[quote="sajo"]
írta:sajo
Szimbáék!Merre vagytok???!!! Bújjatok elő a dzsungelből!!!
Dzsungelből?

Mi a szavannán élünk.
Drukkolok, hogy mihamarabb induljon az újabb program és üzenem Jucusnak, hogy nem véletlenül hozom fel állandóan azt a fránya statisztikát.

Tudom, hogy vannak olyanok, akik 50 évesen is teherbe esnek és olyanok is, akiknél 25 évesen leállnak a petefészkek, de ezek a történetek maximum(!) arra jók, hogy lássuk, mi lehet benne abban a bizonyos pakliban. A reális esélyeket a statisztika fogja megmutatni, tehát feleslegesen vádolja magát bármivel is. Egy olyan történetben ez pláne felesleges, ahol a végső sikerhez vezető tényezők túlnyomó részére nem lehetünk befolyással, ráadásul egy csomót közülük nem is ismerünk. Nem lehet úgy hozzáállni, hogy ma kívánok valamit és holnapra teljesül, mert az csak a mesében van, ez viszont az ÉLET. Ez nem kívánságműsor, hanem egy hosszú út, ami sok erőt, kitartást és energiát kíván. Ha mindezek megvannak, a végső siker esélye 90%. Ez tény, ebben kell bízni.
Emerenc: a realista hozzáállást alapvetően díjazom, azon viszont csak pislogok, hogy a 4 sejtes embriókkal nem vagy megelégedve.

Jelentem, a punkció után nem sokkal elvégzett ICSI után 48 órával a 4 sejtes embrió az ideális.

Pihengess, legalábbis az elkövetkezendő napokban és próbáld meg elterelni a figyelmedet a témáról. A hormonoknak engedelmeskedve nézd a Romantikát és a TV Paprikát.

Mi csendben drukkolunk helyetted is.
Amikor felvetettétek a HSG-t, a sikongató lábrázás kerülgetett, mert annál szükségtelenebb vizsgálatot (lombiknál) nehezen tudok elképzelni. Hallottam már olyat, hogy valakinek (más intézményben) megcsinálták, miközben csak ICSI lehetett náluk, de mindez csupán annak volt köszönhető, hogy a spermavizsgálattal megvárták a női oldal teljes kivizsgálását, ami eléggé felelőtlen. Mi már a "seregszemle" után mentünk anno Déviszhez, így a HSG már szóba sem került. A méhűr vizsgálatnak viszont van értelme, de Dévisz eddig csak a 2., sikertelen lombik után ajánlotta fel és ekkor sem volt kötelező. Úgy látszik, most az "okosok" úgy döntöttek, hogy olyan gazdag az OEP, hogy évente többszáz ilyen vizsgálatra is futja, az esetek túlnyomó részében nyilvánvalóan feleslegesen. Remek...

Szerencsére "mi" ezen már túl vagyunk, köszönhetően a legutóbbi polipműtétnek, amit a hátunk közepére sem kívántunk, de tekintettel a változásokra pont kapóra jött.
Momelcsi: jó döntés itthon maradni. Nincs az a nyaralás, ami ilyen esetben akárcsak egy hangyabokányi kockázatot is megér. Majd pár év múlva, hármasban elmentek Horvátországba. Nyugi, akkor még mindig ott lesz.
Velünk az elkövetkezendő egy-másfél hónapban még nem sok dolog fog történni. Mennek a szurik, majd pár hét múlva nekem egy ellenőrző UH és nyilvánvalóan egy seregszemle is, majd azt követően felkészülünk az újabb programra.