A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Sziasztok!

Geo, az a John, Kate és a 8 gyerek c. műsor, ugye? Azt én is szoktam nézni, tök jó! Meg a Szuperdada. Sokat lehet belőle tanulni gyereknevelés ügyben.

Hát, nálunk megy a szopi, éjjel kétszer kelek hozzá, aztán reggel fél8 körül ébreszt. Nem is olyan vészes.
Nekünk a kis hasa hámlik, ezért áttértem a köldökcsonk hintőporozása helyett az alkoholos fülpucolózásra, hátha a félreszóródó hintőportól száradt ki a kis hasija.
Jó lenne, ha a csonk már lepotyogna, mert utálom kezelni, Apa meg nem is hajlandó még nézni sem. Még jó, hogy van anyja a gyereknek. :)

Vok, köszi a választ kendő ügyben, még megbeszélem Apával. Amúgy milyen árban tudnád megküldeni postaktg.-el együtt, és színek milyenek vannak?

Kép
jenny29
Mór

Geo!
Azt én is láttam. Na, én ott szerintem idegrohamok és görcsök formájában bírnék létezni. :D
Hanna úgy,hogy egyedül volt, úgy is lenyelt egy 5ft-ost. 1 méterre se álltam tőle. Hogy a búbánatban lehetne ennyire odafigyelni 8 gyerekre???? Áááá, esélytelen...

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok,

Luna, igen az valóban más, ha az ember önszántából dönt, hogy egyedül neveli a gyereket, mint az ha a házastárs a munka miatt nem tud úgy részt venni ahogy szeretne. Arra már én is gondoltam, hogy késöbb amikor már nagyobbacska lesz úgy alakítom a napirendjét, hogy későn keljen és későn menjen ágyba. De per pillanat ez most még nem kivitelezhető.
Jesszus 2,5 órát egyhuzamban szopizni :shock: , hogy bírja ezt az ember lányának a melle :roll:

Heni, nagyon klassz a kép ahol a legényke mosolyog!!!

Vok, sajnálom, hogy nálatok a férjed nem segített neked pedig tudott volna :( , ez elszomorító.
Nálunk szeretne ő nagyon segíteni, meg részt venni mindenben, de ahhoz klónoznia kellene magát, hogy munkába is tudjon menni, meg velünk is tudjon lenni.
Tulajdonképp ha nem étterem és bár menedzserként dolgozna a hotelban, hanem sima felszolgálóként akkor már délután 4-kor hazaérne. A dologban csak az a bökkenő, hogy akkor fele annyit keresne mint most, az pedig nagyon nagy érvágás lenne.....

Nanetto, hát mit ne mondjak irigyellek, hogy a te a férjed veletek tud lenni! Hú nem semmi, hogy 6 km-t sétáltok a babával, nem is csodálom, hogy kidől és nagyon jól alszik :lol:

Tegnap mi is rendesen kidőltünk, mert délután 5-kor evett, aztán csuklott és nem bírt elaludni, aztán meg az álmosságtól nem bírt magával, végül 7-kor dőlt ki. Aztán fél 10-kor fürödtünk addig húzta a lóbőrt és hamiztunk (100 ml csúszott le neki) utána, megint csuklott :( , aztán meg a szemei ki voltak pattanva és nézelődött egészen 11-ig amikor megevett még 35 ml-t, mert megint elkezdte tömködni a kezét és persze be is ájult utána és hajnali 4-ig aludt!! :D

Koszmó kérdésben nem tudok nyilatkozni, mi eddig megúsztuk.

Ti mikor mentek-mentetek először a gyerkőccel bevásárolni szupermarketbe, vagy csak úgy vásárolni normál üzletekbe. Azt tudni kell, hogy itt nálunk szinte minden üzletben van légkondi. Mikortól lehet a gyerekkel buszra szállni????
Mert eddig mi csak olyan helyre mentünk, mint pékség-cukrászda, gyógyszertár ami zárt helység és más emberek is vannak, de ott max 5 percet töltöttünk el, meg piacon voltunk, de az nyitott és le volt takarva egy textilpelussal a mózseskosár a nap miatt.

A Szuperdada az nálunk is megy és én nagyon szeretem, én pl sok hasznosat tanultam és raktároztam el késöbbre, bár remélem nem lesz szükség az alkalmazásukra.

Azt hiszem én megzakkantam volna a jelenlegi helyzetemben ha ikreim lennének.....
Egyébként van egy nagyon jó ikres blog, imádom őket olvasni, ráadásul hármasikreki vannak a párnak, ha valakit esetleg érdekel itt tudja őket olvasni: http://nomi69.blogspot.com/
Vendég

Geooo, hat azert annak a parnak nem teljesen veletlenul besikerult az a 6. A nocinek ugyanaz a baja mint nekem, a PCOS...es ezert nem is kezeltek maskent, mint termekenyseg fokozasaval, igy lettek mar a ikrek is. Utan a kovetkezo terhessegenel is szedett valamit, attol lettek a 6-osok, es feljanalottak sot javasoltak nekik a redukciot, de o nem volt hajlando. Hat hogy hogy szetment szerencsetlennek a hasa tole, az egy kulon epizod.
Na de nem leanyalom az sem, nem kis vihart kavart botranyok utan - csakhogy jolinformaltak legyetek ti si :D - tavaly ev vegefele elvaltak am, es a no maradt a gyerekekkel. Es azert erdemes megnezni is a sorozatbol egy-ket reszt, es lathato, hogy miert ment ra erre akapcsolatuk... nem csak a sok gyerek miatt, de az a noci... na jo, amugy a gyerkekkel oke maximalisan, de fura egy termeszete van az mar biztos. Szoval voltak nagy bortanyok, hogy a no allitolag a testorevel, a pasi meg fiatal nocskekkel, a pasi resze tuti igaz is, a noet nem tudom, a minap lattam vele egy epizodot a valas utanrol, hogy hogy van mint van, nos o ott cafolta a testoros dolgot... szoval ki tudja. Annyira amugy mar nem is picik a hatok sem... mindenesetre egy agyrem szerintem az egesz :) Annyira latszott es meg a szuloknek is megfogyelheto volt, mennyire hianyzott (hianyzik azoknak a gyerekeknek a megkulonbozteto figyelem, mert mindig csak csoportban vannak, vagy legalabbis legtobbszor. Az oke benne, ogy van sok teso, lehet jatszani, tiszta ovoda, de az egyeni odafigyelesre sajna megugy sem jutott nem hogy eleg hanem neha meg keveske sem, hogy azert jo sokan segitettek nekik, meg ha nem is 24 oras segitseg formajaban.

Na enyim gyerek meg ugytunik kidugult, azota is kakil magatol, bar neha sikit hozza :) Ujabb felvonashoz erkeztunk a sajat szappanoperankban, most az van, hogy ha lehet orakon at is enni, akkor minek elkapkodni fel orara. Tegnap delutan ugye volt 2,5 ora... utan aeste 10-tol 12-ig megint kisebb megszakitasokkal egy adag... emellet felket 3-kor meg fel 6-kor... majd aztan nyolctol kb most haromnegyed 11-ig megint csak ettunk meg ettunk. Illetve en nem, en eheztem, majd most megreggelizem :) Evett, nyomott, betojt... hurrrrra!!! majd rajott, hogy ami fent bement alul ki is jott, utana kell tolteni... es toltottunk, es toltottunk es toltottunk... ez valami embertelen amugy. Raadsul tuti rossz a technikaja, nem kapja be elegge es ettol faj ez nekem, bar nem mindig... jahaaaajjj
es van aki tenyleg tudatlanul vagyik ikrekre :)

luna6

Ja Nikvik... 2,5 orat egyhuzamban nem lehet szopni :) Ez ugy megy, hogy mondjunk egyben fel ora... aztan ember azt hiszi kesz, leveszi... rajon 3-4 perc mulva, hogy egy fenet kesz... vissza... ujabb 20 perc... kesz... fenet kesz, vissza... na jo, csereljunk mellett...30 perc, kesz nincs kesz, vissza :D:D neha kozben lehet pisilni egyet, vagy beirni a forumra, aztan elhatalmasodik a helyzet es kezdodik elorol ujra :)

luna6

Halihó!
Ezt írta Folti 10kor:
"...Még semmi nem történt, reggel megint rosszul helyezkedett, aztán uh-on kicsinek mérték, doki fontolgatta a császárt, végül most mégis ehetek, és majd szól hogy döntött :-x..."

aztán most 1kor pedig ezt írta:
"Megvan a döntés :-) reggel 5kor megyek le a szülőszobába, 6-kor jön a dokim és indítja!..."
Vendég

Na akkor drukkolhatunk Picureknak!! :)

Enyim gyerek meg veeeegre alszik, delben hagytam abba vegul a reggel 8.-kor kezdett szoptatasi korforgasomat :) Lassan majd arrol fogok beszamolni, hogy en 3x szoptatok egy nap, deleott 8-12-ig, delutan 3-6-ig majd este 10-11 kozott, plussz ket ejszakai keles a fennmarado idore :D:D

luna6

Vok, próbálkoztunk vízzel, egyelőre sajna nem megoldás. :(
Tegnap este meg 9-től éjfélig ettünk, mert volt közben egy akkora bukás, ami inkább hányás, szerintem még az ebéd is kijött, aztán persze kellett a pótlás, mert üres volt a pocak. Meg persze a csuklások, jajjjj, már nagyon utálom.
Ranschburgot küldtem, remélem, a Te címedre. :)
2 órát bír a pelus? Húha, ez meglepett. Az nekem elég kevésnek tűnik. Akkor fel kell kelteni álmából pelust cserélni?
De édi Alex is a kádban.

Nikvik, én egyedül is szoktam fürdetni Lénit a vödörben. Az első pár alkalommal azért nem bántam, hogy van segítségem, de már simán megy egyedül, csak meg kell szokni, bele kell jönni.
Tápszer: nálunk a kórházban is 1 nappal!!! előre meg volt csinálva a babák adagja és azt mondták, nyugodtan lehet otthon is így, a védőnő is ezt mondta, én az elejétől fogva úgy csinálom, hogy forralok vizet, lehűl megfelelő hőmérsékletre, megcsinálom az 1 napi!!! adagot, kiporciózom a kisterilizált üvegekbe és megy a hűtőbe. Aztán amikor evés van, előveszem az egyik cumisüveget a hűtőből, belerakom a gyorsforralóval felforralt vízbe néhány percre így üvegestől és mehet is a hami, melegedés közben meg pelenkázás stb. Ez így kb. 3-4 perc. Ez így szerintem nagyon szuper és mivel a kórházban, ahol azért mégiscsak tömve van koraszülött babával az osztály ez a bevett gyakorlat, így én sem félek így csinálni.
Jaj, de tündéri a fürcsis kép. És ez a "PICNIK" nagyon jóóó.
Kakilás nálunk is hasonló! :)))))
Sajnálom, tényleg nem lehet könnyű így egyedül. Nálunk párom 4 hétből 3 hétig éjszakás, így estétől hajnalig egyedül vagyunk, én ezt viselem nehezen. Aztán ugye hajnaltól azért aludni is kell neki, így érdemben mi sem találkozunk olyan sokat, de azért persze többet, mint Ti. De majd jön a turista szezon vége és akkor tietek a világ.

Picur, akkor a Ti babutok születik az én szülinapomon. Úgy reméltem, hogy valakinek közülünk ezen a napon legyen meg a béjbije. Szorkulok akkor holnap hajnalban, úgyis akkor eszünk elvileg. :)

Heni, de cuki Gergő azzal a vigyorral. Én már annyira nagyon várom a mosolyt, de még nincs. Az elmúlt napokban amolyan félmosolyt kaptam, arra számítok, hogy holnap az lesz a meglepim Lénitől. :)

Geo, igen nyavaLYog.
Igen, jól mondod, én vagyok a futós és tornázós. De én már engedéllyel csinálom, ma 8!!! hetes Léni.

Hát én is megőrülnék, ha nem fórumozhatnék, nekem is a fórumos ismerőseim a társaságom és igazából nem is vágyom másra, nekem ez annyira jóóó és elég is. Lehet, hogy antiszociális vagyok? :):):)

KENDŐ: továbbra is mindenkinek ajánlom figyelmébe, csúcsszuper.

Ma este mérlegelünk, kíváncsi vagyok. 3560 grammra tippelek.

Kép

Kép
***csilla***

Ti be tudjátok állítani, hogy ahányszor megnyitjátok a Kedvencek közül a topikunkat, mindig a legutolsó oldalt hozza, azaz jelenleg a 172-et? Én se Explorer-rel, se Mozilla-val, semmiféle beállítással nem tudom megcsinálni, és a tököm kivan vele, hogy fél óra, mire újból odaérek.

A másik kérdésem: lehet adott hozzászóló hsz-eire szűrni?

Kép

Kép
***csilla***

Ja, azt nem is írtam, hogy voltunk ma a szokásos szemészeten, és csak 2,5 hét múlva kell menni legközelebb, elhagyhatjuk az E-vitamint, minden rendben van érrendszerügyileg, viszont a tenyésztés jó szar lett, így most egy speckó, külön bekevert szemcseppel óránként!!! kell 3-4 napig csepegtetni. Hát éljen...

Kép

Kép
***csilla***

Sziasztok!

Csilla, esküszöm most kicsit téged is irigyellek a tápszer miatt, meg Nikviket, meg persze alapból mindenkit aki csak szoptat.
Nekem annyira fárasztó ez, hogy előbb mérem, szoptatom, mérem, elkészítem (vagy anyu) a megfelelő adagot, és kapja a tápot. Ez így nagyon fárasztó.

Meg amúgy is, nem is tudom az ember meddig húzza kialvatlanul. :) Nappal eddig még nem sikerült aludnom, úgy látszik mégsem vagyok elég fáradt...bár ma a baba nem aludt hajnali 4-től jóformán semmit, egészen fél 2-ig. Fájt a poci, aztán volt itt a gyerekorvos, aztán nyűglődött az ágyában, szóval a mai nem nem volt olyan könnyű, mint a tegnapi. Remélem holnap megint könnyebb lesz.

Nekem egyelőre itt van anyukám segíteni, de holnap elmegy, előre fosok, hogy mi lesz Velem nélküle, mert házimunkából ma pl. semmit nem tudtam megcsinálni, de még zuhanyozni is csak a segítségével tudtam, addig lefoglalta a babát. (vagy ilyenkor más hagyja sírni?)
Párom délelőtt dolgozik, délután itt van, de eddig inkább csak kisebb dolgokban segített, néha Ő ad tápszert, büfiztet, ilyesmi, de remélem hamarosan kicsit több dologban is részt tud venni.

Na, megyek is, lassan fürdetés lesz.

Ja, és végre leesett a köldökcsonk!! :D

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

azt irja a kisokos Csilla hogy 6 hét után már tudatos a mosolya a babának! nekünk még 2 hét az!

az éjszakánk nekünk sem volt túl jó de nem panaszkodom! az a baj hogy a fogfájás az álmatlanság keveréke hogy babu csak engem akar és a szopizás - 100 milli alatt abba sem hagyja és 2 óránként eszik eléggé kiveszi az erőmet! ma meg nagyon szar a napom mert megtudtam hogy a könyvelő el sem kezdte megcsinálni a gyást és igy hiába is várom még alá sincs irva ki sincs töltve fasza!!!!! úgyhogy ma elkezdtem magam megcsináőlni mert kiborultam persze mostmár ő is "csinálná" hát kössz! de amit ő tőlem kapott!!! nem rakta zsebre!!!! na mindegy grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

holnap fél3-ra megyünk szájsebészetre fogat húzni ez a másik rettegés hjogy flottul menjen - baba éhség ilyesmi mert ugye az egész család kénytelen menni mert a váci utcába megyünk és oda párom visz és igy a babát is vinni kell! szóval nem lesz egyszerű főleg a kánikulába tisztára kivagyok de muszáj kihúzni nincs más út nagyon fáj féloldalasan eszem szóval nyomasztó!!!!!
úgyhogy gondoljatok rám

Luna: nem semmi a szoptatásod! én emlékszem hogy a kórházban szó szerint 24 órát a cicimen volt úgy basztak le a szoptatósok hogy tönkreteszem a bimbóm! :-) de hát mit csináljak! lett is tejem :-) kitartás!!!!!

Nyuszi szerintem az energiád azért ne emészd fel - szükséged van arra még máskor is - szóval ha nagyon nem megy a szopizás akkor majd tápszert kap! a köldökcsonkhoz gratula :-)
ma semmit nem csináltam és már 5 óra döbbenet!!! mindjárt kezdődik megint az este! :-) jaj - jaj!
babát fél 6kor vinném sétálni de nem tudom nincs-e még mindig ahhoz meleg!!! de a levegőt meg úúúúgy imádja bekábul rögtön!!! meg nekem is kell egy kis kimozdulás mert zizi leszem! :-)
Vendég

Nanetto, en anno Mancival is nagyon.nagyon sokat vergodtem a szoptatassal extrem modon (az elsovel meg ugye meg olyan szinten mellgyulaztam ami ritka, hogy meg is operlatak a bebi mellett) es most is meg csak az elejen vagyunk.
Ma addig sivitott meg uvoltott mig minden meggyozodesem es eszerv ellenere odaadtam naki a meglevo lefejt 40 ml anyatejet, bapuszilta... sikitozott kicsit utana de vegul a karomban egy fel ora alatt csak elaludt. Ehh nem ertem en ezt... van tej (egyelore, Mancinal elment nullara, szoval eddig jol allok) szophat is, ezer eveket es megsem telitodik... oke, nehezn jon, nem erzek tejleado reflexet sem (nem is erzi persze mindenki) nem spirccel, nem folyik magatol...szoval melo van vele a legenynek. Raadasul mostmar szinte biztos vagyok benne, hogy rossz a technikala es azert faj nekem a bimbo es sebesedik, meg a bimboudvar odemasodik idonkent. De nemigen tudom ezt hogy korrigalni, mert meg az LLLis csak olyan praktikus tanacsokat ad, ogy nagyra nyissa a gyerek a szajt... hat majd kuldok neki taviratot :) Meghogy biztositsam, hogy az egesz mellbimbot bekapja, vagyis az udvarat is... hat jo, errol en nem tudom meggyozni, pedig probalom... meg szopas kozben huzzam le az also ajkat es nezzem meg latszik e a nyelve. Basszus, az also ajka sem latszik, nemhogy lehuzni meg nyelve...
ahhh... mondjuk mire is szamithattam volna, eljatszoadoztam mar a szoptatas temajaval egyszer sok hetet (nehany honapot) most sem lesz ez maskent :)

luna6

Csilla, köszi az ifót a tápszerről. Hát ha belegondolok, kb ugyanannyi idő ha frissen készítem és akkor is ha előre és utána melegítem.
Hát a turistaszezon vége... az még kerek 4 hónap! :cry: :cry: A hotel november első napjaiban zár :cry: :cry:
Szegény Léni úgy sajnálom, hogy most 3-4 napig óránként akár a legédesebb álomból fel kell zavarni őt a szemcsepp miatt. Csak legalább segítsen is az csepp!

Nyuszika kitartás! Akkor sem lesz baja a lányzónak, ha csak tápszert fog kapni. Én a helyedben nem szoptatnék egyáltalán, hanem inkább lefejném előre és üvegből adnám neki oda. Akkor méricskélned sem kellene, hogy mennyit szopott, hanem az üvegen látszana kerek perec. És utána még pótolnád a hiányzót tápszerrel.
Na ezért majd mindjárt kapok a szoptatós lányoktól, hogy mit ütöm bele a szoptatós témába :oops: :roll:
Én egyébként akkor szoktam zuhanyozni menni amikor látom, hogy elég jól bealudt, persze még ekkor is megvan az esélye, hogy akkor sír fel amikor csupa tusfürdő vagyok, de eddig még szerencsére nem fordult elő. Vagy akkor menj zuhanyozni amikor a párod is otthon van és addig ő figyel a babóra.

Nanetto, hidd el sokkal jobb lesz neked anélkül a fog nélkül!

Valakinek valami véleménye a szupermarketezésről, meg a sima vásárlásról (ruha üzlet stb.), tömegközledésről :?: :?: :?: Ti mikor kezdtétek/kezdenétek/kezditek :?: :?: :?:

Bár ha minden igaz ma vagy holnap jön a gyerekorvos a szokásos havi vizsgálatra, majd őt is megkérdezem, de kíváncsi vagyok a ti véleményetekre is!
Vendég

Jesszus Luna nem irigyellek egyáltalán!
Valami olyasmi probléma lehet mint ami nekünk volt az elején és azért kellett a pic-en maradnia, hogy megtanítsák enni. Na úgy megtanították 4 nap alatt, hogy most meg úgy szorítja a cumit, hogy alig bírom kihúzni a szájából evés közben büfézés előtt.
Vendég

Hajrá Folt! Aztán már Te jössz Geoo, kitartás!
Én megint nem tudok írni, ma valahogy kevesebb a tejem :( Szendike meg nyűgösebb (lehet, hogy nem is függ össze, de én totál a szívemre veszem persze) úgyhogy ma a projekt a tejcsinálás... :/

A tommyTub-ot még mindig kettesben használtuk a férjemmel, még annyira nem vagyok rutinos, mint Csilla... ellenben nem tudom, mennyire vagyunk jó napirenden azzal, hogy így az esti fürdés sokszor 8-9 közé esik, hiszen várjuk haza a férjemet vele. (Nik!) Én úgy oldom meg, hogy előtte lévő szopi után Szendével trécselek, játszom, nem teszem le aludni, hacsak nem kifejezetten igénye... akkor már eleve fárad, aztán fürcsi, aztán szopi (kb.21.30), és utána jól becsomagolva (kezecskéi bugyolálva a pokrócába) megy a bölcsőbe, (akkor már van vagy 22 óra, vagy még később is). Így rögtön beájul, és eddig minden éjjel egyszer kelt, szopi, majd alszik is vissza. Nem bánnám, ha ez a jó szokása megmaradna. De lehet, hogy a késői fektetés nem a legjobb dolog, nekünk így alkult ki, így tudom megoldani, és egyelőre alkalmazom.

Na, megyek, megint szopi...
detti_10

Geo veled mi újság ma??? Szokatlanul csendben vagy :?: :?: :!: :!:
Vendég

ja a lenyeget nem is irom :) jott a szomszed - emberemmel osszefutott es amugytok kedves anyam lehetne no - hogy megnezheti e. Peersze, eppe kendobe tettem, mert mar elegem volt az uvitasbol. Huu es szereti ezt? Kerdezte... ez volt az elso kendos felkotese :) amugy elhallgatott benne... es hat mondtuk, hogy epp uvolt mert tej stb... es jott a hasznos meglatas, hogy attol meg, hogy van tejem nem bioztos hogy az eleg laktato, es lehet rossz minosegu es nem eleg a gyereknek, mert neki is ez volt, meg annyi ismerostol hallotta, es az nem jelent semmit, hogy a Mancim 15 honapig szopott es neki jo volt, mert most lehet, hogy nem :D:D
aaaaa, pont ez hianyzott meg a mai napombol :D

luna6

Nikvik,
olvaslak titeket, meg minden, de olyan fáradt vagyok, meg izgatott, hogy írni nnem igazán tudok... :)
Vendég

Nanetto, de Léna 8 hete ilyenkor ebben a percben már fél órás volt ám! Szóval a mosoly már jöhetne, de azzal is tisztában vagyok, hogy "igazából" még csak 1 hetes lenne és azt mondják, hogy ilyesmi dolgokban meg fog mutatkozni ez a mínusz 7 hét. De azért nagyon várom és kimondva, kimondatlanul, azért aggódom, hogy nehogy valami más miatt legyen ez a mosoly hiány, meg egyéb dolgok.
Ami még nagyon aggaszt az a kézremegése. Már kevesebb és nem olyan ijesztő, mint egy-két hete, de azért még van sajna. Az idegrendszer fejletlenségére fogják, de az engem nem nyugtat meg. Holnap gyerekorvos (vérvétel-tudom, már írtam, de úgy izgulok), majd rákérdezek megint.

Geo, én is pont hiányolni akartalak. Olyan sokat gondolok Rád.

Luna, na, akkor megvolt a mai jótanács is.

Detti, nálunk volt fürdés este 10-kor is, ha úgy jött ki a lépés, ne aggódj! Úgyis beáll előbb-utóbb a napirendje a kis Szendének. A vödrözést meg meglátod hamarosan egyedül is simán kipipálod.

Nik, én nagyáruházba még nem vinném, kisebbe talán, ahol azért nincsenek olyan sokan. A busz is kétesélyes, mert pl. kendőbe eldugva néhány megállót még utaznék asszem, de túlságosan szabadon (babakocsi) hosszabb útra még nem.

Jaj, kendős történet:

1. idősebb nő odanyúl a kendőhöz, kihúzza az anyagot, hogy belásson, megkérdezi közben, hogy van-e benne baba, hány hetes és hogy ennyi idősen miért nem fekszem még?!?!? Ááááááááááá.

2. fiatal anyuka: ugye kap azért levegőt? Nem wazze, megfulladt már. Pffffffff.

Most voltam futni, hát jó meleg volt, de még mindig elviselhető azért, csak melegebb ne legyen.

Juhéééé, mindjárt kel a béjbi és mérlegelünk, alig várom már.

Kép

Kép
***csilla***

Na, én meg kezdek magamhoz térni. Végül is már ideje :lol:
Ma voltunk szemészeten a Péterfyben, jó sokáig tartott és jól megkínozták szegény Bencét.

Aztán itthon tudtam megint aludni egy kicsit, amíg párom vigyázott Lilire. És ami a lényeg, tegnap is, meg ma is fürödtem!!!! Én annyira utálok zuhanyozni, hogy el sem tudom mondani. Úgy emlékeztem, hogy fürdeni csak 6 hét után szabad, de tegnap a neten azt olvastam, hogy ez már elavult nézet, ha jól ki van mosva a kád, akkor szabad. Úgyhogy már 2x is élvezkedtem. És nagyon jót tett. Cicimnek is. Jól belemerültem és kilazultak, megmasszíroztam őket és már egész jók. Na jó, azért a tökéletestől messze vannak, főleg a jobb, de azért alakul. Tegnap este mondjuk utána kidőltem, majd megfagytam, azt hittem lázas vagyok. De aztán reggelre javult a helyzet.

Nik, mi voltunk ma is vásároltni az Intersparban. Nem tartott túl sokáig, és végül is nem egy óriási üzlet, de azért mégis csak bevásárlás volt. Mondjuk a hűtőpultos részt kikerültem, mert ott nagyon hideg szokott lenni. Ráadásul Lili is ott volt, úgyhogy így két gyerekkel elég macerás volt, már a kocsi tolása is nehezebb volt, mint 1 gyerekkel :lol:
De mi minden nap megyünk kis üzletekbe vásárolni, ez volt az első ilyen nagy.

Én Bencét mindig egyedül fürdetem, most rendeltem is olyan szűkítőt a kádba, amilyen Niknek és Voknak van, talán úgy egyszerűbb lesz. Igazából azért mentünk az Intersparba, de nem volt, úgyhogy a vateráról rendeltem most.

Luna, kitartás, nem irigyellek továbbra sem szopi ügyben.

Nanetto, gondolok rád holnap fogilag. Én rettegek a fogorvostól, de utána biztos megkönnyebbülés lesz és jobban leszel.

Geo, már csak 1-2 nap és te is babázni fogsz. És akkor leszel majd csak igazán fáradt :wink:

Mikor lesz a babatalálkozó? Augusztusban már mindenki babája elég nagy lesz hozzá. Csak azt sajnálom, hogy sokan nem tudnak eljönni majd rá. Luna, biztos nem akarsz hazautazni?? Jó, csak vicc volt, de jó lenne.

Kíváncsi vagyok a ma éjszakára, mostanában az első 2-3 szopi után visszateszem Bencét az ágyába, aztán utána már marad mellettem. Így nincs igazából hosszú procedúra az elalvással. Lehet, hogy rászoktatom így a "rosszra", de nekem most így egyszerűbb, nem vagyok ideges és annyira kialvatlan.

Kép
Kép
hari

Nic: én még nem vinném buszra - de én a bkv-ból indulok ki - lehet hogy nálatok jobb a helyzet (higiénia büdös szagok emberekből stb.) és nagy bevásárlóközpontba sem! de ez az én véleményem ... én ilyen könyvről könyvre típus vagyok ahogy vok egyszer nagyon is jól látta ezt :-) ... szóval én biztos várnék a 2. hónap végéig 8 hetes koráig akkor már biztos erős hurkás bírja az immunja! :-)

így is rettentően szomorú vagyok hogy holnap a belvárosba kell mennia fogorvos miatt délután a kánikulába és fosok baba hogy birja! ahhhh tisztára kész vagyok!!!!
találtam a peg perego-hoz napernyőt de nem tudtuk még felszerelni úgy hogy a babára ne süssön a nap szóval lehet hogy pelust csipeszelek fel ... nem tudom de meg kell oldani hogy nap ne érje!

szétcsiptek a szúnyik! baba kidőlt a szopi után a nagyágyban a szopis helyzetben alszik cuuuuki!

Luna. hát nem semmi amit irtál basszus!!!!!

Csilla én nem is tudtam hogy igy kell számolnod a heteket!!!!

Detti neked is kitartás

geo: látod Dávidot már mindenki nagyon várja mint az első babát anno :-)

a talit én vénasszonyok nyarára gondoltam! ... akkor nincs kánikula nagyok a babák jobban mobilisak vagyunk de ahogy ti gondoljátok ... :-) tényleg jó lenne összehozni!
na megyek ruhákat vasalni - de nincs kedvem fuhhh :-(
Vendég

Nik!
Most ne olvasson az, aki nem akar sokkot kapni... :D
Hát, én Hannával már 1 hetesen voltam vásárolni Auchenban.
Alex még nem volt 1 hetes, amikor leléptünk vásárolni egyik reggel.... Hanna 5 hetes volt az első BKV-zásunkkor. Én ilyenben nem vagyok egy féltő típus.

Nanetto!
Az immunrendszere nem a hurkáktól függ :D:D De édes volt :D:D:D
És NYUGI!!! A kicsinek semmi baja nem lesz, hiszen Te ott vagy. Van nagyobb méretű tetera pelus, olyat érdeme ilyen utak miatt beszerezni. Nekünk is ez van a babakocsin és van 1 a hordozóra. Amit tudok ajánlani: tetra pelus a hordozóba és 1 szál pelus a gyereknek. És tegyél be még 1 tetrát, ha hűvösebb lenne betakarni. Így nem fogja agyon melegíteni a hordozó. Azt tudni kell,h ogy az hátulról nagyon melegíti őket.

Hari!
Na, én fürcsivel nem vagyok ennyire vagány. Én mindig is érzékeny voltam a fertőzésekre és ezért nem igen ülök még bele. Ezen kívül még mindig vérzek egy picit...
Kettővel vásárolni az izgi. Hannéval nagyon jó volt így barbikat nézni :D:D De szerencsére hamar túljutunk az Auchenon :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Aron holnap lesz egy hetes es megyunk.. bar nem shoppingba szerintem, de a dokihoz menni kell a belvarosba be a rendelobe, parkolohaz, utcan grasszalas :) Mancival is mentem egy hetesen, szinten a dokinenihez, Bp belvaros... gyalogosan, de ra tan egy hetre mar tuti BKVztam is, merthogy autonk nem volt :)

luna6

Hari,
valóban nyugtat, hogy már csak max 3mat kell aludnom :lol:
de ez így, már sz@r...
mert az oké, hogy végigvittem a 9hónapot, láttam ahogy fejlődik, meg minden, de most meg már csak lustizik odabenn, nekem meg megy szét a hasam, óránként járok pisilni este, nem tudok egyik oldalamról a másikra feküdni, stb.
olyan, mintha ezt már nem is lenne miért csinálnom. mert majd ha a gyerek kelt fel éjszaka, az azért más, minthogy az, hogy meghalok a hasamtól, és állandóan kennem kell, meg csak eszek, és várok, és semmi. attól is elfradok, hogy létezem... :oops: :D
és szerintem nem is lesz semmi, csak péntekn az indítás :cry:
az előbb hívtam a szülésznőmet, hogy mehetünk e CTG-re, az első mondta: fájások vannak? hát mndom nem... :x
ja, és a dokim most ment műtőbe, illetve tele vannak a szülőszobák, szóval olyan 1körül kell majd csak mennünk... de hogy ez is minek???? :roll:
ááá inkább abbahagyom, mert a végén még TÚLsajnálom magam... :oops: :D

babatalálkozó:
figyeljétek meg, nekem még augusztusra sem lesz gyerekem...
nade a viccet félretéve :lol:
nekem jó az augusztus is, 13-án fog letelni a hat hét :x :twisted: :evil:
csak ne 20-29 között legyen, mert akkor megyünk a Balatonra...
tök jó hogy azt hittem, hogy addigra már bőven 2hónaposak leszünk :?

na megyek idegesíyteni a férjemet, már úgyis csak arra vaygok jó...
Vendég

Sziasztok!

Geo, kitartás!! Ha már tudod az időpontot, fél siker. :D

Foltiról nincs hír? :roll:

Luna, Vok, jól nyomjátok, mi még csak az erkélyezésnél tartunk, aztán elvileg holnap lesz egy mini séta 3-asban a parkban, mikor már hűsebb van, remélem élvezni fogja. (Lehet fürcsi után sétálni? Na nem közvetlen utána, de mondjuk pár órával?)

Nekem már a tegnapi/mai éjjel kicsit jobb volt, sikerült napközben, este kicsit ráaludnom, most a reggel volt nehéz, mert nem akart visszaaludni evés után, de hasra tettem, és így alszik mint a bunda, még most is. :)

Kezd visszatérni az önbizalmam, tegnap, tegnapelőtt kicsit bőgtem, pánikba estem, hogy mi lesz velünk. :D

Geo, Én is alig várom a két hónapot, szülinapomon lesz kereken 2 hónapos, remélem kicsit már kivihetjük a Borhétre késő délután "ünnepelni". (Bár már ott tartanánk, ilyen kicsinek olyan ijesztőek még :D )

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Lányok, nem kell ám félni attól, hogy baja lesz, ha ilyen szuper remek időben kiviszitek őket. Menjetek és sétáljatok. Úgy öltöztessétek, ahogy nektek is jólesne lenni. Ha ruha nélkül, akkor úgy :D Nem annyira nebáncsvirágok ám a törpék. Bazi sokat kibírnak. :D

Nyuszi!
Akkor viszed sétálni, amikor akarod. :D:D A fürcsinek igazából annyi lényege van,h ogy rituálé legyen belőle és tudja, ha fürcsi, akkor utána alvás jön. De ha ez néha felborul, az se nagy gond.
Mi pl tegnap nem is fürdettük Alexet, mert szopizott 19 óra fele, majd nyűglődött, beraktam kendőbe, lementünk az udvarra, nyírtam egy adag füvet és 9 fele feljöttem. Aludt, nem keltettem fel... gondoltam majd éjfél körül úgy is kel... hát nem :D:D Hajnali 3ig nyomta :D És nagyon is túlélte, hogy nem fürdött :D:D Én meg nagyon jót aludtam :D:D:D

Geo!
Jajjjj, nagy megértem, hogy ki vagy!!!!
Az nst meg nem azért kell, hogy indul-e a szülés, hanem hogy jól van-e Dávid.... KITARTÁS!!!!!! Már nincsen sok hátra.
Azért próbálkozhatnátok apával egy kis actionnal... a spermium a legjobb tágító a földön... :D:D És legalább Andris is jobban érezné magét egy picit :D:D

Luna!
Még nincsen infóm, tegnap nem tudtam beszélni Coryval, de ma elkapom...

Eszter
Kép
Kép
vok

[quote="geooo"]o írta:geooolyan, mintha ezt már nem is lenne miért csinálnom. mert majd ha a gyerek kelt fel éjszaka, az azért más, minthogy az, hogy meghalok a hasamtól, és állandóan kennem kell, meg csak eszek, és várok, és semmi. attól is elfradok, hogy létezem... :oops: :D

Ooooo de meg milyen mas lesz!! :D:D:D Csak akkor eszedbe ne jusson, hogy barmekkora volt is a pocak (tenyleg irto macera volt nekem is a vege mar, azert is mentem bele konyebben az inditosdiba) megis mennyire mas volt :D:D:D

Ma ejszaka: eves 11-kor... majd mire lefekudnek es vegre alszlom, ismet .. talan fel egy lehetett. Szoval szoptatas, kidoles, agyba be. En is agyba be, majdnem elaludtam, szal 10 perc lehetett kb, gyerek kitalalta, hogy meg ehes... na mondom itt van akkor az ideje a delutani tartalek tejnek... melegitem, adom...harmada belement, hasfajas, erolkodes, rotty... oke, sikerelmeny, peluscsere (uvoltes, ez a gyerekem utalja a pelenkazast, ilyet meg nem lattam) visszacsatlakozas a uvegre... szlopa, erolkodes rotty :D:D:D dupla sikerelmeny, bar en mar soknak iteltem meg ezt igy hajnalban... peluscsere, nemi uvlotes es a maradek par korty tej bekebelezese... szemek kipattanasa, de immaron total bekeben... ugyhogy meg jott egy fel orank, amikor megtanultuk elorol es hatulrol a 'csicsijja-babaja' kezdetu orokbecsu mondokat (tegnap mar karomkodast is tanult delutan magyarul, ejszak a mondokae volt :D) majd lassu folyamatban atcsuszott vegre az almossagi hataron :)

Tenyleg egeszen mas, ha mar a gyerek ebreszt ejjel es nem az, hogy nehez atfordulni :D

luna6

Eszter, ok... most visszavaltottam a regi pozituramra a bolcsotartasbol, es igy valamiert (nem ertem en sem, akkkkora volagrengeto kulonbseg nincs) szerintem jobb a huzata a ... na akartam irni, hogy a csajnak, szegenyt mar tobbszor lecsajoztam, meg erre all az agyam :D szoval jobb a huzata mukikamnak es mintha kevesbbe is fajna... persze nem ez az idealis de jobb.

Na es akkor hanyaganya... te tegnap nem furdetted? Enyim retkes mult csutortok ota :) Hazajovetel elott a szuleszno megfurdette, aztan mondta, hogy mig csonk van nem usztatjuk... nos vasarnap delelott elveszett a csonk is, de egyszeruen meg nem volt ra azota sem erkezesem, hogy furdetest csinaljak. Most kepzeljetek milyen retkes lehet a gyerekem mar :) Na de majd ma!! asszem :D:D

luna6

Luna,
a tied is a sárban fetrengett, mi? :D:D Az enyimet alig bírtam kihozni onnan... :D:D:D:D
Én is rendszeresen le cicáztam eleinte... :D:D Aztán megszoktam, hogy maradt a manó :D Az ment Mancinál is (ami nálunk egyébként a Manó cica rövidítése, csak hogy tudd :D:D)

Mondtam én,hogy póz... :D De nem vagyok okosabb egy cikknél, addig nem reklámozom magam... :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Picurral vajon mi lehet? Hajnalban gondoltam rá.

Geo, az NST tényleg a bébi miatt fontos, hidd el, van, amikor nagyon is jó, hogy ilyen sűrűn kell menni. Elhiszem, hogy már teljesen kivagy. De látod, milyen jó gyerek Dávid, mindennel megvárta a születést, amire kérted. Szóval csak fel a fejjel!

Nanetto, kitartás!

Vik, elindultál végül shoppingolni?

Nálunk is volt már két olyan nap, amikor nem volt fürdés. Én sem csinálok belőle problémát. Ha homokozóból jöttünk volna, akkor persze más, na de így, hát nem hiszem, hogy bármi baj származna belőle.

Nálunk hajnalban megint megismétlődött a vasárnap esti óriási bukás/hányás. Minden kijött, még az előző adag is szerintem és persze kezdhettük elölről, mert így kiürült a pocak. Azért aggódom, hogy mi a rossebb lehet ez, de ma megyünk dokihoz, majd megkérdezem. A védőnő azt mondja, aggodalomra semmi ok. Hát azért aggódom.

Kb. 3-4 napja tele van Léni feje kiütéssel, a karján is van egy-két darab, de a feje nagyon durván néz ki. Eddig olyan makulátlan volt a bőre, most meg tiszta pötyi. Ez vajon mitől lehet? Pici apró, kiemelkedő, olyan hegyes izé és körbe meg piros. És sok-sok. Még nem volt meleg, amikor elkezdődött, tehát tutira nem a melegtől van, meg a múltkori undormány kánikula alatt sem jött neki ki semmi ilyesmi.

A tippem súlyügyileg ezúttal nem volt jó, ugyanis 3630 gramm a drágám és ezzel szinte dekára pontosan megduplázta a születési (1820) súlyát. :)

Kép

Kép
***csilla***

Csilla, pöttyök lehet, hogy a melegtől vannak. Nekünk is olyan most, pedig mikor kijöttek még nem volt ilyen meleg. De ma mutattam a dokinak és ő is a melegre fogta. Ki tudja, azért figyeld, de állítólag magától elmúlik majd.

Fürdés: hát nálunk is volt már, hogy kimaradt és semmi baja a gyereknek... :lol:

Úgy néz ki nem kell a tápszer. Igaz nagyon szenvedünk a szopival, állandóan abbahagyja és sír, mintha nem lenne benne tej, de ha megnyomom a cicit jön belőle bőven. Ma megmérték és egy hét alatt nőtt 280 grammot!! Azt mondták az bőven elég, sőt. Úgyhogy ne aggódjak. Hát akkor nem aggódok, csak szenvedek a cicifájástól :lol:

Éjszaka megint nyűglődtünk, de már kezdem "megszokni". Persze ettől még ugyan olyan fáradt vagyok, de most már kezdem elfogadni, hogy ez megint egy ilyen menet lesz. Ki kell bírni, aztán majd lesz valami.

Geo, kitartás!! Ha nem akar kijönni Dávid, akkor te jöhetsz pocakosan is a babatalira :lol: Ami persze lehet szeptemberben is, én csak azért írtam az augusztust, mert már nagyon várom, hogy élőben is találkozzunk, legalább is, akik tudnak.

Vok, szerintem sem lesz semmi bajuk a babáknak, ha sétálni visszük őket, de azért Lilivel én óvatosabb voltam. Minden szinten. Emlékszem mit össze sterilizáltam, aztán akkora szájpenésze lett Lilinek, hogy csak na. Hát most nem igazán sterilizálok, de egyelőre hála a Jóistennek szájpenész sehol. Úgy látszik jót tesznek a bacik a babáknak. Legalább is egy szintig. Persze ez nem azt jelenti, hogy koszos dolgokat teszek Bence szájába, de most már csak lemosom őket forró vízzel.

Délutánra fürdőzést tervezünk Lilivel, bár nem tudom még hogy fogom kivitelezni.

Ja, fürdés még: Vok én már nem vérzek egyáltalán, és úgy voltam vele, hogy nekem megéri a rizikót, mert annyira hiányzott, hogy már majd megőrültem. Teljesen ellazulok tőle és mintha kicseréltek volna. Azért a dokinak nem fogom reklámozni. :lol: Bár mondom, én úgy olvastam, hogy ha már nem vérzek, akkor szabad, sőt javasolt. De persze ha te nem hiányolod annyira, akkor nem akarlak rábeszélni :lol: Én tényleg mondhatni rosszul érzem magam a zuhany alatt. De hát ez is emberfüggő.

Ma majdnem meglátogattunk titeket (Vok), csak aztán gondoltam lehet, hogy nem annyira örülnétek egy váratlan betoppanásnak. De jövő héten ha lesz ránk időtök, akkor vagy átmennénk, vagy ti is átjöhetnétek.

Luna, én is csajozom a fiamat. Hiába, a megszokás... De még szerencsére nem érti. :lol:

Kép
Kép
hari

Viszont képzeljétek, a párom végre megrendelte a kapunyitót!!! Ha megjött, csak fel kell szerelnie, ami nem tudom mennyi idő lesz, de utána már végre csak meg kell nyomnom egy gombot és kinyílik majd a kapu. Mert így azért elég körülményes két gyerekkel. Ja, mondjuk még ki is kell fizetni, de hát az már mellékes. Remélem azért anyós is ad bele, végül is ő is azon jár be, és ha nincs itthon a "távirányítója aki a fia", akkor neki is ki kell szállnia, amit nagyon utál. Úgyhogy ha jófej, akkor kifizeti a felét. Majd kiderül. Végül is mindegy, az örömömet nem fogja elrontani az sem, ha nem ad bele. Max. nem kap távirányítót :lol:

Kép
Kép
hari

Sziasztok,

Jesszus, nagyon köszönöm mindenkinek a sétával kapcsolatos tanácsokat :D !
Na hát nálunk azért nem bkv szintűek a buszok, az egyetlen probléma, ami miatt még inkább várok a buszozással az az, hogy mivel nálunk állandóan meleg van a buszokon is állandóan megy a légkondi és elég erősen....
Buszozni egyébként nem babakocsival, hanem kenguruval terveztem.
A bevásárló központok is kiesnek, mert itt nálunk olyan nincs. Itt csak normál üzletek vannak, bár a Zara, Prenatal, Gap és a Mothercare pont azok ahova mennék, azok 3-4 szintesek, de tágasak hála istennek.
Különben amíg terhes voltam addig én is olyan bátornak gondoltam magam mint Vok, és mondtam is páromnak én tuti nem ülök itthon két hétnél tovább. Aztán elöbb jött a lányzó és apa belémbeszélte, hogy valami baja lesz és besz@rtam én is, hogy majd valamit elkap, ha elmegyek pl bevásárolni vele :oops: :roll: .

Csilla, ma már voltunk szupermarketben, a hűtős részlegen csak gyorsan átszaladtunk, lekaptam a vajat, meg a tejet és már húztunk is onnan, a többi részen már normál tempóban haladtunk. Aztán még visszafelé kimentünk a piacra is.
A balkonon egyébként minden nap több órát kint van.

Tegnap este különben itt volt a gyerekorvos és per pillanat 52 cm, 3250g és 35,5 cm a fejkerülete. Vagyis 25 nap alatt híztunk 880g-ot, nőttünk 3 cm-t mind hosszra mind fejkerületre. Most már kezdenek kicsik lenni a legkisebb 0-1 hónapos rucik.
Ja és hason fekve úgy forgatjuk a fejünket az egyik oldalról a másikra, meg emelgetjük mint a vihar :lol: :lol: !
Megkérdeztem őt is azzal kapcsolatban, hogy lemehet-e városközpontba, meg az üzletekbe és azt mondta: Még nem mentem :shock: :shock: ?? Mondtam még nem. Erre nyugodtan menjek, nekem is jót fog tenni, hogy végre normálisan kimozdulok, annyit kért, hogy még ne busszal, hanem taxival menjek le.

Geo, ne érts félre, de örülök, hogy végre azt írod: fáradt vagy. El nem tudtam képzelni, hogy hogy tudtál ilyen pörgős életet véghezvinni szinte az utolsó pillanatig :roll: .
De kitartás, pár nap és te is a kezedben tarthatod Dávidot!!!!

Hari, szerintem nem fogod megbánni ezt a fürdetőszéket. Nem tudom Vok hogy van vele, de én imádom! Borzasztó egyszerű vele a fürcsi. Mondjuk és csak simán belecuppantom a nagykádba és nem engedek vizet mint Vok, hanem a zuhanyrózsával zuhanyoztatom a lányzót.

Luna, micsoda hanyag anya vagy te! Hagyod azt a szegény gyereket koszosan tengődni :wink:
Már nálunk is volt, hogy nem fürdött mert olyan későn ébredt, hogy akkor már nem álltam neki.

Nanetto, ne aggódj a törpék szerintem jobban viselik a meleget, mint mi. Különben nekem nincs a babakocsihoz napernyő, nem is tudom egyébként milyen felindulásból nem vettünk hozzá, mikor nálunk 365 napból 300 napon hétágra süt a nap :roll: :roll:
De feltaláltam magam, megoldottam egy textilpelussal. Ha jól tudom neked is olyan kocsid van mint nekünk, nézd így (ne ijdedjetek meg a lakásban nincs rajta csak a kép kedvéért tettem fel):

Kép
Vendég

Hari!
Jöhettetek volna! :D Max veszek fel gatyát :D:D Kb ennyi a zavaró tényező, ha ilyen melegben van itt valaki.
Viszont Hannának nagyon jót tenne Lili társasága... szóval akár a héten is megejthetnénk azt a talit, ha neked is jó :D
Fücsriben én is gondolkodtam, de bazi lusta vagyok felállítani a medencét.... meg aztán nekem kéne szórakoztatni közben Hannát, az meg kevésbé vonz :D

Enyim gyerek meg alszik és már szopiznia kéne. Majd szét durran a cicim. (a kisebbik, a nagy még lazán bírná...) Ő meg csak alszik...

Eszter
Kép
Kép
vok

Na en jol nem reagaltam a talis dologra.... van megis talan talan valami halvany remenysugar, hogy hazajutnek...de ha, akkor is csak es kizarolag szeptember elso fele jatszik, a madosikban kezdodik suli. Elotte meg eleg korai lenne talan. De ez meg csak elmelet.
Naaaaaaa itt a nagy orditas megint...

luna6

Nem is újságoltam:
Az anyaságit úgy döntöttem elköltöm, Ádámnak ha van állása, ha nincs. :D
Már nagyon régóta nem vettem magamnak cuccokat.
Így találtam 7000ért magamnak egy sport szandált (olyan, amit szerettem volna, pihe könnyű, mindenhol tépőzáras :D) és legnagyobb megdöbbenésérme 39es kellett, az én 38as lábamra... brühühü...
Vettem egy nokia 6303i-t http://www.nokia.hu/termekek/teljes-kin ... 3i-classic (ha már az 50ezres 6700 slide nem fér bele a keretbe) 8990-ért, meg egy nike táskát 5990-ért. http://www.tesz-vesz.hu/item1093748869_ ... izsak.html

És annyira boldog vagyok, hogy VÉGRE magamra költöttem és nem másra... általában magamat hagyom utoljára....

Eszter
Kép
Kép
vok

Vok, nem is írtam még, hogy én amíg Magyarországon laktam, addig Maglódon laktam születésemtől fogva. Gyál ahol Te laksz az meg egy köpésre van onnan.
Ez most jutott eszembe, hogy láttam a teszveszen a hátizsákod Maglódról lesz.
A telefon nagyon klassz, igazán nőcis. Én nokiamániás voltam egészen tavaly októberig, aztán a párom meglepett egy nagyon hiper-szuper telefonnal és az letaszította a nokiákat a trónról. De addig el se tudtam volna képzelni, hogy ne nokiám legyen.

Szerintem egyébként az embernek magára is kell költenie, gondolnia. Az jót tesz a lelkünknek néha.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.06.29 13:04-kor.
Vendég

10.10-kor megszületett picur babája Kíra, 2800 g, 49 cm.
Gratula nekik!!!
Vendég

Kép
Vendég

Csilla,
boldog szülinapot kívánok!!! :P
dokinál pedig remélem majd jól eloszlatják az aggodalmadat!!!

Most küldött Picur sms-t, és van hozzá képe is a pici lányról, jajj nagyon ééédiiiii!!!!! :P

Csilla,
esetleg tejkiütés? vagy tejkiütés az nincs tápis babóknál? :roll:

Vok,
szuper, hogy shopping-oltál :lol:
én majd tuti a nyaralásra veszek cuccokat, egyberészes, hosszúszoknyákat tervezek, mert az ápol és eltakar :P
Vendég

fhúúú...

reggel elhívtam a szülésznőmet, aki mondta hogy még ne menjünk CTG-re, mert a dokim műtőben van, NST-re ő meg nem tud kötni, mert nincs szabad gép. menjünk dél körül.

na ekkor megint elszakadt a cérna, megint bőgtem egy sort, de aztán aludtam, és jobb lett... :?

12re jött értem András. amikor beértünk a szülészetre, kiderült, hogy még mindig nincs szabad hely, úgyhogy a vizsgálóba kellett beüljek, egyedül, Andrásnak kint kellett megvárnia, mert oda nem jöhetett velem. na én ettől úgy elszomorodtam. eddig mindig velem volt. :cry: most meg ott ültem egyedül...

nade utána kimentem hozzá a folyosóra, és épp indultunk a dokimhoz az NST szobába, amikor szembejött velünk, és már húzott is magával vizsgálatra :?
András megint a folyosón ragadt.
viszont most szoknya volt rajtam és legalább csak a bugyit kellett levennem. :lol:
na és akkor néztünk egy méhszájat. gyerekek, egy centire, de NYITVA VAGYOK!!!! :lol: :D :D
és akkor jött az amnioszkópia.... :x
mert ha most kiderült volna, hogy DávidManó belekakilt a vízbe, akkor már ma indítottuk volna.
de szerencsére nem, magzatvíz teljesen tiszta.
most a vizsgálattól picit fáj a pocim, de kibirom, a lényeg, hogy már közeledünk :lol: :D és a zsinór sincs bébi nyakán, úgyhogy így azért már könnyebb várni, hogy tudom, már egyre közelebb vagyunk.
csütörtökön megyünk legközelebb, de jó lenne azért csütörtökön meg is szülni :P
és nem megvárni a pénteki indítást :roll:
na majd meglátjuk. :wink:
Vendég

Jajj Csilla, neked akartam irni de valahogy elfelejtodott:
szoval elhiszem am, hogy nagy mennyiseg jott vissza a csajbol, de ez azert eleg becsapos. Sokkal tobnek latszik a bukas es a hanyas mennyisege, mint amennyi valojaban is. Keveredik babanyallal, ha gyomrabol jon akkor meg onnan is hoz ezt-azt... szoval egyaltalan nem biztos, hogy az egesz visszajott. Ettol meg nem barati latvany, es ettol meg valoban azt akarjak a dedek, hogy ujratoltsd oket :)
Az, hogy ez igy visszajon nem feltetlenul gond. Lehet a babanak refluxa, nem zarodik meg jol a gyomor es a tulnyomas miatt, vagy mozgatas, vagy bufi vegett visszajon a 'felesleg'. (enyim gyerek elso ejszakajan fuldoklott egy sort, belole feher habos ize jott, tej nem lehetett... aztan tobbszor oklendezett meg a korhazban majd nyammogott, nem volt mi visszajojjon, de neki sem zar teljesen jol meg a gyomorszaja. Ezt kinovik. A komolyabb reflux meg olyan, amilyet ha jol remlik a noverem produkalt anyamnak babakoraban, bekesen agyaban fekvo gyerekbol a babaagybol egy meterre is kilovello gyomortartalom... ehh. Na az azert randabb latvany meg ijesztobb, de o is kinotte.

luna6

Gratula picuréknak!!!! :D:D
De jóóó! milyen kis cuki manócsak lehet... :D:D

Nik!
Nekem eddig csak nokiám volt :D:D Ádám elment Samsung, most meg LG irányba, de ő nem olyan kis hűséges típus, mint én :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Foltinak nagy gratula :D

Geooo na melyikőnk lesz az utolsó????

Vok már vettem egyet használtan 4000-ért
köszi

Most ennyi. Nyűgös vagyok meg minden.
Szülni szeretnék :roll:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Hat Moni, neked is szoritok, hajra.hajra tulleszel rajta es visszakerulsz te is a startvonalra :D (marmint ugy ertem uj gyerek, nullarol, uj gondok, duplazottan)

luna6

Moni!
Kitartás neked is!!!!!! már tuti nem húzzák neked se sokáig!
Örülök, hogy találtál! :D:D

Geo!
Ez szuper hír!!!!!! :D Mert akkor a belső méhszájad is nyitva van... szerintem hamarosan szülni is fogsz :D:D Hajrá Dávid! :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

El kell újságoljam, hogy megkaptam az első igazi mosolyomat :D:D Igaz, apa kapta az elsőt, de én a sajátomnak is naaaagyon örülök :D:D:D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?