Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, hátha tud valaki::))
Kisfiam 13 hónapos, és tápszerfüggő.....16 doboz tápszert eszik meg egy hónapban, plusz 5 doboz kiegészítő(Fantomalt)tápszert.
Én mindent megpróbáltam, négy hónapos korában megkezdtem a hozzátáplálást.Semmit nem erőltettem belé, de most már teljessen el vagyok keseredve.Főzeléket egyáltalán nem hajlandó megenni.Nagy ritkán a spenótot, vagy a tökfőzeléket,de azon kívűl semmit, abból is csak max fél decit.A húst nem szereti,kb egy hónapban egyszer megeszi.Halat egyáltalán nem.Zöldséget csipeget(főtt répa, karfiol,nyersen eszi a paradicsom belét, uborkát reszelve)gyümölcsel sincs gond, azt ismegeszi, néha joghurtot de abból is csak a felét.De sajnos ezektől a csipegetésektől nem lakik jól, és 4 óránként követeli a tápszert.Nincs olyan étel amit én még ne próáltam volna neki adni, vagy készíteni.Egyedül is hagyom enni, leülök vele, katonákat is csinálgatok neki(kenyeret nem szereti, néha fél zsemle belseje lemegy neki),de semmi eredmény.Vitamint is adok neki de semmi változás, mivel étvágya van, de csak a tápszerért sír.Volt, hogy kiéheztettem, mert ugye mindenki azt mondta nekem, hogy biztos nem éhes a gyerek, mert állandóan tömni akarom azért nem eszik.Ez különben nem igaz, mert mindig csak akkor adok neki enni, ha éhes, ilyenkor nagyon szopja az újját.......ki sem lehet venni a szájából és mondja hogy hamm.....szóval 7 órán keresztül nem adtam neki enni, de akkor sem volt hajlandó megenni mást, mint a tápszert.Ezt napokig próbálgattam vele,de a végén már 5 óra után megsajnáltam és adtam neki tápszert.
Nem tudom mit csináljak, ezért ha valakinek van ebben tapasztalata,vagy tudna adni egy-két jó tanácsot kérem segítsen!
A háziorvosa azt mondta ilyen gyereket még nem látott aki nem eszik, és már beszólt nekem, hogy majd 3 évesen is a tápszert megyek e feliratni...........mert biztos azt hiszi nem adok mást neki...
 
 


Hát nem szokványos, az biztos, de azért nem is annyira szokatlan .

Alig múlt egy éves... még messzemenő táplálkozási szokásokat nem szokás ebből levonni.
Én mondjuk azonnal leváltanám a tápszert rendes tejre, mert a tápszer nagyon drága. Csinálnék neki híg tejbegrízt, nagylukú cumisüvegből, tejjel turmixolnék gyümölcsöket kis cukorral stb - hogy szokja az új ízeket. És persze kínálnám továbbra is. Egyszer majd csak elkezd enni rendesen.

És mindig először kínálnám meg az új ételekkel amikor még nagyon éhes, és csak aztán jönne a tejpép, tejturmix.

Üdv: eszterlánc


Szia!
Köszi, hogy írtál!
Hát a Milán sajnos nem issza meg a tejet.....már régen megpróbáltam.Pohárból sem,cumisüvegből sem.Kakaó, macikávé, vaniliás tej......semmilyen formában nem hajlandó.Próbáltam a tejbepapit is, de azt sem szereti.Próbáltam tejberizst is turmixszolva ízesítve mindenhogyan(lekvár, vanília, kakaó, gyümölcs, simán)de az sem kellett neki.A tápszer nagyon drága, de nem tud róla lemondani, én nem tudom mi ez.
Pundigot, meg madártejet is csináltam már neki, hátha azt megeszi, de azt sem hajlandó.Reggel 7 kor eszik, délig semmit nem adok már neki, hogy jó éhes legyen, de akkor sem h
hajlandó mást enni, inkább éhezik.
 
 

 
 

Hát elég makacs gyerök az biztos, de egy egy napos teáztatás azt hiszem nem ártana, az éhség a legjobb szakács. Vagy kétnapos.

Talán kóstold meg azt a nyűves tápszert (broá) , hogy milyen az ízvilága, aztán a tejet, hogy mi az ami nagyon különbözik köztük.

Persze tudom, könnyű ezt mondani, én se biztos hogy kibírnám. . De talán beszélj a gyerekorvossal mit tanácsolna. Ha elég tapasztalt, akkor látott már ilyet.

Talán akkor lesz neked jobb, ha már minden mást megeszik.

De nem irigyellek az biztos.

Esetleg add oda a nagyszülőknek egy hétre. Hátha azoknál máshogy reagál az ételekre...

Üdv: eszterlánc


Köszi, ezt jól megmondtad::-))!
Hát a nagyszülőknél sem eszik meg mást.......már próbáltam::))
Enyhén banános íze van a tápszernek, de a banános tejturmixom sem kellett neki.
A dokit már kérdeztem, azt mondta hogy ilyent még nem látott, a védőnő is csak csóválja a fejét, azt mondta hogy anyatejes gyerekeknél előfordul az ilyen,de tápszeresben még ő sem látott ilyen gyereket.
Már voltunk "táplálkozási"tanácsadónál, de az is azt mondta nem tud mit csinálni megtömni nem lehet a gyereket..........
Már volt, hogy megpróbáltam teáztatni is, reggel evett 7 kor,utánna csak csipegetett estig(persze volt sírás a tápszer után)de inkább elaludt úgy hogy széjjelszopta az úját, de akkor sem evett meg mást.
Este 10 kor felkeltettem és adtam neki tápit mert megsajnáltam::))
Reménytelen egy gyerek::)),bár lehet ha én kibírtam volna a másnapot evett volna többet is.
Azért köszi a jó tanácsot!
 
 


Szia guzmó!

Nagyon hasonló a problémám a fiammal (16 hós) nekem is és én sem találok megoldást. Második gyerek, így azt sem mondhatni, hogy tapasztalatlan lennék :)

Látom, hogy eltelt majdnem 3 év, mióta írtad a problémád, azóta biztosan megoldódott. Megírnád hogyan sikerült végül?

Köszönöm!!! :)
mazsi25
Pécs
 
 


Nyugtalan a babája, nem alszik jól, vagy étkezési zavarokkal, puffadással küszködik? Vagy csak jobban meg akarja ismerni babája személyiségét? Az ayurvédikus babamasszázs évezredes gyógyító tudománya segítségével, az ön gyermeke is boldog és kiegyensúlyozott lesz.
Több gyermekes képzett oktatótól sajátíthatja el az ayurvédikus babamasszázs elméletét és gyakorlatát.
Hívjon bizalommal: 0620-39-93-793 Heuszler Emőke
heuszleremoke@gmail.com


@mazsi25:
Szia! Nekem is nagyon hasonló a problémám.a.kislányommal. ő már lassan két éves. Tudom hogy régen volt, de hátha olvasod. Végül mi lett a megoldás?
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

 

XGyerünk, anyukám! - Teakiadó