A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

csajok!
bocsi hogy megint az én problémámmal jövök!!! :-(
kezd vége lenne az augusztusnak és lassan el kell döntenem hogy szeptembertől megyek -e részben dolgozni vagy sem
heti 2x 2 óra lenne ... kedd csütörtök!
anyu jönne addig és a férjem is itthon lenne!!!
a pénz jól jönne meg gondolom a környezetváltozás is ...
csak egyszerűen nem is tudom mit érzek legbelül! nagyon szaarrrr....
úgy összenőttem én már Bobóval ... !
sose gondoltam volna!
Vendég

kornyezetvaltozas? 2 honap utan? :) en 9 eve vagyok ideahaza... na raaam ramferne nagyon :)
de ha mehetneked van, kell a penz es megoldhato a tavolleted ES nem okoz benned ez lelkileg frusztraciot, akkor szerintem menj :)

luna6

elkezdtem írni a mesekönyvemet Esztinek! Karácsonyra!!!
tudjátok olyan scrapbookos könyv lesz - lesz benne mondóka vers mese!
valaki nem tudja közületek a Róka Rudi a falurossza című mesét leírni nekem??? :-) mert az volt a kedvencem de fogalmam sincs miről szól csak hogy rohadt rossz volt benne a főszereplő :-)
vagy ne is fárasszalak benneteket!

azonkívül szerepelni fog benne Szabó Lőrinctől a Lóci óriás lesz

eszekedtem a kisfiammal,
mint törpével egy óriás:
- Lóci, ne kalapáld a bútort!
Lóci, hova mégy, mit csinálsz?
Jössz le rögtön a gázrezsóról?
Ide az ollót! Nem szabad!
Rettenetes, megint ledobtad
az erkélyről a mozsarat!

Hiába szidtam, fenyegettem,
nem is hederített reám;
lépcsőnek használta a könyves
polcokat egész délután,
a kaktusz bimbait lenyírta
és felboncolta a babát.
Most nagyobb vagyok, mint te! – mondta
s az asztal tetejére állt.

Nem bírtam vele, tönkrenyúzott,
de azért tetszett a kicsi,
s végül, hogy megrakni ne kelljen,
leültem hozzá játszani.
Leguggoltam s az óriásból
negyedórára törpe lett.
(Mi lenne, gondoltam, ha mindig
lent volnál, ahol a gyerek?)

És ahogy én lekuporodtam,
úgy kelt fel rögtön a világ:
tornyok jártak-keltek körülöttem
és minden láb volt, csupa láb,
és megnőtt a magas, a messze,
és csak a padló volt enyém,
mint nyomorult kis rab mozogtam
a szoba börtönfenekén.

És ijesztő volt odalentről,
hogy olyan nagyok a nagyok,
hogy mindent tudnak és erősek
s én gyönge és kicsi vagyok.
Minden lenézett, megalázott,
és hórihorgas vágy emelt
- föl! föl! – mint az első hajóst, ki
az egek felé szárnyra kelt.

És lassan elfutott a méreg,
hogy mégse szállok, nem növök;
feszengtem, mint kis, észre sem vett
bomba a nagy falak között;
tenni akartam, bosszút állni,
megmutatni, hogy mit tudok.
Negyedóra – és már gyűlöltem
mindenkit, aki elnyomott.

Gyűlöltem, óh hogy meggyűlöltem!…
És ekkor zsupsz, egy pillanat:
Lóci lerántotta az abroszt
s már iszkolt, tudva, hogy kikap.
Felugrottam: Te kölyök! – Aztán:
No, ne félj – mondtam csendesen.
S magasra emeltem szegénykét,
hogy nagy, hogy óriás legyen.
Vendég

bocsi a helyfoglalásért! de nem hagyhattam ki hogy megosszam veletek! úúúúgy imádom ezt a verset !!! :-)
Vendég

Nanetto: megpróbálkozom a kért meséddel, de nem ígérem, hogy most és azonnal.
Vendég

Luna, nézz utána légyszi a refluxnak és tüneteinek. Próbáld meg Aron-t jóóóól megemelt ágyra rakni, evés után 20 percet függőlegesben tartani. Egy próbát megér, semmit nem veszítesz vele. Nekem fura, hogy hasonlóan viselkedik, mint Léni. Nálunk is megint sírva evés megy, úgy kell tuszkolni, megint marja a sav gondolom.
Hogyan sír egyébként? Ívben feszíti magát és a lábait is kifeszíti?

Heni, olyan durva, képzeld, éjjel arra gondoltam, hogy elkérem ma a táblázatot, hogy meglegyen a gépemen. És lám, mire jövök, fent is van. :)

Végre sikerült elcsípni egy igazi nagy mosolyt.

Kép

Kép

Kép
***csilla***

Aron nem hany, sem sugarban, sem nagyon, sem kicsit, szoval soha sehogy. Nem is bukik. Nem a nyelessel van a baj, azt nem kell tuszkolni, gorcsol a hasa, huzogatja a labat, rugdos es emiatt vergodik. Ejjel sosem csinalja, eszik rendesen. Akkor a hasa sem faj. Most ket napig nappal is ritkan csinalta es olyankor eszik. Ez szinte biztos, hogy nem reflux.

jah, es nem am csak eveshez csinalja, most is itt bombol mert eppen faj neki, es most nyelnie sem kell :)

luna6

Csilla, ha szeretnéd, akkor átküldhetem neked emailben a táblázatot - excel formátumban.
Vendég

Luna, értem. Én csak segíteni akartam...

Heni, köszi, aranyos vagy, így is jó, lementettem képként.

Kép

Kép
***csilla***

Nanetto, aranyos a versikéd.
Én amikor nem tudok aludni, mondókákat gyártok a sötétben. Nagyon szereti őket Léna.

Kép

Kép
***csilla***

Csilla, semmi gond, hidd el en orulnek a legjobban ha meg tudnam oldani a dolgot :( de a doki szerint az ido segit. most volt par napunk mikor napkozben sem volt balhe eves kozben, de ma megint es tegnap is, bar nem annyi. de ettol meg siman valoszinu, hogy kevesebb a tej, de olben gyerekkel meg fejni is nehez ugye. tegnap amugy is ultragaz bogos nap volt...
de emberem visszaszamol :) :
Kép

luna6

el is felejtettem irni, milyen aranyosan mosolyog leni :) nekunk ilyen fotonk meg nem sikerult, de nehez is lesz elkapni, bar Aronnak is megy, csak ugye ritkan, ha ilyen elegedetlen kisember :)

luna6

Luna:
Eldobom az agyam ettől a naptártól. Nagyon cuki, hogy visszaszámoltok! Jó fej a párod!

Csilla:
Léni-vigyor nagyon tuti! Sugárzik róla az elégedettség és a boldogság.
Vendég

Luna:
Egyébként lehet némi igazság abban, amit a dokitok mond. Ha belegondolsz, kb. 3 hónapos kor után kezdenek igazán érdeklődővé válni a kicsik. Olyankor kezdik felfedezni igazából a körülöttük lévő világot - kezdenek játszani - fogni, rácsodálkozni a játékokra stb, stb.
Vendég

bhDetti: Tényleg, ti hogy álltok a szopival?
Vendég

[quote="henibaby75"]L írta:henibaby75una:
Egyébként lehet némi igazság abban, amit a dokitok mond. Ha belegondolsz, kb. 3 hónapos kor után kezdenek igazán érdeklődővé válni a kicsik. Olyankor kezdik felfedezni igazából a körülöttük lévő világot - kezdenek játszani - fogni, rácsodálkozni a játékokra stb, stb.

ok, de azer igazan nem kene 3 honapon at az olemben ulve (orditva) varnia, hogy az erdekodes megtalalja :D:D

luna6

HENI!!! november végéig kéne :-) mert decemberben már köttetni akarom :-) és IIIIIISTENNIIIIII LENNNEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
és meg is hálálnám persze valahogy ... !!!!

Luna baszki nem vagytok semmik! nálunk is kint lóg a naptár a hűtőn de inkább azért mert már nincs agyunk!!! :-)

azért nem semmi Áronka milyen... kivi vagyok 1 év múlva a kis személyiségére!!!! :-)

Detti holnap hivlak tali ügyben!!!
Vendég

nanetto, a helyzet valoban sulyos, idonkent szamomra valsagos :) elorehoztuk a gyerkdokit jovo hetrol pentekre, hogy lassam hizik is (eddig ugye hizott) mert nagyon rapszodikus az evese :) illetve ejjel nem, akkor potol szerintem :)
de sehol semmi rendszer, nincs evesido, nincs srabil 2 vagy 3 ora, nincs lefekves, nincs rendes alvas nappal... ejjel legalabb alszik, csakugye felkel vagy 4x :) szoval ezt szo szerint tul kell elni. tul faradt es almos vagyok ahoz, hogy ezt elvezni tudjam :)

luna6

fuh basszus Luna ... !!!! kitartás már több az x a naptáron :-)
de nem irigyellek az álmosság engem is néha le akar gyűrni!!!!
Vendég

Nanetto: ja, novemberig csak tudok rá időt szakítani :D :D Viccen kívül - ha este leraktam a gyerkőceimet aludni, akkor rajta leszek az ügyön, hogy Esztinek meglegyen a mesekönyve, amit anyukája olyan buzgón és lelkesen szerkesztget. :D :D
Ja, és a hála? Ugyan már... elég lesz egy /vagy inkább kettő/ köszönöm :wink: :wink:
Ide írjam be, vagy küldjem el mailben?
Vendég

Nanetto: Róka Rudi a cirkuszban és a Balatonon - nem érdekel?
Vendég

deeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

csak ezt már le sem mertem írni :-) :-)
ide is küldheted legalább a többiek is tudnak majd olvasni a gyerkőcnek!!!!
Vendég

Róka Rudi, a falurossza

Már régen volt olyan nagy öröme a falu lurkóinak, mint amikor lehullott a hó. Hát még milyen vidám lett Mackó Brumi, amikor Mackó mama elengedte szánkózni a domboldalra.
- Vigyázz magadra, Brumika, és nehogy megint a falurosszával együtt haszontalankodj! – szólt búcsúzóul Mackó mama.
- Jó leszek! – ígérte Mackó Brumi és alig várta, hogy a kapun kívül legyen.
Brumi kicsi volt, de annál nagyobbakat lépegetett.
– Kár, kár, aki rossz, az pórul jár! – figyelmeztette Holló Matyi, mert tudta, hogy ebből a kirándulásból megint csak baj lesz.
De Brumi mit sem törődött a károgással, hisz a barátai várták.
Várták is ám! Róka Rudi, a falurossza és Nyuszi Gyuszi azt lesték, hogy Mackó Brumi a falu végére érjen. Abban a pillanatban előbújtak Hóember Tóni mögül és olyan hógolyózáporral fogadták, hogy levegőhöz is alig jutott. No de Brumi sem hagyta magát! Még Hóember Tóni is elvigyorodott, amikor Nyuszi Gyuszit kupánvágta egy hógolyóval.
– Gyerekek, elég volt a hócsatából! Gyerünk szánkózni! Fel a dombra, onnan le, mintha csak repülnénk – ajánlotta Róka Rudi.
Persze a többiek helyeseltek. Róka Rudi nem azért volt ravasz, hogy ne találjon ki valami csalafintaságot. Rábeszélte Mackó Brumit, hogy ő húzza fel a szánkót a dombra, hiszen az övé.
– Te most pihend ki magad – mondta aztán Róka Rudi -, mi addig lesiklunk a dombról. Utána majd te következel.
Így is történt! Míg a falurossza és Nyuszi Gyuszi vígan szánkóztak, Mackó Brumi még a kabátját is levetette, mert kimelegedett a szánkóhúzásban. Ezalatt Rudi és Gyuszi vígan szánkóztak a domboldalon, mintha az övék lett volna a szánkó. Még a tilosba is lesiklottak, de a falurossza mit sem törődött vele. Csak akkor ijedt meg, amikor egy óriási fa került útjukba, de már késő volt… úgy repültek a levegőbe, mintha madarak lennének… aztán nagyot huppantak! Alaposan megütötték magukat, de ez volt a kisebbik baj. Sokkal nagyobb baj volt az, hogy darabokra tört Mackó Brumi szánkója.
– Jaj, mit fog szólni a mamám? Nem merek hazamenni! – kiáltotta kétségbeesve Brumi, mikor meglátta a ripityára tört szánkójának darabjait.
– Kár, kár, aki rossz, az pórul jár – figyelmeztette újból Brumit Holló Matyi, de az most sem hallgatott a károgásra.
– Csúszkáljuk síkosra az út jegét! – biztatta őket Róka Rudi, amikor visszatértek a faluba. – Mindjárt erre jön Morgó bácsi és majd nagyot huppan. – A két haszontalannak tetszett a dolog!
A gézengúzok aztán elbújtak és lesték, hogy mi történik. Morgó bácsi – kip-kop – lépegetett, botjára támaszkodva. Egyszerre csak a lába, akarom mondani a talpa alól kicsúszott a talaj…
- Megálljatok, haszontalan kölykök! Ellátom én a bajotokat! – dörmögte Morgó bácsi mérgesen.
De mire feltápászkodott, azok már messzire szaladtak. De nem ám haza! Vissza a tó jegéhez!
– Itt lehet csak igazán csúszkálni! – bátorította őket Róka Rudi.
Mackó Bruminak és Nyuszi Gyuszinak azonban nem tetszett a dolog. Látták, hogy a tó nincs erősen befagyva, és – mi tagadás – féltek.
– Gyertek csak nyugodtan utánam – fordult hátra, és Mackó Bruminak nem kellett sok biztatás.
Nagyot lódult a jégen… De jaj! Mi történt? Beszakadt a jég, Mackó Brumi pedig – zsupsz, beleesett a hideg tóba. Már-már majdnem a jég alá került, amikor Róka Rudinak és Nyuszi Gyuszinak sikerült kihúznia. De nem tudott örülni a megmenekülésnek, mert a víz nyomban ráfagyott a ruhájára. Még a könnyei is megfagytak. Most már aztán szaladt haza! Nem bánt semmit, csak egyszer otthon legyen.
– Kár, kár, aki rossz, az pórul jár – károgta a holló, pedig most már ő is sajnálta Mackó Brumit.
– Hát teveled mi történt? – ijedezett Mackó mama, amikor Brumi fiát meglátta. – Ugye megmondtam, hogy vigyázz magadra és ne barátkozzál azzal a haszontalan Róka Rudival.
Brumi még válaszolni sem tudott. Mackó mama a kemencére ültette Brumit, hogy leolvadjon róla a jég. Utána levetkőztette és ágyba dugta. Persze beteg lett! Köhögött, láza volt, a feje is fájt, a torka is és enni sem tudott. Megfogadta, hogy nem hallgat többé Róka Rudira, csak most az egyszer gyógyítsa meg Medve doktor. De bizony még sokáig feküdt betegen az ágyban. Igaza lett Holló Matyinak!
VÉGE
Vendég

Mi van mindenkivel? Lassan kihal a fórum? Ok, tudom hogy épp hogy tag lettem, és nem nekem lenne jogom szövegelni, de hiányoznak a rendszeres olvasások, hozzászólások, mert egyelőre nem nagyon van mit. :( Ugye csak átmeneti ez az állapot?

Nyuszi, nagyon szuper ahogy Liza fogja az alvós kendőjét. Tegnap adtam Dorka kezébe először csörgöt, megfogta, egy kicsit rázta is, de még ne tudatosan, bár a hangjára már nagyon figyel.

Nanetto, mi volt a gyógytornásznál, Eszti javult? Mi is gyakoroljuk a hason levést, mert épp hogy csak emeli a fejét, de már nem ordít rögtön. Holnap lesz a 2 hónapos oltás, ha jön a doki néni rákérdezek, és lehet hogy elkérem tőled a gyógytornász elérhetőségét, szerintem közel vagyunk hozzá.
Ja, és szerintem menjél vissza nyugodtan dolgozni, 2x2 óra nem a világ, és jót fog tenni neked is hogy kimozdulsz, nem csak a baba és a háztartás lesz állandóan, meg a pénz sem mellékes, nekem tuti jót tenne hogy nem csak költök, hanem keresek is.

Levinek szuper a body-ja, és tök édes ahogy alszik a pihiszékben. Nálunk ez nem megy, egy darabig elvan benne, de aztán jön a hiszti.

Csilla, örülök hogy otthon vagytok, és nagyon édes Léni ahogy vigyorog, páromnak is nagyon tetszett. Ha úgy gondolod hogy az esetlegesen felmerülő promlémákkal (amik ne legyenek) meg tudsz küzdeni a nyaralás alatt, akkor hajrá. Doki néni szerint a babáknak ott jó, ahol az anyukának, és nyilván szükségetek van a pihenésre, azon kvül tényleg nem a világ végére mentek.

Luna, nem akarom elkiabálni, de betöltöttük a második hónapot, és van javulás. Gyermek sokkal nyugisabb, nem volt esti verekedés evés közben már vagy 3 napja, és alszik nappal is. Mondjuk Espumisant adok még neki naponta 2x, reggel és este, de lassan el akarom hagyni, meglátjuk mi lesz belőle. Nálatok van/lesz hasi uh Áronnak?

Mi most anyuéknál tanyázunk napközben, van egy nagytestű papagájuk, és nem eszik ha egyedül van, így rá kell vigyázni. Elvileg lenne vezeték nélküli net ott is, de nem tudok rá csatlakozni. Sebaj, páromnak van mobil netes kártyája is, el hozta nekem, csak a telepítő cd maradt nála, így azt sem sikerült használni, na de majd ma, ha elmegyek érte. Ez azért jó, mert holnap már nem is kell mennünk, jönnek haza anyuék. Hiába, a pasik már csak ilyen feledékenyek:) Vagy csak nálunk? Ma reggel elment dolgozni, itthon hagyta a táskáját az irataival, a laptopját, és elvitte mind a 3 kocsi kulcsot, (itt parkol a tesómé is, ő is nyaral). Amikor szóltam neki hogy mi történt, mondta hogy mindjárt haza jön, de nem tud, mert a lakáskulcsát meg a műhelyben hagyta :D Apró reggeli szösszenetek, amin én jókat vigyorgok...

A mesekönyv tök jó ötlet, már én is elővettem egy pom-pom-ot, meg Lázár Ervin lesz a nyerő, én őt szerettem nagyon, de ahhoz még sokat kell nőnie Dorkának.

Vik, vettél medencét Zoénak?

KépKép
tatim

Sziasztok!

Nem vagyunk otthon, így kimaradtak a visszaolvasások, ezért nem jelentkeztem. Most nagyjából beleolvastam az utolsó 2 oldalba, de még így is nagy a lemaradásom.
Látom, Csilla, már otthon vagytok. Remélem hízik és gyógyulgat Lénike.
Nanetto, mi múlthéten voltunk gasztroenterológusnál, aki megvizsgálta Natasát, vittük a Heim Pálos hasi uh eredményünket is. Szervi baja nincs, és mivel ilyen pici babánál nem akar vizsgálatokat végeztetni, nyúzni napokig, így próbálkozunk laktáz tablettával, hátha tejcukor(laktóz) érzékeny, illetve kevés a laktáz enzimje és azért görcsöl. Minden szopi előtt össze kell törni ezt a tablettát, felet 1 dl-enként(kb. ennyit eszik). Kap még 2 féle gyógyszertári port a gyomrára, mert sokat bukik, és marhatja a nyelőcsövét a gyomorsav. Ezeket is tejben kell összekevernem, és kanállal adni neki napi 3-szor. Szedjük még a Normaflore-t is, ettől szépen van kaki is.
1 hete így javult a helyzet, napközben már nincs sírás, max. nyüszi van. Este van a fél8-as nagy görcs, de az sem tart 1 óránál tovább, és ha már nagyon visít, kaptunk papaverines cseppeket, ami görcsoldó, nagyon gyorsan hat.
Tudom, sok ez a gyógyszer egy 2 hónapos babának, de megéri pepecselni vele, mert sokkal jobban van, és a mi idegeink is jobb állapotban vannak, mint hetekkel ezelőtt. Mind gyógyszertári, kimondottan babáknak keverik ki.
Klassz ez az orvos, végre ő nem legyintett, hogy majd kinövi a gyerek, hanem mondta is, hogy a visítós üvöltés nem normális, és nemcsak egy kis hasfájásról van szó, biztos nagyon fáj a babának.
Nati azóta mosolyogva ébred, végigalussza az éjszakákat (mondjuk velünk alszik, és akkor szopizik, mikor csak akar) Jár keze, lába, gügyög sokat, hatalmasakat nevet.
Sztem mindent megér, ha látom, hogy jókedvű és nem fáj semmije.
Ja és a doki mondta, hogy refluxa akkor is lehet, ha a hasi uh nem mutatja ki és nem hány sugárban. Több formája van a betegségnek, és nagyon fáj, ha marja a nyelőcsövet a sav, azért sírnak olyan keservesen.

Kép
jenny29
Mór

szep napot!

jenny, a papaverinest tenyleg csak nagy vesz eseten hasznald, nyugtato is van benne, nem igazan a legjobb dolog... persze tudom adjak, es ha mar semmi sem segit az bejohet, de tuti mondta a doki is, hogy nem rendszeresen a hozzaszokas miatt.

na mi nem kaptunk ugye semmit csak 3 ho haladekot, de penteken megyunk 2 hos vizsgalatra es ujra megragom kicsit dokibacsink fulet a temaban :)

tatim, nalunk is kevesebbet verekszik Aron, illetve nem csap mindig balhet, vagy ha igen, van hogy lajtosabbat kaja kozben. de sajna meg mindig egesz nap vannak fajasok, azert nem tud aludni az agyaban, felebred toluk. Az olemben egy fokkal jobb neki, de pl most is itt rugdos es bombol.

luna6

Tényleg ki van halva a fórum. Gondolom, ahogy nagyobbak a babák, annál többet vannak ébren és így kevesebb idő jut fórumozni. Pedig kár lenne ezért a jó kis társaságért! :(

Tatim:
Nem semmi a párod. Kissé szétszórt, ami a mai napot illeti. :D

Jenny:
Jajj, nagyon sajnálom Natit, és persze benneteket szülőket is. Azért az megnyugtató, hogy legalább a gyógyszerek segítenek enyhíteni a fájdalmait.

Luna:
Lehet, nálatok is valami gyógyszer hozná meg a kissrácnak az enyhülést. Szerintem is mindenképpen említsd meg a dokinak. És ne hagyd lerázni magad. Kérdezz, rá, hogy nincs-e erre valami gyógymód.
Vendég

Gyogymod az ido :) Ezt en is tudom es o is ezt mondja meg akarmerre nez az ember a neten ebbe botlik. Lehet persze enyhiteni ezzel azzal, vagy bejon vagy nem, amit en eddig probaltam (nemtul sok minden, az teny, mert a nagynal sem volt eredmenyes tartosan) az nem mukodott.
Vegulis dokibacsink egyaltalan nem lerazos, csak szentul hiszi, hogy ez az... az akolika, amit ki kell birni es 3 honap alatt elmulik :) de azert en szorgalmasan minden alkalommal mondom, hogy ez elviselhetetlen idonkent... illetve gyakran, vagyis leginkabb :D:D

luna6

Itt vagyok mondjuk én :lol: Persze csak bekukkantottam, mert úszok továbbra is. Semmire sincs időm. Hogy a fenébe van ez???Ma mondjuk reggel már összezörrentünk párommal, úgyhogy fogtam a két gyerkőcöt és elmentünk fagyizni, meg sétálni, aztán úgy döntöttem délben, hogy jár nekünk egy ebéd, úgyhogy bátran beültem Lilivel és Bencével egy étterem kertjébe. Tök jól sikerült kis ebéd volt. Lili evett elég sokat, Bence meg elvolt. Aztán itthon bevezettük Lili szobájába a kábelTV-t Apával, utána hozzá vendégek jöttek én meg sütöttem sajtos rudat, meg csináltam egy kis kertet Lilinek az udvaron. Ez hosszú történet, úgyhogy nem írom le, a lényeg, hogy volt neki, de már tiszta gaz volt, úgyhogy most csináltam egy sziklakert szerűt, de még nincs teljesen kész, kell még virágföld. Ha kész lesz teszek fel képet. Aztán fürdés mindkét gyerekkel, mondjuk Lilit a vendég fürdette :lol: Most Bence készül az alváshoz a pihiszékében, Lili meg még vendégezik.
Ja és persze közben mostam, teregettem, rendet raktam Lili ruhái között stb. De leginkább csak kapkodok mindenfelé és semmi nem lesz tökéletes. Na de ennél nagyobb bajom sose legyen.

Bence maga a tökély(j?!) Persze a maga módján. De nem panaszkodhatok rá, úgyhogy nekem 100%-os. :lol:

Luna, kitartás, már csak 1 hónap. Nálunk végül is nem mondom, hogy nincs hasfájás, de sokkal jobb mint az első két hónap volt.

Hát mára ennyi, megyek Bencét lerakni, vendégeket meg lassan kirakni :lol: Nem szeretem, ha este itt van valaki...sajnálom. :roll:
Holnap jövök, ha tudok és rettegjetek, mert lassan itt a szeptember, akkor aztán minden nap itt leszek, amint párom elment dolgozni :twisted:

Kép
Kép
hari

Na, még egy picit jöttem, mert Bence elaludt a pihiszékben, úgyhogy mikor most betettem az ágyába épp hogy csak picit kinyitotta a szemét és már alszik is. Nekem ez akkora öröm, hogy ő ilyen könnyen elalszik este! Talán mert Lilivel nagyon sokáig szenvedtünk ugyebár, majdnem 5 évig. :shock: És pusztán azért, mert az elején elrontottam. Szóval nekem ez egy nagyon fontos pont volt most, hogy sikerüljön már az elejétől az egyedül elalvás. Egyelőre úgy néz ki összejön. Sőt, mostanában napközben is elalszik tök egyedül 99%-ban. Követem a Suttogóban leírtakat és működik is, csak annyi a bajom vele, hogy addig működik, amíg itthon vagyunk. Mert ha úton vagyok, akkor kb. borul az egész, és mi igazából legtöbbször nem vagyunk itthon. Szóval még ki kell kísérleteznem, hogy hogy is lesz a továbbiakban. De elvileg működő dolog lehet.

Ja és vettem Lilinek egy tök jó kis várat, arról is teszek fel majd képet. Úgy örülök neki. Meg ő is persze :lol: A szomszédé volt és rákérdeztem nem akarja-e eladni. Aztán akarta és bár Apa nem akarta megvenni, én átküldtem, hogy mérje le legalább, hogy elfér-e a kertünkben, erre mikor jött vissza, már ásta is ki a szomszéd és hozták át. Este 9 felé :lol: Lili meg rohant ki és élvezte a sötétbe. Igazából egy kis torony, amire létrán lehet felmenni, az aljában homokozó van, és van egy hullámos csúszda hozzá. Most már homok is van a homokozóban.

Kép
Kép
hari

LUNÁNAK (meg aki szereti/szerette)!!!!!!! :) :) :)

http://www.youtube.com/watch?v=xU1VlVPfjP4

Detti

KépKép
bhdetti

Nem tudtam amúgy természetesen mindent visszaolvasni, de ami nyomott hagyott bennem, hogy hol van Geo???? Nem találkoztam a hozzászólásaival. Vagy nyaralnak? Persze nem számonkérés, csak ugye nincs náluk semmi gond, amiről lemaradtam?

Luna, amúgy akármilyen szkeptikus is vagy, (mert ne tagadd, hogy az vagy :lol: ) én azért a helyedben kipróbálnám a GripeWatert. Az, hogy régen nem vált be, nem jelenti azt, hogy most sem. Tudod, hogy én hogy vártam, hogy végre beadhassam Bencének, aki aztán jól kiköpte, vagy kiöklendezte az elején. De aztán mikor rossz volt a helyzet, újra próbálkoztam és most megint állítom, hogy nálunk ettől javult a helyzet. Pedig csak naponta kb. 3x adok neki, nem is 5 ml-t, hanem 2,5-öt. Szóval érdemes lenne legalább 1 hétig próbálkoznod szerintem.

Kép
Kép
hari

Halihó csajok! 8)

jó sokáig tartott visszaolvasnom, de szerintem így sem sikerül mindenre reagálnom, egy csomó minden meg már nem aktuális... :roll:

jajj annyira imádom, amikor Dávid szomorú!!!! :lol: Mármint nem magát az érzést, hanem ahogyan ezt nekünk mutatja!!! Mert ilyenkor lebiggyeszti a száját, és csak makog, meg hüppög, de nem ssír, hááátt majdnem megzabálom, de legalább agyonpuszilom ilyenkor! :P

szopihelyzetünk:
amikor már azt hittem minden oké lesz, megint kisebesedett a mellbimbóm, most még vérzett is, úgyhogy 2napig megint csak fejtem, és cumisüvegeztünk. aztán utána megint visszatértünk a szopira, persze kiegészítem táppal, mert a tejcsim nem elég neki.
és az oké, hogy szopi után ha jól van, elégedett, akkor nem táplálok hozzá, és ha pl egy óra múlva viszont jelzi hogy éhes, akkor sem a táphoz nyúlok, hanem megint cicizünk, de amikor lefordul ciciről, és sír, akkor viszont jön még egy kis táp is, mert akkor hiába szívja, nem jön anyag...
viszont ami a lényeg: egyáltalán nem borít ki, hogy nincs elég tej, illetve hogy még midig fáj a szopi. korábban túúúúúl fekete-fehéren láttam mindent...
na rájöttem, hogy ezt így nem szabad a gyereknevelésben... rugalmasnak kell lenni.
mert csak azt tudtam elképzelni, hogy vagy csak szoptatok, vagy csak tápszer van.
most meg mindkettő. :lol:
és amúgy már egyre kevésbé fáj a szopi, ebben javulunk. viszont nem tudom lesz e több tejem, de elvagyunk így a hozzátápival is, a lényeg, hogy tud még cicizni, az meg lényegtelen, hogy mennyit. habár azért remélem ebben is javulunk majd! :wink:

és van hintánk!!!! :D :D A fisher price akváriumos, 16ért sikerült leütnöm a vaterán, Hari igazad lett, tényleg jó áron szereztem egy másikat! :wink:
Kép

és van járókánk is!!! :lol:
tök jó, a kiságyában alszik (napközben is), mert a kiságy az CSAK alvásra való (nálunk), és a járóka pedig a játszószigete. ha meg már ott nyűgi, akkor beteszem a kiságyba, és alvás. na persze nem mindig alszik el :roll: :P
szerintem olyan a járókánk, mint Nanettonak (Brendonos, állítható magasságú, gurulós, fa, és 15ért szereztem a teszveszen :lol: )
a múltkor beraktam a járókába , elkezdett nézelődni, és amikor oldalra nézett és meglátta a forgó zenélőjét, akkor elmosolyodott, úgy megörült a kis méhecskéinek :P
Kép járókában nézelődik :-)

Dávid amúgy oldalt szeret lenni, a rácsokat szokta így nézegetni, meg hason is imád lenni, viszont nem mindig, de amikor nyűgi, akkor iszonyatosan hisztizni kezd, ha a hátára rakom :oops:
Viszont már ő is kétszer hasról a hátára fordult :wink:

Hari,
tök jót nevettem a hozzászólásaidon!! mármint bírom a stílusodat :lol: az egyik kedvencem, hogy azt mondtad Gergőnek hívják a fiadat!! :oops: :D

én akarom majd babaúszásra vinni Dávidot, főleg mert (a TummyTubnak köszönhetően ) imádja a vizet, imád pancsizni :P
valaki nem tudja mikortól lehet, és hová érdemes vinni? :roll:
illetve vihetnénk együtt is a Manókat :wink: ha valaki szeetné még :P

Vok,
majd ha ti is meg mi is hazajöttünk a nyaralásról, megejthetnénk a hordozókendős "oktatást" :wink:

fhú, imádom Dávidot öltöztetni!!! :P
a kedvencem az egyik kantáros gatyája, meg egy rövid ujjú body 8) amúgy a múltkor a nagymamám meg jól kioktatott, hogy ők az egy hónapos babákat nem ruhákba öltöztették, hanem nyakig pólyába... na mindegy, azt jó indulatból mondta, mert szépen volt felöltözve a Törpicur :)

Henibaby,
örülök, hogy helyrejöttetek tejben!!! szegény, annyira sajnáltalak..

képzeljétek!!
a múltkor vettem 260mles cumisüveget 2-es etetőcumival, mert a 125-öseket 1es etetőcumival már nem sokáig fogjuk tudni használni.
etetem a gyreket, erre elkez visítani ezerrel... na mondom basszus ömlik a szájába a tej, túl nagy még ez az etetőcumi. visszacseréltem az egyesre. eszik tovább, megint visít... :twisted: hát akkor nem az volt a baj...
úgyhogy kicseréltem az üveget is, vissza a kicsire, na akkor meg békésen megette a kaját, aztán büfi után szépen elaludt...
kis drága :oops: 8)
úgyhogy a nagyhoz majd fokozatosan szoktatom :roll: :D

az utóbbi időben szinte éjjel-nappal veszekedtünk Andrással, de már 2napja kibírtuk balhé nélkül :lol: alakulunk :roll: :D

Luna,
Géza macska fogyott a stressztől? kemény :P

Hari,
(a látszat ellenére) én is feladós vagyok, sokmindenbe belekezdek, de csak nagyon kevés dolgot fejezek be...

Nikvik,
nem, nem nyaralunk (még)...
igazából az elmúlt időben csak olvastam vissza, meg nagyon zsúfoltak voltak a napjaink... babalátogatók jöttek, anyánál voltam, stb.
amúgy én is magamnak akarom még a cumisüvegből etetést is, ja és meg persze András is etethet. nem szeretem odaadni a nagyiknak sem, habár egyszer már ők is etették...

Talinn,
a mi légzésfigyelőnk az első 2hétben minden este beriasztott, volt hogy többször is, aztán ahogy erősödött Dávid, úgy szűntek meg a riasztások. most már szerintem hetek óta nem volt riasztás!!
:D :wink:

Vok,
remélem javul Alex!
jó nyaralást! :)

Nanetto,
örülök, hogy eredménye van az edzéseknek :wink:
a felülés-próbákat Dávid is csinálja, ilyenkor még a száját is kinyitja, annyira erőlködik :D

Csajok,
megnéztem az összes képet, nagyon szépek a babák!!!

bhdetti,
a body felirat szuper, és mennyire igaz :lol:

Tatim,
azt hittem vicc volt a papagáj, hogy nem tud egyedül enni, de úgy látszik igaz :lol: kemény :D :wink:

Jenny,
örülök, hgy azért jobb a helyzet!!! :wink:

Csilla,
jó nyaralást kívánok nektek, remélem picit tudtok pihizni!!
nem semmi miken mentetek már át eddig!! :x

Mi egész jól vagyunk, én egyre szerelmesebb vagyok a fiamba, nem is tudom lehet e még ezt a szerelmet fokozni :oops: :lol:
egyre többet mosolyog rám, persze akkor én meg elérzkenyülök, és bőgök :D
VÉÉÉGREEEE este 10-11körül ágyba lehet dugni, utána 3-4körül kel, eszik aztán alszik,
majd utána 6-7körül, aztán eszik és a nagyágyban velünk alszik tovább kb 9-10ig, vagy ha 7kor kel, akkor fél8kor már mi is felkelünk kajája után. ja, kaja az úgy zajlik, hogy szopi két ciciből, aztán ha kell, még kap tápot.
reggeli után berakom a pihiszékébe, vagy a hordozójába, épp ami kéznél van, én tusolok, ő meg mellettem kakil (Luna, mi is ebbe szoktunk kakilni :lol: ).
aztán felöltözöm, és őt meg tisztába teszem, picit játszunk, majd megint kaja, aztán játék, és egy körül már nagyon fáradt, ilyenkor alszik kb 5ig, kaja, játék, 7körül kaja, aztán játék, aztán dajka, mert már nyűgi, aztán babakocsival séta, és 9kor fürdés, kaja, alvás...
ma mondjuk csak fél5kor aludt el, előtte végig fenn volt, fél8kor kelt, akkor evett, ma szerintem csak éjfélkor fog aludni...
szóval tök jól vagyunk, és egyre többet gondolkozom azon, hogy kkéne egy tesó :P
(szóval az idő tényleg megszépíti a kezdeti nehézségeket) :D :D :D

ma voltam az Aestheticában konzultáción a striáimat akarom mezotrápiás kezeléssel halványítani-kicsinyíteni. na és ameddig szoptatok, addig nem lehet csinálni a kezelést, de nem is baj, mert jóóó drága.. :(
viszont addig 80-90%os eredményt tudnak elérni, ameddig még pirosak.. egy jó darabig meg pirosak lesznek még, úgyhogy nem kell sietni.

holnap gyerekorvos, kíváncsi vagyok mennyit nőtt a Manóóó :P

illetve holnap lesz a 6hetes kontroll is...

jók legyetek, jó éjszakát :wink:
Vendég

Hari,
hát igen, semmi gond (már), csak azért nem jöttem, mert én is mindennel úszok, és nekem még nincs is Lilim. csak Dávid mellett két kutyám. mondjuk azokkal nem is törődöm... :oops:
szuper jó napotok lehetett ezzel az étteremmel :lol:
nekünk is borul minden, ha nem vagyunk otthon sajnos... a kocsiban mindig bealszik, az meg "mesterséges", mert ha nem fáradt, akkor is benyomja a szunyát...
amúgy hogy altatod nappal??? oké, olvastam a suttogót, de kíváncsi lennék, mert Dávid nappal vagy kaja után alszik be, vagy dudókitámasztással. jó lenne már egy jó módszer :D
Várról és kertről majd képeket kérek :D :wink:
ja és ha megint depis lennél, csak szólj, és menjük el sétálni, úgy találkoznék már veled, meg amúgy mindenkivel, lassan kitűzhetnénk egy időpont a nagy BabanetTalira :lol:

na tépek mert lassan fürdés meg (remélem) alvás :wink:
Vendég

hahó

tegnap majdnem taliztam a BH Dettyvel - de legalább a hangját már hallottam! :-) engem meg üvöltözni Rexi kutyus letámadt a napozóágyról ... először a pokróc alá bújt be aztán lehúzta aztán a fülembe harapott bele ... majd ugatott és felugrott! ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

amúgy bocsi Detty de otthon hagytam a telóm :-) elmentünk sétálni aztán utána már nem hivtalak mert jött a férjuram és mentünk haza! de jövőhéten is megyek :-) egyszer úgyis összehozzuk!!!!

nálunk is az a baj mint Geonál a kocsiban MINDIG bealszik igy tegnap felborult a napirendje: következmény: IITTTTT ÜÜÜÜVÖLT A BABU szegényke!!! de hát most nem szedem ki mert megyek zuhanyozni aztán elmegyünk kakaósbigáért és akkorúgyis bealszik... a kis köre alatt mindig!!!

amúgy: a lábam megint bedagadt! basszus!!!! a cipőben alig fér be! ... szomorú az idő
és anyuéktól megint kaptunk egy csomó mindent! többek közt anyám kb. kirabolta a c und a-t :-) valamint kifizetik Eszti összes gyógytornáját! gondolhatjátok ... apu ragaszkodott hozzá!!!! ...
úgyhogy tök aranyosak!!!! szeretek is hazajárni de ezt már mindenki tudja!!!

BABANET TALI júniusi csoport!! IGEN IGEN IGEN én is nagyon akarlak látni benneteket!!!! :-)
Vendég

Sziasztok!

Megjöttünk mi is :D

Csilla!
Hogy vagyok? Mennyit eszik a csaj? Inni iszik most?
Én azért elmennék másik dokihoz is, az tuti... nem volt annyira szimpatikus ez a kórház...
Én tuti nem vállalnám be a horvát utat, de én nagyon parás vagyok. A Balaton még belefért most Alexal, de még Bécsbe se vittem volna el több napra, pedig onnan is időben haza lehet érni. De én félnék, hogy rosszabb lesz hirtelen valami és akkor mi a tökömet kezdek kint, amikor annyi pénzem soha sem lesz, hogy a kinti kórházat kifizessem :D mert hiába van nemzetközi biztosításunk, a pénzt általában előre ki kell fizetni, és csak utána kapja vissza az ember.

Geo!
Kéééész vagyok Dávidtól, ahogy tartja a fejét!!!!! Neki is álltam pánikolni, hogy Alex baromira le van maradva és rohanok gyógytornászhoz, amikor is előkerestem inkább Hanna képeit és megállapítottam,h ogy Hannának se ment jobban annyi idős korában :D így megnyugodtam :D:D
Szóval itthon vagyunk.
Szólj, hogy mikor lenne jó nektek, azt összehozunk valamit :D

Detti!
Jó volt beszélni! :D
Remélem azóta helyre álltatok!
Akartam mondani,h ogy ne boironos UU-t vegyél magadnak legközelebb, hanem a másik fajtát. Tudni fogják a gyógyszertárban, az kis golyós és sokkkkkal tovább bírja. Abból lehet, ohgy csak D5-ös lesz, de az is ugyan olyan jó lesz!

Na, megyek. Alex már hiv :D:D

Puszi nektek!

Eszter
Kép
Kép
vok

Szép napot mindenkinek!!!

Geooo:
Nagyon örülük, hogy minden oké nálatok. És tök igazad van abban, hogy rugalmasnak kell lenni. Nyugi, nálam is úgy működik a háztartás, hogy csak az van megcsinálva ami a legfontosabb. Vasalni nem szeretek, ez meg is látszik. Lassan már hegyet építek a vasalnivalókból. De nem görcsölök rajta, majd meglesz - egyszer - valamikor.

Hari:
Jó hallani felőletek is. Lili változott már, ami a viselkedését illeti veled szemben?

Nanetto:
Még tegnapeőtt este megszületett a meséd... nem tudom észrevetted-e?! Erre gondoltál?

Vok:
Szuper, hogy jól éreztétek magatokat a Balcsin. Jó ez a kis kikapcs.

Irigyellek benneteket a babatali miatt. Mennék én is, de sajna Szegedtől Pest nem egy köpés. Pestet csak akkor tudjuk útba ejteni, mikor megyünk haza anyukámhoz. Persze akkor is csak M0-áson át az M1-re.
Vendég

Heni!
Nem is írtam, hogy jó volt :D:D Pedig az volt! :D:D
Ha feljönnétek, nálunk akár még el is tudtok aludni... Na? :D

Na, minden Kiszl alszik, így tudom folytatni.

Nanetto!
A gyógytornász elérhetőségét légyszi nekem is küld át! Hanyadik kerületben van?
Jó fejek anyudék. :D Az én anyukám is ilyen. most, hogy már tényleg nagyon xarban vagyunk, annyit segít... nem is tudom neki eléggé meghálálni, az tuti!
Én valszeg bemennék melózni. (igy is eléggé nagy az esélye, hogy novembertől én is itthonról nyomom...) Én Hanna mellett tanítottam egy cégnél heti 1x reggelente. Addig anyós volt Hannával. Általában végig aludta az egészet :D:D Igaz, ő addigra már 4,5 hónapos volt, de szerintem Esztivel se lesz baj. A pénz meg nektek is jól jön.

Hari!
Írok sms-t, de azért ide is írom: Állatkert a jövő héten vagy a héten? :D:D Vagy sima tali is jó... üsse kő, megnézzük a váratokat :D:D:D

Vik!
Pont a múltkor hallgattam egy műsort, hogy mennyit változott az időjárásunk és tényleg teljesen meg van bolondulva szegény. Egész Európa árad, de közben meg csökken az éves csapadék mennyiség.. eléggé fura.
És pl most Horvátországban meg esik az eső, ahol nem szokott. A végén még nálatok is hűvös lesz...
De nem irigyellek ám a nagy meleg miatt. én pl ezért nem élnék délen :D

Balcsiról:
A holtel nem a legszebbek egyikre, eléggé régi, de én nagyon jól éreztem magam. Nagyon sok programot szerveztek, a part 1 percre volt... szóval nagyon jókat sétáltunk, úsztunk, Hanna nagyon élvezte a játékokat, amiket szerveztek... szóval pihentem :D Anya is nagyon jó fej volt. Csak napi 1 beszólása volt, ami nála szuper arány :D:D Ilyenek mint. nem értem miért kell ezt igy csinálnod... (nem tejevés), hiszen nekünk kötelező volt fél liter tejed meginni egy nap és neked sincsen semmi bajod... (ááá, csak allergikus asztmás vagyok, reflux-al, kis hipochondriával, szűkült epevezetékkel és túlsúllyal... tényleg egészséges vagyok :D:D)
viszont megállapítottam,h ogy nem is vagyok olyan kövér, mert hogy mennnnnyi túlsúlyos ember van... komolyan, csak néztem. Kezdünk olyan amerikaiasak lenni, hogy mindenki kövér, és csak ritkán vékonyak az emberek. eléggé gáz volt látni. el is határoztam,h ogy visszafogyok, ha törik, ha szakad! (ehhez képest most épp sült krumplit reggelizek... hát, ennyit az elveimről :D:D)

Eszter
Kép
Kép
vok

HENI!!! elszállt a hsz-em feléd!!!!

NAGYON NAGYON NAGYON NAGYON NAGYON NAGYON KÖSZÖNÖM KÖSZÖNÖM KÖSZÖNÖM

azóta már minden barátnőmnek szétküldtem!!!

természetesen ezt - MEG FOGOM NEKED VALAHOGY HÁLÁLNI! - és reklamációt nem is akarok hallani!!!! :-) vagy írni! látni vagy mi :-)

MÁR 2 oldalt meg is szerkesztettem!!!!! most jön majd a többi
jó nagy meló lesz! nem is tudom melyik év karácsonyán lesz kész!!!

Vok: ma küldöm a gyógytornászt csak előbányászom!!!
szerintem nagoyn jó és nagyon profi!!!!! :-)
és már "csak" 3500 forint mint visszajárók!!! :-)

és közel is van ... megyek Bobó felébredt! totál teleszívta magát és kidőlt de már úgy látszik visszaéledt :-)
Vendég

Lányok, én elköszönök, holnap ugye indulunk, remélem, minden a legnagyobb rendben lesz.
Léni két napja egész ügyesen eszik, ami nála azt jelenti, hogy tuszkolás nélkül elérjük a 400-at, sőt fölé is megyünk már. Szerintem alakul és hála égnek a vizet is nyakalja, persze szigorúan evés után vagy csak következő evés előtt jóval. Persze még sokszor van üvöltve evés, de legalább már tudom kezelni a helyzetet.
Egyre inkább úgy érzem, hogy nagyon jól fog sikerülni ez a nyaralás. Szorítsatok légyszi, hogy valóban így legyen.

Nem akarom elkiabálni, de mióta hazajöttünk a kórházból és elkezdtem egy bizonyos etetési rendszert, képzeljétek, van napirendünk! Ez annyira, de annyira szuper!

Vok, ha nem bánod, írok Neked majd valamikor helyzetjelentést, kérlek, oszd meg a Csajokkal. Visszaírnod nem kell, külföldre azért drága. Vagyis nem tudom, ha Te küldöd, lehet, hogy Neked ugyanannyi (mert ugye honnan tudhatnád, hogy én nem vagyok országon belül). Na, mindegy is, nem ez a lényeg.

Vigyázzatok magatokra és a babákra! És legyen mit visszaolvasni és képeket is rakjatok fel sokat!

Kép

Kép
***csilla***

gyerekem alszik... es nem az olemben, tuti megtevedt szegeny :) levergodtunk a bankba es a boltba meg vissza, jol bealudt a szekeben (kellett volna menni vele par kanyart setakent olyan jo ido van, na de hova ugye) mondom nem szedem ki, had pihenjen... es mar vagy egy oraja alszik benne... nem ertem. persze nem banom :)

luna6

Csilla:
A kiránduláshoz kívánom a legjobbakat! Szerencsés utat! Aztán majd gyere beszámolni, hogy milyen volt és kérek fotókat is :D :D

Luna:
Az én fiam rendszeresen alszik a hordozóban kinn az erkélyen. És sokkal jobbakat alszik ott, mint az ágyban. Az ágyat inkább csak este használjuk. Napközben még szóba jöhet a pihiszék és a nappali kanapéja, esetleg a kendő.
Vendég

Enyim viszont ugye rendszerint vergodik meg sir meg hasfaj... ugyhogy vagy 2 hete nappal agy kozelebe sem mentunk (illetve tegnap bemutattuk neki azt a fisher price zenelo mozgo bigyulat, na az tetszik am neki, de nekem is) a pihiszekeben meg sosem aludt el, ott kakil, nezelodik majd uvolt :) amugy szereti szerintem, az uvoltes nem a szeknek szol.
Szoval nagy csoda, hogy ott aluszkal az autosuleseben, es nem ertemmost miert nem vergodik, de ne is tegye :) Kb ma eloszor van lehetosegem kajat fozni magamnak... persze ma mindenkeppen foztem volna uvoltes mellett is, kiprobalom mi van ha total minden tejnyomot is kiiktatok a kajalasombol. Lehet, hogy semmi :)
Miert jobb vajon ulve aludni mint fekve? mert akkor Gergo is ezt preferalja :)

luna6

tenyleg, Gergo mitol alszik el a hordozoban? beleteszed es csak ugy? mert ugye mi mentunk a boltba mega bankba es vissza es kozben elrazodott a feneke.
en uuuuugy orulnek ha az agyaban tudna megint szunyalni, mint elso 5 hetben. olyan ugyesen aludt mar hason is.

luna6

A hordozóban úgy alszik el, hogy belerakom, ki az erkélyre és elalszik magától a friss levegőn, ha mégsem, akkor kicsit hintáztatom benne, (íves alja van és ezért hintáztatható) de max. 3 perc elég neki és alszik is. Elalszik ő az ágyában is, csak ott a rekord alvási ideje max. 20 perc, aztán meg csak nyűgös, mert nincs kipihenve.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?