A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

ja, és egy kis olvasnivaló, de nem muszáj: :wink:
2010. június. 24. csütörtök
Erre a napra voltam kiírva, de szülésnek semmi jele. Másnap megint volt CTG a kórházban, majd vasárnap is, de semmi. A gyerek túúl jól érzi magát odabenn. És a következő hét is így telt. Kórházban CTG, gyerekkel minden rendben, csak nem akar kijönni. Indítani még nem indítunk, mert teljesen zárt a méhszáj, kész szenvedés lenne így a szülés, és nagyon sokáig is tartana.
A csütörtöki CTG után döntenünk kellett: pénteken, vagy szombaton legyen e a szülésindítás, ugyanis a 12.heti genetikai ultrahang alapján Kia doki már nem szeretne várni, úgyhogy 9nap túlhordással max szombaton szülünk.
A pénteket választottuk, július 2-át. Csütörtök este felhívtuk a Kiát, hogy akkor péntek reggel szeretnénk szülni. Ő azt mondta oké, de van neki aznapra két program császár is, illetve ha tele lesz a szülőszoba vajúdó nőkkel, akkor áttesszük szombatra. Na én már ekkor tudtam, hogy nem lesz ebből semmilyen szülés. Még éjfélkor is vasaltam, amivel jól felidegesítettem Andrást, hogy miért nem pihenek, holnap nem fogom bírni a szülést. Na veszekedtünk is egy picit, túl sok már ez a várakozással teli feszültség…
Reggel hívott a doki, hogy tele van az összes szülőszoba, ma nem szülünk, vagy ha gondoljuk szüljünk délután, de egy CTG-re és vizsgálatra mindenképpen menjünk be dél körül…
Na délben volt megint CTG, megint minden rendben, illetve az UH szerint is jók vagyunk, de már 9nappal hordtam túl Dávidot, jó lenne már szülni.
És végre kitűztük a dátumot: 2010. július 3. szombat. Reggel 8ra kell bemenni a szülőszobára, és akkor indul a buli!!! végre…
Úgyhogy ennek örömére Andrással kocsiba vágtuk magunkat, elmentünk ebédelni, és még moziban is voltunk.
Délután pihentünk, este viszont az izgalomtól egy szemhunyást sem aludtam.
2010. július 3. szombat
Fél9re értünk be a kórházba, ahol először is a szülésznőm, Adrienn felvette az adataimat, addig András behordta az öltözőbe a csomagjaimat (egy nagy bőröndöt, és két hátizsákot), majd elmentünk átöltözni. Felvettem egy hálóinget, András meg egy kényelmes farmert, pólóval, a cipőinket pedig papucsokra cseréltük.
Majd megkaptuk a 2-es szülőszobát. Én felfeküdtem az ágyra, és az Adrienn megpróbálta bekötni az infúzió kanüljét, de mindig elrántottam a kezem (nem szeretem a tűűűket), úgyhogy nem a csuklómra, hanem végül a könyékhajlatomba került a kanül. És már csöpöghetett az első adag sóoldat. Erre azért volt szükség, hogy később, ha Kiadoki beköti az EDA-t (gerincközeli érzéstelenítés), akkor ne ájuljak el.
Fél10től csöpögött az infúzió, majd kaptam mégegyet. A harmadikba pedig már oxytocin is került, ami beindította a fájásokat, amiket tök jól bírtam. Kia szerint mások már sikítva kérnék ilyenkor az EDA-t. De bírtam. Olyan erős menstruációs fájdalmaim szoktak lenni, hogy az ilyen típusú fájdalmat már ismerem. Na tiszta hőős vagyok 
11kor felkelhettem, sétálhattam egyet, és wc-re is elmehettem. Persze két lépés után úgy éreztem, mintha bepisiltem volna, hát nem, csak a magzatvíz folyt el. Nem az összes, mert onnantól ha nevettem, vagy mozogtam, akkor egy adag mindig kiszivárgott. Ez jó volt, így legalább megúsztam a burokrepesztést.
Fél12kor visszafeküdtem az ágyra, jöhetett megint az infúzió, a fájások egyre erősödtek.
Megbeszéltük a Kiával, hogy lassan be kellene kötni az EDA-t, amíg még nincsenek olyan erős fájásaim, mert akkor nem tudok majd nyugton maradni, ő pedig nem tudja bekötni az EDA-t. Illetve még az is idő, amíg hat a fájdalomcsillapító.
Nem tudom hány óra lehetett, de hamarosan be is kötöttük az EDA-t, ami egyáltalán nem ment zökkenőmentesen…
Az ágy szélére kellett ülnöm, jól előre hajolni, hogy a doki a csigolyáim közé férhessen, kezeimet a térdemre kellett raknom. Hát én nem tudtam kellőképpen előre hajolni, lévén a gyerek a bordáimat feszítette, na meg nekem ez úgy fájt (vagy inkább csak nagyon féltem tőle), hogy nyugton sem bírtam maradni. Elkezdtem szorítani András kezét, és a fájdalomtól úgy izzadtam, hogy folyt az arcomról, na meg mindenhonnan a víz.
A nagy megpróbáltatások közepette, egyszercsak érzem, hogy András elengedi a kezem, és azt mondja, hogy ő rosszul van, neki ki kell mennie. Hát szegénykém rosszul lett, majdnem elájult, ugyanis látta mennyire szenvedek, és ő azt is látta, hogy a doki pontosan mit bűvészkedik a hátamon.
No amikor András kiment, úgy döntöttünk, hogy ez így nem megy, és megpróbáljuk úgy, hogy az oldalamra fekszem. Megjegyezném, hogy így egy szó nélkül bírtam, és kb fél perc alatt már a hátamban volt minden cucc, visszafekhettem az ágyra.
Ekkor András is visszajött, persze hófehéren, úgyhogy tömte magába a szőlőcukrot.
Na megkaptam az első adag érzéstelenítést, amit az oldalamból kilógó kis műanyag kanülbe nyomott bele az Adrienn. Ekkor hideget éreztem, szinte éreztem a folyadék útját ahogy szétárad a testemben.
Aztán annyira hatott az EDA, hogy nem éreztem semmit. Kb deréktól lefelé. Viszont viszketett tőle a bőröm ezerrel.
Jajj, meg hát olyan apróságok is voltak, hogy mondta az Adrienn, hogy na akkor pisilünk. Mondom oké, csak nem értettem hogy fogok felkelni, amikor úgy fekszem ott, mint egy palacsinta, akit már csak nutellával kéne megkenni, mert mozdulni sem tudok. Hát, nem is kellett felkelnem, mert meg lettem katéterezve!!! Csak úgy, fekve, egy csövön keresztül, simán az ágyba, azt hittem majd elájulok, mert még ilyenben sose volt részem. Viszont nem volt beöntés. Azt mondta a Kia, meg az Adrienn is, hogy nem kell, mert itt most ha akarnám, akkor se tudna semmi sem kijönni, mert a testem másra készül. És tényleg.
Egy idő után nem tetszett, hogy nem érzek semmit, úgyhogy nem kértem a következő adag fájdalomcsillapítót. Na ez hiba volt, ugyanis 3tól 4ig úgy szenvedtem, mint a barom. Nagyon rosszul voltam, majdnem hánytam, egy szó nem jött ki a torkomon, nem érzékeltem a külvilágból semmit, csak belülre, a fájásokra koncentráltam.
De aztán kértem egy adag fájdalomcsillapítót, ami hamarosan hatott is, és jobban lettem. Azt nem mondom, hogy ez az adag megszüntette a fájdalmakat (mert még nem hatott), de legalább nem volt elviselhetetlen.
Aztán egyik pillanatról a másikra olyan helyzetbe került Dávid, nekem meg úgy eltűnt a méhszájam, hogy amikor jött Adrienn, hogy adja a következő adag EDA-t, mondta, hogy nem kapok, mert SZÜLÜNK!!!!
Ezen annyira meglepődtem, mert már azt hittem nekem sosem jön el ez a pillanat, hogy azt se tudtam mi lesz, csak rámjött az érzés: Na végreeee!!! Szüljüüünk!!!!
Az Adrienn kérdezte, hogy sportoltam e valamit (természetesen lusta lány révén a válaszom a nem volt), mert tök jó puha lett a gátam, mondjuk ez részben az EDA-nak is köszönhető, és rögtön elővette az olajat, és masszírozta a gátam, mondjuk ebből semmit nem éreztem, mert ugye a fájdalomcsillapítótól ott eléggé béna voltam. Dea lényeg, hogy nem volt gátmetszés.
16:20kor jöttek a tolófájások, és 16:30kor már kint is volt Dávid, kb a 3.-4. nyomásra.
Na amikor kijött a Manó, én úgy elkezdtem zokogni, András meg puszilgatott és ő is sírt velem, aztán a pocakomra rakták a síró babát.
Aztán elvitték lemérni, engem meg Kiadoki meg Adrienn pillanatok alatt rendbetettek.
Addigra már a baba is visszakerült hozzám, és így, hármasban töltöttünk 2órát még a szülőszobán.
Engem picit kiborított, hogy meg sem tudok mozdulni, a kezemet az infúzió miatt mozgatni nem tudom, és meg se tudtam fogni Dávidot, de aztán szép lassan visszatért belém az élet, de akkor meg rosszul lettem, majdnem hánytam, lement a vércukrom, megint bekötöttek egy „vitamin” infúziót, ami szép lassan magamhoz térített. Ahhoz képest hogy az egész vajúdás, meg szülés alatt tök „fitt” voltam, amikor vége lett, hirtelen rámtört a szörnyű nagy fáradtság.

Nem tudom mikor vállalunk legközelebb gyereket, most várunk 5-6 évet tuti  de már most azon izgulok, hogy én akkor is a Kia doktorral, meg az Adriennel szeretnék szülni. Egyszerűen egy, annyira pozitív és fantasztikus élményként maradt meg bennem, és olyan elégedett vagyok velük, hogy azt le nem lehet írni 
De mindenesetre: visszamennék még egy körre 
Vendég

az én gyerekem elaludt az autóban, 4órája alszik, remélem ettől azért még este fog aludni
Vendég

Sziasztok!

Nem tudom, ti hogy csináljátok, de én lassan kiszorulok innen( a gyerek képeire amúgy sem reagál soha senki)mert egyszerűen nincs időm írni, még a problémáimat sem.
Pedig idegileg kész vagyok, a hasfájása miatt. Egész nap nyüfizik, és estefelé átcsap visításba, üvöltésbe. A papaverines cucc jó, de csak napi 3 kanállal lehet neki adni. Ha nem lenne férjem, már leadtam volna a gyereket én is valami járókelőnek, mint ahogy ezt valaki nemrég találóan leírta.
Így beosztjuk, mikor ő dolgozik, én dajkálom, aztán Apa hazajön és átveszi, addig én fejek, elmosogatok, eszem, mert lassan arra sincs időm.
Ma voltunk 6 hetes kontrollon a nődokinál, kaptam fogigátlót, bár nagyon nem szívesen kezdem el, ismerve magamat, mennyire nehezen sikerült a teherbeesés. Csak hát Apára is kell gondolnom, ennyi kimaradás után nem akarom a gumimaci módszert. Azalia a gyógyszer neve. Szed valamelyikőtök ilyet?

Székrekedésre a kamillateán kívül mi jó még? Vok, elvileg a Nux Vomica is erre van, ugye?(meg bukásra, gyomorfájdalmakra) Mert ezt írta fel nekünk a gyerekorvos. Várjak, és hatni fog? Annyira erőlködik szegény, már kétszer meghőmérőztem, akkor jött is kaka. Amúgy meg kínkeservesen napi 1 gyenge kakit produkál, pedig születése óta olyan szépen telepakolta szinte minden pelusát...Vagy ez csak a 6 hetes változás, hogy lecsökken a kakis pelusok száma? Mert pisis van bőven, meg szopizik is szépen.

Bocsi, hogy ritkán jövök és akkor is egy rakás kérdésem van.
:oops:

Kép
jenny29
Mór

Jenny, gyerek csaknyugodtan es kerdezz mindent amit tudni szeretnel!! Azert nem szorulsz kimert nem jutsz ide a nyafigeptol, el bennem a remeny, hogy hamar kinovik vegre mar az orditozast, mert nalunk is neha eleg nagy a zaj!!
Nalunk a kakival mar masodik ejjel a korhazban is gondok voltkak. Aztan ugyt unt mar oke, de a het elejen megint segiteni kellett es mostanaban ez rendszeres, mert magatol naaagyon nehezen es ezert hagyta abba a szopizast is. Most ugyahogy oke, nem verekszik annyira eves helyett/kozben. Szoval nekunk is mostanra lett roszabb, bar nem tunt szorulasosnak mert minden nap alkotott valamennyit, de amikor a doki mondta, hogy legyen minden nap kaki es segitettem neki akkor eszmeletlen mennyiseg jott ki szegenybol... szoval a napi kaki ellenere is raktarozhatott meg, ugy tunik.

luna6

jenny: én minden képben MINDIG GYÖNYÖRKÖDÖK mert itt a fórumon mindenkinek gyönyörű és különleges SZÉP babája van!!! szóval ebben a tied is benne van :-) bár lehet hogy külön nem emeltem ki!!!
sajnálom hogy hasfájós a baba! de kitartás! a mienknek elmúlt ...!!!! kb. a 7. héten!!! abszolút mint akinek elvágták! már csak akkor üvölt ha nyom! :-) viszont van helyette más problémánk ami miatt üvölt :-) úgyhogy nálunk sem gyerekzsivaly mentes az élet! ...

GEO: elolvastam! olyan jó hogy volt időd leírni és örülök hogy neked is szép élmény lett a szülés! ... 5-6 év??? na kivi leszek erre! tuti hamarabb fog jönni!!! ... én nem szeretnék 2. gyereket révén öreg vagyok! a párom pedig már szinte abban a gondolatban él hogy lassan ne újjitgassam a ruhatáram mert úgyis a terhesrucik kellenek! baszuuuus ... nálunk ez oltári nagy probléma lesz egyszer az fix! ...
de én tényleg nem érzek erőt 2. gyerekben! pedig 3-at akartam mindig dehát ez az egy is soká jött és mostolyan kerek minden!!! ...
na talán ha beüt a lottó! most lottóztam (olaszországi lottón) mert 105 millió EURO-T LEHET NYERNI! :-) hát azért úgy gondoltam egy szelvényt megér! úgyhogy 1 euroért játszottam :-)
(barátnőm kint él ő veszi ilyenkor meg nekem!) :-)
Vendég

Csillát kérdeztem, hogy mi volt tegnap:
375-öt evett, de azt is csak nagy nehezen. Infúzió szerencsére még nincs. kaki szélcső segítségével lett, de csak hangyapöcsnyi. 7végére hazamehetnek, de hétfőn vissza kell menniük....

Baromira nem értem,h ogy akkor mi a fészkes fenéket csinálnak velük bent, ha 7végén haza mehetnek.....

Geo!
Hát, én azt mondom könnyű szülésed volt :D Bár, szerintem a sors csak engem szívat mindig 1,5 órás tolófájásokkal :D:D (volt az 2 óra is... de mindegy) A következő babát meg nem most kell eldönteni :D Látod, mi is úgy terveztük, hogy Hanna egyedül lesz és Alex épp ott szuszog az ágyában :D:D

Jenny!
Szerintem se szorulsz ki!!! Sőt, mindig örülök,ha írsz, még ha csak kérdések is :D:D

(bár én harapok a nem reagálunk szövegekre... Te se reagálsz mindig mindenkire... most pl senkinek se írtál semmit. szerintem ez egy fórumon már csak ilyen. és nem hiszem, hogy ezt fel kéne hánytorgatni. Nálam ez ugyan az a kategória, mint a nem hiányolt senki.)

A nux vomica a gyerek résznél nem szerepel nálam,d e elég sok mindenre jó. Gyomorfájásra kifejezetten,d e ideges, munkamániás embereknél (én is szedtem...) de nem tudom, hogy gyereknél hogy hat. Van egy bazi nagy angol homeopata könyv, csak kuvva drága és baromira nem tudok ennyi jelzőt, mint amennyi kéne ahhoz, hogy azt a könyvet megértsem... pedig király lenne :D Hogyan bukik? A válladon, vagy simán az ágyban? Mennyi idővel a kajálás után?

A kaki az nem szorulás, ha folyékony, vagy krémszerű a kakija, csak sajna nem tudja kinyomni. Hanna is ilyen volt. És minden egyes kaki változásnál (állaga, minősége stb) Hanna nem tudott jó pár napig kakilni. Az első 2 hónapban szerintem iszonyat minimálisat kakilt egyedül (Alexhez képest)

A kendőt nem használod? Abban tudnál enni, főzni, mozogni... és még a pocijának is jót tenne!!! Alex abban a pár hasfájását lazán átaludta.

Éjszakánk:
Tegnap Alex kicsit sűrűbben kelt éjjel: 1.20-4.20-7.10... Gondoltam ma a szuri után még rosszabb lesz, hát nem. Én felébredten 2.10kor mert van 4 szúnyogcsípésem és azok kínoztak... gyermekem 5.20kor kelt! :D Komolyan mondom el sem hiszem. És szopizott és már megint alszik... (illetve még mindig) Én meg babakocsit nézek neki :D Kitaláltam, hogy mégsem jó a régi kocsi, mert
-nem lehet megfordítani a kart és nem tudok hozzá rendesen beszélni, amig tolom
-a karfáját max odaragasztani lehet, de akkor levenni nem tudom már, mert el van törve
-a kupolája is törött, így nem tudom eléggé előre hajlítani
-tényleg akarok egy másikat :D:D

Megyek, végre ébredezik... már nagyon jól esne egy kis szopi nekem :D:D
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára vok 2010.07.30 08:10-kor.

Eszter
Kép
Kép
vok

Cicmarek, üdv a csapatban! Timcsi, újra üdv köztünk! :wink:

Csilla, nagyon szorítok, hogy minél előbb hazamehessetek Lénivel!!!

Nyuszika, fáj még a lábad? Ma reggel nálunk is újra gejzír volt. :lol: Ülök a bőrfotelben (még jó, hogy nem az ágyban) picurral, aki éppen evett, és érzem, valami melegség önt el. Hát nem pisi volt, hanem egy lávafolyam! Még jó, hogy párom itthon volt, megkértem hozzon már valamit, mert alattam már állt javában a kaki, és hát folyt is még kicsim lába szárán. Fürdés nekem is, neki is. :lol: :lol: :lol: Szóval még mindig a p pelus a favorit nálunk, nem az l, gondoltam ma kipróbálom a nagyobb méretet az l-ből éjszakára, hátha az is jó. Hát nem. :roll:

Nekem is itt van a vasalnivaló, mosnivaló stb... Tegnap kivettem a szabadnapomat :lol: 8) , egész nap csavargás mamánál, shoppingolás kiscsajszival, a szokásos házimunka helyett. Szóval a mai nap lehet bepótolni a dolgokat!

Viszont reggel olyan csodálatos dolog történt, hát majdnem el is sírtam magam, Kíra forgatja a fejét a hang irányába! Átvittem magunkhoz a pihiszékben a fürcsi után, és ment a tv. Nem hittem a szememnek, hogy azt bámulja, már most függő!!! Múltkor is sikított egyet, mikor az apja a tv előtt állt :lol: . Hát csak a hang irányába figyelt, mert ahogy apuci kiment a szobából, követte a fejével-szemével. Aztán ahogy megszólaltam, hogy őt figyeli, rámnézett!!! Olyan jó látni ezt a fejlődést! Eddig én fordítottam a fejét, most meg már olyan ügyi!!! Azzal szórakoztunk utána, hogy járkáltunk, beszéltünk hozzá, ő meg csak forgott. :lol:

Visszaálltunk a 3óránkénti szopira, viszont az ugrás a kétóránkéntivel jól kibabrált velem, ugyanis most annyi lett a tejem, hogy már lassan mindenhova vinnem kell a fejőt. Nem picur miatt nem mozdulhatunk ki, hanem miattam. :lol: Amikor végre már éhes lesz, akkor a másikat is ki kell fejnem, mert nem bírom 6 órán keresztül, mire újra sorra kerül a másik. Ááá, még 3-ig sem, már akkor baromi kemény, nem akarok még egy tejpangást, akkor muszáj vmit csinálnom. Simán ellennék egy cicivel, még az is sok lenne! Vok, nincs vmi homeós szer, hogy kevesebb legyen a tej? :wink: :lol:
Nikvik, ezen gondolkodtam múltkor éppen, hogy mi van, ha vki nem akar szoptatni. Aztán mondtad, hogy már előre jelezted, és kaptál vmi bogyót. De ha később gondolja meg magát vki, akkor mi van? Mert mivel fejek is mert muszáj, egyre több és több a tejcsi. :roll: Valamikor magától ez el fog apadni? El sem tudom képzelni. Próbálok már tényleg csak annyit fejni, hogy épp ne fájjon a cicim, nem teljesen kiüríteni.

Vok, az a sztori, amit még szerdán írtál, tök igaz, de most éppen tegnap óta már nem igaz rám, habár ma visszaállok! Én is mindjárt megyek aludni, de még baromi sok dolog jár a fejemben, hogy mit kéne megcsinálni. Na akkor még nem vagyok elég fáradt. Mert amikor tényleg fáradt vagyok, akkor aztán várhat a házimunka!

Rózsa, ki is írom, amit a foltok kiszedésére írtál. Még jól jöhet! :wink:

Bhdetti, most reggel egy micimackós rugit adtam Kírára, eszembe jutottál. Amúgy van egy nagy micimackós falidekor az ágya fölött, és azt hiszem tigrises body van a rugi alatt.
8) :wink:

Na mindjárt folyt köv csak el ne vesszen az eddigi!
foltivspicur

Foltiv:
Egyre kevesebbet kéne fejned... Nem nagyon tudok mást mondni.
Azzal, hogy fejsz, nagy túlkínálat keletkezik.

Tök szupi, hogy fordul a hang után :D Én is élvezem,h ogy fejlődik a pasi :D:D És napról napra többet fognak tudni :D:D Egy idő után megnehezíti az életet, de az is hamar elszáll :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

most csak gyorsan nyomok egy tegnap esti képet, ahogy kidugta a talpait a vízből (a zacsija meg a feneke meg fel volt nyomodva a vödör oldalára, haláli volt :P )
mert hallom hogy felébredt
Kép
Vendég

enyim furdovodor nem tummy tub, masik marka es latom is miben mas. sokkal tagabb a szaja, szelteben tobb hely van a gyerek es a fala kozott... bar labkidugas nalunk is van azert :) es a karimaja nem egyenes hanem 'leejt' vagyis egyik oldala lejebb van mint a masik, ezert nem felulrol kell operalnom a gyerekkel, hanem oldaliranybol is jobban hozzaferek.
nagyon edi David, ugy tunik nagyon osszpontosit Kép

na ez nem tul friss kep, vagy negy hetes, most latom mennyit valtozott mar a mukika :)

luna6

Újabb sms Csillától:

Megtömték éjjel, hiába sírt és forgatta a fejét. Tiszta ideg voltam :? És megkaptam az 1. mosolyt :) Tudjátok mennyire vártam. Este írok a fórumra.

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok!

Vok, Alex nagyon ügyes, hogy így bírta az oltást! És olyan jó hogy írtál a kakikról is, mert kiscsajszim tegnap egész nap nem alkotott, így este meghőmérőztem. Hát utána jött egy csomó, de tök krémes állagú, ami eddig nem volt. Így most hogy írtad, nem aggódom. Bár valahol egyszer olvastam, hogy az első pár hónapban nincs addig gond, amíg nem véres...
És hajrá új babakocsi. Remélem ez nem lesz vírusos dolog itt a fórumon, én nem szeretnék újat venni... bár még nem is igen használtuk...

Picur, köszi a kedves fogadtatást... Úgy irigyellek téged is a sok tej miatt! Meg hogy Kíra ilyen kis okos, ügyes. Picurkánk is nézi a tévét, ha ott vagyunk előtte. Nem örülök neki, de talán most még nem baj. Egész nap csak én pofázok hozzá, gondolom jó neki néha másokat is meghallgatni... hihihi

Jenny, én sajna nem tudok a hasfájásós dologhoz hozzáírni, de ahhoz igen, hogyha gondodvan, akkor gyere és írdd le. Nekem már időnként az is segít hogy leírom. (Amúgy én megdícsértem Natit.)

Geo, milyen kis cuki Dávid! A talpacskái olyan kis ennivalóak!!!
A szüléstörténeted is szuper! Bár a gerinces részt átugrottam, attól totál ki tudok készülni. Tű a gerincbe! Brrrrr. Pedig nekem is volt, de nekem ez a mumus....
Remélem nem lesz újra gond a ciciddel!

Képzeljétek! Tegnap beszéltem egy barátnőmmel, és ő azt mondta, hogy az hogy bealszik a cicin, az azért van mert nagyon elfárad szopi közben. Merthogy a szopi amúgy is kimeríti a picúrokat, de úgy tűnik az enyém extrán befárad. Állítólag a Dévényi A.-ék csinálnak olyan masszázst, amivel fel lehet erősíteni a szopó izmaikat (vagy valami ilyesmi, még nem olvastam utána). Szerintetek?! Csak azért kérdezem, mert azért nem olcsó egy alkalom sem, és gondolom itt egy hónapig hetente kétszer biztos kéne menni... Egy kisebb vagyon lenne. Ti hallottatok már valamit erről a fajta gyógymasszázsról?
cicmarek_

Úh, szegény Csilláék!
cicmarek_

cic!
igen, ha hazaj9ttem mesélek a dévényről, de olvass utána. az első állapotfelmérés általában ingyenes.

Eszter
Kép
Kép
vok

Cic, csak jelzem, hogy en (aki elvileg pontosan tudta mit akar, milyenkocsit es voltak ugye gyakorlati tapasztalataim is) mar szinten tul vagyok a kocsicseren :) De ez marad mostmar 0 kilometertol amig a gyerek nem szalad, addig :)

luna6

Sziasztok,

Nanetto, ne haragudj de én olyan jót nevettem a képkicsinyítéseiden , meg a pihenőszékes sztorin :lol: :lol:
Nekünk a járóka még a csomagolásában figyel. Bár a napokban gondolkoztam rajta, hogy össze kéne rakni.

Luna, Vok, Csilla és Cicmarek köszi a megerősítését a buszozással kapcsolatban :) . Asszem ma vagy holnap meg is tesszük első buszos utunkat!

Geo, azt hiszem mindenki ilyen szülést szeretne magának mint amit leírtál :) . Tök ügyik vagytok, hogy nem kapott tápot Dávid! Gondolom a kedélyállapotod is sokkal jobb lett tőle :wink:
Hát a fürdős kép csúcs! Főleg a talp és nyelvkidugás :lol:
El se hiszem , hogy ez a gyerek tud hisztizni!

Cicmarek, még annyit az üvegből etetéshez: Én onnan látom, hogy nem kér már többet, hogy csak tartja a szájában az üveget és nem szív, de ennek kétféle változata van:
1. Tartja a szájában nem szív, de a cumit erősen tartja és szuszog, ilyenkor általában csak megpihen. Várok egy kicsit és aztán megmozgatom a cumit a szájában, hogy folytatja-e. De általában magától folytatja mozgatás nélkül. Ha nem folytatja mozgatás után se akkor nem kér többet.
2. Tartja a szájában, de a szája jobban nyitva van mint a cumi kerülete és csak rezegteti a nyelvével a cumit, na ekkor tuti nem kér már többet.

Tatim, bárcsak én is rá tudnám fogni az időjárásra nyűgösséget, de nálunk minden nap ugyan olyan. Napsütés, napsütés, meleg, meleg.....

Vok, tök jó, hogy Alex jól tűrte a szurit. Nálunk se volt probléma, kivéve, hogy egy kicsit kevesebbet evett utána (de még akkor is hozta a minimumját) 2 napig. Remélem talász új kocsit!
Én most egy tök jó falikart találtam az e-bayen (ikeás rózsaszín virág formájú), azt fogom megrendelni, mert a pelenkázó feletti polc felett ott lógnak a falból a lámpának való kábelek, de lámpa még nincs :roll: Na majd nemsokára!

Én egyenlőre nagyon meg vagyok elégedve a kocsinkkal. Remélem ez nem lesz másként késöbb sem. Bár valszeg jól választottam mert itt az anyukák 80%-ának ilyen kocsija van, vagy ugyanez a stílus csak más márkából.

Jenny, mért lenne baj az ha csak kérdezel. Tegnap én is azt csináltam :wink: Gyere amikor csak tudsz! És pakold a képeket én imádom őket nézegetni! És az esetek többségében kommentálom is őket, mert mind egytől egyik nagyon aranyos!

Szegény Csilláék :( :( . Én komolyan mondom nem értem az orvosokat :?: :!: Láthatóan valami nincs rendben a lányzónál sajna, merthogy nem eszik és nem kakil. Akkor, hogy a fenébe tudják hazaengedni őket a hétvégére :roll: :?: :?:
Vagy úgy vannak vele, hogy menjenek csak haza amíg találgatnak, hogy mi lehet az oka Léni tüneteinek, anyuka és apuka meg szenvedjen és idegeskedjen az etetéssel és a nemkakilással otthon????
Vendég

Na, elkezdtem visszaolvasni, látom kérdezted mekkora most Liza. (és köszi :D )

Detti, Mikor utoljára mértük kedden 4380 volt, és 59-60 centi. Majd kedden méri a védőnő, kíváncsi vagyok mekkora lesz. :)

Nálunk még mennek az 56-os ruhákból a nagyobbak, a kisebbeket már kinőtte, egy nagy kupac már arra vár, hogy Anyuéknál menjen a padlásra. (a majdani unokatesóké lesz :D )

Csillálknak nagyon szorítok, remélem hamar otthon is lesznek már!

Nálunk visszatért tegnap az egy kelés/éjjel, remélem így is marad, eléggé elrettentő volt az elmúlt két nap a két kelés/éj, hiába, megszoktuk az átaludt éjszakákat 2 hét alatt, és rosszul érintett a kevés alvás megint. :)
2 napja már kajálni is úgy kajál, mint előtte, remélem visszatér a "régi" szokásaihoz. :)

Mi is óvszerezni fogunk, ha végre eljutunk odáig, egyelőre 5-én kontroll, és majd utána elvileg lehet...mi már 6 hónapja nem voltunk együtt, de úgy, hogy semmilyen formában, mert a méhszájnyílás miatt le voltunk tiltva, úgyhogy Én nem is értem hogy bírom még, tényleg olyan lesz, mintha első lenne. :D Szerintem 17 éves korom óta nem volt ennyi szünet... :oops:

Nanetto, széken tök jót röhögtem. :D A miénk mezei, nem lehet állítani (asszem), de legalább rezeg. :D

Geo, nem semmi Te is mit kínlódsz a szopival...szegény. Te már leírtad a szülésed, csak lemaradtam, vagy még nem írtad le?? :oops:
Oké, látom, pont most írtad be :D

Folti, még mindig fáj a lában, aha, sőt, ha úgy mozdulok, akkor nagyon nagyon fáj...ha nem múlik el, megyek a házorvoshoz...ááá, bakker mennem kell nőgyógyászhoz, aztán kéne urológiára kontrollra vesém miatt, bőrgyógyászatra az ekcémámmal, és akkor házidoki, ortopédia, á, ja és fogászatra megyek 16-án, szóval nemtom a többit mikorra fogom beiktatni, de muszáj lenne, főleg a lábam sürget, meg az ekcémám...

Nekünk az L pelus eddig bevált, meg a dm-es is, a P pelusból 3-as méretünk van, még nagy, remélem jó lesz az is.

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Nyuszika, nagyon cuki az a rucis kép! :lol: :lol: Most már mi is elkezdhetünk ilyen kisrucikat hordani, mert beléjük nőttünk végre!!

Luna, Aron mennyit nőtt :shock: Már le is cserélted a kocsit amit Aronnak rendeltél? Nem volt jó mégse?

Na az elmúlt két napunk:
A lányzó úgy döntött, hogy kb egy 2 1/2 éves gyerke napirendjét követi :(
Szerda:
7.15 kelés és kaja, na innentől kezdve nem aludt egészen 11-ig
11-14 alvás
14-20.30 ébrenlét. Illetve kb 20 percet aludt a másfél órás sétánk alatt. Hazaértünk és kb 10 perc múlva rákezdett, 19-20 között ordított mint a sakál és az istennek nem bírtam megnyugtatni. Utána fürdés és a szokásos vacsiadagjának a felénél úgy beájult hogy az csak na.
20.30- 04.00!!! alvás egy nyekkenés nélkül!
Csütörtök:
Szintén ugyan az mint szerdán, azzal a kivétellel, hogy 14.30.15 között aludt egyet, majd 16.30-18.30 között és az ordítozás "csak" fél órás volt és szintén a vacsinak a felénél beájult és így 21.30-04.30 között durmolt.
Ja én tuti nem fájt semmije! Egyszerűen a fáradságtól és az álmosságtól volt már kiakadva és azért ordított. Mert ha letettem akkor kijújtott lábakkal és a kezeti feltartva ordított. Fürcsikor se hagyta abba amikor a hasára meleg vizet engedtem=hasfájás kizárva (meg amúgy is állandóan büfizik-mint egy oroszlán akkorákat és pukizik felnőttet megszégyenítően és kakigond sincs)

Na persze ma asszem behozza a két napi nem alvást. Ma eddig evett, utána kb 20 perc nézelődés és beájulás a téma.

Picur én végül nem próbáltam ki másik fajta pelust, mert közeli üzletben a liberoból nem árulják a mi méretünket. De úgy tűnik a pampersből a nagyobb méretre volt szükségünk már azért volt annyira nedves tapintású a bodyja is, mert a legkisebb már kicsi volt. Úgyhogy most a newborn széria mini méreteét a 3-6kg-ast veszem neki. És vettem neki éjszakára szinté P-t 3-6kg-ast, de a baby-dry típusút, amin egy holdacska van, kifejezetten éjszakai pelus állítólag 12 órát bír.
És tényleg kurv@ jó! Tegnap és tegnap előtt amikor 8 órát aludt éjjel, akkor se volt kívülről a bodyja nedves tapintású és a bőre se volt nedves. A pelus viszont több tonnát nyomott a sok pisitől :lol: :lol: .
Bár ez nálatok nem lenne kifizetődő mert te Kírát szoptatod és így gyakrabban kel éjjel mint nekem Zoe (min 6 órát alszik éjjel :lol: ).
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.07.30 10:09-kor.
Vendég

Basszus, két és fél óra alatt sikerült megírnom 2 hozzászólást.
Közbe volt evés, büfi, peluscsere, cumiújratöltés, hívott anyukám, a férjem, reggeliztem és kiteregettem.

Ja és és tegnap este rá akartam adni, illetve rá is adtam a kedvenc 0-1 hós bodyt és épphogy be bírtam patentolni :cry: :cry: . Megnőttünk! Elő is szedtem az 1-3 hósakat. Azok olyan aranyos mintájúak, sajna a kisebb méretből nem volt így most tökre örülök, hogy már jók lesznek :lol:

Összebújás:
Mi nem vártuk meg a 6 hetet. 4 hétig volt a szülés után vérzés-barnázás. Aztán mi bele is vágtunk, de én ugye császárral szültem, tehát gátsebem az nincs. Meg nekem a 6 hetes kontroll az 8 hetes volt, mert a dokim szabin volt. Persze akkor mondta, hogy most már lehet, én meg nem kötöttem az orrára, hogy nem vártunk az engedélyére.
Mi óvszert használunk per pillanat, mert kell csinálnom egy speckó vérvizsgálatot és majd attól függ, hogy szedhetek-e fogamzásgátlót. Remélem igen, mert a terhesség előtt 7 évig szedtem és nagyon szerettem. Az óvszer az olyan macerás és idegen nekem.
Vendég

Nikvik, köszi az instrukciókat!!! Olyan jó hogy ilyen részletesen leírtad, mert én tök béna vagyok ezekhez. Remélem lassan belejövök! Vagy inkább gyorsan...

Luna, hát te is... Nahát! Tényleg terjed a vírus... :lol: :lol: :lol:

Detti, neked is jó húsban van a kiscsajod. Mostmár én is kezdek megnyugodni, mert mi is beindultunk növekedésben. Hát tápszerrel egyan, de nekünk ezt osztotta a sors. Még azért megpróbálok ezt-azt, hátha fog tudni szopizni, de már kezdem elfogadni...
Reméljük Liza gyorsan elfelejti a rossz szokásokat...
Nem irígyellek a sok doki miatt. Én nem is tudom hogy lehet ennyi helyre elmenni. Én csak a kontroll miatt hagytam el eddig a házat :oops:
Az én bőrallergiám teljesen elmúlt mióta szültem. Na jó, inkább tünetmentes vagyok. Neked nem lett változás az ekcémában?
cicmarek_

Ja még annyi az elmúlt két naphoz:
A lányzó az ébrenlét minden pillantában a látókörében akart tudni. Ha nem látott akkor elkezdett először nyöszögni aztán kb. 10 mp-n belül sírni. Így vagy a pihiszékében hurcoltam őt mindenhova ahova mentem én is vagy rajtam lótott. A nap végére már úgyéreztem, mintha egy matrica lenne amit rámragasztottak :) Szóval nem unatkoztam.

Eszembe is jutottál Luna, hogy hogy a fenébe bírod te Aron-matricával egész nap magadon :roll:
Vendég

Viki, nem lehet, hogy a nagyob pelus miatt lett szuk hirtelen a kicsi badi? En sem vettem most ujabb csomag 2-5os pelust (mi auchanosban nyomjuk meg de lassan eloszedem a msohatokat is egyenesbe jottunk tenyleg a szoptatassal) es csak 3-6os volt idehaza, es ezzel joval szukebbek a 0-1esek...de Aronbeka egyelore kis rovid latin pasi (a szamitasok szerint cseppet sem lesz alacsonyka, hat meglassuk :D) ugyhogy meg eddig biztosra semmit nem nott ki, a 0-3as cuccok meg booven lifegosek :D:D de a badik a nagyobb pelussal passzentosak lettek.

A szexmentesseg nem fugg attol, hogy csaszar e a szules vagy sem. Vegulis nem a huvelyben volt a nagyobb 'esemeny' hanem amehben, annakkell regeneralodni, vissza a meretere, a placenta helyenek ugye begyogyulnia.. szoval mindenkire egyforman vonatokzik a dolog fertozesveszely miatt. De azert a 4 hettel szerinte nem lotte melle, nekem pl 4 hetes volt a kontroll es nem 6 es onna volt (elvileg, na de kit erdekel, orulok ha elek :D:D) szabad palya, valoszinu neked is minden helyreallt,plane ha meg a verezgetes el is mult addigra. En meg hasznalok betetet, de mar csak nagyon keveset kell.

luna6

Szia Mindenkinek!

Nagyon aranyosak a fürdetős fotók. Gyönyörű babák.

Sajnálom ami Léniekkel zajlik. Igen bosszantó, hogy érdembeli dolog nem történik.

Szorulásos téma. Nekünk volt kaki csak szörnyen kemény golyók voltak. Leavolac-ot kapott egy ideig az segített, amíg tápszert nem váltottunk.

Cic!
Nálunk egy szűk hétig elég egy doboz tápszer.

Csajok!
Hogy bírják babók ezt az iszonyatos hőmérséklet változást? Noel egy icipicit úgy látom, hogy nyűgösebb.
Bár ettől függetlenül megint aludt egész éjjel. Negyed tíztől reggel fél hatig.

Geo, Hari!

Hogy álltok szájpenész ügyben? Elmúlt már?

Kép
timcsi81*

Viki, hat ugy birom, hogy tegnap maaaajd leszakadt a karom, zsibbadt is :) Aztan szoptataskor mikor nem tartottam (en parnara fektetem, szoval nem kell tartanom) eszrevettem, hogy rang az ideg benne :D:D:D hat igy... majd hozzaerosodom :D egyebkent amiota atalltam a nappali hasaltatasra azota legalabb nem alszik olben :D:D tegnap Mancikam megtalalta egyik ovodaskori CDjet, Tanuljunk jatszva...tele van magyar mondokakkal meg ovis enekekkel amiket en szinte mind tudok ugye de magamtol eszembe nem jutnanak... nos tegnap Aron elvarazsolodott ettol, majdnem be is aludt a nagy uvoltes utan, mikor enekeltuk az arkot ugrott a tucsok, meg katalinka szajj el (ez milyen horror enek!!! :D) meg a jona kocsi, mist erkeztunk es tarsaikat :D:D Na akkor szakadt igazan lefele a karom... tul hosszu a CD :D

luna6

Ha mar itt erintettuk a ruha temat megjegyzem, hogy a hajam szalanket all az egnek mar a boriteknyaku badiktol!! :D:D a hiba tuti bennem van es/vagy a gyerekeimben, mert hat foleg ebbol all a piac es mindenki ezt hasznalja, de en nem biiiirom... feszkelodik a gyerek es a fel mellkasa meg a valla kijon...
kellenek nekem a jo kis magyar PO (mostmar asszem Scamp) badik, mielott bedilizek ettol :)

szoval a listamra fel kell irni, hogy magyar badikat akarok!!!!! :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára luna6 2010.07.30 09:47-kor.

luna6

Nanetto még azt akartam, hogy nekem napközben a lány amíg ébren van akkor vagy a pihiszékben van, vagy a kanapén mellettem és játszunk-beszélgetünk stb. Ha meg elalszik akkor áttranszportálom őt a kiságyába és a bébiőr figyeli őt. Na jó én is megyek és időközönként ránézek.

Cicmarek, köszi de egyáltalán nem vagyok üvegből hogy etessünk hozzáértő! Ezek az én tapasztalataim, neked lehet mások lesznek, de lehet tudsz belőlük hasznosítani is :wink:
Minden elismerésem, hogy nem mész sehova. Én már begolyóztam volna. Bár én eleve egy hónapot ágyban töltöttem fekve, aztán kórház-szülés és korababa lévén szobafogság majd 4 hétig. Az óta viszont mindenhova megyünk. Bolt, gyógyszertár, taverna.... Egyedül a buszozás maradt még eddig ki, de azt is bepótoljuk!!!
Tápszeres zacsira nem tudok tippet. Itt a tápszerek 90%-a olyan műanyagfedeles fémdobozban van mint a Nescafé. Nekünk is olyan van. De ha tápszeres lesz a lányod akkor nem lesz ideje összeállni.

Detti, az egyik ismerősömnek. Az ötödik lombikkal se jött össze a baba. Már teljesen feladták. Aztán természetes úton 4-es!! ikrekkel lett terhes. 2-őt tartottak meg belőle. Aztán az ikerek után szintén természetes úton lett még egy babájuk. Ne bízz abban, hogy csak lombikkal sikerült, akkor másképp már nem is lehet!!!!

Ja és visszatettem a zenélő-forgót tegnap az ágyára. Az elején fent volt, de éjjel állandóan lefejeltem, meg nem is érdekelte és levettem, hogy majd visszateszem, ha már tartja a fejét egyenesen a középvonalban. Na hát imádja. Azt, hogy mióta tartja a középvonalban a fejét nem tudom, mert igazából nem figyeltem :roll:
Amúgy is olyan jó látni, hogy fejlődik. Forgatja a fejét simán az egyik oldalról a másikra, a hátáról az oldalára fordul és vissza. Tarja középvonalban a fejét. Ha függőlegesben van, mint büfikor, kinyomja magát a kezével és megtartja a fejét és nézelődik. Hason a fejét megfordítja (a középvonalban való emeléssel még csak próbálkozik és nagyokat nyökög hozzá :lol: ). A játékokat követi a szemével és próbálja megütögetni őket. Mosolyog.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.07.30 09:49-kor.
Vendég

Na úgy látom ma én írok itten magánblogot :roll: :oops:
Vendég

Nikvik, nem semmi az elmúlt két napotok. Hát igen, amúgy minden szokás kérdése. Te megszoktad hogy ágyban van, mi Lunával meg Geoval megszoktuk hogy kézben van. Azért remélem ő is visszatér gyorsan a régi kerékvágásba. :lol:
A matricán jót röhögtem! Igen találó kifejezés! Én a kiscsajomat olyankor csak kismajmozom, mert úgy lóg rajtam...

Timcsi, köszi a választ.

Nanettó, vagy valaki. Nem tudjátok, ilyenkor lehet már tampont használni? A 6 heten ugye már túl vagyok... Sajnos menzi ez. :? :(
cicmarek_

Luna nem hiszem, hogy a pelus miatt nem jó a legkisebb body. Mert a két pelus között 2 cm a különbség. Összehajtva egymásra tettem őket. A dolog a lány "magasságában" keresendő :lol: . Mert van még pár darab a 2-5kg pelusból is és reggel azt adtam rá, hagy fogyjon el és a helyezt ugyanaz.
El is hiszem, hogy remeg a kezed a sok dajkálástó. Nekem ez a két nap bőven elég volt. Mert ez alatt az idő alatt extrasokat volt az ölemben. Nem mintha amúgy nem dajkálnám.

Cic, nekem Zoé csak akkor van az ágyában amikor alszik! Amúgy velem van, csak igyekszem nem rákapatni az egész nap kézbent, mert én reggel 6 és esete 10 között egyedül vagyok vele a hét minden napján április elejétől november elejéig amíg ember dolgozik a hotelban. És hát vanak dolgok amiknek az elvégzéséhez mindenképpen két kézre van szükség.

Nekünk a tápszer 400 gr-os kiszerelésben van és szűken 4 napig elég. Az elején 5-6 napot bírt. De egyre kevesebb ideig lesz elég ahogy nő az evésigénye. Tegnap pl ebédre 170-et úgy bevágott mint a sicc! Én meg csak lestem, hogy akkor most mi van?? Én már eleve 120 ml vízből csinálok neki minden alkalomra. Aztán ha még kér, vagy kaki van evés közben vagy után akkor még után kell tölteni akkor még csinálok egy negyed vagy fél adagot neki.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.07.30 10:32-kor.
Vendég

Nikvik, tegnap én szórakoztattam a népet, ma te! :lol:
Mikor ki ér rá!!! Bár most az én leányzóm is bealudt, hiába tele a pocak... Tegnap estétől ma reggelig olyan mennyiséget kakált, hogy gondolom most azt kellett visszatölteni bele!

Begolyózni?! Én akkor golyóznék be, ha valahova el kéne mennem. MOndjuk holnap muszáj lesz, mert megyünk esküvőre. Annyira kimerít ez a 1,5 óránkénti etetés, hogy másra sem tudok gondolni már, mint hogy mi lesz akkor, ha pont akkor lesz éhes... Készvagyok ettől, úgyhogy nyugisabb vagyok ha itthon vagyok. Mondjuk így, hogy mostmár tápszert is kap már nem kell 1,5 óránként etetni csak 2,5, talán lassan el is merek indulni ide-oda. Igazából anyuékhoz nagyon mennék már huzamosabb időre. Na, 1 hét múlva úgyis szabin lesz az ember, addig csak alkotunk valamit a kis terroristámmal, úgyhogy talán még az is lehet hogy beindulunk...

Nagyon ügyi Zoé. Pláne a hátárol oldalára fordulást irígylem. Nekünk csak hason alszik a kiscsaj, úgyhogy mi a fej emelésben vagyunk nagyon jók. A múltkor már hasról a hátára fordította magát. Ez egy egyszeri véletlen dolog volt, mert addig kapálószott a kinyomás közben, míg át nem borult. :lol:
Mostmár nekünk is szépen tartja középen a fejét, úgyhogy tudjuk is használni a zenélő-forgót. És szereti. Csak annyira hangos, hogy huzamosabb ideig nem tudom használni, mert túlpörög. Igazából hang nélkül lenne a legjobb, de úgy meg nem forog. Én szoktam neki pörgetni, de egy idő után bezsibbad a kezem...
Én amúgy azt csináltam, hogy az ágyának a másik felére szereltem, és ha ébrenlét van, akkor berakom alá.
cicmarek_

Nikvik, és hányszor kap Zoé egy nap enni? Nagyon durvának hangzik hogy 2 napra elég csak ez a mennyiség... Jó, tudom, éheztetni te sem fogod, és annyit eszik amennyit, csak belegondoltam hogy te jó ég, ez bizony nem két forint.
Viszont nálatok legalább normális dobozban van a táp!
cicmarek_

Nikvik, jó sokat vagy egyedül. Jó szar lehet. Nekem ember 6-18 között nincs itthon, mondjuk hétvégén nem dolgozik, de olyankor a ház körüli dolgokat csinálja, úgyhogy ez kb olyan mintha akkor sem lenne. Szóval én most kezdtem el élvezni, hogy alszik időnként a gyerek, mert eddig a nem alvásos, de nem sírós időszakra (kb 10 perc) beraktam az ágyába, és akkor addig csináltam meg ezt-azt. Szóval jó vagyok a 10 perc alatt tusolni-reggelizni-elmosogatni-elpakolni történetben! A többi időben vagy eszik, vagy a hasamon alszik, vagy szórakoztatjuk egymást. És egy mosolyával rögtön az ujja köré csavar, úgyhogy tulajdonképpen mindegy mit csinál! (De azért örülök hogy most alszik).
cicmarek_

Ja, még azt akartam írni, hogy azt szokták mondani, hogy a terhesség és a szülés teljesen felborítja az ember hormonháztartását, ezért van az hogy akik előtte csak lombikkal tudtak teherbe esni, az utána spontán simán..........
Ez nagyon gyakori!

Persze én nem kértem a dokitól fogamzásgátlót, mondván hogy úgyis még egy pár hónapig nem fog kelleni, utána meg jöhet ketteske. Hát ilyen az én formám! Na mindegy, annak úgysem lett volna értelme hogy pár hónapig szedjem...
cicmarek_

Vik, ha ez vigasztal, napközben Liza sem hajlandó aludni. :) Én mindig írom egy papírra, hogy mikor evett, mennyit, mikor aludt, és mennyit, és napközben összesen alszik kb. 2-3 órát ilyen fél órás részletekben, de (lekopogom) éjjel nagyon jól alszik, nem kell vele küzdeni, hamar beájul (túl hamar, ilyen 6-9 között általában, rosszabb esetben még kajálni sem bírom felkelteni), de nappal nincs alvás. :)
De nekem nappal többnyire elvan az ágyában a forgójával, meg a játékaival, Én a nappaliban bébiőrrel hallgatom, és gyakran bemegyek hozzá beszélgetni, és aztán megint elvan egyedül. Ha nagyon nyügi, kihozom a pihiszékébe, és itt elvan benne. (De most gondolkozom egy járókán...a játszószőnyeget meg még nem is próbáltam, de lassan itt lenne az ideje)

Cic, sok dokit még Én sem tudom hogy vezényelem le. :D Meglesz jövő héten a nődoki, 16-án a fogdoki, majd urológiára kérek időpontot, és szerintem azt úgyis csak szeptemberre kapok. A házidoki itt van a szomszédban, majd oda valamikor átugrok, kérek időpontot. A bőrgőgy, meg az ortopédia meg hát majd...gondolom szeptember, ha még akkor is fájni fognak a lábujjaim...lehet addigra el is múlik. Az ekcémámra meg még van krémem, azzal kenem, és ha kijön, majd akkor elmegyek...ezzel még hónapokat is várhatok most, asszem. :)

Nekem sajna inkább rosszabb lett az ekcémám, nem hogy javult volna...

Tápszer: Nálunk 5 napra elég egy 600 grammos doboz kb. (vagy 5,5 nap) és Én úgy használom, hogy zacskó felvág, légmentesen záródó edénybe betesz, mellé a kanál, és így. De Én előre kiadagolok 3 adagot tápszeradagolóba és abból öntöm az üvegbe evés előtt. (most rendeltem még egy ilyen adagolót, mert baromi jó)

Tegnap itt hatalmas vihar volt, dörgés, villámlás, hát Liza simán átaludta, meg sem rezzent. :)
Viszont keresztbe fordult az ágyban kétszer is, vissza kellett fordítanom, gondoltam is Lénára, meg Zoéra. :D

Fejlődést tényleg nagyon jó érzés látni, Nekem a legjobban a hangjai tetszenek, mindig valami új hangot ad ki, egész aranyosan "beszélget", meg a száját formálgatja, és nagyon sokat mosolyog már, de nem tudom direkt-e, vagy csak úgy, de mindenesetre sokszor rám mosolyog. :)
A fejét Liza is emelgeti, meg tartja, de hason továbbra is rövid ideig marad meg...nem tudom hogy fog így megerősödni...

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Cic, bocs mellényomtam :oops: . Épp szűken 4 napig elég egy 400 gr-os doboz.
6× eszik egy nap. Nagy átlagban 4 óránként. De becsúszhat 1-2 3 óránkénti és pl tegnap a 170 után 5 órát bírta, de ebben benne van az is, hogy a 170 -et 13.30-kor ette és 14.30-15 majd 16.30-18.30 között aludt (gondolom már hulla volt), akkor fél hétkor evett megint.
Ha nem alszik el egyáltalán evés után akkor 110-130-al 3 max 3,5 órát bírja.
Viszont! Este 20.30 körül kezdünk vizetforralni, az addig hűl amíg pancsolunk-öltözünk és ha törik ha szakad akkor 21-kor vacsit akar és utána alvást! És ez akkor is így van ha előtte az utolsó evés pl este 7-kor volt.
Vendég

Nyuszika, Nikvik, köszönöm.
Nekem most úgy eszik a kiscsajszi, hogy olyan 70-80 volt tegnap egy adag kaja (cici és tápszer) amit egyszerre megevett, és ezzel elvolt olyan 2 órát. Akkor ez kb jó. Gondolom ha már megszokta a kis pocija, hogy végre nagyobb mennyiségben van benne kaja, akkor előbb utóbb ritkábban kell majd etetni, és lehúz egyszerre többet. Én meg remélem, hogy addigra a tejjel is állok majd úgy, hogy tudok fejni rendesen, és akkor elhagynám a tápszert. (Illetve várom még Vok válaszát a masszázsról, bár sajna anyagi okok miatt nem tartom valószínűnek).
cicmarek_

Nyuszika, tényleg, igazad van, még a hangokat én is úgy bírom!

Lehet hogy hülyeséget mondok, de nekünk úgy kezdte a fejkinyomást, hogy a vállamon volt, és eltartotta magát. Esetleg ha sokat vennéd vállra, akkor azzal nem lehetne erősíteni? Meg nekünk csinálja azt is, hogyha hónalja alatt megfogom, és én a hátamon fekszem és magam fölé emelem, akkor megfeszíti magát tök egyenesen (fej is, has is). Ha még az egyik kezét is előre tartaná, akkor ő lenne superwoman!!! Na szóval, talán ez is lehet jó. Bár ezt nem merjük sokszor mi sem csinálni....
cicmarek_

en meg itt irigykedem a jool elvan gyerekekre. es a muki itt bombol nalam megint, es akarhova teszem sehol sem jo tartosbban( ami tobb mint 2 perc) mondjuk pihiszeke nincs, de ettol meg lehet mashol is nezelodni, de nem... ha a karomon fekszik az is vegzetes ilyenkor, fuggolegest szeretne na de nem hurcolaszhatom egesz nap a mellkasomon, hogy o jol lasson :)

luna6

Nálunk vagy kicserélték Panaszmukit, (tudja vki melyik rajzfilmeben volt?), vagy megjavult a gyerek :D
Két napja hajlandó aludni napközben is, evés után elvan egy darabig, aztán jön a ringatás, inkább vállonbaba és nem ölbe, ha úgy tartom egyből keresi a cicit, és az ráadásul nem is személyfüggő, bárkinél megteszi :) Éjjel kelünk továbbra is 2x, de ez engem nem zavar, mert egy szobában vagyunk, másrészt fekve van az etetés, és éjjel extra gyorsan végez, és alszik is tovább. Mondjuk ha éjfél körül még kap enni, akkor csak egyszer kel, a köv. már reggel 7 körül van, pl. ma is, és utána aludt 10-ig, velem együtt. :)

Tegnap fogtam magunkat és elmentünk csavarogni, tiszta jó baba volt, bealudt a Müllerbe, így még egy Tesco is belefért, pucoltam haza, hogy mindjárt éhes lesz, de nem, tovább aludt 45 perccel. Így néha már becsúszik egy-egy 3,5 órás etetés is.
Viszont rá kellett jönnöm, hogy sok mindenre nem vgyok még felkészülve. Be akartam menni a C&A-ba, de mivel kocsival mentem, csak a hordozó volt nálam, ami már nem olyan könnyű, és az üzletbe meg nincs kocsi amire rátegyem. Így az kimaradt, legközelebb babakocsit is vinnem kell, viszont azzal nem könnyű egy bevásárlást véghez vinni. Kész logisztikai szakembernek kell így az ember lányának lennie.

Este vendégek jöttek, és ők hozták a kaját :) Nem volt más dolgom, mint leülni és vacsizni, persze felváltva, mert Dorka épp akkor kezdett el nyűgi lenni. Gondoltam csinálok egy tiramisut, ami el is készült, viszont kissé folyós lett, így inkább inni lehet, mint enni. Szerintem sok lett benne a rum aroma, és attól lett folyós a mascarpone. Esetleg vkinek más tipp?

Csilláék melyik kórházban vannak? Mondjuk kissé vicces az hogy 3 nap után haza engedik őket 7végére,pontos diagnózis nélkül...

A fürdős képek nagyon cukik, kár hogy nem hallottam előbb erről a vödörről, nagyon jónak néz ki.

Forgót pont a héten vettem, használtan egy távirányítós remekművet, a feléért mint eredetileg, és nagyon szuper. Tegnap este tágra nyilt szemekkel nézte az ágyában, még vezényelni is elfelejtett közben:) Apja könnyes szemekkel nézte, ő igazán csak ilyenkor látja hogy mennyit fejlődik napról-napra. Volt egy másik is, de nagyon hangos volt, és kattogott is, így arról az állatkák mentek a hintára, forgó meg a szekrénybe.

Majd később még jövünk, most leadom a nagyszülőknél, mennem kell ügyet intézni, oda nem akarom vinni.

KépKép
tatim

Luna,
hogy kell kakiltatni a gyereket? :roll:
csak mert tegnap nem alkotott Dávid, és sztem az (is) a baja

Jenny,
én is úgy érzem néha hogy teljesen elúsztam, de aztán jön egy jobb nap, remélem nektek segít a "csodaszer"

Folti,
nagyon ügyes a picúrod :lol:
Dávid legjobb barátja az a szupermenjel, amit a pelenkázóra festettem üvegfestékből. pelusozás közben mindig őt nézi, és pár napja már beszélget is vele, akkor én a háttérbe vonulok, és onnan nézem őket :P
szereti ő a delfint, meg a repülőt is, mert most már ezeket is felfedezte, de ha egy kicsit nyűgizik pelusozás közben, csak odakopogok a szupermen jelre, ő odanéz, és már hú-zgat is :D
ja, a múltkor (lehet h már említettem :roll: )amior az apja kamerázta őt, követte a szemével a kamerát :D
amúgy az urtica másféle higításban tejapasztó..

Luna,
a ti vödrötökben tényleg jobban hozzá lehet férni a gyerekhez :roll:
Aron meg milyen édi :D
nem tudom ti hogy vagytok vele, de Dávid imád fürdeni :lol:

jajj, remélem hamar rájönnek már arra, mi baja lehet Léninek...

Nikvik,
pedig tud hisztizni, bizony :P
olyankor kis csimpánzfejet növeszt magának :lol:
ááá, a kedélyállapotom ugrál. holnap megyek a szopi tanácsadó ismerősömhöz, átbeszéljük a dolgokat, és szerintem egy hétig megpróbálom csak szoptatni, meglátom fejlődik e eleget, aztá ki udja. vagyis hízik e eleget.
ma például 30percet evett az egyikből, aztán hiszti, majd átraktam a másikra, abból 20at, aztán hiszti...
már nem tom mi van..
lehet mégis tápszer lesz.. akkor legalább tudom, hogy evett... és nem éhes.
amúgy mostanában nekünk is ilyenek a napjaink, csak anniyban különböznek, hogy Dávid tegnap is csak azért aludt, mert az autó mindig elringatja...
egész nap fenn van. ma is. ma még semmit sem aludt... :twisted:
amúgy lehet hhülység de azt veszem észre, hogy azóta ilyen nyűgisek a napjaink, hogy leálltunk a tápszerről. :roll:

súly:
Dávid most 4500körül van, 3500-zal jöttünk haza a kórházból...
csak azt nem értem, hogy 2hetesen már 4400volt, és mióta tart a szopi mizéria, csak 100at hízott.. 2 hét alatt... na mindjárt adok neki tápszert. :x

Timcsi,
szájpenész megvan még :x
Vendég

ezt még muszáj leírnom, mgsiratott a lányom :D

evés után itt fekszik a hátam mögött, és fölé hajoltam, míg bekapcsoltam az egyik kedvenc számom, elkezdtem énekelni neki, és rámnézett rögtön, mosoly,és gögicsélés. Erre persze potyogott a könnyem.

KépKép
tatim

SZIASZTOK!!!!
VÉGIGOLVASTAM MINDENT!
Balázs a kezemben van, asszondja puszil mindenkit, de főleg Zoét!!!!
Igazi hősszerelmes , mosolyog a drágám teli hassal bele a világba.

GEOOO:Remélem a TO elfogadta a kérelmedet, imádkoztam érte.A szülésélményed nagyon szép, (kicsit irigy vagyok, de csak jó értelemben, mert én is ilyet szerettem volna.)Meg is könnyeztem.
Tudod, nagyon becsülendő, ahogy harcolsz a tejciért.
Fürdetős kép frenetikus-mikor veszünk ezekre a pici talpakra cipőt???
Enyim kiskirályfi is állandóan cicizne, néha csak cumizik-elneveztem-CICIVADÁSZNAK!!!A pasik már csak ilyenek, de legalább még nem válogat...
:lol: :lol:

NANETTO:Hajrá lottó ötös!!!
Nálunk is van ilyen "okos" nénike, aki már a gyereket banánnal, meg almával tömné, mivel mindjárt 3 hónapos :twisted: :twisted:

JENNY: Neked is itt a helyed, mindenki babája gyönyörű, mégha nincs is névszerint kiemelve.
Székrekedésre 1/4 glicerines kúp???

VOK:Köszike a híreket Csilláékról.
Annyira nehéz helyzetben vannak...
Az oltást ügyesen túléltétek, enyim baba üvöltött, könnyel sírta el bánatát...utána hőemelkedett...igazi pasi...
Remélem megtalálod álmai babajárgányát!!!

NYUSZI:Lábikódra fásli bokáig és próbáld meg az Inno-Reuma kenőcsöt, meg a jegelést, hátha használ, no, meg pihentesd, ha tudod!!!(Ez vóót a vicc rész, már a pihentetés)
:roll:

FOLTI:KIRA NAGYON ÜGYES!!!Hihetelen, most születtek és már milyen ügyesek, okosak...mindjárt férjhez mennek...
Tejapasztásra a kórházban Bromocriptint 2 mg -ot szoktak adni, vérvétel után határozzák meg a napi 2*, vagy 1* adagot.

CICMAREK:Nem lehet , hogy az oxytocin felszabadulás miatt alszik el a kislányod szopi közben?
A csajok amúgy is hamarabb elfáradnak a szopiban, mert nem olyan erős az állkapcsuk, mint a kisfiúknak.

LUNA:Nagyon jó a fürdetővödrös képetek!!!!Látszik, hogy élvezi Áron a pancsit...hogy nőnek, meg hurkásodnak a babáink.

KELLENE CSINÁLNI EGY MONTÁZST, HOGY SZÜLETÉSKORI ÉS MOSTANI KÉPEK MINDENKI KIS DRÁGÁJÁRÓL, MIT SZÓLOK???

CSILLA, VÁRLAK A FRISS ÉS JÓ HÍREKKEL!!!!
REMÉLEM LÉNIKE MÁR KAKÁLT, DE JÓ NAGYOT, IMÁDKOZOM ÉRTE!!!!
ANNYI MINDENEN ÁTMENTETEK MÁR, IGAZÁN EGYÜTTÉRZEK VELETEK!!!!!

Kép
rozsa1979

Geooo, gondolom nincs otthon extra felszereles kakiltatashoz, szoval akkor a legegyszerubb verzio:
lazmero, lehetoleg digitalis (berugye mikor mi voltunk babak meg mikor az en nagyom akkor beza higanyos volt) picit nem art megkremezni es azt a popsiaba dugni ovatosan. Kozben osszefogod bal kezeddel a bokajat es felhajtod igy a labait. Nem muszaj azonnal bedugni (en max 2-2,5 centire szoktam nagyjabol asszem) lehet a bejaratot is ingerelni nekik (sot azt lehet ujjal is kivulrol) de lehet belul is ovatosan tenyleg mozgatva kicsit a lazmerot korkorosen. Szelek is johetnek de nekunk meg szokott indulni az aaaaaaradat, szoval praktikus ha van a gyerek alatt valami amire mehet :) Tobbszori loket szokott jonni tobbszori segitsegre.
Akkor szoktam csak ha nagyon feszeng es sir es lathatoan nyomna de smemi eredmenye. (pedig tenyleg igaz, hogy anyatejes babonak meg a 6 naponkenti egy szeklet is okes, de akkor azok a babak ezt hang nelkul csinaljak, az enyim meg ugye vergodik meg bog... ugyhogy nekem a doki mondta, minden nap legyen szeklete ha mar ilyen kisproblemas darab :))

luna6

Luna, csodállak, hogy bírod cipelgetni Áront. Szende ultranyűgös volt tegnap du-tól estig és én is hoztam-vittem, letettem nagyágyba, kivettem, pakolásztam, de ő is csakis a függőlegest akarta, na, ott sem hosszan, szóval seholse volt neki jó. Hogy én mennyire elfáradtam! Bár lehet nem is fizikailag, hanem a dünnyögéstől, ami így egy kissé tompítottan van kifejezve, mert azért volt közve sikító visítás is :( Igaz, Neked ott a kendő, az meg nekem nincs. Van viszont ugye pihiszék...
Nanetto példájából kiindulva, gyorsan megnéztem, hoyg a mienk is állítható-e, de szerintem nem. Mivel kölcsöncucc, papír nem volt. Nekem a doktornő azt mondta, nem árt a gerincének sem a pihiszék sem az autós hordozó, merthogy nem egy pontos van a terhelés, hanem végig... de amúgy nekem mindenképpen úgy tűnik, az autósban jobban el van fektetve, főleg, hogy abban van betéve egy ék alakú deréktámasz. Tényleg, azt vajon mikor kell kivenni? Ha már így nem fér be a gyerek?

Nyuszi, tökfura, hogy a te kislányod kisebb, mint Szende, mert a képen nagyobbnak tűnik. Nekem amúgy is ez a szívfájdalmam, hogy nem lehet úgy fényképezni, hogy látszódjon, milyen kis picuri (egyre kevésbé, igaz) ezért mi kezdetben mellé tettünk egy könyvet, ezt azt, az arányok végett, mert annyira icipici törékenynek láttam, és úgy akartam, hogy a rokonok is vegyék észre. Persze a 3600-as születési súlyával azért valszeg nekünk volt csak iylen iciripiciri :roll: , mert sose fogtunk vadonatúj babát eddig.
Amúgy én úgy meg vagyok lepődve azon, ahogy rendezgetem a rucikat (most teszveszeltem egy-két újabb kört ) és a 3-6 hósig méretek, pl. pulcsi, póló, már valahogy oylan ygreek méretűek, nem picibabásak, és nekem olyan furcsa, hoyg a kis mini ruhák időszaka lassan a múlté.

Hát igen, lombik utáni spontán terhesség... én is hallottam mindnefélét már. Köszi a soksok reagálást! Egyébként meg, mi nem vagyunk csak lombikkal teherbe esők, mert sajnos volt korábban több sanszom már, egyik sem lombikkal. Úgy hallottam, hogy a szervezet megjegyzi, hogy tud teherbe esni (ill. nálunk, ami sokkal érdekesebb, *kihordani*) és könnyebben ismétel. Ha egy üzlet beindul- szokták mondani. De most tényleg eléggé tanácstalan vagyok, a pharmatex nem csak drága, ahnem nem is tutibiztos (persze, mi a tuti?)
Vok, ha ráérsz, kérlek, írj erről a fogamzás gátló szuriról, mert én azt annyira el tudnám képzelni magamnak.

Én úgy vagyok, hogy most simán el tudnám képzelni, hogy Szende egyke legyen, de a férjem mondogatja, hogy csak kéne egy fiú nekünk. (egyetlen embriónk van még lefagyasztva is, szerintem őt mindneképpen megpróbáljuk majd) de sajnos nem sok időnk van gondolkozni a tesón. Bár úgy lennék, mint Geo, hogy mondhatnám az 5-6 évet. Szeretném visszakapni a hajdani súlyomat, egy kicsit újra csajszinak lenni, sportolni, stb, mert a nagy gyerekcsinálásban évekig még emelni sem nagyon mertem, vagy egy jót akármicsinálni, na, nagyon hiányzik a régi énem, DE 35 vagyok, és a férjem pedig +10. Asszem az 5-6 év nálunk már nagyon sok lenne. No, erről remélem, úgysem 7 hetes bébi mellett kell dönteni, csak elméláztam.

Geoo: a szülésedet -szokás szerint- megprünnyögtem, és nagyon jó volt olvasni, szép lehetett. Kissé fáj ilyenkor, hogy miért nem sikerült nekem. És miért fájt oylan rettenetesen. És miért hánytam, kínlódtam annyira. És miért nem tudtam kinyomni, mikor olyan jó gyorsan eljutottunk odáig. Megint csak elmélkedek.

Sajnos - vagy szerencsére?- székrekedéses témákhoz nem tudok szólni.

Folti: na, Téged is irigyellek a szuper-mennyiség tejért! Vhol úgy olvastam, ha szoptatás után 10 perccel fejsz, az szaporít. Ha később, esetleg az nem annyira? De nem tudom. Biztosan én is azt tenném, hogy nem fejnék olyan sokat, azaz fokozatosan kevesebbet. Amúgy már nekem sem görcs a tej-kérdés, éppen annyi jön össze, amennyi kell/nap. Igaz, ehhez fejnem is kell, és azt is adagolni, de hátha egyszer ezt is elhagyhatjuk. Mert ugyan kissé idegen tőlem a bárhol szoptatás, de álmom, hogy elinduljunk Szendével, és ahol rájön az éhség, csak előkapnám a cicit és kész. Meg tudnám oldani. "Gond" még a másik mellem csepegése.
Délelőtti órákban abból lecsöpög 30 ml is/szoptatás, sőt, volt már 40 is - ezt nem lehet csak úgy melltartóbetétbe nyomni. Ha nem is tartanám úgy, h minden cseppjére szükségünk van és ezért is kell pohárka, akkor sem tudnám hogyan megoldnai ezt pl. egy parkban. Hmm?

detti_10

Detti, bar a kendo itt van en nem szoktam belekotni tul sokat itthonra a dedet (elofordul azert persze) mert irtora melegek voltak mostanaban es teljesen osszefolytunk mar tegnap is :) na meg odaig oke, hogy szeretik es nekem is irto praktikus de en azert nem kivanok atmenni a masik vegletbe (van aki szereti es szivesen csinalja) hogy egesz nap batyuban hordozzam magamon a gyereket :) Persz, kozelseg, nyugalom, mamaszag...de azert nezelodni, matatni, vilaggal ismerkedni, hasalni eshanyattozni nem fog neki megartani... majd ha egyszer vegre rajon, hogy az neki is jo :D

A mi autosulesunkben legjobb tudomasom szerint semmifele ekalaku tamasz nincsen amit ki kene venni kesobb. Amde a mienkben szerintem jobban 'ul' a gyerek mint egy pihenoszekben... valamivel ulosebb a dolog, mert hat a popsinal 'megtorik' mig a pihiszek ha egyenesbe van allitva akkor annak egyenes is a fekhofelulete teljesen, persze nem biztos, hogyteljesen horizontalisan hanem megdontve, de egyenes.
Biztos autosulese valogatja akkor, hogy milyenek.

luna6

Most néztem a Brendon honlapját.
Csoda klassz leértékelések vannak :
Johnson's fürdetők, Aventes cumik és cumisüvegek, Chicco fertőtlenítő oldat.
No, ez tudom , nem a reklám helye, csak hátha valakit érdekel.
Én már a csörgőket, meg a rágókákat kerestem elő , szerintetek használhatom a Liliét, ha kifertőtlenítem, vagy vegyek újakat?

Veszek még Aventes cumit, igaz van már Mam és Nuk és Chicco , meg Tommee Tippee, de ez egyik sem kell Balázsnak.
Avent még nincs, hátha az bejönne neki :roll: , vagy megy ez is a gyűjteménybe???Szerintetek érdemes próbálkozni, vagy marad a cicim a cumi :wink: ???

Cumisüvegből is csak a Chicco a jó neki,most megpróbálom a Mam -ot is, mert a Tommee Tippee, Avent és Nuk nem vált be.
Válogatós a kis szőke hercegem.

DETTI:Szendikédnek olyan pisze orrocskája van, mint Balázsnak.
Én is sokat rágódtam szülés után, hogy nekem semmi nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, de utána rájöttem, egy a lényeg, hogy egészségesek vagyunk mindketten.
A szülés meg felejthető élmény lett....mostmár ezen kár rágódnunk....no, majd a következő :wink:

Kép
rozsa1979

Rozsa, szerintemnyugodtan hasznalhatod Lili ragokait tisztitas utan. En legalabbis egesz biztos hasznalnam oket, nem vennek ujakat... persze ha megtetszene, vagy hianyozn avalami az otthoni kibalatbol az mas :)
Haat egy cumin mar nem mulik smemi, szerintem probald meg. Es folyamatosan probalhatod, olyan hirtelen meg tudnak valtozni, lehet a vegen egyszercsak nagy cumis lesz.
Nekema lanyok azok voltak, a legkisebb egyelore nem mutat komoly erdeklodest, de nekem ugy remlik, hogy a Mancim is kicsit kesobb kapott ra a dolog izere (aztan vagy 6 eves koraig ugy is maradt :D)

luna6

Sziasztok!

Detti nekem papírom van arról, hogy meddő vagyok :roll:
A Kaáli intézettől kaptam, 3 sikertelen inszem és 3 sikeertelen lombik után. Aztán mégis itt van egy csinikém és egy hercegem :lol: reményeim szerint pedig 2 év múlva lesz még egy gyerkőc :wink: 8)
Lecsöpögő tej. Nekem is sok van. Vegyél patikába tejkagylót. Nem nagy összeg és rettentően praktikus. A melltartó ott tartja a cicinél és szépen összegyúlik benne a csöpögő tej. Nekem is van, hogy 30-40 mili van.

Geo szép és gyors szülés :)
enyém is az volt az indítás ellenére.
Legalább erősítjük azok táborát akik hamar lezavarják oxitocin ellenére is a szülést :D

Rózsa én is elővettem Gréti játékait. Alaposan elmosom és nem lesz semmi gond. Gondolj bele, régen 1-1 játékot évtizedeken keresztül használtak generációkon át.

Képek szuperek mind. Olyan édes gyerköcök vannak a topikban :D
Lassan összeszedem magam és én is töltök fel. Szerintem a szülés óta nem is tettem Geriről :roll:

Akkor és most montázs jó ötlet :)

Cic Dévény nélkül is szépen meg fog erősödni a kislányod és egyre ügyesebben fog szopizni.
Grétim is folyton bealudt és lefejt tejjel pótoltam neki mikor fél órával később fwlébredt és sírt a kajáért.
Gergő is most ezt csinálja :roll:
De Grétim 2 hónaposan már csak cicizett pótlás nélkül és reményeim szerint Geri is hamarosan átáll a csak cicire :D
Még jó, hogy sok tej csöpög le a tejkagylóba így nem kell állandóan fejnem, hanem azt kapja meg :roll:

Nikvik én a 10 napos Gerivel nagybevásárolni voltam.
Z dolgozott, itthon a készlet fogyóban volt. Semmi gond se volt.
Én már hamarabb felültem volna vele buszra :roll:

ennyi voltam, kisfiam felébredt :arrow:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Geo, sikerült megírni és leadni a kérelmet? Osztálytali milyen volt?

Móni, örülök, hogy jobban van a cicid! Én sem szeretném, ha megismétlődne a múltkori eset, de nagyon kell figyelnem, óránként tapogatom magam, hogy kell-e fejni. :lol: :( És általában kell is. Csak éjszaka van gáz, meg ha napközben elmegyünk vhova. Amikor meg eszik az egyikből, automatikusan a másikat is fejhetem, mert az is "készen" van.

Képzeljétek, azt hittem az oltás helyére, hogy szúnyogcsípés. :lol: Lemaradtam, hogy a bcg szuri még a kórházban megvolt. :lol: Én meg sajnáltam a törpét, hogy hogy megcsípte egy dög, pedig emiatt éjszakára mindig hosszúujjút kap, hogy ne támadja meg semmi. :lol: :lol:

Detti, milyen volt a "bujci"? Nekem a 6hetes kontroll az 3hetesen volt, 5 hetesen engedélyezte a doki a bujcit :lol: , kérdezte, hogy kibírom-e addig. :lol: Hát nem igazán bírtam ki, de bakker abban reménykedtem, hogy majd szülés után tágul a perspektíva :lol: , de sztem sokkal szűkebb lettem. :roll:
A pelusozást én is úgy csinálnám, ahogy írtad, csak a régi pelus sem bírja a plusz megpróbáltatásokat. Szóval marad az, hogy a régi pelus marad addig, amíg le nem tisztogatom a törpét, aztán bekenéskor marad az alátét, aztán új pelus. Ha mázlim van, egyik sem lesz azonnal kuka tárgya.
Én a tabli abbahagyásakor Pharmatex kúpra váltottam, jelentem, hatott. Amint nem használtuk már, jött is a picur. Amúgy a nagy veszély, hogy vársz-e 10 percet. Mert volt, hogy nem tudtuk kivárni, vagy hoppá, kit érdekel, hogy hol van a kúp... Na ezért sem olyan megbízható mások szerint, mert nem mindegy, hogy használod. De ennyi erővel a tabit is elfelejthetjük bevenni. :roll:
A rucikat én eddig is Kírához mértem, mert másképp nem látnám, melyik jó rá. Egy 000 jelzésű rugit kinőttünk már, a többi még bőven jó.

bhdetti Levi nyakával mi van?

Cicmarek bevált az elektromos mellszívó?

Felfedeztem az első számú veszélyforrást: a nyaklánc!!! Ha nem lenne ilyen vastag, Kíra már rég letépte volna a nyakamból! Így csak majdnem megfulladtam. :roll: Le is vettem!

Tatim, melyik fogigátlót fogod szedni?
foltivspicur

LUNAés Móni, köszönöm a választ.
Para mami vagyok, van egy csomó rágóka, meg csörgő, igazán nem is használta Lilike őket, mert jobban szerette a plüssöket, a rágóka meg nem jött be neki .Se a hűthető, se a készségfejlesztős, se semilyen...
El lettek téve 2 doboznyi kacat van...Kb.20.000 Ft lenne újra megvenni.
De az újakat is kell fertőtleníteni...ha vesz az ember lánya... ki tudja honnan jött, ki csomagolta ,milyen kézzel..stb.
(Én már előre félek mindentől, próbálom a gyereket megóvni....meg előjött a rendmániám...)
Hiszen a cumikat is kifőzzük, ez is megy a gyerek szájába, oszt nézelődhetek(szájpenész, ótvar.. :roll: ..vannak még ötleteim...drága egészségügy...)

Kép
rozsa1979

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?