A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Detti Konkri G R A T U LA éljen éljen éljen
Vendég

Nanetto, felreertem, vagy most szexrol van szo? :) Engedte a doki? Csak mert ismereteim szerint 6 hetig ezt mindenkinek kerulnie kell(ene). (mondjuk van aki ugye honapokig is keruli, onszantabol :D)

Miert nem fozhetett anyukad levest?

luna6

Detti, Konkri én is gratulálok!!!!

Nanetto, nem vagy semmi! Szex???? Még a végén megjön a kedvem. Bár nekem azért még korai.
Ma voltam varratszedésen, ez az eső jól betett. Mivel a doki előtt nem lehet parkolni, így kénytelenek voltunk taxival menni, hogy a zuhogó esőben ne kelljen a babával sarkokon át gyalogolni.
Tegnap a dokinéninknek nem tetszett Bence köldöke (bocs Nanetto) úgyhogy mondta, vigyem be ma a Heim Pálba. De megnézte a nőgyógyász, meg a szülésznő is és azt mondták semmi baj vele. Úgyhogy szerencsére legalább a kórházba nem kellett menni vele. Ez köldök dolog engem is kiborít.

Ráadásul reggel majdnem elájultam az ijedtségtől, mert ahova éjszaka bukott Bence, véres volt. Azt hittem a pocijából jön. De aztán kiderült, hogy a cicim vérzik és azt nyelte be. Azt hittem engem nem fog a 2. gyerek ijesztegetni, de mégis. Viszont mikor hazajöttünk, leápoltam a köldökét, most nem alkohollal, mert a szülésznő azt mondta, az csípi kegyetlenül, hanem higított betadinnal. És képzeljétek átaludta, nem nyafizott, nem ugrált. Nem mondom, hogy így élvezet volt, de legalább nem potyogott a könnyem

Viszont az utat nagyon jól viselte, aludt oda-vissza. És persze egész nap. Mondjuk éjszaka megint 2-6-ig fent volt és játszottuk a szokásos procedúrát. Most azt mondta a szülésznő, hogy szerinte inkább kenjem be nagyon vastagon a popsiját és etetés után ne tegyem tisztába, ha attól így felébred, nem lesz semmi baja a popsijának reggelre. Hát ma kipróbálom, mert úgy elvileg visszaaludna, ha nem bizgatnám őt. Jó lenne már aludni egy nagyot. Álmodik a nyomor.

Luna, nem akartalak megbántani azzal, hogy majd ezt is megoldod, csak nekem ilyen hülye stílusom van. Bár lehet hogy nem is vetted rossz néven, csak én értettem úgy, de nálam tombolnak a hormonok, mindent a szívemre veszek, félreértek stb. Szóval látom én, hogy a problémád nagy és nem az a "majd lesz valahogy" fajta. Csak mivel okosat nem tudok írni, így próbáltam light-osítani. Persze ettől még mindíg azt gondolom, hogy meg fogjátok oldani, már csak azért is, mert más megoldás nincs.

Most már egyre jobban tudok ülni, sokat javultam attól, hogy kiszedték a varratokat. Na azért én még mindig nem vágyom biciklizni, de legalább kicsit jobb.

Kép
Kép
hari

Lányok, bocsánat még visszaolvasni nem tudtam, tegnap jöhettünk haza. Orsi barátnőm látom, hogy beírta ide a hírt, köszönöm, mert úgy szerettem volna mondani Nektek, de nagyon felpörögtek az események, még mielőtt bárkitől telefonszámot kértem volna. Hiszen én csütörtökön még ahomeós bogyók 39. heti adagolását tudakoltam Tőletek, szóval ha lehet ezt mondani, váratlanul jött a dolog.
Majd szívesen mesélek, de most csak pár percig maradok a gépnél. Köszönöm szépen a gratulációkat, nagyon nagyon kedvesek vagytok. A szüléstörténetemet majd megírom, de sajnos nem olyan pozitív, bár a végeredményt tekintve mindenképpen! Csoda ez a kisbaba, de hát végül császárnét csinált belőlem, ahogy az apja mondja. Röviden annyit írok - aztán majd hosszabban is szívesen - hogy 1 ujjnyi méhszájjal érkeztünk a dokihoz, fájásmenetesen, nagyon happyn. Aztán felpörögtek az események, gyorsítóval, epidurállal alig 6 óra elatt eljutottunk az eltűnt méhszájig, majd a kitolási szakaszban, több próba után kiderült, hogy a kis buksija (mert nem is olyan kicsi) nem akar kiférni, csak a fejcsúcsa boltosul előre a nyomásoktól. Úgyhogy végül tér-aránytalanság miatt lett belőle császár. Csalódott voltam, hogy odáig eljutottam, aztán mégis császár, és neki csúcsos volt buksija ugyanúgy, mintha hüvelyi lett volna, de lányok, amúgy (még nem szültek ne is olvassatok) elképzelhetetlenül fájt az egész...
Lényeg a lényeg, 3600 g, 57 cm, egyáltalán nem pufi, hanem hosszú, vékony, széééééép a Kislányunk. Majd jövök még mielőbb, vannak új képek is, de most még a kórháziakból:
Kép Kép itt Apuval kokettál máris g[/img] Szende 2 napos
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára detti_10 2010.06.16 17:40-kor.
detti_10

Kép
detti_10

Nanetto,
ezt a két dolgot én se értettem :oops: mármint amiket Luna írt :roll:

Hari,
és a varratszedés az fáj? :roll:

Én tiszta hülye vagyok. most, hogy van időm gondolkodni, elkezdtem besz@rni a szüléstől :shock: :x
node főleg a gátmetszéstől és a gátvarrástól. oké, hogy az még kevésbé fáj, mint maga a szülés, de itt az aggyal van a baj. merthogy én nem bírom a tűt, meg a szúróeszközöket, és már csak a gondolattól is rosszul vagyok... :twisted:
Vendég

Detti,
Szende tényleg nagyon szép kisbaba!!! :P
na pont most írtam, hogy parázok a szüléstől... sebaj, most már tudom hogy van okom rá :D :D :D
Vendég

Geo!
Nem akarlak biztatni, de már mindegy, hogy félsz-e tőle vagy sem :D
Na, de komolyra fordítva a szót: szuper dokival, szülésznővel és férjjel leszel együtt. Hidd el, bármi történik majd veletek, jó lesz. Adri nagyon tudja a dolgát, Kia egy angyal, szuper EDÁt szúr és úgy fogsz szülni, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. Mindemellé ott lesz Andris, aki meg fogja a kezed, nyomja a hátad és tartja benned a lelket! Bármennyire is tud fájni egy szülés, eddig túléltük :D Te is túl fogod!

Detti!
Sajnálom, hogy csalódtál, de mind a kettőtöknek jobb így, az tuti. Mekkora Szende feje?
Szép kiscsaj :D
Hogy van a sebed? Nagyon fáj?

Pocak fájás és egyéb fájdalmak:
Babavízbe, vagy felforralt-lehűtött vízbe fel kell oldani és úgy beadni neki. Én a 2,5 milis fecskendőbe szoktam belerakni a golyócskákat és utána abba szívom fel a vizet és hagyom feloldódni a golyókat. A 2,5 mili egész napra elegendő mennyiségű víz, így egész nap lehet adagolni a picinek a homeós bogyókat.
A csecsemő és kisbabakor gyakori panaszai és homeopátiás kezelésük

Hasfájás, hasi görcsök

CHAMOMILLA VULGARIS 15 CH, napi 2-4x5 golyó
A csecsemő élesen sír, nyugtalan, egyik arcfele piros. Széklete zöldes, spenótszerű. Állapota este rosszabb, csak a ringatás nyugtatja meg.
Általános fájdalomcsillapítónak használható szer. Nálunk nagyon bejött.

COLOCYNTHIS 9-15 CH óránként 5 golyó
Görcsös hasfájás esetén, ha a panaszok a has masszírozására enyhülnek.

DIOSCOREA 9 CH óránként 5 golyó
Hirtelen kialakuló, periodikusan visszatérő görcsök, melyek hátradőlve és a hát masszírozására enyhülnek.

Lycopódium 15 CH Ha a gázképződés jelentős és a hasi fájdalmak fokozódnak délután 4 és 8 között.
Gondoljunk rá, ha a szülőknek volt vagy van máj vagy epehólyag problémája.
Kólikás babáknak ezt szokták adni.
Alvászavar

SEDATIF PC, lefekvés előtt 1 tabletta, felébredéskor 1 tabletta
Homeopátiás komplex készítmény alvászavar kezelésére. Heteken keresztül is alkalmazható, nem tartalmaz nyugtatókat, nem okoz hozzászokást.

Fogzás

BORAX 9 CH, napi 3-5x5 golyó
Aftákkal kísért fogínygyulladás esetén, ha a baba a cumit és a szopást is elutasítja.

CHAMOMILLA VULGARIS 15 CH, félóránként-óránként 5 golyó
Fogzáskor dühös, szeszélyes csecsemők szere. A baba egyik arcfele piros, a másik sápadt. Csak a ringatás nyugtatja meg.

PODOPHYLLUM PELTATUM 9 CH minden kakilás után 5 golyó
A fogzás idején reggelente vizes hasmenés jelentkezik, gyomorkorgással. A baba fájdalma hason fekve enyhül.

Csecsemőkori bukás

AETHUSA 9-15 CH, napi 1-2X5 golyó
Anyatej fogyasztása után jelentkező hirtelen hányás, a hányadék emésztetlen tejet tartalmaz.

SILICEA 9 CH napi 2x5 golyó
Szopás után mindjárt bukik, szorulásra és megfázásra hajlamos baba.

NUX VOMICA 9 CH, napi 1-2x5 golyó
Nagyevő, türelmetlen, bélgázosságra hajlamos csecsemők szere. A baba evés után bukik.

Nátha

CORZALYA tabletta, napi 3-5 tabletta
Többféle nátha elleni homeopátiás szert tartalmaz. Tüsszentés, orrdugulás vagy orrfolyás kezelésére.

SAMBUCUS NIGRA 5 CH napi 3x5 golyó
Szopós kisbabák orrdugulásának fő szere.

Torokfájás

BELLADONNA 9 CH, napi 3-4x5 golyó
A torokfájdalom erős, helyi melegre csökken. Hirtelen magas láz, erős szomjúság és levertség kíséri a betegséget. A szemek fényérzékenyek.

APIS MELLIFICA 9 CH napi 2-3x5 golyó
A szúróan fájdalmas torokfájásra a hűvös hideg esik jól, de a beteg nem szomjas.

HOMEOGENE 9 tabletta, napi 3-4x1 tabletta
Gyulladás és fájdalomcsillapító hatású.

HOMEOVOX tabletta, nap 3-4x1 tabletta
Ha a torokfájás rekedtséggel párosul.

Hasmenés

PODOPHYLLUM 9-15 CH, kakilás után 5 golyó
Bőséges, sugárban ürülő, borsólé-szerű, fájdalmatlan széklet.

ARSENICUM ALBUM 9-15 CH, kakilás után 5 golyó
Égető, folyékony, bűzös hasmenés. A hasfájás melegítésre javul. Gyakran romlott étel fogyasztása után jelentkezik. A kicsi fázós.

Székrekedés

SILICEA 9 CH napi 2x5 golyó
Sovány, gyenge, fázékony gyerekek szere.

Eszter
Kép
Kép
vok

:-)

detti lényeg hogy túl vagy rajta
Geo nehogy félni merj!!!! olvass pozitiv szüléstörténeteket!!!! hallod?????? nekem nem fájt .... sokszor álmodok ma is azzal hogy szülök esküszöm....

Férjuram letámadása ... én támadtam le őt! tehát sex nem volt más igen :-) mindenki fantáziájára bízom de isteni volt!!! talán mert megint érdekes helyen csináltuk :-))) mi ugyanis soha nem ugyanott ha lehet!!!! :-))) de a konyhaasztal pult jelenleg kicsi úgyhogy máshol találtunk helyet magunknak ....

sex majd 3,5 hét múlva!!! már számoljuk vissza...
levágtam férjuram haját lhet hogy ez is beinditott mert olyan édi a feje... meg amúgy is imádom...

jaj sír eszti
Vendég

Geooo, a gatmetszest a finisben csinaljak mikor mar feszul lent minden, speciel nekem csak egyesnel volt de utolag jottem erre is ra, mer kozben fel sem tunt, egyszeruen nem ereztem meg nem is oda figyeltem. Kiesett :) A varrasahoz meg adnak erzestelenitot, bar olvasni olvastamolyat, hogy az is faj, hat szerintem teljesen elviselheto volt, marmint nekem. Ja, es ugye sem a tut sem az ollot semmit nem latsz, nincs mitol megijedni :)
Nem felszivodo varratom volt, azt szedtek, hat ha kicsit 'beleszorul' akkor az erzekeny lehet kiszedeskor, de jellemzoen inkabb megkonnyebbules volt a varratszedes nekem mint fajdalmas. Kellemetlen, de utana sokkal jobb lett mert nem feszult mar meg huzodott. de mostanaban tan mindenfele felszivodot alkalmaznak, az meg kihullik magatol az esetek tobbsegeben.

luna6

Hari, nem bantottal meg, oszinten szolva nem is batott meg senki mert nem is emlekszem am (nem irom fel :D:D) ki mit mondott mit nem, de azt tudom, hogy egyaltalan nem a bantasi szandek vezet senkit sem :) Szoval nyugtasd meg a hormonjaidat :)
Enyimek borzoltak :) Nem jo a gyomrom, faradt vagyok es kicsit irritalt, de nem tudom mitol, nincs koknret okom ra... szoval csak ugy :) Lehet magnezium hianyom van :)

luna6

Luna, megnyugodtam :lol:

Geo, nekem speciel nem fájt, ahogy kiszedte a doki, és utána ahogy Luna írta, inkább megkönnyebbülés volt, hogy már nincs ott. Ezek a külső varratok voltak. Belül felszívódó van. De neked valószínűleg max. külsők lesznek, jobb esetben semmilyen. Most nekem nem volt gátmetszés a szülésnél, de Lilinél volt, nem fájt, a varrás sem. Most a hüvelyplasztikánál más volt a helyzet, de mivel neked ilyen nem lesz, így nem érint. Úgyhogy ne aggódj, nem fog fájni semmi ami a szülés után lesz. És ha az én példámat követed,akkor a szülés sem :lol:

Kép
Kép
hari

Hat man legalabb tudom mitol volt vacak a gyomrom. Eddig az volt a bajom, nem tudok vecere menni, erre ma ketszer is sikerult, ez a masodik meg meg csavargatta, tekergette is elotte a hasamat, fajogatott is, aztan egyszer csak elegge mnni kellett es laaaam. (lehet nem kellett volna megennem egy egesz doboz negercsokot sem, az az igazsag... :D) mindegy a hangulatom meg mindig kisse borzolt, de a remenyem, hogy a kozerzetem eztan helyreall az man megvan. Es mar legalabb nem erzem vacaknak annyira a gyomromat :D
Erdekes dolog ez a dugokerdes is, mert ugye en Mancinal talalkoztam vele, most meg darabos meg felismerheto allagukent nem, pedig mindta a doki, hogy ez a 'surubb' meg picit szinesebb folyas attol van... na az tan meg kicsit erzekelhetobb moztanra, de demmi dugoszeru dugo sehol egyelore :) (bar ugye elsonel sem lattam)

luna6

Na sziasztok.
Egy gyors bekuk, mert mennem kell szoptatni.

Szóval a gyors és a doki meg szülésznő számára is hihetetlen szülésem:
Ugye reggel fél 10-kor még írtam, hogy nem lesz itt semmi. Lefeküdtem aludni. 11-kor úgy éreztem, hogy belémrugtak, aztán semmi. Aztán 11.30 fele felkeltem, elmentem nagy wc-re, aztán gondoltam felhívom a férjem, hogy merre van. Nem tudtam elérni. Azt5án lépek egyet és hoppá, magzatvíz. 20 percig hivogattam a férjem. Ráadásul se a szülésznő, se a doki nem vette fel. Mondtam, qrva jó. Közben azért már voltak fájásaim. Aztán riasztottam anyámat meg apóst, hogy vki vigyen be. Közbe a férjem is előkerült - nem volt térereje - így ő vitt be, anyám utánunk. Fél egy után értünk be, akkor már 2 ujjnyira nyitva voltam a fájások meg 5 percesek. Ráraktak a ctg-re, minden oké volt. A szülésznő átvitt minket a szülőszobára és vajúdtunk - 1-től 3ig. Aztán könyörögtem epidurálért, de mivel felgyorsult minden - fél óra alatt 5cm-t haladt lefelé, meg rohadtul fájt a medencém, meg ugye megvolt a kakilós érzés, nekiálltunk. Elöször 3-3 tolást kellett csinálnom jobb és bal oldalon, aztán hátrafordultam és mindent bele. A doki rámkönyökölt, az is segített, meg a gyerek segített nagyon sokat, miuvel mondta a férjem, hogy nem is toltam és jött a feje. Szóval 3,5 óra alatt megvolt az uraság. :)

Na mennem kell, folyt. köv.

Kép
bhdetti

lányok,
köszi a válaszokat :lol:
picit megnyugodtam

ja, ma este extra durca a lábam, nem is tudom már spiccbe tenni a lábfejem, mert egyszerűen olyan hatalmas :shock:
remélem ez nem probléma, azt olvastam, hogy csak akkor van gáz, ha fáj is.. és azon kívül, hgy baromira húzódik, fájni nem fáj :roll:

na és végre végre végre!!!!!! :D :D :D
lefoglaltam a nyaralót!!!!!!! :P :P :lol: 8)
szóval most már visszaírt a csajszi is, meg a rokonok is mind visszajeleztek, úgyhogy tök happy vagyok, írom is hogy mit intéztem:

22-én reggel 10re András, Dávid meg én lemegyünk Balatonszemesre, ahol átvesszük a 3szobás, saját kerttel rendelkező nyaralót és aznap csak mi hárman leszünk lent, na meg persze a kutyák :lol:

23-án szintén csak a miénk az egész ház

24-én jönnek: sógorom, sógornőm, és a 3hónapos kislányuk, akkor ők fognak minket boldogítani :P

25-én csapatunkhoz csatlakozik anyósom, apósom, kissógorom

26-án a csapatból leválnak sógoromék, maradnak velünk anyósék

27-én kis csapatunkhoz csatlakozik Anya, anya barátja, meg kisöcsém

28-án anyósomék hazatépnek és erre az utolsó estére már csak anyáék és mi leszünk lent (meg persze a kutyák 2.)

úgyhogy én már nagyon várom, szerintem szuperjóóó lesz!!!! :wink:
árban sem végzetesen szörnyű, pl mi 3-an, akik egész héten ott leszünk, mi 40et fizetünk; sógoromék 9ezret; anyósomék 15ezret; anyáék meg 10.500.- at
fhúúúú remélem nem lesz semmi geb@sz :roll: :)

no megyek nappalit pakolni (ma kimostam a babakocsi minden textil összetevőjét kézközt a kádban :? meg takarítottam, de még nincs vége :lol: )

mindnekinek jó éjszakát!! :P
Vendég

Én jelentem, elmúltak a fájásaim. Geo, ne parázz, mert akkor én is parázok! :) Én inkább most azok miatt, amiket írtok, hogy mik történnek. Inkább maradjon még bent a picur!!! :(
foltivspicur

Ja, Geo a lábfejem extra nagy, a cipőmet már nem tudom felvenni, ami eddig kényelmes volt. És nem tudom, hogy fáj-e, vagy csak feszül. :roll: De inkább fáj, mert néha abbahagyom, amit épp csinálok és le kell feküdnöm felpolcolni, mert nem tudok állni.
foltivspicur

Hali!

Én már tök el vagyok keseredve, hogy mindenkinek fájdogál, meg jelek, meg nyákdugó, nekem meg semmi. :(

Jaj Csilla, ahogy írtad, hogy szenvedett Léni a hascsikarástól, úgy sajnáltam!!! Szegénykém! Annyira tetszik nekem is az a kép, amin a kiságyban kis kócosan fekszik! De eddig a legszupibb a fürdetővödrös óóóó-zós.

Detti_10, Szende is nagyon szép kisbaba, sőt, nem is olyan kicsi!

Nanetto, mintha a köldök fóbiád direkt szivatna téged, nem? Azért nálam ennyira nem vészes a dolog, bár a sajátom már úgy kitüremkedett, hogy pólón keresztül is látszik. Brrrr…

bhDetti, irigyellek, ilyen szép és gyors szülést…Nagyon ügyi volt Levi!

Geo, ne máááár! Én is beparázok. Csak én nem a gátmetszéstől félek, hanem a vajúdási fájdalmaktól. Nem tudom, mire készüljek, meg hogy vajon mennyi ideig tart.

Fióna Lábklub tagként jelentem, ma nekem lejjebb ment, biztos az éjszakai polcolástól+ hidegvizes befáslizástól.
Nekem Crocs papucsban most a legkényelmesebb.

Kép
jenny29
Mór

Jenny
ne keseregj, nekem a hatamon kivul nem faj semmim, ugyhogy szulesenek meg tenyleg nincs sok jele. En valoszinuleg nem foglak beelozni! :lol:

Konkri
nagyon nagy gratula!

Detti
csodaszep kislany Szende! Es hogy mar ilyen aprokent mosoly ul ki az arcara... :lol:

Csilla
edes!

Geo
igen, tegnap volt :roll: Edesek voltak a csajaim, elmentek apjukkal ajandekot venni nekem meg kedden. Rebekatol kaptam egy rajzfilmet, Zsofitol meg negy Kinder tojast. :lol: Imadom oket :lol:

Luna
tolofajas: nekem azert mondtak, hogy nyomhatok, mert egy csomo ideig nem szabadott, amikor mar tolofajasaim voltak. Csomo ido=kb fel ora, ilyen helyzetben szerintem eleg nehezen kibirhato. De hat ha a doki nem tudott odaerni idoben, mert maganrendelese volt, hat mit tehettunk volna :?: :roll: :twisted:

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

hííí, nem akartam én beparáztatni senkit :lol: :D :D

lányok, akik már szültetek!!!
szülés előtt leereszkedett a hasatok? és ha igen, mennyivel szülés előtt?

lányok, akik még nme szültetek!!!
nektek hogy áll a hasatok? nekem a múltkor anya azt mndta, hogy még mindig nagyon fenn van, biztos nem szülök még egyhamar.. :x

szerintem annyira szuggeráltam Dávidot a vizsák meg a költözés miatt hogy még ne jöjjön ki, hogy most már köszöni, de nem is akar kibújni :P :roll:

Gem,
nagyon kedvesek a lányaid, még én is meghatódtam az ajándékokon :wink:
Vendég

Szép napot!!!

Detti
Nagyon szép a kislányod! Bájos kis pofija van! Mégegyszer gratulálok hozzá! Ne érezz csalódást a császár miatt. Nem volt más lehetőség, és orvosi szempontból ez mindkettőtök érdekeit szolgálta. A lényeg, hogy te is jól vagy és Szende is egészséges.

Bhdetti
Elképesztő, hogy ilyen gyors szülésed volt elsőre. De ennek így kellett lennie. Töltesz fel majd fotókat? Neked is még1x gratula Levihez!

Vok
Köszi szépen, hogy beírtad a homeós megoldásokat babák részére. Babák esetében is kell szünnapot tartani?

Foltivspicur
No para!!! Minden oké lesz!

Nanetto
Az én férjem is biztosan díjazná az ilyenféle letámadásokat, de én még nem vagyok abban az állapotban, hogy kedvem legyen hozzá. Nem testileg vagyok kimerült, hanem lelkileg nem vagyok ráhangolódva. Egyenlőre türelmes... azért remélem, hamarosan én is visszajutok a normál kerékvágásba.
Vendég

Geooo, en a mar szultek vagy a meg nem szultek kategoriaba tartozom? Melyikre valaszoljak? :D

Gem, na ez a masik fele... mikor jon a tolofajas mint a gyorsvonat, amit nem te iranyitasz ugye csak elgazol, es azt mondjak 'anyuka, most ne nyomjon, lihegje el' :D (elsonel velem is csinaltattak) Lihegje el o :D:D:D Es mindet fel oran at? :D addig ketszer is kijon a gyerek segitseg nelkul :D:D

luna6

geooo
Nekem kb. a 37. héten már lejjebb volt, és a 39. héten már szinte "lógott". Pedig azt mondják, hogy többedik terhességnél csak közvetlenül szüléskor illeszkedik be a baba feje a medencébe. Hát nem tudom, nálam ez nem így volt...
Vendég

Sziasztok!

Geooo nekem nem csúszott lejjebb a pocakom szülés előtt.
Még előző nap is azt mondta a doki, hogy hétvégén tuti nem szülök meg.
Aztán mégis.
Kinek így, kinek úgy.

Folti nyugi, ki fog jönni.
Ne keress tüneteket.
Majd egyszer csak érzed és akkor határozottan tudni fogod, hogy elkezdődött :wink:

Csajok a 38+pár nap még nem jelent semmit. 41. hétig bármikor jöhet. Ne stresszeljetek rá mert annál rosszabb lesz. Élvezzétek, hogy most lehült a levegő. Újra lehet jókat sétálni. Ki fognak bújni a babák :lol:

Gem de édesek a lányok :D

Tegnap páromnak vettünk cipőt. Olyan jókat láttam magamnak is. De erre a bedagadt, vizes lábra már nem veszek. Majd szülés után. Remélem mire lemegy a lábdagadás nem szűnik meg a választék :D

Dokinál minden rendben volt. Méhszáj 1 újnyira nyitva, pénteken megyek a szülésznőhöz nst-re. Ha pedig mégsem szülök meg vasárnap, akkor kedden megint doki.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Moni, akkor hasonloan allunk, egy ujjnyira :) Az a kulonbseg csak, hogy ha en kedden megye a dokihoz, akkor abbol mar kisnyul lesz tutira :) 9-re vagyok hivatalos, aszontak 7-kor reggelizzek. Aludni sem lehet egy rendeset utoljara :D

luna6

Sziasztok,

Konkri gratulálok a babához, jó egészséget nektek!

Detti, nagyon szép a kislányod és miylen szépen mosolyog! Ahogy látom nálatok is az első pillanattól megvan az apa-lánya szerelem :)

Jaj, lányok küldjetek egy kis hideget ide nekünk! Most néztem a hőmérőt és kintre 38,6 fokot mutat, bentre meg 28,5-et. Reggel 8 óta az összes redőny le van engedve, kivéve a nappaliban (itt még sajnos nincs légkondink) ahol hagytam kb fél métert, hogy mégse teljes sötétségben legyünk és a hálóban megy a légkondi reggel óta, így tudjuk ezt a hőfokot tartani bent.

Csilla, hát nem semmi lehetett átélni azt a hasfájós pillanatot (inkább perceket). Nekünk hála istennek eddig még nem volt hasfájásunk, reménykedek a legjobbakban, hogy megússzuk. Nálunk viszont a csuklás a téma. Napi 1-2 alkalommal biztos van neki. Tegnap este volt. Közvetlen büfi után kezdődött és nem akart többet inni, pedig próbáltam, hátha egy-két kortytól elmúlik neki. Aztán meg mire elmúlt már nagyon nyűgös volt az álmosságtól és nem volt hajlandó csak kézben elaludni.

Csilla egyébként biztonságos hason altatni a lányzót? Állítólag hason fekve nagyobb az esélye a légzéskimaradásnak. Nekünk a pic-en a lelkünkre kötötték, hogy vagy az oldalán, vagy a hátán oldalra fordított fejjel fektetjük-altatjuk itthon.

Luna, akkor lehet hogy jövő hét kedden legkésöbb babázol???

Geo mi újság a vizsgáddal? Tudod már az eredményét???
Tök jó, hogy Ti mentek nyaralni. Nekem karnyújtásnyira van a tenger, de nem hiszem hogy idén, hogy idén tudok benne fürdeni :( :( . A babát nem tudom és nem is akarom senkire hagyni. A férjem reggeltől estig dolgozik.... Talán szeptemberben amikor már kezd kicsit szezonvége lenni és lesz 1-2 szabad szoba a hotelban ahol dolgozik és oda tudunk menni 1 napra, akkor a délutáni szabad 3 órájában le tudnánk menni. A bébit betennénk a kocsiba a napernyő alá mi meg felváltva fürdenénk.

Móni, már te is nagyon a finishben vagy. Mit mond az orvos ha nem indul be magától beindítják ők?
Vendég

no megvannak a vizsgáim!! :wink:
egyik2es a másik3as :P

no egy óra múlva a Westendben kell lennem, most megyek készülődni... jajj de nincs kedvem már öltözködni ekkora tesre (főleg lábfejre :shock: )
Vendég

Nikvik nem beszéltünk róla :roll:
Talán jövőhét kedden megbeszéljük ha addig semmi.
Sejtésem szerint minimum 1 hetet vár az indítással, hanem többet.
De én Grétit is túlhordtam :)
Séta közben próbálj meg ismerkedni anyukákkal. Aztán már tudtok majd együtt lemenni a tengerpartra és felváltva úszni egy kicsit :)
Anyósodnak ne is említsd, hogy mire vágysz mert rád erőszakolja majd az akaratát :roll:
Egy kis hideg levegő ment, nyisd az ablakot.
Nyugodtan aludhat hason a pici, semmi gond nincs belőle.
Amúgy most még pár hétig úgy alszik ahogy leteszed, de hamarosan már az oldalára fog fordulni vagy épp hasra. Mert úgy neki kényelmesebb :)

Luna jó neked :D
mondjuk remélem nálam beválik az agykontroll és tényleg vasárnap megismerem végre a kisfiam :D
A HÉV 7.5 km-re van. A reggeli indulás az fix, de az hogy este mikor megyünk érte az nem. 18 után valamikor. Ennyi. Na majd kiderül, hogy oldjuk meg.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Geoo gratulálok :D

KépKép
Kép Kép
l.móni

Nikvik, vegulis mar nem csak lehet, hanem egesz biztosan, ha kedd elott nem ugrik a nyuszi, ugrasztjuk kedd delelott :) Eleg fura erzes igy a ketto teljesen spontan utan, hogy azert most egy megkozelitoleg fix datumom van, szoval az tuti fix mar, hogy a jovo het vegere mar itt halmozodunk a lakasban :D Na ezt fura mentalizalnom...

Moni is irta, de csatlakozom, szerintem is teheted hasra a bebit. Ha tartasz a komplikacioktol meg a dokik is szoltak, akkor esetleg ejjelre mindig tedd hatra vagy oldalt (amig ugy marad valoban :D) de nappal mikor ott vagy korulotte hasaltathatod. Sot ha fenn van es kifejezetten jot is teez, mert az egyaltalan nem hasaltatott gyerekek nayki meg hati izmai nem erosodnek meg olyan utemben es nem tartjak a fejuket ki... ez pedig kell majd a mozgasfejlodeshez, szoval ha masert nem, ezert ebrenletkor erdemes hasaltatni, had tornaztassa a hatat meg a nyakat. (hugom pl hasalos volt, szerintem minket is hasaltatott anyam, de en is az enyimeket... na es azt akartam irni, hogy emlekszem, hogy hugom mar szinte hazajovetelkor emelte a fejet meg atforditotta jobbrol balra, kettesem meg allandoan leorrolta a matracot es nagyon utalta ezt :) akkor mondta a dokineni, hogy pedig csak hagyjam erolkodni, mert kell az az izmainak)

Engem meg mindig nem ert utola a labdagadas, pedig aszittem hogy iilyen sulynal meg melegben majd a vegere nekem is kicsit bucisodik... na de meg van ra vagy 5 napom :D

Moni, rajtam pl nem segitene az a tanacs, hogy ismerkedjem kismamakkal. Errefele nincsenek nagyon kismamak az utcan :) Mivel mindenki irto hamar visszamegy melozni, ezert babakocsis anyukak is inkabb elvetve, mivel jatszoter se kozel se tavol, ezert ha lennenek is hova mennenek (mint ahogy en sem tudom hova) valamint ugye jarhato jardak (vagy neha csak szimplan jardak) hianya miatt nincs is hol tolni a kocsit.... nem tudom Nikvikekkel mi a szitu, mondjuk lehet, hogy o lat sorstarsakat az utcan, de nalunk mintha a frissen szultek kizarolag a shoppingokban rajzananak apukakkal ejszaka, es slussz :D:D:D
Ezek szerint te is agykontorlozol? Jaaaj de uuugy elmennek egy tanfolyasra.... (a 7,5 km az klassz.... szar idoben egyertelmuen tulzas, jo idoben is inkabbcsak sportos embernek jarhato mindennap :))

luna6

Sziasztok!

Gem, de aranyosak a lányaid, milyen jó kis ajándékokat kaptál!!! :)
Nyugodtan előzhetsz ám, én nem bánom! Lassan leszakadok erről a témáról, csak annyi itt az édes baba, hogy azért irigykedek. Amúgy jön, ha jönni akar, csak idegesítő, hogy mindennap megkérdezi valaki, hogy egyben vagyok-e még… :roll:

Geo, nekem már 2 hete mondták, hogy mintha lejjebb lenne a hasam. Én onnan vettem észre, hogy nem ér a hasam tetejéhez a melltartó alja, pedig azelőtt dörzsölte rendesen.
Meg nekem vannak heti képeim a pocakomról, megnéztem és összehasonlítottam. De látod, nem jelent semmit, mert még nem szültem meg. :)
Jó szórakozást neked mára, és gratulálok, hogy átmentél a vizsgákon!

Nikvik, sajnálom a meleget. Most, hogy nemrég itt is hőgutát lehetett kapni, átérzem, mennyire szar a nyüglődés. Nektek a tengeri szél nem hűt semmit? Vagy csak akkor éreznéd, ha a parton sétálnál, azt meg nem tudod megoldani, ugye? Kár, hogy nincs segítséged, de gondolom nem is szívesen bíznád másra Zoét.

Kép
jenny29
Mór

Tengeren is allandoan fuj a szel? Aszittem ott legalabb van szelcsendes jo meleg strandido :) (mondjuk jartam a cot d'azuron ket eve, de akkor naaagyon szeles volt es gondoltam pech)
Nalunk szornyu tud lenni (persze a mienk nem is tenger, csak annak csufoljuk) tok kiszamithatatlan. Idehaza lerohad az emberrol a ruha (bar az allando legmozgas szerencsere jellemzo a legnagyobb nyari melegben is, szoval ugy beallni mint otthon, hogy szeletelni lehet a meleget itt nem nagyon szokott igy belljeb sem) es lemegyunk a partra es olyan szel van (es hideg is nekem, persze fazos vagyok) hogy kardigan meg nekem kabat is kell, es akkor az oslakozok ott vannak bikiniben meg egyszal furdogatyaban en meg allig begombolkozva es torolkozobe csavarodva probalom tulelni a hideget a szikrazo napsutesben :D:D:D (neha azert szelcsendesebb es akkor klasszul lehet boklaszni, de kiszamithatatlan itthonrol, hogy odaerve mit talalunk)

luna6

Ma delelott sikerult ket es fel orat aludtam. ferjem kicsit megijedt, hogy eldolve lat.... de szulesnek meg semmi jele.

Geo
Szuper, gratulalalok!

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Nik, nálunk meg szigorúan hasra fektették a PIC-en a babákat és a lelkünkre kötötték, hogy evés után szigorúan hasra tegyük. És mivel Léni elég bukizós, ezért mindenképpen ajánlatos a hason való altatás. És tényleg igaz az is amit Luna ír, pl. Léna már aznap mikor hazahoztuk (24 naposan) forgatta a fejét, nem is akartuk elhinni. Azt nem tudom, hogy mikor csinálta először, mert ugye a kórházban csak rövid ideig lehettünk ott vele és akkor is csak etetéskor, de az első itthoni napján már fordította és azóta is rendületlenül emelgeti, forgatja.
Amúgy szokott az oldalán is és a hátán is aludni, de hason a legsűrűbben.

Csuklás: hát én örülnék, ha csak napi 1-2 lenne. Nálunk ez borzalom. Minden etetés után biztosan van és van, hogy csak úgy rájön és nálunk is ugyanaz van, hogy nem bír tőle elaludni és akkor elfárad és nyűgös lesz. A szokásos éjjeli 2-3 órás fent lét alatt a minap 3x is csuklott. Azt hittem, megőrülök. Már bevetettem a vizet neki, de legtöbbször az sem használ. Azt mondják, ahogy nő és távolodik el a rekeszizom és a gyomor egymástól, úgy múlik majd el a csuklás. Hát már várjuk.

Megvolt ma a 6 hetes kontroll, mindenre :) engedélyt kaptam, kocogásra, tornára, khmmm, egyéb dolgokra is. Rákszűrés is volt, de annak értelemszerűen majd később lesz eredménye.
Véreredményem is a pajzsmirigy kivételével szinte tökéletes, fehérje eltűnt a vizeletből, a pajzsmirigy meg visszaalakul lassan, már hozzá van szokva a szervezetem az ilyen irányú változásokhoz.

Holnap újból 4 órás szemészet. Hát éljen!

Most megyek, én is letámadom Apát (úgy isten igazából)! :)))))))))))))

Kép

Kép
***csilla***

Csilla, nektek miért kell ennyit szemészetre járnotok? :shock:
foltivspicur

köszi a gratulációkat! :P

én végülis lemondtam a mozit, mert már nincs ruha mait felvehetnék, meg fáj a derekam, meg dagi a lábam, szóval itthob maradtam, és rendeltem magamnak kaját. még egyszer átolvastam a suttogót, most Bűbájos boszorkák, meg vasalás, és nappail-dobozolás meg takarítás.
Vendég

Konkri gratulálok a kisfiadhoz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Detti10 gratulálok a kislányodhoz!!!!!!!! Szende nagyon szép baba :lol:

Geo ne ijedj meg a gátmetszéstől, meg a tűtől. Tőlem az orvos megkérdezte, hogy szeretném-e, hogy könnyebben kiférjen a baba? Mondtam, hogy naná :D Adott Lidocaint, amit alig éreztem, pedig én is félek a tűtől, a metszést pedig akkor csinálta, amikor bújt ki a baba. Semmit nem éreztem, csak a csattogásokat hallottam (bocs), ahogy az ollóval vágott. Én is ettől féltem a legjobban, de nekem nagyon pozitív élmény volt az, hogy engedélyt kért, holott első szülés, és az hogy érzéstelenített.
A varrás sem fájt, mert akkor újabb érzéstelenítőt kaptam. Felszívódó volt a varrat is.
Ne félj a szüléstől, hidd el, hogy nagyon ügyes leszel, a férjed végig ott lesz melletted és nagyon jó élményként fogod megélni, hiszen a végén ott vár rád a csoda, a kisfiad. Te leszel a legboldogabb a világon, amikor végre megpillanthatod és megölelgetheted őt :D :D
Egy kicsit irigyellek téged és mindenkit, hogy előtte vagytok még, mert szívesen átélném újra azt a torokszorító boldogságot, amikor kicsusszan a baba. Nálunk a férjem is meg én is elérzékenyültünk rendesen.

Luna jól érzékelted, nekem nem voltak tolófájásaim. Jött a fájás és tudatosan nyomtam. Nekem nem a testem irányította, hanem én. Ez nekem is furcsa, mert mindenki úgy mesélte, hogy akkor nincs apelláta, nyomni kell akár akarod, akár nem. Nem vagyunk egyformák. :D

Hari, Heni, Vok, Luna normális, hogy a baba légzése hol gyors, hol lassú? Nyugalmi állapotra gondolok. Tegnap figyeltem, ahogy alszik és nem egyenletesen lassan lélegzett, hanem hol így, hol úgy. :roll: Nincs légzésfigyelőnk, kellene?

Csilla nagyon cuki a kislányod, ahogy alszik :lol: :lol:

Köszönöm a dicséreteket, aranyosak vagytok. Mindenki babája olyan szép :D :D :D Sokszor vissza szoktam menni még oldalakat is, hogy nézegessem a képeket :D

Jenny légy türelemmel, tudom könnyű ezt mondani, de élvezd ki az utolsó pocakos napokat, mert legközelebb már a tesó lakik majd benne :lol:

Egyébként nem tudom ti hogy vagytok vele, de én még vagy 2 napig éreztem a mocorgását odabent :lol: miután megszületett :lol:

Tudom, hogy már mindenki összepakolta a kórházas cuccait, csak van egy-két dolog, ami nekem bevált, hátha nem gondoltatok rá. A hálós bugyit már kiveséztük, az tényleg tök jó. Nekem nagyon jó volt a papír WC ülőke. Puccsítani nem könnyű ilyenkor, de nekem nem ment volna a Domestosos törölgetés sem. Ezt letettem és már rá is ülhettem. Aranyérkenőcs és kúp (bocs) nekem szükség volt rá. Lactacyd kendő és más nem is. Hátha tudtam újat mondani. Ha nem, akkor bocs és ugorjátok át :D

Na megyek, jó éjszakát mindenkinek :D

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Gem!
Boldog szülinapot! :D

Geo!
Gratu a vizsgákhoz!!! :D
Megértem,h ogy lemondtad a mozit, bár én ugye még elmentem Ádival megnézni a Vasembert :D: és milyen jól tettük... lefoglalták a torrent oldalunk "szolgáltatóit", így megszűnt. brühühü... Nem tudom honnan fogom szép minőségben megszerezni... Évek óta nem kértem a bátyámtól filmet... Lehet, hogy most eljön az ideje. :?

Luna!
Nem voltál ma valami aktív... A végén csak aludtál? :D:D

Én aludnék, ha hagynának... :D:D De valahogy nem jön össze. Alexnak tegnap hasgörcsei voltak, meg hasmenése. Így élesben homeóztam...
Meg vettem Espumizán cseppeket. Abból sokkal kevesebb kell mint az infacolból és kaja előtt is lehet adni a babának, nem csak utána.
Ma meg Alex is érzi a melegfrontot, nem csak én. Egész délután kóvályogtam. Alex meg alszik :D De nemsoká keltem, azt viszem fürcsizni... Hátha éjjel is ilyen jól fog megint aludni és kipihenem magam egy kicsit. :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Talinn,
Még nem figyeltem meg Alex légzését, Hannáéra meg már nem emlékszem :D:D
Hátha a csajok tudnak valami okosat. Én meg megfigyelem Alexet és mondom :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Heni!
Igen, babáknál is kell az 1 nap szünet. Mondjuk, ha nagyon fáj neki aznap, amikor szünetezni kéne, akkor adj kevesebbet. Én Hannával kevés szünetet tartottam. Chamomilláztunk kb 3 hós koráig. Aztán egész jól megszokta a pocija, hogy tejcsit iszik :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Luna nem aktiv, mert zajlanak az esemenyek es igyexik higgadtan es teljesen felulemelkedve az emberi allatsagokon nem foglalkozni a tudattalan vaklo emberekkel akik kenyukre es kedvukre stealnak ki be masok maganeletebe :D:D:D valami ilyesmi :D:D:D es amugy is meg varhato ez-az...
ughogy meg csak aludni sem aludtam...

alvas: hat most igy hirtelen en arra gondolnek, ami a cicaimnal meg a kiskutyaknak is megfigyelheto, nem alszik mindenki allandoan egyenletesen. Vannak almodos meg melyulos meg mely meg felszines szakaszok 8ehez nem ertek igazan, hogy mi mit kovet, de ugye szakaszosan alszunk mi is ejjel) es eberebb allapotban a macsak es a kutya is pl vadaszik almaban, zalad, nyuszit, szaporabban veszi a levegot... aztan van mikor meeeelyen alszik es meg sem moccan. Szerintem ez latszik egy bebin is (bar nem valoszinu, hogy valoban, de ha pl cumizik a szajaval akkor cicikrol almodik :D:D:D) en igy latatlanban nem tulajdonitanek ennek kulonosebb jelentoseget ha amugy hosszan kiegyensulyozottan tud aludni es jol erzi magat es csak ez a szuszogasbeli valtozas figyelheto meg. (de azert gyerekdokira ra lehet kerdezni, en igy elmondas lapajan nem aggodnek, konkretan meg nem emlekszem az az igazsag, de nem tunik problemasnak)

luna6

Sziasztok,

Csak gyors beugrás: Tallin, nálunk sem Andris, sem Benedek légzése nem volt egyenletes az elején.
Benit néztem most, alszik és tök gyorsan kapkodja a levegőt. Teljesen normális és az is, hogy ilyenkor még csak hasi légzés van. Emiatt nem kell légzésfigyelő. Nekem mondjuk van, mert Andrisnál már vettünk, de Beninél egyelőre még be sem kapcsoltam. Egyrészt vaklármánál nem akarok parázni, másrészt úgyis csak kicsit alszik a kiságyában nap közben, valamint a hirtelen csecsemőhalál nem most van, hanem 3-6 hónapos korban a legveszélyeztetettebbek. De akkor sem a normál időre, súllyal született babák, hanem az extrém koraszülöttek inkább.......attól még én használni fogok majd (valószínű), mert egy kollegámnak halt meg így gyereke, azt sosem felejtem, de azt a felesleges parát sem, ami Andrissal volt.......és onnantól, hogy bekapcsoltam, sosem mertem kikapcsolni, nehogy pont akkor történjen valami..........

NA, rohanok, sziasztok!

Kép

KépKép
eszterxx

Sziasztok!

Gem, én párom is mindig megijed, ha fekve lát. Megkérdezi, hogy:-Fáj? :)
Pedig most már egyre többet eldőlök, főleg délutánonként. Jólesik a pihi.

Csilla, B.B.-nél voltál a kontrollon?
Mennyit változott és milyen irányban a pajzsmirigy eredményed? Kíváncsi lennék, mert nekem ugye alultermelésem van, és utoljára 5 körüli volt. Azóta is gyógyszert kellett szednem, de csak szülés után 1 hónappal kell visszamennem a dokinőhöz, friss laborlelettel. Lehet, hogy simán visszaáll majd a jó értékre?

Geo, de ugye nem lettél depis ezért, mert nem találtál magadra már megfelelő rucit?
Sajnálom, hogy emiatt nem tudtál elmenni a filmre, pedig úgy vártad.
Nekem még van 3-4 felsőm, ami jó bő és lenge, meg 2 gatyám, ami rámjön. Cipővel már nem foglalkozom, marad a papucs.

Talinn, annyira lelkesítő, ahogy a szülésről írsz! Az ilyeneket szeretem, mert nagy bátorság löketet adnak. Köszi, hogy adtál még pár tippet a kórházi csomaghoz! Aranyere annak is lehet szülés után, akinek eddig nem jött ki?

bhDetti, boldog névnapot a kisfiadnak!!!!!!!!!

Kép
jenny29
Mór

Sziasztok!

Jenny,
Nekem Hannával nem volt, utána se, de most igen :shock: Meg is rémültem tőle... aztán szépen visszahúzódott. De betojtam, hogy mostantól olyan leszek, mint anyu és kenegethetem a hátsómat :D

Luna,
Remélem ennél több rossz hírt már nem kapsz!

Megyek, hív a kisebb :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Jenny nekem a szomszédom adott ilyen jó tanácsokat, ő készített fel a szülésre :D amikor meg már a kórházban voltam, mindig bátorító sms-eket küldözgetett. A szülés szerintem nagyon csodálatos dolog (közhely, tudom, de tényleg így van). Én a vajúdás alatt végig arra gondoltam, hogy nekem kell világra segítenem egy kis emberkét :D ez mindig adott plusz energiákat :D
Aranyér: nekem már volt és a szülés után kijött még egy. A krémnek és a kúpnak köszönhetően hamar elmúlt a gyulladás és hamar vissza is húzódott. A kúp külön jó volt, hogy megkönnyítette a nagydolgokat is, így nekem nem kellett a glicerines kúp.

Eszterxxx, Luna, Vok köszönöm a gyors válaszotokat, ettől egy kicsit megnyugodtam. Azért még gondolkodom a légzésfigyelőn, bár ismerve magamat, valószínűleg én sem merném kikapcsolni sosem :)
Te hányas szobában feküdtél? Én az 537-ben. Amikor befeküdtem, akkor még te is a kórházban voltál. Eljátszottam a gondolattal, hogy megkereslek, de aztán gyorsan letettem róla. Kinél szültél? Én a Bokor Andrásnál. Nagyon meg vagyok vele elégedve.

BhDetti boldog névnapot Leventének!!!!!!!!!!!

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Talinn,
na most jól megijedtem, hogy öcsémnek ma van a névnapja, én meg még fel se köszöntöttem :shock:
(ő is Levente)
no persze rájöttem, hogy ő 28-án vagy mikor tartja :lol:

Jenny,
ááá, nem depiztem be aruhák miatt.. :)
igazából a 172centimre a régi gatyáim csak 60kilóig jöttek fel :lol:
de a 2 terhesgatyám (amiből az egyiket költözés óta nem találom) azzal nincs gond. azok feljönnek a 78kilómra :twisted:
a fölsőim azok közül elég sok jó rám, kivételek ezalól a nagyon extrém s-esek. igazából az zavart, hogy egy gatyát hordok hónapok óta, és tegnap nem volt valami nagyon papucsos idő, és a malac bokáimat nem akartam begyömöszölni egy cipőbe...
az utolsó napokban inkább itthon elvegetálok :D

amúgy hamarosan kész vagyok a nappalival, már csak 7doboz, utána kitakarítom, és megyek tusolni, meg hajat mosni.
Vendég

már egyre jobban kezd belassulni a fórum, András mondta, hogy mire megszülök, már senki nem lesz itt, jót nevettem rajta, de azért remélem nem lesz igaza :roll: :wink:
Vendég

Geooo, gondolom nem vigasztal, de en honapok ota egyazon nadragban (idonken kimosom :D) vagyok. Vettem elejen egy pocakbetetes vastagabb C&A farmert, arrol beszeltuk is jo regen mar, hogy egyre kenyelmetlenebb lett (mara meleg is lenne) ugyhogy jo reg elo sem vettem, Ezen tul van a has alatt kapaszkodo Nextem, es kesz :) Nem is ohajtottam jo ideje ujabbakkra beruhazni, persze ugye nalam nincs is annyira tervben mar meg egy gyerek (bar nalam semmit nem lehet kizarni, neha ugy erzem :D:D de most mindenezetre smemi ilyeniranyu tervem nincsen :D)
Ugyhogy egygatyas vagyok en is... hetvegen mikor kimosom, itthon a Mancinal hordott eleg vekony nyari kertesz kismamgatya van rajtam szaradas idejere, de az utcara mar szerintem nem szalonkepes darab :D:D

Amugy el kell meselnem, hogy azert vannak jo dolgok is amik megeznek :) Ma pl ujsagban megjelent, hogy akovetkezo tanevtol allitolag es VEEEEGRE lesz a csaj sulijaban ugynevezett napkozi. (na ez nem olyan mint a magyar, nem tanarok vannak a gyerekekkel hanem csak amolyan gyerekfelugyelok akik nem pedagoguzok, es nincs is hivatalosan leckeiras, bar van ahol csinalnak ilyet) Ez azt jelenti, hogy nem kell ebed utan vagy kulonora utan tok valtozo idokben menni a gyerekert, hanem lehet normal menetrendet kialakitani, ami nekem egy AAAAALDAS lesz a bebi mellett, ha ugye nem kell delutani alvast minden nap mas idoben megszakitani. Mondjuk fizetos lesz, de ott egye a fene. Na es ott olvastam a cikkben is, hogy az allami ovikat (ezt uy hivjak, pre escolar vagyis iskola elokeszito, es benn van a suliban, es iszonyu, hogy az udvaruk egy beton es salak focipalya kapuk, arnyek, jatekok es minden nelkul... horror) illetve azok idejet is delutan 3-rol??????!!!! megnovelik este 7-re vagyhogy... na nem is tudtam, hogy az allami ovi 3-kor azrt de ezek szerint akkor ez nem eleg, hogy ingerszegeny brutal udvaros, meg alvas sincsen... mondjuk gyanitottam. Ugyhogy megerosodtem abbeli elgondolasomban, hogy kell nekunk a Manci maganovija tovabbra is, csak majd ki birjam fizetni :)
Mindensetre a 'napkozi' hire kifejezetten pozitiv. Jo lesz a bebinek, ezert jo lesz nekem is, es a csajnak is, mert ugy erzem ezzel javitanak egy kicsit azon kesergesem targyan, hogy a gyereknek 0 szocialis elet van :)

(ugyamugy meg anyammal megmerevedett frontvonalak vannak asszem... bar nyiltan nincs deklaralva, mert bujkal elolem neten :D:D de ertheto, ugyanis ismet atvarialtak az o elkepzelesuket amihez nekem hang nelkul kene alkalmazkodnom, meghozza ugy, hogy a gyerek errol tegnap delben erteisitett, anyam viszont ma reggelig nem tartott ra erdemesnek kozolni, hogy o maskent tervezi most eppen az eletemet befolyasolni, mert o hogy ki van keszulve...)

luna6

geooo, en itt vagyok, csak idobe telikmig leirom a regenyemet :D

illetve hat ugye lenne meg az az opcio amit Hari akart maganak (most nyuljam le? :D:D) hogy naplot irok ide :D:D:D de ez mar Hari naploja, meg ha hanyagolja is eppen :D

luna6

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?