A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

Lökött macska felült a klaviatúrára és néz rám meg a tányérjára és nyávog...
Tudatja, hogy számítógépezés helyett inkább adjak neki kaját!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Évi! Harántnál is így van, mondta a doki :( előre eshet a köldzsinór, valami méhrepedést is emlegetett, ezért kellene majd befeküdnöm....a munkával óvatosan, és jó szépítkezést!

Csillag! Ha "normálisan" feküdne és elfolyna a víz, azért én is rendbeszedném magam valamennyire :wink:

Lelépek én is, kivisszük anyósomat az állomásra, aztán vásárlás, délután tali :)
limo73

Ircsi :) mennyi esze van

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Irom a Mikinek a bevásárlólistát,írtam neki h.zöldbaba :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Akkor van gond, ha az elölfekvő rész nincs beilleszkedve.
Méhrepedés nem az első fájásoknál szokott lenni (más dolog a hegszétválás)

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Zöldbaba inkább ne!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

[quote="lombikbaba"]Z írta:lombikbabaöldbaba inkább ne!

:lol: :lol: jah,az még éretlen.

evilany

[quote="evilany"] írta:evilany
[quote="lombikbaba"]Z írta:lombikbabaöldbaba inkább ne!

:lol: :lol: jah,az még éretlen.

Vagy túlérett...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

ja végülis... :shock:

evilany

Shrek :D
Bocsika :oops:

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Szép napot!!!!

Zöldbaba :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nem tudom én sem lehet-e zuhanyozni de akivel beszéltem szinte mindenki azt csinálta elfolyt a magzatvíz :arrow: zuhany :arrow: kórház.

Mellszívó nekem lehet lesz, tesómnál olcsóbb és ha időben el tudja küldeni megveszi, ha nem anya akkor veszi meg ha kell. Anya ajánlotta. Na én meg ha lehet sokáig akarnék szoptatni és majd ha nagyobb szeretnék fejni és apa is etesse, legyen neki is valami öröme.

Amúgy nagyon vigyázni kell a kis huncutokkal, mert ha a kórházban kap tejet és a szopizást nem kapja el elsőnek nem is akar majd szopizni. Most témába vagyok anya mindig meséli mi történik odabent. A kedden pl egyik baba fecskendőből kapott az újszülött osztályon tejet, anyuka mellbimbója kicsi volt és nem jött a tejcsi, így a kis huncut nem is akart szopizni. Anyuka meg nem volt türelmes és nem is kínlódott, saját kérésre úgy ment haza, hogy nem szopott a kicsi :cry: Másik meg hisztis p...csa neki fáj és már estére kért tablettát, hogy menjen el a teje, jött, hogy bemenjek hozzá és letoljam. Olyan kis szemét volt este ott volt a férje bent nála. Az ápolónő előtte bent volt akarta tanítani szoptatni ő nem akart, aztán nem ment be ha ott volt az apuka. Erre reggel azt mondta az orvosnak, hogy senki rá sem nézet. Anya mondta, hogy igen, mert ott volt a férje. Nem nála nem volt senki :x ja mikor én ott voltam akkor is jött a "senki" férfi alakban és bementek a szalonba. Hát én nem bírnák azt hiszem ott dolgozni.

Évi meséltem anyának a storyd a 15 éves-ről. Nekik most éppen 2 15 éves színes szült, mondta ismerős füstölni csak úgy füstölnek dugiba rá se pipálnak a babájukra.

Dokihoz én ma 6-ra vagyok hivatva de majd jelentkezem estére, mert maradok bent anyánál traccsolni és mondta későn jön majd csak haza.

Anya kezd ijesztgetni de én nem akarom hagyni magam. Szerintem csak nagyon félt és szeretne megkimélni a fájdalomtól. Este kérdezte, hogy én komolyan gondolom a természetes szülést? Mondom igen. De tudom én, hogy az nagyon nagy fájásokkal jár és órákig tart. Miért nem akarom inkább a császárt. Mondtam, mert mégiscsak vágnak és utána az is fáj. Na mindegy meglátjuk majd akkor. Mondtam engedje, hogy megpróbáljam elvégre nem tudhatjuk, hogy is alakul majd. Lehet könnyű szülés is, ha meg baj van még mindig ott a császár. Én próbálok nem rá gondolni csak arra, hogy utána lesz és gyönyörű kislányom.

Évi irigyellek a kozmetikus miatt én itt nem ismerek senkit de el fogok menni kis szőrtépésre hamarosan. Ja magas méh néztem a képet amit ide betettél és már nem akartam írni, hogy na az enyém már 33 hetesen is fenn van mint a 36 hetes azon a képen. Hiába ha kicsik vagyunk nincs helye a méhünknek és mászik felfele.

Ircsi macsek nagyon édi lehetett!

Szilvás merre vagy? Meggyógyultál már?

Ilus autó :evil: :evil: :evil: én a másik autómmal sokszor megjátszottam, volt is mindig nálam 2 drót erre az estre és kaptam kis áramot. Már az öcsém keresett riasztót, hogy szerel be az autómba, mert az idegeire mentem annyiszor lemerítettem. Aztán cseréltem autót és az riaszt azóta nem volt gondom.

Mára jó talizást nektek.

Kép
Kép
melisch

Sziasztok!!!

Orvos választás érdekes egy dolog,nehéz és kényes én nagyon bízom benne nálunk ezzel minden rendben lesz,nekem lesz szülésznőm is ha császár lesz akkor is,kérdeztem az orvost szükség van-e rá azt mondtam igen előkészületekben sokat segít stb,gondolom neki és azért velem is ott lesz,igaz ez a pénz a babakocsink ára lesz,de nem érdekel erre nem sajnálom inkább várok egy hónapot még a kocsival,de minden képen nyugodt akarok lenni,az orvos és a szülésznő terén is!!
Mellszívó nekem nagyon kicsi a mellbimbóm és ezért kérdeztem tőletek a tanácsokat én is az Aventost szeretnék ami ugye 10ezer forint körül van,de az is lehet nem is kell ezért félnék kiadni rá annyit,de a kórházba meg lehet jó lenne vinni azért egyet,a kis kézik semmit nem érnek sokak szerint.

Évi ha mész ma a tescoba mintha írtad volna akkor nem néznéd meg nekem van-e tescos mellszívó és mennyibe kerül állítólag,úgy néz ki mint az Aventes olyan cumisüvegre tekerős a teteje,de mindjárt rákeresek netem és belinkelem neked,persze ha csak van rá időd,és erőd!Jó fotózást neked,és szépítkezést!!!!

Melisch nem semmi emberek vannak kiváncsi vagyok mi lesz a dokinál majd megírod!!!

Tünde szülésznő szerintem okos dolog de mindenki magam dönti el,de ő tényleg melletted van végig!!!

Bea örülök,hogy Kristóf jól van és nincs semmi baja!

Ircsi cica biztos aranyos,Katus meg tudja milyen jó dolga lesz kint azért jönne már kifelé! :lol:

Maccs köszi a sok tanácsot még jó,hogy nem itt laksz a közelembe folyton rajtad lógnék tanácsért :lol: És megunnál!!!

Kép
bévi

sziasztok lányok

elkészültem az ebéddel Tejfölös csirke nokedlival :) fiaim már esznek én kimertem csak bele kos toltam babucim olyanokat rúg azóta jelzi anya menj már enni :) de sajna nagyon forró és így nem bírom.
Vendég

na jött a postás közben itt nyávognak a fiaim engedjem őket játszani úgy hogy sajna mennem kell jók legyetek és tessék mindenkinek pihenni és vigyázni magára és a babára :) hmmm pontén beszélek mi :)

sziasztok
Vendég

Tejfölös csirke nokedlivel :) Hmmmm ... nyami :D

Én Fokhagymával,kolbásszal,szalonnával,hagymával tűzdelt pulykacombot sütök Fancsámnak,sültkrumplival.
Fiuk azt hiszem chilis babot esznek anyósnál...

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Jó nektek főzésileg!
Nem merek főzni, mert annyira felfűti a lakást, hogy meg lehet pusztulni utána (villanyrezsó és nem lehet huzatot csinálni).
Szóval itt hideg uborkaleves :) a második meg gyümölcs.

A pécsieknek jó talit és legalább egyet azokból az isteni kelyhekből (nyálfolyós ikon).

Nekem nem ereszkedik a hasam, remélem nem lesz gondom belőle.
szilvi35

Sziasztok.

Bakker egy órája csak visszaolvasok! :-)
Pedig éppen a munkámat adom át "papíron". Készül a leltár... :-)

Pénz... Szerintem mindenkinek nehéz manapság, kinek azért, mert kénytelen TP-ből meglenni, másnak azért, mert önerőből kell mindent csinálni, és ehhez a bankhitel gáz. 5 éve nem gondoltuk, hogy Válság lesz... :-( De ezt inkább hagyjuk...

Bévi. Ezaz, optimizmus. TE VAGY AZ EGYETLEN, akire a Babádnak szüksége lesz, és semmi más nem kell. Lényegtelen, mi van a falon, vagy a játékoskosárban, hogy turis vagy vadi új márkás cucc van rajta. Te leszel a biztonság, a melegség, a nyugalom és a kajcsi neki... Meglásd... :-) Örülök, ha ezt sikerül beprogramozni magadnak!!!

Dia, szép kis méretek, én 2700 gr-mal születtem, 49 cm-rel. :-) Bezzeg az ÉN gyermeke(i)m... :-)
A 2000 az jó, az első érték a rövidülés (ennek már itt az ideje), a többi a "kinyílást" mutatja. Na, ez nekem 2110 volt 2 hete...
A lepény érettségét sztem nem tudjuk befolyásolni sajna. Az "történik"... De ha figyelik, akkor nem lehet baj... Amig táplálja a babát, addig szépen végzi a dolgát, akár 0-ás, akár III-as... :-)

Maccs. Olyan jó, hogy itt vagy, KELL az optimizmusod!!! :-) Nekünk egyre kevesebb van, bár én most elvagyok. Volt egy pár napos letargiám, de már minden oké. Lehet, hogy "éreztem", hogy kiüt a baci, és azért voltam nyomi, nemtom...

Woody, ott a pont. Az, hogy szerettük volna, és ott a baba... Ez a lényeg... És minden megoldódik, biztos... :-)

Claire. Már annyiszor akartam írni, hogy megemelem a kalapomat előtted... Ennyi gyerkőc, és ilyen szépen helyt állsz... Néha én magamban sem vagyok biztos, hogy jó "kétgyerekes" anya leszek -e (hehe, elsőbabásoknak üzenem, mindig jön újabb és újabb para!!!)
Meg hogy tudom-e majd annyira szeretni, mint az "elsőt" és tényleg a szeretet duplázódik-e, és nem csak megoszlik...

Lombikbaba... Szép nagy poci. :-) Az a lényeg, hogy jól vagy, és jó helyen... :-) Irigyellek, de a szó "jó" értelmében... Én nem vagyok ilyen bátor, de pont ezért nem sajnálom attól amit elért, aki belevág... :-) Makrancos Kata... MIndig mosolygok rajta... :-)

Évi, pocakretus... Hehe... :-) De tök jó, hogy el tudsz menni, így a "vége-felé"... Olyan szép emlékek lesznek ezek... Én bánom, hogy Pocak-Bendével alig készült rólam fotó... :-) DE ÚÚÚÚGY UTÁLOM? amikor fényképeznek... :-)

Meli, jó, hogy most már "biztos" helyen vagy... :-) Megnyugtató. És igenis, hagyd csak, hogy kényeztessenek, szerintem Ők is igénylik... :-) Az én szüleim is ilyenek voltak velem :-)

Ilus, gratu a barátnődnek, tök "normális" méretű baba. Jó egészséget Nekik. Látom, Te is kifogod a pech szériát.... Aksi, meg metró. Brrr, még kimozdulni is gáz ilyenkor Pesten...

Bekri, a mellszívóval kapcsolatosan a szívemből szóltál. Bár én küzdöttem vele vagy 2 hónapot, de nekem nem volt mit se szaporítani, se kiszívni. Ez jutott...
Örülök, hogy Kristóf a "régi"... :-) Jövő héten kedden szülésfelkészítő!!! Tudod, hogy ne csak élesbe lássuk már a "terepet"... :-)

Évi, a tali... Már nem jöhet semmi se közbe!!!! :-) Mondd meg Tominak, hogy finom fagyit kap, csak ne siessen... :-) ;-) Max ő szólhatna közbe, de ő ezek után nem fog...

LIMO, a köldökzsinór csak akkor nem tud előreesni, ha fejvégű és totál beékelődött a kobakja, Egyébként előfordulhat, ezért mondják, hogy azonnal kori. Ha Fejvégű, alkkor egy zuhany, renezkedés belefér, de a fertőzésveszély miatt ezt sem "érdemes" sokáig húzni.

Rólunk:Bende tök jól van, vasárnap körül már a "régi" volt. De az antibiót végig kell szedni, úgyhogy az még kitart a héten. Én is ugyanígy vagyok, már nem fáj, de az Augmentint nyomnom kell. A tüszők már eltűntek, de még duzzadt a mandulám. LÁzam nincs szerencsére :)
Férjem már keményebb dió, tegnap is 39 fok felett volt a láza. Ahogy megy ki a lázcsillapító hatása, már kúszik is fel a hője... És őt már egy hőemelkedés is ledönti a lábáról... Hát jól kikaptuk... Nekünk se a Lottó ötös jön be, hanem csak a baci... :-)

szilvás76

Hmmm... :( :( :(
Jobbulást Nektek !
Úgy tűnik, hogy Te is a sor elején fogsz szülni Ircsivel párhuzamba. ci2110 már igencsak nyílt kapukat dönget a csöppség.
Nekem rövidke és zárt. Talán tovább húzom... Bár már tök mindegy szerintem....

Rátettem a billentyűzetet és fellázadt :D :D :D
szilvi35

szülésznő barátosnémmel(volt osztálytársam) beszélek éppen..meséli a dolgokat...és állítólag az ügyeletes dokik tök normálisak és lelkesek(kisdokik) :D kíváncsi leszek majd :D :oops:

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Szilvi, a rövidülés már jogos, a 2000 tök jó... Anno nekem is beton volt, úgy kellett tágítani 10 nappal a terminus után, hogy egyáltalán burkot tudjanak repeszteni. Most meg... :-) Azt mondta a doki, hogy ezzel is kihúzható bármeddig, csak a fertőzésekkel kell vigyázni. Amig a belső zárt, nagyon nagy baj nincs. Akkor sem, csak azért az már komoly jel... :-) De a 36-37. hét után már kit zavar??? :-)

Nem bánom, hátha így gyorsabb és "símább" lesz a finish... :-) ;-)

szilvás76

Csillag... Házikó alakul? Létrázol még? :wink:

szilvás76

Engem letiltott a Párom a padlásra (=létrázás) mászástól, ugyanis a hét végén a síma belső lépcsőn eltaknyoltam. Kanyarodik a "vége, és ugye ott keskenyebb. Én nagyban oktatom a gyereket éppen, teli a kezem, és nem figyeltem, nagyon a fok szélére léptem. Lecsúsztam 2 lépcsőt, mindent eldobtam, nem ütöttem meg magam, csak a mozdulat nagyon hirtelen volt, picit kemény is lett a hasam, babuci is úgy lapított. Szerencsére csak megijedtem, de azóta TILOS a padlásra mennem még gondolatban is... :-)
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára szilvás76 2010.07.01 12:59-kor.

szilvás76

Huhh de elszúrtam az időt..hazaértem,befejeztem a tortát(tejszín) ettem,cicát etettem,kiolvasztottam,felvágtam bepácoltam a húst,a gyroshoz,közben főztem tésztát,kikevertem a túrót,elmosogattam és megpirítottam a szalonnát...én nem eszek belőle,nem kívánom,inkább a fagyit :) És most 3/4 2 lett...ja és nem vasaltam,majd este már csak.Lassú is vagyok,óvatos.
Elfáradtam :( most ledőlök egy könyvvel.

Melisch anyukád érdekes dolgokat láthat...a betegek közt is van ilyen is olyan is,nekem ne is mondd,13 éve ebben élek :roll: jó ha hallgatsz anyukádra meg van ilyen segítőtársad,irigyellek.
.én anyám be se jött hozzám a 10 nap alatt

Kozmetikusnál csak szemöldök szedés festés volt,enyhe színre,a fotózás miatt.

Bévi megnézem szívesen,de csak holnap megyek tescoba és a fotózás is holnap lesz.

Szilvás,férjednek jobbulást...szegény...

Csillag,a dokik (is) rendesek voltak a klinikán,szó se róla.

Szilvi,én hasam se ereszkedik,itt fenn pöffeszkedik még :)

evilany

Szilvás ezennel én is letiltalak a padlásról :? :? ejnye

evilany

Szilvás...nem létrázom..nem mentem ki :(
1.,Fájogat sűrűn a poackom és így nem mertem kimenni
2.,Kedden még úgy volt hogy naponta kell menjek a védőnőhöz vérnyomás mérésre és vizezelet kukkra...
De szeretném befejezni még költözés előtt a mintát...nem tudom mi lesz belőle...
1., fiúk nem vállalják :)
2., én reszortom...de majd szükségeltetik a létra :(
Talán jövő héten szerdán kimegyek és befejezem...hiszen ha minden jól alakul jövő hét vége költözés. :) :)
Már várom nagyon :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Nagyon feszít alul...fáj és hasogat...lehet mégis elkezdek tágulni? :shock:

Padlást felejtsd el!!!!
Vigyázz magatokra!Még jó hogy nem lett semmi bajotok!
Ejnyeeeeeeeeeee :twisted:

JOBBULÁST!!!!

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

lepihizek inkább...ez nagyon durva érzés (nem bírom a fájdalmat...pite vagyok :( )

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Csillag, tágulsz (muszáj lassan) és nyúlnak a szalagok. Most ugranak egy nagyot a növekedésben a Babák, nyomnak mindent. És kell, hogy kicsit lazuljon ott bent minden, de hát ez sajna fáj ... Pihengess.... Nem jelent bajt, Nekünk lesz jobb, ha nem beton ott minden, hanem szépen fokozatosan kialakul az "utca"... ;-) Tapasztalat.

szilvás76

Dia?

szilvás76

Na jó, idekeveredek a gép elé, és pont ilyenkor nincs senki a közelben... :-) Ez az én formám...

na megyek, és csinálom a "leltárt"

Tök fura érzés, de jóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó....

Éés, 3 napja (+ hétvége) nem dolgozom, semmi bajom. Ma bejöttem, a bokám már kezdi is a buckósodást...

Olyan jó elköszöngetni, és a tudat, hogy mi jön... :-) Egészen feldobott...

szilvás76

Szilvás jó alaposan visszaolvastál :oops:
Vigyázz magadra, csak óvatosan most már a baba a fontos nem a jövés menés.

Évi igen nagyon szerencsés vagyok, mert mindig mellettem álltak a szüleim és az öcsém. Hálás is vagyok nekik.

Bévi Na lehet nem a legjobb és szakszerű tanács de valami lehet benne. Anya azt tanácsolta már régebben, hogy tusolás után vegyek egy kemény törölközött és azzal fentről lefele dörzsölgessem a mellbimbókat, hogy nőjenek. Na nekem ez brutális még hangzásra is, nem is tartottam be a tanácsát, pedig lehet nem butaság. De mondjuk nekem az egyik egészen szépre kialakult magától a másikra azt mondta kicsit kicsi. Esetleg próbáld meg.....vagy valaki hallott még ilyet? Esetleg más ötlet????

Mindig elfelejtem írni Maccs okos tanácsát én is csak megerősíteni tudom, egyes életbiztosításokban benne, van, hogy fizet a biztosító császár esetén. Tessék utánanézni ha valakinek van. (Nekem van és van is benne ilyen feltétel, de a tavaly novemberbe tettem be és kell legalább 10 hónapig fizetni, hogy kapjam - pont lecsúszom róla. Én a lombik miatt kértem, de végül is a laparoszkopia/hiszteroszkópia nem volt benne. Gondoltam a lombikra úgyis rámegy jó sok pénz, baba úgysem sikerül hamar legalább ha császár lesz kapok valamit. Na de mivel nem költöttem a babára így nem is érdekel ha 2 hónappal lekéstem a pénzt).

Kép
Kép
melisch

A dörzsölést durva törölközővel azért (is?) javasolják, hogy kicsit edzze az ember lánya a bimbókat az igénybevételhez. Ezt nekem is mondta anno a doktornőm... Hogy nől-e tőle nem tudom, de kicsit megerősödik az érzékeny bőr. Tényleg brutális. :twisted:

szilvás76

Évi!!!! Te szórakozol velem? Vagy van "...kézikészüléked"??? Mert akkor nyitom az ablakot. De ne terrorizálj azzal a tortával, mert le kell mennem venni valami finomat!!!
Sőt" 4 körül el kell mennem, akkor veszek is. Hát köszi!!! :wink:

A mellbimbók dörzsölését én durva smirglivel vagy homokkal, esetleg sóderrel hallottam (miközben 2 db 25 kilós üllőt cipelsz a válladon).

Ez a meleg..mostmár elhiszitek?
szilvi35

Szilvi.. hehe, teve meg a két fél tégla, nem? :-)
smirgli... Jáj....

A törölközőt nekem amúgy kifejezetten mondták, de nem jóóóóóóóóóóóóóóóóóó... :? :D

szilvás76

Sziasztok!

Évi értem, akkor megnyugodtam. Köszi az infót.

Ircsi köszönöm. Még a 35. hétben vagyok.
Teljesen egyetértek veled, hogy aki meddő vagy segítség kell a teherbe eséshez, azt tb alapon támogathatnák. Járna a kezelés. A dohányosról meg alkoholistáról ne is beszéljünk :twisted:

Limo nem a márka számít. Tesz.-veszről is lehet jó cuccocak beszerezni! Ha nekem lenne hozzá fenekem/türelmem én is böngésznék. De fejlődő képes vagyok, mert turiba már bemegyek és találok is :lol:

Maccs neked legyen igazad az ország helyzetét illetően! :wink: Nem akarnál indulni? Én tuti rád szavaznék...

Bévi az ilyen az nem barát.
Nem takarítottam tegnap csak rendet raktam :)

Csillag na örülök, hogy tesód segít. Esküvő: :) Akkor nem kérdés kell e menni a hajóra vagy sem....Megoldódott ez is.

Melisch köszi. sajnos nem lehet tudni mikor hogyan járunk jobban...
Azzal meg egyetértek, hogy egy kívülálló azt hiszi, csak azért, mert vállalkozó vagy akkor haj de jól állsz anyagilag, max. sírsz, hogy nem. Pedig ha tudnák....

Remélem a hidegfront hatására max eső lesz, sima, de nem baba. Még ne legyen. Oké, hogy már nem lehet baj, de akkor is.

Tina nemsokára az leszel. Küldtem neked a gólyát :wink:

Claire: nem semmi... :shock: Le a kalappal előtted!

Ilus sajnálom, hogy így megjártad az autóval. Barátnődnek gratulálok. Ha küld képet megosztod velünk?
dokid meg tök jó fej lehet :)

Az én dokim sem egy maroktartós (vagy csak nálam nem?). Ha adok elfogadja, ha nem akkor sem néz rám ferde szemmel. Most a terhesgondozás alatt sem vittem túlzásba. Eddig vagy kétszer adtam borítékot. Ha asszisztens van e akkor nem jár-nekem ezt a tanácsot adták, szorgalmasan be is tartom.
Egyébként meg is lepődött az egyik ismerősöm, mikor mondtam, hogy ott lakik a dokim velünk szemben, panelben...

Bévi nem feltétlenül kell a mellszívó. Akkor jó ha kéznél van, ha sok a tejed, meg az elején, mert ezzel is lehet a termelődést fokozni míg be nem indul rendesen. Én kölcsönbe kapok talán. Legalábbis ígérték. Ha tudsz valakitől kérni akkor az lenne a legjobb, mert ha meg nem kell akkor felesleges pénzkidobás.
A legjobb az Avent kézi mellszívó. A gépi nem annyira hatásos.
Akinek lesz mellszívója sz vigye a kórházba is be. Nekem bent volt és szépen be is lövellt a fejéstől. na mondjuk az én gyerekem ugye nem volt velem, nem tudtam mellre tenni.

Limo nem kell ám megkérdezni a dokit, hogy mennyi a szülés. Ha nem magánrendelésre jársz - mert ott ugye mindennek megvan az ára - akkor annyit adsz amennyit gondolsz.

Ez a szülésznő téma nálam nagy dilema. Nem ismerek egyet sem, így teljesen mindegy ki lesz ott...

Ircsi milyen intelligens a macsek :lol:

Zöldbaba :lol:

Szilvi köszi az infót :wink:
Még jó, hogy a MásikFeled eltiltott! Jobbulást neki. Fránya baci. Inkább a Lottó 5-ös.
vagyok-vagyok csak dolgozok, meg visszaolvasok meg megpróbálok reagálni. Két napja megint dagad a lábam....

Nahh most értem a végére. Lehet nem mindenre reagáltam, de bocsi. Most pedig megyek és kehely helyett eszem egy jégkrémet amit a kolléganőm hozott :P

királylány

Na nem hagy pihenni a baba,most épp csuklik,előtte pörgött nagyon.
Felettem valami fura hangok jönnek,kalapálnak a wc-ben meg valami még furább,lehet felmegyek megnézni,talira megyek-e vagy szülni...(hátha intéznek nekem valami fasza melót...) :evil: :evil: :evil:

Jáááj én nem dörgölgetek :?

Szilvás,én is épp most gondoltam rá,pár hét és kezemben lesz a babám!!

Hidegfront:lehet itt nem is lesz

evilany

Újfent itt. Látom téma a szoptatás és megint nem bírom ki, hogy ne kotyogjak bele egy kicsit az én tapasztalataimmal. Szerintem nem igaz az, hogy ha a baba már mást is kapott a kórházban, mint az anyja finom meleg tejcsárdáit, akkor nem is fog már szopizni akarni. Az elsöszülöttem olyan kajás volt már közvetlenül a születése után, hogy addig csinálta a palotaforradalmat, míg nem kapott üvegböl egy kis cukros vizet. Mindig mellre tettem elötte, de 3 nap is eltelt, mire belövelt a tejem, tehát addig éhezett szegény. A cukros vizes üvegböl 6-ot fogyasztott 24 óra alatt és ivott volna többet is, ha kapott volna... Ragyogóan szopott, gyakorlatilag egész nap lógott a cicimen, ömlött belölem a tej és sose volt neki elég, mindig hozzá kellett táplálni. Fél évesen másfél liter tejet (tápszert) ivott csak egy ékszaka leforgása alatt...
Ha a kórházban a szoptatást tanító (erös túlzás tanításnak nevezni, de mindegy) növérre hallgatok, sose tudtam volna szoptatni. Közölte velem, hogy ilyen nem kiemelkedö bimbókkal sose lesz a dologból semmi. Ehhez képest minden dedemet sokáig szoptattam, Döncivel pl. idén januárban hagytam abba, ö szopott a leghosszabb ideig.
Dönci pl. szondán volt 4 hétig és mégis imádott mellett szívni, pedig üvegböl is próbálták etetni, de az nem ment. Nem vett csórikám levegöt, csak nyelt és nyelt, lement közben a szívhangja és a légzésszáma. Én persze hiába papoltam, hogy had szoptassam, mert nekem is macerás fejni napi x alkalommal és behozni azért, hogy utána szondába kapja, de nem akarták elhinni, hogy jobb lesz mindkettönknek. Sokáig jártam mindenkinek az osztályon a nyakára, míg egyszer próbaképpen megengedték és nini, hogy miylen szépen ment neki. Azért nem akarták ugyanis hazaengedni, mert nem ivott egyedül az üvegböl. Aztán hogy bemutattam, hogy szoptatva viszont müködik a dedem, pár napon belül hazaengedték. Onnantól kezdve el sem engedte a csemegéjét és hízott, mint a kismalac. :)
Mellgyulladásom is rengetegszer volt, Enivel rögtön az elején (maga a szoptatás baromira fájt, a falat kapartam töle, de akartam és sok-sok hét után jobb is lett), a fiúkkal az apasztáskor. Döncivel olyan durva volt, hogy a kórházban landoltam és majdnem felvágták a mellem miatta, de szerencsésen megúsztuk és legközelebb csak egy fél évvel késöbb apasztottam.
Szerintem aki szoptatni akar és van is teje, annak menni is fog. Az én tejem elég híg lehet, mert sokszor kellett a dedeket mellre tenni és a lefejt tejen se volt olyan hü de sok tejzsír, de azért ízlett nekik.
Gondolkoztam azon is, hogy talán több szénát kellett volna ennem (a tehéntej zsírtartalma azzal emelhetö)... :)

Ma voltam a belvárosban Döncinek szandált venni, miután itt már mindent átfésültem ezügyben. Sajnos a városban is pont ez a méret ígérkezett hiánycikknek, de egy boltban mégis találtam egy párat, ami passzolt is neki és megfizethetö volt (20 Euro, nem kevés, nem szívesen adok ki egy szezonra ennyi pénzt) és bör. Voltam a H&M-ben is, vettem Regönek egy nyári sapit 1 Euroért és szintén neki jövöre egy szandált 3-ért.
A Lidl-ben meg volt olyan mobil napvédö, amit a pancsoló medence fölé gondoltam ill. Regönek vettem 2 pamut rövidnacit 6-ért. Mivel a hétvégén majdnem 40 (!) fok várható, megyünk le a boden-i tóra pancsolni és kipróbáljuk ezt a napvédö szerzeményt is élesben.

Holnap megint gyökérkezelésre van jelenésem. :(
Du. meg a volt egyetemenem lesz gyerekegyetem, másnap meg ugyanott a méhészeten nyitott napok, amit imádnak a gyerekek. Vasárnap tó, ki van pipálva a hét. :)

Mivel itt még böven eperszezon van, gondolom a jövö héten megint ellibbenünk eperért. Cseresznye is csak mostanában lett kapható, pedig ilyenkor már nem nagyon szokott lenni. Idén minden olyan fordítva van. A dinnye már most olcsó és egész jó, barack viszont még elöszezonban van...

A betegeknek és gyengélkedöknek jobbulást!

Claire minden elismerésem a szülésekért! Wouw!

Barbi

Mentem a kölykök után nézni, gyanús a hirteken beállt csend!
Vendég

Bmaas,le a kalappal,remélem nekem is menni fog...félek a fájdalomtól is,de nem törvényszerű hogy fájni fog..(?)

Felmentem,felmérni a várható károkat,de csak ajtókat raktak be és állítólag már kész is :lol: A legszívesebben úgy mennék el itthonról,hogy előtte elzárom az összes lakó hideg és meleg vizét :) esetleg még a gázt... :roll:

evilany

Na,indulok lassan a talira :wink:

evilany

Évi próbáld meg :lol:

királylány

[quote="királylány"][ írta:királylánycolor=indigo]Tina nemsokára az leszel. Küldtem neked a gólyát :wink:
[/color]

:-*********

Előrébb is ugrott tőle a peteérésem :lol: :lol: :lol:

Kép
xtina75

Magzatvíz-elfolyás utáni zuhanyozás
Azért inkább óvatosan! (Láttam úgy köldökzsinór-előesést, annyi idő alatt, míg a kismama a vajúdóból átment a szülőszobába!!!!)

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Szoptatáshoz sok-sok infó:
www.lll.hu
www.szoptatasert.hu
(Nem javasolják már a mellbimbó dörzsölését, mert apró sérüléseket okozhat a bőrön! Inkább sima lanolinnal (gyógyszertárban kapható, vagy a MEDELA-nak van) kell kenegetni, hogy puhuljon!

Melisch
Gondolatban nagyon sok dolog eldől!!!! Ha anyukád azt súlykolja beléd, hogy fáj, meg rossz, meg sokáig tart, akkor ez lesz a tudatalattidban...
Császár... ha szükséges akkor legyen, de ne kényelmi szempontból! (főleg, ha szeretnétek majd kistesót is!)
A méh leszállása nincs összefüggésben a testmagassággal... akkor száll le a méh, ha a baba beilleszkedik a szülőcsatornába...

Szilvás
Padlás :evil: :evil: :evil:

Csillag
Fiatal doktorok tényleg nagyon lelkesek (általában). Emlékszem, mennyire izgatottak voltunk szigorlóként, mikor mehettünk a szülőszobába, a műtőbe... :lol: :wink:
Létrázás: LETILTVA!!!!! (Nagy tragédia lesz, ha csak Gergő születése után készül el a faldiszítés? :roll: )

Barbi
Gyerekek közötti hirtelen csend sose jó :lol: :lol: :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Katus nagyon nyomul... és időnként annyira görcsöl a pocim, hogy teljesen kiver a víz... a 4x500mg magnézium és a 3x1 Diaphyllin mellett...

Évi
IGEN.... magnéziumtól lehet hasmenés...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Hát igen a nagy csend. Mostanra végeztem a károk felszámolásával és majd össze is ragasztom az Asterix comic füzeteket, ha megtalálom a ragasztószalagot, de a kazettát legalább most nem tépte szét Dönci, csak a hosszát fürkészte ki a szalagnak... Döncit is lemostam még egyszer, most éppen kékre festette magát. Szép világoskékre ceruzával (vanna ezek a spéci ceruzák, amik ceruzaként viselkednek, de festéknek is lehet használni némi vízzel. Hát ezzel színezte ki magát, ha már a többiek egyszer használatos Conny tetoválással nyomulnak).
Aztán megint megéheztek, elmosogattam, most pillednék és olvasnám az ingyenes gyereklapot (apróhírdetések és programok július hóra), de nem hagynak békén. Eninek diktálni kell, aztán a katasztrofális metek dogáját korrigálni... Tornázniuk is kéne menniük, de ki tudja, hogy ebben a döglesztö melegben még egyszer kimerészkedek-e!? Inkább a párommal kötnék alkut, én fözök, ö viszi az aprónépet.

Évi :)

Nem törvényszerü, hogy fáj, de nekem sajnos tette. A lányaim olyan vákuummal dolgoztak, hogy a homlokom is behorpadt töle, míg a fiaim szépen érzékien szopiztak és nem is volt gond. Sebesnek sose sebesedtek ki pedig nem is kenegettem semmivel és zömmel mindig ki voltak az emésztönedveknek téve.

Az igaz, hogy ha az ember félelemmel indul neki a szülésnek, hogy istenem hogy fog fájni, akkor tudat alatt is belelovalja magát ebbe az érzésbe és a végén tényleg fájni fog, sokkal jobban, mint amúgy tette volna. Én is tele voltam félelemmel az elsö szülésnél, hiszen 3 napot vajúdtam 5 perces fájásokkal, ment a hasam, hánytam és nem tudtam aludni. A 3. napon már úgy mentem vissza a kórházba, ha ma is hazaküldenek, kivágom magamból a helyszínen a gyereket, de nekem most ennyi elég, mert fáradt és gyenge vagyok. Maradhattam du. 15 órától, addig a parki fákat ölelgettem, melyeket 5 perc alatt elértem. Éjfélig a szomszéd szülöszobák történéseit hallgattam a nyitott ablakokon keresztül, a szülö nök örjöngését, üvöltését, szitkozódását, az odacsödült török és egyéb klán ösztökélését, közben ültem a wc-én és a megpusztulás kerülgetett, mert láttam a többi szenvedö alany ctg-jét is és az anyém alig volt 30 és majd megörültem, a többieké meg böven 70-80 fölött. El is ment a bátorságom, mire sorra kerültem és kértem EDA-t. Nem volt abba se köszönet, de legalább nem fájt már mindenem. Ha akkor nem esek kétségbe, biztos ment volna érzéstelenítö nélkül is. A többi szülésre rákészültem lélekben, hogy nem fog fájni és túl fogom élni. Így is lett, nagyon simán ment minden, nem éltem bele magam a fájdalmakba. Szerintem a császár nagy szívás, nem értem továbbra sem azokat, akik maguktól választják. Ugyan a szülés nem fáj, de utána napokig húz és fáj, míg a szülés szerencsés esetben pár óráig fáj és utána ha minden jól sült el, ennyi volt. A siker esetén felszabaduló és mindent elárasztó endorfinokról nem is beszélve...
Imi után pl. törökülésben szoptattam a babámat, olyan sima ügy volt, pedig mindannyiszor volt gátvágás, de még csak nem is lett ödémás a varrott terület. Szóval én nagyon rá vagyok kattanva egy csinos kis spontán természetes szülésre, a császártól rettegek. :)

Barbi
Vendég

Így illeszkedik be a baba feje... ilyenkor "száll le" a has...
Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

No mára el....

Köszönjük a sok infót Ircsi :wink: Tök jó, hogy van egy topic doktornéni.

Tőlem is kérdezték félek e. Mondtam nem, mert nem tudom milyen természetesen szülni, csak a császárról van fogalmam.

Pá,

királylány

Barbi
Dönci nem tétlenkedett :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Dia
Úgy vagyok ezzel, hogy mindenkinek kell tudnai bizonyos dolgokat, hogy mi is fog történni!
Az ismeretlen nagyon rémísztő tud lenni... és nagyon fáj a kiszolgáltatott helyzet!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?