A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Hat ez a gyerek szetunja magat... vagy jo esetben alszik, vagy faj a hasa vagy nem tud mit kezdeni magaval es barhol ordit... sehol nem marad el csak olben, na nem mintha itt nem uvoltene, bar most tan belejon egy kis hasfajas is...
haat ketemberes gyerek az mar biztos, ilyenkor szoktak azt mondani, ha o lett volna az elso gyerekem, egyke maradt volna :) maceras egy darab, bar teny hogy nagyon edi, mikor raerek belegondolni :)

luna6

Timcsi,
üdv újra itt!

Lányok,
akkor jó homeós cuccot vettem? (urtica urens 5ch) és ez a tejszaporítós, és nem az apasztós, ugye? :roll: :lol:
Vendég

Luna!
Jajjjj, a te pasid is nagyon pasi :D:D
Én szerintem bele másztam anyós lelkivilágába, amikor közöltem,h ogy na, Alex nem lesz olyan mint az apja. Fog tudni mosni, főzni, takaritani... meg kell élnie nő nélkül is! Apám 50 évesen tanult meg bablevest főzni, pedig az volt a kedvenc kajája. A palacsinta sütést tanulta meg előtte :D:D És idővel megtanult vasalni is :D Szóval igazából nem reménytelen, de bazi erős kényszerítő erő kell nekik...

Milyen volt az éjszakátok???
képzeld, Alexet nem bírtam felfekvésemkor már minire se felkelteni, így nem kapott még egy adag kaját, de így is 2.20ig aludt... olyan kipihenten ébredtem.. persze 6 kor már nem :D de legalább a hajnali kelések ilyen jók :D:D

És most fent volt reggel egy picit, azóta igazából alszik. Tuti jön valami front, mert akkor szokta ezt csinálni.

Geo!
Azt, hogy hogy kell szedni a hoemót, az meg van? mit mikor mivel ne?

Eszter
Kép
Kép
vok

Enyim mar vasal!! :) Persze csak maganak es 'kenyszerbol :lol: Amikor tavaly majusban mutottek a jobb vallamat a karomat fel sem birtam emelni egy darabig, szinte csak konyekbol mozgott... nem volt eselye, ingben kell meloba jarnia :D De chellenge volt neki, mert felig balkezes, a deszka es minden rendszerint jobbkezre all, es a rajtam vegzett megfigyelesei is jobbkezessegrol szoltak ugye :) De azota valahogy igy maradt, maganak vasalja minden reggel (mert lusta egyben tobbet, anno en sokszor kivasalatam 5 inget elore egy hetre, aztan borogattam mabam es nekem is elmult ez a szorgalom :D) es a nadragjait is. Na fooozni azt nem tud, illetve rizst megtanitottam neki valamint tojast is tudna, de a kemenytojasra (lagyat meg nem enne) mindig megkerdi mennyi ideig fozze :)
Amugy nekem apukam egyaltalan nem tudott, de rantottat sem :D Persze apam jovalsokkal idosebb volt mint gyanitom az osszes topiktag apukaja, meg egy mas vilagban szuletett arisztokrata csalad egyszem fiu orokosekent (na ebbol sem lett persze semmi :D:D:D) igy hat o dadaval nott fol es gyanitom a konyha kornyekere sem kellett mennie soha :) Egesz elete vegeig 'gondoskodtak' rola, anyam elibe tette a kajat (mindent megevett, nem volt reklamalas semmiert soha) es minden nap kikeszitette vagy megmondta azt is, hogy mit vegyen fel :) Hat ot igy neveltek :D Anyam meg egy tipikus 'olasz' MAMMA, ez gondolom mar lejott, szoval neki meg nem esett nehezere apamat igy 'kordaban tartani' :D:D Pont osszepasszoltak ebben a temaban :)

Ejszaka... haaat nehezen aludt el a muki, de aztan ami agyunkon megis, ment az agyaba es hozta a formajat, egykor kelt, aztan 4 korul, eddig jo is, de aztan jott az oras turnus... vagy 7-ig mikor le sem fekudtem mar :) Orankent eszegetett. Jahh, egyebkent ejjelre megint lett tejem, ugyhogy a mag arovidke modjan de 'beevett' rendesen, de hajnalban mindig ilyen hektikus es rovidebb szakaszokra kapcsol... 7 utan 8-kor evett, aztan fel kilenckor szunya... 10-re megint kelt, evett es most a kajalasba is belealudt :D Hat meglassuk mi lesz ebbol, de most eppen van kinalat is, de nem zabalja magat felholtra ettol meg... ez egy ilyen darab, egyelore :)
alom-alom... hogy en csak egyszer kelljek ejjel..de ha ketszer, az ia maga lenne a megvaltas:)

luna6

El is felejtettem, hogy mikor volt ez a Lisboaba vonatozos tortenetunk, hogy hogy szervezzuk (nagykovetsegre kellett mennem amugy papirozni) akkor volt meg egy olyan koztes otlete is, hogy hat o tulkepp ki is vehetne szabadsagot es akkor jonne velem :D:D ekkor is mondanom kellett, hogy ez remek, de a gyerek... a vegen mar csak rohogtem rajta, mondtam ranem bizok gyereket mert a vegen meg ottfelejti valahol :D
(egyszer el is hagytuk az Auchanban, de az nem ottfelejtes volt, de meglett ugye... tok ugyes volt, kepes volt apro kiscsajkent megmondani hogy hivjak, es bemondtak a hangosba, hogy megvan :D mondjuk akkor a frasz kerulgetett, na a gyerekbe is bevesodott, mert soha tobbet nem veszett el)

luna6

Doki megvolt, minden rendben, 1 év múlva találkozunk. :lol:

Nálunk itt Kispesten jár egy egyszeri anyasági segély, nem tudom pontosan mennyi, 15 ezer körül van azt hiszem. Nem tudom, hogy minden kerülteben van-e ilyen, nálunk van szerencsére.

Ma volt nagy sírás egész úton be a városba. Hazafelé szerencsére aludt egy kicsit. Most meg csak nyüszög szegénykém a pihenőszékében. Lili foglalkozik vele, nekem már elég volt. Lilire tök jól rá lehet bízni, nagyon óvatos vele és nagyon sok türelme van hozzá. Na jó, azért egyedül nem hagynám vele itthon, de simán tudok főzni, vagy bármi rövidebb dolgot csinálni, addig elszórakoztatja. Persze csak amíg nem ordít, olyankor azért ő sem nagyon tud vele mit kezdeni :lol:

Kép
Kép
hari

Sziasztok!

Köszönöm szépen hogy befogadtok! Olyan jó megosztani olyan emberekkel a nyűgömet, akik átérzik, és tudnak is segíteni! Remélem én is tudok ilyen hasznos tagja lenni a csapatnak...

Amúgy azt hiszem rájöttem mi a gond: nem tud szopni. Ugyanis tegnap délután, este és most reggel is sikerült 100-100 g-okat fejnem. Persze most reggel próbáltam cicire is rakni, de 5 perc után olyan sírás lett belőle, hogy nem próbáltam tovább. Ugyan ez volt a helyzet az itatással, és a kanalazással is. Úgy tűnik hogy lusta szopni. Végül is ha aztán megissza a tejet, akkor nem érdekel, csak egy kicsit nehezebb lesz így, hogy fejni is kell. Persze azért majd még próbálom...
Amúgy este már 60 grammal többet nyomot, és kétszer is annyit pisilt, hogy át kellet öltöztetni. Szóval nagy baj nincs, nagyon beszartam hogy szegény Csilláék sorsára jutunk. Remélem minden rendbejön náluk...

Nanetto, az elektromos tényleg gyorsan kirántja a tejet? Csak mert a kiscsajom egyre többet van fent, nem nagyon van mellette időm még fejni is. Ma még a fürdőig sem volt időm elmenni... A férjem este megfőz nekem, hogy másnap legyen mit ennem, amit féllábon tudok csak ígyis megenni.
Nem is értem ti, illetve a többgyerekesek hogy csináljátok! Mondjuk talán így, hogy üvegből kell majd etetnem, az ember is jobban be fog tudni segíteni, talán több időm jut majd erre-arra. Már amikor itthon van...
Gyerkőc most is a karomon lóg... Gondolom annyira megszokta az elmúlt két hétben...

Én is átérzem amit nyuszika írt, annyira nem érzem magam nőnek! De még a házból kimenni sincs energiám. Mi még nem is nagyon használtuk a babakocsit sem, mert csak a teraszra megyünk ki, de ott is végül ki kellett venni picurt a kocsiból, mert annyira sírt...
És szombaton esküvőre megyünk...

Geo! Örülök hogy nálatok nem kell majd tápszer. Remélem hamarosan mi is itt fogunk tartani... Ma még tutira fog kelleni, mert elég sokat kezdett el enni így, hogy nem kell megdolgozni érte.
És ne stresszeld magad! Tudom, könnyű mondani, én is végigbőgtem két napot, a végén már csak akkor mertem sírni, amikor a férjem nem látott, mert ő meg azt viselte rosszul hogy én kivagyok... Szóval fej a fejjel, és előre. Mondjuk amikor én eldöntöttem hogy akkor átállunk tápszerre, akkor nagyon megnyugodtam, lehet hogy azért is tudok ennyiket fejni?
Amúgy án úgy tudom, hogy az Utricat 7 napig kell szedni, aztán két nap szünet. Egy cső nálam kb. egy hétig is tart ki.

Luna, sikerült azért valamennyit pihenned?

Vok, tök igaz amit írtál! Csak nem értem, a férfiak miért nem látják ezt! Egyszer az egyik pasi ismerősöm azt mondta, hogy azért, mert ők nem gondolnak ilyen kis dolgokra... Hát kösz!

Nikvik, üvegből meddig eteted a Zoét? Jelzi hogy mikor elég? Szoktad menet közben is büfiztetni? Nálunk időnként folyik ki a száján a kaja...
cicmarek_

Vok, remélem minél hamarabb eljutsz te is a fodrászhoz. Tényleg egész más embernek érzem magam :lol:

Kép
Kép
hari

Nálunk ember nem igazán segít be a házimunkába, viszont főzni imád, és tud is (csak győzzem utána rendbetenni a konyhát).
A múltkor bealudt a kiscsaj, és nekiálltam inget vasalni. mindet kivasaltam, kivéve egy hosszú újjút, mondván 35 fok van, nem fog kelleni. még mondtam is neki, hogy azt ne vegye fel, direkt félre is raktam. Na, násnap mi volt rajta????? Mondtam neki vegye le, mert hogy néz már ki (mondjuk annyira nem is látszódott, de akkor is), erre ő: kollégái tudják hogy most született baba, biztos nem fogják nézni... :lol: :lol:
cicmarek_

Cic, hat valamennyit aludtam, az atlagomat, olyan 5 ora lehetett tan 6 de sok felvonasban :D Egyben 2,5 a rekordom eddig :D

Aron tegnap este egyertelmuen jelezte, hogy menjek a fenebe a cumisuvegemmel meg alefejt tejjel egyutt :) Tuszkolja ki a szajabol... ezt csinalta az elmult 2 napban, szoval ment alefolyoba vagy masfel deci anyataej.. vagy inkabb ketto. Eleinte megitta, most nem kell neki igy... hat oke, nem baj ez, a baj az lenne, ha megis igy kene etetnem :D

luna6

Szerintem a 'kozelunkben' valahol talan erdotuz lehet. Odahaza is lehettudni a sajtobol, hogy ez itt a nyari erdotuzek hazaja, amolyan nepszokas felgyujtani nyaranta az orszagot... persze lehet, hogy ongyulladasbol keletkeznek?! :)
Mindenesetre olyan lagy fustszag van mindenutt, a levego tok homalyos, a nap is, fustos... szinte tuti, hogy eznem magatol van, hanem valami okozza...

luna6

Na, letettem, zuhanyoztam, gyorsban ettem, de már nyögdécsel... :( Amíg nem sír írok...

Luna, és ilyenkor Aron neked nem éhes, vagy csak nem tudja meginni üvegből? Mert ugye ilyen esetekre mondják a kiskanalat meg a poharat. Meg most olvastam, hogy az Aventhez tartozó tárolóedényekből is lehet elvileg itatni. Nekem ma mondjuk nem ment.
Vagy a hasfájása miatt nem kell neki?

Ez egy olyan vacak dolog, hogy nem tudják megmondani hogy mit is akarnak.... Elég nehéz dolog anyának lenni, erre nem voltam felkszülve...

Eddig tartott a boldogság...
cicmarek_

Cicmarek,
Ha olvastad a fórumot akkor tudod, hogy a lányom korababa, 35 és fél hétre született. Én eleve nem akartam szoptatni ezért tápszert kapott az elejétől. De mivel nem akart enni a születése után ezért a pic-re került, hogy megtanítsák őt enni.
Nos ott úgy csinálták, hogy az üveget finoman fel-le mozgatták a szájába, hogy ne fáradjon el annyira a szopás-szívásban. Illteve eleve nem a legkisebb lyukú evőcumi volt az üvegekben.
Mikor hazajöttünk akkor kaptunk egy steril tűt amivel én ugyanakkorára lyukasztottam a cumijainkat mint amivel ott megtanult enni. Ez a lyuk egyébként pont a 4 hónapos kortól lévő cumikéval megfelelő (azokéval amin csak egy lyuk van, nem azokéval amiken 3 mint pl az avent) .
Erre azért volt szükség, hogy ne fáradjon el evés közben. Az első hónapban latex cumijaink voltak mert azok puhák és könnyű szívni őket=folyt orrba szájba a tejci mellé. Azokat utáltam, még sterilizálás után se éreztem őket tisztának. Ezért egy hónap után vettem neki szilikon cumikat, azok picit keményebbek is egyébként, picit többet kell a kajáért dolgoznia, de már nem fárad el.
És még így is folyik mellé cucc. Én eleve partedlit teszek a nyakába, majd a nyaka köréfogok egy összecsavart papírtörlőt, hogy ne follyon be a partedli alá a cucc, hanem ami az állán folyik le azt felissza.
Egy evéskor kb. 5 ml megy így mellé. Soknak tűnik de kipróbáltam. 5ml tápot ráöntöttem egy ilyen összecsavart papírtörlőre,hogy mennyire lesz nedves.
Egyébként tud teljesen melléfolyásmentesen is enni. Mikor milyen a kedve.
És igen kb. félúton tartunk büfiszünetet. Már látom, hogy kb mikor van a feléné. Aztán ha kell a második fél felénél megint. De azt nekem akkor jelzi, mert olyankor szívás közben tekereg, ha büfiznie kell.
Én itthon már nem mozgattam fel-le a cumit , mert már megtanult enni rendesen-étvággyal amikor hazajött. Egyszerűen csak tartom az üveget és nem tukmálom őt. Annyit eszik amennyi kell neki. Azt észreveszed ha nem kell neki több. Olyankor csak tartja a szájában a cumit, vagy beveszi, de szinte öklendezni kezd és löködi ki a nyelvével.

Ez jó hosszó lett bocsi :oops: :oops: . Majd próbálok képet csinálni a partedlis-papírtörlős felszerelésről
Vendég

Vok,
háát, annyi megvan, hogy előtte-utána 30perccel semmi kajapia. de ennyi :)
mást is kell tudni? :roll:

képzeljétek,
tegnap este 22:45kor aludt el Dávid, gondoltam egy körül virnyog majd a kajáért..
és amikor ránéztem az órára, picit meglepődtem: 5:30kor virnyogott a kajáért :shock: :D
úgyhogy andrással egyhuzamban tudtunk aludni 6órát.
aztán megetettem, és 7től még fél10ig aludt. :P

viszont fél10től fenn van.. :?
illetve aludt 20percet a babakocsiban, mikor elszaladtunk a dm-be..

fhúúú...
no amúgy a szopi már nem fáj, és a garmastan nekem már a kórházban sem vált be, pedig hónapokkal előtte már a kórházi pakkomban figyelt, hogy majd megváltja a világot... :?
viszont a lanolin, az egy nap alatt rendberakja.

viszont:
most szokun vissza a csak szopira, ami rohadt nehéz, lévén nem tudom, hogy most a gyerek éhezik e vagy sem..
és ő meg hozzászokott ahhoz, hogy megetetem 20percet egyik, aztán 20percet másik ciciből, aztán neg kap még egy adag tápszert is.

most már ott tartunk, hogy csak az egyik ciciből kap, és ha utána nagyon visít, akkor még kap tápot.
tegnap napközben nem kellett hozzápótoljak, de basszus,

most etettem 11:55-12:30-ig bal ciciből. előtte alig 2órája evett a jobb-ból...
és most, ahogy levettem ciciről, tök izgága, nyalja a vállamat, próbáltam elaltatni, de sz@rik a próbálkozásaimra.
most a kiságyában oázik, mindjárt bemegyek hozzá.
azon gondolkodom kapjon e tápszert... de ezt inkább nem szeretném, nagyon nehéz leszokni róla... (na ez most hülyén hangzott :P )
viszont akkor még tegyem vissza a bal cicire? de akkor meg ellustulna kajáláskor... ááhh..
jó lenne megírni a dékáni kérelmet...

Hari,
asszem viszem én is Lilihez Dávidot :lol:

Cicmarek,
nekem is ellustult Dávid, mikor elkezdtem hozzátáplálni táppal. és azóta küzdünk még, mert nem kellene egy órát szopiznia, most már nem is hagyo neki, de akkor meg ordít.. én meg megunom, aztán ado neki a tápot.. amiről le akarom állítani.. ördögi kör..
szóval még mindig kell a tápser :twisted:
ja, amikor mi is elkezdtük a tápszert, akkor én is sokkal nyugodtabb lettem, Dávid is, de akkr meg 2nap múlva az zavart, hogy miért nem szoptatom, amikor van tejem? szóval amíg van tejem, addig szoptatok, (amúgy honnan tudom, hogy elég e a tejem? :lol: ) és most már akármennyire is visít, nem adok neki tápot, max ráteszem az üresebbik mellemre... vagy mit tudom én... :roll: :)

pasi:
nálam andrás simán mos főz takarít, jelenleg is ő vezeti a háztartást, ma még a areggelimet is ő csinálta, meg bevásárol, meg ilyenek... 8)
Vendég

Na, most cicizik. Van érzéke, mindig amikor a legjobban folyik, akkor köpi ki, a tej meg megy mellé... Na nem ömlik, nem azért köpi ki. Remélem most sokéig rajra lesz...

Luna, óh, hát nem irígyellek a nem alvás miatt. Meg tulajdonképpen semmi miatt. Max Portugália miatt. Irígylem a kitartásod és a lelki erőd, meg az energiádat...

Nektek is folyik a gyerek nyála? Na nem nagyon, csak a pólómon látok olyan kis foltokat, ahol a szája a vállamhoz ér? Nanatto, nálatok a fog miatt mennyire nyálazott?
Ja, meg még azt akartam kérdezni, hogy nálatok akkor most a fog vagy a menzi miatt sztrájkolt Eszti? És tejtesónál nem volt gond?
cicmarek_

Szép napot mindenkinek!

VOK:Nálunk is, mint Nikvik-nél genetika a magasság és a súly is.
Lili most 3 évesen 10.66 kg és 91 cm.
Nem nagy, sőőőt, mindig kapom a védőnőtől, mennyinek kellene lennie.
Nálunk egyedül lehet kis időre hagyni a két kicsit, Lilike szereti ringatni a hordozóban Balázst, segíteni is szokott, de tudja, hogy a szájához nem nyúlhat, nem tehet bele semmit.

NIKVIK: A jelenlegi anyatejes kaki foltokat Vanish szappannal kimosom, beáztatom( Ariel Sensitive)mosószeres vízbe és utána mosom ki, öblítőnek a Silan Sensitive-et használom most.

Mikor Lilike hozzátápis lett, nyakba akasztós , nagy nejlon előkéje volt.Ha ennek ellenére a ruha foltos lett:
-gyümölcsökre a legjobb a citromlé, azonnal ráteszem, hideg vízzel átöblítem és ki is jön, vagy a citrompótló is kiváló.
-zöldség, olaj folt-mosogatószeres meleg vízbe kell áztatni a cuccot.
-fűfolt-Vanish szappan.
Nekem csak 1-1- ruhája maradt eddig foltos Lilinek, egyébként gyönyörűek.
NIKVIK, stipi stopi ZOÉ BABA, NEKEM Ő A FAVORIT!!!
Balázs lehet a királyfija????

LUNA:Én már csak bolyonganék a kialvatlanságtól a te helyedben és még Áronon kívül ott a családod is.
Mivel mész, te Duracell nyuszi????

TIMCSI:Gyönyörű és hatalmas nagyfiad van!!!

Megpróbálok képet feltenni, hátha sikerül!!!![/b]

Kép
rozsa1979

Vok: a buszos történeted nem semmi. Én is tuti feljelenteném. A sógorom volt bnőjével 3 éve csinálta azt a villamos, hogy becsukta a lábára az ajtót és húzta pár méteren! :) Kapott egy jó kis szalagszakadást, meg kártérítést. :)

Nekünk pocsék esténk volt:
18-tól éjfélig üvöltött nem tudjuk miért.
Közben cicin: 18, 19.30, 21.30, 22.30, 23.30?!?
A pelus tiszta volt, a cicin csak nyammogott.

Utána 5-ig alvás, aztán 8-ig, 11-ig, most meg megint kezdi.

FRONT VAN, vagy mi a szar??????

Kép
bhdetti

Nikvik, nagyon köszi az infókat! Én amúgy alapból nem vettem cumit meg ilyesmit, gondolván arra hogy ne fessük az ördögöt a falra. A mellszívóhoz úgyis van, úgyhogy gondoltam ha kell, azt használjuk. Így is lett. És akkor nem aggódom a melléfolyáson sem, nálunk is kb annyi lehet.

Geo, igen, ez a pótlásos dolog elég szar. Egy kicsit megörültem, amikor láttam hogy azért van tejem, mert gondoltam milyen jó, lefem, és látom hogy mennyit evett. Csak hát időm nincs fejni, a pótlások miatt meg nem szív ... ördögi kör.

Na, muszáj lesz elmennem gépközelből, mert itt mindig bealszik a zúgásba...
cicmarek_

[quote="cicmarek_"]L írta:cicmarek_una, és ilyenkor Aron neked nem éhes, vagy csak nem tudja meginni üvegből? Mert ugye ilyen esetekre mondják a kiskanalat meg a poharat. Meg most olvastam, hogy az Aventhez tartozó tárolóedényekből is lehet elvileg itatni. Nekem ma mondjuk nem ment.
Vagy a hasfájása miatt nem kell neki?

Konkretan: halvany lila fogalmam nincs mi lelte, hogy nem fogadja el cumizuvegbol :) Mondjuk nem is nagyon lat cumisuveget, rendszeresen plane nem, eleinte valsagos idoben kapott belole lefejtet de akkor megitta. Aztan elraktam, most elokerult megint de nem kell neki. Ki tudja miert, hiaba kerdezem, nem arulja el :D

luna6

Kép Balázs a játszószőnyrgen

Kép
rozsa1979

Kép

Kép
rozsa1979

Köszi Luna! :)
Imádom, hogy hat hetes, juhé!!! :)

Kép
bhdetti

Kép

Kép
rozsa1979

No, most jól elárasztottalak benneteket.
Nem tudom, hogyan csináltam, de sikerült!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
rozsa1979

Vik, most direkt megneztem, mert irod az aventes cumikat, hat a mienken biza egy lik van nem harom. Ez az egyes legkisebb meret, sehol a masodik meg a harmadik luk :)
En amugy Norittal mosok egyelore a dedenek (megmostmar egybe a nagyeval) es semminek nincsen bufi szaga. Ez valami babamososzer amugy, kimelo mert a moshato pelusoknak is jo lenne.

Geooo: ne ugy allj le a tapszerrol, hogy egyes etkezeseknel nem adsz!! Ennel van egy kimeletesebb egyszerubb modja, adj mindig de mindig es lassu fokozatokban egyre kevesebbet. Kisebb lesz a kontraszt ket etetes kozott es jobban raszokik a mikor honnan mennyi kerdeskorre.

Cic, te csak ne irigykedj! Tegnap nyugos voltam, es irttam eszternek listat, hgy mit szeretnek, es megallapitotta, hogy naaaaagyon sok minden hianyzik Portugaliabol ahoz, hogy ez itt nekem jo legyen ugy igazan :) Na jo, nem rossz, es ha nem vagyakozom meg nyugoskodom akkor nem jutnak ezek eszembe, de azert messzirol sokkal szebb meg csabitobb ez... Nokvik irta is a minap Gorogorszagrol, hatha olvastad, hogy ez otthonrol vonzo tortenet, de itt a hetkoznapok messze nem olyan klasszak mint ahogy otthonrol az ember feltetelezi.
Irjak nektek is listat mifele hianyaim vannak? :D:D:D

luna6

Rozsam tunderi a fiad... oke, tudom, hogy o is tobbemberes mint Aron, meg zajos szinten :D:D De attol meg edi a nema fotokon! :)
Dehogy megyek duracellel, tegnap delutan ultomben ragadt lefele a szemem, maszkalnom kellett mar, mert ultragaz. Tegnap pl be nem ultem volna a kocsiba vezetni, az mar kozveszelyokozas lett volna :) Most meg egy fokkal jobb

amugy valoban, Porto kornyeken van egy nagy csalitos tuz, egesz Porto meg mi is fustfelhoben uszunk... klassz...

luna6

No, mentettem le még képeket, megpróbálom feltenni... 1280317401.1005.htm

Kép
rozsa1979

Kép

Kép
rozsa1979

Kép

Kép
rozsa1979

Kép

Kép
rozsa1979

Ezek meg miért ilyen kicsik?

No, nem untatlak benneteket!!!!
Bocsika, ha hosszú voltam, csak örülök, hogy sikerült nekem is megmutatnom a kis-nagyfiamat és a nagylányomat!!!!

Megyek vasalni és palacsintát sütni.
Este még benézek!!!!

CSILLA:SOK ERŐT, KITARTÁST ÉS TÜRELMET KÍVÁNOK, MÉG NEM LESZNEK MEG LÉNIKE EREDMÉNYEI!!!
SZORÍTOK NEKTEK ÉS VÁROM A TOVÁBBI HÍREKET.
Remélem semmi komoly baja nincs a kislányodnak!!!
MA MÁR REMÉLEM TÖBBET IS EVETT, CSAK MÉG NEM VOLT IDŐD ÍRNI!!!!

Kép
rozsa1979

Jenny: most nézem, hogy ugyanolyan Micimackós bordűröd van, mint nekünk. Nem hittem, hogy van nálam is nagyobb micimacis fan!!!! :)

Kép
bhdetti

Luna,
úgy érted, hogy adjak egyre kevesebbet, hogy egyre kevesebb tápszert?
mert ja, lehet így kéne :lol:
amúgy 90et szoktam neki megcsinálni, és azt vettem észre, mintha ő választaná le magát, mert egyre többet hagy meg az üvegben :lol:
jöhet a lista :wink: :wink:

Rozsa,
nem is gondolná az ember hogy ez a tündéri fiú ordítva alszik el! :)

képzeljétek,
irtó király vagyok, hogy az előbb, mikor ordított nem adtam neki tápot!!!! :P
ugyanis Manófejkendő csak álmos volt.. amit nem is csodálok, mert 3,5órája ébren van.
mert idevettem a mellkasomra, elaludt a kis édes, és aztán bepróbákoztam azzal hogy leteszem. letettem hasra, akkor elkezdett hüppögni (amúgy Dávidnak amikor sír ezerrel potyognak a könnyei, hát úgy sajnálom olyankor), de odabújtattam hozzá az arcom, meg rátettem a hátára a kezem, kapott két puszit, megnyugodott, és kiosontam a szobjából.
amúgy nálunk teljesen bejött a különszoba :P
úgyhogy most már 20perce alszik.

most megírom a dékáni kérelmet, aztán 4ig be kell érem vele

ááá

felébredt
Vendég

na most elvan a karomban, addig írom a kérelmet, aztn szopi és irány a TO...

szép napot :wink:
Vendég

Ja, Geo, még akartam írni, hogy én km menten szívinfarktust kaptam volna, hogyha látom hogy jön a vér a gyerek szájából! Ügyi vagy hogy ilyen talpraesetten inkább utánajártál hogy mi van...

Luna, küldd s listát!!! :lol: :lol: Na nem, inkább ne, gondolom hogy ott sincs kolbászból a kerítés! Úgyhogy akkor nem irígyellek semmi miatt sem. :lol: De ettől neked nem lesz jobb...

Rózsa, nagyon helyes kisfiad van!

Hát, nálunk kb 20 percig tartott a szopi, aztán gondoom belassult a tej, jött az üvöltés, meg végül üvegből a maradék lefejt. Most itt horkol a vállamon, megpróbálom letenni, aztán mehetek is fejni...
Viszont letelt végre a UU utáni fék óra, úgyhogy eszek egy kis pilóta kekszet :lol:
cicmarek_

Nikvik, mi az a pic?

Geo, hát ezek a bébik már csak ilyenek, imádnak karban lenni...

ERRŐL HOGY LEHET LESZOKTATNI? Mert mondjuk imádok vele lenni, de néha azért jó lenne ha aludna egy kicsit nélkülem is...
cicmarek_

Rózsa, nagyon aranyos a kisfiad! És persze le sem tagadhatod őt! Tiszta anyja a gyerek! :lol: Lehet a királyfia a lányomnak, persze a döntés az övé lesz, de én beleegyezéséemet adom :wink:

Köszönöm a mosási tippeket! Azt hiszem ki fogok próbálni valami normális mosószert és öblítőt. Ha beválik akkor max külön fogom mosni a ruháit.
Előke: most is olyan hogy a hátoldala nejlonos. A papírtörlő azért kell pluszban, mert az állán csorog le a nyaka felé, onnan meg szépen beszivárog az előke mögé és akkor papír híján a ruhája szívná azt fel :? . Naponta 6× öltöztetni meg nincs kedvem.

Geo, kitartás! Minden rendbe fog jönni és Dávid csak szopis lesz megint!
Egy ötlet: Mi lenne ha elektromossal fejnél és nem szoptatva, hanem üvegből adnád neki az anyatejet. Így látnád mennyit eszik és nyugodt lennél. Persze gondolom baromi munka és időrabló lenne így. Meg gondolom a szopizás meghittségét se szeretnéd elveszíteni.

Luna: rengeteg féle cumi létezik, de ezt gondolom te is tudod. Az aventesből az 1 lyukú az 0 hónapos kortól van illetve azoknak akik szoptatnak és mellette még kiegészítő tápot adnak, mert olyan a folyás sebessége, mintha szopna a pici. A 2 lyukú az egy hónapos kortól van lassú folyású, a 3 lyukú az három hónapostól van és közepes a folyása, a 4 lyukú pedig 6 hóstól van gyors a folyása és van egy olyan amin egy hosszú bevágás van az 3 hóstól van és attól függően hogy forgatod olyan a folyás sebesége.
Na ugyanezek vannak a chicconak is amit mi használunk. Azzal a különbséggel, hogy ott a 0 hós után a 4 hós változatok jönnek, majd 12 hós. Mi kezdetektől a 4 hóst használjuk, illetve a 0 hósat lyukasztottam a kapott steril tűvel, mert a lányt azzal a folyási sebességgel tanították meg enni, ezzel nem fáradt el evés közben és nem hagyta abba félúton a fáradság miatt hanem megette azt az adagot amit kívánt.

Egyébként attól is függ hogy milyen gyorsan folyik, hogy mennyire szorítom meg az üvegen a cumit. A chicconál legalábbis én tudom szabályozni. Ha jobban meghúzom lassabban, a kicsit engedek rajta akkor gyorsabban folyik.

Vok, Csilláékról nincs híred???? Remélem nincs nagy baj! De gondolom a vizsgálatok eredményére is várniuk kell, hogy megtudják mi is a tényállás.
Vendég

Geooo, igen, a tapszert csokkentsd neki egyenletesen :) ne a kajabevitelt :D
megprobalom reprodukalni a tegnapi listamat, csak most itt vilagvege van :D ettunk, kozben ment megint a feszenges, boges... nos megkakiltattam... bar szuleszno szerint - anno ezt mondta - nem kene, Esztereknel bevalt... jott is, evett is. most meg itt uvolt szegeny megint... es olbebaba persze... ~(ilyenkor azert nehez eldontenem, hogy ehsegeben uvolt vagy a hasa gorcsol, bar rugdos ezerrel)

luna6

írt Csilla, viszonylag jó híreket.
vérvétel, UH negatív, most kakit várnak, de még mindig nem eszik a csaj. estére lehet infúzióra rakják....
puszil mindenkit!

Eszter
Kép
Kép
vok

Cicmarek,
A PIC Pediatric Intensive Care vagy Neonatal Intensive Care, magyarul neonatális intenzív centrum. Ide kerülnek a koraszülött vagy bármilyen problémával teljes időre született babák. Illetve ha jól tudom akkor is ha a csecsemőnek valamilyen betegsége lesz és különleges ellátást igényel.
Vendég

Vik!
Ha Geo csak fejne, nagyon hamar elapadna a teje. Az nem olyan inger, mint a szopi. Én nagyon nem ajánlom senkinek ezt a fajta etetést. egyrészt a fejésen és az etetésen kívül nem lenne élete, nem tudna fejő nélkül elmenni sehova és sorolhatnám. A szopinál egyetlen megoldás van sajnos, meg kell bízni saját magunkban és a bébiben, hogy szól, ha éhes :D

Geo!
Onnan fogod tudni, hogy van elég tejed, hogy nem lesz éhes Dávid. :) Megtanulod megkülönböztetni a jelzéseit és sokkal egyszerűbb lesz mind a kettőtöknek. :)

Rózsa!
Nagyon csini vagy :D a fiad meg ééédes!!! :D a nagylány meg nálatok is olyan óriásinak tűnik a minihez képest :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Vok, gondoltam én hogy hülyeség az ötletem. Csak egy kòsza gondolat volt.
Tök jò hogy az eddigi eredményei jòk Léninek. Viszont aggaszto hogy még mindig nem eszik és nem tudjàk mitöl van :(
Vendég

Na, megjöttem. Sajna nem sikerült most annyit fejnem, mint amennyit vártam, csak 40 jött le. Igaz, 3 órával ezelőtt 60, meg közben egy kicsit evett ciciből is, így összességében hozom a tegnap délutánit, de egy kicsit akkor is el vagyok keseredve.

Vok, akkor én se csináljam, hogy csak lefejt tejet adok oda a kiscsajnak? Bár ma azért megpróbáltam párszor a szopit, és úgy tűnik két véglet van: vagy bealszik szopi közben, vagy elkezd nagyon nagyon sírni. Lehet hogy a bealvásos szopi csak nasi nála, vagy "cumi", a másik meg a tényleges evés? Holnaptól asszem írni fogom, hogy mikor mennyit evett, talán abból látok valamit, hogy mikor mit akar. Bár ha nálunk az a gond, hogy nem szív rendesen, akkor a fejés talán nagyobb inger, nem?
Bár most szavam sem lehet, mert alszik egy órája. Szerintem mindjárt ébred, de ez is valami.

Nikvik, köszi. A cumis összefoglaló is tök jó volt, én ezeket nem is tudtam...

Szegény Csilla! Ez a nem evés dolog, kész rémálom. Én is nagyon remélem hogy nincs semmi baj a kicsi lánnyal.

Viszont felmerült bennem egy kérdés: a babák mindig sírnak, ha éhesek? Mert nálunk is szokott olyan lenni, hogy sír, felveszem, és meg tudom nyugtatni, de mi van akkor, ha mondjuk éhes volt, és én jól lenyugtattam? Nekem mindegyik sírása olyan egyformának tűnik... Na jó, az amit fürdéskor időnként csinál, az más, de amúgy szerintem mindig "meeee"-zik. "Laa lae laa"-t még nem hallottam tőle szerintem.

Hari, milyen mázlista vagy, hogy nálatok ad az önkormányzat plusz pénzt...
cicmarek_

Hello Mindenki!

Remélem, hogy Léninél kiderül végre, hogy miért nem eszik.
Nálunk annyi gond volt csak, hogy szorulása volta a tápszertől. Kaptunk speciális tápszert és most már minden teljesen rendben van. Szerencsére a hasfájás messziről elkerült bennünket, remélem, hogy már nem is lesz.
Tegnap este fél tízkor letettük aludni és reggel hatig szunyókázott. Kb. 6 hétig kelt minden éjjel kettőkor enni, és egyszer csak úgy gondolta, hogy na jó ennyi elég volt, inkább alszom!
Most is alvás van. Már nem minden etetés után alszik. Általában délután nézelődik a játszószőnyegen.

Igen elég szépen tartja magát. Nagy, erős baba. Amikor felébredtem a császár után, (altattak, mert kétszeri próbálkozás után sem sikerült a spinális érzéstelenítés) és Apa közölte, hogy Nóci 4550 gr, azt hittem elfordulok az ágyról. Igaz, hogy akkor pocakom volt, hogy mindenki azt kérdezte, hogy mikorra várjuk az ikreket! :D

Délután érkezik a barátnőm a kisfiával, Bence már 7 hónapos. Kíváncsi leszek, mit szólnak majd egymáshoz.

Szerencsére a koszmó és a szájpenész is eddig elkerült bennünket. Szájpenész ellen, minden este kitörlöm a száját borax-al, a koszmó ellen pedig kétnaponta babaolajjal átkenjük a fejét meg a szemöldökét.

Védőnéni most szabadságon volt két hétig, kíváncsi leszek, hogy mikor jön. Szeretném ha megmérné a fiatalembert. Iszonyatos tempóban nő. Már 68-as ruhákat hordunk és 3-as pelcsit. Az 56-os ruhákkal meg az újszülött pelussal már meg sem próbálkoztunk! :D Kép

Kép
timcsi81*

Timcsi, Noel is nagyon cuki. 4550-el született? Te jó ég, még szerencse hogy császár volt!
Azt honnan lehet tudni, hogy szorulása van a babának?
És nem lehet, hogy azért nem hasfájós, mert tápszert kap?

Na, én is jó okosokat kérdezek... De hát első gyerekes vagyok, nem tudhatom... Bocsi ha túl bugyutaság...
cicmarek_

Luna, az az erdőtűz azért elég félelmetes lehet. Milyen messze van tőletek? Igen, portugáliában sok szokott nyaranta lenni, meg görögországban is. Gondolom a nagy szárazságban elég egy eldobott csikk, és már kész is a baj.
cicmarek_

Sziasztok!

Üdv az új topiklakóknak :)

Csajok ne aggódjatok ha egy kicsit megcsappan a tej mennyisége. Annak ellenére, hogy nincs menszi a szervezet jelzi és "azokon" a napokon kevesebb a tej. Ez minden hónapban elő fog jönni és a manók is fognak hozzá alkalmazkodni.

A cicim úgy néz ki helyrejött (kop-kop-kop) Megmasszíroztam többször na meg kifejtem. Most nem fáj :)

Ma voltunk mérésen és Geri 4650 gramm. Gyarapodik szépen.

Rózsa szép család vagytok :D

Csilla remélem hamar kijöhettek a kórházból.

Cicmarek gyermeked egyszerűen szopisztrájkol.
Kényelmesebb neki a cumiból megenni a tejet.
Ha van elég akkor 3-4 napig ne vedd elő az üveget és csak a cici legyen.
Előbb utóbb újra visszaszokik, vagy nem :roll:
Sajna vannak babák akiket megzavar a cumi és emiatt leszoknak a szopiról.

mennem kell, így nem halad a vasalás :arrow:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Úh, már lassan két órája alszik az ágyában (+ a vallamon még előtte aludt egy 15 percet). Nem is tudom mit kezdjek itt magammal. Persze aludhatnék, de tuti amint letenném a fejem a párnára, már kelne is fel. Helyette inkább teleírom a fórumot, remélem nem zártok ki emiatt...

Ja, Nikvik, asszem Vok írta le egyszer, hogy a babák hogy alszanak: az első 20 percben éberek, és ha akkor zavarják meg őket, akkor felkelnek (remélem jól emlékszem). Nos, ez a nálunk tapasztaltak alapján tényleg így van, úgyhogy mi igyekszünk az első 20 percben nem megzavarni (bár ezt többnyire amúgy is a vállamon tölti el, mert már a büfizés közben bealszik), és ha ki tudom várni a 20 percet, és valahogy extra óvatosan lerakni, akkor szépen alszik is. Vagy nem :wink: . Szóval nagyon irígyellek, hogy a ti babátok ilyen szépen tud aludni magától, és nem kel fel a zajokra. Nálunk is ez lenne a cél, mert mi sem akarunk körülötte síri csendet, de az első 20 percben nem merünk csinálni semmit (jó, tv megy halkan, meg esetleg mikró, szóval olyan óvatosan csináljuk a dolgainkat). És a pórszívózásra a múltkor nálunk is elaludt :lol: Lehet hogy sűrűbben kéne porszívóznom? Igaz, akkor apa ölében volt, lehet hogy az is számított. :lol:
cicmarek_

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?