A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

Jelentem, mi is egyben vagyunk!

Itt is esett ma, lehűlt a levegő is végre. Éjjel a melegtől nem sokat alszom, aztán reggel 10 fele kelek, bepótolom. Igaz itt van a férjem is így persze jobban bemelegítjük az amugy is kicsi szobát, de nem baj jó érezni, hogy itt van velünk.

Vérnyomással tényleg nem szabad viccelni. Anya nekem is méri naponta, dokim is ha lát csak azt kérdezi elsőnek: vérnyomással, hogy állunk? Mondjuk tuti császározna ha látná baj van.

Gergő és Katus baba olyan aranyosak :roll: :roll: :roll: :roll: :wink: :wink: már alig várom, hogy végre babázzak.

Autós sztorit csak Bévi írására írtam ,aki még vezet :shock: :shock:

Dia szerintem is jobb most már neked otthon, mint a lagziba. Meglátod ahogy megálltál a munkával előjön a felgyűlt fáradság is, legalább is én így jártam.

Én remélem még birjuk hiszen még csak ma vagyunk 37 hetesek, dokim meg elutazott meglátogatni a 3 hónapos unokáját. Anyának mondta, hogy elmegy. Anya meg kérdezte és mi lesz velem, mondta szóljon azonnal és jön haza. Remélem kibírjuk, kedden meg vizsgálatra kell menjek. Félek nagyon tőle, mert eddig még nem vizsgált az asztalon.

Tegnap én is babáztam, a gimiben a legjobb barátnőm szült a tegnap reggel. Bár 26.-ára volt kiírva a baba faros volt, így császár volt és behívta a doki előbb. Pénteken sokszor van császár, így nem kell bejöjjenek hétvégén :evil: :x Nagyon szép kislány, még mosolygott is nekem. Barátnőmet meg megette az irigység, mert ő csak kicsit látta szülés után, sőt apuka is csak pár másodpercre látta előttem. Aztán csak mentek megnézni, de akkor én is mentem. Apuka annyira odavolt, hogy elfelejtett képet csinálni róla. Anya elment és hallottam, illetve láttam mennyire bántotta, mert a képet az anyuka kérte tőle és azt próbálta kint velem, hogyan is magyarázza meg, hogy elfelejtette. Majd megszakadt a szívem. Aztán mikor anya előkerült, mondtam, hogy engem nem tud ismét bevinni csináljak képet nekik, hát ''megeszitek ma az életemet na gyere'' :lol: :lol: :lol: (nem valami szimpi volt az asszisztensnő aki a kisbabáknál van és irtó pénzéhes, de anyának csak nem mondott semmit). Így nagyon hálásak voltak a gyors képért. Tudom mit jelentett volna nekünk is és örültem, hogy segíthetek még ha anya már kezdte sokallni is, meg már ott volt a váltása és át kellett volna adja az osztályt :lol:

Ma este is megyek a barátnőmhöz, addig előjön munkából a férjem is legalább visz autóval. Elvileg a baba is már vele van és ott van anyánál már nem néz senki csúnyán rám :lol:

Vanilla te aztán még bírsz takarítani :oops: :shock: bár gondolom Bévi sem maradt ma le :roll:

Mindenkinek szép estét és minél kevesebb fájdalmat!!!!!

Kép
Kép
melisch

Csillag, ez nagyon nehéz lehetett, de már túl vagy rajta! Csodaédes a Kicsikéd! Sajnálom, hogy olyan nehéz volt. Miért nem engedték szopizni?

babaimádó
Kép
babaimado

Csillag
Gratulálok!!!!
Nagyon édes kispasi lett Gergő
Tessék ám feltenni sok-sok képet!!!!!!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek, aki gondolt rám a kedves köszöntéseket :)

Évi: nem értem a dokit aki vizsgált, de tényleg :roll:

Dia: nem csak Nálatok volt dizsi tegnap, nálunk is. Nem alvás, vödörnyi izzadás - erről szólt az éjszakánk. Bence: édespofa, hogy így hiányolja az apukáját. Kiváncsi leszek mi lesz ha megszületik a Tesó...

bévi: nem lesz semmi gond, jövő héten megkapjátok a hiányzó papírt és megcsináltatjátok az apasági nyilatkozatot. Csak jó tanács: nézzétek át alaposan a helyszínen a jegyzőkönyvet mielőtt aláírjátok, mert nálunk az ügyintéző kiscsaj több helyen is elírta az adatokat, természetesen a "legjelentéktelenebb" dolgokat: a születendő gyermek vezetéknevét és a terminus napját. (Ahogy írtam: nálunk kellett a népességnyilvántartóból is egy igazolás a családi állapotomról, de kicsit utána kérdeztem: ezt nem mindenhol kérik - csak nehogy ez is hiányozzon majd az ügyintézőtöknek.) Szép a kiválasztott járgány :)

csillag: nagyon tündéri a kisfiad, gratulálok :D

Gondolom nem írok nagy meglepetést, hogy mi is egyben vagyunk 8) . Ma kiccsaládom meglátogatott bennünket (anyapa nagyon vidéken élnek, de eljöttek szülinapozni, hugi meg nálunk kempingezett máig), családilag ebédeltünk egy nagyot aztán csak szuszogtunk a kellemes 23 fokban.

Nem tudom láttátok-e a Magellánt, de megint feszegetik a szülészeti eseményekkel kapcsolatos paraszolvenciát. SK nálam is kicsapta a biztosítékot az akadémiai bölcseletével: ne pénzt adjunk az orvosnak hanem tortát. Ühüm, elég valószerű :roll:

Nápolyi: IR diéta mellett többször vettem a Gianni által reklámozott üzletláncban diabetikus mogyorósat, nem is volt rossz :) (Amikor már nem bírtam édesség nélkül volt hogy uzsi helyett lecsúszott egy csomaggal :roll: )
Vendég

Csibuc akkor ma családi össze jövetel volt,biztos nagyon jó lehetett,itt is kellemes az idő,bár elég nagy dörgés és villámlás volt félelmetes is volt,és elég sokáig nem volt áram!!Remélem nem fog elmenni az áram mert magam leszek egy darabig itthon!!!Apaságival remélem minden rendben lesz és hamar megtudjuk csinálni,de már rájöttem mindenhol másképp van érdekes :?

Többiek eléggé eltűntek,vajon ki hol van????Talán babázunk megint :lol: Kérdeztem a szülésznőt de ma még csak délig egy szülés volt a kórházban!!!!Mikor bent voltam akkor,lehet a délután hozta meg a piciket!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
bévi

Melisch én már mostanság nem takarítok így ilyen sokat nem is bírnám,minden nap valamit ha bírom,egy helyiséget,de van hogy elmarad mert nem is bírom már reggel magam,már nem virgonckodom így a vége felé!!Vezetés még nem érzem kellemetlenek,de persze csak akkor megyek ha nagyon muszály,és párom nem tud elvinni,pl ma ő vitt.Barátnődnek gratulálok a kis picurhoz jó egészséget nekik!Jó,hogy itt van a férjed kicsit ketten vagytok,biztos nagyon hiányzik és ti is neki!!!Jelentkezz be azért tudjuk,hogy jól vagytok!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
bévi

Megvagyok még én is. Egész délután aludtam/pihentem és fáradtabb vagyok, mint amikor dolgoztam...

Csillag örülök, hogy írtál. Nem semmi volt a szülésed. Ügyes csaj vagy. Gergőről kérünk sok-sok képet :D

Csibuc ühüm ez a tortás dolog nekem is tetszett. Vajon mivel volt megtöltve?
Csak kamilláztam milyen árak vannak. Oké, olvastam már róla meg hallottam is, de akkor is meglepő volt. Igaz a luxus is...
Nekem csak az szúrja a szememet mikor nem magánrendelésre jársz és a doki megmondja mennyit kér. Mert ugye egy magánrendelésen sincsenek meglepetések, van ártáblázat és jónapot.
Én speciel nem magánrendelésre járok, hanem a kórházba, kiülöm a soromat. A szülés után meg majd valamennyire hálás leszek. Pont. Ha a dokinak tetszik jó, ha nem úgy is. Több gyermeket nem tervezünk 8)

királylány

Dia én nem mertem aludni mert féltem,este fent leszek bár szerintem így is,ha nincs itthon a párom nem tudok aludni,a fiúk meg discoznak!
Nem láttam a Magellánt,de sajnos sokszor mi is hibásak vagyunk mi is hibázunk,én is hibásnak érzem magam,mert pl én ma is adtam pénzt a szülésznőnek,pedig dolgozott bent volt,de azt érzem rendes velem és meg kell háláljam,majd szülésnél is kap,de úgy gondoltam akkor kevesebbet adok,nem tudom mennyit szoktak,de én olyan 15 ezere gondoltam,mivel megfogadtam!És munka idején kivül is bejön!Én is hibás vagyok ebben,de mi sem tervezünk több babát,most ezt erre szántuk,magánrendelésen más mert ott fix az összeg,a dokinak meg majd meglátom mennyire leszek hálás szülés után!!!

Kép
bévi

Sziasztok!

Ma nem nagyon voltam, anyuéknál voltunk légkondit beszerelni, még egyben, de baba ma nagyon ki akart mászni alul...volt egy-két görcs, de ennyi...

Ja, összepakoltam a kórházi cuccot, még egy két dolog, de az csak utolsó pillanatban majd (pl. töltő)

Nem olvastam el mindent, mert a lehűlés ellenére ömlik rólam a víz, nem értem miért...

Csak olvastam valamit, arra reagálok, hétha segít:
babaimi: a duduor a csuklódon...nekem évek óta van...már voltam kivizsgáláson is...nálam mondjuk alap sztory, hogy az izületeim nagyon szárazak, és koptatom rendesen őket, de ez van...
Szóval a dudor az valóban inhüvelygyulladás...virágboltban jött nekem elő legelőször...egy kis dudor, és ha megmozdítod a csuklódat, nagyon fáj (nekem a vízszintes mozgatás még elment, a függőlegestől be tudtam volna pisilni)...nos arra a megállapításra jutottak, hogy ilyenkor felgyülemlik ott az izületi folyadék, egy kis tokot csinálva magának, és sajna nyom ott idegeket, azért fáj ennyire...
Nekem csak a sima flector vagy Dolobene gél vált be rá, vagy vicces, de kínai boltokban lehet kapni ilyen tapaszt valami borsmentás cuccal van átitatva (tigris van rajta, 200-300Ft körül van, azt hiszem 5db-os), az volt ráragasztva, meg persze fásli folyamatosan...borogatás nem segít.
Amivel csökkenthető még (hosszabb távon) elvileg citrusfélék fogyasztása, és a vörös húsok mellőzése...ami jó hír, olyan, mint a fájás...elkezd fájni, aztán napról napra elrősödik a fájdalom, meg a dudor mérete, aztán ugyanez visszafelé...jó pár napig eltart sajnos
Sajna nekem átlag 4 havonta előjön, de már egész jól kezelem...meg kéne műteni (kivágják azt a dudor részt), de az a baj, hogy valószínűleg visszanő, és utána is fájdogál néha, tehát szarnak a pofon effektus...
Ahogy leírtad, szerintem neked is ilyen dudor lehet, ha nem, akkor bocsi a szóáradatért...próbáld kevésbé erőltetni azt a kezed (mondjuk ettől a másik megfájdul néha kicsit, de azon legalább nincs dudor)
A többi fájdalomra nincs tippem...remélem tudtam ezzel segíteni.

Ilus

KépKép
badzsulka

Hazaértünk,hosszú nap volt ismét. Nagyon fáradt vagyok és a lábam :cry: :cry: :cry: Vérnyomás 130-145 között.
Dokim a telefonban azt mondta (Miki hívta) hogy ez a vérnyomás nem okozhat gondot,az ödéma ebben a terhességi korban normális,amíg az nst-k rendben vannak,nem látja okát hogy megindítsa a szülést előbb. Miki rákérdezett nem lehetne e előrébb hozni,de ezt mondta.

Bévi örülök h.Lilivel rendben van minden

Csillag jó hogy írtál,kemény sztori,nem semmi!! és most hogy bírja a kis gyomra??
Milyenek a csecsemősök...?

Csibuc biztos azért nem érted a dokit aki vizsgált mert nem is vizsgált senki :roll: :( csak az nst leletre nézett rá...

Szilvi35 jobban vagytok?

Dia szóval nem lesz lagzi,pihenj csak...

Melisch de gáz ha nem adják oda az anyának a babát :( :( én is félek ettől.

Csibuc a diab.nápolyi nekem is bejön!

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Évi érdekesek ezek a dokik....na mindegy, nincs már sok hátra csaj jobb lenne neked sem szenvedni.

Lagzi van, csak én nem vagyok ott :lol: Olyan fáradtnak éreztem magam, nem volt kedvem hozzá. Meg mondta is Gábor, hogy nagyon hangos a zene. Hát nem szívesen tettem volna ki ennek a babát. Apa ma még jólérzi magát, holnaptól meg póráz :lol: Már felhívtam szíves figyelmét :lol: Mondjuk a haverok közül egy sem vitt partnert, s bár jól tumom magam érezni velük, de így jobb volt. :wink: Lehet apukám megy értük vagy öcsém.
Bence persze szomorka ismét, de jövő héten apázhat, mert kiíratta magát betegácsiba.

Ma nem számoltam magzatmozgást, de figyeltem mocorgott amennyit szokott.

királylány

Ja igen a lagzi azért nem marad el(nem is értem :lol: ) A hangos zenét tényleg nem kedvelik a babák :(

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Jól vagyok és egyben!
szilvi35

Évi örülök,hogy jól vagy az állapothoz képest,sajnos a dokik meg ilyenek legtöbbje,persze van kivétel is,csak én még nem találkoztam vele,rendes az enyém is meg minden,de azért csak egy beteg vagy és nem érti miért aggódsz annyira,talán mert lehet neki a nem tudom hány ezredik terhesség,nekünk meg csak az első!!!De ők ezt nem értik meg,náulnk mikor bemegyek mindig megkérdezik,első terhesség érthető,hogy aggódik,hát szerintem a 10-nél is így aggódna az ember csak nekik természetes,hogy minden rendben van és nem értik mi ezt miért nem értjük!Kiváncsi vagyok kedden mi lesz,hogy fekszik a kis cukor falatom,ezt sem értem miért nem lehet egy uh-csinálni,neked is Évi azért csak láttni másabb,nah nekem se csináltak,mindegy hamarosan ennek vége lesz!!!!

Dia biztos jobb nektek otthon mint a hangos zenében,és párod pórázon ez jó :lol: :lol: :lol: mikor mi is kimentünk a Tiszára és disco volt féltem én is meg ne repedjen nekem a burok itt a nagy zenében,az egyik ismerősömnek,úgy repedt meg megfújta erősen az orrát és elfolyt a magzat víz!!!

Kép
bévi

Szilvi ez jó hír,örülök,hogy jól vagy!!!

Én most unatkozni fogok nem ugrasz át úgy sem tudsz aludni,ilyenkor én sem párom majd csak reggel jön haza 4 körül addig egyedül,szóval jöhetsz!!És villámlik,remélem az áram nem megy el mert azt nem szeretem!!! :? :? :?

Kép
bévi

Nálam akkor kezdődik a hisztérikának nézés mikor közlöm hogy hét elején meghalt apukám...jah gondolják akkor ez pszichés...

evilany

Én most telepítettem fel az egyik stratégiai játékot a gépre :lol:

Bence elaludt....

Bévi igen, apa ezekután csak is és kizárólag papucsban közlekedhet majd a kiságyig :lol: Ebben a hónapban kijutott a buliból éppen elég 8) De nem sajnálom tőle, mert egyrészt nem állandó jelenség az életünkben, másréászt meg ha megszületik a tesó tudni fogja hol a helye. 8)

Évi én sem értem miért nem tudták elhalasztani rám való tekintettel :lol:
Ha jól emlékszem Bencét mikor vártam a vége felé elugrottunk valami hangos buliba. Persze nem egyenes következménye, de ki tudja nem e akkor gabalyodott bele a köldökzsinórba. Biztos nem, mert ugye minden második baba így születik de én összekötöttem ezzel. Szőke vagyok no. 8)

királylány

Nekem második terhesség, de akkor sem lehet összehasonlítani a kettőt. Teljesen más ez és más volt az első. A dokiknak meg szülésznőknek és minden más ott dolgozónak meg az a munkája, hogy megnyugtasson, ellenőrizzen, elláson.

Én sem értem mit kell annyit válogatni egy menyasszonyi ruhán(no jó ezt még értem) vagy egyében (mondjuk a fátylon) de nem az én tiszetm ezt közölni. Nekem az a dolgom, hogy jópofát vágjak hozzá. Az, hogy magamban mit gondolok az meg rám tartozik. :lol:

királylány

Évi sajnos ha az ember bemegy mindig magyarázzák valamivel,nekem mondjuk ma azt mondta a szülésznő,ha betöltöm a 38 hetet és faros szerinte megcsászároz a doki,és ne haragudj,hogy ezt írom,de szerintem a dokid is azért húzza vissza jöjjön a szabiról,azért csak ő kapja a lóvét,de ez az én véleményem,az enyém pl ezért nem adta ide az apaságihoz a papírt mivel ügyeletes volt ott voltam nst,igy nem adtam pénzt,gondolta akkor menjek leközelebb magánrendelőbe,nah de megszülünk és vége lesz ennek nem is bánom,rendes doki meg türelmes,de azért csak pénz a pénz!!!

Dia megérdemli a párod tuti a kikapcsolódást,hisz dologozik és szerintem majd ott lesz a kisfiatok mellett nem kell fenyíteni sem :lol: :lol: :lol: nekik is ki kell engedni néha a gőzt,az enyém ilyenkor horgászni megy :lol: ma eljött velem és kint várt míg én bementem,erre kiszólt neki a szülésznőm bejöhet hozzám,azt hitte bent kell maradjunk,szakad az eső és nem tudtunk menni a kocsiig,ivott egy kávét!Mondom hány kávét iszol meg majd míg megszülünk,azt mondja áá könnyen megy majd bejövünk megszülsz hamar,és megyünk is haza!!Olyan optimista,a múltkor ne gondoljak a fájásra és nem fog jönni,nekem is ilyenek kellene lennem :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
bévi

Évi sajnos ha az ember bemegy mindig magyarázzák valamivel,nekem mondjuk ma azt mondta a szülésznő,ha betöltöm a 38 hetet és faros szerinte megcsászároz a doki,és ne haragudj,hogy ezt írom,de szerintem a dokid is azért húzza vissza jöjjön a szabiról,azért csak ő kapja a lóvét,de ez az én véleményem,az enyém pl ezért nem adta ide az apaságihoz a papírt mivel ügyeletes volt ott voltam nst,igy nem adtam pénzt,gondolta akkor menjek leközelebb magánrendelőbe,nah de megszülünk és vége lesz ennek nem is bánom,rendes doki meg türelmes,de azért csak pénz a pénz!!!

Dia megérdemli a párod tuti a kikapcsolódást,hisz dologozik és szerintem majd ott lesz a kisfiatok mellett nem kell fenyíteni sem :lol: :lol: :lol: nekik is ki kell engedni néha a gőzt,az enyém ilyenkor horgászni megy :lol: ma eljött velem és kint várt míg én bementem,erre kiszólt neki a szülésznőm bejöhet hozzám,azt hitte bent kell maradjunk,szakad az eső és nem tudtunk menni a kocsiig,ivott egy kávét!Mondom hány kávét iszol meg majd míg megszülünk,azt mondja áá könnyen megy majd bejövünk megszülsz hamar,és megyünk is haza!!Olyan optimista,a múltkor ne gondoljak a fájásra és nem fog jönni,nekem is ilyenek kellene lennem :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
bévi

Bocsi kétszer ment el kezd szarakodni a net jön a vihar nem szeretném,egyedül vagyok és hiába van gyertya az egész házban nincs egy gyújtó vagy gyufa amivel meggyújtsam :? :? kerámia lapos a tűzhely,igy maradok áram nélkül ha elmegy!!!

Kép
bévi

Psik könnyen beszélnek... :lol:

nem bánom ha alkalomadtán elmegy a haverokkal bulizni. Általában ez közös program szokott lenni, de ugye a 38 hétben már nem ugrál az ember lánya. A hűség meg tudjuk nem ezen múlik 8)

Csak nem maradsz áram nélkül :roll: Remélhetőleg nem lesz vihar. Csak jó levegő....

királylány

Örülök, hogy mindenki jól van, a helyzethez képest! :wink:

Dia!.....Te meg otthon "bulizol" :) valószínű kellemesebben telik így az idő, mint ott. (persze sose lehet tudni)

Dokik: nekem anno fogadott orvosom volt, a 2. hónaptól jártam hozzá terhesgondozásra, minden alkalommal kapott pénzt, + a szülésért is, + a város (nem Pécsen történt) polgármesterének az unokahuga vagyok :?....és szartak rám, és volt pofája azt mondani, hogy az anamnezis ismeretében nem vállalt volna.....hát nem tudom, nem az utcáról estem be, mit akart még ismerni, meg különben is örüljenek a szüleim, hogy én élek. Most nincs pénzes dokim, szülésre sem fogadtam, de eddig nem érzem úgy, hogy kevésbbé lennék ellátva. Szüléskor majd meglátom, hogy bánnak velünk, és esetleg hálás leszek!
limo73

Csillag!....Mégegyszer gratulálok, és minden jót!
Az oxitól számítva "viszonylag" hamar meglett, csak kár, hogy arra olyan sokat vártak. De az a lényeg, most már jól legyetek!!!!!!!
Sok-sok puszi!!!!!
limo73

Limo biztos igazad van fogadott doki terén,nekem talán az volt az ok amiért akartam ő legyen mert volt egy doktornő akinél nem szerettem volna szülni,ő régen kezelt engem és eléggé fére kezelt magánrendelésre jártam hozzá,és abban a kórházban dolgozik ahol szülni fogok,amúgy ma is ő volt az ügyeletes és mondtam is a szülésznőnek nem szeretném,hogy megvizsgáljon azt mondta nem is kell,ha esetleg akar akkor mondjam nekem nincs rá szükségem,olyan hüvelyi fertőzésem volt és ő nem kezelte,hogy a petevezetékem a hasfalam is begyuladt és ha nem megyek másik dokihoz,akkor Lili sem lehet itt most velem!!!

Dia remélem áram marad,párodék meddig buliznak kisfiad????

Amúgy itt olvasgatom neten olyan doki árak vannak az eszem eldobom,amúgy szerintetek ha lenne fix összege a dokinak amennyiért szülést vezet le azt gondolom meg mondta volna mint más is megszokta,vagy kérdezek rá a szülésznőtől??Nem tudom felsülni sem akarok,de azért sokat sem tervezek neki mert voltak csalódások nem szakmailag,hanem pl apasági nyilatkozat,és majd meg láttom szülés után mennyivel nő ez az összeg!!!!

Kép
bévi

Limo na igen, biztosan sokkal jobban járt így mindenki. :) Lassan el is teszem magam holnapra. Bár így estére felébredtem.

Én sem a magánrenedelésére járok a dokimnak. Pedig van neki olyan. De minek mennék oda. Mindent a kórházban vezényel szerintem, szülni is itt kell. Ráadásul a magánja másik városban van. Na nem mintha távolság lenne az a kb 20 km.

királylány

Bévi ki tudja meddig maradnak. Lehet reggelig. Holnap meg majd nem tér magához. :)) Bence már elaludt.

Ha nem magánrendelésre jársz (mert ott ugye szabott árak vannak általában) akkor nem kell megkérdezni mennyi az annyi. Majd a szülés után mikor mész haza annyira leszel hálás amennyire akarsz. Én úgy gondolom (legalábbis ez a szokás itt) hogy elég olyan 2-3 db tízes.

királylány

Hát én nem kérdeztem meg mennyi.Meg kéne?
Mivel alkalmanként 3 ezret fizetünk,én 40-re gondoltam.
Több mondjuk nincs is. (sőt ennyi sincs :roll: )

evilany

Évi eszedbe se jusson megkérdezni :!: Szerintem elég a 25 is. Közben is adtál, aztán meg nem lehet azt mondani, hogy összettöri magát érted. Bár te meg vagy vele elégedve, de szerintem nem kell 40-et adni. Főleg most ebben a helyzetben.

királylány

Évi én sem kérdeztem meg,magától nem mondta,gondolom ha fix lenne azt azért közölte volna!!!Én is annyit fizetek minden alkalommal 3 ezret,és úgy gondoltam 30 ezret kap ha rendelésben szülünk vagyis mikor bent van és dolgozik,ha nincs de be kell jönnie 5 ezerrel többet,mivel a múltkori magánrendelésén ott voltam mikor elhívták egy császárhoz és egy 45 perc múlva vissza jött rendelni,úgy gondolom nem olyan sokat dolgozott és az összeg elég neki!!!És mivel elég sokat voltam hozzá a sok 3 ezer is kb 30-35 körül mozog sőt több is plussz szülés így együtt kb olyan 80 lesz a vége szerintem ez korekt!!!Többet nem tudok adni!!!

Kép
bévi

Dia akkor jól érzi magát ha reggelig marad,majd holnap meg olyan lesz mint a csipás macsek!!!És Bence gondolom ott aludt el,vagy őt haza vitték???Magad vagy,én nem szeretek magam lenni most mentem ki a konyhába az egész lakásban villanyt kapcsoltam,hoztam be egy kis sütit meg colát,soha nincs itthon cola meg nasi sem hogy ne essünk neki,de most itt voltak a barátnőmék és vettem,éhes vagyok ilyenkor :shock: :shock: :shock: de már lusta vagyok melegíteni magamnak,majd hajnalban a párommal eszem ha haza jön!!!

Kép
bévi

Hazahozta őt már fél 8 körül, mert már ott mondta, hogy fáradt.
Én szeretek magam lenni. Jó, mondjuk panelben lakunk, családi háznál más lenne. Meg ugye itt van Bence is.
Az előbb ittam én is colát. Nem szokásom, de enél a terhességnél kívánom. A vacsora kimaradt, addig hezitáltam, hogy éhes vagyok e vagy sem, hogy elfelejtettem enni.

királylány

Én sem ettem,ma délután ette főt kaját utoljára,meg ropit rágta és puszedlit,nah most megittam egy pohár colát,meg egy csokis süti 3db puszedli nem éppen egészséges életmód,de nem lesz ez így mindig :lol: :lol: :lol: most jól esett,olyan jó lenne ha eltudnék aludni de semmi jele!!Én is szeretek magam lenni,de ilyenkor nem mert a sok kölyök itt mászkál az ablakunk meg utcára nyíló nincs ott kerítés,és itt mászkálnak az ablak alatt,ha bezárom meg meg fulok mert meleg van,és a kaput sem zártam be nyitva van,nah de nem parázok :lol: :lol: :lol: majd csak sikerül el aludni és párom meg majd jön akkor meg alszunk tovább együtt!!!!Bence akkor elég jól bírta,élménykedni fog majd gondolom,milyen volt a lagzi biztos élvezte!!! :lol: :lol: :lol: Vajon táncolt is!!???

Kép
bévi

Bévi!....Szerintem se kérdezd meg. Az enyémről én is csak úgy hallottam a tarifát, ami enyhén sokkolt. És akkor eldöntöttem, hogy nem kérdezek rá. Aztán közben jöttek az infók, hogy ha van is dokid mikor hívják be, mibe szólhat bele, és akkor meg úgy döntöttem, hogy ezért ennyit ill. közel ennyit nem fizetek. A szülés első időszaka is legalább olyan fontos, mint a vége, hogy ne hagyjanak pl. feleslegesen vajúdni, amikor az nem produkál eredményt.
Na majd meglátjuk milyen lesz! :wink:

Jó éjt nektek! (kedvet kaptam én is valami nasira :oops: )
limo73

Limo csak nyugodtan lehet nasizni,bár én híztam 1,5 kg egy hónap alatt és azt mondta a védőnő diétázak,most lehet hülyén fogom fel de én nem fogom az utolsó 3 hetet ezzel tölteni mikor Lilinek kell a tápanyag!!Jó nem colára gondoltam de azt nem sokat ittam egész terhesség alatt!!14kg híztam összesen,mindegy nem fogok most diétázni!!!

Ahhoz képest,hogy ma kórházban voltunk mert nem mocorgott,felébredt a gyermek,és úgy döntött ki bújik a számon és szét rúgja a húgy hójagomat,annyira feszít és rúg ,megpróbálok aludni mindenkinek jó éjt,ez a gyerek fenomenális most csuklik és feszíti magát kinyújtózott és úgy van alul is nyom és felül is és csuklik közben!!! :lol: :lol:

Kép
bévi

Csak 3000 alkalmanként? Ez szuper a pesti árakhoz képest!

Evilany, Bevi! Adjatok nekik egy ötöst, szerintem a fizetésükhöz csapva éppen elég. Na jó, legyen tízes, de többet nem adnék. Egyrészt mert marhára nincsen miből és 10 ezer Ft-ért igencsak sokat dolgozom, másrészt a 10 ezer Ft elég jó kis munkadíj azért a gyorsan levezényel szülésért. Jó jó, ha komplikáció van.....lehetne ezt mondani. De, ha komplikáció van pénz nélkül is ellát és azt gondolom éppen ugyan azon a színvonalon, a legjobb tudása szerint, hiszen egyik doki sem szeretné, hogy kismamik haljanak meg a kezük között. Egy különbség lesz, nem lesz kinyalva a popsi.
Gyakorlatilag popsinyalás = 10.000Ft (milyen elk...vult egy társadalom ez)
szilvi35

Jó reggelt,

Ezt találtam:

A szülés orvostudományi paradoxona

A hálapénzzel sokszor épp azt kapjuk, amit nem szeretnénk. Minden leendő szülő mélységesen gondolja át, kinek és miért fizet! Akkor is erre biztatok mindenkit, ha már tudja, hogy kinél fog szülni. Ennek a babának nem lesz több születése, csak ez az egy. Az anya felelőssége számára a legjobbat biztosítani.

Ha a szülőnő elhiszi magáról, hogy meg tudja csinálni, nincs teledumálva a feje a negatív eshetőségekkel, és olyan környezetben van, ahol biztonságban érzi magát, akkor a legnagyobb az esélye a komplikációmentes szülésnek.

Meggyőződésem, hogy a kórházi légkör, hacsak a szülészeti osztály vezetése nem tesz lépéseket ellene, egészen másról szól. A betegek többsége, akik kórházba kerülnek, hiába gondolkodnak pozitívan, hiába veszi körül őket biztonságos légkör, nem fognak meggyógyulni. Sorsuk jobbra fordulását leginkább konkrét orvosi beavatkozásoktól remélhetik.

Mit teszünk mi, átlag magyar nők, hogy bebiztosítsuk a szülésünket? Pénzt adunk. Miért? Nem is tudom. Talán, mert feltételezzük a szülészorvosról, hogy egyébként nem venné komolyan a munkáját?

Gondoljunk bele, milyen lehetetlen küldetést várnak el a természetes szülésre vágyók a fogadott orvosuktól: legyen jelen a szülésnél, és miközben tanúja szenvedésüknek és fájdalmuknak, üljön tétlenül, és lehetőleg egy ujjal se nyúljon hozzájuk addig, amíg az TÉNYLEG nem indokolt. Közben ő olyan sebészeti tudás birtokában van, melynek segítségével ott helyben elejét tudná venni minden további nehézségüknek.

Ahhoz, hogy ezt valaki kezelni tudja, képesnek kell lennie a két merőben ellentétes világ közötti éles váltásra. Egyik pillanatban még csendes szemlélő, a másikban a helyzet ura. Ezzel, mármint az átváltással talán még nincs is akkora gond, mint azzal, hogy az ő vállára helyezik, hogy eldöntse, MIKOR fog váltani. Óriási felelősség ez akkor, ha egyszerre két életet bíznak rá.

Hadd kérdezzem meg a kedves olvasót, mit tenne egy ilyen helyzetben? Adott egy vajúdó nő, egy úton lévő kisbaba, az ön kezében minden létező tudás arról, hogyan lehet a szituációt minél hamarabb szinte 100 %-os biztonsággal megoldani, és ön az egyetlen felelőse annak, hogy baba és mama egyaránt egészségesen jöjjenek ki a helyzetből. Nem kérdés: nem várna rá, mit hoz a természet; alkalmazná a tudását. Legyen vége minél előbb a fájdalomnak, legyen végre az anya kezében a gyermeke, ennyi. Repeszt, gyorsít, nyom, vág. Ezt tanulta az egyetemen, és ez látszólag jobb, és hatékonyabb, mint passzívan szemlélődni, és körmöt lerágva várni, hogy a nő megtalálja az összehúzódások között a saját útját.

Mivel lehet egy orvost leginkább sarokba szorítani egy szülés után? Azzal, ha ráfogják, hogy ott volt az orra előtt a vészhelyzet, pénzt kapott érte, és mégsem tett semmit. Ezt megelőzendő, mit fog tenni? Cselekedni. Mert ezt diktálja a józan ész abban a lehetetlen helyzetben, amibe őt kényszerítik. Persze, nem mondom, hogy most kollektíven kezdjük el sajnálni az orvosokat, talán inkább a háborítatlan szülés élményétől megfosztott babát és mamát. Csak szerettem volna felhívni a figyelmet arra, hogy ami elé a fogadott orvosokat állítjuk, az egy, a baba és a mama számára semmiképp sem hasznos eredményt hozó fejtörő. Ez a szülés orvostudományi paradoxona.

Hogy ne maradjunk megoldás nélkül, gondoljuk végig, mit jelent egy szülésznő bevonása a szituációba. Ő van ott végig mellettünk, inkább passzív, mert ő nem repeszthet, gyorsíthat, nyomhat vagy vághat, legalábbis orvos nélkül nem. Ő nőből van, szült már életében, ismer praktikákat, melyeket empatikus készséggel alkalmaz addig, amíg látja, hogy van hatása, és amíg érzi a szülőnőből az együttműködést. Ha pedig csődöt mondanak az ötletei, jöhet az orvos, a cselekvő része az apparátusnak, ha szabad így fogalmaznom, de akkor már senkinek nem kérdés, hogy a tettek mezejére lépjen-e. Ráadásul, ha az orvos nem fogadott, "csak" ügyeletes, attól még nem véletlenül alkalmazzák a kórházban. Miért ne bízhatnánk meg kérdés nélkül bármelyik orvosban? Miért ne tehetnénk meg, hogy a szülésznővel alakítunk ki egy mély, bizalmi kapcsolatot, és rábízzuk, hogy "tárgyaljon" az orvossal, amikor eljön az ideje?

Léteznek olyan kórházak Magyarországon, ahol az orvosoknak nem derogál, ha a kismama csak szülésznőt fogad. Tessék venni a fáradtságot, és megkeresni az ideális helyet. Én a szülés előtt egy hónappal találtam rá a szülésznőmre, és ehhez kórházat is kellett váltanom. Nem bántam meg. Adhatunk pénzt az orvosunknak, de ezt azzal a biztos tudattal tegyük, hogy van még valaki, akiben ő is, mi is megbízunk, és aki kitölti a "hézagot" a passzív és aktív részvétel között.

http://szulunkosztcsok.blog.hu/2010/05/ ... paradoxona (van még itt több jó cikk, az otthonszüléseseket persze el sem olvastam)

Kép
xtina75

Jó reggelt!
Mi 2 in 1. Furcsállottam, tegnap semmi görcs, pedig eszetlen szél volt, máskor meg egyenes arányban görcsöltem a szeles idővel.
Megint jól megszivat a sors, mert lemozdult a foghidam elöl. A dokim meg Fejér megyében van, másnak nem engedek hozzányúlni. (Nagyon hosszú sztori, miért..). Gyorsan valami megoldást kell találnunk,mert elöl nagyon gáz lenen így. Köszönhetem a sok régi doki melléfogásának egyébként ezt a hidat.

Többiek, helyzetjelentést kérek!!!!!!

babaimádó
Kép
babaimado

sziasztok még mi is egyben tegnap hihetetlenül elfáradtam le akart szakadni a hátam mivel rengeteget takarítottam de nem tudtam befejeztem mert a fürdő vissza van még de azért este még levágtunk 25 csirkét is amiben segítettem nem bírtam nézni a többiek dolgoznak én meg ülök :( de 10 órakor úgy estem be az ágyba éjjel fél 3-kor 2 olyan görcsöm volt sétálnom kellet de azóta semmi a hátam fáj picit és kész ,itt szakad az eső de amúgy megvagyunk most megyek reggelizni később még vissza jövök meglesem van -e esetleg babánk :D
Vendég

sziasztok!

jelentem éjjel megjelent a spontán előtejcsi.. 200Ft-os nagyságú keményre száradt foltocskát találtam a pólómon reggel... :lol: :lol: :lol:
juppppiéééééé! :lol: :lol: :lol:

nem született baba az éjjel??? :shock: :roll: :roll:

Kép
gtunde75

Tünde, szupi, nekem még nincs. Ez is mindenkinél változó.

Vanilla, túlzásba viszed a munkát!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

babaimádó
Kép
babaimado

Jó reggelt! :)

Mi is egyben! :)

A fogadott dokihoz:
Ha komplikáció adódik, akkor úgyis az ügyeletes dönt, s végez, mert ő a felelős érte!!!!!
Akkor? :roll:

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Pécsiek!

Nem lehet tudni valahonnan, hogy melyik nap mi ügyel a klinikán?
Csak tudjam, mikor nem kell menni szülni :D

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

nem mi hanem ki :D

Clárika
Kép
clárika

Sziasztok!

Csillag gyönyörű kisfiad van!!!!:-) Még egyszer gratulálok nektek! Sok boldogságot, jó egészséget!!:-)) Annyira formás:-)) Tejcsivel hidd el nem lesz gondod bízz magadban:-))

Mi tegnap voltunk ctg-n tök jó lett:-) Igaz most vérnyomást nem néztek, de Bence végig rugdosott, tegnap is volt egy két fájásom de semmi, nekem a derekam szakad le, kicsit kevesebbet mozog, így sokszor dobolok a hasamon:-)) De mondjuk ilyen időben nem is csodálom:-) Örülnék, ha holnap uh és ctg után ott ragadnék szülni:-)) De egyenlőre nem úgy néz ki. Tágulni érzem hogy tágulok, de semmi.

Tegnap megvettük amik hiányoztak, még két dolog hiányzik a Fitolac tea, csak ha fog kelleni, meg melltartóbetét eldobóhatós:-)
Bébinek minden megvan, már csak Norbinak kell a szoba másik felét megcsinálnia, mert én lefesteném de nem hagyja, tudjátok festő. De közben az anyját költözteti ma, aki még mindig nem tudja hogy jön a köv. unokája:.-))

Én már mindent bepakoltam a táskába, még egy két rugit kell betennem, meg töltő, fényképező, az apróbb dolgok:-))

Látom mindenki még egyenlőre egybe:-)) Ezerrel várja a szülést:-)

Ircsi Katus nagyon édes:-))

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Jó reggelt! Vagy inkább szebb napot. Itt hajnali 4 óta esik. Nemrégen ébredtünk fel :D

Nálunk lehet választott orvosnál szülni. Ez egy kisváros és kis kórház. Szülésznő szól a dokinak, ha nincs éppen bent, hogy mikor jöjjön.

Vanilla nagyon szépen megkérlek, ha nem bírsz a fenekeden maradni és ennyi kínnal pihenni, hogy ne nyavajogjál. Mi hiába mondjuk, hogy pihenj meg menj orvoshoz, nem teszed, továbbra is csináloda hülyeségeket. :twisted:

királylány

Sziasztok!

Látom a csúnya eső baba -esőt nem hozott....

CSillag: te a szülés alatt én meg olvasás közben sírtam ... hát ez van, buta hormonok... de annyira magam előtt láttam, már amennyire el tudtam képzelni a dolgokat... :) de a lényeg: GErgő valami csodaszép, páromnak is mutattam :)

Tündi: tejcsi :) na látod, és már nyomogatni sem kell... lesz ott bőséges kaja a kicsinek :)

NEm is tudom, talán csónak kell, de azért bemegyünk a városba, apinak cuccokért... este majd nézem van-e fejlemény, addig mindenki vigyázzon magára!

pusssza

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Dia itt is esik az eső hajnal óta :? szuper,nincs egy hosszú nadrágom ami rám jön,így nem tudom miben fogok elugrani a boltba,majd kiötlöm!! :lol: :lol: :lol: de nincs hideg az e lényeg!!!

Babaimi sajnálom a fogad,nem semmi amúgy nekem is vérzik,bár nekem a sajátom és van vele gond,de a terhesség vele járója,én majd ha megszülök akkor csináltatom meg,persze neked más,sajnálom pont nem jókor jött!!!

Tünde :lol: !

Vanilla Diának igaza van,én is sokat dolgoztam suroltam,másztam csináltam,de mióta a vége felé járunk,most már nagyon óvatosan csinálok mindent,csak beosztva szép lassan ha nem bírom egynap meg lesz két nap,nem szabad,amúgy is van annyi bajod,mindig nem kellene még csinálni magadnak a feszkót!!!Mi az hogy nem bírtad nézni más csinálja én most már simán elbírom nézni,sajnos nekem közelben nincs segítőm,de a szomszédaim segítenek és nem restelem tőlük mert szívesen teszik,ha meg nem így lenne nem ajánlanák fel!!Te is próbálj megnyugodni!!!

Évi jól vagytok??!!Szilvás!!???Többiek???

Kép
bévi

Előtej nekem nincs,és nem is nyomogatom,de sokan azt mondják semmit nem befolyásol,van akinek van előteje mégsem tud szoptatni és fordítva is igaz!!!!

Kép
bévi

Sziasztok! Mi is jól vagyunk. Itt is esik éjjel óta és még fog is mert nagyon be van borulva. Levegő is lehűlt olyan jót aludtam :lol:

Évi mondtam anyának mi van veled azt mondta ő bepártfogol itt bármely dokihoz :lol: szerinte is itt már császároztak volna.

Sajnos a hálapénz itt is nagy úr és sokan el is túlozzák. Barátnőm anyukája is pénzzel járt fel alá, még anyának is akart adni :evil: :evil: mondta de gyorsan tegye el a pénzt és másokat sem kell annyira dugni. Pl. náluk ahol a kismamák vannak ha akarsz adni mehet egy üveg üdítő/ásványvíz, egy kis földimogyoró/sós vagy egy 250g/500g kávé az egész osztálynak és ezt így kell odaadni, hogy az osztálynak, ők aztán elosztják akkor abból szolgálat alatt mindenki fogyaszt, de nem mindenkinek kell adni valamit!

Adnak mondjuk dokinak, szülésznőnek, ápolónőnek, aki császár alatt bent van, altatóorvosnak, gyerekorvosnak (akkor be lehet hamarabb menni nézni a babát az ismerősőknek). De ha csak van fogadott doki akkor az rendezkedik, megmondja hova fektessék az anyát (ebből anyáék tudják kicsit többet kell utána járni), be-be néz hozzá, stb. Ha adsz mindenki elfogadja (egészségügyben c..ar a fizu) de ha nem is adsz akkor is ellátnak mindennel, lehet csak 2-szer néznek be hozzád és nem 3-4-szer de megkapod az ellátást. (legalább is itt)

Én mint kivülálló azt is merem ajánlani, hogy ha van módotok érdeklődjetek utána mi is ott a módi, lehet sokkal olcsóbban megúszhatjátok, mint ti azt képzeltétek!!!! Nagyon függ a személyzettől ki mennyire pénzéhes, sajnos :oops:

Én így csinálom: a dokim tudom semmit nem fog elfogadni, max valami piát tőlem, anya kolléganői sem, nekik vinni akarok egy hidegtálat - azoknak akik éppen akkor ott bent vannak, üdítőt, földimogyorót és mindenhova 500g kávét -szülőszóban, gyerekek és anyáéknak. Na de kicsit meg kell anya vendégelje a kolléganőit hiszen nagymama lett, másképp lehet ennyit nem viszek hanem adok pénzt dokinak/szülésznőnek többieknek csokit és kávét.
Azonban kollégám felesége mikor szült (más városban, más emberek között), anyukája a műtőben dolgozott, ők bizony több pénz adtak, a doki is elfogadta és aztán március 8 következett valami aranyat vettek neki - valószínű elvárta.

Bocsi ha hosszú és felesleges irománnyal álltam elő :oops:

Kép
Kép
melisch

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?