A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Nikvik, párom pont az ellenkezője a tiédnek. Úgy alszik, mint a bunda. Én minden neszt meghallok (már kezdetektől a másik szobában van a picur), a bébiőr visít, ha kel enni, rendszeresen beriasztok a légzésfigyelővel :oops: , csomószor kelek inni stb. Mikor kétóránként ettünk vmelyik éjszaka, abból se hallott semmit!!! :shock:
Ügyik vagytok, hogy már ennyi mindent megcsináltatok, én ma még nem sok maradandót alkottam, itt netezgetek. :oops:
Köszi a dicséretet (nanettonak is)!

Nanetto, anyósom is ezt csinálta, szörnyülködött, mikor még májusban mostam a kisruhákat, mikor jött, mindig azokkal volt tele a szárító. 'Minek ennyi ruha? Ne vegyél most már semmit!" Mintha az ő pénzét költöttem volna...

Tegnap ittam dm-es babylove tejserkentő teát, brutális, amit művelt velem. :oops: :shock: Ajánlom, hogy próbáljátok ki (bhdetti)! :wink: A Laktoherb nem volt ennyire látványos.
foltivspicur

Én Laktoherb-ezek. Nem is tudtam, hogy van Dm-es tejserkentő tea is. Na akkor én ezt feltétlenül kipróbálom! Köszi a tippet Picur!!!

Szép időnk van. Pedig kellett volna postára mennem, de ekkora esőben nem megyünk.
Vendég

csajok, hogy ti mennyi tejserkentőt isztok?! Én annak örülök, hogy pont annyi van, amennyi kell :)

Picur, te nem csökkenteni akartad a tej mennyiségét? :)

Luna,
ugye, hogy igazam volt!!!! :D csak dolgoznia kell a törpének és lesz tej :):):)

Tatim!
párod háta hogy van?

mit akartam még?????? valakinek akartam még reagálni... de túl lusta vagyok most visszaolvasni....

Eszter
Kép
Kép
vok

Heni, az én leveleimet is elvihetnéd! :lol: Melyik postára jársz? Most nem esik, elmehetnénk együtt is, én mondjuk ezt ismerem, ami a media-hoz közel van.

Vok, de igen, csökkenteni akartam, hogy ne kelljen mindig fejni, mert már tele a fagyasztó, de így, hogy szerdától jönnek majd érte, nem baj, hogy több lesz. Én amúgy kb. 2-3 naponta iszok egy bögrével. A hatása ki is tart. :lol: Ennyi időnként kívánom meg. :roll:
foltivspicur

Csilla,
szegény! Remélem gyorsan pontot tesznek ennek az egész mizériának a végére. Még ha műtét is lesz a vége (bár szar dolog), de legalább utána már nem kell többet aggódni.

Jenny,
köszi a tippet a kakilással kapcsolatban. Ki fogom próbálni a kamillateát. Örülök hogy egy picit enyhült a hasfáját nálatok. Remélem nem csak átmeneti...

Folti,
Kíra nagyon aranyos!!!!!! A Dm-es teát pedig én is ki fogom próbálni, mert nekem pl a Laktoherb szerintem jobb mint az UU. Hátha...

bhdetti,
én azt olvastam az egyik szopis oldalon, hogy idővel a babáknak javul a technikája, és gyorsabban tudják kiszívni a tejet. És a cickó azért lesz plötyi, mert beáll a kereslet-kínálat. Ilyenkor már elvileg a kifolyás is megszűnik. Szóval szerintem nem kell aggódnod, biztos van elég tejed! Egyik ismerősnél a gyerek annyira sokat evett, hogy elkezdték stopperal mérni hogy mikor eszik annyit amennyit kellene (négyszeresét ette annak, amennyit kellett volna). A végén odáig jutottak, hogy a 10 perc szopit lecsökkentették 3 percre, de a gyerek megtanulta hogy ennyi idő alatt szívja le ugyanazt a mennyiséget!!!! :-) Fél évesen 12 kiló volt! :-)
A taknyos sztori nagyon durva! Nekünk az egyik orrjárat nem átjárható, úgyhogy én is mindig ettől rettegek hogy a maradék egy orrlyukkal nehogy legyen valami...

Geo,
köszi a melegítős cuccokat. Még gondolkodom rajta, mert ezzel is kb 4 perc mire felmelegszik. Mondjuk legalább nem kell állni mellette...
Én amúgy állítottam a bébiőr erősségén, és a leghalkabb hangokat már nem is közvetíti. Mert én mostmár minden zajra felkelek, és hát nem nagyon tudtam úgy aludni, hogy picurka kis szuszogására is felkeltem... Úgyhogy mostmár tényleg csak a "gyere gyorsan, éhes vagyok" -ra megyek. Tegnap hajnalban mondjuk rendesen felkeltett, fel is vettem, de kb 1 perc alatt vissza is aludt cicin (olyankor szopizunk, hogy ne kelljen fejni). Visszaraktam végül aludni, és 4-kor kelt!

Vok,
a rózsaszín pelus nagyon durva!!!!! Én biztos ott estem volna össze.

Hari,
hát, a pasik már csak ilyenek. Féltékenyek a gépükre!!! És igazán megérthetné, hogy neked ez a fórum az, ahol meg tudsz olyan dolgokat beszélni, amit mondjuk vele nem. Sajnos ezt ők már nem növik ki...

Nikvik,
nem is írtad, hogy a párod a múltkor összeset! Hú, mond meg neki, hogy vigyázzon magára!!! Amúgy én is úgy félek, hogy az ember nehogy túlhajtsa magát, mert mit csinálnék én nélküle...
Képzeld el, ma reggel felhívtam a dokit. Azt mondta, hogy ezek a tápok már annyira jók, hogy nagyon sok fel tud belőlük szívódni, és akkor ugye kevés a salakanyag. (Ez igaz is, mert egy hét alatt több mint a dupláját híztuk annak, mint ami eddig a legjobb heti teljesítménye volt). De mondta hogy hőmérőzzem és masszírozzam, és ha hétfőig nem történik semmi akkor megnézzük. Na, utána kelt enni, és közben telepakolta a pelust! :lol: Csak azt nem értem, hogy evés közben hogy tud úgy produkálni, hogy a hasánál folyt ki elöl! :lol: :shock: Mindegy, a lényeg hogy jött termés...!

Amúgy nálunk is hatalmas vihar volt. A gyerek végigaludta (nem úgy mint az egyik eb, az végig itt randalírozott), viszont azóta nem lehet vele bírni. Ma kettős front van, tuti ettől van ki szegény teljesen. Az előbb annyira sírt, azt figyeltem vesz-e levegőt! A mellkasomon végül csak bealszik, de letenni nem tudom... Most mondjuk megpróbáltam, és nyekeg az ágyában. De legalább nem sír... Na, megyek megnézem a kutyát, mert itt megint mindjárt leesik az ég...
cicmarek_

Bakker, megint kisregényt írtam.
Ebben a kis ablakban, ahol írni kell, nem tűnt ilyen soknak.

Bocsi.
cicmarek_

Köszi Luna. Bár mostmár én is deddel ülök az ölemben... :-)
cicmarek_

en meg kiszedem az agyabol mert mar hullik a vakolat a visitastol, es basszus nagyra tatott szajjal mereszel tok bekesen horpasztani a karomon... es az en eletem? :D meg az en fuggetlensegem? :D no meg a lanysagom?? :lol: :lol:
hat nem erre kotottem en szerzodest keremszepen!!!! :!: :? :)

luna6

na most kifejtem... magambol a csomot :D ha mar igy itten ragadtam.
naszoval, az rendben van, hogy kotdve nevelunk (ha nem ismeros a kifejezes, ajanlom mindenkinek a mamami.hu oldalait :D) szoval kotodve nevelunk matricakat, es az is oke, hogy szuksege van mamaszagra meg testkozelsegre de ez a muki ha itt elalszik akkor vegtelensegig kepes igy szundikalni(nem alszik szerintem tul melyen, mert ugye letenni nem lehet), atszunditja a kajat, a 'jatekidot' es kb ugyanez a bajom a kendovel is, hogy ha beteszem bealszik menten es atalussza az evszazadot is, oke, aludni is kell, de lassan eljutunk egy korba amikor nem kell ennyit, ez meg jol kialussza magat rajtam logva es jon majd az ejjeli bulizas meg kesonfekves :)

luna6

Picur:

Én az Olajbányász térre járok postára. Az tőlünk kb. 10 perc gyerektempóban. De most már oda nem mehetek, mert csak fél 4-ig van nyitva. A Médiánál lévő, meg elég messze van ahhoz, hogy Bogi nyafogás nélkül kibírja oda-vissza az utat.
Vendég

Sziasztok!

Luna, nem csak Levi miatt (mert vele ugye én is matricáztam), de Zétivel miatt is együttérzek.
És rettenetesen elkezdtem rettegni, mert csak aug. 25-re van uh időpontunk. Ugyan nem genetikai a pylorus, de ez a kis Csöpp az elmúlt két éjjel nem aludt másfél óránál többet. Már szélcsöveztünk, infacoloztunk, homeoztunk....jaj! :cry: :cry: :cry: :cry:
ezért sem tudtam jönni, mert egyfolytában őrjöng és a hízása is leállt. Ami nem baj, mert 3 hetesen lassan 1 kgnál járunk, szóval lassulhatna, de leállni....neeeeee. És ilyen hirtelen jön elő a hasfájás? Jójó volt neki amúgy is, de nem ennyire durva.
Szóval most cidrizek én is egy sort és ha hétfőig nem javulunk akkor jó, hogy tanácsokat osztogattam, de mi is megyünk soron kívül a HP-ba.

De mintha ma egy fokkal jobb volna, ezért is írom le, mint "hihetetlen felkészült" anyuka, komolyan, mint egy kezdő....: szóval főleg ha hasfájós a pici ne egyetek paradicsomlevest. Mert lehet, és lekopogom, hogy csak ez legyen a ludas, de pont kétszer ettem és utána jöttek a gondok, ma meg már ürülhet a tejciből. Pedig olyan fincsa volt!

Nos, amikre emlékszem, mert őrületes tempót diktáltok:

Geo, köszi, igen, sztem is szép név, bár családból egyesek már beszóltak, de nem érdekel...de Ti sem panaszkodhattok! :wink:
Szopihoz kitartást, nagyon jól csinálod! Csak ne parázz rá!

Vok, jól teszed, hogy hirdeted, mert jó dolgok ezek!
Mármint a kendő, nekem zsömböbö van, és imádom, szoktál járni hordozós napra Börsre? Jójó tudom, messze van, de írtó klassz!
A többieknek is írom, ha érdekel Benneteket, mindenféle kendő, kenguru, mei tai kölcsönözhető, megvehető, kipróbálható és szupi kis szombati progi! Rengeteg gyerekkel és hozzáértő emberkével.
És a meit tai-al hogy állsz? Mert nekem nagy kedvencem lett, bár apával nem tudtam megszerettetni, pedig direkt xl-es pántost vettem. Kozy és sokat segített Levivel, csak későn jött, ezért lett most ez a rugis csodakendőm.
Homeo detto jó dolog.
Mosható pelus: majdnem vettem, de végül nem került rá sor. Lehet hogy megbánom még.
Írj, ha van vmi Csilláékkal!
Rózsaszínezés: Azt nem mondták, hogy ásványi anyagok ürülnek? Levinek volt ilyen, igaz, rögtön szülés után....akkor tök okés. remélem nem lesz gond.

Csilla, kitartás és nagyon nagyon szurkolok.
Tudom, már döntöttél, hogy melyik kórház, de ha mégsem akarnak ott semmit csinálni, szuper szonográfus és még szuperebb fiatal sebészdokink van a HP-ban. A subintenzív egy katasztrófa, de evvan.....szóval szólj ha kell vmi segítség?

Folti, mi a baja apudnak? Amit nem tudnak diagnosztizálni?
:roll: Ezekre úgy harapok, mert nem igaz, hogy egy csomó lelkiismeretes doki van és az a pár szerencsétlen, aki nem az, tökre lehúzza a szakmát. Bocsi, de ugye nálunk mindenki orvos a családból, (vagy megtévedt jogász :lol: ) és emiatt olyan marha mérges vagyok a felületes diagnosztákra, meg a béna dokikra.

Tejci: azért picit irigykedem ám a tejleadókra. Ok, bizti van elég tejci itt is, de nekem ez még így másodjára is állandó paratémám. Nem vagyok normális, de mindig van min parázni, kb. a pici pocakbaköltözésétől a saját halálos ágyamig.... :roll:

Nik, abszolút jogos a rucidepi. Annyira egyetértek. Főleg mert itt ugye ez még kb falu, bár már várossá lettünk kikiáltva és az emberek atléta-klumpa cuccban nyomulnak kinn is. Így az ember meg ha farmert vesz, már bálirucinak érzi, ha kimegy boltig....:-)

HUh, az az igazság, hogy mire végigérek, elfelejtem a felét.

Jaj, tudom: kúp simán eltehető későbbre, nekünk ezt mondta a doki!

Na, felébredt Levim.....folytköv.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Na látom a frontnak köszönhetően minden bébi ölben. :) Enyém is. Dél óta nem alszik, de elvolt az ágyában. :) Most vettem fel, mert most eltört a mécses miután nyakig szarta magát! Nem baj, néha jó babusgatni meg odabújni hozzá, meg a nyáladzása. :)
Kint beborulva megint és rohadt fülledt az idő! Nem csodálom, hogy nem bírják!

Vok: Csilláról hír?

Na megyek, mert tátja a száját. Hátha utána bealszik.
bhdetti

Enyém gyerkőc sem alszik túl jól. A tegnapi naphoz képest, ma igazi kisördög. Csak a hordozóban hajlandó aludni. Mit aludni... inkább csak szunyókálni.

Ez egy ilyen nap...............
Vendég

Zoe meg mindig nem alszik, annak ellenére, hogy akkorákat ásít, hogy félek lenyel engem is egybe :lol:
Reggel 6.30 óta játszuk ezt a matricás dolgot. Eddig még egész jó kislány volt. Ma jó ha 1 órát aludt reggel óta azt is több részletben.
Pedig nálunk nincs front.
És ha dumálok neki akkor ártatlan boci szemekkel néz és vigyorog, meg visszadumál.
Az elöbb megkérdeztem: Nem vagy álmos?
Erre ő: ahh
Magyarul eszem ágában sincs aludni.
Hosszú lesz ez a délután-este. Ráadásul apa ma tovább kell, hogy maradjon és éjfél előtt tuti nem ér haza :( :?

Aproka,
reméljük, csak a paradicsomleves volt a gond. Ne aggódj, ne kezdj rémeket látni!

Mondjátok meg nekem, hogy tud egy kicsit több mint 4 kg-os csomag ilyen oltári büdiket pukizni :roll:
Vendég

na de nalam front sehol!!!?? :):) muki megiscsak olben hajlando tarypkodni... na jo, neha elviseli egy rovid idore a szonyeget, es hoszabbra a hintat, abban be is aludna.
van helyette tuz... jo nagy fekete fustoszlop, mentek is a szakemberek hangosan... egy festekgyar... klassz.

luna6

Aproka, ez az Arongyerek egesz jol alszik ejjel, felkel szorgalmasan es neha igen surun enni, de ujabban visszaalszik es nincs e´jjeli meg hajnali visitas... mindent nappalra tartogat. es kokad az olemben most is, de jajj nekem ha le merem tenni, pedig most evett es ugye allitolag ez az ever szakasz :)

luna6

Nikvik,
itt is olyan büdik a pukik, hogy frankón szellőztetni kell utána!!! De inkább jöjjön ki, aminek ki kell jönnie! :lol:
cicmarek_

Luna,
de Aron mostmár legalább éjjel hagy aludni. Ez már haladás! Nemsokára nappal is fog hagyni, meglátod!

Külhoni csajok, ma meg egyszerűen szolidarítotok velünk front ügyileg!!! Legalábbis úgy tűnik...

Apróka,
én nem is tudtam hogy a paradicsom is gázos ha esszük...
cicmarek_

Hat az, hogy hagy aludni kicsit tulzas, mert volt mar, hogy hajnalban orankent keltunk, de legalabb mar nem ad utana maganelodasat masfel orasat, hanem visszafekhetek, es ez valoban nagy haladas mar! :)

Egyebkent mi mar felhagytunk a szolidaritassal :wink: nem merem leirni hol van es mit csinal a legifjabb leszarmazottam, bar egy biztos, most eppen tuti nem olvassa a topikot, de jobb nem rangatni ugye az 'alvo oroszlan' bajszat :D:D

Cic, a paradicsom allergiat is okozhat :) Allitolag irtora ritka, a gyerekdokink pl nem is latott olyat addig, mig a legnagyobbikomat ki nem verte :) Na jo, semmi komoly, kiuteses lett csak tole majs semmi, es akkor o mar direktben kajaban kapta. Aztan egy ideig nem kapott tobb paradicsomos krumplit, kesobb meg mar nem verte igy ki.

luna6

Néhány napja elkaptam vééééégre egy kacajt, a kép nem túl jó mert telefonnal készült

Kép
Vendég

[quote="henibaby75"] írta:henibaby75n most Béres Alexandra és Détár Enikő közös DVD-jét töltöm le. Ez egy torna szülés utánra. Remélem lesz rá időm tornázni és lesz valami eredménye is.

Jajj, meg tudod majd írni, hogy hol találtad meg? Én is örülnék valami jófajta tornának. :)

Asszem máshoz már megint nem tudok hozzászólni. :)

Csilláéknak viszont nagyon szorítok, kiakasztó amit velük csinálnak a kórházban, hogy nem igaz, h nem lehet kitalálni, mi a probléma...

A fórumozás: hát engem nem tudna letiltani a Férjem. :D Nem is próbálja, meg Én is szoktam neki mesélni rólatok. Egy másik fórumról meg (amin lassan 3 éve vagyok fent) sokmindenkivel találkozott is már, velük volt a szerdai babatali, és Neki is sok barátja van horgászfórumokról, szóval szerencsére egyetértünk, hogy a jó fórum jó!!! :D :D (De csak a jó fórum, és ez nagyon jó kis társaság)

Ruhácskákat Liza is nagyon gyorsan kinövi, most épp két méret között van, az 56-os már kicsi, a 62-esek viszont még egy hangyányit nagyok, de azért van ruha bőven. Igyekeztem mindent legalább egyszer ráadni, a csiniket is. :)
Mi ugye anyukámtól kaptunk ezermillió ruhát, úgyhogy ma reggel "bevásároltam", azaz átpakoltam az aktuálisan jó ruhákat a pelenkázó komódba, és a kinőtteket kiszedtem.

Ja, és szerintem egy babának a rugi a legkényelmesebb, és pont az a jó, hogy nincs emberformája, hanem olyan kis mesebeli csodalények a babák. :) Majd ráér emberforma lenni kicsit később. :)

Kötözött sonkázás helyett most elteszveszelek minden olyan ruhát, ami nagyon kényelmetlen, vagy nem tetszik...csak az marad, amit bármikor felkaphatok, és nem ér csalódás, h ez sem jó. Majd ha lefogyok, akkor legalább lesz indok az új cuccokra. :)

Én bébim nem frontérzékeny, jól elvan ma is, és átaludta a vihart is, Én jobban féltem. :) (pedig jó a hallása, de nem zavartatta magát...majd ha idősebb lesz, gondolom akkor kezd el félni a vihartól)

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

http://barbara-dvd.blogspot.com/2008/06 ... -enik.html

ezen az oldalon rengeteg fitness és aerobic dvd van
Vendég

breaking news:

Csilla: gyerek majdnem kiszáradt...
a patkó belen nem jut át a kaja. próbálják tágítani az izmot
ki van, mint a bot és még haza is akarták őt küldeni, hogy nézzen filmet...

Eszter: most indultak be a Laszloba, a gyerkonek megint van rozsaszin kakija. A neten lelt Eszter hasonlo esetet, ahol a doki valasza az: Biztosan nem daganat, de idült bélgyulladás lehet a hátterében, ami kezelés nélkül nem gyógyul meg. Kérem menjen el a gastroenterológiai ambulanciára mielőbb.
bar ez felnottre vonatkozott, de hat megis, most bemennek, este jelentkezik.

luna6

Drukkolok ezerrek Voknak és Csillának!!!!!!!!!!!!!!

Várom a híreket
!
bhdetti

ESZTER, CSILLA: Mennek az imák és a gyógypuszik a Kicsiknek!
Hogyan lehet tágítani kívülről egy bélrészt? Azt hiszem letámadom a párom, elvégre mégiscsak fél évet ült a gasztroenterológián vagy mi... :roll:

Luna,. nekem is most aludt el a babakocsiban Zéti, bár rázni kellett a kis sejehaját. De végre magamhoz ragadhatom a kedvenc porszívómat és táncolhatok vele egyet.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Vki írta (bocsánat már nem emlékszem ki), hogy vmilyen sót kap a babója hasfájásra és hogy a doki írta fel. Ez micsoda? Mert még nem hallottam róla és nagyon érdekelne! Köszike

Nikvic, próbálkozom! Édes a lánykád nagyon! Már várom az első kacajt, nekünk még csak fél szájhúzás van félálomban.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Csilla, Vok,
nagyon drukkolok hogy minden rendben legyen!

Nikvik,
naaaagyoooon édes Zoé!!!

Én meg megőrülök, nem tudom lerakni a kiscsajt, és rohadtul fejni kéne.....
cicmarek_

raero ultomben elalvasrol olvasgatok, es allandoan egy standard szovegbe botlok:
Próbáld meg, hogy etetés után ezentúl alaposan megbüfizteted (10 perc legalább), aztán tisztába teszed és leteszed hanyattfekve nézelődni, ha már kezdi unni, szórakoztasd egy kicsit, játszál vele. Ha már nagyon álmos (kb. 1 óra játék után), tedd le (hason) a kiságyba, ha kell, adjál neki cumit az elalváshoz, de ne altasd el, hagyd hogy magától aludjon el. Így a következő etetésig biztosan aludni fog.
ez mekkora atverese mar a nepnek, tegyem agyaba, adjak cumit es magatol aludjon el ???!!! napersze, igy van ez a tobbsegnel :D aztan ha nagyon visit mert neki nem szoltak, hogy nallo alvas kovetkezik, na akkor mi a kovetkezo lepes? mert persze, van gyerek aki elalszik es kesz... de gyanitom tobb gyerek van, aki meg nem... arra mi a tanacsa a kedves szakertonek ? :D

luna6

Sziasztok!

Megjöttünk.
Baketriális fertőzése van. Ha leraktam aludni, írok, hogy milyen...
sok szopi, hétfőn kaki vizsgálat. és vér a rózsaszín cucc. Csodálkoztak, hogy az itteni doki nem látott még ilyet.
Szájpenészre citromot kell most kenjek és csak utána boraxot...

jövök, ha alszik!

Eszter
Kép
Kép
vok

Csilla,
drukkolok nagyon nektek, hogy minél hamarabb rendbe jöjjön Léni. Azért az már haladás, hogy végre tudják mi a baj!
Mondjuk az elég gáz, hogy majd 2-3 hét kell ahhoz, hogy kiderüljön.

(bár már semmin nem csodálkozom. Tavaly nyáron 2 hónap! kellett ahhoz, hogy megállapítsák mi baja van a papámnak. És mikorra végre kitalálták mi a baj, kiderült már nincs segítség, már csak szintentartani lehet a betegséget ideig-óráig :cry:
Pedig hányan jönnek külföldről Mo-ra az orvosira, mert olyan jó a képzés!)

Vok,
jó, hogy nem kellett bent maradnotok! Remélem hamar túllesztek rajta!

Aproka,
hát én úgy, de úgy örültem mikor először hallottam őt nevetni. Olyan édes volt. Bár konkrétan nem nekem szólt, hanem egy kiscsirkének ami a pihiszéke felett lóg, de akkor is olyan jó volt hallani!

Luna,
Ezeket az elméleteket-tanunlmányokat vagy hogy nevezzem, a kisbaba-kisgyerek elaltatásáról azért írják, hogy a mi gyerekeink rácáfoljanak :lol:
Azt hiszem, ha én a lányzót evés és büfi után állnék neki tisztába tenni akkor úgy kipattanának a szemei, hogy aztán az ég világon semmi nem bírná rá az alvásra. Méghogy egy óra játék után cumit adni neki és hagyni magától elaludni. Az enyém olyankor kezd el nyűglődni és túlpörögni :roll:

Az enyém vééégre alszik!!! Egy fél perccel elöbb nem volt hajlandó elaludni, mint egyébként (21.00 óra), pedig a szemei már tökre be voltak gyógyulva az álmosságtól. Komolyan mondom én nem értem, hogy bír egy 2,5 hónapos gyerek reggel 6.30 és este 9.00 között max 2 óra alvással (azt is csak szakaszosan) fent lenni ilyen sokat. De azért nem panaszkodom, a nagy hiszti az kb fél óra volt és a nyűglődés se volt több 2 óránál.

Geo,
hol vagy? Hogy álltok a szopival?
Vendég

Na, Alexnak ez a fertőzése van:
A Campylobacter fertőzés a nem megfelelően elkészített, állati eredetű élelmiszerekkel, illetve tünetmentes macska és kutya ürülékeivel terjed. A kórokozóval fertőződhet pl. ivóvíz is.

A szervezetbe szájon át bejutva a kórokozó a vékonybelet népesíti be, itt gyorsan elszaporodik. Toxikus anyagai révén a bélhámsejtjeibe bejutva kifejezett hasmenést provokálnak. Jellemzően általában kielégítő klinikai állapot mellett, láztalan állapotban többé-kevésbé híg, időnként véres széklettel járó megbetegedés. A bélre lokalizált enyhébb forma általában spontán gyógyul, de súlyosabb esetekben antibiotikum adására lehet szükség. Megelőzősében a megfelelő higiénés szabályok betartásának van alapvető szerepe.

Dokinéni szerint csirke hús készítése után hipóval kell mindent fertőtleníteni, a kezeket is. Tojást zsíroldóban ÉS hipóban előtte lemosni.... Akkor elkerülhető. SOHA nem hallottam még erről. A tojást eddig is megmostam,d e csak mosószerrel, és nem mostam át a z egész konyhát, meg a használt felszerelést hipóval.... pedig főzök egy pár éve. Olyan gáz! És valszeg úgy került szerencsétlenbe, hogy Hannával muffint csináltunk és a tojásból kerülhetett oda, mivel nyúlkáltam a szájába a szájpenész miatt. grrrrrrrrrrrrr.
Amire azt mondta, hogy annak 2 nap alatt el kellett volna már múlnia, meg hogy nem elég a napi 6x-ri dörzsölés. Szóval citrommal dörzsöl, majd borax-al beken. Hát, citrom ellenes vagyok,d e ha az kiöli a gombát, akkor üsse kő, mert nagyon fáj a jobb mellem... meghúzta Alex és sebes lett. tuti belement az a kis dög.

Hétfőn kell visszamennünk kontrollra.
Anya jött velem, Ádi várta haza Hannát, aki ma pasizott :D
És szegény anya totál kiakadt.. 300 Huf/óra a behajtás a kórházba. Én már ezen nem akadtam ki... szarok én erre is... De egyébként tényleg egy szemét dolog, hogy az ember beteg gyereket visz és még fizet is érte...

Csillával beszéltem. Nagyon gáz, ami velük van! A szondával próbálják tágítani a patkóbél nyílást. szondával kapott kaját is kihányta szegény... Csilla már többször sírt,a mit én nem csodálok, erre nekiállt kiabálni vele a főnővér, hogy mit borul ki... hát, ja és behívta a főorvos rapportra, hogy bízzon meg bennük és hogy jó a kezelés, amit adnak.... Hát, én se bíznék meg bennük.
Ha műteni kéne Lénit, akkor fel kéne jönniük Pestre... én már feljöttem volna, az tuti. Remélem lassan erőre kap a törpe!

Eszter
Kép
Kép
vok

Azt hiszem én Csilla helyében már a nővér kiabálás után szedtem volna a sátorfámat, akár saját felelőségre is, mert ennél bárhol máshol csak jobb lehet!!! Arról nem is beszélve, hogy azért megkérdeztem volna a főorvost, hogy ugyan mesélje már el hogy mire kéne alapozni a bizalmat ennyi idő után? Nem normális ez a helyzet.

Vok, örülök hogy megvan a bibi, és ezek szerint akkor nem is kell antibigyót szednetek, elég neki az anyatej?
Párom háta jobban van, a mai doki szerint izom görcs, nem is lumbágó. Ennyit erről, egyre kevésbé fáj, az a lényeg. Ja, és ő legalább meg tudja mondani hogy pontosan hol is fáj neki :)

Luna, csak nem egy pszihológusnő oldalán olvasod ezeket a bölcsességeket? :D Párszor bele futottam én is, és még gondlkoztam rajta hogy megrendelm a könyvét is, de szerencsére nem tettem.

KépKép
tatim

Tatim!
Ááá, ez nem csak suttogó :D Ez a hogyan ne legyen hasfájós a gyereked. Én is olvastam már, csak lövésem sincsen hol. Ha én 10 percet büfiztettem Hannát, vagy akár 1 órát, akkor se jött ki neki büfi, csak x idő után kaja... szóval akkor én se voltam kisegítve ezzel. Főleg az adjak neki cumit... enyémek nem cumizósak... bár, elalszanak maguktól anélük is :D:D
Köszönöm az sms-t... elfelejtettem válaszolni. :? kiment a fejemből. :? (ilyenkor szeretném mindig visszakérni az agyamat!!! :D:D)

Geo!
Neked akartam írni:
A suttogóban vannak jó részek, amit én úgy gondolok, hogy egy első gyerekes igenis nagyon tud hasznosítani. Mindenből az ember csak azt csinálja meg, mindegy hogy könyv, vagy ember mondja, ami NEKI tetszik és szerinte működhet. Az ember ösztönei a legjobbak ám, főleg, ha a gyerekedről van szó. És ami szerintem kifejezettem jó? hogyan kezeld a gyerekedet tisztelttel! És hogyan kezeld később az akaratosságot, hisztit. Baromi hasznos!!! A kaját, alvást meg mindenki úgy csinálja, ahogy akarja. Én nem tudok csecsemővel együtt aludni... ahhoz már nagyobbnak kell lennie, hogy nekem menjen... :D

Szóval a legjobb tanács az, hogy csakis magára hallgasson az ember!!! :D Amit jónak érez, az fog működni :D:D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vok 2010.08.07 09:42-kor.

Eszter
Kép
Kép
vok

Nekem ezzel a szoveggel pl a legnagyobb bajom ez:
tedd le (hason) a kiságyba, ha kell, adjál neki cumit az elalváshoz, de ne altasd el, hagyd hogy magától aludjon el. Így a következő etetésig biztosan aludni fog

Hat en leteszem hason a kisagyba, optimais esetben leteszi a fejet es alszik. De optimalis esetek mostanaban nincsenek, igy emeli afejet es uvolt, es dorzsoli az orraval az agyat, meg emelei es uvolt, ilyen korforgasban :) Adok en neki cumit, de ha uvolt el sem fogadja, vagy ha igen kituszkolja fel pillanaton belul, szal nemam elkapja es cumiz es higgad, tevedesbol sem. Es hagyjam magatol elaudni? Hagyom en, hogyne hagynam, de o meg csak magatol uvolt, mindenfele segitseg nelkul megy mar neki az orditas... az alvas az valahogy kimaradt a szoftverebol. Szoval igy a kovetkezo etetesig BIZTOSAN aludni fog? Kedves szakertot szivesen latom meleg feszkunkben, hogy gyermekemen prezentalaja ezt a viselkedesi folyamatot :D:D Hajlando vagyok az oda vissza repulojegyet valamint a szukseges ittartozkodasat finanszirozni is csereben. Szerintem egesz jo bolt ez mindenkinek :D:D

luna6

Luna!
Megyek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D:D::D

Eszter
Kép
Kép
vok

Gondolod, hogyte kepes lennel erre a mutatvanyra? :D:D
kozben rajottem rossz a versenykiiras. Szoval eredmenyesseg eseten allom az osszes koltseget, asszem igy korrekt :)

tuti ma sem lesz agyban alvas... ehh...

luna6

Én, bármire :D:D max ráfogom,h ogy hibás az alany,de ez elméleteim jók :D:D

Én úgy vagyok vele, ha éjjel alszik az ágyában, nekem már az is király! Hanna is mindenhol aludt napközben, de a kiságyában nem igen. Viszont éjjel meg békésen az ágyikóban :D

Amit még akartam: A kis bacis szösszenet miatt minden küldeményem hétfőn indul útnak... sorry a késésért...

Gem!
Megvettem az ultricát. Remélem bejön, Ha segit, küldök még.

Detti!
Azért nem küldök rögtön többet Gemnek, mert nem mindenkinek jó az ultrica. Van még vagy 10 szer, ami serkentőként működik.
A tejtermelés meg egyébként nem lehet folyton túlfokozott, csak azért mert szedsz egy szert. Szóval én azért a helyedben megpróbálnék pár napot nélküle tölteni sok-sok folyadék társaságában. Szerintem már nem lenne baj.
Ha meg úgy érzed igen, max újra kezded. De mindenképp kell szünet az alacsony potenciálban szedett szerekből is. Igazából az ultricát kúraszerűen kéne alkalmazni. 2 hétig szedni, és utána már csak ismétlőket szedni max heti 1x5 golyót.
A homeopátiának az a lényege, hogy ha helyre hozott, akkor csökkented az adagot.

Eszter
Kép
Kép
vok

hahó

BASSZUS VOK - ÉS CSILLA! ÚRISTEN MIKET IROGATTOK ANNYIRA OLVASTALAK BENNETEKET A FRISS HIREKET HOGY ODAÉGETTEM A KAJÁT!!! :cry: de leszarom! gyertek rendbe BABUK sokat gondolok Alexra-Lénire főképp!!!

tegnap itt volt a barátnőm 3,5 éve akarnak gyereket 3 orvosnál volt mind3 mondta nincs baj próbálkozzanak a csaj közben totál kár lett... és akkor azt mondta elmegy egy 4. orvoshoz is! ... baszki az első vizsgálaton!!! rájött a bajra és mondta azonnali műtét és utána LESZ BABA GARANTÁLJA!!! gondolhatjátok amikor itt mondta úgy sírt!!! főleg mert a műtét után 6 hónap regeneráció és utána próbálkozhatnak!!!! ... és hogy a 3 orvosnak mennnyi pénzt adott ki hisz magánba ment hozzájuk!!!! ... próbáltam mondani hogy megvan a baj végre de ő az orvosokon nem tudta magát túltenni ....

szőlőmag vagy meggymagpárna KELL HASFÁJÁSRA! nekünk szerette! ... mondjuk jó büdi ikntenziv szaga van a magoknak! a DM-ben a baba osztályon van 990 forint edgy párnácska mikróban vagy sütőben kell felmelegíeni és a pocakra tenni! ... megér egy próbát mi nekünk a pelenkázón nagyon szerette közben beszéltünk hozzá és ment a torna!!! a tornát-masszázst is nagyon nagyon szerette! és jó pukikat szedtünk igy ki belőle!!!!

várom a hireket! mi most megyünk sajnos kórházba látogatóba!!! aztán jövök remélem nyugi lesz ... a baba tök nyügi megint a fog tuti mert ma megint ÖMLIK a nyál a szájából brutál mennyiségbe annyira hogy 2x is átöltöztettem és most előkét adtam rá :-) egy vastagabbat nem alszik és keserves!!!! :-(((( na majd elmúlik az autóba reméljük!!! :-)
Vendég

Vok,
basszus mik derülnek ki! Már főzni se biztonságos :roll: . Én mondjuk a nyers hút általában egyszerhasználatos kesztyűvel fogdosom, mert nem bírom elviselni a tapintását (annak ellenére, hogy nem vagyok vegetáriánus és imádok főzni). Meg a konyhapultot mindig alkoholos tiszítószerrel takarítom főzés után. A mosogatót is hetente kétszer fertőtlenítem, a tojásos dolgokra meg külön tálaim vannak (ki nem állhatom a tojás szagát) amiket használat után először domestossal kimosok és csak utána mosom el rendes mosogatószerrel. De úgy látszik ez még mindig nem elég!
Ma egyébként épp csirkét készülök sütni :lol: :lol:
A citromon én is fennakadtam, mert úgy tudom, hogy a citrusfélékkel vigyázni kell mert allergiát okozhatnak :roll: . Vagy rosszul tudom???

Csilláékról tud valaki valamit?
Én már rég mentem volna Pestre, hogy más is lássa és mondjon véleményt, főleg ennyi "kísérletezés" után már semmi bizodalmam nem lenne abban az orvosban, de legkésöbb akkor mentem volna amikor azt mondták, hogy ha műtét lesz akkor úgyis Pestere viszik Lénit.

Nekem a tegnapi egész napos "randalírozást" úgy tűnik ma piheni ki a lányzó :lol: Az eddigi menetrend evés, fél óra nézelődés és bealvás :lol: De azért gonodolom a szokásos délután 6 utáni ébrenlétet tuti nem hagyja ki!
Vendég

Sziasztok!

Teljesen kész vagyok, hogy mik történnek itt a babókkal. Mint már többen írták előttem, én is akkor húztam volna el Csilla helyében a csíkot, amikor mondták hogy műtét esetén úgyis pestre kell menni. És hát a nővér?!? Hogy képzeli hogy üvöltözik egy amúgy is sík ideg anyukával! Én biztos ráborítottam volna valamit...

Azért ez a csírkés dolog sem piskóta. Nem is gondolná az ember... Eddig is résen voltam, de majd mostantól még óvatosabban fogok én is eljárni! Alexnak gyors gyógyulást! A szájpenészre is...

Nálunk még mindig elég nyűgös a leányzó, de most itthon van az ember, és egész délelőtt ő volt vele. Hát, addig is bírta. Hamarosan húz el pecázni, nem bírja a strapát. :( :lol:
cicmarek_

Vok,
csak megszületett az a fürdős kép.

Kép
Vendég

Haliho...
hat nalunk meg az van, hogy eros esely van ra, hogy apuka elorehozza a szabijat es itthonmarad, mert ma o is megtapasztalta, hogy ez a gyerek egy tobbemberes. Orakota o ul vele amugy az oleben, most a hintaszekben es igy alszik a gyerek, amugy csak a bomboles megy. Mondjuk reggelente egy tunder, akkor mosolyog, nezelodik, de ezt napkozben mar ritkabban produkalja, es oke, hogy ejjel alszik (bar ma ejfel es 6 kozott megit 4x kelt enni) de nappal tikkaszto es nem lehet tole szo szerint semmit csinalni, mert nem marad meg magaban...attol meg nagyonmessz evan, hogy tegyuk az agyaba adjunk cumit es majd elalszik magatol, es biztosan alszik kovetkezo etetesig :D:D
Na szoval hogy birom? lassan eljutok oda, hogy belatom, egyedul sehogy... hat piszok nagy mak, hogy nem elsogyerekes csaladba pottyant ez a muki... persze nekem igy is pech :)

luna6

Beszéltem Csillával:
Még mindig Fehérváron vannak, de már a külön szobában és még mindig nem csinálnak a gyerekkel semmit. Doki szerint reflux, mert nem minden kaja után hány sugárban. (köszi) és közben a patkóbélből még mindig alig bír átmenni a kaja, és így jó sokáig pang a gyomrában... de most épp nem tágítják....
Olyan 30-40eket eszik. Lement 1 adag infúzió.
Kap gyógyszereket, naponta 5x... azok állítólag fognak segíteni, azt ígéri a doki. Én nagyon kíváncsi leszek....

Alex jól van, csak épp elaludni nem óhajt az úr... de nyafizni igen....

Eszter
Kép
Kép
vok

itt vagyok én is, de ht front volt, Dávid melett meg semmit sem tudtam csinálni. most megpróbálom behozni a lemaradást...

bhdetti,
én már alig várom, hogy Kia doki a hat hetes kontrollon megadja az engelyt a tornára, mert szörnyű hogy kinézek, szerintem én extra szexi vagyok:
rámférne egy kiadós pedikűrr...
a szőrtelenítés is hiánycselekvés nálam...
kb bokáig játszik nálam a narancsbőr
a fenekem, és a hasam tele van striákkal...
szolizni akarok...
egyetlen ruhám sem jön rám
és a felsőim hiába jók rám, mind olyan pocakmutogatós, hogy a striák miatt kuka az összes..
a haj az copf, és kész.. ha kiengedem, a gyerek kitépi az összeset, vagy megeszi :roll: :P
és andrás még így is szépnek tart... de hogy én már magamat tuti soha nem tartom annak... na ez is biztos...

Luna,
az elektromos mellszívó még mindig nemaz igazi, vagy mr jobb azért?
ja, tök jót nevettem a 6-i 14:34-es hsz-eden :lol:

Detti,
köszi a szopis válaszokat :wink:

szopi:
napközben mérem a Manót kaja előtt és kaja után is, és most már az egy héttel ezelőtti 20, max 30as evések már a múlté, ugyanis már tegnap is volt olyan, hogy 100at evett :lol:
igaz hogy két ciciből, de haladás.
ilyenkor 20at max 30at pótolok neki hozzá.
de általában 80at azért minden etetéskor megeszik, ilyenkor 40et max 50et pótolunk cumisüvegből.
tápszert csak napi egyszer kap már, a többi pótlás a lefejt anyatejből megy.
nade este viszont nem bajlódok a mérekezéssel, meg azal, hogy a 60perces szopi után (30perc egyik30percmásik cici) ha még éhes, akkor nekiálljak anyatejet melegíteni, miközben ő visít, úgyhogy este 9kor szopi van pótlással,
legközelebb 5kor ébred, ekkor kapja a tápot, ezután visszaalszik, én meg megyek fejni. ja, csak egyszer fejek naponta, mégpedig a hajnali kaja után, mert ilyenkor annyit le tudok fejni, hogy az egész napi pótlást abból oldjuk meg.
aztán amikor 7kor, fél8kor megint ébred, az már szopi pótlással.
ilyenkor már nem szokott visszaaludni, de Andrs visszaaltatta, úgyogy ma még fél8-10ig is aludtunk :lol:
na és addig a hajnali étkezés táp lesz, amíg szüksg van pótlásra.. majd ha már elég lesz neki a két cici, és nem kell pótlásért rohangálni a koyhába, akkor a hajnali etetés is szpi lesz.
ami szerintem hamarosan bekövetkezik, ugyanis abba fogom hagyni a gyerek méricskélést. azt tudom, hogy most már van elég tej, ugyanis a kettőből 140et tudok lefejni, és ma szopizott mindkét ciciből, megmértem, és a mérleg szerint csak 20at evett :shock:
úgyhogy melegítettem neki még 120at. na csajok, a gyerek kb 4szer akkorát bukott utána... hogy tuti evett ő rendesen, mert kb az egész pólás kijött neki.. :?
illetve mióta keveseb a táp, azóta a anpi három kaki is megvan.

holnap megyünk Ecsegre, ami egy egész napos móa lesz, meglátogatjuk a nagyikat (vagyis Dávidnak ők már dédik :) )
egy adag tápot viszek, a többi cicből lesz, nem lesz ,érlegelés sem, szerintem ez jót tesz majd.

szopi cél:
egy ciciből jóllakatni :D
de már az is királyl lesz ha elhagyju a pótlást :D

Avent mellszívóhoz párnácskák:
csajok, én azokkal nem tuok fejni, ha én azokat ráteszem a szívóra, akkor fáj és semmi nem jön belőle... :shock:

napi ruha:
mivel még a rövid(picsa)gatyáim sem jönnek ám, András rövidgatyáját hordom itthon, illetve mivel nekem még mindig fájnak a cicik vagy szellőztetek, tehát félmeztelen vagyok, vagy pedig melltartóban nyomom, valami itthoni trikóban... ultra igényes vagyok...
ha meg meyünk valahova, van két-3 ruhám, amit váltogatok... nade az sem olyan, amilyet szívesen hordtam volna korábban...

Rózsaszín pisi nekünk is volt a kórházban.

Vok,
Alexnak jobbulást kívánok, ésa te cicidnek is!!!
azért mennyivel másabb volt titeket olvasni, hogy bementetek a kórházba, és meg is mondták mi a baj...
Csilláéknak meg.. áá..

Csilla,
szorítok nagyon, a főnővér beszólása után meg lehet h é is azonnal húztam volna fel pestre..

Csajok,
ti észben tartjátok a dolgokat?
Hát én jegyzetelek, csak úgy tudok itt reagálni, vagy pedig elkezek egyesével reagálni, na az cink... mutatja mekkora memóriám van :D

Hari,
nagyon sajnálom, hogy ezeket mondta a párod, mert szerintem szuper anyuka vagy, ő pedig igazságtalan!

Cicmarek,
az ismerőseid velem is megoszthatnák a titkot, hogyan tanítoták meg a ygereket arra, hogy rvid idő alatt szívja ki a tejcsit, ne nyammogjon rajta órákat :roll:
amúgy ti pont fordítva csináljátok: ti este szopiztok, mert akkor gondolom félálomban a picid jól tud szívni,
mi meg este tápozunk, mert akkor lusta vagyok méricskézni, meg pótlást melegítgetni.. :oops: :P

amúgy tegnap meglátogattam anyát, már felköltöztek pestre. és van kertjük :lol:

halljátok, a Vaterán vettem egy Nanetto-féle hintát.
írok a csajnak, hogy mikor vehetjük át, erre ezt írta:
Kedves Georgina !

Ne haragudjon, de most akartam levenni az összes hirdetésünket,mert úgy tünik,hogy újra kisbabát várunk, így mégsem adjuk el a gyerekholmiainkat.

Köszönöm a megértését és megegyszer elnézést.

ugye ezt nem csinálhatja???? :twisted:
András azt mondta, hogy kikényszeríti belőllük.

Nikvik,
Folti,
tündériek a csjszik :P

amúgy mostanság nem aludt Dávid, nekem még nem is matrica, mert rajtam sincs el :?
ilyenkor az van, hogy fölé görnyedek a kiságynál... és elmegy egy nap:
etetés-fél óraóra játék, altatási próbálkozás, evés, játék, altatási próba...
és akkor du 3kor hajlandó elaludni, és este 8kor ébred... és legközelebb éjfélkor alszik.. Nikvik! Dávid id szt hiszi, hogy már nagy fiú...

viszont egyre többet dumál, nagyon édes, és tök sok mosoly kezdeméynünk van már :D

na tépek aludni, most András altatta el, hajnalban nekem kell.. :D

jujj el akartam mesélni, hogy az egyik barátnőm hogy felidegesytett, de inkábbmáskor..

jó éjszakát :wink:
Vendég

Luna,
úgy látszik mindenki nyaralni ment :roll:
Mi újság az ifjú úrral? Jobban viselkedik már? Hogy bírod? Bírtál pihenni most hogy hétvége van és apuka is otton van?

Geo,
Örülök, hogy ennyire jól haladtok a szopival!
Hogy észben tudok-e tartani mindent? Még jó, hogy nem! Én külön-külön lapokon megnyitom az oldalakat amiket visszaolvastam és megnyitok még egyet ahol a hozzászólást írom, így mindig vissza tudok kukkantani, hogy hol is tartottam és mit is akartam.
A lány nálunk is egyre többet gagyog és az utóbbi napokban szinte állandóan vigyorog :lol: !

Vajon Csilláékkel mi lehet :?: :?: :?:
Ha jól értettem már megint nem csilának szinte semmit az orvosok, hogy megoldódjon Léni problémája :( :evil:
Én úgy húznék onnan Pester Csilla helyében mint a huzat! Egy csepp bizalmam se lenne már!
Vendég

Probaltam aludni, de faradtabb vagy kimerultebb vagyok, mint almos... nem jo ez igy, nem lenne jo ebbe nagyon 'belecsuszni' lelki sikon... de oszinten szolva bennem soha fel nem merult, hogy nem birok el egy 6 hetessel :D:D illetve dehogynem. most... :lol:
Amugy tegnap meg foleg ma tok jol eszik, bar este nagy orjonges volt eves helyett de ejjel bepotolja a kajalast azert. Eleg sokat sir, de most valami szoftverhiba folytan elaludt a szoptatos parnajan (sima kisparnak csak, szoval nem a kanyaros) es letettem igy az agyra es nem tunt fel neki, mar vagy joo fel oraja :) nem is tudom hany napja nem aludt mar nappal mashol, mint az olunkben :) na persze nem bizom el magam meg :)
Emberem nyomtatott egy naptarat, es ugy jartunk mint a seregben a leszerelni keszulok, 'vagjuk a centit' :D:D bejelçolte rajta hol tartunk, mennyi ment mar le es hol van a 3 honap vege, ahol a gyereknek angyali jova KELL valtoznia :) (csak mert mar ket olyan ismeros is akadt, aki allitotta, hogy gognra a 3 honap betoltesekor egyik naprol a masikra elvagtak minden nyugjuket, ezzel biztattak minket)

luna6

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?