A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 októberi babák

Kata,
Örülök, hogy nálad is minden rendben. Az egyik ismerősömnek valóban 5kg babája született, bár a szüleik sem kisnövésűek.
Azért a klíma beállításával óvatosan majd, bár ezt gondolom te is tudod.
És mit mondott a Czeizel Endre a könyvében? Már nem azt várom, hogy leírd az egész könyvet, csak kíváncsi vagyok, nagyvonalakban mégis mit tanácsolt.

Szilvi
KépKép
ceyla

Lina: gyerekorvos valaszthato! Ami annyit jelent, kapsz egyet akihez tartozol korzetileg, oszt ha te ismersz mast vagy egyszeruen aki lenne amugy arrol te rosszat hallottal, vagy tapasztalsz valtasz. Akarhol lehet a gyerekorvosod! Csak azt hiszem attol a vedonohoz ugyan ugy be kell vinned.

HAt a szoba allapotaert nem irigyellek de hat az eleje a legnehezebb utana mar jonnek a latvanyos dolgok.

En is az a tipus vagyok aki nem felti a gyereket gorcsosen. Sot kimondottan rosszul eltem meg hogy most telen hatott ram is a media. Tomeghiszteria volt a fele, es megis bedoltem es 2 honapig alig alig voltunk valahol. Aminek eredmenyekepp olyan depressziso voltam hogy majdnem nem tudotam mar egyedul kimaszni belole.
PErsze karakter fuggo is a dolog- gyermek es anya karaktere is szamit- de egeszsegesebb a mindennapi elet "normal" elese mint a feltes.
Anyosommal ebben se tudtunk szot erteni, hogy most minek banjak a gyerekkel ugy mint egy himes tojas, es mindezt meddig tegyem, ha mar szerinte az a jo.....
En nem tudom sokan mondtak vakmeronek lazanak, mert 1 honapos gyerekkel mar a Balcsin nyaraltunk, mert 3 honapos koraban tavolsagi buszon utaztam vele egyedul masfel orat, mert kendobe tettem es mindehova mentem vele...
De egy nem fordultam be, ketto a gyerekem hamar kozossegbe kerult, latta a vilagot , ingerek ertek...es meg csak beteges se volt!
Persze mindez nem csak ezen mulik.
szoval szerintem ez is olyan mindnekinek mas jon be mas akenyelmes, praktikus jo.
HUgom is 2 hete szult es tegnap lementek a tengerhez( Svedorszagban elnek) es a forum amire ir mindenki leb..szta hogy de hat gyermekagy meg fekudni kell meg pihenni...De hisz ha neki ez volt a pihenes hogy a homokban ult akkor miert ne? A gyerek szepen aludt a babakocsiban es szivta a jo kis sos levegot. Szerintem az ilyen siman belefer . Csak itt kishazankabn megmaradt meg nehany regi bevett felto szokas. 2 hetig ki se vidd csak fokozatosan szoktasd a levegohoz, igy takard be, ugy oltoztesd fol...fertotlenitsd, mosd, tudom is en...ennek szerintem a fele folos munka es stresszforras.
De lehet azert vagyok ilyen konnyen mert masodik gyerek es tapasztaltam hogy nem kell parazni mindenen.

Anyukam is igy van mindenutt jonnek az unokak kis idokulonbseggel.
Sot Anna es hugomkislanya 2 het kulonbseggel szuletett:) De akkor is naluk volt nalunk csak 3 napot.
Most meg szerintem hozzank nem is jon hisz iskola ido es hugom otthon el.
Persze ellatja mara magat de anya nem olyan rugalmas. MEg hat nekunk nincs kulon szoba, csak a nappali kanapejan tudna aludni, es hat 5 embernek mar kicsi ez a lakas....
De ha nagyon nem boldogulok, vagy a ferjem nem kap szabit azonnal lehet felrangatom, vagy az egyik hugom....Mert azert Anna ugyan ugy igenyelni fogja az idot, setat, jatszot, mindent, attol hogy en meg gyenge leszek....

En okt 7re vagyok kiirva elvileg, de azert nem bannam ha szeptemberi baby lenne:)

Anna koszoni a koszontest, jol kifogta egy heten belul a nevnap es a szulinap:)
Mindegy a nevnapot ugyse tartjuk.

Asszem tengap nem irtam, veszunk bolcsot:) Ugy orulok neki, ha mar agyacskaja nem lehet a kis draganak legalabb ez a pici mobil kocko had legyen....Ennek se lesz tulzottan hely, de mar az is megfordult a fejemben hogy akkor a nappaliban fog ejjel is aludni....A legzesfigyut ott is be tudom dugni, es akkor nem kozvetlen Anna fulebe ordit ha ebred ejjel:)

KépKép
tavasziszel

Nahát lányok, nagyon beindult mindenki, így nem is tudok dolgozni, annyi idő, mire elolvasom a tegnapi termést :)

Lina, kösz a képet, tényleg megnyugtató :) Hozzánk holnap jön a villanyszerelő felmérni a helyzetet, árajánlatot adni, remélem pár hét múlva már nálunk is hasonló lesz a helyzet. Bár nálunk csak vezetékcsere és festés lesz.

Jobban van a karod?

Kb. Linát tudom a próbálkozással kapcsolatban ismételni: ugyanígy voltunk, elsőre összejött, pedig azt hittem, hogy lesz egy pár hónap, amikor beleélem magam, izgulok, egyre jobban akarom... Volt bennem egy kis rossz érzés, hogy nehogy visszaüssön valahol az, hogy ilyen könnyen összejött a terhesség. De nem vagyok túl babonás, próbálok csak jóra gondolni.

Tavasziszél, én is így szeretném csinálni, kimozdulni babával együtt hamar, ha nem is feltétlenül bevásárolni, de sétálni vele, átmenni a szüleimhez, stb. Majd jól felöltöztetem, magamra kötöm, de szeretném, ha megszokná a nyüzsgést. Meg a BKV-t is, mert autónk nincs. Svéd tengerpartra meg pláne szívesen mennék vele :)
Anyósoddal volt valami konfliktus, ami miatt ilyen rossz a viszony, vagy eleve a természetét nem bírod?

Nekem okt. 15 a menses szerinti időpont, 20 hetes UH-n október 20 körülre mondták. Remélem, hogy nem akarja a dokim beindítani, ha esetleg nem születik meg október 15-ig. Horoszkóp jegyekről fogalmam sincs, ezért emiatt nem is izgatom magam.

Kfmares: eszembe se jutott eddig, milyen jó a 10-10-10-es dátum :)

lynnn

Sziasztok!

Nem tűnök el énsem, csak nem vagyok megint tul jol de nem untatlak titeket nem azért vagyunk egymásnak :-) Itthon vagyunk ma is, reggel mentünk csak el a boltba karfiolért mert levest főzök. Hát ugy pofára estem. Idén még nem vettem karfiolt, hát most majd leesett azállam hogy 480Ft. MIndegy megigértem attikának hogy azt főzök betűtésztával :-)
Nálatok mi lesz a mai menü?
Olyan jo hogy most pont kellemes idő van nem? Lehet egy kicsit pihizni nem ugy mint amikor volt majdnem 40 fok!

Tavasziszél: énis kívánok Annának utólag is Boldog névnapocskát :-)
Bölcső az jo dolog? Énis sokat gondolkodtam rajta és végül csak arra Lyukadtunk ki hogy nem lehet sokáiog használni. Ezekszerint nektek sem tul nagy a lakás :-( Énsem féltem görsösen a gyereket. Ha elesik pl nem rohanok mindjárt oda mert sokszor nagyobb az ilyedség mintha valódi baj lenne. Szerintem. És sokszor igaz is mert fél perc nem telik bele abbahagyja.

Kata16: dejóhogy megint feltűntél te is :-) Örülök hogy jol vagytok, ezekszerint már szépen alakul minden nálatok is. Babóka mocorog már sokat ugye?

Rekus: szerencsés vagy édesanya és terhesség dolgában is! Nem is kell ennél nagyobb segitség mint egy édesanya :-) Szerintem sem lesz egy hetes babának semmi baja attól ha ki van véve. Itt nálunk is kijönnek, meg a védőnő is.

Mók: gratula a sulyhoz, szépen hizik a babád!

Gira: nem baj ha egy kicsit nehezen jött össze ! Lényeg hogy most itt lesz veletek és egészséges lesz!!! Sajnos keveseknek zökkenőmentes a teherbeesés :-(

Lina:jó lesz a szoba tuti :-D hogy elnézem szépet lehet belőle kihozni. Én értek hozzá hidd el :wink: Biztosan nagyon jol fogja majd érezni magát a picur. Gyerekorvost pedig szerintem is válszthatsz te ait szeretnél, mi mondjuk a körzetihez mentünk mert énis hozzá jártam és nagyon sokan szeretik :-D

Próbálkozás: nekünk pl Attika másodszorra jött össze volt előtte sajnos egy vetélésem, és rá 3 hónapjára terhes lettem :-) Most meg szintén 3hónap volt.Érdekes ugylátszik ez a 3 a magyar igazság itt beválik :-D

Gyermekorvos: mi maradunk a régi beváltnál, ha kell még házoz is jön nagyon rendi. Én nem szeretem a gyerekem orvoshoz vinni mert akkor még kap valami betegséget aztán csak rosszabbul lesz.

Szülés: hát nekem maradt a szeptember 28. Eddig még nem változtattak semmin remélem maradunk akkor igy.

Nem tudomm hogy vagyok de én már nagyon nehezen viselem a pocakom :-( És borzasztó hisztis, lelkis vagyok! Lehet hogy igaz az miszerint ha lányt vársz minden másabb?? :roll: Szörnytegnek érzem magam a viselkedésem miatt, elájulnátok ha néha látnátok.

Majd még benézek további szép napot!

dinuci01

Tavasziszél,
Hát én azt hiszem bele fogok esni a kezdő anyák hibájába. :)
Én bizonyosan nem viszem nyílvános helyre 3 hónapig (mondom most, aztán majd kiderül mi lesz később). Tömegközlekedni én sem szoktam szerencsére / vagy sajnos a fene se tudja, igazából nincs rá lehetőségem. A nagy bevásárlóközpontoktól meg egyébként is herótom van, bár ennek ellenére azért 1-2 hetente elmegyünk oda is, de az az igazság, hogy az én környezetmbe vannak olyanok akiket meg tudok bízni a fontosabb dolgok bevásárlásával és egy csomó minden meg egyébként is van otthon (épp tegnap mondtam a páromnak, hogyha holnaptól a fagyasztóból kéne élnünk lehet hogy még egy évet is kihúznánk - mostanában nincs időm főzni). Persze ettől tervezem, hogy kimozdulok, van annak a gyereknek apja is! [:)] De én az első időkben inkább az anyaszerepbe szeretnék beletanulni és ha a hír igaz ez nem is lesz olyan pihentető, tehát különösebb vágyam sem lesz csavarogni, max aludni.
Mindenki másként csinálja. :)
Persze ez csak terv még, aztán majd jön a valóság!
Valami eszembe jutott arról amit írtál, hogy kaptam a védőnő által adott csomagban ha jól emlékszem, egy kis füzet formájában a hogyan tartsuk tisztán és karban a baba környezetét. Tömören egy domestos reklám volt. A füzet szerint naponta kellene domestossal áttörölni a gyerekágyat a pelenkázót és még sorolhatnám, már csak azért olvastam végig, hogy röhöghessek. Nem tudom ti olvastátok-e, na az már szerintem is enyhén szólva túlzás :)

Szilvi
KépKép
ceyla

Dinuci,
Csak nem lehetsz olyan szörnyű! :)
Én még jól viselem a pocim, bár mondják hogy "Jajj már milyen nagy és biztos kényelmetlen." De ez nem igaz nálam, néha mintha nem is lenne, na jó hajlásnál azért már akadályoz kicsit, de nem mondanám zavarónak. Még alváshoz sem került elő a szoptatós párna, még átlag 1 ébredéssel elvagyok este, akkor is csak pisilni kell kimenni.

Szilvi
KépKép
ceyla

Iceberg, tegnap voltam a Jánosban a szülésfelkészítőn, ezen a héten a gyermekágy és a császár volt a téma. Nekem nagyon hasznos volt, sok praktikus infot mondott a szülésznő. Kiderült, hogy itt már nem kell friss házassági anyakönyv, hanem az eredetit kérik. (A listán még a frisset írják, de azóta változott.)

Amit kérdeztél, a csecsemősökről: nekem úgy tűnt, teljesen természetesnek veszik, ha éjszakára valaki beadja inkább a babát. Sőt, a szülésznő többször is elmondta, hogy ettől senki ne érezze magát rosszul, nem tudhatod, milyen állapotban leszel a szülés után, stb. Csak annyit kérnek, hogy este 10-fél 11 körül döntsd el.

Szobák: az egyágyas szobák kivételével azt kérik, hogy ne a szobában csücsüljenek a látogatók. Be lehet persze menni letenni a kaját, csomagot, stb, de az a kérésük, hogy utána inkább a folyosón legyenek a látogatók.
Van fizetős egyágyas és kétágyas, 6000 ft éjszakánként, illetve van még az egyágyasból alapítványi is, 9000-ért. A többi szoba 2, 3 és 5 ágyas.

Kajáról azt mondták, meg lehet enni, de meghízni nem fogunk tőle :roll:

Van a kórházban gyógyászati segédeszköz bolt és patika is, szerintem ha valamit elfelejtek, majd valaki elszalad érte. Megpróbálom feltenni a listát.

lynnn

Ceyla: nem ismerlek de szerintem a 3 honap othonlet kibirhatatlan! Foleg mivel faradt vagy es befasulsz kb 3 het utan abba hogy minden nap arrol szol hogy szoptatsz, altatsz , pelust cserelsz es mosol, vasalsz.
En a masodik heten mozdulhattam ki 1 orara(anya vigyazott Annara) a ferjemmel egyutt gyerek nelkul( teny hogy csak az 5 percre levo Arkadba mentunk) de akkora aldas volt hogy utana hetekig abbol eltem .
Most eleve adott lesz hogy ki "kell" mozdulnom , mert felvettek az egeytemere es ugy tervezem elkezdem nem halasztok max ha nem engednek egyedi orarendet, es nem lehet hianyozni mondjuk 3nal tobbszor akkor halasztok fel evet.
Nekunk bkv-zni is kell nem fogom tudni vele a 3 honapot megvarni hisz akkor sehova nem jutok el csak a boltig.
De mondom ha valakinek nincs arra igenye hogy menjen emberek kozt legyen akkor nem gaz a 3 honap, mert ugy elrepul hogy csak na.

A domestozoas meg-meg olvasni is rossz volt. Aki ezt kitalalta! En egyaltalan nem hasznalnek semmihez amihez a geyrek hozza erhet domestust, brr. Nalunk az amugy is "tiltott" vegyszer mert a ferjem annyira nem birja hogy majdnem megfullad.
Igy csak a wc-hez hasznalom es csak akkor takaritok vele ha nincs itthon.
Ez a tulzott fertotlenites is szerintem tul van kapatva, annyira nem ezen mulik a gyerek egeszsege.

Anyosom: jol erzitek kibirhatatlan!!!!!!!!!!
Az eslo ember eletemben akit utalok:(
Tudom szornyen hangzik, de nincs jobb szo erre amit erzek iranta. En kereszteny emebr vagyok, tudom jol hogy felebaratom tiszteljem meg stb...de egyszeruen ha cak a hangjat meghallom gyomoridegem lesz fejfajast kapok es minden erommel koncentralnom kell nehogy csunyat szoljak.
LEhet hulyen hangzik de talan mar eltetek meg ilyent amikor a jelenlete is rossz, idegesito, akisugarzas, tudom is en.
Nah neekm pont az anyosom az. Es nem azert mert az anyosom. En vagy 2 evig probaltam aranyos jolnvelt kislany lenni, inakbb meg se szolaltam csak hallgattam es mosolyogtam. De amikor egyre tobb konfliktust sziott, e sminde egyes talalkozas azzal vegzodott hogy o meg akart halni a rosszullettol, a ferjem meg tajtekzott az idegtol( pedig egy rem nyugodt ember) nah azota minden lehetoseget megragadok hogy latnom se kelljen. Tipikus az az anyos aki ha tehetne tonkre tenne minden aron a hazassagunkat. Neki minden rossz, negativ, baj...de hozzateszi elotte ahogy nektek jo.
Szegenyem orult neurotikus, tan meg skizofren is, vagy hasonlo, jar pszichiaterhez evek ota de hat csak romlik es romlik. Es mint a legtobb ilyen beteg nem latja be hogy o beteg, hanem megkeseriti mindenki eletet mero joszandekbol. Az egy dolog hogy fel masodpercig nem tud csenbe maradni, de amiket mond.....
Egyszeruen komolyan nem birom elviselni. Sokat sirtam en mar emiatt, nehez ezt megelni , felvallalni a ferjem elott, de egyszeruen ha hagynam hogy mndjuk feljojjon, belefolyon az eletunkbe en kotnek ki a pszichiatrian.
Volt ido mikor odaig fajult a dolog hogy megmondtam a ferjemnek vagy az anyja vagy en.
PEdig szeretem a ferjem!
HAt ez a kereszt jutott nekem, es azert gaz mert kb 10 percre laknak innen....
MEg azert is mert nem alapjellemem egy ilyen viselkedes, de vedelembol nem tudok mast tenni.
Annat lathatja minden szombat delelott atmennek Alekoek, egyszer 2 orara mar ra is hagytuk:) De nekem ne kelljen vele egy legterben lennem.
Apos pont az ellentet, egy "nema" kis tudos, tori a magyart ugyan de ha megszolal jokat mond, es mindent tenyleg ertunk es nekunk tesz.
Nem veletlen hogy tobb mint 10 evig eltek kulon orszagban ugymond hazaskent:)
hat roviden ennyi. elitelhettek meg is erdemlem, de higyjetek el annyit probaltam mar dolgozni ezen lelkileg es nem talaltam mas "megoldast" mint a haritast, bunkokent viselkedest. Kellemetlen kinos, es gaz, de tan en se leszek idegbeteg es a hazassagunk se teszi tonkre.

KépKép
tavasziszel

Dinuci: a pocakom valahogy en is nehezen viselem mar, pedig mindenki azzal jon milyen kicsi :shock:
de en mar szoktam mondani nekik en mar terhesnek erzem magam. PEdig a java meg ez utan jon, peg vagy 4-5 plussz kilo meg hat a baba is no...
Neha ugy erzem ket lepes utan elfradtam....
BAr meg mindig azt mondom jobban birom most mint Annaval. Akkor volt ido mikor a talpam fajt annyira hogy nem birtam jarni, volt hogy a derekam...
Most sokkal fittebnek erzem magam, csak valahogy a hasam nagy....
Illetve tan nem is a nagysag a baj, hanem Flora annyit ugral, meg ha talpon vagyok is, hogy tenyleg sokszor kellemetlen.
tegnap este mar majdnem bogtem annyira fajt ahogy nyomott, taposott, forgolodott. Aztan meg bepanikoltam mi van ha igy magara tekeri a koldokzsinort. Szoval kelloen oda vagyok en is lelkileg, de azert kevesebbet sirok mint Annanal volt:)

KépKép
tavasziszel

a teszveszes linkem: ha valakit valami esetleg erdekel:http://teszvesz.hu/myaccount/sell.php

lesz meg ez az, mert annyi minden van...

KépKép
tavasziszel

Tavasziszél: hát hallod kezet foghatunk :-) Persze ennek nem örülök, mert szerintem te is jobban örülnél egy szerető segitő anyósnak. Nekem még anyám sincs nemhogy anyósom aki potolhatná :-(

Ceyla: nemám otthon ülsz 3 hónapig..... Most ezt csak csupa jo akaratból mondom.Főleg ha netán betásul egy terhességi izé is.....Huhh. Csavarogj minnél többet a babával!!Ne haragudj rám hogy ilyet mondok de rá fogsz jönni hogy jobban érzed magad ha elmész néha :-)

Azt szeretném megkérdezni ha valakinek van ideje akkor világositson fel akár priviben hogyan lehet eladni a vaerán vagy a teszveszen
Szeretném eladni a kisfiú ruháim, meg ha valakit érdekel itt ( nem akarok reklámozni) pár száz forint/db adom. Csak a jokat

dinuci01

Dinuci: nekem anyam ugyan konkretan van, de mint mar tan irtam a 2 ev alatt amiota Anna el, 3 napot volt itt.

Eladas: be vagy regisztralva teszre meg vaterara? Ha meg nem tedd meg es kapsz valami kodot, meg a vateran valami szamlaszamos dolog is van. HA bevagy egyszeru. En meg csak teszen adtam el pont azert mert a szamlaszm aktivalos vagy tudom is en mit nem tettem meg.
Teszen is inkabb csak proba szintejen nagyon nem mennek el a dolgok.
En arra palyazok karacsony elott elmegyek valami jobb borzere, es jo sokat eladok:)
Amugy a ruhakat en is tok olcson adom es megse....

KépKép
tavasziszel

Tavasziszél,

Először is gratulálok az egyetemhez! Nagyon ügyi vagy!
Lehet, hogy igazad van és már két hét után majd meg akarok őrülni otthon.
Nem is arra gondoltam, hogy sehová sem megyek, csak a tömeget próbálom kerülni. Mármint gyerekkel együtt. Ha szerencsém lesz és békés baba lesz (amiben nem bízok), akkor amíg anyu ott van lesz lehetőségünk egy rövidke időre kimozdulni akár a férjemmel együtt is. Na meg egyszer legalább a három hónap alatt biztosan el kell vinnem egyszer a szüleimhez akik 150 km-re laknak, na ez inkább a három hónap vége felé lesz, mondjuk két ünnep között, addig jöjjenek ők (itt különösen apámat értem aki eléggé otthonülő típus).
Ami a domestost illeti én is csak a wc-t szoktam. Nem szeretem a szagát és egyébként is túl agresszív szer. És rosszúl vagyok a gondolattól, hogy a gyerek egy domestossal letörölt felületet esetleg megnyal vagy valami.
Az anyósod katasztrófa lehet! Én az egyik sógronőmmel vagyok kicsit így és én is inkább kerülöm, minek idegesísem magam feleslegesen? Valóban ez a legjobb módszer. Ha állandóan fölösleges stressznek teszed ki magad, akkor csak saját magadnak okozol problámát. Jobb a békesség. Nekem szerencsére tündéri anyódom van és az apóssal is ki lehet jönni. Azért nagy csapás ez, mert ha ilyen közel vannak, akkor akár csomó mindenben segíthetne is, de a korral ez már csak rosszabb lesz nála sajnos.
Lehet a sok mozgás miatt nehezebb számodra a pocak?! Az én Nikim nagyon békés. Mocorog most is, de az hogy igazán kellemetlen legyen vagy hogy kicsit fájjon az talán eddig még 2-3 alkalom volt. Néha arra gondolok, hogy örülök ha egyáltalán befordul :)

Szilvi
KépKép
ceyla

CEyla: lehet mert azert keveset ulok. BAr a heten nem vagyok tulaktiv. De oszinten jobb ha csinalok valamit legalbb nem koncentralok a nyugjeimre:)

JAjj Flora meg nagyon aktiv, csak remelni merem nem lesz a kinti temperamentuma is ilyen:))

KépKép
tavasziszel

Sziasztok!

Visszaolvastam, de kicsit el is felejtettem!

Sissy: szorííííítok hogy minden okés legyen a 4D-n és szuper képeket hozzál majd!

DInuci: ez változó hogy ki milyen nekem is mondja néha az uram hogy érzékeny vagyok, de nekem nincs még egy kis drágaság itt... szóval megértelek ha néha nem vagy önmagad, ez normális!

Lina: ebből lesz a szép szép szoba majd! Milyen tornára jársz? tényleg segít? én néha itthon tornázok amit láttam neten, vagy ha nem apival egy órás séta minden nap este!

Gira: én is persze aggódok, babó miatt, hiszen 8 hónap próbálkozás és 2001óta gyógyszer nem szedés után novemberben babó, majd december 18án vetélés és este műtét, majd Gergő január 22 körül beköltözött! :) féltem, de hiszen, hogy erős kis emberke!

Lynn: hát igen, jó kis dátum lenne, de ki tudja kis Gergő meddig érzi magát bent jól :)

Kata: és a melltartó kicsi méretben is van? mert nekem alapban pici volt, most meg lett kb akkora mint a nővérem 18 éves kislányának :) mondjuk rá, hogy erős B-s kosár... na lehet hogy a C felé megyek, de hát nem valami nagyok :oops:

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

TAvasziszél: mit fogsz tanulni?

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Mi párommal kettesben akarunk lenni az első héten, ahogy hazajövünk a kórházból. Ez anyunak is meglett mondva és apósomnak is. Páromnak ugye van egy fia már, és sokat volt vele míg pici volt.
Meg a pasik jobban bánnak az aprólékokkal mint a nők. Mert nem aggódnak semmin. Nekik olyan természetesebb, hogy ott van. Legalábbis én a könyezetemben ezt láttam mindenhol.

Ha eltelt az egy hét, jöhet anyu is após is. Barátok majd 3 hét után.
Nem vagyok rászorulva, hogy 2 hét után vásárolni menjek a babával. Van apja is...
Ha olyan idő lesz, 1 hét után kirakom babakocsiba a kertbe. Szélvédett hely is van. Késöbb együtt sétáltatjuk a kutyát :) én tolom a kocsit, párom viszi a kutyát.

Kriszta
Kép
cherryke

kfmares!

gyógytornára járok a könyököm miatt. Illetve eddig voltam 8 alkalommal, de ma megkértem a gyógytornászt, hogy nyilvánítson gyógyulttá, mert már kezdett kicsit nyűg lenni. Nem mondom, nagyon hasznos volt az első 2 hétben, ahogy levették a gipszet, de már elég jól vagyok, szóval inkább kihagyom.

Nekem reggelente van meg az egy óra séta a kutyával és mindig csak tervezem a Rubint Réka tornát, de aztán sose csinálom meg :x

Ja, voltam múlt héten kismamatornán. végülis nem volt rossz, főleg nyújtások voltak.

Szerintem a séta bőven elegendő már így a vége felé.
Vendég

Kfmares!

Nekem sincsenek hatalmas kebleim,de most már a terhesség elején megnőttek B->C -re.Én 80C méretűt vettem.Nem emlékszem,hogy volt e kisebb.De azt tudom,hogy az első terhességemnél,amikor megindult a tej,Pamela Andersont megszégyenítő méreteim lettek.+még ott van a melltartó betét (ami a tejszivárgás miatt szükséges)Lesznek azok a cicik még nagyobbak!

Ceyla!

Czeizel röviden:Már három hónappal a fogantatás előtt:
- Káros szokásokról lemondás(nekem nem voltak),tehát ez nem érintett.Mindenesetre sokat sportoltam egészségesen táplálkoztam
-Hőmérőzés,hogy pontosan tudd mikor van tüszőrepedés.Ha elöregedett petesejt termékenyül meg,előfordul,hogy nem rendesen ágyazódik be és vetélés lesz belőle.
-Elevit szedése már a fogantatás előtt min egy hónappal.
Ez tényleg csak egy pici összefoglaló,de ezekre emlékszem.
Vendég

Csajok!

Nem tudtok véletlenül a horvát tengerpart közeli részén olyan apartmant, ahol szívesen látnak kutyát is?

Köszike
Vendég

Cherryke: nekem is ez a szimpi ha elso heten a frissen szuletett csalad van csak egyutt, foleg elso gyereknel ahol meg megteheto hogy az anyuka csak pihengessen osszebujjon a babaval...
ekokr szerintem senkire es semmire nincs szukseg csak a parunk megertesere vigaszara es ahogy irtad lelelkjelenletere, mert mi nok sokszor foloslegesen panikolunk.
En a baratok latogatasat most az idojaras es betegsekek miatt inkabb karacsony utanra ervezem csak, anyukam ha jon jon ha nem nem, anyost pedig min 2-3 hetig nem akarom latni!

Kfmares: jajj nekekm is irto pici cicim van, es Annaval valo terhessegkor meg se nott, siman 75B-s volt a szoptatos melltartom is, de most ugy erzem mar eleve tobbet nott, es ha meg tejem is lenne....
Szoval nem is merek szopis melltartot venni elore.( ez is eszembe jutott a ki mikor megy ki tema kapcsan hogy ezt szerintem senki nem tudja helyettunk elintezni es ha nincs kire bizni a gyerkocot akkor mese nincs ki kell vele menni a boltba akar 2 hetesen is) MErt ok otthon elvan az ember nem szopis melltartoban is ha van meretben, de azert jobb ha csatos....)

Dokinal minden ok volt, mehszaj nem nyilt tovabb, egy ujnyi de a belso jol megtartott. Magneziumot kicsit emelni kell a kemenyedesek miatt-epp elkapott egyet a doki- de mondtam neki higyje el ez mar meses ahhoz ami mondjuk a 17-20ik het kornyeken volt.
Mindegy artani nem art, bar hasznalni se szokott nekem.

KépKép
tavasziszel

Tavasziszél: tudnék mit mesélni az anyámról is de inkább hagyjuk mert lenne szörnyülködés :-( Nekem mindegyiken kér valami bankszámlaszámot a vaterán meg a teszveszen is. Amugy azért gondoltam ott eladni mert ahogy nézegetem van egy halom nagyon ocska babaholmi. Ha azt fel merik tenni....Akkor én ezeket :-)
Örülök hogy dokinál minden stimmel.Gratula a tanuláshoz és minnél több energiát!!

Cherryke: akkor neked is ilyen univerzális párod van ami nagyon jo:-) Hál isten nekem is sokat segit, vagyis csak ő segit és fog :-( A kutyasétáltatás jo lesz ugy :-D

Kfmares: igazad van kösz a vigaszt, csak sokszor ugy élem meg hogy a pároim már utál miattam itthon annyira durvának érzem a dolgot de lehet a bolhábol elefántot csinálok....

Lina: rubint réka? használ az valamit? Mior lesz rendben teljesen a könyököd?

dinuci01

Dinuci: hat igen neha en is elszornyedek ki mit ad el...
HAt regizz es kapsz levelben valami aktivalo kodot, vagy sms-ben, aztan onnatol kezdve uccu mehet.
HAvonta kell fizetni ha az eladasod utani osszeg eleri az 1500ft-ot ha nem akkor abban ahonapban nem kell fizetni.

Kfmares: lemaradt, csecsemo es kisgyermek gondozo szakra vettek fel( bar csak arra jelentkeztem:) ) egyenlore a 2 eves okj-sra, de a miniszterium elott hever a kerelmem mert onhibamon kivul kerult elso helyre ez, en elso helyen a 3 eves foiskolai kepzest jeloltem meg. Ha igent mondanak akkor meg potfelvetelivel bekerulhetek...HA nem elkezdem ezt es valami belso felvetelivel at akarok arra menni. azert a diploma gondolom csak jobb ezen a palyan is mint az okj...

KépKép
tavasziszel

Hát nekem azt mondta Anyukám, hogy ne haragudjak, de ő oda fog hozzánk költözni:) Amúgy jó neki, mert az emeleten, másik unokája van, szóval, oda is mehet:) Szóva egy helyen vagyunk, de már írtam.
Ceyla, dinuci, kfmares: Köszi a bíztatást. Abba reménykedem, hogy a második hamar összejön, és persze kisány lesz:) Tudom először legyen meg Bogyika, aztán már lehet, hogy nem ez lesz a véleményem:) Nekem is 2 tesóm van, a férjemnek 1, szóval remélem hogy legalább 2 gyerek lesz.
Kata16: Üdv újra. Hú tök jó, akkor én is megnézem a szopis melltartót. Hú 5kg gyerek, az nem semmi. Hát mi is viccelődünk ezen, de azért nem enne semmi. Hú nekünk is nemsokára lesz a házassági évfordulónk, bár mi még csak gyerekcipőben járunk, 2 lesz :oops:
Nekem nagyon cukikán mocorog a pici, van, hogy annyira mocorog, hogy el kezdek nevetni. Tény, hogy néha nekem is fájdalmas helyet talál el, de beszélek vele, és odébb megy, már most milyen szófogadó:D
Tavasziszel: Nagyon sajnálom, hogy ilyen anyósod van. Hát majd a szülés után fog nálunk kiderülni, milyen az enyém. Remélem segíteni fog, és nem fog kioktatni. Én is szeretnék tanulni, nyelveket.
Sissy: Majd írd meg légyszí mi volt az 4D-n. Kiváncsi vagyok a véleményedre, és a picire.
gira06

Haskeményedés tök normális már ilyenkor. Csak figyelni kell, hogy ne súrún forduljon elő. Ha keményedik és teheted, feküdj le, igyál néhány kortyot. Pár perc és elmúlik. Ha 1 órán keresztül nem múlik el, akkor van gond... Ezt a dokim mondta. De nekem is jóval kevesebb van, mint a félidő előtt.

Kriszta
Kép
cherryke

Egyik barátunk kiment Texasba 3 hónapra és küldi a képeket és a videókat e-mailbe. Végig mentek a legendás 66-os úton, útkőzben Cadillac ranch, Gracelandbe Elvis háza és mindenféle múzeumok a műfajban.
Dolgozni ment ki, de eddig csak 1 autót építettek át és amit kerestek, 3ezer dollárt, 2 hétig kirándulnak belőle :D Így én is eldolgoznék :D

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok jó reggelt :)

lynnn:De aranyos vagy!!!köszönöm az infókat!!!!Nagyon rendi vagy!!!
Én azt mondom a 3-5 ágyas szoba sem vészes szerintem és szegeden voltam sajnos a klinikán 8 ágyas szobában háát szörnyű volt főleg amit ott láttam!!!

tavasziszél:nyugodj meg nem vagy egyedül anyós problémával!
:) én mikor olvaslak anyós dologgal mindig mosolygok és kicsit gonosz dolog tudom,de nyugtató,hogy nem csak én vagyok így!
én sem szeretem őt és ahogy megismertem érzem és jobbnak tartom azt,ha távol tartom magam tőle mert egy kígyó!ő változni már nem fog sőőt ahogy idősödik sztem rosszabb lesz!de már nem rágódok rajta hála istennek!!!csak ne keljen beszélnem vele,mert a gyomor ideg kerülget!egyébként nagyon rossz,hogy ez a helyzet,de mivel a párom is tudja ,hogy milyen ő így nem aggódom rajta attól függetlenül,hogy jobb viszonyt is eltudnék képzelni a békesség érdekében,de hát ez van!

dinuci:én is nyügi vagyok!!olyan másnak érzem ezt a terhességemet!Máté nem mocorgott ennyit a pocimban annó és néha még fájdalmas is ahogy beindul,de nem vészes.azt olvastam,hogy aki a második babát várja azok jobban érzik a mozgásokat ezért is érzik meg hamarább a pici mozgását én már 16 hetesen éreztem őt!a párom is szegény "beletanult" a "hisztimbe" és úgy látom jól kezeli nem veszi magára csak mosolyog és meg símogat közben megjegyzi,hogy nyűgös vagy most kicsit!
:) én a rucikkal úgy voltam,hogy odaadogattam mindig valakinek macerásnak tartottam eladni meg segíteni akartam máson.az elején csináltam azt,hogy volt egy használt baba bolt és a tulaj csajszi bevette úgy a rucikat,hogy kicserélhettem nagyobbra és ez nekem így szupi volt!biztos van nálatok is használt baba bolt hátha benne lenne a tulaj,ha gondolod.

Babát vinni tömegben azt én sem tenném meg akkor inkább én bemennék és addig kint megvárna a párom!én múltkor a piacon láttam,hogy vittek egy picike babát babahordozóba,hát nagyot néztem mert annyi féle ember mászkál ki tudja kinek milyen betegsége van!
nekünk sincs segítségünk,hogy vigyázzon rá valaki míg elintéznénk valamit,de valahogy majd megoldjuk,de nagy üzletláncokba nem fogom én sem vinni meg főleg piacra nem!
jaaaj az udvarra is ,hogy fogom kivinni levegőzni még nem tudom!mivel jobbról-balról kutya van és nem normálisak mindent megugatnak egyszerűen szörnyűek idegesítőek nagyon és akkora hangjuk van!!

Nekem görcseim szoktak lenni tegnap előtt 20 percig tartott direkt figyeltem az időt!a haskeményedés valóban ilyenkor már jelen van olyankor legjobb lepihenni.

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Ice. Mi is szoktunk látni icipici babukat nagy nyilvános helyen. Nem sok értelme van.
Egyébként meg barátnőm azt mondta, az első néhány hétben tök kiszámíthatatlan, mikor eszik a baba. Ő járt úgy, hogy rendesen evett, aztán 20 perc múlva megint akart enni. Úgy hogy még otthon hagyni sem lehet senkire, hogy majd 2 óra múlva eszik, ráérünk elmenni bevásárolni. Ezért is fontos, hogy legyen aki ezt megteszi.
A másik, hogy szülés után örüljek, hogy luk van a seggemen, elég gáz lesz mocorogni, menni is alig bír az ember. Ha császáros azért, ha nem, akkor meg azért.

Még annyi, hogy az a pici első mozgása ki mikor érzi. Nekem első baba és 16. héten kinyomkodta valamilyét. Előtte csak úgy éreztük, hogy ha a kezünket odatettük.
Bnőm ugyanez volt. Az első baba 16. héten, a 2. babája 20. héten jelentkezett be előszőr így. A 3. megint csak 16. héten. A 2. lány neki.

Kriszta
Kép
cherryke

Ice: azért vigyázz magadra ha ilyen hosszan van a keményedés!!!

Tavasziszél: én kíváncsi leszek ezekből a minikből mik lesznek, uram szerint nőttek, jó ténlyeg, de brutál nem lett :) nem baj, remélem lesz tejcsi és elég is lesz. Igazad van, a diploma azért mégis többet nyom ama laaaattttba

Kata: rendicsek, megnézem azért majd magamnak a TEsco-ba, de fel is próbálom ha lehet, mert azért nem akarom hogy kitömni kelljen :)

Lina: gondolom szállásadótól függ, de amikor én néztem szállásokat, volt olyan ahol írták hogy háziállat is jöhet! Mennétek még nyaralni ? ( mi igen, egy hétre, doki szerint mehetek,vigyek sok magnéziumotés ha bármi van irány egy ottani kórház, ami persze nem lesz! :) ) A séta nekem is elég, főleg hogy szerintem megint nőtt a bentlakóm, és ilyenkor pár nap míg a testem felméri a lehetőségeit, utána mindig jobban bírom a sétákat!!!

Anyukám megmondta a tegnap a frankót: "Kislnyom, kezdjél el tornázni, mert nem egyszerű megszülni egy kisbabát!!!" - mondja ezt ő , aki életében soha nem sportolt! Most kezdjek el ismét tornázni????KÉt hete csak sétálok napi 1 órát este urammal....

anyukám már csak ilyen aggódik minden miatt :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Jóreggelt csajok!

Hogy vagytok? Többiek? Kri? Kata002?etus? és akit még kihagytam?
Remélem mindenkivel minden okés.
Én hamar elugrom fodrászhoz, meg kozmetikushoz addig párom elvitte magával dolgozni attikámat. Amugyis nyűgös vagyok ilyenkor nics jo hjelye senkinek mellettem :-(
Házassági évfordulónk 4.-én lesz :-D Nagyon remélem a párom ráér majd és elvisz legalább egy ebédre minket. Tegnap kiderült hogy nem lesz bölcsi 16.-tól mert szó szerint majdnem összedőlt :-( Frankó lesz nekem is a legnagyobb pocommal a porontyomat hajkurászni. Ebben a korban a legelevenebbek :-( De nem baj inkább ilyen mint beteg,.

Sissy:várjuk ám a képeket! Remélem ti is jol vagytok.

Iceberg:nekem sincs senki aki segitene de ugy vagyok hogy majd megoldom énis. :-) Turi ügy jo ötlet csak az a baj hogy nincs sok kedvem felkerekedni és végigjárni hova kellenének. Énis szivesen odadnám valakinek de kinek..... Itt nem ismerek senki olyat akinek kellene.Meg látom te is messze vagy...... Nem jársz majd erre? :-D

Cherryke: hát nagyon jó lehet az ismidnek, irigylem. Világot is lát dolgozik is meg keres is pénzt :-) Ez nekem is bejönbne de sztem mindannyiunknak. :-)

Tavasziszél:nagyon szép szakmát választottál, nekem is mindig tetszett de az a baj én szakmunkást végeztem ilyen helyekre fel se vennének. Lehet nem küzdök az eladással és odadom valakinek, csak tudjam kinek :oops:

Gira: szerencsés vagy :-) Babókáink meg egyre mocorgosabbak lesznek.Aztán a jövő hónapban kb csitul ugyis ez a dolog mert már nem fognak ilyen jol elférni :-D

Ma mi a program? Mit csináltok? Nekem még jön a főzés, meg beinditok egy mosást is, aztán párom jön majd haza a fiammal ugyois tehát nem fogok unatkozni :-)

Kérdésem ti mikor mossátok ki először a babák rucijait? Ugyértem amiket vettetek vagy vannak?

dinuci01

A kemenyedesekrol eni s igy tudom hogy ne tartson egy oranal tovabb es egy egy kemenyedes nem tudom hany percnel. Ennek ellenere tegnap este mar kezdtem bef..sni.Basszus olyan kemenyedeseim voltak hogy akkar joslonak is elmentek volna. Ugy paraztam. Azt se tudtam mi faj jobban ahogy Flora taps szet vagy ahogy a mehem huzodik.
Azert rendesen imadkoztam hogy csak alljon le!
De 2-3 ora utan laellt.
Azt hiszem lassan osszerakom a korhazi pakkom hatha az kello visszatarto ero lesz a csoppomnek!
Azert meg igy 10 hetet vegig csinalni nah az nem lesz mokas...
NEm remlik hogy Annanal ilyen koran kezdodtek volna ezek az esti joslok....

Iceberg: tenyleg nem jo ha igy van, de engem is nyugtat hogy nem en vagyok ennyire antiszocialis hanem van ez igy , ez csak azert mert rokoni viszonyba kerultem valakivel meg nem jon belole automatikusan hogy szeretnem kell, szeretni tudom meg megerteni elfogadni( en sajat rokonkra is vallom ugyan ezt, 2 tesommal nem igen vagyk beszelo viszonyba hisz nincs mirol beszelnunk)

Kfmares: en mindenkitol azt hallotam nincs osszefuggesben a mell merete es a tej mennyisege es valoban ismerek lanyt akinek nalam jovalkisebb volt es ejjel nappal szoptat, ugyanakkor megis a legtob esetben azt latom hogy a nagymellu noknek, vagy legalabbis akiknek nagyra nott tobb a tejuk, ami valahol logkus is hisz attol olyan nagy hogy a tejcsatornak duzzadnak a tejtol.
Nekem vagy alig van mukodo tejcsatornam vag tudom is en, de nekem nem volt tejbelovellesem es hiaba nyomtam meg a mellem sose spriccelt a tej, es fejesnel se jott mindenhonnan mindig csak eg helyrol....
De hatha most mas lesz.

Kfmares: ez a torna dolog..hat en nem latom az osszefuggest. Szerintem olyan szinten le van mar terhelve mostanra a szervezetunk hogy nem tul szerencses most elkezdeni barmi tornat is, jo leszamitva mondjuk az intim tornat.
A seta boven eleg, szerintem en se teszek mast, az eronleted ugyis reggebbi multbol jon szerintem. Olyan nok is megszulik a gyerekuket akiknek vegig kellett 5-6 honapo fekudni, szovla nincs itt osszefugges.

Dinuci: en is gondoltam arra valakinek odaadom csak senkinek nem kellettek mondjuk a nyari pici ruhak. Osszeszedtem 18 db kb osszessen, mondtam orokbe adom hibatlanok, szinte egyszer egyszer voltak a lanyomon es nem.
Szoval en ugy fogom csinalni szerintem meghirdetem egyszer ketszer, es ami nem barmilyen evszakra jo ruah az megy a vedobe, vagy a voroskeresztnek...en nem tudom tarolni.

De ez amit iceberg ir, micsod ajo lenne mar....
En nem simerek senki hasznalt ruhasat, nincs is a kozelben de lehet Moron anyaeknal anya le tudna zsirozni:)

KépKép
tavasziszel

Dinuci: cija, tegnap csináltam uramnak kefíres sütit, mert ma elmenet csapatépítő tréningre Velencére és holnap este jön haza :) így ma nem főztem, de a süti kárpótolta érte :) Én még csak 3 db body-nál tartok, tegnap számoltuk össze , hogy minden ami babának és nekem kell a kórházba meg utána mennyi lesz... lehet én számoltam durván de a végén már csak annyit mondott uram: 100asnál talán megállunk... kell költségvetési terv , hogy a fizut hogy csoportosítsuk ... Remélem augusztus 4-e jól fog sikerülni!!!!

Én most megyek mamához kajszit szedni, vagyis csak dirigálni, után meg barinő, haza, majd másik barinőkkel vacsi este!

Mindenki vigyázzon magára!

Puszka

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Sziasztok Csajok!

Na,voltunk 4 D-n tegnap.Nagyon nagy élmény volt.A Babit sajnos csomót kellett cseszegetni,mert a kis kezét rászorította a fülére,ezzel kitakarva az arcocskáját,úgyhogy csak az utolsó 10 percre sikerült elmozdíttatni vele,így lett egy-két jó képünk is.Mostmár tuti,hogy csajszi,van olyan képünk is,amin egyértelmű!
1149 gramm,mindene ok,széepn növekszünk.Én 5,5-6 kg hízásnál tartok,de még most jön a neheze...

Nekem júli 17-én volt egy kis előtejem,de ez nem jelent semmit.A melleim alapból nem kicsik,így én 85 B-nél tartok :oops: ....

Azon gondolkodta,.hogy vajon hogy lesz a fórum szept vége,okt-ben...mindig eltűnik valaki... :)

Próbálok képet tenni...

Gira:nagyon édesek voltak amúgy a Margitban az uh-n!!

Ja,és azt írták,koponya végű fekvésben van.

Kép

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

Sissy, gratulálok, nagyon édes :)
Igen, szeptember végétől mindig eltünik majd valaki :D aztán ha lesz egy csepp ideje, biztos ír valamit.

Tavasziszél: Bizony, nekem is 18. héttől feküdnöm kell, jó, hogy most már azért nem egész nap fekszem, de nekem is meg kell szülnöm a babát valahogy torna nélkül is.

Mares: a séta elég. Nekem a védőnő mondta, ha, naponta 1 órát sétálsz egész nap, az már elég mozgás.

Dinuci: a ruha mosást akkorra halasztom, ha már mindene meglesz, amit mosni kell. Csak, hogy legyen mit a gépbe rakni :D Ma ikeába megyünk a lepedőkért.
A baba mozgásról annyit, hogy ugyanilyen aktív lesz, hiába kevés a helye. Csak fájdalmas lesz :D bnőm adja nekem az infókat, hisz 11hét van köztünk :D látom néha kínlódik rendesen.

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok lányok!

A mellméret és tej mennyiség összefüggéshez én csak a saját példám alapján tudok hozzászólni.Mint már leírtam alapból kicsi melleim vannak,de mint a korábbi mellultrahangon kiderült gyakorlatilag csak mirigyes állománya van.Nekem rengeteg tejem volt ,sokat kellett fejnem.A lefejt tejet gondosan le is fagyasztottam,azzal a célzattal,hogy jól jön majd a hozzátáplálásnál.Lehet,hogy én csináltam valamit rosszul,de az én gyerekem utálta.Az anyatejet csak közvetlenül a ciciból volt hajlandó elfogadni.Valószínű az elején kell majd most is fejnem,de lefagyasztani nem fogom.

Piercinges csajok,hogy álltok köldök tájon.Én már kicseréltem a piercinget mert feszített.Úgy néz ki ezzel a terhes piercinggel ki fogom húzni a terhesség végéig.Viccesen néz ki a kidudorodó köldök mellett a piercing.De nem látja senki!

Amennyire tartottam a súlyom az elején,most szaladnak ám fel a kilók!Most 6,5kg -nál tartok.Nézegetem magam a tükörbe,de nem látom,hogy hova,ezért bízom benne,hogy a kicsi fiam hízik.

Holnaphoz két hétre megyek 4D UH-ra. Ott majd pontosabban megmérik a babámat.Egy picit sokallom a dokim mostani mérését.(BPD 88mm)Ez egy 35 hetes baba méretének felel meg.
Remélem ez alkalommal nagyobb szerencsém lesz és egy nagyon szép fotót kapok a fiam arcáról.

Dinuci

Hasonló a délelőtti programom: mosás és főzés.Kisütött a nap,ezért tudok teregetni kint is.

Kfmares

Az első baba jóval többe került nekünk is.Most a másodiknál még babakocsit sem lett volna muszáj újat venni (de én szerettem volna).Főleg a ruha vásárlásban élem ki magam,mert hál istennek csupa csajos cucca volt a lányomnak.Egy két apróságot kellett még beszereznem,amik elkoptak vagy tönkre mentek.
Meg ugye vannak a fogyó dolgok: pelenka és a törlőkendő.
Már most egy kisebb boltnyi pelenkát halmoztam fel.Sikerült olyan olcsó pampers pelenkát vennem,hogy magam sem hiszem: 18,5Ft/db áron.
Nagyon sokat lehet spórolni,ha szétnézel több boltban is.Én ugye vidéken lakom,bár Békéscsaba megyeszékhely,nincs túl sok bababolt.De nagy ár különbségek vannak a boltok között.Többnyire egy eldugott,nem túl flancos,ipari részen található bababoltban vásárolok.Minden van,ha másképp nem,akkor rendelésre.

Szép napot nektek!
Vendég

Ja, Sissy, nekem az összes UH-ra azt írták fejvégű fekvés, most legutóbb már úgy írták, koponyavégű... A kettő ugyanaz...
Most, hogy visszaolvastam, elővettem a leleteket. Nem értem, hogy lehet úgy feküdni fejjel lefelé, hogy jobb és baloldalon is intenzív mozgás van... A multkori UH-ig azt hittem az egyik oldalon a feje a másikon a lába van... De ezekszerint a feje lent volt szinte végig, azt leszámítva, hogy hancúrozott.

Úgy imádom amikor mozog :) Van, hogy csak azért eszek egy túró rudit, hogy utána mozogjon :D Ez nem kínzás?

Kriszta
Kép
cherryke

Kata. Mindjárt 31 hetes leszel és azon aggódsz, hogy + 6,5 kg??????

ilyenkorra már 9-11kg az átlag :D
Bnőm gyárilag 45kg-os nő. Most tart így 3 héttel a szülés előtt 63 kg-nál. Semmi nincs rajta, ugyanazokat a bugyikat hordja. Nagyon nagy a pocija. Ő az a tipikus: ropin dinnye alkat jelenleg :D

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok!

Olyan jó, hogy sokat írtok mostanában.

Ciciméret-tejcsi összefüggés: nekem anyukám mondta, hogy neki szinte alig volt teje. kb 3 hónapig küszködött, aztán tápot kaptam. Pedig neki (és a húgomnak is) kicsi a D kosár!!! Szegényeknek elég tortúra a melltartóvásárlás, na de nem is ez a lényeg. És anyu mondta, hogy a sógornőjének annyi teje volt, hogy csak na, pedig ő vasággyal együtt is 40 kiló, a hozzá illő nulla mellekkel. Szóval nem a mérettől függ, hanem gondolom attól, hogy milyen állagú (szövetek, mirigyek, stb).

Kata16!
Én piercinges voltam, de kb 2 hónapja kiszedtem, mert elkezdett kifordulni a köldököm, meg elég érzékeny is lett, az is idegesít, ha a ruha dörzsöli. Azóta egyszer beledugtam a lyukba, hát remélem nem fog beforrni.

Ne haragudjatok, de muszáj megmutatnom a kisfiam legújabb ajándékcsomagját, amit a volt asszisztensemtől kaptam, aki amerikai, onnan küldte a cuccokat. Annyira édi. Már van egy csomó ajándékunk, én meg még mindig semmit nem vettem....

Kép ajándékcsomag
Vendég

Iceberg,
8 ágyas szoba! Anyám! Nekem már az 5 is sok… Olyan 3 ágyassal, ki lennék békülve.

Csajok,
Akinek pici a cicije ne izguljon!
Van egy barátnőm, az egész csaj picike, a cicje meg olyan A-s kb max egy kis B. Már elmult 1 éves a gyereke, de még mindig szoptatja (persze mostmár nem kizárólagosan). Azt mondta az elején sokat rá kellett segítenie géppel, de megérte mert sok teje lett. Egyébként egy szoptatós könyv szerint az alapállapoti cicméret a zsír mértékétől függ a tejmirigyek között és még a szoptatás alatt is termelődik tej, nem feltétlenül a már létező "készlet" ürül.

Dinuci,
Jó kérdés a babruha mosás! Én úgy gondoltam, majd 1 héttel a szülés előtt, de az mikor lesz? :D Lehet majd összekészítem egy kupacba és ha kifutnék az időből, megkérek valakit , dobja be a gépbe.

Kfmares,
A séta szerintem pont elég. Nekem sajnos még arra sincs időm a meló mellett! Na jó, lenne, csak másra használom fel, mert amikor este fél hétkor hazaérek már nem sok mindenhez van kedvem. Ami Rékát illeti én tornáztam rá még az elején olyan heti két alkalommal, jó is lett volna, de utána más programok miatt (gyerekszoba festés etc.) hanyagoltam.
Ú! És a százasba mit számoltatok bele kb? Csak ruhákat vagy egyebet is?

Sissy,
Nagyon aranyos a babócád! :D

Szilvi
KépKép
ceyla

Ceyla, szerintem a ruha nem kerül 100-be :D hacsak nem valami nagy menő boltba mennének :D Abba szinte minden benne van. Én eddig vagyok kb 23-ba és a ruhák ágyneműk megvannak.

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok csajok!

Lina: Mi Wekerlén a határ út és a Zalaegerszegi út sarkán lakunk, amúgy elég sok kismama van erre.Ezt tudom az oviból és hetente legalább egyszer látok is.
Védőnőt nem választhatsz mert az területileg van kijelölve, de dokit igen.Neked ki a védőnőd? Ha érdekel akkor én a dokimat nagyon tudom ajánlani ő is és az édesanyja is gyerekorvos, tehát nagyon tapasztalt és nagyon ari , a fiam is szereti.

Tavasziszél:Hát nagyon sajnállak anyós ügyben.Írtad, hogy apósod töri a magyart, nem magyarok?
Én abból a szempontból szerencsés vagyok hogy nem ismerem, mert a párom elvált és a családjának(albán) nem igazán tetszik hogy van más család, pedig 12,5 éve vagyunk együtt.De igazság szerint nekem sem hiányoznak nekem bőven elég az én családom, rájuk mindig számíthatunk.Szép szakmát választottál!De 2 gyerek mellett lesz még erőd tanulni? Én is elkezdtem a fiamnál, de egyszerűen elfogyott az erőm és abba kellett hagynom ,igaz én pénzügyi számviteli főiskolára jártam.De kitartást és sok sikert neked.

Cherryke: A műtét utáni kínlódáshoz csak annyit fűznék hozzá, hogy nem minden ki szenved, ezt saját példámon mondom.Igaz szerencsés alkat vagyok.Mint a szüléstörténetemben irtam, köszönhetően a szülésznőnek, nem volt vágások, igy csak 2 db szépészeti varratom(ahogy az orvos kifejezte magát).
Tehát másnap én már szaladtam a folyosón tudtam ülni és mindent úgy csináltam ,mintha nem is szültem volna. Anyukám meg a fejét fogta és csak azt hajtogatta, kislányom lassabban hiszen tegnap szültél!!!Mókás volt.bezzeg a műtétem után még 1,5 hónap után is alig birtam mozogni, na azt nem kívánom senkinek.Tehát egyéntől függ.

Kfmares: Én is úgy tudom hogy a tejcsi mennyisége nem cici függő, hanem alkati.Nekem már most van hogy néha elindul, és cserélhetek pólót, mert ott a folt.Igaz a fiamnál is nagyon sok volt.

Dinuci: Én aug. végére tervezek mindent, tehát felállítani a kiságyat, átmosni a babakocsit, a ruhákat kiválogatni melyiket tudom a fiamról használni, megvenni a hiányzó dolgokat és kimosni.Remélem akkor még jó idő lesz és nem esős időben kell csinálni mindent.

Csajok segitsetek a keményedéssel kapcsolatban. Tegnap kellett volna dokihoz mennem de lemondták ,mert bejött egy szülés igy hétfőn megyek hozzá, ez miatt pedig nem akarom zaklatni.
Tegnap este úgy éreztem, mintha szülnöm kellene.Teljesen odalenn feszitett, kemény volt a hasam és olyan érzésem volt mintha a gyerek feje lenne már lenn.De hál Istennek rövid ideig tartott és ma semmi jele nincs ennek. A gyrek is mocorog , rugdos rendesen idefenn is.

Tünde
btunde

Szaisztok!

Tejcsiről annyit, hogy a keresztlányom anyukája 45 kg kb., és nincs nagy cici, mégis 2 éves koráig szoptatta a kiscsajt, mert annyi teje volt..... :shock:
Semmi összefüggés mell mérete, és tejcsi között!!!!!

Sissy!
Nagyon jó a fotó, édi a kislány. :D

Kép
mók

dinuci:nem kell útra kelni :) internet?játszótéren gyerkőcös anyuktól megkérdezni hol van?ami nincs messze?úúú győr mintha messzinek tünne :D mekkora a kisfiad?hány éves?az enyém 8 éves.

tavasziszél:nagyon megértelek ,hidd el!én is úgy vagyok vele,hogy én már nem egy húsz éves lányka vagyok akinek teperni kell az anyósért,hanem egy 34 éves anya és úgy gondolom kettőn áll a vásár!

(bocsánat a 20 éves lánykáért,ezzel nem azt értem,hogy nekik kötelező jóban lenni az anyóssal!)

kfmares: ne ijesztgess :) bár már várom a pindurit én is! :)

cherryke:amiket írtál arról jut eszembe,hogy a cici is közben beindul,bekeményedik evésre és igen kellemetlen lenne ,ha átázna a ruha :)

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Tünde!

Írtam neked privit, remélem átment :-)
Vendég

Lina!

Válaszoltam priviben, köszi!

Tünde
btunde

Tünde. 20 évesen még én is hamar felépültem egy műtétből... De 41 elmúltam...

Kriszta
Kép
cherryke

Cherryke!

Én is 34 éves vagyok, 29 évesen szültem és 31 évesen volt a petefészek műtétem, tehát nem vagyok én se mai csirke!

Tünde
btunde

Sziasztok!

Hú nagyon sokat írtatok, én meg már jó rég jelentkeztem, úgyhogy nem tudtam mindent elolvasni.

A szülésre nálunk is szeretne bejönni a férjem, csak nem biztos, hogy össze fog jönni, mert ugye Andris külföldön születik majd, és ha épp nem elsz,a ki vigyázzon Julira, akkor nme tud jönni. Persze vannak barátaink, akik mondták, hogy bármikor, de azért az éjszaka közepén nem fogjuk őket felkelteni. Julonál bent volt a férjem, és nagyon jó volt, hogy ott volt, pedig igazából nem is csinált semmit, csak drukkolt. Én azért azt nem szeretném, hogy a lábamnál álljon, nem a kiábrándulás miatt,de ha én sem látom, miért kéne neki végignézni. Julinál végig a fejemnél állt, és szerintem ott is van rá nagyobb szükség.

Nekünk JUlinál azt mondták, jogy vigyük ki a babát, amilyen hamar csak akarjuk. Mondjuk akor augusztus volt, de juli 6 naposan már kint babakocsizott. Én elég jó állapotban voltam addigra szencsére, úgyhogy nekem is jól esett. Andrissal nem fogok tudni otthon maradni túl sokáig, mert az első két hétben lesz esgítségem, de aztán már csak mi leszünk. Persze majd a férjem megy vásárolni, ha többet kell, de játszóra, dokihoz, sétálni kell menni. Szerintem is jó, ha elmástkál az meber, de ez típus függő is. Én a játszóházat fogom hanyagoni az első pár hónapban (ahova most Julival járunk), inkább majd barátos progrmokat szervezek, hogy JUli se unatkozzon.

Nálunk Andris Juli szobájában fog lakni, reméljük menni fog, úgyhogy a szoba kész :) Juli már jó pár hete rendes ágyban alszik, áés szerncsére szereti, úgyhogy babaágy is van.

Mi most töltöttünk el először Juli születése ózta 3 napot kettesben a férjemmel. Juli anyukámékkal nyaralt. Tök jól bírta, és nekünk is nagyon jó volt :))))
Na majd még jövök!
Vigyázzatpok magatokra!
EDit

Kép
Kép
etus79

Tünde, ha már jobban vagy, akkor én nem aggódnék a helyedben. Mindenesetre pihenj, ha tudsz. Hétfő meg nincs már olyan messze :wink:

Dinuci, én a végére hagyom a mosást, pláne, hogy szerintem nem is lesz hamarabb igazán sok ruhája a babának. Akiktől kölcsön kaphatunk, ott is újszülött van, szóval amit épp kinőnek, azt kapjuk majd meg. Vásárlással meg úgy vagyok, hogy a ruhát a legegyszerűbb megvenni, ha esetleg mégis hamarabb jön.

Ice, az 5 ágyasról egyébként azt mondták a Jánosban, hogy azt nem is töltik fel, ha nincs tele az osztály, és azok a legtágasabb, legkellemesebb kórtermek. Nyáron hűvüs, a 3 ágyas viszont pici és meleg... De hát minden azon múlik, milyen szobatársat fog ki az ember.

Tavasziszél, Dinuci, sajnálom, hogy ilyen rossz természetű anyósaitok vannak. Az enyém szerencsére nagyon kedves, és mivel már van 3 unokájuk, szerintem nem borulnak majd ki, ha én inkább a saját anyukámmal szeretnék lenni, vagy esetleg magunkban.

lynnn

Én egyszerűen nem tudom hol nézzünk kiságyat!használtat gondoltam!az expresszen szoktam nézelődni,de most egyik sem tetszik vaterázni meg nem szeretek nekem olyan körülményes.meg sztem képen másképp néz ki mint élőbenl.
múlthét végén voltunk a József városi piacon és láttam sok baba ruhát,plédet stb meg hálóinget 1600ft volt és ki lehet gombolni.
van egy oldal a bebilap.hu ismeritek?

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?