Sziasztok
Bea
"Lombikbaba, Tina, megsúgom, nekem azóta is az a célom, hogy életben maradjon a gyerekem..."
Nekem is

Tök veszélyesen élnek
Tinának nem a fórumon írtam, hanem priviben a fogorvosos dolgot, amit nekem a védőnőm mondott. A körzetéből egy anyukának nem fizették ki az anyaságit emiatt.
Nos, nem rizikóztam, elmentem sztk-ba.
Szilvás, Ti szegények, sajnálom! Antibió biztos jó lesz! Jobbulást!
Akkor most jönnek az én véleményeim is, meg a tapasztalataim:
EKG-t bármikor terhesség alatt érdemes csináltatni. Ha valami difi lenne és műtétre kerülne a sor, vagy akár a sima hüvelyi szülés szervezetet megterhelő hatása miatt is jó, ha képben van az orvos a szíved állapotát illetően.
Utazóágy
Mi vettünk egy ABC utazóágyat, mikor az 5 hós lányunkkal és kisfiunkkal elutaztunk a Balatonhoz. Ricsi velünk aludt, Eni az új ágyában. Hajnalban felébredt a kiscsaj, mert véletlen oldalra kapott és valami iszonyat hangot adtak a hálón a körmei (mint, amikor a körmeidet végig húzod az ablakon; vagy a sulitáblán a kréta megnyikordul)... na, onnantól kezdve nem volt alvás, oldalra fordult és tudatosan kapirgálta. Azt a hangot!!! Hihetetlen irritáló volt... tehát vásárlás előtt próbáljátok ki

Kapargassátok meg egy kicsit! Ja, azóta lukat vakartak bele a gyerekek, nem is kicsit.
Én félnék kirakni a kertbe, mi van, ha egy macska bemászik hozzá vagy ilyenek, nomeg a légzésfigyelőt sem tudom rákötni (bár nem próbáltam abban a helyzetben)... Én elég túlparázós vagyok, ezt aláírom.
A
saját szobába szoktatás híve vagyok (ha nincs is saját szoba, de saját ágy), Eni sosem aludt velünk (Ricsi azóta átszökik hozzánk néha-néha hajnalban, hogy megszületett a huga - ez van). Én aludtam már vele, de a mi ágyunkba nem vittem. Fotelágy volt a szobájába, azon etettem; ha éjjel felkelt enni, akkor előfordult, hogy együtt aludtunk el. Amikor beteg volt, akkor is ott aludtam, hogy rögtön tudjak orrszívni, lázmérni, rohangálni neki ezért-azért, és a család többi tagját ne zavarjuk.
Amúgy, a mai napig gyerekszobában alszok, ha beteg valamelyik.
Járókánk nem volt, csak
pihenőszékünk, háttámlája 2fokozatba állítható, rezgő funkció és hintáztatható. Abban volt velem a konyhában. Szobában játékra játszószőnyeg.
Fejés
Van, akinek tejszaporító, de nekem csak a szoptatás vált be. Aventes mellszívót elajándékoztam és MAM-ot vettem, kevésbé fájt, de azzal sem jött le több. Enzónál csak a kórházban használtam, mikor belövellt a tej, nehogy begyulladjon a mellem.
Erről jut eszembe, hogy
tejserkentő szereket (szopis tea, urtica urens 5ch homeopátiás bogyó) csak és kizárólag onnantól alkalmazzátok, hogy belövellt a tej, máskülönben nagyesélyes egy durva mellgyulladás. Engem a nővér a kórházban majdnem lekapott a 10 körmömről, mikor látta, hogy iszom a teámat

, miközben még tejcsi sehol.
Rengeteg vizet igyatok, és nekem a sajt kajálása nagyon tápláló tejet csinált. Én a fenti homeós bogyót szedtem, DM-es teát ittam, meg a Soproni Szűz alkoholmentes sört a rengeteg víz mellett

:):)
Babakocsi
Nekünk Bebe Confort Loola van, a teleszkópos váz összecsukva nevetségesen kis helyen elfér.
Sokba kerül, de több gyerekre tervezve már nem volt olyan fájdalmas ezt a pénzt kifizetni
http://brendon.hu/Products/ViewDetails/ ... e&store=32
http://brendon.hu/Products/ViewDetails/ ... e&store=32
Nem "pozícióba" helyezkedett baba
1. még befordulhat,
2. lehet, hogy oka van annak, hogy nem tette.
Nem vagyok az erőszakos fordítgatás híve. Legyen meg az a baba "akárhogy", csak maradjon egészséges, ha már 9 hónapig biztonságban volt!
Programozott császárnál van, hogy adnak oxitocint, hogy kellőképpen emelkedjen az adrenalin babában és mamában is, legyenek összehúzódások - ezt olvastam -, így jobbak az élettani hatásai... vagy mi. Én nem kaptam Enikőnél, és semmi gáz nem volt.
Azért jó, ha 38. héten kiveszik a rosszul helyezkedett babákat, mert pl. a lába komolyan deformálódhat ott bent. Erről tudok, erre példát is tudok, valószínű, hogy más egyéb tényezők is indokolják.
Enikővel a 36. héten egyeztettem le a 38. heti csaszi időpontját (nálam más volt az ok). Mondjuk én erősen császárpárti vagyok, úgyhogy örülök, hogy így szültem, és sajnálom, hogy ez Mo-on (még) nem
választható módja a szülésnek.