A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Zsuzsi, üdv újra itthon.

TSzilvi, ez a mensi tényleg nem normális, gondolom felborult a hormonháztartásod.Doki!
Köszi a pelus segítséget :-)

Csajok, egy ötlet, ha ilyen hőség marad még hetekig, szervezhetnénk baba-mama talit egy pancsizós helyen is, pl itt nálunk Sz.miklóson van az oázis wellness.Szerintem egy hétköznapi napon akár tökéletes is lehet.
Kocsival közlekedők felszednék a nem kocsival közlekedőket.
http://www.oaziswellness.hu/

A házban is már 28 fok van hihetelen.

Kapcsolom is ki a gépet.

pusz

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Jaj csajok! Ma nagyi megint hisztis formáját hozza, de már túl vagyok rajta! Reggel ment a parasztgyalázás és persze én voltam a paraszt :D Szerencsére Robi is itthon volt még, így meg tudott védeni, de szegényen annyira látszik, hogy ilyenkor nincs magánál, nem is emlékszik utána, h miket mond :(:(:(

MArci alig eszik két napja, gondolom a meleg miatt, így itatom ezerrel, szerencsére a víz az megy!
Ma megint kipróbáljuk a pancsi délután!
Kata ötletére, hogy kis csónakba tegyem eszembe jutott, h van egy beleülős úszógumi, azt felfújtam és azzal fogom betenni a medóba, amibe kicsit több vizet engedtem! Majd beszámolok milyen volt :)

Zsuzsi, nem vagy semmi a reggeli piaccal!!!
Jobbulást nektek!
Anyós :twisted:

Kata, az a vízparti, pancsis tali jó ötlet, csak nekem még az ujjammal nem lehet vízbe mennem :( A hét végén már le lehet szedni a kötést, meg érheti víz, majd elválik hogy szuperál, mert még eléggé be van dagadva meg el van zsibbadva az egész... :roll:

TSzilvi szerintem csak 6. napot értette, csak nem jól írta, nekem mondta is, mikor ott voltunk! Mondtam neki, h szerintem az még ok, nekem volt olyan, h a 8. napon is pöttyözött még kicsit... :( Most hogy már túl vagyok az 5. alkalmon, már egész normális volt :)

Kitartást nektek a nagy melegben!!!
Puszi

Mangora

Kép
mangora

Mangora, köszi a 6. napot, még jó, hogy ennyi verzió van és Judit és én is másként nézzük :-)
Szóval akkor szerintem ez normális akkor teljesen.
Nagyi :-( :-( :-( Szegénykém!
Persze, biztosan a meleg miatt nem eszik Marci.

Kata, ez nagyon jó ötlet, majd meglátjuk, hogy tudjuk összeegyeztetni.

Nálunk úgy tűz az erkélyre a nap, hogy a medencét se lehet kitenni. Szerintem 4 felé elmegyünk sétálni, kint legalább árnyékos és fújdogál a szél.

Mai körkérdésem: új még a krumpli és a répa? Vagyis adhatom már ezt vagy még mindig az öreget?

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Megjöttünk mi is a nyaralásból. Első nap persze, hogy szakadt az eső, de utána szép időnk volt. Bebarangoltuk a környéket, 2x voltunk fürdőzni is, horgásztunk, kapás alig volt, és felmentünk hazafelé Aggtelekre. Hazafelé lerobbant a kocsi, persze plafonig pakolva a nagy 7 személyes... :evil: Míg a páromnak nem lesz ideje szerelni, kirántotta alólam az enyémet! :twisted:

A lányom táborozik nappal, estére hazajár. Alex persze unatokozik, engem szórakoztat... A skacok kaptak szüli-névnapra gyorsmedencét, 1x4,5 m-es. Isteni a víz, Mírát is 'bedobom' 6 után, és nagyon élvezi. A nagyok majomkodnak neki. Édik a reflexei, a hónaaljánál fogom, feldobja magát a víz tetejére, a lábával békaúszással hajt, a kezével meg fel-le fröcsög.
A tesz-veszen rendeltem egy karámot én is, a mamáék állták, 8 elemeset, ma meg is jött. Így ma szőnyegeket tisztítottam géppel, a napocska meg is szárította. Már élvezi a szabadságot a csaj!
Képzeljétek nem sorban jönnek Míra fogacskái! Felül kijött a 3, viszont a 4.nek nyoma sincs, cserébe alul is kijött a harmadik! :shock: Volt meglepetés, mikor rájöttem, hogy kilóg már igencsak az ínyéből!

Holnap egész nap bent leszek a városba, megyek melóhelyre és fogorvoshoz! Hááát, nem várom 35 fokban!

Ne haragudjatok, hogy csak magunkról írtam! Visszaolvasni még nem volt időm, de ígérem hétvégéig pótlom, és bekapcsolódok újra. :oops:

Hűtsétek magatok! Legyetek jók! Sok-sok puszi:

Kati

Kép
bfkata

Sziasztok!!

Üdv az újra itthon levőknek!

Jaj bocsánat tényleg elírtam a 6.. 6 napot akartam írni csak pont felkelt M és siettem nektek elküldeni az üzit ! DE már javítok h 7. napnál tartok de hol jön egy nagyobb adag h meg semmi.. ki érti ezt.. na mindegy azért pénteken elmegyek dokihoz , de nekem ez a második mensi !!!
Köszi Mangora ,hogy kijavítottál ! Édes vagy.. ! Jah küdltem mailt.... !

M ma is pancsizott de a fürdőkádban, du meg este kint a medencéjében! nagyon élvezi!

Zsuzsi, jobbulást. szegény Zsófi .. akkor nem lehetett vmi jó éjszakátok ráadásul még ez a meleg is.. de írtam h el is jöhetnétek hozzánk pancsizni nálunk a ház mögött már elég hamar árnyék van és ki is lehet ülni mert jó kis szellős ma is kint ültünk úgy hogy hajrá , vonat és már itt is vagytok, na majd egyeztetünk!!

Mangora na milyen volt a pancsi ??

Móni semmi baj.. majd legközelebb bepótoljuk a chetelést ! :wink:

Na megyek mert baromi melegem van ennyi tbírtam !

Majd holnap !

Ja holnap megyünk doki nénihez M elviszem mert a lábán és karján van vmi piros csípéses pötyök nyaralás óta és nem nagyon akarnak elmúlni, ma már gennyes hólyagos lett, inkább megmutizom !

na tényleg megyek !

Szép álmokat!

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok,

Kati, isten hozott itthon:) Míra ezek szerint jól viselte a fogak kibújását. Tök jó, hogy a tesók így szórakoztatják, mennyivel másabb lehet, mint amikor én itt a négy fal között próbálok "bohóckodni" a fiamnak:)

Szilvi, a 6 nap azért sokkal jobban hangzik, mint a hat hét:))) szerintem az simán belefér.
Remélem, Máténak nincs komoly baja, talán csak szúnyogcsípések?

Zsuzsi, én egy ideje adok új répát és krumplit is, mert csak azt lehet kapni. Ebből gondolom, hogy már nem új:) Ma kipróbálom a zöldbabot is, egyelőre krumplival.

Basszus, a medencéket nagyon irigylem... gondolkodtam rajta, hogy veszünk egyet, apósomhoz elférne. Nem láttatok valahol olcsón?

Tegnap nálunk járt Ági és Bene:) nagyon aranyosak voltak a kissrácok,
mi meg jól elbeszélgettünk. Próbáltam képeket csinálni, de valamelyikük mindig kimászott belőle - talán Áginak lesz jobb.

Nálunk 27 fok van a lakásban, álllítólag Ágiéknál még melegebb. Úgyhogy hűsöltünk egy ventilátor alatt.

Mangora,
A nagyihoz megint csak annyit, hogy próbáld meg nem komolyan venni...
Elég idegesítő lehet, szegény te:(

Megyek, át kell vennem Dávidka felügyeletét.
A konyhában tör-zúz éppen.

Szép napot,
M.
monke

Zsuzsi, remélem jobban vagytok már Zsófival!Én is már egy ideje új krumplit adok, a répa meg anya veteményeséből való, tuti bio.
Anyósod változatlan akkor :-(

Móni, Márk egész jól bírta a saját zöldbabot, persze krumplival.
Auchanban vagy tesco-ban tuti kapsz kicsi medencét, de lehet még a rossmannban is.
képeket kérünk!

Mangora, milyen volt így fürci?Szerintem mire már jobban lesz a kezed, addigra talán öszejön egy pancsis tali.
Nagyi, sajnálom!Pedig ha vki, akkor te tuti nem érdemled meg.

BfKata, tényleg irigylésre méltó, ahogy a nagyok szórakoztatják nálad a kis Mírát.Tábor, de jó.És Alex megy vhova?
Kocsi :-(

ToldiSzilvi, Márk hátán is van 2-3 ilyen pötyi, én a meleg rovására írtam hasonló volt anno a feje búbján, mikor még a hordozóban és nem etetőszékben evett.
Púderral ez elmúlt.
Mensi remélem már elmúlik.

Ma este megyünk a szüleimhez, holnap d.u lesz a temetés és szombat este mise, vasárnap d.e akarunk visszajönni, apa holnaptól 1 hétig végre szabin lesz.

puszi

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!!!

Móni én az auchanba vettem a medencét azt hiszem 1300 ft volt de nagyon jó. !!!

Szívesen látunk bárkit, de aki nem tud medencézni otthon gyertek nyugodtan ! Várunk titeket !!!

Na megyek mert M épp le akar esni az ágyról pörög -forog.. !

Móni a nyugati messze van neked?

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Hahó!

Móni, köszönjük a tegnapit, szuper kis nap volt! :)
Képek: http://picasaweb.google.com/portoroagne ... directlink
Bocsi, hogy nagy felfordulást hagytunk magunk után :oops:

A tegnap esti csúcs a lakásban, napnyugta után is: 31 fok... tikkasztó, Bene egy szál pelenkában aludt, így is izzadt szegénykém. Azt hiszem sürgősen beszerzünk egy ventillátort...

Medencét pár ezer forintért lehet kapni tényleg, szerintem egy nagyobb áruházban biztos van (nálunk az Intersparban van, egész sokféle is). De akár egy lavór is megteheti :wink:

Szilvi, a hat nap nem sok, még a hét sem, nekem fogamzásgátló szedése előtt ilyen volt a normál ciklusom :? Remélem már elmúlt Neked is!

Zsuzsi, remélem jobban vagytok! Ügyes vagy a piacozással, én sem tudnám ilyesmire rászánni magam egykönnyen :)

Mangora, jaj, ez a nagyi mindig okoz neked nehéz pillanatokat :? Sajnálom, hogy ki vagy téve ennek :(

Kati, üdv itthon, örülök, hogy jól sikerült a nyaralás! Igen, a testvér ezért (is) nagyon hasznos, főleg, hogy a nagylányodra gondolom már jobban rá is mered bízni Mírácskát! Szeret anyáskodni felette?
Mai naphoz kitartást! Legyen Nálad sok víz, iszonyú hőség van napközben!

Megyek, felteszem az ebédet, még most, később ne melegítsen még az is... minden házimunka még nagyobb meleggel jár :?
Puszi,
Ági

KépKép
gigilina

Sziasztok,

Móni, köszi, én sem találok már öreg zöldséget, ezért kérdeztem. Akkor ilyet veszek én is.
Pancsoló: a Tescoban hétvégén 700-800 Ft volt a kicsi akciósan, én a Rossmannban vettem, ott 1000-2000 között volt. Na, ne vmi nagy dolgot képzelj, de a célnak megfelel és úgyis kilyukad.

TSzilvi, köszi a meghívást. Leghamarabb már csak augusztusban jó, plusz még nem vonatoztunk, szóval erőt is kell gyűjtenem.

Nálunk 30 fok van a lakásban napközben, reggelre 28, amikor lehűl éjszaka a levegő. Katasztrofális. Zsófi tegnap óta elég nyűgös, gondolom, a nátha, a meleg stb. stb. Mindehhez én sem vagyok még jól, szóval kész kínlódás az egész. Már azon gondolkodom, hogy hova menjünk, mert mindenhol jobb lehet mint ebben a katlanban.

Kitartást Nektek a kánikulában!
Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Na, az előző levelet kb. egy órán át írtam, most akkor visszaolvastam még egyszer:

Ági, mi egy évig pakoltuk a ventillátort, hogy kell a nyáron és kiderült, hogy rossz. Murphy. Miki ma megy venni másikat.
Akkor olyan mintha egymásnál lennénk a nagy melegben. :-)

Nagyon aranyos Dávid és Bene! Látszik, hogy nagy az egyetértés a fiókrámolásban közöttük :-)

Kata, remélem, most már csak jó jön Rátok és a jövő héten tudtok pihenni, kikapcsolódni. Mi a tervetek?
Miki még a jövő héten dolgozik, aztán 2 hét szabi, már nagyon várjuk.

Kati, örülök, hogy jól sikerült a nyaralás. Kitartást a mai naphoz!

Kata, TSzilvi, Zsófin is vannak ilyen csípésszerű pöttyök. Jó pár nap alatt sem múlt el, csak elhalványult. Szerintem a mi típusú pöttyünk nem a melegtől van.

Nem tudom Zsófit etetni az etetőszékben. Örökké lefelé néz valamit, kifolyik az étel a szájából. A pihenőszékben is ül már, de érdekes, ott rendesen eszik. Ki érti ezt?

Anyukáméknak sajnos az idén nem sok minden kelt ki a kertben. Szegény teljesen odavan! Az eső mindent kimosott, siralmas látvány a kert.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Zsuzsi, a vonat kb 20 perc se. tök jó lenne ha bírná Zsófi !! Milyen szupi lenne itt a medencében Zsófinak is ! :lol: Meg nekünk is az árnyékos szellőben!! :wink: Várunk titeket !

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Én is új zöldségeket adok M nak mivel múlt héten vettem régi krumplit zsákosat a felét ki kellett dobnom mert tök fekete és rohadt volt, de eszi ezt is M mai menü tegnapról maradt brokkoli és krumpli! nNekem meg brokkoli krém leves , ma nem fözök mert apa tovább képzésen van és ott kap hamikát ! Tegnap meg gundel palacsintát csináltam ! nyami ...

Nesze neked fogyókúra !

Mára már a pötyök halványak és mintha már kifakadnának és sebesek picit, lehet h mégis szúnyog volt, de neki is már a nyaralás óta van lehet h még se viszem fel a dokihoz !! Meg a melegtől is vannak pötyök a mellaksán !

Zsuzsi nem lehet h Zsófi náthája a fogacskától lehet??

Most a pihiszönyegen van a kövön a konyhába és nagyon élvezi, nézelődik és csapkodja a követ a kis kezével, és kúszni probál nagyon édi !

Na megyek mosni van most is bőven !

majd még jövök !

Kitartás !!!

Ági ti is jöhettek hozzánk,.. Pestiektől nem vagyunk messze !!!!

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok!

Hú, jó sokat írtatok! Rohanásban vagyok megint, de gyorsan benéztem :) Hát itt is ragadtam :D:D:D

Nálunk szerencsére tegnap estére is "csak" 27 fok volt, pedig már elkezdtem a s.barackot pucolni és azt ugye forró vízbe kell mártani, stb... Tehát fűtött rendesen :(

Zsuzsi, sajnálom a nyűgös napokat, de tuti a meleg miatt van! Nem lenne jobb nektek kicuccolni egy strandra vmi jó kis árnyas részre???
Én is adtam már Marcinak a friss krumpliból, répából! Én úgy vagyok vele, hogy addig új pl a krumpli, amíg elég csak lemosni és sütni, ha már pucolni kell, akkor az már nem új :)

Móni, Ági! NAgyon cukik a srácok! Nekem a kedvenceim a "szereljük együtt a szekrényt" és a "rács két oldalán" :D:D:D De azok a mosolyok is nagyon édesek!!!

Kata, jó utat nektek és kitartás!

Kati, üdv itthon! Sajnálom az autót :( És most autó nélkül kell a városba menned??? :?

Ági, a csak2napon holnap pont klíma akció van :):):)

Na, a tegnapi pancsi tök jól sikerült Marcival ezzel a felállással! A végére annyira belelendült, hogy kimászott az úszógumiból és négykézláb meg hason is elvolt, de akkorra már elfáradt szegénykém :D Fényképet csak a telefonommal csináltam, és azt nem tudom hogy kell a gépre levarázsolni, de ha sikerül, akkor felteszem...

Ide is jöhet bárki pancsizni, hűsölni!!! Nálunk már a ház mögött di 1-től van árnyék és lehet kiülni!!!

Rohanok, mert folytatnom kell a barack-pucolást!

Puszi!

Mangora

Kép
mangora

Szilvi,
Nincs annyira messze a Nyugati (kb. 50 perc), de még mi se vonatoztunk.

Az a gond, hogy
35 fokban és egy babakocsiban állandóan reklamáló gyerekkel nekem a sarki kisbolt is messze van:( Kendőben megsülünk már a megállóig.
Ez a baj a szigetszentmiklósi tali gondolatával is.
Szóval mi egyelőre nem megyünk ki Pestről, félek ,hogy ez nem kikapcsolódás, hanem kínlódás lenne:(

Aranyosak vagytok, és várok mindenkit szeretettel, aki el szeretne jönni -de megértem, hogy egy kertes ház után nem túl élvezetes program a kétszobás lakás ilyen kánikulában.

Köszönöm mindenkinek a tippeket, megnézem a medencét a Rossmannban, az van a közelben. Vagy behozom a nagylavórt a szoba közepére:)

Ági, nagyon király képeket csináltál:) Köszönöm! Bene irtó cuki volt a csücsöri kis szájával.

Zsuzsi,
Szilvinek igaza lehet, Dávid orra is folyt, mielőtt kijött a foga. Plusz ezt írta Vick is, meg Ági is. Szóval járhat náthaszerű tünetekkel.

Az a fiókpakolás (jobban mondva a fogójával játszottak) kb. 1 órás program volt, tényleg nagy egyetértésben. Benétől leste el Dávid, előtte soha nem piszkálta.

Ági tegnap hozott egy akkora cukkinit a szülei kertjéből, mint egy buzogány. Megyek és feltrancsírozom..)

Jó hűsölést és jó ebédet mindenkinek,
Puszi
M
monke

Jaja, a fiók fogója nagyon menő volt :wink: :lol: Édesen elszerelgettek egymás mellett :)
Remélem fini lesz a cukkini, de hidd el, megpucolva, kimagvalva már nem lesz ilyen óriás :wink:

Tényleg elég kemény bkv-zni 40 fokban, az ember fenekén is csorog a víz :( A strand sajnos nálunk amúgy sem játszik, bár már a víz közelsége is biztos hűsítő ebben a melegben.

Zsuzsi, én sem tudom Benét etetni etetőszékben, előredől és nyalja a tálcát, meg pakolni akar :) Én az ölemben szoktam, egyik combomra ráültetem, asztal mellett, aztán a másik kezemmel meg etetem. Ez azért is jó, mert így nem kezd el pakolni közben :)

Akkor tényleg olyan, mintha együtt szaunáznánk :wink: Jobbulást Nektek!

Köszi mindenkinek a meghívást :) Ha jó lesz a kocsink, könnyebben elindulok. Móni, szívesen elviszünk Titeket is!
Ha nem lesz ez a gatyarohasztó meleg, mi is szívesen vendégül látunk bárkit! Remélem nem tart hetekig ez az idő.

Mangora, köszi a tippet, megnézem!
Örülök, hogy Marci így már élvezte a pancsizást! :)

KépKép
gigilina

Sziasztok!

Osztozom a hőséges lakásban, sajnos! Tavaly pedig még egész hűvös volt, most 29 fok volt tegnap. Én nem bírom ezt már! A gyerekek 3-szor is fürdenek egy nap, szinte hideg vízben, 2 naponta mosom a hajukat, mert az izzadságtól csomókban áll. ÁÁÁÁÁÁÁ!!! Arról nem is beszélve, hogy eddig is minden nap mostam, most napi 2 mosógép megy legalább 3-szor egy héten, a többi nap is egy géppel.

Mindenkinek gratulálok a nyaraláshoz! Biztosan jó a kikapcsolódás, én is várom már nagyon!

Úgy néz ki, jövő héten ki tudunk estére menni Ricsivel a Campus fesztiválra a Kispál koncertre!!! Nagy rajongójuk vagyok ( a lányok is). Nagyi eljönne vigyázni a gyerekekre, meg lefektetné őket. Rég nem voltunk Ricsivel sehol kettesben, ránkfér már.

Elvitte tegnap Ricsi oltásra ( meningococcus ellenire) Vincét, ahol meg is mérte a védőnő. 9220 gramm és 76 centi.
:shock: Alig fért bele a vályúba. :oops:
Bepirosodott a köldöke belül meg az egyik hónalja. Kapott rá valami sprayt.

Mangora
Nagyi :( Sajnálom! Édesapám szülei sajnos mind így öregedtek meg, hogy elment az eszük. Néha tiszták voltak, akkor sírtak, hogy milyen szép családjuk van, néha meg mindenfélét ránk kiabáltak.
Rosszul esik tudom, de kitartás, nem gondolja komolyan. Ahogy írtad is, nincs olyankor magánál.

Kriszti
Egyik este láttam, hogy beköszöntél chatre, de mire leültem a géphez és észrevettem, addigra már nem voltál bent. Nagyon sajnálom! Mi van veletek?

Friday
Jelentekezz! MZ / X jelentkezz! :D

Zsuzsi
Én már egy hónapja adom az új zöldségeket! Nincs ezzel már gond!

Na, mivel ma már felmostam a házat, kiporszívóztam,elrendeztem a lányokat, mosogattam és mostam, most pihentem kicsit,de mehetek is teregetni.

Szép, hőség mentes napot kívánok nektek!

vick
Kép
Kép
ervick

Kati
A bébikarám megtartja a rádőlő gyereket is? Elég stabil?ha már áll és rácsimpaszkodik?

vick
Kép
Kép
ervick

Vick, délutánra kiutalok neked egy jó adag pihenést, ebben a melegben elég lesz ennyi munka egy napra :wink:
Vince milyen sprayt kapott a köldökére? Néha Benének is piros, legközelebb rákérdezek a dokinál.

Tényleg, Móni, jó lett a mikrónkba a fedő!!! :lol: :lol: Nagyon köszi! :wink:

KépKép
gigilina

Barackpucolás abszolválva :)
Jól befűtöttem a lakásba, és most tettem fel főni... Egy fazékba bele sem fért, úgyhogy két részletben fő, remélem azzal nem lesz gond :)

Vick, de jó lenne, ha ki tudnátok kettesben mozdulni Ricsivel! Én Robim is nagy Kispál rajongó, ő a Szigetre megy majd őket megnézni utoljára! Én nem annyira rajongok értük... És utána másnap indulunk mi is nyaralni! Már várom, bár még nincs meg az összes szállás, de szervezés alatt áll!!!

Kitartás a nagy meleghez!
Én már össze-vissza gépelek mindent, annyit javítottam magam után, és még így is tuti van hiba :(

Mangora

Kép
mangora

Mangora,
Megintcsak nagyon felnézek rád!
A barackpucolás és -befőzés gondolatára is kivert a víz:) Remélem, nem kell ott állni a fortyogó fazék mellett és kavargatni...kb. így képzelem el a poklot:)

Vick, én is imádom a Kispált. De nem feloszlottak? Vagy csak mondogatják? Remélem, ki tudtok menni.
Vince jó nagyot nőtt már megint:)

Ági,
Örülök:)
Már megérte eljönni hozzánk!!!
monke

Sziasztok!

Mangora, csatlakozom Mónihoz, le a kalappal előtted, kb. ezredszerre. Baracklevárt főzni?????????? Biztosan nagyon finom lesz.
Merre mentek nyaralni? Összes szállás? Csak nem valami körutazás?

Móni, a Szigeten lépnek fel utoljára.
Valahogy úgy vagyok a távolabbi kirándulással mint Te, Móni.

Vick, szerintem is kidolgoztad már Magad mára.
Jó szórakozást Nektek!

Hozzátok képest lányok én egy lusta dög vagyok. Nem főztem se ebédet, se barackot, ma nem is takarítottam, :oops: a gép mosott, én teregettem. Gyümölcslevest szeretnék csinálni, csak még nem szedtem magam össze.

Lehet, hogy akkor Zsófinak is a foga jön? Valahol mélyen lehet, mert bár látni két fehér valamit hónapok óta, ki ugyan még nem jött és az ínye se repedt meg.

Jók legyetek!

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Vick ügyi vagy nagyon én is fel akartam ma mosni de csak a felmosásig jutottam meg a fürdőt , wc takarításig mert már eközben jól le is izzadtam ,tusolás volt! úgy hogy a felmosás marad holnapra !
Ja meg én is mostam két adagot !
Jó nagy már Vince !! :lol:

Én is fözök be lekvárt már be van cukrozva és kimagozva, én holnap fogom feltenni főzni ! :D

Most alszik M autána meg irány ki pancsizni estig !!

További szép napot !

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

bocsánat a felsöprésig jutottam! Ez a meleg kikészít engem is ! :evil:

Mangora, ügyi vagy te is ! le a kalappal előtted !!

LÁtod nem cska te hibázol hanem én is nem vagy egyedül , ha nem írnánk akkor nem lenne mit hibázni és túl tökéletesnek sem kell lennie az embernek az se jó ! :wink: 8) 8) !!!

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Köszi az elismerést, de a lekvár főzés nem olyan nagy meló azért!!! Csak tényleg meleg van!

Móni, azért nem kell mellette állni, csak néha kavargatni, de még így is fűt rendesen! Most itt kicsit borús az ég, hál istennek, reménykedem benne, hogy esik kicsit az eső, mert akkor nem kell locsolni ;)

Szilvi! Neked kitartás a holnapi főzéshez! Én nem előre cukrozom, én főzés közben, a legvégén...

Vick, Vince de hatalmas már!!! Mi kedden potyára mentünk le a rendelőbe a védőnőhöz, mert szabik miatt elmaradt a tanácsadás, úh jövő héten megyünk megint!
Te sem vagy semmi a takarítással! Én csak a felmosásig jutottam.... Bár azt akárhányszor megtehetném Marci így is tiszta kosz állandóan :D:D:D

Zsuzsi! Nálunk is gyümi leves volt! Hajrá!!! Megéri, mert ha lehűlt nagyon jól tud esni :wink:

Mangora

Kép
mangora

Na csajok, nem kell a takarításon csodálkozni. Ahol 3 gyerek van, ott muszáj minden nap ezeket megcsinálni és ahogy Mangoránál, nálunk is tiszta ázott szöszmöszös Vince is, a lányok is. Mi lenne, ha egy héten csak 1-2 -szer porszívóznék! :shock:

Szilvi
Mit nem adnék egy kis kerti pancsiért! Nálunk kádban fürdőzés van csak.

Befőzésekhez elismerésem, de halántékomhoz nyomott fegyverrel sem vennének rá ilyen melegben! :D
És mi az hogy nem nagy meló??!! Mire megpucerálod meg száz léről előtte megmosod... ááá, nincs az a pénz!

Hanga épp előadást tart ( Megasztárt játszanak)és kopácsol az üvöltős énekléshez. :roll: Próbálom én nem korlátozni, de elég hallgatni. :D

vick
Kép
Kép
ervick

Jó reggelt !!!

Vick , de édes pofik lehetnek a lányok!!! Keresztlányom meg a növére szokott táncbemuttatót, fürdőruha stb.. bemutatot tartani nagyon édesek ilyenkor rendesen be is öltöznek !!

Máté épp a lábújjaimat próbálja csócsálni ! :oops:

Képzeljétek MÁté már kúszik, tök cukika,,, egyik keze be van hajlítva maga alatt arra támaszkodik a másik kezével húzza magát, és a lábújjaival meg tolja a testét imádom !! De eléri a célt , tegnap már a sütő alatti fiókót elérte és kezdte kipakolni !!! :lol: Mi vár még rám ???

[color=red]MANGORA ... KÖSZI MARCI HOGY MEGMUTATTAD A KÚSZÁST , GYERTEK MÁSKOR IS [/color

MÁténál azt vettem észre ,hogy ha jön hozzánk tőle idősebb egy kicsivel barátja v barátnője pl a bnőjétől leste el a forgásokat és látja h az mi újat csinál akkor nézi mereven vagyis tanulmányozza és rá pár napra meg ős is megcsinálja ,úgy ogy jó hatással vannak rá az idősebb gyerekek!! :P

TEgnapi pancsi nagyon jó volt, nem adtam rá fürdőpelust csak bugyit, hát jól be is kakált, elég vicces volt, hason feküdt és pont nevetett mert bohockódtam neki, aztán egyszer csak piros lett a pofija és nyomott gondoltam pisil.. pirosság után egyből nevetett tovább és akkor láttam h nő vmi gombóc a bugyin keresztül ! Gyorsan kikaptam és nem ment a medencébe a cuccos de nagyon édes volt. úgy nevettem, aztán mondtam h csak fürdő pelus ezentúl ! :P

Na megyek lekvárt főzni majd meg főzni vmi ebédet !

További szép napot !!!

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok!

Szilvi
Kaka :D Jó főzőcskézést!
Az én lábujjam is kóstolódott már Vince által.

Vincének odaadtam a gumifogkefét. Először csak nézett, forgatta, majd a szájába vette és rágcsálta. :)

Lejárt a mosógép, mennem kell.

Puszi

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,

Vick, akkor is ügyes vagy a házimunkával.

Ezek a befőzések nekem mindenképp felérnek egy kínzással ebben a kánikulában. Akkor sem, ha fizetnek érte.

Szilvi, Zsófi rendszeresen "megharapja" a lábujjamat, elég fájdalmas.

Ki mit ad uzsonnára? Ki ad már tejterméket és milyet?
Az esti főzelék is lehet húsos?

Lett végül tegnap meggyleves, felsöprés és felmosás is. Porszívózás nem, majd ma, ha M. hazajön, mert Zsófitól nem lehet. :roll: Reggel pedig éber kómában voltam, amíg itthon volt.

Borzalmas éjszakánk volt megint, óránként keltünk. Orrszívás, vigasztalás, etetés-itatás, vihar stb. stb. Hullák vagyunk mindketten, Zsófi egyelőre boldogan berreg és pakolja a ruhásszekrényt.

Na, megyek, beindítom a gépet.

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hahó!

A befőzőké minden elismerésem, én sem lennék képes rá. Remélem finom lesz a lekvár!
Persze én könnyen beszélek, van egy tüneményes anyukám, aki megcsinálja :)
Gyermekkorom egyik meghatározó negatív élménye a paradicsom befőzés... :wink:

Zsuzsi, sajnálom a rossz éjszakát, remélem most már helyreáll a rend! Szegény kicsi Zsófi, olyan rossz látni, mikor betegek :(

Szilvi, GRAT a kúszáshoz! Ügyes megfigyelő ez a kis Máté ;)

Vick, akkor is ügyes vagy! :wink:
Koncert biztos szuper lesz, élvezzétek helyettünk is! Nálunk Gábor a nagyobb Kispál-rajongó, de én is bírom a zenéjüket.
És a Lányok éneklik is a dalaikat?
Édes lehet, ahogy a lányok Megasztároznak :)

Jaj, Csajok, én már megint gyomorgörccsel ülök, tegnap vitt be a párom kontroll-vizeletet a Bethesdába, és sajnos nem tökéletes :( Annyira meg vagyok rémülve, mi lehet a gond.
Gyerekdoki csak déltől van, ráadásul nem a miénk, mert ő szabin van (hívni sem tudtam), addig meg itt aggódom magam halálra. Láza nincs, nagyon remélem, hogy megússzuk egy antibiotikummal (a nephrológus a múltkor azt mondta, hogy láz nélkül így is gyógyítható), és nem lesz megint kórház :(
A nephrológiára júliusra már nincs időpont, augusztusban meg nincsenek, pedig lehet kellene egy vesefestés csinálni Benének, van-e valahol szűkület, vagy hasonló.
Nagyon szorítsatok, hogy ne legyen semmi komoly gond :(

Puszi,
Ági

KépKép
gigilina

Ági,
Nagyon szorítunk.
Remélem, semmi baj nem lesz.
Írd meg, mi volt.
monke

Ági: nagyon szorítunk!!!!! S várunk a hírekkel!!!!

Minden elismerésem a befőzőké és az éjszakázóké! Egyiket sem bírnám.

Bene és Dávid nagyon édesek. S tényleg, mekkora az egyetértés! :)

Mangora, Szilvi: Ti nem csináltatok képeket? Ha igen, kérünk szépen!!!

Friday, Kriszti, Fleur, Enikő és Edina: hol vagytok? Jól vagytok? Legalább egy helyzetjelentésre gyertek!!!!

Judit

Judit

Kép
petra09

Zsuzsi,
Most olvasom az éjszakát:( Nagyon sajnálom. Remélem, hogy egyszeri eset volt. még jó, hogy péntek van, hétvégén ki tudod magad kicsit pihenni.

Porszívózni én se tudok napközben. Nem lustaságból. Nem tudom, más hogy csinálja. Ha alszik Dávid, felébred rá, ha ébren van, fél a hangjától.

Szilvi,
Örülök, hogy Máté megindult. Kis hamis, rögtön a tűzhelynél kezdi...

Bocs, hogy összevissza írok, fél szemem Dávidon.
monke

Ági
Szoríok nagyon, ne legyen semmi gond!

Igen, éneklik is a dalokat. Mindenkinek van kedvence. Eszternek a Ha az életben, Hanginak a De szeretnék, Apának a Csillag vagy fecske, nekem pedig a Szőkített nő. :lol:
Mindig mindenkiét végig kell hallgatni. :D
Ha ők Megasztárt játszanak, akkor meg kitalálnak történeteket és azt éneklik el. Sokszor 1 ilyen eltart 10 percig is.

Ricsi talált egy dalt, most ez a kedvence, azt kérte, mutassam meg nektek. A lányok is éneklik már. :D
http://www.youtube.com/watch?v=tGjAxmypt6Y

Szép napot nektek!

vick
Kép
Kép
ervick

Ági, nagyon szorítunk, hogy minden rendben legyen! Nem lehet semmi baj. Mindenképp írj, hogy mit mondott az orvos.
Nem lehet egy lapon említeni Benével, de nekem már volt vesefestésem. Maga a művelet nem fájt, de aznap nem ehettem és nem tudom, hány óránként kellett mennem, hogy ellenőrizzenek. (Vesekövem volt 21 éves koromban, kórházba is kerültem.)

Vick, aranyosak lehetnek a lányok ezekkel a játékokkal :-)
Hú, láttad volna mennyi szöszt mostunk le Zsófiról este. :oops:

Megyünk Anyukámékhoz hétvégére, ott pár fokkal hűvösebb van (talán), remélem, kicsit tudunk pihenni. Itt nálunk ez maga a pokol most, mindenhonnan folyik a víz rólunk. A megfázásunkról nem is beszélve.
Ha nem jönnék, akkor kilőttem magam az Antarktiszra :)

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Nagyon cuki videó és szám:)

Zsuzsi, jó hétvégét!!!
monke

Köszi Lányok, ránk fért :)
Szerencsére nincs nagy gond, fehérvérsejt nincs a vizeletében, csak a baci volt sok, ami ettől a melegtől is lehet (mármint hogy amíg elszállította a párom az üveget a Bethesdába, addig is szaporodhattak). De azért adott antibiotikumot a doktornő, biztos ami biztos, és ha annak vége, kell egy kontroll viezeletvizsgálat. Bár most már végképp nem tudom, hogy lehet megfelelő minőségű pisit leszállítani :?
Köszi még egyszer, hogy szorítottatok értünk!!! :)
Rohanok, pussz mindenkinek!
Ági

KépKép
gigilina

Ági
Jégakku mellé csomagolni? 1 óráig jó tudomásom szerint a pisi, addig "tartja a formáját".

vick
Kép
Kép
ervick

Köszi a tippet Vick, asszem ki is próbáljuk majd, legközelebb mindenképp körültekintőbbek leszünk. Reggeli pisi volt, de azért eltelhetett másfél óra is, mire a párom beadta. :oops: Nem is fordult meg a fejemben, hogy ez így már sok lehet :oops:

Zsuzsi, kérdezted a tejterméket:
én uzsira turmixoltam már össze gyümölccsel Benének sima túrót (tegnap pl. meggyel, isteni volt!), nagyon ízlett neki! Mást még nem kapott, joghurtot vettem egyet, de nem került rá még sor, azóta meg lejárt a szavatossága, nekem még jó lesz szerintem :wink:
Ha sok marad a húsos főzelékből ebédről, én odaadom neki délután is húsosan.

Jóéjt!

KépKép
gigilina

hahó,

csak gyorsan írok: kérlek szorítsatok Csabinak, sajnos pénteken a Lászlóba kerültünk, valami vírust összeszedett. Hányt, hasmenése van, és lázas volt (40 fokos :cry: ) . Remélem holnap hazaengedik, ha minden jól megy.

most csak ennyi,

puszi

Szilvi
huszilvia

Szilvi, NAGYON SZORÍTUNK a kis Csabiért!!!!
Megy a sok-sok pozitív energia Nektek!
Mihamarabbi gyógyulást Neki!
Puszilgasd meg helyettünk is!

KépKép
gigilina

Szilvi,

Gyors gyógyulást Csabinak!!!
Sokat gondolunk Rátok, drukkolunk, hogy hamar túllegyen a nehezén.

Puszi
M
monke

Szilvi
Rotáztok? Sajnálom nagyon! Jobbulást Csabinak! Küldök gyógypuszit, add át légyszi!

Lányok karámról mondana nekem valaki véleményt?
Köszi

vick
Kép
Kép
ervick

Szorítok nagyon Csabiért! Úgy tudom, megkapta a rota elleni oltást.

Ági, örülök, hogy minden rendben Benével!
Köszi a kaja-tippet!
Túrót vettem, de már lejárt :-(

Sziasztok

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hahó!

Van vmi hír Csabiról? Szegénykém, remélem, már rég túl vannak rajta :(

Vick, karám: mi vettünk, de egyben lerakni túl nagy helyet foglalna, így darabjaiban elkeríti a nagyszoba két veszélyes pontját/sarkát: a számítógépet és a virágokat. Így gyakorlatilag majdnem teljesen biztonságos a szoba (sajnos a telefonajzat rossz helyen van, azzal nem tudtam eddig még mit csinálni, csak annyit, hogy odatettem a szopipárnát elé, de hát azt ugye simán elpakolja onnan, ha akarja :)) Lehet a falhoz rögzíteni, amit szerintem érdemes mindenképp, mert így kizárod a borulás veszélyét teljesen, bár azért elég masszív, nem olyan könnyű elrántani, persze a gyerekek bármire képesek :)

Tegnap délután voltunk a nyíregyházi vadasparkban, Bene nagyon élvezte :) Na persze sokszor még mondjuk a lánc csörgése sokkal izgalmasabb volt, mint mondjuk a feje felett szálló színes papagájok, de határozottan tetszett neki a hely :)
Itt Pesten volt vihar tegnap?

Szép napot mindenkinek, a hőmérséklet most még tökéletes, maradhatna egy darabig! :)
Puszi,
Ági

KépKép
gigilina

Sziasztok!

Ági itt Erzsébeten nem volt vihar. Tegnap reggel volt egy kis nyári zápor, de annyi. Pedig nagyon vártunk egy nagyobb esőt.

Huszilvi: hogy vagytok? Mi van Csabival? Remélem nincs baj!!!!!!!

S a többiek? Mindenki családozik?

Puszi

Judit

Judit

Kép
petra09

Sziasztok,

Írtam Szilvinek sms-t, majd írok, ha válaszol.

Hú, Ági, hallottam, micsoda tragédia volt a nyíregyházi vadasparkban tegnap. Ti is a nagy viharban jártatok ott?
Mi a szüleimnél voltunk hétvégén, vasárnap a Nagymamám kis falujában, ott csak nagy szél és eső volt, nem igazi vihar.
Búcsú volt, ott volt az egész család Anyukám részéről, a 4 unoka és a 3 dédunoka, még sosem voltunk így mind együtt. Nagyon jó volt. Annyi kaja és sütemény volt, estére majd szét durrantam.

Végre egy kis hűs levegő, nagyon jó így. Bírom én a meleget, de nem a panelban.

Zsófi pár napja örökké a nyelvét nyújtogatja és új hangokat próbál képezni. Első nap, azt hittük, hogy vmi szösz került a szájába.

A gyerekek valóban mindenre képesek, tegnap magára rántotta este az állólámpát. :shock: Pedig előtte volt a pihenőszék barikádként. Még csak meg sem ijedt.
aA, mostanában azt hiszi, hogy tud egyedül állni, örökké elengedi a kezeit, pár pillanatra megáll, de aztán ül is le.

Mai körkérdés: hogy csináljam Zsófinak a zöldbabot?
Anyukámtól kaptam egy nagy adagot, le is fagyasztok majd belőle.

Szép napot az enyhülésben!

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Mi volt a vadasparkban? Én nem hallottam, de még csak híreket sem olvastam. :o

Szilvinek én is írtam még tegnap sms-t, de nem válaszolt eddig. Remélem nincs baj!!!

Én a zöldbabot megfőzöm krumplival, teszek hozzá pici olajat és turmixolom. Husi van mindig lefagyasztva (főzve, turmixolva), azt már csak hozzá szoktam keverni.

Más hogy szokta?

Én ma azon gondolkodtam, hogy másképp kellene Petrának adni az ételeket, mert általában csak háromszor eszik, de akkor rengeteget. Felkelés után szokott szopizni (fél8-fél9 között), 10 körül gyümölcs gabonával vagy túróval vagy joghurttal (200ml körül) ezután alszik kb 2 órát. Ébredés után szpoi, majd fél2-2 között ebédel (főzelék, gyümölcs vagy joghurt kb 350ml) és újra alvás. Ébredés után szopi és van, hogy uzsizik gyümölcsöt, de van hogy nem kér és este 7 körül vacsora főzelék vagy tejpép és néha még gyümi 200 körül és akkor fürdés után alvás előtt 8-fél9 között szopi. Éjszaka kb egy hete nem kel, így indul a következő kajcsi a reggeli szopi.

Azon gondolkodom, hogy reggeli szopi után még úgyis játszunk picit meg öétözünk, hogy ezek után adnám neki azt amit eddig tízóraira és tízóraira csak gyümit. Így hátha gyakrabban enne kevesebbet. Szerintetek? Ki hogy csinálja?

Judit

Judit

Kép
petra09

Sziasztok,

Judit, köszi, én is így gondoltam. Hús nekem is van lefagyasztva, de nekem kis darabban megfőzve, és majd utána turmixolom össze magával a kajával.
Szerintem jó ez így is, hiszen többször is szopizik napközben és szép nagy adagokat megeszik egyébként (350 ml), így nem csoda, ha nem kér du. gyümölcsöt. Mi lenne, ha délben csak főzeléket kapna és esetleg elhagynád a délelőtti ébredés utáni szopit? Talán akkor elfogadná délután a gyümölcsöt uzsonnára...
Nekem azt mondta a védőnő, hogy elég 5-ször ennie egy ekkora babának.

Nálunk így van:
szopizik felkelés után,
tízóraira gyümölcs (ha a tejpép nem kekszes, akkor gabonával), ebéd: főzelék hússal
uzsonna: tejpép vagy szopi vagy ha sokat evett ebédre, akkor egy Humana tejdesszert,
vacsora főzelék vagy tejpép (ha nem kapott du.) vagy szopi (ha úgy jön ki, de olyan nincs, hogy du. és ilyenkor is szopi legyen, inkább próbálom mindkettőt felváltani másra) és
lefekvéskor szopi.
Ha éjjel kel és ha nem tudom vízzel megnyugtatni, akkor éjjel is szopi.
A tejpép uzsonna és a vacsora főzelék kombinációt preferálom.

Villám csapott egy Apába és a 16 éves fiába (és egy fába) a vadasparkban, a fiút egy látogató és az állatorvos 30 percen keresztül élesztette újjá, most intenzíven van.

Szilvi írta, hogy Csabi már jól van, de most ők kapták el. :?

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Jaj, nagyon örülök, hogy Csabi jól van, Szilvi, gyors jobbulást Nektek! A múltkor unokatesómékon is egy ilyen ment végig, ikreik vannak, négyen váltották egymást a wc-n egész nap :?

Mi délutánra értünk csak ki, de áram még akkor sem volt sokáig a vadasparkban, nagy vihar volt arra fele, iszonyú mennyiségű fát csapott ki villám. Anyós hívott, míg ott voltunk, ő mesélte, mi történt, nagyon durva, szegények :(

A babot én is így adom, ma én is azt főztem, csak most répával. Magában is adtam már, vagy csak hússal, úgyis csúszott Benének :) Olyan jó lenne sokmindent eltenni az ínségesebb téli napokra, de össz-vissz egy rekeszes a fagyasztónk, az már most tele van. Megpróbálom azért a lehető legtöbb mindent eltenni én is, most annyi minden van, hogy nem győzzük enni, télen meg szinte semmi.
Olyan durva, hogy a 190 grammos őszibarack bébiétel, ami nem is teljesen csak barack, 2-300 forint, amennyiért most egy kilót lehet venni :?

Judit, én lehet a dél körüli szopit hagynám el (ahogy Zsuzsi is írta), és hamarabb adnám az ebédet a helyedben, így talán délután jobban elfogadna még valamit.
Nálunk, ha nincs nagy nyűgösség, napközben van olyan is, hogy már nincs szopi, vagy csak egyszer. Reggel azzal ébred, este azzal fekszik, illetve éjjel is, ha nem nyugszik meg mástól, de kettőnél többször már nem kap akkor sem.
Meg is ijedtem, hogy apad a tejem, alig telik meg egy fél nap alatt, most újra Laktoherbet iszom :oops:
Emellett van tízórai gyümölcs, ebédre főzelék, uzsonnára gyümölcs, főzelék vagy tejpép, ha rendesen eszik, akkor már csak az elalvás előtti szopi a következő.

KépKép
gigilina

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?