A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2011. januári babavárók

Nyufó: túl gyakran nem is szeretnék májat enni, csak amilyen ütemben megkívánom, szerencsére kéthetenténél nem gyakrabban :lol:
A receptet leírtam, illetve beírtam, a képpel együtt.
Tulajdonképpen megvolt az I. rész, de most már nem állok neki a II.-nak mert lassan nekiállhatok csinálni a vacsit, ami püré lesz fasírtpogácsákkal :)

Kép
kis-csillag
Tököl

sziasztok!

adri: megerősítem nyufót :D örülök hogy jöttél, természetesen szívesen fogadunk mindenkit. valóban nagyon jó kis csapat van itt. majd írj magadról egy picit többet. és boldog babavárást neked is

salsi: először is nagy nagy gratula az eredményeidhez
sikerült könnyeket csalnod a szemembe. mostanában nagyon elérzékenyülök ilyeneken pedig nem volt rám eddig jellemző. nagyon szép vers, szeretem a szép verseket úgyhoyg köszi
különben nagyon szépen kerekedik már a te pocid is. de amugy meg nagyon kis karcsú vagy :D
az Emese név nagyon tetszik

nyufó: ez a recept topik nagyon jó ötlet volt, majd benézek oda is. úgysincs ötletem soha hogy mit főzzek, mit egyek :D én eddig nem vagyok kívánós, az lehet majd később jön? mondjuk nem hiányzik de szerintem én kevesebbet eszem mint a terhesség előtt
van ízlése a kislányodnak,ami a kindert illeti. nagyon cuki lehetett kikenve csokival :D

spumilla: megértelek a külfölddel kapcsolatban. engem is hívtak bátyámél Németországba de nem merek menni hasonló okokból kifolyólag. jó dobozolást neked!

amugy lányok ti is sokat jártok pisilni? csak mert éjszakánként is kb 5ször kelek fel. már kezdem azt hinni a gyerek a húgyhólyagomon fekszik. remélem nem felfázás

krisztin: nagy nagy gratula Kálához. szép neve van és szépek az eredményeid :D

kis-csillag: ez a kifli nagyon étvágygerjesztő. egyből megéheztem :D sajnos ilyen kiflim nincs de keresek valami mást :(
nagyon szép a babakocsi amit kinéztél

nlzs: jó nyaralást Korzikán ha tudod olvasni. érezd jól magad

még egy közérdekű információ: egyenlőre úgy néz ki Fruzsina lesz a kiscsajunk. eddig ez a befutó, ahogy megígértem meg is írom nektek :D

mindenkinek szép estét

KépKép
Kép
rebeka85

Na, sülnek a muffinok, nem tudom, berakjam-e az új fórumba, "csak" ilyen Kotányi-fűszer hátuljáról recept. :oops: Meg kíváncsi vagyok, milyen lesz, mert 100 százalékban teljes kiőrlésű lisztből készült. (A recept meg ugye fehéret ír...)

adri örülök, hogy jó lett az AFP-d! Látod, jöhettél volna hamarabb is, megnyugtathattuk volna egymást! :)

Kép
salsifraga

Salsifraga: igen, megértem az érzést! Bízom benne, hogy a TK liszttel is jól sikerül, és akkor jöhet a receptek közé :wink: egy muffin gyorsabban megvan mint egy kifli :D

Rebeka: kívánósság szerencsére rám sem jellemző :roll: nem is tudom hol állna már a mérleg :lol: Egyébként a baba szerintem fekhet a hólyagodon, de nem állandóan. Néha én is úgy érzem, mintha égne, csípne a végén a pipi, de negatív a vizeletem :? :shock:
A Fruzsina nagyon szép név, gratulálok! :):D

Kép
kis-csillag
Tököl

Adri Köszönöm a dícséretet :lol: várlak szeretettel a táblázatba, ha megadod az adataid, akkor be is írlak! Vonalzót itt tudsz csinálni http://www.lilypie.com/ és utána be kell másolni a profilodon belül a hozzászólások végére kerülő szöveg részbe amit a végén kiír több sornyi hivatkozást.

Kis-Csillag hát a recept ahogy beírtad az elején a közelített fotóval, összeszaladt a nyál a számban, köszönjük! Várjuk még a sok-sok receptet! Nézelődtem a vasról, csak jobb természetes úton mint vitaminban és találtam egy jót, igaz már a vashiánnyal kapcsolatban hozza fel, de a lényeg az hogy miben van sok vas, hátha érdekel (nem hagyta a szöveget kijelölni az oldal, csak kép formátumban tudtam berakni, nem volt kedvem kiírni):
Kép

Rebeka ne csak nézd a receptes fórumot, írj is bele ha van kedved :lol: Nem semmi hogy kevesebbet eszel, mint terhesség előtt, milyen ügyi vagy. Én sajnos sokkal többet, meg is látszik, lesz mit ledolgoznom. Lehet hogy tényleg rajta fekszik a hólyagodon a babó. Én is sűrűbben járok, az éjszakát nem bírom ki, de általában egy pisivel megúszom. De emlékszem, Regivel a végén már volt hogy 3x is kimenem. Fruzsit beírhatom a tábliba, vagy még nem biztos? :lol:

KépKép

KépKép
nyufó8

Rebeka mondjuk okos vagyok, attól hogy nem bizos még beírhatom a nevet, tudok rajta bármikor változtatni amikor csak akarod :lol:

KépKép

KépKép
nyufó8

kis-csillag: köszi, szerintem is szép név

nyufó: nyugodtan beírhatod a táblázatba, úgy néz ki Fruzsi marad. ha mégis változna még akkor szólok, de szerintem nem fog. apa már Fruzsinak hívja, szerintem tetszik neki is :D
receptet majd írok, ha eszembe jut valami jó.

KépKép
Kép
rebeka85

szia adri! örülünk neked nagyon!! drukkolunk a pénteki UH-hoz!! afp jo lett? biztos, ez a csodatopik :)

rebeka
az árzákenységről. vasárnap néztünk egy filmet, olyan volt mint a forrest gump, tele volt anyai érzésekkel. annyit bőőőőgtem :)
dobozolásból nem hajtom magam. egy nap, egy doboz :) vagy fél, vagy egyse. nem sietek. most ugy néz ki, oktober lesz mire költözünk. de meglátjuk. ha hamarabb kell és nem vagyok kész, jönnek a rokonok :D
éjszaka nem szoktam pipilni járni. Este kimegyek egy utolsót, aztán 5, f6 körül legközelebb..
Fruzsi nagyon jó név!! igazi szépkislányok neve ;)

nyufó: berlin csudajó. élhető, nagyon barátságos, csupa-szabadság hely. elég gyakran szoktunk menni, bár inkább ugy igazabb ha azt mondom, hogy titokban ott élünk :D
vasárnap nagyon felültem volna a repülőre és mentem volna :)
évente többször megyünk, általában több hétre. már vannak barátaink meg bejáratott helyeink ott :) el iskezdtünk már németül tanulni hogy mégjobban beilleszkedjünk, de amikor megvárandósodtam és fáradt voltam leálltunk vele. most már ujra tanulnék, viszont most épitkezünk :D

salsi, nagyon szép a vers és cuki a pocakod is!!!!

kis-csillag: van néhány kaja, ami nagyon jól tud sikerülni teljes kiörlésűből, de vannak szörnyűek is mint a durumtészta. mégis megeszem :) nem vagyok egy nagy recept gyártó amugy. általában a zöldségesnél dől el hogy mi a szép és abbol lesz valami :)

Kép
spumilla

Kész a muffin, nem lett rossz, de még csiszolni kell rajta! Írja a recept, hogy ha TK lisztből készül, 2 csomag fűszerkeverék kell bele, na, nekem csak 1 volt, meg a cukrot nem tudom, belül nem elég édes, kívül nagyon! :)

rebeka Fruzsinak hívják az egyik legjobb barátnőmet! :) Szerintem is szép név!

Kép
salsifraga

Sziasztok Csajok!

Köszönöm a drukkot Nektek!

Kis-csill:tetszik az új vonalzód,szép színes!

Salsi:gratulálok a jó afp-ért. csini a pocikád is,nekem azést nagyobb :?

Nyufó:ügyi vagy, jó hogy vannak ilyen nagy nettes mamik,akik ilyenhez is értenek. Szerintem nem kéne vasat szedned, ha tudtsz olyan dolgokat enni,amit be is skenneltél. A vas tabik székrekedést okoznak,a székrekedéstől meg kijöhet az aranyér...stb. nem vagyok a gyógyszerek híve,hába Eübe dolgozok..
Jaj megyek is megnézni a másik fórumunkat :wink: !

Spumilla: nah nem csak any ezoterikus vagy hanem még ilyen "norbis" életmódot is folytatsz! szerettem volna én is így élni, használok is édesítőszert, de ezek a barnalisztes cuccok nem olyan jók, főleg főtt kajába..rántásként stb.. még pékárúban, tésztákban megeszem, de sütikben.. nah lehet az élet majd rákényszerít..egyébként szeletelt félbarna kenyeret eszünk, mert nem sok kenyeret eszünk egy nap és ezek általába tartós kenyerek, meg szeretem a pirítóst sok kence-ficével./ajvár,padlizsánkrém,tojáskrém,vajkrém,kőrözött stb.nyami-nyami/

Krisztin: Gratulálok a kiscsajhoz!!!De szép nevet találtál neki!

Adri:üdv köztünk! én január 17.re vagyok kiírva, hol fogsz szülni?

Hát késett a rendelésről a doki, úgyhogy gyorsan lerendezett..nem kaptam képet,nem mondott a vizsgálat közben semmit,pl. rendbe van aza agya,szíve, csak röviden a végén,eltérés nincs,egészségesnek tűnik.. kértem beutalót kardióintézetbe Kádár Krisztinához, a szívfejl.rend. ell. miatt, babó szívét alaposabban nézzék meg.
Azt mondta,valószínű kevés folyadékot fogyasztok azé fáj gyakran a hasam,lehet igazat mondott,sose voltam nagy ivó..

BPD:47mm THQ:42mm FL:27mm

Kérdezte tudom e a nemét..hát nem akartam hazudni,mondtam,hogy fiúnak sejtem...Fiú, de nem mutatta a monitort felém csak a végén, hgy összességében láttam jól van odabent.
Még mindig keresztben fekszik,feje a baloldalamon lába jobb oldalt.
Úgy ficánkol,rúgdos most is írás közben,a tenyeremet a hasamra raktam, és akkorát rúgott hogy éreztem! :lol:

Csajok, tök durva csaknem 5cm feje van, 10cm-vel már szülni szoktunk, a méhszáj is kb. annyit tud tágulni.
nagyon érzem a keresztcsontom, csípő izületeimet derekam, másnak nem puhul a medencéje? nekem így sincs kicsi, mi lesz belőlem,kocka?

Kép
Kép

Dokinál controll: Okt.04
avrenim
Budapest XVII. kerület

avrenim: gratulálok a kisfiadhoz, örülök hogy nálad is mindent rendben találtam. szép nagyott nőtt a te babád is, gratula az eredményekhez is :D sajnálom hogy sietett a doki és nem kaptál képet, de legalább minden rendben és ez a lényeg.
pont egyidősek vagyunk de a tiéd egy picivel nagyobb az adatok alapján :D

KépKép
Kép
rebeka85

avrenim örülök, hogy minden rendben! :wink:
Hű, padlizsánkrém, egyik kedvenc kajám!!!
Vassal kapcsolatban: a háziorvosom Neo-ferro-folgammát írt fel, nem váltottam még ki, mert félek a székrekedéstől. :oops: A rendszeres korpás joghurttól ugyanis már teljesen rendbejöttem ezen a téren, és nem akarok megint ezzel szenvedni.

A TK muffinomon egyáltalán nem érződik, hogy nem sima lisztből van, a férjem is vígan tömi befelé, pedig ő idegenkedik a reformdolgaimtól! :) (A legelső süti, amit csináltam neki anno, szintén TK muffin volt, de abba még cukrot se tettem, banán volt az édesítő benne, és még oda is égett az alja a papír meg ráragadt... :lol: :lol: :lol:

Kép
salsifraga

jah hát valószínű nem lesz picike babó..apját csónaklábúnak csúfolták akkora a lába, a lábujja az én nagyujjam hosszúságú... :) :) alán ezért érzem a mozgását már, nagytappancsai miatt :wink: csodálkoznak a kollegák, mert nagykönyv szerint aki elősször vár babát az ált. 20héten érzi a mozgását, aki többször szült az meg 18tól. dehát a terheskollegina is már 17.héttől érezte,bár 3.gyerek és nem egy vastag alkat..

Kép
Kép

avrenim
Budapest XVII. kerület

most néztem a feje 20hetesnek felel meg?!? :shock:

ez alapján:
http://www.mamanet.hu/kismama/magzat.html

Kép
Kép

avrenim
Budapest XVII. kerület

Aranyosak vagytok lányok hogy befogadtatok, nagyon jol esik. A csaladunkba én vagyok a legidősebb ( van 1 hugom, meg 2 öcsem), az unokatestvéreim is fiatalabbak nálam. Ezzel csak azt akartam mondani hogy nem is volt eddig kismama a családba és a közeli barátnőeim közül se senki nem vár még babát ezért nem is tudok igazàn kihez fordulni ha valami ùjat érzek vagy valamilyen tanacsra lenne szükségem, ezért kezdtelek el olvasni benneteket minden nap ès sokszor megnyugodtam hogy mindaz ami velem történik az normàlis. Pl. rengeteget birok aludni, volt 1 időszak amikor alig vártam hogy hazaérjek a munkából és lefekhessek egy kicsit mert ülve is el tudtam volna aludni,fogytam az elejébe, nem volt étvàgyam de nem is hánytam, stb.
Kis-csillag: szorgalmassan végigolvastam mind a 95 oldalt. Nem tudjuk még a baba nemét biztosan, majd most pénteken kiderül ha megyek ultrahangra, nem választottunk még nevet
adri1984

Spumilla és hogy keveredtetek Berlinbe? Annyira északon van, még sosem jártam arra, pedig Németországot keresztben évente többször is átszeljük. De ismerősök is Münchenben vannak, gyerekkoromban is csak arra fele jártam. Ha ennyire szeretitek, nem kacérkodtatok a kiköltözéssel? Mi volt az a film amit néztetek? Kíváncsi lennék, a Forrest Gump az egyik kedvencem, ha hasonló, érdekelne :lol:

Avrenim háát a székrekedés nem hiányozna, mert nekem terhességnél amúgy is van és a kis aranyos (Spumillát idézve :lol: ) bizony kijött Reginél, szóval nem játszanék még rá, marad a természetes vaspótlás :lol: Kár hogy ilyen gyorsan lerendezett a doki, de az nagyon jó hogy minden rendben van. Beírtam az új méretet a tábliba :lol:

Salsifraga a padlizsánkrémhez csak csatlakozni tudok, nagyon szeretem én is! Írd be a muffint a receptekhez és mielőtt megeszi apa fotózd is le :lol:

KépKép

KépKép
nyufó8

Adri nagyon ismerős ám amit írsz, amikor Regit vártam ugyanebben a cipőben jártam, környezetemben nem volt baba, sosem volt még a kezemben, nem volt kivel megbeszélni a dolgokat. Akkor lettem zugfórumozó, akkor még nem írtam, csak olvastam, de sokszor bántam hogy mégsem csatlakoztam, mert sokszor hozzá szóltam volna. Most is hirtelen ötlet volt hogy regisztráltam, de nagyon örülök neki!!! Nekem is nagyon sokat segített a fórum, szinte minden felmerülő dolgot megvitattak ott a lányok. Akkor a pénteki UH után ha van kedved, gyere a tábliba, meg ha mersz képet feltölteni, akkor az is jöhet a tablóba :lol:

KépKép

KépKép
nyufó8

Sziasztok!

Na végre itt vagyok már!!!! 2este sem volt áram, olyan vihar volt, gyertyafény mellett meditáltunk kedves családommal)))) belecsapott a villám a központi trafóba, és áram nélkül megállt az élet... nosztalgiáztunk apával, hogy gyerekkorunkban ugye hétfőként sosem volt áram, meg tévé :lol:

Péntektől meg a fiam beteg volt, összeszedett valami hasmenéses kórságot. Ugyhogy a hétvégém azzal telt, hogy hogy húzzam le a lázát, meg diétáztassam. Már jól van, holnaptól újra bölcsizünk)))

Ja, tegnap voltam dokinál, kéretik a táblázatot bővíteni)))):
15+3 napos vagyok a gép szerint, BPD: 35 FL:19 HL: 19
És még valami, jött a meglepetés: KISLÁNY!
megmutatta a nunit, doki szerint 80% hogy lány))) apa viccesen megjegyezte hogy bízik még a 20%ban, doki közölte, hogy apuka, ez már erős 80%. :lol:

az Elevitet sikeresen lecseréltem Ladeevitre (valamelyikőtök javasolta is), az orvos szerint jó. Na meg 2900Ft volt a 30szem
:roll:

Igyekszem visszaolvasni és reagálni az írottakra)))

Adri, üdv itt, és sok-sok hozzászólást :D

Kép

Kép
anka10

Nyufó: köszi a vasas tippeket! Inkább bevinném természetes módon én is mint vitaminban :?

Salsifraga: azért a receptet szerintem feldobhatod :wink: legfeljebb közösen fogunk csiszolni rajta :wink: :D

Avrenim: fájdalmak, ne is mondd! Tegnap tisztára úgy éreztem, mint akinek szétnyílik a puncicsontja! :lol: Ma meg hasonló magasságban éreztem olyan pici nyilallásokat, de csak bal oldalon lent, lehet a húgyvezeték magasságában [valaki pont írta, hogy ráfekhetett neki is, de röstellem, de elfelejtettem ki írta :cry: :oops: :roll: ], nem tudom, nem látok magamba :lol:
A fejecskéje nekem is ekkorka volt csütörtökön, legalábbis a fiúnak, a lánykának 43-as BPD-je volt. Az nekem is szembetűnt, hogy a végére lesz 100-as BPD akár, de hát kérlek, hiszen már a félidőt tiporjuk :lol:

Adri: nem semmi volt gondolom végigolvasni ennyi mindent :o
De örülök, hogy eddig is kuksizgattál bennünket :D Mit szeretnétek jobban egyébként? Mit érzel, ki lapul a pociban? :)
Huhh, a péntek már közeledik :wink: Hányra kell menned uhura? :)

Padlizsánkrém, na tessék, még sosem ettem, de ha lehetne, ilyen kaják receptjeit is feltehetnétek! Már csak azért, mert ez tuti kipróbált recept, és nem kell azon agyalni, hogy vajon jó lesz-e amit a netről szedtél le, vagy totális csalódás.. :roll:

Kérdés: hogy álltok a savtúltengéssel? Lassan 2 hete szinte kezd mindennapossá válni :roll: Ráadásul amivel eddig csillapítottam, a tejci, az elfogyott a délutáni kiflibe, mivel a kekszeket nem szeretem, nem tartok itthon, szódabikarbónát meg nem akarok enni :lol: kössem magam a csapra? :lol: :lol:

Kép
kis-csillag
Tököl

Anka: azta, nem semmi lehetett akkor az elmúlt pár nap :o :o :o
Sajnálom a picúrt, de a lényeg, hogy jobban van :wink: Az sosem jó, ha egy gyerkőc beteg :roll: :)
Kislánykához nagy gratula :D

Kép
kis-csillag
Tököl

Rengeteget irtam és amikor elküldtem akkor nem jelent meg sehol, meg nem is tudom visszahozni amit irtam  Majd reggel ujrairom, de mostmár megyek aludni, holnap reggel dolgozok, jó éjt mindenkinek
adri1984

padlizsánkrém.avokádókrém felrakva a receptekhez!

Bettike, te is nagy főzőbajnok vagy, várjuk a receptjeidet majd az új fórumunkra! :wink:

Kép
Kép

avrenim
Budapest XVII. kerület

háj lányok vagyok én is csak nagyon elhavazva de azért benézek csak írni már nincs időm.

kiscsillag: ha ebayezni akarsz segítek szívesen de azt mindenképp hozzátenném h idegen nyelv ismerete nélkül semmiképp ne vágj bele mert nem egyszerű, ráadásul paypal-al kell majd fizetni amihez angol tudás kell anélkül nem fog menni. Ha a német oldalról rendelsz meg kell kérdezni h küldi e magyarországra is (van aki csak belföldre küldi el).
A kocsik sokkal olcsóbbak és jobb minőségűek mint itthon az tuti. Nekem a szállítási költsége a szekeremnek ami 20 kg volt csomagolással együtt (maga a szekér csak 12 de a csomi anyag olyan sok volt h rádobott még 8at :shock: ) láttam mikor lemérte a postás csaj meg is lepődtem. Na szval az ára nekem így 42 euro volt kb 12 ezer ft az ikresnél sztem több lesz ott lehet h 80 euro is lehet és ezt bele kell kalkulálni h így is megéri e. Sajna nem mindnél éri meg.
Szval jól át kell gondolni és az a tuti ha 290 ft/ 1 euro-s díjjal számolsz akkor meglepetés nem érhet. Igazából csak elkezdeni nehéz de ha már belevágtál menni fog. Ismerkedni kell sokat a felülettel, nem beregeleni és kapásból leütni valamit hanem napokig végig gondolni h mit is hogy is akarod. Nem akarlak elriasztani nekem nagyon bejött de ezek nem két filléresösszegek. Ha vmit leütsz szigorúbbak a szabályok mint pl a vaterán v a teszveszen így fizetni kell ha nem akkor jöna nega értékelés ami nagyon rossz ott, nem olyan mint itthon a vaterán. Szval nehéz ügy de megéri tényleg csak elkezdeni nehéz.
Előszőr nézegesd csak a www.ebay.de meg a www.ebay.com oldalakat és számolgass h megérné e. Mindig jönnek új és új dolgok ha egyet elvisznek kettő jó kerül a helyére nem olyan szűk a kínálata mint itthon a haai netes piacoknak.

Az ikerszekérrel nekem az a bajom ha egymás melletti h a legtöbb kisközértbe nem férnek be egy sima piacon is olyan keskeny sorok vannak h alig lehet elmenni velük. Én anno a peg perego ikres egymás mögötti szekerét néztem és ebben egymással szembe is fordíthatóak az ülések így nem a másik hátát lesi a hátul ülő. De persze neked kell tudni csak ötlet h sok a macera és sajna nem gyerekbarát a közlekedés sem meg a környezetünk sem.
Az autók felparkolnak a járdákra sokszor még egyes kocsival is nehéz ellavírozni mellette nemhogy kettőssel. Csak úgy mondtam h nekem a peg perego ikres volt a kedvenc és használtan is szupernek számított itthon is megérte megvenni. Nézd meg hátha neked is bejön e.

Na de annyi szempont van nem lehet mindengyiket figyelembe venni ezek csak az enyémek voltak mikor még úgy volt h ketten vannak odabenn.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono

Jó reggelt :D

Kis-csillag ha majd lesz új fejlemény a kocsi ügyben, majd mutasd meg, de az tuti, hogy ez jól néz ki :D már én is megőrülök, hogy legyen meg a szekerem, de hát még olyan kis fiatal a babám :(
Salsi nagy nagy gratula az eredményhez :D nagyon szép lett :wink: én is úgy tudom, hogy a 20. hétig lehet menni :D de nagyon irigy :D :D :D de szép baba pocid van már neked is:) a vers mellé zsepit is küldhettél volna:)
Spumilla köszönjük a pontot, most már értem :lol: :wink:
Nyufó annyira várom már, hogy az én kis csemetém is csináljon ilyeneket :lol: :lol: nekünk beírnád az Álmos nevet? nem tudom lebeszélni róla apát, szóval úgy néz ki marad:)
Rebeka számoltam, napi legalább 15-20 alkalommal látogatom a duplabetűst :lol: este katasztrofális :( ráadásul nekem a baba feje a hólyagomnál van (az UH-kon is mondta a doki) és még extrán nyomja :cry: ha nem viszket és nem csíp, akkor csak a baba :wink: nekem tuti ez van :lol:, időnként rányomakszik a hólyagomra, mert se a teszt, se a vizeletemmel nincs gond:( Fruzsina tetszett nekem is :D
Avrenim gratula nektek a szép eredményekhez :wink: nálunk is kicsit nagyobb a korához a fejecskéje, ami apa szerint tök jó, szerintem meg meg is kell szülni :lol: de ezt hiába magyarázom neki :lol: szerinte csak annyi, hogy nagyon okos lesz :lol: nekem pont fordítva van a csöppség, jobbra a feje, persze fekszik is a hólyagomra :lol: azért gratula a fiúcskához :wink: Kocka :lol: :lol: :lol: :lol: hát nekem ahol a babó van, ott már olyan kemény mindig szinte, ott letelepedett és kész :D amúgy nem érzek semmi mást
Anka nagyon gratula a kiscsajhoz :D :wink: és az eredményei is nagyon szépek :D szegény fiúcska, a hasmas elég sz..r tud lenni :( de örülök, hogy már túl van rajta :D de azért kemény pár napotok volt
Adri én is üdvözöllek, persze, hogy nagyon szívesen látunk és írj te is jó sokat :D várjuk a pénteki eredményeket, de ezek szerint valószínű a fiúcska :D én is kislányra tippeltem, de aztán kukija nőtt, de hamar átálltam és már rájöttem, igazából mindegy is volt :lol: nekem is szokott olyan lenni, hogy írok és eltűnik...az új technikám, hogy amikor megírtam, akkor kijelölés + nyomok egy másolás gombot és utána elküldöm az üzit és ha nem megy el, akkor bemásolom, amit elvesztettem :D

Kép
doki UH: szeptember 28.
Fogdoki: október 7.
Babamozi: október 9.
védőnő: október 21.
monka1

anka

gratulálok a kislányhoz :)

KépKép
bettike83

Anka micsoda kalandok! Hát igen a közösségbe kerül a gyerkőc, egyből sűrűbben beteg. Így hogy egy héttel kisebb a terhesség változott a szülési időd is? Mert ha nem akkor az idődben nem piszkálok bele, csak a BPD-t írom be! Gratulálok a kislányhoz, akkor egy fiú egy lány a felállás nálatok :lol: Köszi a fincsi madártej szeletet!

Avrenim írtad hogy tökéjre fejlesztetted pogikat, nagyon örülnék ha feldobnád a recepteket!

Adri én is jártam még úgy az elején hogy elszállt az egész elküldésnél, nagyon bosszantó! Azóta azt csinálom hogy mielőtt rányomok az elküldre, kijelölöm amit írtam, vágólapra rakom (Ctrl+C), utána elküldöm és a nem sikerült az elküldés, csak újra behívod ezt az ablakot ahova írjuk az üzenetet, beleállsz és nyomsz egy Ctrl+V-t és már vissza is illeszti a szöveget. Nem egyszer volt már rá azóta is szükségem. Remélem azért lesz kedved újra írni, kíváncsi lennék mit írtál!!!

Kis-Csillag úgy nézem Nono is ugyanazt írta az ikres szekérről amit én és tényleg a parkoló autókat én nem is említettem csak a boltokat. Kíváncsi vagyok végül milyen mellett döntesz, de nem egyszerű azért az biztos!

Monka beírtam, de azért jó lenne olyan név ami mindkettőtöknek tetszik! Vagy meg tudsz barátkozni vele? Pont én is ezt a tippet írtam Adrinak a szöveg megmentésre :lol:

KépKép

KépKép
nyufó8

Rebeka: gratulálok a kis Fruzsinához, szép nevet választottatok :) Most munkáról irok ugyhogy nincs sok időm de majd estére ha hazaértem irok egy kicsit többet magamról is.

Krisztin: gratula a kis Kálához :)

Monka: gratula a kis Álmoshoz :) Magamat mindig lányos anyukaként képzeltem el, de majd pénteken kiderül hogy a sors is igy akarta-e :oops: Este a férjem mindig a számitógép előtt ül, telefonon keresztül irtam a fórumra jó sokat, de ott nem birom elmenteni és mivel nem jelent meg sehol amikor elküldtem igy minden elveszett :twisted: Majd rövidebb üzeneteket fogok irni ha telefonon keresztül irok..

Anka: gratula a kiscsajhoz :)

Avrenim: gratula a "nagyfiad" eredményeihez :) Minden elismerésem a tiéd, nem könnyű munkát végzel, én irodába dolgozok, de délutánra sokszor már olyan vagyok mint a mosott rongy :roll:

Nyufó: pénteken 18 órára megyek ultrahangra, majd akkor megadom a baba adatait a táblázathoz :D Majd képet is teszek fel csak legyen egy kis időm :)

Kép
adri1984

Sikerült a vonalzóm :D :D :D , de a kép alatti szöveg nem tudom hogy hogy került bele, :?: , majd kijavitom :roll:

Kép
adri1984

Adri köszönjük :D értem már, hát a telefonos üziküldés az más téma kicsit, lehet sokat nem tud egyszerre küldeni, de nem tudom, én nem használok ilyet :D Nekem is lányos anyuka érzésem volt, de már túl vagyok rajta és ezek szerint neked is már ha megmutatja persze, akkor pénteken kiderül :D nagyon izgi :D
Nyufó az Álmos név nekem is tetszik, de a Bence jobban, de persze az apának nem....szóval szép név, csak az a bajom vele, hogy van más általános jelentése is, de hát mindegy, végül is tetszik :D

Valaki megy közületek a Babymarkt Babaruhabörzése? A Hungexpon lesz szeptember 18-án :D Volt már valaki ilyenen?
a másik kérdésem, hogy amikor még kisebb volt a babótok, akkor előfordult, hogy pl a combcsonthossza rövidebb volt pl 5 nappal, mint a kora vagy nagyobb a feje mondjuk egy héttel? ez normális ilyenkor?

Kép
monka1

Adri azt a gép automatikusan írja, hogy mi is történik a héten a babóddal :D

Kép
monka1

monka: azt tudom, de látod hogy nekem fölül irja azt amit neked alul :?: , pedig semmit nem állitottam be külön, de nem annyira lényeg, majd ha lesz egy kis időm utánnanézek :)

Kép
adri1984

Adri amikor belépsz a Lilypie.com-ra, utána megnyomod a maternity&pregnancy-t, utána a days and week-es vonalzó fajtád válaszd ne a development stages-t és utána meg válaszd a full size tickert és akkor nem lesz ilyen rövidke sem, a többi ugyanúgy és akkor olyan vonalzód lesz mint nekünk.

KépKép

KépKép
nyufó8

Adri én is épp akartam írni, amit Nyufó, nekem is volt ilyen vonalzóm, csak leváltottam, de ott nekem is így írta :shock: de a kismami aranyos rajta :D

Képzeljétek, a húgom 19 éves barátnője 3 hét múlva szül :shock: na mindegy, lényeg, hogy beszélgetek velük, erre mondja a lányka, hogy lehetetlen, hogy látta volna a doki, hogy fiam lesz, mert csak a 18. héttől tudják megmondani a nemét :shock: mert csak akkor látszik..... :? megmutatom a DVD-t, mire: ááá, hát látszik valami, de hát ilyenkor az még nuni is lehet, mert még nincs kifejlődve a kuki, max csak zacsi van :shock: na hát ki lettem oktatva :lol: pedig amit pár oldallal ezelőtt feltettem képet, annál sokkal látványosabbak vannak és hát látszik ami látszik :D na de hát mindegy, amúgy se megyek még vásárolni, csak meglepődtem :lol:

Kép
monka1

Monka nekünk is Bence lett volna ha esetleg Regi mégis fiúnak bújik ki, azért kell a vésztartalék :lol: Mondjuk ha tetszik neked is az Álmos akkor jó, azon meg ne gondolkodj már most hogy fogják csúfolni, mert úgyse úgy :lol:

Adri megy a drukk akkor péntekre :lol: Nem semmi, milyen türelmed lehet telefonnal írni :lol:

KépKép

KépKép
nyufó8

Monka minél fiatalabb valaki, annál "okosabb", minél idősebb annál bölcsebb :lol: :lol: Csak ráhagyni tudod a kiscsirkére, a lényeg hogy ott a kis kukac :lol:

KépKép

KépKép
nyufó8

Nyufó: köszi a tanácsot, sikerült az új vonalzóm :D

Kép
adri1984

Nyufó ez igaz, hát akkor marad Álmos, de persze lesz lányos vésztartalék is :D :wink: na igen, ezt én is így gondolom (csak lehet az UH gép jobb, mint náluk) , nem is érdekelt, amit mondott, csak vicces volt az előadás :lol: főleg hogy itt a fórumon már másnak is sikerült előbb meglátni, ha fiúcskáról van szó :lol: de lehet mi vagyunk a h....k :D örülök, hogy nem 19 évesen fogok gyereket szülni :D

Kép
monka1

Sziasztok!

Nyufó, de édes lehetett Regi, meg kell zabálni! Lexi ugyanezt csinálta a becsomagolt sajttal, azt leszámítva, hogy ő zacskóstól ette... :oops: :lol:

Kis-csillag a kifli isteni. Valamikor megsütöm, az tuti! 1 kg liszthez tényleg fél élesztő kell? Csak azért kérdezem, mert van pogi-receptem, ott fél kiló liszthez szoktam ennyit rakni. Köszi előre is!
Ilyen érzésem nekem is van ott alul, olyan fura, Lexivel nem volt...
:roll:

Anka, Krisztin, gratula a kiscsajokhoz!

Monka, de okos a kis pipi!!! :evil: 14. héten már simán JÓL látszik, kinek mije van a lába között! :wink:

Avrenim, nyugi, Marci is ekkora volt 18 hetesen, pont 47 mm BPD, én nem aggódom a szülés miatt. :wink:

Adri, üdv köztünk!

Salsi, örülök a jó eredménynek!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Avrenim, Lexivel és Marcival is melíroztattam, nem volt semmi bajunk tőle. :wink:

Érdekel valakit a tonhalkrém receptje? Mert akkor felrakom. :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Hahó Hahó! :)

Nono: köszi szépen a tanácsokat! Elkapkodni nem fogom, egyelőre tényleg csak ismerkedek a kinti árakkal, a kocsikkal, még nem döntöttem el semmit. Még azt sem, hogy milyen típusú legyen, mert tényleg nem mindegy :( Elég ciki lavírozni a két lehetőség között, hogy egymás melletti, vagy szembeni járgány legyen :( Mindkettőnek megvan a maga előnye és hátránya, úgy meg, hogy még sosem volt saját babakocsim, sem tapasztalatom, úgy nagyon nehéz :cry: De majd csak kialakul! A vételnél pl. azt is figyelembe veszem, hogy valószínűleg a 3. emeletre nem nagyon fogom felcipelni ha már használom, mert az elég gáz lenne, viszont ha meg lent hagyom a tárolóban, attól félek, mi van ha ellopják :shock: Vagy csak én vagyok ennyire bizalmatlan az emberekkel? :(

Monka: te aztán sűrűn látogatod a bizonyost :lol:
A fórumbeírással én is ugyanígy járok el, tegnap is megmentettem így az írásom egészét :D
Méretbeli eltérések nálam is vannak, de nem csak korábban, hanem most is, és pont a combikánál, de pl. a feje meg a 18. héten 20 hetesnek felelt meg, szóval :lol: Jövő kedden majd a 4D-n talán pontosabb eredményeket kapunk, ezelőtt is olyan szépen kiírták a korát és a súlyát a babónak :)
A történeten mosolyogtam, annyira gyerek még ahhoz, hogy anya legyen - de elnézést, nem akarok szemtelen lenni, hiszen mindenkinek a saját döntése, hogy egy gyermeket vállal-e vagy sem. Csak azért az anyasághoz fel is kell nőni.
Bocsi, ma ilyen hülye hangulatom van :roll: :oops: Még a végén a betonba is belekötök :shock: :lol:

Beze: 5 dkg élesztő az egy egész, legalábbis a Budafokiból :lol: A sárga csomisból, ami a leggyakoribb. Más fajtát eddig nem láttam, max. szárítottat.. :) Pogireceptek jöhetnek :D:D:D Bármilyen változatban!

Szerintem bármilyen recept jöhet! Hiszen mindennek hasznát vesszük :wink: Még akár kívánságlistát is lehetne írni, hogy pl. kinek mi kellene, s az kinek van meg :)

Kép
kis-csillag
Tököl

jaj csajok ma vegetálok, megyek éjszakára, és ilyenkor aluszkálok,eszek,fürdök azt indulok. Már számolom vissza a műszakokat, még 3 éjszakázást éljek túl..aztán szeptemberben minden másnap nappalos műszak,hétvégén meg egyedül megy a meló.

Nyufó:majd leírom a receptet,van egy jól bevált alapom és abba rakom a cuccokat bele. de megcsináltam a fetásat/külön recept/ és az nem jött be,kapor kellett bele érdekes íze volt..

Monka:meséltem már hogy a kolleganőnek 14hetesen már volt fütyis fotója. az se lehet mind1mikor kapják lencsevégre őket, lehet épp pisilt és akkor előrecsapja a kis fütyiét nem marad szorosan a lábai között..

Anka: Gratula a csajszihoz! egy fiú egy lány a legjobb felállás! ügyes volt apa! :wink:
Adri: és mit csinál este apa a számítógépen?dolgozik?csak nem pókerezik,mint az én úram?már annyira divat lett, én úgy útálom már,apum is megfertőzödött, de ő gázosabb mert mániákus depressziós..mindezt a nővérem pasija hozta be a családba,már csak ezért se bírom,meg ahogy a nővéremmel bánik...nah mind1 elkalandoztam.

Kép
Kép

avrenim
Budapest XVII. kerület

avrenim: a rántás borzalmas Tk lisztből :) ott én is fehéret használok. amugy nem vagyok norbiiiiis :D szeretek enni finomakat. anyukám főztjéről pl sosem kérdezem meg miből főzte, mert teljesen mindegy, isteni finom :D
padlizsánkrémet pedig ide nekem de azonnal :) vagy avokádókrém is jöhet :D
csak arról van szó, hogy törekszem a jóra, de ez nem jelentni hogy pl hogy nem megyek be a mekibe ha már majdnem éhenhalok és azonnal kell valami :) sóra, cukorrra, lisztre figyelek. főleg a baba óta. de nem vagyok elfajult :)
ma reggel mértem, 62 kg vagyok, ami azt jelentti hogy van már +2 kilóm :) ami valószinűleg nagyrészt a gyerekecske és tartozékai :D
ez a te szexi dokid nem vitte túlzásba az infó adást. vagy ez jár az eüsöknek? nemértem. persze a lényeg hogy minden nagyon szupi, de azért picit megerőltethette volna magát a 18 hetes uhun. vérnyomásod milyen volt? :)

salsi megkóstolnám a tk muffinod, akkor ez sós muffin tulképp?? multkor falafelt raktam a férjem elé, tök ugy néz ki mint a kicsi fasirtgolyo, csak épp köze sincs a húshoz (hozzá répafőzelék volt) mondta hogy milyen szépek a fasirtjaim :D de nem hagytam hogy csalodjon amikor beleharap, szoltam neki hogy nem husból van :) megette, de azota nem kér :D én megeszem, bár valoban ettem már jobbat is.

nyufó: persze hogy kacérkodunk a kinntéléssel :) szülni itt szerettem volna. ha már lesz több gyerek, lehet hogy elmegyünk. és ott iskoláztatjuk öket. a férjemnek vannak kint bizniszei, azért járunk. vagyis igy kezdődött :)
a film a my name is khan volt. pepirzsepit tegyél a közeledbe :D

anka: romantikus lehetett az áram néllküli este/esték. fura ez az egész időjárás, azt hiszem fel kell készülnünk az ilyesmikre. gratulálok az erős 80%os kislányhoz!!! :D

kis-csillag én irtam a hugyvezetéket. azt mondták hogy igyakk 3l folyadékot és akkor minden oké lesz. néha ha pisilek és kiürül a tartály utána fájni szokott, ahogy átrendeződik. ilyenkor sajnálom hogy nem tudunk többet a biologiárol, mert azért jo lenne jobban ismerni a testünket.

monka nehogymár egy 19 éves kiosszon, hogy lehet nem is kisfiad van :D már hogy a fenébe ne lehetne megmondani a nemét?! szeretem az okos fiatalokat, de azé nemááá :)

annyira kedves élményem volt este meg reggel :) tegnap végre érezte a párom a kezével a rugdosást :D annyira cuki volt, örült neki nagyon. ma meg a szemünkkel is láttuk, ahogy tologatja a pocakot :) annyira jo hogy már ennyire látványos.
ma délután megyek megnézni a kisfiu ruhákat, amiket kapunk. már nagyon izgatott vagyok miattuk, hajtogatni-szagolgatni akarok :D

Kép
spumilla

Nyufó: Én is már nagyon várom a pénteket :) Ami a telefonnal irást illeti, nekem sokkal könnyebb mint számitógépen irni, mert érintő képernyős ( a férjem nagyon szereti a telefonokat, és kaptam tőle IPhonet a szülinapomra :D ) és a billentyűzet olyan mint a számitógépen, könnyen kezelhető ( ha hosszan tartom az "a"t, akkor "á" lesz belőle :)

Beze: nagyon édes a kis Lexi :D

Avrenim: apa nem pókerezik, remélem hogy nem fog rászokni :x
Fórumokat, újságokat olvas neten.

Spumilla: én is 2 kg.ot hiztam a 4,5 hónap alatt :D Jó lehetett látni ahogy rugdos a baba, remélem hogy 2 hét múlva már én is láthatom :)

Kép
adri1984

Spumi: akkor lehet én is hasonló dolgot élek át olykor-olykor, mert bizony néha az egész pisilés kissé fájdalmasnak érződik, van, hogy csak a végén.
Ruhácskákról hozol képeket?
Mi az esküvő után hoztunk haza egy doboz babarucit :D Istenem, milyen édesek, lehet előveszem rögvest, s csinálok párról hamar képet :D Belegondolok, 19 hét múlva ilyenkor az én babáim már a kinti világban boldogítanak minket :roll: De lehet nem is kell annyi :D Most kezdem érezni, hogy rohan az idő, hétvégén már én is betöltöm a 20. hetet :D A 4D-s UH-t is borzasztóan várom, kíváncsi vagyok mennyire lesznek addigra formásak.
Itt egy kép Zsombiról, 20 hetesen készült :)
Kép
No persze most ketten vannak ugyanott :lol:

Kép
kis-csillag
Tököl

adri, akkor te is súlyodnál vagy, ez jóóó
péntekre meg hatalmas druki

kis-csillag. zsomborral megkavartál. nem tudom ki ő :oops:
a privát táblában nézegettem, hátha meglele a megfejtést, de csak azt látom hogy még mindig a lány-lány elképzelés van beirva. :)

adri, ha van kedved a privát táblánkat tölteni, akkor küldj egy privit nekem, benne az email cimeddel.

Lányok! a privát táblát tessék frissíteni az méretekkel, nemekkel, stb :)

Kép
spumilla

Spumi: Zsombor a mi kis angyalkánk :roll: őt engedtük el a 25. héten 2008-ban, a parám sokszor mostanság ezért nem kicsi :roll: de nagyon elnyomja az optimizmusom :lol: :D

Kép
kis-csillag
Tököl

kis-csillag, emlékeztem erre, de azt nem tudtam hogy ilyen későn kellet őt elengedni, emiatt megkeveredtem, azt hittem korábban volt, ez a 20 hetes kép összezavart
most már tiszta! sajnálom hogy igy történt :shock:
most minden rendben lesz, hisz ez a csoda-fórum :wink:

Kép
spumilla

kiscsillag csak így tovább, optimistán! :) :wink:

anka gondoltam ám rátok a kétestés áramszünet alatt, mi is gyertyáztunk-romantikáztunk! :)

spumilla édes muffint csináltam, a recepten még csiszolok egy kicsit. Tulajdonképpen az ízét a fűszerkeverék adta (Kotányi), fahéjas-szegfűszeges volt, szóval karácsonyi inkább. A TK-változat nagyon okés volt, hoztam be ma a munkahelyemre, és ízlett mindenkinek (két fiú is evett belőle!), csak hát ugye cukor az volt benne. 30 dkg-ot írt a recept, én kb. 20-at tettem bele. Majd kisakkozom, hogy tudnám pótolni a cukrot, a túlérett banánt ajánlják. (Bocsi, hogy nem a gasztrofórumba írtam, de a munkahelyemen írok sunyiban, és így egyszerűbb most).

Lányok, azt hiszem, mozog Bobó! De ez még nagyon enyhe, tegnap óta érzem, másodpercekre felvillanó érzés, és elég meghatározhatatlan. Persze lehet, hogy a sok rost dolgozik odabenn!
:D :shock:

A hasam szinte óráról órára nő! Sokkal nagyobb, mint tegnap, készen vagyok! :D

Kép
salsifraga

Így van :D s ez nem is kétséges :wink:
A terhesség kezdete óta sokat változtak a gondolataim, míg korábban az hajtott, hogy érjük el a 28-30 hetes kort, most már a 34-36. hét a cél :lol:

Kép
kis-csillag
Tököl

Monka: ha apa munkaideje jól jön ki, akkor szerintem mi kimegyünk a bababörzére! Még sosem voltam ilyenen, de eljött az ideje :D:D

Kép
kis-csillag
Tököl

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?