A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

Jó reggelt!

Bols: mi volt a gyanús a CTG-n?

clárika: én is tele voltam cisztákkal meg a rendszertelen ciklusaim eléggé aggasztóak voltak, de kezelés nélkül nem jött volna Korinna :roll:

Évi: Tomika tényleg nagyon hasonlít az apukájára :)

Irics: Katus egyre nőcisebb lesz :D Nagyon cuki...

Tegnap este voltam én is NST-n, nem lett valami fényes, Korinna eléggé lusti volt. 90-es fájások voltak, szívhang stabilan 120-130 körül. Szülész nénink megvizsgáltatott az ügyeletes dokival (enyém doki szabin, helyettes nem volt bent épp). Hát lányok a méhszájvizsgálattal kapcsolatban eddig nem voltak kellemetlen emlékeim, de a tegnapi nap :shock: :shock: :shock: De inkább hagyjuk.
UH-n és flow-on minden rendben volt állítólag, így hazabocsátottak. Este amint letettem a fejemet a párnámra, a fájások azonnal elmúltak, így éjszaka aludtam egész jól. Holnap kora reggel megint NST. Nyákdugó részletekben távozgat, de egyébként tök jól vagyok. Várakozunk türelemmel :D
Vendég

Csibuc pedig már azt hittem ma lesz valami... :roll: :lol:

királylány

Kép

Szamóca adatait nem tudom :oops: :(

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Sziasztok!

Visszaolvasni sajna nem tudtam...de mára már tudok ülni....:)

Petra alszik az apájával bent, nem keltem fel őket...

Szerencsére tejem dögivel, reggel Gáborral arra keltünk, hogy abban tocsogunk mindketten, úgyhogy eddig jók vagyunk...:)

Első itthoni estéjén nagyon jól viselkedett a kisasszony, de most este volt nyüszi...fájt a poci, úgyhogy kb. fél egy volt, mire kimaszíroztuk a kakit a pocakból (nagyon sajnálom olyankor, de annyira édes, nem sír, hanem sikítozik, amikor a pocival van baj...amúgy meg nem nagyon sír ok nélkül, ha unatkozik, akkor csak püföli amit éppen ér, de nem igazán sír...)

Gyorsan töltök fel néhány képet a blogomba, meg iwiwre, meg majd g-re is...
Ja, nem tudjátok, miért nem engedi nekem betenni a vonalzót? Azt látom, hogy a HTML akármi engedélyezve van (legalábbis általam), de a vonalzónál mégis azt írja, hogy kikapcsolva...

Ilus

KépKép
badzsulka

Dia: én is azt hittem, hogy lesz valami, de ez a nőci nagyon jól elvan odabent :D
Vendég

Babás blogban vannak képek, másra nincs most időm, lányka éhes...

Ilus

KépKép
badzsulka

Ilus ide a BBC kódot kell beilleszteni....

Megyünk a városba ügyeket intézni :?

királylány

Sziasztok!!!

Köszönjük a köszöntéseket!!! Bercibó most békésen alszik...de éjjel!
Nappal nagyon jó gyerek, eszik, alszik, de-du. 1-1 órát nézeget, imád fürdeni, de eljön az éjfél és beindul. Folyamatosan az öklét rágja, mint aki éhes, de egész nap rendesen eszik, este ráadásul picit nehezen kakil, erre még enne. És nem merek neki többet adni, mint amit a doki max-ba mondott. Holnap jön a védőnő, talán javasol valamit, csütörtökön meg tanácsadás.

Csillag!....Az igényléstől számítva mennyi idő alatt jött meg az anyasági?
limo73

Sziasztok.Szép napot mindenkinek.

Limo-nekem ahogy beadtuk a papírt...1 hét...és itt volt a zsé :wink:
Gyes,csp...2-3 hét...(azt mondják 4 héten belül küldik).
De a határozatokat még egyikről sem kaptam meg. :(

Szamóca-Gratula,sok boldogságot,jó egészséget!!!

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Limo,vizet nem próbáltál? Éjszakára aTökinek is hatalmas étvágya lesz,akkor van hogy rá kell pótolni,ill.kis cukros vízzel kínáljuk mint a kórházban.

TAJ kártya nálunk még sehol :?

Elmentünk de.sétálni,épp leértem a ház elé már átázott a pólóm :? :? ehh. Vettem dm-es melltartóbetétet még,csak olyan kemény,kényelmetlen :(
Most apa elment ebédért.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Sziasztok!!!!

Nagyon szépen köszönjük a gratulákat, sajnos visszaolvasni nincs időm.

Magunkról annyit, hogy csodás szülésem volt, mindössze 5,5 óra alatt született meg Oliver, gátvédelemmel, oxi, eda minden nélkül. nagyon szép emlék maradt.

Reggel még megköszöntöttük a szülinapost, aztánm vérezni kezdtem, ezért délre bementünk a kórházba. Zárt méhszáj, majd 2 óra múlva 2 ujjnyi. Felmerült a császár veszélye, mert vérezni kezdtem és megijedtek, hogy nehogy lepényleválás legyen, de az ügyeletvezető várakozásra intette a dokikat. Végül jó döntés született, mert ezt követő 2 óra múlva, kint bömbölt az újabb családi kisoroszlán :) :) :) Tejcim beindult, masszírozok fejek, és ébresztgetem a dedet, mert imád aludni. 3-4 óránként kér cicit, szépen pisil, kakil, így asszem jól alakulnaka dolgok. Nagy a boldogság, köszönöm nektek a drukkokat és a támogatást!

Majd hozok képeket!

Gratulálok Bévinek, sok tejcit és jó egészséget!

Bolsékkal mi van? Csibuc? Bocs, nem tudtam visszaolvasni...

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Sucer,Bols és Csibuc is még egyben!
Az sms-em Te megkaptad?Mert nem jött róla jelentés,így nem voltam benne biztos...
Képet várjuk :)

evilany

Sziasztok.

Most szieszta van, csak nemtom , meddig :-)

Bende elment Apjával kontrollra, úgyhogy ,ost "csak csajok" vagyunk itthon.

Bennem annyi a kétely ám! Ez a szoptatósdi most megy először, és nem tudom, jól csináljuk-e...

Hetente 14 dkg a minimum gyarapodás. A múlt heti dokinénis malőr miatt ez megcsúszott.
3440 g-mal engedtek haza, mindig pénteken mérjük (én esténként is)
pénteken lesz a 3. hét, tegnap este 4000 g-ot mértem fürdés előtt, pucéran. Eszerint minden oké, ha nem esik vissza, péntekre bőven meglesz a heti penzum. Sőt....
DE. nincs rendszer az evésben, néha 2 óránként, néha 3 óránként kel, éjjel (hál' Istennek) 21.00-3.00/3.30 -ig alvás, a szopi nem túl intenzv, cicim sem kemény, az az érzésem, nem eszik, pedig valósznűleg igen. Ááááááááááááh, para. :-( Nem akarom tápolni, mert jó lenne, ha tejcsizne, pláne, ha elég is, de nagy a kisértés. De azt is tudom, hogy akkor még ennyi tejem sem lesz, Bendénél is igy volt, bár ott születésétől táplt, csak desszert volt a tej (15-20 ml)

Egyszer-egyszer lemértem a kaját, amit betermelt, olyan 80 ml körül van. Bár ez inkább este. Olvasom itt a 120-140 ml-eket, és nem értem... :-(

Szóval kicsit depis vagyok... Nem hittem, erősebbnek gondoltam magam, de eszerint ez nem iránytható. :-(

szilvás76

Visszatértem egy kicsit...úgy alszik a lány, mint a bunda...

Reggel lemértem, már visszanyertük a születési súlyunkat (3610gramm volt, és 3410 volt, amikor hazajöttünk...

Mire szopihoz értünk, megint bealudt, nekem viszont folyt a tej, mint állat, fel kellett kelteni, mert már nagyon nem bírtam, szétáztatott rajtam mindent, úgyhogy miután félálomban evett kicsit (lemértem most is, 60-at evett), utána még 40-50ml-t lefejtem, mert még mindig folyt...most alig várom, hogy keljen, mert a másik ciit is durranásveszély fenyegeti...

Képzeljétek, kicsit kiütéses volt, amikor megszületett, és másnapra az egész kis testét fehér kiütések borították, ahol éri a levegő, ott szépen gyógyulnak, meg múlnak (1-1,5 nap alatt), a hátán kicsit lassabban, mert ott szellőzik a legkevesebbet...
Most várjuk a gyerekorvost, hogy mit mond erre, a kórházban azt mondták, elmúlik, de úgy sajnálom szegénykémet...
De annyira egy tündér...most is alszik, mint a bunda, pedig a ház előtt betont törnek...

Ilus

KépKép
badzsulka

Sziasztok!

2in1. Éjjel a nemalváson kívül minden ok volt.
Mai mérés szuper, az egyik legjobb mérés! Na puff, akkor most mi van? Azért du. megyünk a dokihoz. Kisfiúnk szivat már most !

bols70

Péter 3050g 52cm

Kép
bols70

Sziasztok vissza olvastalak titeket,még nem szültem és ha nem vagyok nagyon magamnak való most nem szeretnék reagálni,mert annyira sírtam még 5 perce,hogy magamhoz is alig térek!!!Volt ma nst,rendben volt uh rendben,doki megvizsgált nagyon éretlen méhszáj,nah nem tudja mit tegyen holnap ugye 42 hetes leszek nem tudja merjen-e császározni reggel kapok méhszáj zselét és meglátjuk mi lesz,nah most kezdtem el parázni félek a szüléstől eddig megpróbáltam rá állni a császárra,most nem tudom mi lesz azt hajtogatták ha szülés lesz nagyon fájni fog mert éretlen a méhszáj stb,most zselé én már nem tudom mit higyek!!Doki azt mondta azt fogja tenni ami a babának a legjobb,hát én már magam sem tudom eldönteni mi a jó kikészültem kimerültem és fogalmam sincs mi lesz kivagyok bukva és csak sírok!!!!!!!!!!!

Kép
bévi

Jaj, Bévi, ne keseredj el!!!
Éretlen méhszájjal nem tudsz mit csinálni, lehet, a zselé segit majd!!!
Lili jól van, minden rendben lesz, bárhogy is alakul.

Igen, fáj majd, de tudod az ÉRTELMÉT, és vége lesz. Ha "benne" leszel, már nem fogsz félni... :-)
Drukkolok Nektek!!!!!!!!!!

Jobb lesz, ha már túl leszel rajta, a lelkednek mindenképp!

szilvás76

Sziasztok!
Sucer! örülök, h ilyen szép emlék a szülésed, ez tényleg tök jó!!!!

Évilány! Köszi a táblázat!

Szilvi!! ne izgulj, amíg ilyen szépen gyarapszik, addig tuti eleget eszik! Különben is életerős gyerek, hidd el, reklemálni fog, ha éhes, nem fog éhenveszni!

Claire
claire

Szilvás remélem nagyon nagyon bízok benne,hogy túl leszünk rajta csak itt minden nap benne lenni abba,hogy mik történek és így neki vágni valaminek nagyon nehéz,nem is attól félek hogy fáj,hanem egyszer azt mondják császár,máskor nem tudják hát nem értem miért nem lehet eldönteni!!!!!Egyik nap erre hangolom magam,másik nap másikra mert más lesz nem tudom,megyek nst-re hallom hogy mások vajudnak,és látom a császárosokat bent kínlódni a pihenőben nem jó sehogy sem,ezért úgy lelkiekben készülgettem most a császárra nem lesz gond minden rendben lesz stb,erre most ki tudja mi lesz!!!!2 ismerősöm is fájásgyengeséggel szült és 12 órát vajúdta áá nagyon nehéz ez nah de majd csak túl leszünk csak Lili legyen jól!!!!!De persze a barnáknak minden megy könnyen,35 hetes cx1111 és 2 keresztes a vizelet,megszökött a kiemelt kórházból,ide vissza hozták most itt cigizik kint az udvaron és már innen is megszökött,nah ez a felháborító a fene a dolgukat!!!!

Kép
bévi

Évi!....A vizet nem issza meg, kap babateát (köményes) arra is fintorog, na, de ebből is mennyit ihat?
Tápszerből kap 70 ml, de az kevés neki éjszaka, és nem tudom merjek e neki többet adni.
A lakcímkártyát megkaptuk, a TAJ-t tegnap postázták.

Szilvás!....Jól olvasom, hogy Bende is születésétől tápszert kapott? Hogy volt, hányszor, mennyit?

Kicsit kiakadtam ma, hívott a védőnő, csak éppen nem voltam itthon apa beszélt vele, mondta neki ezt a kaja kérdést, mondta majd holnap jön megbeszéljük, de kérdezte és akkor van tej, hogy megy a szoptatás. Elhiszem, hogy az nagyon jó dolog, de értsék már meg végre, hogy nincs, nem megy. A cickóm mérete is visszament a "régire". Inkább ebben a tápos dologban segítenének.
limo73

Sziasztok!

Köszönjük a köszöntéseket!:-)
Mi is Nagyon Sok Boldog Névnapot Kívánunk Bencéknek és Bercibónak!!!:-)

Finisben lévő kismamák drukkolok nektek ezerrel, kitartás:-)) Bévi holnapra sok drukk neked!!!

Bandzsulka tiszta szívből Gratulálok nektek! Sok Boldogságot, Jó egészséget! Sok tejcsit! Nagyon édes, szép kislányotok van:-))

Ircsi Katus nagyon cuki, gyönyörűű:-))

Évi Tomika tényleg tiszta apukája azon a képen:-)) Nagyon szép kisfiad van:-)

Dia édes a két testvér a képen, gyönyörűű gyermekeid vannak, gratula a kilókhoz, hogy lementek. Én 14kg-ot fogytam igaz van még sok, mert túlsúllyal kezdtem, de már ennek is örülök, hogy lement:-))

Hoztam képet:-)
Kép

Kép
Kép
Kép
brikancs

Sucer szép szülésed volt:)) Gratulálok még egyszer!!!:-)
Kérünk képet, ha lehet:-))

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Limo.
90 ml-rel kezdtünk, ha jól emlékszem. De a tápis dobozon is rajta kell lennie, hogy mennyi a javasolt mennyiség. Ne hagyd, hogy egyben lehúzza, büfiztesd meg úgy 60-70 körül, és csak utána adj neki még. Sztem annyi elég lesz.

Tápihoz viszont mi adtunk egy kis teát, ha jól emlékszem...
Ja, csajok, ha tápival nem jön a kaki, és fája poci, akkor pár korty cukros tea pillanatok alatt kakit hozozz annno. Tudom, nem túl korszerű, meg szuperanya hozzáállás, de a gyerekorvos mondta. Nekünk bevált... ;-)

szilvás76

Halihóóóóóó

Megjöttünka városból. Gyerekek megetetve....a legkisebb volt a legéhesebb....benyomott 150ml-t :shock: kétszerre....

Bévi tudom nagyon nehéz most neked. A dokidat meg jól fenékbe billenteném :evil: Ha már egyszer kimondta a császárt, akkor mit hezitál. Látható, hogy nem akar beindulni magától a dolog. Értem én, hogy előtte jó vajúdni, meg stb és én vagyok a legnagyobb ellensége a kívánságra sectionak, de akkor mindek hiteget.
De igaza van Szilvásnak. Megéri szenvedni így vagy úgy és végre ott lesz Lili a kezedbe.

Sucer örülök, hogy szép emlék marad a szülés és hogy ilyen jól vagytok :D

Limo ehh, de okos a védőnőd. Tőlem is mikor kérdezik: szopizik? Én már szemrebbenés nélkül mondom, hogy igen. nem magyarázgatok....eszik és kész.
Nyugodtan adjál neki több tápit éjjel is, lehet kevés neki. Enyém gyerek is egyszer 100-at eszik, máskor meg 140-et.....nem lehet elmenni rajta.
Próbáld úgy, hogy megemeled az adagot 80ml-re, napközben is. Hátha...

Ilus Petra tünemény! :D

Brik Bence milyen szépen fejlődik és hogy alszik! Nagyon aranyos! Kis kerek pofija van :) Köszönöm a dícséreteket. Kilók maguktól ugrottak le, nem tettem érte semmit....Pedig de jó lenne heti 2x kikapcsolódni a fitnessórán....na majd jövőre! :lol:

Szilvi nyugi! Ne parázz! Jól veszed az akadályokat. Eni hízik, eszik, ha éhes úgyis felemeli a hangját. Nekem Bence 2 hónaposan végigaludta az éjszakát és nappal 4x evett, de akkor sem az adagját, hanem kevesebbet. Drnő is ki volt akadva....Mindig éppen csak a minimumot hízta....
Az a gyerek amelyik éhes nem alszik 6 órát egyfolytában....

Megyek kicsit dőlök én is, Bence mesét néz...

királylány

Szilvás az is jó, nekünk a nagyon világos kamilla tea segített a kakilásban a gyerekeknél cukor nélkül vagy cukorral aki hogy szeretné. Én cukor nélkül adtam. Ha sötét a kamilla tea vigyázzatok mert székrekedést okoz.

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Ja igen, azt nem irtam, de nálunk is kamilla tea volt, éppen csak "szines", azt cukroztuk meg.

szilvás76

Szilvás az enyém se eszik 140-eket :? most megmértük,egyik ciciből 5 perc alatt kiszívott 50-et,utána még átment a másikra,de ott már lusti volt,azért evett ott is. Amíg gyarapszik,és kerekedik,nem aggódom.Végülis a napi adagja kb.450 ml,az szerintem megvan bőven.

Bévi,a dokidat már én se értem,mi az hogy nem tudja merjen e császározni,egyik nap ezt mond másik nap azt...42.hetesen....gáz. De holnap már tényleg biztosan történik valami,az a lényeg,remélem nem lesz nagyon rossz neked.Arra biztosan figyelnek majd hogy kárát ne lássatok te se,baba se.

Limo,postázták a TAJ-t nektek már,nálunk még híre sincs :?

Emberem szigeteli az ablakokat,én megyek teregetni.

evilany

Dia köszi a dicséretet:-)

Nekem is csak 100-at eszik, de most beparáztam hirtelen sokkal kevesebb lett a tejem:-((Mondjuk én eddig fejtem a cicim miatt, de ma próbálom du cicire tenni hátha megszívja és újra beindul. Nem tudom miért lett kevesebb vagy mitől.

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

papirok...

Pénteken jöttünk haza, akkor volt 3 napos Eni. Következő hét szerdán mentem az anyaönyvi kivonatért a koriba, csütörtökön jött a lakcmkártya pénteken a TAJ kártya postán.
Ez legalább olajozottan működött. A múlt héten el is intéztem a MÁK-ot (CSP, és Anyasági) a munkahelyen meg lezsroztam a TGYÁSt... :-)

Évi, Eni is igy eszeget... :? Kiakasztó. Más gyerek 20 perc alatt fullra eszi magát, mi neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem. hadd parázzon az Anyuci... :-) Csak nőjjön meg, majd kap!!!! :P :wink:

szilvás76

Szilvás
Ha fejlődik, akkor ne foglalkozz azzal, hogy mennyi időnként és milyen mennyiséget eszik... és nem szabad hasonlítgatni, hogy x baba ennyit eszik... más az anyagcseréjük... másként hasznosítanak...
Én pl. nem tudom, hogy mennyiket eszik Katus... elvileg doktorhoz is majd 2 hét múlva megyünk csak...

Évi
Nem is hinné az ember, micsoda gondjai lehetnek egy csecsemőnek! Olyan jó lenne belelátni a fejecskéjükbe... lehet, hogy néhányszor melegebb éghajlatra küldenek... :oops: :wink:

Csibuc
Méhszájvizsgálat lehet, hogy azért volt fájdalmas, mert doktor kicsit "rásegített" :cry:

Ilus
Nagyon édes Petra :lol:

Sucer
Örülök, hogy jól mennek a dolgok!

Limo
Mennyi a súlya Bercibonak???? Mennyi idős is pontosan? Milyen tápszert kap?
Ha gondolod, tudakozódom a hugimtól...

Brik
Kép alapján Bence biztosan eleget eszik... olyan édes a kis hörcsögképével :lol: :lol: :lol:
Tejcsi: nem elég Bencének?

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Bévi
UH-s mérések alapján mennyi idősnek mondják Lilit? Mintha úgy emlékeznék, hogy mindig kisebb volt... Nem elszámoltak nálad valamit???
Első magzatmozgás????

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Csajok bocsi az előbbi kibukásért,csak már nagyon nehéz volt és féltem mi lesz Lili jól van ki ne vegyék még ha nem kell.el van számolva mi van azt mondta doki kevesebb a magzat viz sőt nekem is látványosan kevesebb volt a tegnapihoz képest,ne értettem,nagyon kibőgtem magam,és felhívott a szülésznő,mondta ne féljek ne idegeskedjek,minden rendben lesz ez a zselé szerinte semmit nem fog csinálni,ez csak kell hogy kicsit puhítsa méhszájamat,
de ahogy megbeszéltük ő mellettem lesz,császár lesz és minden úgy zajlik ahogy azt előtte már pontosítottuk,nagyon meg ijedtem nem a szüléstől,hanem attól hogy azt mondta a szülésznő is ezelőtt két nappal jó ha császár marad mert ilyen méhszájnál valószínű fájás gyengeséggel végződne a vajudás és császár lenne ugyan úgy a vége,nah mindegy reggel történik valami megkapom a beöntést,meg a zselét és majd csak lesz valami velem lesz a szülésznő és ő megnyugtat nagyon!!!!!

Évi Miki meddig lesz még otthon,hogy segítsen nektek,ez így jó és Tomika nagyon ügyel olyan hamar annyit enni nem semmi ilyenkor nem fáj a pocija!!

Brik nagyon cuki a nagyfiú olyan jó nézegetni!!!

Ilus nektek is nagyon nagy garatuláció szépséges és sok tejcsit nektek!!!!

Dia hát a pici fiad az bír enni de jó olvasni ilyen kis ügyes!!!!Bence el van vele!!!!Gyönyörű a két emberke,nem csodálom néha a férjed is olyan mint egy gyerek nem lehet könnyű 3 férfival,az enyéim nagyok de velük sem könnyű!!!

Szilvás kitartás neked Eni ha hízik ha még nem is sokat nem gond az hisz lány modell lesz nagyon szép gyerek!!!

Nem tudom meddig lesz nálam még bent a gép mert párom ha jön viszi el,gondoljatok ránk sokat,és drukkoljatok nekünk minden rendben legyen a kis moszatommal holnap írok smst ha történt valami mondjuk Lili moszat ki bujni kívánkozik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
VIGYÁZZATOK MAGATOKRA PUSZI MINDENKINEK!!!!!

Kép
bévi

Most elővettem a gyerekgyógyászat könyvet...
0-3 hós gyerek... igény: 150-170ml/kg/nap... napi étkezés száma: 5-6... egy étkezés során elfogyasztott mennyiség: 120-150ml

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi de elszámolták valószínűleg az első mozgás amit már igazán éreztem az április 2 volt!Uh alapján mindig kisebb volt egy héttel,de nagyon reménykedem benne nem lesz fejletlen mert most meg kevesebb a víz mint pl tegnap a doki szerint persze tegnap nem ő csinálta,nah mindegy de van valami víz szerű folyás amit már mondok nekik 3 napja de szerintük az nem jelent semmit szerintem meg a magzatvíz szivárog ,és ezért kevesebb ma mint pl tegnap,a doki szerintem attól fél hogy hamar csinálja a császárt de 42 hetes vagyok dec 15 voltam először nála akkor már terhes voltam január 4 voltam 8 hetes,félek én is de remélem Lili már elég erős erre a világra!!!!!ha egy hónappal lenne elszámolva már akkor sem számít koraszülötnek nem????????????

Kép
bévi

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Bévi, nem lehetsz egy hónappal elszámolva!!!! esetleg 1-2 héttel... Nyugi! Nézd meg, Katus tényleg egy bő hónappal előbb jött, és milyen szép!! :-)

Jaj Csajszi, gondolok rád, imádkozom értetek!!!!!!! :-)
Rendben lesztek, holnap ilyenkor már babázol!!!
Ha pátyolgatás kell, és nem lesz már géped, sms-ezz!!!! :-)

szilvás76

Bévi
Azért egy hónappal csak nem számolják el? :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Hát nem is lehetett volna mert hogy 18 voltunk együtt utoljára a párommal,novemberben,nagyon reménykedem minden rendben lesz igaz itt nincs koraszülött osztály de nekünk ez nem is kell azt mondta a uh csaj nem kicsi baba olyan 3 kg tökéletes nekünk csak mindene fejlett legyen,nah befejeztem az aggódást köszi csajok a sok sok biztatást nagyon rendesek vagyok köszönök nektek mindent!!!!
Szilvás majd írok nektek hogy mi van hogy van!!!!!Köszi mindent!!!!!
Ircsi neked is!!!!
És mindenki másnak is aki elviselte a sok nyavajgásomat,és segített a tanácsával!!!

Kép
bévi

Amugy nekem is tuti rásegített a doki kézzel mert mondta ez egy kicsit kellemetlen lesz most és valamit matatott nagyon ott bent,ma!!!!És utána kérdezte mikor bejött hozzám nem érzek semmit,mondtam nem!!!!El volt keseredve mint ahogy én is ordítottam mikor bejött mondta ne sírjak mondom nem sírok oroszlán könnyeim voltak!!!!!

Kép
bévi

Bévi
Nem lehet, hogy annyira stresszelsz az egész szülésre, hogy a szervezeted így védekezik? :roll:
Próbálj inkább lazítani... és képzeld magad elé, milyen lesz Lili... Koncentrálj rá!!!! Képzeld el, hogy a puha kis testét tartod a karodban, magadhoz szorítod.. az orrodat beledugod a nyakához... beszívod a finom babaillatot...
Minden érzékszervedet használd a kép kialakításához!!!!!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

bévi: kitartás Neked, de nem értem a dokidat tényleg. Ennyire nem lehetnek sügérek, hogy egy hónappal elszámolják a terminust :roll: Ha meg tényleg emlegette a császárt most meg viszakozik kérdezz rá bátran, hogy akkor mos tmégis mire számíthatsz?! És tudod: szuuuuuuuu-száááááááááá ;)

Ircsi: én is erre gondoltam a méhszáj-vizsgálattal kapcsolatban, hogy az ügyeletes orvos rásegített. Csak azt nem tudom miért, amikor láthatta az UH-n hogy faros Korinna és látta a múlt csütörtöki leletet is a súlybecsléssel, mely szerint 3450 gr a manónk. Ekkora babót farral ez a kórház már nem enged természetes úton megszületni első gyermekként. Ha meg az volt a cél hogy siettesse a lányt, hát a jelek szerint nem jött be. Csak el ne kiabáljam.... Bár a jelek szerint én leszek a sereghajtó a szüléseknél :D
Vendég

Ircsi lehet nagyon stresszelek sőt ezer százalék minden egyes gondolatom a szülés és hogy minden rendben legyen Lilikével!!!De ezt is a kórházi levegő okozza,de próbálom megtartani a tanácsodat!!!

Csibuc nem semmi adatok nem lesz kis baba az tuti!!Itt is van egy faros csaj a szobába,de neki sem índítják pedig már 41 hetes mert neki is éretlen a méhszája zárt és császárnál is jó ha kicsit ki vagy nyílva vagy meg van puhulva a méhszáj vagy ilyesmi,szóval valószínű én is ezért kapom a zselé bár szülésznő szerint semmit nem fog csinálni,meg ezért segíthetett ma rá kézzel a doki is!!!Hátha puhul kicsit,mert az jó!!!Nah kicsi vagyok én ehhez és már nem értem,szerintem szívárog a magzat vizem is azért kevesebb mint tegnap de már nem bánom csak túl legyünk rajta!!!!

Kép
bévi

Csibuc
Ha császár van, akkor is jó a babának legalább 1-2 órai vajúdás... az még általában az anyukának se nagyon megterhelő... és az se árt, ha nyitva van a méhszáj...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

bévi: kicsit hagynak vajúdni császár esetén is ha nincsen gond, de nálam még nincsen terminus túllépés, ezért nem értettem a dokit :roll:
Vendég

Bévi megértelek de tényleg nagyon stresszelsz,ez a babának nem jó az tuti.Hidd el nem lesz semmi baja,neki se,neked se. A terhességvégén lényegesen kevesebb a magzatvíz,ez normális.És holnap már túl leszel mindenen. Sajna a császár se sétagalopp,csak ott utána szenved az ember lánya :? jó ideig...
A magzatvíz szivárgást egy egyszerű csíkkal(lakmuszpapír)meg tudják állapítani...nincs olyan nővérke aki megnézné ha szépen kéred?
Holnap ilyenkorra egy gyönyörű kislányt fogsz ölelni!!!
Így vagy úgy,de rendben lesz minden.

Ircsi,nálunk a napi étkezés száma min.8-9 :lol: de hát majd lecsökken.

evilany

Hát nekem is hasonló a helyzet szerintem ezért akarják a zselét kicsit puhuljak meg hátha nyilna a méhszáj,de ezt így nem lehet elmondani hanem mellé kell beszélni egy órát,hogy hát majd kiderül mi lesz majd így majd úgy megijesztik az embert azzal lehet el van számolva,de kevesebb a viz ezért érdemes lenne inditani nah ezzel borítanak ki,de a szülésznő az azt mondta mindegy úgy lesz ahogy megbeszéltük ne féljek ő ott lesz!!!!
Csibuc lehet nálatok nem várnak olyan sokat mint pl nálunk 14 nap túllépést,és mivel nagy a baba és faros is így is úgy is császár lesz ezért lehet segítenek ki tudja ezeken kiigazodni!!!!!

Kép
bévi

Évi
Amit írtam, az a tápszeres táplálásra vonatkozik...
Katus is sokszor eszik :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi!....Köszi, minden tanácsot, tapasztalatot szívesen meghallgatok!

Most nem tudom mennyi a súlya, nincs mérlegünk, nem akartam mindig méregetni. Csüt. megyünk majd tanácsadásra.
3960 gr született, 3760-nal jöttünk ki a kórházból, BEBA tápszert kap. Ezt a 150 gr/kg adagot megtaláltam a neten. Viszont a doki azt mondta, hogy egyszerre max. 70 ml. Most kb. ennyit kap, napközben 3-4 óra között ébred vagy ébresztem, viszont éjjel ordít a nagyobb mennyiségért.
És csak egyszer van kaki (vagy 2× még egy kicsi) és kicsit szorulásos.
Most próbáljuk az infacolt, hát azt a pofit látni kellett volna amikor megkapta :D

Megyek Apuka ágyba parancsolt :D :D
limo73

Évi most már megpróbálok megnyugodni,minden erőmmel,csak nem könnyű sajnos sok rosszat láttam itt,de neked ezt nem kell bemutatni,hisz te is benne voltál!!!Egyrészt féltem attól mi van ha elszíneződött aviz most is van itt egy ismerősöm akinek a kisfiú most született és neki is elvolt színeződve és most antibogyót kap,most megijesztettek azzal el van nagyon számolva,nah de szuuu-száá ahogy a többiek mondták lazítok!!!!Evés igény szerint eszik nem baj az ha többször szerintem mi sem eszünk egyformán mindig!!!Fejlett aranyos picur az a lényeg!!!!!

Kép
bévi

Limo
Ha még tudok számolni, akkor... (4 kilónak veszem Bercibót...)
4x150ml=600ml kell neki egy nap... 6 étkezéssel számolva, alkalmanként 100 ml az adagja...
A 70 ml akkor elég, ha naponta 9-szer eszik...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?