A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Sziasztok lanyok!

Mar reg irtam.

Nagy Gratula az ujdonsult anyukaknak! Kép Kép Kép

Nos kerdesem lenne feletek.
Mikor tartotok majd keresztelot?
A baba mennyi idos koraban???

A cikkhez is hozzaszolnek.

Nalunk a baba nem eszik meg 500ml-t csak 400-430ml kozott naponta pedig 3700 g folott van.
Meg is hizik minimum 20 g-ot naponta es legalabb 150ml-t hetente. Szerintem ez nem rossz.
Pedig az joval a sulya 1/6-a alatt van.
Megkerdeztem a vedonot es az orvost is es azt mondtak, hogy elvileg az 1/6-a kene hagy legyen a napi mennyiseg, de a tej minosegetol is fugg.
Nos en nem is tudok tobbet adni neki, mert 70-80 g-tol ugy elajul, hogy nem lehet felkelteni. Ejjel meg vegig alszik, igy kimarad egy eves is, igaz akkor 90 g-ot eszik reggel, de 10 g minimum visszajon.
Szerencsere mi sem vagyunk hasfajosak.
En mindent betartok, hogy mit lehet es mit nem enni es be is jon. Ha valami olyat eszem, amit nem lehet akkor delutan feszeng is a baba.

Nos ennyi amit akartam.

Keresztelorol meg varom a valaszokat.

Magi
Vendég

Először is:
ORSI!!! Gratula!

Beszti-Andi! Kép
Jó kis eszmefuttatásokat, szellemi "mérkőzést" indítottam meg! Kép

Nem mindenre teszem mellre a manót, sőt kifejezetten meg tudok már különböztetni hasfájós-erőlködős és éhezős sírást. Mivel a hasa már akkor feszül, amikor elkezd enni, az evés meg megindítja a bélmozgásokat, hamar megfájdul a hasa, majd utána a hőmérőzéssel ürül végre a pocakja, és újból kérte a cicit, hogy még egy kicsit ehessen.

Mellesleg ahogy írod nálunk többet van kiságyban a gyerek, mint nálatok, mert nálunk összesen 2x aludt velünk egyágyban, minden éjjel a saját ágyában alszik, sőt napközben is legtöbbször ott van. Kép

Nálunk azért is nehéz megvalósítani, hogy leteszem nyugodtan a kiságyában, mert akkora a lakásunk, hogy össze-vissza 1 azaz egy szoba van, egy főzőfülke nyilik bele -tehát hangok detto bemennek- és még van a lakás végében egy fürdő -ide menekülök, amikor telejesen kész vagyok a visítástól-.

Kézben sincs állandóan, de amikor már úgy sír, hogy a párom az ügyeletet akarta hívni, mert attól tartottunk hogy minimum beájul, de közel volt a fuldokláshoz a sírásnak nem neveztető sikoltó üvöltés, akkor azért te is felvennéd azt hiszem. Kép Azt már irtam, hogy a "szelid" módszerek -pl. torna, masszír, stb. .. elég gyakran csődöt mondanak.

Nem használunk cumit sem, merthogy nem is hajlandó a gyerkőc elfogadni, pedig néha jobb lenne, próbáltam már az ujjamat is szoptatni a manócsekkel, de sajnos a gyerek csak kicsi, de nem hülye, se az ize nem jó, se nem puha, se nem folyik belőle semmi, naná, hogy üvölt tovább! Aztán amikor már-már ájulásig üvölti magát, akkor jön az üresebbik cici, ami azért ugye sosem teljesen üres, (sőt a sok nyugi cumizás szerintem tovább növelte a tejtermelés menniységét) és azért bármennyire üres tejbelövellést szoktam érezni, amikor rácuppan /egyszer vagy kétszer ilyen volt a fejőgéppel is akkor 30-40 ml jött le egy bedurranásra./

Ezért tehát úgy gondolom, hogy valószínűleg igazad lehet a túlkajáztatással, csak nagyon nehéz megoldani, hogy ne is sirja magát megfulladásig a gyerek, de ne is egyen sokat.
Arról nem is beszélve, hogy ez már az 5. héttől hol kicsit jobb hol kicsit rosszabb, de szinte állandóan fájdigál.

Írtad a mérlegeléssel kapcsolatban, hogy ha van elég kakis-pisis pelus... Na épp ez a gond, nem akar kijönni belőle, tehát van, de csak "művi úton". Kép Ezalatt a 2 és fél hét alatt csak 2 nap sikerült magától produkálnia. Azt is tudom, hogy nem muszáj mindennap tele pelusnak lennie, de a gyerek feje vörös, erőlködik, nyög stb és ha odanyúlok a hőmérővel bizony komoly mennyiségek jönnek ki.. És a szoptatási tanácsadásokban is azt írják, hogy majd látod, ha a gyerek tele van, " elpunnyad" és elereszti a cicit. Na ilyent nem igen tapasztalok a tökmagnál.

Abban is önkritikát kell alkalmaznom, hogy nagyon helytelenül rászoktattam arra, hogy a cicin alszik el, és úgy teszem be a kiságyba... Azt hiszem erről sürgősen leszokunk.

"Naptárilag" ma pont 2 hónapos a ded, és ma jöt el a napja annak, hogy megpróbáljunk egy új módszert bevezetni ami egy kicsit rendszeresebb
lesz.

Ráadásul tényleg igyekszem mindent megtenni és utánajárni a jobbulás érdekében.../Pl.: mit kajálok, stb./

Azért nem kívánom, hogy megtudjátok miről beszélek, és megtapasztaljátok hogy milyen nehéz ilyenkor okosnak lenni! Kép

Na megint jó hosszan kiveséztem a dolgot Kép Bocsi mindenkitől akinek már tele a bugyra velem! Kép

Babaülés biztonságoságával kapcsolatban a 2 kedvenc sztorim:
Egy kicsit elnagyolva az első: egy valós történetre alapuló filmben anyuka kezelésre jár és állandóan öngyilkos akar lenni, mert egy balesetben, ahol elől ült bekötve és a karjaiban tartotta a gyereket, az kirepült elől az ablakon és meghalt. A papa mivel imádja anyukát több évi kinlódás után szintén teljesen beadja az unalmast, a következőt teszi: előre ülteti az asszonyt, kezébe nyom egy táskát, és 50 belerohan a falba. Persze jönnek a mentők, de nem lesz különösebb bajuk, mert be vannak kötve. Kérdezik, hogy mi történt, mire csak azt kérdezi vissza, hogy van a táska, azt x méterrel előrébb, találják, szintén kirepült elől az ablakon. Apuka annyit mond csak: látod, jó anya vagy, csak ilyen erőhatásnál képtelenség megtartani valamit kézben.

A második: Volt egy ismerősöm, aki a babahordozóban hozta a vonaton is Pécsról Pestre a babust. A gyerek jól türte az utazást, nem is ez a lényeg, hanem, hogy amikor visszafelé mentek, a Keletiből induló vonattal akart menni, de arról még nem tudta melyik peronról megy. Amikor felért a lépcső tetejére, letette maga mellé a hordozót, amig megnézi a kijelzőn, hogy hová kell menni. A kisgyerek meg valószínűleg el kezdett ficeregni, és a végén a hordozó hátrafelé végig bucskázott az egész lépcsősoron. Barátnőm helyben elájult, és arra ébredt hogy millióan veszik körül. Kérdezgette, hogy meghalt-e a gyerek az esétől, mire visszaadták neki, a hordozóban akkorra már vidáman mosolygó dedet. /persze amikor leért sírt ő is az ijedtségtől, de hamar megnyugodott./Meg is mutatta az üres hordozóval egy macival, hogy ha a füle fel van hajtva és a gyerek be van kötve, olyan iven fordul a hordozó, hogy nem éri ütés a babaát, és van elég stabil, hogy jókora erőhatást kibírjon.

Na ennyit a sztorijaimról. Én biztos nem viszem soha ülés nélkül.

Zsuzsa! Gratula a kismanóhoz! Kép Köszi a születéstörténet, sajnálom, hogy megint császsár lett!
Nekem a kórházi gyerekorvos és a házidoki is felhívta a figyelmemet arra, hogy lehet ilyen, /sőt még a fiúcskák is folyathatják a tejcsit!/ az anyatejjel megukbaszívott hormonoktól van, valószínűleg nem fáj nekik, legalábbis eddig erre még nem panaszkodott senkim, és nekünk legalább ez nem volt..

Judy! Kép Leírva is jó olvasni a sztorit. Pláne, hogy ismerem a dokit, és mindig beugrik az arca amikor emlegeted! Kép
Remélem Gellért baba nem merít ki teljesen, és Gergő örül az öcsikének! Kép

Lau! Eltüntél! Csak nem gyerkőc merit ki teljesen?
Csirkesz? Mi újság felétek Botonddal?
Magi! Hát ti?

Motiot! CSak nem AZ volt?
Bori, veled mi van?

Pocakosok! Hajrá mindenkinek! remélem birjátok még az utolsó heteket.

Most már eldugulok!

Macs
maccs

Lau, Magi, Bori!
Látom, mire hiányoltatalak benneteket már irtatok is! Kép
maccs

Maccs!

KépKép
Nálunk tuti "elkényesztetettebb" a gyerek (már ugye, ha lehet erről szó egyáltalán), ha az abból áll, hogy mennyit van kézben és mennyit alszik a saját ágyában. Saját ágyában csak párszor aludt, többnyire közöttünk teszi, ill. napközben a járókban időnként, de sokszor akkor is az ágyunkon. És kézben is sokat van, bár sokszor elnézelődik hanyatt is egy darabig (ja, ha utána felveszemKépKép).
Babaülés: jó sztorik. Bár én egyébként is nagyon gyerekülés párti vagyok, arra is figyelve, hogy minden gyerek a saját méretének megfelelőt kapja. Sőt, múlt év végén (amikor még nem is voltam babás, de már terveztük) úgy vettünk kocsit, hogy abba hátulra biztosan beleférjen 3 gyerekülés.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Lbori!

Most pihenj!KépKép

Persela!

Gratulálok.KépKépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

HalihóKép

Gratulálok minden új babához és mamahozKép

Magi
Gergőnek 3 hónapos korában volt a keresztelője, szerintem most is kb így lesz, esetleg kicsit előbb karácsonnyal egybekötve.
Mik azok a kaják, amiket nem lehet enni? Mert ahogy itt olvasom, jóformán semmit seKépKép

Bori
HajráKépKép

Maccs
Hát tényleg nem lehet könnyű Neked. A hasfájós babák idegileg nagyon megterhelőek a szülőknek, ez tény. Remélem három hónapos korára kinövitek és utána könnyebb lesz. Akkor már nyílik az értelmük is és reagálnak, addig meg kitartásKép

Mi megvagyunk, Gellért nagy cicista. Leesett a csonk is. Alvás: nappal a kiságyban, éjjel velem a nagyágyban, de többnyire mózesben, kivéve ha én is elalszom szopi közbenKépKép

Csirkesz
Merre jársz? Mizujs Veletek?

puszka
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sztiasztok!

Keresztelő: nem lesz. Én sem vagyok, a férjem sincs, a nagylányom sincs megkeresztelve, így Lili sem lesz. Nem vagyunk vallásosak, így nem látjuk értelmét. Természetesen ha a későbbiekben bármelyik gyerek szeretne megkeresztelkedni, ebben támogatni fogjuk.

Maccs, tegnap tényleg jó kis vitanap voltKép. A lányom is hozzászólt, azt olvastátok? Igaz, nem a vitához, csak megkért, hadd írhasson be a "csajsziknak" - így mondtaKép.

Ti milyen dalokat szoktatok énekelni a babáknak? Nálam lassan kimerül a tárház...

Andi
Vendég

Andi!
Lánc lánc, tente-baba, bújj bújj zöldág,érik a szőlőKép,kiskacsa fürdik, az férjem meg maga költ neki dalokatKép.

Mi jövő tavasszal kereszteljük vagy később, nem tudom még hogy katolikus vagy pravoszláv lesz e.De nem sietem el a dolgot.

Este 6 órán át folyamatosan aludt HelénaKépOlyan jól esett az alvás.Kép
Most is szopi után rögtön elaludt (gondolom az idő miatt).

Noémi
fantikbaba

Noémi, a tente-babát én is szoktam, meg a Csitári hegyek alatt és Felülről fúj az őszi szél (igaz, ezek nem kifejezetten gyerekdalokKép). Most nem én, hanem Gáspár Laci énekelt neki (persze csak cd-rőlKép), és elaludt rá... Most ennyire unja, vagy ennyire tetszik neki, hogy megnyugodott?
Vendég

Jött a védőnő, persze a rendetlenség megvoltKépKép. Két-három gyerek mellett gondolom máshol is így van. Vgya nálatok nem? (pl. Legok voltak szétszórva.) Ugyan próbált telefonálni (szoptattam, a fiam meg nem tudta felvenni, mert addigra letette), de azért idejött.
Hanna 5270 g, rendesen meghízza a heti 30 dkg-ját.

Andi!

Én olvastam, nagyon aranyos volt!KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti, ne aggódj a védőnő miatt, a babát nézi, nem a rendet. Itt meg nem volt egy hete felporszívózva, tele van minden szösszel. Engem baromira zavar, de mindig, mikor tudnék porszívózni, alszik Lili. Igaz, az elején nem kelt fel még a fúrásra sem, de most nem merem megkockáztatni. Majd hétvégén kitakarítunk!
Vendég

Ja, elfelejtettem kérdezni egyet: az szerintetek normális, ha a 4 hetes babusz még mindig bandzsít?
Vendég

Sziasztok Lányok!

Én is járogatok erre, de legtöbbször csak annyira futja, hogy elolvasom a hozzászólásokat, és mire írnék valamit, addigra már hív a gyerkőcömKép
Boti holnap lesz egy hónapos, és lekopogom, eddig nem hasfájós. Azt hittem, egyike vagyok a legleterheltebb mamáknak, de látom, hogy Botond mellett arany életem van, még akkor is, ha roppant fáradtnak érzem magam.
A kiscsávóm nagy zabagép még mindig, ma újabb rekordot állított be evésmennyiséget illetően: 170 g.KépKép Igaz, hogy utána sírdogált egy kicsit, de sikerült elaltatnom.
Tegnap voltunk védőnőnél méricskélésen, boti összement másfél centitKépKép így 53,5 cm, és 4700!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! gram. Ezt mondjuk pelussal együtt mérték, de én valahogy nem tudom elhinni. Szombaton este még csak 4300 volt. Nehogy már 4 nap alatt 40 dekát hízzon egy pici baba!!

A keresztelőt a férjem úgy december 18-a körülre tervezi. Az eredeti időpontot dec.6-a környékére terveztük, nem is tudom, miért akar változtatni. Na erre majd este rákérdezek. De azt már megbeszéltük, hogy nem veszünk a bébinek külön keresztelős rucit, mert a templomok úgyis irtó hidegek télen, fő a meleg szerkó, nem a csipkecsodák. Aztért tiokban hozzáfűzöm, hogy majd meglátjuk, mit szól hozzá a rokonságKépKép

OrsiKép
Gratula a babákhozKép Remélem igaz a hír, hogy nem kell inkubátorKép Sok tejecskét a legényeknek!

És még mielőtt elfelejtem, Neked NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT kívánok!
Kép

MacsKép
Olyan rossz érzéssel olvasom a soraidat, annyira sajnálom, hogy Lili baba ilyen sokat szenved a pocakja miatt. A férjemmel együtt drukkolunk nektek, hogy minél előbb elmúljon ez az időszak.
Azt tudom, hogy a hasfájás nem azonnal jelentkezik születés után, de mi az az időpont, ameddig ez vagy jelentkezik, vagy megnyugodhat a szülő, hogy nincsn ilyen problémája a babájának?

JudyKép
Nagyon örültem, hogy ilyen hamar jutott időd megírni a szüléstörténetedet. Tetszett a vörösboros akció, na meg az, hogy a párod elaludt. Gondolom azért nem hosszú időre, hanem csak percekre.
Nagyon ügyi voltál, a szülésed története pedig igazán szép.
Na, és mondanom sem kell, hogy a Tesók láttán nagyon olvadozott a szívem, olyan aranyosakKépKép Gratulálok, büszke mamája lehetsz két ilyen helyes kisfickónakKép

ZsuzsaKép
Olvastam a Te szüléstörténetedet is. Mondanom sem kell, hogy Te is nagyon ügyi voltál, és sajnálom, hogy a természetes mód helyett végül csaszival született meg a gyerkőcöd. Fura ez a természet, ki tudja, hogy mit miért csinál? A lényeg, hogy egészségesek legyetek mindannyian! Megnéztem a képeket is Luca babárólKépKépKép Szép hölgyikéd vanKép

BoriKép
Tessék most már szülni!! Ha nem, szeretettel várlak, hogy nálam is süssél-főzzél valami "Bori-féle nagyon finomat"Kép

AndiKép
Hogy milyen dalokat énekelek? Saját dallammal a saját mondanivalómat (pl: kicsi Boti aludjál, ne sírjál, most aludjál,... és hasonló tartalmas mondanivalóKépKépKépKép), mert az ismert gyerekdalokból én sajna nagyon hamar kifogytam. Tudni kell, hogy se igazán jó hallásom, se igazán jó hangom nincsen, de Boti még nem tiltakozott, sőt azt hiszem szeretiKép:
A kislányodat meg csak hagy ide írni

Figyi Csajok!
A szélcső használatakor mire kell számítani? A cucc a csövön keresztül távozik a gyerekből, vagy miután kihúzzuk a csövet, jön annak nyomában?

Na és egy sztori a végére:
tegnap az én haspókom olyan hévvel kapott rá a második cicimre, hogy a cickó a torkáig szaladt (hiába, ha egy anyának beindul a teje, nincs ami megállítsaKépKép). Láttam rajta, hogy öklendezni kezd, mert pont ott piszkálhatta meg a mellbimbóm a torkát, ami a legtöbb embernél hányingert vált ki. A hányás pedig nem maradt elKépKép Na nem sok jött, csak amennyit az inger felhozott. Persze a váratlan adag eláztatta a kis ruháját, és át kellett öltöztetni. Apája csak vigyorgott a fián, és persze roppant büszke volt, hogy ennyire "cicmániás" a kisfickónkKép
És íme itt a kép, az átöltöztetésről:
Kép

PocisokKépKép
Hogy bírjátok a frontokat? Hangulat, közérzet? Minden rendben???

Üdv Mindenkinek:
Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Andi!

Tök jól elbeszélgetünk így ketten. Túlságosan ráérek??KépKépKép Megyek is mindjárt vasalni, mert kissé megszaporodott a vasalatlan.
Védőnő: nem aggódok, csak kicsit ciki, hogy mindig ezt látja. Ráadásul most egy nagy csomag is van a "hatalmas" nappalink közepén (amerikai konyhánk van), mert vettünk egy mosogatógépet és még nem sikerült beszereltetni.
Szemkordináció: igen, normális. Én Nátánnál nagyon aggódtam, mert ő elég gyakran csinálta (és pont amiatt lett császár, mert a nyakán 2-szer és a vállán volt a köldökzsinór (7/10-es Apgart kapott), tehát elvileg egy oxigénhiányos állapot is kialakulhatott). De megnyugtattak, hogy ez normális. Nátánnal sincs semmi baj.KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti, én is azt néztem, hogy tegnap is mi írtunk a legtöbbet. És most, hogy mosogatógépet vettetek, még több időd lesz írniKép. Na jó, nem viccelődök. Nekem is rengeteg dolgom lenne. Többek között tanulnom is kellene, de erről mindig csak beszélek. Az internet mindig elcsábít, ha épp alszik Lili. Délután menni kell Nikiért a suliba, aztán vacsi, fürdetés, szoptatás, Niki leckéjét megnézni... Estére meg hulla vagyok.
Vendég

Hello Länyok !

Titi Vagyok a Motiot Ferje. Tegnap este megszületett kisfiunk Abel. A Baba es az Anya jol vannak. Abel 48 cm es 2950 g !

Csok, a Motiot Csalad

KépKép
KépKép
motiot

Sziasztok!
Csak gyorsan egy-két szó.
Motiotpapa: gratulálok a picurkához, jó egészséget kívánok!!KépKép

Csirkesz: nagyon-nagyon helyes BotondKépKép Mi még nem húztunk így bele hízásügyben, utoljára múlt szerdán voltunk mérlegelésen, akkor még csak 3800 volt, de szemmel láthatóan hízik, védőnő is mondt,a hogy kíváncsi, mennyi lesz jövő héten.

Keresztelő: egyelőre még nincs időpontunk, a leendő keresztapa most Amerikában dolgozik, karácsony után jön haza. Szerintem jövő tavasszal fogjuk tartani, mert olyan piszok hidegek ezek a templomok.

Megyek is, reklamálást hallok a másik szobából, szerintem szopitimeKép

Pusz
Lau
lau

Sziasztok!

Keresztelő: szerintem nálunk is valamikor tavasszal lesz. Milyen ruhát illik olyankor a babára adni? (Nagyjából van elképzelésem, de pl. ilyen ruhákat hol lehet beszerezni?)

Judy: én úgy tudom, babot, lencsét, káposztát és túl sok tejet, illetve szőlőt nem tanácsos enni.

Üdv., Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Már reggel óta olvasgatok, pedig csak egy napot hagytam ki, igaz nem is tudok egyhuzamban pár percnél többet a gép mellett ülni.

Andi! Beszti!
Jó kis eszmefuttatást vágtatok le tegnap!Kép
Szerintem is kell néha a babónak egy kis nyugi, az enyém nemrég szopizott, és utána is csak sírdogált. Persze nem hagytam, és fel-fel kapdostam, újra cicire tettem, hogy hátha keveset evett, de mindig csak belekóstolt, aztán kiköpte és tovább sírt. Hiába próbáltam ringatni, ide-oda sétáltam vele, de nem használt. Beraktam a kiságyba, kicsit sírdogált, aztán elaludt. Sajnos az orrdugulás hamar felébresztette, úgyhogy gyorsan kiporszívóztam. Most megint nyöszörög, de megpróbálom kivárni, hátha elalszik magától.

Orsi! Motiot!

NAGY NAGY GRATULA A GYERKÖCÖKHÖZ!!!!!KépKépKépKépKép
SOK-SOK TEJECSKÉT NEKIK!!!

Orsi!
BOLDOG NÉVNAPOT!
Szép ajándék a babódtól, hogy most bújt elö!

Keresztelöt mi is jövö tavaszra tervezünk. Úgy tudom, hogy ilyenkor az a lényeg, hogy az ártatlanságot jelképezö fehér ruhában kell lenniük a gyerköcöknek. Az, hogy új legyen, szerintem nem feltétel, és nem is bün, ha már használt. Nálunk az elsö manó keresztelös rucija lesz rajta. (A nagyon is csak akkor volt és azóta sem).

A Szoptatás címü könyvben én azt olvastam, hogy mindent ehetünk, persze mértékkel, mert a gyerek az anyatejen keresztül szokik hozzá a késöbbi ízekhez.

Erka
szekera

Sziasztok!

Még én is 2in1...
Judy: olvastam a történeted, nagyon-nagyon ügyesek voltatokKép. Gratulálok még egyszer! (főleg azért is olvastam szívesen, mert én is ott fogok szülni)

Zsuzsa: a te szülésedet is elolvastam, de azon már sírtam a végén... Én is egyre jobban félek a császártól, mivel még mindig nem akar Livike megfordulni (ma vagyunk 35.) - szerintem már nem is fog.

Továbbá gratulálok minden újdonsült anyucinak az új babákhoz!
Orsiéknak külön is gratulálok, hiszen majdnem egy napra voltunk kiírva (bár ők eggyel többen vannak).

Timi

Kép
Kép
timóca

Timi!

Ne aggódj, a babádnak még rengeteg ideje van befordulni. Én az elsö bébimmel a 36. heti Uh-n még faros voltam, de a végén minden a helyére került.

Erka
szekera

Hali,

Én is még 1ben vagyok, de péntek óta folyamatosan, megállás nélkül betonkemény a hasam. A hétvégén gondolom a hidegfront, most a változatosság kedvéért a melegfront miatt Kép Pénteken este be is dobáltam a hiányzó cuccokat a tatyiba, hátha éjjen rohanunk, de aztán mégsem... Ma reggel pedig görcsölésre ébrendtem, ami tartott kb. 20 percet, aztán elmúlt. Szóval teljes dögrovás Kép A húgom viccelődött is, hogy a folyamatos hasfájás miatt már meg sem fogom érezni, ha Marci kibújik. Hát, a próféta szóljon belőle.

Orsi, Motiot,
Gratulálok Nektek KépKép

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Szisztok!
Segítség!!!!!!!!
Nem győzöm tejcsivel az én kis picurkámat. Azt hallottam, hogy a harmadik héten megnő a tejigényük és ezt tapasztalom is. Napközben nem gyűlik össze annyi tej az egyes szoptatásokra amennyi elég lenne. Éjszaka nincs ezzel probléma! Már tegnap is meg ma is kellet pótolnom egy kis tápszerrel, igaz nagyon minimálissal, de mégsem tetszik ez az egész Norbikának!
Iszom a tejserkentő teát, de nem segít. Tudtok valamit ajánlani, ami tutira beválik?

Györesz

Kép
Kép
györesz

Gyorgyesz!

Neked most mennyit eszik egy alkalommal es mennyit evett eddig???

A teat en is iszom meg a golyokat is eszem es nekem jo!
Alig volt tej pont annyi amennyi kellett, de estere mar elfogyott es amennyit este fejtem regen azt adtam vissza neki. Amiota teazom meg bogyozom megint tudok fejni este. Kép

Lanyok!

Koszi a valaszt a keresztelovel kapcsolatban.
Lenne azonban meg egy kerdesem.
Ti szules utan meddig vereztetek meg?
Vagy hogy mult el.
En mar holnap lesz 4 hete hogy szultem, de meg mindig verzek. Nem nagyon, de van hogy jobban es van hogy kevesbe. Jo ez igy???

Kép

Magi
Vendég

Györesz: próbáld ki esetleg a homeopátiás gyógyszerek közül az Urtica Urens 5CH bogyót (2x5 golyócska). Nekem bevált, mástól is jó véleményeket hallottam róla. Én a szülés napjától szedem. Nem csinál rögtön tejcsit, kell hozzá minimum 1 hét, de a védőnőnk itt is azt mondta, hogy volt olyan kismamája, akinek nem volt tejcsije, elkezdte szedni ezt, és utána már vígan tudott szoptatni.

Amellett persze a rengeteg folyadék elengedhetetlen, meg a sok pihenés is sokat lendít a dolgon. Fejd ki mindig, ami benne van, azzal is lehet szaporítani.

Szoptatás: nagyon érzékeny lett a mellbimbómKép annyira, hogy csillagokat látok, mikor a picurkám elkezdi szívniKép pedig van tejcsi, de az első pár perc kész kínszenvedés.
Balázsnak úgy néz ki, hogy szájpenésze is van, most azt is kell kezelni, elképzelhető, hogy amiatt lett ilyen a bimbó. Annyira érzékeny, hogy melltartót sem tudom viselni miattaKép

Lau
lau

CsirkeszKép
170 gramm, nem semmiKépKép Arik vagytok a képenKépTe sem tűnsz túl kipihentnekKép Mondom ezt én, akitől ijedeznek a családtagok, hogy milyen sápadt vagyokKépKép
Hasfájósság úgy tudom 2-4 hét között jelentkezik, szerintem már megússzátok.
szélcsőt miért akarzs használni?

Motiot, Orsi
GRATULA!!!!!

Magi
Gergő után én sokáig vérezgettem, és én is így, hol jobban, hol kevésbé. Épphogy elmúlt a hathetes kontrollra.

Liv
köszi, ilyeneket úgysem eszemKép

Timi
KösziKép

Kata
Drukk Neked isKép

Lau
Akkor a melledet is kezelni kell. Mit kaptál rá? nekem anno a bóraxos glicerint ajánlottak, de nem kellett még eddig.

Györesz
Biztos kell az a kiegészítés? Szoptass két napig amilyen gyakran csak lehet és a manó megcsinálja magának a tejecskét. Drukk, hogy sikerüljön, pihengessél, egyél-igyálKép

Kerezstelő: Gergő kapott fehér rucit, sapit, szép takarót anyukámtól, úgyhogy nálunk akkor lesz a keresztelő, amikor Gelértre jók lezsnekKépKép

pusz
J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Pancsitájm:

Kép
Kép

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Györesz!

1. Szoptatás
2. Szerek (tea, bogyó)
3. Pihenés, folyadék
1. Szoptatás: én azt tudnám ajánlani, hogy mindent tegyél félre, feküdjetek a babával az ágyba és szoptasd meg annyiszor, ahányszor csak kívánja. Ha nagyon gyakran kérne, akkor ne válts minden alkalommal mellet. Két mellből szoptass minden alkalommal, ill. azt is megteheted, hogy megint visszateszed az elsőre, aztán megint vissza, addig, amig jól nem lakik. Az ágyban fekvéskor jó, ha ő csak pelusban, te pedig fehérneműben vagy és közel húzod magadhoz, hogy legyen bőrkontaktus, takarózzatok be együtt a takaróval. Ha lehet, akkor ne adj neki pótlást. A tejcsi a szopitól fog növekedni.
2. Ezt már mondták a többiek.
3. Pihenj sokat, igyál elég folyadékot (nem kell túlzásba sem vinni).

Magi!

Nekem azt mondta az orvosom, hogy 2 hét vérzés, 2 hét húslészerű (sárgás-barnás). A 2 hét vérzés bejött, de sárgás-barnás még mindig van, pedig Hanna már 5 hetes. Viszont Nátánnál sokáig véreztem, egyszer elmúlt majdnem, aztán mégis visszajött, a 6 hetes kontrollra sem tudtam elmenni, csak 8 hetesen.

Lau!

Sajnos a szájpenész okozhat ilyet. Ne csak a száját, a melledet is kezeld.

Judy!

KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti,

Kontrollra akkor kell menni, ha elmúlt a vérzés? Nem kell mindenképp a 6.héten? Nekem is elmúlt egyszer múlt héten, de most megint visszajött, néha élénkpiros, néha meg alig van és olyan sárgás. De nagyon vágyom már egy jó fürdőre, utálok zuhanyozni! Van köztetek olyan, aki "bűnözött" és kontroll előtt vett egy jó kádfürdőt?

Na, feldobok egy témát: hogy álltok a szex-szel?
Csak azért kérdezem, mert mikor Niki született, én 2 évig (!) nem voltam hajlandó rá... Igaz, el is váltunk a férjemmel, és szerintem már mikor Niki megszületett, sem voltam belé szerelmes. A mostani párommal viszont nagy a szerelem és már kezdem hiányolni az összebújást. A terhesség alatt sem voltak gyakoriak az ilyenféle összebújások, mert én eléggé féltem (azért mindig megoldottuk valahogyKép).

Andi
Vendég

Egy kérdés lányok!
Van, aki kipróbálta a cumit?? Mert mi ma sajnos bevetettük, tök lelkifurdim van miatta. Kép Férjem mondja, hogy nem kéne, mert jobb, mintha egész nap csak üvöltene a kicsi. Próbáltam eddig azt, hogy ahányszor sírt, akkor cicire tettem. Viszont hosszú távon ez sem megoldás, mert ő is meg én is elfáradunk.

Van, akinél bevált annyira, hogy megnyugodott tőle a kicsi? Nagyfiamnál nem használtam cumit, nem kellett neki. A kicsi viszont eddig úgy tűnt, hogy elfogadta.
Nem okoz ez problémákat a szoptatásban?

Andi: nagyfiamnál a 6 hét után megpróbálkoztunk vele, de annyira érzékeny volt a gátam, hogy csak 3 hónap után sikerült.Kép
Most is nagyon várom már, hogy együtt legyünk, de még nálam is van egy kis vérzés, bár eléggé rapszódikus, hol eltűnik, hol előjön.
Megvallom őszintén, én bűnöztem, és kádfürdőztem már nem is egyszer. Lehet, hogy rosszul tettem?

Lau
lau

Lau,

Először a cumi: Nikinek én sem adtam annak idején, de Lilinek igen. Először nem kellett neki, de Niki addig dugdosta a szájába, amíg elfogadtaKép. Pedig életemben cumiellenes voltam. Most 2 oka van, hogy nem bánom, hogy cumizik néha:
1. megnyugszik tőle, és ha nem tudok hipp-hopp ott teremni mellette és dajkálni hosszú ideig, akkor beéri szegénykém a cumival is (elalszik, majd kiköpi)
2. egy ismerős kislány 5 éves és szopja az ujját, ami tiszta gombás és bőrkeményedéses és el van lapulva, rettenetesen néz ki, szvsz ennél jobb, ha cumizik.
Szopiban nálunk nem okoz gondot.

Szex: nekem császárom volt, nincs gátsebem, ettől nem tartok, inkább a lelki vetületétől, nehogy majd leblokkoljak, ha végre már mehet a menet...
Fürcsi: én is fogok ma "bűnözni", annyira vágyom egy nagy fürdésre!!! Mi baj lehet? Most épp nem vérzek.

Andi
Vendég

AndiKép,

Egyelöre nekem eszembe sem jut a szex, pedig nagyon szeretem a férjemKép. Mondjuk életemben nem voltam még ilyen fáradt, úgyhogy érthetö. Igazából napközben nem nagyon alszik a bébi, úgyhogy eléggé lestrapál lelkileg és fizikailag is. Remélem azért majd idövel helyreáll a dologKép.

Moncsi
minike

Andi!

Most megint ráérek. Egyébként lenne dolgom több is (nem mára, hanem úgy ált.), de olyanok, aminek egyszerűen nincs értelme nekikezdeni, mert nem tudnám befejezni.
Pl. ma du. a következőképpen alakult: ugye negyed 1-kor mondtam, hogy megyek vasalni, szét is válogattam a ruhákat, ilyen kupac lett:
Kép
Aztán rájöttem, hogy a gyerekeknek enni kéne, megmelegítettem a hamit, az enyémet is, de már megenni nem tudtam, mert Hanna jelzett. 1/2 1-től tehát szopi, aztán persze nem aludt vissza. A hamimat is úgy ettem meg, hogy a kezemben volt. 2-kor sikerült letenni, erre vadul elkezdtem vasalni, hogy kész legyek. Kb. 1/3-ad részével végeztem, amikor Hanna megint jelzett 3-kor, szopi, negyed órát még eljátszott, aztán megint anya. 1/4 6-kor sikerült letennem. Gyors zuhanyzás, hogy a párom mégse egy elhanyagolt asszonyt kapjon este, aztán mosogatás (ma már másodszor), rendetrakás és porszívózás, gyerekek a kádba, hami nekik, aztán vasalás 3/4 7-ig. A párom 7-kor ért haza, ezután vacsi nekünk.
Szóval így van nekem időm, hogy akkor, amikor pl. Hanna a kezemben van, vagy szopiztatok, akkor netezek.
Kontroll: nem tudom. Engem zavart volna, ha még vérzek, vagy bármi folyás van.
Fürcsi: még nem "bűnöztem", de nagyon nehéz ellenállni. Nagyon szeretek fürdeni.
Szex: visszaszámolunk.KépKép Nehezen. Főleg, mivel én meg közvetlen a szülés előtt nem akartam... Egyik gyereknél sem okozott gondot 6 hét után, addig elvből vártunk. Már kevesebb, mint 1 hétKép.

Lau!

Okozhat gondot a cumi a szopizásban, ezért nem szokták ajánlani. Nem okoz feltétlenül.
De ha már úgy csináltátok, akkor ne legyen lelkiismeretfurid! Néha én is gondolok rá, eddig még sikerült ellenállniKép, főleg akkor, amikor Hanna csak függőleges helyzetben van el, és a párom elviszi véletlenül a hordozókendőmet (mint ma is).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

AndiKép
A szex - hmmm... már fincsi lenne, de megvárjuk vele a kontrollt - addig meg önkontroll. De bavallom lányosan, tartok attól, hogy fájni fog a gátam. Már megbeszéltük persze, hogy csak óvatosan, türelmesen... Pedig azt hiszem legszívesebben már egymásnak ugranánkKépKép

JudyKép
Na igen, én is inkább drakulára emlékeztetek mindenkit, annyira fekete karikásak a szemeim. És nagyon vágyom már arra, hogy fodrászhoz menjek, de ugye én Veszprémbe járok, oda meg kb egy hónapot kellene várnom. De azt hiszem lassan kérek egy időpontot, mert lefejt tejcsi van, csak az elhatározás hiányzik.
A srácok nagyon édik a kádban. Picurkádon még látom a karszalagot. Milyen apropóból hagytátok fent?
Mi holnap megyünk haza a nagyszülőkhöz (mindkét helyre), kíváncsi vagyok Boti hogy fog viselkedni. Mindkét helyen sokan várnak minket, szerintem semmi időm nem marad majd a pihenésre. Ráadásul Botinak nincs ágya egyik helyen sem, így mellettünk fog aludni. Ami nem baj, csak olyankor én még éberebben alszom, mert mindig attól félek, hogy ráfekszem. Ti mikor mentek majd először haza?

LauKép
MellbimbóKép SzájpenészKép
A cumi miatt ne izgasd magad, az biztos, hogy nagyon fontos, a babád komfortérzete jó legyen. Ha ez most per pillanat cumival érhető el, akkor az a jó, ha megkapja a cumit. Ha anélkül is jól meglesz, te leszel az első, aki csodálkozni fog, amikor kiköpiKépKép

Most elosonok én is tusolni (nem merek bűnözni, mert az altájam mindig túl érzékeny volt mindenre, megvárom inkább a doki engedélyét), mert úgy látom a fiúk jól elaluszkálnak egymáson (nagy alul, kicsi fölülKép)

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Lau!

Nalunk van cumi,mar a korhazban cumizott. A csecsemosok adtak neki, mert sokszor nagyon sirt es megnyugodott tole.
Igy otthon en is beszereztem, de nem banom. Nalam nem befolyasolta a szopit.
Sot cumisuvegbol is evett mar nem egyszer.
Olyan jol meg tudja kulonboztetni a cumit meg a cicit. Ha ehes nem kell neki a cumi, mert tudja, hogy nem jon belole semmi. Talan a formajabol.
Az uveget meg finoman szivja, mert gondolom erzi, hogy omlik belole az anyatej, viszont a cicit ugy szivja ennek ellenere mint egy 1500 Wattos porszivo.
Aldonm a cumit, mert sokszor megnyugtatja, segiti az elalvasban is, ha nem megy siman. Ha elalszik ugy is kiesik a szajabol es elveszem, megsem ebred fel egesz ejjel. Sot nappal ha nem nyugos akkor sem cumizik.
Nekem nagyon bejott, annak ellenere, hogy nagyon nem akartam. Kép

Kép

Magi
Vendég

Sziasztok!

Mindenkinek köszi a tanácsot!
Azt én is tudom, hogy ilyenkor minél többet szopizik annál több lesz a tejem, csak mivel hasfájós ezért kicsit félek gyakrabban szoptatni, meg tulajdonképpen általában 1,5-2 óránként kérné nappal, de akkor kb. 60g-ot tud leszívni és utána elégedetlenkedig és ezerrel keresi a cicimet, de hiába szívja nem igazán jön belőle semmi és hát Ő talán így is el lenne rajta egész nap, de azért azt mégsem lehet. Azért holnap megpróbálom!

Magi!
Neked is köszi a tanácsokat!
Eddig 60-80g-ot szopizott, leginkább 70-et, ezt is kb. 2,5-3 óránként, aztán a héten hirtelen megugrott 90-100g-ra és szeretné ezt minél sűrűbben elfogyasztani. Egy igazi cicibubus! Csak kicsit amiatt vagyok tanácstalan, hogy hasfájós és minél többet eszik anál jobban fáj a hasikáj, de ha nem adok neki valahányszor kéri, akkor meg nem lesz elég tejem, Ő meg üvölt!
Majd csak sikerül valahogy!

Györesz

Kép
Kép
györesz

Lau!

Most, hogy Magit olvastam, akkor jöttem rá, hogy a cicifájást is te emlegetted. Viszont ha így van, akkor legalább addig, amíg el nem múlik, hanyagolni kéne a cumit.
1. a cumi okozhat cumizavart, tehát azt, hogy a baba rosszul kezdi el szopizni a mellet, ez viszont okozhat kisebesedést és fájdalmat. Nem biztos, hogy ez történt nálatok, de jobb ilyenkor a cumit kerülni.
2. cumi miatt esetleg nehezebb kikezelni a szájpenészt (ha ez okozza a mellfájdalmat), a cumit szinte lehetetlen gombátlanítani (örökké kellene), állandóan visszafertőzheti, és ezzel téged is.
Szóval ha egy mód van rá, akkor inkább most ne kapjon cumit!! Később még mindig dönthettek mellette...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok,

nem mondok újat: még mindig egyben vagyunk. Igaz, holnapra vagyunk kiírva, de én sokáig azt gondoltam, hogy hamarabb ki fog jönni a Kiscsilag, de ő meg másképp gondolja. Most a fél család - anyukámmal az élen - azon aggódik, hogy még mérleg, vagy már skorpió lesz-e a leányzó. Mintha nem lenne mindegy Kép.
Ma semmit nem csináltam. Reggeli után aludtam 11-ig, aztán megebédeltem Kép, olvastam kicsit, aztán vacsiig is aludtam Kép, úgyhogy még nem tudom, mit csinálok éjjel. De amúgy tök jól vagyok, nem érzem teherenk a babust, azt viszont sokkal inkább, hogy a fél város hívogat, hogy na mi van már. Ettől csak türelmetlenebb leszek, pedig amúgy is épp elég energiámba kerül, hogy ne türelmetlenkedjek folyton. Egyedül anyukám hívogatásait bírom jól.
Na, megyek nézem kicsit a Névtelen várat.

Bori
39+6
lbori

Magi, szerintem a 4 hét vérzés belefér.

"Bűnözés": én nem fürödtem kádban a 6. hét előtt. De most már lassan fogok, mert tegnap voltam kontrollon, és mondta a doktornő, hogy minden rendben, úgyhogy lehet.

Juti: pont ezeket - káposzta, bab stb. - én sem igazán szeretem, úgyhogy nekem sem esik nehezemre kihagyni.

Györesz, nagyon sok hasznos infót találsz a szoptatással kapcsolatban a www.lll.hu-n! Az anyatej mennyiségének növelése: http://www.lll.hu/leche/85h.shtml

Lau! http://www.lll.hu/leche/32h.shtml

Üdv., Liv

Kép

Kép
liv

Nagyon szépen köszönöm a tanácsokat, valahogy megerősített engem abban, hogy valószínű nem ártok ezzel a gyerkőcömnekKép Most bekészítettem a cumit, de remélem, nem lesz rá szükség, amint lehet, mellre teszem (előtte ugye le kell kezelni a nyelvét is meg a mellbimbót is), és csak akkor gondoltuk bevetni, mikor már szinte semmi ötletünk nem lesz, miért sír.

Bori: ma is gondoltam rád, hogy lehet, már lassan babázolKép Lehet, Te is úgy jársz, mint Judy, hogy pont aznap indul meg a dolog, mikor kelleneKép miért hívogatnak, ezt én sem értettem, mondjuk mi ilyenkor már nem voltunk egyben, de úgyis értesítetek mindenkit, ha itt a nagy esemény, nem??Kép

Beszti: nemsemmi a ruhahalom, minden kalapomat megemelem elöttedKép

Andi: ez az, a cumiellenességKép de majd kinövöm én isKép a lényeg most tényleg az, hogy szegénykém ne kiabáljon, és tényleg jobb egy cumit adni neki, mintha egy lestrapált anyuka próbálná nyugtatgatni.

Tegnap pl. éjfélig nem akart elaludni, de utána negyed 3-ig aludt. Egyhuzamban tudtam aludni 2 óránál többetKépKép Tökre örültem nekiKép

Na, most én is elmegyek tusolni, csepp alszik, nagyfiam is, bár most kezd kicsit betaknyosodni, ma rá kellett szólni, hogy ne adjon puszit a kicsinekKép szomorú is volt miatta.

Jóéjt mindenkinek, minél több alvást Nektek!Kép

Lau
lau

Sziasztok!

3 doboz APTAMIL HA prev. tápszeremet együtt eladnám 2000 ft-ért, ha valakit érdekel. (szavatossága 2006 febr., gyógyszertári ára 900 ft/doboz).

Tel.: 2030669

De Bízom benne, hogy aki csak tud szoptatja kis csemetéjét!!!
manga

Sziasztok!

Persela, Motiot!
Oriási gratula mindkettőtöknek!! Kép

Olvastam ezt a sok hozzászólást, aztán jutott is sok válasz eszembe, de mire végig értem elfelejtettem mindent... Kép
Hiába kicsit le vagyok strapálva. Ma mintha egy fokkal nyugisabb napunk lett volna. De már ezt sem merem elkiabálni. Viszont meg is próbáltuk azt amit Andi irt anno: nekünk úgy tűnik nem jött az igény szerinti szopi, tehát ma szigorúan 3 óránként kajoltunk, és csak az első cici-eleresztésig. Igaz sirdogált, de legalább nem a fájdalomtól üvöltött, így ezt könnyebb volt elviselni. Aztán este jól belefosizott a fürdővizbe, úgylátszik a melegviz jól kilazította az izmocskáit! Kép

Judy! nekem van 2 listám is, de persze most azonnal nem találtam meg egyiket sem, hogy a honlap címét is megadjam.. Majd megkeresem. Elég sokminden van benne. Elsősorban a puffasztó ételetk, a "k" betűs zöldségek, az olajos magvak, a tej, tejtermékek, a nehéz, zsíros ételek, a dió, a kakaós-csokis ételek, a vaniliás ill. fahéjas ételek, koffeinmentes italok, és most igy hirtelen más nem jut eszembe. Majd egy nyugis pillanatban megkeresem a listáimat.. Kép

Györesz! Ne add fel, próbálkozz a többiek által már tanácsolt dologokkal. Én még eseteleg azt mondanám, hogy a tejserkentő /lakotherb/ helyett idd a milupa Milusan nevű termékét, abban nincs édeskömény és nem fájdítja a bab hasát,illetve neked is tudom ajánlani a csipkebogyó-hibiszkusz teát a Milfordtól /bár gondolom más cég is gyárt ilyet/, mert az is tejserkentő, de nem fájdítja a pocakot.

Csirkesz! Édes ez a gyerek, de le sem tagadhatnád, mert nagyon hasonlít rád, pedig én utálom azokat akik egy kis csecsemőre ilyenek mondanak, de tényleg nagyon látszanak rajta a vonásaid!!! Kép

Magi! Kép Szépek vagytok!

Lau! Neked már olyan sokan válaszoltak! Szájpenésszel kapcs: Előtte cicit, szájat /Ne csak nyelvet, hanem foginyt körbe és szájpadlást is kicsit/ és szopi végén is a száját, így tartósabb a hatás.

Cumi! Ne aggódj, lehet , hogy a gyerek el sem fogadja az én kicsiském nagy ivben köpi ki! Kép

BORI! EGY NAGY drukk megy!

Jóéjt, mindenkinek, aki teheti! /kismanó most kezd el nyöszizni megint.. Kép/

Macs
maccs

Meg van, eszembe jutott egy pár dolog! Kép
/közben túl vagyunk egy szopin./

Beszti! Ruhakupac! Minden elismerésem. Asszem és kifutnék a világból, ha ilyen hegyek várnának rám, inkább gyakrabban kevesebbet vasalgatok, mert ekkora heygtől még az életkedvem is elmenne! Kép

Ének: A gyerekdalokon és alatatókon kívül a böfizéshez szoktam az "Egy kis malac röf-röf-röf"-öt énekelgetni, meg az "Egy boszorka van"-t. Ezekre olyan jó ritmusban lehet bűfiztetni a manót.. Kép Ezenkivül a Geszti-Dés féle Dzsungelkönyvét szoktam énekelgetni, néha a kazetta segítségével.

Vérezgetés: Nekem a doki azt mondta, hogy 4 hét, de akár 6 hétig is elhúzodhat, elvégre is 6 hét a gyerekágy.

Szex: Hát bevallom hősiesen, hogy az 5. hét végig húztuk nélküle. De olyan jól esett!.. Kép Bár nekem nem volt gátmetszése. Arra azért figylemeztetnek a könyvek is, hogy ilyenkor a hüvely szárazabb lehet, theát nem árt ha van kéznél egy kis sikosító, hogy tényleg kellemes legyen, és ne csak a lelkednek legyen jó... Kép

Fürdőzés: arra én rákényszerültem. Merthogy valamelyik honlapon olvastam, hogy ha már sehogy sem sikerül megnyugtatni a babát, akkor készíts a nagy kádban meleg fürdőt, és ülj bele a gyerekkel, úgy hogy érezze a kellemes vizet és téged is. Nálunk be is vált, egy kis kellemes illóolajjal megturbózva a dolgot... /bár én előtte domesztos-sal átmostam a kádat./

CSirkesz: Nálunk az 5. hét után kezdődött..

Judy! Szépek nagyon ezek a babusok. De nekem is egyből a kis karszallag tűnt fel.. Otthon már csak nem fogod elkeverni?! Kép

Andi! Én is olvastam, még akartam is irni, de valahogy a sok locsifecsiben azt pont elfelejtettem, hogy tündéri a kislány, és a stilusa is klassz! Kép Mondd meg neki, hogy soxor pusziljuk, jöjjön máskor is! Kép /Legalább egy kis reményt ad nekem elkeseredett első és hasfájós babásbak, hogy lesz ez még jobb is! Kép PErsze állítólag kisgyerek kisgond, nagy gyerek nagy gond! KépKépKép/

Timóca! Én is ott szültem, és lassan hiányozni fog, hogy nem járhatok oda havonta! Kép Gyorsan beújítunk egy kistesót, csak hogy mehessek rendszeresen megint! /Na jó, ez csak vicc volt!/ Kép

NA most már tényleg megyek pihizni! Kép

Jóéjt!

Macs
maccs

LányokKép
Megpróbálom a szoptatós étrendet feltenni. Nálunk a Laktoherb teától is szenvedtek a picik, így azt is elhagytuk.

Egy kérdés: Akinek volt a terhesség alatt Linea Negra-ja azaz fekete vonal a pocakján hosszanti irányban, az mikor tűnt el? Nekem még változatlanul ott virít a pocimon, pedig lassan 3 hete szültem.

<center> <pre>
<table>
<td align=center valign=top> Kép
29.6 K <td align=left valign=top> <font size=1>szoptatósétrend.doc</font>
"" </pre> </pre> </center>

Cat
Kép
cateye

LányokKép
Megpróbálom a szoptatós étrendet feltenni. Nálunk a Laktoherb teától is szenvedtek a picik, így azt is elhagytuk.

Egy kérdés: Akinek volt a terhesség alatt Linea Negra-ja azaz fekete vonal a pocakján hosszanti irányban, az mikor tűnt el? Nekem még változatlanul ott virít a pocimon, pedig lassan 3 hete szültem.

<!--attachment: szoptat_s_trend-122297.doc*mime_msword.gif*application/msword*29.7**szoptat%f3s%e9trend%2edoc --><center><pre>
Kép
szoptatósétrend.doc (29.7 k)</pre></center><!--/attachment-->

Cat
Kép
cateye

Hűű mennyit irtatokKép

Új babáknak és mamáknak GRATULAKépKépKép
Pocakosoknak kitartástKép
Amihez hozzá tudok szólni:
Nálam 6 és fél hétig volt folyás, kb 4 hét vérezgetés 2.5 hét sárgás, a 7. héten voltam kontrollon addigra pont elmult.Hancúr is ezután volt csakKép Én már az 5. héten fürödtem, mivel az utolsó hónapokban is csak zuhanyozni tudtam nagyon hiányzott a pancsi.
Kaptam tablettát, ti hogyan fogtok védekezni?

A Milford tea tényleg nagyon jó, imádom, és mamgas a C vitamin tartalma is.Ahogy Macs írta régebben érdemes az 50 db filterest venni.Jobb mint ásványvizet inni egész nap.

Cumi: Azonnal kiköpte, azt hiszem megleszünk nélküle is.A kezét akkor szopja csak amikor éhes.

Éjszaka csak egyszer szopizunk, azóta mióta többet tudok aludni a tejem is több lett, 10 körül elaltatom és 3 kor kel szopira.

Na megyek főzni és tanulni(statisztikát).........

Puszi

Noémi
fantikbaba

Cat!
Én már 8 hete és mindig erősen látszikKép

Noémi
fantikbaba

Sziasztok!

Ruhahalom: nehogy azt higgyétek, hogy nagyon sok idő óta gyüjtögettem, míg ekkora kupac lett. Csak 3 mosásnyi, de mivel van, hogy egy nap két adagot is mosok, akár két nap alatt is összegyűlhet ennyi. És a mosnivalót sem gyüjtögetem, majd minden nap mosok. Hiába, három gyerek és két felnőtt mellett könnyen összegyűlik a mosnivaló (főleg, ha a nagyobbak kint játszanak, és esetleg a kicsi nyakig kakis lesz).

Bori!

Már nincs sokidő, kitartás!KépKépKép

Noémi!

Óvszer. Én elvből ellenzem a spirált, viszont a tablettákkal meg a szervezetemet nem akarom terhelni.
Bár érdekes, mert a szoptatás ugye fogamzásgátló hatású, Benivel 8, Nátánnal majd 12 hónapig nem volt menzeszem, azaz elvileg nem is kellene védekeznünk egy jó darabig. De persze nem merek kockáztatni, még korai lenne egy 4. gyerekKépKép.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

sziasztok lanyok!

Arany eletem van. Nalunk 21:30-tol 7:15-ig volt alvas. Utana nagy eves 130g.

Eljen!!!!!!!!!!! Kép Kép Kép

Nagyon jot aludtam! Kép Kép Kép

Magi
Vendég

HalihóKép

Karszalag:
természetesen már lekerült a gyerkőcről, csak az első napon volt még rajta. Le is kellett venni, mert kihíztaKépKép elraktuk emlékbe a másik melléKép A köldökcsatot is megkaptukKép

CsirkeszKép
Nem tudom én ismikor jutok el fodrászhozKép Jó utat NektekKép Mi még nem megyünk egy darabig a kettővel. talán karácsonykor. Gergővel 3 hónaposan mentünk először, akkor meg se kottyant neki a környezetváltozás, 4 hónaposan viszont már észrevette és nagyon megviselte. Aztán persze megszokta.

Köszi a szopis étrendes tanácsokatKép

puszka
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?