A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Vik, köszi, jelöltelek.
Milyen édi kislány voltál. És hát mardos az irigység (rájöttem, hogy mindenkire irigy vagyok egy kicsit valamiért :) de persze nem panaszkodom, a saját életemet azért nem cserélném el semmiképpen) a képeket nézve. Krétán lakni kész nyaralás. Legalábbis innen olyannak tűnik. :)

Kép

Kép
***csilla***

Alszik :lol: :lol: !!
Tudom gaz anya vagyok, hogy örülök, ha a gyerek végre alszik, de itt tornyosul egy rakat vasalnivaló ami sajna rám vár :( , 2-3 órát most tuti elleszek vele.

Csilla, lehet úgy tűnik,hogy kész nyaralás de azrét nem az. Itt is ugyanúgy megvannak a mindennapok. A különbség, hogy itt május közepétől október közepéig tuti nyár van, eső szinte semmi, 1-2 alkalom. Télen meg a leghidegebb ami már nagyon durva az a +10 fok, de az ritka, 15 fok azért nagy átlagban mindig van télen is.
Vendég

Sziasztok!

Még nem sikerült mindent visszaolvasnom :twisted: .

Hari: a pici szemébe került szempillával, bármivel semmit nem kell csinálni, majd kipislogja. Gyerekorvos mondta, Kírának is szokott lenni benne.

Detti: hát igen, fürcsi előtt nálunk is extra adag kaki van legtöbbször. :lol: én is úgy csinálnám, ahogy írtad, hogy új pelus, csak meguntam, hogy egyből azt is cserélni kell, és olcsóbban jön ki az alátét. A kakis pelus mosástól kivagyok, azt nagy ritkán, ha becsúszik.
Nálunk a törpe külön szobában van, maximálisan bejött. Megvan a saját kis kuckója, ha szól, jövök. :wink:

Nálunk még mindig semmi gond, szopika megy ezerrel, játszik, nézelődik, már mesét is olvastam neki, úgy figyelt, majd megzabáltam. :lol: Éjszakánként alszunk, csak a szopika 10 percére kelünk mindketten (na meg én még fejek utána)

Geo: nekem ez nagyon furi, hogy magatoktól vettetek valami tápit, meg a dokinak nem mered elmondani (úgyis észreveszi). Nekem az lenne az első, hogy hívom a védőnőt, és vele meg a dokival megbeszélem hogy mi legyen. Én nagyon megbízom bennük!

Én amúgy nagyon tápellenes vagyok, szerintem anyatejet vennék, ha nem lenne elég tejem.

Picurkám heti 250g-ot hízik! :lol: Még így is a ruháink 95%-a hatalmas, a nextes cuccokból még a newborn is óriási. Nem baj, úgy imádom, hogy ilyen kis picike, de azért a combikájára, arcára hízott, kis tokája is van már. Amilyen kis cingár volt, mikor megszületett, na annyira már nem pici. Mert ugye Kírán nem volt egy g zsír sem, emlékeztek, mikor írtam, hogy milyen xar az uh, mert két hét alatt 20g fogyást mutatott. Na, nem az uh volt rossz, hanem az én picim nem hízott az utolsó 3-4 hétben semmit! A dokim meg nem figyelgette az uh-s papírt, szülés előtti nap, mikor kitapogatta, akkor mondta, hogy hú milyen pici. Olvastam a neten is erről, mikor nem fejlődik a bébi már, és ilyenkor császárral ki szokták venni jó korán!!! Még jó, hogy nem vette észre a doki, semmi baja az én kicsimnek, már 3440g volt csütörtökön és elvileg 2640-nel jöttünk haza!
foltivspicur

Huh, sikerült visszaolvasni!!! :lol:

Az én parám az oltás lesz, vagyis az utána lehetséges láz... Múlt hétvégén, mikor a tejpangástól kész voltam és lázas voltam, megmértem a digitálissal, 37,4-et mutatott, a jó öreg higanyos meg 39,1-et. És föl sem bírtam egész nap kelni, tehát bizti nem a digitális mérte a jó hőt. Na de a picurnál hány percig tartsam a popókájában a higanyost? :roll: Hallottam, van állítólag alkoholos lázmérő is, majd a patikában rákérdezek.

Nagyon édesek a képek a picikről!!!

Nálunk mindegy, hogy alszik-e Kíra, vagy nem, ugyanúgy megcsinálok mindent mellette, mert ha fönt van, és épp nem tudok csak vele foglalkozni, akkor a pihenőszékében elszórakoztatja magát.
foltivspicur

Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezés.

Luna:
Gergő nekem is szokta csinálni ezt a verekedős, tekergős, rugdosós evést. Időbe telt, mire rájöttem, hogy mi is ilyenkor a teendő.
Pl. ha fekve szoptatom, akkor sokkal nyugodtabban szopik, ezért sokszor van az, hogy az ülve szopit fekve folytatjuk. A másik, hogy amikor elkezd tekergőzni, akkor leveszem a ciciről, és megbüfiztetem. Nos, olyankor hatalmas büfik szoktak feltörni, még apa is megirigyeli. Két nagy büfi után újra tudjuk folytatni a szopit nyugodt körülmények között.

Nálunk ez vált be.

Nekem, meg most kezd megjavulni a kicsi fiam. Minél nagyobb, annál könnyebb vele. Aludni, szerintem többet alszik, mint pár hetesen. Sokkal nyugodtabban alszik, és az ébrenlét is sokkal nyugisabb, mint azelőtt.

Holnap jön anyukám 1-2 hétre. Már alig várom. Egy kis segítség mindig jókor jön.
Vendég

Picur:

Nektek sima pihiszéketek van, vagy pedig ilyen rezgős, zenélős verzió???
Vendég

Ja, tegnap voltam a dokimnál a 6 hetes kontrollon. Megcsinálta a rákszűrést, megvizsgált, és hál isten mindent rendben talált. Megbeszéltük a fogamzásgátlást, felírta a tablettákat és végeztünk is.
Vendég

Hocsukamat reg emlegettem mar ugye? elkepeszto... en lassan mar uvoltozni fogok, ez a gyerek sem eszik am.. illetve de, a kajalas elejen azert megy bele valami, de szerintem tan a fele annak amit korabban megevett, mert aztan megint jon az orjonges.
Heni, fekve nem tudok... de kinomban mar probaltam elobb mindenfele pozokat, honaljtartast, bekapja, sziv egyett majd orditva kopi is ki... es ket etetes kozott semmi, szinte semmi, persze igy utana (ha ezt evesnek lehet nevezni egyaltalan) meg obegat... en nem tudom mi ez, de hogy rovidtavon agybajt kapok szerencsetlentol az teljesen biztos.
Eleinte irtam is, nem bufizett... na mostanra belejott, annyira, hogy az elejen ha elkezd enni (mert nekikezd es 5 percig kb megy is a dolog bekesen, addig eszek is eleg ritmusosan) akkor irto hamar meg kell allni mert beszorul a levego, ami korabban soha... oke, bufizzunk, de ettol is agybajt kap, es innentol az ujra visszateves mar sehogysem jo, nem kell, nem tetszik, faj, gorcsol...vagy a joeg tudja mi baja van. Halvany lila sejtesem sincsen mi ez... viszont nagyon ideges vagyok tole, pedig higgadtan sikerult eddig minden eteteshez odaulni, nem arra szamitva, hogy balhe lesz, de mostmar ugy tunik mindig sikerul neki kiakadni, es engem is kiboritania...
nos igen, a szep es szivet melengeto szoptatas es az egyuve tartozas... (meg mindig azt mondom, neki ez kell, neki ez jo, de hogy ez az en bodogdsagomrol szolgalna... hat jelentem nem mindenki boldog ettol, ha tobb kivetel nincs is, en itt vagyok. Es megszepul majd egyszer, es nem fogok ezen kattogni, de ettol meg sosem fogom tudni/akarni azt allitani, hogy a szoptatas valami eteri dolog lenne, meg a legszorosabb kotelek :D:D nezzetek el ezt nekem... tolem telhetot megteszem tovabbra is, de had ne csinaljak ugy, mintha ez valami leanyalom lenne, meg ha rajtam kivul mindenki masnak az is... persze ettol meg nem nyultam uveghez, valoszinu el sem fogadna, a multkor korberohogott vele es tuszkolta ki a szajabol azt is)

luna6

Luna, lehet, hogy neked is meg fog jönni. :lol: (elmúlt már egyébként?)

Heni, rezgős a pihiszék, meg egy figura van rajta, amit ha meghúzunk, akkor zenél. De nem igazán volt eddig rezgőn, csak néha pár percre.
foltivspicur

Neh kozben kicsit utanaolvastam, es rajottem, hogy ez nalunk is szopis sztrajk, csak valoszinu mas az oka... az oka az emesztese, vagyis a hasfajas. Na mondjuk nem mintha beljebb lennek azzal, hogy neve van a gyereknek :)

luna6

Picur, nalam ez kizart :) nekem akkor sem jon meg ha nem vagyok/voltam terhes, Manci szoptatasa vegett is jo egy ev volt ha nem tobb, es utana is csak hebe hoba, mutatoba. Szoval nalam a sajat 'szokasaimat' figyelembe veve minimalis az eselye :) Nalunk tuti fix, hogy a hasfajas okozza... alkepeszto, hogy szinte hallani amint az elso kortyok leernek a gyerek hasaba, olyanmintha egy ures, poros hordoba mennenek... onnantol kezdve megy auruttyolas is benne, hallom is, hogy ott ben tortennek dolgok, amikor o elkezdi a vergodest... neha meg az az erzesem, hogy szajaban a cicivel azert nem csinal semmit, nem szopik, mert eppen varja, hogy beusson a hasfajas... persze ez utobbi lehet elmelet is, de tuti a hasatol indult ki a folyamat meg mult vasarnap kb ha jol remlik, de akkor meg csak hebe/hoba, es foleg az esti szopit erintette a dolog...tegnap este ota egyelore mindegyiket...

luna6

Na, pont témánál vagyunk. Képzeljétek, nekem az előbb megjött (reggel éreztem is, hogy furán görcsölget a hasam). Igaz, a szokásos 2-3 csepp barna, ki tudja, lesz-e folytatás, mert lévén, hogy Lunával ugyanaz az alapbajunk és ez sokszor jár ezzel, nekem sincs magától szinte soha menstruációm. Szóval belőlem nem él meg egy betét- meg tampongyár sem. :D Viccesen mondtuk párommal, hogy terhesség alatt több betétet használtam, mint egyébként. És ez nem vicc. :)

Picur, hát akkor Te aztán nagyon szerencsés vagy Kírával. Bár két napja nekem sem lehet egy szavam sem. Csak az esti nyűglődés van, egyébként visszakaptam az angyalkámat.

Kép

Kép
***csilla***

Csilla, en terhesseg alatt szerintem a normal eletem 5 evenek betetjet hasznaltam el minimum, de szerintem meg lehet, hogy ezt is alabecsultem :) En is kifejezetten rossz biznisz vagyok nekik... a tamponosoknak meg hagyjan, mert ha valami, akkor az meg fogyogat, de nekem amelle nem kell betet sem legtobbszor....
na ez meglep azert, hogy neked megjott, akkor magamat se csukjam ki? bar nekem nem faj semmim, semmi jele, meg az elozo kanyarokban sem tortent ilyen, na de akkor ki tudja. Mindenesetre nalunk itt van a hasgorcs kozben, ami arra utal, hogy megiscsak az emesztese lesz az oka.

luna6

Sziasztok!
Haza jöttünk :D:D

Luna!
Túlsok levegőt nyel Aron, azért hallod, amikor lemegy a kaja... Alex is ilyen volt eleinte.
Lycopodium hat akkor? mindjárt nézek erre a küzdésre akkor valamit. Most már eleget írtál róla, hogy tudjam a tüneteket ...

És jól van na.. elnéztem na. :D kovács Katim is van :D:D De Konczot jobban szeretem és persze csak azok a zenék jutottak az eszembe :D

Eszter,
Hajra is nézek valami okosat. :D

Nanetto!
Remélem azóta beszéltél dokival! Én is azt mondanám,h ogy lehet fogzás, mivel nem csak az így átütése fáj, hanem az is, ahogy a csírából fog lesz....
Nagyon sajnálom, hogy ennyi minden xar összejött nálatok! Kitartás!!!!!

Geo!
Hogy vagytok???

Hari!
A kanesten tuti segíteni fog, de kend majd addig, amíg megvan a szájpenész, mert az a dög visszamászik. :? Úúúáltam! Ilyenkor napona hányszor fertőtleníted a cumit?

Jól elvoltunk anyósnál. :D Alex élvezte, hogy hűvös van, voltunk strandolni, ott is egyhuzamban aludt 2 órát, amíg én Hannával a nagy medencében úszkáltam :D Hanna is naaaaagyon élvezte a dolgot :D Tetszett neki a meglepi ben10-es úszógumi (aki még nem tudja mi az a Ben10, majd megtudja idővel :D:D) Alex nagyokat mosolygott anyósra, meg a sógornőmre :D Kis angyalka volt végig. Alig kendőztünk. Apjával is jókat sétáltak. :D Hanna etette a tyúkokat, ment zöldséget szedni... :D Szóval összegezve jó volt :D De haza jönni is nagyon jól esett.... holnap el kéne menni isten tiszteletre. még be se mutattam Alexet a lelkésznek.... Itt az ideje :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Nanetto:
Agnus castus C12, ez menzeszes elutasításra valo. Naponta max 3*1 golyó

Eszter
Kép
Kép
vok

Tenyleg sok levegot nyel a ded, mert aztan ha mar nagyon kukacolodik akkor felemelem, es vaddisznokat megszegyenitoen tud bufogni... ezt viszont max egy.masfel hete csinalja, elotte diszkret volt es mondhatni noies, sem kozben sem utana nem bufizett, nem is bukott jellemzo mennyisegeket. Na de az elso nyelessel is levegot nyel tej helyett, mert en mar akkor hallom ezt a hordo effektust :) A szaztagu bekakorusrol nem is beszelve, ami vegig ott vartyog szegenynek... egy egy orditasa szorosan kapcsolodik is a bekakhoz.

Enis csipem Koncz Zsuzsat is, vegulis az is anyukam zeneje es hallgattam gyerekkoromban sokat, meg a Kepzelt riportot, meg Zorant meg Mate Petert!! :)

luna6

Zorán nekünk is nagy kedvencünk, már 4 koncertjén voltunk. Imádom.

Vok, üdv újra körünkben. Jól hangzik az elmúlt pár napotok. Szuper, hogy Alex ilyen ügyes volt.

Kép

Kép
***csilla***

ooooo... siker a kobon!! gyerek vonyitott, na mondom jon a lyco... Eszter fele homibogyesz. megkapta, kozben higgadtabb is lett, mondom probaljuk ki ujra a levegovaltozast es az uj poziciot. igy masik szobaban es honaljtartasban probalkoztam... haaaaaaat a kisdiszno vegigszopizta a menetidejet intenziven, ez 15 perc (volt mit nyelni vegig, szal tejhiany nincs? nem kellett bufizni megallni (most a vegen lerendeztuk) nem kukacolt, nem feszengett, nem verekedett... ellenben elalelt, bekomalt a vegere. hat tegnap delutan ota most ehetett vegre zavartalanul...
szoval kossz eszter a lycot, megtartjuk, megtartunk.. :D a pozvaltasos otleteit is mindenkinek koszi!!! ugy tunik ezzel is tobbszor kell probalkozni, ha elsore nem jon be..
hat akkor mindig a sarga (lenini?!)uton elore... egyszer kell a jo utra terni aztan igyekezni ott maradni, hatha... de legalabb teleette magat mar egyszer, ez a nap hire :D

luna6

[quote="luna6"]J írta:luna6enny, az edeskomeny tea filteres, lefozod e ugy adod neki? Eddig csak en ittam... bar lealltam vele par napja, mert hatha attol lett neki ez az eveskozbeni orjongese, de mivel nem javult asszem nem a tea a ludas, hanem a szoftver megiscsak :)

Luna, filteres édesköményünk van, Babylove-os, Dm-es.(bio) 1 filtert 2,5 dl forrásban levő vízzel leöntöm és 5-10 percig állni hagyom. Kihűtöm és lehet vele itatni akármikor. Azt javasolják, hogy óránként adjunk neki kb. 1 evőkanállal. Én szemcseppentővel adagolom neki, mert a kanalat kiveri a kezemből, a cumisüvegből meg nem szívja, mert nem ízlik neki.
De gyógynövényboltban lehet kapni zacskósat is, abból pedig egy csapott teáskanálnyit kell 2dl vízzel leforrázni. Ha adsz hozzá még ugyanennyi ánizsmagot is, az jó székrekedéses bélgörcsökre is, míg az édeskömény inkább haspuffadásos bélgörcsre jó. Én vegyesen főztem le neki.

Kép
jenny29
Mór

Sziasztok.

Gyors bekukk. Majd visszaolvasok.

Most ki vagyok. Alig van tejem. MIÉRT lehet???
- idegeskedés?
- nem fejtem pár napig?
- alapból 4-5 hétig volt tejem?
- meleg miatt?

Segítsetek!!!!

Most megpróbáltam fejni, kb 20ml jött le mind a 2-ből, az egyikben ráadásul elpattant egy ér is! :) Eddig egyből lejött 100ml!

Néha meg úgy fáj a felső részén, mintha tűvel szurkálnák!?!?

Iszom a tejserkentőt, napi 3-at legalább! Most már tápos lesz a gyerkőc??? Most még ki tudom egészíteni az eddig lefejt és lefagyasztottal, de később???

Kép
bhdetti

lehet, hogy most ti fejlodesi ugrotok? honnan latszik, hogy keves? hogy szopiztok? egybol, kettobol? gyerek jelzett, hogy nem eleg ? vagy surubben kerte? tobbet ebredt?
a fejes hianya nem valoszinu... meleget sem hiszem
a felso resz mit jelent? bimbonal, vagy azon kivuli reszen?
es nyugi, nagyon jo esellyel visszarendezheto ez meg!!! :)

luna6

Luna! Tudtam, hogy megnyugtatsz egy kicsit.

Onnan érzem ezeket, hogy plöggyedt a mellem. Eddig - fejjéssel is - a kövi szopira rohadt kemények voltak meg csöppögött. A gyerek ordít, mert nem elég neki, még akkor se, ha mindkettőre rárakom és sűrűbben is kérte - bár ezt a nagy melegnek tulajdonítottam.
A mell felső részén szúr néha.

Mit csináljak???

Kép
bhdetti

Ja meg most próbáltam adni neki korábbi lefejtett és nem kellett neki?!?! Ha olyan éhes lenne, akkor meginná, vagy nem???

Milyen fejlődési ugrásról irsz???

Kép
bhdetti

Nekem is plottyedtebb... ha ez teged vigasztal :D de mikor ugrottunk egy hete na akkor volt csak igazan zacskos, meg Harinak is, irta o is :) szoval ettol ne ijedj meg meg! Urticat szedsz? en tegnap este kezdtem ujra, es ettol erezhetoen megint jobban telik es nem olyan puha. De a csepedes sem mervado, van hogy csinalja aztan napokig semmi... urtica ujrakezdesevel megint volt csepegesem ma...
ha surubbem keri akkor ahogy csinaltam en is surubben kell adni neki... nalunk volt masfel meg egy oras kihagyas is, de kb 2 nap alatt rendezodott... es ujra nem volt plottyedt :)
szuras: aszondjak a nagyok gomba is lehet, de nekem is volt, mikor egyik ejjel egy oran at ugy szurkalt, hogy aszittem becsinalok, vettem be ra gyogyszert is, azota nem szurkod... ha nem allando, akkor lehet neked is elmulik, de roppant fajdalmas tud lenni...
amit tehetsz: tobbszor mellre teszed es ehez borogatod az idegeidet :d:d akkor is ha ugy tunik nem jon, hagyd ot szivni amig nem kap agybajt :) es megoldas az is, hogy most mindkettot adod neki, en is attertem erre ugraskor, hogy mindket oldal kapjon ingert surun... azota mergint van, hogy nem ker kettot.
probald mneg minimalis szinten tartani a hozzatapot amivel mar csendben van de amitol nem eszi dugig magat... es 1-2 nap mulva megprobalhatod (ha latszik a tej szaporopdasa) 10 milinkent mondjuk csokkenteni es megnezni mi az abra.
ha van erod kicsit fejhetsz a szopik utan, nem szamit a mennyiseg ha nulla az is ok, de inger...

luna6

esztertol tudtuk meg, hogy van ilyen fejlodesi ugras :) 3 6 hetesen +- me 3 es 6 hosan +-
mi ugrottunk, meg aztan tobben itt a topikban :) gyerek nyugtalanabb, kevesebbet alszik, tobbet ker enni, sosem lakik jol, ugy tunik nincs tej de foleg nem eleg:
http://www.kismamablog.hu/szoptatas/novekedesi-ugras

luna6

enyim csaj sosem itta meg a lefejt befagyasztott kiengedett tejet, ezert sem fejek a hutobe mar tobbet... muki megissza a frissen fejtet, a csaj is megitta azt... de lehet megvaltozik kicsit az ize altaban, ha a tied sem fafgyobol jott csak a hutobol

luna6

Fú csajok, ez a szoptatás tényleg kiborító. Anyáink hogy csinálták???? Bár anyukám se szoptatott sokáig, mert hamar megjött neki és nem kellett a teje. Ő így meséli. De talán akkoriban ilyen esetekben nem gondolkoztak megoldáson, hanem rögtön jött a táp. Vagy a fene tudja. Mondjuk most kivételesen nem panaszkodom, mert igazából nálunk minden rendben van éppen. Jó, persze nem úgy alszik el, ahogy a nagykönyben meg van írva, meg ő is "harcol" szopi közben, mert fáj a hasa, meg utána is van sírás néha, de nekem nagy "szerencsém", hogy anno Lilivel annyit szenvedtem, mert ahhoz képes ez az egész most egy álom!!!
De valahogy egy-két embert leszámítva itt a topicban, úgy látom, hogy mindenkinél jönnek a problémák, pedig az ember azt gondolná, hogy egy ilyen kis babával még nincsenek gondok. Néha úgy érzem, hogy csak én komplikálom túl a dolgokat és mindenből nagy ügyet csinálok, de látom, hogy majd' mindenki küzd, ki ezzel, ki azzal, úgyhogy ez azért jócskán megnyugtat.

Luna, nálad csodálkozom mindig a legjobban, rólad azt gondoltam, hogy nem érhet semmi meglepetés, minden flottul megy majd nálad és majd nem érted, hogy mi mit szenvedünk össze-vissza. De hát ezek szerint gyerek ügyben nincs olyan, hogy tapasztalat, minden helyzet tud újat nyújtani. Viszont tök jó, hogy utoljára azt írtad, hogy jó volt a szopi. Ha tényleg csak a hasfájás miatt van a gyerkőcöknek ez a vergődés, akkor már csak 1-2 hónap és jöhetnek a nyugis szopik. Már nagyon várom, de gondolom te is.

Vok, cicim is jobb egy kicsit, ettől a kedvem is. Azt nem mondom, hogy nem fájdogál, de tűrhető. Kenegetem. A cumikat (mert 3 is van), felváltva dobálgatom a fertőtlenítőbe, úgyhogy elvileg majdnem minden cumizáshoz "újat" kap. Sőt néha még a cumit is bekenem egy kis borax-al. Az lehet a gond, hogy én éjszaka a szopi után nem törölgetem a száját, egyrészt kis fénynél nem is nagyon látok semmit, másrészt örülök, ha visszaalszik, nem akarom éjszaka is ezzel nyüstölni. De a védőnő azt mondta, ez nem gond, elég ha nappal csinálom. Javulgat ám, csak lassan.

Kép
Kép
hari

Az idegeim kissé kirolytosodtak így estére. És a nemlétező hócipőm tele van!
Eddig ez volt a legnehezebb, legnyűgösebb, legsírósabb, leg, leg, leg.... napunk.
Kezdődött ugye, hogy hajnali 5 és délután 1 között kb 2 órát aludt, a gyanúm, hogy túlpörgött ebben az időszakban. Semmi és sehoggy se volt jó neki és félsírósan egyfolytában reklamált. Aztán 13-14 aludt, majd evett, megint nyűglődtünk egy keveset, de 15.30-18.30 alvás, majd megint evés. Ez után babakocsiba be és lementünk a pékségbe és a szupermarketbe. Hazaérkezés után 20-20.30 egyfolytában és torkaszakadtából ordított! :cry:
Ekkor már nem bírtam tovább megfürdettem és evett, na nem erőltette meg magát a kajával, nem hozta a szokásos huzatját, hogy Luna szavaival éljek. Büfi után szerintem még le se ért a feneke az ágyába már aludt is :lol: .
Szerintem ma totál túlpörögte magát :roll: .
Előszedtem az oltás tájékoztatóját és írja, hogy 24-48 órán belül lehet nyugtalanság, étvágytalanság, átmeneti-enyhe reflux, láz, hőemelkedés, szokásosnál több és vígasztalhatatlan sírás.
Hát a tegnapi és a mai napot az oltás számlájára írom. Meglátjuk mi lesz holnap, remélem visszatér az nappal és éjjel angyal, este 4-5 órára kisördög verzió.
Szóval most úgy állunk, hogy 9 óta alszik :lol: .
Én meg végre nyugodalomban zuhanyoztam és mostam hajat.

Detti, jesszus, sajnálom, hogy te is küzdesz a szopival.
Minden tiszteletem a szoptatókért, hogy ennyire kitartóak vagytok.

Heni, de jó neked, hogy fel is írta a tablettát. Nekem előbb kell egy vérvizsgálatot csinálom, valami speckó dolog, gondolom a terhesség végén lévő vérzés miatt, és annak függvénye, hogy szedhetem-e megint.
Vendég

Viszont olyan édeseket nevetgél! Bár néha átverős, valamelyik nap is majd' elolvadtam egy hosszúra nyúlt mosolyától, miközben végig engem nézett. Már egészen meghatódtam, mikor jött egy nagy puki, úgyhogy kiderült, hogy csak annak szólt a mosoly. De azoknak nagyon tud örülni, az egész arca egy nagy vigyor lesz, nem is beszélve a fosikról :lol: Persze azért rám is szokott vigyorogni, de hát hol vagyok én egy jó pukihoz képest :roll:

Én szopi közben azt imádom, hogy egyik kezével a haját pödörgeti, másikkal meg az én kezemet fogja. Mondjuk én szoktam megfogni a kezét, mert különben vagy az arcát, vagy a mellkasát marja vele, de aztán rászorít és szopi végéig el sem engedi az ujjamat. Mondjuk furcsa, mert nézni viszont nem nagyon szokott közben. Egész másfelé szokott nézelődni. Persze néha megnézi, hogy ott vagyok-e, mintha el tudnék szökni úgy, hogy a cicim a szájában van :lol:

Kép
Kép
hari

Vic, most kivételesen nem a meleg miatt irigyellek, hanem a hajmosás miatt!!!!!! Itt most végre hűvös szél van, hűtöm is lakást ezerrel. Viszont hajmosásról csak álmodozom. Már utolsó alkalommal is alig tudtam kifésülni, most esélyem sincs rá. Úgyhogy már bejelentkeztem a fodrászhoz keddre. Nem tudom Bence hogy fogja viselni, úgyhogy a festés el is marad, pedig már jól lenőttem, de az nem érdekel, csak vasalja ki, hogy végre tudjak fésülködni. Az a baj, hogy ha nem mosom meg sűrűn, akkor hiába teszek rá egy egész flakon balzsamot, akkor sem tudom már kifésülni. Lehet, hogy mégis az lesz a vége, hogy levágatom a fenébe. Így szörnyű ápolatlannak érzem. Minden esetre kedden frissen mosott lesz és azért mindenképp vágatok belőle jó pár centit. Most baromira irigykedem az egyeneshajúakra!!!

Kép
Kép
hari

Hari, hat nincs olyan, hogy valaki mindent tud tapasztalatbol, mert ezek a kis vacakok ugyis kitalalnak nekunk olyat, amilyet meg nem lattunk :) Ugyhogy ne csodalkozz rajtam! :) Egy csomo minden nekem nem para ami egy elsogyerekesnek, jo csomo, de latod a kisfickom szoptatas teren meg mindig tudod ujjat nyujtani, es szerintem meg nem ertunk a tortenet vegere :) Szoval en max maz temakon kattogok mint a 'kezdok'. :)

Amugy meg HIPIJAJEEEE ES HURAAAAAAAAAA ES YUPPPPIIII meg tarsai... megfurdettem ordiiiitott, megkapta Eszter fele kokteljat... meg mindig orditott kicsit... aztan huztunk az uj enteriorbe :D:D en agyam masik szoba, honalj... eloszor belekiabalt a mikrofonba de aztan csak elkapta, es 17 perc angyali bekesseg szallta meg mely ido alatt szepen utemesen, majd meg megpihenve de nem felhagyva a dologgal evett meg evett meg evett... mig teljesen gammaba nem szopizta magat es lecsatlakozott :) (na ez is ritka nala, hogy csak ugy megadja magat :)) es kicsit koszaltam vele, de bufi sehol (es am most nem is hallottam a vartyogast meg a levegonyelest sem...) bar most felsirt de gazok vannak es hasfajas, majdcsak elalszik, de tudom evett :)

luna6

Luna,

hogy adod neki a homeos bogyókat? Mit értesz az alatt hogy koktél?
Verekedés lassan nálunk is állandósul, közben megy a sírás is, rugdos, csapkod, bekapja a cicit, kb 3 másodpercre, aztán lerántja a fejét, és jön a hiszti. Apja már annyira nem bírta, hogy kevert be neki tápot, ami persze nem kellett neki, szerencsére. Utána vissza cicire, és két szívás után bealudt, mondjuk előtte nagyon ordított kb egy órán keresztül. Ja, és ezt mindkét mellemmel eljátszotta, szóval az nem lehet hogy kevés lenne neki, mert egyszerre csak nem üres mind a kettő...

KépKép
tatim

Tatim!
Kicsi fecskendőbe bele rakni a bogyókat és feloldani vízzel. Luna szerintem Lycopodium C12-őt ad most neki. :D ezt neked is tudom ajánlani.
Próbáltatok már pózt váltani? Amikor ennyire sir a kendő se segit? Amikor Alex nagyon nyűgös, akkor ő aludni akar....

Hari!
Én sem szólhatok egy szót sem, mert Hannához képest Kánaán van nálunk is :D Igaz, Alex extra cuki :D Szóval én csöndben vagyok és drukkolok, hogy a többieknek elmúljon a xar időszak. :D
Alex is olyanokat bír mosolyogni, hogy megzabálom. De ő rám is. Beszélek hozzá és kommentálja, mosolyog, jár keze-lába :D:D

Akartam mesélni, hogy nekem annyira pasis a pasim, hogy már most csak 1 dologra tud figyelni... vagy eszik, vagy kakil :D Neki nem megy a kettő együtt. Hanna lazán arébbhúzta a cicim, ha görcsölt a hasa. Alex elengedi és úgy nyom, persze olyan hangokkal kísérve, mintha épp egy hatalmas kakit nyomna ki :D:D
És, ami a legszörnyűbb: 68 kezes-lábas van most rajta és csak az ujja nagy egy kicsit.... Hova nő ez a pasi????

Eszter
Kép
Kép
vok

Hari: jót nevettem ezen a pukis vigyoron. :lol: Kíra nekem is általában az egyik ujjamat fogja szopi közben, vagy rámar a melltartóra, és azt szorongatja. :)

Luna: én is hallok mindent a pocakból, néha brutális, hogy mi folyik odabent! Nekem ömlik a tej a ciciből, és még picur rákontráz néha azzal, hogy nagyon szívja. De hála istennek szopi után/közben orkánerejű pukik és kakik társaságában kiáramlik belőle a szél. :lol: Éjszaka nem szoktam általában átpelusozni, hadd aludjon, mert szopika után rögtön alszik, de ma ez lehetetlen volt. Nyakig kakis lett, akkora erővel távozott a levegő. :lol: Szerencsére ettől még ugyanúgy visszaaludt, pedig ruhát is kellett váltanunk. :lol:

bhdetti: ha beáll a kereslet-kínálat, akkor puhább lesz a cici! Szóval nyugi!!! Amúgy ha megnyomod, akkor jön belőle, csak a fejésnél nem? Nekem a múlt szombati tejpangásnál úgy volt (na jó, ott csomó volt, meg kemény, de ettől függetlenül a diagnózis uaz), hogy hiába próbáltam fejni, egy korty jött ki max!!! Kézzel próbáltam, akkor meg ömlött! Miután sikerült kimasszírozni a csomót, pár nap kellett, akkor megint ömlött a fejővel is. Meleg kamillás borogatás/meleg zuhany és masszírozás, fejés - ez jut eszembe. Na meg tényleg a szopika, mert a picur gyógyította meg a cicimet azzal, hogy ő tényleg úgy ki tudja szívni, mint semmi más.
foltivspicur

sziasztok!
lányok a kálváriánk tovább folytatódik ezért jövök kevesebbszer de gondoljatok ránk ha tudtok minden pozitiv erőre szükségünk van!!!

esküvőn voltunk .. jöttünk - mentünk hálaég addig amig vacsi volt (arra mentünk csak) nem játszott ahogy rázenditettek eszti is és jöttünk is de miután 60-ban volt igy akartunk is jönni mert hosszú azút és így hogy eszti ki van mint a liba nem is akartunk maradni viszont bazira örültek nekünk és jó volt enni inni - és a társaságot látni!!! hangulatos volt! ...

eszti: továbbra is nyáladzik tömködi be az öklét ... szivni néha jól sziv néha "sztrájkol" a mensim elmúlt már a tejem ize már jó lehet úgyhogy innentől kezdve tényleg csak fogzásra tudok gondolni!!!! ... de MIKOR MÚLIK EL? mert olyan soha ... időszakot látok de csak optimistán! hétfőn jön a védőnő! ... bár nem tudom mit tud mondani... mert ő is csak találgathat! a súlya jó nem fogyott tejem van! szoptatni extrém pózokból szoktam vagy hagyom sirni attól félálmos lesz és akkor jobban eszik!!!! ...

ma éjfélkor kelt! fél 4-ig ÜVÖLTÖTT ... akkor bealudt és 6-kor KELT szóval Vik inkább kéne Zoé ... bár ez most nagyon csúnya dolog de én már tényleg Zombi vagyok! csak tudnám mi a baja mert a szivem szakad meg! ... és hát a hasa sem fájhat kakil pukizik hanem ez valami más!!! egy keserű sírás hogy Mami segits már rajtam szóval tegnapelőtt majdnem bőgtem egy óriásit! tegnap a sok sirástól szerintem sokat aludt nagyjából nyugi volt aztán délután 4-től elszabadult a pokol de előtte rá tudtunk gyúrni!!!! .. de ez az éjszakázás kemény! ja felkelt fél6-kor etettem 6-kor átadátam apának ... 8-kor hozta enni addig náal üvöltött ... majd 9:30-kor 20 perce alszik és már rég nem itthon kéne lennünk hanem anyuéknál... de nem tudom hogy fogunk tudni igy indulni....
:-(

na szóval nem vagyok toppon ráadásul totál kár vagyok mert tegnap este felhivták páromat a svájci rokonai akik évente 1x jönnek a szüleihez aki szintén rokon ugye hogy ma jönnek és a F.... kivan hogy ideszól ma hogy holnap jön mert ugye ma anyuéknál lennénk egész nap emiatt haza kell jönni viszont átmenni át kell mert papírokat (gyeshez mert a fasz könyvelőnk baszott beadni!!! .... bocsi ha erre gondolok ki ver a viz is!!!!) a TB-be anyu hétfőn dobja be ... !!! és át kell juttatni ugyanis hiánypótlásra hivtak fel minket mert nem tudtuk hogy a baba eredeti anyakönyvi kivonatát be kell mutatni! ez is röhej ott a fénymásolat ... meg az összes papir irat tb kártya a babának stb. de kell eredetiben! valaki ezeket is hamisitaná????
kész vagyok már mindentől

köszönöm a segitséget Vok Luna... tényleg utánanéztem és van hogy 2 hónaposan elindul a fogzás és van hogy 4-5 hónaposan bújik azelő! ... hát nem tudom mi lesz így velünk... :-(
Vendég

Kép
foltivspicur

jaj, el se hiszem, sikerült feltennem képet!!! 8) :lol:
foltivspicur

nanetto: (és a többiek is, akiknél üvöltés van) ha cumikát adod neki ilyenkor, akkor elfogadja? vagy nem? és ha elfogadja, akkor a cumival is képes sírni?
kitartás!!! én is csak a fogára tudok gondolni, a nyáladzást is említetted :roll:
foltivspicur

na, reszkessetek, rájöttem a képfeltöltés csínjára-bínjára :lol: Kép

Kép

az első tortámmal :lol:

Kép
foltivspicur

Nanetto!
Kitartás!!!
Chamomillát próbáltad már neki fájdalomra? Ha igen, használt? Mert, ha igen, akkor fogzásnál még jobb a szer! De ha nem jött be, akkor még van 4, ami segíthet.
Amikor Hanna fogzott, volt olyan, hogy nurofent adtam neki, én nem bírtam már, hogy fáj neki és olyan jókat aludt vele. De ugye ez most még nem jöhet szóba, szal marad a homeópátia...

Foltiv!
Édes a kiscsaj :D A torta meg nagyon jó :D:D
A cumi nem jön be mindenkinél. Alex utálja, ahogy Hanna se szerette egyáltalán. Viszont nagyon extrém hasfájásnál Alex elfogadja. De csakis akkor. Egyébként messzire kiköpi. Nem is erőltetem már neki. :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Lányok, olyan rossz olvasni, hogy szegény pindurkáinknak mennyi nyűgje van.

Nanetto, gondolok Rátok továbbra is sokat, kitartás.

Vik, akkor lehet, hogy tényleg az oltás a ludas. Nekünk is már csak egy hét és jön a két oltás, hát "alig" várom.

Picur, istenem, nagyon-nagyon édes Kíra. Azok a naaagy csodálkozó szemek, cuki. Az lehet, hogy még nem láttunk róla képet egyáltalán? Vagy csak nem emlékszem?

Hát nálunk 7-től 11-ig ment az esti program. Ebben volt 45 perc alvás, de valami miatt felkelt. Ami jobb is, mert addig egész álló nap 290-et!!! evett, így utána 2 óránként kínáltam, egyszer bírt enni 40-et, majd 55-öt, így lett a napi adag nagy nehezen 385. Hát nagyon várom a holnapi mérlegelést.
11-től viszont megint aludt reggelig, 6.15-kor etettem meg, mert akkor már álmában ette a kezét, de basszus nem várom meg amíg felkel, mert már egyre jobban aggaszt, hogy alig eszik.
A délelőtt 10 utáni elalvás nagyon nehézkesen ment, még most is félig fent van, pedig már piros a szeme a fáradtságtól, most meg jön mindjárt a következő evés. Ááááááá, nehéz, nehéz...

Kép

Kép
***csilla***

Hari, hát lehet, hogy hajat azt tudok mosni és ki is tudom fésülni, de a fodrász az rám is rámférne. A hajfestés a legkevesebb, azt eddig is magamnak csináltam, de már nagyon meg van nőve, semmi formája. Egy hajvágás az rámférne. De hogy mikor lesz rá lehetőségem :roll: :roll:

Nanetto, úgy sajnálom,hogy még mindig küzdötök :( . Talán a védőnő majd mond valamit. Bár ha tényleg a foga akkor azt meg majd csak akkor fogod megtudni amikor az ínye már fehérlik majd.

Picur, hogy Kírának milyen sok, szép haja van!! :D Amúgy meg nagyon édes és klassz tortát kapott! :lol:
Ha túl van pörögve van hogy nem fogadja el rögtön. Ha ordít akkor általában mozgatom neki a szájában, hogy észrevegye beledugtam valamit. Általában ráharap és egyszer-kétszer kiköpi, de utána már szívja rendesen. És igen cumival a szájában is tud ordítani :(

Csilla, hát én halálra idegeskedném magam, ha Zoé annyira nem enne mint most Léna :( :( . Csodálom, hogy ilyen higgadt tudsz maradni. Kíváncsi vagyok nagyon mit mond majd a védőnő :roll:
Tegnap és tegnapelőtt nekem se evett olyan "jól", de azért a 600-at megettük.
Úgy tűnik az oltástól volt, mert ma már megint a régi a huzatja :) , remélem így is marad.

Ma délelőtt megint fent voltunk 9.15-14.00 között. Egy fél percet se aludt. Viszont elég nyugodt volt ma. Nézelődés, beszélgetés, mosolygás, egy kis nyűgösködés, csörgőzés. Az utolsó fél órát viszont végig sírta-üvöltötte. Per pillanat tele hassal durmol :lol: kettő óra óta.

Luna, úgy látszik van fény az alagút végén :) . Csak rájöttök, hogy mit akar a kiskrapek!
Vendég

A popsiban ha mérek hőmérsékletet, akkor mennyire kell bedugni a lázmérőt? És mennyi ideig legyen benne (higanyos vagy valami hőre táguló más folyadékos). És ha ficánkol, nem lehet, hogy beletörik? Ugye nem lehetséges?

10-kor evett (6 órája) Léna, most 4 óra és még mindig alszik. Mert ugye 1 körül sikerült elaludnia és ilyenkor győz a fáradtság az éhség felett. Csak hát az eddigi adagja megint összesen 140 (2x70). Most eszik majd, ha felkel, aztán már csak este enne. Viszont jön majd tuti az esti őrület, akkor megint adagolom neki apránként, hogy elérjünk a miniumum minimumát.

Kép

Kép
***csilla***

sziasztok csajok,
mi is megvagyunk, olvastalak is titeket, csak írni nincs kedvem.
de azért jelentem, szombat 06:30óta egyedül vagyunk, és minden simán ment eddig.
andrás viszont már úton van, kb este 6ra haza is ér..
ahhoz képest h fél4re ígérte magát :twisted:
Vendég

Ha jól tudom kb. 1 cm-re kell neki bedugni és előtte alkohollal fertőtleníteni kell a végét, plusz be kell kenni, hogy könnyebben csússzon.
Ha digitálissal méred akkor addig amíg csipog, ha higanyossal kb. 3-4 percig.
Én úgy csinálnám, hogy a kis lábait összefognám bokánál és a pocija fölé nyomnám, mint amikor pelust cserélsz és felemeled őt, csak rányomnám a pocra, hogy könnyebb hozzáférésed legyen a popójához és úgy ő sem ficánkol annyira.
De inkább kétember művelet szerintem a popsis lázmérés :roll:
De szerintem Luna vagy Vok többet tud erről a témáról. Én csak azt tudom amit olvastam, meg amit a gyerekorvos mondott.
Bár én direkt rákérdeztem oltáskor, hogy hol mérünk csecsemőnek lázat és azt mondta, hogy a hónaaljában!
De gyerekorvos és védőnő válogatja a nézeteket ebben a témában.

Én tuti felkelteném őt enni, még ha szívtelenség is mert nemrég aludt el és fáradt. Sőt lehet hogy meg is fürdetném, hogy tuti felébredjen és ne aludjon be evés alatt.

Mennem kell mert jelentkezik a hamiért :lol:
Vendég

Szeeep napot!
Aludtam... na nem, ejszaka - bar minimalisat persze akkor is - hanem az elobb itt sziesztasat :) Ha nem vagyok egyedul, mint het kozben akkor lehet is, amugy hasalaskor nem hagyhatom 'magara' diko utasitas szerint. (na bezzeg a legnagyobbat... de tan Mancit is)
Hat jelentem, a pozvaltas mukodokepeznek tunik a sztrajk lekuzdeseben nalunk...max komplikalja a eletemet, mert a hintaszekbe nem ferek el honaljtartassal, illetve valamennyire megis de a ded nem birja ott ugy, szoval ejjel nemcsak at kell menjek hozza, hanem at is hozni a mi szobankba, megetetni majd visszatransport. Viszont evett meg evett ejjel... olyan jol belejott, hogy szinte 2 orankent :? :shock: :) ehh, na de valamit valamiert ugye...
Nikvik: bar Aronnak van cumija nem egy nagy cumifun egyelore, na bezzeg a novere az volt, szoval meg akarmi is lehet. Viszont orditas helyett cumi nem jatszik. :) Nem kapja el, na de nem is a cumiert uvolt ugye, szoval nem csodalom :)

luna6

Lázmérés:
Én a higanyosat kb a 36 fokig nyomtam be, a digitálisat meg a vékony rész végéig. És abból le kell vonni 1 fokot.
És úgy, ahogy Vik mondta a betételt, azzal a különbséggel, hogy én utána nem fognám a lábát, hanem leraknám és beszélnék hozzá addig, amíg nem jár le az idő. A higanyosnál meg van határozva, hogy mennyi, ez higanyostól függ. a régebbieknél 10 perc, az újabbaknál 3. De ez rá van írva a csomagolásra.
Amire vigyázzni kell: így tuti jön majd ki belőle kaki és érdemes tartani a hőmérőt, mert kinyomják azt is. :D Szóval pelenka a lábra hajt :D
Ja, és lazán 1 ember megcsinálja :D:D

Vik!
Hát, ha te meg tudod mérni egy izgő, mozgó gyereknek hónaljban a hőjét, akkor baromi ügyes leszel. Ő aztán még nem tartja ott a kezét, sőt, inkább elhúzza...

Eszter
Kép
Kép
vok

Vok, eddig még sikerült a hónaaljában. Az evés utáni nyugodt időszakot választottam, meg ha alszik akkor elvileg nem izeg mozog. És kétperces a lázmérőnk.

A hozzávaló beszélgetést és a kakilást kihagytam, igazad van. :wink:
Vendég

Geo,
hát az jó, ha minden simán ment! :D
Szopival hogy álltok? Az is megy?

Csak nem magad alatt vagy?
Ha igen inkább gyere ide beszélgetni. Ne gubózz be! Attól csak rosszab lesz.
Vendég

Nik!
Miért mértél neki lázat?
Én azért tartom biztosabbnak a popsis mérést, mert ott nem igen tud elmozdulni. :) De ez ugye ízlés dolga :) Én nem tudtam Hannának lázat mérni hónaljban, mert ha aludt, felébredt rá, nyugodt időszakában meg járt keze-lába. és nekünk 10 perces higanyos volt akkor. inkább leszoktam róla. majd eltörtem... :) így digitális van (szerintem csal) az meg gyorsabb, de azóta nagy a csaj és fogja magának :)

Eszter
Kép
Kép
vok

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?