A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Heni! Köszi! :)
Szeli se fekete ám, hanem sötét gesztenyebarna. A szemei sötétebbek, de azok sem feketék, de elsőre annak látszik! ;)
Kistesón nem vagyunk rajta. :( Meg kell várnunk, hogy anyagilag összeszedjük magunkat, de hogy ez mikor lesz... ???

Kép

Kép
regcsiken14

Sajnos Móni nem szül :(
Pöti nagyon jól érzi magár odabent.
Éjjel 5 perces jóslók, majd megint elmúlt.
Pénteken délben megyek be a kórházba és indítja is a doki :roll:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Móni péntek már nincsen messze, ráadásul hv, Z is otthon lesz Grétivel. Pihenj ma ezerrel és élvezd ki az egygyerekes létet.

Regi az én hajam is gesztenye, a fiuké miért nem?

:roll: Jó takaritást mára és jó munkát délután!

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok!
Fúúúú Mónikám! Kitartáááááááááááááááááás!!!
Szerintem Pöti előbb ki fog bújni mint péntek, például ma, és akkor együtt ünnepelhetünk :lol:
Natecska ma egy éves!!!

Juba! boldog szülinapot!

Védekezés: naptár módszer - pontosan tudom mikor van peteérésem, egyértelmű jelei vannak.

Na csajok, most bajban vagyok... képzeljétek bal kezem sínbe bekötve, jobb lábam bekötve... :lol: a gyűrűsujjam eltört (kifordult az ujjam), ráadásul hosszában tört el a csont, a lábamat meg megoperálták (körömágygyulladás), ha már úgyis ott voltunk a sebészeten.
Majd jövök még, de most Nolka követel...

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok

Juba és Natika nagyon sok boldog szülinapot!!

Védekezés: Heni féle módszer nálunk is mivel a trombozis gyanú miatt nem engedi doki bácsi hogy gyógyót szedjek :? Eddig ügyesnek bizonyult....de úgy nekem olyan össze vissza jön meg!

Móni melyik pénteken índit? :oops: :oops:

Kép

Kép
agica1126

Sziasztok!

Köszi a köszöntéseket,aranyosak vagytok! :D
Akkor Natinak (is) Nagyon Boldog Szülinapot!

Regi Szelina nagyon szép kislány!!Gyönyörű a haja,én is imádtam mikor sötétre volt festve a hajam.Gyerekeknél is örültem volna de kizárt mert apa is nagyon világos :roll:

Heni Akkor Ti apátok tényleg nagyon ügyes :lol:
Én ezt néztem,megpróbálom feltenni:
http://www.sagerpharma.hu/cikk.php?id=24

Móni Édes
Ne legyél így elkeseredve,holnap már péntek és akkor babázhatsz!!
Te leszel a legboldogabb a világon!!

Én gyerekem meg ki tudja mikor jön elő,semmi jele,semmi jósló,görcsök vagy hasonló.És ha jövőhét szerdáig semmi akkor csütörtökön fekhetek be és ki tudja meddig hozzám se érnek,mire lesz még gyerek?!
Berta meg addig sokkot is kap nélkülem és fordítva!

Anitja
Hú hát nem lehet könnyű ilyen kötésekkel,meleg is van és két gyerek után menni,nagyon sajnálom!!Mielőbbi gyógyulást kívánok Neked!!![/b]

juba0

Heni féle módszer :wink: jaj nagyon teccik.

Juba én is valami ilyesmiben gondolkodom.
Én még nem voltam az egy éves kontrolon :oops: valahogy nem birom rávenni magam :oops: akkor majd megkérdezem a dokit is mit mond.

Anitja Natinak boldog szülinapot! Neked pedig gyógyulást! jól összejöttek a dolgok:-(

Heni
KépKép
heni81

Sok boldogságot a szülinaposoknak :!:

Móni, péntek már mindjárt itt van :wink:

3/4 kilenckor keltem, Rugó kilenckor.

Sok befizetetlen csekkünk van, megyünk majd a postára :roll:

Rugó haja világosbarna, de később sötétedni fog majd neki, mert az enyémre "hajaz".

Szelina nagyon szép :P
Sokat is nőtt :P
Egyem a kis kunkori fürtjeit 8)

:arrow:

Kép
vindolanda

Nekem az éves rákszűrés ment ki a fejemből, a múltkor jutott eszembe :roll:

Viranka, a csúszdát meg sem dicsértem, fantasztikus 8)

Kép
vindolanda

Naposat :)

Natasának és Jubának nagyon boldog szülinapot kívánunk :)

köszönjük képdícséreteket :) vizesből van egy csomó+Mírás is :) csak nem akartam offolni topikot :)

Védekezésnél a legjobb tudjátok összeszorított térdek :) Én azért választottam Mirénát mert gyógyszert elfelejtem bevenni :oops: (4naponta eszembe jutott) a többi meg :roll: barátnőm 2* is gyógyszer mellett lett pocakos,volt osztálytársam végig menstruált :shock: és azért ment el dokihoz mert dagadtak a lábai :)

Rákszűrés:már 2 éve kellene mennem ,de vhogy mindig elfeljtem :oops:

Móni!
már csak 1 nap :) jól érzi magát Pöti odabent :)

Ma reggel alig bírtam gyerekeimet felkelteni :) kicsit fáradtak már :) :) :) végül kocsival mentünk mert 8 előtt pár perccel sikerült őket összeszedni :) :) B. már most ásítozik :)

Juba!
mnej és feküdj be a pszichiátriára :) :) így jó :) amúgy vicces,mert anno Uzsokiban is egymással szemben volt a két osztály :) :) hidd el menni fog minden simán :) ügyes csajszi vagy :)

Nálam a doki nem tévedett B. méreteivel kapcsolatban :) 4200 +/- 10%-ot mondott utsó uh után :) de az első uh után is megmondta a méretei alapján mikor fogok szülni :) csak 2 napot tévedett :)

:arrow: sütök krumplit törpének :) kicsit kómás már :)

KépKép
viranka

Juba,most néztem :) olvastam vmelyik topikban a csaj ez mellett maradt pocakos :) :) akkor már inkább hüvelygyűrű
http://fogamzasgatlas.repeta.hu/huvelygyuru
http://www.nlcafe.hu/eletmod/20060420/a ... velygyuru/

KépKép
viranka

Boldog szülinapot a szülinaposoknak! Isten éltessen benneteket!

Védekezések... :) :) :)

Kép
Kép
Kép
zdori

LÁnyok, elugrottunk a postára meg a boltba. Rugónak vettem egy műanyag babakocsit, nagyon megkívánta. Beletettük a sárga dinnyéjét, és két és fél óra alatt értünk haza :roll: :?

Azt hittem, elolvadok.

Még jó, hogy bekentem Rugót napvédővel :roll:

Kivagyunk :shock:

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Juba és Natika Nektek is Boldog SZülinapot!! :)

Juba ne izgulj bízz magadban. :)

Móni szorítok,ha nem ma akkor holnap így is úgy is magadhoz ölelheted Pötit.. :)

Nagyon szép Szelike.. :)

Még csak ezt az oldalt olvastam,ledobál a net...

Mi gyógyszert vagyis én azt szedek..Sajnos más nem nagyon jöhet szóba,megszakításost meg én idegileg nem vállalom , mert úgy össze vissza jönne meg..Így is van,hogy beképzelem,hogy terhes vagyok akkor meg aztán pláne :oops:
varga tünde

Heni
Egyelőre mi is ezt a módszert alkalmaztuk naptár módszerrel kombinálva, de ha az ember ciklusa nem megbízható (ami meglepetés számomra) akkor szívás van....

Fogamzás gátlás ügyben köszi a többi tippet is csajok.

Szeli nagyon szép nagylány lett :)

Móninak kitartás legkésőbb holnap 1-2 körül már Pötizik :lol:

Anita mit csináltál????? :roll:

Natinak boldog szülinapot!!!

Vera
Nekem is spirált akart a doki de én nem merem....tapasztalat????

Húú a tegnap napunk nem semmi volt...barátnőztünk és a csajok óriásit pancsoltak, meg Dani is beszállt :lol: mesézés is volt, evés nem nagyon...:roll:
fél 7re már itthon voltunk mert Lilla elfáradt haza akart jönni, de úgy sírt a lépcsőn felfelé, hogy csak na. A fürdést is végig üvöltötte mind a kettő (egymásét is :) )
és 7kor már aludtak :lol:
Igaz Lilla a szúnyog csípések miatt kelt 9 után többször és 10-fél 11ig üvöltött, de utána mellettem aludt és már minden ok volt. Csak időnként leköltözött a szivacsról a földre :roll: én meg visszapakoltam.
Dani meg 1kor kelt enni (nem csodálom) és végül a kis piszkok 3/4 6kor keltek. Mindketten.

KépKép
KépKép
fleur

Szülinaposoknak sok-sok boldogságot! :)

Móni!
Látom, holnap lesz Pöti! Az már mindjárt itt van, kitartás!!!

Regi!
Szeli csodaszép nagylány lett!

Viranka!
A vizes Bálint szuper!

Vindo!
Jó lehetett a dinnyetoló séta! :)
Akkor neked is VAKÁCIÓ?

Irina!
Gratula az ösztöndíjhoz! ügyes vagy!
Képzeld, tegnap láttam oktató Péterünket. Szokás szerint itt vezetgettek a környéken. Jó színben volt!

Juba!
Nyugi, nyugi valahogy csak meglesz az a gyermek!

Kép
gica1

Fleur!
Jó lehetett a tegnapi nap! :)

Kép
gica1

Sziasztok, lányok!

Isten éltesse sokáig Natasenykát és Jubát!

Drága Móni és Juba, alakuljon úgy a mai nap, ahogy Nektek a legjobb! :-)

Gica, köszi! Hallottam én is, hogy Péter dolgozik, mert betegállományból nehéz megélni... (vagy nem is tudom, ha egyéni vállalkozó, nem lehet egyszerű egy nagy megbetegedés). De télen láttam utoljára, örülök, hogy jó színben van ;-)
Te vezetgetsz már?

Fleur, sokat nevettem a bejegyzéseiden, olyan derűs ;-)

Anitja, szívbajt kaptam a soraidat olvasva: MI TÖRTÉNT VELED???!?!?! És mielőbbi jobbulást!!!
Én is mindig tudom, mikor van peteérés, annyira nyilvánvaló ;-), Ádit is így terveztük be.

Vindo: Bolyait kaptam, szerintem fokozattal és kellő munkatervvel érdemes mindenkinek megpróbálni :-). Kb. egyharmada kapja meg az ösztöndíjat, max. 3 éves lehet, szülés-babázás idejére felfüggeszthető és utána tovább jár (ez a legtöbb más öd-ről nem mondható el). Plusz nagy előnye még, hogy nincs a pályázás maga túlbonyolítva, nem kell belehalni az adminisztrációba, mint egy OTKA-nál.

Csajok, védekezéshez még a naptározás mellett érdemes a Pharmatex hüvelykúpot bevetni, nem zavarja meg a harmóniát, nincs hormon benne.

Kép
Kép
irina

Vindo, azért egy műanyag babakocsis képet Rugóról tegyél fel pls! 8)

Kép
Kép
irina

Regi: Szeli, Szeli, Szeli egy varázslatos hölgyemény! :-)

Kép
Kép
irina

Vindo, most látom, egy napon adunk elő Szegeden a genderkonferencián. ;-)

Kép
Kép
irina

Ja, Juba, Ádinak is bejön Bertus, úgyhogy erre még majd visszatérnk ;-)i

Kép
Kép
irina

Na, itt vagyok, Rugó leült Banános Joe-t nézni.

Fleur, jó kis nap lehetett 8)
Ha nagyon fáradt, Rugót is sírva fürdetjük. Általában beállítjuk a kádba, és lelötyköljük szegényt :wink:

Gica, hát, ez olyan fél szünet.
Teendőim vannak, csak mennem nem kell.
Kellene írnom egy publikációt, a disszertációmat emberi formába akarom hozni, mert terveim vannak vele, na meg lesz három új tárgyam, azokból augusztus végén már tömbösítést tartok, ezekre minimum egy hónap kellene, amíg felkészülök. Tehát tulajdonképpen tele vagyok, csak esténként.
Mentek majd haza nyaralni Nyíregyre? Közös állatkertezés????

Irina, még nem néztem a programot, csak láttam, hogy jött e-mail.
A Bolyaira gondoltam én is, hogy kaptad :wink:
Figyu, ha gondolod, dekkolhatunk Szegeden két napot, most már nyugodtan itthon tudnám hagyni Gáborral Rugót, olyan ügyesek együtt :wink:

Majd lekapom a telefonnal Rugót. Most nagynyuszó van a babakocsiban. Adott neki enni dinnyét, lefektette, most felébresztette, és most együtt tévéznek.

Eszek egy túró rudit. :arrow:

Kép
vindolanda

Vindo, a genderrel annyi gond van, hogy nekem előtte szept. 30-okt. 1-jén is van egy konferenciám, ami átfed egy napot a genderrel, de oda 30-ra kértem magam. Úgyhogy már elsején lemegyek Szegedre, de még nem tudom, mikor. Így meglesz a két nap, csak nem ígérem, hogy már a konf. elejétől ott leszek. De nagyon örülök, h találkozni fogunk végre és sokat dumálunk ;-)
Tudom, tavaly is ajánlottam, de most is, ha nem baj, az Apáthy-koleszt, a vendégszobáik nagyon normálisak és megfizethetők. Egy telefon, felírják az embert a naptárba és kész. Ha olcsósítani akarjuk, lehetünk egy szobában is (nekem bmilyen verzió jó), a vendégszobákhoz van saját fürdőszoba, és az egyágyasnak mondottakban is két ágy van.

Kép
Kép
irina

Ja, a link:
http://www.apathy.szote.u-szeged.hu/index_kollegiumrol.htm
És mindenhez nagyon közel van, a tavalyi helyszíntől alig 10 percre volt gyalog, de a pályaudvartól sem vészes lábbusszal.

Kép
Kép
irina

Hát, majd péntek délután utazok, így tudunk este lazulni, én meg nem kumpólkodok ott az első nap magamban 8)

Fürdőszobát takarítani, amíg tart a Banános Joe :arrow:

Kép
vindolanda

Vindo, akkor munkailag kb. ugyanott vagyunk, csak nekem az esti dolgozás nem igazán jön be.

Kép
Kép
irina

Akkor majd dorbézolunk éjjel a kollégiumban :wink:

Kép
vindolanda

Hát, nekem is csak azért, mert R. nyolc és kilenc között kel általában.
Mondjuk jól bírom az alvás hiányát.

Ja, már most látom, hogy erre hat-nyolc hét kevés :x

Kép
vindolanda

Vindo, tavaly nekem sem volt egy szál közeli ismerősöm sem (most elvileg lesz), de összeverődtem valakivel ;-) Amúgy mindenképpen megyek pénteken, a 4 órás szekcióra már ott akarok lenni. Tök jó előadások szoktak lenni amúgy, ez az egyetlen konferencia, amit végig élvezni szoktam és jellegéből fakadóan nem merevkedi senki szét.
Ezt a kumpólkodik kifejezést imádom, nem ismertem eddig. ;-)

Kép
Kép
irina

A dorbézolást illetően: tavaly éjjel 2-ig ordítoztak a részeg kollegisták (vagy mások) a bejáratnál és arra nézett a szoba ablaka. Szóval lesz ott élet, nem fogunk feltűnni. ;-)
Munka: ja, és még ugye valamikor fel is kéne töltődni, remélem, Görögországban Nektek sikerül. Én meg szó nélkül fogom magam és egy hétig ki sem nyitok egy fájlt és szakkönyvet sem. :wink:

Kép
Kép
irina

Kép
Kép
irina

Anyósomékkal tuti feltöltődünk :lol:
Majd beilleszkedünk a részeg egyetemisták közé
:wink:
Én Gábortól vettem át a kumpólkodik szót, náluk használják. Néztünk egy meccset, és a magyar focistákra használta, hogy csak ott kumpólkodnak, míg a svédek fürgén jöttek-mentek :lol:

Befejezem a takarítást :arrow:

Kép
vindolanda

Ja, tényleg, anyósod is megy, ajvé. Miért megy (ha megkérdezhetem)? Engem ha ütnének, sem vinném apósomat.

Kép
Kép
irina

Köszi a jelentésmegadást! :lol: Sokkal jobb kifejezés, mint a céltalanul mászkál. :lol:

Kép
Kép
irina

Hát, nem tudjuk megkerülni őket :roll:
Most komoly konfliktust nem akarunk ebből. Persze jobb lenne, ha ketten mennénk, de hát ez van.
Eredeti verzió szerint anyáék is jöttek volna, és karavánban mentünk volna. Anya még sosem volt tengerparton, szerettem volna elvinni. Ők meg visszamondták, mert öregek már, meg stb. :? :x Anyósomék meg maradtak 8)

Végül is már órákra el tudják vinni Rugót, addig mi Gáborral ihatjuk a jeges kávékat a parton.

Szeretnénk elmenni Thesszalonikibe, bár állítólag nem a legszebb város, de biztos van pár látnivaló. Meg a Meteórákhoz. Persze az Olümposzra is :roll:

Majd meglátjuk, mi lesz belőle.

Kép
vindolanda

Kép
vindolanda

Azért nagyon jó lesz az, Vindo, ilyen gyönyörű helyen!
És igen, a jegeskávé kettesben majd feledtet minden mást ;-)
Én utoljára gyerekkoromban voltam ilyen karavánnyaralásban (szüleim és anya két testvére és az unokatesók), az frenetikus volt (Kraljevice- Horvárország, a tenger először).

Kép
Kép
irina

Én igazából még nem voltam karaván-nyaraláson, csak tervezzük mindig. De csak anyósomék a vevők rá :lol:

Ki kellene porszívózni a meccs előtt :roll:

Kép
vindolanda

A tengert először Bulgáriában láttam kb. hat-hét éve :roll:
Az olyan szép volt 8)

Tényleg porszívózok :arrow:

Kép
vindolanda

Na, akkor jöjjön Rugó a babakocsival:

Kép

Nyuszó a nagy meleg miatt kalapban és napszemüvegben babakocsizik. Rugó szintén napszemüveget hord. Ezeket a kiegészítőket kint nem tűri meg magán, csak benn használja.

Itt egy labdát is kap nyuszó:
Kép

A fénykép elég sokat sejtet, Rugó ugyanis alul semmit visel.
Így már soha nem pisil be.
Ha ruha van rajta, megesik.

Kép
vindolanda

Megjegyzem, nyuszó be is van kötve. Anélkül nem ülhet a babakocsiban.

Kép
vindolanda

Vindo, nagyon menő Rugó :lol:
Ezt a babakocsit simán meg tudjátok magyarázni bevásárlókocsiként. 8)

Kép
Kép
irina

Elég laza így nyáron :wink:
Csak mikor már két órája tűz rá a nap kinn, kicsit ideges vagyok :roll: Mondjuk, eddig még nem lett baja :roll:

Igen, hajaz egy kicsit a bevásárlókocsira is.

Kép
vindolanda

Félrenéztem, ma nem is lesz meccs :? :(

Kép
vindolanda

Látom jó délutánotok volt Vindo, Irina! :)

Én most szerettem volna lemenni velük, de megvétózták. Az én gyerekeim ugyanis olyan érdekesek, hogy nem vágynak ki. :shock: Így kukulhatok én is velük idebenn. :( Minden elindulás egy harc, mert ők nem akarnak kimozdulni. Szerintetek mit lehet tenni? Ez egy ilyen korszak, vagy mi egy otthonülős brigád leszünk...
Bocs, csak most kibuktam... :(

Kép
gica1

Gica, szerintem dackorszak. Egészen hihetetlen dolgokat hallok a dackorszakos megnyilvánulásról, pl. ilyeneket csinálnak:
-- Azt játszák, hogy nem hallanak (rengeteg formában, egészen cizelláltakban is, mint visszakérdezés, szól, hogy nem hallja a tévét -- egy bnőm kisfia csinálta, Ádi is -- Ádinál a fülésznő emiatt szentül meg volt győződve, hogy a hallásával gond van, közben én itthon kipróbáltam dolgokat, pl. suttogtam a háta mögött, és hallotta!)
-- Azt játsszák, hogy nem akarnak aludni,
-- nem akarnak enni (pedig éhes, de inkább nem, erről nemrég olvastam)
-- nem akarnak kimenni.
Tehát akár a teljes ellentétét is csinálják annak, amit mondjuk akarnának (mondom, a legjobb a komoly problémákat sugalló dacolások, amiken nem is látszik,hogy azok).
Persze azért mindent ki kell nyomozni.
Meg hát lehet olyan kedvük is, hogy bent elvannak (Ádinak is vannak ilyen délutánjai, több is egy héten, most épp nincs).
Na, okosságok vége.

Vindo, bár már mi is pucin nyomhatnánk. Majd lassan elkezdem a szobatisztaságot.
Ja, és az oviban mondták, hogy önálló öltözködés is legyen. KINÉL VAN EZ MÁR MEG? Ádi erre egyáltalán nem hajlandó, csak segít beledugni a kezét a pólóba, de magától még semmit nem vett se fel, se le.

Kép
Kép
irina

Köszi Irina! :) Érdekes az, amit írtál. Az alvással is gondok vannak, mert nem akarnak, igaz, hogy ásítoznak, de lázadás van....

Az a jó, amikor közlik, pl lépcsőzés közben, h nem jönnek, mert "nincs lábam", vagy meg kell fogni valamit "nincs kezem"...

Most éppen nagyon jól eljátszanak. :wink:

Szerintem 3 éves korban még sok gyerek nem tud öltözködni. Lefelé sem tökéletes, de felfelé még nem állunk sehogy... A mi jövőbeli ovinknál azt mondták segítenek...

Kép
gica1

iRINA!
ÖNÁLLÓ ÖLTÖZKÖDÉS :shock: :shock: :shock: kiscsoportban? viccelnek ezek? segítséggel öltözködjön aztán kész :)

Vindo!
Rugó nagyon vagány babakocsival :) :) na és Nyuszómuszó :)

Gica!
nálunk is uez van különben :) folyamatos esőzés miatt bekényszerültünk és megszokták :( írtó nehéz őket kicsalni :(
most a héten meg egész nap csend,ahogy hazaérünk folyamatosan szekálják egymást :evil: kicsit sem idegtépő :) :) tőlünk zeng a környék :oops:

:arrow: fektetjük őket,mert
-Míra már szó szerint hulla :) hisztizik mindenért nagyon fáradt :)
-Bálint nem aludt ma szintén korán keltettem :)
-Megyünk előnévnapozni,torkos csütörtök van az egyik étteremben,Nagyiéktól ezt kapom :) :)

KépKép
viranka

Viranka! Holnap megyek Grétiért 11-re (Móni azt mondta, Z-nek könnyebb hozzánk eljönnie Grétiért), szerintem déltől már otthon leszünk. Lesz medence party, ha gondolod, gyertek. :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?