A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

Brik egyszer össze futhatnánk egy fagyira :)
Vendég

Bencék összetartanak:-)

Kép
Kép
Kép
brikancs

Évi, voltam már 2x NST-n. De a doki nem volt bent, mert most van 2 hétig szabin. De Balatonon nyaral és a ma tart egy rendelési napot, azoknak akik mostanában a vége felé járnak. Így neki viszem el a vérvétel, kenet, NST leleteket és persze lesz uh is.
Jövő héten már akkor kaptam NST-re időpontot, amikor ő is a kórházban van és rendel. De sajnos pont a legnagyobb melegben lesz csütörtök 13:30!

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers
woody

Most ettem egy kis fonott kalácsot tejjel jaj de tetszik ennek a törpének :)
Vendég

Vanilla :-) Ez jó, nálunk a túrórudi és a sótlan mogyorót imádja, na meg a dinnyét :-)))

Kép
Kép
Kép
brikancs

jaj minden ami édes jöhet Bencének... :D
Vendég

Olyankor olyan jókat tudnak rugdosni, nem?
Most nézem te már a 37. hétben vagy, de jó neked:-))

Kép
Kép
Kép
brikancs

igen ez már a 37 hét :shock: szeretnék már túl lenni rajta :D
Vendég

Én is várom már, olyan nehezen fordulok meg ágyban, menni, ülni se jó, igazából semmi nem jó ilyenkor már. Meg hogy vizesedem nagyon feszül a lábam és fáj is, sokkal nehezebben megyek úgy megyek mint a kacsák. Pont ma mondtam hajnalban, jó lenne ha letelne a 3 hét legalább a víz is lemenne. Remélem az augusztus nem lesz ilyen meleg, kicsikék se nagyon bírják.

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

No közben munkám akadt. Sikerült jó nagy kupit is csinálni....
Bence elment anyukámmal haza hozzájuk. Csak jobb helye lesz neki ma ott. Délután vagy hozzák vagy megyek érte.
Én meg mindjárt lefekszem a helyére és nézek valami mesét :lol:

Woody szép pocak :D

Blogban vannak képek a gyerekszobáról.....

Barátnőm nevében köszönöm :)

királylány

nekem is vizes a lábam és fáj is de szerintem most mindenki igy van :(
Vendég

Évi igen, a kettőjük szobája lesz. Szerintem jól ellesznek majd. Bence már mondta, alhat vele a tesó, mert majd ő alszik kívül, le ne essen :D

királylány

Ja! Víz: sima csapvizet felforralsz, kihűtöd és adhatod a babának. Semmi baja nem lesz neki tőle. Szerintem....
Én vagy ezt adtam neki vagy a Szentkirályi szénsavmentest forralva-hűtve....

királylány

Igen ez a meleg nagyon betesz.

Megyek lefekszem, itt lent 31,5 fok van, fent azért jobb olvasok egy picit Álmos talán elalszik, aztán du újra pakolok. Talán akkor már a párom is besegít.

Puszi nektek!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Szia Brik jó pihenést szerintem én is elmegyek lassan jön párom haza ebádelünk és pihenünk egyett :) :wink: :shock: :D

sziasztok
Vendég

Dia, nagyon szuper lett a szoba!
A bútorok nagyon tetszenek és a macis fogantyú is. Ezt asztalos csinálta?

Amikor gyerek voltam mindig olyan ágyat akartam, mint Bencének van. Persze soha nem kaptam... :? Imádtam táborokban is emeletes ágyon aludni. :D

woody

Woody nem. Ezt még akkor vettük a Kika-ban mikor Bencét vártuk.
bence is imádja a helyét. Nagyon jól sikerült.

királylány

Dia nagyon szép a szoba a két kis picur biztos élvezni fogja,milyen rend van ilyenkor mindig előttem van,hogy majd mikor neki állnak ketten pakolni :lol: miket tudnak kihozni magukból!!!!

Woody szép a pocakod,Lili jól érzi magát????Nektek már csak 19 nap van hátra,hmm bármikor jöhet a kis drága!!!Olyan izgalmas!

Majd megindul a szülés és egymás ellen fogunk menni,vajon ki lesz a következő és ki lesz az utolsó mindig ezen jár az eszem,és azon mit fog mondani holnap a doki,már 3 hete nem láttam Lilit alig várom megnézem,holnap!!!

Kép
bévi

28 napom van szülésig,ha minden igaz :lol: jövőhét még bent maradhat Lili de utána jöhet bármikor,ma beszéltem egy régi ismerősömmel,most szült ő is abban a kórházban ahol én fogok,most 4 hónapos a kislánya éppen nem most volt,de kérdeztem nagyon rendesek bent mindenki,neki nem volt szülésznő fogadva,de még is bent volt vele végig az ügyeletes nagyon rendesek voltak,és nem kell vinni semmit,se pelus se semmi más a babának,kérdeztem tőle a hálóinget,és azt mondta ő is vitt,én is fogok,de ő nem használta a sajátját,milyen igaza van bele gondolva,azt mondta nem vérzett át de volt aki igen,még az ágyat is,de nem problémáznak rajta,meg minden nap adnak tiszta hálóinget,de ha több kell egy napra az sem gond!Hmm elgondolkodtam rajta lehet én sem veszem majd fel a sajátom,de majd a helyzettől függ!

Kép
bévi

Ez a 19 vagy 28 nap van vissza szerintem szinte egyre megy..Ircsinek is visszavan még 23 kb... :D
Nem jön ez a futár már pipa vagyok,most felhívom őket,mégis hogy gondolják ezt. Az irták az emailben 8-18 óra között,hát az elég széles intervallum csak nem ül az ember itthon még a boltba se megy el???Ezért utálom a futárszolgálatokat.

Borzasztó hőség van itt is :( most ebédelek épp,babának tetszik :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Bévi nem kell oda két gyerek. A szétpakolás Bencének egyedül is nagyon jól megy pillanatok alatt :lol: Persze az összepakolás már fájdalmasabb...

királylány

Évi próbáld meg felhívni, de szerintem sokat nem tudnak mondani. Én ezért szoktam a munkahelyre kérni, itt mindig van valaki...

királylány

Jah,de azért nem hiszem hogy a futárnál ne legyen egy mobil amin meg lehetne kérdezni h.kb mikor ér ide :(

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Nah,megadták a mobilt,20 perc múlva itt a futár.

evilany

Dia azt sejtettem,Bence is eltud rendezni magában mindent :lol: de majd segítséggel még könnyebb lesz :lol: ezen mindig sokat elmélkedek Lili,hogy fog itt pakolászni segíteni nekem főzni meg kikenni a kis arcát,már alig várom ezeket,de a pakolás itt is hosszadalmas lesz nekem is és neki is :lol: :lol: :lol:

Évi mit rendeltél amit futár visz,én is mindig úgy rendeltem ahol tudtam van valaki bár te otthon vagy csak azért jó,mindenkinek van dolga,vagy még úgy is lehetne,ha lenne olyan szomszéd akivel nagyon jóban vagytok,oda adja be máskor!!De már nem kell sokat várni,bár eddig elég lehetett,az a leg idegesítőbb a várakozás!!!

Kép
bévi

Hmmm ha én jövök mindenki eltűnik :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :cry:

Kép
bévi

Koponyavégű hosszfekvés.
BPD 95mm
HC 326mm
AC 331mm
FL 69mm
3072gramm
Minden okés, telik és ábrázolódik.
Magzatvíz normál.
Lepényke I. fokban érett
Flow. okés
Becsült születési súly 3500 grammocska!
Nagy haja van :-)

... és nagyon örülök, hogy nem lesz óriásbébi :-)

Majdnem megdöglöttem mire hazaértem. Nagyon meleg van ...
szilvi35

Vateráról rendeltem játékokat egy áruháztól,de nem tudom miért futárral kell küldeni :( főleg hogy 1000 ft a szálíltás :( na mindegy.Postás jobb mert kiszámítható,kb mikor jön,nem egész nap várja az ember.

evilany

Na Évi ez jó hír akkor...
nem azért gondoltam, mert nincs nála telefon, de olyan izék tudnak lenni: nem tudom, majd, nem elérhető, stb...

Bévi itt vagyok csak böngészgetek. Most nagyon szeretnék egy zuhanyt. De rögtön!

királylány

Szilvi szép értékek!

királylány

UH-s súlybecslés tévedhet ám!!!!!

Katusnak nem adok vizet. Az anyatej kb. 90%-a víz!!!! Igya azt! Ha sikerül, akkor 5-6 hónapos koráig nem is akarok neki anyatejen, tápszeren kívül mást adni!
Citromot, citromlevet főleg nem! (nagyon allergizál :? )
Csuklás... a babákat nem nagyon zavarja... vagy ha igen...sírni kezd, csuklás megszűnik...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Szilvi tankönyvi méretek!!
Meleg:ne is mondd :(
Én most indulok itthonról :(

Dia ugorj be alá

Kép

evilany

:lol: :lol: :lol:

Örültem/-lök is ám nagyon!

...én beugranék!
szilvi35

Jáhjj de szívesen megtenném :lol:

Ircsi vizet adhatsz anyatejes babának is, max nem fogadja el. Baja nem lesz tőle. De van olyan gyerek aki megissza a tej mellett. Enyém is itta. És 6 hónapos koráig csak anyatejet kapott.

királylány

Nah,elindulok,bolt,posta,dm...

evilany

Szilvi jó adatok,nem lesz óriás baba,hát én azt azért nem mondanám :lol: :lol: :lol: nagy a haja majd lehet neki frizurát csinálni!!!

Dia én is böngészgetek és hasonló képen szoktam gondolkozni mint te azonnal kell :lol: :lol: :lol: :lol:

Évi jó utat vigyázz magadra!!!!Meleg van nagyon!!Én nem ugranék be mert nem tudok úszni :lol:

Ircsi víz mi is adtuk húgomnak,anyatej is víz de ha szomjas akkor miért ne,citromlé,nem egy kanálal csak pici cseppet mikor már a csuklástól vissza felé jött a kaja akkor inkább a citromlé,allergiás reakció is sok mindentől lehet,pl a tesóm a tápszettől kapta,de persze mindenki úgy csinálja ahogy megszokja és amihez ragaszkodik!!

Kép
bévi

Évi járd meg hamar. Utána meg egy jó kis zuhany.

királylány

No megjöttem,ettem kis fagyit hogy hűljek :) fél óra pihi és nekilátok a vacsinak..iszonyat ez a hőség,gyűlölöm.
Reggel jön a védőnő,néz majd mert 2 hét alatt 2.5 kg-val lett több a súlyom de szerintem ebben csak van víz is,mi a szartól híznék ennyire :( a lábam megint telik fel.
Cicáim se bírják,jobbra balra fekszenek...

evilany

Évi te milyen ügyes vagy és gyors,gyalog hamarabb érsz mint néha én kocsival,én szeretem a meleget de ez már hőség sajnos,sehogy sem jó amúgy nekem se se bent se kint,se inni,se enni én pl alig eszem valamit nem vagyok éhes inni se mondhatnám hogy olyan sokat iszok,fagyi jól tetted,lehet én is hozok magamnak be egy kis jégkrémet mindjárt!!!!!!!

Kép
bévi

Visszatértem. Ebédeltem és utána megnéztem egy romatikus filmet. :D (nagyon édes volt)

Szilvi, nagyon jó méretek. De nem lesz olyan kicsi, a 3500g az szép méret.

Most megyek fürdeni, utána indulás a dokihoz!

woody

sziasztok

Szilvi méretek hasonlóak :) nem mondhatjuk hogy pici babáknak adunk majd életet :)

nagyon meleg van nem bírom és ez a kis emberke is egyfolytában mozog és feszíti magát
Vendég

Sziasztok!

Csak gyorsan, mert megyek babázni egy ismerőshöz. :wink: :wink:
Nálunk 38 fok van :shock: :shock: , és ebben a melegben voltunk nst-n és dokinál is. Minden rendben, 3000-3200 g körül várható a születési súlya. :roll: :wink: Doki szerint jól szülő alkat vagyok, csípőm is jó, könnyen fogok szülni, reméli nem cáfolok rá. Nem fogok, ígérem! :D holnap mesélek. Ez volt az utolsó uh :(, már csak nst-re kell mennem. legközelebb jövő szerdán 10-re. Meg hétfőn megyek az utolsó vérvételre. Beszéltünk a szülésről is, apás szülés miatt majd szólni kell a szülésznőknek. Dokival ha mázlim van a szülőszobán találkozunk, ha nem, akkor a 6 hetes kontrollon. Kaptam igazolást az anyasági támogatáshoz... Mindent szabad, sőt apukát letámadni kötelező! :D :D :lol: :lol: Már nem is vizsgált meg, milyen a méhszájam, szándékosan nem akart. Szerinte nincs szükségem semmilyen segítségre: homeós bogyó, málnalevél tea, mert szépen történik minden magától, hiszen most is vannak görcseim, feszes a méhem, és már múltkor is nyitva volt a külső méhszájam. Pedig kíváncsi lettem volna, hogy azóta hogyan áll a méhszájam, de ez titok marad. Bármikor szülhetünk :D, szerinte nem fogjuk megvárni aug. 6-ot. :wink:

Holnap jövök, reagálok mindenre, csak gondoltam gyorsan helyzetjelentek. :)

Puszi mindenkinek! :wink:

Kép

Kép
barbcsi

Sziasztok!

Visszaolvastam, amennyi megmaradt bennem, mindenki olvadozik.
Hála másra nem panaszkodok, csak nagyon-nagyon melegem van. És ezt elég nyűgősen viselem. :cry:

Gyakorló anyukák: mi a különbség a játszócumi és az altató cumi között?
limo73

sziasztok!

csak gyors életjel, mert még van dolgom...

a holnapi talival kapcsolatban:

Évi természetesen megyek érted! olyan 15.40-45 körül, de hívlak még előtte, úgy, ahogy múltkor!

Clárika Téged is felveszünk útközben, ne gyalogolj ilyen időben!!!

nem tudom van-e másnak is szüksége fuvarra, Limo, Maress, esetleg Csillag??? szóljatok!

Amúgy a szokásos hely és idő (4 óra) mindenkinek megfelel???

Kép
gtunde75

Köszi Tündi! Annyi séta kell, lefelé nem nehéz, Apuka meg majd jön értem.
limo73

na, kicsit beültem megint...bár már melegszik is a gép... úgyhogy most csak gyors helyzetjelentek...

Megjártuk a házidokit...nagyon aranyos kis lelkesek ők...ezért is mászok át inkább a városon, de ameddig lehet, addig nem váltom le (pedig kőbányán pont itt van mellettünk a rendelő)...aztán egyik ismerősömmel találkoztam (sógorom volt barátnője)...kaptunk tőle babának albumot/könyvet...Anne Geddes Első 5 évem...nagyon örülök, mert amúgy is ezt akartam megvenni, ennek a babavárós része volt már meg nekem...ez olyan szép...
Utána be a melóhyelyre...ahol már egy hónapja nem működik a légkondi...szegények, dögmeleg volt...máskor meg majd megfagytunk az üzletben...mindenki nézte, mekkora a hasam, sógorom is...meg megnézték a pofijáról a képet...na megint volt itt fiú, lány, minden...de aranyosak nagyon...
Kinyomtattam bent minden igényléshez szükséges nyomtatvány, meg lemásoltam a szülétésinket, taj kártyákat meg a személyiket, úgyhogy már csak össze kell készítenem meg kitölteni, nem kell majd vele bajlódni szülés előtt...na meg Gábornak igyekszem egyszerűsíteni a dolgokat, meg elintézni mikor hova menjen...hát, nem mondom, hogy tök egyértelmű a kitöltésük, vagyis nekem nem mindegyik, de lehat csak a melegtől gyengébb az értelmi képességem

Most itthon ülök bugyiban...folyamatosan zuhanyozni járok, de fél perc múlva ragadok...Gábornak mondtam is, hogy olyan vagyok, mint egy zsírdisznó, na ez annyira megtetszett neki, hogy azóta ezt hallom állandóan, persze kedvesen mondja, csak más meg ne hallja...
Holnap megyünk Balcsira...majd pénteken jövünk haza...kíváncsi vagyok, hogy fogom bírni az alvást, szerintem leginkább sehogy, főleg, hogy nem lesz ventillátor...na meg nem allhatok bugyiban sem...majd asszem szenvedek kicsit, de ennyit muszáj elmennünk...

Ma csináltam fincsi meggylevest, meg Gábor elment sütit venni, jó volt...
Ja, délelőtt meg nekitolattak a kocsinknak, persze csak akkor vette észre Gábor, amikor indult értem, aztán nézte nincs-e valahol térfigyelő, de szerencsére a muksó hagyott egy cetlit a szélvédőn...ezt a szegény kocsit azóta törik, amióta nálunk van...mindig nekünktolatnak, úgyhogy már mind a két oldalról meg vannak törve az ajtóink...pedig tök vigyázunk rá, de ez van...mi szeressük továbbra is...

Ilus

KépKép
badzsulka

Limo délután? 40 fokban? :roll: mindenesetre ha meggondolnád magad, tudod a számom! nekem nem fáradtság...

Kép
gtunde75

Épp a kiságyat csinyáljuk :) apa rácsvédőt kötöz...én nem tudom,meg nem férek oda a hasamtól :shock:
Tündi,köszi szépen ha nem fáradtság, 4 óra remek.

Barbcsi apát letámadni hejj csak nekem mondjanak ilyet!
(hétvégére lehet beidőzítem..)

evilany

[quote="gtunde75"][ írta:gtunde75b]Limo délután? 40 fokban? :roll: mindenesetre ha meggondolnád magad, tudod a számom! nekem nem fáradtság...

Tudod a várandósság előtt fanatikus gyalogló voltam...torna, jóga, gyaloglás, túra....aztán ahogy lejártak a szerződéseim itthon maradtam, és úgy érzem elpuhultam, muszáj ennyi mozgást magamra erőltetni, bár sokan mondják, hogy nem vagyok normális. :? de ha mégis meggondolom magam szólok, aranyos vagy!!!!
limo73

Limo értem én, de akkor sétálj reggel, vagy este, amikor hűvösebb van!!! inkább a reggeli órákban! de ne a legnagyobb hőségben délután fél 4-kor!!! akár rosszul is lehetsz... ez még az átlagembernek is veszélyes... nem egy 9 hónapos terhesnek!!!

de Te tudod! nem szeretném erőltetni! de féltelek!

Kép
gtunde75

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?