A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Pocok: Én is nézegettem már a gyereküléseket, csak előbb a bringámat kéne nagygenerálra vinni. Szerintem már simán lehetne őket bicajjal vinni...Gimis koromban én is körbetekertem a Balatont..ejj de jó is volt :D

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

A mai témánál maradva a következő párbeszéd hangzott el köztünk az előbb:

- Hogy döntöttél Életem? Jössz velünk szombaton?
- Aham :) .
- És a mamiéknál aludjunk, vagy inkább itthon?
- Nekem mindegy, ahogy te szeretnéd... mert én ilyen jó férj vagyok :P .
- ( :shock: wazzeg, ez olvas minket?! :lol: ) Hát, eleve rég voltunk a mamiéknál....
- Nem, nem voltunk rég....de igen, mondjad... :wink:
- Meg akkor nem kéne 200 km-t hazavezetni este :roll: .
- A mercivel megyünk, szóval hamar hazaérünk :lol: .
- És én fogom hazahozni a mercit? :roll:
- Miért, nem tudsz vezetni? :wink: De nekem tényleg mindegy....

Tisztára feldobódtam :D . Az se zavart volna, ha nem jön, bár örülök neki, hogy mégis, de a lényega stíluson volt :wink: . Olyan jó fej mostanában.... :D Biztos csaja van :twisted: :lol: .
Neeem, csak viccelek :lol: . Meglepne, ha utánam még maradna valami "tartsolyában" :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: :oops: .

Tike!

pontosan az előbb írtam Boonak, csak "elszállt" ( :evil: ), hogy némileg Botondnak is befelé dől a bokája, ergo kifelé a lába éle, de az se mindig. De akkor jól gondoltam, hogy ez normális, és vlsz. kinövi :wink: . Viszont azt hittem, pont hogy inkább cipőbe kéne, hogy legyen, hogy az fixebb tatásra késztesse, de akkor inkább mezitláb legyen? :roll: Mondjuk még mindig leginkább mászik, ahhz meg nem szívesen adom rá.
Egyrészt tök kényelmetlen lehet abban mászni, másrészt, nem volt occsó, ne szadizza szét, mikor még el se indult :roll: :lol: .

Erről most eszembe jutott, már akartam írni:
Senki ne vegye magára, de szerintetek nem fura, hogy manapság minden 2. babát "dévényre" kell járatni :roll: ? Higgyétek el, hogy tuti, hogy Botondnál is találnának valamit, ami miatt vinni kéne :? , pedig nyílván az orvos anyámnak feltűnne ha gáz lenne. (a dőlést meg is említette, de szte is csak egy kis odafigyelés kell, semmi extra).
persze, inkább "túlozzuk el" a figyelmet, mint elhanyagoljuk a gyereket, de sztem akkor is megfodultak/felültek/elindultak volna idővel, ha nem vittétek volna őket. Hiszen régen se vitték a babákat, mégis felegyenesedtünk :wink: :lol: .
Én több babát is ismerek, akiknél lassabb volt a mozgásfejlődés, de később semmi kárát nem látták ennek....
Ezzel nem volt különösebb mondanivalóm, csak úgy elgondolkodtam ezen.... :roll: :lol: .

Boo!

A járássegítő az = bébitaxi? Vagyis nekünk olyan van, aminek a hátulján van egy fogantyú, és abba kapaszkodva tolja. A mozdulatsor ugyanaz, nem?

Kispocok!

Nálunk a 3órás alvás után még aludt délután 2,5-et, és most is alszik már :roll: :lol: . Mondjuk direkt lefárasztottam :twisted: : bébitaxiztunk jóóóó sokat, aztán kergetőztünk a konyhapult körül :lol: . 75* ijesztettem meg, és minden alkalommal ugyanúgy megijedt, aztán visítozva röhögött, oooolyan édi volt :D . Nekem viszont fáj a térdem :? :lol: .

Járatás:
Tegnap apa barátjának a csaja (23 éves) nem volt képes felfogni, hogy nem járatjuk a gyereket :evil: . Tök normálisan szóltam neki, hogy ezt ne csinálja, mert.... oké. Pár perc múlva megint. Szólok. Oké. Megint :? . Jaaaj, dehát olyan cuki... Na jó, mondom, lesz@rom, egy alkalomtól nem lesz baja, és rá se szokik, nem konfrontálódok...Eltelik egy kis idő, Botond már unja, folyton leül. Szólok, hogy most már tényleg hagyja abba. De hát úgy élvezi.... Nem, nem élvezi, leül, nem tetszik neki, elég volt. Deee, látod, szereti. És újra csináltatja vele :shock: :evil: . Gyerek leül, vinnyog. Apa: Ani, fejezd be, vagy én is megnyíkatlak! :twisted: :lol: :lol: :lol:

Nem volt gáz, mert poénra vette, de hogy lehet vki ilyen kretén :evil: ? Nem sajnálom tőle a gyereket, nyugodtan babázhat, ha akar, de ne legyen már okosabb nálam, vagyis ne tudjamár jobban mi a jó az én gyerekemnek, mikor ők babát képeslapon látott utoljára 3 éve :evil: :twisted: :lol: .

A másik, amivel kiborított, hogy fixen Boti-zta :? . De apa nem volt rest: minden egyes alkalommal rászólt :twisted: :lol: . Deeeeháááát mindenkit becéznek valahogy. Hát, őt nem. Szegény, sanyarúsorsú gyerek :twisted: :lol: . Majd ha ő úgy dönt, hogy becenevet akar, akkor lesz neki. Ha Boti, akkor Boti. De amíg mi döntünk erről, addig Botond lesz a neve :twisted: . Vagy Gyuluska :lol: :lol: :lol: .

Amúgy nem kretén alapból a csaj, csak hát itt jön ki, hogy miért nem szülnek a mai nők 20-as éveik elején :roll: . Mert még s*ggfejek :twisted: :lol: :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Boo: Mi február 6-tól április 8 -ig hetente Dévényeztünk, aztán onnantól szombatig 2 hetente....szóval én nagyon nem bánom a ritkítást :roll: :D Velünk is volt pár ismerős Dévényen, de mindenki csak 1x...nem bírták, mi is jobban lemerülünk szerintem (lelkileg) abban az egy órában,mintha zsákolni kéne egész nap...DE!!! nagyon hasznos és ez a lényeg!

tike

Dodi: járássegítő az nem bébitaxi, bár nagyon hasonló a funkció. Mi most vettünk egy járássegítőt, eddig nálunk is a bébitaxit tologatta.Különbség a kettő között: járássegítő stabilabb, nálunk a taxi könnyen felborult, a hátulján van helye a lábának, a taxiba meg folyton belerúgott :arrow: hasraesett benne. Ismerősömék járássegítőjét próbálta először és nagyon tetszett neki, végülis ezért vettünk egyet használtan. Szerintem amennyibe egy új kerül annyit viszont nem ér...

Valóban nagyon sok babát hordanak dévényre és valószínűleg régen is voltak ilyen problémák mint most.Régen is úgymond kinőtték a gyerekek egy részét ezeknek a bajoknak. Viszont azt nem vizsgálta akkor még senki,hogy később ezeknek a gyerekeknek milyen nehézségei adódnak az iskolában. ( Arról nem is beszélve,hogy akkor még az iskolai követelmények is egész másak voltak) Nagyon sok tanulási zavarnak adhat alapot a lassabb vagy megkésett, zavart mozgásfejlődés. Itt nem csak a klasszikus dislexiára,disgráfiára gondolok, bár tény,hogy ezek ma elég" felkapottak". Kevesebb szó esik viszont arról, ha például a csecsemőkori primitív reflexek nem épülnek le időben.

pl:
Ezek közül az egyik a Moro-reflex, aminek jelenléte azt eredményezi, hogy mindig minden ingerre regál a szervezet, nem tudja kiszűrni a lényegtelen információkat. Ha leesik a földre egy ceruza mellettünk, szinte meg sem halljuk, de ha aktív a moro-reflex, ugyanúgy "összerezzen" az ember, mint csecsemőkorában... Emiatt könnyen elterelődik a figyelme, nehezen koncentrál.

Az egyensúlyrendszer éretlensége miatt is lehetnek problémák,mivel az szoros kapcsolatban áll a hallóközponttal :arrow: beszédértés nehézségei ( és itt ne valami súlyos esetre gondoljunk, csak például egy 25 fős óvodai csoporta, ahol azért elég zajos a környezet :arrow: nehezebb beilleszkedés,feszültségek :arrow: a gyerek utál oviba járni, érzelmi része ebből kikövetkeztethető

Vagy ami nálunk probléma volt a szájban is túl feszes,letapadt izmok :arrow: szabálytalan fognövekedés :arrow: fogszabályzás ( remélem ezt megússzuk,bár ha így haladunk biztos,mert még mindig nincs foga :twisted: ), beszédfejlődés zavara :arrow: logopédus

Szóval sokminden megelőzhető egy kis dévényezéssel :wink:

tike

Kép

Hédi és a járássegítő,bár itt nem a járását fejleszti :wink:

tike

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.18 09:38-kor.

KépKép

KépKép
boo

ja és cipő kérdés: nekünk azt mondták,hogy amíg inkább mászik,mint megy addig nem nagyon kell a cipő. Én ráadom Hédire itthon is a cipőjét fél órákra,mondjuk azt vettem észre,hogy stabilabban áll benne

tike

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.18 09:39-kor.

KépKép

KépKép
boo

Egyetértek Boo-val teljesen, nálunk még apa is azt mondta,hogy kötelezővé tenné. Én is végigbohóckodom az egészet,csak amikor hazaérünk úgy érzem magam,mintha legalább nekem kellett volna 1 órát tornáznom..

Egyébként nálunk is mondta a védőnő,hogy milyen szépen emeli hasonfekvésben a fejét a 2 hetes gyerek :arrow: a letapadt ,megrövidült hátizmai húzták a nyakát :twisted: :twisted:

Csípőszűrés: ez nálam a kriminális pont,mivel az összes rizikófaktorunk megvolt :arrow: kattog,kattog a csípője,de ez csak száraz kattanás, anyád! :twisted: :arrow: a túl feszes inak pattantak, ez volt a kattanás :arrow: 2 kezelés és megszűnt

A kezeléásek hatására valóban kinyílik a világ a babák előtt,mert amíg eddig arra kellett az ereje nagy részét fordítania,hogy egy mozgást végrehajtson,most azon töri a buksiját,hogy mit rámoljon még ki a szekrényből :D :D

tike

boo: végülis tanultam róla egy keveset :wink: nálunk az első kezelés után azt mondta a csaj,hogy biztos,hogy volt oxigénhiány :oops: 12 óra vajúdás sok volt szegényemnek...én azóta számtalanszor végiggondoltam,hogy ha én nem viselem olyan jól, biztos hamarabb csaszi a vége. Szülés után megkérdeztem a dokit,hogy a következő ettől még mehet-e simán,de mára meggondoltam magam :roll: Visszanéztem a fényképeket is amiket a szülésznő csinált és bitzony az első pár képen elég lila a feje :roll: ( 9/10-es apgar)

járássegítő:ismerőstől,de van teszveszen is :wink:

tike

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.18 09:40-kor.

KépKép

KépKép
boo

Hiperaktív gyerekek terápiás kezelésének lehetőségeről írtam a szakdogámat :wink:

tike

Sziasztok!

Szánombánom, hogy ezer éve felétek sem nézek, nincs is rá mentség, nem is mentegetőzök.

Köszönjük szépen a szülinapi köszöntéseket, aranyosak vagytok. Jó volt megnézni az akkori képeket.

A babatalis képek szupik, elég mókás annyi anyuka, baba, babakocsi egyrakáson.
Egy másik topikos barátságból a barinőimmel minden évben 2-szer ki szoktunk menni az állatkertben, az is elég jó szokott lenni, de ti viccesebbek voltatok :)

Képzeljétek: leállamvizsgáztam. Pénteken lesz a dipiosztó, megyek Gödöllőre a 3 kölökkel. Sztetek fognak nekünk örülni?

Próbálok majd jönni, visszakapcsolódni és amint lesznek a gépen képek (valahogy majdcsak átvándolrolnak a fényképezőről) teszek fel Bodziról. Mert ő is olyan nagylány már.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Tike!

Ez így elég meggyőzen hangzik :shock: :lol: . De szerintem ez akkor is túl van ragozva :roll: . Hidd el, hogy ha eleget kutatnék, meg tudnálak győzni az ellenkezőjéről is :twisted: :lol: . Félre ne érts, én nem vagyok egyáltalán a dévényezés ellen, sőt! És nyilvánvalóan vannak gyerekek, akiknek erre valóban szüksége van! (Ja, és természetesen régen is vizsgálták ezeket a dolgokat! Anyuéknál a scöp-méreiben is nézték ezt a kontrollokon, és nem anyu nézte, hanem volt vele együtt szakember :wink: . ).
Szóval nagyon jó dolognak tartom alapvetően, csak ezt is, ahogy a ciciztetést, meg a szülést, meg mindent annyira durván túlmisztifikálnak :? . Ez már olyan, mint vmi összeesküvés-elmélet :lol: . Ha nem adok rá piros fejkendőt fél évesen, nem lesz jó a színérzékelése, ami hátraveti a mozgását, így diszlexiás lesz, ami miatt gyengébb gimiben tud csak helyt állni, ahol egy szőke lányba lesz szerelmes, hamar megnősül, boldogtalan lesz, és 79 évesen elüti egy sötétzöld mikrobusz. És mindez, mert én nem adtam rá piros fejekndőt :twisted: :lol: :lol: :lol: .

Nehogy azt hidd, hogy rajtad gúnyolódok! Isten ments! Tudom, hogy a szülő csak jót akar, és igyekszünk mindent magadni, amit csak tudunk. És nem vonom kétségbe, hogy Hédinek szüksége volt erre, bár ne lett volna.... :wink:
De az élet fura: az egyik bnőmnek két középfokú nyelvvizsgája van, és diplomája, pedig 22 éves fejjel diagnosztizálták nála a magas fokú diszlexiát (!!!). De vette az akadályokat, mert a szülei (az apukája a lelkészünk) szorgalomra nevelték :wink: . Nekem egy redvás nyelvvizsgám sincs, és még diplomám se, mert én "kevesebbet hoztam otthonról" :oops: . Tudom-tudom, a kettő nem üti egymást, és a világért sem lebeszélni akarok senkit, csak nekem olyan fura ez a túlmisztifikált világ :roll: .

Ja, és itt meg kell ragadjam az alkalmat, hogy megosszam veletek: hányok a waldorf-módszertől, és az alternatív iskoláktól :twisted: :twisted: :twisted: .
Ma ilyen pukkadék vagyok :twisted: . pedig már nincs is meg :lol: :lol: :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Egyébként ami szerintem még nagyon-nagyon nagy baj az orvosok,védőnők hozzáállásában,hogy pl én hiába tanultam és tudom ezeket, ha annak idején Ronmay nem említi meg Roló repülőzését, hogy nekik mit mondtak rá, akkor valószínűleg sokkal később kerülünk dévényre.Mert a védőnőnk és exgyerekorvosunk a majd kinövi, meg ez még a normális kategóriába tartozik álláspontot képviselték. :arrow: Köszi ronmay :wink: :D :D
Első gyerek lévén sok mindenben kénytelen voltam rájuk hagyatkozni, ma már rutinosabb vagyok és nem hagyom magam, a következő bébit meg alapból elviszem Erikához egy felmérésre :wink:

tike

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.18 09:41-kor.

KépKép

KépKép
boo

Dodi!
"hányok a waldorf-módszertől, és az alternatív iskoláktól"
ebben a témában írtam szakdogát :oops:

Kép
Kép
Kép
szonibaba

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.18 09:41-kor.

KépKép

KépKép
boo

mármint nem a hányásod kapcsán :)

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Dévényezés :arrow: Körülöttem is sok babát hordanak, de még többet nem, és tudok én is sok nagyobbacska gyereket, ahol egy az egyben le lehet vezetni a gondokat.
Én is árgus szemmel néztem a fiam minden mozdulatát, meg testtartását, volt mikor már telefonszámot is kerestem, de aztán mindig "összekapta" magát.
Én is most néztem ki egy járássegítőt, nekem ezt dicsérték:
http://www.regiojatek.hu/termek-59793-r ... isher.html

Ezen a képen nem látszik, de átalakítható, ez a motorozós a másodlagos funkciója.
Röhej ára van, én is használtat néztem a teszveszen negyedáron.

Nekem is van bicajom, valami nagyon tök jó, nyanyacanga, kosárkás meg minden. Mikor megvettem, kábé 5 perc múlva terhes lettem és azóta sem ültem rajta. De nem vagyok egy magabiztos kerekező, Zétényt nem ültetném fel mögém. Tavaly vettem a férjemnek egyet (az meg tatacanga), arra fogjuk feltenni. Van barátnőm, aki már bőszen kerekezik hason korú gyerekkel, nagyon élvezik mindketten. Ülések nagyon jók vannak, römer is gyárt nekik olyan van, öléggé húzós. Én újat tuti nem veszek, mi tutira csak alkalmi bicajosok leszünk Zével is.

Dodi!
Nincs energia a tarsolyában?? Ez aranyos volt :D :D :D

Boo!
EnyémDrágám nem zavartatná magát akkor sem, ha szörpivó Apukák lennének, de azért örülni fog a társaságnak :wink:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Kép

tike

repül a..repül a Hédi baba :D

tike

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.18 09:42-kor.

KépKép

KépKép
boo

Én már találkoztam olyan szülőkkel, akiknek a gyerekük repülésével kapcsolatban az volt az álláspontjuk, hogy jaj, de cuki...mintha valami kunszt lenne :?

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Tike!
Bodzira adtam már párszor igazi cipőt (nem a puhatalpú kocsicipőt, hanem igazit) és nagyon utálja. Rángatja benne a lábát. Viszont tényleg stabilabban áll benne.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Boo!
Látodlátod és kellett ez neked?? :wink:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Boo!
Mindenképpen. Csak még azt kell eldöntenem, hogy Szonji legyen-e a kamerawoman v. kilépve testemből én vegyem fel önmagam?
Ja, most jut eszembe: nincs is kameránk.

De te nem alszol már?

Kép
Kép
Kép
szonibaba

az én védőnöm azt mondta a repülésre: dehát ezt szokták a babák csinálni :roll: ( ja csak nem 20 percen át egyfolytában :twisted: :twisted: a mai napig olyan csuklyás izmai vannak Hédinek,mint valami fittness babynek :lol: )

tike

Szia Szonibaba!
Én új jövevény vagyok, részemről örvendezem, hogy visszatértél. Anno Gödöllőre a diplomaosztómra jött unokaöcsi és hugi (6+3 évesen), kint mókáztak a szökőkútnál miután érdeklődésüket vesztették kábé másfél perc után :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára loislane 2010.07.05 21:55-kor.

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.18 09:42-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!
Bodzi is előszeretettel nyitogatja a konyhaszekrényt, de ő általában a zabpelyhes zacsit v. az ételfestéket szokta nyalogatni (utóbbi a sóliszt gyurma szinezése miatt található meg a háztartásban)

Kép
Kép
Kép
szonibaba

loislane!
Én is Gödöllőre megyek :)

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Boo!

De akkor most ezek szerint egy baba se fejlődik rendesen? :roll:
Vagy csak nekik van egy elgondolásuk, és ami eltér, az rossz?
Esküszöm el kéne vinnem Botondot, mert ő totál "standard-gyerek" :lol: . Mindent időben csinált/csinál, és nem igazán fellelhető (mégorvosi szemmel sem) elváltozás, vagy rossz beidegződés... szóval kíváncsi lennék :roll: .

Az mondjuk tuti nem ártana, ha mindenki elvinnék ilyentájt a gyerekét, mutatnának egy-két dolot, és azt utána lehetne otthon nyomatni :wink: .

Nem rollert...triciklit...az nem borul fel :twisted: :lol: .

Rokongyerek: :( :( :evil: . Na jó, de ezért ne írjunk már mindent a torna hiányának számlájára :shock: . Az ez ennél sokkkal összetettebb dolog :roll: :wink: .

Szonibaba!

Juhuuuuuuuuuuuuuu! Neked is, meg a diplomádnak is :lol: . (Mi vagy te? Vmi ufó?! :shock: :lol: )
Talira jöttök szombaton? :wink:

Tike!

Ez a csaszi érdekes dolog... Elgondolkodtató, hogy a szülészek majdnem mindig császárral szülnek, sőt a feleségeiket, rokonaikat is arra ösztönzik :roll: . És ennek nem csak a szenvedés az oka, mert szeretik, ha előtte vajúdik picit az anya....
Nálam véletlenül alakult éppen így, de nem bánom. Anyu eleve császárt akart, mert ő nagyon szenvedett annak idején, ráadásul ő rengetek rosszaságot látott már :( .
persze az a világ rendje, hogy normális úton szüljünk, de valljuk be (többnyire) sokkal kevésbé vagyunk strammak, mint az elődeink :roll: . Én mindenesetre tuti :oops: . Hiába no, ez az ára annak, hogy ilyen baromi okosak, és szépek vagyunk :lol: :lol: :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

JA tényleg, a Dodiék vendégcsaja... hozzánk is jön sok idióta, de valószínűleg elég ijesztő vagyok, de nálam egy mondat elég... valszeg nem kérek, hanem utasítok.... néha eszembe jut, hogy azért jó, hogy még vannak barátaim :oops:

Becézés a halálom, itt vendégeskedik épp a tesóméknál az átellenes nagymama, egyfolytában Zétikézik... néha már úgy rászólnék, de amúgy tök aranyos, őt valahogy nem akarom megbántani... :roll:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Kép

ezt találtam még repülősgiziről

tike

Szonibaba!
igen tudom, az előbb írtad :wink: Azért reagáltam :D

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

:arrow: aludni,mert holnap aztán lesznemulass

sziasztok

tike

Szonibaba!

Ajjaj :roll: . Akkor most jól belecsaptam, mi? :lol: . Remélem az előnyeit ecsetelted :oops: :lol: .
Nem akarok ám ebbe most belefolyni, mert ez amolyan "tabu" témakör, mint a hit, vagy a politika, amin nem érdemes belefolyni :wink: . Én tiszteletben tartom más éleményét, csak közöltem az enyémet :twisted: :lol: .

Bár én annak idején mondtam, hogy egyházi suliba szeretném járatni, ha egy mód van rá, és ezzel el is árultam magam :lol: .

Dévény:
Hát wazzeg, a végén még meggyőztök :shock: :shock: :shock: :twisted: :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Hülyeangolok, angol hülyéééééééééééééééék! A puttonyom tele van :!: :!: :!: :evil: :evil: :evil: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Tike,

babás bicikli-túrában benne vagyok :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Én is Ronmay repülőzős dolgai miatt vittem NImródot tovább, mert nekünk is azt mondta a gyerekorvos hogy semmi baja. Aztán kiderült hogy hypoton.

Dodi,

Teapa :lol: :lol: :lol:

ezen a Dévény-dolgon én is elgondolkoztam ám már...viszont Tike nagyon szuperül leírta, hogy miért is jó.

lefárasztás leírása ismét plasztikusra sikeredett :lol: :lol: :lol: :lol: tegnap én is kergetőztem vele habtapi nélkül parkettán négykézláb, és hasonló problémái voltak a térdeimnek...

Boo,

bicikli - nem lehet elfelejteni, tudod :lol: :lol: :lol: csak a hátsód fog fájni, de az nagyon :roll: :roll: :roll: :roll:

tonhal: ez pici darabos - belekotrom a saliba, oszt' csá :lol: :lol: :lol: :lol:

segítek, naná :lol: :lol: :lol:

Szonibaba,

szia

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kispocok13

Lois!

Zétike :shock: ! Fúúúj (remélem ti nem becézitek így :oops: :lol: ) :? . Ez totál kislánynév! Ráadásul Zé annnyira pasis (ahogy szerintem Botond is :roll: ), hogy egyszerűen nem illik hozzájuk, és kész :twisted: :lol: .
Persze, nekem is van akit nem akarok megbántani, nekik azt szoktam mondani, ha Botiznak, hogy:
- A Botira nem hallgat, mi Botondnak szólítjuk.
Na, ebből csak nem lehet sértődés :wink: :lol: .
Ja, és vannak a "KicsiRicsi"-zők :? . De arra ugye pláne nem hallagat :twisted: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Lois,

[quote]J írta:A tényleg, a Dodiék vendégcsaja... hozzánk is jön sok idióta, de valószínűleg elég ijesztő vagyok, de nálam egy mondat elég... valszeg nem kérek, hanem utasítok.... néha eszembe jut, hogy azért jó, hogy még vannak barátaim

mintha rólam írtad volna :oops: :oops: :oops: :oops:
mondjuk én az utasítást, és a megrovást általában nézéssel teszem... volt már olyan beosztottam, aki emiatt parázott tőlem :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kispocok13

loislane!
De hülye vagyok, tényleg írtam fentebb :oops:

Dodi!
Ufó?? Miért is?

Milyen szombat? Hova?

Járatás: Bodzit vasárnap apa nagybátyja járatta meg, de rendesen. Én alapjában nem vagyok a híve, de nem akartam szegényre rászólni, mert olyan lelkesen gyalogolt a csajommal. Csak nem lesz tőle baja, hogy 2hétben egyszer gyalogol.
Amúgy is olyan sonkái vannak, ráfér. Persze tetszett ám neki (Bodzinak), teli pofával vigyorgott, hogy ő már milyen ügyesen megy és mindenki látja, ugye?

Kép
Kép
Kép
szonibaba

boo! :)

[quote="boo"]S írta:bootabilitásom nulla :twisted: Jaaaaaaaaaaa, és én csak egy tipikus pedálállásnál, egy oldalról tudok elindulni vele :oops: nagyon égő vagyok, ahogy lábbal tekerem vissza a pedált a kályha állapothoz, másképp nem bírok a nyeregbe kerülni :roll: :oops: :twisted:
Ééééééééééééés férfi kerékpáron teljességgel esélytelen vagyok :lol: én nem tudom átlendíteni a csülkömet a tengely felett, és ha nem ér le a lábam, akkor vége is van a történetnek :lol: :lol: :lol:
Holnap jövök, ésd überollak! 8) 8) 8) 8) :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Ha már a név dolog felmerült, nem bírom magamban tartani, bár apa a lelkemre kötötte, hogy ne panaszkodjak mindenkinek, de szörnyűlködjetek:
Két hete dédinél voltunk (apa nagyija). Én vmi miatt Bodza blabla, mire nagyi megszólal: jaj milyen csúnya nevet mond neked A anya. Erre én: :shock: :x Mi vaaan? Mire elismétli. Apa úúúgy leugatta nagyikája fejét, mint állat, hoyg mit képzel magáról és ez azonnal fejezze be. Húúú de büszle voltam enyámapára, hogy csak na (mert ő amúgy nem ilyen beszólokmegmondomamagamét típus).

na ehhez mit szóltok?
és mindezt a másik két gyerekem füle hallatára...normális? apa azt mondta, hogy ezután nincs kegyelem, arr ahivatkova, hogy vki öreg.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Dodi!
Én úgy becézem hogy édesfiam :roll:
Nevét sehogy sem, Zétény, ez a neve, én adtam neki, ezért így hívom :roll: Az Zét is csak így írott formában, betűspórolásból, élőszóban nem szoktam.

Pocak!
Ja, nézni azt én is nagyon tudok... :oops: Nem nyelem le a dolgokat, no meg még gizda is vagyok, meg ugye én vagyok a jobbantudom .... hát evvan, valszeg már ilyen is maradok :roll:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Szonibaba!

Mert egy tisztességes 3gyerekes anyuka örül, hogy lyuk van a fenekén, és büszke magára, ha fel tudja sorolni a családtagok neveit! Nem menőzik itten egy államvizsgával :evil: !
:wink: :D :D :D :D

Magyaul: le a kalappal, naggggyon ügys vagy :wink: !

szombat: közös szülinapozás lesz loiséknál, lakeléssel egybekötve :lol: .

járatás:
Én is pontosan így voltam vele. amíg élvezi, legyen, de hát már nem élvezte, ő meg mégis csinálta :evil: .
Írtam itt a csajoknak, hogy ha Botond már igényli majd, és simán sétálgatok vele kézenfogva, de neki ez még korai. Édesen toligássza a bébtaxit, meg pár másodpercre megáll, de ennyi. Nem akarom siettetni.... :wink:
(ő még sose esett el vele, csak seggreül, ha elveszti az egyensúlyát, de akkor ez egy fasza taxi. Ajándék volt 8) :lol: ).

KépKép

KépKép
kicsidodi

Na nekem ehhez már este van :arrow: Lakelés?? :shock: :shock: :shock: :oops: :oops: :oops:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Szonibaba!

Kicsit kusza volt ez nekem :oops: , szóval akkor lefikázta a gyerek nevét? :shock: :evil: Méirt, a Lilit használjátok inkább? Csak annyira béna a Bodza név sztem, hogy "fent van a listán" :wink: :lol: .
Én az 'a anya', 'a apa' -tól is kivagyok. Ráadásul a legjobb bnőm, a keresztanyja is így mondja, de nem akarok neki szólni :oops: . Tanult, intelligens, vezető beosztású nő, de hát vidéki a lelkem.. :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Lakelés :arrow: lake angolul tó :arrow: tózás :arrow: tóban pancsizás :arrow: lakelés :arrow: lékelés :lol: :lol: :lol:

Bocsi :oops: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi!
Na ebből is látszódik, hogy ideje aludnom menni, mert ez a levezetés a maradék agysejtjeimet is leszívta :oops:
És most miattad ilyeneken töröm a fejemet én is....nagggyon kösziiii :twisted:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?