A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

Évi! De jó...otthon vagy!!!

Tündi! :wink: :wink: :wink:
Egy véleményen vagyunk! Én sem nagyon sterilizálok, és vasalás dettó. A legutálatosabb meló a vasalás!

Már alig várom, hogy újra tudjunk kirándulni, túrázni, mert most már nem bírok :( Igaz babával bonyolultabb lesz, de egy plusz csomaggal megoldjuk, és remélhetőleg a kajcsi mindig kéznél lesz! :)

A császárra számítottam, ezt már írtam is, így túl nagy meglepit nem okozott. Én úgy beszélgetek vele, hogy az lesz amit ő akar, és az úgy lesz jó, azért fogok megtenni mindent.
limo73

Amúgy Berci forog rendesen...a múltkor UH-n haránt...fél óra múlva a dokinál egyértelmű fejfekvés...mire hazaértem elterülve keresztbe :D
limo73

Jó kis babakocsi témát csináltam remélem nem haragszotok érte!!!!

Mindenkinek más oka van arra amiért választja ,mózes is jó dolog meg ha nincs se eget rengető annyi minden van amúgy amire pénzt lehet költeni!Mindenkinek maga praktikussága a lényeg!!!

Tünde vasalás én soha nem vasaltam ki semmit még vasaló deszkám sincs,a babaruhákat válószínű én is most vasaltam ki elősször és utoljára :oops: én minden ruhát válfázok ami a páromé és így nem kell vasalni!!!

Tina hmm mózes sok előnye és sok hátránya is van mindennek,pl utazóágyban is van olyan ami gurulós és azt is csak behúzza az ember nem kell emelni stb,olyan technikák vannak itt,hogy az ember füle ketté áll csak pénz kell hozzá,nálam annó az elektromos hintától a digitális lázmérős cumiig minden volt!!Most én is azt kaptam digitális cumit ami lázmérő,csak akkor lesz gáz ha nem fog cumizni :? :lol: de az is előnyös mert ha cumizik meg tök egyszerű lázat mérni!!Áhhh és még mennyi ilyen dolog van ami jó is meg nem is.

Képzeljétek ma a barátnőmtől kaptunk egy két dolgot pl:porszívós orrszívót,erre eszembe jutott nincs is porszívónk :lol: mivel csak két kicsi szőnyegünk van amit kirázni szoktam :lol: de párom megvigasztalt neki a másik háznál van egy porszívója egy picike szóval megmenekültem :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
bévi

bévi drága vagy, de ez pont nem egy pihenős nap... dolgoztam 4-ig, hazajöttem, kutyát sétáltattam, kitakarítottam a hűtőt, port törölgettem, kifertőtlenítettem a fürdőt és a wc-t... bevásároltam, csináltam gyümölcssalátát, és most azt majszolom...
mégis úgy érzem, hogy még bármit meg tudnék csinálni...
ma valahogy tele vagyok energiával! :lol: :lol: :lol:

Kép
gtunde75

Tünde
Mások vagyunk :wink:

Évi
Otthon is vigyázz magatokra! Pihenés!!!!

Tina
Utazó ágyat is pillanatok alatt be lehet vinni! A miénknek pl. van kereke... :wink:

Bévi
Nekünk GRACO kocsink+hordozónk van... a hordozónak van egy talpa, amit a kocsiba lehet rögzíteni...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Limo Lili ugyan ilyen kb 3 fordul meg tíz perc alatt és a legjobban az epém alatt érzi magát :lol: :lol: de már lassan anyukája megszokja csak olyan fura minden mozdulat fáj reggel mikor kelek,olyan kis ducc van ott amelyik irányba fordulok és szerintem az a ksi feje akkor elkezdem simogatni és arrébb vándorol :lol: de sokszor félek nem lesz-e baja ettől a nyomódástól a kis fejének!!!

Ma el feljtettem írni akit esetleg érdekel a rossmanban a héten a tomi kristály mosópor minden féle 849ft a 2kg-os ha kettőt veszel akkor onnantól már bármennyit vehetsz ennyiért,de minimum kettőt kell,csak sokan írták az milyen jó a babának,és van gél is az 1,5 literes,én mindig ezt használom szeretem nagyon,az illata isteni!!!

Kép
bévi

Tünde
Azért vigyázz! Most már neked is lassítani kell!

Egyébként majd 1-2 év múlva megtudjuk, hogy a különböző dolgokban kinek lett igaza...
DE... mindenkinek igaza lesz... mások vagyunk, más élethelyzetekben vagyunk...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Tünde gyere nálunk én ma 1 ft értékűt nem csináltam,reggel felkeltem és azt hittem ma kitakarítom a fürdőt meg felmosom a házat meg kimosom az utazóágyat meg megsúrolom a kád állványt,meg ilyesmi erre még fel sem mosogattam :? semmit nem csináltam ettem egy keveset meg voltam párommal mert megint rám tört a sírás nem tudom mitől,mikor haza jött ebédelni hozott nekem fagyit gyümölcsöset nem szeretem ő meg volt győződve én régen azt szerettem,és kérdezte ízlik-e mondtam igen hát nem vagyunk egy ízlésen ebben sem nem finom volt 6 gömböt hozott nem szeretem ami savanyú,ezek voltak benne citrom,fahéjas szilva,meg rumos dió :lol: :lol: :lol: egyik sem ízlett de úgy ettem mintha isteni lenne.Utána el kezdtem sírni nem tudom miért és azt mondta menjek vele kicsit jó volt beszéltem sokat!!!!

Ircsi és külön vagy csatlakoztatható a hordozó a vázra vagy úgy,hogy rajta van a sport kocsin a hordozó????Sok kérdés :lol:

Kép
bévi

Azt még mondjátok már el, hogy mire akarjátok használni az utazóágyat (még), mert nekem meg ez nem tiszta. (Azonkívül, hogy kiteszed a gyereket a teraszra - már ha van teraszod - és nincs mózesed) Nem látom előnyét, de valaki biztos elárulja... kiságya van a babáknak pl, aludni tud ott, játszani úgysem abban fog, mert kell neki a tér.... (Mondjuk én nem akarok elutazgatni annyit több napra kisgyerekkel, hogy pl anyámnál ott aludjunk napokat, akkor értem, hogy jól jön, de egyébként..?)

Az más kérdés, hogy nekem nem tetszenek, egy ronda orkándzsekire emlékeztetnek... De ez van, másnak meg más nem tetszik, szóval nem azért írom, hogy bárkit bármire rá- vagy lebeszéljek, csak érdekel mindenki véleménye.

Kép
xtina75

Bévi
Rajta van a sportrész és úgy lehet rátenni a hordozót...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

[quote="bévi"]T írta:béviünde gyere nálunk én ma 1 ft értékűt nem csináltam

Én ennek örülök, Bévi! :lol: :lol: Szeretem, ha vigyázol magadra! 8)

Kép
xtina75

Igazad van Ircsi! Kinek a pap, kinek a papné! Univerzális tanácsot ugysem lehet adni, max. csak véleményt. Pl. én utálok vasalni (párom viszont inges, így azért van mit) ha megtehetem kihagyom, egy barátnőm még a bugyikat is kivasalja!

A párom nem nagyon fogja használni a babakocsit, mert ő a sarki boltba is kocsival megy, már mondta is, hogy ők majd a forddal mennek sétálni :)
limo73

Tina
Utazó ágy: arra is jó, hogy a lakás egyéb pontjain is le tudd rakni a babát...
Pl. tesóm csokitojásai nem voltak el napközben az ágyukban... a hugim utazó ágyban hurcigálta magával őket...nappali-konyha...(amíg kicsik voltak :wink: )

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Meg az utazóágyat be lehet tenni a szülői hálószobába... hogy éjjel ne kelljen annyit mászkálni ha sír a gyerek...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Nekünk pillanatnyilag nincs autónk :lol: :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Tina utazó ágy nekem azért kell mert nekünk a házunk teljesen egyterű,csak a szoba van ajtóval elválasztva,és afűrdő persze meg a kamra de nappali konyha egyterű ebédlő,és ha főzni szeretnék vagy kint tevékenykedni akkor a picuromat abban fogom tartani kint velem ne keljen mászkálni mindig a szobába mit csinál!!És mivel annyira össze lehet csukni,mint egy táskát ezért elfér ha esetleg megyünk valahova sose tudni abban kényelmesen alszik,be a kocsi csomagtartójába és elfér,és ebből is van olyan hogy állítható magasságú mint a kiságy és pelenkázó van rajta meg stb aki sokat utazik annak ezek a részek nagyon jók!!!De itt is bebizonyosodik mindenkinek más a jó én szívesebben altatom majd abban mint egy mózeskosárban amiben nem úgy tud fordulni ahogy akar stb
De ezt majd megtapasztaljuk,nekem a boltban nagyon sokat elvittek!
Nah de majd meglátjuk mit hogyan fogunk kihasználni :lol: :lol: :lol:

Kép
bévi

Na ez mondjuk jó ötlet Ircsi, igaz nekem van eltéve egy hálós járóka tesóméknál, de náluk pl visított a gyerek, ha belerakták. Életében 3x 5 percet töltött ott a gyerek: amikor úgy jött ki a lépés, hogy pont akkor csöngetett a postás, amikor egyedül is volt otthon sóginőm, meg hideg is volt ahhoz, hogy felkapja a gyereket, és vele együtt kiszaladjon. Megkapom tőlük ezt a járókát, de valszeg nálunk is csak ennyit lesz használva.

Kép
xtina75

Tina mi pl havonta egyszer bizti utazunk anyósékhoz hétvégére, mert másik városban élnek... így oda szükségünk lesz egy ágyra... és egy ilyen utazóágyat pillanatokon belül ki lehet nyitni, meg könnyű hozni-vinni... a teraszra is ki lehet tenni... szóval vannak élethelyzetek, amikor nagyon praktikus! :lol:

bévi ne aggódj, nekem is vannak olyan napjaim, amikor egy gyufaszálat se vagyok hajlandó odébb tenni! :lol:

Ircsi természetesen mindent óvatosabban csinálok, és ha érzem, hogy nem esik jól, akkor nem csinálom... :) de jól vagyok, jól érzem magam a bőrömben... szerencsés vagyok és ezt ki is élvezem! :wink: :lol:
és azt azért ne feledjük el, hogy jó pár héttel mögöttetek kullogok ám!!! :lol: szóval nekem még szabad!!! :wink: :lol:

Kép
gtunde75

Tina
Nekem a hálós járókától van viszolygásom... valahogy nem érzem elég biztonságosnak a hálóját... kiszakad... nagyobb rés lesz... gyerek beleszorul... :?

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Olyan sem akarok lenni, mint az egyik exkolléganőm, hogy nem volt a gyereknek egy pihenőszéke vagy valami kis puha színes az ágyában, (ágyneműszett), se járóka vagy utazóágy, tényleg minimalita stílusban nyomták, csak a legszükségesebbeket vették meg a gyereknek (és nem a pénz miatt), meg olyan sem, aki aztán miiiinden hülyeséget megvesz. Ezért faggatlak benneteket...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára xtina75 2010.06.28 19:27-kor.

Kép
xtina75

Én már olyan bálna vagyok, hogy megmozdulni is alig bírok... :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Tina soha nem tudhatod,lehet az lesz a kedvenc helye,: )a hálós hempergő ugyan olyan mint egy utazó ágy pl mikor már nagyobb a baba én majd szívesebben teszem abba mint a szőnyegre,mert ha eldől :lol: nem üti úgy meg magát nem mászik ki belőle,belepakolom a sok játékát és hagy kalamoljon ott benne a nappaliba majd megy neki a tévé ha nagyobb lesz meg játszik benne,én így tervezem persze lehet majd úgy ordít benne mint egy sakál :lol: de lehet el lesz benne én meg jövök megyek majd a konyhába stb :lol:

Kép
bévi

Tina
Én a hugaimtól, a gyerekes barátnőimtől szedtem az okosságokat... :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi...csokitojások...ez nagyon aranyos...:)

tény, hogy mindenki más és más, meg az igényeink is...majd úgyis kiderül, kinek mi vát be...
Utazóágyat amúgy én nem veszek...anyóséknál meg a szüleimnél is van 1-1, hogy náluk is ellegyen a baba (nyilván kicsit máshogy van felépítve egy nem gyerekes háztartás, én pl. a márciusi felújításnál elpakoltam mindent, amit le tudna rámolni majd, pedig hol van még a mászkálós időszaka, de a nagyszülőktől mégse várhatom el, hogy átrendezzék a lakást...na meg eddig nem ilyen nyaralósnak tűnik a dolog, egy városban lakunk mindkettőnk szüleivel, így nekem nem nyaralás a nyaralás...nekem az volt a nyaralás, ha 1-2 hétre elvittek vidékre a nagyimhoz, és nem 15 perc autóútra voltam a szüleimtől (akkor tuti mindig sírtam volna utánuk, de így tudtam, hogy messze vannak, elvoltam már egész picike koromtól)

Na, a reggeli most "már nem mozog olyan sokat" téves volt (ennek mondjuk örülök)...egész délután nyomakodik mindenhova...viszont nekem nem forog (szerencsére)...fejjel lefelé van a drágám már lassan 3 hónapja, hol teljesen a helyén, hol kicsit ferdén, de azóta nem mászott el máshova, na meg már nagyon nem is fog tudni szerintem...:)

Ilus

KépKép
badzsulka

Tünde nekem is vannak napok mikor olyan vagyok mint egy golyó jó azért ülni akkor is leülök,de azért bírom,magam,hát most nem ma így ébredtem idő szerintem nagyon megvisel,nah de majd holnap!!!

Tina majd szépen te is kifogod tapasztalni magatokon mi lesz jó és megfogjátok venni,nekem is volt olyan dolog annó a boltban is amire megesküdtem volna az nagyon kell és kiderült semmi értelme,!

Baba holmik és termékek azért ezek úgy vannak kialakítva nem olyan könnyen szakadnak és elég nagy felelősség terheli úgy az eladót mint a gyártót,persze ezért nem mindegy mit hol veszünk,pl minden egyes dologra garancia jár kötelező,babkocsi,bébikomp,utazóágy,bébihordozó,autós ülés,pihenőszék,etető szék és ezt még sorolhatnám semmi ilyen dolgot nem szabad elhozni úgy,hogy nem adják oda a garancia levelet!!!Minden termék szinte kínai ezt sajnos tudom de anyagban nem csak ott szerelik szóval ha valaki olyat lát made in kina nem biztos hogy gagyi csak ott rakják össze!!!

Kép
bévi

[quote="lombikbaba"]T írta:lombikbabaina
Én a hugaimtól, a gyerekes barátnőimtől szedtem az okosságokat... :wink:

Ó, én is faggatok mindenkit, mondjuk 12 éves korom óta én babysitteltem az összes unokatesómat, meg a tesómék gyerekét*, szóval sok okosságot összeszedtem már, de pl a babakocsi örök kérdés tényleg. Hiszen minden évben 5millió új tipus van. (Még annyit a multifunkciósról: hogy nekem már azért tetszik, mert a hordozó rápattintható a vázra, meg a sportrész - már ezért a 3 dologért érdemes - szerintem - megvenni, a mózes meg egy ráadás, amit vagy használsz, vagy nem)

*Sőt képzeljétek, egyszer pótanyukája voltam egy egész hétre - éjjel-nappal - a kiscsajnak (mikor az anyukája kórházban volt :( ), szóval bedobtak a mélyvízbe... Egy célom volt: életben maradjon :lol: (Nagyon féltem az elején... úristen egy gyerek!!! :lol: :lol: :lol: )
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára xtina75 2010.06.28 19:42-kor.
xtina75

Egyébként az egész gyereknevelés egy nagy talány. Tuti recept nincs...
Jön majd a szoptatás/tápszer...mikor kezdjük a hozzátáplálást... fejjünk/ne fejjünk...altassük a gyereket, vagy tanuljon meg egyedül elaludni...napirend vagy "igény szerint" etessünk... stb....

Én azt vettem észre, hogy az okos könyvek közül is mindenki azt favorizálja, amelyik a saját elképzeléseihez áll közel...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Tina
Amikor a sajátodat is hazaviszed, az lesz a cél, hogy életben maradjatok :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Hát perszeeee!!! :lol: :lol: :lol:

Jahh, a könyvek... 3-nál többet nem érdemes olvasni (vagy annyit se), mert mind mást ír, és csak összezavar! 8) 8) 8)

Kép
xtina75

[quote="lombikbaba"]T írta:lombikbabaina
Amikor a sajátodat is hazaviszed, az lesz a cél, hogy életben maradjatok :lol: :lol: :lol: :lol:

Ne vigyorogj :lol: :lol: NEKED IS!!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
xtina75

Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Majd megtudjuk a magunk bőrén :lol: mindenkinek van egy elképzelése és az után próbál menni,de hogy sikerül-e azt nem mi döntjük el,én nem szeretném altani a gyerekem a hugom olyan rossz alvó volt örültünk ha le aludt az ölünkbe és ülve tudtunk aludni tőle :lol: :lol: :lol: nem mi diktálunk egyenlőre!!!!!!!!!!!!

Kép
bévi

Tina
Majd jön a miért sír? miért nem sír? miért alszik? miért nem alszik? problémakör...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi aranyos kép nekem nincs ekkora pocakom szerintem!!!Olyan nagy pocakod van mint aki mindjárt megszül,nagyon cuki!!!!

Kép
bévi

Kép

Szép álmokat mindenkinek!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

[quote="lombikbaba"]
írta:
lombikbabaÉn azt vettem észre, hogy az okos könyvek közül is mindenki azt favorizálja, amelyik a saját elképzeléseihez áll közel...

hála Isten! hisz ez azt jelenti, hogy értelmes, gondolkodó, felnőtt emberek vagyunk...és nem csak úgy tengünk-lengünk a világban...

a végeredményt tekintve pedig nem is annyira lényeges dolgok ezek (babakocsi típusa, utazóágy, anyatejes-tápos táplálás...)... csak pillanatnyi problémák... 10 év múlva csak mosolygunk rajta, hogy anno miken problémáztunk... :lol:

Kép
gtunde75

Tündi! ...nem kell arra a mosolyra 10 évet várni!
limo73

Ircsi, nagyon jól nézel ki. Jó nagy már a pocakod.

Utazóágy, nekünk van. Mivel a házunk 2 szintes és nem fogok majd állandóan rohangálni Lilivel az emeletek között, így a nappaliban is le tudom rakni, ha ott vagyok. Illetve fog ő máshol is aludni, mint itthon pl. nagyszülők illetve majd jövőre Balaton, akkor is kell egy kiságy.
Tesómék is azt használták most a kissrácnál és még a nagylányt (2,5 éves) is bele tudtuk rakni, amikor nálunk aludt délután. Szerintem ez egy nagyon jó dolog. Ja és van rá szunyogháló is, mivel ha ki akarom rakni majd a teraszra, akkor az kell a bogarak miatt. :roll:
Mi nem igazán vagyunk otthonülők, szeretünk sokat menni, utazni, és pont azt beszéltük a férjemmel, hogy hamarosan már mindenhova hármasban fogunk menni. Akkor kocsiba be az ágy és indulás.

Járóka nálunk sem lesz, inkább majd valami babakerítés, hogy a kutyus ne tudjon Lili közelébe menni nyalogatni. Ok kutya+gyerek nem lesz felügyelet nélkül de mégis biztonságosabbnak érzem ezt.

Szerintem akinek nincs még gyerkőce, az barátoktól, családtól kapja az infot, hogy mi jó! Engem pl. a nővérkém befolyásol nagyon. De imádom őt, csak hát messze van! :D :D :D

Közben nézem a mérkőzést és már 3-0!!!

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Fifth Birthday tickers

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Second Birthday tickers
woody

Évi üdv a fedélzeten! Minden nap elmeséltem a fejleményeket a páromnak rólad. Ö is szurkol nektek.
A fürdöszoba otthon meggyógyulot már teljesen?

Tina a jelek szerint akkor én a nagyon minimalisták táborába tartozom, de nem érzem, hogy emiatt bármi rosszat is tennék a gyerekeimmel. Nekünk nem volt utazóágyunk, pedig egy idöben baromi sokat utaztunk, de ha már két gyereked van, akkor két ággyal utazol és akkor tele a kocsi csomagtartója!?
Letenni amíg mozgásképtelenek voltak, a saját ágyukba tettem vagy a szoptatóspárnával kicsit felpolcolva és körbeölelve a miénkbe.
Sosem sterilizáltam, a víz mifelénk kristály tiszta, kifözni egyszer talán ha tettem, mert szerencsére szoptattam és nem nagyon volt minek üveget használni.
Cumija egyiknek se volt, mert nem kérték.
Járókánk se volt, írtozom töle, mint bébibörtöntöl.
Könyvet a gyerektartásról- és/vagy nevelésröl elvböl nem olvastam, mert vagy vannak ösztönei az embernek és akkor minek, vagy nincsenek és akkor nincs az a könyv se, ami biztonsággal megmondja a tutit, mert minden gyerek más és más, minden könyv személyes tapasztalatok alapján íródik és emiatt csak a saját igényeket csak részben elégíti ki. Ugyanezért újságokat se olvasok, ami ebben a témakörben kapható. Eddig még mindenre sikerült ráéreznünk. Vagy csak baromi önhitt és beképzelt vagyok. :)
A baba sírása önálló tudományág és mindenki nagyon hamar ki fogja tapasztalni, ha nem görcsösen a könyvböl próbál magyarázatot kiolvasni, hogy melyik sírásnak mi a jelentése.
Mindenki másra fog esküdni pár hét múlva, de lesznek bizonyos szinten közös nevezök.

Még mindig szakad rólam a víz, mintha maratont futottam volna. A foci wb is egyenes adásban megy a pocakomban, de mindig ugyanaz a nyertes. :)

Jó éjt!

Barbi
Vendég

Ircsi szép kerek a pocak! Ami a meleggel teli zsákokat illeti: én alkudni akartam, nem kész tényeket és föleg nem ennyire meleget. Én 25 fok felett denaturálódok... Látod nekem semmi se jó! Na majd jól meglátogatlak! :lol:
Vendég

Ircsi, dehogy vagy minimalista, nálatok hegyekben állnak a játékok!!! (az kimaradt, hogy az említett illető gyerekének annyi játéka van, amennyit a rokonoktól kapott... :roll: )

Kép
xtina75

EKG szülés előtt (is) tényleg hasznos lehet!

Limo-idézet: "hogy tudjam, mire számítsak" - na, rájöttem, hogy én ezt hiányoltam az elmúlt 2 és fél évben :lol: :lol: :lol: :lol: El sem tudom képzelni, hogy létezik olyan baba/gyerek, akinél tudhatod, hogy mire számíts. Aztán, lehet, hogy csak a fiam részesített ilyen kőkemény kiképzésben :lol: :lol: :lol:

Bévi, ugyan, nem hiszem, hogy bárki haragudna, mert felvetetted a témát és mindenki másképp gondolja :D Az a lényeg, hogy mindenki a saját életének megfelelően alakítsa ki. Nekünk pl. a lakásunk 47 nm és fölösleges lett volna két ágyat fenntartani benne + hetente egyszer a nagyszülőknél volt Kristóf délutáni alvása a vasárnapi ebéd után. És tök jó volt az utazóágy, nem kellett azon aggódni, vajon legurul-e a kanapéról vagy sem. A nyaralásokról meg nem is beszélve. Néhány helyen nem lett volna gusztusom betenni a szálláshelyen biztosított utazóágyba a gyereket... :? Ja, Évi, ha lehet egy tanácsom: tv-vel csínján bánni, a gyerek agyában olyan dolgok ragadnak meg és olyan korán, hogy meg fogsz lepődni :oops: :lol:

Könyv: amikor az ember már latba vetette minden ötletét, és mégsem akar működni valami, szerintem akkor kezdi el habzsolni a könyveket, újabb infó után kutatva... De nekem pl. ilyen a császár utáni normál szülés is. Jobb szeretnék inkább előtte tisztában lenni a dolgokkal, tanácsokkal, tippekkel és nem a saját hibámból tanulni utána... :roll:

Aztán majd meglátjuk. Ha valami miatt nem sikerül, így biztosan nem magamat fogom okolni. Mert az első szülésemmel kapcsolatban én bizony azt gondolom, hogy ha jobban felkészült vagyok, akkor talán nem császárral végződik a dolog. Minél több infó birtokában van az ember, annál kevésbé lehet "megvezetni". Ami valljuk be, ebben a sokszor kiszolgáltatott és új helyzetben, mint egy szülés, könnyen megeshet. Nem rossz szándékból vagy direkt, hanem bármi más miatt, nem sorolnám, úgyis el tudjátok képzelni, az orvosok is emberek.

Évilány, örülök, hogy úgy tűnik, minden rendben. Jó pihit! Meg Tündének is!

Én nem emlékszem, hogy Maccs írt volna olyat, hogy a tgyás v bármi más a fogászathoz lenne kötve. 4 alkalom kell a dokinál és erről kell igazolást adnia... Hú, erről jut eszembe, hogy mennyire nem várom ezt az egész hivatlosdit, bürokráciát, papírmunkát... (Lehet, már most neki kellene állni letölteni a dokumentumokat?) :? :x
Pedig nekem párom intézte, én csak itthonról drukkoltam, de rendesen sajnáltam szegényt. Nekem csak a dokumentumok letöltögetése, kitöltögetése volt a feladatom, de az is olyan nyűg volt számomra, nagyon utáltam... :roll:

Lombikbaba, Tina, megsúgom, nekem azóta is az a célom, hogy életben maradjon a gyerekem... :shock: Olyan dolgai vannak néha - én meg rohanhatok utána kistesóval a pocakban... De nem panaszkodom, most majd duplán mehet az "életben-tartás" :wink: És nem lóg bilibe a kezem, tuti foglak titeket szórakoztatni majd egy-két történettel, ami utólag megszépül, de ott és akkor biztos majd lever a víz...

bekri

Sziasztok

Bea
"Lombikbaba, Tina, megsúgom, nekem azóta is az a célom, hogy életben maradjon a gyerekem..."
Nekem is :lol: Tök veszélyesen élnek :)

Tinának nem a fórumon írtam, hanem priviben a fogorvosos dolgot, amit nekem a védőnőm mondott. A körzetéből egy anyukának nem fizették ki az anyaságit emiatt.
Nos, nem rizikóztam, elmentem sztk-ba.

Szilvás
, Ti szegények, sajnálom! Antibió biztos jó lesz! Jobbulást!

Akkor most jönnek az én véleményeim is, meg a tapasztalataim:

EKG-t bármikor terhesség alatt érdemes csináltatni. Ha valami difi lenne és műtétre kerülne a sor, vagy akár a sima hüvelyi szülés szervezetet megterhelő hatása miatt is jó, ha képben van az orvos a szíved állapotát illetően.

Utazóágy
Mi vettünk egy ABC utazóágyat, mikor az 5 hós lányunkkal és kisfiunkkal elutaztunk a Balatonhoz. Ricsi velünk aludt, Eni az új ágyában. Hajnalban felébredt a kiscsaj, mert véletlen oldalra kapott és valami iszonyat hangot adtak a hálón a körmei (mint, amikor a körmeidet végig húzod az ablakon; vagy a sulitáblán a kréta megnyikordul)... na, onnantól kezdve nem volt alvás, oldalra fordult és tudatosan kapirgálta. Azt a hangot!!! Hihetetlen irritáló volt... tehát vásárlás előtt próbáljátok ki :) Kapargassátok meg egy kicsit! Ja, azóta lukat vakartak bele a gyerekek, nem is kicsit.

Én félnék kirakni a kertbe, mi van, ha egy macska bemászik hozzá vagy ilyenek, nomeg a légzésfigyelőt sem tudom rákötni (bár nem próbáltam abban a helyzetben)... Én elég túlparázós vagyok, ezt aláírom.

A saját szobába szoktatás híve vagyok (ha nincs is saját szoba, de saját ágy), Eni sosem aludt velünk (Ricsi azóta átszökik hozzánk néha-néha hajnalban, hogy megszületett a huga - ez van). Én aludtam már vele, de a mi ágyunkba nem vittem. Fotelágy volt a szobájába, azon etettem; ha éjjel felkelt enni, akkor előfordult, hogy együtt aludtunk el. Amikor beteg volt, akkor is ott aludtam, hogy rögtön tudjak orrszívni, lázmérni, rohangálni neki ezért-azért, és a család többi tagját ne zavarjuk.
Amúgy, a mai napig gyerekszobában alszok, ha beteg valamelyik.

Járókánk nem volt, csak pihenőszékünk, háttámlája 2fokozatba állítható, rezgő funkció és hintáztatható. Abban volt velem a konyhában. Szobában játékra játszószőnyeg.

Fejés
Van, akinek tejszaporító, de nekem csak a szoptatás vált be. Aventes mellszívót elajándékoztam és MAM-ot vettem, kevésbé fájt, de azzal sem jött le több. Enzónál csak a kórházban használtam, mikor belövellt a tej, nehogy begyulladjon a mellem.

Erről jut eszembe, hogy tejserkentő szereket (szopis tea, urtica urens 5ch homeopátiás bogyó) csak és kizárólag onnantól alkalmazzátok, hogy belövellt a tej, máskülönben nagyesélyes egy durva mellgyulladás. Engem a nővér a kórházban majdnem lekapott a 10 körmömről, mikor látta, hogy iszom a teámat :), miközben még tejcsi sehol.

Rengeteg vizet igyatok, és nekem a sajt kajálása nagyon tápláló tejet csinált. Én a fenti homeós bogyót szedtem, DM-es teát ittam, meg a Soproni Szűz alkoholmentes sört a rengeteg víz mellett :):):)

Babakocsi
Nekünk Bebe Confort Loola van, a teleszkópos váz összecsukva nevetségesen kis helyen elfér.
Sokba kerül, de több gyerekre tervezve már nem volt olyan fájdalmas ezt a pénzt kifizetni :?
http://brendon.hu/Products/ViewDetails/ ... e&store=32
http://brendon.hu/Products/ViewDetails/ ... e&store=32

Kép

Nem "pozícióba" helyezkedett baba
1. még befordulhat,
2. lehet, hogy oka van annak, hogy nem tette.

Nem vagyok az erőszakos fordítgatás híve. Legyen meg az a baba "akárhogy", csak maradjon egészséges, ha már 9 hónapig biztonságban volt!

Programozott császárnál van, hogy adnak oxitocint, hogy kellőképpen emelkedjen az adrenalin babában és mamában is, legyenek összehúzódások - ezt olvastam -, így jobbak az élettani hatásai... vagy mi. Én nem kaptam Enikőnél, és semmi gáz nem volt.

Azért jó, ha 38. héten kiveszik a rosszul helyezkedett babákat, mert pl. a lába komolyan deformálódhat ott bent. Erről tudok, erre példát is tudok, valószínű, hogy más egyéb tényezők is indokolják.
Enikővel a 36. héten egyeztettem le a 38. heti csaszi időpontját (nálam más volt az ok). Mondjuk én erősen császárpárti vagyok, úgyhogy örülök, hogy így szültem, és sajnálom, hogy ez Mo-on (még) nem választható módja a szülésnek.

maccs01

Sziasztok-Jó reggelt!
1 órája nem tudok aludni...meleg és fülledt a levegő :( pedig ki van tárva az ablak.

Még mindig nem jöttem rá KINEK kellene Babakocsi!
ÉBRESZTŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐ :)
Hol van az a kismama? :) :) :)
Júli közepén jön az ismerős....utánna majd csak október-november táján.
Na leálltam...nehogy azt higyje valaki,hogy tukmálni akarom a babakocsit :wink:

Ma doki...11-kor.

Évi!-tök jó hogy "minden ok" és hazaengedtek!!! :)
Pihi,Pihi,Pihi!!!
Tomika BPD-je 88mm (de 34 hetesen ugye?)
Szóval akkor 32 hetesen nem gáz a 85.232mm..........Huhhh...nagy kő esett le... :wink: :)
A talin lehet én sem tudok ott lenni a héten...tudjátok...a ház :( :)
Még van egy kis dolgom... :(

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Bocsi csajok!
Ezt muszáj megmutassam :D
Hallott már valaki a puncikupakról? :D :shock:

http://cotcot.hu/test/cikk/3714

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Jó reggelt!

Kép

Egy ilyen reggelizőasztalt el tudnék viselni, mondjuk varázsütésre...

Kép
xtina75

[quote="maccs01"]M írta:maccs01ondjuk én erősen császárpárti vagyok, úgyhogy örülök, hogy így szültem, és sajnálom, hogy ez Mo-on (még) nem választható módja a szülésnek.

Amennyit én tudok a te első szülésedről, nem is csodálom, hogy ez a véleményed. :roll: :roll: :roll:

Kép
xtina75

Jóóóóóó reggelt!

[quote="maccs01"]
írta:
maccs01
Tinának nem a fórumon írtam, hanem priviben a fogorvosos dolgot, amit nekem a védőnőm mondott. A körzetéből egy anyukának nem fizették ki az anyaságit emiatt.

ezek a védőnők!!! :shock: :? törvény szabályozza a kérdést! abban pedig pontosan le van írva a 4 terhesgondozás (koraszülésnél egy!)... semmi más feltétele nincs az anyaságinak! de amilyen k*cs*g*k a védőnők, ilyenekkel zsarolják a kismamikat.... kolléganőmé is ilyen! ő még a négy helyszíni szemlét is feltételnek szabta! az enyém egyszer alig akart eljönni hozzánk!! :shock: :shock:

Csillag puncikupak! :shock: :lol: hihetetlen! :lol:

szép napot!

Kép
gtunde75

Elnézést zavarásért. Ha valakit érdekel, írjon pü-t. A szürke-narancs 25 eft, a rózsaszín 20 eft.
KépKép KépKép

KépKép

KépKép
nyufó8

Jó reggelt!

Puncikupak :D :D :D :D :D

Évi! Örülök, hogy otthon vagytok! Még néhány hét passzív pihenés... utána úgy sem lesz több egy darabig :)

Babakocsi: Mi örököltünk a családból... ezért nem lehetek szempontjaim, de nem bánom :) Azt hiszem sóher vagyok én is, bár egy-két saját játéka biztosan lesz Tivának :wink:

Utazóágy: 34 nm-en élünk(és így is alakítottam ki hálót, irodát és nappalit). Csak a csukott ajtón át nem lehet látni a másikat, egyébként meg a szobán kívül máshol el sem férne. Az ágyunk egy jó kis matrac, így leesésbiztos. Szóval egyelőre nem kell. Ha meg elindul négykézláb világfelfedezni, akkor majd meglátjuk, hogyan fogom korlátozni a szabadságát :)

Babafekvés: számomra kényes téma, mert bár fejfekvésű a bébi, valamiért a gyomromban érzi jól magát és nem szeretne lejjebb csúszni. Szerencsére még van ideje, de engem már a 27. héten megijesztettek egy rövid köldökzsinórral. Állítólag valamivel lejjebb van, de reggelre mindene fent tapintható. Remélem, ha császár, akkor is rendben lesz minden...

Nem tudom már ki írta, de igaza van. A könyvek írnak mindent... (ami nem rossz és fel lehet tenni a polcra, végül is nem gond, ha bővül az eszköztár), de! a saját tapasztalat a meghatározó, az anyai ösztön, szerintem. Remélem lesz olyanom nekem is.

Másik Évi! Végre megpihentél! :) Biztosan "idegen" lehet ez a kellemes, passzív érzés :wink: :wink: :wink:

Többgyermekesek!
Esküszöm Ti vagytok a példaképeim! El sem tudom képzelni, milyen lehet várandósan egy másik kiskorúval! Állandóan "életmentőként"... Hősök vagytok...
szilvi35

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?