A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2011. januári babavárók

megjött az overálom is,olyan picike,jó kis meleg,asszem nem fog fázni benne a kis bébi :)

Kép

KépKép
bettike83

Sziasztok lányok!

ne haragudjatok, most nem tudok se visszaolvasni, se nagyon írni. remélem megértitek.

nagyon rosszul vagyok, azért nem írtam eddig sem. ha jobban leszek újra bekapcsolódom,de most semmire nincs erőm. lázas nem vagyok, de totál megfázásos tüneteim vannak. fáj a fejem, az izületeim, a gyomrom.

avrenim: a neo-ferro folgamma vas nem okozhat ilyet? csak mert azóta érzem :-( olyan mintha görcsölne tőle a gyomrom. mint akit gyomorszájon rúgtak

remélem mindenki jól van, vigyázzatok magatokra. amint lesz egy kis erőm majd jelentkezem

KépKép
Kép
rebeka85

rebeka

gyógyulj meg hamar,remélem nem lesz semmi komoly belőlle.

KépKép
bettike83

Bettike:
amikor megszületett Zsofi, nekem nem volt rá idö depizni. Szerintem ugy el leszünk foglalva, hogy a depinek semmi esélye sem lesz, ha idönk lesz, örülünk h. aludhatunk (na mert az alvás nem lesz jellemzö) :D

Nyufo:
szerintem nyugodtan vedd meg a varrógépet, azért jó szolgálatot tesz. Tudom, mert én kaptam eggyet anno apátol, egy kis hobby gépet, és nagy könnyebség, ha az elfeslett dolgokat nem kézzel kell összevarrni. Nem beszélve a túl hosszú nadrágok felvarrásához, zipzárcsere, gumibevarrás, gomblyukazás stb. Szóval ilyen dolgokat tuti meg fogsz tudni oldani (még én is megtudom), és jelentös idöt takarítasz meg. Ja és Zsofinak varrtam egy kispárnahuzatot(persze lovas) már vagy 7-8 éve, és még mindig megvan.
:D

Kép
zsuzs35

Rebeka:
igazán sajnálom, hogy ilyen rosszul érzed magad! :( Egy jó kis meleg leves, C vitamin, sok-sok alvás csodákra képes, remélem hamar rendbejössz!

Kép
zsuzs35

zsuzs

ebben van igazad az tuti,egy pici baba elég ok arra h nem áljunk neki depizni.mellette ott van a párunk is,vagy épp akinek már van csemetéje,a főzés,takaritás,mosás stb stb.szoval nem hinném h lesz idő ilyesmire :) mondjuk én az alvásban bizom egy kicsit,remélem rendes gyerekem lesz és aludhatunk egy kicsit :wink: :)

nekem is volt itthon 2 varrógépem is,de nekem sajnos nincs tehetségem hozzá,nem tudok varrni,igy csak van :D pedig amúgy szerettem volna megtanulni,meg kötni is,de semmi ilyen nem megy nekem,bal kezes is vagyok plusszban meg egyszerűen nem az én pályám az ügyes kezüség.

de viszont főzésben,sütésben ügyes vagyok,ez is valami :)

KépKép
bettike83

Bettike:
hát amilyen recepteket osztottál meg velünk, látszik, hogy tényleg ügyes vagy! :D
A varráshoz nekem sincs érzékem, viszont a tanfolyamon csak ragadt rám vmi (a poron kívül), és a már emlitett egyszerübb dolgokat meg tudom varrni.
Na én ezért szeretnék bölcsöt, mert a mozgástol általában alszanak a babák (lehet naiv vagyok), ill. Zsofi az autoban mindig elaludt. Apa néha nekiindult éjszaka babástól autokázni, kb fél óra mulva aludt is. :)
Most felújitunk egy régi családi bölcsöt, még anyumé volt, és a bölcsömozgást szeretném kipróbálni altatás gyanánt. :)

Kép
zsuzs35

A BÖLCSŐVEL ÉN IS IGY VAGYOK,LEGALÁBBIS REMÉLEM H MAJD HAT A GYEREKRE HA RINGATJÁK A SEGGÉT :D

AKKOR LEGALÁBB ÜGYI VAGY,ÉN MÉG A KÖNNYŰ DOLGOKAT SEM TUDNÁM MEGVARNI,DE NEM GOND VÉGÜLIS.AZÉRT NEM SEMMI HA KELLETT VINNI A LÁNYODAT AUTOKÁZNI ÉJSZAKA,DE MONDJÁK SOKAN EZT,NÉMELYIK GYEREK SZERET A KOCSIBAN ALUDNI :)

KépKép
bettike83

Bettike:
tuti hat a gyerekre! :D Képzeld az egyik barátnöm kisfia csak úgy aludt el, ha babakocsiban rázták ökegyelmét! :D Jól értetted, nem ringatták, hanem konkrétan rángatni kellett a kocsit, csak ettöl a mozgástól aludt el.
Szóval ha minden kötél szakad, ott van még a babakocsi is. :lol:

Kép
zsuzs35

Sziasztok!

Bettike: depi, az egy érdekes "állatfaj", nekem úgy néz ki szinte naponta változik a hangulatom, ma épp semmilyen, lusta..
Párodnak mielőbbi jobbulást, gyógyulást!
Teszel fel a szőnyegről képet? Az overál nagyon übercuki :D
Én tegnap licitáltam kettőre teszveszen :)
Tejcsi: nekem az előző szülésem 25 hetesen volt, császárral, másnapra szinte ömlött a tejem :shock: nagyon remélem, hogy most is hasonló képpen bő termés lesz, csak épp tegnap apa véletlenül körömmel érintette a bimbót, hát azt hittem becsi....ok :roll: Hogy fogok így majd szoptatni?? :( Én csak attól félek :oops:

Spumilla: jah, hogy dinós? :lol: terepesnek tűnt :lol: Alagút szindróma? Az jól hangzik, de nem jó dolog. Én ezt a csuklónál szoktam hallani, amikor a kereszt ínszalag duzzadtsága miatt a csuklónál elszorítódnak az idegek, melyek az ujjak felé haladnak, s ettől zsibbadnak az ujjak (legelőször a kisujj, gyűrűs- és középső ujj..), terhességben az is gyakori a vizenyők miatt.
Azért nem tudom az eredetét mert véleményem szerint több is van, és nem tudom eldönteni, hogy mitől, de nem is érdekel, lényeg, hogy túlvagyok rajta, de még tuti lesz :lol: Köszönöm a köszöntést :D

Msi: írtam pü-t :) Azért 300E egy járgányért kicsit sok lenne, azért már egy Opel Astrát is kapnánk :lol:

Ancsa: máskor is nyugodtan tessék idekotyogni :D Gratula az ikermanókhoz, boldog pocakosságot :)

Nyufó: jeah, új matrac :D Avatás akkor majd később, de annál jobban :D Apa az tuti, hogy hős volt, nem mertem elhinni, hogy képes volt rá :oops: :roll: Kaja, ma délelőtt mit kívántam?? Zöldbabot, igaz, ki nem állhatom :lol: Néha az őrületbe kergetnek, még a végén most válok kívánóssá :oops: Mondjuk addig jó, míg a kívánságaim nem az édesség körül forognak :wink: :D

Zsuzs: lomtalanítással óvatosan, légy vezéregyéniség, irányítsd a munkát :D

Rebeka: mielőbbi gyógyulást kívánok, vigyázz magatokra nagyon, pihenj amennyit csak lehet, amennyit csak tudsz!

Magunkról most nem tudok újat :)
Majd még benézek később :) Puszika Mindenkinek!

Kép
kis-csillag
Tököl

Sziasztok!

Kis-csillag, megpróbálom, de nem fűzöl hozzá nagy reményt. :(

spumilla, jelenleg top rider-ünk van. Lili nagyon cuki a dinnyével. :D A rácsos linzerre tök jó ötletet adtál, régen csináltam, holnap megsütöm. :wink:

Nyufó, itt a link.
http://baba-mama.vatera.hu/babakocsi_ho ... 65476.html
Lejjebb van a színválaszték, a vörös-grafit tetszik nagyon.

bettike, ez a kocsi nekünk már majdnem 2 éve megvan, nem szeretem, látom és tapasztalom a hibáit/hiányosságait.
Depim nekem nem volt, csak állandó, krónikus kialvatlanság. Ha választhattam az evés és az alvás között, tuti az utóbbira voksoltam. :roll:
Aranyos az overall. :wink:

rebeka, jobbulást! Nekem is fáj picit a torkom. :(

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

ZSUZS

ez úgy van,ha az ember már nem bir a gyerköccel és minden kötél szakad,akkor kiprobál mindent amit esetleg szerethet vagy épp megnyugtatja,még ha ez rángatással is érhető el :D :D

KépKép
bettike83

beze

megértelek,de ha nem jó akkor probáld meg meghirdetni és hátha elkel.és ha elkel akkor simán megveheted álmaid babakocsiját :) nekem is hasonló kivitelű kocsi van,tégla és drapp szinű.mondjuk mióta megvettük,12 hetes koom óta nem is láttam,de ilyen szinű asszem.anyósnál pihizik.

csillag

én sem tudom elképzelni ezt a szoptatás dolgot,annyira érzékeny a mellbimbóm,biztos lesz küzdés.de majd használok bimbóvédőt az lesz a legjobb talán.

KépKép
bettike83

bettike, meg is próbálom, azzal végülis nem vesztek semmit. :wink:
Nekem a bimbóvédő nagyon nem jött be, Lexi se tudott azon keresztül szopizni. Vettem kettőt is, az egyiket már ki se bontottam. :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

beze

sokan ezt irják,de akkor nem értem miért ajálják mikor nem jó,meg a baba sem szereti..

persze,probáld meg,hátha ,még van idő bőven variálni.

KépKép
bettike83

Beze kicsi a világ, épp a hét elején kaptam ugyanezt a linket a barátnőmtől, aki október végére várja az első babáját és neki elemeztem ki e-mailben hogy mit gondolok a kocsiról :lol: Egyedül azzal a pvc-s bevonattal volt bajom a kapaszkodón meg a látbartó részen, a nyári 30-40 fokban lehet hogy ahhoz hozzáragad szegény gyerek :shock: Miért nem hírdeted meg a mostanit, hátha elmegy!

Bettike tündéri az overál, ügyes vagy!!!

Rebeka jobbulást, azért jó hogy legalább lázad nincs!

Zsuzs igazad van különben, mert tényleg az alap dolgokat se tudom megcsinálni, mert kézzel meg nagyon utálok varrni, szegény anyósom varrja évek óta fel a gatyáimat.

Kis-Csillag pont ezt akartam írni, hogy örülj hogy nem az édességet kívánod, addig legalább nem hízol :lol:

Spumilla reklamálom a rácsos linzer receptet :lol: :lol: Majd ha lesz egy csöpp időd :D

Monka ?????????????

T.timi mi volt a dokinál????????????

KépKép

KépKép
nyufó8

nyufó: éljen az uj matrac! már én is alig várom,hogy megvegyük az uj ágyat, meg egy szipiszupi matracot bele :)
csirkepöri, hmmm, jó ötletet adtál, holnap csinálok ebédre :) köszi!! a varrógép meg sztem tök hasznos én nem is tudnám elképzelni hogy ne legyen itthon a kütyütárban :)

zsuzs: jaa, a lomtalanitás nagyon fárazstó tud lenni de utána annyira szépen kitisztul minden, szeretem. leggyengébb láncszem :D nemár. a férjem nekem azt mondta a minap, hogy nekem egy fő fontos feladatom van, kihordani a babánkat. hát nem cuki? dehogynem :D szóval ez kemény munka kéremszépen!! a banános kutya vicces :) Lili azt nem annyira szereti, de a különböző dobozokat, joghurtos poharakat kinyalogatni igen :D
zsuuuzs, ha a zipzárcsere, gumibevarrás, gomblyukazás mennek, azért nem lehetsz mégsem olyan tehetségtelen!!!!!

msi a mikado babakocsi nagyonszuper!! nem csodálom hogy tetszik! ez beférne a liftbe?

bettike: sztem a szülés utáni depihez közrejátszhat az egyedüllét is, aki nem szokott hozzá hogy nem eljár dolgozni hanem otthon van és mondjuk nem szol hozzé estig egy teremtett lélek sem, az necces lehet. plusz azt a sok ujdonságot, feladatot hirtelen egyedül ellátni.. hát nem könnyű. plusz alakváltozás, ugye. aki erre érzékeny. szoval elég sok összetevős lehet, hogy kinél alakul ki, biztos hajlam is.

bettike: besz*rás cuki ez a mackójelmez!! :D :)

rebeka: jobbulást neked! veled vagyunk!

kis-csillag: terepmintás dínókból :D így a tuti :)
ha ma éusta vagy, holnap bizti nagyon aktiv leszel és sütsz vmi finomat. hm?

beze: nagyon jó, strapabírónak tünik ez a kocsi amit belinkeltél. ez a szerelem kocsid? nem ismeres ezt a márkát, de az ára nagyon magávalragadó ;) élőben láttál már ilyet? nem nehéz?

nálunk minden oké! sikerült lelinzereznem :D a kárszakértőt .elég szépen tejelnek :) nagyon örülök neki. a receptet majd felteszem, tulajdonképpen rém egyszerű, nyufó, nyuzzál érte, ha napok mulva sincs fent légyszi.
a tornán azt mondta egy nő (nem a kedvencem, de elvagyok vele) hogy nem nagyon akar nőni ez a poci. anyááád. kettévált a séróm és mondom neki, ááá, akkor nézd meg jobban! és a fejemben meg hozzáfűztem (vegyél fel szemüveget, te öreg banya bm. ) nem értem miért kell ilyeneket mondani. hülye ez? mind1, csak néha felháborodok ilyeneken :)
remélem jó idő lesz hétvégén (uristen megint hétvége, huu, 23.hét) mert akkor lehet menni kirándulni megint :)

Kép
spumilla

Spumilla: igen, ráéreztél :D holnap megsütöm az amerikai csokikockát :D és majd hozom a receptjét és a képét is :D

Beze: a belinkelt járgányon nekem is az a pvc-s bevonat nem tetszik, ami Nyufónak sem, egyebekben nagyon szuper tipitopi :D

Az egész hetes hajnali kelés (apuka délelőttös volt múlt héten és ehéten is..) megteszi a hatását, hulla vagyok..
Úgyhogy megyek, elteszem magunkat alukálni.

Tegnap főztem egy nagy fazék (5-7 liter) vargányás krumplilevest, és jelentem, ma este elfogyott úgy, hogy apa csak 1 tányérral evett belőle :lol: :lol: Remélem luriknak is ízlett, mert utána virgonckodtak odabent rendesen :D :lol:

Jó éjt mindenkinek!
KépKépKép

Kép
kis-csillag
Tököl

Sziasztok!

Bocsi, hogy csak ilyen későn írok, de egész délután ide-oda mászkáltam, mert jött tesom :) aztán mentünk vásárolni, meg mentem baba délutánra megint, szóval most van időm jönni...

A dokinál voltam, minden oké volt, nagyon rendes volt, jó fej, meg viccelődött is, szóval nagyon szimpatikus volt :)
Az UH-n minden oké volt, renben van a kis babucim :)
Ja és mondta a doki, hogy betöltött 20 hetes terhes vagyok, pontosan kiszámolva pedig, 20 hét 2 napos. :) -(javítom is a vonalzót :lol: ) Méret szerint pedig 19 hét 5 napos a baba :)
Leírom a leletet:
Mater hólyag, kp. telt, ép szerkezetű. BPD: 47 mm, HC:170mm AC:145mm, FL:29mm Méret szerint 19hét 5 nap. szülés várható ideje: 01.23. 300 gramm. Lepény a mellső falon, mélyen tapad. Áltlagos magzatvíz. Ritmusos szívműködés. Echodenz kamrafalak. Jó gyomor-, kisfokú hólyagtelitődés. Ép gerincvonal és végtagok.
:lol: :lol: :lol: És havonta egyszer kell mennem hozzá. Szóval legközelebb oktober elején megyek :)
De azt nem látta mi lesz a baba, mert a kismedencémben felüdt a feneke és össze volt zárva a lába.. kis szégyenlős volt, de majd legközelebb.

Tegnap meg voltam védőnőnél, ott is minden oké volt. 110/70 Hgmm volt a vérnyomásom, és még mindig nem híztam semmit, 60 dkg-al voltam több, de azt mondta az kb a ruha, hogy most nem nyári cuccba voltam ott. Meg is dicsért a doki is, hogy fél idősen még nem híztam, és azt mondta ha sikerül még egy hónapot megcsinálni úgy hogy nem hízok sokat, akkor valószínű, hogy az utolsó 3 hónapban már csak annyit szedek fel amennyi a baba+víz+placenta és akkor nem marad rajtam plussz.

Szóval minden tök jó, egy rossz dolog volt a mai napba, hogy ma kaptam meg az első fizetést, hogy plusszba jártam rendelni, délután, túlórába, és 30 óra túlóráért kaptam 14 ezer forintot, ami szerintem nagyon durva, mert ha vissza osztom akkor egy napra (5 óra a rendelés ) kapok 2300 forintot. A másik csaj aki meg magán rendelésen van nem SZTK-n az meg egy rendelésre 5000 ft-ot kap, szóval marhára örültem :cry:
De ezt leszámítva minden oké, és minden rendben.. Most is érzem, hogy mocorog :lol: :lol: :lol: estére mindig beindul :)

Na most aztán rengeteget írtam, bocsi! :)
Remélem mindenki jól van és minden oké!
Vigyázzatok magatokra! Jó éjt!

KépKép

KépKép
t.timi

Itt a javított volanzó :lol:
Nyufó: légyszíves majd írd be az új adatokat a táblázatba. Köszi! Puszi!

KépKép

KépKép
t.timi

T.timi nem semmi, egyből ugrottál előre két hetet! Akkor azért csak jól gondoltad végig hogy nem számoltak jó helyre!!! Kb. két héttel raktak hátrébb korábban, akkor most visszakerültél az eredeti helyre ugye? Beírtalak a táblába és előrébb is raktalak. Szuper hogy szimpi a dokid! Sajnálom hogy nem mutatta meg magát a picúr, akkor várhatsz rá egy hónapot megint, biztos azért csalódott voltál :cry: Nagyon ügyes vagy hogy nem híztál semmit, le a kalappal! Nagyon-nagyon durva hogy 30 óra munkádért ennyi pénzt adtak!!!! :twisted: Ez a világ teljesen meg van huzatva. Nem tudsz bejutni magán rendelésre te is valahogy???? Jó hogy jöttél, már izgultam hogy miért nem írsz!

Kis-Csillag a vargányás krumplileves személy szerint engem érdekel, azt is rakd fel légyszi. Szerintem egyszerűbb kaják is mehetnek a kajás topikba amik nem hétköznapiak, de mégis egyszerű megcsinálni, én legalábbis vevő vagyok rá! Már többször akartam kérdezni, hogy a gyöngyszövést próbáltad már? Nekem az is nagy kedvenc volt!

Spumilla én is bírom amikor szóba kerül ki mit főzött, mert tényleg ötletet adhat. A linzerért nyúzlak, a tornán a nőt letojni magasról és szép helyre elmenni kirándulni, UFF :lol: :lol:

Jó éjt mindenkinek!

Monka ???????

KépKép

KépKép
nyufó8

nyufó: köszi!! :)
Hát igen nagyon durva ez a pénz dolog, ideges is voltam reggel, mert nem ennyire számítottam .. na de nem tudok mit csinálni.
Nem magánrendelésre nem, mert az a csaj ott van már rég óta meg hát én már csak 3 hónapot melózok annyira meg nem vesz oda senki, ide kell ember...csak hát ennyi pénzért :?

Most nem voltam csalodott, mert feldobott, hogy hallottam a szívhangot, meg hogy vissza kerültem az eredeti helyemre a hetekkel kapcsolatban, meg hogy jó fej volt a doki, meg hogy havonta kell menni, így csak 4 hetet kell kibirni az nem annyira sok. aztán akkor csak látjuk már ki is lakik itt..
Most jók a hetek igen, amit én eredetileg is számoltam és amit magyaráztam mindenkinek de hiába, de ő egyből kente vágta a dolgot és írta is hogy ennyi hetes vagyok és kész :lol: :lol: én meg tök örültem :)

Ti jól vagytok???

KépKép

KépKép
t.timi

Nyufó, Kis-csillag a mostaninál is izzadt a tenyerem, nekem inkább a fő szempont az volt, hogy nagy kerekei legyenek, átfordítható tolókarral, és egybe legyen a kar, ne külön.
A régit felteszem, 20-ért csak elmegy. :roll:

spumilla, még nem láttam élőben, de korrektnek tűnik a csaj, ha nem tetszik, nem kell megvenni. Bár szerintem úgyis csak később lesz aktuális, amikor megyünk a Krioba. Azért szeretném látni, mielőtt kifizetem az árát.
A nőt tojd le, nem kell bálnának kinézni, mert gyereket várunk!!! :evil: Nekem a volt munkatársam nem hitte el 6 nappal szülés előtt, hogy betöltött 39 hetes vagyok... :twisted:

bettike, valakinek bejön, ha gondolod, próbáld meg. :wink:

Jó éjt mindenkinek!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Bettike
már regisztráltam az ikresek.hu-n és nézem folyamatosan a kocsikat, holnap jön a bergon amit akartunk venni, a házba lakik a leányzó akinek 5 évesek az ikrei és ő adná el nekünk, kipróbáljuk befér-e….de cuki ez az overál)))

nyufó
hát apa benyugtatózva, erősen szorít hogy beférjen a bergon elvileg az x-lander is 77 cm széles…kicsi a liftünk sajna :S de majd megoldódik

rebeka
gyógyulj meg hamar, majd írsz ha tudsz!!!

Kis-csillag
hát bevallom az előző kocsinkat egy volkswagent 200E-t vettünk így nekem is csípné a szemem ennyit kiadni érte olcsóbb ha veszünk egy kispolszkit levágjuk a tetejét és azt tolom

spumilla
amiket belinkeltem elvileg mind befér, de betapossuk a bergont is)))))))))))))))

hát nem tudom ma milyen front jön vagy megy, de eléggé sokat keményedtem…vagy lehet Blanka harántfekvésbe nyomja ki magát:S nem tudom eldönteni…de elég rossz érzés volt…mondjuk mentem apáékkal a napsütésbe sétálni…

jó nektek hogy tudtok főzni meg varrni én varrni sehogy (bár nem is nagyon próbáltam még) főzni meg…apa álltja hogy jól főzők de mivel én nagyon kritikus vagyok magammal mindig találok valami hibát…amúgy nem is szeretek főzni ( főként mert sok idő én meg beájulok ha melegbe állok sokat.)

Baló olyan édesen mondja hogy Bence és Ganka )))))))))meg kell zabálni….

KépKép

KépKép
msi22

nyufo: igazad van, letojni, kirándulni. UFF :) ebben a sorrendben. amugy beparáztatott hogy tényleg nem nőtt a hasam, és ma árgus szemekkel figyelem a magzatmozgásokat. amii persze hülyessééééééég, hisz folyton bejelentkezik vmire :) bár most ugylátszik ilyen kis bizonytalanka vagyok. nem baj.

timi: sajnálom ezt a pénzes lehúzós dolgot. jobban jártál volna ha otthon pihensz kb :( örülök a szivhangodnak viszont, nagyon jo lehetett, már én is vágyom rá! és hogy rögtön 20 hetes vagy wow! nem is értem hogy keveredhettél előbbre korábban.

beze: a krio az őssejtes ugye? mesélsz majd róla, hogy mit lehet tudni? jo hogy felteszed a régi kocsit, majd ne irj tul sok negativumot róla, mert azt mondtad kitapasztaltad, de ami csak téged zavar az lehet hogy mást nem fog és jutányos áron juthat hozzá. apa mit mond az árra? nem túl olcsó?
az meg jó hogy csak akkor kell megvenni az ujat, ha tetszik! igy szuper!

msi: baromi jo a kispolszki ötleted! nagyon vagány lenne, jot nevettem, mikor elképzeltem, nem mmiindennapi látvány lennétek!! :) Bence és Ganka :D

most annyira örülök mert a mamami forumon találtam egy jo kis közösséget az uj kerületünkben. nem olyan pörgős a topikjuk, mint a mienk ;) de hátha az életben sok jó barátot szerzünk majd a környéken. van egy nagyon kedves nő, aki ugy látom az egész banda közepe és tök közel fogunk lakni hozzájuk. felajánlotta hogy segit a hordozó-választásban, menjek át nyugodtan. nagyon expert benne :) ugyhogy tök jo hogy sikerülni látszik a netes beilleszkedésem. persze életben azért mindig más, de vannak havonta találkozóik is, láttam fényképeket is, vannak szimpatikus arcok. reménykedem :)

Kép
spumilla

Sziasztok!

spumilla, ez nagyon jó hír, szerintem fogsz új barátokat szerezni! :D
A kocsinál egy negatívumot fogok leírni, hogy az esővédőjén van két lyuk, de attól még használható. Amúgy meg igyekszem agyon dicsérni. :oops:
A KRIO őssejtbank, igen. Lexinék is levetettük a köldökzsinórvért, le fogjuk Marcinak is. Legyen meg a sajátja külön. Ugyan testvérek között is fel lehet használni az őssejteketi, de csak 50%, hogy neki is jó, a sajátja meg ugye 100%. Nem olcsó, de szerintem megéri. Ha érdekel még valami, szívesen válaszolok. :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Felraktam a szilvalekváros bukta receptjét, mi nagyon szeretjük. :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

spumilla, ma rácsos linzert sütök, megkívántam, ha nem bánod, én is felrakom majd a receptet. :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

timi

szuper méretek :) vártam,hátha kideül pöcsös e vagy nunis,de kis szégyenlős,na majd legközelebb :)

ja amúgy ha bejön valakinek az overálom,kettő volt belőlle,postával egyűtt 1600ft volt kb,és nagyon szimpi megbizható csaj árulja.
ha érdkele valakit akkor segitek megkeresni :wink:

msi

akkor örülök,sztem tök jó kis oldal.

csillag

7 liter leves,az igen,és ki segitett megenni? :wink: :D

KépKép
bettike83

beze: dehogy bánom! én is mindjárt leszaladok a receptért és felrakom.
hűűűű, szivalekváros bukta, jaaa, megyek megnézem, ha nem tul bonyi akkor meg is csinálom ;)
sztem 20ért nem kell sok szépet irnod a kocsiról, tuti hamar elviszik majd, csak jó hosszú időt állits majd be, hogy ne kelljen többször aukciót indítanod. (sztem)
krio, mi is szeretnénk levetetni, de még nem ástam magam bele, hogy is működik a dolog és miért lesz ez jó.. szóval még utána kell járnom az össejtes cuccnak.

többiek? ti terveztek őssejt levétel? aki igen, az már tudja hol tároltatja?

Kép
spumilla

Sziasztok!

Sajnos nincs időm visszaolvasni, csak gyorsan leírom az tegnapi Uh eredményeket.

Szóval, úgylátszik az én sorsom az, hogy csak fiús anyuka legyek. :) Végül is nem tört nagyon le, bár örültem volna egy
kislánynak. Amikor a doki mondta, hogy kisfiú, hirtelen nem tudtam, hogy sírjak-e vagy nevessek. :)
A méretek rendben vannak, csak sajnos echodensebb beleket látnak, és a magzatvíz is több, ami miatt kicsit szomorú vagyok. Ezen felül ugye az Afp kicsit alacsony lett (bár szerintem határérték), 0,72. Szóval nem vagyok túl boldog az eredmények miatt. 13-án megyek genetikára ott már előre tudom mit fognak mondani, bár szerintem a magzatvíz vételhez már nagyon késő lesz.
Ja, vettek gyorsan vért toxoplasmára és citomegalo vírusra, mert ez is okozhatja az echodensebb beleket.
Röviden ennyi, még gyorsan leírom a méreteket:
Bpd:47mm
Hc:176mm
Ac:160mm
FL:32mm
AD1:54mm
Ad2:48mm
Magzati súly:360gr
Kaptam egy nagyon jó képet az arcocskájáról, szerintem nagyon szép. :) Majd felteszem.
Most megyek, ha lesz ma még időm igérem visszaolvasok. Ne haragudjatok, hogy nem reagáltam semmire, bepótolom, ígérem!

Kép
illda

Sziasztok!

Timi: hát ezek nagyon jó hírek :D Gratula a nem hízáshoz is!! Ügyes leánka vagyol :D Fizut sajnálom :(

Nyufó: oksi, vagy még ma este, vagy holnap felteszem a levest is a többi recepttel együtt! :) A szövéssel még nem próbálkoztam, mert nincs gyöngyszövő lécem hozzá. A hurkagyártás most jól leköt :D

Msi: kispolszki, ez haláli jó :lol:
Kép

Beze: drukk, hogy elmenjen a járgány annyiért :wink:

Spumilla: ismeretség-szerzéshez gratula :wink: Mi nem vetetünk őssejtet, az sajna most nem fér a költségvetésbe :cry:

Illda: gratula a kukucska-eredményekhez :D

Bettike: senki! :D levesevésnél segítségre nincs szükségem, az imádatom irántuk nagyobb mint a mértéktartás :lol: szerencsére mindenféle péktermék nélkülözése mellett szeretem az ilyeneket. A nagy favorit a húsleves, de holnap pl. sajtlevest csinálok krutonnal :D :wink: 4 litert előreláthatólag, szerintem másnapra semmi nem marad belőle :D Ha levest csinálok, sokszor nem is eszek aznap mást, mert annyira kívánom a levest, hogy elvagyok vele egész nap :roll:
Ráugranék arra az overálra, de már én is lecsaptam kettőre teszveszen olcsóért :wink: 4, illetve 7 nap múlva zárul az aukció :)

Hiányzók, tessék jelentkezni :wink:
Salsi, Monka, Krisz, Adri, Krisztin, Rita, Klem, és mindenki :)

Kép
kis-csillag
Tököl

ilda

hát akkor gratulálok a kisfiúhoz :)

csillag

nem baj az,a leves az egészséges én is nagyon szeretem,főleg a húsleves,abból is a csirke,meg szeretem a ragutlevest,becsináltlevest is.párom egyikért sincs odáig,de megeszi ha néha van.

Ma vagyunk 6 éves házasok!!! :) :)

KépKép
bettike83

Szióka Csajok!

Rebeka: jobbulást Neked! Hát a vastabi nem okozhat izületi fájdalmakat,de maga a terhesség igen,nekem is fáj minden porcikám:a keresztcsontom,forgóm, mellkasom(talán a szívműtét után ahogy porcosodott ),néha a vállam, a hátam szóval tropa vagyok de inkább csak akkor érzem ha pihenek, ha dolgozok és elfoglalom magam akkor nem tünik fel..
A vastabira érzékenység gyomorfájdalmat vagy hasmenést okozhat, próbáld ki hogy egy napig nem veszed be és javulnak e a dolgok. Azt leírják mindenhol hogy tejjel nem szabad beszedni mert akadályozza a felszívódását, inkább savasabb dolgokkal pl.narancslével.
Van más készítmény, amit szednek terhesek:Solbifer fol/durules, Magnerot rágótabl. stb.

Timi: örülök,hogy tisztábarakták a dolgokat Nálad!Azt sajnálom,hogy még mindig nem tudod a babód nemét, lelkesebben vásárol,készül az ember mindennel ha tudja,hogy kb. milyen irányba induljon el.
Túlóra: Nálatok legalább kifizetik...Nálunk aláírattak velünk egy papírt,hogy önkéntes túlórákat vállalunk..aki nem írja alá mehet a levesbe.. én éjszakázással,hétvégékkel vittem haza 81.000Ft-ot, most nagyon kiváncsi vagyok hogy csak nappalozással milyen szarul fogok keresni :( bár ez az adózás miatt alakult így, abban reménykedek,hogy ha nincs annyi műszakpótlék hátha lentebb vagyok az adózási határon és most nem vonnának annyit a fizumból le...de jó lenne.. :roll:
Jah és akkor te most mennyit dolgozol egy nap?hétfőtől péntekig? Gondolkozom nagyob abban,hogy elvégzek eü. belül más szakmát is amit tudok 8órában csinálni,hogy én is részt tudjak jobban venni a gyerek nevelésében, és az ünnepeken se kelljen mennem dolgozni,mert egyáltalán nem vagyok megbecsülve,se anyagilag, se sehogy és a családom fontosabb számomra mint ez a munkakör.
Szeretek emberekkel foglalkozni,de máshogy is lehetne,pl. irigylem a védőnőket hogy olyan kötetlenül dolgoznak,még a 8órát se dolgozzák le, tiszta nyugdíjas állás, jó bizti fizetésük se sok, de az eü.ben ki keres jól :?:

Spumilla: nekünk nincs rá pénzünk és hitel nem vennék fel...
tök ügyi vagy! tudod szerintem huzatokat kéne csinálni, én is abban gondolkozom, mert sokat elkérnek egy gyermekágyhuzatért, főleg a disneyekért...anyagot tud szerezni az ember ilyen mintákban és egy kispárnára való,meg egy kistakaróra való kell csak, vagy esetleg sötétítőt is lehet varrni még..

Kép
Kép

Dokinál controll: Okt.04
avrenim
Budapest XVII. kerület

jaj de hülye vagyok Magnerot helyett Maltofert akartam írni :)

Itt főzöcskézek apósoméknál, én csinálom majd a patiszont, most fűszerezem, és majd kirántom, meg kikönyiztem egy kis rántott halat is :P ! rizzsel lesz és persze nem maradhat el a zöldségekkel teli húsleves sem...nyami-nyami :D

Jah a kutyusfóbia: gyermekkori visszatérő rémálom volt a feketekutya,hogy meg akar harapni,megharapot..hiába aludtam el sokszor a fal felé,akkor az ágy és a fal között jöt elő,mint egy árnyék, sokszor úgy aludtam,hogy csak az orrom volt kint a takaróból de akkor is jött...anyum mondta,hogy mindig szép dolgokkal aludjak el, akkor mesefiguráktól a Jézus Krisztusig mindenre gondoltam este,akkor is jött a kutya... :cry:
Most visszatekintve, és az álmoskönyvből megnézve a jelentését, halálesetre utal, gyorsba egymásután meghalt a dédmamim,aki egyébként a falu boszija vol és utána rá a fia-a papám /aki alkoholista volt/ van egy kis telek, amit örökölt tőle a család, de inkáb hagyjuk ott elromolni atelket, mert amikor élt a dédmami már akkor felvetődött,hogy eladnák,és megátkozta a családot,ha eladja bárki akkor az egész scalád bűnhödni fog...jó kis nagyika :twisted:
Dehát a mi családunk nem egy átlagos család,anyum is boszorkány csak nem akarja beismerni, annyira realistának mutatja magát, de vannak olyan dolgai....és ugye semmiben nem hisz,azt mondja..
a keresztapám meg csontkovács auralátó,gyógyító mindefene...
de talán minden családban van pár "flúgos"

Kép
Kép

avrenim
Budapest XVII. kerület

Kép

Kép

Kép

talátam ilyen ágyneműket,igy mindenestűl,persze szopipárna nélkül,4500,és 5000ft.ikreké volt,de csak a fejvdőt és a zsebestárolót használták.

néztem egy oldalt ahol van ilyen ágynemű,olyan 10000e körül van akicósan.szoval nagyon megérné.valamelyiket lehet megveszem és ezt a részt is letudom,meg amúgy én ilyen függönyös baldachinosat akartam.

KépKép
bettike83

Bettiike: Tők jó az az overál, nagyon tetszik és tényleg jó meleg lehet majd a babódnak,levegőztetheted benne a babyt! Már véglegesen kékbe képzelsz minden :wink: ? nálam anyuék még mindig reménykednek a lányba,mert mind2hugomra fiút mondtak az uh-n és ezért már nem hisznek senkinek se...
Gratulálok a házasságihoz, szép szám a 6! :D mivel ünneplitek meg?? :P

Kiscsill:én is leveses vagyok a terhesség óta,előtte egyáltalán nem voltam.jaj várom már a receptedet!!

Ilda: fel a fejjel, és gratulálok a kissráchoz! Legalább a nagytesóktól mindent megörökölhet,ráadhatod az összes ruhát majd.

Ettől az időjárástól már kezdenek őszbe hajlani a receptek is:szilvalekvár, meleg levesek...
Örülök csajok,hogy már 2.oldalnál tartunk a gasztrofórumban, csak így tovább és büszkén irogatni ki,mit alkot a konyhába,hátha a másik még nem csinált ilyet,vagy hiányzik a receptesfüzijéből!

Kép
Kép

avrenim
Budapest XVII. kerület

avrenim

köszönöm szépen,hát h mivel ünneplünk azt nem tudom.lehet majd egybe csapjuk a holnapi szülinapommal :wink: és elmegyünk vacsizni :)

még nálunk is reménykednek sokan a lányban,de nem hinném h változna,igazábol a kék overált úgy lánynak fiúnak gondoltam még akkor is mikor nem istudtam a fiús dologrol.nem lenne gond a lánnyal sem.fiús ruhákkal még nem igen vásároltam be,max pár darabot.majd ugyis megyek a honap végén 4dre és ha ott is megerősitik a fiút akkor nem kérdés.

nem tudom mi lehet de mostanában a gyomorszájnál valami ideg becsipődik és alig tudok felkelni,olyan rosz.a gyerek nyomja fel a berendezést és a gyomromnak nem tesz valahogy jót,amúgy még elvagyok a puffadással de ez a szurás ez nem hiányzik.

KépKép
bettike83

Lányok szépen gyülnek a receptek, nyamiii, ügyes kis csapat vagyunk mi :lol:

Beze én ne a te tenyeredre gondoltam a babakocsinál, hanem ha megnézed, ahova a gyerek kapaszkodik, és térd alatt is pvc bevonatos a kocsi, gondolom hogy ne koszolódjon, de szegény gyerek olvad rá lehet nagy melegben!

T.timi elhiszem hogy örültél hogy visszakerültél a helyedre, mi sem értettük ezt a visszaminősítést. Hirtelen egyből elhagytad te is a félidőt! Talán majd ha visszamész dolgozni babázás után akkor kifogsz jobb helyet is! Tényleg terveztek még babát többet? Mi jól vagyunk, minden oké, most épp a hétvégi takarítás és hasonlók zajlanak, az kevésbé jó, de az igen, hogy ebben (is) apa aktív nagyon :lol:

Msi akkor megy a drukk mára hogy beférjen a kocsi, írd meg mi volt! Kispolszki :lol: :lol: :lol: Baló nagyon ügyi hogy már így keni-vágja a tesó neveket!

Spumilla nézd a jó oldalát, így lehet hogy megúszod a pocak repedést, ha nem lesz akkora a pocid. Különben meg nem kell bálnának lenni így van! Nagyon szuperül hangzik az a fórum amiről írsz, majd számolj be időnként a fejleményekről :lol:

Illda sajnálom hogy nem jött össze a nunis, viszont szépek a méreteitek, gratula!!! Nem hallottam még sosem erről az echodensebb bélről, próbltam nézni neten mi az, meg a következményeket, neked mit mondtak? Mert úgy tűnt hogy kicsit több százalékban lehet esetleg probléma a babával, de az nem azt jelenti hogy baja is van ugye? A genetikával tényleg valószínű nem sokra mész, ahogy így többen is írtak róla. Nagyon drukkolok hogy minden rendben legyen!!!

Kis-Csillag nekem van gyöngyszövőm de anélkül is ugyanúgy lehet, még jobb is különben, csak egy darab kartonlap kell hozzá. Ha érdekel, leírom hogy kell. Recept meg jöhet!!! Ja a sajtleves krutonnal is, azt is dobd fel. Én is nagyon leveses vagyok, de sajtlevest nem szoktam, szóval jöhet!

Bettike boldog házassági évfordulót! Mentek valahova ünnepelni? Pont a középső képen lévő garnitúra van meg nekem, a létrás macis, meg még van egy váltás más mintából, két éve a készítőtől rendeltem. Nem tudom mennyire látod a képen :lol:
Kép
Mind a három garnitúra különben ugyanonnan van.

Avrenim ezek az egészségügyi fizetések az ország szégyene!!! Az jó ötlet lenne ha tudnál még tanulni, hátha többre jutnál! Ez a feketekutyarémálom elég rossz lehetett :cry: Pont ezt akartam kérdezni hogy mi idézhette elő, de már látom írtad is. Könnyen lehet hogy tényleg emiatt lehetett :cry:

KépKép

KépKép
nyufó8

nyufó

látom,és örülök h nem csak nekem tetszik az ilyen garnitura :)amúgy nagyon jól néz ki kiágyon.akkor gondolom nálatok marad a másik babának is?

nem tudom megyünk e,most is úgy szur a hasam,nem akar elmúlni :?

KépKép
bettike83

mennyire vastag a paplan?

KépKép
bettike83

Bettike Holnapra akkor
Kép
Próbálj meg pihizni, hátha abba marad a pocak szúrás :cry:
Igen, örökli a pici a garnitúrát, de én ezekből csak a szopipárnát, a fejvédőt, a baldachint meg a kis tárólót használtam. A párnát és a paplant nem. A párnának nincs sok értelme, mert egy lapos valami, mert a picinek úgysem használhatsz párnát, a paplan meg kicsi és olyan merev, hogy nem tudta körbe ölelni nekem a babót ahogy én szerettem volna, inkább puha takaróval takartam, mielőtt áttértünk a hálózsákra.

KépKép

KépKép
nyufó8

avernim: én hétfőtől péntekig dolgozom hétvégén nem. 8 órát mindennap, és így keresek 70.000-et. És most hogy járok délután rendelni igy hétfőn meg szerdán reggel 7túl este 8ig vagyok. Egy hónapban volt 30 óra túlórám és arra kaptam 14.000-et :(
Szóval ez van.

nyufó: én is nagyon örülök, hogy rendesen számol a doki :) :)
Hát igazából szeretnénk még egy babát, de nem tudom hogy fogjuk tudni anyagilag, mert én úgy szeretném a második babát, hogy még mielőtt vissza mennék dolgozni, hogy ne menjek vissza aztán x év után ujra gyes, hanem egyből legyen a második, szóval kb mint nálatok. De majd meglátjuk, mert inkább legyen egy és minden meglegyen, mint több, de nélkülözni kell. De szeretnék nagyon, majd meglátjuk. Most Ő az első, már alig várom, hogy a kezembe tarthassam :) Örülök, hogy jól vagytok! Nálunk megy a nagy festés, most jól haladunk, jött apa tesója is segíteni :)

monka: ????

KépKép

KépKép
t.timi

Sziasztok!!

Elnézést a zavarásért,de eladó 1-2 babaruha,hátha itt Titeket érdekel!!56-62-es méretek.A bundazsákok talán kicsit nagyobbak a méretnél.

Téli overálokl,bundazsákok,iker Kisfiúkról.Mindegyikből 2 db van,lábzsákok,kékek,belehet kötni a hordozóba is,van a biztonsági övnek helye,az overálok:egyik homok színű,másik világos kék.
Mindegyik alig használt,nagyon szép állapotban vannak.Valamint egy Kenguru goldos kezes-lábas,ez vadi új,mert kicsi lett.(62-es)

Képet tudok küldeni,írjatok bátran,többit pü.megbeszéljük.
csucsu99
Budapest

Sziasztok lányok!

Itt az ösz, s hogy a megfelelö hangulatba kerüljetek, itt egy kis segítség:
:D
Kép

Kálnay Adél: Mi volna jó?

Most repülni volna jó,
suhanni szelíd táj fölött,
vörös, barna, sárga az a táj . . .

Most rohanni volna jó,
megelőzni a kék ködöt,
óriás tölgyfa, az legyen a vár . . .

Most gurulni volna jó,
heverni rőt avar között,
orrodban érzed fanyar illatát . . .

Most ugorni volna jó,
átugrani néhány vén rögöt,
lomha békát a patak oldalán . . .

Most keresni volna jó,
elbújni sombokor mögött,
mókus ül álmosan ágán . . .

Most látni volna jó,
kémény messze hogy füstölög,
szűk völgyecske tucatnyi házán . . .

Most érezni volna jó,
csöndet, békét és örömöt,
hallani őszi eső koppanását
vonuló madarak szárnyán.

Szép hétvégét kívánok!
Zsuzsi

Kép
zsuzs35

nyufó

köszönöm szépen,aranyos vagy :) :)

akkor most gondolkodóba estem,én is ettől féltem h kicsi lesz a paplan és akkor meg mi értelme van.szoval nem tudom mit csináljak akkor,varassak esetleg?nem szabvány paplant,hanem nagyobbat.

KépKép
bettike83

T.timi szuper hogy végre haladtok! Akkor már látod a végét? Mikor lesztek kész? Ha leszámítom az iskolakezdés és hasonló dolgokat, az elején az első baba kerül sokba, a második töredékbe már, főleg ha azonos nemű. Azért klassz lenne ha összejönne a kettő ahogy szeretnétek és nekem is úgy tűnik logikusnak hogy egybe "letudni", mert most visszamész dolgozni, belerázódsz, mire eljutsz valami jó lehetőségig esetleg megint mehetsz gyersre. Meg nekem szimpi hogy kicsi a korkülönbség a gyerkőcök között, közös dolgok, játék ilyesmi szempontjából gondolom jobb mint ha már sok év van.

Zsuzs hát igen, az ősznek is megvan a szépsége az biztos :D Hangulatos a vers és a kép is, köszönjük!

Bettike ugyanakkor meg ha szeretnél balachint és azt is megkapod meg a fejvédőt, stb. ilyen jó áron akkor lehet hogy érdemes lenne. Meg akartam neked keresni a takarót hogy lemérjem, de elég jól el van rakva felülre a szekrénybe, most nem tudtam leszedni. Nekem az volt a takaróval a bajom hogy még újszülött méretre jó lett volna a méret, de annyira merev volt, hogy ahogy ráraktad a babára, két oldalt nem simult rá az ágyra mellette, hanem állt mereven két oldalra :shock: Ha jól emlékszem elég vékony is volt és az anyag meg a takaró össze volt varrva, talán azért is volt olyan merev. De én nem csináltam ebből ügyet úgy, vettem tök olcsón pár helyes kis puha filc takarót és simán huzat nélkül használtuk a babóra (még a kórházba is azt vittem) az első pár hétben, aztán kapott hálózsákot.
Kerestem képet:
Kép
Kép

KépKép

KépKép
nyufó8

Ennyi kreatív között tud valaki horgolni???? Azt próbálom tanulgatni, netről, képekről, de hogy milyen érthetetlen. Ha videót találok, ott meg olyan gyorsan mutatják, hogy kösz :cry: Lehet lenne priviben egy-két "okos" kérdésem ahhoz aki ebben otthon van.

KépKép

KépKép
nyufó8

Sziasztok!

Nyufó, látod, milyen h.e vagyok? :oops: Totál félreértettelek... :oops: Szóval az a pvc az tuti védőfólia, de előtte úgyis megnézem élőben, aztán döntök. :wink:
Takaró ügyben totál egyetértünk, a mienk is ilyen volt, nem is használtuk, kapott gyorsan egy meleg plüsst, az már sokkal jobb volt. De a tuti szerintem a hálózsák. :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Kis-csillag, spumilla, köszönöm, aranyosak vagytok! :D

Kép

Kép

Kép

Kép