A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

Ircsi köszi a pontosítást, az infót a babafalváról szedtem, gondoltam, hogy orvosilag nem lesz 100as. :)
Hát a kinti körülmények sokkal kedvezőbbnek tűnnek, főleg ahogy Évi írja itt lehet még ágy se lesz! :D Mindegy majd viszek egy matracot!

Dia! Olvastam a kommentet Ilus listájához, meg itt is amiket írsz, tök jók olyan "élhető" mindennapokba illeszthető módon gondolkodsz. Igyekszem én is e szerint cselekedni, s így alakítani a napjainkat. Különben itt a szülésfelkészítőn is hasonlókat mondanak.

Tina! Csak lazán! :D Hajrá!!!
limo73

Clexane--- véralvadást gátló injekció (van egy géneltérésem, ami fokozott trombózis-hajlammal jár)

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi, a lopásról jut eszembe:
Kórházból szülés után 5 nappal készülődtünk haza. Becsomagoltunk - gyereket is -, majd lementünk a csecsemősökhöz a papírokért.
- Hol a gyerek? - kérdezi a főnővér,
- Az ajtó előtt a váróban. - felelem,
- Akkor menjen már ki, és nézze már meg rajta a karszalagot, hogy biztos az Öné-e!

Ugye nekik kellett volna kiadniuk a babát, de hát már Nálam volt :) Felöltöztetve meg nem vihettem be a csecsemőosztályra... Tehát kimentem, megnéztem, enyém, visszamentem, jelentettem :)

maccs01

Maccs
Tényleg a sajátodat vitted haza? :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Szamóca ez jó hír nincs baj az a lényeg!!

Évi próbálj minél többet pihenni és nem streszelni mondom ezt én!!

Ircsi tök jó dolgok vannak kint és figyelmesek az orvosok nagyon,hát nálunk nem igazán mondhatnánk el minden esetben ezt!!!

Nagyon szomorú vagyok jó lett a kiságy ez jó hír és boldog vagyok,de mikor hozták befelé írtam,hogy a csavar nem bírta a bútor lapot és kifeszítette magát és le esett az ajtónak,most vettem észre ki lyukadt az alja van rajta egy 10 ft-os nagyságú lyuk műanyag ajtó,nem tudom meg lehet-e csináltatni vagy esetleg biztosító fizet ilyen esetben,nem tudom!
Mindjárt rakok fel képet ide a kiságyról,matrac még nincs benne és vasalva sincs semmi csak kipróbáltam,nekem tetszik,de most mérges vagyok az ajtó miatt mi lehet még velünk nem tudom!!!

Kép
bévi

Kép

Kép

Az aljába raktam egy kis takarót,meg oda beraktam a két pólyát mert ott csak funér lap lett volna és az úgy olyan fura lett volna így nekem jobban tetszik!

Kép
bévi

Szamóca,szuper hogy minden rendben!

Ircsi de jó hírek,jó helyre kerültetek,bár ez nem is volt kérdéses.

Volt itt Miki jó sokat,vacsiztunk, beszélgettünk,lenyugodtunk :) szegény,lassan belejön.

Hú mellettem a csaj szülni kezd...41.hetes,fájásai jönnek...izgi.

Bévi nagyon szép az ágy.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Nah Évi miket élsz te ott átt,tiszta jó de valamilyen téren meg nem mert nem otthon vagy!!!De nézd mit csinálnak tanulj!!!
Köszi a dicséretet kicsit elkeseredve még mindig nem tud egy kis jókedvem lenni,pedig délelőtt az volt,párom még nem tudja az ajtót,vajon mit fog szólni,bár sejtem azt,hogy majd megoldjuk ne idegesítsem magam,de így télere nem maradhat közzé folyik a víz :? na jó majd csak lesz valami!

Kép
bévi

Mai fotó a blogban...

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Ne legyen rá szükségetek, de ha esetleg mégis: amennyiben ne adj Isten kis súlyú, koraszülött babátok lesz, http://www.manocsomag.hu/ -n lehet 44-50-es ruhákat kölcsönözni.

Évek tapasztalata azt mutatja, hogy 44-es babaruhára lehet szüksége olyan babáknak, akik 2000-2500 gramm közötti súllyal és 41-45 cm közötti hosszal születtek, vagy kerültek haza a kórházi ellátásból.

Kép
xtina75

Ircsi, szerencsénk volt, elsőre sikerült a sajátunkat hazahozni :):):)

Megmondom őszintén, hogy amint kikerültem az őrzőből és leslattyogtam a gyerekemért, én a harmincakárhány újszülött közül lehet, hogy nem ismerem meg a sajátomat karszalag segítsége nélkül :oops: Persze ő megismert. Beléptem, kértem a nővért, hogy keresse már ki az enyémet :), mire mellettem egy baba veszettül elkezdett sírni... hát persze, hogy az enyém, megismerhette a hangom... persze utána a fél osztály elkezdett ordítani... kicsit szégyelltem is magam, hogy nem szúrtam Őt ki elsőre. Majd ha nagykorú lesz, csak akkor mesélem el neki, nehogy visszavesse a fejlődésben :)

maccs01

Tina,már én is rákerestem,eltettem a linket...

evilany

Maccs
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Én mondtam a páromnak, hogy Katust a születése után nehogy szemelől tévessze... Biztosan a MI babánkat hozzuk el...
(Bár így se biztos, hogy a miénk! Mi van, ha a Kaáliban elkutyultak valamit???? :roll: -----Csak nem :idea: :lol: :wink: )

Tina
A mi babáinknak erre már nem lesz szüksége!!!
Itt nem lesz olyan koraszülött, hogy ennyire kicsi ruha kelljen rá!!!!! :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi örülök, hogy minden oké arrafelé és ilyen jók a körülmények.

Ilus az jó ha van ilyen lehetőségetek. Én is kihasználnám.

Limo ohh :oops: köszi. Zavarba hozol...Próbálkozok, na meg ugye a saját tapasztalatom...

Maccs nem gondolkoztál el néha, hogy valóban a tied e? :lol: Egyébként én sem ismertem volna meg a saját gyerekemet ha nem vezetnek oda. Ráadásul egy melegítőlapon két kissrác feküdt....

Bévi annyira nem unom a takarítást, a felújítást viszont annál inkább. De már nem sok van hátra. Egyébként csak fel kellett porszívóznom. Na meg felmosni, de az elmaradt. Viszont főztem, mert Gábor holnap-holnapután dolgozik, kimostam 2 koszorúslányruhát meg itt volt az unokahugom messziről, vele dumáltam. Na mega szokásos...De most fáradt vagyok, lassan el is teszem magam holnapra. :D

Évi izgalmas, hogy testközelből látod a vajjúdást. Meg az a fejetlenség...hát nem egyszerű de te csak tartsál ki!

Jajj! Láttátok az USA-Argentin meccset? Én csak a végét, de nem semmi volt.

királylány

Királylány
A délutáni USA-Algéria meccsre gondolsz? :wink:

A faluban nagy az öröm, hogy az amerikaiaik továbbjutottak :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Most azt vigyorgom, hogy a ghániak fehér szerelésben, a németek meg feketében játszanak... :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ilus nekünk is olyan ikeás kapucnis türcsink van. Évek óta mosom 90 fokon és ugyanúgy néz ki, mint elsö nap. :) Szuper minöség és ahhoz képest egész megfizethetö.

Ma megföztem, de hogy minek? A párom jóformán nem eszik semmit. Ma vettünk neki egy liter minusz-l-es tejet, jó drága, de egész iható. Olyan nagyon édes... Most várjuk az eredményt, ha jól van, akkor jó, mert evett búzalisztes kenyeret, tehát elvileg ha emésztési zavarai lesznek, akkor ebben az esetben a glutén lesz a hunyó, ha meg nem, akkor ehet újra búzát és akkor a laktózra kell ráállnunk, mint kivizsgálási alap.

Évi sokat gondolok rád, hiszen 2 évvel ezelött én is megjártam nem egyszer a terhespatológiát. Annyi mindent él meg ott az ember, hihetetlen dolgok tudnak leendö mamákkal és babákkal is történni. A lényeg, hogy még ne rajtad legyen a sor és az ágyadat se kobozzák el amíg netelsz... :)
Kitartás!

Ircsi ha kipakoltad a csomagokat és vizitképes vagy, szóljál! Szívesen elnéznék felétek, Heidelberg olyan szép, a gyerekek már nem is emlékeznek rá ill. részben még meg sem voltak, a páromnak meg szuper a helyismerete, talán hasznát is vennétek így az elején a tippjeinek. :) Angol neki nagyon jól megy, németül is tud egy kicsit. :)

Jó éjt!

Barbi
Vendég

Ugyan Dia! Ne pironkodj! Szimpi a hozzáállásod. Valószínű azért is, mert hasonlóakat gondolok, csak még hiányzik a gyakorlat. :?
limo73

Ircsi igen, arra. Azért a 91. percben gólt rúgni és így továbbjutni...szegény Szlovénok...de örülök. Német-Ghána :lol:

Limo majd meglesz az is! :wink: Próbálok ám józan paraszti ésszel előre menni...

királylány

Elolvastam mindent amit írtatok de most nem reagálok remélem nem haragszotok!

Szerintem velem valami baj lehet,le kell ide írjam ezt nektek mert félek magamtól ezektől a gondolatoktól,meg mindentől.Eddig alig vártam itt legyen a kiságy,most meg az jutott eszembe minek kellett még ezt ide rakni még várni kellett volna vele babonából,mi van ha a babának valami baja lesz és nem is lesz itt velünk,teljesen kész vagyok hogy ilyenek jutnak az eszembe rám jön a sírás ha rágondolok,szerintem a hormonok de ennyire,nem tudom mit csináljak magammal,lehet azért is foglalom le magam mert olyankor nem gondolkozom ezen a hülye dolgokon,létezik hogy egy ember ennyire fél,hogy minden rendben lesz-e a gyerekkel ez normális????Hogy megfordul a fejemben mi lesz ha nem is lesz miért gondolok ilyenekre,nagyon félek attól sőt rettegek valami baja lehet,holnap megyek a dokihoz és addig semmi szemölcs leszedés nincs míg ezekről a gondokról nem beszélek vele.Talán az lehet a baj,hogy sok bajom volt a terhesség alatt,de másnak is van és még sem így fogja fel,mégsem gondol arra mi van ha beteg lesz a gyereke vagy meghal.Még leírni is szörnyű,ne haragudjatok rám ilyeneket leírtam ide csak szeretném ha valaki segítene mit tegyek,itt annyi tapasztalt és optimista ember van köszönöm ha segítettek,mert így nagyon rossz!!!!!!!!

Kép
bévi

Már nagyon várom ezt a gyakorlatot :D :D :D :D :D :D :D
Terveim szerint én is megpróbálok úgy berendezkedni, hogy élhetőek legyenek a napjaink. Pl. azért nem veszek mérleget, hogy szegény gyerek ne állandóan azon feküdjön, mert tudom, hogy "túlaggódós" vagyok. Sterilizálás ugysem tud működni napi/használati szinten. Fény és hanghatások: nekünk is élnünk kell a baba mellett, mi csökkentünk valamennyit, a maradékot ő meg megszokja. Szóval ilyesmiken töröm az agyam!

Legyetek jók, jó éjt!!!!
limo73

Bévi közben írtál! Erre még muszáj reagálnom, s talán én tudom legjobban mik kavarognak benned.
Mi április végén hoztuk meg a kiságyat, próbára összeraktuk, de úgy tetszett, s egy fél mondat kicsúszott a számon, hogy akár maradhat is, majd ebbe gyűjtjük a cuccokat. Páromnak több sem kellett legalább nem kell újra összerakni. Aztán leültem nyugisan gyönyörködni benne, s akkor jöttek a gondolatok..... Szét akartam szedni, a párom is mondta, hogy jó akkor majd holnap szétszedi, csak nyugodjak már meg. Aztán felhívtam anyút, hogy én hülye vagyok, azt mondta teljesen mindegy, hogy az a kiságy lapraszerelve vagy összerakva van, ne gondoljak semmi rosszra.

Mondjuk e szerint próbálom átvészelni a hátralévő időt, mert azért én is félek, de nem lesz semmi baj. Se velünk, se veletek, és senkivel. És ha nem rakod össze az ágyat, meg nem készülsz, akkor meg lehet, hogy úgy gondolja a picurod, hogy nem is várod igazán. Úgyhogy jó helyen van az az ágy - és nagyon szép is - és készülj nyugodtan, szépítgesd, várjad... érdemes!
limo73

Limo köszönöm a válaszod!!Már sírok is de talán így könnyebb lesz,félek nagyon de neki nem lehet baja tudom de mégis annyira félek ettől és annyira szeretném már ha el jönne az idő,hogy lássam jól van,és igen ha nem rakom össze azt érzem nem foglalkozom vele nem várom őt,ha össze rakom ez van,most is rugdos folyton miközben sírok és írok is,nagyon rossz bárcsak megszűnne ez az érzés páromnak nem akarom mondani,mert ő nem is akar hallani arról valami baja lehet.Mikor két évig minden nap teszteltem szinte,hogy terhes vagyok-e alig vártam kismam alegyek,most alig várom megszülessen,és nekem még talán mindig az fura össze jött pedig már feladtuk és nem is terveztük,és ha kicsit mondhatom azt közénk is állt ez a dolog éltünk egymás mellett,most minden megint olyan mint régen mint mikor össze kerültünk,szerintem mind a ketten érezzük ezt a törődést a másik részéről,és mégis attól félek nekem nem sikerülhetett ilyen könnyen és simán még semmi nem jött össze,bár a terhességem nem gondtalan ,mindig azt mondom azért lesz a baba nagyon-nagyon egészséges!!!!!!!!Köszi hogy írtál kicsit jobb most már!!!!

Kép
bévi

Megyek megfürdöm és lepihenek,és próbálok magamon nagyon sok erőt venni és észhez térni!Lilinek nem lehet baja mint ahogy itt egy babának sem!!!Minden este imádkozni fogok minden kisbabáért!!!
Holnap doki eset 7-re megyek szemölcsöt leszedi.De még délelőtt meg dél után leszek puszi nektek jó éjt,és bocsánat mindenért!!!!

Kép
bévi

Bévi fel a fejjel!!! Ha én ide leírnám a babonáimat, kitiltanátok innen, nem vagyok piskóta! :shock: :shock: :shock:
Na most már megyek én is, jó legyél, és csak ++++++++++++++ minden rendben lesz.
limo73

Elszállt az egész :evil:
Elolvastam mindenkit, de csak egy rövid reakcióra futja, Bévinek, nyugtatásul:
Sztem mindenkinek vannak ilyen rémes gondolatai, nekem fokozódott a 3 terhesség során. röhögnétek milyen rémálmaim is voltak az ikrekkel. Most azt hittem megúszom, erre vasárnap ötalálkoztam egy régi ismerőssel, akinek a 3, gyereke Down.os, eddig nem láttam. azóta agyalok meg aggódok ezen, tiszta hülyeség. de szörnyen kiakadtam.
szerintem fogadd el, és próbáld ne belelovalni magad, bár tudom, h az nehéz.
muszáj aludni mennem, Jó éjt! Claire
claire

Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Bévi
Az ember persze gondol rá, hogy ne legyen baj... DE... inkább azt kell a tudatalattidban erősíteni, hogy hamarosan egy gyönyörű, egészséges kislányod fog születni!!!!
Ne szuggeráld magadba a negatív gondolatokat!
És attól nem lesz baja Lilinek, hogy összeraktad a kiságyat!
Katus helye is készül... :wink:
VISZONT: stressz :arrow: a szervezetedben a vérkeringés változik...az agy, a szív, a mellékvese kap több vért...a hasi területen csökken a keringés...a lepényi keringés is romlik!!!!! A baba kevesebb tápanyaghoz, oxigénhez jut!!!!!
Sok-sok negatív gondolatnál, túlzott aggodalomnál pszichológus sokat segíthet!

Barbi
Párod a PHV-t is ismeri?

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Jó reggelt mindenkinek!

Nem nagyon tudtam jönni, ne haragudjatok:-(

Évi örülök, hogy minden rendben, vigyázz magatokra!!

Bévi pihenj többet, ne erőltesd meg magad.

Ircsi irigykedve olvastam a beszámolódat, nagyon klasz lesz neked kint szülni, nagyon kedvesnek és ahogy leírtad nagyon jó körülmények között fogsz szülni:-)) Remélem jól érzitek kint magatokat, kívánok nektek sok szerencsét oda kintre.

Mi jól vagyunk, fáradt vagyok, néha én is görcsölök, de ami most inkább zavar mintha lent menne szét a csontom, ti is éreztek ilyet?

Sokkal álmosabb vagyok mint eddig és még csak most állok neki a pakolászásnak, ruhaválogatásnak, kis ruhák mosásának és meg kell néznem miből kell vásárolnom és mennyit.

Azt tudom az Istvánba nekem kell vinni a bébire a rucikat body és rugit, mert ott nem adnak mint ahogy a II-en de ez nem gond:-))

Ircsi, egy buta kérdésem lehet, én se szeretnék sokat bent lenni szülés után, mert nekem nincs ki vigyázzon a gyerekekre, Álmos meg még kicsi, próbálom megbeszélni, de ilyenkor a méhösszehúzó injekciót hogy adják be. Anno pl tragédia után gyógyszert kaptam és nem injekciót, jól emlékszem hogy gyógyszer is van? Olyankor azt írnak fel? Bocs, ha nagy baromságot kérdeztem, de valamiért ilyenre emlékszem.

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Ircsi még egy nekem amikor voltam a 32. heti uh-n az írták, hogy a méhlepény 0-s az jó? Mert ti számokat írtok, de én nekem 0 van:-)) Doki nénim külföldön van most, ha hazajön megbeszélünk mindent, hogy hogyan szeretnék szülni stb.. Már várom:-))
Meg mindent elmond a császárról, hogy hogy lesz, ha mégis oda kerül a sor és a számomra rettegett "hátba döfésről" :-))

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

((((((Bévi)))))),

pontosan átérzem, amit te, bár nem vagyok a sokadik hónapban, de lassan mi is 2 éve próbálkozunk. De! Tudom, hogy nagyon nehéz, de akkor sem szabad, hogy utat engedj ennyi rossz hangulatnak, pesszimizmusnak. Próbáld meg elhessegetni, ez nagyon fontos!

Amiatt is, hogy nehogy bevonzd, meg amiatt is, amit Ircsi írt, a stressz nem tesz jót a keringésednek!

Az a Te bajod, hogy nem tereli el a figyelmedet az egész napos főzés meg sikamika, tessék megtanulni ellazulni! Már nem szabad magad sem fizikailag, sem lelkileg megerőltetni!!!

Vetess a családdal 10 egyszerű női magazint, és képzeld azt, hogy a strandon vagy (miközben a kanapén fetrengsz), és annyi a dolgod, hogy feküdj, punnyadj, pihenj! Közben ott a gép előtted, esetleg megy a tévé, és mindig koncentrálj valami szórakoztatóra ezek közül! Tanulj meg PIHENNI, mert azt látom, ez neked nem megy, azonnal jönnek a rossz gondolatok, amint leteszed a seneked!!! :)

Most már mindjárt itt a vége, ezt a kis időt ki kell bírni, és lesz egy gyönyörű kisbabád, és kívánom, hogy minden rendben legyen, és így is lesz, mert itt egymásért drukkolunk!!!!

Ezt tartalékul:
+++++++++++++++++++++++++++++++

Kép
xtina75

Ircsi igen! Oda járt a tanulmányai során (Heidelbergben fizikát tanult) a barátjával az ameriaki bevásárlóközpontba. Az amúgy is az a fázisa volt, amikor sokat járt az amcsikhoz a nagy vizen túlra is...
Szóval neki ismerös terep. Még mindig nyitott terület egyszerü halandóknak is? Eredetileg egy NATO kaserna (minek mondják magyarul?) volt. Gondolom akkor, hogy ott laktok. Jól gondolom?

Évi neked még annyit akartam írni a fájásokról, hogy nekem anno 5 perces fájásaim voltak és a ctg semmit (!) nem mutatott!!! Másfél órán keresztül lógtam rajta és semmi. A doki nem akarta elhinni, mire megkértem, hogy vegye már a fáradtságot és tegye a pocakomra a kezét, én meg mondom, hogy mikortól meddig fáj. Hát nekem lett igazam... Szülni Regöt szintén úgy szültem, hogy a ctg-nem nem voltak látható fájásaim, de én tudtam, hogy ezek nem jóslók, hanem az igaziak. Nem vettek komolyan, haza akartak küldeni, föleg mert még aránylag ritkák voltak, pedig csak az ottlétem alatt 3 cm-re kinyíltam már. Szerencsémre reggel 6-kor müszalváltás volt, megkérdeztem, hogy felállhatok-e, mert így fekve nagyon rosszul vagyok és a babának is romlik a szívhangja, amióta fekszek. Mondták, hogy ja persze, eddig miért nem tettem? Mondtam, hogy az elözö müszak ágyhoz kötözött és hiába mondtam. Felkeltem, rendezödtek az állítólagos jóslófájások fél óra alatt 5 percesekre, majd egy újabb fél óra alatt besürüsödtek és még a reggeli elött megszületett a fiam. Ennyit erröl. Az ember lánya érzi, hogy miröl van szó, a kivülálló csak a müszerekre tud hagyatkozni. Igazság szerint én nem tudom, hogy mi az a jósló, mert nekem olyan nem volt. Keményedések igen, de nem olyan görcsös akármi. Ha derékból indul és lefelé sugárzik, az az én megítélésem és eddigi tapasztalataim szerint igazi fájás, föleg, ha némi rendszeresség is megfigyelhetö. A szüléseim mind hasonlóképpen indultak, nyákdugó csak az elsönél volt megfigyelhetö, a többinél még az sem. Az elsö fájások kb. óránként jelentkeztek és nem múltak el többet. A magzatvíz sose folyt el magától, kitolás elött mindig manuálisan kellett kinyitni a vízcsapot, hogy haladjunk is. Bomba biztos a csomagolás. :)

Na mentem tusolni, aztán irány a fürkész. Ha nem egy elviselhetetlen összeg, csináltatok 4d-t, mert idegesít, hogy nem nézte meg sose rendesen a babát. A régi dokim flow-t is mindig nézett a vége felé...

Puszi: barbi

Puszi: Barbi
Vendég

Sziasztok

Ircsi,kisruhák-hát azért Tomikám még 40 cm körül jár :( de ne kelljen...

Brik,a 0-ás lepény tökéletes.

Bévi,annyira megértelek...de a stressz tényleg nem tesz jót a babának,csak megijed.Én is tudnék bőgni egész nap,de visszanyelem,és próbálok pozitiv lenni a pocaklakó miatt.Sajan amúgy sincs ott bent elég jó dolga :( faggasd ki a dokid,nyugtasd meg magad,a pároddal is érzékeltesd h.szükséged van rá,beszélgetésre,kis meghittségre...(ne úgy mint én mert az nem jól jött ki :) de most már jó)

Bmaas,az ágyam nem vhetik,azon netezek már :)
Fájások:hát nem tudom,én is tartok tőle,hogy igaziak,de elmúlnak egyenlőre.Veszélye az lehet,hogy nyílik tőle a méhszáj,nem? Nem pisztergálnak,nem vizsgálatnak,nehogy tovább nyíljon...amíg nincs gond
Most folyamatos derék,alhasi szurkák vannak,hüvelybe sugárzik,menstruációs görcsre hasonlít,mondtam viziten,kérdezte a doki"nem terhes véletlenül?Mert az okozhat ilyet" hát,mondom,passz,majd veszek egy tesztet ha végre kikerülök...) vicc után mondta,hogy aggodalomra nincs ok,szurkálás lehet,leoltás negatív. Hazamenetelről nem volt szó,de vasárnapra eltávot kérek majd,az tuti

evilany

Ja a szomszéd egyben,csak ijesztgetés volt :)
Igazából,nem felvágásból,de nem annyira nagy dolog nekem ez h.mellettem mi van vagy ilyesmi(főleg amíg pozitív) láttam már ezt azt,voltam szülészeten,stb...érdekes,meg drukkolok nekik persze.

Tapasztalatom,hogy teljesen mindegy itt,van e orvosod....a legtöbb oda se megy a kismamáihoz,volt olyan aki meg se ismeri őket...heti 1x benéznek talán,de nem szólnak bele semmibe és nem is csinálnak semmit.Az ukáz fogadott orvos esetén,hogy ha szülés van,szóljanak nekik...a végére bejönnek...ez van.
Itt egy doki dönt mindenről,viziten,a főnök,de ő rendesnek tűnik tényleg.

evilany

Evi, azt akartam kérni tőled, ha unatkoznál esetleg, és figyelemelterelőnek jó, hogy megnéznék rólad egy olyan pocakmontázst, amin mondjuk 5 hetente vagy rajta (jobban látszik a változás), nincs kedved egy ilyet csinálni?

Kép
xtina75

Tina,unatkozom,de sajna se a képek nincsenek itt se megcsinálni nem tudom :( Miki szokta...elvileg g-n van 2 hetenkénti...

evilany

Évi köszi, akkor az enyémnél a 0-s jó, ennek örülök. Hát most majd hogy megyek vizsgálatra én is kiváncsi vagyok hogy mennyire vagyok nyitva, mert a külső már 1 hónapja kinyílt, szerencsére a belső még zárt volt. Habár gondolom a csontom alul azért fájt mert nő a bébi helyezkedik be.

Évi jobban vagy? Mit mondanak még hazaengednek szülés előtt?

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Clarie.Ircsi.Limo.Tina,Évi,Brik és mindenki köszönöm,hogy nyugtatok nagyon jól esik így jobb át vészelni ezeket a rossz gondolatokat és el hesegetni,és tudom azt is mindenki érez ilyesmit biztosan!

Tina neked is össze fog jönni drukkolunk nagyon mert ti is megérdemlitek már,hogy picur ott legyen köztetek,neked sem könnyű mert abban a helyzetben is voltam amiben most te is vagy,és tudom az is milyen nehéz,nagyon nagy erőd va,hogy ilyen pozitív vagy!!!

Ircsi neked pedig már írtam minden elismerésem a tied nagyon megjártad te is a hadak útját és most nem sokára ott lesz Katus a kezetekben és nagyon boldogok lesztek te is pozitiv példa vagy számomra!

Évi ne aggódj mi sorstársak vagyunk voltunk,mindig minden előjött rajtunk,és még stílusunk is hasonló,párom megtesz mindent amit tud segít és próbál ő velem lenni,mint ahogy neked is Miki csak a munka az sok időt és energiát elnyel,és ha ne kellene ennyire a pénz akkor nem menne többet lenne velem,de ezt nem engedhetjük meg,még egyenlőre :lol: Tomikával minden rendben lesz tudom milyen rossz neked és sírnál,mert ott vagy bent nagyon nehéz dolog,de ott most jobb nektek és nem fog hamarabb jönni a kis Tomibaba és már olyan nagyfiú minden rendben lesz!!!!

Clarie,Szilvás,Dia ti már gyereket neveltek és mellette ott van most a pocaklakótok és a sok házi munka meg a munkahely is ti pedig ezért vagytok előttem példásak mert mindent megoldotok amit majd nekünk is meg kell.

Mindenkit szeretek itt kivétel nélkül akiket nem említettem meg név szerint azokat is és köszönöm,hogy el tűritek a nyavajáimat és reagáltok nekem!!!

Talán ezt a sok negativ dolgot az elmúlt hetek sok gondjai is okozták,pénz,egymás után jött balszerencse,mondtam is minket elátkoztak,de imádkozom mindenkiért a babanetes babákért és anyukájukért és Tináért :lol: és azért hogy minden gond rendeződjön!
Nah megint jóóóó hosszú lettem,de nincs áramunk valami miatt nem tudom ha lemerűl a laptop mikor kapcsolják vissza,gondoltam megírom reggel amit az este meg áLlmondtam :lol:
POZÍTÍV LESZEK MINDENEK SIKERÜLNIE KELL BABA,PÉNZ ÉS GONDOK IS MINDEN RENDBE JÖN!!!!!!!!!!!!

Kép
bévi

Brik én bizok benne hogy még hazamehetek....ha máskor nem,a kritikus időn-36-hét-túl...rossz itt

Bévi,mi volt a dokinál?Vagy este mész?

evilany

Évi elhiszem milyen unalmas neked ott bent,még ha mennek látogatni akkor is,rossz!Mert azért ha otthon fekszik az ember az csak másabb de jobb ott neked,ott megfigyelnek és Tomikának nem eshet semmi baja,meg azért ha nem kellene tuti nem tartanának ott,mikor olyan sok beteg van.Irj ide ha tudsz itt nagy átlagban mindig van valaki és nem érzed magam egyedül én is így szoktam :lol: :lol: :lol: aztán még egy hónap és már nem fogunk unatkozni egyálltalán!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: de nem bánjuk!!!

Kép
bévi

Évi drukkolok,hogy haza mehess és még otthon is legyél egy kicsit!
Nem votlam még dokinál este megyek hétre,tegnap kukkoltam magam szemölcs egy eltűnt egy össze ment egy pedig bazi nagyra nőt! :shock: Nem tudom van-e olyan helyen ahol nem láttom,majd doki megnézi!Meg most ha nem is akar,de szerintem fog akkor is mondom neki uh nézzük meg manót,mert most megy szabira és nyugodt akarok lenni,mondjuk kicsit idegesítő az,hogy nem mondja a súlyát,nem néz áramlást amit nektek szoktak,nekem még ilyen soha nem volt még 4d-se,mindig leméri a fejét és kész meg megnézi uh,és minden rendben ez a mondat vége!Mondtam neki nem-e tudhatjuk a súlyát azt mondta legközelebb megméri,hát nem értem én ezt,jó szakember meg minden megvagyok vele elégedve,minden kérdésemre reagál,de kicsit jobb lenne ha olyan adataim is lennének mint nektek,súly meg minden más nekem nincs ilyen!

Kép
bévi

Évi szorítok nektek:-) Nemsokára tényleg babázunk:-)) Most nekem nem lesz olyan furcsa, mert Álmos kicsi még, de Lili után Álmossal fura volt, hogy újra picit tartok a kezembe és hogy kisfiút, akkor újra tanultam mindent. Most viszont még tudatosabban készülök, eddig egyik gyermekemet se kaptam egyből kézbe, és nem tudtam mellre tenni itt remélem más lesz, meg most jó lenne ha sikerülne 4,5 hónál tovább szoptatni, mondja az egyik osztálytársam, hogy a dinnye neki nagyon sokat segített a tejtermelésbe, nem szed semmit és rengeteg tejcsije van. Majd kipróbálom én is :-))

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Meg már 1.5 hónapja kéthetente járok uh-ra mert,hogy Lili kisebb volt egy héttel,nézi rendesen fejlődik-e ez azt takarja megméri a fejét,ha nő akkor jó mindig nő amúgy,nah de ő az orvos és a 40 év alatt valószínű nem én vagyok az 1000 betege hanem elég sokadik szóval nyugi van!!!!!

Kép
bévi

Brik ezeket olvasva én is nagyon várom már,hogy itt legyen a mi Lilink is :lol: minden napos tevékenység reggel korán kelni,nem is fogunk igazából aludni pelenkázás etetés,én is szeretném ha sokáig tudnám szoptatni és lenne tejem,neki is sokkal jobb meg hát a tápszer az nem is egy olcsó dolog,meg azért sokkal egészségesebb a babának,remélem sikerül!!!Neked pedig szorítok,hogy most egyből szoptathass és jó sokáig legyen tejed,a dinnyét én is szeretem,bár erről is van ezer hír szelest nem szabad stb,de majd meg tapasztaljuk!!!Olyan hihetetlen de egyben nagyon jó dolog is,hogy nem sokára anyák leszünk!
Lili kisebb a korához képest,szerintem épp azon gondolkoztam nem kisebb ő,mert a gép mindig azt írja nagy átlagban szülés várható időpontja aug 20 körül van,ha az utolsó mensim első napja nov 4-én volt akkor az a tíz nap eltolódás pont kell is mivel akkor még nem fogant mikor megvolt,ugy hogy lehet én túl viszem majd,bár magamat ismerve nem szeretném,mert akkor meg azon megy az aggódás majd!!!

Ti hogy vagytok ki írva nektek is úgy számolták utolsó mensi első napja,bár nekem nem is volt rendszeres ciklusom szóval nem tudom mindegy!

Kép
bévi

Már rájöttem hülyeséget írtam a kiszámolás kapcsán mindegy így a vége felé már elfelejtettem az elején történteket!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
bévi

Bévi nekem a kisfiú 5 nappal kisebb, de én ilyennel nem foglalkozom, mert mindegyik bébimre ezt mondták és Lili 2950g volt Álmos 2550 g volt, nekem pont megfelelt ez a súly:-))
Köszi, hogy szorítasz:-) Hát igen mindent ki kell tapasztalni és minden gyermek más, Pl nálunk Lili sírós volt, Álmost haza hoztuk első perctől nem voltunk fent éjszaka, inni se kelt fel és enni se. Volt olyan hogy, sőt még most is, hogy du 5kor elaudt és reggel 5ig aludt. Sokszor van ilyen. A neve teljesen ráillik:-)) Álmosnál első perctől tudtunk pihenni rendesen. Hát most kiváncsi vagyok, hogy a picurka milyen lesz :-))

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Brik akkor Álmos jó fiú még ilyet ne is hallotam hogy ilyen jó legyen valaki :lol: .Szerintem a lányok amúgy is nyafisabbak mint a fiúk,ha Lili rám üt akkor jó kislány lesz,anya azt mondta én ettem és aludtam,párom is dettó ilyen volt nah majd meglátjuk,bár mind a ketten nagyon nehezen születtünk lusták voltunk,nem akartunk kibújni :lol:

Megyek felöltözöm,mert még pizsiben vagyok 11-re jön a barátnőm a hajamat megcsinálni,ugye sete doki nem mintha azt nézné :lol: Majd még ma benézek mindenképp mindenkinek gyönyörű napot a dolgozóknak kitartás,otthon ülőknek pihenést,Évi neked meg mielőbbi haza menetelt kívánok!!!

Kép
bévi

Jó reggelt!
Bévi!
Sajnálom a negatív gondolataidat és érzéseidet! Feltehetően a szülés előtti, harmadik trimeszter végére jellemző szorongást tapasztalod magadon. Félelmek a baba egészségét illetően, - a saját egészségünket illetően, - a szüléstől, kétségek az anyasággal, helytállással kapcsolatban...stb.
Ezek természetes érzések és szerintem miden egészséges kismaminak vannak, aki felelősségtudattal, megfelelő érettséggel bírnak. Óriási változás áll előttünk, erre készülünk mindannyian. Ezt mindenki a maga módján teszi és kezeli. Évi, Te is így vagy ezzel... aggódsz, sírsz, panaszkodsz, majd megnyugszol. Nem szeretnék tanácsokat osztogatni, a soraidból úgy érzem, hogy a párod sokat segíthetne neked ebben és egy picit meg kellene próbálnotok több időt szakítani egymásra, neki rád és lehetőséget adni egymásnak arra, hogy elmondhassátok, hogyan is élitek meg a mindennapokat most a szülés előtt.
Kizárólag a saját nevemben beszélhetek és elárulom, nem vagyok "pompásan" én sem. A kétségek nyomasztó érzése néha rajtam is felülkerekedik. Sokat aggódom a bébi miatt, sokszor eszembe jut, hogy nagyon előre készültem, miközben a kicsi lehet, hogy csak 1-2 órát lesz közöttünk... vagy éppen attól kezdek félni, hogy történik mindkettőnkkel valami szülés közben... vagy, hogy ha már hárman leszünk, miképpen tudjuk helyretenni.... vagy, hogy ..stb...
Közben ijesztő rémálmaim vannak, amiket éppen elég, hogy csak anyumnak és a kedvesemnek meséltem el, mert nekik sem lehetett kellemes meghallgatni. Azt gondolom, hogy főleg az első gyermeküket várók jellemzően félnek és ez csak fokozódik a nagy nap eljövetelének pillanatáig. Aztán egyszer csak elillan minden és a sok fájdalom és pillanatnyi behatás következtében csak arra lesz energiánk koncentrálni, hogy ott és akkor minden a legnagyobb rendben legyen.
És Évi! Minden a legnagyobb rendben is lesz!!!
Részemről megpróbálom a fent leírt kellemetlenségeket átugrani -amikor újra és újra előtörnének- és csakis kizárólag a végére gondolni, amikor a kicsi kis tündérkéket megölelhetjük, nézhetjük, szaglászhatjuk...stb. Mert ezt szeretnénk mindannyian :) :) :)

Próbálj meg pihenni, egy kicsit olyasmivel foglalkozni ami megsimogatja a lelkedet :)
szilvi35

Sziasztok!

Szerintem mindenkinek az utolsó mensi első napjától számolják, - kivéve pl. Ircsi - ezért olvasható néhol, hogy x hetes terhességi kor, x-2 hetes magzati kor, de az egyszerűség kedvéért általában a mensitől számított terhességi kort nézik. Ez 28 napos ciklussal van számolva. MIvel nekem a ciklusom csak 21 napos szokott lenni az eredeti aug. 16-ból így levett a doki 7 napot, így lett aug. 9. Ezt megerősítette a 12 hetes UH, hogy az UHval mért terhességi kor is annyi volt (az aug. 9-10.-nenek felel meg)
Most ugyan nagyobbnak mérték, de erre azt mondta a dokim, hogy ezzel a szülés ideje szempontjából már nem kell foglalkozni, mert most már nem egyformán nőnek. Állítólag az elején van az, hogy nagyjából egyformák, s később már előjönnek az alkati különbségek.
limo73

Sziasztok!
Jó sokat írtatok.

Bévi...átérzem az aggodalmaidat :( de nyugi-kitartás!!!
Gyönyörű a babasarkod.
nekem még nincs összerakva semmim...mivel nem vagyunk kész semmivel :(
Limo-nak teljesen igaza van! :wink:
Évi-örülök,hogy elvagytok...jól vagytok.
Ircsi....jó hogy jó helyen vagytok!!! irigyellek
Szilvi-te se gondolj ilyenekre....persze ezt könnyen mondom-nekem is vannak hasonló aggájaim/félelmeim
Szerintem ez így a szülés közeledtével "természetes" aggodalmom.

Clárika? Tünde? Mares? Vanilla?

Elkezdett keményedni a pocim tegnap...(kicsit le vagyok maradva keményedés ügyileg) :wink:
Persze ez nem baj!
Gergő nagyon feszeng odabent és nagyon sokat csuklik édesem! :( Úgy sajnálom ilyenkor.

Legutóbbi vizsgálaton C0 voltam.
Most kedden (29-én) kiderül változott-e valami.

Vagy ma este vagy holnap reggel megyünk ki a házhoz...csináljuk ami kell!!!
Öcsém is lejön szombaton segíteni...egy hétre...Remélem befejezzük!!!

Majd még bekukk....

Bocsi ha valakit kihagytam :(

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?