A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Csibe,

mit shoppingoltatok?

Jövő hét: ahogy nézem, a jövőhét csütörtök kivételével esős lesz... :evil: :evil: :evil: :evil:

KépKép

KépKép
kispocok13

nekünk is olyan hűtő ventillátoros tartókánk van.
viszont tök jól néz ki az a babatábla

Kép
Kép
csibe83

pocok!
csak a szokásos hétvége előtti bevásárlás.

Kép
Kép
csibe83

Dodi,

eeeeeeeeeeegggggggggggggggen, én is erre gondoltam: tábla előtt d˙íszpárnán volt a lábamon :arrow: úgy is leégette, ráadásul a kánikulában megőrültem tőle.

Most már ezt a borotvás sztorit meséljétek el légyszilégysziiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

BK - ezen én is jót röhögtem :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kispocok13

Apa a második BK óta itt horkol a nappaliban a földön... :shock: :shock: :shock: :shock: szerintetek felkeltsem? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kispocok13

TIke!

Tök szívesen licitálnék én is, csak hát babára gyúrunk, és ha összejön, nem hiszem, hogy pár hetessel, vagy nagy pocakkal mennék. Szóval nem tudok előre tervezni most :? .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Csibe,

babtábla, nem babatábla :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: bár végülis az lett, mert baba van rajta :D :D :D :D :D :D

ha ezt előre tudom, jutalékot kérek tőlük a reklámért :) :) :) :) :) :)

KépKép

KépKép
kispocok13

Dodi!
ha nem nagy gond lehet én is elkérném az alvásszakértő számát,
mert szinte tehetetlen vagyok.
én úgy érzem amúgy,h Kiara csak engem hiányol,de szigorú és ilyen
téren mondhatni szivtelen vagyok,,mert igenis neki a saját ágyában
a helye...
csak hát sajna Kiara nem igy gondolja.

Kép
Kép
csibe83

Dodi!
a licitálosoknál oda van irva,hogy mettől meddig lehet beváltani.
és általában 1 év van a felhasználásra.

Kép
Kép
csibe83

képzeljétek hogy jártunk a telekkel...jövőhéten már valószinüleg szerződnék
és elküldtem az ügyvédnek az adatokat erre ma hiv,h tudom hogy
jelzálog terheli a telket??!!! :shock: :shock: :shock: :shock: :twisted: :twisted: :twisted:
mondtam neki,h nem.ráadásul az ingatlanos kitalálta,h ő mondta,de
szrencsére ott a hirdetés mint bizonyiték,h ott sincs ez feltüntetve,
pedig kellene és most innentől az ügyvédre biztunk mindent.
de ezt a szivást :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Kép
Kép
csibe83

Kispocok!

Szóba jöttek apákok (nem is értem, sose beszélünk róluk :twisted: :lol: :lol: ), és Boo mondta, hogy őapája milyen dilis, hogy külön borotvája van az arcához, és a "többihez" :lol: . De többen rávágtuk, hogy miapáknak is. Ennyi :wink: .

KEltsd fel apááát :roll: :wink: . Én Ricsit nem tudnám :lol: . Eddig kb. 3* aludt el máshol a lakásban, és gyakorlatilg be kellett vonszolnom, és még én voltam a sz@rfej :? :lol: :lol: :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Csibe!

Persze, elkérem, csak mondogassátok légyszi, mert nagyon feledékeny vagyok :oops: :oops: :oops: . Szóval nem direkt nem kérem el, csak elefelejtem, nyaggatni kell, jó? :wink:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi,

jaaaa, azt hittem, valami izgisebb-viccesebb sztori a borotválkozással kapcsolatban :evil: :evil: :evil:
(na, most eszembe jutott egy rettentő vicces sztori - itt kuncogok magamban - de ezt majd legközelebb személyesen :-) )

Apa már pillogott kettőt, kérdeztem hogy nem megy-e aludni, azt mondta "de", és rögtön vissza is aludt :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Csibe,

telek :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: basszuskulcs, milyen emberek vannak!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KépKép

KépKép
kispocok13

Dodi!
akkor majd még jövőhéten szólok neked újra.

pocok!
hát nekünk is eléggé leesett az állunk.
apa tiszta ideg volt,de most már az ügyvéd intézi a dolgokat.
még szerencse,h az ügyvédünk legalább jó.ezt most bizonyitotta.

Kép
Kép
csibe83

én viszont most megyek hunyni,mert holnap nagytakaritás lesz aludnom
kell rá és aztán meg a kisasszony ki tudja hányszor ébreszt még...

Kép
Kép
csibe83

Jó éjt, Csibe!

Dodi,
felkeltettem :arrow: én is szarfej vagyok :evil:

KépKép

KépKép
kispocok13

Buonaserasignorina :)
hazajöttünk, fájó szívvel hagytam ott szép tengerem, de azért már itthon is jó. Bazi sokat írtatok, és mire végigolvadtam, bepunnyadtam, szóval holnap folytatom a körmölést :roll:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 11:02-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 11:02-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok!

czigka!

[quote="czigka"]M írta:czigkaindig fennakadok azon, hogy az utolsó menses napja alatt miért van ott zárójelbe, hogy lehetett volna?? Az is, vagy nem?? :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Nem mindig lehet belőni. Például, ha valaki úgy esik teherbe, hogy az előző baba óta nem jött még meg neki. (Amúgy meg nem saját ötlet, hanem lenyúltam. :wink: )

Még a múltkor említetted, hogy a sok sírás esetleg bizonytalanság érzést kelthet benne, hogy nem számíthat ránk, amikor sír este. Mostanra már túl vannak ezen. :wink: (Feltéve, hogy a nappalok rendben mennek, nem labilis a kapcsolat :roll: )

lola29!

Miért kellett lemondani a pesti dokidat?

Az egyedül álló anyaság nekem is csak addig vonzó, ameddig tudom, hogy mikor ér véget. :roll:

boo!

[quote="boo"]I írta:boogen én is akartam írni, hogy Ronmay sora leragadt a szívhangnál :lol:

Azért az fontos, lássuk be! :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

A vasalószék nem tudom milyen, de a térdelőt azt igen:

Kép

Fehér ruha valóban praktikus ilyen alkalmakra. :lol: :lol:

Miron tényleg nem volt szülőbarát az éjjeli műsorával. :roll: :roll: :x :x

Részemről nyugodtan lenyelhetik a fluort. 8) Bajuk nem lesz tőle, és a fogukra is kerül valamennyi. :lol: Világéletemben azt hallottam, hogy ép fogak, flour, stb. Még külön fluor tabletta is van gyerekeknek, pont az egészséges fogak miatt. Néztem is nagyot, amikor valahol azt olvastam, hogy ekkora gyerekeknek kerüljük az adását. :shock: :shock: (Előfordulhat, hogy katy76 írta? :roll: :roll: :?: :?: :oops: :oops: )
Ez inkább annak lehet érdekes, aki nagy ökobiozöldhomeoizés, illetve ott ahol lakik túl sok a fluor a vízben (ÁNTSZ :wink: ), és a túlzott bevitel elsárgítja a fogakat, csúnyák lesznek tőle.

[quote="boo"]k írta:booépzeljétek, ma beváltottuk Miron 200-asait (gyűjtjük neki), mert már bazi nehéz volt a doboza, és a 23e ft-nyi kétszázast, 720ft-ért váltották be :shock: :shock: :shock: :shock: :x hogy rohadnának meg, mégis milyen jogon??? :evil: :evil: :evil:

Hogy a végén kezdjem: pont azért, hogy elvegyék tőle az emberek kedvét. :twisted: :twisted: :roll: :roll: :lol: :lol:
Egyébként meg miért nem magatoknak váltottátok fel? :shock: :shock: :?: :?: :?: Neki mindegy lett volna, hogy milyen címletekben van, és aligha haragudott volna meg, ha nem bankjegyekben van az egész. Illetve nektek sem kellett volna egyből szétszakajtanok az összes zsebeteket. :roll: :roll: :roll:

Ti nem szoktátok jegelni a púpokat? Nagyon sokat használ van, hogy másnapra már éppenhogy csak látszik valami. Csak rögtön rá kell nyomni. :roll:

katy76!

Szegény tesód, és Niki. :( Tart valamiért a bölcsitől, vagy tényleg csak a nagy izgalom volt? :roll: :?: Remélem, nem vették zokon. :roll: Nem lenne okos dolog. :roll:

[quote="katy76"]D írta:katy76odi!
Nálunk majd akkor derül ki, hogy mi lesz a jel, amikor jönnek családlátogatásra a gondozónők. Ha még van miből választani, akkor választhat Petra. Én rá fogom bízni. :wink:

Öööööööööööööö....ez hogy függ össze? :shock: :shock: :shock:

[quote="katy76"]N írta:katy76ekem 3karika volt a jelem a bölcsiben és az oviban. Soha senki nem tudta/tudja elképzelni, hogy az milyen, mégis tökre szerettem! :lol: :lol:

Ebben mi a bonyolult? :shock: :shock: :roll: :roll:

szonibaba!

Arra számítottam, mint amit te is mondtál, illetve másoktól is hallottam. Ehhez képest csak papírzsebkendőt kérnek, és az egészséges életmódra való nevelés jegyében mindenkitől havonta 1x egy kiló gyümit az ovinak. :) (Az persze más kérdés, hogy nem vágnak ki az ajtón, ha viszel valami egyebet is. :roll: :roll: :wink: :wink: :lol: :lol: )
Fogkefét, wc papírt, fogkrémet, minden kutyafülét kapnak. Ágyneműt is adnak, de azt 2 hetente nekünk kell mosni. Csoport pénz nincs. Szóval, egyelőre innen nézvést teljesen okés a dolog. :wink: :)
Egyébként nagyon izgalmas.
Akkora volt a túljelentkezés, hogy az önkormányzat még egy csoportot indíttatot az ovival (erre máshol is volt már példa) :roll: . Jobb híján a tornateremben lesznek. :roll: :o Jól felszerelt, nagy is, padlófűtéses is, világos is. Tény, hogy sajátos, de működőképesnek tűnik. :roll: :) A csúcs, hogy a két óvónéni is, meg a dadus is új. Az egyik óvónő 49 éves, elég markáns személyiség, sportos kinézettel, tehát van egyfajta tekintélye 8) (szigorúan pozitív értelemben! :wink: ) A másik huszonpár éves csak, ő kicsit bújosabb, de azért őt sem lehet könnyen leszerelni. :twisted: Mindkettejüknek van már szakmai tapasztalata. (Érdekes módon a magánovikról negatív volt: kevés lehetőséget hagynak a gyerekeknek a játékra, annál több a mindenféle tudatos foglalkozás, képzés :roll: )
A dadus szintén nem töltötte még be a harmincat, eddig más csinált teljesen új neki ez a munkakör. De olyan, amilyennek a borsot mondják: kicsi, de erős. :lol: :lol: :lol: :lol:
Nekem nagyon bejöttek mind a hárman. :D Ott volt még továbbá a gyermekvédelmis, illetve még egy óvónő(?) is, ők is teljesen megnyertek maguknak. :) (A gyermekvédelmis mondta, hogy ahol a szülők elváltak, és határozat van róla, akkor csatolják azt is, hogy tudják ki viheti el a gyereket, és ki nem. Én csak így néztem :shock: :shock: :shock: , hogy mik vannak. De szar egy dolog :( )
Szóval, a környezet még kialakítása alatt, az óvónők is tök újak, a szülők közül sem sűrűn van korábbi tapasztalata ovikkal kapcsolatban. Ehhez még hozzávesszük a gyerekeket, akkor kijelenthetjük, hogy ez egy abszolút új helyzet lesz mindenki számára. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
(Ránézésre a szülők is normálisnak tűnnek, de ez nyilván elég sokat fog változni a következő 3 év alatt. :twisted: :twisted: :lol: :lol: Ez alól egy pár a kivétel. Kiderült, hogy korábban ők úgy tudták, hogy vegyes csoport lesz, ehhez képest csak kiscsoport. De az ő gyerekük már járt kicsibe egy másik oviban. Ezt persze tisztázni kell, mindenki rákérdezne, és kevéssé tapsikolna hirtelenjében. :roll: :? De ők majdnem, hogy kikérték maguknak :shock: :shock: :? :? :? . Az óvónők mondták, hogy semmi gond, a szülői után megbeszélik a dolgot, de szerintük nem jelent problémát a gyerek szempontjából, mert a többiek számára húzóerő lesz. Jó. Haladunk tovább, amikor az előttem ülő apuka átpisszeg nekik a terem másik oldalára, és integet nekik, hogy ne hagyják, mert kiközösítik majd a gyereket, és megbélyegzett lesz. :shock: :shock: :shock: :shock: :x :x :x :x Én nem tudom, hogy kifélék, mifélék voltak, de ránézésre értelmiséginek tűnnek. A szó „rossz” értelmében. Remélem, értitek, hogy mit akarok mondani :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: )
A jelválasztást illetően pedig tökre izgatott voltam, szerettem volna valami jót. :lol: Mert hát ugye mi a lényeg, ha nem az. :roll: :roll: :lol: :lol: Őszintén szólva nem a kisautó tetszett a legjobban. :roll: :roll: :roll: :oops: :oops: A vitorlás, és a süni jobbak voltak, de mivel kézügyességem nulla, jobbnak láttam, ha valami olyan fiúsat választok, amit Manó is választana talán. :roll: Nem túl eredeti jel, de majd megbarátkozom a gondolattal. :roll: :lol: :lol: (Én szánkó voltam, és meggyőzősésem volt, hogy azért, mert télen születtem. :lol: :lol: Nem tudom, hogy valójában mi volt az apropója, de én így gondoltam :roll: :lol: )

[quote="szonibaba"]A írta:szonibabalapból Marci sztem sünisebb mint autós, de apa azt mondta, hogy: "Jó jel a süni, de azt megverik"

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Én is kíváncsi vagyok, hogy szerinted mi a megoldás az alvás mizériára. :roll: :roll: :shock: :?:

kispocok13!

[quote="kispocok13"]a írta:kispocok13múgy a fiúk is örültek a kisautónak, vagy csak anyukák hurráznak? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ezvanfiamoszddbe! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol:

Tök igazad van, mert sokféle gomba létezik, nem csak a piros kalapot lengetős, előre köszönős. Lásd vargánya, szarvas, tapló… :lol: :lol: :lol:

[quote="kispocok13"]p írta:kispocok13edig itt az étkező, de lusta vagyok szépen odaülni az asztalhoz. Majd ha Nimróddal együtt vacsizunk családilag, én is megjavulok!

Khhhhmmmmmmm...őszintén szólva fenntartásaim vannak. :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: Sokkal könyebben rászokik a gyerek magától a rossz példára, mint amennyire a szülő változtat a régi beidegződéseken. :roll: :roll: :oops: :oops: :oops:

A babtábla nagyon jól néz ki, bár őszintén szólva nem tartom pratikusnak pont a szellőzés miatt. :roll: :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: (Illetve ha valakinek van egy kis kézügyessége, és szeret ilyenekkel tökölni akkor otthon is meg tudja magának varrni :wink: )

A homokozós kép mindent visz! :D :P

A babakocsiról mérsékelten lehet leszedni a homokot :? , de a gyereket mi felkapjuk a küszöbön, bevisszük a fürdőszobába, és a kádban vetkőztetjük le 8) , jó alaposan kiforgatva a cuccait (zsebek és cipők előnyben :twisted: :twisted: :x :x ) . Folytatásként a ruha megy a mosodába, a gyerek meg ha már ott van, akkor le is fürödhet egy lendülettel. 8) :lol: :lol: :lol:

kicsidodi!

Tavaly még párás volt a szemem, amikor az ovira gondoltam. Júniusban, amikor kiderült, akkor vegyes érzéseim voltak. Most örülök, és izgatott vagyok. :)
Elsejétől harmadikáig (péntekig) tervezem a beszoktatást, és hatodikától (a rá következő hétfőtől) pedig egész napra hagynám már ott. Majd akkor visszatérünk a kérdésre. :lol: :lol: :lol: :lol:

[quote="kicsidodi"] írta:kicsidodin úgy rémlik nem rajongtam az ötletért, de meggyőztek, hogy de hát szeptemberi vagyok, akkor érik a szőlő is, jaj, de jó, és úgyis szereted az "érik a szőlő" népdalt....stb. Győztek :evil: :lol: .

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A pálinkán azt néztem, hogy na ÍGY nem lehet inni.

Megvan! A Vademecumon kívűl a Gabit használtuk még, és úgy jött most az Elmex. (Nekem még kiskoromból is rémlik, amikor alsósok voltunk, és fogmosásnál el kellett szopogatni egy tablettát, ami a megtapadt lepedéket lilára festette)

A szénsavas víz szerintem okés, mert az nem tartalmaz cukrot. Mindenben van valamilyen glükóz, fruktóz, vagy akármilyen cukor fajta.

nyuszi81!

A múltkor már megpendítettem, és most sem tántorítanálak el egy alvásszakértőtől. :wink:

tike!

Tulajdonképpen hogyan zajlik a munkába való vissza állás? :roll: :?: Már annyiszor akakrtam kérdezni, de mindig elfelejtettem. :? :? Bennem az van, hogy először a ki nem vett szabadságokat kell kivenni, és ha azok a napok elfogynak, akkor kezdődik a tényleges munka. Mert én is azt számolgattam, hogy mikor mennék vissza valójában dolgozni, hogyan tudnék itthon maradni Hugival, és ennek tekintetében mi legyen a bölcsivel.
Amikor májusban beszéltem velük telefonon, akkor azt mondták, hogy vagy most szeptember ben, vagy jövő májusban érdeklődjem újra. Akkor viszont bele kéne húznom… :roll: :roll: :roll:

Hédinek menni fog a bölcsi, innen érzem. :wink:

Az árpája viszont abba hagyhatná magát. :x :x :x :( :(

csibe83!

Jó kis meglepetés! :evil: Így is megveszitek a telket? (Elvileg a szokásos piaci árnál jobbért kellett, hogy kapjátok emiatt :roll: :roll: :roll: )

Kép
Kép
200907?

Nagyon sokat írtatok. Most nincs is időm reagálni, csak jelentem, mi i smegvagyunk. Csak... Kikapcsolták a netet meg a tévét, mert elmaradtunk állítólag egy 3. havi számlával és ezt nem közölték velünk, vagyis állítólag rajta volt a számlán szerintem ici-pici meg még annál is kisebb betűkkel. És ezért jöttek és szó nélkül kikötötték, 6000 forintért meg vissza. De alig várom már, hogy lejárjon a hűségszerződés. Na, mindegy, szóal ezért nem voltunk.
Nagyjából átolvastam amit írtatok. Most már heti szinten taliztok? De jó nektek! Kár, hogy mi olyan messze lakunk. Bár megmondom őszintén, semmi pénzért nem laknék Budapesten. Inkább laknátok ti közelebb... De ezen lehet vitázni, kinek mi tetszik. Én szeretem Kecskemétet, nem olyan kicsi, de mégis családias. Szeretem, ha bemegyek a központba, szinte biztos, hogy találkozok egy-két ismerőssel, de mégis mindenki idegen is. Na, mindegy, én értem... :lol: :lol:
Hozzánk kedden jönnek a bölcsiből, a jelek: Natali epe, Nikol cseresznye és Noémi alma. Nekem katica volt, jobban tetszett volna mondjuk katica, pillangó és szitakötő változat, de nálunk nem lehetett változtatni. Keresztfiam is ebbe a csoportba fog járni, azaz a csigacsoportba (itt vannak a kicsik) és a jele csiga.
Én is támogatom az alvásszakértőt, vagy a kitartóbb sírni hagyást. De a szakértő valószínűbb kíméletesebb. Nálunk azóta is viszonylag jók az éjszakák, 5-kor van legkorábban kaja. Csak most meg fogak jönnek, meg NOéminak szorulása van, nem tudtok rá valamit? Rostosat esznek, isznak is eleget szerintem (a másik kettőnek semmi baja a kakilással) Nem tudom, mit kellene csinálni.
Na, megyek, mert már szerintem szét is főtt a cukkini, ma az lesz az ebéd. UGYe ez nem székletfogó? Meg a tök, mert mostanában ezeket eszik, imádják a tököt. Főleg ahogy én főzöm nekik, olyan jó, mert amúgy nem tudok főzni... :oops: :oops: :oops: :lol: :lol:

Kép
pagika

bocsi, Nati jele nem epe :shock: :shock: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: , hanem eper! Azaz szamóca. :lol: :lol: :lol:

Kép
pagika

Alvásszakértő téma ömlesztve:
Valóban tele volt a tököm az éjszakai cumidugdosással, de elmúlt.
Az alvásszakértővel semmi bajom nincs, csak sztem nem csecsemőnek való, bár nem néztem utána.
Remélem meg tudja oldani Nyusziék, Csibéék és még ki tudja kinek a problémáját, kíváncsian várom.
A barátnőm 3 éves gyerekét csak példának hoztam fel, h vannak más gyerekek is, akik felébrednek éjszaka, nem kell miatta szétszedni.

Nincs tuti tippem, minden gyerek más, ami az egyiknél bejön, az a másiknál nem.
Szonjinál pl. az volt a megoldás, a cumi bedugdosásán kívül, h az ágya a miénk mellé volt tolva, a felénk eső rácsrész le volt szerelve, így közel volt hozzánk, de mégis a saját ágyában aludt.
Ez a verzió sokaknak nem jönne be, mert ugye van, aki olyan nézetet vall, h a gyerek legyen csak szépen külön szobában. Csak mi van, ha a nézettel ellentétben a gyerek igényli a szülők közelségét?

Ennyit fűznék a témához, a többi gondolatomat megtartom magamnak.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Bond: Hédinek szerencsére nincs árpája :lol: :lol: :lol:

Egyébként valóban úgy zajlik a munkába való visszaállás,hogy először ki kell venni a szabikat, de nálunk ez másképp lesz,mert máshogy egyeztem a főnökséggel, de erről pszt.nem beszélünk :lol: :lol:

Ma voltunk Dévényen és képzeljétek azt mondták, hogy innentől fogva mozgásügyileg önjavítós a kisasszony :lol: :lol: :lol: Azért 3 hét múlva telefonáljak, hogy a beszédében megjelentek-e a hiányzó hangok ( sziszegők, c, ty). Nincs elkésve vele, kaptunk rá játékos gyakorlatokat és elvileg 3 héten belül ezeknek is meg kell jelenniük és a beszédindulás is esedékes lesz. Egyébként meg nagyon okos jelzővel titulálták ( minden elfogultság nélkül :lol: ) azt is megtudtam,hogy velem miért nem formabedobózik (csak nagy ritkán), apával meg miért megy neki úgy mintha 1000 éve csinálná :idea: Anyától tanul ( mivel velem van egész nap), apával csinálja

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

Szonibaba

Nem kötözködni akarok:
De van olyan csecsemő aki nem igényli a szülő jelenlétét?
A határt nekünk kell megszabni....

Én se bírnék vele egy szobába aludni...de ezt már többször kifejtettem....

KépKép

KépKép
ronmay

Alvásszakértő:

Sztem ártani nem árt, de én nem fűznék hozzá sok reményt...sztem ugyanazt fogja elmondani, mint amit az x.ik könyv leírt.

Én kiválasztanék egy módszert, ami azt gondolom közel áll a gyerekemhez és azt végig csinálnám. Ha egy hét egy hét ha két hét szenvedés annyi. de kitartanék. Mert egyszer minden elmúlik, és megtanulja hogy éjszaka aludni kell.
Bár én sokkal sokkal hamarabb kezdtem ezeket, kaptam is hideget meleget.
De kitartanék.
Mint ahogy Pagika is tette 3- gyerekkel.Ha ő megtudta tenni akkor sztem egy gyermekes anyuka fütyülve...bocs, nem sértegetésnek szántam...de sztem amit ő ír az nagyon jó!

KépKép

KépKép
ronmay

Lois!

Üdv itthon :D ! Storyt, képeket!!!!!!!!!!!!!!! :lol:

Boo!

Asszem akkor ma összeállhatnánk szitkozódni (ja, vagyis tegnap :lol: ). Én mára borultam ki kicsit :oops: . Hétfő óta reggeltől estig csak rohanok,és nem fizikailag fáradtam el, hanem idegileg :( . Anyám felújítását gyakorlatilag én viszem a hátamon, mert neki se kocsija, se idegei hozzá, plusz holnap keresztelő, és amiatt is rohangásznom kellett (ma pl. 8! helyen voltam Ricsinek inget nézni, és vagy méret nem volt, vagy ocsmány színek voltak :evil: . Végül nem is kaptam, csak nagyobbat. Biztos csini lesz :twisted: ). Na, a kiborulásom ott csúcsosodott ki, mikor 75.-jére pakoltam ki-be a gyereket, meg a babakocsit, és végre azt hittem jöhetünk haza, rájöttem, hogy nem vettem mosóport, és egész egyszerűen elsírtam magam :? .
Aztán jól hazajöttem, felbontottam egy kétdecis pezsgőt (miniüveg, nagyon cuki :wink: ), és egyszuszra lehúztam :twisted: . Már nem vagyok olyan feszült :lol: .

700 ft-ért váltottak?!?!?! :shock: Hol? Én egész egyszerűen közöltem volna, hogy "ja, köszi, akkor mégsem váltom be" :twisted: :lol: Rohadjanak meg :evil: !

Ja, és leugattam egy kéregető csajt a Tesco parkolójában :oops: . Minden egyes alkalommal megszólít vki, hol a "leukémiás gyerekeknek" gyűjtenek, hol budhakajára, hol meg ez a csaj talál meg, hogy buszra kéne neki, mert nem tud hazauzatni Szabolcsba (már egy éve :twisted: ). Odafelé jött a cigánygyerek a beteg gyerekeknek kérni, adtam, kifelé meg megtalált megint ez a csaj. Na, ott eldurrant az agyam, hogy "mi a f@szért nem tudok én úgy bevásárolni, hogy ne lihegne valaki a nyakamba, ráadásul gyűlölöm, hogyha hazudnak nekem, és te se szabolcsi nem vagy, se terhes!!! Csak lusta vagy, és dagadt! És elhiszem, hogy tök jól keresel itt, de szépen kérlek, ne szólj hozzám legközelebb, mert rádküldök egy rendőrt! Elég nekem, hogy ki-be hurcibálom a babát, meg b@szódok a csomagokkal, így is mindig adtam neked pénzt, de kár volt. Felejts el!!!" Erre a csaj: Oké, bocs.
:shock: :lol: :lol: . Valójában arra számítottam, hogy leüt a benga némber, de úgy látszik szerinte is volt alapja. Na, jó, kicsit erős voltam, de eldurrant az agyam :twisted: .

Ja tényleg, a mellényes Tomszelek :lol: :lol: :lol: . Én mondtam, hogy apa nem extra, de ezért szőrös. Nem gondoltam, hogy teapa szőrösebb :shock: . A fejéből indultam ki :twisted: :lol: :lol: :lol: .

Esés :cry: :cry: :cry:

Bond!

Én is így gondoltam eddig, de legutóbb kifejezetten a szénsav káros hatásairól olvastam (fogmosással kombinálva) nem pedig az üdítőkéről :roll: . A "sav" a lényeg benne, az pedig ottvan, ahogy a gyümölcssavaknál is... szóvalelvileg várni kell minimum fél órát.

Pagika!

Én sem költöznék már be (vissza) Pestre :wink: . Max vmi nagyvárosba, mondjuk Kecskemétre :lol: :lol: :lol: . De szfvárt is nagyon szeretem :D .
A jelek sztem nagyon cukik :D .
Szitakötő?! Az béna :roll: . Én "királylány" voltam (és vagyok is :twisted: ), biztos sírtam volna, ha szitakötő a jelem :( :lol: :lol: .
Bár ez epe, vér, gyomorsav hármas se lenne rossz :twisted: :lol: :lol: :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Szonibaba!

Akkor mi nem egyre gondoltunk :wink: . Akit én tudok, az igazából egy gyerekorvos, akinek ezen felül a csecsemők alvásproblémáinak megoldása a szakterülete :wink: . Azt én sem hinném, hogy egy "általános" alvásszakértő meg tudná ezt oldani.

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok!

Szonibaba! Elhiheteted,hogy én sem vinném őt szakértőhöz,ha nem próbáltunk/zártunk volna már ki mindent. Bár a mai éjszakánk jobb volt,nem hiszem,hogy ezentúl minden simán fog menni,de azért még adok egy kis esélyt neki :lol:
Amúgy tegnap jól összevesztünk apával,mert este3/4 7-kor vacsizott Lili,utána fürcsi,fél 8-kor már pizsiben volt.egy kicsit jött-ment még,aztán bevittem lefektetni. Egy darabig nem is volt gond,csöndben volt,majd egyszer csak elkezdett ordítani :shock: Én őszintén szólva hagytam volna,de apa erre elkezdte,hogy menjek a picsába a nevelési elveimmel,mert nem veszem észre,hogy Lilinél ez nem válik be,csak felpörgeti magát?! (mondjuk ez igaz :oops: ). Miután meguntam,mondtam neki,hogy ok,én innen befejeztem,csináljon azt a gyerekkel amit akar... Persze bement hozzá és kivette... Ami igaz,az igaz,hogy a gyereket alig lehetett megvígasztalni,de a lényeg,hogy teljesen más véleményen vagyunk a gyerek nevelését illetően. Mondtam neki,hogy ezentúl övé az este,úgy altatja el ahogy akarja... Tudom,hogy ez nagyon gáz,de ez van. Aztán délelőtt volt egy kellemetlen beszélgetésünk,mert mostanában elég feszült a viszonyunk,és többek között megállapodtunk abban,hogy ha nem is egy a vélemyénünk a gyerek körül,akkor is mindig próbálunk egy arany középutat találni. Szóval nem könnyű,de megoldjuk. És az igaz,amit Boo is írt,hogy Lilinek fülsüketítő és kitartó a sírása,amit tényleg nem lehet hosszú távon bírni,így egyrészről megértem apát is,hogy nem bírja.

Dodi! mai napod :cry: Igyál még egyet,rád fér! Ricsi hol volt,nem tudott volna Botondra legalább vigyázni ő?

Boo!! Miron esése :cry: Lili is ma borult egy nagyot.. van egy készségfejlesztő asztala,amit ő sokszor tologat maga előtt. Ma is ezt csinálta,amikor kifordult az asztal egyik lába.... Volt sírás.. És ha belegondolok,hogy sokszor arra mászik fel...

KépKép
KépKép
nyuszi81

Nyuszi

Nyugi, biztos megtaláljátok az arany középútat előbb utóbb. Nehogy rámenjen a kapcsolat!Türelem, mondom én...valszeg fingom nincsen mi van ott este...
Fontos hogy egy oldalon álljatok, hisz akkor Lili hogy tud megnyugodni ha más elveket vallotok?Lehet hülye vagyok, de sztem tökre megérzik, már azt is ha valamiben bizonytalan vagy..

Bekussoltam, úgyse tudok okos lenni :wink:

KépKép

KépKép
ronmay

Boo

És akkor postázod a könyvecskét?Vagy toljuk jövőhétre és akkor ideadod ha lesz vmi tali? :wink:

KépKép

KépKép
ronmay

Ronmay! teljesen egyetértek veled,ugyanezt mondtam apának,hogy lehet,hogy csak 1 éves a gyerek,de tuti megérzi,ha mi más elveket vallunk és bizonytalanok vagyunk. Remélem megoldjuk majd ezt is :wink:

Boo! Ez a pénzbeváltós sztori nem semmi.. Hol volt ez?

KépKép
KépKép
nyuszi81

Helló Lois,

beszámolót, képet kérünk!!!!!!

Boo,

szóval ti titkon szövetkeztetek Apával? :lol: :lol: :lol: :lol: dejóóóóó.... köszi :!: :!: :!: :!:

Surda-sapi :lol: :lol: :lol: :lol: viccesen mutathatott benne Miron!

A beváltás :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: ez mekkora k@cs@gség! Tutira közöltem volna velük hogy hova dugják azt a sok fémpénzt, miután beváltották héztszázpénzért...

Miron szegényem... a héten mondta a gyerekorvos, hogy a vérző sebeket gyorsan ujjal le kell nyomni, úgy áll el leghamarabb a vérzés

Kedves, hogy azt hiszed, ismerem azt a fitness termet, de ki kell ábránd˙ítsalak, nem :lol: :lol: :lol: :lol: Bocs, nem voltunk itthon, Nagyszülőt látogattunk... voltál? Milyen volt? Amúgy a házunkkal szemben is van egy jógastúdió :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: (k@rva jó helyen lakunk, játszóház, jógastúdió, éjjel-nappali, benzinkút egy köpés :lol: :lol: :lol: ) Oda tervezek ősztől járni nyugis jógára (tavaly egyszer voltam, az az óra mondjuk nem volt nagy szám, de adok nekik még egy esélyt), és kipróbálom a bikram-ot megint, hogy fogyjak is 8) 8) 8) 8) 8)

Háháááááááááááááá, Selleck-esség :lol: :lol: :lol: :lol: enyémapa szerencsére egyáltalán nem bekecses t˙ípus - azt nem szeressem :lol: :lol: :lol:

Miron esése :arrow: szegényem! Gyerekorvos pont most kedden mondta (elvittem megnézetni, mert folyt az orra, meg az ágyról esés is aggasztott, de azt mondta hogy csak a foga miatt folyik taknya-nyála egybe a drágámnak :arrow: na ezért sem erőltettem a talit, ki tudja...) szóval azt mondta a gyerekorvos, hogy a legjobb a vérző sebeket azonnal lenyomni, mert ˙így áll el leghamarabb a vérzés.... na meg a hideg cucc, amit Bond is ˙írt.

Bond,

újdonságos ovi nagyon kalandosan hangzik! Azért nekem az a tornaterem-dolog kicsit fura... ott játszanak is meg alszanak is? Nekünk anno ez két külön szoba volt az oviban.

asztalnál vs kanapénál kajáéás: igen, egyetértek, a gyerekek hamarabb rászoknak és követik a rossz példát, DE előtte nem eszem a kanapén, mert amikor fennt van, együtt t˙ízóraizunk, ebédelünk az étkező részen :lol: :lol: :lol: :lol: ugyan˙így nem kapcsolok TVt, mikor ébren van, aztán utána mi este persze nézzük a hülye dobozt...

babtábla tényleg nem szellőzik, de nekem TECC!!! :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

kádbanvetkőztetés jóóóóóóóóóóóóóó ötlet :D :D :D :D :D

a taplót nem veszem magamra, jó? :D :D

Pagika,

édesköménytea, kamillatea, szilva, őszibarack - ezeket szokták szorulásra javasolni.

Tike,

hurráhurrá Hédi öngyógy˙ítása :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Dodi,

na azt a kirohanást megnéztem volna :lol: :lol: :lol: bocsi :oops: :oops: :oops: :oops:

Teapa ilyenkor hol van? Nem tudna seg˙íteni mondjuk a rohangálnivalók legalább felének elintézésében? Vagy legyen Botonddal, és akkor Te is gyorsabban végzel ezzel a sok izével.

Szénsav vs üd˙ítő: én is ˙így emlékszem, sztem is a szénsav maga a bűnös.

Nyuszi,

helyes döntés! Apáé az este - ő még nem feszült (esetleg) annyira a dologtól - lehet pl hogy Lili már érzi rajtad a feszkót, amikor közeledik a fektetés, nem? Nálunk az Apás fürdetés-fektetés dolog nagyon bejött, és az éjszaka is az övé :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ( :lol: mondjuk a héten kivolt tőle) - igaz, én a hátam miatt nem tudnám a kiveszem-berakom a kiságyba-seggrisza dolgot sokáig játszani, ill. ha igen, másnap nem tudnék megmozdulni...

(mi is szép éjszakának nézünk elébe, mióta leraktuk, most s˙ír negyedszer kétségbeesve... apa meg bulizni megy... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: )

KépKép

KépKép
kispocok13

[quote]l írta:ehet,hogy csak 1 éves a gyerek,de
...

más kontextusban én pont ma mondtam Apósnak, mikor lefikázta, hogy ja hát ő még kicsi, úgysem tudja/érti, hogy megdöbbenne, de full mindent ért a gyerek, hiszen nem hülye, csak kicsi és még nem tud beszélni...

aztán pár perc múlva ˙így néztünk :shock: :shock: :shock: :shock: volt egy betonkeverő kisautó, aminek ha a betonkeverő részét letolod, magától megy. Akkor látta először, párszor gur˙ítottuk neki ˙így, de sosem mondtuk, hogy "nézd˙ígykelleztlenyomodésakkorgurul" majd utána ő is próbálta lenyomni a betonkeverőt...

olyan édesen totyog!!!!! Meg kell zabálni! Ma már sokat sétált egyedül is, de úgy is, hogy egyik kezét megfogtuk, és együtt mentünk valahova... nagyon élvezi ő is, mi is :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja, meg még azt akartam ˙írni (most az alvásról jutott eszembe) hogy am˙íg elvoltunk, egy szobában aludtunk vele... első éjszaka nem tudtam aludni, féltem hogy felébred. Aztán javult, és naggggggggggggyon jó volt a szuszogását hallgatni és arra elaludni, de nem tudnám ezt állandó jelleggel csinálni, mert félnék hogy zavarom a köreit :roll: :roll: :roll:

(azóta most már még kétszer s˙írt fel :shock: :shock: :shock: :shock: )

KépKép

KépKép
kispocok13

Apropó:

hol lehet jó hálózsákot venni?
(nem felnőtt, gyerek :lol: :lol: :lol: )

KépKép

KépKép
kispocok13

Nálunk is Apja fekteti a gyermeket!és nagyon jó!Mesél neki, tök cukik... :lol:

KépKép

KépKép
ronmay

Ja! Képzeljétek a lányom ma este elindult!! :lol: Na jó,csak pár lépés erejéig,de akkor is. Ültünk apával a kanapén és felállt apa háta mögött és egyszercsak elindult felém kapaszkodás nélkül 3 lépést tett :D Na,innentől nem lehetett lelőni,kb.még egy óráig ezt gyakorolta :lol: Tökre meglepődtem,hogy pont a kanapén kezdte,ami elég hepe hupás,nem?

Kispocok! Mi lehet Nimróddal? Én pont ma olvavstam egy cikket a Kismamablog-on,hogy mitől lehet,hogy többször ébred a gyerek. Három okot hozott fel: elsőként pont a járást,hogy ez egy újdonság neki és újraéli álmában is,második érvként a fogzást említette,hogy valószínűleg ilyen idős korban jönnek a metsző fogak,ami sokkal fájdalmasabb az eddigieknél,vagy szeparációs szorongása van,amin azzal lehet segíteni,hogy egy-két éjjel apa megy be hozzá vagy az első 2 éjszaka magad mellé veszed,de csak akkor,mert különben rászokik.
Ezt olvasva,megállapítottam,hogy Lilinek tuti ez van,sőt lehet,hogy mindhárom egyszerre,de a foga az 1000 %,így nem csodálom,ha nem alszik nyugodtan :lol:

KépKép
KépKép
nyuszi81

Pocok

Mi most vettünk a kengurugoldban...4500 volt de Debrecenben :lol: .

KépKép

KépKép
ronmay

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 11:11-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo! Lili is utálja a hajmosást,de ekkora hisztit nem csap. Mi mondjuk nem zuhannyal csináljuk,hanem a karomra fektetem és leöblítem,de nem könnyű :lol:

Már én is gondoltam rá,hogy ki kéne fárasztani,le is szoktunk menni minden nap a kertbe,de ott nem nagyon aktiválja magát,a játszôn szintén.még nem annyira élvezi. Amúgy érdekes, apánál ma is elaludt egy perc alatt,nálam meg nem akart :oops:

Ku

KépKép
KépKép
nyuszi81

Na jó, még egyre. :oops: :oops: :oops: :oops:

boo!

A zuhanyzást akkor hagyjátok a fenébe. :roll: Max. még annyit megpróbálhattok, hogy bevisztek egy locsoló kannát a kádba, és azzal játszotok. :wink: Csak úgy. Aztán majd egy idő múlva le is lehet vele locsolni. Ha bejön, akkor majd később a rendes zuhanyt is bevethetitek.

A hajmosáshoz pedig próbáljátok meg, hogy csak simogatjátok a buksiját ugyanúgy, mint amikor nincs a kádban. Először száraz kézzel, majd később vizessel. Ha nincs vele gondja, akkor majd bepróbálkozhattok a samponnal is.
Jó esélyt adok annak is, hogy valójában nem a hajmosással van gondja, hanem az zavarja, ha a szemébe megy a víz. :roll: :roll: :roll:
(Ha zuhany alatt mossátok csórikám haját, akkor képzeld el, hogy a te fejedre engedik a vizet, és tök sz@r érzés, mert nem tudod, hogy mi van, hülye "szúrós", belefolyik a szemedbe, orrodba, szádba, és nem tudsz rendesen levegőt venni)

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 11:11-kor.

KépKép

KépKép
boo

Itt vagyok, csak annyi munkám halmozódott fel az egy hét alatt hogy nem érek a végére :? De olvasok, és jövök majd egy ki szösszenettel, meg némi képanyaggal homokban fejen álló Dedemről :roll:

Éjjeli alvásba meg nem nagyon pofáznék bele, mert csak demagóg okoskodás lenne :oops: Láttam már én is kétéveskoráig folyton ébredő gyereket, barátnőm másodszülöttje, Egyeskével pöpec éjszakák, Ketteske meg égedelem. Ők is kipróbáltak-megjártak mindent, Ferber, Suttogoó, alvásdiagnosztika, vudu sámánig nagyjából (de tényleg adtak a gyereknek energiát vagy mi), totál kivoltak, szegényeknek az agyára ment az egész, néha a nagyszülők bevállaltak egy-egy éjszakát, akkor próbáltak meg kompenzálni, mert a folyamatos kialvatlanság nagyon kikezdte őket. Náluk megoldást azt hozott hogy a két fiú közös szobába került mikor a kicsi kettő lett. Ketteske azóta sem könnyű eset, de legalább már alszanak.

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 11:12-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 11:13-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo! Nem hinném,hogy fél a szobájában,szeret ott lenni nappal is, van neki alvò állatkája is, sőt éjjeli fénye is. Nem hiszem, hogy feszült vagyok, bár ki tudja, lehet hogy tudat alatt tényleg.

KépKép
KépKép
nyuszi81

Most csak gyorsba:
Boo!! Igen van! Az én Noémim, ő is így fél a zuhanytól, na jó azért ennyire nem. most már. Az elején ő is remegett, annyira félt és persze közben sírt, de nagyon. Úgy, amikor sokáig vesznek levegőt, és utána kizúdul minden. (na, ezt nem tudom, értitek-e? ) Aztán azt csináltam, hogy nem a zuhannyal vizeztem be, meg öblítettem le, hanem egy üres félliteres ásványvizes flakonból öntöttem rá, és közben próbáltam hátrahatani a fejét. Ez bevált, szerintem is az a gond, hogy a zuhanyrózsából elég erősen jön a víz, ha öntöd, sokkal lágyabb érzés, és a hangja se rémisztő. Nálunk már csak a fejhátrahajtásával van gond. A tusolót csak a testére engedem és közben mondom, hogy csiki-csiki és körözök vele, így most már vicces, és nem félelmetes. De azért van, mikor még most is megijed kicsit tőle.
Csak ennyit akartam, vagiys ennyire volt időm. Jóccakát!

Kép
pagika

Nyuszi,

Lililány járásához gratulálok!!!!!!!!!!!!!! Mostantól jól ki lehet fárasztani majd, ahogy BooApa javasolta :-)

igen, én is erre gondoltam, hogy a mozgásfejlődés tutira bekavar az alvásba, mint régen, mikor elkezdtek fordulni/mászni/ülni :arrow: csak nálunk ez sosem jelentkezett, vagy csak nagyon halványan...
Plusz még a foga is jön (dokibácsi konfirmálta kedden) szegénykémnek + jött a hidegfront, amit mind˙íg megérez...
szeparációs szorongás: hát, ha kilépek a szobából, ahol együtt vagyunk, vagy s˙írni kezd, vagy kiskutya módjára rohan utánam, hogy utána a mosogatást is gatyánlengedezve asszisztálja végig... szerinted?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ronmay,

köszi a tippet :lol: :lol: :lol: 4500 egy hálózsák :?: :?: :shock: :shock: :shock: :shock: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Boo,

hajmosást mi úgy csináljuk, hogy ül a kádban, és vizes kézzel nedves˙ítjük meg a haját, ugyan˙így samponozzuk és öbl˙ítjük. Nem parázik. (bár Enyémgyerek imádja a zuhanyt, áll a kád mellett és folyatni kell a kezére a vizet, mikor zuhanyzom.)

Apa: gondolom, mennyire lehetett szószátyár :lol: :lol: :lol: :lol: de már mondtam neki, hogy cuki volt hogy szövetkezett :oops: :oops: :oops: :oops: Nyaraláskor pedig szervezett nekem tortát, nagyon ügyi volt, nem is sejtettem egyáltalán, és becsempészte az ajándékokat is ügyesen... úgy meghatódtam... pedig amióta Anyu nincs, utálom a szülinapomat, mert szomorú - Nimród óta még jobban: szerintem egy gyerek születésénél pl az anyukát ugyanúgy, ha nem jobban meg kell ünnepelni (szülinapomkor Apukám mind˙íg óriási virágcsokorral lepte meg Anyut, olyan szép...hüpp-hüpp)

Jóga: a bikramtól tuti :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: k@rva jóóóóóóóóóóóóó.... anno már le˙írtam, akit untat, bocs, lapozzon :oops: :oops: :oops: :oops:

A Bikram jóga 26 gyakorlat egymásra épülő sorozata, melyet bárki, bármilyen életkorban elkezdhet. Az ászanákat Bikram Choudhury választotta ki és állította sorrendbe úgy, hogy az adott testhelyzet - a jótékony hatásai mellett - felkészítse a szervezetet, előnyújtsa az izmokat és a szalagokat a következő gyakorlatra.

Minden óra 90 perces és 38-40°C-ra felfűtött teremben végzendő. Ennél a hőmérsékletnél az izmok, szalagok lazábbak, könnyebben nyújthatók, így a sérülésveszély kockázata lényegesen lecsökken. A meleg hatására az izzadás fokozottabb, így a méreganyagok kiválasztása jóval hatékonyabb.

Egy 90 perces óra alatt, a gyakorlatok segítségével átmozgatjuk teljes testünket, izomzatunkat és az összes belső szervünk friss, oxigéndús vérhez jut.

Ám ne feledkezzünk meg a Bikram jóga szellemünkre, lelkünkre gyakorolt hatásairól sem. A jóga segítségével gyakorolhatjuk az önuralmat és a türelmet, megtanulhatunk bízni magunkban és másokban.

Mindemellett a jóga fejleszti a koncentrálóképességet és nem utolsó sorban, csökkenti a mai rohanó világ népbetegségét, a stresszt.

A Bikram jóga órán 90 percen keresztül csak saját magunkra koncentrálunk, megfigyelhetjük testünk, lelkünk reakcióit, és lecsendesíthetjük gondolatoktól hemzsegő elménket. Megtapasztalhatjuk saját korlátainkat, megismerhetjük gyengeségeinket és erősségeinket. És hogy mihez kezdünk az itt megszerzett tapasztalatokkal az már csak rajtunk múlik.

KépKép

KépKép
kispocok13

Nyuszi,

tudat alatt a lényeg, megérzik, ők még sokkal fogékonyabbak ezekre a dolgokra. Szerintem, én legalábbis hiszek benne.

KépKép

KépKép
kispocok13

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?