A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 októberi babák

kfmares:képzeld nekem hiába van már egy kisfiam!nekem meg azt mondja a szomszéd csajszi!!!-mekkora már a hasad eddig nem is nagyon látszott egy darabig!(érdekes lenne,ha nagy hassal indulna a terhesség! :lol: )pedig neki már 2 gyerkőce van!nem vagyunk egyformák ki ilyen ki olyan!sztem nem tudnak mit mondani és bele sem gondolnak,hogy mit beszélnek!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Kfmares,
Én azt mondom inkább a pici has mint a nagy ;)
Kevésbé kényelmetlen.
Egyébként igazad van, az emberek szeretnek okosak lenni, de ez is csak genetika, van akinek óriásira nő a hasa, van akinek kisebb marad, van akinek előbb kezd el nőni, van akinek később stb. Egyébként is hajlamosak elfelejteni, hogyan is néz ki egy mindennapos kismami…
Bezzeg amikor jövök be sok cuccal a céghez és sétál mellettem a kollégám egy száll kulccsal a kezében, eszébe se jutna tőlem elvenni egy táskát vagy valamit. Vagy amikor viszem le a küldeményeket a recepcióra, a csajok ugranak, hogy segítsenek levenni a kocsiról a dobozokat, miközben a biztonságiőr csak néz ki a fejéből. (ha meg nincs ott a recis csaj, az őr simán végignézi, hogy én pakolom le a dobozokat.)

Szilvi
KépKép
ceyla

Cherryke!
Ha még nemvoltál férjnél ez elött kell most már egy hajnyveadonsági igazolás amit a népességnyílvántartóban lehet kérni.
Utána jön az önkormányzat. Fizateni sehol nem kell, és nálunk időpontot sem kellett kérni, és sehol nem volt senki elöttünk.
Ja és a kismamakönyvet is elfogadják az orvosi nyilatkozat nélkül.
Csak tartalmaznia kell a várható szülés időpontját, és ha lehet a fogantatásét :shock: ,de nálunk ez nem volt beírva csak a szülés,de elfgoadták.
Hát ennyi.
Nagyjából 1 óra alatt végeztünk mindkét hellyel.

Kép
mók

Mók,
Miért ott állt az orvos és nézte mikor fogantatik? :D Milyen viccess lenne!

Szilvi
KépKép
ceyla

Itt vannak a babakocsiról a képek, ja és a kádról amit vettünk a hétvégén:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Szilvi
KépKép
ceyla

jol nez ki a kocsi!

A mienk is megjott, tenyleg eleg jo allapotban van, ferjem epp most probalja ki Annaval:)
Anna meg orul de nagyon higy Florajeval mehet:)
BAr ugyis kozos lesz, mert ha Anna nem akar tovabb jonni inkabb a kicsit kotom magamra, mint Annat:)

Szilvasvarad is jo volt, nagyon! Es huvosebb sokkal de sokkal mint itt.
En itt konkretan megorulok, levegot is alig kapok, ejjel semmit nem tudok aludni mert szakd rolam a viz:(
Elvileg holnap jon valami kis vihara es hoz par fok lehulest! hat nem bannam

Hasmeret: mostaban engem is kezdenek kiidegelni ezzel, pedig en nem latom hu de nagynak( bar fotokon igen) de van olyan jatszoteri anyuka aki napont jagyzi meg hogy hu ma rmegint nagyobb lett.

Apasagi: en most akarom majd intezni ha hazamegyek szuleimhez, a korhaz 300napnal nem regebbit ker.
Ez annyi hogy bemegyek a polgamresteri hivatalba es kikerek friss hazassagi anyakonyvi kivonatot.
Asszem ennyi. remelem a ferj alairasa nem kell hozza, mert nem tud lejonni a parom.

Latom tema volt a mosas: en kb 2 honapig mostam kulon Anna ruhait, kulon sensitiv mososzerrel( dreft) es neha oblitovel, de nem mostam mindent 60 meg 90 fokon, meg hosszu progin se. O nem kakilt ki sokszor de ha igen akkor azt beaztattam kezzel folttisztittoma, aztan ment a gepbe.
Amugy meg szerintem hamar osszejon egy adag.
Most az ecover mososzeret fogom kiprobalni, de leginkabb a pelenkak miatt, mert ugy dontottem kiprobalom a moshato pelust . Bitang draga, de a teszen vettem hasznaltan egy adagot, ha bejon veszunk ujakat , ha nem akkor ilyen is is alapon hasznalom oket. BAr eleve lesz eldobhatos is, mert ejjelre, utazasra...
En nem tudom magamrol elkepzelni hogy erre lenne idom energiam hogy szepen karban tudjam tartani a pelusokat, meg ahhoz hogy eleg legyen meg kene csomo es hat a legolcsobb fajta is egy darab 2300korul van:(

nekem a fozes mostanaban allando gond:( En semmit nem kivnaok, nah meg ebben a honapban voltak plussz kiadasok igy anyagilag is trukkoznom kell mit tudunk venni hogy tudjak fozni:(
Remelem a jovo honap jobb lesz mar, mert a szulesznore is el kene kezdeni gyujteni.

A pajzsmirigyrol csak ismerosoktol tudok, ok gyogyszert szednek ra. Elvileg ha beallitjak akkor nincs vele egyeb teendo. Etkezessel meg nagyon jol kordaban tarthato.

KépKép
tavasziszel

Mók: ez mi? : hajnyveadonsági
Én felhívtam az önkormányzatot, megkérdeztem mennyi idővel elöbb kell csináltatni.
Utána megkérdeztem mit kell vinni: kiskönyv, szig, lakcím kártya. Mást nem kérnek...
Még nem voltam férjnél, egyébként az anyakönyvi hivatalban csinálják. Így meg is tudja nézni...

Kriszta
Kép
cherryke

Na most megint felhívtam :D megkérdezte magyar állampolgárok vagyunk-e, családi állapotunk, és a baba meg-van-e.

A mi helyzetünkben kell vinni: szig, lakcím kártya, kiskönyv.
Ugyanazt mondta, ez a másik hölgy is, csak még kérdezett is előtte :D

Tavasziszél: az evéssel a héten nekem is gondom volt. Semmit nem kívántam, alig ettem és mindig éhes voltam. Most bevágtam egy nagy adag vadast :D végre jól laktam, fiamnak is tetszik a dolog :D

Egyébként, attól függetlenül, hogy én döglődöm ebben a melegben, babuci nagyon jól elvan. Igen aktív reggelente, délelőtt, délután, este. Éjjel csak akkor ficereg, ha nekem pisilni kell (mostanában nem érzem, ha kell csak időnként beülök) utána alszik. Nagyon édes :)

Ceyla: Jó a babakocsi.

Mi csak szeptemberbe tudunk elmenni a kocsiért :( egyszerűen nincs egy hétvége, hogy elautózhatnánk Tatabányára. Pedig onnan is jön néhány dolog a kocsin kívül. Mindegy...

Vaterán vettem egy olyan pelenkázó táskát, amibe 2 cumisüveget is berakhatok, és hidegen vagy melegen tartja. Iylen volt a barátnőmnek 13 évvel ezelőtt és sehol nem találtam.

Az ágyneműk is megjöttek :) olyan szépek :)

Meg még tutyi kell.
Anyutól meg kapunk csomagot: 6 rugi, 4 sapi, 7 zokni, 1 harisnya, 1 alvós hálózsák :)

Úgyhogy már nagyon rendben lesz a gyerek kelengyéje.

Kriszta
Kép
cherryke

Tavasziszel,
Nekem a Házassagi anyakönyvi kivonatot anyám kérte ki amikor valamihez kellett. :)

Cherryke,
Nekünk kelengyéből alig van valami meg. :(
Majd augusztusban akarok elmenni vásárolni anyóssal nagykerekbe, mert kapni valószínú nem kalunk senkitől semmit.

Szilvi
KépKép
ceyla

Cherryke!
Hajadonsági igazolást kérnek. Március 1-től kötelező!!!!!!!!
Kérdezz rá!

Nekem is úgy szólt a védőnő...

Kelengyém a következő: 3 rugdalozó, egy cumi!!!!! Szerintem én vagyok a legjobban lemaradva!!!! :oops:

Kép
mók

Mók. Nem kell. Anyakönyvi hivatalt hívtam, ezzel foglalkoznak. Mondta volna. Ha meg kell, marad az én nevemen. Így is egy csomó időt ott kell majd dekkolnunk, hogy sorra kerüljünk... Máshova nem fogok elmenni ilyen állapotban, és mégegyszer vissza. Nem csinálok belőle ügyet.

Kriszta
Kép
cherryke

Most megnéztem a neten. Szerintem pont, hogy mostantól nem kell. Régi dátumos írások vannak... utolsó 1 évvel ezelőtti.

Kriszta
Kép
cherryke

Ceyla,
nagyon jó a babakocsi! És milyen kicsire össze lehet csukni. Az enyém alig fér be a polo csomagtartójába, jó mondjuk az sem nagy. Ritkán vittem kocsival. Látom van leg magiced! :lol: Nekem is, de az enyém most a mosókonyhában áll. :cry:
Az emberek nagyon bunkók tudnak lenni, vagy inkább közönyösek?

Mók, a hajadonságit én is akartam kérdezni, de láttam, hogy Cherryke megkérdezte. Ott agyaltam felette, hogy mi akar lenni :lol: :lol: :lol:

Tegnap este fürdés után a csajnak mondom, hogy vegye fel a köntösét. Erre megszólal Nem mondom még egyszer! Olyan szövege van már néha - jó mondjuk ezt tőlem kölcsönözte, - de akkor is. :roll:

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

sziasztok!

Ceyla, mi a babakocsi márkája? Nem tudom mivenni, és már nem emlékszem, hol írtad. Jónak néz ki, és nekünk is maxi cosink van, szóval azt mi is rá tudnánk rakni. Nem tudod, milyen gyártmány, mármint milyem ország, mert ugye mi most külföldön vennénk.

Ha hazamegyünk, nekünk is kell mindenféle papír. Nekünk azt mondták mindenből egy fél évnél nem régebbi eredeti.

Meg a gyedem is lejár, szal azt is kell intézni. Mondjuk én kiveszem a szabiimat azt hiszem + a tgyás.

Én az alvással még egész jól elvagyok, mondjuk nálunk a lakás nem olyan vészes, meleg van, de ne döglünk azért meg. Csak az elalvás megy nehezen. Ma szegény Julcsi szenvedett a délutáni elalvással. Egy órába telt mire sikerült, pedig nem is hisztizett (mert néha szokott), csak próbálkozott, feküdt, forgolódott, dumált, de nem ment neki. Most meg szegényt majd kelthetem fel eg yóra után (ált kettőt alszik), mert akkor majd este sem lehet lelőni. Mondjuk itt is marha meleg van megint és azt mondják marad is.

Nálunk a mocorgás nem olyan gyakori, inkább este aktívkodik. De szerintem napközben azért sem érzem annyira, mert én is marha sokat mozgok Juli miatt.

Az én hasam nem túl nagy, Julival sem akarták elhinni a végefelé, hogy mindjárt szülök. Engem nem izgat ki mit mond, ez alkat kérdése.
Na vigyázzatok magatokra!
Edit

Kép
Kép
etus79

Kri, aranyos lehet Brigi :)
Nálunk is jókat mond Juli, mostanában, ha este kimegyünk a szobájából, mindig azt mondja: "Szó sem lehet róla kimenni!" :) Mert eddig a fotelben ücsörögtünk, de most próbálkozunk egy kicsit messzebb kerülni :)

Kép
Kép
etus79

Cherryke!
Mielött nekiindultam én is megkérdeztem telefonon is, és azt mondták kell.
Ezek szerint csak nálunk. Nem vitatom, örülj neki hogy nektek nem kell. És a közjegyző is ezzel kezdte..../ a hajadonságival/.
A lényeg hogy el van intézve!

Kép
mók

sziasztok csajok!

látom jó kis témákat dobtok fel, olvasgatok ám.

Rövid helyzetjelentés: múlt héten lekönyörögtem magamról a gipszet. Akkor volt fenn 4 hete, a doki 6 hetet mondott, de mégis megszánt és levette. de azt mondta, hogy még 2-3 hétig hordanom kell a gipszet és csak gyógytornára vehetem le. direkt úgy vágták le, hogy vissza tudjam fáslizni. Na most én persze, hogy nem hordom. majd hülye leszek, 40 fokban. Már voltam 2szer gyógytornán és kezd belé visszaszállni az élet, de annyira nevetségesen elsatnyult a kezem, hogy röhögnöm kell, ha ránézek. Gyógytornász szerint 8-10 hét, mire teljesen rendbe jön a kezem és ugyanúgy tudom hajlítgatni mint a másikat. egyelőre örülök, ha a villát a számhoz bírom emelni, de azért küzdök.

A baba jól van, állandóan mozog, sőt éjszaka egyfolytában "kötöget". ahhoz képest, hogy fiú :P de tényleg olyan, mintha kis pálcikákkal böködné az oldalam.

Mi ugye a 26. héten voltunk uh-n és akkor fejjel lefele volt a baba, remélem már így is marad, sajnos elfelejtettem erről megkérdezni a dokit.

Akik még nem pakolták össze a babakelengyét megnyugtatásul közlöm, hogy én még mindig semmit, de semmit nem vettem. Bár születésnapomra kaptam a családtól pár babaruhát... A lakásfelújítás jelentem elindult és már állnak a gyerekszoba falai!!

Szerdán voltunk a kórházban szülőszoba látogatáson és elég jó volt. szép tiszta szobák, légkondi, van bugyborékolós sarokkád, labda, apunak pihepuha franciaágy ha elfáradna (bár akkor kitekerem a nyakát ha aludni mer míg én szenvedek). elmondták, hogy ha megvan a baba, akkor hasra fektetik amíg a köldökzsinór pulzál, aztán apa elvághatja, aztán a csecsemős elviszi egy picit megmérni, megtisztítani, ilyesmi, oda apuci is mehet. ha ezzel megvannak, akkor apuci kezébe nyomják a babát és ő hozza vissza a szülőszobára, ahol ezalatt anyuci megszülte a méhlepényt és összevarrták ha kell. Aztán 2 órát hármasban együtt maradunk a szülőszobán, majd megyünk a kórterembe, ahol a baba non-stop benn lehet anyucival, ha erre van igény, de ha pihenni szeretne, akkor éjszakára elviszik. Szoptatás van, hozzátáplálás tilos és csak a gyermekorvos adhat rá utasítást ha nagyon komoly a baj (nincs tej és csökken a baba súlya). Szóval összességében elég jól hangzik, viszont ahogy a szülésznő elmondta a dolgokat elég világos lett számunkra, hogy gyakorlatilag a szülésznő az, aki folyamatosan ott van veled, a dokinak - ha nincs komplikáció- szinte alig van szerepe. Így arra jutottunk apucival, hogy nem kérjük fel külön a dokinkat, hogy fáradjon be ha szülök. A szülésznő azt mondta, hogy amint bekerül egy kismama, úgyis megpróbálják előkeríteni a saját orvosát, ha nincs, marad az ügyeletes. Én úgy érzem, hogy nem alakult ki köztünk a dokinkkal olyan viszony, hogy csak az ő kezébe adnám az életünk úgymond, szóval nekem jó lesz az ügyeletes is. Na és persze komoly esély van rá, hogy pont ő lesz benn akkor.

Láttam téma volt az emberek hozzáállása a kismamasághoz: az én helyzetem mondjuk elég speciális volt most kismamaként nyakig gipszben. mondanom sem kell, hogy a bkv-n minimum hárman pattantak fel, amikor felszálltam valami járműre és magamban mosolyogtam a komoly lesajnáló pillantásokon, hogy "hát ez meg milyen szerencsétlen kismamaként gipsszel 40 fokban". De szerencsére ennek vége, azóta is csak pozitív tapasztalatom van: bevásárlóközpontban ruhaboltban a kasszás szólt, hogy menjek előre (vagy hatan voltak előttem), tegnap a földhivatalban voltam tulajdoni lapért, ami általában minimum egy óra itt Pesten, erre a biztonsági őr(!) személyesen vezetett sorszám nélkül egy ablakhoz, meg a kasszához is, így 3 perc alatt megvolt a papír. A kórházban meg, amikor levették a gipszet nem viccelek, de kábé negyvenen voltak előttem. Én 10-re értem oda, a doki 8tól rendelt volna, de egy műtét miatt ő is pont 10-re ért csak le. Mondta az asszisztens, hogy órákat kell várnom, aztán mégis engem szólítottak elsőnek. Szóval csak pozitív élmények vannak és remélem ez így is marad.

Hasméret: nekem is mondták már okostojások (főleg férfiak, akiket ugyebár senki se kérdezett) hogy akkora a hasam, mintha ikreim lennének, merthogy nekik a feleségüknek amikor ennyi idős terhes volt, sokkal kisebb volt a hasa. NA ÉS, KIT ÉRDEKEL? . Amúgy szerintem teljesen átlagos méretű a hasam. Hülyékkel nem foglalkozom. Szerintem csinos vagyok és nagyon büszke a pocakomra :P Mindenkinek csak ezt a hozzáállást tudom javasolni.

Na jó hosszúra sikeredtem. remélem senkit sem untattam. Még annyit, hogy nagyon szuper a táblázat, érdekes mennyire kiegyenlített a fiú-lány arány.

Na még egy sor, aztán lelövöm magam ígérem: holnap lesz az első házassági évfordulónk és elmegyünk vacsizni a Rozmaring étterembe, ahol az esküvőnk volt. Holnapután meg pocaklakó névnapja :P

kitartás a meleghez, vigyázzatok magatokra!
Vendég

Szép napot!

Rövid leszek, mert most valahogy nagyon nem birok itt ülni! :-(
Elmentem a dokihoz feliratni gyogyszert. Meg meg is vizsgált, a folyás panaszomra hivatkoztam ami most se sok neki és állitolag a nem élettől is lehet sőt biztos. Erre én: árt a babának ezekszerint??? :shock: Mire ő ki is nevetett :-D Szoval semmi baj. Zárt a méhszáj lehet mindent ahogy eddig. Csak a gyogyszerrel az történt hogy megsült a kocsiba. Szeritetek azt még bevehetem? Most hamar beraktam hűtőbe.Majd 2 hét mulva megyek.
Amugy hasznos tanács lehet nektek is: 10-15 percenként előfordulhatnak fájások de ezeket nem szabad figyelembe venni, 35.-dik hétig csak az 5 perceset kell figyelni ne legyen mert akkor megállitják a szülést. De 35.dik után nem.( ezt csak azoknak irtam akiki nem tudják még) Szoval nem tudom ki irta nem kell ezekkel az ugynevezett josfájásokkal foglalkozni :-)

Kfmares: a tejberizs fagyival isteni lehet. Ey tésztasaláta receptet viszont elfogadnék :-) Pici poci miatt ne izélj. Még mindig jobb mintha bálna lennél :-) Én már ma nem kaptam magamra egybeszoknyát el is bőgtem magam. te még öltözhetsz legalább.

Lina: örülök a kezednek hogy jobban vagy. Babaruhák meg még ráérnek előbb legyetek tul a lakáson :-) Holnaphoz jo szorakozást!!!! Amugy tényleg nagy szerencséd van mostanában, tök jo :-)

Etus: ti külföldön éltek akkor több fajta papir kell? nem irigyellek :-( Sajnálom Julit, nekünk attika egész jol alszik ( kopp-kopp) Csak mi nem. Holnap megint ágyneműt kell huzni mert minden nap csupa viz alattunk.

Kri: ebből is láccik Brigi már nől :-) Egyre szebbeket fog mondani. Főleg ha ovis lesz.... Mi az a LEG MAGIC? Valami takaritócucc? :oops: Bunkóságról ne is beszéljünk énis többször tapasztalom, nemis megyek bele irhatnék egy ideig.

Cherryke: az anyakönyvi kivonatrol nem tudsz valamit? A házasságiról. Tényleg 3 hónál nem régebbi kell mindenhol? Soká megyek még vádőhöz jo lenne előbb tudni.látom kelengye ügyben alakulsz :-) Örülök aranyos anyud. Vadas :-D hmmmmm... imádom. Ki csinálja nálatok? Itt apu de már vagy ezer éve.

Mók: nem vagy lemaradvaaaaa!!!! Jocskán ráérsz hidd el :-) Szépen lassan ha ugy van kedved el mész beszerezni ezt azt, vagy meg ha a párod is otthon van együtt a legjobb.

Ceyla: nagyo szupi a babakocsi, jó a szine, ez is olyan unisex :-) És nagyon praktikus is, jo választás!

Tavasziszél: akkor szilvásvárad igaz megváltás ebben a melegben :-) Anna nem féltkeny nálatok? Hasika meg hadd nőjön.

Iceberg: nekem is van fiam mégis sokan hülyének néznek hasam miatt. Ugyértem hogy előbb szülök :-) Meg a fenét, mondom én. Hadd tujam már nem? :-)

Na menek, eszek egy kis gulyást, aztá meg jöhet a dinnye. Nemsokára jön a tulaj a lakbérért :-( Ezt utálom a legjobban!! Hétévégi program mi lesz? Kajci? Jók legyetek vigyu magatokra majd jelentkezem!

Jah és rendik vagytok hogy vigasztaltok a párom ügyében csak olyan hisztis lett. Ülve folliyk rola a viz és állandoan iizeg mozog mindenen stresszel, kapkod. Jo tudom ezek tünetek na de akkoris.... Remélem nem a kapcsolatunk és a gyerekek iszzák meg ennékj a levét. :-(

dinuci01

dinuci:naa most úgy megkívántam a gulyás levest!! :)
amúgy is leveses vagyok de most terhesen még jobban :)
mi sem vettünk meg még mindent!!babrucik még egyáltalán nincsenek meg,babakocsi van,babakád,pelenkázó,babahordozó,a kövi lépés a kiságy lesz utána meg rucik majd én.jaa és az apasági van meg! :)

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Kri,
Amióta babás lettem én sem mertem használni a legmagic-et. Igazából a doki a sétát kivéve az első 12 hétben mindentől eltiltott, pedig nem voltam veszélyeztetett vagy valami... Azóta néha az eliptikus trénert használom, az tuti nem terheli a hasfalat.

Etus,
Szerintem lehet külföldön is kapni:
http://www.abc-design.de/en/products/prams/mamba.html
Na ebben már a válasz is benne volt a kérdésedre. ABC design Mamba. A cabriofix maxicosi hordozó megy bele.

Lina,
Örülök, hogy neked pozitív élményeid vannak. :)
Nem írtál hosszan én jól szórakoztam.
Egyébként a férfiak mindig ilyen okosak, de szerintem semmire sem emlékeznek. :D
Hol van a rozmaring étterem?

Szilvi
KépKép
ceyla

Sziasztok!

Apinak úton Szarvas felé az ékszíj tropára ment Szekszárdnál, így hazajött korán , én körmössel gyorsan végeztem , majd irány Magyarhertelend, kis nyaralóba, talán itt tudunk aludni :)

Dinuci: tésztasali -> kifőzni tésztát (orsó vagy penne ami neked tetszik), amíg főn összevágtam sonkafelvágottat, saviubit, sajtot, ( lehet penészes is de azt hallottam az most nekünk nem jó api tette bele magának külön), lehet póréhagyma, vagy amit a gyomrod bír, majd kefír vagy joghurot összekeverni olyan salátás porral ami azt hiszem Knorr és azok közül a tavaszi fűszereset használtam, ami elvileg olajjal keverendő meg tettem még majonézt meg mustárt a trutyiba, majd tészta leszűr, összevágott cucc rá meg a lötyi és be a hűtőbe, hidegen isteni :) de lehet kukoricát bele meg ami embernek jólesik :)

Kiba meleg van, és kivételesen fehér kiflit mármint fehér lisztes kiflit ettem, most meg fáj a gyomrom :)

CSajok, ( Mók, Lina): nyugi, nekünk bababútor, babaágy, babakocsi és egy db babatakaró van :) uram szerint lesz leárazás TESCO-ban nyár végén, akkor majd elkocogok :) akkor talán 40 fok sem lesz :)

Lina: na végre, leugrott a gipsz :) csak tornászni vele és minden jó lesz :) , grat az egy éves éfrodulóhoz!

Ceyla: biztonsági őr meg jófej!!!!

kicsit lefekszek, mert gyomrom nem jó..... pussszka

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Mók. Szerintem önkormányzattól függ milyen papírokat fogadnak el.

Az a szurkálás tegnapelőtt kezdődött nekem. Nem bírtam felülni. Nem tudtam mi az. Aztán kis idő múlva elmült. Tegnap is volt és ma is.

Most voltunk dokinál UH-n. Fejjel lefelé van. Minden rendben. Ficergett megint.

Kedden megyek terhelésesre. 1 zsömle 2dl tej. Éhen halok mire végzek :D Nekem mindig alacsony volt a cukrom, lehet megeszek 2 zsömlét. Vagy 1 szendvicset.

Kriszta
Kép
cherryke

Dinuci!
Szerintem minden pasi hisztis amikor beteg. Az én párom csak vírust kapott,de olyan hisztit lerendezett hogy még hányt is+ akkor mentem vele ügyeletre, ahol mondták hogy magas a pulzusszáma. Nem csodálkoztam..... :roll:

Mi jövőhét csütörtökön megyünk 4d-re. Nagyon remélem hogy megmutatja a pofiját.Majd hozok képet.. :D

Cherryke!
Örülök hogy minden rendben. Én mindíg máshol érzem rugdosni, és a védőnéni is kergeti a szívhang miatt. A párom szerint nem pocakom van, hanem "hotelszoba", és a melleim az "élelmiszer raktárak". :lol:
Tehát van még helye bőven forgolódni. Jó hogy a terheléses cukrot így csinálják...Kellemesebb!!!

Kép
mók

Sziasztok!
Meg vagyok,csak folyton kint a kertben...

Dinuci:kérdezted:igen,én belemegyek teljesen a vízbe,úszom,meg pancsizom,nagyon "béka" vagyok,azt hiszem,nem is bírnám nélküle.....

Mók:mi még csak kaptunk rucikat,és semmit sem vettünk,úgyhogy ne izgulj,SEHOL NEM VAGYUNK MÉG mi sem... :oops: :)

Hát,én szeretem a meleget,de néha már nekem is sok.

Babó rúgdos,a terheléses cukrom 6,0 lett,és zárva a méhszáj.28-án 4 D,rá két hétre doki,el leszek.Ma azt álmodtam,hogy nagyon nagy volt a hasam,és nagyon nehéz volt már,hát,nem tudom,milyen lesz.Nagyon meglepődtem két napja,mert Anyum mérlege szerint eddig 4,5 kg-t híztam összesen.Nem nagyon akarom elhinni...

Meg vannak az esküvői képek,majd megpróbálok a közösre feletenni.Vigyázzatok Magatokra a nagy melegben!!

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

Lina:csak most olvastam:Ti is a Rozmaringban tartottátok az esküvőt??Mi is!!! :D

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

Jó reggelt!

Dinuci
Hamar rendbejön majd a párod a gyógyszertől!
Barátnőmet kezelték... és már legalább 10 éve panaszmentes... nem is kell gyógyszert szednie... kezelés után született meg a 3 gyereke :lol:
Has: nekemis mindig azt hiszik, hogy napokon belül szülni fogok...

Terheléses cukor
Én úgy tudom, hogy a zsemle+tej változat NEM terheléses, csak simán étkezés utáni cukorszintet mutat (ami lehet normál tartományban, még akkor is, ha a rendes terheléses jelez már)...

Anyakönyv
Nem a kórháznak kell, hanem az anyakönyvi hivatalnak... :wink:
Nálunk, aki Debrecenben esküdött, nem is kell kérni anyakönyvi kivonatot a baba anyakönyvezéséhez!

Klíma
Nálunk a padló-és falfütéses csövekben most hidegvíz kering és az hűti a lakást. Sokkal jobb, mint a klíma... nincs az, hogy egy-egy sávban fúj nagyon hideget...

Ceyla
Jól néz ki a kocsi, a kád!

Cherryke
Gyűlik szépen nálad is a babaholmi :lol:

Kri
Brigi szövege :lol: :lol: :lol: :lol:

Lina
Kitartást a gyógytornához!
Sok-sok hosszú, boldog évet kívánok nektek!

Ma barátokka és egy csapat gyerekkel megyünk az élményfürdőbe :lol: :lol: :lol: (csúszdázni nem fogok :? )
Vendég

Dinuci: en ugy erzem most nincs kulso jele a feltekenysegnek . Minden nap jon megeteti Florat( barmi ami a kezeben van etel odatartja a hasamhoz es mondja nyamm nyamm)meg neha oda is teszi a kezet ha rugdos...Sokmindent persze nem ert a dologbol, igy mond olyanokat szedjuk ki most Florat, meg nekem is van Floram a pocakomban...de ugy tunik most a harag kimult ami az elejen volt( gondolom ez koszonheto annak is hogy mar nem ugy elem a napjaimat mint egy himes tojas, es ezert nem erzi hogy hatterbe szorul)

Gulyasleves bogracsban volt a kirandulason es iszonyat finom volt( buszke voltam magamra, mert ok hogy a ferjem mindig agyon dicser miatta de most a tobbiek is azt mondtak)

En ma rantott tokot csinalok.

Cherryke: jo hogy minden ok! Es hogy mar be is fordult! Szuper!

Kelengye: nekunk ruha teren szinte minden megvan( ertheo hisz Annarol minden maradt) csak meleg pulcsi es valami vekonyabb overall kell majd.
Amit meg vennem kell: kis takaro( azt nincs szivem Annatol elvenni, mert meg hasznalja), pelus, a patikai szerek asszem ennyi( agya , szekrenye nem lesz:( )

De megeri tenyleg a learazasokat megvarni, ez meg nem az utolso hullam, bar a tescoban mar vannak ajo arak, es szuper minoseguek a gyerek ruhak!
En cumisuvegete neten rendeltem( nekunk nem avent lesz, csak egy probakepp, mert Annanal nem valt be) hanem kezdetekre Tomme tipee van, aztan lehet megint atterunk a MAM-ra nekunk az jott be, cumibol is.
Mellszivom most Medlea gepi reszt elvileg kapok hozza kolcson.
Kocsi megvan, mozes, hordozo kolcson lesz. Masba meg nem gondolkodok.

Kata: nekme is ugyan ezt mondtak a laborban hogy a zsemles az nem terheles hanem nem ehgyomri.
De mas is a tartomanya amihez merten nezik.
NEkem is ilyen volt most es jo lett, de az ehgyomri is, igy azt hiszem nem nyaggatnak ezzel tovabb:)
Szoval meg akar kadban vajudas is szoba johet:)))
Jo elmeny furdozest!
En is ilyent terveztem volna a hetvegere de rajottem nem birnam a tomeget. Igy csak agyalok es agyalok hova menjunk.
Vizbe ugyse mennek be csak a hus levego vonz a vizhez!

KépKép
tavasziszel

Tavasziszél.
Nem fordult be :D csak épp úgy helyezkedett amikor UH-n néztük. Azóta már annyi mindenhol volt :D

Kriszta
Kép
cherryke

Lina,
örülök, hogy lekerült a gipsz. Nemsokára meglesz Frici baba és azt hiszem szépen megedzi majd a kezedet is. :lol: :lol: :lol: A szülésznőről én is hasonlóan gondolkodom. Ezért is lesz most csak szülésznő és doki nem. Legalábbis így tervezzük. Boldog házassági évfordulót!

Dinuci,
a leg magic egy kondigép, a tv-ben reklámozzák. Meg lehet tőle halni de jó.

Ceyla,
babásan én sem mertem.

Sissy,
kerestem a képeket, majd írj ha feltöltötted ám!

Kata,
azt akkor meg főleg nem értem, hogy az anyakönyvi hivatalnak miért kell házassági anyakönyvi. A kórházban a BB-nél csak kiírták az adatokat - és vissza is adták. A szülésznőm mondta is, hogy figyeljek, hogy mindent visszakapjak amit odaadtam.

Tavasziszél,
én is nagyon szeretem a tescos ruhákat. De ha nincsenek leárazva elég drágák. Sajnos.

Holnap elvileg megyünk a Balcsira, remélem azért még jó idő lesz. Ma sajnos a férjem dolgozik, így maradt a vasárnap.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Kri. Attól függ mi a jó idő. Nekem ez nem az. Sehova nem mennék. Állítólag kedden jön egy "lehülés". Márcsak 30 fok lesz...

A lakásban a hőmérő már 32 fokon van. Ilyenkor mit csinálsz egy kisbabával? Akik most szülnek... nem irigylem őket. Jó ez az október...

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok!

Látom mindenkit elnyomott a meleg, vagy csak mindenki nagyon elfoglalt.....
Nálunk minden ok, a meleg ellenére babókám ma elemében van, nagyon mocorog egész nap.
Egyre nehezebben viselem én is a meleget, már jó lenne valami enyhülés. :x A lábfejem napok óta puffos, és még reggel se jobb mint este??!!! :shock:
Nálatok ez hogy van, már aki vizesedik!!???
Ma a fejem fájt, remélem az időváltozást jelezte.

Kép
mók

Mük. Az én babum is nagyon aktív. A dokitól megkérdeztem, és mondta, őket nem nem zavarja a meleg, mert odabent mindig az a hőmérséklet. Ha csak ki nem fekszünk a napra.
Lábfejem nekem is dagad... Amikor levettem a cipőmet, olyan volt a lábfejem, mintha párnás lenne és az ujjaim szalonna darabkák lennének :D
Amúgy meg a papucs kicsit keskenyebb lett....

Azért vagyok fent ilyen korán, mert megmozdult a függöny 1 hét után :D és levegőt éreztem. Mindent kinyitottam és kiültem a kutyához. Nyugat felől jön egy vihar...

http://www.idokep.hu/?oldal=idokep

itt lájátok az éppen aktuális időjárást...

Kriszta
Kép
cherryke

Na végre emberi idő van. A lakásban 26 fok lett. Nálunk kint 23 fok van.

Kriszta
Kép
cherryke

Szép jó reggelt!

Ma korán benézek, mert isteni idő van addig hamar nekiállok főzni is :-)Babám olyanokat nyomkod reggel óta..... Biztos most ő is jobban érzi magát :D
Menü zöldbableves, rántotthusi meg pertezselymes ujkrumpli lesz.Ti mit főztök?
Párom meg autot vaxol attikával ugyhogy most van egy kis nyugi is.Ma nem megyünk sehová, tegnap egész délután csaviztunk elég is volt ennyi.Olyan jol lehűlt a levegő hogy öröm érezni :-) Nálatok is jobbra fordult a hőmérséklet? Viszont jövő héten megint kánikula keddtől. :-(

Cherryke: akkor az a vihar felőlünk érkezett :-) Énis már 4 kor fennt voltam gondoltam irok ide, de aztán sikerült a viszaalvás picit.
Lábfejre probáld ki a sima lábápoló krémet nekem Sana van ilyen mentolos, de ugy ahogy beválik.Amugy örülök hogy minden ok a babuval!!

Mók: bevált a a kivánságod, megenyült az idő :D Itt is rekkenő meleg volt, állandoan megy a ventillátor köhög is töle az egész család, de mást mit lehet?! :roll: Lábadat polcold fel egy picikét meg kenegesd be. Ha otthon a párod inább kérd meg őt sztem sokkal jobban esik :-D

Kri: szóval kondigép :-) De most nem használod vagy igen ? Ugy hallottam bizonyos dolgokat lehet is babásan is. Hát remélem jo idő lesz még a balaton fele... Meleged már biztos nem lesz de most ez a jó!

Tavasziszél: rántott tök :-) nyami. Énis csináltam egyik nap cukkinit. babaruciba szerencsés vagy nagyon! Fel tudsz mindent használni a kispicurnál. Tömeg: atól nekem is helótom van, de ugy alapba is.

Sissy: akkor menyugodtam, hogy nem csak én éltem kétéltű életet mult héten :-D Imádom a vizet nem tudom kihagyni. De eddig nincs semmi fertőzésre utaló jelem... Mentek majd még strandolni? kert az jó lehet még a melegben is ha van napernyő és hintaágy, vagy valami ilyesmi :-D Kerti munka az nem épp jo ilyen melegben :-(

Kfmares: köszi a receptet! Ki fogom probálni amint lesz kedvem :-) Ma is nehezemre esik a főzés.

Kata: remélem hogy ugy lesz ahogy mondod! Az orvois is ezt mondta csak éppen azt a tényt felejtette el közölni hogy meg is lehet ebből gyogyulni teljesen. Remélem jol sikerült az élményfürdőzés :-)

Pocakképek? Készitettetek mostanában?

Nah megyek elkezdek főzni mert megint ha meleg lesz akkor már hisztis leszek az ilyesmihez. Majd délután lehet benézek.

dinuci01

itt is lehult:)))))))))))))))))))))))))))))))
a lakas ugyan meg nem a legjobb de minden tarva nyitva igy hatha ejjel aludni is fogok:) Ugyanis kezdek egy zombira hasonlitani.

akiknek meg rucik kellenek eszembe jutott: teszvesz vatera, baba oldalk, olyan szepek vannak par szaz forintert. de tenyleg!
kb 6-8 honapos korukig azert kis esellyel "teszik tonkre" a ruhakat, es pikk pakk kinovik, es vannak azert akik csak vadi ujba oltoztetik a gyerkocot. szovla megeri szetnezni. hazhoz jon, es ha tobbet vesz az ember egy eladotol a posta is jol jon ki.
en rengeteg mindent ott probalok beszerezni mert orult sokat lehet igy sporolni.

KépKép
tavasziszel

Én is vaterázok. De még ami új kell is, pl. pléd, ágynemű, stb. azokat is picit olcsóbban meg lehet venni. Mondjuk a posta nagyon drága, de ha az embernek nincs ideje elmenni vásárolgatni...

Állandóan éhes vagyok. Nem tudom mit ennék. Nem főzök ma. Lehet csak tésztát, van itthon dió, mák. Én inkább diós vagyok, abban van fólsav is :D

Kriszta
Kép
cherryke

Jó estét mindenkinek!

Látom az enyhe idővel mindenkit el lehetett csábítani a gép mellől! :lol:
Azért ez így jobb, bár a lábfejem puffos még mindíg.
Reggel megint labor, és 2 órás művelet..... :?

Remélem azért írtok, hogy kivel mi volt hétvégén.

Kép
mók

Sziasztok!

Nekünk jól telt a hétvége, sokat agyaltunk a lakásfelújításon, rajzolgattunk, tervezgettünk. Hát ez a hátránya, ha két építőmérnök él együtt :-)

Az évfordulós vacsi a Rozmaringban jó volt, szerencsére akkor már jött a front és finom kis szellő fújt a teraszon. Valak kérdezte, hol van: Budán, a III. kerületben a Duna-parton. Azt nem mondanám, hogy romantikus lett volna, mert tervrajzokkal mentünk és a fürdőszobát beszéltük át az este folyamán, de legalább jelképesen megemlékeztünk magunkról.

A karom egyre jobban van, az étteremből már én vezettem haza a kocsit, így apa ihatott sört.

Most a héten csomó elintéznivalóm lesz, mert csütörtökön megyünk Ausztriába hosszú hétvégére kutyástul és eszünkbe jutott, hogy a kutyának kell útlevél! Meg ügyintézek a felújítással kapcsolatban (engedélyek kérése) és szerintem elslattyogok a polg hivatalba is a házassági kivonatért ha kellemes marad az idő.

Mellékelek szombati házassági évfordulós pocakfotót, apának nagyon tetszettem :-) Kép Kép

na megyek kutyát sétáltatni, jók legyetek
Vendég

Sziasztok!!

Elnézést a zavarásért.de hátha valakit érdekel.

Eladó Kislánynak való babruhák.Nagyon szép állapotban vannak.
Badyk 200 ft/db
Rugik 300-500 ft/db
Őszi kezes-lábas 600 ft
Kispulcsik(őszi-téli) 500 ft/db
Kisnacik 300 ft/db

Írjatok,többit priviben megbeszéljük.
csucsu99
Budapest

Semmi nem volt a hétvégén. Én döglődtem, a babuci nagyon élt :D
Időnként olyanokat szúrt és taposott, de élvezem. Milyen furcsa, hogy olyan fájdalmat tud okozni és mégis nevetek rajta :D
Párom Burgerlandban volt, szombat délbe mentek és tegnap délután jöttek haza. Aztán elugrottunk vásárolni, összedobtunk egy "estebédet", kutyáztunk és vége lett a napnak.
Még jó, hogy így elvagyok egyedül. Mostanában nem sok hétvégénk lesz együtt. Nem baj, ha meglesz babuci, már nem leszek egyedül :) Legalább nem neveli majd a hülyeségre a gyereket :D

Kriszta
Kép
cherryke

Lina, neked is ilyen pocid van, hogy hátulról nem is látszik, hogy babát vársz... Bár hátulról nem látlak... :D de nekem is ilyen szemből :D

A pocakomon kívül csak a combom felül vastagodott egy kicsit... de kell az erős oszlop, hogy megtartsa a pocakot :D

Kriszta
Kép
cherryke

Ezeket vettem a vaterán. A ruhacsomagot anyutól kaptuk.
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kriszta
Kép
cherryke

Sziaszstok!

Jaj, lehülés, fúj a szél, el sem hiszem :) persze kis GErgőm meg úgy mocorog hogy csak na!

Lina: nagyon dögös szép kismama vagy!!! Párodnak nem csoda hogy tetszik :) :)

Dinuci: párod kedve jobb már??

Sissy: 4,5 kg, de jó lenne, de nekem már megvan a 6 is ha nem több :oops:

Mók: de édes párod "beszólása"----> én csak keltetőgép és gazdatest vagyok :)

Cherry: jók a cuccok nagyon a vateráról!

tegnapi pocak kép meg szombati esküvős

Kép

Kép

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Mares. Neked is szépen elkezdett nőni a pocakod :)

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok!

Lina, Mares, szépek a pocakok!

Rám most már jobban jönnek a kilók. Már 5-6-nál tartok, pedid a 16.hétig nem is híztam semmit. Pedig szerintem nem eszem többet.

Nálunk is lehült a hétvégén, de most már megint hét ágra süt a nap. Megyünk is délután strandolni, de most nagy csapattal, mert itt vannak anyósomék, meg meg a 13 éves sógorom :)

Vasárnap meg kirándulni voltunk. Egész sokat mentünk, és tök jól bírtam. Olyan gyönyörű volt a kilátás, hogy el sem hittem. Kb 2000 méteren voltunk.

Én holnap megyek cukorra, és hát most én sem várom valami nagyon, mert reggelente mindig olyan de olyan éhes vagyok. És itt 3-szor veszik le a vért. DE hát csak túlélem :) Viszont a csütörtököt már várom, mert akkor meg UH, és már olyan rég láttam babókát.
Szép napot mindenkinek!
Edit

Kép
Kép
etus79

az az 5-6 kg teljesen normális... én a 12. hétre felszedtem 3 kg-ot, az émelygés elleni eszegetés miatt. Azóta + 2,5kg-nál tartok. A védőnő azt mondta teljesen normális. Amúgy tényleg csak a pocakom nőtt meg és a combim egy kicsit felül. A bugyik jók rám, és amikor 63kg voltam, hát ezeket a bugyikat nem tudtam hordani :D most 62,5 vagyok és simán jó. A fenekem nem nőtt :D

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok!
Ennyi csinos kismamit egy helyen! :)
Tényleg nagyon ügyik vagytok.
Képzeljétek, elindult a klíma otthon. Most hogy már lehűlt a levegő, jellemző. Na mindegy, lényeg, hogy most működik.
Hétvégén festettünk egy zöld dombot a gyerekszoba falára. Még gondolkodom azon, hogy hagyom-e az alap színt vagy átfestem kékes fehérre az egészet, most egyenlőre festek rá egy ábrát, majd, csak még festéket kell vennem. Két hét múlva jön a bútor addigra be kellene fejezni a kreatívkodást.
Az egyik ismerősömről most tudtam meg, hogy pozitívat tesztelt! Annyira örülök neki, már vagy 2 éve próbálkoznak és már két inszemen túl volt amikor a csaj külön kérte, hogy csináljanak neki IR-re tesztet és nem lett jó az eredmény. Most volt az első hónap, hogy elkezdte rá szerni a gyógyszert és azonnal teherbe esett spontán. Annyira örülök!

Szilvi
KépKép
ceyla

Sziaszotok,

a Balcsi elmaradt hétvégén, de legalább visszahűlt a lakás. Már nagyon elviselhetetlen volt bent a meleg. Most emberibb a 23 fok. :lol:

Jók nagyon a képek, csinik vagytok Csajok!

A cukorhoz kitartást.

Jövő hét kedden megyek 30 hetes uh-ra sztk-ra. Kértem a háziorvostól útiköltség papírt és simán adott autóra is. Már kérhettem volna korábban is, de úgy tudtam csak buszra lehet. Mivel Fehérvárra kell mennem kb 80 km oda-vissza. Kíváncsi leszek, hogy mos majd mit mondanak a nemére. Remélem normális lesz a doki.

Tegnap mivel visszahűlt a levegő elkezdtem megpucolni az ablakokat. Inkább most csináltam meg mint ősszel nagyobb hassal. :lol: Bár még nem végeztem, szépen lassan haladok, de ma már biztos befejezem. Legalábbis így terveztem.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Sziasztok!

Mares, Lina!!
Csinossak vagytok! :D

Kri!
Nagyon fura hogy egy két kismamink 30 hetes ma-holnap!!!! :roll:

Nálunk 4d csütörtökön lesz, me reggel megint laborban voltam,és szerdán cukros doki a sote-n.
Hát nem mondom hogy nem vagyok beto..a! Remélem a diéta által jobb eredményeket kapunk, mert nem szeretnék inzulinozni.....

Kép
mók

Mók,
Én pl. pénteken leszek 30 hetes! :) Már alig várom.
Ne aggódj, tuti jobb eredményed lesz!
A 4d-ről pedig kérünk majd képeket ám!

Szilvi
KépKép
ceyla

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?