szép dolgot( Arany doki féle gondos ellátás,asszisztens általi kedves UH)

Nem diktált magzatvizet - de a leleteden van AFI érték?

persze ebben tök igazad van... egyébként nem tudtam, hogy ő az, és csak a leleten láttam utána, mert kerestem az AFI értéket, és akkor láttam, hogy az ő aláírása... és tök meglepődtem, mert az elmondásod alapján róla nem feltételeztem volna ezt..

de egyébként van AFI érték, és normális, csak azt nem értem, hogy hogy került a leletre, mert ez nem került említésre a vizsgálat során... de ezek szerint az asszisztenssel már gondolatátvitellel kommunikálnak... :shock:

ja, és megnéztem az IRCSI féle méretszámító progiban és ~1,5 kg! :lol:
nagyfejű és hosszú combú!!! :wink: :lol: :lol: :lol:

Kép
gtunde75

Én is meglepődtem rajta :(
Többi adat milyen?
Cukoreredmény van már?

evilany

[quote="evilany"]
írta:
evilanyTöbbi adat milyen?
Cukoreredmény van már?

többi adat ok, korának megfelelő, placenta I.fokban érett... :lol:

cukor :arrow: most megyek a Pankához 4 után, és akkor kapom meg az eredményt... majd este jövök a hírekkel! de a laboros néni azt mondta, hogy nagy gond nem lehet, mert akkor rosszul lettem volna a lötyitől... elhittem neki!!! :lol: :lol: aztán most majd kiderül!

Kép
gtunde75

Így legyen!

na,nem hiszitek el,vagy 1 órán át csináltam a sonkás melegszendvicset-előkészítettem :shock: :shock: stangli félbe,vaj,zöldség,sonka aprít,sajt reszel - ez telt ennyi időbe...kicsit le vagyok lassulva...és folyik a hátamon a víz -- irány a zuhany.

evilany

Évi jó munkához idő kell.....nem tudtad?

Tünde enyém doki is gondolatátviteles az asszisztenssel... :lol:

királylány

Évi, úgy gondoltam, ha valami miatt hamarosan meg kellene szülessen, akkor már nem olyan rizikós. Tehát a babád minden nappal egyre nagyobb lesz és erősebb, már nem kell annyira izgulni.

A Te dokid, aki Tündit vizsgálta? Személyválogatás vagy rossz nap..., de szerintem akkor sem mentség. Normálisan kell bánni az emberrel!
Valószínűleg engem sem dicsérnének meg, ha rossz napom lenne és hozzávágnék valamit az ügyfélhez... és jogosan nem dicsérnének. Akkor és ott Ő a fontos!

Évi, csaszinál is ott leszel :), mikor kiveszik a babát; látod őt, mikor kijön; hallod, ahogy felsír; lerakják kicsit a fejedhez puszira és cirógatásra. Aztán elviszik és alszik egy csomót, míg Te pihensz.

Nálunk biztos nem lett volna apás szülés, sem én, sem a férjem nem akartuk.

maccs01

Maccs,miért nem?

(egyébként így van,erre nincs kifogás meg mentség :( csak sajna alapvetően jellemző az eü-re)

evilany

Miért nem lett volna apás szülés?
Nemcsak, hogy a férjem ne legyen bent, de semmi rokon v. ismerős sem, tudod, ez nekem olyan, hogy "ez az én háborúm" :) Engem mindenesetre nem vitt volna előrébb, ha ott van/nak... sőt...
... mást meg igen, úgyhogy jó, ha manapság megvan a lehetőséged a választásra.
A férjem ugyanígy van vele.

Amúgy férjem mindkét csaszinál szülés után pár perccel megkapta a babát, és mindkétszer sírva fakadt :) Az elsőnél úgy remegett, hogy el is vették Tőle hamar.

maccs01

Sziasztok megint...kicsit észhez térve vagyok megint...punnyadtam egy csomót...mostam, vásároltam...viszont nem főztem, meg nem is rendeltem a hétre, úgyhogy ma kínai kaja volt... :roll:

Tina...név megszokása még sokáig fog tartani...nekem a melóhelyemen át se írták, így ott a lánykori nevem volt, csak aláírni írtam alá az újat (na persze rövidítve, mert pár százszor aláírtam egy nap...:P ) de most se megy még néha...na meg hiába mondom, hogy xy-né vagyok, nem értik, és le kell nekik betűzni, úgyhogy néha egyszerűbb is, de majd megszokod lassan...

Évi, ne aggódj, tényleg minden rendben lesz...a császár...gondolom alapból senki nem örül neki, de mindkettőnek van jó és rossz oldala...én ilyen szempontból tök örülök, hogy a dokim már az elején mondta, hogy ne éljem magam bele se egyikbe, se másikba, mert fogalma sincs, hogy sikerül-e megszülnöm, majd úgyis eldönti akkor, ha ottvagyunk, hogy a kis husimusim kifér, vagy nem...

Szendvicsgyártás :D ...de elkészült egyszercsak... :wink:

Ilus

KépKép
badzsulka

Na lépek hazafelé. Vár rám némi takarítás.....ismét :lol: De szép lesz majd egyszercsak... :lol:

királylány

Sziasztok....

királylány

Szia Dia! Képeket várjuk ám lassan :)

evilany

Ismét itt... elfáradtam az ügyintézésben...
Hivatalok :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Brikancs
Ezen a képen egyértelmű! Lehet, hogy másképpen feküdt eddig, más szögből nézték...
Párodnak 3-szor légmell???? :cry: :evil:

Évi
Nálunk is kérdéses most, hogy apuka mennyit és hogyan lesz velünk szülés után :roll: :?
Majd valahogy lesz!
Nyereményhez gratulálok!

Csillag
Kitartást! Nem irigyellek benneteket...
Sarokra: a DM-ben vettem bőrkeményedés elleni krémet...

Barbi
Előfordulhat... kenjed árnika krémmel...
Nekem nem válaszoltál! :cry: :cry: :cry:

Karácsony
Nekünk gyönyörű ajándékunk lesz! Majd kötünk rá masnit is :lol: :lol: :lol: :lol:

Barbcsi
Bútor :evil:
Vigyázz magadra!
Görcsök, keményedések....ORVOS!!!!!

Doktor
Szerintem, nagyon egyénfüggő, hogy kinek melyik doktor jön be!
Mások vagyunk...
Én pl. a barátnőm dokijától tudnék a falramászni :oops:

Császárnál nálunk az apuka az üvegfalon keresztül nézheti a műtétet. Ha a babával nincs gond, akkor apuka megkapja ellátás után. Be szoktuk még vinni az anyukához műtét közben. Olyan jó volt, mert akkor egy kicsit mindig megdajkáltuk a babákat :lol: :lol: :lol: :lol:
És normál esetben, a műtét után anyuka is megkapja a babát... és ott vannak együtt :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Clarika ez finom,már csináltam én is :)

Ircsi mit intéztél?

A Klinikán nem tudom hogy megy a császár,apuka az előtérben,vagy hogyan? Babát megkapja? A megyeiben igen,azt tudom.
Pécsiek mit tudtok erről?

evilany

Clarika
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Évi
Voltam a munkaügyön, a bérügyön... aztán OEP... aztán okmányiroda...
Most már leírom... eddig babonából nem beszéltem róla...költözünk :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?