A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

tehát újra kezdem de röviden már :-) babu addig hintázik

én evés közben nem beszélek a babához - pelenkázón viszont nagyon sokat ha látom van érdeklődés!!!!
amivel Esztit a lábáról :-) le lehet venni mindenkor kivéve EVÉS
ecem pecem pomporádé
sárgarépa haccacáré
cérnára cinegére
hess ki madár a mezőre
alé alé alá kopp (a kopp mindig puszi - általában talpára vagy az oldalára :-))
hát ezt a verset I M Á D J A! talán mert ez az egy amit mindennap hall tőlem
különböző variánsokban hallja tőlem rám ne unjon

köröm: mi is jól levágjuk kb. naponta vagy 2 naponta mert irtó gyorsan nő

mennyit van fent: változó... de tejivás után mindig 1 órát az standard nagyon ritka ha napközbe szopi után alszik - akkor dorbézolt valami miatt előtte... szóval 1 óra "kitöltés" ami vagy kiságyba van és a kiscicájával játszik vagy mi játszunk neki :-) vagy pihenőszékbe és akkor én tudok konyhába serénykedni ... vagy amit kaptunk a gyárból játszószőnyeg amin van tükör azt imádja ... vagy pedig néha gyaloglunk mert azt is szereti ha fent van ölbe - módjával persze - vagy pelenkázóasztalon verselek (ez mondjuk standard) vagy pedig nagyihoz visszük le - mert anyóssal most jobb a helyzet 1,5 hete és náluk ugye tökjó a hőmérséklet és ott az ágyon gügyögünk neki! szóval kitöltjük az 1 órát ha még bírja tovább! és akkor utána a következő szopiig mindig alszik ami most 2 óra ... bár eltűnt előző hsz-ben irtam hogy 2 napja bazi keveset eszik amitől ideg vagyok mert néha azt merem gondolni velem - cicimmel van valami baja úgy tolja el sőt ha már kiszedem a cickót akkor visít néha! és ez irtó szar érzés - amikor annyi a tej főleg!!!! ...
Vendég

munka: Vok - hát igen kemény hogy vissza kell állni! hálaégnek bölcsit már találtunk - magánbölcsi és a párom évfolyamtársa üzemelteti és talán ha 1 éve nyilt vadi új és a lényeg hogy 2 perc - medrt az utca végén nyílt :-) persze oda majd csak 2 éves korától akarom adni de 1 évtől van lehetőség beiratni bármilyen időközre! félnap egész nap 1-1 nap és ami tetszik hogy hagyományőrző bölcsi szóval tök jól fel van építve a programjuk!!!! ...és bár drága nekünk még kifizetődő mert más bölcsi itt nincs a faluba ez az egyetlen és ennek is irtóra örültem!!!!...

melóhelyre vagy visszamegyek vagy ez a munkahely megszűnik számomra mert felvesznek egy lányt helyettem! mérlegelni lehet augusztus 20-ig kb. de miután bazi jól keresek itt van cégautó cégbenzin korlátlan telefon és azt csinálok amit szeretek és azt hiszem ez a kulcs az egészben ... hát nem hiszem hogy visszautasítom nem utolsósorban azért elég jók a feltételek ... és szeptembertől heti 2x2 órában kell jelenlennem .. a maradék mehet itthonról! nektek nem mertem bevallani de most is dolgozom! :-( tudjátok irtam hogy a férjem itthon van szerda kivételével és emiatt én reggel fél 9-től 10-11-ig nyomom!! persze ez tök jó rugalmas és van hogy átrakom délutánrmert nem határidős a dolog és van távoli hozzáférésem a céggépéhez igy nagyon kényelmes! ... kapok némi pénzt is ami nagyon nagyon jól jön tudjátok költözni akarunk meg gyűjtünk a téli fűtésre mert itt nálunk nem megoldott úgy volt hogy idén megcsináljuk arra gyűjtöttünk de most hogy tesójáék (is) idejönnek inkább a költözésre gyűjtünké s a fűtésre már nem invesztálunk be...et
na most a havi téli fűtésszámlánk 60-70 ezer .. ez CSAK A FŰTÉS erre jön a víz a villany internet és a kuka tehát megvan a 100 namost a gyásom vagy mim 44.000 forint és ez utána adózos lesz :-) lesz vagy 36 tehát lófitty viszont igy a bedolgozással elég jól helyrejövünk .. és "még" úgy érzem baba sem látja sinyli meg hogy amig alszik itt "lógok" ... a bejárás zúzosabb de hálaég kötetlen a munkaidőm tehát ha lerakom akkor bemegyek (15 perc kocsival oda - és 15 perc vissza a munkahelyem) és akkor meglátjuk! persze nem igy képzeltem ezt az egészet de állitólag nélkülem nem megy bent semmi hát nem tudom....

mindenesetre ha hiszitek ha nem mardas a lelkiismeret szinte sírni tudnék - és tudom az én döntésem az egész és szentelhetném a gyerekemnek de ez a kurva pénz ... és a párom cége is irtam hogy eléggé két léc között rezeg szóval a bizonytalanságban vagyunk ... minden hónapban rettegünk fizetnek-e vagy sem ... elég gáz...
persze nem sajnáltatni akarom magam hanem nekem szükségem van arra hogy ki tudjuk fizetni a számlákat tudunk pizzázni menni havonta 1x vagy ha meglátok egy ruhácskát esztinek (nem márkás) gond nélkül meg tudjam venni... értitek?

és persze máshova is el tudnék helyezkedni de hát közel van nagyon - nem kérnek diplomát (mert nekem nincs) nincs angol nyelvtudásom és már "idős" vagyok és gyerek is vanmár amit mind nem néznek túl "kedvezőnek" persze lenne munkám én tudom de ezt nagyon szeretem!!!!!

na most jól kilelkiztem magam Voknak!!! :-) remélem nem untattam senkit!

köménytea: nekem nagyon nagyon nagyon bejött a picur úgy pukkangat egész éjjelh ogy mindig mosolygok csúúúcs
Vendég

Nanetto!
Pontosan mit csinál Eszti? És mikor? Mindegyik szopinál, vagy csak az ébrenlétkor? Éjjel más?

Eszter
Kép
Kép
vok

ma éjjel egyszer csinálta de azért valahogy a végén elfogadta

amióta meleg van kb. pár napja (4 napja) csinálja mostmár standardan! és amikor rákap hát az aa nap öröme!
szóval ébrenlétkor csinálja főleg - mondjuk 6 szopiból 3x és akkor meglátja és be sem veszi csak üvölt üvölt üvölt! már próbálam hogy vártam még 1 órát vagy 2-t de megismétlődött! a legdurvább az esti fürdés utáni akkor amúgy is paprikás - és akkor rárakom és eltör a mécses és olyan kínkeservesen sir hogy kész! na utána várok kb. másfél órát ringatom stb. stb. közbe megpróbálom ciciztetni amitől kiborul újra felhergeli magát és másfél óra múlva valahogy elfogadja! teljes gáz ... mostanság másodpercre nézem mennyit sziv és hát átlag 4-5 perc! lehet hogy 4 napja éheztetem a babámat?
(reggel kivételesen a brutál éjjelünk után - fél órát szivott úgy ahogy régen aranyosan nyugodtan nem biciglizve hadonászva édi volt) de most amikor próbáltam 4 perc után megint kikészült és hát ezt nem is lehet erőltetni! :-(
Vendég

[quote="bhdetti"]
írta:
bhdetti
Nyuszika: hogy csinálod a mecsek teát? Cukorral, anélkül? Neked megissza cumibóL?

Kép

cukor nélkül, és megissza, mert tápszeres, úgyhogy amúgy is cumisüveggel etetem. bocs a kisbetűért, de itt csüng, nyügi volt egész 9 óta, ez az éjjeli nyugalom ára. :) (mert 10-től fél 6-ig aludt :D )

megjött a pihiszék!!!!! ma tesztelem :)

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Csilla, kérdéseidre
1. Én mindig beszélek hozzá, kivéve éjjel, pelusozásnál, evésnél, böfinél, délutánra kevesebbet, mert elfáradok addigra :)
2. köröm alatt még nincs retek, de a körmét még nerm mertem levágni :)
3. nekem reggel 9-től minden nap kb este 10-ig fent van, max fél-1 órákat hajlandó szunyálni, esetleg du. 2-3 órát ha jó napja van. nem egyszerű eset....de éjjel alszik.

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Na, most végre kis alvás van, na nem sok időm van, mert nemsokára meg fürdés van. :)

Pihiszék az első teszten nagy sikerrel átment, na most majd használom, és meglátjuk. mindenesetre kivasaltam, elmosogattam, és baba elvolt benne. :)

Nálunk hááát, ha nem is napirend, de valami alakulgat, illetve tartja magát. Így néz ki: reggel 4-6 között kaja, 9 körül kaja, 12 kaja, 15 kaja, 17.30 fürdés, 18 kaja, 19 körül séta, 21 körül kaja, 22-23-ra alvás, és elvileg éjjel 1-3 között kaja, de az tegnap kimaradt.
A 9-es kaja utántól általában a 3 órás evésig nem nagyon alszik, ilyenkor kézben van, pukizik, néha erőlködik, nézelődik, csápol rettentően, és délutánra elfárad, akkor hajlandó aludni a fürdésig. Aztán fürdés van, majd utána evés, ezután böfi, aztán sétálunk 1-2 órát, hazajövünk, és vagy alszik, vagy erőlködik az esti evésig.
Eszi evés után általában elalszik könnyen, máskor folyton felébred ha lerakjuk, és ezzel elvagyunk 1,5 órát, ahogy épp kedve tartja.
De ami állandó a hazajövetel óta az az éjjeli alvás. Éjjel sötétben eszik, csendben, peluscsere csak kaki esetén van, és általában már evés közben el is alszik, böfizik párat, és lerakom. Nekem is jó, neki is. :)

Na, ennyi a mi "napirendünk", persze apró eltérések akadnak minden nap, nagyobb eltérés is volt már, volt, hogy 2,5 óránként evett volna, de 2 nap után rájöttünk, hogy adagot kell emelni, mert éhes.

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Szia Vok!
Köszi,hogy reagáltál a levelemre.
Sajnos nem csak anyatejet kap,hanem tápszerrel is kell pótolni.
Most 10 hetes Koli.
7x eszik egy nap de van,hogy csak nasizik(cicit)vagy látom,hogy aludni szeretne de nem tud akkor is szokott cicin elaludni.
2-3 liter tuti megvan a napi folyadékom,van,hogy több is.
Kb.5-6 napja nem szedtem homeót mert nagyon dicsérték a motherlove kapszulát és azt kezdtem el.Amúgy urtica urens-t szedtem.Bevallom ma reggel újra elkezdtem szedni. Hátha a homeós abbahagyása volt a gond.Olvastam egy másik homeósról ALFALAFA D6,hogy az is jó tejserkentő.Esetleg ismered?Nem tudom kipróbáljam e. :roll:

KépKép
Kép
mucus75

Sziasztok! Szia Mucus! Nekem is 2 napja nincs urtica-m és érezhetően csökkent a tejem, vagy csak a meleg? Nme tudom, de sjanos az már beigazolódott, hogy nem vagyok egy extra tejelő. nagyon irigylem midnegyikőtöket, akik nem fejnek, sé minden simán megy. Én agyon gyötröm magam, minden etetés után még a fejés (időigényes és fárasztó, stb) de úgy érzem - és nagyon valószínű - ha abbahagynám, szépen el is fogyna :-((
Na szóóval úgy vagyok vele, hogy minden egyes nap, hét szuper, amíg szoptatni tudom Szendét, aztán lesz ahogy lesz. Egyszerűen nem akar a tejem szaporodni úgy, ahogy én szeretném. Kihozom a napi adagot, de megfeszülök érte...
detti_10

Én szopi közben nem beszélek, csak előtte és utána. közben hadd "dolgozzon"...
retek köröm alatt :shock: nálunk nagyon gyakran kell vágni a kis körmöket, főleg, mert alkalmanként ha kettőt tudok megcsinálni, így napi program, de nálunk még retek nem volt :D honnan is?
Ennyit tudok írni :? , mert Szendike az ölemben :) ...
detti_10

Köszönöm a körkérdésekre adott válaszokat. Az előbb még eszemben volt egy újabb, de az az előbb volt. :D

Detti, ezen én is gondolkodtam, már a múltkor fel is vetettem, hogy vaj' honnan lehet retkes egy csecsemő körme alja. Hát valószínű ahogy engem kaparászik, és én akkor ezek szerint csupa mocsok vagyok. :D
Nálunk is iszonyat gyorsasággal nőnek a körmök, nem úgy, mint az enyém. :)

Sajnálom, hogy ennyit kell küzdenek a tejciért. :( De azért ne legyél túlságosan szomorú vagy letört miatta. Te mindent megteszel és ez a lényeg. Ha nem megy, hát nem megy.

Vok, igazad volt, lesz, amit fogok tudni hasznosítani a Suttogó-ból, illetve megpróbálom. De van olyan is benne, amitől a hajam az égnek áll. Mondjuk megfogadtam magamban, hogy csak Ranschburg szerint "haladok" és nem olvasok összevissza mást, mert akkor csak összezavarodom, de annyian írnak erről a módszerről, hogy muszáj voltam lépni ez ügyben. :) Mindenesetre továbbra is R.J. a fő irány, aztán majd meglátjuk...

Luna, merre jársz egész nap? Áron bébi elfoglal?

Geo, és Nektek hogy telnek a napjaitok? Szájpenész múlóban?

Vik, tényleg, Ti vízpart mellett laktok?

Heni, Hari, Picur, Jenny... Névsorolvasás legyen? :)

Mucus, a Te bébid is május 3-ai? Ha jól számolom, igen.

Fáj a fejem már megint. :( Gondolom a levegő hiánya. De még most is 33 fok van odakünn, azt pedig nem vállalom.

Kép

Kép
***csilla***

en itt..bebi a karomban hasal es alszik :) veegtelenul faradt vagyok, almos... 3 napja nem aludtam ejjel napi 3-4 oranal tobbet szerintem, de max 5 es azt is ugye erosen tagolva, es ma nappal sem jott ossze, a bejb nem akar az agyaban lenni csak olbebaba, igy meg en nem tudok aludni :)

luna6

Csilla, nálunk a szobában van 32. :lol: Kint legalább mozog a levegő, itt hiába nyitok ki minden ablakot.

Ma nem volt kifolyt kaki/pisi. 8) Lehet nem a pelus hibája, hanem rosszul adtam rá. :roll:

Detti, én meg szopi közben pont ezt mondom néha, hogy "dolgozzál". :lol:

Holnap megyünk vissza a dokinénihez, sztem sebészet lesz a köldökből, mert nagyon gázul néz ki. :(
foltivspicur

Suttogó (a mai egyik kérdésemmel kapcsolatban):

"Az anyukák gyakran kérdezik tőlem: „Beszélhetek-e hozzá
etetés közben?" Természetesen, de csak halkan, kedvesen.
Az első É - mégis, kinek a szája?
Mintha egy gyertyafényes vacsora közben társalogna. Békés,
egyenletes hangon beszéljen hozzá, bátorítsa: „Rajta, egyél
még egy kicsit - ennyi nem lesz elég." Én gyakran gügyögök,
és simogatom a fejét. Ezek nemcsak a kapcsolatteremtés
eszközei, h a n em arra is jók, hogy ébren tartsuk a babát. Ha
lehunyja a szemét és egy pillanatra abbahagyja a szopást,
megkérdezem tőle: „Ébren
vagy még?", vagy azt mondom:
„Gyerünk, hékás,
munka közben nem alszunk
- elvégre ezen kívül nincs is
más dolgod!""

Kép

Kép
***csilla***

"Tápszeres babáknál megfigyelték, hogy túl kicsi lyukak a cumisüvegen azt eredményezik, hogy a kisbaba túl sok levegőt nyel, túl nagy lyukakkal pedig gyorsan jön a tej és nagyobb kortyokkal a babák könnyebben túleszik magukat.

Ez utóbbi jelenség nyomán derült ki, hogy a kisbaba bukásának a te túl erős tejleadó reflexed is lehet az oka (és ebben az esetben az égvilágon semmit nem tudsz csinálni a fenti koreográfián kívül). Ilyenkor te egy "túl nagy lyukú cumisüveg" vagy, és ezen nem fogsz tudni változtatni: majd összenőttök. Túl erős a tejleadó reflexed, ha szoptatás közben a másik melledből szimultán csorog a tej; ha a tejed még kispriccel a melledből miután a baba elengedte; ha a kisbabád pukizós, hasmenéses hangok kíséretében kakál, és néha aranysárga helyett inkább kislibazöldeset, ha sokat pisil (kettővel, hárommal több nagyon pisis pelenkája van, mint ahány napos, illetve egyhetes kora után napi nyolc vagy több nehéz pisis pelenka).
Majdnem biztos, hogy a tejleadó reflexed erőssége az egyetlen ok, ha a kisbabád sokat bukik és szopi közben mocorog, nyüszög, nagyokat büfizik és pukizik és úgy néz ki, mintha nem is élvezné az evést, de te eközben nem érted, hogy mi a probléma, mert a gyerek szépen gyarapszik, jókat alszik, jól fejlődik és kiegyensúlyozott. "

csak mert szo volt a spriccelesrol meg a zold kakirol.

es innen valo:
http://felicitasz.blog.hu/2010/02/02/uj ... optatasa_3

luna6

Luna, oh, szegénykém! Amúgy ismerős a helyzet, csak azzal a különbséggel, hogy én sokszor nem Léna miatt nem tudok aludni, hanem az én alvókám szarsága miatt.

Picur, sajnálom a köldököt.
Hát ja, ezért menekültünk ki mi is a panelból ide vidékre, mert 10 fok a szobákban lévő hőmérséklet-különbség. Ráadásul egy oldalon vannak az ablakaink, így még némi huzatot sem tudunk csinálni.

Átkozom a pénteki szemészetet, hogy emiatt meg kell szakítani a hűsölést. De röpülünk vissza, szerintem még aznap délután.

Kép

Kép
***csilla***

hat elso ket ejjel a muki nem hagyott, tegnap ejjel elmaradt az orditos musora, helyette nekem fajdult meg a rossz mellem, asszem megragta kicsit ejjel... haaaat nagy vergodes volt fajdalomcsillapitoval, eber maszkalassl, anyazassal... es utana hogy ne kelljen a szajaba tenni ujra, ejjeli es hajnali fejesekkel...

luna6

Vok: írd már le hogyan kell a homeós cuccot a gyereknek beadni! Köszi.
Ja, és lemaradtam. Mi az az UGRÁS???

Geo: hááát, szépen hízik Dávid. Nekem is megeszi a 80-100-at, de nekünk csak 1 kilót hízott az 1 hónap alatt. Bár most mondta a barátnőm, akinek a szomszédja a TV2-ös Gabi, aki egy héttel előttem szült, hogy neki már 6(!!!!!!) kilós a gyereke és 3 vmennyivel született!!!!!!
Ja és ne depizz! Ahogy itt olvasgatok mindenkit, más is hasonló gondokkal küzd, mint te vagy én. Tudom, ez nem vigasztal se engem se téged, de azért egy picit segít. Főleg Vok meg Luna, a két enciklópédiánk! :):):)

Körkérdések:
- én néha beszélek evés közben Levihez, főleg ha űvölt és le akarom nyugtatni.
- én a körmét még le se mertem vágni!!!! Mindennap készülök rá, de...
-nekem sokat van fent, ha a hisztiket is számoljuk, ami vagy a hasfájás vagy a meleg miatt van.

Ti mit csináltok a babával, hogy elviselje a meleget????? Itt panelban 31-32 fok van!!!!

Néha irigylem azokat, akinek már másfél, két vagy két és fél éves a gyereke, mert akkor nincs már messze a hasfájás kinövése! Tulajdonképpen kinövik? ÉS MIKOR???????

Picur: lemaradtam. Mi történt a köldökkel??

Na megyek kelteni a gyereket, mert "milk-time" van.

Holnap du. sebészet manóval meg a dudorjával. Majd jelentkezzem!

Kép
bhdetti

Detti, jo hirem van!! :D A nagylanyom eszmeletlen uvoltos hasfajos volt, es bar totalkonkretan nem emlekszem, tan 6 vagy 8 hetesen (de 3 honapnal tuti nem volt tobb, szerintem nalunk nem volt annyi amugy) kinotte es elmult az esti menetrendszeru uvoltozes :) Szoval a feny az alagut vegen kozelebb lehet, mint hitted :)

Es akinek az a nyugje, hogy nappal miert nem alszik, vagy csak sok apro rovidet, annak jo hir, hogy szinten a legnagyobbam csinalt ilyet, naaagyon tikkaszto volt, emlekszem a korzeti orvos keresztapamat is ezzel nyaggattam, hogy normalis e ez a gyereke, es a konyvek szerint aludnia kene sokat, de ez a gyerek 10-15 percekre alszik be majd kel is rogton. Es juhee, ezt is kinotte, es jo alvo gyerek lett, deleotti es delutani stabil alvassal, majd kesobb szep meretes egy darab delutaniakkal, es sosem volt korankelo sem!! :) Szoval lanyok, van remeny, bizton allithatom!! :D

De hogy en is problemazzak azert valamin (es neeem NEM szoptatas tema lesz :D) Aron tegnap ejjel nem uvoltott... es szerintem me is kevesebbet, de ami fura, sikerult a furdes elotti szakasznal is elaltatni (igaz a karomon logott de aludt) es nem uvoltott.... es miert nem uvolt ez a gyerek?! :D:D EMberem szerint nekem semmi sem jo :D:D Es milyen igaza van... mondtam neki, hogy ez igy lesz mindig.... foleg mikor elkezd ataludni ejjel hoszabb szakaszokat, en felkelek es a gyerek nem, es azon fogok filozni ez aggodni, hogy miert nem ebred :D:D:D
Amugy jokat durrogtatott ma is, tegnap is, ez tuti az edeskomeny tea hatasa lehet, bar nem is ittam meg harmat csak kettot. Elvileg hasfajasra is valo nekik, de tul szep, hogy igaz legyen, hogy azert nem orditott tegnap ejjel...
(es az en nem bufogosom most, hogy kap tejet visszaforgatva uvegbol olyan embereset bufgoott ma vacsora utan, hogy egy vaddisznonak is becsuletere valt volna :D:D)

luna6

SZóval nem a világot akarom megváltani, és nyilván nem én vagyok az egyetlen aki erre rájött, de nekem ez a saját magam megnyugtatására fontos, megtaláltam a problémám okát.
Tudok mellé ideológiát is gyártani, de a lényege annyi, hogy türelmet kell tanulnom, és erre kaptam én Dorkát, hogy legyen aki megtanítson erre. :D

Mióta ezt pár napja mondogatom magamnak, jobban telnek a napjaink. A munkám miatt mindig időhöz voltam kötve, fontos volt hogy akár 10-15 perces bontásokban is tudd hogy mi lesz a köv. lépés, és ezért most nehéz megszoknom hogy nem az van amit én akarok, és főleg enm akkor. Ezért már nem akadok fenn azon hogy egy-egy szopi akár egy óra is lehet (bár védőnő szerint az rengeteg), hanem simán elvagyok közben, és ha tudom azt hogy az altatás mennyi időt vesz igénybe, és nem stresszelem magam rajta, akkor az is megy. Az elmúlt 2 napban 3x-4x sikerült elaltatnom kendő és cici nélkül :D furcsa volt ma is hogy du. 3-kor eszméltem arra hogy már mennyi az idő. Szóval nekem ezeket kell megtanulnom, és akkor nem lesz semmi gond :) , legalábbis remélem.

Ma egyébként 2 óránként ettünk, gondolom a meleg miatt nem evett annyit egyszerre, meg én sem akartam hogy esetleg ne kapjon eleget ha netalán szomjas lenne.
Az új hiszti az esti séta alatt van. Ált. kaja után megyünk le, egy darabig elnézelősik, aztán jön a sírás, és nem akar a kocsiban lenni, a végén kézben kell haza hoznom. Aludni persze nem alszik bele... Pedig azt gondoltam hogy ez tuti biztos pont a napunkban, séta, randi apával és a kutyával újabb séta, fürdés és vacsi. Jó, most a meleg miatt később megyünk le, de a rendszer nem változott. Nem teljesen értem, na de majd idővel :D

Beszélgetni nem szoktunk szopi közben, de peluscsere alatt igen, és ma a lábamon feküdt egy darabig, és közben szövegeltem neki. Van olyan aki azt gondolja hogy nem fog egedül el lenni ha már most szórakoztatom, de szerintem meg szükség van rá hogy jobb legyen a kapcsolat köztünk, bár én nem voltam soha babázós fajta, így speciel nekem ezt is gyakorolnom kell.

A körmét már vágtam, de ált. harapdálni szoktam, anyám szerint így enm lesz annyira erős, és karmolni már most is nagyon tud a lelkem:)

Ja, és néha sikerül aludni napközben 2x-3x egy-egy órát, de van hogy egyáltalán nem, de akkor enm várok 3 órát az etetéssel, hanem hamarabb kap.

Nálunk ugyan nincs 30 fok, de csak egy pelus van Dorkán napközben, és szoktunk egyszer zuhanyozni is, mondjuk ő szeret fürdeni.

KépKép
tatim

Sziasztok!

Na, rossz hírem van, néztem a neten, hónap végéig kitart ez a köcsög kánikula, meg fogunk főni!!!
Hogy lehet panelben bírni a 31-32 fokokat? Hát nehezen, és minden nyitva, sok víz. Nem tudom más hogy csinálja, nekünk még ventillátorunk sincs. Liza egy bodyban, vagy napozóban van, egyelőre még így is bírja, az egyszál pelust a még magasabb hőmérsékletre tartogatom. :D

Amúgy olyan jó olvasni, hogy mindenki küzd valamivel a babával kapcsolatban, nem is érzem már magam olyan egyedül a kis problémáimmal. :D

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Sziasztok!

Mi egyszál pelus, vagy anélkül, napi többszöri fürcsi és gyerek háta-hasa fújással hűsölünk. Hannával meg sok fagyit eszünk :D:D Van ventilátor, ami keringeti a levegőt és ha megjön a pénzem, veszünk a bukó ablakokra jobban fényzáró rolókat (most redőny van, az a belső, kicsi... és hát jó sok fényt átenged...

Detti!
Nekem 2,5 milis fecskendőm van. Abba rakom bele a bogyókat és utána felszívom rá a vizet. Abban szépen feloldódik és abból adagolom a napi adagot. :D
Ugrás: Fejlődési ugrás, amikor a gyerkőcnek több tápanyag kell, meg ilyenkor a szopisok megváltoztatják az anyatej összetételét.
3-6-(9)-12 hét, 6 hónap. Kb igy jönnek. Ami nem azt jelenti,h ogy pont aznap fogja elkezdeni, de valahogy körülötte. Hanna korábban csinálta majd 1 héttel, Alex kb "jó" időben :D

Sir. mennem kell.

Tatim!
Várlak ma benneteket :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Rohadt ideges vagyok!!!!!!!!!!!!!
Az idióta gondnok végighúzta a kocsim elejét a kukával olyan helyen, ahol nem is lenne keresnivalója - fűnél állok!!!!!!!
A férjem már leűvöltötte a fejét, én is lementem, gyerekkel a nyakamon, és én is leűvöltöttem, a gyerek meg békésen aludt! Ki fogja fizetni!
Egyszer aludhatnék, mert Manó alszik, erre társaloghatok, hogy most kinek a biztosítására megy!!!
NEM HISZEM EL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Luna: Köszi a bíztatást. Még nem látom az alagút végét, de hátha... :)

Ma hajnali 2-től 5-ig fent voltunk: kaja, büfi, nyűglődés, melege van, fűrdés, kaki, kaja, belealvás, fél nyolcig alvás. :) Hát ezért kéne most aludnom!!!

El se hiszem, hogy Levi 1 hónapos!!

Kép
bhdetti

Detti: Köldök: kórházban úgy mutatták, hogy csak kívülről kell rászórni a port, na most mikor kijött a dokinő, akkor derült ki, hogy rosszul ápolom. A csonk emiatt később jött le, az is úgy, hogy a védőnő lefeszítette. :( És alatta van egy kinövés, amit lekezelt kedden a dokinő lápisszal, de ugyanúgy ott van, így a sebészeten kicsippentik vagy mi. :roll: :( Minden pelusozásnál szórom, de nem akar száradni vagy ilyesmi...

már reggel 32 fok van nálunk, egy body van Kírán, és legyezgetem néha :lol: mivel néha pisis/kakisak leszünk, egy gyors fenék-hátpancsi is hűti délután 8)

sajnálom a kocsitokat :cry:

Lányok, megfogadtam a tanácsotokat, már én is textilpelust teszek a pelenkázóra. :wink: Csurom "víz" lesz az is, de tényleg egyszerűbb kimosni, van Vanish szappanom, az is kiszed mindent. 8)

Na, készülünk a védőnénihez. :roll:
foltivspicur

Vok: várom a tegnapi 'tanácsodat" és köszi Luna a tiedet is
csajok a babám nem eszik! a la leche liga szerint sztrájkol :-( ami elég baj révén 6-10 hetesen ugrik az étvágya... amint cicit lát már rögtön Ü V Ö L T! de éktelenül! adott 4 tippet de számomra használhatatlan vagy hát "hülyeség" bár ez igy erős!
fejni nem szabad mert több lesz és akkor ömlik a szájába
lehet hogy zavarja hogy "összeizzadunk" szopi közben de hát előtte mindig fürdetjükén nem izzadok szinte egyáltalán ő igen de fekve szoptatok mindig és hát igazából össze sem érünk nagyon....
próbáljam ki a fotelben szoptatást hogy ő feljebb van - hát kipróbáltam már ahogy eldöntöm ÜVÖLT de ő sohasem szerette ezt a pózt és hát ezért nem is hagyja ezért fekve szoptatok mindig
a 4. re nem is emlékszem :-)
mit csináljak? fél 9 óta nem evett és kurva éhes! ezt onnan tudom mert üvölt :-) valamint ő 2 óránként mindig evett - és hát amikor leraktam most 11-kor úgy gügyögött mint tej előtt ... de hát egyet szivott sé sztrájkba lépett! baszki én tiszta depis lettem

látod Luna az sem jó ha valakinek ennyi teje van!!!!

éjjel viszont úgy szivott mint egy kis cápababy és olyan jókedvűen keltem azt hittem vége ennek a mizériának! hát de nem
fél 9-kor már kezdődött az üvöltés de ott még 6 percet szivott ... és még 1x utána de hát az sem volt már igazi de ehhez a nem evéshez!!! ... :-(
Vendég

Nanetto!
CSak azt tudom mondani, hogy kitartás, ne add fel. Sajna ez tényleg strájknak hangzik. Kap még Eszti cumit? Ha igen, akkor azt most ne kapjon.
Éjjel,amikor félálomban vannak, mindig jobban esznek.
Azt lehetne megpróbálni, hogy kiskanálból adsz neki egy nagyon kevés cukros vizet, hogy cuppogjon és utána cicit. Hátha így elfelejti, hogy épp nem szereti. Illetve, amikor nekiáll kiabálni, akkor újból cukros vizet. de tényleg nem kell sok, csak egy mini kanálnyi...

Eszter
Kép
Kép
vok

Hát Lányok, én is kikészültem este/éjjel.
Megint 5 órán át tartott a menet.

Suttogóból véve átraktam a fürdést kaja utánra, hogy az ún. ébrenléti szakaszban legyen a pancsi. Oké, evett, kicsit elvolt, fürdés, játék, ásít, lerak, nyűglődés, sírás, ordítás. A szívem majd' megszakadt, gyorsan otthagytam, elmentem cumisüveget mosni, közben meg majdnem én is sírtam, nem is bírtam tovább 3 percnél, felvettem és abban a pillanatban visszajött minden, még a tegnapelőtti kaja is, haja, füle, ruháink, minden olyan lett, tehát kezdtünk mindent elölről már megint. Azaz fürdés, majd a kiürült pocak újratöltése, de akkor már ugye hulla volt. Kis idő múlva jött a kendő, szépen elaludt benne, jó sokat vártam, leraktam, abban a pillanatban szem kipattan, üvöltés újra, de most eszméletlen sikítós hasfájós, amikor ugye nem vesz levegőt sem, na, ez tartott x ideig, megnyugodott, kakilt, megint eltelt annyi idő, hogy megéhezett, evett, hulla fáradt volt, végre elaludt. Hát ez történt. Azért nem adom fel, mert tényleg van, ami tök jó ebben a suttogósdiban, de hogy én nem tudom sírni hagyni, az biztos.
Meg hát nappal működik nálunk az esetek nagy többségében minden, nyugalom, alvás, max. kicsi, néha jelentkező nyűglődés és akkor jön az este és minden megváltozik.
Aztán 1.30-tól 8.30-ig aludt. :) Én viszont megint nem tudtam...

Jó lenne amúgy tudni, hogy miért volt megint ez a hányás:

- túlette magát
- evés utáni fürdés túlságosan megmozgatta
- a sírással felhergelte magát

A holnapi szemészetet átraktam hétfőre, mert akkor úgyis mennünk kell Fehérvárra, nem szakítjuk meg a hűsölést.

Kép

Kép
***csilla***

Sziasztok!

Bocs, hogy ismeretlenül belekotyogok, de Nanetto-nak írnék, hátha....
Az én lányom is csinált már ilyet többször, de én nem hagytam magam :wink: .
Először csak a jobb cicinél, akkor cseréltem (szerintem fájhatott a bcg helye ), majd mikor megnyugodott vissza.
Aztán kiderült, hogy nem volt éhes, csak ringatásra vágyott.
Volt, hogy tudtam, hogy éhes, ezért mindenféle trükkel belegyömöszöltem a cicim a szájába (csináltam már állva, sétálva, majd ülve ringatás közben) és végül evett.

Ma is csinálta már egyszer, akkor szerintem nagyon melege volt. Levetkőztettem, kicsit megfújkáltam, hagytam nézelődni, majd újra próbáltuk és ment.

Kitartás, és sikerülni fog!!!! :)

Még egyszer bocsánat, hogy beleszóltam :oops: !!!!

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Csilla!
Én a sírásra tippelnék....
A lábát meg nem ti csesztétek el (akartam már írni, de szita az agyam...) Neked azt mondták, altass hason... te azt csináltad. Remélem hamar helyre jön a lába...

Eszter
Kép
Kép
vok

Csilla. én szeretem a Suttogót, és sok minden nagyon tetszik belőle, az más, hogy persze megvalósítani nem olyan könnyű, mint olvasni. De van persze, ami nekem sem tetszik. Amit pedig nem tudtam - és talán nem is akartam - átvinni a gyakorlatba, hogy az esti fürdés után már ne legyen etetés. Nekem az olyan furi. Úgyhogy nálunk az megy, hogy este a fürdetés előtt van a "fogllakozás" Apa, Anya gagyog ugye, és forgatjuk, mesélünk, stb, ezután lelazító fürdés, aztán pedig lefekvés előtti szopi, büfi, általában beájul az ágyba. Nekünk egyelőre ez így működik. hátah marad is.

Körmök. Rájöttem, mitől lehet retkes: esteleg nem hordasz sötét ruhát, pl. farmer? Mert akkor onnan "szedheti" össze, vagy ha sötét plédje van, stb. Nem lehet? Mert Szende engem is kapirgál, pl. a meztelen bőrömet, de nem vagyok lebarnulva sem, amúgy az is olyan retek lenne...

Ma voltunk doktornéninél. Szende éppen úgy gyarapszik, hogy nem kevés, nem sok. Semmi kiugró, de megdícsértek, most 4300 g és holnap lesz 5 hetes. Született 3600-zal, és annyival is hoztuk haza éppen egy hónapja, jún.15-én. Szerintem a hosszát rosszul mérték most, mert az elmúlt 2 hét alatt 3 cm-t nőtt, az nekem soknak tűnik.

A mérlegünket visszaadtuk, mert kölcsönben volt. Most aztán lehet, hogy kezdem az újabb parát, hogy akkor mennyit talál vajon a mellemben? Egy ismerős is ajánlott fel kölcsönbe mérleget, ha nagyon elbizonytalanodok, azt még elfogadjuk talán. De egyelőre próbálom így, mert a gyerek jól van és 2 hét múlva ismét mérik.
detti_10

Megjöttünk. Nem kell mennünk a sebészetre, dokinő szerint szép a köldöke, megint lekezelte lápisszal, hétfőn megyünk vissza.

Már 3190g lett Kíra, pedig 2640-el jöttünk haza. :shock: Mondjuk a mérleg is lehet különböző, majd meglátjuk a kövi itteni mérlegelést. De azért látom hogy tényleg hízott, a combjai, arca. :P :D

Csilla, Suttogó szerint pont hogy ne hagyjuk sírni a picit. :wink:

Ja, a textilpelust visszavonom. :lol: Pelusozás közben 3 adag kaki és egy hatalmas pisi ráment. Hát negyedszeri öblítésre szappanozásra is ugyanolyan sárga, most ráöntöttem egy rakás fehérítőt, hátha. :roll: Rengeteg idő, víz, vegyszer... mégis maradok a papírnál :lol: :lol:
foltivspicur

Sziasztok!

Hát lányok, azt hiszem, kb. mindenkinek hasonlóak a problémái.
A legnagyobb bajunk nekünk is a meleg. Már ott tartunk, hogy napi 4-szer fürdetem, de ebből 2 alkalommal habfürdő illetve fürcsikrém nélkül, nehogy nagyon kiszáradjon a bőre. Láthatóan megkönnyebbül a víztől, jobban el is lehet altatni utána. Nálunk is 31-33 fok van a szobákban, mennek a ventillátorok, Nati meg egyszál pelusban van egész nap. Nagyon meleg így is szegény, ezért a sok fürcsi.
Én is többször zuhanyzom, és ahogy Vok írta, szopikor textilpelus megy közénk, különben egymerő víz lennénk, mire végzünk.
Nati is többször kevesebbet eszik, inkább az esti és a hajnali evéskor pótolja be.
Én is úgy csinálom, hogy az esti fürdetés után eszik, aztán éjfélig fent van és akkor alszik el. Utána kelünk 3-4 körül, legközelebb meg reggel 7-8 között. Ő kelt engem, én a kaja miatt sosem keltegetem, örülök, ha ebben a dög melegben el tud aludni szegénykém.
Úgyis tudom, hogy 3 óránként magától felkel.

Pocifájás nekünk is van még, a vállra rakás és ringatás segíteni szokott, meg a Chamomilla, amit én is fecskendőből adok neki.

Vok, köszi szépen, tegnap megkaptam a csomagot, nagyon tetszik!!!!!! Már ki is próbáltam tegnap, Nati 2 perc után úgy bealudt rajtam, hogy öröm volt nézni!
És egyáltalán nem meleg az anyaga a kendőnek. Mintha nem is lenne rajtam, kellemes meglepetés volt ez.

Csilla, sajnálom Lénike lábát, de tuti még alakulni fog, hiszen folyamatosan fejlődnek a kis csontjai, biztos helyrejön neki, ne izgulj!

Nyuszi, nekünk is csak 2 hét után esett le a köldökcsonk, és a dokinéni nálunk is rásegített. Hál istennek szépen begyógyult, én 70%-os alkoholos fülpucolóval kezeltem+hintőpor.

Vok, ha még aktuális, elküldenéd nekem a Suttogó 2.-t? Az 1. megvan könyvben. Köszi!
Vannak benne jó dolgok, de én sem tudnám sírni hagyni.

Nanetto, sajnálom a sztrájkoló kismanót. Javult a helyzet azóta, bevált Vok tanácsa a cukros vízzel? Én sem tudnám, mit csináljak hasonló helyzetben…

Nekünk semmi gond a pelusokkal, akár tescós, akár DM-es, vagy Pampers, mind jól működik Natin, persze biztos gyereke és végterméke válogatja.
Kép Kép

Kép
jenny29
Mór

folti: neked miért nem a pelusba kakil a babád ? :lol: :lol: :lol:

jaj lányok megvolt az első mai szoptatás! lefürdettük beszéltünk gügyögtünk hozzá majd beültem a hintaszékba és a férjem szó szerint rámcuppantotta úgy hogy előttem állt fogta én meg ültem! elég vicces volt mondtam meg ne mozduljon! baba 8 percig úgy szopott mint az "ördög" :-) persze aztán észrevette a "cselt" és újra elkezdett üvölteni (francba) de legalább van benne most cucc!!!! :-(

hát a meleg sem semmin álunk!!! 33 fok a lakásba nulla légmozgás leirhatatlan lányok!!! :-(

köszönök minden tanácsot a sztrájkra bárkinek továbbra is BÁRMI eszébe jut nagy nagy örömmel fogadom! IRUSC neked is! ...
az a baj félek hogy lelkibeteg leszek ettől borzalmas ezt átélni! borzalmas! és az hogy amikor felállok tömi be a kezét a szájába mert olyan éhes mint a fene ahhhhh
Vendég

SZIASZTOK!!!!
BOCSIKA, HOGY NEM ÍRTAM, DE OLVASTAM ÁM MINDENT....
Csak mire idejutottam volna, kipunnyadtam.

LUNA:Olyan hasznos, megnyugtató dolgokat tudsz írni.
Számomra te vagy az etalon!!!

Mindenki küzd valamivel, de szépen kialakul minden szerintem, csak türelem kell.

Mi a kiságyban alvást gyakoroljuk még mindig....
Minden módszeren túl vagyunk lassan.
Volt suttogó, majd Ferber módszer-üvöltést én nem bírtam, Balázs kitartott 1 órán át, míg kipunnyadt...
Nem tudom , mi lenne a jó, ha valaki rájön , árulja el!!!

Nálunk az a baj, hogy nem fogad el cumit, anya melle a cumi, ezt meg én nem bírom már.
Aztán rászokattuk, hogy a hintában ringatás közben aludjon el, miután elaludt, kivettük, szeme kipattant, kezdhettünk mindent elölről, ördögi kör volt
Szopi, büfi, ringatás, altatás, kivétel, stb...

Ne haragudjatok, ha ritkán írok, de mindig annyi
dolog van...
Mire idejutok, mindent elolvasok, addigra elfelejtem, kinek mire akartam reagálni, szóval csak olvasó üzemmódban voltam idáig.

Balázs súlya 4330 gramm és 54 cm.

Nektek szokott olyat a gyerek csinálni,hogy trüsszög és olyan ugató jellegű köhögése van napjában többször?
Elvittük az orvoshoz, aki azt mondta, azért van ez, mert állandóan tele van a gyomra és visszafolyik a tej, amit nem büfizik vissza rendesen.
A légzésére azt mondta, hogy tiszta, torka nem piros és szájpenésze sincs.
Szerinte próbáljam meg 2 óránként etetni és köztes időben kapjon forralt vizet , vagy teát.
Elmondva jó, csak a gyerek nem issza semmilyen módon ezeket.

Annyra félek, nehogy kruppos, vagy asztmás , vagy bronchitises legyen!!!!
SZERINTETEK MITŐL VAN EZ?
No, este majd még jelentkezem!!!!
Segítsetek, ha tudtok!!!
KÉTSÉGBE VAGYOK ESVE.

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép
rozsa1979

Detti, nem-nem, nem vagyok farmeros, szinte nem hordok soha, ilyen melegben meg aztán pláne nem. A takarója is fehér-rózsaszín, illetve mostanság textilpelus, ami szintén fehér. Én sem vagyok barna, nem is voltam idén napon. :)
Szóval szerintem a bőröm alapból ilyen koszos vagy mi. :)

Kép

Kép
***csilla***

CSILLA:SZERINTEM , DE CSAK SZERINTEM, HA HÜLYESÉGET ÍROK, FELEJTSD EL...
Az az oka a kosznak a köröm alatt, hogy a por , ami rászáll a testünkre( kint a szabadban,vagy a nyitott ablakon át a szobáb an , ami kereng...)ilyen melegben odaragad.
A kicsi már felfedezte a kezét, alvásnál , vagy ha fáradt karmolássza magát és minket is, ez megy a körme alá.
Sem te, sem a pici nem retkes, ahogy írtad, egyszerűen csak nem élünk steril búra alatt.
Ha kicsit megvakarod magad, nézd meg a körmöd alját, lehet az is kicsit barnább lesz.
HA HÜLYESÉGET ÍRTAM, BOCSIKA....

Kép
rozsa1979

Sziasztok!

Bocsi, hogy rátok török, én is Nanettonak írnék ...

Nekem mindkét fiú csinált ilyet, ami bejött mindkétszer, az az álometetés. Abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy még elég pici a babád, tehát relatív sokat alszik még egy nap. Próbáld ringatni, elaltatni és ha elaludt, akkor etetni. Dugd a cicit a szájába és biztosan rá fog kapni, márcsak reflexből is.

Én is teljesen kivoltam mindig ilyen esetben, a nagy szopisztrájkja 6 hónapon keresztül tartott(!!!), ez idő alatt 3 óránként fejtem és mokkáskanállal(!!!) etettem, mert sehogy máshogy, semmi mást nem fogadott el, éjjel meg álmában szopott. Aztán végül 20 hónaposan választottam el, a kicsit még nem sikerült. :)

Ha kérdésed van írj privit!

Mindenkinek csodálatos babázást kívánok!

Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
ilba

Rózsa, igen, valószínű ez a dolog nyitja. Mi is erre gondoltunk. :)

Na, megyek olvasom tovább a Suttogó-t.

Kép

Kép
***csilla***

Nanetto, szerintem is a félálomban evés a megoldás, vagy próbálj meg mindenféle extrém testhelyzeteket, hátha beválik. Nekem volt olyan ismerősöm, ahol a baba csak úgy evett, hogy állt felette és "belógatta" a mellét. Fene a gusztusukat, de ha nekik ez kell, mi mindent kipróbálunk :-)

Rózsa, cuminál próbáld meg, hogy veszel többfélét. én alapból latexet vettem, Androsnál az bejött, de mint kiderül, Beni a latex és ortodónikusat szereti.......
kiságyban altatás nekünk nem ment másként, csak sirni hagyással, de ahhoz szerintem még picik......

Ja, és Beni több, mint 6 kilo és 68-as ruhákat hord már :-(

Kép

KépKép
eszterxx

Vok, nem tudom mikor tudunk menni, várjuk ma a rovar írtókat, csinálják az egész házat, és be kell őket engedni. Elvileg 5 és 8 között jönnek, remélem hamarosan, de előtte hívlak hogy még jó-e nektek...

KépKép
tatim

Tatim!
No worries :D Jöttök, amikor ideértek. Vagy most csak elviszitek a kendőt. továbbképzést meg máskor tartunk. :D Majd meglássuk, hogy hogy vannak a kicsik :DD

Eszter
Kép
Kép
vok

a nap hire... tok veletlenul kiderult most, hogy a nagyobbikom egyaltalan nem is jon... hetfon ejjel kellett volna menni erte a repterre ( megvolt a jegy) ugyhogy mak, hogy rakerdeztem es nem mentunk ki varni... fraszt is kaptam volna.

luna6

Luna!
Bakker, ez már tényleg nagyon gáz!!!!!
Anyud mit képzel???? Az ember nem tud csak úgy várni valakit, ha nem készül... kaja, idő, program, tesó örül... stb... hát bakkja meg magát, hogy nem képes szólni....
Nagyon elferdítette már a lányod, ha ő sem szólt... :?

Eszter
Kép
Kép
vok

De elvileg szoltak, illetve a gyerek, csakhogy olyan email cimre ami reg nincs mar, valamiert valami regit szedett elo, mindenesetre hozzam nem ert ide a mail akkor.
Igazabol az van, hogy apjatol kapott penzt ugye jonni repjegyre, de olyan szar a bizonyitvanya, hogy az a gyanum az egyesseguk targya lett, hogy apenzt akkor nyari korrepetalasra kell kolteni, matek es franciatanarhoz kell jarnia, hogy ne rugjak ki a sulibol... ugyhogy ez az oka a dolognak. Csakhat a mail amit errol irt meg Aron szuletese elott az ide nem erkezett meg, es ma tok veletlenulderult ki, hogy en ezt nem is tudom. Manci kisse/elegge csalodott... plane, hogy kozben megneztuk a repjegyeket szeptember elejere amikor idonkbe beleferne, de olyan dragak a nyariak, hogy ezt keptelenseg kifizetni...

luna6

csajok extrém helyzetben szopott 2x is ... de az utolsónál felnézett és jött a sztrájk de akkor már sokat evett hálaég!
:-(
mindjárt mesélek most felébredt!!!!
Vendég

jaj a lányok a mai napunk brutál volt brutál volt! a lelkem kikészült

KÖSZÖNÖM NEKTEK A SOK JÓ TANÁCSOT RENGETEG ERŐT ADTAK MEG HOGY GONDOLTOK RÁNK! ELÉG DRÁMAIAN ÉLEM MEG A HELYZETET hogy ilyen melegbennem iszik vagy 5-6 óránként keveset!
viszont kipróbáltunk 2 számunkra elég fura dolgot a pasim beringatta - nem is én addig én ültem a fotelben - majd utána fogta és egyszerúen egy bazi gyors mozdulattal a cicimre nyomta a gyerek csak arra ocsúdott fel hogy jé cici és jól szivott de a 2. megmozdulásnál sajnos "beleébredt" és amikor tudatosult hogy ő bizony eszik akkor keservesen üvöltött! az én szivem meg tovább szakadt meg... este 8-kor fürcsi után elvittük sétálni mertt a páromnak el kellett mennie és elkisértük ... és hazaértünk kivettük a kocsiból nyöszörgött és felvittem gyorsan félálomba ágy (megszokott régi póz) és a baba irtó sokat ivott! szóval ez működik hogy félálomban álomban de hogy holnap mi lesz -eléggé le vagyok hangolódva ... de rmeélem sikerül túljutnunk ezen!

ma is amúgy 125 millit szivtam le tele a mellem de nem merem csontra lefejni - egyrészt tele az üveg :-) másrészt nehogy még több legyen ... ugye a fejés meg mindentől a franc sem tud okos lenni!

vok a te tanácsod is köszi egyenlőre még nem barátkoztam meg ezzel a cukros viz gondolattal de talonba raktam!!!! :-)

Luna az etalon Vok a doktorunk :-)

és hol van a Geo????

mindenkinek kitartás a mai éjszakához kivéve a mázlistáknak akik hűsben vannak4!! mi nálunk 34 fok van MOST! megfürödtem de kb. szakad a viz most is szúnyoginvázió ahhhhhh nem is folytatom
de ha téll lenne és bazi hideg akkor meg a gázszámla miatt aggódnék :-) legalább a ruhák is gyorsan száradnak szóval keresem a nyári hőség pozitivumait

na elteszem magam mert 1-kor kelés!!!
köszi még1x mindenkinek a segitséget
Vendég

Kitartást mindenkinek ehhez a meleghez, már csak 2-3 hét, és vége!!! Azt kell valahogy kibírni.

Nekünk is extra nyűgös volt a tegnapi nap, egyszerűen nem aludt napközben, gondolom a meleg miatt is, és 7-kor meg beájult, és éjjel 3-kor már én keltettem enni, mert féltem, h miért nem kel fel...alig aludtam, folyton ellenőrizgettem, h mi van vele. Aztán reggel 7kor evett, azóta nem hajlandó megint aludni, most itt tekereg a rezgő székében, és még a jobbik eset, h elvan és nem bőg.... Én is eléggé le vagyok lombozva, tegnapi nap szar volt, meleg is van, izzadok, és nem tudom mit csináljak vele ha sír, mert melege van, de levetkőztetem pucérra, fürdetem, legyezgetem, többet nem tudok tenni. :(

Na, mindegy, majd ezen is túljutunk, ahogy a többi dolgon is eddig. :)

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Nyuszi, latom te is ugy jartal mint en :D (meg gyanitom, a legtobb anyuka) Ha ordit az a baj, mert miert ordit. Aztan egyszercsak elalszik es hangjat nem hallani, es mikor ezt 'tulzasba' viszi akkor anuka elkezd az ellenkezo oldalon frusztralodni, hogy miert alszik mar, miert nem ordit :D Nekem tegnapelott volt az a bajom, hogy nem orditott megszokottan... na tegnapra azert bepotolta, sot ma ejjelre is jutott megint egy tobbfelvonasos.
Es elore tudom, hogy az ejjeli atalvasnal is ez lesz, varom, ogy ataludjon hoszabb idot, aztan mikor eloszor megteszi akkor azon aggodok, hogy miert nem kelt fel :) Es ekkor anyuka odamegy es hallgatozik, hogy lelegzik e meg, vagy megmaceralja picit a gyereket, hogy mozog e :) Es ilyenkor nem fekszik le es alszik, mikor tehetne, hanem vigyazallasban varja, hogy ugyis mindjart felebred a gyerek :D (es jellemzoen nem, nem ebred meg fel :D)

luna6

olllyan almos vagyok... rajatszhat az ido is mert ahogy nezem lehult kisse meg esegetett/eseget is.
Sutok egy kis fokhagymas kenyeret reggelire......ooo de jo, hogy leirtam, dehogy sutok... fokhagyma, aromas fuszer. na jo, akkor ma nem tudom meg mit kajalok :)

luna6

Nekünk extra jó éjszakánk volt, 6 órát átaludt a kiscsaj egyhuzamban, 10 perc szopi után pedig folytatta az alvást, én már vissza se aludtam utána, annyira kipihentem magam. 8) Mire megint kelt, addigra már kivasaltam, rendbeszedtem a lakást meg magamat.

Már megint 32 fok van, pedig most 6-kor becsuktam az összes ablakot, hogy úgyis csak meleg jön be. :twisted: Most elindítottam a ventillátort, így egy picit elviselhetőbb a meleg, a törpe rögtön be is aludt.

Luna, jó, hogy írtad a kenyeret, én is sütni akarok, most van is időm, csak most meg elfelejtettem. :lol: De megyek is, nehogy megint elmaradjon!

Nanetto, a fejéssel én is így vagyok, hogy ne legyen több, de muszáj fejni, mert akkor meg szétdurranok. :roll: Azért csontra én se fejem le, főleg, hogy reggel már tele lett egy aventes pohár... Eddig egy nap alatt lett tele, most meg két fejéssel. :roll: Nem merek már Laktoherbet se inni, tuti az csinálta, tegnap ittam egy börgrével.

Geo, mi újság veletek? Szájpenész elmúlt már?
foltivspicur

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?