A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Alex itt alszik rajtam kendőben. Hátha kibírja, amíg leírom a tegnapit...

Szóval bementem a céghez leadni egy papírt, meg bemutatni Alexet. Busszal mentünk, mert Hanna szeret buszozni és igazából 1 busz és 1 villamossal kell csak menni. Kb 1 óra az út.
Odafele tök flottul ment minden. Hanna jót buszozott, tetszett neki a kombinó (eddig csak babakocsis korában látta) Bent kaptunk ajándékot, Hanna ezután persze rögtön le akart lépni :D Az én lányom :D:D
Aztán meghívtam egy Mekire Shrekkes ajándékkal. :D és elindultunk visszafele. Sajnos nem a közvetlen járatunk volt, igy az 55 helyett csak az 54esre tudtam felszállni, aminek a végállomása Imre központban van, így a Méta utcánál leszálltam, mert ott jó nagy árnyék van, hogy megvárom a gyáli buszt. Szerencsétlenségemre 89es jött, ami nem felénk megy, így arról tuti le kell majd szállni Gyál felsőn. Közben Alex szomjas lett. Az ülésnél tűzött a nap, oda nem akartam menni szoptatni, állva meg az utcán nem tudok. Még jó, hogy mindig van nálam víz cumis üvegben neki (az extra melegre való tekintettel) és abból kapott a megállóban és a buszon is. Közben hívott Ádi,h ogy hazaért a munkanélküli hivatalból. Mondtam neki, hogy akkor jöjjön már el értünk valameddig, mert Alex nyügi. Igy Pestszentimre utáni első megállóban akartam leszállni. Előttünk ment egy pasi. Ugye engedem le Hannát, amikor a buszos nekiáll csöngetni, mondom, jó nem baj, csak megvár. Erre, amikor Hanna az alsó lépcsőn állt, a bunkó parasztja elkezdte becsukni az ajtót. Hanna leesett a földre, engem meg elkezdett összenyomni az ajtó, persze rajtam Alexal... Amikor Hanna kiesett, kinyitotta az ajtót, ez mentett meg minket. Az a bunkó le se szállt a buszról. Csak akkor nyitotta ki az első ajtót, amikor oda mentem ordítani. Minden porcikámban reszkettem. Hanna sirt. A pasi, aki előttünk szállt le segített neki, mert ugye Alex-al ilyenkor le se tudok hajolni. Ordítok azzal a fasszal, de csak annyit mond, hogy nyugodjak le, meg hogy lett-e valami baja a gyereknek. Ordítom, hogy adja meg a számát, mert úgy feljelentem,h ogy a lába nem éri a földet, erre volt még képe előre mutatni, hogy ott a rendszáma... hát, én azt hittem megfojtom. Közben megérkezett Ádi, én meg megpróbáltam leguggolni Hannához,de valszeg ráugrottam a bokámra, és ráestem a seggemre.... komolyan sírhatnékom volt. Akkor ért oda Ádi, mondtam neki mi történt és utána száguldott (rémlem nem kaptak le minket), de mondtam neki, hogy hagyja... persze nem hagyta. Minket kirakott és a végállomáshoz ment és megállította a buszt, és kiszedett egy adag bocsánat kérést az emberből, meg a számát... Komolyan... De legalább nem bántotta. olyan lila fejjel ment el, hogy azt hittem megveri :D

Én annyira ideges voltam egész délután, hogy Alex nem bírt aludni... Cumival aludt el végül, ami nálunk irtózatosan ritka...

ha ma eljutok oda, megírom a panaszomat. Tuti kártértisét fogok kérni...

Eszter
Kép
Kép
vok

Luna,
Ez elég bő, remélem :D:D

Na, és a másik.. ugye alig aludt Alex, de nem bírtam a kendőben sem sokáig, mert baromira fájt a bokám. Igy olyan sokat szenvedett és ettől sokat szopizott, aminek ugye az lett vége, hogy megfájdult a hasa is... homeók elő, még szerencse, hogy volt felforralt és lehűtött vizem... Éjjel is sűrűbben kelt és nehezebben aludt vissza, mint szokott...

Ma reggel meg bolhát találtam Bigyóban, így a délutáni program stornó és lakás takarítás lesz helyette...

Eszter
Kép
Kép
vok

Hat klassz :( Velem 'csak' azt jatszotta el egy trolivezeto meg Mancinal, hogy rohanok a trolihoz, vele szembol es het vegen, tehat latott is es meg csak forgalom sem volt... olyan 4-5 meterre lehettem meg, mikor becsukta az ajtokat, hogy o indul... en meg a tok nagy (olyan 7-8 hos) pocakkal rohanok... es utana ahogy kiallt a megallobol rogton ott a piros lampa, pirosat is kapott, kopogok neki, hogy ugyanmar (hetvegen tok ritkan jarnak, es hat szinte elertem rohanva mint a bolond) erre ram sem nez, csak all es varja, hogy zold legyen majd tovalibbent....

luna6

Ma vagyunk idehaza eloszor magunkban, marmint en meg az aprobbnep. Es ma ki is jut rogton a kesobbre varhato napi rutinbol, gyakorolhatok. Este 6.30 gyerekdoki... nalam a kocsi, szoval oda nekem kell bemennem a varosba. a bemenes meg oke is, vezetni tudok... nade ugye elotte bebicseket osszekesziteni es lecigolni es bekotni, na ilyet meg nem csinaltam. Es meg nem vagyok tul jo az idoben indulashoz...
arra jutottam, hogy az ember vagy igeny szerint szoptat/etet, vagy napirendje van. A ketto nem fer meg tul jol egymas mellett, valamelyik tuti serul ha egyszerre probalkozunk :)
szoval elindulast idoziteni kell... de Mancimat meghivta egy osztalytars nagyija magahoz jatszani az osztalytarssal, vigyem oda a gyereket ebed utan. Kerdeztem embert, hogy az o portugal fejenek mit jelent az ebed utan, mert nekem ez igy eleg tag fogalom :) Szoval vigyem ketto korul... hat majd igyexem, csak ugye megint kerdeses a legeny halmazallapota, es ujabb kanyar amikor autosulesbe be, lecipel bekot.... es akkor meg itt a feladat is, hogy a kocsi a garazsban,,, ki kell hoznom, oda akkor vinnem kell a gyerekeket is. Eddig oke, de errol meg eszembe jutott, hogy mi lesz ha majd esik es igy kell mennem a kocsiert, bebit leteszem a szakado esoben a nyilt szinen? fogalmam nincs rola :D csak most gondolok bele mennyi mindent 'be kell jaratni' hogy egyaltalan a lakast el tudjam hagyni.
Asszem Jenny az aki azt tervezte, hogy hordozoban hozza viszi emeleteken at a gyereket fel es le...hat en tovabbra sem birom el, illetve dehogynem, csak napi rutinnak ez nekem sok, nagyon nehez a fogasa miatt, es naprol napra csak nehezebb ugye :)

na jol kimonologizaltam magam :)

luna6

Jaj, Lányok, látom mindenkinél milyen dolgok történnek.

Nanetto, Geo, úgy sajnálom.

Vok, atya ég! Hát jelentsd is fel, ha úgy megkönnyebbülsz. Büdös bunkója!

Luna, akkor hajrá a mai naphoz! :)

Hát nálunk mikor írtam, megkezdődött az esti menet. Majd' 3 órán át tartott. Aztán extra hamar, 3-kor kelt Léni, és 6-ig!!! nyűglődés. Aztán kelt megint 3,5 óra múlva. Az új tápit eszi, de halljátok, a tegnapi adagja 385 (nagy buktával) és most is 60-80-akat eszik, mint aki visszafele fejlődik. :( Remélem, azért alakul a helyzet. Ugye jól tudom, hogy a tápszerváltás nem olyan könnyű mulatság nekik?
A krém, - bár szteroidos, ami felett muszáj szemet hunyni, mert azt mondták, más már nem segítene, - csodaszuper. Már 2 kenés után óriási a változás.

Kép

Kép
***csilla***

Én is sírtam ma, babával együtt zokogtunk. Már úgy érzem, nem bírom, olyan fáradt és tanácstalan és elkeseredett vagyok. Eddig legalább a nappalok nyugisak voltak, most már azok sem. Azért az esti 3-5 órás állandó őrületek kiveszik az energiámat és ugye nem tudok segíteni sem és persze sokszor úgy érzem, nem is tudom, mi a baj.

Amúgy azt honnan tudja egy baba, hogy az esti etetés az az esti etetés? Léni megeszi a nap utolsó kajáját, böfizik és szinte azonnal elkezdi az ordítást. Ez hogy lehetséges??? Számomra rejtély?
És mondanom sem kell, a Suttogó sem használ semmit. Kb. 2-3 napig működött (este akkor sem), aztán vége. Remélem, csak az emésztőrendszeri dolgok miatt van és hamarosan minden a régi lesz és megtanulunk majd este is szépen elaludni.

Csatolok két telefonnal készült, elég gagyi minőségű képet, hogy milyen a nyaka. Bár az a repedezés nem is látszik itt.

Kép
Kép

Kép

Kép
***csilla***

És még egy-két képecske, szintén telefonról. Egyet kivéve a szemészetes várakozások alatt készültek.

Kép Kép Kép Kép Kép

Kép

Kép
***csilla***

Sziasztok,

Látom mindenki küszködik valamivel :roll: .

Nanetto, sajnálom, hogy még mindig küzdötök :( , de most már akkor legalább van magyarázat a dologra. Reméljük Eszti nem utasítja el teljesen a cicit!

Geo, sajnállak téged is! Most gondolom még nehezebb és még jobban magad alatt vagy, hogy András már nincs otthon és az egésszel neked egyedül kell megküzdened.
Hogy hogy lehet kibírni, hogy állandóan egyedül vagy? Pokoli, én pl egyik napról a másikra élek. Minden reggel felkeléstől számolom vissza az órákat, az etetéseket, hogy mikor lesz már este 10 amikor Nikos jön haza.

Vok, a rohadt dög!! :twisted: :twisted: Én tuti nem hagynám annyiban a dolgot! Szóval akkor ti is buszoztatok már?? És nem csak 1-2 megállót? Hát azt hiszem a jövő héttől én is fogok, mert ez így nem állapot! A kocsit majd mindig letakarom egy pelussal amíg a buszon vagyunk. Elvégre pénteken már 9 hetesek leszünk!

Luna, neked legalább van kocsid és így szabadabban tudsz mozogni! Az egyedül közlekedésbe meg gyorsan belejössz majd!

Csilla, remélem ez a tápszer beválik majd nektek és tök jó hogy Léni arca ilyen gyorsan elkezdett javulni!

Eszter a fiúk nagyon aranyosak és nem is óriásbaba Beni! Szerintem pont jóhúsban van :)

Detti, Szende nagyon szép kislány, mekkora szemei vannak! És én nem igazán látok kivetnivalót rajtad! Toka??? Te azt hol látod, mert én sehol!

Tatim, nekünk szerencsénk van eddig, Zoe nagyon szeret sétálni és babakocsizni! Remélem így is marad, mert ebben a dög melegben én magamra nem kötöm szegényt a kenguruban, hogy még jobban megfőljünk.

Mi ma vagyunk 2 hónaposak!! Milyen gyorsan telik az idő!
Holnap kapjuk meg az első oltást, Pentavac a neve, ismeri valaki?
Diftéria, tetanusz, B típusú infulenza meg még valami ellen van, amit nem értek. Azt írja a szokásos mellékhatások kb. 48 órán belül kijönnek.
Tudom, hogy utána lehet hőemelkedése, láza, piros-duzzadt lehet az oltás helye, meg egy-két napig lehet, hogy nem lesz olyan étvágya. Az esetleges mellékhatások hány órával az oltás után jelentkeznek legkorábban?

Ti hogy méritek a babák lázát? Nekünk van digitális normálhőmérőnk és van egy digitális cumihőmérőnk is. Melyik a jobb? Hónaaljban, szájban vagy fenékben méritek??? :roll:
Vendég

Naaagyon edi ez a csajszi! A nyaka viszont szegenynek tenyleg jo ronda :(
Az esti musorozas belejuk van programozva. A nem hasfajos bebik is szoktak este furdes korul balhezni, csak nem hisztek nekem :) Elfaradnak akkorra...persze a hasfajast is szoktak akkora idoziteni, de idovel ezek az esti balhek el szoktak mulni emlekeim szerint :)

luna6

Vik, nekem pont tegnap mondta a védőnő, hogy úgy van, hogy egyik alkalommal jól viselik az oltást, a következőnél nem. Tehát ha most minden oké lesz, semmi nyűgösködés, láz, a következőnél várható. Legalábbis a tapasztalat az, hogy így működik.
Érdemes amúgy most nézni egy alaphőt, hogy tudd, ehhez képest mennyi lesz az oltás után. Plusz rögtön lehet adni egy lázcsillapító kúpot, mikor hazaértek.

Én már előre tartok a 2-i két oltástól.

Luna, hát úgy legyen, hogy kinövik, csak nehogy 8 éves korára. :) Nálunk fürdéskor és délután alapjáraton semmi baj nincsen, ahogy írtam is, az esti evés utáni pillanatban indul a műsorozás. De hogy hosszú órákon keresztül, hát az azért embert próbáló.

Ja, és megemeltük az ágyat.

Kép

Kép
***csilla***

Sziasztok!

Nincs véletlenül valami front, hogy minden baba nyűgös?
Az éjjel nekünk is borzalmas volt. Már kezdte este, a fürdetés után, aztán éjjel 1/4 3-5-ig üvöltött. Többet nem adok neki Gripe Watert, mert ahogy észrevettem, utána fáj neki nagyon. Talán valami összetevő nem tetszik neki.

Sajnálom Geo, Nanetto a szopis gondokat! Na, ha nekünk még azzal is baj lenne a hasfájás mellett, én is gondolkodnék rajta, kiugorjak-e az ablakon.

Vok, jelentsd is fel azt a szemét paraszt bunkót!!!!!!!!
Milyen emberek vannak...Komolyan mondom, ebben a világban már a pénztárosok, nővérek és buszsofőrök képzelik magukról, hogy istenek.

Ja, a hordozóban le és fel cipelésről....mikor Apával megyünk sétálni, megoldható, de egyedül én sem bírom el. Asszem elszámítottam magam a súlyokkal. A gyerek önmagában 5 kiló+3 kg a hordozó, és a 4. emelettel konvertálva.....nem az én karjaimhoz tervezték, se a gyereket, se a hordozót. :lol:

Kép
jenny29
Mór

Csilla, nagyon édi Léni, főleg a hordozós képen. De a nyaka, jujjj, ez biztos nagyon fájhatott-viszkethetett neki :(

Luna, hogy a nem hasfájósak is tudnak hisztizni fürdés környékén :?: Hát az nem kifejezés. Zoe nem hasfájós, viszon általában a kora esti kaja után nem alszik, vagy max fél órát, a fürdés-vacsi előtti két órát nem ajánlom senkinek. Nem hallottad még Portugál idő szerint délután 5-7 között az ordítozás-visítozást???? Ha igen az ő volt!
A fürdés még hagyján, mert azt imádja! De amint elzárom a vizet na onnatól újúlt erővel kezdi rá megint és csak akkor hallgat el amikor a cumisüveget a szájában tudhatja!
Vendég

A hordozó tényleg brutál. Amikor egyedül megyek Lénával dokihoz, a parkolóból a rendelőig leszakad a karom és tökig leizzadok, mert persze a komplett babatáska is velünk van. A múltkor már inkább a kezemben vittem, aztán hülyének néztek-e vagy sem, fogtam és felhúztam az esernyőmet, hogy eltakarjam előle a napot.

Nem is meséltem, olyan rendes egy gyermek, eddig egyetlen egyszer időzítette csak a kakilást az orvosnál várakozáshoz. :)

Kép

Kép
***csilla***

Geo, még azt elfelejtettem, hogy mi az hogy nem döntheted el, hogy szoptatsz-e vagy sem.
Itt a kórházban a szülés után rögtön kérdezik, hogy akarod-e szoptatni a babát. Mert ha nem, mint én is, adnak egy gyógyszert, hogy be se lövelljen a tej és ne legyen azzal "gond", hogy belövell és el kell apasztani, mert nem szoptatsz.

Itt szerencsére senkit nem ítélnek el azért,mert nem szoptat.
Véleményem szerint nem attól lesz valaki jó anya mert szoptat, főleg nem akkor ha semmi örömet nem ad, mert szenvedsz-rettegsz a szoptatástól.
Vendég

A következő hordozó (mármint autóba) melyik méret?

Luna, légyszi belinkelnéd azt az oldalt, amit még hónapokkal ezelőtt a hordozók kapcsán felraktál? A márkák és azok biztonságával kapcsolatos, tudod.

Kép

Kép
***csilla***

:D Köszi. Hát mert én mindig, mindent jó előre lezsírozok. :D

Amúgy ez nem jó hír, mert sógornőméknél december végén lesz meg a baba és azt hittem, oda tudjuk adni nekik és ők is számítanak rá. Most akkor hogy mondjam meg, hogy mégsem? Pfff, ez kellemetlen.

Kép

Kép
***csilla***

Luna,
tök jól megnyugtattál!!!
és erőt is adtál ahhoz, hogy igenis folytassam a szopit. úgyhogy én tegnap du3kor tettem utoljára cicire, ma még pihentetem, és holnap az első nappali szopit ismét MEGPRÓBÁLJUK ciciből. most meg kenem lanolinnal, aminek köszönhetően a sebek már tök jól varasodnak, és most már nem fáj olyan nagyon sem amikor kenegetem, érzem hogy gyógyul. de nem kímélem, mert fejni meg folyamatosan fejek belőle.
illetve andrás tegnap olyan lelkesen hozott nekem moremilk kapszulát7000pénzért, hogy most már beszedem ezeket, aztán ha elfogy, jöhet az urtica!!!

Vok,
igen, amit írtál teljesen egyetértek. én is tudom, hogy a szoptatás milyen jó a babának, és nekem is. mert egy hétig tök jó volt minden, imédtam szoptatni (kivéve hogy nem tudtam eleget eszik e, de aztán ezzel kapcsolatban is megnyugtatál). most meg amikor cumisüvegbl etetem, féltékeny vagyok az üvegre, és olyan mintha becsapnám, mert az édesem úgy cumizza, mint a cicit, ugyanolyan mozdulatokat is csinál rajta :D
mindenképpen szeretném ha menne a szoptatás, de jelenleg ez egyikőnknek sem volt már jó :cry:

úgyhogy a holnapra szorítsatok, mert új próba következik :lol:

na és még annyit hozzátennék, hogy egy kisangyallal van dolgunk mióta tápot kap a baba.
tegnap este 8kor kapott tápot, és aludt fél2ig!!
fél2kor megint táp, utána büfi, majd rögtön elaldt... na eddig ez nem volt, mert esti szopi után mindig szenvedtük amíg visszaaludt...
és aludt 3,5 órát.
ekkor 5kor felkelt, táp, és megint audt 8ig!!!
8kor felelt, 8:20kor enni kért, és akkor már anyatejet kapott, üvegből.
de amikor anyatejet kap, mindig nyűgös egy picit... pedig 80at adok neki, ciciből meg csak 60at szokott enni... :roll:
na aztán fél9től elnézelődött 60percet!!!!!! egyedül!!!!! majd fél óra még elment a pelussal, szájoensz kezeléssel,
10kor kapott tápot,
és fél11óta alszik (most már4órája)
már alig várom hogy felklejen :P néha olyan ki smajomfejet tud vágni, imááádom :wink:
addig viszont szellőztetem a cicit, hogy gyógyuljon :P

Csilla,
mi is ilyen tápszert használunk, mint ti :)
Vendég

Még egy kérdés:

Ha megvolt az 1. mosoly (szerintem az volt), akkor ugye nem úgy van, hogy utána aztán folyton és mindig, hanem fokozatosan lesz egyre több??? Mert azóta még nem volt. Mondjuk az is igaz, hogy mikor fent van, akkor a legkisebb gondja is nagyobb annál, minthogy mosolyogjon, szerintem jelenleg örül szegénykém, hogy él.

Kép

Kép
***csilla***

Geo, akkor csak így tovább! Hajrá!
Remélem, Léninél is bejön ez az új tápi. De annyira keveset eszik és basszus van, hogy 1,5 óránként, van, hogy 2,5 éjjel 5. Tiszta őrület. Mintha visszafele fejlődne. :(

Még egyszer: Ugye jól tudom, hogy megviseli őket a tápszerváltás?

Kép

Kép
***csilla***

Nanetto,
nagyon sajnálom... tudom milyen szar nem szoptatni, nekem is meghasad a szívem, mikor üvegből etetem, de senkinek nem kívánom, hogy úgy szenvedjen, mint ahogy mi Dáviddal az elmúlt pár napban... :(

Vok,
basszus, ez a buszos sztori, kéész... egyszerűen felháborító.. :x

Csilla,
az utolsó kép a kedencem :P
örülök, hogy javul a nyaka Lénának, az este meg.. háát, nekünk most jó volt, de szerintem ez örök rejtély..
én úgy szoktam, hogy ha nappal kaja után nem alszi el, mert látom hogy büfi után ki vannak pattanva a szemei, megyünk játszani, pelusozni.
de éjszaka mindig dajkálom, hogy tudja, aludni kell, este van.. illetve én nappal is besötétítem a szobát, mert egyrészt dávidot zavarja a féyn, másrészt, hogy lássam na most aludni fogunk.

amúgy rájöttem, hogy anyatejet két óránként kell adjak neki, tápot meg eég csak 3óránként. anya tej után játszunk, ébren vagyóunk 2óát, tápi után meg szunya 8)
na persze ez megint működik eg ynapig :lol:

Nikvik,
mi még nem mértünk lázat, de a v.nő azt mondta h fenékben mérjük, és vonjuk le belőle fél fokot
Vendég

Csilla,
nem tudom, hogy a tápszerváltás megviseli e őket, de Dávidot most ez a tápszeres kiegészíts nemhogy nem viselte meg, hanem sokkal elégedettebb, kiegyensúlyozottabb.. úgyhogy én nem tudom :(
a mosoly meg szerintem egyre több lesz, fokozatosan.persze ha már volt egy, a szülő rögtön elvrná, hogy egsz nap mosolyogna, én i tuti mindig azt nézném, de szerintem szép lassan beindul a gépezet.
andrás is minden nap azt várja mikor mosolyog rá dávid. a múltkor videokamerázta, és ahgy jobbra-balra mozgatta a kamerát, a kis majomka úgy mozdítota a fejét, és követte a szemével. én már ezektől is megőrülök, úgy tetszik :D

na ha még mindig alszi a gyerek, megyek olvasni. :P

még mindig úgy gondoljátok, hgy ennyi alvás (4.5óra) után se ébresszem?? :shock: :lol:
én már nem tudom...
Vendég

Geo, én nem ébreszteném. Úgyis kel, ha éhes. Ez fix.
Ha úgy látod, hogy jól eszik, főleg most, akkor NE KELTSD! Ez az én véleményem.

Kép

Kép
***csilla***

Geooo... hidd el tuti mas is (max nem vallja be, csak en vagyok ilyen lokott, hogy ilyen 'incorrect elmebajaimat' le merem irni :D:D) elkivanja neha a gyereket egy setet pillanataban a... es mire kitalalna hova is, mar azert mulik benne a mereg. De van olyan, hogy embernek arreb kell mennie higgadni, es van olyan, hogy ember lanya vegigbogi a szoptatast... ha nem eppen mert faj, akkor meg azert mert ugy erzi nincs is benne semmi es a gyerek sem kooperativ es csak nyammog, ezernyi arnyalata es bugyra van ennek a tortenetnek, csak nem mindenki beszel rola... illetve a szerencsesebbje tenyleg nem talalkozik ezzel, de most akkor en is hallgassak arrol, hogy de nem mindenki 'csokos' ebben a tortenetben? :D Szenttul hittem, hogy hatazertmar most harmadjara nem megy nekem sem nehezen, oszt rogton belemasztam egy mellgyulladasba az elejen :) Haat ez van, latod, meg nekem is voltak illuzioim :D:D
(viccesen befenyegettem a gyereket is, hogy hivom a golyat, hogy postafordultaval vigye vissza :D:D:D persze dehogy dnam, es tisztaban vagyok vele, hogy te sem. Ezek hirtelen es eros frusztralodasok, de el fognak mulni es marad a nagy szerelem, es az emlekeidben is megszepul majd. Nem, szep nem lesz, megnem feleded de nem fog visszamenoleg mar frusztralni a dolog!! begyogyul! :))

En meg kozben elmentem a boltba a ket gyerekkel. Hat csajok, az eletemben tobb a kihivas mint en azt felmerni kepes vagyok :) Eztan haromszor meggondolom az ilyen 'ballepeseimet' :D Eloszor is osszecumoztunk, ami igy nyaron nem tul komplikalt. Kitalaltam, hogy babakocsit nem viszunk, mert azt kulon korben kene lecipelnem a kocsihoz. Szoval csak hordozo es betesszuk egy bevasarlokocsiba, mivel ugysem kell sok mindent venni. Nos lementunk a lepcsohazig, gyerekeket ott hagytam mert nagy a szel, a kocsi viszont kazanhaz, igy Aron napozoban, kinn meg ne fazzon... mentem a kocsiert, gyerekek bepakol... elmentun Auchanba, ott ment minden jol, de felderengett bennem, hogy en ezt egyedul hogy? Ha egyedul megyek es viszem a babakocsit, akkor hova pakolom amit veszek? Ha nem viszem a babakocsit tele van a bevasarlokocsi aronnak :D:D Hova teszem amit veszek... es nem utolso sorban ha hazaerek, hogy jovok felaz emeletre bevasarlasostul, Aronostul, autosulesestul? Megsugom, sehogy :D:D Vagy reszletekben...
Ehh, most az volt, hogy a gyerekeket a kocsiban hagytam es felhoztam a bevasralast egyedul, pedig cssak 3 szatyi volt, ha jol bevasarolok egy hetre az 13 is lehetne. Elvittem a nagyot baratnozni... hazajottunk, mondom nem hagyom kinn a kocsit (pedig megyunk dokihoz tehat kezenfekvo lenne) mert meg kazanabb lesz, iranya garazs. Aha, a garazsba ha beallok nem tudom kivenni a babakagylot mert a falon van a kocsi azon oldala :) Tehat beallas elott ki kell venni meg az udvaron...es letenni valoban a foldre ugy, hogy senkinek ne legyenutjaban ha nem venne eszre... ultragaz... szerencsere volt nalam takaro, hogy befedjem, mert ott aztan nagy a szel. Szal gyereket kirakni isten ege ala, kocsival beallni... majd elorevonszolodni a kapuhoz es felcigolni bebit ulesestul.... fuhhh.... hat jo az eselyem, hogy elhizni nem fogok mostanaban :) Amint kicsit jobban tartja mar magat a vacak tuti olben fogomkozlekedtetni es a babaulese lenn marad, mert es nem az en terdemnek van igy kitalalva... mondjuk ettol meg a bevasarlas es egyeb bajaim nincsenek megoldva, csak a babaules cipelese...
kalandos az elet :D

luna6

Csilla, en a naggyal valtottam csak tapszert anno anyagi okokbol (nos a doki féléért fizetni kellett, ellenberger batyam diri volt akkorigan az EGISnel es igy volt ajandekba tapszer, csak mas) de ot egyaltalan nem viselte meg. Viszont ne feledjuk, hogy enyim idore jott es eleg jo sullyal is, nem az elejen valtottunk es nem voltak emesztesi problemai. Szoval ez neked nem eleg referencianak szerintem :(

luna6

Na, megint bejelentkezem, tudjátok, majd szeptembertől jövök nagyon :lol:

Amennyire vissza tudtam olvasni és amire még emlékszem:

Geo: nagyon átérzem a szopis problémádat, főleg ahogy leírtad, meg ugye Lilivel én nagyon sokat szenvedtem. Most olyan volt kicsit, mintha az akkori magamat olvastam volna. Tanácsot nem akarok, nem is tudok adni, csak gondoltam leírom, hogy tök megértelek. Akárhogy döntesz, és alakul a dolog a végén, a lényeg hogy ne legyél "rosszban" önmagaddal. Az, hogy tejet, vagy tápszert kap a baba, teljesen másodlagos szerintem. Viszont a te lelkiállapotod a babára nézvén is elsődleges.

Luna: jó kis bevásárlás lehetett :lol: Nekem is gond Lilivel, mert ő is be akar ülni a kocsiba, Bence is benne van, tolni alig bírom a bevásárlókocsit és még nem vásároltam akkor semmit. Persze utána sem sokat tudok, hisz hova tenném????
Anyuval úgy szoktuk, hogy 2 kocsit viszünk. Na, úgy azért már egyszerűbb, bár Lili meg tudja azt is variálni, mert ugye nem mindegy, hogy ki melyik kocsiban van és ki száll be először... :roll:

De amúgy mi lenne, ha az ülést az autóban hagynád és kendőznél a lakás és az autó között? Vagy ez nagy hülyeség?

Kép
Kép
hari

Hari, elvileg nem hulyeseg csak... szoval erre a ket emeltre feltekerni akendot magamra, beleapplikalni a meg nyeklo-nyaklo gyereket, majd masfel perc mulva a kocsinal vissza az egesz...ez is eppen eleg maceras szerintem :) Ezert mondom azt, hogy ha majd jobban olben cipelheto, stabilabban tartja magat, akkor olben fogom le es fel hurcolaszni :)

Es ilyenkor megint megerosodik bennem a rudat (amit sokan, foleg anyam nem akar hinni, de most elkuldtemnekiis a sztorit) hogy mennyivel jobb nekem a vaci lepusztult lakotelep lepusztult es tizediken levo amde liftes lakaskamban lakni (ahol nem utolso sorban futes is van ugye, marmint olyan amit hasznalni islehet megfelelo hatasfokkal), ahol nem akadalypalya az eletem, egyszeri kanyarral le tudok menni az utcara, nem kell shoppingban vasarolnim hanem eltolom a babakocsit a sarki boltba es megoldom egyedul es a lift fel is viszi, ahol van park meg dunapart ahova egyedul es auto nelkul el tudok menni babakocsival setalni (tuti most is grasszalnek, mar amennyiben nincs eppen ott 70 fok ugye) es valogathatnek akornyek 15 jatszoterebol is ha majd aktualis lesz :)
szoval panelpatkanysag reszemrol bejovos es vagyott!!!! :D:D minek nekem auto... oda az sem kellett soha :D

luna6

Ja Hari, azert jarnek (jartam eddig) egyedul bevasarolni mert sokkal gazdasagosabb ha nincsenek velem a tobbiek :D A bebinek meg nincsenek igenyei, o johet, de a tobbiek keresztulhuzzak a takarekossagomat, amire egyre inkabb szuksegunk van. Ugyhogy valoszinu, hogy a nagybevasarlast kendoben fogom valoban abszolvalni... ez tunik a legjarhatobb utnak :)

luna6

Amúgy nálunk minden rendben, szájpenész még van, pedig én próbálom elüldözni, de baromira nem akar távozni a fiam szájából.
Geo, te hogy csinálod az ápolást? Nekem valahogy annyira nem megy. Ma kijött a védőnő és megcsinálta, tegnap meg a doki csinálta meg. Így kicsit jobb, de hát ugye naponta 6-8x kéne nekem. Csinálom is, de hát nem nagyon látom eredményét.

Hízni jó sokat híztunk, két hét alatt 600 gr-ot. Most a védőnő is azt mondta, hogy sok. De hát mi a fenét kéne csinálnom?? Egy ciciből etetem és nekem nem is tűnik soknak amennyit eszik. Mondjuk engem nem zavar, én örülök ha hízik, mert ha valami történne, lenne miből fogynia. Lilinél is mindig ennek örültem, ő is súlyos volt.
Mondjuk cipelni elég nehéz, mert most így 20 gr hiányzott az 5 kilóhoz. De legalább izmosodom. És holnap lesz 6 hetes! Hogy szalad az idő!

Vok, buszos sztori tényleg elég gáz. Én sem hagynám annyiban, de gondolom te sem fogod. Ádám meg tök jó fej, hogy utána ment. Bár én sem szoktam örülni, mikor Andrisom kioszt valakit, mert félek, hogy egyszer elveszti a fejét, vagy ő találkozik valami állattal, de azt szeretem, hogy kiáll az igazáért. Tegnap az aszfaltozókat küldte el jó hangosan melegebb éghajlatra itt a ház előtt, mert kb. 1 hete felbontottak egy nagy részt a betonból és csak most jöttek befoltozni. Ne tudjátok meg éjszakánként milyen fékcsikorgások voltak, mert ugye akkor mennek a hülyék, mint az állatok és az utolsó pillanatban vették észre a bólyákat. Sőt, volt 2 aki neki is ment, aztán a járdának, jó nagy csattanással. Jó volt rá ébredni éjszaka.

Kép
Kép
hari

Luna, tök igazad van, arra a kis időre mondjuk nem éri meg. De erre is van ötletem, sétálgass vele egy fél órát előtte és akkor már megéri :lol: Na jó, ez most tényleg csak vicc volt. Küldd inkább a férjedet vásárolni. Vásárlólistát egyszerűbb írni.
Én mondjuk imádok vásárolni és Lili nélkül nem is lenne problémás, mert Bencével nagyon jól mennek a dolgok, itt mondjuk nincs lépcső, meg ilyenek és ugye még a kapu is kinyílik most már magától.

De a nehézségekért én sem megyek a szomszédba, Lili kapott végre görkorcsolyát, mert végre megtanult egyedül elaludni esténként. Na, hát tegnap el is mentünk vásárolni, meg a gyógyszertárba. Ő persze görkorival. Megbeszéltük, hogy Apa is jön, én tolom Bencét ő fogja Lilit, hisz még nem tud korcsolyázni. A végén persze nem jött. De a lány már beleélte magát, úgyhogy szép lassan elvergődtünk odáig, meg vissza, de én már a hajamat tudtam volna tépni, ha lett volna szabad kezem...

Kép
Kép
hari

hat de mondom, hogy olcsobb ha en vasarolok :) egyreszt nehezen talal meg barmit is (ilyenkor idonkent telefonos segitseg kell) az altalam mindig vasarolt es hutoben allandoan lako alapelemiszereket (vaj, felvagott, sajt) nem ismeri fel a boltban, es bar hoz mas markaban, nagy erzeke van a legdragabb megtalalasaban. ugye tudni illik a draga cuccok vannak szemmagasagban, na azt o lekapja es ok... nem keres ismeros kiszerelest, nem keres olcsobb arkategoriasat :) tovabba fel sem tunik neki, ha learazas van, marpedig itt rendszeresen van 50-60%is ami nagyon nem mindegy. Es hat en is szeretek vasarolni, ez az en programom, sok mas ugysincs, hova mennek amugy :D

luna6

hat eleg... khm... 'fura' otlet egy babakocsival meg egy korizni nem tudo aproval celiranyosan tavolsagra elindulni egyedul :) en is sok mindenbe beleelem magam (merugye nekem lanyom lesz) oszt valtozik a felallas. szerintem nemet mondanod meg kene tanulni, mert igy csak magad eletet keserited/bonyolitod :( persze szegeny Lili, de faradjon az apja elejibe es bizniszekjek ezt ok le ketten, ne te aldozd be magad, mert ennek nem sok ertelme igy :( a csajszi meg neha akkor szembesul vele, hogy vagy erdekervenyesit a megfelelo szemelynel apukanal, vagy ez volt a sajnalatos musorvaltoztatasi jog megmutatkozasa :(

luna6

Luna, akkor nincs több ötletem, illetve lenne, de ha te ilyen kötekedő vagy... :lol: De azért egy utolsó: ha adsz neki egy listát és egy fix összeget, akkor kénytelen lenne kisakkozni, hogy lehet annyi dolgot kevés pénzből megvenni, akkor talán körülnézne. De persze lehet, hogy inkább nem akarna elmenni vásárolni :lol: Na meg ha te is szeretsz vásárolgatni, akkor nem akarom átadni a férjednek ezt a feladatot. Csak én a vásárlás mellett okoskodni is szeretek, de gondolom ezt már észrevetted :lol:

Nálunk Bence épp a szemét forgatja. Nektek szoktak ilyet csinálni a babók? Alszik, néha kinyitja a szemét, megforgatja, aztán alszik tovább.

Ja, és itt a jó kis vihar! Bár lehűlést még nem érzek, de zuhog az eső, úgyhogy kinyitottam minden nyithatót, még a szekrényeket is, hogy huzat legyen. Na jó, a szekrényeket nem.

Kép
Kép
hari

Luna, tök igazad van, de akkor hogy panaszkodnék, ha nem generálnék problémákat magamnak??Bár ahogy magamat ismerem, úgy is tudnék :lol:

Kép
Kép
hari

Hari,
én úgy szoktam ápoli a száját, hogy bebugyolálom a mutatóujjamat (a védőnő a kicsit mondta, e nekem nem megy azzal) gézbe, ráöntk boraxot, aztán bent a szájában jobbra balra dörzsölgetem, persze előtte veszek egy nagy levegőt :oops: :) mert olyan, mintha kínoznám a fiamat :? és a végén az egyik oldalra felé törölve veszem ki.
majd az egész mégegyszer, új gézlap, új borax, és a másik oldalát is kiörlöm a végén...
elég hülyén írtam le, remélem azért ki tudod bogarészni a lényeget.. :roll:
Vendég

Hari, aron is forgatja, csak o nem veszi a faradtsagot a koztes becsukasra, igy idonkent nyitott szemmel alszik :D

amugy szerintem lesz cumi ejszakam megint, tegnap elegge az volt hogy delutan csak aludt meg aludt... es ma sincs ez maskepp, es mindjart viszem autoval be Portoba a dokihoz, at fogja aludni az utat,,, a dokinal felebred, de aztan bealszik megint, es hazaerunk furdesre es elmarad az esti balhe es uvoltozes... es akkor ejjel megint jajjnekem :(

luna6

Geo, én is így próbálom csinálni, de egyrészt rögtön összeszorítja a kis száját, úgyhogy alig van "mozgásterem" , másrészt a kis zugokba nem fér be az ujjam. Amúgy én is a mutatóujjamat használom. Azért remélem csak elmúlik előbb utóbb. Ha muszáj, bejárok naponta a védőnőhöz.
Hogy vagy amúgy?

Kép
Kép
hari

ma Dávid olyan aranyos volt.. mielőtt rácsatlakoztattam a cumisüveget, ilyen fejet oldalra fordítós, mellkereső, madártátogó szájat csinált, amit szopi előtt szokott... hát ez a gyerek ez kész lelki terror :lol: :lol:
nagyon kíváncsi vagyok a holnap reggeli szopira...
ugye egy nap alatt nem mehetett el a tejem?
illetve most már nem tudom hogy csináljam...reggel megszopiztatom váltott mellből (15percjobb-15perc bal)
aztán ha nem elég, adjak neki még tápot?????
amúgy 2napja itt volt a gyerekorvos, akkor 4,17volt a gyerek, most 4,33....
Vendég

[quote="hari"]L írta:hariuna, tök igazad van, de akkor hogy panaszkodnék, ha nem generálnék problémákat magamnak??Bár ahogy magamat ismerem, úgy is tudnék :lol:

jolvanjolvan, hat tenyleg kell panaszkodni is valamire, tok igaz :lol:

luna6

Hari, nálunk nagyon megy elejétől fogva a szemforgatás. Már videó is készült róla az utókor számára. Először ijesztő, de aztán nagyon vicces tud lenni. :D

Nanetto, jobb a kedved? Küldd ide azt a mensit, majd én elbánok vele.

Anyukám, nagymamám is kapott a mosolyból. :) Én még mindig nem. :(

Már megint annyira fáj a fejem, hányingerem is van tőle. És még csak most indul az este. Jaj, nekem!

Kép

Kép
***csilla***

Geo, nem egy nap alatt nem megy el a tejed :lol: Szerintem jó úgy ahogy írtad, mármint a 15-15 perc, aztán tápi. De ha nagyon fáj, szerintem 10-10 perc is elég. Csak hogy ne szokjon le a ciciről teljesen, mire rendbejössz.

Kép
Kép
hari

Jenny, ugye Te írtad a minap a körömcsipeszes balesetet? Hát tegnap mi is vettünk egyet, mert tényleg irtó gyorsan nő a körme, gondoltam azt is kipróbálom, hátha hatékonyabb, mint az olló. Hát basszus, ma sikerült úgy, de úgy belevágnom a kicsi ujjába, vérzett is és olyan kétségbeesetten sírt. Én is vele...

Kép

Kép
***csilla***

na en lassan ujra elindulok... mert vagyok am akkora balfek, hogy egy oraja mar elindultam teljes menetfelszerelessel es szerencsere meg a haz elott eszembe jutott, hogy nemnegyed hatra hanem negyed hetre kellodaernem... mar lecigoltem agyereket, elovettem a kocsit, gyerek mar az autoban uvoltott, babakocsi a csomitartoban... es akkor vissza az egesz :D na jo, a babakocsit lennhagytam es a kocsit is a haz elott, csak igyertelmet vesztette a delutani hadmuvelet amiklor is a kocsit a garazsba tettem, hogy ne legyen kazanhaz mikor indulunk :D

luna6

Luna, nálunk is most van a nagy alvás. Tegnap is fél 9-ig aludt, most azért remélem előbb kel. De nálunk nem volt drámai az éjszaka. Most szívem szerint felébreszteném, de akkor sincs garancia rá, hogy éjszaka aludni fog, így meg legalább most tudok netezni :roll:

Kép
Kép
hari

Luna, most kihagyom a hülye poénjaimat, ok? Van neked elég bajod :lol: Azért talán most már csak nem melegedett úgy be a kocsi, úgyhogy biztos nem volt teljesen felesleges a hadműveleted. Ha ez vígasztal.

Kép
Kép
hari

Nálunk is alvás van, egész nap alig volt valamicske. Én semmi jót nem várok az estétől. Mitől is változott volna az eddigiekhez képest? :)

b]Hari[/b] kép nincs újabb Bencéről?

Luna, Aron-ról is régen láttunk ám!

Kép

Kép
***csilla***

Nálunk is alvás van, Nati és Apa még durmol, én meg kiszabadítottam a mellem a kiscsaj feje alól (mert cicivel aludt el)és kilopakodtam sonkás bagettet sütni. :D
Mostanában állandóan éhes vagyok, és tömöm is a fejem édességekkel. És a megdöbbentő, hogy a teherbeesési súlyomhoz képest márcsak fél kg többlet van rajtam. Tényleg a szoptatás a legjobb fogyókúra. :wink:

Csilla, jaj, sajnálom a véres ujjacskát, én is bőgtm múltkor a picivel együtt, dehát én olyan béna vagyok az ilyesmihez.

Kép
jenny29
Mór

Csilla, holnap igyekszem feltenni képet, tudod én elég hülye vagyok a számítógéphez, a párom meg nincs itthon. Akartam feltenni, de már ott leállt a tudomány, hogy hova dugjam be a fényképezőgépet. Mert az általam ismert lukak mind foglaltak és fogalmam sincs mit lehetne kihúzni, hogy legyen hely a fényképező zsinórjának. De holnap tényleg igyekszem.

Az éjszakáktól pedig ne félj. Jó kis tanács mi??? Tudom, a hajadra kenheted. De állítom, hogy én Lilivel már eleve beparáztattam magam minden délutánra. Nálunk anno délután 5 körül kezdődött az "iszonyat". Én 3 körül már rosszul voltam, minden bajom volt, úgy féltem attól, ami majd jön. Nem állítom, hogy ha nem féltem volna, akkor nem lett volna a rossz része, de így csak meghosszabbítottam magamnak. Állítom neked, hogy már csak pár hét és nálatok minden sokkal jobb lesz. Csak addig kell kibírnod.

Az én fiam, az teljesen kiszámíthatatlan. Sose akar aludni, most meg nem akar felébredni. Már kitoltam a fürdőbe, vizet eresztettem magamnak, megfürödtem, felöltöztem, semmi. Pedig ennyi mocorgásra fel szokott ébredni. Viszont olyan édes kis buborékokat fújt álmában, sok kicsi nyálbuborék figyel a kis száján. :lol: Persze megint abban a nyamvadt tolható autósülésben alszik, de már feladtam a küzdelmet. Ahogy átteszem az ágyába, vége az alvásnak. Mondjuk most nem ártana, de nincs szivem felébreszteni, most már elvileg lassan éhesnek is kéne lennie. De ehelyett csak egyre több buborék van a száján...

Kép
Kép
hari

Ja, Csilla, az ujjacska miatt meg ne legyen rossz érzésed, szerintem azzal a csipesszel mindenki elvágja a baba ujját legalább egyszer. Ebből gondolom kitalálod, hogy én is elvágtam, igaz még Lilinél, de egyre megy. Nem is használtam többet. Én akkor tettem rá neki egy kis betadine-t és kis idő múlva nyoma sem volt. Ilyen apró balesetek előfordulnak, nem olyan egyszerű dolgok ezek. Most meg sem próbáltam Bence körméhez nyúlni, egészen 2 nappal ezelőttig. Féltem, hogy mi lesz, ha elvágom. Aztán levágtam a saját kis bőrvágó ollómmal, ráadásul úgy, hogy ébren volt. Igaz nem fél perc volt, de sikerült :lol:

Kép
Kép
hari

Hari,
én teljesen jól vagyok mióta van itthon tápi, és tudom, hogy bármikor hozzányúlhatok. mondjuk most van 120ml lefejt tej is a hűtőben, ezt majd még odaadom neki, éjszaka meg jöhet majd megint a táp.
most már csak azon rettegek, hogy milyen lesz a holnap reggeli szopi.
aztán leszarom mi van, mert mégegyszer nem hagyom magam úgy kibukni, mint a múltkor.
szóval gondolom nem lesz szuper jó még holnap reggel a szopi, mert ehhez idő kell.
úgyhogy ha nagyon-nagyon rossz, és ha csak a depi közelében is érzem magam, akkor utána megint csak másnap reggel próbáljuk meg. viszont fejni megpróbálok ahányszor csak tudok. mondjuk ezt gyerek mellett nehéz. mert csak akkor tudok, ha ő alszik. ilyen meg naponta egyszer van. most meg már HOLNAPTÓL andrás sem lesz itthon. ma is csak a tegnapi depi miatt maradt itthon.
szóval majd meglátom mi lesz.
anyának ma elmondtam hogy hozzátáplálunk, és azt mondta azt csináljam, ami nekem jó. tök meglepődtem. azt hittem kiakad. de nem. ez jóó :lol:
már csak tudjátok kinek nem merem elmondani a tápszert? :oops: :oops: :oops:
a gyerekorvosnak...
ugyanis tegnap be kellett mondjam neki telefonon, hgy hétfőn mennyit evett Dávid. hétfőn 2 etetést is lemértünk, 50-60között evett.
a dokinő azt mondta hogy ez nekünk tökéletes.
na ezt kétlem, ugyanis üvegből Dávid most akár 100at is megeszik...
ja és mondta, hogy akkor továbbra is 3óránként szopizzon. na 2órát örültem ha kibírtunk...
no és szerintetek nem kellene mondani a dokinak, hogy hallóóóó, napi xétkezést tápból nyomunk? mert így lehet hogy megváltozna a vitaminadagja is, nem?
de ha megkérdezi, mit mondok neki, miért vettünk neki tápot?? :shock:

Vok,
remélem jobb napotok volt!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?