Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Segítsetek ha tudtok!
Kislányommal mászásproblémával küzdünk. 8 hónapos elmúlt és nem tanult meg eddig mászni,valahogy nem tud mit kezdeni hason fekve,pedig szépen kinyomja magát,de aztán levegőbe kezei,lábai,ring a pocakján és sírdogálva kéri a segítséget.Viszont menni nagyon szeret,egy ideig sétáltam is vele,de a doktornőnk azt tanácsolta,hogy álljunk le a menéssel,mert akkor végképp nem mászik majd,pedig nagyon fontos fejlődési szakasz a mászás.Leálltunk,de sok sírással telnek a napjaink,nem akar hason maradni,gondolom feküdni sem,próbálom segíteni a lábacskáit,de nem tud mit kezdeni a dologgal.Talán lekéstük a mászást mikor menni hagytuk?Nem tudom.Próbáltam játékokkal csalogatni,tartani a karomon,másztam előtte,de semmi.
Ha ilyen gonddal küzdesz vagy küzdöttél írj nekem,mert nem tudom hogy segíthetnék neki,hogy vehetném rá a mászásra.

Üdv:heni
 
 


Szia!

Szerintem ne izgulj!
Az én lányom 9 hónapos és még nem mászik, csak kúszik! Azt viszont már villám gyorsan! Nekem azt mondta a védönő, hogy ne izguljak nincs lekésve semmiről, majd megtanulja!

A lányod is rájön majd, hogy hogyan kell csinálni, aztán majd futhatsz utánna mert meg se áll! Hagyd egy kicsit erölködni szerintem.

Le biztos nem késted a mászást, maximum kicsit késöbb kezdi el csinálni! Minden gyerek más, más a mozgásfejlődésük! Az egyik korábban tud mászni vagy menni a másik később, de elöbb-utóbb mindegyik megtanulja!

szia
Vendég
 


Szia mumuska!

Köszi az üzeneted, neked teljesen igazad van, nem szabad siettetnem, majd ő mászik ha akar. Köszi a biztatást!

Üdv: Heni
 
 

 
 

Látom, kicsit régi ez a topik, azóta már biztosan szalad is a babád, de azért leírom az én tapasztalatomat is a témával kapcsolatban, hátha valakinek segít.
Az én fiam 8hónapos koráig nem mászott, nem kúszott, de még csak át se fordult, sajnos nagyon anyás, sírós, neméz természetű baba volt, gyakran volt ölben is, visszanézve nem is csodálom, hogy nem kezdett el magától altívkodni..
Dea lényeg, hogy mi elkezdtünk dévényes tornára járni, ott kiderült, hogy az izmai a hátán eléggé le vannak tapadva, és 8-10 kezelés kellett, hogy ezeket kimasszírozzák, megerősítsék, aztán végül lett forgás, mászás is rendesen.
Sajnos maga a kezelés, egy picit fájdalmas a babának, állítólag olyasmi, mint mikor izomláza van az embernek, és mégis erőltetik az izmok mozgását, de a mi esetünkben azt hiszem szükséges volt, mert én magam nem tudtam volna életmódilag annyit változtatni, hogy a megfelelő izmok maguktól megerősödjenek.
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet: