) csengo
2004.10.24 20:13
) 2004.10.25 06:54
.Hangokat is kb 6 hetes kora óta ad, giii, gaiii, oiii
Mi néztetek éppen? Mi lámpa mániásak vagyunk
Olyan jó a családi képeket látni a topikban.
Honnan meríti az energiát ez a gyerek?
2004.10.25 08:28
, érdekes, nálun is 7-től 11-ig megy este a balhé. 11-kor viszont menetrendszerűen elalszik. Aztán hajnali 4-kor arra ébredek, hogy tekeredik ide-oda és majszolja az öklét. Szopi, majd alvás ált. 1/2 7-ig. Bár a tegnap este kivétel volt: 3-kor már felkelt, utána meg 1/2 6-kor.
. 2004.10.25 11:29
2004.10.25 13:47
2004.10.25 16:10
2004.10.25 16:54
2004.10.25 17:44
Ez egyertelmuve tette szamomra hogy ma lesz a nagy nap. Mertem az idot, 10 perc 2 perc 20 perc kulonbseggel jottek a fajasok es fel percig 2(!) percig tartottak. Fel5-kor felkeltettem a ferjemet, hogy pakoljon, egyen, hogy meg a dugo elott beerjunk. Es en csak vartam hogy rendszeresek legyenek a fajasok. Mivel mindenki mondta, hogy jobb otthon vajudni, ugy dontottem hogy a csucs utan megyek be szulni, azaz 9fele indulunk. Ekkor meg mindig vartam hogy rendszeresek legyenek a fajasok. Mar gyakrabban jottek, de volt hogy 10 perc, volt hogy 2 perc telt el. 10-kor keztem radobbenni, hogy mar 8 oraja tart, ideje benezni. Ezalatt a 8 ora alatt 2x kizuhanyoztam az osszes melegvizet a bojlerbol. Ez kb fel ora, de ez ido alatt nem voltak fajasaim. (Igy utolag, ha nagyobb lett volna a bojler, nem is szenvedek:P ) 2004.10.25 19:19
).
, ugyanis azt mondta a szülésznő, hogy van úgy, hogy a terhesség legvégén (!!!) olyan mennyiségű váladék gyűlik össze, hogy reggel felkeléskor egész egyszerűen kifolyik. Mondtam, hogy szerintem ez marha sok volt, de azt mondta, hogy ez is normális.
2004.10.25 22:49
NAGY gratuláció!
Azért ne aggódj, most már az attrakció maga következik!
2004.10.26 07:58
2004.10.26 10:25
2004.10.26 10:51

2004.10.26 14:53
Remélem, nem betegszem le, mert az senkinek nem lenne jó, legkevésbé a babának. Igyekszem sokat inni, ami amúgy is adott a tejgyártás miatt
szépek vagytok együtt!
2004.10.26 17:51

- pedig nekem nagyon hiányzott
) Ha ez mindig így megy, akkor itthon sem lehet majd máshogy. Azért most a hosszú hétvégére megint hazamegyünk
De ha este/éjjel hazajön a férjem tutira alávetem magam a víznek egy fél órára.

Tök jó, hogy pozitívan állsz hozzá a dolgokhoz. nemsokára úgy sem lesz időd ennyit takarítani, főzőcskézni
2004.10.26 20:14
2004.10.26 21:12
A bevérzések felszívódtak, a látása tökéletes, ép a szeme, minden oké. A doktornő szerint amúgy a látásnál abszolút a korrigált kort kell figyelembe venni, tehát majd az egy hónap múlva esedékes kontrollon beszéljünk a szemkontaktusról meg arról, hogy követi-e a mozgást. Viszont ma már teljesen egyértelműen követte a tekintetével a színes mesekönyvét, oda-vissza!
2004.10.26 23:29
Örülünk a jó híreknek!
Csipőficam

2004.10.27 06:04
A fürcsi utáni elalvás zűrös ugyan, gondoltam arra is hogy nappal fogom fürdetni, ha ez annyira zavarja a lelki világát
Nem lázasodik be ilyenkor a baba?

Hogy fér a pocijába?
Társulj csak....
2004.10.27 08:02

Szoptatás közben kakaót főzni

2004.10.27 08:23
Juli
Iboly
Hatalmas gratula, nőljenek nagyra a gyerkőcök, legyen sok tejcsitek, és élvezzétek az anyaság minden másodpercét!!!
Elolvastam a szülésed történetét, ügyi vagy, hogy nem pánikoltál szoba híjján. Egyetértek veled, én is úgy gondolom, hogy konkrét szülésterv esetében nagyon könnyen csalódik az ember lánya, ha csak a legisebb dolog is nem úgy sikerül, mint ahogy eltervezte.

), de a tegnapi napot végigüvöltötte. Kíváncsi vagyok, hogy sikerül a mai napunk.
Boti időre született, és tényleg úgy gyarapodik mint egy süldő kismalac, de ő is 170-nel tartja a hazai rekordot!
Ügyes baba! A terpeszpelust én még csak másik kisbabán láttam, de nem tűnt úgy, mintha szenvedne tőle. Jelenleg még úgy is többnyire kisbékaként felhúzott lábbal töltik a napjaikat, gondolom Dávis is. Viszont eredményes volt a használata, mert azóta már csodaszépen szalad az a baba, akin láttam
Fel a fejjel, ha használni kell!
2004.10.27 08:27
Le a kalappal a bátorságod előtt. Majd írj, hogyan sikerült.! Drukkolok neked, bár szerintem ügyi vagy, türelmes, és jó anyuka, úgyhogy menni fog. (Én tutira betojnék
) 2004.10.27 08:29
2004.10.27 08:50
Csak nem tudom a szopikat hogy hozzuk előre, mert dél körül szokott
2004.10.27 09:45
Pedig lenne miből képződnie

2004.10.27 09:54
Legalább már visszajutottam a terhesség előtti súlyomra - már csak a maradék 10 kg felesleget kéne leadni.
Másoknál ez hogy működik? Nálunk lassan már csak hétvégén van mosoly... 

A csipőficamról láttam egy cikket a holland neten a múltkor, voltak fényképek is, tök boldogak voltak a babák, azt írták a szülők, hogy láthatóan nem zavarta őket a terpeszpelus. Az unokahúgomnak is kellett, ő is teljesen egészséges már.

Persze - ha ennyit sír egy baba, és közben még a kakit is így préseli, tulképp akár számíthattam is volna rá.
Most még megpróbáljuk visszavonultatni a doki utasításai szerint - kis vattagombóc a köldökébe, aztán Leukoplast-tal összeragasztani fölötte a bőrkét.
Bár úgy tűnik, Petit ez nem zavarja, engem annál inkább. Tegnap este fürdés után összeragasztottuk a pocakját, aztán még a csípőgyakorlatokat is megcsináltuk, a párom elröhögte magát kínjában - ha az orvosok még valamit kitalálnak, egész nap csak a gyereket fogjuk molesztálni.

2004.10.27 10:08
Bár azt olvastam hogy a ragasztás nélkül spontán gyógyul a sérv, meglátjuk.
2004.10.27 12:14
, Csirkesz
, Noémi
,
,
. Valahogy csak átvészeljük ezt a pocifájós idöszakot, ami állítólag kb. 3 hónap
2004.10.27 12:32
2004.10.27 12:54
)) 2004.10.27 14:15
Azóta sincs semmi baja, csak kicsit többet alszik, mint eddig. Ime a kis hadirokkantam, kivételesen a szülői ágyban!
No meg ugyan csak látásból ismerem a párod, de olyannak tűnt nekem, akinek nem okoz gondot, hogy hazaérés után besegítsen a háztartásba!
Különben is, szerintem a háztartás másodrendű egyenlőre. Majd ha picit belejöttetek a napirendbe, akkor ráérsz kialakitani valami rend jelleget, bár két gyerkőc mellett eleve nem hiszem hogy túl könnyű lenne
Azért tényleg ne hagyd a kaját, ha kell akkor inkább emeld fel a telefont, és rendelj valamit (pizza, stb.) valahonnan, mert ha nem eszel tényleg mindkettőtökkel kiszúrsz, ha elapad a tejed. Inkább sirjon 5 percet a kiságyban a manó, amig telefonon rendelsz valamit. Este meg ha már tud segíteni apa, akkor tudsz főzni. Én legalábbis igy csinálom..
Mi, "korai versenyzők" már irtuk, hogy ránk tört néha-néha. Én azt modnom, a telefonszámla még mindig olcsobb mint a pszichiáter, inkább hivj fel, ha nagyon besokalsz!
Azért probáljátok meg nem apát bántani, mert egyrészt megmérgezi a kapcsolatotokat, amikor a legboldogabb időszaknak kéne lennie, másrészt pedig tényleg nem ő tehet róla, nem is tud védekezni. Bocs, hogy megint magammal példálózom, de amikor nálunk apa hazaér, akkor ő van "ráuszítva" a gyerekre, /pl. ha sir ő ugrik, stb./, persze kivéve szopi, én meg főzök, meg ilyenek. Így aztán nem érzem annyira azt a nyomást, hogy m" már megint bőg a gyerek", no meg ő is kialakithat vele egy bensőségesebb kapcsolatot, még akkor is ha sirdogál közben a gyerkőc... És még mindig hangsúlyozom a meleg zuhany és az ötperc séta kedvező hatásást.
Olyan hamar telik ám az idő!!!
2004.10.27 17:20
,
.
.
2004.10.27 18:22
Pedig ma éjjel lesz telihold, meg mellé egy alapos holdfogyatkozás is, úgyhogy lehet, hogy kicsit nyugtalan lesz némelyik babuci. Én már azt sem bánnám, ha most este beindulna, pedig nem is aludtam délután.
.
Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint