A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

no a csodát várhatom, lehet hogy kezdődik a délelőtti hiszti??? :evil:
nem nagyon akar aludni..
Vendég

Geo!
Hát, nálunk cumi az nem bejön. Hanna is utálta. Alex eddig csak pocak fájásnál volt hajlandó elfogadni... Most már akkor sem... Nekem nemcumizós gyerekeim vannak :D Majd ő is az ujját fogja szopizni... Hanna azt 4 hónaposan találta csak meg. És azért az szívás ám :D Remélem Alex ennél ügyesebb lesz :D:D Így igazából ha cumizni akar, az marad a cicire, ha hagyom. Így nincsen, ami kieshet a szájából elalvásnál :D:D Szerintem ezért jön be a séta-lerakás nálunk.

Mondom a heti programot:
Ma semmi extra, holnap mentünk volna barátozni, de elfelejtetem,h ogy Ádám megy a munkanélküli hivatalba, mi nálunk Dabason van.. végül is itt a szomszédban... így az stornó, szerdán uh, csütörtökön meg megyünk anyóshoz. NA onnan tuti nem jelentkezem be, mert se gép, se net :D Szóval le fogok maradni... :D
Tegnap itt volt mind a két leendő keresztszülő egyszerre :D Be is mutattam őket egymásnak :D:D Mind a kettőt nagyon szeretem :D Judit tegnap, Tamás ma hajnalban ment vissza Debrecenbe... a sors fintora :D Tamás debreceni, Judit meg most oda implementált egy új melót a cégével :D

Én annó, amikor elhagytam a tanári pályát 2 éve egyszer elbóbiskoltam és arra ébredtem, hogy németet tanítottam Svédországban és nagyon jól éreztem magam. Na, azóta az jár az agyamban. Most már töltöttem le Svéd nyelvtankönyvet és nekiállok megtanulni svédül. Igaz, Ádám nem akar jönni, de csak meggondolja magát :D (ha nem, akkor kényszerítem) Jó lenne újra tanítani :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Geo!
Szegénynek valamikor fent is kell ám lennie :D:D

Csilla!
Drukkolok a szemészethez. Xar egy dolog, hogy ilyen sűrűn kell járnotok! Remélem most már azért ritkábban kell majd mennetek!

Nyuszi!
Ééédes a törpe!
A pihiszékes kép úgy néz ki, mintha derékszögben meg lenne hajlítva :D:D De gondolom ez csak optikai csalódás :D

Eszter
Kép
Kép
vok

ááhh.. igen, fen is kell lennie, de bakker már nem tudom akkor mikor kell lerakni a kiságyba, hogy ne pörögj9n túúl... suttogó szernt max a 3.ásításnál. no én most pont a 3.után raktam be... :evil:
mindegy...
cumi nekünk csak addig lesz, amíg meg nem találja az ujját.. mármint ez a terv :D

milyen címre kell küldenem az anyaságihoz a papírokat? :shock:
:roll:
Vendég

Vok,
tényleg kiköltöznétek külföldre? mi is sokat gondolkozunk ezen Andrással mindig. szerintem ha nem lenne még sulim, mi is mennénk... :roll:
Vendég

ja és lányok,
a TAJ az most postán jön (mert az anyakönyvi mr megjött), vagy el kell menni érte? ha igen, akkor hova? :roll:
Vendég

Geooo, en asszem nem koltoznek ki kulfoldre :D:D:D (nem a te helyedben, az enyimben most :D)
Amugy biztatas keppen, tegnap, majdnem 4 hetesen sikerult a gyerkonek eloszor elaludnia hason, eddig csak feszkelodott ugy meg emelgette meg jobbra balra forgatta a kokuszkajat de aludni nem tervezett. Jol meg is lepodtem, hogy ezt igy osszehozta.

Mozgalmas hajnalom volt, bar az ejjel jol indult. Mar alvasilag, mert az esti furdes utani eves kozelharcba torkollott, verekedes, boxolas, rugdosas, sikitozas... szerintem gyakorlatilag semmit nem evett (na jo 5-6 kortyot hallottam ket cicitepes kozott) majd bealudta magat ejel fel egyig ?! :shock: Az ejszakai evesek nagyjabol harcmentesek voltak, bar akkor mi zanzasitunk, es rovid kajalasok vannak csak egy oldalrol, ki tudja miert. Hajnalban aztan volt megint verekedes, volt egy ordibalosabb kanyar is (oras lebontasban ezek) ugyhogy most ki vagyunk faradva :)
Hat remek egy sport egy ordibalo, hadonaszo gyereket szoptatni, illetve tulajdonkeppen kivitelezhetetlen, mert enne o de ordit a hasfajastol... ma nem is iszom edeskomeny teat, hatha az csinalta ezt, ki tudja. Eddig csak ugy orditott, eseteleg eves utan vagy akarmikor, de eeves kozben/helyett... ez tepazza az idegeimet nekem is :)

luna6

En ehez a tudomanyos alapon altatashoz nem ertek, de ha en a harmadik asitas utan az agyaba raknam szerintem sosem aludna, mert annal sokkal tobb szokott lenni mig a karomon elpunnyad. Amugyis, enyimben van egy rejtett vizszintmero, es amint kozeledik az agy matraca az bejelez sajnos :D:D
Eszter, enyim is altalaban csak a hasfajos rohamok kornyeken cumizik. Nagyon neha nyugtatasnak is elfogadja hasfajas nelkul (nagy gorcsnel meg fajaskor sem) ugyhogy egyelore nem tul nagy cumis ez az alak :)
Bezzeg a Manci, eltettuk a cumikollekciojat, amit ugye folyamatosan csereltem, egy ido utan az o igenyei szerint, mert olyan vidam es szezonalisan valtozo mintasak a MAM cumik (tenyleg, megdobbento, de Portugaliaban nincsen MAM marka) es ez a tyuknak is tetszett, hogy aztan rakaptunk a 'divatozasra'. Ugyhogy az otthon orizgetett cumikollekcio legalabb 20 darabbol all :) Aminek mondjuk tonkrement a guumija arrol azt a reszt levagtam, hogy kisertesbe se essen soha... de a imusokat' el kellett rakni egy dobozba :)

erdekes dolgok vannak ilyen tobbnyelvu csaladokban, csak most eszembe jutott es rarek, hatha valakit erdekel is:
nalunk a pelus az pelus is, de pañal is (spanyolul) es fralda is (portugalul). Marmint ugy ertem, hogy ezeket mind hasznalom is a beszed kozben :) A spanyolok visszamaradtak a nagyrol, most meg jottek uj kifejezesek :) Ezert a cumi az nalunk cumi es pipa magyarul, chupeta es chupika (hat ez elvileg spanyol, bar a masodik magyaritott :D) es xuxa, xuxinha (portugalul). A cumisuveget erdekes modon nem hasznalom magyarul, de mamadera igen (spanyolul) es naagy ritkan a biberão portugalul. Szoval ezek olyan univerzalis szavak, amik a magyar mondatban is ezekben a formakban szoktak megjelenni :)

luna6

Nem mondom, hogy elegem van tovabbra is, mert csak onmagamat ismetelnem :)
ez a verekedos kozelharc amit eves cimszo alatt csinalunk (es meg csak a hatekonysagat sem ismerem ugye, mert akkor lenne valamit valamiert, ott egye a fene) tovabbra sem az en zsanerem :? :( Engem ez tok kikeszit fizikalig is meg ugyamugy sem egy elmeny. (mellesleg asszem a tejhozamra sincsen kifejezetten jo hatassal) Ugye a szoptatas pozitiv oldalat ismerem, praktikus, ingyen van, steril, mindig megfelelo, legjobb a gyereknek...de az anyara nezve a pozitiv erzelmi oldalat haaaat ugye en nem igazan tapasztalom. Ettol a verekedestol meg valahogy meginkabb nem lesznek pozitiv kepzettarsitasaim ezzel a cirkusszal kapcsolatban. Szepseges meg boldogito... hat probalom elkepzelni :D majd eccer talan, vagy egy kovetkezo eletben (de lehet inkabb fefrfi leszek inkabb :D)

luna6

Luna, ha még írsz ilyeneket, esküszöm még örülni is fogok a tápszerezésnek. :D Azért sunyi módon, mikor 100% tápszeres lett, rákerestem a neten, hogy tápszeres baba előnyei. És basszus, van ilyen cikk, dögivel, és tényleg sok-sok előnyt felsorolnak, hogy az ember ne érezze magát emiatt annyira szarul...de mondjuk anyagilag egy r..szás, mert havonta most 10-12 ezer a tápszer, és ez csak több lesz, ha többet eszik majd.

Vok, ja, fura az a kép, nincs derékszögben meghajolva :D szinte teljesen fekve van benne, csak nem teljesen vízszintben, a lábait meg szépen békába felhúzza benne, csak néha nyújtja ki. :)

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

nyuszi, mondjuk verekedni lehet uveggel is tudna am a gyerek, ha belegondolok :D, mert ugy tunik nem a szoptatassal van baja, es azzal kivetelesen nekem sem lenne semmi nyugom, csak ugye en magam szoptatas temaban negativan terhelt vagyok, es akkor ez a musorozas elkezd oda is begyuruzni. most mar tudok normalisan mindkettobol, erre nem lehet, mert megy a bunyo. Mert ha csak ugy ordit raero idejeben oke, de hogy eves kozben is ilyen rohamok... keeesz :) mindig van valami a tema korul ami feldobja a hangulatomat :D

A tap tenyleg draga, itt naaagyon, es ugye tamogatas sincs ra, nincs recept. Na de egyelore szopik, mar amikor a vergodesek kozepette kepes ra...

luna6

Luna,
jóól megjárod ezt a szoptatást...
nekem ebből a szempontból a tegnapi nap olt szörnyű, és sztem még a tiéd közelébe sem megy, de é már akkor kibuktam.
amikor Dávid ráharap a cicire, fáj, de utána 1-2 perc múlva oké minden.
aztán eltelik 10perc, és azt hiszem megőrülök, úgy elkezd fájni. és tegnap minden szopi ilyen volt... egyik alkalommal, amikor lefejtettem a ciciről, láttam, hogy a mellbimbőm 3negyedbe van "vágva" mert rosszuul kapta be, és hát azért fájt...
na mindegy, a mai szopi meg már jó volt.
de tegnap sírtam szopi alatt, és utánis, hogy ha így folytatódik akkor tápszeres lesz a gyerek, mert olyan negatív élmények halmozódnak bennem a szopi alatt, hogy jobb nem is mondani milyenek... ilyenkor haragszom a fiamra is, arra is, hogy nem tudok melltartóbetét nélkül, meg melltartó nélkül létezni, hogy bazi érzékenyek a melleim, ááá... utána meg olyan bűntudatom lesz, hogy mardos ám rendesen...
ja és mivel Dávid az előző cilusában végig fenn volt, a 10órai szopi után beájult, azóta alszik.
aztán sztem elmegyünk majd ha felébred a westendbe, és veszek normális melltartót, meg dm-ből is kell pár cucc. :roll:
Vendég

Megjöttünk a dokitól, szépen javul a köldöke Kírának. 8) Rákérdeztem a cicire, jön nemsokára a védőnő, és majd megnézi. Lehet, hogy be kell mennem a klinikára, és ott kifejik. :shock: Remélem, erre nem lesz szükség. Amúgy reggelre már csak rózsaszín lett a folt. 8) Szóval csak van javulás. Nem is aludtam sokat, mert igaz a kiscsajszim aludt, én viszont fejtem. A mellszívó nem csinált semmit, így kézzel legalább 60-80 milit sikerült kiszednem a mosdóba. :lol: Ömlött! Hála istennek, szerintem ez segített, mert csak nem véletlenül halványult. Meg már rosszul sem érzem magam.

Luna, sajnálom, hogy a szopi ilyen macera nálatok. :( Én érzem a pozitív hatását, nekem nagyon jó érzés, ha a pici szopizik. :P

Geo, a taj kártya postán jön. Nekünk az anyakönyviért be kellett menni az okmányirodába, a lakcímkártyával együtt adták oda.

Csilla, nagyon sokat nőtt Léni! :wink: Ez a légzésfigyelő... amikor riaszt, akkor tényleg nem vesz levegőt Léni? A miénk is pár napja ezt játssza... Nem tudok tőle aludni, mert folyton elkezd tikkelni. Ma éjszaka pedig riasztott is, nem csak az a pár másodpercenkénti tikk volt. Persze Kíra vígan lélegzett, csak valamiért ez a cucc nem fogja fel. :evil:

Cumika: én is feladtam az elvemet. :lol: Alváshoz néha kell. Picurkám néha kiveszi, visszatenni már nem mindig sikerül. Pedig próbálkozik!!! :shock: A feje alatt lévő pelust addig húzza, amíg a cumi vissza nem kerül a szájába. Ha nem sikerül, akkor meg jelez. :lol: Úgy meglepődtem, hogy ilyen ügyes már, pedig csak holnap lesz 3 hetes! A pihiszéken a kismajmot is birizgálja már, lökdösi a kezével.

Nyuszi, Lizáról is nagyon jók a képek. Milyen édes pocakja van! :D
foltivspicur

Geooo, hat hidd el nekem megertelek, minden egyes betudet aterzem :( A szetrepedt bimbok... nos ugye pont ezzel kuzdottem az elso 2-3 hetben :D illetve :( a bal hamarabb gyogyult, de tok latszik hol repedt, a jobb is mar egesz oke (bar tegnap a harcban megharapott a kis galad) de ott aztan vegkep ott a nagy hasadek. Majd begyogyul a tied is. Sajat karodon tanulod meg te is, hogy ha mnet kozben elkezd fajni ki kell venni a szajabol es nem bennhagyni (ahogy en is csinaltam, mondvan eszik, kibirom) mert utolag megbosszulja onmagat, inkabb felbeszakitani es ujra feltenni a gyereket mint verzo, sebes, sajgobol szoptatni aztan napokig :(

Amugy a nagy delelotti obegatas utan (mert ugye nem csak eves kozben orditott, hanem utana is valtakozo idokozonkent ment a kiabalas es sikitozas) elkokadt a kezemben es bevarazsoltam a tegnap bevalt hasalos pozban az agyaba. Haat, tudomany ide vagy oda, ez bevallni latszik. (a lanyok is hasalosak voltak) Oke, dokibacsi ezt nappalra engedelyezte, ra is nezek surubben, de ha ez az o idoszakos nyugalmanak a kulcsa akkor ez lesz, mert hatara ha teszem repked meg mocorog almaban, es nappal alig tud ugy elaludni. De majd meg kiserletezunk :) Aztan mire fordulni tud az egesz ugyis jelentoseget veszti :)

luna6

Picur, igazad van amugy, Mancinal aztan kesobb en is ereztempozitiv hatasat a szoptatasnak, de en ott 4 honapos koraig fejtem minden kajalas utan kezzel, hogy nehogy megint ne legyen neki tej, mint a kezdetekben. Ugyhogy a megkonnyebbulos, mellesleg szoptatos pozitiv resz az nekem joo keson kezdodott ott is, meg kelle erte kuzdenem :)

Most meg ez a hasfajas az ellensegem :)

luna6

Nanetto, nyugi, rám sem jók a régi cuccaim a fölsőket kivéve. :evil: Pedig egy kilóval kevesebb vagyok az eddigi maximumomnál, és akkor is rámjöttek a nacik! Szóval szétcsúsztunk!
foltivspicur

Luna, kenegetni szoktad minden szopi után a cicidet?
foltivspicur

Picur, nincs miert kenegessem :) Nem sebes mar :) Amikor kenegettem akkor meg nem tudtam ra melltartot csatolni, allandoan felpuceran grasszaltam es az apolatlansag es igenytelenseg elmenyet elveztem ki napokig. Ugyhogy most nem kenegetem, estenkent neha szoktam lefekveskor...
AMugy lanolinnal szoktam, mint Geooo. Itt irta valaki, hogy nehez beszerezni odahaza? A Medelanak van ilyenkremje, Purelan 100 a neve es 100% lanolin, szoval elvileg ez nemkene, hogy gond legyen.

luna6

jujj teszek fel képeket:
Kép dumálok neki :-)

Kép fürcsi

Kép szundibaba

Kép tegnap anyósoméknál unokanővérrel :-)
Vendég

Sziasztok,

Lányok ezek a babák nagyon aranyosak mind egytől egyig!
Csilla hihetetlen, hogy Léna milyen sokat nőtt!! Mi az a cseresznyés cumi?

Móni, jó, hogy jöttél te is megint! :) Én úgy vagyok vele, hogy mindenki maga érzi és tudja mennyi ideje van a család-baba-stb, mellett még netezni és fórumozni :wink:

Picur, a légzésfigyelővel kapcsolatban:
Nem tudom nektek milyen van, nekünk angelcare mint Csillának és Geonak. Az elején nekem is elég sűrűn bepittyent, de csak az első figyelmeztetőig, élesbe talán 1-2 alkalommal csinálta. Aztán mikor 3-4 egymást követő éjjel 2-3 alkalommal pittyent a figyelmeztető, akkor elővettem a használatit és átolvastam, mert tiszta stressz lettem a pittyegéstől. Mi alapból a gyári 2,5-en érzékenységen használtuk. Aztán a "téves" risztasáok miatt (mert mindig lélegzett) feljebb tekertem az érzékenységét 3-asra, az óta talán egyszer jelzett akkor is csak a figyelmeztető.
Nézd meg háta a tieddel is ez a "baj".
A leírás szerint a légáramlatok a szobában is okozhatnak téves riasztást. Nálunk szinte mindig nyitva van az erkélyajtó és az összes szobában is ablak/ajtó, hogy legyen légmozgás. Lehet nálunk ez is közrejátszott a "téves" riasztásokban.

Mindenki aki szoptat:
le a kalappal előttetek!!!!! Én egyáltalán nem bánom, hogy a tápszerezés mellett döntöttem. Az már máskérdés, hogy Zoe nem is tudott volna szopni az elején, persze még késöbb is át lehetett volna térni...
Azt hiszem én nem bírtam volna amit ti csináltok. Fájdalom, fejés, elegett evett-e, elég tejem van-e, a sokkal sűrűbb etetések és kevesebb alvás, állandóan a cicin akar lógni stb.
Ezeket nem nekem találták ki. A tápszernek húzós az ára, de így én nyugodt vagyok, hogy látom pontosan mennyit eszik mérlegelés nélkül, így ő is nyugodt és kiegyensúlyozott, hogy én nem vagyok idegbeteg, hogy minden jól megy-e.
Lehet önzés, de ez van. Ha valamilyen csoda folytán bevállalunk még egy gyereket valamikor akkor én őt sem fogom szoptatni az tuti.

Vok, nem felejtettem el a fürdős képet, de még nem volt rá értekezésem, mert mostanában eléggéé követeli a kaját fürcsi közben, tisztára falja a kezét, nem akarom húzni az időt még a fényképkészítéssel is. De valamelyik nap megejetem!

Nálunk azt hiszem megvan a napirend:
Az evések nappal 4 óránként vannak, illetve tuti becsúszik egy 3 óránkénti. Este 8.30-kor elkezdünk vizet forralni a kajához ami hűl amíg mi füdünk és öltözünk, majd 9-kor kaja és 9.30-9.45-kor már alszunk is. Hajnali 3-ig tuti alszik, de inkább a 3.30-4.00-kor eszik megint. Aztán meg a szokásos 4 óránkénti.
Azt megfigyeltem, hogy ha föld meg is áll forogni ő este 9-kor vacsit akar és utána aludni :lol:

Azt hiszem meg volt az a bizonyos ugrás is. Most már napok óta eszi stabilan 3 alkalommal a 120-130-at, a többi alkalommal meg 70-100-at, de összességében már nem megyünk a napi 590 alá, sőt a nagy átlag már a 610-620 :lol: .

Nálunk július 15-én elkezdődtek a nyári kiárusítások és majdnem minden üzletben 50-70%-os árengedmények vannak! Vettem is már neki jövőre 5 nyári ruhát, 2 bodyt, 3 épp térd alá érő cicanadrágot és mindezért 62 eurót fizettem. Ha eredeti áron kellett volna megvennem mindez akkor 180!!!! :evil: eurót kellett volna otthagynom. Hát kész rablás eretei áron, főleg, hogy egy szezon és kész ki is nőtte.

Jaj,lányok bocs, hogy csak magunkról írtam és alig szóltam hozzá :oops: , pedig mindent olvastam. Kicsit magam alatt vagyok és semmihez sincs kedvem.
Vendég

Nikvik, a cseresznyes cuminak gombolyu szopokas vege van, nem lapitott vagy anatomiailakg kikepzett mint a nuk a Mam es tarsaik (nalunk pl nem forgalmaznak MAM termekeket, igy a cumink szinten ebayes)
szoval olyan bumszli kerek feje van ami a gyerek szajaba megy be :)

nalunk is megy a nagy kiarusitas, akar 90%ig is. Bar elore jovore nem vasaroltam (nincs keretem :D) de kovetkezo meretu badikat meg rucit vettem a HMben a kokuszfejunek :) (aki bekesen alszik hason... csend van, es most eloszor kepes vagyok fozni is... es nem csak babat dajkalni a karomon. mondjuk a kajaidoben meg majd jon a kozelharc ugye)

luna6

Geo, Dávid annyira édi baba!
Az alváson meg aggódj! Nekem volt pár alkalom amikor már én is tiszta ideg voltam, hogy még nem alszik, pedig dög álmos és túlpörgött. Na csak rosszabb volt, hogy idegbetegen próbáltam nyugtatni. Mióta nem idegesítem magam, mert tudom úgyis beájul akár 5 percen belül, ha hagyom sírni és nem piszkálom az óta simán megy az altatás.

Luna, nálunk is csak nappal alszik hason és csak akkor ha már sehogy sem tud bealudni pedig álmos. Mostépp a nappaliban a dohányzóasztalon hasalva alszik. Így pont szem előtt van. És ő az új asztaldíszünk :lol:
Vendég

Nekünk nagyon-nagyon olcsó a jelenlegi tápszerünk. A kórházban 2000 grammig valami fura nevűt kaptak, onnan a Mildibe Pre 0 hósat, ami koraszülötteknek van és 5 kg-ig ajánlják. Ebből egy doboz 2x250 gramm és 701 forintba kerül, de mivel fizetünk magunknak egészségpénztárat, ebből 30%-ot visszakapunk, tehát egy doboz így 500 forint és kb. 5 napig elég, azaz max. 3000 forint egy havi adag.
Azt nem tudom, hogyha váltunk, akkor milyen lesz, maradjon-e ez a márka és drágább-e (gondolom, hogy igen), de jelenleg nagyon örülök ennek az árfekvésnek.
Viszont Léni nyaka, tokája, kulcscsontjánál már annyira rettenetesen ronda összefüggő vöröses, pikkelyes foltok vannak, hogy holnap megyünk dokihoz és szerintem tápszert fogunk váltani, mert tartok tőle, hogy a pofiján lévő pötyik is ezért vannak. Szóval anyagilag nem tudom, meddig tart ez a jóvilág.

Vik, a cseresznyés cumit nem tudom, miért hívják így, meg egyáltalán semmit nem tudok róla, illetve most, hogy Luna írja, most már igen, :) csak így kérték még a kórházban, hogy ilyet vigyünk be. Amúgy 200 forint, szóval valami kis egyszerű dolog, de így is szereti. :)

Miért van rossz kedved? Férjed elfoglaltsága miatt?

Geo, az anyakönyvért nekünk is személyesen kellett mennünk az okmányirodába, ahogy nézem, ez területenként változó.

Képzeljétek, el sem hiszem, szeptember 10-én kell legközelebb szemészetre mennünk!!! Jeeee!
Holnap doki a foltokkal, jövő héten koraszülött gondozás, utána hétfőn gyerekorvos 2 oltással, aztán remélem, hogy szeptemberig nem is lesz más.

Hát az okmányirodában a fényképezkedéstől kikészültem. Természetesen nyitott szemű kép kellett, Léna aludt, de úgy, hogy képtelenség volt felkelteni. Aztán közte és köztem egy fehér lapot kellett szorítani, hogy ne én legyek a háttér, aztán se az Ő, se az én kezem nem lehetett benne. Áááá, nagyon körülményes volt, totál leizzadtam, de készen vagyunk. Ja, és ingyé' volt.

Kép

Kép
***csilla***

Csilla, en benyultam a kipatentolt napozoja alatt es ugy tartottam a gyereket, igy nemlatszott eleve a kezem. Valamint nekem magasba kellet tartani es kicsit lehuzni a fejemet... szikerult azert, bar allitolag sokaknak nem szokott, azokat elkuldik fenykepeszhez??!! :)

Ja, azert cseresznyes cumi mert az a bumszlija amit cumiznak cseresznye meretu/formaju :)

luna6

Luna, hát ez eszembe sem jutott ott hirtelen, de a hivatalnoknak sem. :)

Heni, én is nagyon köszi a linket, én is jól elszórakoztam vele, csúcsszuper játszadozás.

Az előbb meg kikapcsolt a gép, de előtte összevissza ugráltak az oldalak. Remélem, nem valami virnya.

A bébikék olyan nagyon cukifalatok. Tessék még rakosgatni, alig-alig vannak fotók a fórumon.

Légzésfigyelő, mi már próbáltunk mindenféle érzékenységet (az ablak nálunk télen-nyáron nyitva van). Mindenesetre amikor riaszt (nem csak az első pittyenés, hanem az utána lévő éles, folyamatos hangjelzés) Léna olyan nyugodt, hogy megrázva, felvéve is alig tér észhez. Azt nem volt még idegzetem megnézni, hogy valóban lélegzik-e, mert nem akarom ezzel húzni a másodperceket.

Mit is akarhattam még?

Kép

Kép
***csilla***

Luna, akkor hátha ez lesz a megoldás, hogy hason aludjon Aron.

Én meg azt vettem észre, hogy nagyon-nagyon bejött Lénának az oldalt/háton alvás. Szóval még örülök is, hogy kellett menni az ortopédiára.

Picur, szuper, hogy halványodott a folt.

Vok, akkor jó kirándulást Nektek. Szívesen mész amúgy anyukádhoz?

Geo, hát ja, kár, hogy a cumi kiesik a szájukból. Ráadásul félpercenként. :)

Kép

Kép
***csilla***

Luna,

az etetés most nálunk is hasonlóan zajlik. Mondtam is a védőnőnek hogy ez inkább egy közelharchoz hasonlit, mint vmi békés és meghitt kapcsolathoz, és persze nem tudott rá mit mondani (soha nem tud). Rúgdos, hadonászik, elrántja a fejét, és közben meg ordít abban a pillanatban, és rettenetesen mérges. Pont itt volt anyám, mondta tegyem át a másikra, két perc után ott is kezdődött, amit meg üresnek véltem, csöpögött folyamatosan, szóval valószínűleg nem volt üres. Majd 30 perc után megelégeltem az egészet, és persze jött vissza belőle a kaja. Ilyenkor olyan mérges tudok lenni, hogy megteszek mindent hogy legyen tejem, hogy neki jó legyen, és akkor fogja és vissza egy része. Nyilván nem direkt csinálja, de annyira mohó, és azt viszont meg neki kéne megváltoztatnia, vagy nem?

Szóval én nem érzem hogy annyira klassz lenne ez a szopi dolog, és ilyenkor meg szégyellem magam, hogy biztos bennem van a hiba... :( Épp ordít, majd folytatom

KépKép
tatim

A napokban hallottam, hogy a hidegpárásítót be lehet vetni meleg ellen is. Mi kipróbáltuk, úgy, hogy a ventilátorra engedjük a párát és ha nem is rengeteget, de valamit tényleg használ. Ha jön megint a kányikula, jeges vizet rakunk bele, hátha.
És jövő nyárra szereltetünk be klímát, mert az nem járja, hogy el kell menekülni a panelból ilyenkor. Igaz, nem olcsó mulatság és megoszlanak a vélemények a következményeit illetően, de majd ésszel használjuk és tisztítjuk is, így hiszem, hogy nem lehet belőle semmi baj.

Na, nézzenek oda, most meg teleírom a topikot.

Kép

Kép
***csilla***

Ja igen, szoptatás. Hát ugyanúgy vagyok vele úgy érzem, mint Vik. Ennyi szenvedést nem tudom, hogy megér-e. Mert így tényleg nem a szépsége marad meg az anyákban (persze tudom, nem mindenkinél vannak problémák). Jaj, le ne harapjátok a fejem!
Eddig is úgy éreztem, hogy nem bántam meg egy picit sem a mellkisebbítést, a Ti nehézségeiteket olvasva pedig csak felerősödik bennem, hogy nagyon jó döntést hoztam anno.

Kép

Kép
***csilla***

Kép

Kép

Kép
***csilla***

Sziasztok

A 2010 szeptemberi topicból vagyok . Most lett kész a babaszobánk, amit Iparművész sógornőm festett. Ha van kedvetek kukkantsátok meg! Szívesen vállal akár egész szoba, akár csak egy falkép festést is, fantáziája határtalan, legyen szó előre kitalált motívumról, vagy elég számára egy ötlet is , aminn elindulhat Ha érdekel valakit a dolog, privátban tudok további infókat adni. Bocsánat ha zavartam! Szép napot mindenkinek

http://indafoto.hu/balintka/meseszoba

Kép
epike

Megint eszembe jutott valami, amit akartam még délután.

Szóval nálunk a múlt heti átlag az napi 460 ml. Azt hiszem, egyáltalán nem eszik sokat Léncsi. Már alig várom, hogy keljen és megejtsük a heti mérlegelést. A tippem 4350. És mérünk egy hosszt is, amennyiben sikerül.

Merre vagytok, Jányok?

Kép

Kép
***csilla***

Sziasztok,

Bocsánat, de szopihoz nem tudok nem hozzászólni. Szerintem addig mindenképpen megéri, amíg több jót ad anyának/babának, mint rosszat. Persze, babának mindenkép jó, anyának meg.......persze, nem minden áron, de nincs annál csodálatosabb, mint amikor sikerül, amikor a cicit megkapva megnyugszik, amikor végiggondolod, hogy még mindig a saját testedből tudod etetni. Asszem autentikusan tudok hozzászólni, Andrissal mindent megpróbáltam, mégsem ment, Benivel is annyit küzdünk, mint Lunáék, de már max. 70 mili pótlás kell egy nap, a többi mind szopi.....Maratoniak, az tény, mást nem is csinálok, néha visszagondolok, amikor bárhova lehetett menni, mert betettem a vizet és a port, aztán ha megéhezik eszünk, de most meg a 1.5 órás együtt szuszogások..........

Szerintem megéri. Egész más a kapcsolat a gyerekkel, ha szoptatás van és ha tápszer, de ezt úgysem lehet igy elmondani. Át kell élni :-)

"Nem az agyban dől el :-) " - jeligére :-)

Kép

KépKép
eszterxx

És Csilla, irni akartam, hogy csudaszép Léni!!!!!! Annyira irigy tudok lenni, hogy neked van picibabád......mindig szerettem volna igazi kis gömbölyödő picurkát, de úgy tűnik, én csak lovat tudok szülni, akiből hamar dinoszaurusz méretű lesz :-) Én teljesen kiakadtam, hogy már nem jók neki a 62-es ruhák, hát még rá sem adtam mindegyiket és ki sem élveztem :-(

Kép

KépKép
eszterxx

Csilla, úgylátszik Léni cumifan lett! :lol:
Igen a férjem elfoglaltsága, meg a bezártság miatt vagyok kicsit magam alatt. Ebben a dög melegben egyszerűen nem lehet menni sehova :twisted: ! Még éjjel sem hűl le a levegő ez a legújjabb. 26-27 fok a "leghidegebb" éjjel.
Reggel amikor ki tudnánk menni az esetek legnagobb részében, kaja és büfiidő van, aztán én is reggelizem, utána meg már dög meleg van. Este meg a nyűgösködős-hisztizős időszak van amikor Luna szavaival élve ölbebaba a lányzó.
A másik meg az, hogy nincs is kedvem kimozdulni már egyáltalán. Kész macera. Az orvos a múltkor még azt mondta (júni 25-én), hogy még ne buszozzunk. Na eddig 3× mentünk le a városközpontba-tengerparti sétányra taxival. De kész katasztrófa.
Itthon a vázra a hordózót csatolom (úgyse vagyunk kint többet 2-2,5 óránál), mert azt a legegyszerűbb és legkönnyebb levenni és felemelni. Taxihoz megérkez, hordozó levesz, váz összecsuk, leérünk a központba, váz kinyit, hordozó rákattint. Visszafelé ugyanez. Ráadásul egy ilyen oda-vissza út 10 euróba kerül.
10 euróért 5× meheténk busszal oda-vissza (90 cent egy jegy) :evil:
Már alig várom, hogy buszozhassunk, mert akkor a sportrészt raknám a vázra, és figyelnék, hogy a feneke a hajlás után essen, így a háta egyenesen marad. Egyébként nagyon-nagyon kicsi a hajlása, mert valamelyik nap összeraktam.

Légkondi:
Nálunk a nappaliban és a hálóban is van. Megkérdeztük a gyerekorvost nyugodtan használhatjuk. A lényeg, hogy a kinti és a benti hőmérséklet között ne legyen több 3-4 foknál. Persze lehet több, mert ha kint 38 fok van én se rakom 34-re, csak ha akkor kimegyek vele, mielőtt bemegyünk kikapcsolom a légkondit, hogy és várok, hogy ne legyen vad hideg, vagy egy 10-15 percre egy könnyű lepedővel letakarom, hogy ne fázzon meg. Nálunk egybéként 26 fokra van állítva és a legkisebb fokozatra, sőt legtöbbször éjszakai takarékoson megy. A lényeg, hogy NE KÖZVETLENÜL érje a babát!

Már megint csak magunkról írtam :oops: :roll: , tök ciki, bocsánat.

És Csilla kedvéért képek:
Kép
Mam cumival, Lunának :wink: ! Látszik, hogy anyuka macskafan :lol:

Kép
Délutáni szunya után

Kép
alvás közbeni mosoly

Kép
utazunk

Kép
az új nappali asztaldísz :) a kedvenc alvópózában
Vendég

"...csak lovat tudok szülni, akiből hamar dinoszaurusz méretű lesz" :D :D :D Ez jóóóó, Eszter!
Én is nagyon örülök neki egyébként, hogy ilyen kis csöppink volt/van.

Vik, gondoltam, hogy ez lehet a baj. :( Fel a fejjel azért!
Gyönyörűséges Zoé. Egyszerűen tünemény.

Kép

Kép
***csilla***

Ja igen elfelejettem, hogy én cumipárti vagyok. Semmiképpen sem szeretném, ha az ujját szopná! A cumiról talán könnyeb lesz leszoktatni mint az ujjáról. Persze még akkor is ott van, ha nem lesz cumi akkor majd rákap az ujjára :roll: .

Eszter, sokan mondják és biztos van igazság abban, hogy egy szoptatott baba-anya kapcsolata teljesen más sokkal bensőségesebb, mint egy tápszeres baba-anya kapcsolat. Annak ellenére, hogy tudom, milyen sok előnye van a szoptatásnak, egészségi és nem utolsó sorban anyagi szempontból én soha nem éreztem valahogy úgy, hogy szoptatnom kellene. Valahogy mindig idegenkedtem tőle.
És nem érzem magam azért mert nem szoptatok, rossz anyának. A lányzó így is rögtön megnyugszik amint a mellkasomra teszem és ott hasalhat. :lol:
Vendég

Eszter, tényleg jó látni, ahogy a cingár kezecskék-lábacskák gömbölyödnek-gödröcskésedenek! De ne felejetsd el, hogy Léni korababa volt. Ugyanúgy az én lányzóm is. Nekem 35,5 hetesen született 2420 grammal, ha kihúztuk volna végig szerintem mi is lettünk volna 3 kg körül.
De ne keseredj el, nem a ruhák kiélvezése a lényeg, hanem hogy egészséges mint a makk!
Vendég

Enyim meg 38 hetesen 4550 gramm. Ha végig kihúzzuk, 5 kilo felett lett volna, azt mondják. Ooooolyen édesek a picibabák!!!!!!!

És a szopival meg csak annyit akartam, hogy szerintem érdemes legközelebb sem elzárkózni, ha összejön, összejön, ha nem, nem. Azt meg, hogy van-e különbség szoptatott és nem szoptatott gyerek közt, majd megmondom 20 év múlva. :-)

Amúgy Vik vagy 2-3 hete itthon is ilyen hőség van, éjjel 26 fok van, hajnal fél 4-kor, onnan meg már csak feljebb megy a hőmérséklet. Én nem szórakoznék azzal, hogy nem teljesen vízszintesbe tehető a kocsi, a kezünkben sincs vízszintesben. De persze ez is izlés dolga, elsőnél még minden ilyet nagyon olvasgattam meg próbáltam jobban betartani. Aztán amikor láttam, hogy a bölcsiben vaságyakon alszanak az eddig csak kókuszt látottak, no naptej, no sapka, akkor kicsit lejjebb hagyott a lelkesedésem. Ha lenne harmadik, lehet, hogy ő már a kutyával egy tálból ehetne :-)

Ja, egy tálból evés....mert úgyis van egy idő után.....Geo, asszem te szenvedsz szájpenésszel, de bocs, ha tévedek, tudom, hogy valakinél van; nálunk Andrissal többször volt, mert több, mint fél évig volt hasmenése és a legyengült immunrendszerben hamarabb előjön. Az egyetlen, ami többet használt, mint a ráolvasás az az volt, hogy citromlével kellett ledörzsölni a szájpenészt és utána rá a borax. Mondjuk nekünk olyan durva volt, hogy semmit nem volt hajlandó enni, csak sírt és végigment a bélrendszeren is, a feneke is tiszta kiütés volt.

Zoé pedig tündéri az asztalon!!!!!

Kép

KépKép
eszterxx

anyakönyvi:
megérkezett a múlthéten postán

TB:
az is megérkezett most postán :lol:

Csilla,
nekünk az egyik barátunk javasolta:
ventillátorra lefagyazstott palackos vizet akasztani, és nagyon jl húti ez így a szobát :wink:

szoptatás:
szerintem én vagyok a világ legboldogabb embere, amikor minden flottul megy ezzel kapcsolatban, de én vagyok a világ legelkeseredettebb, legszomorúbb, legbizonytalanabb és legmérgeseb embere is, amikor valami nem megy a szopiban...
szerintem mindenképpen érdemes vele próbálkozni, a Suttogó 40napot ír erre, de ha már nemcsak a fizikai, hanem az anya leki állapota is a szopi rovására megy, és ennek akár a legkisebb mértékben ha a baba is érzékeli a negatív hatását, akkor én nem erőltetném.
szerencsére még nem tartunk itt :lol:
Luna előtt meg le a kalappal,
Tatim, kitartááás!!! gondolj arra, hogy sokan küzdünk itt hasonló problémákkal, nem vagy béna, szégyenlened sem kell magad :wink:

Nikvik, Csilla,
szuperaranyosak a csajszik :P

mi tök nagyot sétáltunk ma hármasban. török kaját ettünk, aztán fagyiztunk, meg elmentünk a gyógyszertárba, rossmannba, dm-be, aztán lottózóba, black jack-en (imádok játszani :lol: ) nyertünk 1200pénzt :D
meg vettünk egy lottót is :P

András már (hétvégével együtt) 5napja van itthon nonstop. holnap viszont már bemegy dolgozni. ettől picit szomorú vagyok.
Nikvik, meg mindenki, akinek nincs otthon a párja: hogy bírjátok? most olyan könnyű néha odaadni andrásnak, amikor pl fóruozok, vagy iszok, vagy wcre megyek...
na mindegy.. az első hetet is kibírtam egyedül, mondjuk tiszta depi voltam, de háát ez van.. :cry:
Vendég

ja, és Jamie Oliver feleségének a könyvét olvasom (egy kezdő kismama naplóját). olvasta már valaki? eddig nem sokat haladtam vele, de tök jónak tűnik :roll: :)
Vendég

A geoooo, nincs mit kalapolni, en is karomkodok idonkent :) a hasonalvasbol szuperul ebredt es joool teleette magat. a mostani kajalas meg megint verekedos lett :) de az itthoni nem babamerleg tovabbra is ujra novekmenyt mutat, barmennyi is az elteres a valosaghoz kepest, novekmenynek tunik :) szoval egyelore - es dokiig mindenkepp szerdan - marad a verekedes :) ha egyszer beall majd ez akkor a vilag legegyszerubb es legkezenfekvobb modja, tulkep ez is hajt, mert mar tudom, hogy tenyleg igy van. de holnaputantol mar en is egyedul leszek (mostanaig tartott apuka hivatalos gyerekszabija ami itt jar, egy teljes honap sikerult) es hat mancit is ugye minimum el kell latni, etetni, meg magamat is es hat az ordito egeremet :)

nem olvastam meg jamie nejenek konyvet, de ha neked bejon majd ha haladsz ajalngasdd meg :) a zsido menyasszony cimut olvasom, olvasnam eppen, legytobb a korhazban egy naposn volt ra erkezesem :) pedig kedvem lenne.... meg himeznek is, lenne is boooven mit :)

luna6

o szegeny Eszter, hulyen hangozna, hogy nem irigyellek ha egyszer te is jarod az en utamat vagy en a tiedet. na akkor vallvetve elore a lenini uton!! fel vorosok s proletarok!!! szuronyt szegezz!!! :D:D:D

Tatim, ez rad is vonatkozik am!! egyutterzesem repul feled!! gondolok ratok mikor eppen a hajamat tepem, a gyerek az enyimet csak azert nem, mert osszefogom :)

eeedesek mind a csajok!! Zoe az asztalon csuucs!! :) (nekunk i love mummy feliratu MAM van :) )

luna6

Sziasztok!

De sokat írtatok :shock:
Olvastam, de nem jegyzeteltem :roll:

Alvás nálunk is furán alakult. A ma reggelem hajnali 1-kor indult és felváltva dajkáltam a két csemetét :)

Szopi tényleg nehéz és fáradtságos munka az elején, de a világ egyik legszebb dolga ha összeszokik végre anya és gyermeke :D

:arrow: felsírt a szőke herceg

KépKép
Kép Kép
l.móni

tök xar olvasni, hogy mennyi bajotok van a szopival. Én is azt vallom, hogy ha nagyon xar, akkor nincsen értelme csinálni, de csak ha elviselhetően xar, akkor viszont igen. Szerintem is nagyon megéri. Bár tényleg össze van kötve az ember a gyerekkel és nem tudja más megetetni rajtad kívül, de nekem nagyon jó emlék. :D

Mondjuk most Alex-al arra készülök, hogy 1 éves kora körül abba
hagyjuk a szopit, hogy ne legyen olyan nehéz később abbahagyni.

Mindenkinek drukkolok ám, hogy bírja ki, amíg rendeződik a szopi, mert rendeződhet!!! Kitartás!!!

Eszter
Kép
Kép
vok

Ja, és Eszter, teljesen egyetértek! Én is irigykedem a kicsi babák miatt :D:D Hanna és Alex is olyan nagy... Tatiméknak mondtam is, hogy nekem soha nem volt olyan édes pici fejű gyerekem, mint nekik Dorka:D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

<eszter, 2 nap es lesz lycoizem :D addig megbanast tanusitok :D

jah, nalam jelen pillanatban a szar resze nem is a szoptatasbol ered ugye, csak azon csapodik le :) de most arra hangom nincs, remelem figyelsz! :) (nem szur, nem reped, nem sebes... bar hatha nincs tej :D csakhogy ne terjek le az aggodos utamrol)

luna6

Luna!
Naaagyon büszke vagyok rád :D:D És van tejed! :D:D Különben nem hízna a krapek :D
A rugdosódásra meg ötletem sincs....

És csak hogy én is panaszkodjak.. ma hajnalban kiadtam a taccsot... úgy néz ki nehéz volt a gyomromnak a fincsi kolbász, amit vacsiztam... Rögtön az jutott eszembe, hogy mennyit bírtam mind a két törpével hányni :D:D és most így, néhány hónappal később megszépült az emlék és már nem olyan xar... :D:D Legalább ezt sikerült megszépíteni :D:D hihi :D

Eszter
Kép
Kép
vok

sziasztok! vagyok ám csak ilyen későn! voltunk UH-n kismanó teljesen rendben van ... elég jól bírta a dokit is! aztán jött a védőnéni és megnézte a köldököt egy ér van aköldökébe és az vérzik - ez vérzett anno is amikor a köldökcsonk bevérzett de nincs vele dolog! megnézte tüzetesen és mondta milyen hurka-gyurka!
a szoptatással ma picit szendvedtünk nem volt vészes ... (pózváltásokkal szenvedünk!) hálaég Vokkal egyetemben a szopival magával nincs gondunk mint itt sokatoknak és összeütöm a kezem hogy ilyen flottul megy! bár bevallom a sztrájk is nagyon nagyon kemény! türelmem még mindig véges úgy érzem ha Esztiről van szó! ma beraktuk a papaszánba (hinta) és 3 órát aludt benne ... nem szabadna ennyi időt benne lennie de én akkorát aludtam közben pasim dolgozott és azt mondta ha ilyen jóizűen alszik a baba hát ő nem bolygatja ... úgyhogy délután aludtam egy istenit!
viszont a tegnapi "házimozink" elmaradt mert a babu az istennek nem aludt negyed 12-kor raktuk le .. már már őrület határán ugyanis azt az időt este 7-től kb. végig ÜVÖLTÖTTE!!! de se kaki nem volt se szopi (sztrájk) úgyhogy elég ördögi volt hogy mit is csináljunk... aztán pasim rákiabált (FINOMAN VICCESEN) hogy kislányom mostmár fejezd be és aludj mert Apa mindjárt kel (ő hajnal 3-kor kel ugye) ÉS A GYEREK BEALUDT!
ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
:-)
de kelt rá negyedóra múlva mert rájött hogy éhes! viszont utána nem volt gond... :-)
na megyek fürödni meg aludni ...
nektek is ezerrel pörögnek el a napok??? nekem olllllyan ollllyan gyorsan telnek hogy hihetetlen!!!!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?