A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Köszi csajok!

Luna:
Kérdéseidre a válasz: délutánra két ciciből megy a szopi és úgy sem elég, mert látom a gyerkőcön, hogy éhes, és a pótlást is szívesen fogadja, ami átlagosan 50-80 ml alkalmanként. 6x szopi/nap. Hát fáradtnak nem érzem magam, viszont Bogi eléggé stresszel. Hasonlóan, mint Harinál a nagyobb gyerkőc.

Móni
Köszönöm a felajánlást, szívesen elfogadom. Priviben küldöm a címet, te pedig légyszi írd meg, hogy mennyi lesz a postaköltség, és egy sz.számot, ahova utalhatom a pénzt.

Az a délutáni pár perc fejés, az kb. mennyi perc legyen? Ja, és a szaporító fejés elég napjában 1x?
Vendég

es ha hagynad ot a mellen ? mar ha lehet, mert Aronnak ha ugy hozza kedve akkor felalomban elszopizgat egy bo fel orat is, de a normal menetideje nincs tiz perc, ot nem lehetne ravennii, hogy maradjon, ha nem akar. csak mert az ilyen aalkalmankenti fel meg egy oras szlopalasok utan szoktam erezni, hogy tobb lesz... szoval csinal maganak. Meg egy otlet, delutan ha nem bog meg a potlasert akkor nen potolni azonnal, han surubben mellre tenni, akar orankent, masfel orankent is. lessz akkor is mit szivnia.

meglepo tapasztaltom az utobbui ket napbol (pedig irja a tudomany, csak nehez hinni ha ember nem maga eli meg) hogy a muki fel orai raeros felig alvos eve kovetkezteben, amikor ugye csak dolgozik de mar nem hallok intenziv nyelest semmit, egyszercsak gyerek beindul es elkezd teljesen utemesen szivni es nyelni, szoval az 'uresre' szivot mellbol hirtelen megint urul egyszerre egy nagyobb adag kaja. mostmar vagy ketszer talalkoztam ezzel, egeszen meglepo :)

luna6

Klau meitai szuper dolog, de azt 3 hónapos kora körül tudjátok elkezdeni használni. Nekem és itt sokaknak kendőnk van. Én 3 hónapos koráig azt használom utána pedig meitait :lol:

Csilla miért nem mennek vajon másik kórházba?

Vok vírusmentesség jó :D
kíváncsi vagyok mitől lehet :roll:

na végre szakítok időt, jövök erre hív a kislányom :arrow:

KépKép
Kép Kép
l.móni

csak inni kért és rohant játszani :lol:

Mi jól vagyunk. Hétvégén nekem hasmarsom volt :? , passz hogy mitől, senki se kapta el :roll: Miután jobban lettem kijött az allergiám :? most azzal szenvedek.
Tegnap Gergőcim matrica volt. Csak rám kötve aludt délután.

Milyen szuper pihiszékeket vettetek :D Nekünk most nem fér bele a keretbe :roll: Szeptemberben szigetelik a házat :roll: meg hoznak fát még vasárnap és kell vennünk szárítógépet mert télen nem tudok hová teregetni. Most spórolás van ezerrel.

Luna nagylányoddal mi újság?
egyáltalán nem megy ki hozzád?

Heni kb 5 perc legyen.
A lényeg az inger.
Oké, akkor küldöm.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Üdv. Pklau újból.

Vok: sajnálom Alexet. Remélem hamarosan jobban lesz.

Heni: sajnálom a szopit! Te is beálttál a küszködők sorába. :( Nekem is azt csinálja Levi, mint Luna Aronja. Lerendezi pár perc alatt, utána meg nyámnyog még rajta.
Nem emlékszem már, mi probléma volt a GYeseddel?

Luna: ez a kép Aronról! :) :lol: :lol:

Most hozta haza a pihiszéket férjem. Remélem tetszeni fog ennek a mini zsarnoknak. Nem tudom mi van vele 2 napja. Nyűgös, alig alszik nappal meg sír egy idő után?!?! Viszont tegnap aludt 8-tól éfélig, meg éjféltől 5-ig egyhuzamba. Luna vagy Vok, a mindenttudóink :) : szerintetek? Ez már nem lehet 6 hetes ugrás!!!

Detti

KépKép
bhdetti

Tegnap meg kint voltunk fél nap a Kopaszi gátnál a bnőmmel meg az egy éves kislányával. Sétáltunk, ebédeltünk, űcsörögtünk a fűben. Általában jó szokott lenni a gyerkőc levegőn, de tegnap majdnem végig fent volt.

Holnap megyünk vissza a sebészetre a nyakával, de szerintem utoljára, mert láthatóan kisebb a dudor.

Detti

KépKép
bhdetti

Heni!
Először is, nem kell pánikolni!!!!
Többi: Gergő még mindig átalussza az éjszakát?
Hány percet eszik? Nem akar tovább ciczni egy kicsit, mint ahogy Luna is írta? (Aki soha nem hisz nekem :D:D) Mert a tej termelődik, az tuti.
Milyen eloszlásban iszod a folyadékot? Próbálj meg kora délután többet inni. Barcklé is nagyon jó, igazából minden, ami szénhidrátot tartalmaz.
Bogit meddig szoptattad?
Szerintem menni fog ez!!! Kitartás!!!
A szaporító fejést olyan sokszor, amilyen sokszor belefér. minél több inger, ahogy Móni is mondta, annál jobb!!!

Luna!
Nagyon komolyan néz Áron :D:D:D

Klau!
Nekem nandu kendőm van, én azt használtam Hannával végig. A maitairól nem tudok nyilatkozni, mert soha nem volt olyanom. Én a nandut nagyon szeretem!!! nagyon sokféle képen lehet kötni, jó vele lenni. Csilla is áradozna egy kört, ha tudna. :) De szerintem Tatim is megteszi, ha ere jár. :D
Én forglamazom is a nandut (meg a mosható pelenkákat is), így tudom neked is olcsóbban hozni, mint a többieknek. Nem sokal, mert csak 800 Ft-t lehet velem spórolni.. de az is valami.
Ha érdekel, nézd meg a mérettáblázatot a
www.bababolt.com oldalon és mond, hogy milyen méretet szeretnél.
Én karikás kendőt nem használtam, de kevesebb vele a variálhatóság, mint a simával, azt tudom. A rugalmas kendő, az tényleg súlyhatáros. De nagyon szuper dolgokat lehet vele csinálni.
Amúgy minden kendőfajtát meg lehet kapni használtan töredék áron. :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vok 2010.08.11 20:09-kor.

Eszter
Kép
Kép
vok

Most is fent van!!! Tipp??? Ma még nem sokat aludt!!!
Rárakom cicire.

Detti

KépKép
bhdetti

Lanyok!!!!
Megoldottam!! Nem is en... szoval, akinek szorulasos a gyereke, megvan a remek megoldas: pihenoszek!!! :D:D enyim gyerek vagy 2 hete egyaltalan nem kakilt magatol csak rasegitessel. Tegnap megjott a szek, ma beuzemeltuk, es 4!!!!! alkalommal termelt benne a muki :) Ez mar nem lehet veletlen gondolom, valoszinuleg ahogy Eszter mondta nekem, a szek dolesszoge teszi, amiben a gyerek 'tartosabb' ideig van, mert hat jott ugye negyszer :)

luna6

Detti, passz :( Mikor en mar nagyon nem bortam, hogy csak olben aludt volna es sehol mashol mert mindig felebredt, na akkor beszelt ra Eszter hogy legyen egy egesz napos kendozes. Es akkor alvasi idoben 'felkotottem' es ott nekem bealudt aznap mindannyiszor. Mondjuk tegnap ota hala az egnek le tudom tenni megint az agyaba. Nem alszik mar akkorakat mint az elso hetekben, de minimum fel orat is, ma volt egy masfelorasa, abbol enis pilledtem egy oranyit. Ramfert volna a tobbszorose is :)

luna6

Jelentem én se tudok fejni, a gyerek meg üvőlt! 8 hét után kénytelen vagyok táphoz nyúlni! Király.

Detti

KépKép
bhdetti

Detti!
Ne táphoz nyúlj, hanem többször próbálj meg mellet cserélni ilyenkor! Az, hogy nem tudsz fejni, az nem azt jelenti, hogy Levinek nem lesz tej, ha dolgozik vele egy picit. A tejadó reflex beindul, max picivel több idő kell hozzá.
KITARÁS!!!!

Eszter
Kép
Kép
vok

Vok: próbáltam. De tegnap óta nem tudom mi van vele. Lehet, hogy próbál átálni, hogy lassan átaludja az éjszakát???
Vagy lehet, hogy most már túl van pörögve és azért harap rá az ujjamra, mert a cici megnyugtatja????
Nem tudom.
Tény, hogy fejni most nem tudtam és általában tudok.
Hát fogalmam sincs mi van.
Ja és utálja a cumit, így nem eszi a tápot!
Holnap szerintem felhívom a védőnőt.

Detti

KépKép
bhdetti

Meg előbb is ráraktam cicire és vagy visított vagy csak nyalogatta és játszott vele (ami ugye nem az ő dolga)! :oops: :oops:

Detti

KépKép
bhdetti

Alex szokta ezt néha csinálni (a visítást kivéve) és olyankor csak altatnikell, hogy elaludjon... próbáltál sétálni vele?

Eszter
Kép
Kép
vok

Meg nyáladzik is mostanában, de vhol azt olvastam, hogy ez normális 2 hónapos kórnál?!?

Detti

KépKép
bhdetti

Vok: igen. Pl a kezembe semmi baja nincs.
Szóval most tényleg passzolom. Nem hasfájós sírás az tuti, inkább a nyűgös hisztis.

Detti

KépKép
bhdetti

A fájdalom erősödhet, ha vízszintesben van... elég sokan ezért gondolják azt,h ogy csak hisztizik a gyerek, pedig fekve tényleg fáj neki...
Más egyéb tünet?

Eszter
Kép
Kép
vok

Nincs. :(

Detti

KépKép
bhdetti

Nem huzogatja a lábát, nem vörösödik - kivéve, amikor már visítva sír és alig vesz levegőt! Na az hiszti.

Detti

KépKép
bhdetti

Detti, az még nem hiszti :D az majd később jön, ez az, amikor nem érted, hogy ő mit akar. :D ez még pár évig valszeg így lesz :D:D csak addigra megtanul kommunikálni. :D
Ezt csak azért szeretem mindig kijavítani, mert az ilyen pici babák nem tudnak hisztizni!!! ők nem azért csinálnak dolgokat, hogy téged idegesítsenek, vagy mert akaratosak. Csak nem tudnak másképp kommunikálni.
Próbálj vele sétálni, rázni a hátsóját, azt csak bealszik.
Ha meg nem, akkor valszeg túlpörgött, de ha megnyugtatod, akkor tuti sikerülni fog neki!
Ha éhes lenne, akkor szopizna rendesen! ebben biztos vagyok!

Eszter
Kép
Kép
vok

na ezt maskepp gondolom :) szerintem dehogynem tud hisztizni, csak nem azert csinalja mint a nagyok, hogy manipulaljon vagy tolem akar valamit, hanem mert belelovallja magat es nem tudja abbahagyni. aztan egyszercsak sikerul, es szo szerint pl ugy, mintha elvagtak volna :)
dokibacsink pl ugy magyarazta valahogy, hogy mivel ez az egyetlen kifejezoeszkozuk de nem kifinomult meg, nem tudnak kulonbseget tenni kiss kellemetlenseg es esetleg nagyobb fajdalom kozott igy nem is arnyaltan reagalnak, kepesek kis ingerre is hatalmas pataliat csapni es belehergelodni. nalunk is gyerek lazan tuilporgeti a dolgot es jon a vorosodo, lilulo fej es a nem veszek levegot verzio, aztan persze lehiggad. csak o nem manipulalas miatt hisztizik, hanem nem tud maskent onkifejezni :)
nekem ez hiszti kategoria, csak maskepp kezelem mint a nagynal, ahol hasznos lehet 'nem odafigyelni' (a zuhany pl... ize :oops: ), itt mindenesetben lereagalom, nyugtatgatom, bekitem, de tudom, hogy ez az orjonges gyakran nem all aranyban annak kivalto okaval :)

luna6

Én is azt gondolom hogy tudnak hisztizni, méghozzá nem is akárhogy :D Dorka pl simán elvan a kezemben vagy a vállamon, és amikor le akarom tenni, de még csak megfogom, hogy megemeljem, már görbül a szája, és jön a sírás... Vagy amikor elvan az ágyában, és csak meglát ahogy ránézek, már jön a sírás, addig meg tök csönd volt.

Klau, kendőt valóban csak negyon dicsérni tudom, nem akartam, előtte tényleg nem gondoltam rá, de hihetetlen hogy mennyire megnyugszik benne a baba. Én legtöbbször csak itthon hazsnálom ugyan, de voltunk már vele kutyát sétáltatni, és arra is nagyon jó volt. Gyerek belekerül, max 5-10 perc, és már alszik is. Voktól vettem, ő mutatta meg hogy hogyan kell felkötni is, tudom nagyon ajánlani. :)

Szopiban nagyon nem vagyok otthon, amikor nagyon tanácstalan voltam kerestem szopis tanácsadónőt, már az is jó volt hogy beszéltem vele, egyébként meg volt egy időszak amikor gyakorlatilag majdnem óránként, na jó, két óránként biztos kapott enni, és lett is tej rendesen. Fejni csak akkor szoktam hajnalban, ha nagyon tele vagyok, és feszít, egyébként nem. Hiszek abban hogy kereslet-kínálat elven működik a dolog, bár az is igaz hogy az esti utolsó etetés már két mellből van...

KépKép
tatim

Nah vegre be tudtam garazsolni Aronmukit az agyaba, reggeltol vagy 11-ig nem aludt el. Es ujabban ahogy Tatim te is irod (csak nalatok regebben) 2 orankent meg 2,5 eszik ejjel meg nappal, kaptam megint egy ujszulottet:) De talan most, hogy bealudt ez mar tobb lesz. Valoszinu nem eszik elegeket egyszerre, gondolom a hasfajasa miatt szokott ra erre es ezert a suruseg, de ejjel piszok kimerito 2 orankent meg 2,5 kelni :(
Reggel megint kakilt egyedul apihenoszekeben :D Ezek szerint ez vecekent is kivaloan mukodik :)
Es megjott az iment apostan az avent elektromos fejom, ha ez sem megy nekem, akkor elkonyvelhetjuk, hogy a hiba az en keszulekemben lakozik :) (jott vele cumisuveg meg via rendszer, meg tejtarolo zacskok, nagyon fullos kis pakkocska, csak mar mukodjon)
valamit akartam meg (csak kozben anagyobbra rajott az ehseg, en meg allva elalszom)...
ja egen, talaltam ertelmes nemeteket, 3 generacios csaladi vallalkozasban gyartanak babautort, sok-sok jarokat, 100%-os az ertekelesuk a minosegre nezve is, es 28.9 euroert szallitanak. Na azert ez ugye megsem 110 euro :) mostmar csak ki kell talalnom, hogy akkor akarok egy ujat matraccal avagy mondjuk egy ilyet:
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... K:MEWAX:IT

luna6

Luna,
Ezt Hannával lazán hoztam, ha nem többet. :D Nálunk ez eddig úgy működött, hogy ha nem a Hanna keltett éjjel, akkor a Bigyó, vagy Ádám mászott be úgy az ágyba, hogy felébredtem tőle... Én tuti többet hoztam, mint fél év. És most már 4en vannak :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Üzent Csilla:
Jönnek haza. (ezen jól meglepődtem), azt írta, hogy bőven lesz mit mesélnie... amint pihent egy kicsit, jön. Nagyon kíváncsi vagyok.

Eszter
Kép
Kép
vok

4-en, de alszol is mellettuk neha :) szerintem en lassan leszokom rola :) meg mindenrol... 2 orankent szoptatas... tikkaszto, de csak onmagamat ismetlem megint :) persze ez automata uzemmod :)

letezik, hogy ez az uj tejserkento nem az igazi? bar meg csak 3x szedtem belole az is igaz... meg mondjuk pihenni is kene hozza azert, az is igaz :)

luna6

Sziasztok!

Olvasok ám, amikor tudok, de csatlakoznom kell Lunához, durva dolog éjjel-nappal két óránként etetni.
Meg közben rohanni Levi után, aki kb egész nap "jönőzik" meg "anyízik". Utóbbi én vagyok, előbbi meg abból jön, hogyha hív, mindig azt mondom, hogy jövök, ebből Ő leszűrte, hogy a gyere helyett jönőt mond. :lol: :lol: :lol: :lol:
Na, persze ha megkérdezem tőle hogy ki az a Jenő, akkor azonnal elmosolyodik és közli, hogy "deje" (gyere).
Iszonyú édesek tudnak lenni ahogy elkezdenek csacsogni, nem is gondoltam volna.
És mekkora aranyköpései vannak, többgyerekesek, Ti jegyzeteltetek anno? Mert én a hasamat fogom néha.

Vok, hízás: azzal nincs gond, mert 3980 volt születéskor, 3710re fogyott le, most meg 4960 volt tegnap. Brutál, csak néha rángatja a cicit, nem hajlandó bekapni, két napja is egész nap ezt tette, olyan volt, mint aki nem is eszik. Én beparáztam, jót veszekedtünk apával, hogy akkora azonnal kórház, mert cikkek szerint sajna tesók között gyakoribb ez a szűkület vacakság, de estére 80at hízott, szóval csak túlparáztam. De a 12. hétig úgyis ez lesz....ha rosszabb napunk lesz, akkor tuti falra mászom és rettegek. :roll: :oops:

Klau, van rugis kendő 11kilóig, francia, 5 méteres egyenméretű, de ezzel minden megköthető a hossza miatt.
De ha nem ezt választottuk volna sógornőmmel az állítólagos könnyebb köthetőség miatt, akkor nanduzunk mi is.
Szóval hajrá.
És mei tai örök szerelem, de tényleg még picik hozzá. De ha van rá keret, ne hagyd ki.

Luna, Heny, belinkelitek a rezgős, zenélős pihiszéket amit vettetek? Talán azért jobb mint a hinta mert könnyebben mozdítható, nem?
Csak mert Zéti a sima pihiszékben nincs el, lehet hogy lecserélem egy rezgősre....hátha....mivel ez az ölbebabaság kicsit nehézkes egy kétéves örökmozgóval.

Csilláék haza? Juj, erre nagyon kíváncsi vagyok.

Folti, miért töröltél?

Geo, szopi?

Megyek, eldőlök, még van fél órám kb.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

csak nem ti is 2 ornkent esztek? nehez megallnom, hogy ne probaljak ra tapszerrel, hogy nem e az a baja, hogy marha kajas, de siman el tudom kepzelni. eddig ma aludt asszem 2x fel orat.

luna6

mer eszik ja, 2 orankent... rangat, pufol, taszigal, ivben fesziti magat, elkapja majd engedi a vakumot... es a vegen uvolt...
hogy mitol hizik (hizott eddig) az orok rejtely, hogy mitol akadok ki az elegge egyertelmu... helyes kis lista.
marhara meglennek lepve ha ket ilyen het utan meg lenne neki eleg tejem... hol van, hol nincs, na de mitol ia lenne? mert a rendszeres urulestol tuti nem :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára luna6 2010.08.12 14:08-kor.

luna6

hahó

megjöttünk a dévény féle tornáról! most ODATALÁLTUNK :-)

hát eléggé letörtem amiket mondott - de profinak tűnik a csaj - legyen is az!!!! szóval reménykedem!

hát először is közölte hogy a babát császárral kellett volna szülnöm - amit a dokim mondott is már a szülés közben (de ugye előbb jött a baba és a speckó uh később volt hétfőn ---) és kiderült hogy a baba vagy a méhemben már szarul tartotta a fejét (ugye a miomák miatt amiből volt 3 is) vagy pedig ahogy kijött és harántban jött ki a feje akkor egy kis izom megnyomorgódott és amiatt ugye fájt neki és már akkor ugye kimélte és innen ered a baj!!! lényeg hogy nem mi szülők basztuk el - mert anyós szerint ugye... kelti bennem rendesen a lelkifurdancsot tegnap megint neki is ugrottam... ezt is elmondom mindjárt...

szóval ott volt unokatesóm (is) meg férjem (is) meg én és babu és a nő és oltári profinak tűnik! ... hát az a helyzet hogy a kezét is szarul tartja a combját csipőjét fejét lassan a gerincét is!!! és hát bizony fel kell kötnünk a gatyáját hogy behozza a többieket!!!! :-(
most adott házifeladatot és heti 2x!!!! kell járni hozzá úgyhogy van mire költeni megint (4000/alk/30 perc) de persze leszarjuk!!!! ... és lehet hogy a nyelve is le van nőve ... ezen kiborultam megint! a gyerek a 30 percet VÉGIGÜVÖLTÖTTE !!! de a nő nagyon jól kezelte!!!! hazahoztam szopi utána oldalára fektettem kitámasztva és baszki HASRA FORDULT MAGÁTÓL.... amit perrsze még nem kellene csinálnia de szerintem élvezte! ja és ülne fel ... persze nem tud! :-) a fejét jó szarul forgatja bal oldalra szinte semmit úgyhogy most majd megint érdekesen kell szoptatnom ... hogy akkor se legyen jobb oldalon a feje! a kedve most jó

hinta - pihenőszék - hordozó KUKA! most semmit nem használhat úgyhogy marha jó :-( nem tudom hogy fogjuk a napokat "túlélni" ha üvölt mert ezeket ő azért nagyon szerette főleg a hintát!!! mondjuk abból kapott napi 10 percet :-) de a gerincének nem jó
a hordozót is még jobban kibélelve kell használni mert persze azért vinnünk kell őt ide-oda!!!!
Vendég

Ó, dehogynem, de Levinél is ez volt, napi min. 10-12 szopi...13 hós koráig. Na, de róla megállapították "hivatalosan" is hogy többemberes baba. Nem csak a műtét miatt. Levi soha nem volt nagyevő napközben, mert nem ért rá. Minden más jobban lekötötte. A mai napig kb. szaladni kell utána a kajával, mert fontosabb teendői nem engedik az egy helyben ülést kettő percnél tovább.
Ilyen, és hidd el, ha Áron is az, akkor sok örömöd lesz benn, de felkötheted as felkötnivalót! :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:
Tápszer, más kaja: haha, Levi drága soha nem fogadta el a cumisüveget, hiába volt nagy cumis, meg semmilyen itatót és minden ilyen "műkaját" (bocsi a tápisoktól, absz. nem akarok senki lelkivilágába belegázolni, csak na, azért mégiscsak gyártott kaja. Amúgy nekem is volt itthon tartalékba, akkortól nőtt a tejmennyiségem is, mert megnyugtatott, de soha nem kellett, kétszer próbálkoztunk vele...nálunk Péterem van nagyon ellene, most is közölte, Ő nem írja fel, ha akarom írjak én receptet, mert Ő nem adja hozzá a keze nyomát. Lepecsételi ha akarom, de Ő nem ír) szóval Levi minden ilyen tápit, junior tejitalt, figyfenét 2 percig bírt benntartani és sugárban hányta vissza. Szóval nem is tudom mi lett volna, ha pl. elfogy a tejem, éhenhal?! :roll:
Semmit nem tűrt meg a gyomra, utálta veszettül.
Áron persze lehet hogy meginná, de nem hiszem hogy emiatt nem alszik.
Pl ami nem tápszer, hanem szentjánoskenyérmagból van, bár spec tápinak mondják. A legtöbb gyerek magában utálja, Levi csak magában ette meg, és imádta hónapokon keresztül. Ezt még Péter is engedte, na ez a sinlac, amit itt többen kaptak refluxra. Csodálkoztam is, mert pl a HP-ban nem ezt adták, hanem vmi hatásosabbat. Ezt sima kajakiváltónak szokták adni. Nekünk ez volt a vacsi hónapokon keresztül. Állítólag nagyon laktat és pont ezért kezdtük el, mert 6 hós korában már eléggé kipurcantott a két óránkénti kelése Levinek. A lényeg, hogy hiába tömtem meg ezzel 9 körül, 11kor már bőszen cuppant a cicire.
:shock:
Evvan, túlélhető, és csak hogy biztassalak én is minden nap néztem a naptárt a 12. hétig, hátha.... :lol: :lol: :lol: :lol: és akkor még messze volt az alagút vége éccaka és letehetőség szempontjából. Na, de minden gyerek más, tuti Áron a 12hét+1 nap végén 10 órát húzza majd a lóbőrt!!!

Tényleg a másik lányod itthon él? Vagy hogyhogy nem veletek? Gondolom a többieknek már ismert a sztori, de ha van 3 perced és nem baj/titok akkor kíváncsi vagyok.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

anyós!

tegnap megszült sogórnő - nyírőben egy vagyonért programozott kért császárral mert annyira félt! ...
nincs teje és a baba sem ügyes ... aztán kapott cukros vizet mert ott az a szokás!!! persze sem szoptatástanácsadó se senki ... éjjelre kitolták a gyereket mondván császáros pihenjen! persze ma sincs tej semmi ... a gyerek most sem tud szívni!!!! ... és ugye kapja a cukros vizet! na most anyós erre olyan jóizűen (már már gonoszosan hogy én úgyis hülye vagyok és ő az okos) mondja: látod Viktorka (igy hivják a kis jövevény) CUKROS VIZET KAPOTT!!!! ...

nem akartam vitázni és ennek örül??? inkább tejet kéne hogy kapjon!!! az anyjától!!!! na mindegy a jövevénynek örülök mert nnnnnagyon cuki csajok teljesen szőke a kis pasi :-)
viszont Ági miatt aggódom mert ugyan a szobája fullos de nincs szobatársa jelenleg nincs teje és cumisüvegből itatják a cukros vizzel - nekem kimondom kerek-perec ez NEM TETSZIK!
MONDJUK én az Istvánban szültem és ott nagyon profi volt MINDENKI!!! csak egy valamit basztak el kurvára hogy lejárt gyógyszert adtak a gyerekemnek amiért fel is jelenthetném őket de annyi pluszt kaptam és szeretetet tőrödést és segitséget hogy ezen hamar túl is léptem akkor!!!!
na mindegy holnap megyünk babanézőbe!
ja szülés 150 volt dokinak császár pluszban még 80!!!!
hát baszki ... de tejet nem bírnának neki csináni valahogy!
nekem emlékszem istvánban még a cicim is ellenőrizték a tejutakat meg minden és tök nagy önbizalmam lett hogy nem egyedül csináltam ezeket meg és hogy mindig olyan türelmesek voltak velem és nincs is problémánk!!!!

esztikém szeegény most hogy kánikula van a járókába van "bekényszerítve" ... :-(
basszus kemény heteknek nézünk elébe! ja és a házifeladat is brutál 2 emberes :-) le kell fognunk ... remélem belejövünk!!!

Luna ... baszki teljesen rákattanok az ebay-es játékokra ha ennyit linkelsz :-) mondjuk mondta a gyógytornász hogy tele kell pakolnom játékkal a járókát és a környezetét és konkrétan mi még egy db játékot sem vettünk neki :-) kaptunk egy párat ... meg van olyan törlőkendője vagy mi nyuszis ... úgyhogy lehet hogy körbenézek ebay-en bár most az a pénz kell a tornára!
ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
:-)

na nem panaszkodom és bocsi hogy csak magamról irtam de kicsit kivoltam!!!! majd jövök
Vok és megint igazad volt - ez egy speckó terület nagyon ... de hát unokatesóm meg is mondta ... legalább lecsekkolta a helyet a nőt meg ahogy a gyerekhez beszél és ő is mondta hogy nagyon jó és szimpi a nő úgyhogy azért jó volt hogy eljött!!!
Vendég

Nanetto, remélem hamar helyrerázódik Eszti!
Unokatesónknak kemény 4 alkalom kellett hogy fekvésből elinduljon közel egyévesen. Szóval tényleg csodákra képes a Dévény torna, bármennyire is ellene vannak a Pető Intézetisek....tényleg fáj a picinek, de ha kell, akkor kell.

A sógornőddel meg a kórházzal meg 100%ig igazad van!!!Nem lehet letiltani őket a cukis vízről? Így nem is lesz tejci sosem. Mondjuk csaszi után nekem is jól esett az első éjjel pár óra. Szoptatni úgysem tudtam, meg felkelni sem, mert még katéter volt rajtam meg egy nagy fecskendő állt ki a hasamból és ürült a hasi seb....(bocsi) Szóval így kizárt babázni sajna az első 24 órában.
Barátnőmnél az imrében ezzel cseszték el a szoptatását, nem is sikerült neki. :evil: Mármint a vízzel.
Másik ismerősöm meg most szült, ÁEK...na ott is elvitték tőle, hogy cukis víz, nem is engedte el a babát 5 napig. Összes szobatársának úgy tanították a szopit, hogy először cukis víz cumisüvegből és ha rácuppant a baba, akkor hirtelen el kell venni a cumisüveget és rátenni cicire, hátha sikerül neki elkapni....agyrém!ááááá

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Zso, aron ki nem hanyja a tapot egy okbol, le nem ereszti a torkan :) legalabbis az elozovel probalkoztam 3x, kvazi korberohogott, hogy megorult az anyja. de van egy uj iz idehaza :D
Aron nem lehet tobbe,beres baba, mert eldontottem ezt par napja, mikor bennem is felmerult a nem gyemge gyanu :D:D ki van csukva, nem lehet akkora pechem!!! :)
eccakai lehetosegek csaladban maradoak, mancikam 15 hos koraig kelt ejjel ciciert... azt hagyta el utolsonak. na de azert nem 2 orankent :) (bar volt egy olyan periodusa de mar naagy babakent es azt en okoztam, nem volt o ehes csak rakapott, aztan kezeltuk, de aront nem lehet meg ugye 'leszoktatni' :) o nem hobbibol csinalja.
A kegnagyobb otthon van igen, mikor kijottunk apukaja meg ott volt ,agyarorszagon es a gyerek sem akarta otthsgyni a sulit, baratokat, igy volt valasztasa es maradt. aztan kesobb, nem is sokkal kesobb apuka elment kulfoldre es a csaj maradt anyamnal tovabbra is. hat kb igy maradt ott.

luna6

Nalam a korhazban mikor mondtam, hogy szoptatott baba lesz fel sem merult semmi uveg dolog. itt nincs babareszleg, szoval full 24 oras rooming in van, nincs is hova vinni a dedeket, doki is a szobaba jon vizsgalni. nos szules utan csak az infuzio miatt nem szopott a muki azonnal, de ahogy az lecsurgott jottek es tettek mellre, es nem hagytak ra, hogy kis bena (nem is ertette mi a fenet akarunk tole) ennie kellett. es ugye en csak olyan 43-44 orat voltam a korhazban, de vegig figyeltek, hogy szoptatom e rendszeresen. es tej meg csak a hazajovetel elott kezdett csak mutatkozni... de addig is szoptatni kellett.

luna6

Sziasztok!!!

Luna:
Nagyon ügyi ebay terén. Te mindig rálelsz a jobbnál-jobb cuccokra. Én csak keresgetek, de valahogy nem találok semmi szemrevalót. Aztán megunom és feladom. Tudom-tudom türelemjáték ez.

Úgy néz ki alakulok tejügyileg. Reggel óta óránként fejek. Míg délelőtt csak 40 ml-ket sikerült fejni 5 perces fejésekkel, mostanra már 60-75 ml között mozog a mennyiség. Huhhhh, még a kedvem is jobb.

Köszi lányok a lelkierőt!!! És persze a jótanácsokat!!!!
Vendég

na csajok én a mothercare oldalán úgy bevásároltam hogy most megint 3 hónapig jók vagyunk! iszonyat jó cuccok vannak és ahogy osztottam szoroztam megérte ... mondjuk főleg hogy anyuék kifizették :-) :-) vettem 9 db rugit - meg 16 db body-t! :-)
most egy db-ig befejezem a vadászgatást és megnyugodtam hogy a gyereknek 3-6 hónapos rucikái is lesznek! pulóvereket meg ilyesmiket meg kaptunk csak rugija body-ai nem voltak!!!! de majd most! úgyhogy tökre örülök!
főleg hogy anyuék igy támogatnak!!! vagyis Esztit! pedig kaptunk már babakelengyés pénzt dehát azt mondták hogy szép ruhába járassuk az egyetlen unokát úgyhogy ezen nem múlik :-))))
Vendég

mi van megállt a fórum ? :-)
leültem a bigámmal hogy olvaslak benneteket de nincs mit
a magam hsz-ét meg tudom :-) :-) :-)

na megyünk a nyírőbe megnézni a kisporontyot azt jövök
Vendég

Sziasztok.

Luna vagy Vok, magyarázzátok már meg nekem: ugye nyűgös volt az elmúlt 3 napban, meg alig aludt napközben, meg cici probléma is volt/van(???), most meg átaludta az éjszakát?????? Tegnap napközben elég nyugodt volt és aludt, 4 után viszont az istenért se akart, este 7-kor meg a cicizésnél nem volt hajlandó szopni, csak üvöltött. aztán egyik pillanatról a másikra mély álomba szenderült. Aztán felkelt fél kilenckor, kajált, nyűglődött egy fél órát, majd aludt fél 3-ig(!), majd kajált, megint egy 10 percig nyűglődött és utána 7-ig aludt! Magint kaja és most megint alszik, most fogom etetni. Szóval van rá vmi magyarázatotok? Lehet, hogy azért volt nyűgös, mert kezd átállni az éjszakai alvásra vagy miért?
Szopi: most mindkettőre rárakom, meg fejem is, ha jön belőle, ha nem. Ha éjszaka nem fejek, akkor feszül. Na ma ez nem volt elmondható, nem tudom miért?!?

Tegnap voltunk a sebészeten, szinte teljesen felszívódott a bevérzés!!!! :lol: :lol: :lol: Szeptember végén kell visszamenni egy utolsó kontrollra, de elvileg most már minden rendbe van vele!!! :lol: :lol: :lol:

Alexszal mi van (még nem olvastam vissza). És Lénivel?

Detti

KépKép
bhdetti

Igaz angolul van, de bemutatja Luna FP-át:

http://www.youtube.com/watch?v=LkXwlGB2idM

Detti

KépKép
bhdetti

http://www.youtube.com/watch?v=4ng03Dhx ... re=channel

ez sem rossz! :) de az enyimnek (meg nem ert ide persze) is van egy tengeres verzioja, a mienk az oserdos lesz.
amugy jo reggelt!

Detti, fogalmam nincs rola miert csinalja Levi :( De ez pont ilyan mint nalam, ha nem alszik az a bajom, ha sokat alszik (na ilyet jo ideje nem csinal :D) akkor meg az, hogy miert csinalja :)
Es Aron tovabbra is 2 orankent eszik, legalabbis ejjel igy tett (Eszter szerint ugrik :D) es tegnap kifejezetten hasfajos es zaklatott napja volt, szoval nalunk nem lesz meg ejszaka atalvasa jo darabig szerintem :) (Manci is szorgalmasan kelt tobb, mint egy eves koraig, na nem ket orankent de azert jelentkezett kajaert)

luna6

Luna: én örülök, hogy alszik, csak most nem értem miért ilyen aluszékony??? Hát nekem ez magas!!!

Detti

KépKép
bhdetti

Ja tök jó a FP, amit találtál! Hozzátok olcsóbb a posta, így neked egy két dolognál jobban megéri az ebayről vásárolni.
Tök jó a pihiszék. Még nagyon nem tud vele mit kezdeni. :) Max alszik benne, mert ez ledönthető. Meddig szokott Aron benne lenni?[/img]

Detti

KépKép
bhdetti

hat azert szerencsere enni ezek szerint felebred, szoval szerintem ez oke lehet igy, biztos kotogeti a neurinpalyakat vagy miket az agyaban ahoz meg alvas kell, a noveshez, okosodashoz :) jobb otletem nincs, mert ahogy nezem nem egyvegteben atalszik egy napot, hanem azert jelentkezik o kozben.
Aron eppen itt sivit az olemben :( szerintem mar tok faradt...

luna6

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?