A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

lányok!
ma velem olyan történt!
hajnalban felébredt Bobó megint a foga! ezt mi már tudjuk mert ömlik a nyár tuszkolja be az öklét és üvölt (de nem éhes!) na szóval hajnal 3-tól ügyeltem az ágyánál!!!! aztán 6-kor bealudt! de fél7-kor felkelt! aztán a párom azt mondta feküdjek le - majd ő átveszi ... igy is tettem

na most azt ÁLMODTAM ... hogy mentem a repülőhöz mert anyukám nem akart felszállni popcorn és csoki nélkül és vettem neki de a vámnál nem engedtek át mondván már megy a gép mire kivertem a balhét hogy én vagyok a Jean Claude-VanDame és hogy álljanak félre! na akkor megijedtek és én LEKARATÉZTAM MINDENKIT! baszki fel is ébredtem - mire elmeséltem páromnak hogy mit álmodtam :-)
mire ő elkezd röhögni és én is!!!! aztán elindultam a fürdőbe!!! jön utánam férj meg Bobó a karján! beszállok a kádba és a KISUJJAMMAL!!!! levertem a szappantartót ami fixen volt rögzitve a zuhanyzó állványhoz!!!! és ripityomra tört mert KIREPÜLT!
FETRENGTÜNK A RÖHÖGÉSTŐL! szóval lehet hogy estére szépen át is alakulok Van Dammá :lol: :lol: :lol:

ja és ti szoktatok olyat álmodni hogy ugrotok de repülés lesz belőle??? és repülgettek és TÖK JÓ ÉRZÉS????
MERT a párom soha nem álmodik!!!
Vendég

Nanetto,
jó kis álom lehetett :P (van damme)
én a gimiben rendszeresen álmodtam a repülőset.sétáltam az ált.iskolám udvarán, majd elkezdtek üldözni, és amikor már majdnem elkaptak, akkor sikerült felrepülni :D és ez tényleg nagyon jó érzés... ez egy visszatérő álmom volt, és amikor a suli udvarán voltam, már tudtam hogy repülni fogok :lol:
na mindegy, már rg nem álmodtam ezt... :(

mi voltunk ma Pásztón csak beugrottunk anyához egy puszira, meg Ecsegen az anyai nagyszüleimnél, hát teljesen elájultak Dávidtól :lol:
meg apámnál és apai nagymamámnál is voltunk.

és képzeljétek.
ma még nem kapott pótlást Dávid!!! :lol:
ma még csak szopi volt :wink:
Vendég

Hírek Csilláékról:

Már egyre többet eszik a kiscsaj, nem is kapott ma már infúziót. Folyamatosan emelik az adagját. Vizet is iszik :D 4 óránként kell kelteni kajálni, ha épp aludna... de most is mindig felébresztik.
Beletört Léni kézfejébe a kanül és a nővérkék nem akartak segíteni először... komolyan mondom ez a kórház katasztrófa!!!
A lényeg:
Javul!!! És ez a lényeg! :D:D

Rólunk:
Alex ma kakilta a legcsúnyábbat. Holnap megyünk vissza a Lászlóba. Vesznek pisit meg kakit... nagyon kíváncsi leszek. Kedve még mindig jó, mosolyog, vigyorog és jár keze-lába :D

Nanetto!
Én zuhanni szoktam, de nem túl jó érzés nekem :D

Viki!
CUKI a kiscsaj! és hogy mekkorát nőtt ő is!!! :D:D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok!

Vok, javulást Alexnek és holnapra egy kalappal, Csilláéknak is sok sok erőt, kitartást. Mit mondanak a szondáról, meddig lesz benn?

Geo, szuperek vagytok! Továbbra is drukkolok a szopihoz.

Luna, a remény hal meg utoljára....
:wink: Ma Zéti is elővette a legrosszabbik énjét, 2 óta most aludt el kb. 20 perce, ilyet Ő még nem csinált. És persze a köztes időt nagyjából végignyűglizte.
Na, elkiabáltam, fel is ébredt...ha ezek után éjjel megint óránként kelünk szokás szerint... :cry:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!
Bocsi, én a terhességünk közepe táján eltűntem, de mostanában elég rendszeresen olvaslak titeket, és végre vettem a bátorságot, hogy írjak, és remélem „visszavesztek” a csapatba.
Először is gratulálok mindenkinek! Tündér édesek a babók! :-)
Csilla kálváriáját figyelemmel kísérem, és bele se merek gondolni, mit élhet át. Nagyon nagyon szorítok, hogy végre rendben legyen a kicsi lány! Hajrá Léni!!!!
Vok, remélem hamar rendbe jön Alex! Döbbenet, hogy mik vannak már, és hiába óvatos az ember, nem elég.
Geo, számomra hihetetlen a kitartásod, nagyon ügyesen csinálod. Le a kalappal!
Hari, a férjedet egyszerűen nem értem. Egész nap a gyerekekkel vagy, legalább így közvetve hadd társalogjál felnőtt emberekkel!
Luna, én a helyedben már leugrottam volna innen a másodikról. Már attól kiakadok, ha a délutáni alvását kihagyja Vencel, mert akkor felborul a napunk, és juj mi lesz…..Te pedig egész nap a kiszámíthatatlanságban, ringatva a drágát………nagyon nehéz lehet. Kitartás!! Talán 3 hónaposan tényleg megtörik a jég. :-)
Nikvik, tetszett nagyon, hogy leírtad, hogyan mentek el otthonról. Mármint, hogy viszed a kaját. Ezen felbuzdulva, én is elküldtem apát tápszeradagolót vásárolni, már csak a termoszt kell kisuvickolni, és mehetünk is…. :-)

Végül június helyett mi május 25-én megszülettünk, sajnos programozott császárral, amit azóta sem tudok teljesen feldolgozni. Ebből fakadóan persze későn indult meg a tejem, így nem tudtak segíteni a kórházban, én pedig itthon kevés voltam egyedül, hiába készültem rá, úgyhogy persze a szopi is ugrott.

Összegezve: totál kiborulás volt, most próbálom összeszedegetni magamat… Nem jutottam el a depiig, de elég sok napot sikerült átbőgnöm. Nagyon sajnálom, hogy sose lesz már igazi szüléstörténetem. Illetve, hogy képtelen vagyok magamból táplálni a gyermekem. Borzasztó érzés.

Amúgy gyermek gyönyörű, egészséges, keveset sír, és mostanában elég sokat vigyorog, szóval minden terv szerint. 2900 g, és 52 cm volt, most 11 hetesen kb. 5400 g, és 57 cm. Imádja a tápszert, volt egy tápszer-váltásunk is, teljesen zökkenőmentesen. Rendszeres Infacol fogyasztók vagyunk, de legalább elkerül minket a hasfájás. Az éjszakákat átalusszuk úgy fél 10-től hajnal 5-ig. Tényleg egy tünemény.

Nálunk a szombat volt a nyügi-nap. Egész nap nem aludt, csak apján egy órácskát.

Szeretnék kérdezni:
Csajok, van valami tanácsotok bukira? Kis muki képes kaja után 2 órával is kirakni egy adagot, és ez szerintem nem normális. Vagy igen??
Másik, hogy Vencel súlya és kora is azt sugallja, hogy most már ehetne olyan 160 ml tápot, de kipróbálva alvásproblémákat és pukiproblémát okozott, illetve még nagyobb adagot bukott vissza, tehát úgy vélem, még korai. Viszont evés után, majd’ minden alkalommal sír, és cuppog, hogy kér még. (hozzáteszem, hogy bármennyit teszek a cumisüvegbe, megeszi, csak szépen vissza is jön, és fáj a pocak is) Nem tudom, mit csináljak.

Ja, és nyáladzunk már mi is rendesen. A cumi nem kell, de bármi van a szája közelében már rágcsálja is, és ömlik a nyál. Nézegetem, de még nem látok sehol fogkezdeményt. Tehát ez csak rosszabb lesz… :-)

klau
pkklau

Köszönöm a véleményeket, tök arik vagytok! :lol: De azért sajnos van igazság is abban, amit párom mondott. Csak mondjuk nem sok köze van a babanethez. Hiszen amúgy sem voltam soha "mintaanya és mintaháziasszony" csak most van mire fognia. :roll:

Csilla, sajnálom amiken át kell mennetek, tényleg nem tudom hogy bírjátok, sok erőt kívánok hozzá!

Vok, remélem nálatok is hamar rendeződik a helyzet!

Geo, te szuper vagy!!!!Olyan jó olvasni, hogy már majdnem csak szopiztok!

Nálunk minden tök jó mostanság, legalább is Bencével. Néha sír, de mintha már nem fájna a pocija, csak hajnalban :roll: Sokat van ébren, de egész jól elvan egyedül is. Pedig még meg sem érkezett a játszószőnyege. Remélem az is fog tetszeni neki.

Na, most már két kezem van, mert eddig szopizás volt, de már el is aludt. Szóval annyiban igaza volt páromnak, hogy ugye a nap nagy részét azzal töltöm, hogy Bencét szoptatom, altatom, tologatom, pelenkázom stb. Mikor meg végre lenne időm, akkor ahelyett, hogy Lilivel foglalkoznék, itt ülök a gép előtt. De ehhez hozzátartozik, hogy valóban nem sok kedvem van Lilivel foglalkozni, mert olyan kis pukkancs.

Kép
Kép
hari

Na, közben Lili kért reggelit, én meg kiöntöttem egy bazi nagy bögre tejet, azt takarítottam idáig.

Ott tartottam, hogy Lili egy kis pukkancs. Persze nem így született, tehát én váltom ki belőle, ezt tudom, de ettől még nem nagy öröm vele lenni. Persze járunk játszótérre, meg fagyizni, meg sétálni, de olyankor is csak vitázunk, kiabálok vele stb. Szóval egy rémálom az egész. Pedig én minden reggel úgy indulok neki, hogy ma jó lesz. De nem megy. Nincs türelmem és valahogy már az egész olyan szinten van, hogy nem látom a "visszautat".
Ezen kívül aznap mikor kitört a balhé, a vacsora sem sikerült és ez már betett az uramnak :lol:

Takarítani sem nagyon szoktam, mert Bence nem értékeli a porszívót, meg Lili sem, úgyhogy inkább hagyom a fenébe. Így viszont ugye felmosni se nagyon lehet, meg kedvem sincs. De mondom, ez teljesen független a babanettől.

Most viszont megyek és próbálom teljesen feltakarítani a tejet, mert az előbb csak a nagyját töröltem fel. A legrosszabb helyen sikerült kiöntenem, mindenhova befolyt. :twisted:

De azért majd jövök és bejelentkezem, főleg ha Apa dolgozik. Azt hittem, pár nap után majd ő mondja, hogy inkább jöjjek, ha látja mennyire hiányzik, de nem mondta. Hát akkor jövök "engedély" nélkül :lol:

Kép
Kép
hari

A tegnapi gyönyörű szép hosszú hsz-em elszállt mint a győzelmi zászló, így csak egy rövidebb változat lesz.

Vok, sms nem azért ment hogy reagálj, csak hogy tudd, gondolunk rátok, és aggódunk Alexért, és ez így van ma is.

Luna, ez a három hónapos sztori ismerős, nekem is mondogatják, először a 6 hetet vártuk, állítólag az is lehet ilyen, aztán a 7 héten már azt mondtam, hogy a felén mát túl vagyunk, megy a vissza számolás. Mondjuk nálunk nem ennyire nehéz Dorkával. Nem is tudom mit csinálnék,anyám így is állandóan orvoshoz akarja vinni, hogy miért sír a gyerek. (szerintem azért mert nem akar egyedül lennni, jobb szereti ha dajkálva van, és akkor nincs egy hangja sem)

Geo, nagy-nagy gratula a szopihoz, szuper ügyes vagy :D
Egyébként a hajamról nekem is csak annyit, hogy szerintem a gyerek nem fog megismerni kibontott hajjal, nyolc hete csak alváshoz van kiengedve, de ha felébredek rögtön feltűzöm, mert különben beleakad, vagy lebüfizi :)
Mondjuk pedikürre becsúsztam anyuékhoz, neki házhoz megy a csajszi, és pénteken pont ott volt.
A nadrágjaim nem jönnek rám rendesen továbbra sem, vettem három egyforma bő térdgatyát, különböző szinekben, azokban szaladgálok.
Smink kimerül a szempilla spirálban, anélkül eddig sem mentem le a közértbe se.

Hari, és mindig ilyen volt a viszony Lilivel? Vagy csak Bence érkezése óta van ez?

Egyébként a hétvége elég jó volt, volt családi program, látogatás anyóséknál, ha már ők nem jönnek, (mondjuk nem bánom) kerti buli barátokkal, séta hármasban a Kopaszi-gátnál, szóval nem panaszkodhatom.

Most az a dilemma, hogy szerintetek mennyire befolyásolja a babák alvását ha pár napig máshol leszünk? Doki néni szerint nekik még az a jó, ami az anyának, tehát lehet utazni is, de egyelőre csak az anyámékhoz kell átmennem, vigyázni kell a papagájra, egyedül nem eszik. :)

KépKép
tatim

Klau, udv ujra a topikban, szerintem mindenki szivesen lat! :)
nekem ezt a lapot dobta a gep, hat muszaj vagyok ezzel megbaratkozni, hogy ez egy ilyen bombolos gyerek :) Az az erzesem, hogy nemmindig a hasa miatt sir, es ha ez igy van, akkor eselyes meg az is, hogy a hasfajasa ugyan elmulik amde a sirossaga nem... de en remelek, asszem tatim irta nekem tegnap, hogy a remeny hal meg utoljara :)
Most alszik a ded... kendoben persze, az agyat meg sem mertem vele kozeliteni :) Eszternek megigertem, hogy teszunk egy proba kendos napot. Bar ez a fulltime kendozes eleg tavol allt mindig az elkepzeleseimtol, hogy en mit hogyan. de ugy tunik Aronmukit igen kevesse hatjak meg az en elkepzeleseim :)

Hari, es mi lenne ha apuka beszallna... na nem a vitaba hanem ahaztartasba?? Vagy teszi is csak nem irtad? Siman tudna o porszivozni avagy felmosni, de leginkabb az ilyen hozzaallaskor (mar amennyiben tenyleg nem csinal semmit, ahogy sejtem) ha tehetnem (oke, szoptatas, tudom) irany valami hetvegi kiruccanas akar a nagyobbikkal is, es apuka ket napra vesse be magat mint gyerekellato es meglatjuk mire jut. Persze, lehet mellettuk (nos mar amelyik mellett ugye, en fel tudok mutatni egy ellenpeldanyt) haztartast vezetni, de azt sem kovetkezetesen minden nap hanem ahogy kijon a lepes, legalabbis nekem ez volt a tapasztalatom... anyammeg mindig kulon hangsulyozza is, hogy a nagy erolkodes (fizikai de mentalis kifaradas is) oda vezet, hogy elfogy a tej. Ugyhogy ember lanya tegye magat optimalis modon takarekra.

huhhh naaagyon almos vagyok...

luna6

Na sziasztok.

Vok: remélem már jobban vagytok. Ha hazajöttetek a Lászlóból írj, hogy most mi van megint Alexal.

Csilláékról vmi újabb hír, azon kívül, hogy Lénike javulgat??? Én /vagy anyám/ tuti leüvöltöttem volna az orvosokat, nővéreket. Vagy odahívtam volna az ügyvéd bnőmet és megfenyegettem volna őket. Bár nincs kizárva, hogy ők is jogi lépésekhez fognak folyamodni, ha vége a hercehurcának.

Nanetto vagy ezentúl van Damme :): nem semmi, amit a bnőddel műveltek. Bár én hasonlóan jártam. Én is két orvost (az egyik a SOTE 2 ig. helyettese) megjártam, mire a 3., a mostani helyretette a bajomat és íme itt van Levi. DE EGY ÉVEMBE TELT!!!!!
Te is adsz le tejet? Most tényleg el kell menni tüdő- meg AIDS szűrésre??? Vagy Detti írta????

Nik: félelmetes mennyit nőt Zoe. Szerintem tiszta anyja!!!

Geo: köszi az együttérzést. Ha van vmi jó tipped lábra, combra a lábemelgetésen kívül, ja meg a narancsbőrre és stirákra, szólj!
Nagyon ügyi vagy szopival!!!!
Lekopogom, most nekem is van tejcsi.
Én átvettem Vok módszerét, és 2x nyitom meg az oldalt, így tudok mindenre reagálni.

HARI: tessék visszajönni!

Luna: kitartás! Legalább most az ember - ahogy te hívos :) - is fog segíteni nappal is, így talán több időd lesz pihizni. :)

Mi hétvégén Balatonöszödön voltunk a kollégáméknál. Még lejött másik két kollégám is, az egyik férjestül, 1 éves gyerekestül. Tök jó volt. Kisfiam egy mukott nem szólt, csak szombaton este 7-10-ig volt nyügi. Lehett nem tetszett neki a mózes egész nap vagy hogy nem a helyén van. Nem tudom. De utána bealudt. Végig levegőn voltunk. Éjszaka csak 2-kor, 5-kor, meg 7-kor kellt. Szépen nyugisan aludt a mózesébe, ami félelmetes, de mindjárt kinő!!!! Nektek Vik jó még???? Vasárnap szintén nyugis volt. Sajna a Balcsiban nem fürödtem, mert nekem a 23 fok hideg. :( De tuti lemegyünk még a nyáron vmikor. Nincs nyár Balcsi fürdés nélkül! Visszafele megálltunk Siófokon palacsintázni. Ott a parton, CC beachnél van egy rohadt jó palacsintázó, és ott mindig megállunk, ha Balcsira megyünk. Itt nálunk még megálltunk az Auchanba vásárolni. Ja: nem vagyok prüd és én is bárhol megszoptattom a gyereket, természetesen diszkrét keretek között, de egy csajon én is kiakadtam. Ott szoptatta a gyereket az üdítőknél állva, ahol a legtöbben járkálnak!!!!! Legalább vitte volna be a próbafülkébe vagy ki, ugyanis van Babamama szoba! Westendben is, azt is kipróbáltuk már. Teljesen kúlturált. Ikeában is van, de azt még nem próbáltam. Szóval érdekes volt azért a csaj?!?

KépKép
bhdetti

Most meg mosnék, de nincs víz. Lehet lefekszem, mert gyerkőc is alszik - mert 7-től fent volt, szórakoztatta apját. vagy netezek. De rendet raknom vagy takarítanom nem kell, mert pénteken megcsináltam, hétvégén ugye meg nem voltunk! :)

KépKép
bhdetti

[quote="luna6"]
írta:
luna6Hari, es mi lenne ha apuka beszallna... na nem a vitaba hanem ahaztartasba?? Vagy teszi is csak nem irtad? Siman tudna o porszivozni avagy felmosni, de leginkabb az ilyen hozzaallaskor (mar amennyiben tenyleg nem csinal semmit, ahogy sejtem) ha tehetnem (oke, szoptatas, tudom) irany valami hetvegi kiruccanas akar a nagyobbikkal is, es apuka ket napra vesse be magat mint gyerekellato es meglatjuk mire jut. Persze, lehet mellettuk (nos mar amelyik mellett ugye, en fel tudok mutatni egy ellenpeldanyt) haztartast vezetni, de azt sem kovetkezetesen minden nap hanem ahogy kijon a lepes, legalabbis nekem ez volt a tapasztalatom... anyammeg mindig kulon hangsulyozza is, hogy a nagy erolkodes (fizikai de mentalis kifaradas is) oda vezet, hogy elfogy a tej. Ugyhogy ember lanya tegye magat optimalis modon takarekra.

Luna: egyetértek. Mondjuk én azon szerencsések közé tartozom, akinek segít a férje, MINDENBEN!

KépKép
bhdetti

Detti,
Köszi :lol: , eddig még mindenki azt mondja, hogy tiszta anyja a gyerek! Kivéve persze az anyósomat, ő még semmit nem nyilatkozott, hogy kire is hasonlít.
Ha látnátok, van rólam egy kép amin fürcsi után be vagyok bugyolálva törcsibe és Zoéról is van olyan képünk. Hát mint két tojás :D
A lány nekem kb. 1 hónappal ezelőttig nappal a mózesban aludt a nappaliban, az óta azonban már nappal is az ágyában alszik. Ennek oka, hogy kb. 10 cm hiányzik hogy teljesen végigérjen benne, és ahogy alvás közben mozgolódik, helyezkedik állandóan felébredt ahogy a mózes oldala korlátozta őt a kényelmes helyezkedésben. Meg amúgy is háton szétvetett kezekkel és lábakkal szeret aludni az meg a mózesban már nem megy.
Pont ma gondolkoztam rajta, hogy felteszem a sport részt a kocsira mert azt ugyan nem lehet teljesen vízszintesre dönteni (nagyon pici dőlésszöge van), de végülis a pihiszéknek is van egy kevés dőlésszöge. A sportrészben meg majd úgy feketetem, hogy a fenéktől felfelé a dőlésszögön legyen a felsőteste és akkor meg megint egyenesen fekszik.
Mondjuk még így se volt ráfizetés megvenni a mózest mert, ha külön vettük volna meg a kocsivázt a sportrésszel, meg az autóshozdozót, akkor 50 euróval fizettünk volna kevesebbet, mint így, hogy szettben vettük meg (de ezt már írtam asszem Lunának is)
Ja és a leírás szerint 6 hós korig, illtve 0-10 kg között használható. Hát nem tudom a szomszéd 10 hós lánya 9 kg, ha belefektetném, akkor lehet még bele is szorulna :roll: , arról nem is beszélve, hogy a lábát se bírná kinyújtani benne rendesen.

Hari,
szerintem ha néha jössz arra nem lehet egy szava se a féjednek. Vagy ha annyira piszkája a csőrét, hogy jössz akkor próbálj meg akkor jönni amikor Lili alszik és amúgy se kell akkor foglalkozni vele, vagy amikor a férjed nincs otthon.
Talán ha elkezdődik az ovi akkor Lili is megjavul majd :wink:

Klau,
gyere nyugodtan és üdvözöllek itt közöttünk.
Én csak simán kimostam forralt vízzel és mosogatóval a termoszt és kész! Hajrá hosszab kimozdulás!!!!
Nem lehet, hogy azért bukik mert maradt bent büfi? Vagy esetleg túl mohó és sok levegőt nyel=evés közben is sokszor kéne büfiztetni?
Az meg hogy mennyit kéne elvileg ennie az adott életkorában nagy marhaság! Az hogy a tápszeres doboz szerint mennyit kéne ennie, csak tájékoztató jellegű, egyik gyerek sincs beprogramozva az előírásokra. Amíg megfelelően hízik és jókedvű ne foglalkozz a mennyit kellenével!
A császár és amiatt, hogy nem tudsz szoptatni meg ne sanyargasd magad. A legfontosabb, hogy van egy egészéges és kiegyensúlyozott babád!

Eszter,
remélem nem lett rosszabb a helyzet Alexnál! Amikor voltatok semmilyen gyógyszert nem adtak neki? Lehet kellene. Vagy ez a bakteriális izé magától elmúlik :roll:
Majd gyere, hogy mit mondtak nektek a kórházban.

Ugye milyen sokat nőtt? Az első képen még a maci orra is látszik a feje felett, most meg már csak a szemöldöke! Az 1-3 hós bodyk, amikre az van írva, hogy 53-59 cm-ig jók, most épp pont jók neki.

Luna,
valóban a remény hal meg utoljára! És ha kendőben bealudt, nem tudod berakni az ágyába és mondjuk kitámasztani valamivel, hogy ne ébredjen fel a saját mozgására? Totál esélytelen?????
Tényleg akartam már kérdezni, te ugye még magyar állampolgár vagy? A Mukit anyakönyvezteted majd Magyarországon is??
Mert én akarom anyakönyveztetni a lányt ott is. Meg én majd kettős állampolgárságot akarok, de ahhoz még kell várnom majd 4 évet, mert 5 év házasság után lehet kérvényezni a görög állampolgárságot.

Geo,
hajrá szopi! Nagyon ügyik vagytok, csak így tovább!
Vendég

Viki, en persze, magyar allampolgar vagyok, iogazabol eszem agaban nem lenne ezen modositani, megis felmerult a dolog. nem magam miatt, neken ez kicsit sem szamit, minek nekem az... aron miatt sem kell, o ugye beleszuletett, de itt van a Manci, aki itt nott/no fel mint egy portugal gyerek de nem ugyanazok a jogai. most ugyan nincs hatranyban, de vannak az eletnek teruletei, ahol szukseges lehet. pl ha katona vagy rendor akarna lenni ugye :D vagy esetleg elsportolo... na jo, ezek mind nem a legvaloszinubbek, de pl ami mar eletszagu, hogy tovabbtanulasnal, osztondijaknal o kulon megiteles ala esne, holott pont ugyanazt a rendszert jarja mint egy magyar gyerek.
na es Manci ugy kapja meg siman, ha en kapom, mert akkor neki automatikusan megadjak.
Mukinak persze, mindenkeppen megcsinaltatom a magyart is, valoszinu majd a kovetsegen, mert nem ugy tunik, hogy a kozeljovoben hazajutok.

luna6

ja egen, aront agyaba rakni folyton probatuk het vegen is, tehat agyon kivul elalszik olben es ugy... percek kerdese es fullra felebred. nem igazan ertem, mert este lefekvesnel meg ejjel nem :) tudjaa mikor van nappal es mikor ejszaka :)

luna6

Sziasztok!

Hát, úgy tűnik hétvégén mindenkinek jobb dolga volt mint netezni! :lol:

Csilla, Vok
továbbra is gyors gyógyulást kívánok a manóknak!

Nikvik,
nagyon édes Zoé. És tényleg mekkorát nőtt!!! Ha az ember nem készítene ilyen képeket, akkor lehet hogy fel sem tűnne hogy tényleg mekkorát is nőttek ripsz-ropsz.

Luna,
kitartás! A férjed centivágásos sztoriján jót röhögtem. Viszont írtó jófej, hogy előrébb hozta a szabiját, hogy tudjon neked segíteni!

Geo,
nagyon ügyesek vagytok! Hát, nálunk sajnos egyáltalán nem megy a szopi. Úgyhogy most fejek, és úgy adom neki cumisüvegből. Illetve ugye pótolni kell táppal. De azért több a tej mint a táp (bár tegnap olyan extra sokat evett, hogy még magam is meglepődtem). Próbálgattam többször is a szopit, de valahogy cicin 5 perc után szó szerint bealszik. A múltkor azt is kipróbáltam, hogy már 1,5 órája tök nyűgös volt, nem tudott elaludni, ráraktam cicire, rágózott egy kicsit és már aludt is. Szóval nekem ilyen szuper altatós melleim vannak.... A tej szerintem már jobban jön, de úgy látszik ez neki nem számít... :roll:
Vaterához nem tudok hozzászólni. Van ott valami szabályzat, szerintem meg kéne nézni...

Tatim,
hát, jó a kérdésed. Szerintem amúgy nem, de mi hamarosan megtudjuk, merthogy mi is elutaznánk pár napra. Mostmár vannak olyan nagyok a babák, hogy ne jelentsen problémát. Szerintem. De bhdettiék is elutaztak a hétvégén, és ott sem volt gond, úgyhogy hajrá utazás....

Klau,
üdv! És ne gyötörd magad a szülés és a tápszer miatt. Nekem is császár volt (ezt a részét mondjuk nem bántam, mert faros volt, de mi még szeretnénk mégegy babát, úgyhogy van mégegy esélyem), és úgy tűnik és sem tudok szoptatni. Én már a kórházban kiborultam, meg utána amikor hazajöttünk egy hétig kész voltam. És most, hogy kiderült hogy nem megy a szopi szintén kiborultam. De túl kell ezen lépni, mert bizony a gyerkőc is megérzi ha stresszel az ember, és nem azt kell nézni hogy én mit szeretnék (szopi), hanem hogy a picurkának mi a jó!!! Ahogy Luna szokta mondani, ez van, ezt a lapot osztották nekünk. És az hogy nem megy a dolog, az nem a mi hibánk!!!!
Bukás: én mostanság olvastam valahol, hogy a tápszert nem szabad felrázni, hanem csak "lötykölni". Mert a rázással sok levegő kerül bele, és ugye attól büfög meg pukizik ... stb sokat. Lehet hogy neked ez evidens, én nem tudtam, és mióta így csinálom, azóta jóval kevesebbet büfizik pukizik, és már biciklizni sem biciklizik! Ja, és bukás sem volt azóta, pedig előtte volt nekünk is olyan hogy kajálás után 1,5 órával jött ki annyi, hogy át kellett öltöztetni. Amúgy valahol azt olvastam, hogy ha ez nem túl gyakori (mint szegény Csilláéknál), akkor nem kell emiatt aggódni.

Hari,
el ne tűnj!!! Szerintem is be kéne vonnod a párodat egy kicsit jobban a dolgokba, és akkor nem mondana ilyeneket!!! Jó, tudom, könnyű mondani. Mert eddig nálunk is ez volt, ha megkértem segített, de magától semmi. Most már 3 napja hogy itthon van, látja hogy hogy is mennek a dolgok a picúrral, és bizony mostmár sokkal többet segít. Jó, sok dolgot még mindig kérni kell, de már jobb a helyzet. El is nevezett engem a gyerkőc rabszolgájának!!! :lol: Lilit nem tudod valamivel lekötni? Valami jó kis játék, amivel sokáig elvan? Vagy pont az a baj, hogy megszokta hogy eddig vele foglalkoztál és most hiányol? Esetleg mint Rózsáék nem tudnátok néha csajos napot tartani? Bocs hogy belekotyogok, csak hátha...
cicmarek_

Hát tudjátok, mindenre van megoldás, csak akarni kell. De nálunk valahogy senki nem akar semmit megoldani, inkább csak panaszkodni, meg dühöngeni szeretünk. És ebben én is benne vagyok sajnos.

Apa segít amúgy itthon, de olyankor azt érzi is az ember lánya, hogy "na, ezt sem csináltad meg" ráadásul olyankor derül ki legjobban, hogy én milyen rendetlen stb. vagyok. Mert ugye ha pl. el akarja pakolni az edényeket a szekrénybe, akkor kiderül, hogy amik bent vannak, azok össze vissza vannak és ezért nem fér be a többi. Én is tudom, csak nincs lelkierőm nekiállni rendezgetni. Inkább elől hagyom ami nem fér be, este úgyis kell majd, ha főzök. Igazából én az a szőnyeg alá söprős vagyok. Persze nem szó szerint, csak átvitt értelemben.

De azért szokott porszívózni, meg takarítani, még mosni is ha kell, meg elpakolni Lili után, meg utánam. Aztán néha kiakad, besokall és akkor "megkapom a magamét". Nem is azt mondom, hogy nincs igaza, csak hát 14 éve vagyunk együtt, mindig is ilyen voltam. Akkor meg most mit csodálkozik. De főleg az a baja, hogy Lilivel nagyon goromba vagyok. És ebben is lehet valami. Én tényleg nagyon igyekszem, de hazudnék ha azt mondanám, hogy nem "tört el bennem valami" az utóbbi időben. És ugyan Bencéhez kötöm, de nem konkrétan a születéséhez, mert már előtte is bajok voltak vele. Talán túl nagyok az elvárásaink vele szemben és mivel képtelen mindenben megfelelni, így ellenem fordul. Vagy nem tudom. Minden esetre határozottan állítom, hogy direkt idegesít. Szomorú és dühös vagyok egyszerre, és nagyon nagyon csalódott. Valószinűleg ő meg érzi ezt és biztos nagyon rossz neki. Ettől meg aztán még rosszabbul érzem magam és már lassan kerülöm, hogy ne bántsam őt. Mármint érzelmileg. Persze ez a legrosszabb amit tehetek, de képtelen vagyok JÓL csinálni.

Bocs, hogy ennyire eltértem a fő irányvonalunktól, de kijött belőlem. Viszont Bencével tényleg alig van gondom, úgyhogy egy szavam se lehet. :lol:

Kép
Kép
hari

köszi lányok...
Cicmarek, ezt a lötykölős dolgot nem tudtam. Én mindig felrázom. következő etetésnél kipróbálom, ami sajnos ma előbb lesz, mint szerettem volna, mert nem hajlandó ma délután aludni a szentem. pedig lett volna mit csinálnom.
sebaj..

császár és szopi ügyben pénteken találkozom egy bábával. egyik barátnőm ajánlotta, hogy beszéljem meg vele, mert neki rengeteget segített helyretenni a dolgokat. kíváncsi leszek, mit mond. majd írok róla.

Klau

Kép
pkklau

sziasztok!

nem jutok a géphez.
normaflore-t kell szednie (nem tudom ezt pénteken a másik doki miért nem mondta, én meg magamtól nem kezdtem el... legközelebb már okosabb leszek.)
Vettek tőle vért a fejéből, mert doki kért mindenféle cuccot. vettek vagy 2 kémcsővel... az altató orvos nem akarta, hogy bent legyek, amikor szúrják, mondtam, hogy én meg igenis bent akarok lenni. (Még ahhoz is joga van a szülőnek,h ogy a műtéteken bent legyen a gyerekével, ha akarja)
Szerencsére továbbra is jól érzi magát Alex, bár most hogy a doki megnyomkodta a hasát, nyűgösebb egy picit.
Doki szerint sápadt a gyerek és talán vas hiányos (akkor általában étvágytalanok is, Alexről meg ez nem igazán mondható el) remélem nem lesz az.
Szerdán kell visszamennünk. Addigra lesz meg a kaki tenyésztés eredménye. A vérkép már holnapra megvan.
Doki szerint szerdára el kéne múlnia a véres kakinak. Ha nem, akkor antibiotikumot fog kapni.
Szóval még 2 nap....
Ja, és ez a dög szar inkább csak gyerekeket fertőz ezzel a gyenge verzióval, mert igen sérülékeny baci. Nagy átlagban a gyomorsav megöli őket....

Csilláékról nincsen újabb hír. Szerintem ma délutánra lesznek újabb eredmények, tudjátok, 7végén megáll az élet a kórházban...

Bocsi, Hannával filmet nézünk, :D Úgy kellett időt könyörögni tőle :D:D

Még próbálok jönni este.

Puszi

Eszter
Kép
Kép
vok

Hari,
ne emészd magad! Hidd el előbb utóbb helyre fognak rázódni a dolgok. Most gondolom pattanásig feszült nálatok (is) mindenkinek az idege, mert Bence érkezése azért jól "bekavar". Kell egy kis idő, amíg mindenki meg nem szokja ezt, és bele is kell rázódni rendesen. És Lili szeptembertől ovis lesz megint, azért ez is fog javítani a helyzeten. Ne keseredj el, fel a fejjel!

Vok,
remélem minden rendben lesz Alexel.

Klau,
nincs mit. Remélem mond valami okosat a bába. Én mondjuk már túltettem magam rajta többé kevésbé. Majd a mi ketteskénél remélem már minden rendben lesz, és úgy alakul ahogy szeretném...
cicmarek_

Hogy nekem milyen cicifüggő fiam van!!! Már most tipikus férfi!!!

KépKép

Detti

KépKép
bhdetti

[quote="bhdetti"]H írta:bhdettiogy nekem milyen cicifüggő fiam van!!! Már most tipikus férfi!!!

KépKép

:D :D :D
Ismerős!!! Én már csak "cicikirálynak" hívom a fiam! Le se tagadhatná, hogy pasiból van.

Megérkezett a pihiszékünk. Nagyon jó kis darab. Gergő élvezi nagyon, pedig még nem is zenél, rezeg. Apa most ugrott el elemekért.
Vendég

Üdv klau! Jó hogy visszataláltál közénk!
Vendég

Heni, a tied hamarabb odaert mint az enyem, meg varjuk :) Remelem enyimnek is tetszeni fog, tulkep az olemen es a kendon alvason kivul a hintaja az ami tetszik neki, szoval remenykedem, hogy ez is. Amugy teljesen egyforma a mienk a tietekkel.

Megjartuk a dokit, a gyerekbe tovabbra is megy a le, hizik ha alaphangon is, de doki szerint szoptatott babahoz merten ez meg jo igy, ne varialjunk egyelore. Nem is akarnek, csak piszok melo ugye egy verekedoset megetetni :)
Mindenesetre mult heten 4350 volt most meg 4450, szal azt mondja eddig az utem isjo. Es hat anyatejesek (tisztelet a topikban lako nem egy kivetelnek ugye :D) nem hiznak olyan utemben, mint a tapos babak. Megneztem Mancim hogy hizott, o is kb ugyanigy mint Aron, szoval Aronbol nem lesz micheline baba :) De amig jo ez igy addig jo ez igy.
Ja, es a doki kitart amellett, hogy 3 honap es lemulik minden... illetve a boges... es hat kicsit (jaaa, kicsit?! a fenntletenek 90%at) tobbet sir, siros gyerek no :) Hat ja, vettem eszre :)
Meglatjuk mit hoz a 3 honap vege, de felmerult, hogy a szakirodalomban ugynevezett tobbemberes babaval van dolgunk... na azt azert inkabb kihagynam, maradnek a kolikanal ha lehet valogatni :)

luna6

Luna:

Még jó hogy hamarabb ideért a pihiszék hozzánk... Székesfehérvár nem a világ vége :D :D

Egyébként elemmel is kipróbáltuk. Nagyon szuper úgy is, ha rezeg, no és rezgés közben még a dzsungel hangjait is élvezheti a gyerkőc... tiszta idill és ellazulás. Remélem Aronnak is tetszeni fog, és akkor nem kell annyit kézben tartogatnod. Gergő ma pihiszékben ellazulva ezerrel tévézett. Olyan mint a nővére.

Remélem, nem gond, ha hasonló (ha nem ugyanolyan) széket választottam én is, mint te. Ez azért történt így, mert feltöltötted róla a fotót és nekem már akkor megtetszett és kijelentettem, hogy én is ilyet akarok.
Aztán mikor belinkelted a teszvesz-es oldalt és megláttam... nem volt kérdés, hogy melyiket választjuk. Kösziiiiiiiiiiiiiii!!!
Vendég

hahó

ma elmentünk a gyógytornászhoz! de úgy eltévedtünk hogy 1 és negyedóra után hazajöttünk - tiszta sik ideg voltam ... fuhhh nem is kommentálom kiderült a nő teljesen máshova irányított minket ... persze egy vagyon volt a telefonbezsélgetés vele majd mondta hogy már kifutottunk az időből jönnek hozzá és még félre is vezetett... ráadásul dög meleg volt az autóból dugó stb. stb.

mai parajelenségem: a laptopomból kiugrott egy gomb! az ugrást onnan tudom mert a Home billentyú a helyétől 3 cm-re volt található! na Vok mint számitóguru ilyet láttál már????

tegnap nem tudom irtam-e de a kádba úgy be....sztam a kislábujjam hogy azt hittem eltört tiszta lila és alig mozgok és most úúúgy sajog!!! lányok én mit csinálok rosszul? nekünk gyűlöli a hintaszéket!!! a hintát meg IMÁDJA ma kimerült az elem ... ajjaj ... holnap s.o.s.-ben venni kell :-)

ma babó nagyon cukin elvolt aludt evett röhögött de tegnap egész nap nem aludt úgyhogy bizti most pótolta! én meg HULLA vagyok ahogy Luna is irta reggel úgyhogy megyek elrakom magam éjfélig :-)))

Csilla: gondolok rátok! és
Vok: rátok is!!!
Vendég

Sportmelltartóban szerintetek megereszkedik a cici??? én rajtam mindig az van alvásnál is mert Luna amikor mutatta az ebayen vettem is belőle (azóta még 1 -et :-)) I M Á D O M!!! órisái találmány és elnyűhetetlen de azért ez csak nem olyan mint akosaras bár nekem nincs nagy didim! és Agykontrollozom rá hogy maradjanak ekkorák szopi után is mert gyönyörű szépek és úgy élvezem!!! :-)
Vendég

ja és ma megjött a családi pótlék!!! úgyhogy megadhatom anyukámnak a tartozásomat! nem sokáig élveztem :-) :lol:
és várom a szeptembert amikor 3,5 hónapnyi t-gyás jön - remélem! :-)
Vendég

na most én topicolok ezerrel :-)
jaj csináltam esztiről egy cuki képet! ... becsatolom (legalábbis megpróbálom)
Vendég

Kép
Vendég

Van Damme
ezen jot mulattam!

Luna
kosz a kendo tippeket, linkeket. Most egyelore ott tartok, hogy fogalmam sincs, milyet vegyek. Meg nem tudtam belemerulni az egyes kendok kozti kulonbsegekbe. En ugye nagy nandu kendos voltam eddig, de most mar zavar, hogy nem tudom agyon varialni a koteseket (valoszino amiatt a nehany pluszkilo miatt, ami az elso terhessegem ota feljott ram).
Harmadik honap vegeig kell csak kibirnod?? He-he-he. Hat a profeta szoljon a dokidbol! Zsofinal is mondtak mindig, hogy no majd hathetesen, harom honaposan meg nem is emlekszem mennyi idosen, de majd el fogja kezdeni ataludni az ejszakakat. Azt a vegen mar senki nem modott semmit, es Zsofi a mai napig nem alussza at az ejszakakat. :roll:

Vok
remelem, jobban vagytok mar egy kicsit. Sajnlom ezt a mizeriat! Alexnek jobbulast, neked sok erot. Es ne hulyeskedj mar, hgoy meg te kersz bocsanatot, amiert "csak ma" adtad fel a cuccot8 Meg meg se mondtad, mennyit utaljak es hova, ugyhogy legyszives lepj a tettek mezejere!

jo ejt mindenkinek
gem

en teljesen kivagyok, fizikailag mindenkepp, ugyhogy elteszem magam a kovetkezo szoptatasig

ja es Geo
nagyon ugyes vagy, csak igy tovabb! Te se adod fel konnyen a dolgokat, nagyon helyes!

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Sziasztok!

Sajnálom, ami Csilláéknál van most, nem könnyű, és nagyon drukkolok nekik, kitartás Csilla!!!

Vok, hát ez megdöbbentő, ami nálatok is van, ez a fertőzés…Jobbulást Alexnek, és te is tarts ki!!!

Mi hétvégén megjártuk a Heim Pált, Nati már szinte egész nap sírt és sikítozott a fájdalomtól.
Az egyértelmű, hogy kólikás, volt hasi uh is, ahol semmi elváltozást nem találtak, se reflux, se szűkület hál istennek. Most gasztroenterológust hajkurászunk, mert ki kell vizsgáltatni a laktóz érzékenységet, a jelek arra mutatnak, a Heim Pálos dr.nő szerint. 1 hete csak szélcsővel sikerül kakilni, és az is elég folyékony, tele gázbuborékokkal. Megy neki a Normaflore is, a doktornéni ezt ajánlotta, míg ki nem derül a tejcukor érzékenység, van-e vagy nincs. Ha nem az, akkor várnunk kell a csodát, hogy a kólika elmúljon.
Pesten is elég gáz jó dokit találni, mindenhol fullon vannak a határidősök, még magánban is. Ja és a tarifa 25ezer pénz…

Jelenleg fejek, 1-kor arra ébredtem, hogy csöpög a bal mellemből a tej. Eddig textilpelussal itatgattam fel, lustaságból, de most már fel kellett kelnem, mert az is átnedvesedett. Pedig tegnap kimaradt a fejés.

Nati már így mosolyog
:lol: Kép
Ha dumálok is neki, akkor meg teljesen elolvad :P Kép

Kép
jenny29
Mór

Jenny!
Ha kell doki, szólj! Vannak ismerősök, tuti tudnak segíteni!
Azért a kólikába az nem fér bele,h ogy egész nap csak sír és sikítozik. Mennyi tejterméket eszel? Amire oda kell majd figyelned, ha laktóz intolerancia van, hogy iszonyat sok kajában van tejpor, még olyanban is, amire álmodban nem gondolnál: virsli... párizsi.. és az sajna teljes tejpor. De van olyan, amiben csak laktóz van, van amiben meg csak tejfehérje. (ami szintén okozhat bajt)

Én nem csak ezért nem eszek egyáltalán tejterméket, nekem se tesz jót. Hannáig nem is volt baj, de vele is null tejdiétán voltam és utána, amikor elkezdtem kávét inni rendes tejjel, jött a puffadás, hasmenés... Én tejcukorra lehetek érzékeny, mert a tejfehérjés tejportól semmi bajom. De úgy meg nem az igazi a kávé.... szal, igy jártam :D már nagyon ritkán ettem joghurtot, vagy kefirt. A sajt is minimális (bár a mozzarellából képes vagyok benyomni akár 2 darabot is...) de sajna a túrórúdinak nehezebben álltam ellen, vagy az én általam izésített túrónak. De most megint teljes megvonás. Igaz, most többet bűnözök, mint annó Hannával, érződik is... de ki lehet bírni.

Nem tudom mondták-e, hogy állj le teljesen a tejtermékkel, de ha igen, akkor kitartás!!! nagyon jól lehet tej és termékei nélkül élni!

Gem!
Hát, tegnap se tudtam feladni a csomikat, de ma már tuti :D:D
Hanna annyira lefoglalt, hogy el se mehettem itthonról, épp olyanja volt. Aztán este meg lement anyámhoz és nem akart hazajönni :D:D

Geo!
Tegnap hogy ment?
Nagyon ügyik vagytok!!!! Csak így tovább!!!! :D

Nanetto!
Ha jól tart a sportmelltartó, akkor nem fog lógni. Nem akarlak elkeseríteni, de annyit agykontrollozhatsz, amennyit akarsz, a cicid össze fog menni. És laposabb lesz, mint előtte.... Enyim se lóg jobban, csak laposabb.... és ezen semmi, de semmi nem tud segíteni, max a szike.

Milyen gyógytornászhoz mentetek volna és minek?

Klau!
Ne haragudj, nem is köszöntem :) Üdv közöttünk újra :D
Remélem tud majd segíteni a bába feldolgozni a traumát! elhiszem,h ogy nem egyszerű. Én most jobban örültem volna, ha császárral kiveszik Alexet, mert Hannával is nagyon megszenvedtünk a szüléssel és Alexal se volt másképp, de őt is kinyomták belőlem... Látod, mindenkinek más a baja :D:D:D

megyek, alvás igényt jelentettek be Alex fronton :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok!

Én már itt szép lassan kikopok a fórumról, mert olyan kevés a szabadidőm, hogy döntenem kell, fórumozok, vagy megnézek egy filmet, sétálok, olvasok, stb.
Aztán mindig más nyer, nem a fórumozás. :oops:

Na, azért hellyel-közzel követem az eseményeket csak annyira nem, hogy személyenként hozzá tudjak szólni, úgyhogy úgy egyben mindenkinek minden jót kívánok, Csilláéknak főleg!!! Oldódjanak meg a problémák hamar!

Nálunk Liza kis tündér továbbra is, már 5,2, kiló, és 60 centi és nagyon szépen átalussza az éjszakákat (9-10-től 5-6-ig. :) ), és tök jól lehet már vele "beszélgetni", válaszolgat a maga módján, és mint Vik-nél, egyfolytában csak vigyorog, meg olyan jókat kiabál, kurjongat, meg nevetgél. :) Nagyon nagyon édi. :)
Képek:
Kép
Kép

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Jenny, ez a habos kaki ismerős dolog. egyik rokonunknál fél évig tartott, mire rájöttek, hogy valóban tejcukor allergia, pedig a megoldás baromi egyszerű. kaptak valami gyógyszert, amit bele kellett reszelniük a tejcsibe és már semmi baja nem volt a gyereknek.

nálunk a tegnapi nap kegyetlen volt. egész nap nem aludt, vagyis de rajtam egy órát és ennyi, pedig hulla fáradt volt. már olyan jól megszoktam, hogy délután alszik, hogy szépen beterveztem, miket kell csinálnom, erre gyermekdajkálás lett belőle. egyik barátnőm azt mondja, hogy használjam ki, amíg dajkálni tudom, mert aztán hipp-hopp megnő és nem akar majd ölben lenni. (ezt megnyugtatásul küldöm Luna :-)) Náluk 10 hónapos a kissrác.
nincs is különösebb bajom a ringatással, csak gyermek 5 és fél kiló körül mozog, az én hátam meg nem bírja már soká, mert persze ha ülök vele, akkor az nem jó, sétálgatni, az már igen...
de nem panaszkodom, mert megint 8 órát aludt éjszaka.
megpróbálok képet feltenni róla....
pkklau

Kép így vigyorog Anyára :-)
pkklau

Nyuszi!
Azért szakíts időt erre is.. szerintem fog még kelleni neked is a fórum... :)
Jó kis husis Liza is :D:D

Klau!
Kendőt nem próbáltátok még? Csodákra képes, főleg hát kímélésben.
Alex több, mint 6 kiló és órákig el van rajtam. És nem fáradok el, sőt, vele szoktam füvet nyírni. Ő alszik, én tolom a gépet :D:D
Ééédes a kicsi törpe! :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

jenny: Nati nagyon cuki :-) megmutattam a páromnak is :-)))
basszus a Heim Pál is nagyon rosszul hangzik!!!! ... meg a doki ára!!!!

Vok: szarul tartja Eszti a fejét és tényleg - tök ferde és ezért elküldtek a 2. hónapos státuszon ... a Dévény Anna féle gyógydokihoz megyünk 4000 forint/30 perc/alkalom kiborultam de az alapitványnál október végére!!!!kaptunkv olna időpontot szóval addig nem várhatunk!!!! ... jön velünk az unokatesóm mert ő konduktor bár felnőtt de azért próbál ellesni mindent hogy azért ne kelljen sűrűn járni majd jön ő mert hát ez elég drága sajnos :-( de remélem nincs baj! hason a gyerek egyáltalán nem tud meglenni hiába mondogatják és csináljuk napi 1-2 perc után a nyálában fuldoklik nincs ÉRTELME!!! és emiatt is lehet a rossz tartás mert a hátizmok ugye igy nincsenek "tornáztatva" használva!!! :-(

Vok: és hogy lehet tejmentesen élni??? basszus el nem tudom képzelni! én sajtot tejet kakóaót rudit joghurtot ilyesmiket nem eszem virslit is oltári nagyon ritkán!!!! mert utálom ezeket alapból :-( és a többiről hogy szokom le vagy tudom hnogy ne egyek? érdekel!!!....

éjjel nyüglődös volt! nem tudom azért mert tegnap a gyerek Off-on volt majd egész nap aludt vagy mert picit fájt a hasa és nem jött ki a pukkancs! (teát basszus nem is ittam tegnap és a maradék is már nagyon kevés :-((( azóta persze kakilt egy irdatlant) szóval hulla vagyok a babu meg most alszik uram dolgozik távol - és már megcsináltam a flekken husi fűszerezést már csak sütni kell szóval egész jól állok!!!! :-)
Vendég

ja és aki nem regisztrált a DM Bababónusz programra - ami ingyenes - és küldenek tök jó kuponokat például a C und A-s 50%-osat vagy egy 10%-os kedvezményt a vásárlás teljes összegéből az TEGYE MEG mert all inclusive hétvégét lehet nyerni a családnak!!!!

és hogy inspiráljalak benneteket a barátnőm most nyert meg egy internetes játékon egy all inclusive utat Görögországba egy szigetre ahova külön repülő száll le és elegáns ruhákat kell vinnie olyan elit a hely és ilyen kis bungallókban laknak a sziget közepe meg 3 hatalmas úszómedence! GYÖNYÖRŰSZÉP A HELY!!! ...

én sajnos már regisztráltam júliusban! :-) úgyhogy szurkolok majd nektek!!!
Vendég

Nanetto!
Én azt mondanám, hogy oké, hogy konduktor az uncsitesód, de az nem a dévény torna. És igen, soknak tűnik a 4000, de nagyon hamar hat és nagyon megéri! én tuti nem engedném másnak nyomorgatni a gyerekem... mert ez fáj ám, nem is kicsit... és elég sokáig tart, mire megtanulják, hogy melyik izmot hol és mennyire kell masszírozni....

Tejről fejtek még, csak Alex felébredt és éhen hal! :D

Eszter
Kép
Kép
vok

hát tudom - mármint hogy nem dévény torna! először megnézzük "mi a baj" hogy mi a "terápia" mennyiszer kell menni stb. stb. aztán persze mérlegelünk mert nekünk is a baba a legfontosabb és ha hozzá kell menni hát akkor a pénz sem számit persze!!! ott van gyál környékén amúgy :-)

a mi babánk ma a járókában nyűglődik! néha tetszik neki és akkor leskelődünk mert olyan cuki de most üvölt! még 10 perc és eszik :-)
na kiveszem ... bár ugye ... igy elkényesztetek de már nem érdekel...
Vendég

Hat szerintem ha kiveszed enni, az nem elkenyeztetes meg :) Sot, ha sir es kiveszed nalam meg az sem.... szukseg :D
Enyim elaludt a hintajaban.... nem tul jo, de legalabb alszik, bar elotte meg aludt egy orat hason tevedesbol az agyaban is.

Es megjott a szekunk. Heni, amikor en betettem a kepet en akkor vettem es csak ma ert ide, ennel van hogy sokkal gyorsabb a posta :) Mindenesetre nemi pucolast kellett eszkozolnom rajta valamint nincs bele keznel elemem, szoval a kiprobalas meg varat magara. Egyetlen szepseghibajat latom, hogy a tamlata egy pozicios.

luna6

[quote="pkklau"]n írta:pkklauálunk a tegnapi nap kegyetlen volt. egész nap nem aludt, vagyis de rajtam egy órát és ennyi, pedig hulla fáradt volt. már olyan jól megszoktam, hogy délután alszik, hogy szépen beterveztem, miket kell csinálnom, erre gyermekdajkálás lett belőle. egyik barátnőm azt mondja, hogy használjam ki, amíg dajkálni tudom, mert aztán hipp-hopp megnő és nem akar majd ölben lenni. (ezt megnyugtatásul küldöm Luna :-)) Náluk 10 hónapos a kissrác.

ok, mindjart mas! :D:D Akkor orulok, vecere meg enni meg fozni majd raerek 10 honap mulva is, mikor a gyerek mar nem igenyel :) sot, a nagyobbikom is megvar :D:D
na jo, egy-egy kimaradt alvas nem a vilag vege persze, de fulltime az nem jo. De ma nem szolhatok egy rossz szot sem a legenyre, bar a hintajaben igazan nem kellett volna elaludnia... jatekidoben eves utan :)

luna6

Luna - te mennyi ideig hagyod a hintájában? és egy nap mennyit rakod be??? nálunk 1 nap egyszer hintázhat! mert abba tuti belealszik és legalább ott alszik csak hát nem tudom mennyire káros ez neki! remélem nem!!! :-(
Vendég

Nem szokott sokat benne lenni, mert van hogy nem is akar bennmaradni. Egyszer aludt eddig benne a mai kivetelevel, asszem masfel orat... mult heten asszem, amikor a legkatasztrofalisabb nemalszom nap volt es ott vegre bealudt.
De most sem szedtem meg ki, bar vacilaltam, de amikor nem akar nemis marad benne, most meg bealudt, hat lehet, hogy almos... most keltsem fel? (en nem hiszem, hogy egyszer-egyszer ha benne alszik az karos lenne, en sem altatom ott rendszeresen, sot nem is alvasi cellal raktam be, hanem sajat ebedelesem okan, csak igy sikerult. de ugye alvo gyereket nem keltegetunk - hacsak orvosi oka nincs - igy gondoltam megsem szedem ki, azonnal felkelne)
ja, amugy inkabb estefele volt jellemzo a hintazas amikor mar ment az esti bogos musor, de olyan 20 percnel tovabb akkor sosem volt benne.

luna6

Igazabol ide is kene egy jaroka, csak itt nem nagyon lehet kapni. Nemeteket faggatnam, hogy mennyiert postaznak, de ok meg nem akarnak nekem valaszolni, ki tudja miert :)
bar ugye lutri, hogy abban elmaradna e de egy ido utan remelem, mert hat lesz o nagyobb gyerek is aki kepes lesz jatszani maganak amde inkabb tarsasagban tenne, es erre az tokeletes lenne itt a konyhaban.

luna6

Na valaszoltak a nemetek, ezek nem epelmejuek!! Azt irja a nemtudomki, hogy a hatvanakarhany euros jarokat csak naagyon dragan, 110 euroert tudjak ideszallitani??!! Taxival oda vissza, vagy meeer ennyi vajon? :D:D inkabb mondja azt, hogy portugalokkal nem all szoba... persze nem teheti, mert europai szallitast irt a termekhez az angol oldalon :)

luna6

[quote="luna6"]E írta:luna6nyim elaludt a hintajaban.... nem tul jo, de legalabb alszik, bar elotte meg aludt egy orat hason tevedesbol az agyaban is.
:lol: :lol:

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

És amilyen hülye vagyok, lemaradt a lényeg:
Léni egyre többet eszik, tegnap már majdnem hozta az elvárt 80/kajálást, negatív lett a vizelet vizsgákat, de nem mehetnek még haza. 2 hónapig b1 vitamint kell szednie a remegésre a lánynak. (azééé én beszélnék még legalább 1 neurológussal..)
Csilla kezd kikészülni, mert nem tud egyáltalán bent pihenni.

Eszter
Kép
Kép
vok

Remeges? ez nekem nem is remlik.
Aronnak a laba szokott... mar beszeltunk a dokival errol, meg tegnap is rakerdeztem megint, hogy meddig tarthat, azt mondta sokaig, de ha megfogom es abbahagyja, akkor normalis. Foleg nyujtozkodaskor szokta csinalni meg uvoltesekkor is akar :) Ja es a szajremegtetes :D Bogeskor, mikor meeeeeeeeeeee van :)

Gem, timost hogy alltok anyatejugyielg? Tudom, te is fogsz serkentot szedni, kellpotlas most Lolanak? Es a sulya hogy all? Lehet a vegen az enyim lesz a legaprobb gyerek a topikban? mar kemeny 55 centis a fiatalur :D:D Manci 56-al szuletett :) (bar sulyra fej-fej mellett haladnak, ugyhogy Manci tuti gilisztabb volt)

luna6

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?