A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 októberi babák

Sziasztok :)

ceyla:Igazad volt én mindig túl aggódom a dolgokat,de majd csak megváltozom!Azért köszönöm a kedvességedet!!!
Olyan fincsit főzök már úgy várom,hogy együnk :lol:
Tökfőzi lesz meg sült csirke :roll:

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok!

Most elájultam!!! Ti már ilyen jól álltok a babaszobákkal, anyám én még nem vettem semmit. Max kiságyat kapunk ajándékba....,de még azt se hoztuk el.
Lányok végem van... :cry:

Úgy terveztem augusztus elejétől vásárolunk,de most úgy érzem nagyon lemaradtam.

Kata!
Irigylem Kölyök szobáját, nem semmi.

Dinuci!
Te is ilyen jól állsz már???

Ceyla!
Holnap nőgyógyász, jelentem, majd írok hogy mi volt.

Kri!
Bár nagyon utólag,de remélem jól nyaraltok, és kellemes pihit!!!!

Én gyümire vagyok kárhoztatva, elég nagy gáz volt az endokrinológusnál a súlyom miatt!!! Nem részletezem mert megint sírni fogok!!!! Vérnyomás, és éhgyomri cukor rendben!!!!
És még szerdán a védőnőtől is megkapom a magamét!!! :evil:

Kép
mók

sziasztok!

tegnap voltam dokinál a leletekért, minden oké: toxoplazma még mindig negatív, RH-faktor is negatív, a vérképem/vasam tökjó, a terheléses eredménye pedig éhgyomorra 4,3 a 120 perces pedig 5,1. nem tudom mennyik a határértékek, de a doki szerint minden oké.
nekem nő a hasam, mint a dinnye, a gipsz sajna még mindig rajtam van, szinte hiányozni fog ha leveszik :?

sissy tényleg jó választás volt a ruci, szép voltál. ha jól látom a képeken ti is a 3. kerületiben voltatok, szerintem nagyon szép a terem, a városháza és a tér is!

én sajna nem tudok fél kézzel főzni, olyan nagyon enni sem, de lehet elmegyek az il trenoba és eszem egy menüt.

hétvégén meg képzeljétek kerti parti lesz nálunk: 7 házaspár, 8 gyerek és 3 pocaklakó. már csomó mindent kitaláltam, kérdés hogy a férjem hogyan tudja kivitelezni a kívánságaim (felkockázott dinnye a gyerekeknek, mártogatós falatkák előételnek, húspácolás stb..) szegényke, előre sajnálom.

jövő héten pedig kezdődik a lakásfelújítás, végre megállapodtunk a kivitelezővel. illetve először még csak a rombolás lesz :twisted:

na megyek, mert megéheztem.
Vendég

Sziasztok

Egy picit szégyellem magam amiért ilyen késön jelentkezek, olvastalak titeket folyamatosan, csak irni nem volt egy szabad percem sem.
Szerencsésen lejárt nálunk a skarlát, csak a férjem nem kapta el :)
Ha éppen nincsenek vendégeim akkor mi megyünk vendégségbe, igy nem sok idöm marad irogatni.

Sissy; Gartulálok, nagyon szépek voltatok és szerencsések, hogy esö nélkül lezajlott az esküvö.

Hát, a szülés utáni látogatókkal én ugy vagyok, hogy jöhet bárki aki kiváncsi a babára, rajtam nem nagyon lesz mit nézni :)
A nagyszülökkel semmi bajunk, annyira, hogy az elsö fiam születésénél az anyósom is bent volt. Tudom azért ez sem egészséges, de engem nem zavart.
Nálunk a kórházba bárki bármikor bejöhet, nem csak a folyósora, hanem a kórterembe is, a babát nem veszik el tölünk, végig velünk van, söt vizsgálatokra sem viszik el, jönnek a müszerekkel, vagy ha el kell vinni én viszem. Végül is az enyém, nem ? Fürdetni sem viszik, hanem szólnak, hogy mikor vihetem és én vagy a férjem fürdeti.
Azt már nem is emlitem, hogy semmi extra külön fizetés nélkül a férjemnek is vetettek egy külön ágyat, amikor a babák születtek, és az elsö éjszaka bent aludhatott velünk. Nekik ez sokkal egyszerübb, mint hogy ök kelljen gondoskodjanak rólunk, segit az apuka, ha gond van.
Nem egy magánklinikáról beszélek, hanem egy normális korháznak a szülészetéröl, es ezek a dolgok nem kerülnek a kórháznak külön költségbe csak egy kicsi emberségbe. Ezt azért mondom, hogy ezek a dolgok nem attól függenek, hogy mennyi pénze vana kórháznak, vagy milyen éppen az adott országban az egészségügyi rendszer, hanem a mentalitástól függ minden.

Nálunk a mai ebéd az töltött paprika leves,a tegnap este már megföztem. Nappal nem szoktam fözni, mert borzasztó meleget csinálok a fözéssel .

Kata, tényleg jó izlésed van, tetszik a bútor.

A pocakok látom szépen nönek, én is teszek majd fel.

Kriszta jó nyaralást igy utólag is.

Jövöhéten megyünk mi is Horvátországba nyaralni, de csak egy pár napra, mert a férjemnek az idénre már csak 5 nap szabadság maradt, a januári Ausztrália végett. De igy is jó lesz egy picit kimozdulni itthonról.

Szép napot mindenkinek , remélem gyakrabban jövök a héten.

Reka

Kép Kép
Kép
rekus80

Sziasztok!

Rékus, örülök, hogy írtál! De jó, Horvátország. A férjem félig horvát, beszél is valamennyire, úgyhogy mi is nagyon szeretjük. Mi nyaralni most haza megyünk, 3 hét múlva, Balcsi - Budapest- Bácsalmás háromszög, de már azt is nagyon várjuk. És örülök, hogy szerncsésen átvészeltétek a betegséget. Egyébként valahogy nálunk is úgy van , mint nálatok, jönnek-mennek a vendégek, mert vagy otthonról jönnek látogatni, vagy az itteni barátainkkal találkozunk, és vagy ők jönnek, vagy mi megyünk. Ma épp pihenőnap van :)
Amit meg a kórházról írtál, hát igen... Állítólag itt is ilyesmi a helyzet, ami azért nagyon klassz. (Bár én az otthonira sem panaszkodok, mert a férjemet nálunk beengedték a szobába, és normális volt a környezet meg a csecsemősök is.)

Mók, szerintem a vásárlás miatt ne izgulj, Julinál mi csak a 7. hónap után kezdtünk el vásárolni (részben babonából, tudom, hogy hülyeség), és mégis mindene megvolt, mire meszületett. Az egyik szobatársam anno egy nagyon helyes roma lány volt, és ő mondta, hogy náluk az a szokás, hogy amíg meg nem születik a baba, addig SEMMIT nem vesznek. Azért ez meredek szerintem, de minedenesetre elkésve még biztos nem vagy.

Lina, remélem jó időtök lesz a kerti sütögetéshez, a férjed meg biztos ügyes lesz.

Dinuci, hát egy szoba az nem sok, remélem sikerül majd nagyobba költöznötök hamarosan.

Kata, nekem is nagyon tetszik a bútor!

Én ma rántottam ki cukkínit, mert ma nincs olyan meleg, és JUli nagyon szereti, meg salit ettünk és krumplipürét. Vacsi is ez lesz. Holnap meg borsófőzi, de már este megfőzöm, mert holnap jövünk-megyünk, úgy néz ki :)
Szép napot!
EDit

Kép
Kép
etus79

Sziasztok!

Én nemrég szültem és szerető gazdát keresek a terhességem alatt vásárolt, de sajnos alig használt márkás kismamaruháimnak (nadrágok, felsők). A 20. heti horror magas AFP-m után szigorú fekvésre ítéltek, mert valószínűsítették, hogy vérzik a méhlepény... szerencsére a babának semmi baja. :)

Kedvcsinálónak néhány képet találtok itt:
http://www.babaszoba.hu/services/aprohi ... id=1212107

Ha érdekel valakit tudok több képet küldeni mailben.

További boldog babavárást!
judit.h

Dinuci,
Szerintem az lenne a legnormálisabb, ha mindenkinek ilyen családja lenne. A szülőknek az a dolguk, hogy segítsenek. Az én szüleim és a férjem szülei is ugyanezt kapták a szüleiktől, ezt adják tovább és én is ezt adom tovább a gyerekeimnek. Persze egy szóval sem mondom, hogy tökéletesek, mindenkinek vannak hibái és a testvérekről is beszélgethetnénk, de az alapokkal és a szándékkal nincs gond.

Iceberg,
Az a lényeg, hogy nem volt gond és nem is lesz meglátod! Jól kitalálta ezt a természet!

Mók,
Ne parázz! Nekem sincs még semmi. Ruhák is csak amibe beleszerttünk van megvéve és én is agusztustól képzeltem el a vásárlást. Várom majd a beszámolót a dokiról. Nem mondod, hogy az endokrinologus csak a súlyod miatt fogyira kárhoztatott, holott minden más eredményed jó lett??? :evil: Az én védőnőm míg a cukrom, vérnyomásom rendben van semmit nem mond a súlyomra.

Lina,
Grautla a szép leletekhez, sajna nekem a vasam nem túl jó. De a toxo nekem is negatív másodjára is szerencsére.

Szilvi
KépKép
ceyla

Sissy, én is gratulálok, nagyon csinos voltál!

Mók, ha ez megnyugtat, én biztos rosszabbul állok nálad. Nem elég, hogy nincs egy darab bútorunk vagy ruhánk se a babának, még a festést is csak augusztusra tervezzük. Szerintem a kiságy nem lesz nagy gond, annyiféle van, és nem drágák. Nálunk inkább a hely lesz gond. Babakocsival meg úgy vagyok, hogy ha az első hetekben kendőzök, lehet, hogy kapok kölcsön egy mélykocsit egy barátnőmtől, amikor az ő babája belenő az ülős kocsiba.

Lina, örülök, hogy minden rendben. Mikor veszik már le végre a gipszedet?

Az én cukorterhelésem is jó lett, 6,2 a terhelés utáni.

Dinuci, sajnálom, nagyon nehéz lehet, ha nincs melletted család meg segítség. Én is szerencsés vagyok ebben nagyon. Anyukám olyan aranyos volt, a múltkor mondta, hogy már azon gondolkozott, miket fog majd nekem főzni, amikor otthon leszek a kisbabával :)

Rekus, jó lehet ilyen körülmények között szülni! Jó pihenést!

Kata, szépen alakul a szoba és a pocakod is :wink:
Mától egyébként egy évvel idősebbre javíthasz a táblázatban. :? Na jó, azért jó nap ez, barátnőimtől pl. kaptam egy kismama masszázst ajándékba, nagyon kíváncsi vagyok, milyen lesz! Este pedig vacsi a családdal.

Holnap utazunk, remélem a repülés rendben lesz, meg minden más is. Lesz internet, igyekszem majd jelentkezni. A lábam miatt izgulok, a hétvégi esküvőn eléggé bedagadt, igaz, ott magassarkúban voltam.

Ha nem jönnék egy darabig, vigyázzatok magatokra!

lynnn

sziasztok!

Hát ma én is túl lettem a cukorterheléses mizérián. Az az igazság hogy a fiamnál nem emlékszem ilyesmire (de tuti volt), igy egy kicsit paráztam az elmondott lötty miatt.mikor belekostóltam azt , mondtam ez szupi én piszkosul édesszájú vagyok, igy akár 2 pohárral is megittam volna.De az a 2 óra várakozás totál KO.
Ráadásul mivel a párom dolgozott segitség nuku, igy vittem magammal az 5 éves fiam+ a 9 éves keresztfiam aki itt nyaral, hát gondoljátok a végét már alig vártam.Az eredményért pedig a dokim megy, ha jó nem szól csak a köv. vizsgálaton ideadja a papirt, ha pedig gáz van akkor hív.

Dinuci: úgy hiszem te kérdezted.A Nyírő Gyulában vitték be éjszakára a gyerkőcöt, de mivel az magán lett igy most a Bajcsyban szülök itt úgy tudom végig kinnt lehet.De ha van rá lehetőség tuti beadom éjszakára, mert ki kell pihenni a szülést és úgy nem tudod hogy ott a pici, utána ha hazamész úgyis végig velünk lesz.De ezt csak én gondolom igy, van aki ragaszkodik ahhoz rögtön az első perctől hogy vele legyen.

Kata: nagyon szupi a gyerekbútorok és a szoba gratula a jó izlésetekhez.

Lina: jó nagy fába vágod a fejszéd ezzel a kerti sütögetéssel, de biztos szupi lesz, egy kicsit azért irigyellek is.

Aki még nem vásárolt, annak üzenem semmi gond. Én az elsővel úgy jártam , hogy az utólsó hónapra hagytam mindent. Keresztfiamtól örököltünk, egy babaágyat ,kocsit és egy pár ruhát.
Az én kisfiam pedig úgy gondolta, hogy a 36+7 napon kijön, tehát ott álltam a kórházban gyerekkel a kezemben otthon nekem semmi.
Párom bement egy nagykereskedésbe, ideadta az eladónőt én pedig ledigtáltam mire van szükségem.Egy kicsit ciki volt,(szoptatós melltartó, betét, stb.,) de ez van, megoldottuk.
Mikor hazamentünk másnap elmentünk vásárolni két szoptatás között, anyukám volt a babával mi pedig megvettük a hiányzó dolgokat.

MKajd később még jövök , mennem kell!

Tünde
btunde

Lynn,
Milyen aranyos az anyukád :D
Jó pihenést és jó repülést!

Tündi,
Nem semmi lehetett az a bevásárlás! :)

Szilvi
KépKép
ceyla

Etus,Ceyla,Lynn!

Köszi a megnyugtató sorokat....Nagyon kedvesek vagytok!!!! :lol:

Döntöttünk a névvel kapcsolatban: Lilla
Szóval Lillánk lesz!!!!!! :D

Kata!

Küldöm priviben is!!!!!

Kép
mók

Sziasztok!

Köszi Mindenkinek!Jól esik,hogy írjátok.Ha lesz majd még kép,akkor töltök fel!

Mók:ne izgulj,mi sem vettünk semmit,a "feljánlásokat" is csak most kezdem nézegetni!

Rékus:az a rendszer jobban tetszene.... :)

Lina:nagyon jó lesz Nektek hétvégén!

Szépek a már megvett bútorok!!

Nálunk is jöhet,aki akar,és ahová akar,aztán majd,ha nem bírom,úgyis szólok szerintem.De én is pörgős vagyok,hát legalább zajlik az élet...

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

Szióka mindenkinek!

Mizujság? Ugy olvasom mmindenkivel minden rendben. Ez tök oké :-D
Észrevettétek hogy igy a vége felé csak ugy telnek a napok? Ez egy kicsit ijesztő is olykor olykor mert felmerül az emberben hogy na most akkor mi is lesz.... Mindegy majd ráérünk ezen gondolkodni akkoris ha már a végénél vagyunk. :-) Csak hát nekem már néha most eszembe jut.
Én nem vagyok valami jol, azon kivül hogy most tudok éjszaka aludni mert nincs az a meleg. Babó se mocorog annyit éjjelente. Csak kicsit szomi vagyok mert most kezdem érezni hogy egyedül vagyok, és attikát sem akarom elhozni bölcsiből ok nélkül mert látom nagyon jol elvan ott a többi gyerekkel. Az a baj ,megszoktam az utóbbi 1 év pörgös napjait és nekem ez nagyon szokatlan :-( És mit ad isten apának is rentgeteg a melója. Ez persze anyagilag ok de igy.......Pedig lenne ám ezer tennivalóm, de szörnyű igy egyedül, még kedvem sincs nekilátni. Na mindegy nem tartok panasznapot, csak egyszer elkezdek azt nem birom abbahagyni :-D
Szülő és segítség: le vannak tojva!! Csak kicsit rosszul esik pláne hogy az enyémek itt laknak alattunk :-( Nem érdekes de tőlem se kérjenek semmit, mostmár ilyen alapon fogok mérlegelni. Vagy nincs igazam? :oops: Én biztos nem ezt fogom a gyerekeim fele tenni!

Sissy: ha pörgős vagy az alapjaiban nem baj, de szülés után nem nagyon fogod a pörgősséget kivánni :-) De rendi vagy hogy nem küldesz el senkit :-)

Mók: nagyon szép név nekem is tetszik! Na akkor pároddal sikerült dűlőre jutni, mondtam én neked :-D Cuccok miatt ne aggódj!! Nem vagytok elkésve. Csak nekem nincsenek jo előérzeteim és már most ugy vagyok vele mi lesz ha előbb meglesz?? :shock:

Tünde:Énis ugy vélem hogy az első pillanattól jo ha veled van a baba. De az éjjel legalább tudd rábizni valakire amig ki kell pihenni a szülés fáradalmait. És ez sok buta ember szerint ( bocs a kif.-éért) azt jelenti hogy milyen anya az ilyen. Hát olyan aki pihenten szeretne hazamenni nem? Megujult erővel. :-) Amugy 2 gyerkőccel nem semmi lehetett kivárni a cukrosvizet. Szegényem.

Linn : aranyos az édesanyád, büszke lehetsz rá nagyon! Bárcsak nekem is ilyen lenne... Remélem jol sikerül az utazás vigyázzatok magatokra és majd gyere a beszámolóval.

Ceyla: igazad, van de az ember a szüleit aztán végképp nem válogathatja meg :-( De én ennek ellenére biztosan nem fogom igy elhanyagolni a gyermekeimet! És nagyon szeretem mindkettőt, próbálok nekik mindent megadni majd!

Etus: nem sok az egy szoba az már igaz, csak nagyon rendi a tulaj. És attól hogy most anyagilag picit jobban vagyunk fordulhat rosszabra is a hejzet akkor pedig rá számíthatunk és nem kerülünk utcára. Na persze ne legyen igy :-D Jaja amugy a vásárlást énsem hgynám utolsó pillantra! Egyesek babonábol nem vesznek semmi, dehát ne adj isten lehet baj ha megszületik is, ezéris nem értem azt aki utoljára hagy mindent.

Rekus: tetszik ez a papa kórházban alvós dolog :-D Jó volna ha itt is lehetne :-D Dehát ez már csak magyarország. Itt még a páromnak kell megvenni a ruhát amibe bejön velem a szülőszobára :-( nem drága de akkoris!

Lina: érezzétek magatokat jol a kerti partin! :-) Csak azért lassan mindennel, remélem lesz majd ai segédkezik ennyi emberre.

Iceber: kaja fini :-) Egész megkedveltem a tököt, pedig nem rég elborzadtam tőle.

Megyek énis főzőcskézni, de előtte még elugrok boltba. Valami tüsi építőt kell néznem attikának, remélem találok itt a regioba.

Majd jelentkezem és bocs ha hosszura sikeredtem :-)

dinuci01

dinuci01!
Azt hiszem kezet foghatunk!Pont ezeket érzem én is sőt társul hozzá sírás is!Én is nagyon egyedül érzem magam,nincs akivel megbeszéljem a lelki bajaimat!kb 1 éve lakunk itt nekem itt minden új és a kisfiamon meg a páromon kívül nincs senki más akire számíthatok!Egyre többet jut eszembe édesanyám akit 4 éve vesztettem el,olyan furcsa hogy most nem lesz itt amikor megszületik az unokája!Az én párom is sokat dolgozik!
Nekem sem sokat segített akkor édesanyám amikor Máté megszületett,de NEM haragszom rá egyáltalán,mert megtanultam hogyan boldoguljak egyedül és most "egyedül" maradtam,de tudom mit kell tennem,hogyan csináljam nem vagyok megijedve!Nehogy ezt félre értse valaki nem rossz indulatból írtam!!
Persze ,ha olyan anyósom lenne mint amilyen ritkaság van akkor nem mondom jól esne pl,ha az első 1-2 hétben főzne nekünk,de nem kell megoldom!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Dinuci,
Így van. A szüleit nem választhatja meg az ember. Erről eszembe jutott egy mondás: "Az élet a barátainkal kér bocsánatot a rokonainkért." :D

Mók,
Szép név a Lilla :D
Sajnálom az anyukádat szörnyű lehetett elveszíteni őt. Nekem a nagymamám halt meg tavaly, szegény annyira szerette volna látni a dédunokáját.
Néha azon filózom, hogy kitolok a szüleimmel és a nagyszüleimmel is (akikből már senki nem él), hogy ilyen későre tettem a gyerekválallást. Az én nagyszüleim még fiatalnak számítottak mostani szemmel amikor megszülettem, de a szüleim már most annyi idősek mint amikor a nagyszüleim voltak 14 éves koromban. Sem szellemileg, sem fizikailag nem olyan frissek már mint pl 10 éve lettek volna és akkor lehet sokkal tovább ki tudták volna élvezni az unokázást...

Az én férjem szerencsére nem dolgozik sokat, legalábbis nincs sokat távol. Kettőnk közül én vagyok aki jobban elfoglalt így az egyedüllét érzése messzire elkerül. :)

Szilvi
KépKép
ceyla

ceyla!
Gondolom nekem szántad a sorokat!?Köszönöm!
Az én édesanyám 58 éves volt csak, élhetett volna még sokáig!!!
Amiket írtál,ezért gondolom én úgy hogy még most nem késő szülni gyermeket,de 40 évesen (én) már nem szülnék,de mindenki ahogy érzi!!25 éves voltam mikor Mátétval terhes lettem az pont jó idő volt,most vagyok 34 így hozta sors,hogy most legyen még egy gyermekem,de pont jól találta ki!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Iceberg, sajnálom anyukáda, tényleg nagyon fital volt :( Nincsen felétek valami közösségi ház, ahol szerveznek programokat és le lehetne járni, akár most vagy a baba után is, ahol lehetne ismerkedni. Biztos sokan vannak úgy mint te, és szívesen ismerkednének, csak alkalom nincs rá.

Ceyla, hát igen ez egy ilyen világ, és ha belegondolok, hogy mi mennyit tudunk majd unokázni... Mert ugye mi már 30 körül / fölött szülünk és ha a gyerekeink is így lesznek ezzel, hát nem leszünk valami fiatal nagyik.

Dinuci, sajnálom, hogy egyedül érzed magad. Nem tudsz néha kicsit elmászkálni, barátnőzni? Én azért heti kétszer minimum találkozok valakivel (de ha lehet inkább többször), mert azért jó az embernek néha a férjén kívül is beszélgetni valakivel.

Úgy tűnik nekünk is sikerült megegyezni a névben: Andris babánk lesz :)

Na megyek pakolászok, mert délután kimegyünk a starndra gyerekes barátnőkkel. Itt megint irtó meleg van.
Edit

Kép
Kép
etus79

Képzeljétek ügyi voltam!ma voltam a védőnőnél és nem híztam idáig 5 kg ment fel!Pedig jégkrémeztem is és nem fogom vissza magam csak arra figyelek,hogy 5 max 6-kor vacsizok!Meg inkább baromfi húst eszek,de nem is kívánom a sertés húst!
Azt mondta a védőnő,ha feszülget a has akkor magnézium hiányra utal és olyan 35-36 hétig javasolt szedni,mert utána meg is kellene szülni a babát.

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Igen! :D
Az elejét Móknak, utána meg neked. Nem vagyok normális, de most ráfoghatom a terhességre. :D
Persze, hogy élhetett volna még! az én anyum most 54 éves. Férjem Az egyik munkatársnőm 41 éves korában szülte az első gyerekét. Ehhez már mázli is kell, mert manapság a fiatalok is nehezen esnek teherbe.

Szilvi
KépKép
ceyla

etus 79!
Aranyos vagy!!Barátságos típus vagyok könnyen ismerkedem ezzel nincs gond csak némelyik ember fura itt!Úgy értem,hogy kíváncsiak a te életedre,de ő magából nem ad semmit,de hátha idővel találok olyat aki hasonló mint én.Én szívesen meghallgatok bárkit,de jól esik ha engem is meghallgatnak!
Pl: a szomszéd csajszi 1 évvel idősebb mint én,de ha "beszélgetünk" akkor én soha,de soha nem jutok szóhoz sőt nem is figyel rám csak a saját problémája foglalkoztatja,mert bele vág a szavamba,bocsit sem kér vissza sem kérdez szóval önző!Egyik barátnőm messzebb van mint a másik csak néha tudunk beszélni.Az nyugtat,hogy jön a babuci és elterel meg elfoglal majd úgy is és nem lesz időm agyalni!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

ceyla!
Gondold el,hogy Mátékámat is nagyon megviselte a mama halála,2 évig elképzelt barátja volt akivel beszélgetett otthon,boltban,utána már az oviban is szóltak!Teljesen úgy beszélt mintha ott lett volna,de egy dinó volt az a barát!Volt amikor mostam éppen Máté haját és azt mondta,hogy ott áll mellettem,eléggé ledöbbentem,de mindig meghallgattam kicsit kérdezgettem,de tulságosan nem folytam bele nehogy ebben a "világban" maradjon!
Érdekes mert akkoriban dinó őrület volt,mese meg.Ráadásul nem tudta Máté,hogy hol történt a mamával a baj,de elmondta,hogy hol szokta látni a mamát!Én biztos vagyok benne,hogy anyukám tényleg ott volt és így segített Máténak feldolgozni a fájdalmat!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Iceberg,
Ez nagyon durva!
Hány éves volt Máté amikor anyukád meghalt?
Ma ez a második eset hogy az "hallom", hogy a gyerekek látják az ismerős holt lelket. Az egyik ismerősömnél az unokatestvérét azonosították be a gyerek képzeletbeli barátjaként, a kislány teljesen jól körül írta, pedig még soha nem látta, mert akkor halt meg amikor ő megszületett.

Szilvi
KépKép
ceyla

Négy éves volt Máté!Azt mondtam neki,hogy mamát elvitték az angyalok meggyógyítani,de sajnos nem láthatjuk többé,de érezte szerintem belül,hogy ez más!Egyszer amikor mentünk az utcán még mondta is,hogy anya te vigyázz magadra nehogy téged is elvigyenek az angyalok!Hozzá teszem nem haraggal mondta csak félt és a mái napig nagyon figyel rám,figyeli mindig az arcomat és hogy hogy vagyok!Közel álltak egymáshoz,nagyon szerették egymást csak hirtelen jött a baj!Apukám 2007-ben halt meg,de akkor más volt a helyzet!
Én úgy tudom 7 éves korukig látják a lelkeket.Én még frabatóval(nem tudi,hogy jól írtam e a nevét!!) is beszéltem akkor!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Iceberg,
Ez nem semmi. Én semmi ilyesmire nem emlékszem gyerekkoromból.
Akkor nagyon megviselte szegénykét. :( Gondolom sokat voltak együtt.
Ezt a frabató-t még nem hallottam.

Szilvi
KépKép
ceyla

ceyla,
Ő egy médium,jós féleség és kíváncsi voltam a véleményére.Sztem majd Máté sem fog emlékezni ezekre!!Néha- ritkán azt meséli,hogy régebben őt mindig szólingatta valaki ,hogy mondták a nevét,meg hangokat hallott!De erre már nem tudok magyarázatot adni!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Hali!
Ice:a volt szomszédunk is mesélte,akinek meghalt az Anyukája,hogy a lánya (aki nem is ismerte,mégcsak képen sem látta),hogy 2-3 éves volt,mindig mutogatott ,hogy néni,néni.Nem értették,és egyszer mutattak neki képeket,akkor mutatta a Mamáját,és felkiáltott a kislány,hogy néni,néni,mintha ismerné,pedig nem is tudta,ki az....Szóval tényleg láthatják őket!

Ma vettem 5 rugit,illetve bodyt (össz.5,meg egy kis sapi)és 1020 Ft volt.Kilós turi,iszonyú édesek,nem tudtam megállni,de azért visszafogtam magam.De asszem én nem fogok méregdrágán vásárolgatni ilyeneket.

Ma nekem is kevesebbet rúg a Picúr,tényleg ijesztő.... :oops:

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

Ceyla!

Megjöttem a nőgyógyásztól!!!!!
Hát ez a csaj:TÜNDÉRI!!!!!!! :lol:
Hazafele azon gondolkodtam hogy lehetne még váltani!!!!!!!

Mondjuk rossz hír hogy a terheléses cukrom katasztrófa!!! :cry:
De a doktornő a sote-ra irányított egy főorvoshoz, és után kérte szólassak fel a portán hogy megbeszéljük mit mondott az orvos.
Nagyon gondoskodó..... És igen becézte babókánkat,ami nagyon jól esett.
A párom hazafele azon rágta a fülemet hogy szerinte a Cseh doktornő tuti nem lesz ott a szülésnél, mert mikor gond volt akkor sem értük el, hát még most hogy kisbabája van!!
:?
Szóval szerinte is váltanunk kéne.

Megnézettem megint hogy tényleg Lillánk lesz-e?? És igen!!!!! :lol:

Kép
mók

sissy01!
Egyél meg egy fincsi csokit akkor majd beindul :)
Biztos érzi ő is ezt a frontot.Ne aggódj nincs semmi baj,lehet,hogy most kis lusti :)
Nekem meg jelenleg medence fekvésű ,azt mondja a védőnő reméljük befordul mire jön a szülés!
Igen kicsit ijesztőek ezek a szellem dolgok,de a gyerekek sztem fel sem fogják azt hiszik mi is ugyan úgy látjuk.
Nagyon olcsón vásároltál ügyi vagy!!Én sem fogok drágán költekezni!Így is mennyi mindent meg kell venni!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok!

CSak gyors bekukk innen Pula-bol, mert mindjart lejar a net idom.
El nem tuntem, csak hetfotol - pentekig itt usztatom magamat urammal. Aztan jon otthon pihi, uram melozik, kislanya meg csak augusztus elejen jon, igy remelem tudok sokat jonni.

Majd hetvegen otthon probalok visszaolvasni!

Addig is puszika mindenkinek , sok sok poci simi es sok sok rugdosast kivanok!

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Sissy, gratulálok és sok boldogságot kívánok nektek. Nagyon szépek vagytok :)

Páromék tegnap jöttek haza Agárdról, így csak most tudok írni, mert a laptopot is elvitték.

Minden oké, nem vérzek, jól vagyunk, állandóan mocorog a baba.

Kata. Babaszoba szép, a pocakod is jó gömbi :)

Szellemek. Apukám tavaly halt meg, juli 3.-án. Egy nappal előtte, 2.-án megszületett a szomszédban a kislány. Anyukám szokott rá vigyázni hetente egyszer. Amióta mászik és azóta már megy a kislány, ott ahol apukám aludt, először csak mintha valamit bámult volna, aztán néhány alkalom után már képzeljétek, a kislány megállt és mutogatva magyaráz és nevet. Mondtam anyunak, a gyerekek látják a szellemeket.

Mares, jó pancsit :)

Időnként belegondolok, hogy most ott van bent a pocakban, milyen jó, hogy lesz egy babucink. De a szüléstől baromira félek. Tudom, ha már ott leszünk, eszembe sem jut majd félni, mert lesz más amivel foglalkoznom kell. Sose hittem volna, hogy én egyszer babát vállalok. Ugyanis én nem akartam. Valahogy nem éreztem azt, amit sok nő érez, hogy kell egy gyerek. És most itt van... Vagyis lesz.

M2 csatornán van egy műsor, és a Hellyei László a narrátor. Tudjátok, aki a Mátyás királyt játszotta mindig. Hangosabbra vettem a TV-t. Fiacskám elkezdett mocorogni és imádta :)
A Szabó Gyula hangját is nagyon szereti,meg a duna tv-n szoktam nézni a népzenei műsorokat. Meg cd-n is szoktam berakni népzenét. Nagyon kellemesen mocorog rá. :)

Kriszta
Kép
cherryke

Mók,

Akkor megvolt az orvosi vizsgálat. Szerintem Erika nem jár jól ezzel a helyettesítéssel. :D Én már valszeg nem fogok váltani, de a következőkben lehet elgondolkodok róla. Én most valahogy úgy gondolom nincs orvosra szükségem a szüléshez, legszívesebben azt csinálnám, hogy bezárkóznék a szülőszobába és csak akkor szólnék bárkinek is ha úgy érzem tényleg gond van. Persze tudom ez hülyeség és akkor az adott pillanatban lehet tök máshogy gondolom majd.

Cherryke,

Velem is úgy volt mint veled, valahogy vártam-vártam, hogy jön majd a nagy érzés, hogy tovább nem bírom ki gyerek nélkül és nekem azonnal kell egy kisbaba. Valami olyasmire vártam mint a szomszédasszonnyal történt, hogy már bőgött a férjének, hogy neki kell egy gyerek, pedig megbeszélték, hogy várnak egy évet. Aztán csak azt vettem észre, hogy az idő telik, én nem leszek fiatalabb, az eszeveszett vágy pedig csak nem jelentkezik. Mégis amikor eldöntöttük, hogy akkor éles a project, onnentól kezdve már nagyon akartam, hogy sikerüljön és persze azóta is nagyon szeretném már a karomban tartani. Lehet a fentieknek az az oka, hogy az öcsém és köztem 11,5 év van és nagyon sokat kellett róla gondoskodnom, mert a szüleim sokszor hétvégén is dolgoztak. Így rámmaradt a főzés a családnak és a testvérem ellátása, pont a tinikor kezdetén és nagyon utáltam, hogy mindig vele kell lenni, bár szerettem is egyben. Egy biztos, számomra akkor bebizonyosodott, ami sok kezdő szülő számára csak akkor válik világossá amikor ott van a baba, hogy nem fenékig tejfel és nem rózsaszín minden, hanem kemény meló és no szabadidő. Ez is lehetett az ok amiért a mindent elsöprő vágy elmaradt. Viszont érdekes, ha most visszagondolok azokra az időkre, nem a sok melót látom és hogy nem mehettem sehová az öcsém miatt, hanem a nagy kék szemeit, a pofók kis arcát és a loknis szőke haját látom.

Mocorgás: Nálam is mostanában mintha kevesebbet mocorogna, bár most sokak szerint nagyot nőtt a hasam, lehet több a helye? Viszont hajnalban arra ébredtem, hogy vadul szambázik odabent, de amint kezdtem felébredni és tudatosan figyelni, azzal párhuzamosan csökkent a mozgás intenzitása és ahogy merültem visssza álomba, úgy kezdett el megint jobban mozogni. :D

Szilvi
KépKép
ceyla

Jó reggelt mindenkinek!

Na hát a kicsik nagyon külömbözőek, mert az enyém tegnap reggel óta begyújtotta a rakétáit. Iszonyúan mocorog, meg rúg, meg minden... Az enyém a meleget nem szereti úgy tűnik. :lol:

Tegnap annyira bújocskázott hogy a védőnéni alig tudta utolérni, plussz mindíg rugdosta az a hallgató izét.

Ugyan ez volt este a nőgyógyásznál. És napközben is, pont olyan volt mintha egész nap ébren lenne. Ma meg hajnalban kezdte, most nyugi van. Apa tegnap azt mondta, ma tuti egész nap aludni fog. Lahat hogy igaza lesz, mert tegnap kifárasztotta magát. :roll:

Ceyla!
Tényleg nem tudom mi legyen, mert félek hogy Erikát nem érjük el amikor kell. Leginkább ez a bajom....Egyébként mint már írtam,nagyon jó dolgokat olvastam róla. Ez nagy meccs lesz.....

Kfmares!
Pont tegnap gondoltam rátok, hogy nagyon eltüntetek, persze ezek szerint nem vettem észre hogy elutaztatok. Várom a beszámolót!

Cherryke!
Örülök hogy jobban vagytok, azért kár hogy a nyaralást ki kellett hagynod, bár én is tudom a kicsi most a elgfontosabb.
Én nagyon félek a szüléstől, nem tudom elképzelni hogy az a gyerek kifér ott, illetve hogy órákon keresztül bírni fogom-e azt a nagy fájdalmat?!Azt hiszem majd arra koncentrálok hogy mi is a végeredménye mind annak ami a szülőszobán és a vajúdóban fog történni. Remélem ez könnyít majd.....

:roll:

Kép
mók

Sziasztok :)

Ti,hogy álltok a mellszívó kérdéssel?Én azon gondolkodom,hogy most elektromosat fogok venni,mert amikor Mátém született kézi volt és tökre ki volt a kezem,attól függetlenül,hogy alig volt tejem meg......
meg arra gondoltam,hogy csak akkor vennénk meg amikor már bent vagyok a korházba!?
Én babucim szépen mocorog most a múlt héten amikor nagyon meleg volt akkor nem annyira!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

elektromosat veszek, de amit még mindig keresek, az a csapra szerelhető. sajnos sehol nincs :( barátnőmnek az volt 2 gyerekkel, most is kéne neki, de akinek kölcsönadta, elfelejtette vissza adni és már nem is találja állítólag.

Kriszta
Kép
cherryke

csapra szerelhető??nem hallottam még ilyenről!én láttam egy jónak tűnő mellszívót nem tudom igazából melyik lehet a jó,de gondolom a AVENT a legjobb,de jó az ára is :roll:

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Mók,
Nekem azt a tanácsot adták a szüléssel kapcsolatban, hogy mindig a jelenbe figyelj. Az elején főleg nem fáj folyamatosan és ha éppen nem fáj, megszűnik teljesen. Akkor kell feltöltődni és nem arra figyelni, hogy mindjárt megint fájni fog.
(Most nagy a pofám de majd meglátjuk élesben :) )
Én nagyon reménykedem, ha éppen olyan hívja aki már közel van a szüléshez az prioritást élvez, ha másért nem az anyagiak miatt.
Bár már olyat is olvastam valahol, hogy a kórház hívja fel, hogy bent van a kismamája. Mármint a dokikat. Amikor beérsz megkérdezik ki az orvosod és értesíti a kórház.
Nem tom. Meg kellene tőle kérdezni, csak most ugye nem lehet.

Iceberg,
Én a mellszívó dologhoz még nem tudok hozzászólni. Az tudom, hogy lesz, mert ha rá kell segíteni vagy a fölösleget lefejni biztosan jól jön majd, de még nem tudom milyet szeretnék.
A madelát nagyon dícsérik.

Szilvi
KépKép
ceyla

ceyla:madela!olyan volt nekem kézi annó és jó volt tényleg csak háát a kezem!! :shock:

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

És abból nem jó az elektromos? Már ha egyszer a kézi bevállt?

Szilvi
KépKép
ceyla

ceyla:madela!olyan volt nekem kézi annó és jó volt tényleg csak háát a kezem!! :shock:

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

na látod erre nem is gondoltam :lol: Tiszta kómás vagyok ma pedig ittam már nescafét is :)
tegnap meg 1 órát sétáltam és este nagyon görcsölt a hasam nem is aludtam jól!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Te szegény! A hasgörcs az nem jó, főleg most, hogy nem tudja az ember mi is lehet a baj. Én úgy aludtam mint a tej, csak reggel négykor rugdosott fel a kiscsaj, hogy menjek ki pisilni. :D

Szilvi
KépKép
ceyla

úúú de jó neked én amúgy is vagy 4x fent vagyok pipilni,olyankor befeszül a hasam és nem bírok vissza aludni csak ha kimegyek wc-re!
arra még nem ébredtem,hogy rugdalózik a pinduri,de este mikor lefekszem akkor úgy be van indulva mint az atom és akkorákat rúg! :)
holnap megyek úgy is a dokimhoz meg cuki terhelésre majd mondom neki mi a gondom!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Ezt a mellszívót már ajánlják a kórházba is bevinni. Legalábbis azt olvastam. Viszont én félteném, főleg ha elektromos /mert az drága/, hogy ellopják, meg hogy is tisztítja az ember.
Én is sokat gondolkodom, de Iceberg rávilágított hogy a kézi nem jó!!!! Ezek után marad az elektromos.

Ceyla!

Az lenne a legjobb ha a kórház hívogatná....Hátha azoknak reagál!!!
Vagy is biztosabbnak látom hogy azoknak reagál.
Illetve,igen én is abba reménykedem hogy a pénz nagy úr!!!!! :twisted:
Még akartam kérdezni hogy neked mikor kell konrollra menned? Nekem 28. héten újra....
És semmit nem mondott a 30. hétre, vagy a továbbiakra.
Legközelebb augusztus elején megyünk.

Viszont el is felejtettem írni, hogy a védőnő azt mondta elég már csak egyszer mennem, megcsináltatja a babának is a recepteket, és lebeszéli nekem a gyerekorvost, hogy hová tartozzunk. És hívjam ha megszületik a kicsi, aztán megbeszéljük hogy kijön aznap segíteni, vagy másnap, ahogy nekem jobb!!!! :shock:
Hát beájultam milyen rendes volt...

Kép
mók

Sziasztok!
Találtok ezen az oldalon szoptatós hálóingeket,pizsiket olcsón (hálóing 3990 ft) és szoptatós párnát is (3700 ft). www.gportal.hu/elenorkismamaruha ,boldog babavárást!
Szopis melltartó is van; 1400 ft-ért.
Nem zavaró jelleggel küldtem ezt a hozzászólásomat.

lasaguilas
Budapest XI. kerület

mók:én is gondoltam rá,hogy lehet nem ártana bevinni a korházba,de ahol én annó Mátét szültem ott volt egy nagy elektromos nem tudom,hogy a Jánosban van e!
nem emlékszem pontosan,hogy mikor indul be a tejcsi,de mint ha az rémlene,hogy 2.napra indult be nekem.
na igen sajnos ellophatják,főleg ha nem elzárós a szekrény!
viszont van ez a fertőtlenítő folyadék a baba boltokban,de Cora-ban is láttam.mivel lehetne még elmosni arra sem emlékszem,de úgy is rá van írva!
síma kézzel is megtanították annó,hogyan kell fejni a tejet!naa az még jó kis munka,meg sztem fáj is!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok!

Csak gyorsan a mellszívó kérdéshez :) Nekem madelás kézi volt, és nekem nagyon bejött. Azt mondják a kézi azért jobb, mert ugyan fárasztóbb, de te jobban érzed mennyire kell nyomkodni. De nemtom, mert én az elektromosat nem próbáltam. Én már a kórházba is bevittem, mert jó a tejbeindításhoz, főleg, ha a baba nem elég ügyes, aztán meg egyik napról a másikra bedurran az ember melle, és akkor, meg jó a leszíváshoz. A tisztításhoz meg van hideg tisztító folyadék ( a márkára már nem emlékszem, de bababoltban biztos megmondják pontosan is), amiből csak bele kell önteni egy kupakkal egy tál vízbe, és az olyan, mintha kifőzted volna. Szóval szerintem az is praktikus.

Mi jól vagyunk. KIcsit nálunk is kevesebb a mocorgás, de azért van időrő-időre (nálunk is főleg lefekvésnél).

Cerryke, örülök, hogy jobban vagy. Hogy bírod a fekvést?
Szép napot!
Edit

Kép
Kép
etus79

Iceberg,
Nekem este mindig bealszik velem. Apa olvas neki mesét és rugdosódást vár cserébe, de ritkán kap. :) Mondtam neki, hogy lesz még rugdosva eleget.

Mók,
Mellszívó van a sote II-n, legfeljebb azt a valamit ami a cichez ér azt kell bevinned szerintem, majd ha mész CTG-re kérdezz rá a típusra, vagy végülis megkérdezhetem én is, ha minden jól megy én megyek előbb.
Én hétfőn megyek nekem akkor lesz a 28. hét. Nekem a következőket mondta a Dóra: 28-30.-hét UH, hogy hogyan fejlődik (erre megyek most hétfőn), 35. héten fel kell hívni CTG miatt a kórházat, és a 36. hétre időpontot foglalni, megadta a csaj számát is, ha kell megadom neked. Valamilyen Anna. 36-38 héten csinálják a GBS vizsgálatot ami fizetős de ajánlják a kórházban 2 rongy, de a rendelőben is megcsinálják ott nem tudom mennyi. 36. héten van a következő UH. És persze a 36. héttől hetente CTG az első bejelentkezés írtam fent.
Na meg szülni is be kell majd menni valamikor. :D
Jó fej a védőnőd. Az enyémmel a párom összetalálkozott nem messze az utcánktól és mivel gyalog volt elvitte egy darabon. Sajnos nekem nem ő lesz a védőnő, mert visszajön gyesről pont szeptemberben az utolsó hónapban a másik védnő gyesről.

Szilvi
KépKép
ceyla

Emlékszem mikor először nekem beindult a tejem milyen kemény volt,furi volt nagyon! :)
Meg otthon is érzékeny volt és amikor tudtam ,hogy nemsoká ébred máté akkor megérezte a cicim is és beindult a tejcsi folyt!Ezért vettem aztán egy "tejgyűjtőt" amit a cici tartóba kell rakni és ha beindul nem vész kárba ki lehet önteni cumisüvegbe!
Két vélemény után már úgy gondolom jobb lesz hamarább megvenni és bevinni korházba!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Köszönjük a dicséreteket! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Sissy
:oops: :oops: :oops: :cry:
Megnéztem megint, de tőled nem jött... Elküldenéd megint????

Dinuci
Egy szobában négyen elég szűkösen lehet elférni. Albérlet :cry: :evil:
Nincs kilátás, hogy valami sajátba tudjatok költözni?
Nekem is a párom lesz segítségemre szülés után és néhány barátnőm.

Mók
Én már szinte mindent beszereztem. Szeretném, ha aug. közepére rendben lennének a cuccok, hiszen Kölyök jöhet előbb is! (A barátnőm most szült meg 35. hétre...)

Lina
Kitartást neked is a felújításhoz!!!!

Mellszívó
Nekem a barátnőim azt mondták, ha igény szerint szoptatok, akkor felesleges!!!!
És ha az ember legalább 1,5-2 óránként mellre teszi a babát, akkor elkerülhető a tejbelöveléssel járó fájdalom is...
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?