A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

Sziasztok!

Katka, örülök, hogy nem tudtál leszokni a babanetről! :wink: Pont aznap, amikor írtad, hogy muszáj jönnöd, szóval, pont aznap gondoltam rád, hogy bakk.r, anno nem volt alkalmam írni, hogy majd csak alakul a helyzet nálatok is a két lányzóval, és hátha időnként be tudsz majd nézni. :D

Csibuc, nagyon gratulálok a kislányodhoz!
Akkor most már teljes az augusztusi listánk?

Maccs, kár, hogy ilyen viszonyban vagy anyuddal. Meg az is, hogy nem változott a véleménye, hozzáállása. Az ember azért csak átértékel dolgokat idővel - anyudat mi gátolja ebben? Sose akartam pszichomókus lenni, de olyan jó lenne, ha anyud változna, másképp állna hozzátok... Tudom, erre pici az esély... De nem tudja, mitől fosztja meg magát ezzel a távolságtartó magatartással...

bekri

Limo, jobbulást! Jól olvastam, hogy genny ürül vizelettel? :shock: Hallottam olyat, hogy előfordul, hogy a császáros seb gennyesedik, de ez ami neked van... :?:

Bévi, rettenetesen sajnálom, és együttérzek! Kristófnál ugyanez volt nekem is. Rengeteget sírt, ugye pótlást nem adtak, mert BABABARÁT volt a kórház... Hát, azért valahol meg kéne húzni a határvonalat, hogy mikor van az, amikor már nem bababarát az éheztetés, főleg császár után, amikor nehezebben indul a tej...
Két kiskanál tejet úgy kellett sírva kikönyörögnöm szegénynek a csecsemősöktől...

Évilány, mi is megcsináltuk férjemmel Kristófra a Suttogós tesztet. Annyit azért megsúgok, hogy mi tökéletesen alátámasztottuk, hogy nem minden baba marad az a kategória, amibe belekerült egyszer...
Ja, és Kristóf is ordított minden öltöztetésnél, meg amíg kaját kapott, meg ha fájt a hasa, gyakorlatilag mindenért csak ordítani tudott. Bálintnál legalább van átmenet: éjjel már arra pattanok, ha nyöszörög, nyögdécsel és így elkerülhető a nagy sírás-rívás. Kristófnál ilyenre esély sem volt. Mindig szívrohamot kaptam, amikor az éjszakai csöndbe (és pihenésünkbe) belehasított az éles babasírás... Egyébként most is így adja elő: ha elesik, beüti magát, szinte nem is sír, hanem sikít inkább... :roll: :roll: :roll:

Melisch, nem tudtam, hogy a héten "apát" is boldogítja a kis Petra! Ez tök jó!

Ujjszopás és cumi:
én semmi drasztikusat nem tervezek, bár Kristófnak is van már bütyök a nagyujján. Sajnálom szegényt emiatt. Cumi csak pár hónapig kellett vele, utána azt hitte, az valami játékszer és onnantól fogva az ujját szopja, elalvás előtt, ha fáradt és álmos.

Igazándiból, sokszor hiába vannak az embernek elvei meg előzetesen mindenféle elgondolásai, hogy mi lenne ideális -
a gyerek sok mindent felülír SZERETETből. Én pont ezt "szeretem" a gyereknevelésben: oda-vissza működik, rajtam a gyerekeim változtattak a legtöbbet, és szerintem jó irányban (milyen lehetettem előtte, ha ez már a jó irány :lol: :lol: :lol: :roll: ). Na, nem mondom, hogy adott szituációban is mindig ilyen higgadtan tudok hozzáállni... :wink:

Na, mennem kellene, de tiszta ideges lettem, hogy a libri online nem enged rendelni... :evil: :evil: :evil: Szokott más is így rendelni? Eddig sosem volt gondom vele...

bekri

Utolsó kommentem most, Évilánynak és Ircsinek:

Bálint statisztikán felül fázós. Szerintem ezt a címet is elvihetjük. Ircsi, ha látnád, hogy most is mi van rajta :shock: Jómagam is alig hiszem el, főleg, hogy Kristóf egy szál body és gatyóban alszik, takaró nélkül, különben csuromvizesre izzad :roll: Ő az, aki hiper melegvérű kezdettől fogva... Bálint meg... Teljesen az ellenkezője: már kérdeztem a védőnőt is, hogy ez normális-e. Szája elkezd remegni, keze-lába hideg, bőrén is látszik a fázás, tüsszög - egy teljes ruhacserénél pl. Ja, és nem jégveremben lakunk, hanem napsütötte tetőtérben. :shock: :shock: :shock:

bekri

Dia!

Nagyon sok boldogságot kívánok születésnapod alkalmából!
Isten éltessen sokáig!!!

Kép

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Diának szülinapja van?
Akkor nagyon boldogat NEKI!!!!

Kép

:wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Sziasztok
Na ma nem aludtunk 8-ig,mert 6-kor mr hasfájás jött...azóta ringatás...

Pelusozásnál bevált kicsit,legalábbis halkabb a baba,hogy egyikünk pelusozza,másik lefogja hogy ne guruljon jobbra balra mert attól is félhet,meg beszél hozzá,fogja a kezeit...(ez megy most,de holnaptól
:?: :roll: )

A fürdővizet meg melegebbre csináljuk este.
Maccs,köszi,nagyon kedves vagy,de nem jár senkim arra(mostanság) :(

Bekri,én is bizom benne hogy Tomi se marad Mimóza :) ha odafigyelünk meg úgy gondozzuk...

Játék: ti kirakjátok már játszani? vagy mit lehet velük csinálni ami leköti őket és kornak is megfelel?

Ilus,a nagyobb súlyú babák itt is kaptak egyből pótlást,Tomi csak a 3.napon mert már igen éhes volt :?
Remélem lement a lázad.

A mellem tele van csomókkal,masszírozom,meg próbáltam fejni de sose jön le max.10-20 ml :(

Dia!
Isten éltessen sokáig!!
Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Évi
Csomó :arrow: tejjárat elzáródott
Szopi, fejés előtt meleg borogatás
Próbáld yan helyzetben szoptatni Tomit, hogy az alsó állkapcsa legyen a csomó felé (kreativítás :lol: :wink: )
Szopi után hideg borogatás pár percig
Igyál és a C-vitamin is jó!!!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Évi
G-re feltettem: Anya, taníts engem!
Abban vannak ötletek, hogy miket lehet velük játszani.
Én simán lerakom Katust.

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

A babák alvása

Újszülött megközelítőleg napi 16 órát alszik az első hetekben.

Elalváskor először egy felszínes alvási szakasz van. Utána következik a REM-fázis (gyors szmmozgásokkal járó), majd mély álomba zuhannak.
Ez a körforgás babáknál kb. 45-60 perc!
A felszínes alvás időszakában bármi zavaró tényező (éhség, zaj, erőteljesebb mozgás) felébresztheti a babát.

Érdmes nem karban elaltatni a babát. Mire elalszik, és letennéd, már megint egy éberebb alvási fázisban van...és az, hogy mozgatod, ébresztőleg hathat...

Az erős Moro-reflex (átkarolási) szintén ébresztheti a babát, ilyenkor segíthet a baba bebugyolálása.

Általában a babák, akkor alusszák át az éjszakát (esetleg egy evésnyi ébredéssel), ha nappal nem alszanak 4-5 óránál többet!!!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Nálunk most nappal (reggel 7 és este 7 között)
-Olyan 3 óránként eszik Katus (kb. 30-40 perc)
-a reggeli után alszik egyet (kb. 45-50 perc)
-ebéd után hosszabban alszik (kb.2-2,5 óra)
-uzsonna után megint egy rövid alvás van
-olyan 6 körül fürdetünk
-legkésőbb 8 körül már kezdődik az éjszaka...
-eszik még este 11 és hajnali 2 körül... akkor általáan alszik is tovább....

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Évi, csörgőzz neki, mutogasd meg a játékait, próbáld a kezébe rakni, bábozhatsz zoknival meg ilyenek. Egy pár percig érdekelni fogja :), aztán egyre hosszabb ideig lesz képes figyelni egy dologra.

Bekri, nálunk is Eni a melegvérűbb, már izzad annál a hőmérsékletnél, ami Ricsinek és nekem még épp jó,azaz pont nem fázunk... tiszta apja.
:)
Anyu nem rossz ember, de anyának nem volt brilliáns, mégis jobb nagymama. Tehát pl. ha megkérem, hogy vigyázzon 2-3 órát Ricsire, akkor van, hogy nem ér rá, mert elmegy kapálni xy telkére, meg hasonló elfoglaltságok. A múltkor 2hónapig nem hívtam, kiváncsi voltam, hogy mikor jelentkezik. Egyébként gyalog 25perc alatt átér(ne) hozzánk háztól házig - persze nem kell gyalog jönnie, tele vagyunk BKV-járattal felénk. Szoktuk megkérni, hogy vigyázzon nálunk a gyerekekre, és akkor telenyomatjuk a hűtőt kinder tejszelettel, mert egy kenyeret nem mer megkenni, attól fél, hogy nem fogadják el tőle a gyerekek... fura, nem tudok más írni, nagyon fura. Amikor mi kicsik voltunk, akkor mindig a nagyiék vigyáztak ránk, szerintem ezért nincs fogalma a gyerekekről. Nem is emlékszem, hogy játszott-e egyáltalán velem valaha.

maccs01

Na, de nem akarok nyomorogni a topikon, másnak még rosszabb is lehetett. Annak örülök, hogy nekem van kettő, akik egészen mást látnak és kapnak itthon, mint ami nálunk volt, és boldog gyerekeim vannak. Tulajdonképpen már csak ez számít igazán!

maccs01

Maccs,ez így igaz!

Ircsi,jó korán lefekszik Katus!Mikor játszotok? A reggeli szunya és ebéd között?

Tomit becsavartuk egy kifogóba,és jól átöleltük,na így érzi jól magát :shock: fázós lehet...azt szereti ha a fejét is átfogom a kezemmel,akkor jót alszik..

Kép

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Sziasztok!

Ircsi, Csillag, Évi nagyon szépen köszönöm! Aranyosak vagytok :lol:

Áron egyelőre nem visít sem pelenkázáskor, sem fürdéskor. Sőt, ha éhes már, de megérzi a vizet elhallgat :D

királylány

Ilus tejláz volt. Örülök, hogy jobban vagy.

Évi de aranyos így is Tomi :D

Du babanézőbe jönnek....

királylány

Évi, micsoda szépfejű Tomi! Helyes kis pofi!

maccs01

Évi
A felső képen nagyon szép Tomi :lol: :lol: :lol:
Látod, megismeritek majd Tomival alaposan egymást...és akkor könnyebb lesz :lol:
Játék: helyzet adja... nem kell án nagy dolgokra gondolni... egy ilyen kicsi babának a figyelme PERCEKRE köthető le maximum!!!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Áron elnézegeti a fejvédőn a mintákat, a zenélő-forgót, a nappaliban a kanapé mintáját vagy a tapétát. :lol:

királylány

Korai lefekvés
Szerintem, nem is olyan korai az! Este 8-kor minden kisgyereknek ágyban a helye!!!
Ha lefektettük a gyereket, utána jut időnk egymásra :oops: :wink:
Akkor szoktam vasalni (TV-nézés közben), konyhát összepakolni, fürdőt rendbetenni, mosogatógépet elindítani...meg mindent elrendezni, hogy a késő esti szopi után én is tudjak lefeküdni!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Kép

Mérgeske...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Kép

Mai toalettje... :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi nem hazudtolja meg a nevét: Makrancos Kata :lol: Olyan aranyos!

királylány

Makrancos Kata :) tényleg! Nem szeret korán lefeküdni :) (különben igazad van,.később jó lesz ilyenkor fektetni...)

Lányok,az anyatejet lehet mikroban melegíteni??

Köszi a dicséreteket :)

evilany

Én ott melegítem :oops:

He-he.....Bencét (már) nem lehet 8-kor ágyba dugni....

királylány

F1 megy...apa azt lesi :) megpróbálta Tomit betenni a mózesbe,szerintem reménytelen,nyökörög...

evilany

Sziasztok!
Csak gyorsan belestem, mert mindjárt itthon a család másik fele, és hirtelen láttam az anyatejes kérdést. Én úgy tudtam, hogy nem lehet melegíteni mikrobaan. Rá is kerestem a neten, és ezt találtam:

Kérdés:

Elfogadható-e az anyatej mikrohullámú sütőben történő melegítése és ha nem, akkor miért?

Válasz:

Mikrosütőben azért nem jó az anyatejet melegíteni, mert elpusztulnak a betegség elleni védelmet nyújtó fehérjék. Én a vízfürdőben való felengedést, melegítést javaslom, de azt is kíméletesen. 60C felett már jelentősen veszít "gyógyító" értékéből az anyatej. (A tápértéke ugyanaz marad.)
Sződy Judit

Majd este még igyekszem jönni.
Tomi baba gyönyörű azon a képen. Katuson pedig nagyon jót mosolyogtam. Nagyon vicces a mérges fejecske. :-)

puszi

Katka
KépKép
katka77

Katus szerint a kiságyba fektetés is gyerekkínzás :cry: :wink:

Nálunk testhőmérsékletű az anyatej. Szerintem, nem is érdemes mikroba betenni... egy fél fordulatra?

Ragaszkdni fogok későbbiekben is, hogy olyan 8 körül ágyban legyen este a gyerek. Én is szeretek korán lefeküdni... :oops:

Nálunk is a flúgos F1 megy

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi,a lefejt tejre gondoltam,nem mintha sok lenne(2 fejésre 40 ml,de az is valami)

Sétálni készülünk,de naná Tomi alszik :lol: körömvágás is esedékes,de jáááj de félünk tőle :?

evilany

Azt is testhőmérsékletűen adnám...
Nem égetem le a szőrt a gyerek torkáról... :lol: :wink:

Körömvágás
Ne is mond :oops:
Mi egy hónapig készültünk rá...

Tomi meg inkább elaludt, csak ne menjetek sétálni????, :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Suttogót olvasgatom... vannak benne nagyon ó dolgok... a szopis része nem tökéletes... :?

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi, de 10 fokosan se szeretnéd odaadni a tejet Katusnak, ugye? :D

bekri

Suttogó - mint mindent, csak ésszel! Nem Szentírás...

bekri

Ircsi, én is örülnék, ha 8-kor már ágyban lennének... Egyelőre néha még az is örömmel és sikerélménnyel tölt el, ha mindkettő megfürdött... :shock:

bekri

Én sokat fejtem Kristófnak, forró vízben engedtem föl, illetve volt cumisüvegmelegítőnk!

bekri

[quote="bekri"]I írta:bekrircsi, de 10 fokosan se szeretnéd odaadni a tejet Katusnak, ugye? :D

Testhőmérsékletűen :wink:

Egyszer fejtem... 70ml-t... cicák örültek neki... :oops:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

[quote="bekri"] írta:bekrin sokat fejtem Kristófnak, forró vízben engedtem föl, illetve volt cumisüvegmelegítőnk!

Cumisüvegmelegítő... nekünk is van... majd a bébiétel megmelegítésére jó lesz :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi!
A kiságy valóban gyerekkínzás :lol: a tuti a biomatrac az enyéim szerint is. De annyira nem vagyok terebélyes, h ketten egymás mellett elférjenek rajtam, haha!

Évi!
Én mindig énekelek a gyerekeimnek, arra olyan hamar figyelnek! ("mi ez a szörnyú lárma ez?" :lol: )

Fürdés: nálunk is kezd békés lenni. Noémi olyan kis elveszett, de ha megfogom a kezeit és a fülébe susogok, akkor megnyugszik, és jól elfekszik a vízben! (Múltkor olyan jól ellazult, h belerotyizott :shock: :( :lol: )

Claire
claire

Ircsi, tegyük fel, hogy Évinek van 40 ml korábban lefejt anyateje a hűtőben. A kérdés a következő: hogyan kerül fogyasztható állapotba? De ne azt mondd, hogy testhőmérsékletű lesz :wink:

bekri

[quote="bekri"]I írta:bekrircsi, tegyük fel, hogy Évinek van 40 ml korábban lefejt anyateje a hűtőben. A kérdés a következő: hogyan kerül fogyasztható állapotba? De ne azt mondd, hogy testhőmérsékletű lesz :wink:

Te írtad, hogy vízfürdőben... mert immunanyagok bomlanak mikrózás közben...
Erre írtam, hogy mikróban nem is lehet fogyasztható állapotra melegíteni...

Azt hittem, hogy félszavakból is értjük egymást :oops: :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Én is mikróztam Ricsinek, akkor még nem is néztem utána, hogy valóban nem ajánlott, mert egy csomó klassz dolog elpusztul benne... pedig kényelmesebb, mint a vízfürdő. Cumisüveg-melegítő jó ötlet, később is használható bébipapinak.

maccs01

Ne mikrohullámú sütőben melegítsük az anyatejet!
Egy mikrohullámú sütő hihetetlenül praktikus tud lenni, hiszen egyszerűen és gyorsan felolvaszthatjuk, megmelegíthetjük vagy akár meg is főzhetjük benne az ételt. A mesterséges csecsemőételeket is felmelegíthetjük a mikróban, az anyatej kiolvasztására és felmelegítésére azonban nem alkalmas.

Az anyatejet lehetőleg mindig nagyon kíméletesen kell kiengedni és felmelegíteni. Több oka is van annak, miért nem tanácsos mikrót használni az anyatej melegítéséhez és kiolvasztásához.
A mikróban nem lehet egyenletesen felmelegíteni az anyatejet, s ha nem keverjük el alaposan, akkor megégetheti a csecsemő száját, nyelvét vagy lenyeléskor a nyelőcsövét (ez természetesen a tápszerek felmelegítésére ugyanúgy igaz).
Míg a forrázást kellő körültekintéssel megakadályozhatjuk, azt azonban nem, hogy az anyatej értékes tápanyagai elvesszenek.
Az anyatej mikróban történő felmelegítésekor már egészen alacsony hőmérsékleten (20-25 fokon) csökken a lizozim valamint az IgA, IgM és IgG mennyisége.
77 fokos hőmérsékletnél az immunglobulinok teljes inaktiválódása mutatható ki. Az IgA és a lizozimtartalom csökkenése olyan baktériumok elszaporodásához vezethet, mint például az Eserichia coli. Az anyatej baktériumölő hatását a mikrohullám jelentősen károsítja. Minél magasabb a hőmérséklet, annál több negatív hatás éri az anyatej fertőzésekkel szembeni kedvező tulajdonságait.
Ezen kívül a telítetlen zsírsavak, a lactoferrin és a limphocyták is károsodhatnak a mikrohullám hatására.
Egyértelműen csökken az anyatej C-vitamin tartalma, ha mikrohullámú sütőben melegítik. A B12 vitaminra gyakorolt hatás még nem bizonyított egyértelműen, de a tehéntejjel végzett kísérletek során ez a vitamintípus inaktív B12-re bomlott.
A fentieket figyelembe véve az anyatej felengedéséhez és melegítéséhez mindig a legkíméletesebb eljárást válasszuk, például keringetett levegővel működő elektromos üvegmelegítőt, vagy vízfürdőt alkalmazzunk. Ezeknél a berendezéseknél pontosan beállítható a hőfok, s így elkerülhető a túlmelegítés. Ha gyorsan akarunk végezni, akkor egyszer-egyszer akár meleg folyóvíz alatt is felmelegíthetjük a tejet.
Az etetés előtt jól rázzuk össze a tartóedényt és ellenőrizzük még egyszer a tej hőmérsékletét.

Denise Both

(http://www.lll.hu/node/199)

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Séta megvolt,körömvágás,fürcsi is,bejött a melegebb víz,ebben sokkal kevésbé sírt,sőt volt h.elhallgatott :lol: köszi a tippet.
Most altatom,a dalolást szereti,ilyen komoly költemények,h.Tomi Tomi babuka aludjál te kisbaba ringat már az anyuka szeret nagyon apuka..lehet fokozni h.holnap jön a nagymama,rotyog már a pelenka,itt fekszik a kiscica stb :lol: :lol: :lol:

evilany

Mindenkinek szép estét,nyugodt éjszakát! Kép

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

sziasztok!

Dia nagyon boldog szülinapot!

Évi apa még 2 hétig itt lesz velünk!

Azt mondja meg nekem valaki, hogy hogy lehet az, hogy egyik nap annyi tejem van, hogy elég egy cici is egy szopinál, másik nap pedig minden etetéskor kell mindkét cici??? mérem, és jellemzően 90-120 között eszik...

ja, és ma mértem meztelen súlyt :arrow: 3450 gramm... a kórházból 2820-al jöttünk ki... akárhogy számolom, ez 630 gramm 12 nap alatt... :shock: :shock: :shock: :shock:

Kép
gtunde75

Bekri!....A sebem tökéletes, nem is váladékozott, és szinte már nem is érzem. A vizeletemmel sem volt gond a műtét után, na de most...tiszta genny. Amit kaptam gyógyszert tényleg jó, mert legalább már nem fáj, ami biztos azt jelenti, hogy javít rajta valamit.

Csillag!....Köszi a szép szavakat a fotókhoz!!!!! Végre rászántam magam! ;)

Tündi!...Jól belehúztatok!!!!
limo73

Sziasztok itthon vagyunk,holnap megpróbálok jönni és elolvasni titeket hát még tiszta káosz minden Lili szopna ha lenne tej de most meg mióta haza jövünk szopik vagy 10 percet és 3 órát alszik nincs mérlegem holnap már lesz szóval a mai nap para volt még most ültem le de már megint enni fog nem sokára!!!!!Holnap jövök köszönöm a sok biztatást tőletek és az smseket is!!!

Kép
bévi

Évi, annyira röhögtem, nálunk is ilyen nóták játszottak :):):) Nagyon szórakoztató (az egész családnak :)).

Örülök, hogy fürcsi rendeződni látszik. Meglátod, egyre nagyobb pacsálások lesznek, főleg, ha rájön, mennyire klafa rugdosni anyára a vizet :mrgreen:

Tündi, van az úgy. Nem tudok okosat, de ez tényleg így működik, hol kevesebb, hol több, de a baba megeszi a magáét, ha kell többedszerre. Nehogy aggódj rajta, főleg ilyen mértékű gyarapodásnál. Nagyon szépen kerekedik a babád!

Csillag, gyönyörű Gergő!

BÉvi, mindig szopiztasd, ha éhes (akár másfél-2óránként), nagyon szépen be fog lőni a tej! Ha éhes lenne lánykád, percet sem aludna.
Szuper, hogy végre valahára otthon lehettek a NYUGIBA! Mégegyszer Gratulálok kislányodhoz és remélem, hogy mihamarabb mindketten belerázódtok a normális kerékvágásba, otthonlétbe, egymáshoz szokásba. Sok puszi!

Limo, talán felfáztál vagy ilyenek. Gyógyulj meg hamar! +++++++++++++++++++++++++++++

maccs01

Béviiiiiiiiiiiiiiiiii

Nagyon örülök, hogy jöttél, mindennap úgy jövök ide, hogy mikor jelentkezel, remélem jól vagy, stb. Majd tegyél képet, már nagyon kíváncsiak vagyunk!!!!

Kép
xtina75

Bévi
Jó, hogy itt vagy!
Nyugi!!!! Szopi csak akkor fog menni rendesen, ha nem stresszelsz rajta! Lili éhenhalni nem fog, mert legfeljebb kap tápszert...
Pihenj, lazíts!!!!
Nem kell most az egész házat végigtakarítanod! :oops: :wink:

Tünde
Normális!!!! Nincs szabály!!!!
Egy a lényeg, hogy Zoé szépen fejlődik :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: