A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Zsuzsi,

Nem lehet könnyű, kitartást!

http://velvet.hu/poronty/2010/04/09/pal ... _a_padlon/

ezt ismered?:)

a világ legaranyosabb kis cikke szerintem, és Nálatok úgy tűnik, lassan aktuális lesz.
monke

Reni, Mo-n mi is aközelben lakunk...
A két Kis Buddhánk vigyoroghatna egymásra...
Mást Márk még nem nagyon tud.
Szúnyogok, huss,huss.

Mangora, útálok gazolni...De ma végeztem és a két virágos bokros kiskertem gyönyörűséges lett, még mulcsot is szórtam és 2 napja már a saját koktélparadicsomunkból eszünk vacsorára.
Apa ma már füvet is nyírt.
Kitartás, pár hét és ott is gyönyörű pázsit lesz már.
Apa hiányt átérzem.
Tényleg, nagyi mennyi ideig volt távol?

Vick, végre, jó hogy kilábaltatok a bacikból.Annyira tetszik a rövidebb hajad, meg is néztem facebookon is többször, nagyon jóóóó!

Zsuzsi, Zsófi bébi nem semmi, lehet akkor jobb még a kis lustaságommal idehaza, addig van nyugtom?
Na persze mindennek eljön a maga ideje.
Tegnap este elkezdtünk vmi kúszásformát produkálni :-)

ToldiSzilvi, mi ez a szocpolos dolog?Miért kéne visszafizetni?Mi két gyerekre vettük fel előre és most módosult szocpollá a megelőlegező kölcsön egy része, pont ma kaptuk meg a földhivataltól a levelet.

Edina?Merre jársz?Anyud?

Móni, lehet hogy én nem figyeltem, ha írtad,bocsi, de milyen volt a szülők házassági évfordulója, hogy ünnepeltétek?

Akinek nem írtam, ezer meg ezer bocsi, Judit, Fleur úgyis majd priviben, megyek pihenni a gazolás fáradalmait.A kezeim, rám férne egy manikűűűűűűűűűűr.Majd ha Márk érettségizik :-)
Látod Zsuzsi, se hajlakk, se körömlakk :-)

puszi,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Na pont egyszerre írtunk, Edina és Móni megkerült...

katicat
Szigetszentmiklós

Jaj, Móni, nagyon köszi!
Könnyesre röhögtem magam :-)

Milyen jó, hogy nincs egyetlen foga sem Zsófinak :-)

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Móni
Elolvastam! :lol: :lol: :lol: Annyira igaz! A mai napig nincs terítőnk, viszont van pianinonk, ami alatt rendszeresen feláll a gyerek és beveri a fejét. Ez a leülés, annyira látom magam előtt! :lol:
Mindig kérdezik, hogy ugye nehéz volt az ikrekkel, mikor picik voltak? Mindig az a válaszom: Nem akkor, mikor picik voltak, hanem amikor elindultak! Brutál! Mindent, de tényleg mindent leszednek!
Ja és ami az írásban volt: Hanga is szeretett inni a wc-ből. Sajnos vagy 3-szor rajtakaptam én is. :oops: Minden nap takarítom, de akkor is.
Szóval anyukák készüljetek!
És akinek nyugis még a gyereke ( mint nekem a legkisebb) örüljön és élvezze! :D

Jó éjt!

vick
Kép
Kép
ervick

Reggelt!

Móni
szuper a napló!!! tetszett nagyon! Nálunk Gréta laptopot imádja... Mihelyt meglátja a kezünkben,azonnal vigyorog,és kúszik érte. Csapkodja,és örül neki fülig érő szájjal... De még az újság az ami ennyire érdekli. Nem is akármelyik,csak az amelyik a szájban jó gyorsan olvad... :lol: :lol: ja,meg a papír zsepi...

Reni
A Vape hatóanyaga:
12 mg pralletrin/lap Amiről azt olvastam,hogy szabad forgalomban kapható lll kategóriás rovar ölő szer,ami nem rákkeltő hatású,és a megfelelő használat mellett nem okoz bajt. Csak ha lenyeli az ember,akkor veszélyes.

Kata
köszi,jól van Anya,kapja még az infúziót,és hétfőn már hazaengedik. Meg várják még a szövettan eredményét.

Gréta 6:20-kor kelt,most aludt vissza 10 perce,de már itt mosolyog,mert meglátta a laptopot,meg visongat,mert nem engedem,hogy babrálja... :lol:

Szóval mennem kel.... 8)

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok!

Móni, ez nagyon jó volt! :) Kíváncsi vagyok, hogy melyikünk hogy fogja megélni ezt az időszakot majd. :)

Kata: használd ki az időt! ;) S mindenki, akinél még szinte egy helyben van a gyerkőc. :) Most már nem ott kiabál, ahol letettem, hanem idejön és a lábamat piszkálva veszekszik, hogy begyem fel. Ha felveszem, meg menne tovább, simán mászófalnak tekint.....

Edina: örülök, hogy jobban van Anyukád! Ezek azért jóó hírek!!!

Én ezt a szúnyogriasztót vettem: http://www.brendon.hu/Products/ViewDeta ... e&store=42

Wc-ből ivás: hogy jut ilyen az ezsükbe? Látszik, hogy kezdő vagyok.... eszembe sem jutott ilyen lehetőség....

Csak, hogy ne bosszankodjunk nagyon a szerda miatt: ma is eléggé borongós idő van.....

J.

Judit

Kép
petra09

Jó reggelt!

Kidőlt a kis hercegnőm 8)
Nem is írtam, hogy tegnap Zsófi mászkált a húgomnál a földön és köhögött, odamegyek, felemelem, visszajött az ebéd és egy viráglevélke :shock: :oops: Nálunk nincs a földön virág, ott volt.

Edina, padlóváza-dolog ismerős :P
ZSófi is pakol, kinyitja a szekrényt és kiszedi, amit ér. Egyelőre hagyom, addig is elvan :lol:
Nálunk a menő a laptop kábele, a távirányító és a telefon. Tegnap elvette az enyémet, már azt vettem észre, hogy az aksi a kezében, a SIM-krátya a földön... :shock:

Judit, köszi, szerintem veszek ilyen szert, amit írtál.

Igen, Kata, használd ki az időt, ha beindul, nincs megállás. De olyan drágák!
Koktélparadicsom :-~ @@@

Móni, Kata, Ági: fog?

"Szép" napot!

P.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Jó reggelt!
Ma is milyen verőfényes időnk van, nem?:(

Dávid foga kijött!!! Ma sokkal nyugodtabb.

Kata, köszönöm a kérdésed, csak otthon ünnepeltük, családdal.
Basszus, ha belegondolok, hogy akár 49 éves is lehetnék:)

Örülök, hogy tetszett a cikk, érdemes a többi részt is elolvasni, nagyon édesek. Nagy rajongója vagyok Palkónak (és főleg az anyjának, a bloggernek:)

Vick, imádom azt a képet a nappalitokról, ahol legóztok:)
Pianínó és csontváz
:P

Judit,
Én egyelőre örülök annak, hogy kicsit mozgékonyabb lett Dávid. Eddig ha letettem, üvöltött, mert frusztrálta, hogy nem ér el dolgokat stb.
Most boldogan jön utánam, látni, hogy örül, hogy mi mindent tud már.
Úgy se nagyon tudtam csinálni semmit, így se.

Mondjuk a WC-ből ivós korszakot én se várom:)

Hát...
Szép napot:(
Ez a nyár a csigáké és a szúnyogoké, úgy tűnik.

Puszi
M
monke

Halihó!
A fogzás szerintem egyedi adottság, de azért nem árt, ha van :)
Zsuzsi, mi a suliban anno vállonveregetés helyett piros csillagot kaptunk. Mit szólnál ehhez? *
Rögtön ki is utalok neked egy párat Zsófi miatt, szóval ezt neked küldöm: *********

Edina, nagyon köszi a leírást! Sok engergiát küldök Anyudnak!

Judit, jónak tűnik ez a szúnyogriasztó. Hatásos? Én őszintén szólva arra gondoltam,hogy a lakásból űzném ki őket, de jól jöhet kintre is egy ilyen spray. Petra nagyon édi lehet, ahogy megy felvetetni magát :)

Móni, ari ez a cikk. Hát csajok, minden elismerésem annak, aki még olvasni is tud, nagyon jól osztjátok be az időtöket.

Ja, én csak akkor vasalok, ha tudok. A múlkor (nyaralás után) reménytelen lett volna egy Gellérthegynyit kivasalni, így szépen behajtogattam vasalatlanul a szekrénybe. Nem történt katasztrófa. A wc-ből iváshoz képest meg.... :P :wink:

Kata, Zsuzsi, köszi a meghívást, tényleg össze kell hozni valamit. :)
Kata, én már azért izgulok Bibi miatt, hogy nem mozog elég intenzíven. Márk forgolódni szokott? Meg láttam a képeken, hogy szépen ücsörög. Bíborka azt sem akar. Illetve, ha leültetem, azt hiszi, hogy állnia kell, és próbálja magát felhúzni, úgyhogy tul.képpen az ülés sem megy.

Viszont, már nem bírtam cipelni a kenguruban és áttelepítettem a babakocsiba. Persze csak ülve hajlandó benne lenni és be kell csatolnom, hogy ki ne essen. Egész jól viselte.

Még régebben kérdeztétek, hogy haladunk Apanevelésben. Változó...Néha már éppen vállon szeretném veregetni magam, hogy mintaapukát neveltem, amikor a következő szabadnapon egész nap meccsnézés megy. Ez a vb. alaposan bekavart, pedig már jól álltunk.

Vick, Hangi igazi vásott kölyök :) Tényleg, tőled is akartam kérdezni, hogy Vincus miket csinál? Örülök, hogy eszik végre, ez azért megkönyebbülés lehet. Legalább ezzel nincs gond.
Nekem is nagyon tetszett a hajad, nem tudom, hogy írtam-e? Ez ügye természetes színe? Úgy emlékszem, hogy Vincének is hasonló színű :)
34372

Dávid egyébként nemes egyszerűséggel a főkábelt rángatja, (net, telefon, tévé is azon jön be azt hiszem)
:lol:

és egy tegnapi kép:

Beült a szék alá és most boldog:)

Kép
monke

Móni, most olvasom,hogy megvan Dávidka foga! Gratula!
34372

Ja, és a kép csak most jött be. Tüneményes! Tényleg boldog :) Én is azt vettem észre, hogy fusztrálja Bibit, ha valaminek már eljött volna az ideje, de nem tudja csinálni. Én próbálom ösztönözni, persze nem szakszerűen.
34372

Mobiltelefonnál, kábelnél, papírzsebkendőnél nem nagyon tudok szakszerűbb ösztönzést:)
El fog indulni Bibi is hamarosan.

köszi a dicséretet:)

ja és én is csak azért olvasok, hogy addig se kelljen takarítanom
:twisted:
monke

Képzeljétek el,nekünk a nappali,és a konyha között van 1 lépcsőfoknyi szintkülönbség.Gréta már tegnap is majdnem lezakózott ott,még épp időben fordultam hátra,hogy rápillantsak. Na, ezen felbuzdulva gondoltam rakok oda párnát,ha esik,akkor legalább puhára landol. Na, szóval letettem a párnát,nem telt bele 2 perc,Gréta már mászott is. Egy kis 'sikoly' hagyta el a száját,mert picit megijedt,de rögtön vigyorogni is kezdett,amikor felfedezte,hogy simán le tud így mászni...
Sikerült le is fotóznom,mindjárt fel is teszem!

Móni
grat a fogacskához! Grétának is erősen készülődik a védőnő tegnap azt mondta,hogy szerinte már csak napok kérdése.... :P De ezt hányszor gondoltuk már.... :lol:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Mászás le a konyhába:
Kép

Érkezés:
Kép

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Dávid és Gréta nagyon édesek és ügyesek! :)

Dávid már fel tud így ülni egyedül? Gráta meg fneékkel jön le a lépcsőn?

Csak ámulok és bámulok!

Móni: teljesen megértem, amit írsz. Én is így éreztem. Csak most nagy a különbség az alig mozdulok és a bárhova elérek között. Furcsa, hogy egyelőre nem sok mindent tudok csinálni, ha ébren van. Biztos fog ez s változni, mert összeszokunk már a mozgás világában is.... Gratulálok a fogacskához!

Reni: még nem próbáltuk. Nálunk az udvaron olyan 7-8 között támadnak a szúnyogok, akkor meg már vacsi és fürdés van. Amiatt vettük meg, mert a napszemüveg miatt (kuponos akció) akció megvettük az újságot, s úgy gondoltuk, hogy a szúnyogriasztó meg bármikor hasznos lehet. Ha nem gyorsan akarsz venni, akkor valamelyik este kipróbálom magamon (mikor nem esik az eső) s megírom.

Zsuzsi: Zsófi nem semmi! Ügyesebb, mint én. Nekem nem mindig sikerül szétszednem a telcsit. :) Húúú, az a levél.... jó, hogy visszajött!

J.

Judit

Kép
petra09

Kicsit túltengek, de ezt fel kellett tennem, most voltam bent nála:

Kép

Judit

Kép
petra09

Hahó!

Ma voltunk Bogyónak útlevelet csináltatni, kicsit későn kapcsoltunk, hogy nemsokára kellhet (valószínűleg Erdélyben töltünk egy hetet), így már nem fért volna bele a személyi, útlevelet viszont lehet kérni gyorsított eljárásban. Elég nehéz volt igazolványképet csinálnia róla a nőnek :)

Wc-ivásról jut eszembe: nem tudom, hol hallottam, de egy Apuka sztorija volt, hogy egyszer, mikor hazament, a kislánya teázni invitálta a kis játék készletével, és szépen fel is szolgálta az apukájának a teát (vizet), ő meg nagy büszkén megitta, talán még kért másik fordulót is. Mikor meglátta ezt az anyuka, ártatlanul megkérdezte "azon nem gondolkoztál, mi az az egyetlen hely, ahol vízhez tud jutni?" Természetesen a wc-csésze volt :lol: :lol: :lol:

Mennyi ügyes bébi :) Dávid nagyon sokat nőtt, olyan kis gyerekforma lett! Kezdik kinőni a csecsemőkort... rohan az idő.

Judit, Bene pár napja ugyanezt csinálja, nagyon anyás lett, meglát, és azonnal megindul felém, néha még kicsit óbégat is hozzá, aztán megfogja a lábamat, vagy a nadrágomszárát, és kéredzkedik fel :) Édes dolog, de így én sem haladok semmivel. Azért azt jó hallani, hogy nem csak nekem nincs időm semmire, már kezdtem kétségbeesni...
Ja és most mindent csak úgy szeret csinálni, ha közben legalább egy kézzel engem tart pórázon, vagy az ölemben ül, rajtam mászik, és hasonlók :wink: Ez ebben a korban már normális, ugye?

Móni, édes ez a blog, el is olvastam pár bejegyzését, nagyon jó stílusa van!
Benének is ugyanez a kábel a kedvence, meg persze a telefonajzat. Nem győzöm elhessegetni onnan :wink:
GRAT a foghoz! Örülök, hogy megkönnyebbülést hozott mindkettőtöknek!

Zsuzsi, még jó, hogy kijött a levél! Gondolom megijedtél, mikor megláttad :(
A telefonomat a múltkor Bene úgy megnyalogatta, hogy utána egy darabig alig lehetett hallani a hangot telefonálás közben :shock: Aztán szerencsére kiszáradt.

Dy, szuper, hogy Anyukád egyre jobban van, a szövettan is tuti rendben lesz! Gréta nagyon édes!

Jaj, nem is írtam, hogy együtt a gyerekek nagyon cukik a képeken, irigykedek nagyon, olyan kár, hogy mi nem voltunk ott!!! És tényleg nem (csak) a csoki miatt :wink:

Reni, Apanevelés: hát igen, ez a vb rosszkor jött... nem is értem, hogy gondolják, hogy egy egész hónapon keresztül napi 6 órában meccs megy... még az olimpia sem tart ennyi ideig :D Szerencsére Gábor nem egy nagy focifan, de Anyukám például nem lát mást otthon, mint a zöld képernyő előtt ülő Apukámat... :wink:
Remélem azért nem veszett ügy Nálatok sem a helyzet, és csak átmeneti a visszaesés :wink:

Egy kis videó :)
Bene így örül az Apjának, mikor hazajön:
http://www.youtube.com/watch?v=FEsEY5halI8

Meg tettem fel képeket, ha van kedvetek, időtök, nézzétek meg:
http://picasaweb.google.com/portoroagne ... directlink
http://picasaweb.google.com/portoroagne ... directlink

Na lelövöm magam, de így is van biztos, amit elfelejtettem, bocsánat :oops:
Puszi,
Ági

KépKép
gigilina

Judit, ez a kép... jól tetted, hogy feltetted, nagyon édes! :lol:
Ezek azok a pillanatok, amiket sosem felejt el az ember :)

KépKép
gigilina

Ági: Bene nagyon ügyes! S jól megfogalmaztad, most már olyan gyerekesek... nem olyan babásak. Nem hiába, öregszenek ők is. ;)
Néztem a képeket, de még csak kicsiben.... nagyon ennivaló Bene! Jó lenne már látni élőben is!!!

Judit

Kép
petra09

Judit,

Nagyon édes ez a kép:)

Dávid pár napja

Edina,
Nagyon ügyes vagy, hogy odatetted a párnákat - úgy tűnik, épp a megfelelő időben. Gréti tanulékony:)

Gigi,
Agyrém a vécés történet:))) és akár igaz is lehet.
Szerintem is most kezdenek anyásak lenni. Hogy meddig tart, nem tudom:)
(de nézd meg ezt - úgy tűnik, nem fog egyhamar elmúlni, Palkó már elmúlt egy éves:) http://panzej.blog.hu/2010/06/14/palkoval_a_napom

Na, megnézem a két linket:)
Erdélyben hová mentek?

Basszus, Z. telefonjával ugyanez volt, mikor D. megcsócsálta - vajon kiszáradt volna az is?:) megnémult, lecserélte, most Dávidkának is van egy "igazi" telefonja...
monke

szóval
...pár napja kezd ülni.
monke

Sziasztok,

Hu de sokat írtatok már megint!!!!!
Először is köszike ,hogy írtatok a HA tápiról köszike még 1 x !

Szúnyogok nálunk is vannak ezerrel a lakásban is tegnap este is vadásztam őket de sikerült kiírtanom az összeset .

Máténak a menő játékai a telefon, laptop, laptop egere, és a nagy sláger mostanába az üres ásványvízes flakon!

Fleur szupik lettek a képek én is megnéztem f …. N

Édesek lehetnek a picik ahogy másznak, Máté még csak forgolodik , kúszni probál, de ő tudjátok mit csinál ha meglát vmi játékot és nem éri el el kezd kúszni érte de h nem jár sikerrel akkor ránt egyet a takarón v a járokóban lévő huzaton v a játszószőnyegen és , amikor megkaparintja akkor nagyon boldog és fülig ér a szája!! J)))
Már át kellett rendeznem a kiságyát is mert a rácsvédőt teljesen leamortizálta meg kinyitotta a masnikat, volt h reggel átmentem hozzá és olyan volt minta bombát robbantottak a kiságyban.. ! Másik játék úgy jelzi h ébren van miután fel kel és csendben játszik a kiságyában h kidobja a cumiját a parkettára ami akkorát szól a bébiőrzőbe ,hogy szívbajt kapok! M is úgy tud könyörögni h vegyük fel de főleg az apjának mikor haza jön majd megprobálom felvenni és feltenni nektek , nagyon cuki !!

Foga még továbbra sincs.. de még dudort se látok!! J

Zsuzsi nagyon sajnálom Zsófit h elesett , de tényleg lesz ennél még rosszabb is sőt még több folt is lesz.. Minden kipakolok érdekel stb… már kezdem magam felkészíteni meg látom mikor itt vannak a kis barátaink egyik 8 hónapos másik meg egy éves hát szokom a helyzetet , nálunk is a földön vannak a virágok , ráadául még üvegasztalunk is van a nappaliban rajta terítő hát ha itt vannak akkor kb két másodpercig van az asztalon pl Dávid azzal játszott fé órát nagyon bejött neki az ikeás narancsásárga terítő!!! J)
Hajlakkos sztoryn nagyot nevettem , nagyon vicces lehettél .. ! J

Kata ,Mangora gazolás nekünk is kellene, nekem is vannak paradicsom palántáim meg paprika is van, de a parin már van 4 db zöld pari, paprika meg virágzik!!

Hú csajok holnap kérlek szorítsatok, hogy ne legyen eső reggel mert jönnek szinezni végre a házat !! jupi jupi!!! ! J)) Már reggel 5 kor jönnek !!
De jó lenne mert akkor már mi is haladnánk a munkálatokkal és tudnánk nálunk is piknikezni kint az udvaron !

Utána egy jó db –ig ne fogják tudni csinálni mert senki nem ér rá!!
Kata ez a szocpolos dolog nálunk elég macerás mert anyosé a telek a sogoromék is ide építettek… , de a házat mi építettük és írtunk ráépítési szerződést és most a tulajdon jogok bejegyzésével is szívoznak, ez egy hosszú ügy meg hát a hitelek is vannak meg a sogoromék szocpoljai is ide vannak bejegyezve stb.. de már úgy néz ki megoldodik a dolog mert kiderült h az O .. bank nézte be a dolgokat.. mert mi bemutattuk az összes papírjainkat, csak ők nem zárták le , sőt még a szerződést se küldték meg h mi teljesítettük a feltételeket, csak nekik az szerepelt h felfüggesztve miután bementem és az asztalra csaptam akkor mondták h ők nem zárták le.. de kellene még ez és az… mondtam h ezt már rég hónapokkal ezelőtt beküldtem tértivel stb.. mondtam h nézzenek utána ők, na erre a kiscsaj tök ideg lett és mondta h jó akkor hozzak be egy nyilatkozatott h bejegyeztessük a tulajdonjogokat meg a ráépítési szerződést, de persze az lett a vége h kenték egyik dolgot a másikra … mert ez a háttér műveletisekhez tartozik ők csak közvetítenek…stb… ez engem hol érdekel én beküldtem amit kértek arra a címre amit kértek a felszólító levélben a többit oldják meg.. Nagyon ideges lettem hogy vagy ötvenszer el kell küldenem mindent mert nem dolgozzák fel az adatokat! Ja sz „Í” re a pont h ez régen két telek volt és össze lett vonva és egyik b utca a másik k utca és én minden papírra k írtam holott nekik b utca van és ezért is nem vagyunk jogosultak a szocpolra.. ja, és zet anno a sogoromék elintézték mikor építettek 2005 -ben, szintén O banknál, azóta nem vezették át. Úgy hogy újabb 2000 ft illetékbélyeg és kikérni az önkormányzattól h K utca megegyezik a B utcával… ezt is beküldtem szintén tértivel és mondtam h keressék meg.. !!! Nem egyszerű ez de remélem h jövö hétre már megoldodik a dolog !!! Ja és ennek ellenére az O .. bank két hetente küld levelet h nics lezárva a…. szerződésünk.. közben ők a ludasak !!! De jövö héten beviszem a maradék papírokat és akkor a földhivatalnál is remélem minden okés lesz ! JÓ hosszúra sikeredet de ez csak a lényeg!! J))))) KIKÉRTÜK AZ ÁLLAMKINCSTÁRTÓL IS kikértük AZ IGAZOLÁST mi szocpolunkra remélem már elfogadják .J)). Ja és mind ez úgy derült ki ,hogy földhivatali bejegyzést intéztük és küldtek papírt h hiányoznak egy két nyilatkozatok!! L((((

Nálunk már olyan szép a fű és van már egy csomó cseresznye a fán már onnan legeljük, Máténak is ízlie

Most mintha már elmúlnának a pöttyök, lehet h a melegtől vannak,, !

Mangora nem olyan nagy pöttyök ,mintha csípés lenne !! –sztem is Marci az apát hiányolja Máté is ilyen amikor T du dolgozik és nincs itthon, megérzik a kicsik, meg azt is h te neked is hiányzik..stb..

Tegnap Máténka krumplit pasztinákkal adtam bébi kaja volt, kaptuk , hát irtó büdi volt már majdnem hánytam az illatától, de ő megette majdnem az egészet… nagyon gáz volt!!
Ma reggelire meg kölespépet adtam neki fincsi volt, igaz naturan nem ízlett neki de öszibacival igen , kenyér is ízlik neki !!

Jún 28 tól nem leszünk itthon egy hétig úgy igazolt lesz a távollétem !!!

Mai Murphy …. Csináltam Máténak tökfözit és lefagyasztottam most elővettem és beállítottam vízbe hogy kioldvadjon erre eltört az üveg.. úgy hogy most csinálhatok neki hamikát ebédre !! DE mit?????

Vick, örülök h meggyógyultak a gyerekek, tényleg szuper lett a hajad!! A csontvázat a nappaliban én is néztem és jót nevettem rajtam még mondtam is magamba jé ott egy SAMU mert mi így hívtuk a suliba ! J) Kerilányom is imádta a wc .t nem tudom h mi olyan vonzó számukra ?!

Edina örülök ,hogy anyukád már jobban van ! Édes Gréti ahogy mászik le, most nézem nekünk is van ilyen zoknink!! J)

Móni édes Dávid a képen , nagyon cuki, én is néztem az ikeában ezt a szönyeget !!! De Máténak a szobájában nem ment volna színben!!! L((

Lányok ez az agyhártya elleni oltás.. mesélnétek róla meg mi a neve pontosan??? Ingyenes.???

Mi mikor voltunk most utoljára azt mondták h most egy db –ig nem lesz semmi oltás ?!?!

Mennem kell mert most hívott a bnőm h munka előtt beugrik hozzánk!

Bocsika akinek nem válaszoltam v nem írtam !

!!

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok,

Na, kidőlt a kis hercegnőm, ebéd nélkül. Olyan sírós volt szegénykém, bekentem a foga helyét, sose lehet tudni... :wink: Ebéddel nem is próbálkoztam, majd ha felkelt.

Ági, megnéztem a videot, nagyon aranyos Bene :-)

Móni, Dávid milyen aranyosan ül a szék alatt és éljen a fog! :-)

Vick, remélem, most már nyugodt idők jönnek Rátok!

ToldiSzilvi, holnapra drukkolok!

Reni, köszi ***
Apanevelés *** Még 3 hét van a vb-ből. Én szeretem :oops:
Napközben is hallgatom, este pedig jobb mint valami hülye sorozat, amit M. néz.

Judit, nagyon jó ez a kép Petráról! Jól szétcsapta magát :-)

Edina, milyen kis ügyes Gréta! Nincs határa a leleményességnek!

Zsófi is egyre anyásabb. Pl. Juditéknál is sírt, amikor kimentem a szobából. Kicsit nehezen is oldódott fel, az ölemből vigyorgott cinkosan kezdetben Friday-ra, de aztán feltalálta magát.

Ma utazunk haza Anyukámékhoz, Zsófival ott maradunk nyaralni, jön a Húgom is szabadságra, csajos hét lesz :-) Csak Apukám bírja tartani velünk az iramot! :wink:

Na, próbálok gyorsan összepakolni, amíg ZSófi alszik.

Szép hétvégét!

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi,

Jó hétvégét , remélem szép időtök lesz !

Köszike a drukkot !!

Puszika!!

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Szilvi: holnap megy a drukk!!!!!

Zsuzsi: nagyon szép hetet Nektek!!! Anyukádéktól fogsz tudni jönni néha?

Judit

Kép
petra09

Petra ma kész van.... :) Most megint vicces pózban aludt el, de ezt már nem teszem fel, mert velem lesz tele az oldal..... Most épp keresztbe van a kiságyban és a kezei és a lábai is széttárva, olyan madárijesztő pózban van.... :)

Az első állásból esés megvolt nálunk is, de most nem azért sírt, mert megütötte magát, hanem mert elesett. Nem is maradt meg nálam utána, újra állni akart, azárt vigyorgott, mikor sikerült. Kis gyagyás ma. :)

Én meg folyton itt vagyok a gép előtt, pedig kellene mosni, főzni.... :s

Judit

Kép
petra09

Judit,

ismerősek ezek az alvós helyzetek , MÁté is tud produkálni !!! Édes pofik , van hogy 360 fokot fordul a kiságyban...!

Imádom mikor ilyen cukin tudnak aludni !

Nekem is kellene mosni meg vasalni, de ilyen időben nincs kedvem!

Most épp alszik, és fözök közben itt netezek !! :-)))

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Akkor Te ügyesebb vagy! :) Mit főzöl? Jó lenne valami ötlet hétvégére. Nálunk ma káposztás tészta lesz. Elvileg. :oops:

Judit

Kép
petra09

Most éppen rizi bizi, rántott csirke májjal, imádom!

HÉtvégén holnap ebédre gulyás leves lesz a fiúknak bográcsban, este grillezés, papám, öcsém, unokaöcsém szülinapja lesz!

vasárnap meg húsleves szabolcsi káposztával!

Káposztás tészta is fini !! :lol:

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Azta! Hogy van Neked energiád ilyeneket főzni??? Rántott csirkemáj..... nálam már a rántottnál meghalt a történet.... azért az nagyon macerás! ***

Tényleg! Valaki nem másolta ki véletlenül az eddig beírt recepteket? A szabolcsi káposztáról jutott eszembe.

Judit

Kép
petra09

Judit, tegnap lecsót főztem, Anyukám pedig gulyást, sült oldalast és túrógombócot készít nekünk. Ha segít esetleg :-)
Utálok panírozni és olajban sütni :?
Igen, tudok majd jönni Anyukáméktól is.

Na, megyek, Zsófi most pakolja ki az utazótáskát :roll:

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Csak egy gyors beköszönés megint, mert hétvégén nem lesz nagyon időm jönni!!!

Móni, a cikk szuper!

Ági, a videó nagyon édes!!!

Judit, az alváspózok nálunk is nagyon furák! Marci kedvenc póza, hogy maga mellé kinyújtja a kis karjait, mint egy ejtőernyős :D:D:D
De tegnap alvás helyett játék gyanánt a kiságyban totál ellenkező irányban és négykézláb találtam meg :D:D:D
Kaja tipp! Én ma zöldborsó levest csináltam és hortobágyi palacsintát, a maradék palacsintából meg nutellás pali lett :)

T.Szilvi! Meg y drukk az időhöz! Remélem kiesi magát éjszaka és szép, napos hajnalra virradunk! Én Győrbe megyek kollégáimmal kirándulni, úgyhogy nekünk sem ártana, ha jó idő lenne! Itthon meg fiús nap lesz!!!

Na mentem, megjött apa 3 nap után!!!

Szép hétvégét nektek!
Puszi

Mangora

Kép
mangora

Ezek a csajok tüneményesek,mint mindig.
Dy, Márk haja is hasonló,mint Grétié.Kicsit nagyobb a feje tetején,olyan kis cuki.

Szék alatt ücsörgő Dávidka is megdobogtatta a szívemet.

ToldiSzilvi, ügyes vagy hogy ennyit főzöcskézel.Mostanában,hogy Márknak szinte minden nap én kotyvasztok, magamra nem igen jut idő, marad egy melegszenyó vagy rántotta.
Házszínezés remélem sikeres lesz a hétvégén.

Ági, nagyon szuper a videó és az új képek is.Ilyen kék pingvines c&a-sunk nekünk is van, már sajna kinőttük, pedig olyan édi.Bene kockás ingben nagyon menő kispasi :-)

Judit, Petra nagyon laza :-)De végülis felállt egyedül?Hogy elesett,azért kérdem.

Zsuzsi, nagyon kellemes időtöltést és jó csajos hetet kívánok Neked, kívánom,hogy kicsit ki tudj kapcsolódni és pihenni, anyukád tuti kényeztet majd.M. meg csak vigyázzon magára H.ban.

Reni, nálunk apa szerencsére nem Vb és focifüggő, annál inkább a szgépé.
Márk forgolódik szorgalmasan, a földön is, a francaágyunk a kedvence, vmi kis kúszásfélét produkál már pár napja, ülni szépen ül, ha játszunk azért mögötte ülök terpeszben, ha dőlne...
Minden babának megvan a saját üteme, tuti Bíborka is beindul lassan.Amúgy Blani nem ösztönzi?Csak mert Fleur Danija Lilla után kajtatna állandóan.

Vick, wc-ből ivás,hogy mik vannak.De jó, hogy itt vagytok nekünk és lelkiekben felkészülünk, mi jöhet még.

Ma itthon volt apa, ezért nem jöttem, felfújtuk a nagy pancsolót is, remélem azért a hétvégén kipróbálhatjuk.

Holnap 2gyerkes ismerőseink jönnek, aztán vasárnap meg ebédre megyünk D.keszire apa nagybátyjáékhoz.
Anyós halála után derült rá fény, hogy volt 2 féltestvére, az egyik akihez megyünk ebédre.Érdekes szitu, nagyon akarják tartani velünk a kapcsolatot, fura lesz, de érdeklődve várom.

Szép hétvégét mindenkinek,

puszi

K.

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Látom elfoglalt mindenki....

Kata
sok sikert a mai ebédhez! :wink:

Zsuzsi
jó nyaralást Nektek! azért legalább néha jelentkezz! :wink:

ToldiSzilvi
sikerült a ház szinezés? mert én nagyon drukkoltam... :P
hozzánk ma hajnalra ért ide az eső,gondolom Nektek az nem jó,ha ma esik,úgy huuusss eső!!!!!!!!!! :lol:

Judit
édesen alszik Petra! nálunk is vannak ám fura pozíciók:
Kép

Szép napot mindenkinek!

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok,

Én vagyok, de mindig megfogadom, hogy hétvégén nem ülök a gép elé
:P
Hát megint nem jött össze.

Aranyosak az alvós képek nagyon.

Nálunk most nyugi van, Dávid nem állni tanult meg, hanem felülni és ülni, ezzel most jól elvan pár napig:) és nem is olyan veszélyes, mint Zsófi meg Petra.

Kata, most derült ki, hogy vannak féltestvérei???
Érdekes helyzet. Remélem, hogy megtaláljátok velük a közös hangot.

Zsuzsi,
Én is jó pihenést kívánok otthon:)

Szilvi,
ez a szőnyeg nekünk a nappaliban van:) olyan, mint egy játszóház, már mindenféle színű játék van benne úgyis.

Az agyhártyagyulladás elleni oltás ajánlott, pénzbe kerül. Nem tudom pontosan, mennyibe (3-4 ezer azt hiszem+a beadásért is kér(het) a háziorvos pénzt). Több oltásból áll.
Szerintem kérdezd meg a dokitokat a részletekről. A miénk azt mondja, hogy nagyon ritka betegség - de gyógyíthatatlan. (ellentétben pl. a bárányhimlővel)

Krisztina, merre vagy? Nagyon rég nem írtál.

Jó hétvégét,
M.
monke

Ezt nézzétek:
http://www.youtube.com/watch?v=PKgaw4gt ... r_embedded
Azt hittem besz...rok a nevetéstől! :lol: tök jóóóóóóóó!!!!!!!!!

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

hahó

először is sok :oops: :oops: a nem jövésért.

Judit, köszönjük szépen még egyszer a meghívást, nagyon jól éreztük magunkat. Miután hazaértünk, Csabi mégvagy másfél órát aludt :lol: jól ki lett fárasztva.

Nagyon édesek voltak a gyerkőcök, akár a csokik :wink:

Tök jók az alvós képek.

Fog az még nálunk sincs, bár én egyenlőre nem bánom. Nem hiányzik, hogy szopizás közben rágcsáljon...
Viszont tegnap este végre sikerült felemelnie a fenekét mászáshoz! Igaz inkább visszafelé haladt, de végre valami :lol: Ma meg elkezdett gagyarászni, vagyis most a bá-bá-bá vagy bö-bö-bö megy :lol:

Felébredt a Manó, mennem kell.

puszi

Szilvi
huszilvia

Sziasztok,

Haláliak az alvós képek Edina. Én is "gyűjtöm" az ilyeneket.

TSzilvi, hú, micsoda kálvária a szocpollal... LÉnyeg, hogy minden rendben. Sikerült a házszinezés?

HuSzilvi, hajrá Csabi. Nagyon kis ügyes!

Móni, Dávidka is nagyon ügyes! Már a múlt héten is látszott, hogy mindjárt ül.

Kata, nahát, új rokonok... Remélem, jól sikerül az ebéd. Sikerült kipróbálni a pancsolót?
Márk ügyes az üléssel. Hogy húzza fel magát? Fogjátok a kezét?
Szám.gép :evil: M. is mindig piszkálja, de elvileg dolgozik és szakmai anyagokat néz.

Képzeljétek, Zsófi állásból próbál leülni. Nagy előny lenne, ha ez biztonságosan menne. Kapaszkodva pedig már jó párat lép, ha lát valamit, ill. a kiságyban is.

Tegnap este elment M. egy hétre, úgy sírtam :oops: Nagyon hiányzik, pedig mi jó helyen vagyunk.

Majd még jövök. Bocs, ha valakit kihagytam :oops:

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Köszi csajok a drukokat.. sikerült a házat leszínezni.Hajnal 4 kor keltünk a T val mert elő kellett készíteni a terepet mert 5 re jöttek apukámék !! Hulla voltam estére, mert du meg grilleztünk anyukáméknál ! Nagyon szupi lett, ja és egy nagy kondér bogrács gulyás úgy elfogyott hogy csak na :lol: :lol: :lol: !! Fincsi lett !

Holnap hívom az unokatesomat , hogy mikor tud jönni a teraszt burkolni meg ablakot kell pucolnom ,hogy tudják csinálni a szúnyoghálókat ! Tök jó már ez is meg lesz !

MÁtéról is vannak ilyen édes alvós képek én is mindig lefotózom őt , elég vicces pozitúrákat tudnak produkálni !

Kata, hogy sikerült az ebéd ? Hogy derült ki h vannak féltestvérei anyosodnak? :?:

Csabi, Dávid nagyon ügyik .. Máté még csak forgolódik de ma mintha már kúszni probált volna mert felhúzta a lábát, de már körbe-körbe forog a pociján ekkor nagyon vicces. meg forgással probálja elérni a kiszemelt játékait ! Ő is ülni akar., ha megfogom a két kezét felhúzza magát , sőt ha az ölembe van akkor is felül egyedül.. tök ügyi !

Móni nagyon szupi az a szönyeg nekem nagyon tetszik.... csak nekünk nem paszol színbe ... :( !

Zsuzsi, tudom milyen rossz neked most M miatt... nekem is baromi rossz volt mikor a T elment 6 hétre vidékre meg az is rossz mikor du dolgozik utálom !!!! Hova ment M ?? Lehet h írtad csak már nem emlékszem rá!! :(
Zsófi nagyon ügyi, de jól begyorsított !! :D

Dm s köles pép ízlik neki igaz csak gyümivel de megeszi ! Húsi is, tegnap evett a gulyásból, husit, krumplit, répát nagyon bejött neki ! :lol: :lol: :lol:

Krisztina ???

Na megyek elteszem magam holnapra !

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok!

Sok minden történt, holnap írok is. Most csak annyi, hogy POLLInak nagyon boldog névnapot kívánok!
Jó éjt!

vick
Kép
Kép
ervick

sziasztok!

KAti
Pollinak boldog névnapot!
Merre jársz,már rég nem jelentkeztél...

Kata
hogy sikerült az ebéd?

Tszilvi
örülök,hogy sikerült leszinezni a házat! Jól haladtok a munkákkal! :wink:
raksz fel képet a ház színéről?

Zsuszi
nem semmi,hogy miket csinál már Zsófi is....

Tegnap voltunk a barátnőméknél,és beletettük Grétát a bébikompjukba. Mondja barátnőm,hogy kell 2 nap,mire rájön,majd,hogy mit is kell csinálni benne. Háááát nem telt el 2 perc,és Gréta úgy kotort visongatva,mint az őrült! :lol: Nagyon tetszett neki! :P 5 perc után,amikor kivettük,elkezdett sírni,úgyhogy vissza kellett rakni még pár percre. Aztán meg már nem lehett leültetni,mert állandóan felállt,és járni akart.... :P Úgyhogy valszeg mégis veszünk kompot..... :oops:

Gréta 7-kor kelt,8-kor vissza is aludt,de sajna a mi ágyunkban van,ezért most kénytelen vagyok még én is hálóingben itt feküdni mellette... :oops: :lol:

Vick
várjuk a beszámolót! :wink:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Most akartam épp írni, erre elkezd csörömpölni a tűzjelző. :twisted:

vick
Kép
Kép
ervick

Persze megint vaklárma.

Valaki kérdezte Vince haját. Lehetséges, hogy hasonlít az enyémre, bár az övé egyelőre barnásabb. Az én hajam természetesen ilyen színű. Nem igazán szeretem, de hát ezt kaptam. :wink:

Szocpol: Mi is most intézzük, nekem is kezd elegem lenni. Annyira nem bonyolult, mint Szilviéknek, de minket is visszahívtak most pótolni papírokat, mert ugyan nem a mi hibánkból, de " elévültek"( 3 hónapig érvényesek csak), most újra kellett csinálni néhányat.
Aztán elrohantunk a földhivatalhoz érkeztetni :?: vagy valami ilyesmiért. Felszaladok a lépcsőn, keresem a sorszám automatát, nincs. Kérdezek egy nőt, hogy hol találom, mondja, hogy lent a portánál. Visszamegyek, mondom, hogy sorszámot szeretnék. Erre a bácsi: Jajj, arról már lekésett, legközelebb hétfőn fél 8-kor lehet, mert csak 11-ig adnak ki sorszámot. Kérdem, hogy mennyi az idő? Erre a bácsi: 11 óra 1 perc. :twisted: :twisted: :twisted:

Ricsikém nagyon beteg, irtó ronda a torka. Nincs mandulája, mégis olyan, mintha tüszős lenne a torka. Durván piros és oedemás is. Szenvedett tegnap nagyon, pedig nem egy nyavalygós típus. A nagy dózisú Augmentin semmit nem ért, most elkezdett egy másikat, remélem segít neki.
Ráadásul tegnap volt a diplomaosztóm is. Nem volt nagy felhajtás, csak anyukámék jöttek el. Tettem fel közösségi oldalra azért 2 képet. :)

Hogy Dávid, Zsófi és Gréta is milyen ügyesek! Én próbáltam motiválni Vincét, hogy messzebb tettem a játékokat, hátha értemegy. Szerintetek? Kinyújtotta a kezét, látta, hogy nem éri el, aztán ugyanezt megpróbálta a másik játékkal is, ott sem ment, majd fel is adta és feküdt tovább a földön. :roll:
Ha a lustaság fájna...biztos elindulna. :lol:
Várom a védőnőt, addig még rendbeszedem a lakást. ( Leporolom Okoskát( alias Samut, csak neki vannak belső szervei is) és a zongorámat is. Látszik, mivel foglalkoznak a szülők. :oops:

Szép napot nektek. Itt egész nap esik, remélem a többieknek jobb idejük van!
Friday, Enikő, Kriszti, Bfkata? Életjelet kérünk!

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,

a tegnapi ebéd jól sikerült,nagyon normális a nagybácsi meg az élettársa.Azt,hogy hogy derült fény az új rokonságra itt inkáb nem részletezem.
Márk közel 2 hét után végigaludta az éjszakát, hú.minden elismerésem csajok aki hónapok óta ezt csinálja.Én már néhány alkalom után zombi vagyok.
Tegnap odaugrottunk Juditékhoz a macskariasztóért, szegény Petrát felkeltettük.Hát, hihetelen, mennyire örült Petra Márknak, nagyon édes volt és milyen ügyesen kúszik.
Márk kb 1 hete mindenért visít-sikít, ha jól érzi magát is.Szombat délutánra már szabályosan migrénem lett tőle.Tudom,hogy csak a hangját teszteli,de azért elég dúrva.

Vick, Márk is Vincéhez hasonló mozgásokat végez, a fórum két lustikája .-)
Nagyon gratulálunka diplomához!A képeket megnéztem már tegnap este!Betegséget sajnálom, már kilábalhatnátok!

Edina, Gréti nagyon leleményes.Nálatok meg el is fér a komp.
Múltkori kaja ötleteket köszi.Most felcseréltem a tízória és uszira valót, így tejpépet kap d.e és uzsira gyümit és ez bevállni látszik.

Zsuzsi, elhiszem hogy rossz M. nélkül.Tudod,nálunk az idén már 2 ilyen hét is volt.:-(

Toldiszilvi, de jó, de jó.Képeket akarunk a házról!

Szocpolos eseteket sajnálom.

Nekünk se könnyű.A szomszédunk egy skizofrén vén banya(fehér bőrű!), hétvégén már nem bírtam a hülye cirkuszát és beszóltam neki, hogy hívom a rendőrséget.Erre bosszúból átöntött a vadiúj kertünkbe egy vödör szemetet és sz@rt!Én sírógörcsöt kaptam csajok.Ma megyek d.u két szomszédasszonnyal az önkormányzathoz.Fényképeket és a kiabálásairól videót viszek magammal.Szorítsatok!Eléggé ki vagyok akadva.
Nálunk a Balatonnál, ahonnan jöttünk, az ilyen szomszédság és a betörés abszolút nem szokás.Itt Pest környékén meg ez van.Hétvégén konkrétan már a költözésen agyaltunk.Csak ugye a szocpol miatt nem lehet eladni a házat.Amúgy meg szeretek itt lakni.

megyek vasalni,

pusz

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Hahó!

Mi is megvagyunk.
Hétvége jól telt, itt voltak szüleim Pesten.
Képek édesek, alvósak különösen :)

Kata, sajnálom hogy ilyen rosszul érzitek itt magatokat, annyira rossz lehet... :( :( Remélem azért csak sikerül valamit intézni az önkormányzatnál, és betörés sem lesz több!
Visítás kemény lehet! Néha tényleg elég érdekes hangokat bírnak kipréselni magukból :)
Szuper, hogy Márk újra átalussza az éjszakát! Nálunk ez még egy darabig csak álom marad... és sajnos én is egyre türelmetlenebb vagyok, hét hónapja nem aludtam egy jót.... sőt ha már a szülés előtti állandóan pisilni-járós időszakra gondolok, még több...

Bene ma megismerkedett a virágfölddel, nagyon tetszett neki, persze nekem annyira nem, hogy abban túrkált :) Persze én vagyok a hibás, fél percre magára hagytam a nappaliban (pisilni kellett... :oops: ) :wink:

Vick, szerintem nagyon szép színű a hajad!!!! Igazán különleges, én becserélném az enyémet gondolkodás nélkül a Tiédre :lol:

Pollinak boldog névnapot!!!! Kati, tényleg rég nem írtál, remélem minden rendben! Kitört a szünidő, jöttök-mentek mindenfele a három gyerkőccel?

Zsuzsi, megértelek abszolút, én is így vagyok ezzel, de azért remélem jól fog telni a csajos hét a szüleidnél!!!

Bene felébredt, mennem kell...
Puszi,
Ági

KépKép
gigilina

Ui:
Tszilvi, GRAT a színezéshez! :) Örülök, hogy jót haladtatok, csak így tovább!!! :)

Dy, Gréti nagyon ügyes kiscsaj! :)

Murphy: akartam venni tegnap a DMben szúnyogriasztót, egy darab nem volt, ki volt fosztva a készletük... így maradt a jóöreg párnával csapkodós módszer, az legalább tuti vegyszermentes :wink:

KépKép
gigilina

Nézzétek meg Laci bácsi is árul valami szúnyogriasztós izzót!
www.teletal.hu

vick
Kép
Kép
ervick

Kata
sajnálom,hogy ilyen rossz a helyzet! :( Sok sikert délutánra! majd írj,hogy mi volt.

Vick
jó,jó ez az izzó,csak a hatósugara elég kicsi... :( sztem mindenkinek nagyobb a szobája,mint 10-13 m2... na,meg még azt nem értem,hogy akkor most égnie kell éjjel is,hogy ne csípjenek a szunyogok? Ettől még sztem a párna is jobb megoldás... Bár lehet egy próbát megér. Ha vki kipróbálja,mindenképp írja már le a véleményét!
Jobbulást Ricsinek!
igazán vége szakadhatna már nálatok a pech-betegség sorozat.

Képzeljétek Gréta de 10-től- du 1-ig aludt. Most meg megint elaludt...
Hogy ki fog aludni éjjel,azt nem tudom....
:roll:

Ja,és be kellett fűteni,mert itt szó szerint hideg van... :shock: :twisted: :twisted:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?