A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 októberi babák

:D
Én sem szeretnék császárt, de meglepő volt amit mondott, mert én is úgy hallottam meg olvastam mindenütt ahogyan az Etus is írta, hogy egy hasi műtét után nem ugrál az ember... Tényleg lehet alkati kérdés is a szülés sem egyformán viseli meg az emebreket.

Szilvi
KépKép
ceyla

dinuci:Azt írtad"kicsit teltebb a gyomra a babának,de azt mondták ezzel ne nagyon foglalkozzunk"???Én ezt nem értem!!??Lehet buta kérdés,de nem attól telítődik a gyomra ha kajcsi van benne??Nekem pl azt írták a leletre,hogy telítődő gyomor!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Iceberg
Baba kortyolgat a magzatvízből. Attól is lehet teltebb a gyomra :wink:
Vendég

Kép
Vendég

A császármetszésről általában nem szoktunk sokat írni, mert mindenki inkább arra koncentrál, hogy elkerülje, vannak azonban olyan esetek, amikor mindenképpen szükséges és nem ritka az időzített császármetszés sem, ezért fontos tudni, pontosan mi történik ilyenkor és mire számíthatunk.

Először is szeretném leszögezni, hogy a császármetszés is lehet élmény: maguk a császáros anyukák is azt mondják, nagyon szép szülésük volt és boldogok voltak, amikor végre a kezükbe foghatták a kicsit.

Mikor van szükség császármetszésre?

Leggyakrabban az elhúzódó vajúdás, a fájásgyengeség miatt a baba érdekében végeznek császármetszést, emellett a hirtelen lepényleválás, a harántfekvés, a téraránytalanság, a korábbi császármetszés(ek) illetve fertőzés is lehet ok.

Előfordul, hogy már a terhesség során ki lehet szűrni azokat az okokat, amelyek miatt időzített császármetszésre van szükség, pl. streptococcus vagy herpesz fertőzés esetén, vagy harántfekvésnél. Ha korábban császármetszést végeztek valakin, akkor akár az utolsó hétig is elhúzódhat a döntés a szülés módjáról, ilyenkor a korábbi heg vastagságát figyelik és csak akkor adnak esélyt a természetes szülésnek, ha a heg még elég vastag (ha emiatt aggódsz, azért van remény: ismerek olyan anyukát, aki 1 császár után 5 babát szült természetes úton!)

A legtöbb esetben azonban a vajúdás során dől el, hogy császármetszésre van szükség, ilyenkor általában a baba és az anya életének megóvása, a károsodások elkerülése a tét.

Vajon lehetséges-e teljesen felkészülni a szülésre lelkileg? Uralni a folyamatot az elejétől a végéig? Katt ide a megoldásért >>

Mi történik császármetszéskor?

1. Először ugyanúgy borotválnak, mint a hüvelyi szülés esetén, majd pedig katétert vezetnek fel a hólyag kiürítésére.

2. A hasat szabadon hagyják, majd fertőtlenítő folyadékkal lemossák

3. Ezután infúziót kötnek be.

4. Ha a műtét altatásban történik, akkor elaltatják az anyát, ha nem, akkor epidurális érzéstelenítést kap és eltakarják a műtéti felületet, hogy ne lássa.

5. Ezután vágást ejtenek a has alsó részén, amit néha még érzéstelenítésben is lehet érezni, de nem fáj.

6. Majd a méh feletti szövetet metszik át és megnyitják a méhtestet.

7. Megrepesztik a magzatburkot és kiszívják a magzatvizet (ennek általában ijesztő szörcsögő hangja van)

8. Ezt követően általában kézzel kiemelik a magzatot. (nagyon ritkán ez fogóval történik)

9. A baba orrát és száját leszívják és jobb helyeken még a köldökzsinór átvágása előtt odaadják az anyának, majd elvágják a köldökzsinórt.

10. Az orvos ellenőrzi a műtéti területet, eltávolítja a placentát és összevarrja a hasat.

11. A műtét után oxytocin injekciót adnak az anyának a vérzés csillapítására és a még összehúzására.

Ami más…

Császármetszés esetén néha az apát kiküldik a műtőből, főként, ha sürgősségi műtétre van szükség. A műtét maga többnyire nagyon gyors, sürgős esetekben 5-10 perc alatt elvégzik.

Sok kórházban rutin, hogy a császármetszéssel született babákat automatikusan elviszik az intenzív csecsemőosztályra, vagy inkubátorba teszik megfigyelésre, és gyakran csak 24 óra elteltével adják ki az anyának.

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

kata:akkor csak nem gondoltam hülyeségre!köszi!!!!

közben találtam ezt a császármetszésről,hát nem nyugodtam meg!!de bizakodom,hogy ne az legyen!!!!!!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Én nekem mindegy, hogy jön ki, csak kint legyen majd, ha már itt az ideje. Lehet korral jár, de nekem ez a véleményem.

Kriszta
Kép
cherryke

[quote="cherryke"] írta:cherryken nekem mindegy, hogy jön ki, csak kint legyen majd, ha már itt az ideje. Lehet korral jár, de nekem ez a véleményem.

Ha valami miatt szükséges, akkor legyen császár... de inkább szeretnék normál úton szülni :wink:
Vendég

Ceyla,
a magzatmozgásos lap szerint a 35. héttől du. 5-től kell figyelni 10 db mozgásig. És minden nap be kell írni, hogy mikor éreztem a 10.-et. Mondjuk Briginél a kutya sem nézte. De csináltam rendületlenül. Ahogy most is fogom.

Császár,
ha a baba vagy az anya élete a tét tényleg fontos. De ennek ellenére én is simán szeretnék szülni. Ezért is örültem, hogy már befordult. Remélem nem lesz semmi gond.

Tényleg izgalmas, hogy lassacskán kezdenek megszületni a babók!

Nekem is szokta mondani a doki, hogy telítődik a gyomra és a hólyagok. Iszogat a magzatvízből. :lol: :lol:

Cherryke,
szépen növöget kis Hunor. Örülök, hogy minden rendben.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Sziasztok!

Mi is vagyunk, csak elhavazva....Szeptember 1. költözés, aztán babaszoba project!!!!
Én jövőhét szerdán megyek uh-ra, meg nőgyógyihoz, aztán már csak a kórházba fogunk járni. Én nagyon kíváncsi vagyok a kicsi mostani súlyára, de a magánrendelőben nincs olyan gép ami ezt mérné, minden mást igen, de súlyt nem :shock: .
Max a méretekből kiszámoltathatom.
Nagyon várom már a kicsit, jó lenne ha gyorsabban menne az idő, iszonyú kíváncsi vagyok rá!!!!
:D

Kép
mók

Sziasztok!

Gondoltam igy reggel fele beköszönök mert ma meg holnap nagyon el leszünk havazva. Tegnap már a legtöbb dolgot összedobozoltuk, igy aztán ma festés holnap meg költözés. Épp azt beszéltük a kipakolás biztosan tovább fog tartani. Lehet hogy aztán vasárnap még benézek egy utoljára és addig nem tudok jönni amigy be nem kötik a netet a másik lakásba :-( Ki tudja mikor lesz 10 napot igértek Kedden.

Iceberg:Jövő héten még ne kelljen gratulálni :-D Érjük azért el a 3 kg-t :wink: Azért köszi .Kissé tágabb gyomor bocsesz :-) De egyre megy azt se tudom mi csoda csak azt mondták hogy nekem is mindig másabb a gyomrom :roll: Amugy köszi a császármetszéses infokat :)

Mók:ilyenkor már mindenki a végét várja :-) Hát azért az tényleg nem jo hogy nem tudod meg mennyi kg körül mozog a babó. Nem lehet valami megoldást keresni erre? Meg kéne kérdezned a dokit.

Cherryke: valahol igazad van, de majd meglátod ha rendesen jön ki az a baba akkor sokkal másképp fogod gondolni :wink: Egyébként tényleg nőtt sokat a babád :-) Gratula hozzá!

Kata: énis igy gondolom, mivel már egyszer rendesen szültem,és csupa rosszat hallottam a császárrol igy szeretnék rendesen. És nincs is annál szebb dolog a világon :-) Mégha fáj is nagyon fáj akkoris van benne valami nem tudom....Amugy jo lett a táblázat.Telik az idő ezen is láccik :-)

Etus:hát igen közel a vége :-D Ilyenkor már nagyon várjuk, csak én még nem látom a végét :-(

Megyek,viszek át valami reggelit a páromnak meg a fiamnak. Mert már dolgoznak a lakáson...Végre haladtunk valamit. Aztán még befejezem a pakolást is. Ma azt mondta Atti elmegyünk étterembe ne főzzek. Hát okos ötlet mert már nem találom semmitmet :-)

Jók legyetek szép hosszuhétvégét! Mindenki vigyázzon magára és a babyre!!

dinuci01

Jó reggelt!

Az egyik ismerősöm tegnap szült meg a SOTE II-n. 44-perc alatt a kórházba bejutással együtt, ha hinni lehet az indulási időpontnak.
Első baba. :D :D Nagyon örülök nekik. Ja és pont a kiírás napján.
Délelőtt volt NST-n és azt mondták, hogy még a héten meglesz a baba, hát tényleg....
:)

Mók,

Én is szerdán megyek UH-ra, de nem a dokihoz, hanem Mátyásföldre. Úgy döntöttem, hogy a 35. heti UH-t (bár ekkor még csak 34+5 leszek) ott csináltatom meg, mert ott tuti tudnak súlyt is mondani és eddig mindig nagyon alaposak voltak. A méhlepény szerkezetét és egyebeket is tuti jobban látják azon a hiper-szuper készüléken.

Dinuci,
Végre nem te főzől! Már azt hittem én kell, hogy elvigyelek étterembe! :wink: Így is elég lesz neked ez a pakolgatás. Nehogy nehezet emelj!!!!!

Szilvi
KépKép
ceyla

Vaterán van szoptatós melltartó 990 ft-ért. Most vettem 2 db-ot.

http://baba-mama.vatera.hu/kismama_ruha ... 10939.html

Kriszta
Kép
cherryke

Szoptatós melltartó
Én nem veszek előre...
Honnan tudjam, hogy mekkora kell majd?
Egyenlőre nagyon jók a sport melltartóim...
Vendég

Súly
Sose MÉRI az UH.... mindig csak a mért adatokból számolja a gép...
Statisztika......

http://www.gravidanzaonline.it/medico_r ... foFeto.htm

Dokim mindig mondja, hogy elég nagy eltérések lehetnek a valós és a kalkulált súly között... és nem igazán a súly, hanem az érettség számít a babánál...
Vendég

Hali!

A súly mindig csak becsült súly. Asszem a combcsont alapján számolják ki. Nekem mindig az is oda van írva, hogy +/- 200g.

Cherryke, a szoptatósból szerintem se vegyél többet, mert nekem alatt a méret és a kosár is nagyobb lett. Én egyébként utána is csak egyet vettem, hogy kipróbáljam, de nem nagyon használtam. Vettem inkább kényelmes pamut meltartókat, és hát én csak úgy felhúztam, mikor szoptatni kellet.

44 perc, hát az már talán egy kicsit túl gyors is :) Még jó, hogy nem bújt ki a kórház előtt.

Dinuci, jó költözést, és jelentkezz, amint tudsz.

Hozzánk ma jönnek vendégségbe férjem tesójáék. Itt lesznek 3-4 napot, szóval (rám jellemző módon) lehet, hogy én is eltűnök erre az időre. Most is mennem kell, mert nekilátok a vacsinak (fokhagymakrémleves meg túrógombi), amíg Juli alszik, mert aztán meg még vásárolni is menni kell.
Ha tudok azért jövök előbb is.
Szép hétvégét!
Edit

Kép
Kép
etus79

Gyárilag 75B-t hordtam. De már nagyon szűk volt és kényelmetlen. Most vettem 2db 80C-t. Bnőm adott egyet, hogy nézzem meg kényelmes-e. És az. Nagyon is. Úgyhogy addig amíg jó rám, fogom hordani és ha már szűkös, veszek nagyobbat. De muszáj valamilyet felvenni, nem akarom, hogy megnyúljon a súlytól.

Bnőmnek fájásai vannak reggel óta. Bementek a kórházba, de hazaküldték, mert teljesen zárva van. Úgyhogy most kínlódik. De végre tudja már, hogy nem marad így örökre :D

Egy unokahúgom meg tegnap du ment be a kórházba, hazaküldték, hogy sétálgasson. Hajnalig sétálgatott, mejd bementek és reggel 6kor megszült :)

Kriszta
Kép
cherryke

Az a calculator nem igazán azt mutatja...
Én most végig néztem az összes leletem adataival és mindig sokkal kisebb súlyt ír ez a calculator, mint az UH-é.

Kriszta
Kép
cherryke

Nekem nem szokott súlyt írni a doktorom...
Azt figyeli, hogy Noel feje egyenletesen nő-e és a pocakja is...
Szülésnél úgyis a BPD a meghatározó... :wink:
Vendég

Szia Mindenkinek!

Csak gyorsan megpróbáltam visszaolvasni az elmúlt napok irásait.
Először is a császár.....én az első lányomat igy szültem. 3 napot túlhordtam a kiirt idő szerint,és a magzatvíz zavaros volt. Úgy inditottak oxitocinnal, de mivel 8 óra után sem ment le a szülőcsatornába "szerencsére"...igy s.o.s. irány a műtő. 2 tolófájás között aláirni a beleegyezést.....szóval nem volt leányálom.Gyorsan elaltattak....hogy mennyi idő telt el nem tudom,de már az örzőben ébresztett fel a doki,hogy lányom lett. Rá kb. 3 órával láttam is,majd a következő nap délután vittek a babás szobába. Akkor kezdődött a baba-mama szoba itt Zeg.-en. A metszés illetve a műtét helye sokáig fájt mert a sürgősség miatt hosszába vágtak.És tényleg nem tudtam ugy ugrani ahogy azt a csecsemős nővérek elvárták volna,mert én nem tudok róluk sok jót leirni.
A második lányomat simán szültem,de a régi méhen végzett műtét miatt segitettek vákummal. Itt pedig a gátmetszés miatt volt egy picit nehezebb............de mindent összevetve a hagyományos szülés után gyorsabb a felépülés. Szóval mindkettőt megtapasztaltam.......Kiváncsi leszek a fiammal melyik lesz.
Voltam én is dokinál,a görcsök ellenére zárt a méhszáj de azért szedjek a vitamin mellé Magne B6-ot, és sokat kell pihennem mellé.

Kata: gyönyörű a kisfiad :D

A szülésznő fogadásáról nemigazán tudok mit mondani,mert nekem nem volt és nem is lesz fogadott.

A gátvédelem: hát itt nálunk a kórházban ez nem divat.....hanem a szükséges rossz. Mert ha valami gikszer van és repedések tömege...hát nem tudom. Magát a vágást nem éreztem,csak a varrást,pedig szegény doki csak ugy nyomta belém a lidocaint.

Kép
Kép
Kép
andinet74

Bnőm most hívott: 3950gr 56cm fiú :) mindenki jól van. Hamar meglett neki. Szakadt szanaszéjjel.
Hog lett ekkora ez a gyerek? Ő 45 kg, a Férje meg 70kg. Biztos ez a hülye elevit... Tudom, hogy nem bizonyított, de mindkét gyereke 3 kg alatt született.
Erre a babára saccoltunk max 3500gr-ot.

Kriszta
Kép
cherryke

Gratulálok a barátnődnek!!!!
Szakadás :cry: (nem inkább a gyors szülés miatt?)

Elevitet szedem én is, doktor szerint teljesen átlagos méretű Noel.

Barátnőm 38. héten szült 3,80-as babát... igaz, kb. 9-10 óra alatt... sérülés nélkül... (barátnőm szülni ment 56 kilóval)
Vendég

Cherryke, Gartaulálok én is a barátnödnek. Szerintem ha fiu akkor egész normális ez a suly. Az én két fiam is 3,90 -el született.
Az egyik barátnöm pedig szintén soványka mint a barátnöd és 5 kilós babát szült, na az már sok lehet.
Szerintem nem a vitamintól lesznek nagyok a babák, a növérem 11 évvel ezelött semmi vitamint nem szedett és mégis 5 kilós babát szült.

Hát, a szüléssel én is ugy vagyok, hogy szivesebben megszülném természetes uton, mint császárral, de persze az elsö a baba igy ha muszáj akkor jöhet a császár. De a tapasztalataim szerint itt nem szivesen császároznak, jobban támogatják a spontán szülést.

Szoptatós melltratóm van, nekem nagyon bevált, gyorsabb és egyszerübb a szoptatás szerintem.

A mellszivóról annyit, hogy nekem a kórházban nem volt rá szükség, mert végig mellettem volt a baba és akkor tettem mellere amikor éppen akartam, igy mire hazamentünk, már szépen szopizott. Otthon pedig próbáltam használni amikor nagyon bedurrantak a melleim, de sajnos a magas láztól az sem szabaditott meg. (ez már 3 hónap szoptatás után történt)
Bementem a kórházba, mondtam nekik, hogy a mellszivóval szoktam teljesen kiüriteni, hogy ne feszüljön. Na erre kaptam is szidást, hogy ki mondott nekem ilyent, hogy használjak mellszivót, mert igy még több tejet csináltam magamnak, mint amennyire szüksége van a babának. Igy a második fiamnál egyáltalán nem használtam a mellszivót, csak ha mamá´nál maradt egy fél napra, akkor leszivtam annyit kb. amennyit ö evett volna.
Mellszivó nélkül szerintem jobban beáll a kereslet kinálat dolog.

Dinuci, Kitartást a költözéshez, meglátod megéri a fáradtságot.

Ma egész nap szarul voltam, szerintem azért mert jön a meleg, megint hasmenés hányinger, görcs. En már nagyon várom az öszt, remélem nincs sok hátra.

Hétfön én is megyek UH-ra, már egy hónapja nem voltam, azóta biztosan nöttünk mi is.

Reka

Kép Kép
Kép
rekus80

Sziasztok!
Az egyik kolleganőnek azt mondták hogy augusztus,5-re várható a baba érkezése, erre 15-én szült,és kiderült, hogy el lett számolva a dolog, 15 a jó időpont. Szóval ennyit erről.
Gyomorégés: Na az nekem is van, és van, hogy elég elviselhetetlen, ettem rá rágótablettát,ami semmit nem ért, ja de kb 5 percig jó volt. Most tejjel próbálkozom. Van, hogy éjszaka felkelek,és azt érzem mint ha sárkány lennék, úgy ég a torkom, hogy csak na.
Hízás: Köszi csajok,a lelkesítést:) Azért próbálok óvatosabban enni, plnem viszem úlzásba a csoki, vagy a fagyi evést :oops: Nekem amúgy smemi sem jó, egy pár napig semmit nem híztam és kezdtem parázni, hgy biztos ez nem normális, már már fel jött egy pár deka. Szal nem unatkozom.
Dinuci: Azért légy óvatos.
Doki: Én úgy kerültem a dokihoz, hogy smemi közünk nem volt egymáshoz, igazából 1 éve volt egy vetélésem,és a legjobb barátom által kerültem ehhez a dokihoz, nagyon segítőkész volt,az eredieti dokim, meg nem vállal szülést, így ehhez a dokihoz kezdtem el járni, ő az elején lefixálta velem, hogy én magánba páciens leszek, vagy is minden alkalommal fizetünk neki, bár az utóbbi időben úgy látom már nem izgatja a pénz dolog,már többször fordult elő, hogy vizsgálat után azonnal el is száguldozott, szal utólag mondtam neki, mennyivel tartozom, és odanyomtam neki a pénzt, a férjem szerint hülye becsületes vagyok. Hát ez van. Beszéltünk a szülésznő dologról, nekünk azt mondta, hogy igazából nincsen értelme felfogadni, mert mindegyik jó szakember, meg hát remélem a férjem sokat fog segíteni, mert bent lesz velem. Ez már megnyugtat.
Császár: Én rettenetesen félek a műtéttől, szóval remélem, a kisfiam is így gondolja, és természetesen ki fog huppanni :)
Kfmares: én 53 kilóról indultam, most 54 kiló vagyok és 158 cm, bár szerencsére nem is látszik az 11 kiló, csak a pocimon, meg a combomon. Remélem Anyura ütöttem és szülés után szinte semmi felesleg nem volt rajta, ami meg volt gyorsan le is ment.
Viszont a tej miatt aggódom, mert Anyunak nem nagyon volt,3-an vagyunk tesók, és egyinkünk sem szopizott. Ez a cukros víz elég genya dolog, mert a sógornőm emiatt nem tudta szoptatni az uncsikaöcsit, mondjuk ott más is volt, de szerintem már írtam.
4 D uh-n mi is agyalunk a férjemmel, majd jövő héten felhívom a kórházat, hogy érdemes e még menni, remélem a frankót mondják meg,és nem a pénzre hajtanak.
Ceyla: Igazából nem érdekli az embereket, hogy ha beteg és mondjuk nem kellene egy kismama mellett prüszkölni,én meg csak reménykedhetek, hogy talán nem kapok el semmit. (remélem nem kiabáltam el) Ja amúgy még rá kellett húznom egy hetet, így mostani felállás szerint jövő hét csütöröktől nem melózom. Mindenki azzal poénkodik, hogy be fognak nekem rendezni egy szülőszobát.
Én még nem szeretnék szülni. Most az az új érzésem, hogy annyira jó, hogy ketten vagyunk,olyan jó,és próbálom kiélvezni minden pillanatát, amíg bent van. Ilyen jözel sosem lesz a gyerek, ha megszületik, és én úgy érzem, hogy ennél nagyobb biztonságban nem lehet.
gira06

Rekus. Ha genetikailag nem magyarázható a nagy súly...
Mindkét gyereke 3 kg alatt volt. Ez a baba már 33. héten volt 2800gr.
Ha a fiúknak ennyinek kéne lenni... akkor remélem az enyémet elnézték és mégis lány lesz. Én 3 kg-nál sokkal nagyobb babát nem igazán tudok megszülni. Akkor azthiszem lelkileg készülök a császárra. Bár az enyém elég pici... Egyikünk csládjában sem születtek sose nagy babák. Épphogy 3 kg, de én 2250gramm voltam rendes időben.

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok lányok!

Nekem is hozzá kell szólnom ehhez a nagy súlyú baba témához.Talán én vagyok itt ebben a legtapasztaltabb.Mint már korábban leírtam a lányom 4400g 58cm-rel született.A fejkerülete 36cm.Szóval nem volt kicsi.Hét évvel ezelőtt még nem saccoltak előre semmilyen súlyt.Annyit mondott a doki az utolsó UH-n,hogy nem lesz kicsi,ezért nem féltem.A burokrepesztéstől számítva 4 óra alatt született meg a lányom.Másnap már lelkendezve bátorítottam barátnőmet,aki utánam pár héttel szült.Egy másik barátnőm egy 2,5kg-os baba születése közben kapott hasi sérvet.Ezzel csak azt akarom mondani,ha érett a baba és ki akar jönni,akkor segít az anyukájának.

Ja, és ELEVIT:a lányomnál nem szedtem.Most szedem már a fogantatást megelőző egy hónaptól kezdve.A legutolsó UH szerint átlagos méretekkel rendelkezünk.Bár én nem bánnám,hogyha a fiam legalább akkora lenne,mint a lányom.A nagy babák a kezdeti időkben sokkal nyugodtabbak.Majd meglátjuk!

Na megyek,mert délután vendégeink jönnek és még vásárolnom kell pár dolgot!
Vendég

Aki szült már tudja. De én még nem szültem.

Aludtam most 1 órát és nem tudok magamhoz térni. Ma milánói lesz az ebéd. A szószt már megcsináltam, párom hazajön a munkából és megfőzi a tésztát. Nem tudom megfőzni, mert nem tudom leszűrni. Nagyon nehéz súlyra. Párom meg nem engedi, hogy emelgessem.

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok! :)

A festés kész van nálunk csak az utó munkák vannak hátra és átrendeztük a szobát baba várásra!
Mint írtam nektek, volt segítségem takarításban,de mekkora segítség volt!!!!!!!!Nem bírtam volna megcsinálni egyedül max 3-4 nap alatt nagyon lassan,de annak meg semmi értelme!Főleg hajolni és tegnap megint nagyon lent volt a babuci olyankor fáj nagyon,de ha lepihenek akkor is!Egyedül festett a párom,és egyedül cipekedett,szomorú vagyok nagyon,mert nem segített neki senki bejött az apósom,de csak annyit mondott "miért nem szóltál?!"Utána el is ment! Pedig látszódott,hogy mekkora munkában vagyunk!!

cherrryke:a szomszéd csajszim alacsony növésű és vékonyka nagyon,de mesélte,hogy annyi teje volt,h már fájt a melle és sokszor a kezével tartotta a melleit,mert úgy húzta a súly lefelé.tényleg előre nem lehet tudni mennyi tejcsi várható azért vegyél legalább 1-et ami nagyobb mint 80-as. :wink:

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Tegnapelőtt este ettem egy kis mákosgubát. Na tegnap nem is nagyon mocorgott. Hiányzott is. Ma bepőtolta :) Nagyon aktív ma. Megyek picit mulatkázni :) Már nagyon hiányzik...

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztoik!!

Eltűntem, de most itt, uramnak még nem kell a net meg a kábel a másik gépéhez, szegényem hétvégén is meló van :(

CSászár: jaj, én nagyon remélem hogy sima lesz!! bár ki tudja

Baba súly: nem is tudom én hogy mitől lesz valakinek nagyon nagy vagy nagyon kicsike, mert Elevit vagy nem , lehet nélküle is szép nagy baba, talán alkat, vagy hogy a kis bentlakó mennyit szív el!

CSajok, és mindjárt a finish-ben vagyunk :) tiszta izgi, bár én néha annyira félek hogy milyen anyucika leszek :)

A 44 perc az igen jó átlag első gyereknél :)

Tényleg, ti madj a magnéziumról a 35. hét után leálltok és homeós bogyókat szedtek?? ( mert én olvastam hogy jó de hogy a szülésznő tudja csak hogy mikor mi kell, tehát fel kell venni vele a kapcsolatot, de nekem csak dokim van... ???)

Most még visszaolvasok, de örülök, hogy mindenki azért a meleg ellenére jobban van és minden baba csodásan növöget!!!!

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Pénteken voltunk a szigeten. Jót sétáltunk. Tegnap este buliztam végre :) de éjfélre itthon voltam. Nagyon hangos volt a zene, úgyhogy eljöttem. Ma is mentünk délelőtt. Jó hétvége volt végre.

Kriszta
Kép
cherryke

Mares: hogy milyen anyucika leszel, majd megtudod mikor felnőtt lesz...

Kriszta
Kép
cherryke

Bnőmmel beszéltem. 20.-án ugye egész nap fájásai voltak, délelőtt bementek, de hazaküldték. Aztán 15:40kor mentek vissza addigra 3újjnyira ki volt tágulva. 18:25kor megszületett a fia. Már éjszaka megindult a teje, akkor még nem kellett a babának. De reggel óta nem tudja ciciről leszedni :D

Kriszta
Kép
cherryke

Szép napot!

Remélem, mindenkinek jól telt a hétvége! :wink:
Vendég

Mares
Én nem tervezek szedni homeost... Ismerőseim nem szedtek, mégis simán, normális időn belül szültek...
Vendég

Ti tudtok még normálisan menni????
Én csak totyogok.... :roll: :oops:
Vendég

Én is már csak totyogok mint a pingvin :D , pedig eddig még csak 11 kiló plusznál tartok. Igazából amit nagyon szeretek enni az a gyümölcs...a szőlőből szinte kilószám tudnék enni,de persze mindent csak mértékkel "hordónyival" :oops:
Én az Elevitet nem tudom megenni,helyette a Béres Gravidát szedem ehhez hozzá a magneb6-ot.
Amúgy már alig várom hogy ez a meleg enyhüljön,mert biz a bokám még reggel is olyan mint elötte este :shock:

Kép
Kép
Kép
andinet74

A szeptemberi topikban megszületett az első baba... 31 hétre.... :?

Nőjjön nagyra hamar a kicsi legény!!!!
Vendég

Sziasztok,
Gondoltam belesek kicsit.
A párom éppen a konyhában impregnálja a téglát, hát olyan szaga van mint a hígítónak, ezért eltávolított a közeléből.
Voltunk vásárolni a hétvégén, még egy pár elmaradt dolgot megvettünk, nem semmi pénztet hagytunk ottan. És még babaruhát mindig kell vennem, mert a születéskori méretére egy darab sincs, csak már nagyobbacska állapotra.

Kata,
Tök jó ez az oldal amit beszúrtál a súly számításról! Azt eddig is sejtettem, hogy a súlyt egyéb adatokból becsüli meg a gép, de a nőgyógyászomé még becslést sem végez. Gondolom pont az egyéb adatokból való számítás miatt lehet akkora eltérés néha a becsült és a valódi érték között.

Etus,
Fokhagymakrémleves túrógombóccal.
:P Nagyon jól hangzik!
Ami a szoptatós melltartót illeti én is azon gondlokom, hogy max 1-2-t veszek, de még azt sem tudom milyet.
Lehet én vagyok faxnis, de rettenetesen néz ki a legtöbb szoptatós melltartó. Nekem meg elég rövid a felsőtestem, ezért a legtöbb melltartó pántot teljesen rövidre kell állítanom, ezért a háromszög fentebb kerül mint normál embernél. Nos a szoptatósmelltartó háromszöge egyébként is fentebb van... rohadt idiótán fog rajtam állni. Persze tudom, nem szépségverseny, de akkor is. No sebaj, majd kitalálok valamit...

Kata,
Megkérdezthetem, hogy a barátnőd aki gátsérülés nélkül megúszta, milyen testhelyzetben szült?

Cherryke,
Gratulálok a barátnődnek, úgy látszik most ilyen rakkéta babák születnek. Sajnálom a szakadásokat.

Ezzel a mellszívó dologgal még mindig teljesen bizonytalan vagyok. Igazából én nem a sok tejtől félek, hanem attól, hogy kevés lesz és majd rásegítésnek kell. Anyu 3 hónapig szoptatta az öcsémet (azt nem is kérdeztem, hogy engem meddig), utána tápszert kapott. Persze akkor nem volt divat az igény szerintit szoptatás, de attól parázok az én tejem sem lesz elég majd.

Gira,
Nem értem hogyan számolhatták el a barátnődnél 10 nappal a babát. Nem volt rendszeres a ciklusa? Nekem az volt az első, hogy az utolsó mensis időpontomhoz hozzá adtam 280-at és kijött az október 1. (Mire nem képes ez az excel :D ) Ugyan ultrahang nálam is adott ki más időpontokat is, de a doki nem módosított az előszörre beírtakon, egyébként is csak akkor van értelme szerintem módosíŧani, ha sokkal kisebbnek tűnik a baba. A szomszédasszonyomnak az UH alapján annyit módosították a kiírás dátumát, hogy az eredetihez képest 1 hónappal korábbra írták ki végül és 2 hétre rá meg is indították a szülést, ami így több mint két héttel az eredeti időpont előtt volt. Azt mondta, hogy nagyon nehéz szülés volt az elsőhöz képest, úgy látszik a baba még maradt volna.
Egyébként egy csomó mindenben hasonlítunk. :) Nekem is néha az az érzésem, hogy mindjárt savat köpök, már két este is kelltem fel úgy hogy az ádámcsutkámnál éreztem a savat. :shock:
És nekem is említették ezt a babaszoba berendezős témát a munkahelyemen, különösen amikor az első lehetséges helyettesem lelépett 1 nap után és két hetet kellett várni a következőre. Egyébként én még két hetet dolgozom, úgy tűnik egyenlőre még bírni fogom.
Na és épp tegnap mondtam a páromnak, hogy mennyire furi lesz amikor már kint lesz a kicsi és nem rugdos belülről senki. Már annyira megszoktam és mivel nekem nem okoz fájdalmat, nagyon szeretem érezni. Néha csak elég ha rágondolok mi lehet vele és már meg is mozdul a drága mint aki tudatni akarja, hogy minden oké. :D

Szilvi
KépKép
ceyla

Kata,
Most olvasom mit írtál. 31 hétre... Fú. Remélem minden rendben lesz vele.

Nagy babák: Én is rettegek a nagy babáktól, bár az egyik ismerősöm nekem is úgy szült meg egy 5 kg-os babát mint a sicc. Nem is az elevitet választottam vitaminomnak, hanem a Femibiont. Utólag megmondom mennyire voltam vele elégedett. :wink:

Szilvi
KépKép
ceyla

Ceyla
Nekem a lombik miatt tudott a fogamzás pontos ideje... és az UH-s program még egyszer se hozta ki a valós terhességi kort. UH statisztikai adatok alapján számol, de a babák különböző nagyságúak, különböző alkatúak...

Szülés: függőleges helyzet (ülés) a jobb, nem a fekvés...

Szopi: a stressz a legnagyobb ellensége!!!!
Ne görcsölj rá!!!!! Akkor se történik tragédia, ha tápszert kell adnod a babádnak!!!!
Mellszívót én akkor fogok szerezni (barátnőmtől kölcsön, ha szükséges lesz).
Én a szoptatásra készülök, bízom benne, hogy menni is fog... :wink:
(Ági barátnőm a két fiánál a 75A-s cicijeiből 2-3 gyereket ellátott hónapokon keresztül anyatejjel... :lol: )

Sav: nekem is jött fel, azután a doktorom felírt egy savcsökkentő gyógyszert... jóval kevesebb lett...

Munkahelyi babaszoba... nálunk meg is van... csak a feltűnő lesz az én egészséges kisfiam a sok sérült között :?
Vendég

Sziasztok!
Na a munkahelyi szülőszobáról annyit, hogy én egy egészségügyi cégnél melózom, szal lehet,hogy nődokit is tudnának nekem szerezni gyorsan, van 1-2 anyuka, valaki csak tudna segíteni a szülésben :) Azért mindenki parázik :)
Ceyla: Nem tudom, hogy számolhatták el a dolgot, de pl van egy ismerősöm, aki szoptatás alatt esett teherbe és a dokiknak lila gőzük sincsen, hogy mikor fogant meg a pici, és hány hetes lehet. Szóval vannak édekes dolgok. Nekem olyan mint ha egy gombóc lenne a torkomba, majd mondom a dokinak, csak az a gáz,hogy 2-3 hét múlva megyek legközelebb hozzá.
Most azt vettem észre, ha eszem utána nagyon aktív lesz Bogyika, hát lehet, hogy egy kis éhenkórász lesz:) Tegnap vendégségben voltunk,és édességet ettem, húúú nagyon aktív lett,arika volt. Ilyenkor nézem a pocimat olyan vicces,mikor különböző helyen kinyomja magát,tök cuki, nagyon élvezem.
Cherryke: De jó neked, hogy még ilyen aktív vagy. Mikor elmegyünk vásárolni egy idő után le kell ülnöm, nem bírom a sok mászkálást. Azon agyaltam, hogy csinálni kellene egy kismama megörzőt :) Sokat nem tudok állni, mert el kezdi húzni a pocakomat a gravitáció. Tök furi érzés. Na igen én is kezdek pingvinül járni:)
Nálatok is elő jön a pakolási mánia?Én kész vagyok ettől, mindent át rámolok, kidobálok,remélem nem dobok ki olyat amit megbánok :)
gira06

Kata,
Most jöttem rá! Hogyan születhetett a szeptemberi topicban a 31. hétre a baba amikor már én is 34 hétes vagyok és októberi??? :shock:
Lehet, tudta, hogy koraszülött lesz????
Mi történt a munkahelyeden, hogy annyi a sérült baba? Vagy olyan sokan dolgoztok ott???
És mennyivel szokott az UH mellé tippelni a valóságos fogantatási időpontnak?

Gira,
Azért csak maradj a kórházi szülésnél. :D
Hát a szoptatás alatti terhességet elhiszem, hogy nem tudják mikor volt a fogantatás, ott tényleg csak az UH-ra támaszkodhatnak.
Gombóc a torkomban nekem is volt, de csak a terhesség elején és nem is sokáig, meg nem mondom mitől volt, vagy hogy mitől múlt el.
Kajálni az én picúrom is szeret, kölönösen az édeset mondjuk a dinnyét, azt nagyon komálja.

A hosszú állást már én sem bírom, bár érdekes, hogy az is sok mindentől függ. Ma pl vásárolni voltunk és nem túl jól bírtam, de múltkor a konyhában meg reggeltől délután 2-ig meg sem álltam és meg sem kottyant. A pingvin járás nálam még nem játszik, talán mert még egész fent van a méhem, csak az frusztrál néha, hogy közelebb kerültek a határaim - fáradás, mozgás stb. - területen.

Szilvi
KépKép
ceyla

Jut eszembe. Új tüntetem van. Mintha valamelyik topicban olvastam volna hasonlót.
A jobb kezemen zsibbadnak az ujjbegyeim, de folyamatosan. Pontosabban a kisujjam nem, csak az összes többi. Megkérdeztem Dr. Google-t :) , azt írta, hogy vagy alagút szindróma, vagy terhesség alatt a vizesedés okozza valamilyen úton-módon. Majd mondom a nőgyógyászomnak is ha megyek... az még két hét.

Szilvi
KépKép
ceyla

Ceyla: párom exe négykézláb szült gátsérülés nélkül. Mondjuk 3kg alatt volt a kisfiú, aki már most 13 évesen nagyobb mint én. Hanyatt nem jó. De a neten van egy oldal, ott le van írva a pozíciók előnye és hátránya. Ott azt olvastam, hogy így nem tud igazán pihenni és az álló helyzet a legjobb.

gira: 10 hét fekvés után muszáj volt beindulnom, úgy éreztem megzazulok itthon. Ne félj, este fájt is a hasam alja. De úgy néz ki sikerült kipihennem.

Én felállni tudok nehezen. Az ágyunk sem egy magas típusú és a kanapé sem. Van egy hinta székem, abba szoktam ücsörögni, abból lendületből fel tudok állni. Pedig még nincs is akkora pocim. Tegnap hívtam 2bnőmet, 34 évesek. Mondtam nekik húzzanak bele a babába, mert az én koromba már nagyon macerás.

Tegnapi
Kép

Kriszta
Kép
cherryke

Jó reggelt!

Ceyla
A szept-i topikos baba nem most, hanem aug. elején született :wink:
Munkahely: egészségügyi gyerekotthon
UH: volt hogy 2 héttel is másabb időt hozott ki...
Kézzsibbadásról én is több helyen is olvastam

Gira
Noel is aktivkodik édesség után... nem tudom, hogy ez most azt jelenti, hogy szereti, vagy a tiltakozása...

Cherryke
Szép nagy a pocid :lol:

Olyan érdekes, hogy megváltozik az ember. Pocakommal nekimegyek dolgoknak... leeszem a pocakomat
Vendég

Édesség után aktívabbak a babák a cukor miatt. Olvastam a neten. Tetszik nekik egyébként.
A gyerekeknek azért nem szabad már du adni édességet mert felpörögnek.
Kata remélem is, hogy nagy a pocim, mert nagyon növesztem a babát. Kiváncsi leszek 3.-án mekkorát nől.

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok!

Amint elhatározom, hogy sűrűbben jövök, mindig beüt valami...
A múlt heti nagy viharban a mi környékünket eltrafálta valami villámövezet, a környéken 3 házba csapott úgy be, hogy minden tönkrement. A tesóméknál a cirkó automatikája, nálunk a nagy fagyasztóm (benne az összes kaja, mert áramot vett fel, meg zümmögött is, ahogy szokott, csak éppen nem fagyasztott), meg a vadi új gép hálókártyája... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

UH:
Én nem szoktam kérdezni a súlyt, mert a férjemék mind óriáscsecsemők voltak, inkább nem akarok görcsölni rá. De hallottam olyat is, hogy a gyerek sokkal kisebb/ nagyobb lett, mint a becsült súly :D

Császár:
Mi is a természetes szülésre készülünk, de meg fogom mondani a drnőnek, hogy amint a legkisebb kétsége van, császározzon meg. Így sokkal nyugodtabban indulok neki a dolognak.

Szopi:
Természetesen erre is készülök (megint 8) ), de elhatároztam, hogy nem görcsölök rá, ha nem megy. Rékával 3 hónapon keresztül fejtem napi 7-8x 20-30 percet, mert nem tudott szopizni, de volt, hogy csak 1-1,5 dl jött össze egész nap, amit kb 20 mp alatt el is tüntetett :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

Amúgy jól vagyunk, jó sokat keményedik a hasam. Nektek kb hányszor egy nap????

A diéta/inzulin brutális, már annyi kg vagyok, mint az esküvőnkön :roll: :roll: :roll: Anyukám mesélte, hogy valaki megkérdezte tőle, hogy mi lett a babával... :shock: :shock: :shock: :shock: Az ortopédián is ondtam, hogy köv. kontrollon vagy még nagyon terhes, vagy nagyon pici babás leszek, behívnak-e soron kívül minket, erre rámnézett az asszisztens és megkérdezte: miért, maga szülni fog? Úgy emlékeztem, hogy maga ilyen dundi... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

nukada

Cherryke,

A hétvégén ezen agyaltam, mármint a gátsérülésen. Kétségtelen, hogy a poziciók közül a hagyományos pozicióban a legnagyobb az esélye a sérülésnek, elvégre a gravitáció a babát a végbél felé húzza. Nincs is még egy emlős állat tudtommal aki így hozná világra kicsinyeit. Szerintem még a ló is gátsérülést szenvedne, ha valaki a kitolási szakaszben hanyat fordítaná. :D Érdekes egy vállalkozás lenne…
Én egy bábás könyvben láttam azt a pozicíót, amikor az anya az ágyon terpeszben térdelt, karját az ágy mellett álló apa nyakába fonta és így tolta ki a babát. Szerintem ez egy nagyon belsőséges pozició. Kétségtelen, hogy sem a szülésznőnek, sem a dokinak nem kényelmes, de ha adott esetben úgy érzem, nem hiszem, hogy engedélyt fogok kérni rá.
Szerintem a barátnőidnek jó tanácsot adtál, mert csöppet sem biztos, hogy az a baba elsőre sikerül és ha kiderül, hogy valami gond van esetleg éveket kell várniuk arra a bizonyos két csíkra, akkor kár lenne csak azért lecsúszni az anyaságról, mert úgy érezték még ráérnek. Én már most is úgy érzem, hogy nagyon neccess lesz 1 évet visszajönnöm dolgozni a másik baba előtt, mert mi van ha az már nem megy ilyen simán, és az idő meg szorít.

Kata,
Sejtettem, hogy valami turpisság lehet, ebben a 31.hétben. Akkor már ő "nagy" baba. :)
Az ember "én képe" ezek szerint nem változik olyan gyorsan, mint a teste. Én is csodálkozok néha, ha valahol alig vagy éppen nem férek át.

Nukada,
Sajnálom a károkat. Azért remélem, sikerült meg menteni a fagyasztóban lévő dolgokat!
A szomszédunk nyaralás előtt áramatalnította a házat, de elfelejtkezett a hűtőről, amibe fagyasztó is van. Egy hét után mikor hazajöttek, volt akkora büdös bent….

Szilvi
KépKép
ceyla

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?