A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Pocok!
Sztem bol-on a zlatni rat-on lehettél (arany szarv), de mi találtunk egy kis öblöt, az tuti hely és jól lehet búvárkodni.

Rabra gyerkőcökkel tényleg érdemes elmenni, csak ajánlani tudom.
Ja! és tavaly úgy mentünk szeptemberben, hogy nem volt szállásunk és pikkpakk találtunk. Idén csak azért foglaltunk, mert anyósékkal együt mentünk és félő volt, hogy nem találunk akkorát, ami elég ennyi embernek és még közel is vna a parthoz.

Na megyek, mert az uram már reklamál utánam, talán még belefér egy vállmaszír.
Jó éjt.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

NyaralósPocok!
Na milyen ottan a kanyargós Tiszánál?? :D

Ja el is felejtettem mesélni, nálunk is apás fürdetés van, tegnap nem is voltam itthon alatta, mert a vendégeinket transzportáltam haza, és egyedül fürödtek. Nálunk ez új zajlik, hogy Zétény pancsol a kádban, apja meg zuhanyzik közben a mellette lévő zuhanyzóban, és társalognak közben. EnyémDrágám épp felkente a fejére a sampont, kb. 3 és fél másodpercre becsukta a szemét, és mire kinyitotta az én Kisfiam teljesen elégedett ábrázattal kente a fejére a kakáját amit előtte sikerült a a kádba pottyantania :shock: :shock: :shock: Durva volt...mármint neki...én csak röhögtem rajta mint állat, mikor hazajöttem és mesélte méltatlankodva :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Nyuszi!
Vasas Lili :arrow: Éljenéljen!!! :D

Bond!
Dehogynem vitték el dokihoz még korábban, de sok okosat nem tett hozzá. Én itt találtam most normális ortopéd szakorvost, oda terelgetem majd be Őket.

Katy!
Sajnálom a hátadat, 4.-ik emelet lift nélkül?? Húú, lezsibbadok a gondolatra :oops: Én is harmadikon nőttem fel, de azóta kiestem a lépcsőnjáró formámból, és már két emelet után nyifogok :oops:
Olyan rég nem jártál kinn? Pedig Nektek adná magát, mondtad hogy vannak kinn barátok ésatöbbi. Merrefelé dolgoztál anno'?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára loislane 2010.08.19 21:53-kor.

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Heheh, mire írtam mást is megszállt az ihlet látom :wink:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Czigka,

igen, a Bárányfelhőkben :lol: :lol: :lol:
Én még csak a két verseskötetet vettem meg, a többi még várat magára, de nagyon tetszenek!

Szonibaba,

igen, ott voltam, nyertél.

Nekem anno a fülem égett le rendszeresen mert a vizes hajam hátrafésültem és így nem védte már... az is elég gázul nézett ki, és fájt is rendesen...

Rab-ot kipróbáljuk!

Lois,

még annyira nem láttunk sokmindent, mert ugye tegnap délután jöttünk :arrow: néztünk traktorokat, meg a gátat és a vizet. Ma délelőtt kerteztünk, délután meg rokonoknál voltunk, de holnap már megyünk helyi programra :arrow: szilvalekvárfőző verseny lesz :lol: :lol: :lol: :lol: Délutánra meg strandolást terveztünk.
Amúgy nagyon jó, a két manó remekül elvan egymással! Nagyon édesek, ahogy "beszélgetnek" meg a nagy elkezd mászni a kicsi után. Ma délelőtt elmélyülten kapcsolgattak egy rozzant rádiót teljes egyetértésben. Tegnap pedig együtt fürdettük őket, besz@rás aranyosak voltak!
Szúnyogmennyiség nem több, mint otthon :lol: :lol: :lol:

Fürdetős sztori zseniálissssssssssssssssssssss!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Katy,

ha gondolod, szívesen megadom a masszőröm elérhetőségét, nekem nagyon jól helyrehozta!

KépKép

KépKép
kispocok13

lois!
tegnapi fürdős storyd nem semmi.nekünk hál istennek pukin és
pisin kivűl más nem került a fürdővizbe...

kispocok!
haverkodásról készültek képek??
elképzelem milyen jól ellehetnek a gyerkőcök.

Kép
Kép
csibe83

Csibe,

még csak telefonnal gyorsban, de a fürdésről vannak :lol: :lol: :lol: majd szorgalmazom Apánál hogy töltse le (az ő gépén van csak kártyaolvasó).

Jó ám látni hogy ilyen kis haverkodós lett, mert korábban (pár hónapja) még csak ült és játszott magában a játszóházban is, és már kezdtem aggódni hogy olyan nehezen barátkozós lesz, mint Apa. Folyamatosan kondícionálni kell a társasági létre majd :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kispocok13

Pocok!
köszi, aranyos vagy, de az én masszőrömmel sincs baj. :wink: Csomót kiszedni finoman nem nagyon lehet. :roll: :roll: Majd a néhányadik után már fog tudni relaxot is csinálni.
Meg ősztől tervezem a tornát, bár pilatesre nem fogok eljutni, mert késő este van, pedig a hátnak az a legjobb (szerintem).

Lois!
Én Riminiben éltem 3,5 évet. De ez jó régen volt, '98 őszén költöztem haza.
Barátaimmal 6 éve csak telefonos kapcsolatom van (ami viszont aránylag gyakori), illetve az egyik barátnőm volt itt 5 éve. :oops: :oops: :oops:
Talán jövőre, vagy 2 év múlva el tudunk már menni Petrával.
A part ott tökéletes a piciknek. :wink:

Kép
katy76

Bond: mi úgy kaptunk pénzt az esküvőnkre, hogy beváltották apróra az összeset és egy nagy pénzeszsákban adták át. Nekünk nagyon tetszett. A postán beváltották szívesen és ajándékba adták a pénzeszsákot (az a vastag és még címke is volt rajta) persze úgy adták elő, mintha kiraboltak volna egy bankot. Meg kaptunk mi is lufiban (kiscipőcskével együtt) meg csokorban is.
Katy, mi igaz, hogy csak a másodikon lakunk, de a garázsból az a 3. és most hogy nincs itthon apa, rájöttem, hogy qrva nehéz őket cipelni. Eddig se volt egyszerű, de most basszus már nagyon várom, hogy lépcsőzzenek. Felfelé már0 e
g
,ész jól megy.
De fogni kell a kezüket még jó ideig
0g
o1n0do
0lm. +,04
Na, megyek, mert mi még csak most regge4lizünk. azt le se tudtam tegnap se írni, hogy most szoktatom le őket az éjszakai evésről. szóval az éjszakák is frankók... Két éjszakából még nem vonok le következtetést, de talán alakul. Tegnap fél 1-kor keltek és fél 2-2ig ment a sírogatás, ma már csak 2-kor kezdődött, viszont fél 4-ig szenvedtek. Na, mindegy, reggel viszont hagytak 8-ig aludni! Én nem hiszem el, hogy éhesek lennének 1 évesen még mindig jszaka. Most rántottát akarok nekik csinálni reggelire, még nem ettek.

Ja, és Lopar nekem is nagyon tetszett. De Crikvenica is kis hely, az van legközelebb a határhoz, ami tengerparti és szintén kisgyerekeseknek is ajánlott, lassan merülő part. Amúgy mi mindig úgy mentünk horvátba, hogy ott foglaltunk szállást akkor, mikor odaértünk. Így sokkal izgibb, persze gyerekkel már nem annyira... ajd ha nagyobbak lesznek. :)

Kép
pagika

Czigka!
Öööö, az Supetarska Draga :oops:
Kopárkopár...azért vannak ott erdők. A fővárosban pl. egy nagyon szép fenyőerdő van, hangulatos és 3 játszótér is van benne.

Lois!
Kakasampon? :mrgreen:
Tanulékony kismajmod van neked is, Bodzi is mindent utánoz egyből

Pocok!
De ha nem jön be, nem ér engem szídni!
Ha babás nyaralásban gondolkoztok, akkor mindenképpen Lopar-on nézzetek majd szállást, mert ott van a jó part. És mi tavaly szeptemberben voltunk, akkor fele ennyi ember sem volt, az idő viszont szuper volt, uúgy mint most. Ha megint mennék, akkor mennék.

Csibe!
"nekünk hál istennek pukin és
pisin kivűl más nem került a fürdővizbe..."
Eddig :D

Pagika!
Hajrá az evésmentes éjszakákért!
Rántotta hogy tetszett a csajoknak? Bodzi imádja és tök jó, hogy egyedül is tudja enni.
Nálunk a kaják úgy néznek ki, hogy van egy gyerekasztal 3 székkel és amikor elrikkantom magam, hogy asztalhoz, Bodzi már startol is és rég a lábát lóbálja a széken, amikor a nagyok odavánszorognak. Ééés, ha nem leég gyorsak, akkor Bodzi az Ő tányérjukba is belekóstol :lol:

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Amíg itt klimpíroztam, Bodzi elaludt a földön :oops:
Megyek, áttranszportálom az ágyába.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.04 17:56-kor.
Vendég

szilvágombóc receptet keresek, de ahány oldal, annyi verzió :x

Kép
Kép
Kép
szonibaba

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.04 17:57-kor.
Vendég

Szonibaba!
Én így szoktam csinálni:
50 dkb áttört krumpli, kb. 50 dkg liszt, de úgyis látod, hogy mennyit vesz fel (én apránként teszem hozzá), 2 tojás, pici só

Kb. 8x8 centis lapocskákba teszek 1/2 vagy 1 egész szilvát, aminek a közepébe szórok egy mokkás kanál fahéjjal elkevert nádcukrot. Anyu kockacukrot szokott beletenni, azt nem kell méricskélni, csak meg kell szórni fahéjjal.

Kép
katy76

Szonibaba! Én is pont most agyaltam, venni kéne egy kisasztalt három kisszékkel nekik, csak amennyit láttam nyár elején, most annyira nem találok sehol sem. (jó, vannak most is, de azok nagyon drágák).

Czigka, hát lehetséges, mert megy. Amíg bele tudom őket paszírozni a hordozóba... :oops: :lol: :lol: Szóval kettő hordozóba, egy a kezembe és a lépcsőig elviszem a két hordozót, odáig gyalogol az egy, aztán őt felveszem és lépcsőfordulónként leviszek egy hordozót, majd fel a másikért, közben a kezemben van az az egy. Szóval nem egyszerű, de megoldható. Közben meg jól leizzadok...
A belepötyögésekért meg bocsi, de nincs kedvem ennyit javítani. :oops:
Állandóan a billentyűzet kellene nekik,vagy az egér. Most is épp nem tudom, hol az egér teteje (az elem feletti rész), az elemeket is jó ideig keresgéltem, mire megtaláltam az egyikete a hordozóban, a másikat az ágy alatt.
A rántotta nem jött be nekik, de nekem igen! :D De lehet tetszene egyébként nekik, csak nem voltak olyan éhesek, mert pár falatot mindegyik evett. Amúgy hogy eszi meg egyedül Bodzi?
Én csak azért nem értem ezt az egyedül evést, mert akárhol akárhogy és akármit is esznek minden a földre kerül. Előbb megvizsgálgatják és eljátszanak vele, minthogy megegyék. Egyedül a keksz és a kifli ami elfogy (általában, de azt is találtam meg a játékok között)

Kép
pagika

Buona sera Lányok!
(már hangolok :roll:)

Csak elköszönni jöttem, legyetek jók, őrizzétek a lángot, Lois egy hétre délre el :arrow: Cupp!

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Lois,

jó nyaralást, érezzétek jól magatokat!!!!!

KépKép

KépKép
kispocok13

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.04 17:57-kor.
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 10:21-kor.

KépKép

KépKép
boo

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.04 17:58-kor.
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 10:22-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!
Örülök, hogy jót nyaraltatok és hogy minden okés volt! :wink:
Velencét szerintem csak a mázlisták ússzák meg galambfos nélkül, nekem is sikerült már 2x kapnom belőle (egyszer a hajamra, egyszer pedig a kabátomra kaptam).

A klozetos sztoridon könnyeztem a röhögéstől, meg persze sajnáltalak is, mert borzasztó szar lehetett. :roll: :lol: :lol: :lol:

Kép
katy76

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 10:23-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 10:24-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 10:25-kor.

KépKép

KépKép
boo

sziasztok!

Boo!
örülök,h végül elmentetek és jól éreztétek magatokat!
én is sirtam a röhögéstöl a Velencés storydtól.képeket majd várjuk.

Lois!
jó utat igy utólag is.

hát mire idejutottam és elolvastam mindent el is álmosodtam,szóval
sztem lefekszem.

mi anyóséknál voltunk tegnap és ma.tegnap búcsúba is voltunk.
tömören ennyi.

jó éjt.

Kép
Kép
csibe83

Boo!
jövőhéten már valszeg többet tudunk,de sztem már 95%,h meglesz.

szerveznék én oda talit,de hát még mire ott ház lesz...

de egy csütörtöki Margit szigetet szervezek.kinek lenne jó akkor?

Kép
Kép
csibe83

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 10:26-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 10:27-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo! Üdv itthon! Jók lettek a képek és a nyaralás is nagyon jól sikerülhetett. Leszámítva a klotyós sztorit, de utólag már az is vicces gondolom, nekem elsőre is az volt!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Apa is horvátban van, búvárvizsgáját tette le, ma már jön. Jövőre meg talán már együtt is mehetünk.
Most úgy látom ennyi, mert már megint itt vannak és nem hagynak békén....

Kép
pagika

Boo: Nem is ti lettetek volna :))) Jól tettétek,hogy elvittétek anyudat, képek szuperek, biztos a nyaralás is az lehetett

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

Sziasztok!

Boo!! De jó,hogy újra itt vagy! Nagyon jól tetted,hogy magadra hallgattál és elvittétek anyudat :lol:A fájdalmakat leszámítva gondolom nagyon jól érezte magát és biztos hálás,hogy teljesítetted ezt a kívánságát. Nagyon jók a képek,egy igazi boldog család benyomását keltitek :wink:
Gratula Miron járásához,nagyon ügyes. Nem volt hiábavaló ez a Dévény.
Tegnap Lili is tett 3 lépést apa felé kapaszkodás nélkül,de amikor meg akartuk vele ismételtetni,akkor hevesen rázta a fejét,hogy nem :shock: és leült!! Szegény,még biztos nem elég erős a lába hozzá. Kedden jön megint a konduktor hozzá,2 hónap óta először,kiváncsi vagyok mit fog hozzá szólni.

Lois! Utólag is jó nyaralást nektek!

Felébredt a gyerekem...

KépKép
KépKép
nyuszi81

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 10:28-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok,

megjöttünk :cry: :cry: :cry:

Jó volt, rövid volt :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: a Manók nagyon összehaverkodtak, reggel és a napközbeni alvás után kitörő örömmel üdvözölték egymást :lol: :lol: :lol: :lol:
Amúgy nyugis volt, otthon grillezős, kirándulós-strandolós napok, (szilvalekvárfőző fesztivál, vizimalom-nézés, séta a gáton, traktornézés a picuroknak). Volt egy "buli" este is, de ennyi.

Nimród odafelé másfél órát aludt, visszafelé végigaludta az utat, két és fél órát, de olyan szinten, hogy indulás után kb öt perccel aludt el, és itthon arra ébredt, hogy leállt a motor a garázsban :shock: :shock: :shock: :shock: szóval, ezentúl merünk hoszabb útra is indulni vele majd asszem.

Kicsifiamat valószínűleg inspirálta a kétéves, mert már sokat lépeget, bár egyedül még nem megy, csak gatyánlengedezve, de úgy már nagyon bátor. Sőőőőőőőőőőőőt: lépcsőn már le próbál lépni... volt pár szívrohamom...
Ma a fürdésnél kérésre mutatta a kutyát, cicát, utánozta a lovat, kutyát, sőt, volt hogy a formabedobón magától megtalálta a megfelelő lyukat (valszeg csak véletlen volt).
Nem hajlandó tejpépet vacsizni már, hanem sonkás szendvicset, és azt is harapja, mint a nagyok! A kanalazás is sokkal ügyesebben megy már, most vacsinál rendesen evett egyedül :-)
Hozok majd képeket amint Apa letöltötte őket.

Boo,

nagyon jól döntöttél, és örülök hogy minden rendben ment (a fosit leszámítva :arrow: bár ez a sztori akár rólam is szólhatott volna). A képek gyönyörűek, látszik hogy jól éreztétek magatokat :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Miron futásához gratula!!!!!

Szonibaba,

csináltál végül szilvásgombócot? Mi csütörtökön voltunk rokonoknál, nagynéném csinált rettentő finomat, ettünk jó sokat!!! Ő pont úgy csinálja ahogy én szeretem :wink: :wink: :wink:

Nyuszi,

Lili lépegetésez is gratula!

Csibe,

csütörtök nekem elviekben jó, akkor így alakítom a hetünket :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kispocok13

Ja, kaptam Apától ilyen ölberakható izét, amire a laptopot tudom rakni ha a kanapén gépezek (ált ez van), az alja babzsák-szerű, a tetejére ami olyan mint egy tálca, pedig Nimród képét rakatta, ooooolyan jóóóóóóóóóóóóóóó - csak kicsit fura hogy a gyerekem fejére rakom a gépet :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kispocok13

Pagika!
Bodzi úgy eszi egyedül a rántottát, h felvagdosom neki és a kis kezével tömi a szájába a falatokat. Aztán ha elfogy, akkor jön a tesók tányérja.

Czigka!
Bocsi, de nem tudom kihagyni (és nehogy kötöszködésnek vedd)

"a Földközi-tenger térségének egyik legszebb feketefenyő-erdeje is ezen a részen található."
http://www.uniline.hr/horvatorszag/rab.php

"Rab sziget az Adria legzöldebb, dús vegetációjú szigete, ahol főként homokos, fokozatosan mélyülő, de aprókavicsos, illetve sziklás partszakaszok egyaránt megtalálhatóak."
http://www.alpesitravel.hu/nyar/tart.php?tazon=79

Lois!
Bár már sütteted magad, de azért jó nyaralást és gyere majd a képekkel, beszámolóval!

Boo!
Szijja.
Gyanús is volt az eltűnésed. De jó, hogy elvittétek anyudat.
Zsiri járásához gratula.
Bodzinak is Rider szandija van, két tépőzáras és nekem is mindig figyelnem kell, hogy hol hagyjuk majdnem el, mert mindig azt birizgálja, szétnyitja, stb.
Mi Szonjival egész nyaralás alatt a hullámokra vártunk a matracon, de nem jöttek, úhogy irígyirígy.
Képek nagyon jók, csini vagy rajtuk, bár a fürdőrucis, nagyhullámosok kimaradtak :P

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Jaigen!

Katy!
Köszi a gombóc receptet, már későn olvastam.

Pocok!
Igen, megcsináltam, de nagyon durva volt. 2kg krumpliból csináltam, már a tököm ki volt tőle, soha többet. Ráadásul a fele nyers lett, pedig addig főztem, amíg a recept írta csessze meg. Egyébként ízre finom lett.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Szonibaba,

2 kg krumpliiiiiii :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: hát nem csodálom hogy untad!!!!!!!!!!!
Ilyenkor kell befogni az aprónépet a buliba - anno én a nagyimmal sok szilvásgombócot csináltam :roll: :roll: :roll:

KépKép

KépKép
kispocok13

megint egyedül maradtam... :?: :shock: :evil: :evil: :evil:

KépKép

KépKép
kispocok13

Sziasztok!

Mi is megjöttünk tegnap :wink: . Jól éreztük magunkat, csak a Velencei tó is, és a balcsi is baaaazi hideg volt (nekem) :? . De legalább kihekkeztük magunkat :lol: :lol: .
Viszont képzeljétek, a mamiék nyaralójában tök furán éreztük magunkat, olyan nyomasztó volt az atmoszféra :shock: . Én sose szerettem ott lenni, nem csoda, hogy most nyaraltam ott először :roll: . Pedig rend van, tisztaság, de a család "levetett", régi bútorai vannak ott, és valahogy beszívták az emlékeket, érzelmeket.... :roll: Tudom, ez most idiótán hangzik, de a többiek is érezték ezt, sőt, még Botond is :shock: . Nem akart egyedül elaludni, látszott, hogy fél mindenhol a házban, és folyton "nyígott", ha ott voltunk. Mondjuk csak aludni mentünk haza, de akkor is....
De ilyesmit biztos ti is éreztetek már! Szerintünk eleve minden háznak/lakásnak van "kisugárzása", ami hat az emberre. Egy régi ház is lehet üdítő :wink: . A mamámék otthon pl. pont a nyaralójuk ellentéte :wink: . És új ház is lehet nyomasztó...

Boo!

Juhuuuuuuuu-juhuuuuuuuuuuuuuu :D :D :D
(Czigka után szabadon :lol: . Apropó, Botond mondja, hogy juhuuuu: tapsol és közben mondja, hogy juju, ha vmi ügyeset csinál :lol: )
Ugye tudod, hogy azt a kilátást nem te "kaptad", hanem anyukád :twisted: :lol: :lol: :wink: .
Fosi-sztori :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: . Ilyeneket apa szokott produkálni: vele többször előfordult, hogy rájött a szapora, és meg kellett állnia az út szélén "kitenni a batyut". Persze papír sehol, így az alsógatyájával törölt feneket, és persze ott is hagyta :lol: :lol: :lol: .

Gégemetszést nem feltétlenül akartam, főleg nem apától :roll: :lol: , szóval azt mondtam neki, hogy ha bedagadna a torkom, akkor a baba gyógyszeres fiúkjában talál szélcsövet, amit sérülés nélkül le tud vezetni, és lyukak vannak a végén, tehát tud levegőt fújni belém. Ennél okosabb ötlet akkor nem jutott eszembe :roll: . Filmekben ezt szívószállal láttam, de a szélcső jóval biztonságosabb :wink: .

Teapára tényleg büszke lehetsz :wink:
Nálunk ez épp fordítva van: itthon bármit megcsinál a baba körül, meg akár egész nap elvan vele, da ha nyaralunk, akkor "én pihenek" jelszóval, semmit nem csinál a baba körül. Jó pertsze, játszik, meg fürdik vele, de semmi feleadat :? . Annyi a mentsége, hogy ilyenkor azért van más segítségem, mert a barátaink mindig nagyon kedvesen besegítenek, de azért én is pihennék, na :? .
De befogom, mert ő viszont itthon segít, mert van ideje, szóval kuss a nevem :oops: :lol: .

Vauvau :wink: :lol: :lol:

Képek naaaaaaaagyon jók!
Amin négyen vagytok az kifejezetten a kedvencem :D :D :D :D !!!!!!!!!
És igenis szép színetek van! :wink:

Többiektől sorry, nemsokára jövök még, csak Boo már úúúgy hiányzott :D !

KépKép

KépKép
kicsidodi

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.05 06:38-kor.
Vendég

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.05 06:38-kor.
Vendég

Sziasztok!

Mi is csavarogtunk hetvegen, kempingeztunk a tengernel, nagyon jo volt, csakhat angol idojaras.... 20 fok, neha szemerkelo eso, nap sehol.... dehat itt ez van, ezt kell szeretni.. :D (En utalom... :lol: )

Boo, nagyon orulok en is, hogy sikerult anyukadat ilyen elmenyben reszesitened! Nagyon szepek vagytok! :D

Szonibabanak igertem kepeket a termekeimrol, rakok parat, akit nem erdekel, attol elnezest kerek, ugorjatok at! :? :)

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Vendég

Sziasztok!

Valakinek valami tanácsa? :wink: Lili napok óta nagyon szarul alszik,minimum 6-szor kel,iszik és alszik is vissza,de én ezt már nem bírom. Nem hiszem,hogy melege lehet,mert bár már egy vékony rugiban alszik,az ablaka nyitva van bukóra.Úgy tűnik,hogy nálunk pont fordítva sült el az a teória,miszerint ha úgy szoktatom le az éjszakai szopiról,hogy csak vizet adok neki,akkor majd nek kel fel,nálunk nem működik :twisted: Felkel azért is... Múltkor voltunk ugyebár vérvételen,ahol megnézték a cukrát is,de minden ok. Egyszerűen nem értem,hogy miért kel fel,nem hiszem,hogy a foga lenne,mert akkor keservesen sírna... Ötletem sincs,csak azt tudom,hogy már annyira fáradt vagyok,hogy valamelyik reggel nem bírtam kikelni az ágyból,anniyra szédültem a kialvatlanságtól.
Most akkor le kellene őt szoktatnom az éjjeli ivászatról,de nincs szívem,mert sokat iszik ilyenkor.

KépKép
KépKép
nyuszi81

sziasztok!

nyuszi!
én is pont ezen megyek most át éppen.igaz most már nem kel
annyiszor Kiara,de a kettő azért még megvan.
mi jövőhéten megyünk dokihoz és akkor rákérdezek nála,hogy
hogyan lehetne leszoktatni az éjszakai kelésekről.
de azért engem is érdekelne a többiek tanácsa,hátha valamelyik
bejön nekünk.

Kép
Kép
csibe83

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.04 17:59-kor.
Vendég

Czigka!
én hagytam sírni is,de egy óra siratás után apa már nem bírta és mondta,h
menjek be és szoptassam meg.

Kép
Kép
csibe83

Czigka! Hát,igen,sajnos a mi lánykáink még mindig kelnek éjjel :oops: :cry: mit nem adnék már egy átaludt éjszakáért...
Esküszöm már arra is gondoltam,hogy visszatérek az éjjeli szopiztatásra,mert akkor legalább utána általában nyugi van,de basszus,vissza kell ahhoz fejlődni,hogy átaludja az éjszakát?! Nem akarom elhinni. Most van az,hogy kezdek kikészülni,nem tudom mi lehet a megoldás erre.

KépKép
KépKép
nyuszi81

Sziasztok!

Bocs, hogy valahol a közepén kezdem :oops: , de majd bepótlom az elejét is. :roll: :wink:

Először is nagyon-naaaaaaaaaaaagy örülés boo-éknak! :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P A képek magukról beszélnek :D :D :D , de ami nem "hallatszik", viszont nagyon fontos az az, hogy anyukádnak is biztos sokat jelent(ett), erőt ad(ott) neki a továbbiakhoz.
Vártam, hogy jelentkezz, milyen volt együtt, és tökre örülök, hogy sikerült Horvátországba eljutni, és jól sikerült minden. :P :P :P :P :P

czigka!

Mi Krk-en voltunk. Buja zöldre én sem emlékszem :lol: :lol: :lol: :lol: , de a nagy hídra, amin a kontinensről mentünk át, a helyes kis utcákra, a kavicsos tengerpartra, és a brutálisan gyönyörű, fenékig átlászó tengerre annál inkább. :D :D :D :D (Ennek okán mindig paráztam amikor beúsztam, mert láttam, hogy mennyi tengeri sün dekkol lent, továbbá medúzával sem kívántam találkozni. :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: )

Nem kicsit jó képeket is lőttem, de nincs kedvem beszkennelgetni :roll: :roll: :oops: :oops: , úgyhogy kénytelenek lesztek elhinni, hogy simán elmehetne képeslapnak. 8) 8) :lol: :lol: :lol:

Korábban voltam Trogirban, de ez más volt. Akkor 2000-et írtunk, nem volt még túl messze a délszláv háború. :cry: :cry: :cry: Sok kihalt, szétlőtt településen jöttünk át. :( :( :( :( :( :( A mostari hídat már elkezdték újjáéípteni, de látszott, hogy nem holnapra, de még holnaputánra sem lesz kész. :( :( :( :(
Másodjára már 3 (vagy 4? :oops: ) évvel később voltam, de még akkor is sikerült golyónyomokkal teleszórt, bomba hagyta lyukas falu házat fényképeznem többek között Dubrovnikban. :(

Nálunk fordított az alapfelállás. Nem én kényeztetem el a gyerekemet, hanem fordítva: ő engem. :roll: :roll: 8) 8) :lol: :lol:
Konkrétan egyetlen(!!!) éjszaka sikerült leszoktatni a hajnali négyes kelésről (már csak az volt, nem volt több). Amikor jelentkezett, hogy na, akkor most talán kivehetném, és kajáztathatnám, akkor jól benthagytam a kiságyában. Természetesen reklamálás volt a reakció. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Hagytam szegényt, hagy sírjon. Szerencsére nem az üvöltésig, vagy az öklendezésig nyomatós típus, "csak" szimplán sírós. :roll: :( :(
Megfigyeltem, hogy amikor kisebb szüneteteket tart, akkor lassacskán a vége felé közelít, úgyhogy kb. 20 percet adtam neki ez alapján. :lol: :lol: :lol: Majdnem be is jött, csak 5(!!!) perc után megjelent Apa, hogy ezt a fél órás :lol: :lol: :lol: sírást már nem bírja hallgatni. A fektetés előtt elmagyaráztam ugyan neki, hogy igen, sírni fog a gyerek, sz@r lesz hallgatni, de ne jöjjön be. :? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: . Amikor mégiscsak megjelent, akkor mondtam, hogy most két választása van. Vagy kimegy azonnal, és akkor nem sírni fog Hugi, hanem üvölteni. :x Vagy felveszi (mintahogy szerette volna), és megpróbálja elaltatni. Ez esetben fogadok, hogy kb. 20 percig fog vele sasszézni, de csak ő fog elaludni, de a gyerek nem. :twisted: :twisted: :twisted: Akkor viszont leteszi majd, és ugyanúgy üvöltés lesz a vége, mint az első esetben. :twisted: :twisted: :twisted: Szóval, ha jót akar magának, akkor most kimegy, fejére húzza a takarót, kibírja még kb. negyed órát, mikor is Hugi elcsendesedik, és mindenki alhat tovább nyugodtan. (Ami a holnap estére nézvést felettébb biztató lesz. :wink: )
Mondanom sem kell, hogy Apa a második megoldást válaszotta, és nekem lett igazam? úgy nem jött be, ahogy kell. :twisted: :twisted: :twisted: :? :? :? :lol: :lol: Így a-z-ig 40 perccel kevesebbet aludt Apa a 20perc helyett. Ennyi idő telt el Hugi reklamálása, és a vissza alvása között. :P :P :P 8) 8) :P :P
Másnap este, és azóta sem fordult elő, hogy kajázni szeretett volna, simán végig aludja az éjszakát. :P :P :P :P :P

(Apropó! Írtam már, hogy múltkor hatalmas megvilágosodáként ért a felismerés, hogy ha már nem etetem Hugit, akkor akár talán helycserés támadást csinálhatnék Manóval? :roll: :oops: :oops: Innentől fogva ők aludjanak egy szobában, mi meg végre újra összbútorozhatunk Apával. :wink: :lol: :lol: :lol: 2 hónapnál többet igazán nem kellett várni mire eszembe jutott. :roll: :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: :oops:
Jelentem, mindenki teljesen jól működik a dolog! :P :P 8) 8) :lol: :lol: Egyszerre fürdenek, Hugi még kap egy utolsó kaját jelképes szopival, alatta/utána meg esti mese, és egyszerre mennek aludni. Szépen lefekszenek, nem dumálnak, nincs paláver, csak szem becsuk, és szépeket álmodás. :) :) :) :) :)
Délután is együtt alszanak már, de azt még régebb óta. Manó már pelus nélkül nyomja, egy szál alsónadrág elég neki. Ha esetleg szüksége van rá, akkor kijön, szól, és megyünk a vécére. :lol: :lol: :lol: :lol: Most már oda is tud menni a kaki, szóval teljesen királyok vagyunk. 8) 8) :lol: :lol: :lol: Nyilván van még mit csiszolni a dolgon, nem minden olyan pöpec, mint a felnőtteknél, de az oviban úgy tűnik (koppkoppkoppkopp) nem lesz gond vele. :) )

(Amúgy BüdösBölke, mert látszik, hogy hogyan alkalmazkodik az eltérő körülményeket. Anyámékál jobban kajál, mint itthon. Itt viszont szépen alszik délután, míg anyám ráadja a pelust, és van is benne pisi, amikor felébred) :twisted:

nyuszi81!

Szerintem sincs különbség, hogy amikor Lili felébred, akkor tejet, vizet, vagy kolbászt adsz neki. :roll: :roll: :roll: Az alvás így is-úgy is megszakad.
Én is a sírni hagyást mondanám. :roll: De egyrészt nekem könnyű dumálni a fent leírtak után :oops: :oops: , másrészt pedig a 6 alkalom azért már egy "kicsit" sok. :roll: :roll: :roll: :roll: :shock: :shock: :shock: :?: :?:
Lehet, hogy nem ártana megkérdezned a doki néni, vagy egy alvás neurológust (vagy hogy hívják ezeket :roll: :roll: :roll: :? )
Szonibaba viszont nem híve a sírva hagyásnak (nálam is csak össz-vissz kétszer fordult elő, és abből az egyik a leszoktatás volt), úgyhogy lehet, hogy megpróbálhatnád, amit ő is mondott korábban, hogy nem veszi ki a gyerkőcöt, de ott marad vele a szobában, hogy lássa, hogy nincs egyedül.

Nemrég volt szó a pipiskedve járásról.
Mostanában csinálta Manó, hogy úgy "futott". Sokszor nem fordult elő, és abba is hagyta már. Anyám azt mondta, hogy elviszi ortopédiára, mert csámpít. Én ugyan most nem láttam, de tavaly igen. (Néha valóban elbotlik bennük, de lássuk be, hogy ez nem egy nagy mutatvány, ha valaki nem az orra elé néz amikor megy, hanem inkább a felhőket bámulja, vagy össze-vissza tekergeti a nyakát. És lehetőleg az úttest kellős közepén. :roll: :roll: :? :? :lol: :lol: :lol: ) Akkor azt mondták, hogy ebben a korban még semmi nincs igazán eldőlve, bármi lehet. Jó.
Ma is elvitte (évenként amúgy sem árt), és azt mondták, hogy lúdtalpa van, és sajkabetétet írtak fel neki.

Kép

Ha megvan, akkor megyünk csak ovis cipőt venni. (A keresztfiamnak is volt, és bejött neki. Szépen helyre hozta a lábát. :) ) Fél év múlva kontrollra kell vissza menni.

Még gyorsan a hétvégénkről.
Szentendrén voltunk. Odafelé hajóval mentünk, visszafelé pedig HÉV-vel jöttünk. Jó időnk volt, mind a két gyerek nagyon élvezte, egyikőjük sem volt nyüzge, pedig Manó végig gyalogolt. :) :) :) :) :) Sétáltunk egy nagyot, lángosoztunk egy jót (nekem az a kedvencem, ilyen finomat még soha nem ettem, mint ami abban a kis sikátorban kapható :P Sosem hagyom ki. :roll: :oops: :wink: Még szerencse, hogy nem ott lakom, mert akkor olyan kövér lennék, mint egy ház. :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: Pedig pont azért jön be annyira, mert NEM olajos, csak annyira amennyire jellegéből adódik. Alig maradt valami folt az itatóspapíron, amin adni szokták. :) ), palacsintáztunk, hazafelé pedig korzóztunk. :) :) :) :)
A nyakam leégett, mint állat, mert a napkrémet itthon hagytuk, pedig folyamatosan akartam kenni őket. :x :x :x (A másik babakocsiba lett áttéve, és nem vettem észre)
Pontosan nem jut eszembe, hogy mik :roll: :roll: :oops: :oops: :? , de majd közkinccsé teszem, mert Manónak megint volt egy-két vicces megszólalása. :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Alvás:

Ujjat nem tudok hozzá szólni a témához:oops:
Én a Ferber módszer híve vagyok. Először 5 aztán 10 aztán 15 perc stb után mennék be megnyugtatni a babát. Addig lennék bent míg vmennyire meg nem nyugszik, de nem venném ki a kiságyból. Nem adnék neki semmit.

KépKép

KépKép
ronmay

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?