Sziasztok!
Ircsi, gratula a költözéshez! Azonban nem palástolom szomorúságomat és csalódottságomat, hogy megint két jó orvostól kell az országnak megválnia.
Nálunk is hamarosan aktuális lesz a költözködés, előtte az átmeneti lakás felújítása, közben az építkezés megkezdése. Páromnak még suli van, nyári gyakorlat, meg egyéb munkák.
Helyesek a kis unokaöcséid
Évilány, akkor most megint magzatvíznövelésbe kezdesz? Vagy ilyenkor már elképzelhető, hogy a most mért érték nem is számít kevésnek? A császár miatt ne aggódj! Egyrészt, még bármi történhet addig, ne hagyd magad, beszéld meg Tomival a helyzetet. Másrészt meg, Kristóf is császárral született és szerintem egész ügyesen boldogultunk mind a ketten a helyzettel, egyáltalán nem reménytelen indulás a nagyvilágba. Lehet, hogy nem a legideálisabb, de ha pozitívan állsz hozzá, tuti, hogy kihozzátok belőle a lehető legjobbat és ez számít!!!
Clárika, gratula a kislányhoz! Nem emlékszem, többiek kérdezték-e vagy volt-e már téma, hogy hogyan fogjátok hívni? Biztos, csak lemaradtam róla...
Tünde, ez a cukros érték kiváló! Gratula hozzá! Egyébként meg semmiképpen ne egyen a penész a kisfiúkért
, még terveztek babát - vagy tévedek?
Tina, sokszor eszembe jutottál a hétvégén, meg pénteken is! csatlakozom a többiekhez és már alig várom, hogy megcsodálhassuk az esküvői fotókat! Minden elképzelhető szépet és jót kívánok nektek útravalóul!
Mindenkinek köszi a válaszokat a gmailen! Írtam ám új sztorit is, meg igyekeztem én is kommentelni, Limónak, Barbcsinak, Melischnek.
És köszi a hiányolást is. Kicsit kikapcsolódtunk a nagy hajtásban, de nem tudom, hogy mennyire volt eredményes a "pihenés". Egyrészt ugye, dög meleg volt, másrészt Kristóf nem egyszerű eset az utóbbi időben... Sokszor komoly kétségem támad afelől, hogy elég jó anya vagyok-e. Mit ronthatok el? Vagy meddig tart még ez a nehéz időszak?
Meg azt érzem, annyi minden van, amit még el kell intézni a szülés előtt.
Szamóca, köldöksérv: hallottam már olyan esetről, ahol kizáró ok volt, de Ircsinél a pont, szakvéleményre kellene alapozni.
Sterilizálás: aventes "dobozban", mikróban sterilizáltam a cumisüvegeket, napi egyszer, fél évig (fertőtlenítő folyadék nélkül). Én most is tervezem használni, ha valami miatt nagyon nem jönne össze a szopizás... Védőnéni persze elmesélte, hogy első gyereknél az ember még minden létező tárgyat sterilizál, ami a gyerek kezébe kerül. Második gyereknél már csak folyóvíznél elmossa. Harmadik gyereknél már csak felveszi a leesett cumit, lenyalja, és visszadugja a baba szájába. Negyedik gyereknél meg ez már a kutyus dolga...

Khmm-khmm, hát nem is tudom... Bmaassnak nagyobb a tapasztalata ebben
Woody, klassz, hogy jársz kismamatornára és Lili is élvezi! Én jógázni szerettem volna. De ahogy elnézem, megint lemaradok róla. Pár gyakorlatot összeszedtem, de még a nyomtatásig se jutottam el...
Szilvás, azért legyél óvatos a nyitott méhszájjal. Dokink aranyos, meg kedves, meg hozzáértő, de valószínűnek tartom, hogy feltételezte, hogy másodszor szülő anyukaként érted a csíziót...
Bévi, pihenjél már! Tényleg kifogtál mindent a terhesség során, nem hiányzik az i-re a pont! Aggódok érted, hogy túlzásba viszed a dolgokat!
Barbcsi, neked is jó pihenést, ne törődj semmivel, csak az egészségetekkel! Meg, hogy bent maradjon Bence még egy darabig. Egyébként meg annyira nem mérvadó, hogy mi milyennek tűnik. Úgy értem, én 36 hetesen Kristóffal elkezdtem kinyílni (2-3 centire). Akkor a doki nyugtatott, hogy ez nem baj, akár már meg is születhet, érett, szép baba, minden rendben lenne vele. Én meg olyan jól meglepődtem és bepánikoltam ezen akkor, hogy még 40 hetesen sem akaródzott beindulni a szülés.
Erről jut eszembe, valaki nem jártas abban, hogy hogyan lehet telket megosztani? Mi ennek a hivatalos útja? Már annyi mindent hallottunk, anyukám próbál utánajárni a munkahelyén, de szerintem már kész van szegény a sok egymástól eltérő infótól. Jó lenne, ha az építkezés is mielőbb megkezdődne, és haladnának a dolgok... Pü-ben kérhetem, ha valamelyikőtöknek van jó ötlete, tapasztalata?
Na, most "hirtelen" ennyi jutott eszembe. Így is csak szomorkodom, hogy annyira kevés idő jut ilyenekre, mint netezés...