A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

Csillag, hát hogyne fájna :cry: Főleg most! Remélem, hogy hamar sikerül helyrezökkennetek! Pussz

Este jövök, most elmegyünk a srácokkal bricostore-ba. Ilyenkor mindig fel kell kötnöm a gatyát, el ne vesszenek! Ha meglátnak valamit, akkor odaszaladnak, mégha az áruház másik felében is van és gondolkodás nélkül... kemény. Már rongyosra téptem a szám, úgy érzem sokszor, hogy hiába.

maccs01

maccs-köszike
jó vásárlást! srácokra vigyázz! :wink:

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Szilvás...nem mindegyiknek fehér a közepe :(
...olvaslak....

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Évi
Alakultok! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Bekri
Aranyos lehetett a kis takarítóinasod! :lol: :wink:

Sucer
A végén Ilang Olivért kapja a szülinapjára :wink:

Clarika
Micsoda haja van a picurodnak! :lol: :lol: :lol:
Fodrászkodhatsz... :wink:

Csillag
Jó helye van Gergőnek!
Pöttyök: Mit eszik? Csak tápszert? Inkább a melegre tippelnék...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Tápszert...de igyekszem minnél többet cicire tenni...lehet csak cuclizik rajta...passzolom,de ha nyomom a cicit jön belőle egy kevéske...

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Akkor nem hinném, hogy az anyatejtől, a te hormonjaidtól van... :?

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Csillag,kommenteltem :?

Szilvás,apukád hogy van?

Dia,Bence jól megmondta :lol: :lol: te vagy az anyja....

Ircsi köszi :) nézegettem Katust,jól lemaradtam az új képekről!

Tomi ismét bevágott 40-et(mert végül a reggeli is lett 40,ismételt szopival) egész nap el van ájulva szopik után :lol: :lol: du.volt kis hiszti míg rá nem jöttem,be kéne lesni a pelusba mert kaptam ajándékot :lol:

Többiek?

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Sziasztok!

Clarika...nagyon édes a hajasbabátok :)

Bekri, köszi a bíztatást...most elgondolkodtam, mi lehet esetleg, ami visszatarthat, de nem jut semmi az eszembe...annyira nagyon várom, és annyira nem félek az egésztől, nem görcsölök rá semmire (kivéve, hogy már kibújhatna, de ez szerintem még a normélis kereten belül mozog)...még agyalok rajta, e tényleg nem tudom...minden készenm várja, az apjánál jobbat el sem tudnék neki képzelni, nem hittem, hogy ennyire apa lesz, pedig még itt sincs a manócska...

Ja, tegnap anyuékkal beszélgettem (már megint próbáltak lebeszélni a nevekről, hiába mondtuk, hogy hagyják abba), aztán addig addig húzta vele az agyam, hogy mondtam neki is, meg Gábornak is, ha jön a tesó, se a nemét nem mondjuk meg (akár tudjuk majd akár nem, bár ezek után egész elviselhető volt a 9 hónap "tudatlanságunk"), és a kiválasztott neveket sem...úgyis csak baszogatnak vele...úgyhogy ezt érték el...nem csak anyuék, anyósék is, csak az én családomnak a lánynév nem tetszik, Gáborénál meg a fiú...mindig azt mondják, hogy mert hogy lehet majd vele cikizni, meg csúfolni (Áron-Petra...mi semmi cikiznivalót nem találtunk benük), erre nekiálltak ők mindenféle hülyeséget gyártani belőlük, hogy eltántorítsanak minket...hát nem jött be... :wink:

sucer...hát nem sokan vagyunk már... :roll:

bévi...remélem hamarosan kijön a lányzó végre...

Én most pont egyedül vagyok ittghon, de nem sokáig, csak Gábor találkozik az egyik barátjával (egyetemen összenőttek)...addig csináltam sültcsirkét neki krumplipürével, meg most süti készül...mostam, bevásároltam...aztán mostmár semmit nem teszek...Gábor reggel kiírta, milyen tv műsorok lesznek, amik érdekelhetnek, úgyhogy azokat fogom nézni...

Remélem az esővel kicsit hűlni fog az idő, mert most halál fülledt a levegő...

Évi, Tomi baba annyira aranyos...:)

Csillag...remélem hamarosan jobban leszel!!!

Na, kicsit befogom, különben sosem lesz süti...

Ilus

KépKép
badzsulka

Évi hát ja, ő megmondta a tutit :lol:
Tomi nagyon ügyes! Meg te is. Énb is találgatok ám, hogy vajon mi lehet a baja, ha nyekereg. De ez a gyerek folyton éhes :lol: Na jó, csak 3 óránként, de van, hogy már nem merek adni neki....

Szilvi tényleg, apukád? Remélem jobban van.

Ilus már annyira várom, hogy meglegyen a Manócskátok. Nálunk a sógornőmnek nem tetszett az Áron, de már kezdi megszokni :D Más választása úgysincs 8)
Most itt is sok Petra lett...mármint a városban meg a környéken....

Csillag elolvastam, majd kommentelek. Sajnálom :cry:

királylány

Ilus! hülyeséget, meg csúfnevet bármiből lehet gyártani! Ne foglalkozzatok vele! Claire
claire

Sziasztok!

Mi még 2in1.

Limo.Tünde, nagy-nagy gratula a babákhoz! Jó egészséget, sok örömet és tejcsit!

Babák gyönyörűek, születéstörténetek meghatóak!

bols70

Péter 3050g 52cm

Kép
bols70

Ilus.
Ha nem a nevéből, akkor a hajából, füléből, BÁRMIBŐL ki lehet találni.. A gyerekek nagyon gonoszak és ötletgazdagok, ha csúfolni kell... tegyél rá magasról.

Lányok. Köszi, Apum jól van. Kiengedték, aznap amikor engem... majd mennie kell vissza, kontrollra, de úgy néz ki, MEGINT szerencséje volt... :roll: Remélem, nem lesz harmadik... (kezdte az embóliával...)

szilvás76

Szilvás ennek örülök(apukád)

Ilus,drukkolok!!

Dia,hordod még a haskötőt? Egész nap rajtad van? Meddig tervezed hordani? Én tegnap kezdtem,dögmeleg de talán hatásos...igaz alul mindig kilóg egy kis has,szóval lehet nem is jól teszem fel?...
Én babám ma óránként is kért cicit,de gondolom szomjas...4-szer rotyizta tele a pelust is... :lol:
Szoptatok és pelenkázok :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Sziasztok elkértem a szomszéd kislány laptop adapterjét,hogy írjak nektek!!!Mi megvagyunk egyre nyűgösebben,nem csodálom meleg van füllett a levegő és folyik rólam a víz csípi az eleven csíkjaimat,kenni nem tudom mert ragadok,ááááá nem jó ez sehogy!!Kint a a gazdagságom rendesen,mellesleg székrekedésem van!!!!De kis moszatom valószínű jól érzi magát bent mert nem akar kijönni,nagyon nehéz ez,most már egyre nehezebb!!!!Nem sokára megyünk Nst-re,vizsgálat nem lesz most,kiváncsi vagyok mit monda szülésznőm!!!!Már alig bírok járni,jah és fájások sehol!!!

Szilvás örülök,hogy apukád jól van mondjad neki vigyázzon magára,és jó,hogy jól vagytok!!!Sok puszi annak a gyönyörűségnek!!!

Évi nagyon ügyes vagy Tomika meg csodálatos,Miki is ügyes párom azt mondta ő fogja dajkálni,de semmit nem mer bevállalni majd ha nagyobb lesz,fél majd megfogni!! :lol: :lol: :lol:

Dia örülök Áronnak ilyen jó étvágya van,hisz kis krapek férfi szereti a hasát nagyon cuki ő is!!!!

Csillag elolvastam g-n sajnálom nagyon és elmeséltem a páromnak is nagyon el van ő is rajta keseredve azt mondta ez nem szabad,jó egy férinek is vannak igényei,de most ti vagytok a fontosak!!!!Remélem hamar rendeződik minden nagyon drukkolok neked!!!!!!És szerintem is melegtől lehet a kiömlés én is szoktam ilyen lenni!!!!

Clarika nagyon cuki kis hajas babád van fodrásznak nagy haj ez nagyon illik hozzád!!!!!!

Limo neked is gratulálok!!!
Tünde meg meglepet mindenkit szerintem!!!!

Ilus ne foglalkozzatok senkivel az a lényeg ti mit akartok,ma nekem is beszólt egy nő,még nem késő Lili nevét kicserélni másra mert részegen nem lehet kimondani :shock: :shock: :shock: mondtam neki kedvesen látta rajtam mit gondolok róla"szerencse nálunk nincsenek alkoholisták és részeg emberek sem és nem kell ettől tartani nem tudjuk majd kimondani"hozzá teszem soha nem láttam a nőt!!!!!

Mindenkinek nagyon sok egészséget ahogy tudok jövök majd megpróbálunk beszerezni egy töltőt a laptophoz addig csak ritkán leszek!!!!Ha szülünk akkor azt majd írom,de mikor azt még nem tudom :wink: :wink:

Barbcsi remélem jól vagytok ti is!!!!

Melisch is!!!Meg mindenki aki már megszült és aki még nem szült meg!!!!!!

Kép
bévi

Bévi nagyon sajnálom a csíkjaidat,remélem Lili mielőbb kibújik és nem kínoz ebben a hőségben!

evilany

Sziasztok! Megvagyunk... Nagyon meleg van.... Nem laptopról nyomom és a gép a galérián van. Ezért MÉG körülményesebb írnom sajna. Igyekszem szülést és mindent pótolni.
szilvi35

Szilvás, nagyon örülök, hogy apukád már jól van

Claire, én is sajnálom, hogy személyesen nem találkoztunk. De a két pici gyönyörűséget láttam.

Sajnos a férjemnél az a helyzet, hogy a főnöke is most akar szabira menni, vagy 1,5 hétre, mintha nem tudta volna, hogy én mikor fogok szülni, és lenne itthon velem a párom. De ez van, majd szeptemberben leszünk akkor együtt. :?

Ilus, szerintem szuper nevek. Ne figyelj rájuk.

Csillag, az én lánykámnak is vannak kis pattanások az arcán, talán holnap v. kedden kijön a gyerekorvosom és megnézi. Te is kérd meg, hogy menjen ki hozzátok!

Ja pénteken volt kint a helyettes gyerekorvos, már alig sárga a gyerek szerinte., viszont szülésnél kulccsonttörés volt. Ezt nekem nem is mondták, nagyon durva! :twisted:
És a picim szájpenészt is kapott a kórházban, de most kaptunk rá gyógyszert amivel ecsetelem.

A mai napunk meg már ügyeleten kezdődött. Szerencsére nem a gyerekkel van gond, hanem velem. A hasamon durva csalánkiütések lettek. Persze bőrgyógyászat ügyelet nincsen, védőnőt is hívtam szerinte lehet szoptatni. Azért elmentünk az itteni ügyeletre a doki szerint valami allergia. De nekem egyedül penicilinre van allergiám, azt meg nem szedtem be és más gyógyszert sem. Ő is azt mondta, hogy nem fertőző szoptathatók. Sajnos még nem lett jobb a helyzet, így holnap megyek dokihoz. Majd anyukám vigyáz Lilire, de a kaját még nem tudom, hogyan oldom meg még nem fejtem soha….
Kicsit kiborultam én is most (a hormonok működnek még sírtam is)……

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Fifth Birthday tickers

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Second Birthday tickers
woody

Woody jobbulást :)

Szilvi35 de rég csevegtünk! itt is pokoli a hőség...

Blogom frissül folyamatosan az élményekkel...

Ezt a kosarat a tesz veszen nyertem kemény 2 ezer forintért,egyszerűen gyönyör szerintem,újszerű állapotban, és jó nagy,fekvőfelülete 74 cm,sokáig jó lesz.Szivaccsal,ajándék lepedőkkel kaptuk.
Ezt visszük majd nagymamákhoz altatni,meg még amerre megyünk...
Kép

evilany

Sziasztok,

mi is még 2:1 :) .

Ircsi,
ami engem illet, jobban örülnék, ha mindkét gyerekemnek saját szülinapja lenne, ezen nem kellene osztozni. De hát ember tervez....

Szilvás,
olvastam a szüléssztorid, nagyon jó lett! Most elbizonytalanítottál, tegnap este ugyanis, percre pontosan mint Te, keményedni kezdtem, ami azóta is tart, változó rendszerességgel. A mai ctg mutatta, hogy vannak jóslók, de ezek még kutyafülék. Én bizakodom, hátha... Apukádnak gyors felépülést!

Évi,
nagyon ügyik vagytok a szopival! nagyon édes Tomi baba, ahogy pancsizik Apával :) .

Bévi, Ilus, Bols,
hajrá magunknak! :) :)

Ilus,
név mizéria, tegyél rá magasról, olyan név úgy sincs, hogy mindenkinek tetszik! A ti gyereketek, ti nevezitek el, punk-tum!

Clárika,
nagyon gyönyörű Réka baba ezzel a nagy séróval. A kis druszám :wink: :wink:

Dia,
olyan kis ügyes ez az Áron baba, a kis zabagép :).

Kedden újabb UH+Ctg, ha addig nem szülünk, szerdán méhszáj és UH.

Holnap is jövök, ha még egyben vagyunk!

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Bévi szegénykém. Annyira sajnálom, hogy szendvedsz. Tudom édes teher, de teher. Jobb lenne már ha kint lenne Lili.
Nő: :shock: :twisted: a bunkója!

Woody sajnálom a kiütéseket, remélem hamar rendbe jön.

Évi használom még a haskötőt. Sokkal jobb a hasamnak. Sőt tegnap éjszaka is rajtam volt. Hát nem mondom, hogy nem izzadok, de legalább fogyok is :lol: Nagyon visszament a hasam egyébként ennek köszönhetően. Rámjött olyan nadrág is ami a terhesség előtt passzent volt :lol:
Nem gondolkoztam még, hogy meddig hordom, de még jó darabig tuti, mert ugye a vágásnál lóg egy kicsit a hasam. Amíg az vissza nem húzódik addig biztosan használom.

"Szoptatok és pelenkázok " hehe.....most ez játszik.

Áronnak ha tele a hasa akkor alszik. Mondta is az uram, de jó dolgom van. Akárhányszor hívott ma, mindig aludt a gyerek. Mondtam neki, ja, alig volt mellette dolgom: felporszívóztam, felmostam, kivasaltam, fürdőt takarítottam......ha már nem tudtunk sétálni menni.....
Most várom ébredjen, fürdetés, vacsi....

Szilvi örülök, hogy apukád jobban van és már haza is engedték. Ne legyen harmadik eset. Legyen jól mostmár....

királylány

Segítsetek!
üvölt a kicsim, szerintem a szelek bántják....
van itthon bébi mecsek teám....
adhatok neki?
jó az erre?
hogy készítsem el?

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Évi
Ügyesek vagytok!!!!

Szilvás
Örülök, hogy apukád jobban van :lol:

Ilus
Ne törődj másokkal!

Woody
Kulcscsonttörés :cry:
Szájpenészt ne csak a babócád szájában kezeld, hanem a cicidet is!!!!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Sucer remélem Olivér már megunta a bentlétet és kijön. Hát nem irigyellek ám. Mármint a sulikezdés miatt. Jó lenne ha a pasi nem várná ki az augusztus végét.
Bence oviba megy majd csak, de már most hezitálok mikor vigyem. Szívem szerint nem is vinném őt....na nem mintha ő nagyon akarna menni. Küzdeni fogunk már látom előre...

Áront lehet hosszútávon inkább ruháznám... :roll: :lol: Nekem nagyon furcsa, hogy ennyit eszik....Bence épp a minimumokat ette.

Évi tök jó ez a kosár. :D

Szilvi35 ha lesz időd majd akkor fejtsd ki bővebben is, hogyan vagytok :D Anyukád ott van nálatok?

Woody apasági szabit ki kellene adnia a főnöknek, függetlenül attól, hogy ő is szabira készül. Ezt ugyebár a szülést követően adják ki, persze jól jön később is, na de mégis.

királylány

Clarika
Biztosan az a baj?????
Én nem adnék teát, inkább megmelegítenék vasalóval egy törölközőt, rátenni a pocakjára és simogatni, masszírozni... vagy... a pelenkázón a lábijait a hasijához nyomogatnám...
Eszik rendesen????

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Clárika adhatod neki, csecsemőknek való. Felforralt vízben 5-10 percig áztatva a filtert, egy csészéhez írja, de teheted többe is.
Kaki van neki vagy az sincs?

királylány

Dia
De az olyan unalmas lenne, ha Áron teljesen olyan lenne, mint Bence :wink:
Bírja még Bencét a nagymama? Jól érzik magukat?

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Vagy megpróbálhatod, hogy a lázmérőt beledugod a popsijába, de előtte krémezd be. Nem kell nagyon belenyomkodni....valamelyik este Áronnak is kellett. Pár perc múlva tele volt a pelus :lol:

királylány

Clárica,
sztem Infacol kéne neki. Ezt a teát én csak később, pár hós korban adtam Ilangnak. Apa nem tud elszaladni ügyeletes gyógyszertárba?

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Egyébként Katus is éhenkórász... és válogatós... csak eredeti csomagolású tejet hajlandó elfogyasztani... semmi víz, tea, cumisüveg... :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi ja-ja unalmas, de nekem milyen kényelmes lenne! :lol: A nagyi bírja Bencét csak Bence volt annyira fáradt tegnap este, hogy mikor meghallotta a hangomat akkor elkezdett sírni és haza akart jönni.
Bírni szoktam a kiképzést, de most piszkosul hiányzik, nem bánnám ha már itthon lenne. Csütörtökön talán jönnek már haza.

királylány

Áronnak minden jöhet :lol: Cicit nem tudja használni, így marad az üveg, abban viszont lehet tej, tápszer, kamillatea, víz, nem válogat :lol:
Viszont így apa is tudja etetni éjszaka :wink:
Szerencsére a tápszerből kevés kell mostanság, max 1-2 evést váltok ki vele, de van, hogy egyet sem :D Remélem lesz még tej neki sokáig, mondjuk úgy 6 hónapig...

királylány

Védőnő nekem is az infacolt vagy az espumisant ajánlotta hasfájásra.......

királylány

Dia,
Bencéd.... jaj de ismerem ezt :roll: :roll: . Hogy tudnak ezek a kis lurkók hiányozni....

Csajok annyira remélem, hogy megint összejön a szopi mint Ilangnál anno.... de hogy hogy lesz, arra még várnom kell.... egyelőre Olivér nem kiváncsi a tejemre, na meg úgy általában a kinti létre :)

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Sucer
Esze van Olivérnek! Olyan jó dolga sose lesz, ha kibújik, mint most van :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Sucer már most látszik, hogy pasiból van :lol:

királylány

csak tipp....
szopi...nem tudom, még nincs itthon mérleg, szopi után 10ml-t sikerült fejni.... :S
Mértem popsiba hőt 38.... :(
Az 37,5nek felel meg....
Hívjam ki az ügyeletest?

Párom dolgozik, egyedül vagyok ithon.

Most bealudt a kicsi....

Mitévő legyek?

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

a hasához tornáztatóst csináltam már...avval kezdtem....

Clárika
Kép
clárika

Clárika szerintem az még normális hő. A piciknek magasabb az alaphőjük.
Nem tudok okosat mondani, hülyeséget meg nem akarok.
Lehet még nincs elég tejci, de ha tekergette magát nagyon akkor hasfájás szokott lenni. Passz. Bence nem volt hasfájós, még most sem tapasztaltam ilyet. Lehet csak éhes....
na tényleg nem tippelgetek.

Áron nyitogatja a szemét, megyek pancsiztatni, aztán vacsi neki, mert majd kiabál :lol: Pasi. Türelmetlen, mint az apja :lol:

királylány

Clarika
Ha lázas is, akkor én megmutatnám gyerekorvosnak! Még nagyon kicsi Réka!!!!
Lehet, hogy attól lázas, hogy nem eszik eleget... de lehet, hogy a láztól nem eszik...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Dia,a vágásnál nekem is jobban lóg,de oda pont nem ér oda a haskötő :?

Clari,Tomi is sokat ordított első nap,végere mire kakilt jobb lett...cicire is megnyugodott...

evilany

Clárika,
sztem is nézesd meg dokival! Testvéred nem tud segíteni? Vagy Anyud? Én minél többet tenném, mellre is, mert megnyugtathatja. Vagy ott is nagyon sír?

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Huh Lányok, nem is gondoltam bele, mennyi aggódni való van egy ilyen picúrnál, már elfelejtettem.... :oops: :oops:

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Évi,
nagyon jó lett a vonalzód, még nem is dícsértem meg :)

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

A sírásról (ezt találtam)

Az unalom és a magányosság ugyanolyan kellemetlen érzés egy csecsemő számára, mint az éhség vagy a gázzal telt belek.

Kisbabád kifejezési módja a sírás, ami azt jelenti, hogy szüksége van valamire, és mindaddig sír, amíg a szükségletét nem elégítik ki.

Ha a babát túlságosan hosszú ideig sírni hagyják, végül is abbahagyja, de nem azért, mert megvígasztalta magát, hanem, mert kimerült és reményt vesztett.

Ha válaszolsz a kisbaba sírására, tudatod vele, hogy mennyire szüksége van rád, és bízhat benned.

Ha odafigyelsz a kicsi sírására, nem rossz szokást alakítasz ki, hanem megtanítod arra, hgy később képes legyen sikeresen megértetni magát veled.

Ha válaszolsz kisbabád sírására nem arra tanítod, hogy gyakrabban sírjon, hanem arra, hogy kevesebbet.

A közhiedelemmel ellentétben az a baba, akinek a sírására válaszolnak nem lesz elkényeztetve, másrészt, ha hagyják sírni, nem lesz önálló.

Az is tévhit, hogy a sírás jót tesz a baba tüdejének.

Amennyiben a gyakori szoptatás elcsendesíti a sírós babát, nyugodtan szoptasd gyakrabban.

Néha, amikor egy baba nagyon gyakran szopna, több tejet iszik, mint amennyi a gyomrába fér, ilyenkor ne váltott mellből szoptass, hanem tedd vissza ugyanarra a mellre.

Büfizés miatti sírás esetén fektesd babádat keresztben, hasra az öledbe, és gyengéden ütögesd a hátát.

Ha mindent megtettél: etetés, tisztába tevés, büfi és babád még mindig sír, akkor:

- vetkőztesd le meztelenre, hogy megtudd, nem e ruha kényelmetlen neki!
- üljetek bele egy kád meleg vízbe, egyik kezeddel a baba fejét, másikkal a popsiját fogd és úsztasd fel-alá a vízben, de az arca ne merüljön alá!
- csecsemőmasszázs és a hordozókendő is csodákra képes
- túl sok inger érte, vidd el egy csendesebb helyre!
- hintaszék, vagy, ennek hiányában fektesd válladra és kezdj el rugózni a babáddal!
- fektesd hasra alkarodon, a mellkasát támaszd meg a kezeddel, ilyenkor a keze és lába lefelé lóg
- ülj le, tedd keresztbe, hasra combodon babádat, masszírozd a hátát és lassan emelgesd a sarkát!
- pelenkakiütés miatt is sírhat egy baba. Cserélj sűrűbben pelust, vagy térj át textilre!
-sokszor a székletürítést sírás előzi meg, ilyenkor tudsz segíteni babádnak úgy, hogy válladra fekteted, és hagyod , hogy a talpát a karodnak feszítse!
- ha éjszaka sokat sír egy baba, aludj mellette, hiszen a pocakodban is végig együtt aludtatok!
- napközbeni sírásokkor, szoptass fekve, és mikor kicsikéd elaludt, óatosan felkelhetsz mellőle!
Hasfájós baba egész teste megfeszül, térdéd hasa felé húzza, ökölbe szorítja kezeit, hangosan ordít és szenvedő az arckifejezése.

Kép
xtina75

Sziasztok!
Ircsi! Igen, vannak ilyen gyerekek, az enyémek közül a többség szintén nem tudott cumisüvegből inni, csak szopiztak. azt hiszem a mostaniakat betanították a szülészeten, mert kaptak egy kis vizet. Most kivételesen a mi dokinénink is azt mondta, megkínálhatom őket egy kis vízzel, h múljon a sárgaság- JOnatán egész jól veszi, nem is bánom ebben a mekegben, de Noémi, akinek jobban kéne, mert sárgább, inkább csak fintorog, " mi ez a vacak a számban???" pofit vág :lol: :lol: Okos lány!

Woody! Ez a kulccsont törés durva, és nem mondta a benti gyerekorvos, ez azért elég riasztó!!!
szájpenész: sajnálom, elég kellemetlen, és valóben a mellet is kezelni kell, h ne fertőződjön onnan vissza! Sajnos egyéni érzékenységen is múlik, az előző ikreimnél a kislányt én is szájpenésszel hoztam haza, a kisfiú meg nem kapta el, pedig még nem kezeltem a mellem, és felváltva szopiztak! A kapott kence mellett én még adtam nekik egy kis natúr aloe gélt, azzal a szájpenészesnek kicsit mindig körbetöröltem a száját.
Tényleg, az lehet most sem ártana, azért ok, h szopiznak, de az enyémeket eléggénagy tömeg, így fertő veszi körül, bár igyekszünk a tesókat kordában tartani :) .
Csalánkiütés :cry: Jó lenne rájönni, mi okozza. Lehet, h csak most átmenetileg vagy vmire érzékenyebb! Remélem elmúlik, de biztos szoptathasz!

Akkor biztos én is láttam a kicsidet a csecsemős osztályon, csaknem azonosítottam be. Bár nemtom mikor mentetek haza, én az első két nap inkább kihozattam őket, nem bírtam elslattyogni addig :oops:

Ckárika! Ahogy Ircsi írta!!! Bár remélem nem lázas, csak iszonyű melege van, és még nem tudja kezelni.

Claire
claire

Megjöttem Nst-ről minden rendben ide ért az eső dörög villámlik! :? :? :? Páromék pakolnak össze elegem van abból is egészhétvége erről szólt rohant ment,a hülye főnöke ugráltatja elegem van,most is elmentünk Nstre mikor jövünk sírós kedvemben vagyok és fogok is szerintem!!! :cry: :cry: :cry:

Sucer a Olivér még időben van és jönni fog nem sokára!!!!!!

Dia Áron nagyon jó baba eszik alszik tényleg mint egy pasi!!!

Évi örülök,hogy jól boldogulsz azzal a drága gyermekkel!!!

Clarika picurodat sajnálom,nem lehet egyszerű egyedül!!!

Én kibuktam netezni sem tudok most mert lemerül hamar a laptop,nincs tévé az idő miatt mert nem fogja a upc magam vagyok és sírhatnékom van,féltem Lilit is elvan számolva azt mondja a doki,de hát most nem is látott doki csak Nst volt majd menjek kedden és meglátjuk mi lesz!!!Szeretnék már túl lenni rajta és féltem is a picuromat!!!Nem jó ez sehogy ha kint van azért aggódunk a bent azért!!!!

Kép
bévi

Azért ijedtem meg, mert nagyon jó baba, szopizik _(hogy sikerül-e azt nem tudom, holnap lesz csak mérlegem), és utána bealszik.
Éjszakát is végigalussza, 11 kor szopizik utoljára, s reggel fél6kor ébred!

Éjjel ránk hozta a frászt, mert kis izgő-mozgó a kiságyban, és elmászott az ágy bal felső sarkába, s bekapcsolt a riasztó, mi meg a párommal úgy ugrottunk ki az ágyból, mintha égett volna a ház....a pulzusom az egekbe volt, a szívem majd kiugrott a számom....
Persze olyan jól aludt, hogy fel se ébredt, hogy letettem az ágy aljába :)

Kaki is van naponta többször is.
Ahogy elnézem most alakul, tűnik el a szurok.

VOLTUNK ÜGYELETEN!
Hát az én kicsi szivemnek kevés a ciciből az eszi-iszi....
Megmérték: 2570 gramm.... hmmm 3000-el születtünk....
Nem kapott a kórházba se semmit, se vizet, se teát, se tápszert.
Gondolom kifogyott a tartaléka is szegénynek.
Mondták adjak neki egy kis cukros vizet.

Szopiztattam, mert nagyon be volt durranva a mellem, de előtte adtam neki egy kis sima babavizet, hát 20 ml-t simán betolt, hangosan nyelte!

Irattam fel lázcsillapító kúpot, ki is váltottam a patikába.

Nővérem vitt el, segített.
Mert, hogy nem jött ki az ügyeletes egy épp 3 napos gyermekhez... :shock:
Sok a beteg címmel....
Hát beértünk fél órán belül, s hm, nem hogy tele nem volt, de senki nem volt ott, olyannyira, hogy keresni kellett a dokit s az aszisztenst.

Már békésen alszik! :)

Teszek pár képet: :D

Reggel apáján:
Kép

Nem értette a szőrt :)
Kép

Kép

Ügyeletről hazaérve:
Kép

Clárika
Kép
clárika

Óóó Clarika... az a szegény kis tündér...! Meg a bunkó doki!!! De minden jó, ha vége jó, és tüneményes a kicsi lány, cool a sérója!!! Tényleg jó cégér, ahogy előttem is írták!!!!

Kép
xtina75

Jó reggelt!

Bizony, nagyon pici és nagyon vékony....
az 50-es ruha is nagy rá :)
Az újszülött pelusban is elveszik :)

Elmondani nem lehet, hogy mennyire SZERETEM! :oops:

Clárika
Kép
clárika

Jó reggelt!

Clárika örülök, hogy nem lázas és nem a hasa fájt neki. Nagyon aranyos a képeken. Az a haj :D
Én nem értem az ügyeleteket.....a beteg forduljon fel....áhhh :twisted:
Egy szavad sem lehet ha ilyen jól viselkedik éjjel. Igaz nekem sem, mert Áron is hasonlóan ébred. Remélem megtartják ezt a jó szokásukat :D

Bévi veled álmodtam. Jó lenne már ha Lili meglenne. Nagyon sokat vagy egyedül. :( Jó lenne ha párod tudna veled foglalkozni. Éjjel megint egyedül voltál?

királylány

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?