A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Sziasztok!

Folti, nagyon-nagyon gratulálok!!!!

Geo, Móni nektek kitartást, nem lehet könnyű ebben a nagy melegben a pocival. Na de már látni az alagút végét, ez a lényeg!

Mi ma voltunk tanácsadáson, szépen gyarapszik Nati, jelenleg 3,9 kg. Még nem szedte vissza a születési súlyát, de 3670-el adták haza, azért ez 1 hét alatt már szép eredmény. Csonkja napokon belül leesik, azt mondta a dokinő. Remélem is, mert már nagyon utálom alkoholozni, hintőporozni, úgy sajnálom szegényt.

Bocs, ha indiszkrét a kérdés, de Zebr babájáról tudtok valamit? Az tűnt fel, hogy kimaradt a táblázatból...Valamit figyelmen kívül hagytam? Kép Kép Kép

Kép
jenny29
Mór

azért maradt ki a táblázatból, mert még azt sem tudtam, hogy mikor és milyen méretekkel született a baba. azóta sem tudok róluk semmit. ha zebr jelentkezik, akkor nagyon szívesen visszaírom őt.
Vendég

sziasztok
most nálam is minden kisbetű, baba itt szuszog a karomban, nem maradt meg máshol. van ilyen mással is? gondolom. mei taiba mikortól lehet tenni?

a kimerültség újabb csúcsait döngetem, várom mikor esem át a holtponton végre, meg plusz még meleg is van szédülök, alig látok, kéne egy kávé. :) de nem tudom lehet-e inni...bár a tejmennyiségemet tekintve akár ihatnék is, az én kedves melleim továbbra sem hajlandóak belövellni, így meg kínkeservesen minden szopinál 10-20 milit sikerült kisajtolni, fejésnél meg 1-1 cseppet, váááá.

Most előre fogok Én is készíteni egy nagyobb üvegbe tápszert, és majd abból adagolom ki. Ja, és elértük a születési súlyt, tegnap fürcsi előtt mértük. :D Tök jó!!! Mondjuk sokat nem esett vissza, csak 150 grammot, de máris visszajött, hát mondjuk hihetetlen étvágya van, ha nem egészítenék ki (tápszert az anyatejjel, hihi) akkor szegény már éhen is halt volna tuti. :D

Olyan jó, hogy írjátok a sétát, boltozást, hogy van hozzá energiátok? honnan merítetek??? Jézius, Én már most egy zombi vagyok (vagy még??) pedig csak 5 napja vagyok itthon, és anyukám egész eddig itt volt velünk segíteni. mi lesz velem később?? :)

Gratulálok Foltinak!!!

Zebr Én úgy emlékszem jelentkezett, hogy sajnos elment a baba már nagyon a végén. :cry:

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Nyuszi!
Nekem nem nagyon van alternatívám. :D Bírnom kell és kész :D Ha az egyik alszik, tuti fent van a másik :D De ez 2 gyereknél így normális.
Ha tudsz, aludj Lizával, amikor ő alszik. És le kell szarni, hogy mi van a háztartásban,h ogy mennyire piszkos a padló :D Amíg nem mászik rajta a kicsi, addig tök mindegy. :D Én így éltem túl Hannával annó :D Most meg már könnyebb, mert rutinosabb vagyok és kevesebb dolgon akadok fent :D

Eszter
Kép
Kép
vok

én úgy emlékszem, hogy Zebr-nek meglett a pici lány, de a szülés után újra kellett éleszteni, és az orvosok 1%esélyt adtak neki az életbenmaradásra...
azóta szerintem nem írt, hogy mi a helyzet...
Vendég

Geo!
Meg kell hagyni, termékeny egy csaj vagy te... 1006 üzit írtál eddig. :D Én meg lassan 5 év alatt 2112 :D:D:D:D Pedig azt hittem sokat írtam hihihihihihi :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

ennyit tudok én is zebr-ről, amit geooo is írt.

nekem is itt szuszog Gergő a kendőben, mert ő sem akar nagyon aludni. én nem is értem, hogy reggel óta alig alszik valamit... az ő korában, hogy lehet ezt bírni :D :D

nyuszika
össze kellene rakni a két gyerkőcöt, bizti megértenék egymást :D :D

jenny
Nati nagyon cuki! Egyre formásabb a kis lelkem!

a háztartási teendőket én sem rangsorolom most az első helyen. nem érdekel. főleg nem egy ilyen nem alvós napon. majd megcsinálom, ha nyugisabb nap lesz.
pl. tegnap este kivasaltam, mivel Gergő általában este fél kilenctől már szépen alszik éjjel 1-ig. én próbálok erre az időpontra időzíteni a fontosabb teendőket. de csak a fontosakat. a többi egyenlőre nem érdekel
Vendég

Vok, ha többféle homeopátiás cuccot akarok bevenni, akkor lehet egyszerre? Vagy kell idő a kettő között?

Kép
Kép
hari

lehet egyszerre :)

Eszter
Kép
Kép
vok

Na lemazsaltak a legyet. Egy hetesen a gyerek mar hizasi szakaszban van? Hol van a melypont altalaban? Ugye en csak a szuletesi sulyat ismerem meg a mait, de nem tul nagy a kulonbseg, 3455-el szuletett most meg 3390.
Megcsinalta a doki a PKU szurest, azt odahaza a korhazban csinaljak tuti mikor anyuka nem is latja esetleg :D vonyiiiitott :) Otasok meg majd jovo heten, kettovel inditunk, BCG es Hepatitisz. Es tok mashova kell menni erte, nem is a dokihoz.

luna6

Na most lesz a napja, hogy kimosdatom a gyereket a koszbol. Anyam de reg furdettem mar bebit, raadasul ugye babakadban, ez meg veder... de azert megoldom :)
jaaa es felavattuk az elasztikus kendot, hat egy alom, a gyerek is jot aludt benne, eddig a szetrobbani keszulo hasam miatt neztek meg, most ha valaki rajott mi az a batyu ramkotve, akkor azert :) De a doki csak mosolyogva konstatalta, hogy dejo! kenguru :D:D:D (nem szoltam neki, hogy nem is)

luna6

Csilla!
Boldog szülinapot! :D Most láttam iwiwen :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Köszi a köszöntést!

Nyuszi, a MeiTai-t három hónapos kortól ajánlják. Nekünk is van, kíváncsi vagyok melyiket fogom jobban szeretni.

Mindenesetre Léna most is itt szuszog rajtam a Nandu-ban. :)

Luna, köszi az infót. Közben doki néni is megnyugtatott, hogy túlette magát, semmi gáz, ha elő-előfordul, akkor semmi baj.

Nanetto, mi volt a fogászaton?

Vik, látom, már a blogodhoz is visszatértél. Nekem meg csak csorog a nyálam. :)

Jaj, ez a vérvétel atya isten! Majdnem együtt sírtunk.
Léna augusztusban kapja az első oltásait (egyszerre kettőt majd, illetve a BCG-t már megkapta 24 naposan, mikor jöhettünk haza a kórházból), ezt is a koraszülöttség miatt kell napolni.
Kiütésre is azt mondta, hogy nem kell vele foglalkozni, majd elmúlik. Anyai hormonoktól is lehet és valami emésztőrendszeri izét is mondott.

Picur, nagy gratula a kicsihez! Majd jelentkezz minél előbb és persze a képeket várjuk.

Geo, na, látod-látod, azért lesz itt szülés, kérem! :)

Zebr-ről én is azt a rossz hírt tudom, szerintem sajnos nem véletlenül nem jelentkezik.

Kép

Kép
***csilla***

Csilla, latod Aron idre baba es meg BCG epp csak feltunt akanyarban :) Valoszinu jovo csutortokon kapja a hepatitisszel egyutt.
Enyim is naaagyon orditott a sarokszurastol... aztan meg a doki levett onnan vert ugye, bar nem tuvel csinaljak azt mar :)

Erdekesseg, hogy mondt a doki, hogy a mult heten en voltam az egyeduli az egesz korhazban aki termeszetesen szult, marmint nem csaszarral. Velem egy idoben meg ket lanybebi volt, az egyok ma pont utanunk jott a dokihoz elso vizitre :)

luna6

Jah, es tul vagyunk az elso vodros furdesen :) Volt nagy orditas, mert ez a gyerok utal pucerkodni na meg hosszu volt a kiruccanas is, jol bealudt es hat tuti ehes is volt... szoval nagy orditasbol mentunk at a vodrobe es lett naaagy csend :) Le is filmeztuk, d eugye ide filmet nem lehet..
de azert mutatok bebit:
Kép
es a mai furdes utan :D
Kép

luna6

Sziasztok Lányok,

annyira jó Titeket olvasni... Néhány hete találtam rá a fórumra, és akkor már nem akartam csatlakozni, hiszen egy összeszokott közösség vagytok, de aztán mégis meggondoltam magam, mert jó tudni hogy nem vagyok egyedül a problémáimmal.
Dorka lányom 15 napos, és első baba, úgy hogy ezzel kell megküzdenem nap mint nap, és ráadásul nem érzem magam felkészültnek sem. Annyira a szülésre voltam rágörcsölve, hogy nem foglalkoztam azzal hogy mi lesz utána. És tessék, most itt vagyok a szószban, egy kis síró-pityogóval, de ha esetleg engedi a kiscsaj hogy mást is csináljak, pl. a fórumot olvassam, akkor itt mindig jobb kedvem lesz.
Szóval ha nem gond akkor lehet hogy jönnék gyakrabban, ha nem bánjátok, de mindenesetre köszi a hasznos infókat.

üdv, T.
tatim

Szia Tatim!

Lehet csak en kukorekolok itt ilyenkor, de nalam egy oraval kevesebb van...mondjuk akkor is aludhatnek :)
Szoval legy udvozolve korunkben, asszem mondhatom a lanyok neveben is, hogy mindenkin szerettel fogadunk, szoval csak gyerek nyugodtan, meselj meg panaszkodj, kerdezz es oszd meg a tapasztalataidat. Csak felneveljuk mar a topik segitsegevel ezt a mareknyi kisembert :D:D
Amugy milyen volt a terhesseg? Es a szules? Es hogy allsz a tejtemaval? (vagy tapszertemaval?) nalam ez most meg sarkallatos kerdes, csak ezert hoztam fel :)

(tenyleg, most estere hu beallt szinte az egyik mellem, a masikat kiszivta mukika furdes utan ket menetben a maradekot meg lefejtem... de ez meg varja a jobb sorat :) lehet, hogy a sor, a fejes es az urtika hatasa most ert be?!)

luna6

Szia Tatim!
csatlakozom Lunához. Üdv itt :D
Főleg, hogy 18keres vagy... :D na jó, nem csak azért. :)
Merre laksz?
sokan vannak ám úgy, mint te, hogy a szülésre koncentrálnak csak, de ez nem baj :) Mindent lehet pótolni. Kérdezz bátran, azt meglássuk tudunk-e valami okosat mondani :D

Luna, szuper!!!!
Tuti mind a kettő volt :) és az is jó, hogy jókat eszik már.... mikor méreckedtek megint?
Akartam irni: Alex 3720al született és 3350nel jött haza... az egész a magzatszurok volt szerintem... szóval ő ilyen kicsire kakilta magát. :D

Csilla,
Hát a vérvétel miatt bazira nem irigyellek! Én az első 3 oltatást végig sírtam Hannának. Ebből az egyik a BCG-volt,amire ő fel sem ébredt :D:D

Nanetto,
Mi volt a fogászaton??? Hogy bírta Eszti az utat?

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok!

Pár hete olvasgatom a blogot és nagyon szimpatikusak vagytok. Szeretnék csatlakozni, ha időm engedi.
Én 2010.03.25-én szültem meg a lányomat Jázmint természetes úton. Első baba, 22 éves vagyok.
Nagyon aranyos, 2750 grammal hoztam haza a kórházból (3050grammal született, 48 cm-el) és már 6160 gramm és 61 cm.
Még mindig éjjel felkel enni, úgyhogy néha hulla vagyok. Nappal szinte semmit nem alszik, nem is értem miért. Mondjuk este leteszem aludtni 21-kor és reggel 7-ig alszik kb, de enni felkel, mire megbüfizném bealszik.

Én Szegedi vagyok. A férjemmel nevelgetjük a kis babánkat. Nagyon hasfájós volt, két hónapig azt sem tudtam fiú vagyok-e vagy lány, de kezdi kinőni. Két óránként evett az elején, de rászoktattam a három órázásra.

A szülésem nagyon könnyű volt, nem gondoltam volna, hogy ennyire. Három hét után már bicikliztem.
Majd belinkelem, ha valakit érdekel!

Kb, ennyi elég is rólam nehogy elriasszak valakit.

Kép Jázminom
Vendég

Szia Anna! :D
Üdv itt :D
Édes a kiscsaj! :D:D
Hanna lányom 1,5 éves koráig ébredt éjjel... Én most is hasonlóra készülök. :D És Hanna se aludt sokat napközben.
Kávét iszol? Nálunk valszeg ez volt az oka, mert amikor leálltam a kávéval, akkor sokkal többet aludt Hanna. Most meg csak koffein menteset iszok. Nem akarok próbálkozni :D

Eszter
Kép
Kép
vok

1 hónaposan a különbség:
Kép

Eszter
Kép
Kép
vok

Üdv az újaknak, tök jó, hogy még mindig gyarapodunk :lol:
Ja és Tatim a XVIII. ker. nálam is jó pont :lol:

Luna, nagyon édi a pasid! És végre tiszta :lol: Mi tegnap nem fürödtünk már megint, mert Bence átaludta az estét. Így viszon 5-kor felkelt hajnalban, és csak most aludt el, amikor ugye én már nem tudok, mert Lili fent van :cry: Icipicit fáradt vagyok :twisted:

Tegnap meg volt a medencézés is Lilivel, mondjuk csak a pici medencébe tettem neki egy kis langyi vizet, de tetszett neki. Ma nem lesz, mert aztán még délután elmentünk sétálni és úgy lezúzta az egész combját, hogy ma inkább nem akarnám áztatni szegény lábát. Bementünk a gyógyszertárba, ő ott hagyott, aztán egyszer csak hallom ahogy sikít kintről. Hát még az ütő is megállt bennem, már minden rémséget elképzeltem, hogy mi történhetett vele. Ehhez képest "csak" a lába sérült, de az elég nagy részen lehorzsolódott. Sajnáltam, de azért leordítottam a fejét, mert már 1000x kértem, hogy ne menjen ki egyedül és ne másszon fel oda ahonnan leesett. Aztán vehettem Bepanthen Plust. :roll:

Kép
Kép
hari

Vok, tök édi Hanna és Alex együtt. Én nem merem Lili kezébe adni Bencét, ő olyan kis hebrencs, félek, hogy kezit lábát töri az öccsének, csupán szeretetből.

Luna, de jó, hogy így beindultak a melleid!!!! Visszavonom a nyomi cicit, szuper melleid vannak!! :lol: Mondjuk leszámítva, hogy még mindíg fájnak, az enyimekkel is kezdek megbabátkozni, egész jól termelnek :D

Csilla, részemről is Nagyon Boldog Születésnapot!!

Vok, azért a jövő hetet írtam, mert ma megyünk fogászatra, holnap, holnapután meg Péterfy :cry: Nekünk ilyen szuper programjaink vannak ám! De elvileg jövő héten a hétfőt leszámítva szabadok vagyunk, hacsak ki nem találnak nekünk valami izgit megint a dokik. Hétfőn jön a védőnő valami kérdőívet kitölteni, kedden csak mérésre megyünk, mert ugye nincs mérlegünk, így hetente be kell menni... De utána már szabadok vagyunk. Ja, és miattunk nem kell gatyát felvenned :lol:

Kép
Kép
hari

Hari!
Jajjj, szegény kiscsaj... Komolyan, annyira lükék tudnak lenni.... Hanna már 2x játszotta el velem,h ogy nem állt meg a biciklivel, amikor kiabáltam neki.... Ha lett volna nálam kiskanál meg víz, tuti megfojtom :D:D

Na, ma már nem menekülsz... :D Mindjárt felhivlak és kicsikarok egy talit :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Na, akkor nem most hívlak :D:D
Áááá, ha nem veszek fel gatyát, szegény Lili meg Te tuti rémálmokkal küzdenétek egy darabig a látványtól :D:D Bence még szerencsére nem sérülne tartósan :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

És ismét ki kell fejtenem, hogy vissza akarom kapni az agyam!!!!! de nem később, hanem most!!!!! Komolyan... 3 napja akarok szörpöt venni, mind a 3 nap voltam boltban, de megint itthon jutott eszembe...
Hannával ez majdnem 2 évig így volt. most nem akarom,h ogy ilyen sokáig tartson a hülyeségem... Jajjjjj :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

2 évig nem vettél szörpöt Hannáva??? :lol: Na jó, értettem ám :lol:
Amúgy mi Lilivel már nem leszünk sérültebbek, rémálmaink meg már így is vannak :roll: De persze ha akarod, gatyában is várhatsz minket :wink:

Na, közben kilakkoztuk Lili körmét. Amikor rágta, ez volt a titkos fegyver, hogy rávegyem, ne tegye. Most már nem rágja, de néha rájön a lakkozhatnék. Hát ennél nagyobb bajunk ne legyen. Legalább hagyta, hogy levágjam előtte. Mert ő most növeszteni szeretné, elég nehéz meggyőzni, hogy az még nem neki való, mert koszos lesz alatta. Pedig nekem sincs körmöm, úgyhogy nem tudom ő miért akar. Anyósnak van, de hát ő nem homokozik, meg hasonló. Leginkább nem csinál semmit, neki lehet hosszú. Úgyhogy most épp szárítja a kis lakkozott körmeit a lánykám, olyan édes :lol: Persze nem vörösre van lakkozva ám, hanem színtelen, pici csillámokkal. :wink:

Kép
Kép
hari

Vok,
húúú, már tényleg túl vagyok az 1000. hsz.-en :roll:
jóóó sok :shock: de néha sikerül duplán elküldeni 1-1 hsz-t, meg egyenként reagálni nektek lustaságból :lol:
:D

Luna,
jajj nagyon jóóók a kpek :wink:

Tatim,
üdv itt, jó hogy mindig gyarapodunk 8)

szabóanna,
szia :)
akkor ti márciusiak vagytok igaz? :lol:
na persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy nincs helyed a júniusiak között, csak kicsit meglepődtem a 3.hón, mert végülis júniusi babások vagyunk, habár ez nem igaz így teljesen, mert májusiak is vannak, mi meg már tuti júliusiak leszünk :roll: :D

Vok,
nagyon szép kis gyerkőceid vannak, és sztem ahogy Henibaby-nél is észrevettem, szerintem a tieid is hasolítanak egymásra :wink:

már egy ideje nem tudok a barátnőimmel talizni, mert lakáskukac lettem (oké, a 41.héten ez már asszem akár normális islehet :P ), és úgy volt, hogy tegnap jönnek, de az amnioszkópia egész napra kiütött, szóval ma jönnek 3man :shock: :D
és remélem ma este azért a szülés is megindul :twisted: :lol:
Vendég

Geo, ne reméld. Add fel, nekem akkor indult el a magzatvíz, mikor belenyugodtam, hogy most már csak indítással jutok a babámhoz. Lehet, hogy már nagyon rágörcsöltem, és mikor "leengedtem", akkor Bence úgy döntött, itt az ő ideje. Aztán lehet, hogy semmi köze a kettőnek egymáshoz. Na meg könnyű azt mondani, hogy ne akard, hogy már ma jöjjön. Szóval jót okoskodtam már megint. :roll:

Kép
Kép
hari

Hari,
egyáltalán nem mondasz hülyeséget :wink:
én egész terhességem alatt nem tudtam elképzelni, hogy magától induljon el a szülés, és amikor mindenki hüledezett, hogy a 39.héten még vizsgázni fogok, akkor én tuti biztos voltam benne, hogy akkor még nem szülünk... aztán meg ahogy közeledtem a 40.héthez, akkor meg biztos voltam benne, hogy most mrá bárikor szülhetünk... most meg már nem is tudom....
abban bízom, hogy indítás előtti nap (holnap) beindul magától... aztán fogalmam sincs, de ma (még) nem bőgtem, hogy még mindig nincs gyerek :lol:
most már nagyon a finish-ben vagyok, persze jobb lenne, ha nem indítanánk, hanem csak úgy magától indulna be, de mostanra már mindennel ki vagyok békülve :P
(mondom ezt, fél óra múlva meg jövök megint panaszkodni, meg bőgni :roll: :lol: )

ja és nekem tegnap esett le (akkor beszéltük Andrással), hgy októberben, vagy novemberben, még nem tudjuk pontosan, de akkor kb 15 napra egyedül leszek a Manóval, illetve majd még februárban is lesz egy ilyen időszak... :roll: amíg András Afrikában lesz... húúú kíváncsi vagyok milyen lesz :)
Vendég

basszus, leég a tejberizsem :x
Vendég

Na megyek vasalni, meg babfőzeléket csinálni ebédre, és tök jó, mert délben jön haza András,ma megint itthonról dolgozik ebéd utántól :lol:

Látod, Vok, néha nymok egy csomó semmitmondó hozzászólást, csak így a magam örömére, így aztán lehet hamarosan a 2000.is meglesz :oops: :oops: :P

na nyugi leléptem :wink:
Vendég

Geo, akkor ha most jól értem, pénteken indítanak? Kicsit gyagya vagyok mostanában. Ha pénteken, akkor lehet, hogy meglátogatlak, mert én pénteken 13:15-re megyek a Péterfybe, úgyhogy addigra legyél látogatható! :lol: Minden esetre mentsd el a tel. számomat, ha még nem tetted meg és üzenj, ha már úgy állsz, vagy ha szükséged lenne valamire stb.

Egyedüllét: hát előre szólok, hogy szar lesz. De legalább nem hitegetlek. Bár, ha lesz aki segít akkor nem feltétlenül lesz rosszabb, mint mikor még csak ketten voltatok és úgy ment el Andrásod. Viszont segítség nélkül nem lesz egy leányálom. Viszont vígasztaljon, hogy nem előbb megy el.

Nálunk olyan "szerencsésen" alakultak a dolgok, hogy az én Andrisom, aki eddig hetente 1x ment kb. dolgozni, most minden nap megy. Édesanyja ugye a főnöke. Jól megszervezte, mint aki nem tudja, hogy épp most született a 2. gyerkőc. Úgyhogy én kb. minden nap egyedül vagyok a két gyerekkel. Igaz nem egész nap, de nagyon rossz. Viszont nincs más választás, meg kell szokni a helyzetet, hiszen változtatni nem lehet rajta. Még örülhetek, hogy van munkája, úgyhogy egy szót sem szólok.

Kép
Kép
hari

Most én monológizálok megint. :lol:

Azt azért mondjuk bánom, hogy Lilinek megengedtem, hogy ne járjon szeptemberig oviba. Most jól jönne az a napi 4 óra nélküle. De most már mindegy, mert ha egyszer azt mondtam itthon lehet, akkor már ezen sem variálhatok. Viszont szeptembertől egész napot lesz, ebben nem tűrök ellentmondást! :twisted:

Kép
Kép
hari

Most jött meg a születési anyakönyvi, meg a lakcímkártya. A TAJ kártya is postán jön majd?

Kép
Kép
hari

Hari,
múlthét csütörtökön (aznapra voltam kiírva) azt mondta a dokim, hogy egy hetet várunk még, és ha jövő csütörtökig (holnapig!!! :shock: )nem indul be, akkor pénteken megindítja...
holnap délben megyünk legközelebb CTG-re, meg gondolom megint vetkőznöm is kell majd, hogy megnézzük mit alakult a méhszájam, és ennek függvényében megbeszéljük hogy mi legyen..
kíváncsi vagyok pénteken tényleg indítunk e, vagy még a hétvégét a természetes szülés reményében megvárjuk :roll:
de ha addig bekövetkezne a "csoda", vagy ha pénteken tényleg indítunk és bent leszek, akkor gyere nyugodtan, a számod el van mentve :wink:
amúgy igen, a TAJ is postán jön majd!
Vendég

Köszi Geo. Úgy emlékeztem, hogy postán küldik, csak azt hittem egyszerre jönnek és most így elbizonytalanodtam. :lol:

Akárhogy is legyen, mármint hogy pénteken indítják, vagy megvárjátok a hétvégét, mindenképp jó lesz, úgyhogy ne izgulj. A vetkőzés miatt se :lol: Bár meg tudlak érteni, mert én is utálok vetkőzni mások előtt, még ha tudom hogy a nőgyógyász esetében ez egy elég fontos dolog, akkor is :lol: Szivem szerint szülni is pizsamában szültem volna.
Dokim nevetett is rajtam, mert mikor jött vizsgálni, még rajtam volt a bugyi a szülőágyon. Mondta, hogy tán azt azért le kéne venni :lol:

Kép
Kép
hari

Na megyek készülődni, mert Bence lassan ébred, szopizunk, aztán Lili kierőszakolt egy fagyizós sétát. Persze mikor, ha nem a legnagyobb melegben??? :roll:

Majd este jövök.

Kép
Kép
hari

Hari,
jhóó vagy :wink:
én a múltkor méhszájvizsgálatnál vártam a dokimat bugyiban, a szülésznővel jót is nevettek rajtam :oops: :D
jó fagyizást!!

most már én is lépek (tényleg)
először fürdeni, aztán vasalni, meg mosogatógépet pakolni, meg babfőzeléket csinálni, aztán lassan bealszom... :shock: :)
Vendég

Na szóval... Az előbb írtam egy szép, hosszú monológot, és időtúllépés miatt nem tudtam elküldeni :(
Mindegy, akkor legyen egy rövidebb változat.
A terhességgel nem volt gond, kb. 2 hétig voltam rosszul, utána semmi baj, a végén vizesedtem, de az sem fájt, inkább csak rémisztő látvány volt. Dolgoztam viszonylag sokáig, még a 7. hónapban végig, de így legalább nem volt időm itthon hülyeségeken agyalni, ami nekem sokat segített :)
Szülés a Dél-pestiben történt, burok repesztéssel, mert én ugyan tágultam, meg a CTG szerint voltak fájásaim is, de érzésre nem volt vészes, viszont a gyerek nem akart lejönni, így segítettek neki. A repesztés után 3 óra múlva megvolt Dorka, 3520g-al és 52cm-vel. Eda-t nem kaptam, későn jutott eszembe hogy én nem bírom a fájdalmat. A szülőszoba tök jó volt, szuper volt a szülésznőm és a doki néni is, viszont a kórházat utáltam. Kétágyas szoba, rendben lévő szobatárs, viszont apuka sem látogathatja meg a gyereket, és ezt nagyon nem bírtam. Annyira embertelen az az üveg mögötti mutogatás, meg utána ücsörgés a folyosón, ahol gyakorlatilag mindenki megfordul, és bármit bevihetsz a picihez. Na mindegy, vége van, szerencsére.

Azóta itthon küzdünk. Tejem van, azzal nincs gond, eszik is rendesen, sőt, mohón zabál, aztán meg fáj a hasa, és ordít. Próbáltunk már Infacolt, nem jött be, most Espumisan van a soron, hátha, és utána még találtam egy homeós bogyót is, amit ma meg is vetetek a párommal. Csapkod a kezével, tekereg, húzza fel a lábát, és semmi sem jó neki. Annyira tehetetlen vagyok ilyenkor, és ezt annyira utálom. Eddig 2x nem aludtunk egyáltalán éjjel, most 2x igen, remélem ez így is marad. Nem az a gáz hogy fel kell kelni, hanem ha nem alszik vissza, és még sír is cserébe. Remélem minta baba lesz, és 6 hetes korában ez elmúlik majd...

A másik meg amit nem értek, hogy mindenki mást mond, adjunk neki teát a pocijára, vagy sem. Régen mi is kaptunk, 40 éve csecsemős nővér azt mondja hogy a kórházban is adnak, védőnő azt mondja hogy puffaszt. Érti ezt vki? És ti hogy csináljátok?

Viszont most szaladok aludni egy órát, hátha sikerül, majd estefelé jövök.
Nagyon köszi a kedves fogadtatást mindenkinek. :D
tatim

nekem meg elveim voltak (azert nem fixa ideak) most meg megint lett egy ujabb gyerekem, nehany elvet fel is kell szamolni. :) befigyelt a cumi is 4 het elott... ez a gyerek oralisan fixalt szerintem, mert eloszor az ujjamat szopizta vizesre (hogy ne a cicit ragja szet meg jobban) aztan kapott egy cumit es bekes alfaban hederel a karomon azota is... es nem zavarja, hogy nem jon semmi. eros a gyanum, hogy a maratoni szopik egy resze is csak ilyen cumizkodas lesz... mondjuk ha ennyi lenne a beke ara es nem okoz nala sem cumizavart akkor nagyon megeri :) amugy sincs semmi bajom a cumikkal, csak nem akartam bekavarni a technikanak egy ho elott, mig jol bele nem jon a szopasba.

luna6

Sziasztok!

Egyedüllét: igen elég gáz, főleg, hogy a férjem reggeltől estig dolgozik és még hétvégente is :S kész vagyok néha.

Vok hm megnyugtattál a nem alvással, remélem az én lányom azért végigalussza nemsokára az éjszakát, mert ha nem lassan elpusztulok :)
Nem iszom kévét csak Ricorét(kevés koffeinnel).
Nagyon aranyosak a gyerekeid.

Tea, én adok neki, főleg, ha meleg van. 2 dl-ert is megiszik egy nap, vagy még többet. Szopi után egy két órával megkínálom, mert látom, hogy szomjas. Azért nem rakom cicire három óránál előbb, mert nagyon hasfájós volt és a doktornő mondta, hogy hamarabb ne tegyem cicire, mert csak a pocija fáj(három óránként emésztik meg a dolgokat). Így a tea meg tök jó, mert oltja a szomját és az édesköménytől pukizik és nem fáj a pocak!

Geo tényleg igaz, hogy júniusi babák a topik, de hát itt van májusi és júniusi+vannak többgyermekes anyukák, akik tudnak nekem segíteni a kérdéseimben+én meg azoknak akiknek nemrég született a babájuk :D Tehát ezt jól megmagyaráztam. :D

Nekem rengeteg tejem van, az anyatejgyűjtőknek is adok le napi 3-4 dl-t pluszba.

Kitartás Geo elhiszem, hogy rossz a várakozás. Nekem mensi szerint március 13-án kellett volna szülnöm, de a baba méretei alapján március 28-ra voltam kiírva. Így 25-én született meg Jázmin.

Kép
Vendég

Ja még annyit, hogy amikor én szültem tanoncok is voltak bent, így kb 10-12-en nézték az alsó részemet. Még jó, hogy nem vagyok szégyenlős.

Kép
Vendég

Megtaláltam a szüléstörténetem:

Szülés: 24-kor 5 perces fájás, elmentem 1:30-kor a klinikára. Előtte a férjem felhívta a dokim. Mondta menjek be és hívjuk fel, mert megy Kecsóra. Hazaküldtek, hogy jósló. Felhívtam a szülésznőmet akiről azt hittem(Ő szerinte nem fogadtam meg, így az ügyeletesnél szültem), hogy az, hogy mi legyen és felhívta a Sárit(orvosom) meg minden, hogy mi legyen Ő mondta, hogy hívjam fel én is. Felhívtam a dokim mondta, hogy menjek be a klinikára és ne aggódjak mihelyt valami lesz azonnal fordul vissza Kecsóról miattunk. 6:30-kor mentem vissza megint, hogy valami nem ok, addig itthon szenvedtem az 5 és végül 3 perces fájással. Érzéstelenítő, gáz nélkül szültem meg Jázmint végül 9:55-kor.
A dokim Kecskemétről visszafordult miattam, hogy leszülesszen Smile jöttek tanoncok is be a szülőszobára, ott nevettem velük. Nincs rossz élményem. A férjem bent volt végig és nézte. Azt hittem, hogy a szülés az nagyon rossz dolog, de hát őszintén én rengeteget nevettem a fájások közben és még viccelődtünk is. 24-10 ig tartott az egész és olyan gyorsan zajlott, hogy csak na. Az első kitolásnál hittem csak azt, hogy meg fogok halni felkiáltottam, mert a dokim a bordámon könyökölt. Még vagy 5-ször rákönyökölt, mert nem tudtam kinyomni, de végül kijött. Rátették a hasamra és boldog voltam.
A varrás, az injekció fájt amit beadtak, de a varrást nem éreztem + a gátmetszést sem pedig tudtam (láttam mikor vágnak).

Jázmin szinte végig velem volt, mert a csecsemősök nem akartak vele foglalkozni(első éjjel is azt akarták, hogy velem legyen, pedig a pulzusom 160 volt a vérhiány miatt) és mondták, hogy milyen anya vagyok én.... Két éjjel nem volt velem, de szinte semmit nem aludtam a szülés óta. Hulla fáradt vagyok. A szobatársam horkolt + depis is volt, így gatya volt az egész az utolsó nap meg Jázmin velem volt éjjel. Nem sok baj van vele, de azért törődni kell vele. Sokszor elalszik a cicin. 30-az szopizott bent, itt még nem mértem meg, de mától mérem.

Ennyi volt a szüléstörténet. :)
Vendég

Anna, milyen teát adsz Jázminnak? És gondolom minden ízesítés nélkül adod neki? És cumisüvegből? És ugyan úgy elfogadja a cicit? Csak egy pár kérdés, aztán nem foglak nyaggatni. Legalább is nem ennyit :lol: Ja, és mióta adod neki?

Kép
Kép
hari

Fuuuhh... irigylem a sok tejet :) A tegnap nagy kinalat utan aludtam ejjel vagy 3 orat osszesen, es ugy 5 perce tettem le reggel ota a kezembol a bejbit... asszem most vegre kikapcsolt a szopi..hasfajas rotty, peluscsere, szopi hasfajas... ordogi korbol. Ehez merten szerintem sokkal kevesebb s eppen a tej, muszaj lesz aludnom egyet, hogy legyartsak egy ujab adagot.

Anna, az igeny szerint csak szoptatott babaknak valoban nem kell sem viz sem tea, semmi mas folyadek. Ugy viszont, ahogy neked tanacsoltak, vagyis az idore szoptatasnal gondolom valoban elofordulhat, hogy a baba kozben megszomjazik. (mondjuk abban a tetelben en ketelkedem, hogy 3 orankent emesztik csak meg a kajat, szerintem anyatejnel nem igy mukodik, ez tapszeresekre igaz inkabb szerintem, de ha ez az udvozito mod a hasfajas elkerulesere akkor nem csinalnam en sem maskent, max nem hiszem el a magyarazatot, hogy ezert van :)) Ehh ez a gyerok is hasfaj, de legalabb mar kakil, nem ugy mint az elso 3 napban. Viszont kakilas elott sokszor van nagy orditozas...felemelo :)

Tatim, nekem az elso volt nagyon hasfajos (es ugy tunik harmaska is igyexik masolni) es nalunk semmifele cseppek meg raolvasas nem jott be, de az ido, nos az valoban aldasos tenyezo volt, hat nem eskuszom hogy 6 de 6-8 het korul valamikor tuti, hogy kinotte es elhallgatott :)
Van abban azert valami jo, ha az embernek rendszer van az eleteben, na ezzel en nem dicsekedhetem most :D

luna6

Tényleg, nektek már látszik a BCG oltás helye? Vagy mikortól kéne látszódnia és meddig nem baj, ha nem látszódik? A neten azt írják, hogy 2-4 hét között látszik már, 4-6 héten a legjobban. Nekünk még nyoma sincs :cry:

Kép
Kép
hari

Sziasztok!
A teára Én is kíváncsi lennék, mert reggel 5 óta majdhogynem 2 óránként kért enni, és volt egy olyan érzésem, hogy inkább szomjas.

Utána jött pár puki, ez zuhanyzós kaki, majd engem sugárban lekakilt, megb a pelenkázót, és a szőnyegre is jutott, úgyhogy épp ennek a feltakarításában voltam, mikor párom végre megjött, átvette a baba szórakoztatását, és össze tudtam magam kapni. Aztán végre elaludt, ebédeltünk (anyós hozta), mosogattam, és Én is aludtam végre NAPPAL 1,5 órát.
De szédülök továbbra is, úgyhogy ez nem alváshiány lesz, hanem vérnyomás, azaz kávéhiány, úgyhogy egy instant kávét csak vennem kell minél előbb. :)

Sziasztok, Anna, Tatim, kitartás, és Én nagyon örülök személy szerint mindenki módszerének, tanácsainak.

Tegnap este mi is előre bekevertünk 4 adag tápszert, és így éjjel csak elő kellett kapnom, és forró vízbe állítani, sokkal gyorsabb volt, és jobb.
Sajna termoszunk nincs itthon, de szándékomban áll egy cumisüveg melegítőt beújítani. :)

Na, megyek, eszünk. :)

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Ja, és az normális, ha egyelőre semmi napirend nem áll be? Illetve a sajátja kezd körvonalazódni, de közelében sincs a 3 órás szopiknak...

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Moni,
mi a helyzet veletek? sikerült megbeszélni a dokival a továbbiakat, vagy már meg is van Pötikéd? :lol: :P
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?