A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Vindo!
Ez igen, tényleg népszerű vagy! A szigor úgy látszik nem elég visszatartó erő... :)

Őszintén szólva nem gondoltam volna, hogy ennyire tetszeni fog nekik az ovi.

Irina!
Köszi!

Hát igen, fűtés híjján elég hűvös van nálunk is. Mi is csak éjjel olajradiátorozunk a szobájukban, de úgy látszik későn kezdtük...

Kép
gica1

:lol:
nekem is be kell szigorítanom, mert nagyon elkanászodnak. most már teljesen általános, h mindenféle kifogásokkal nem járnak be szemináriumokra, de jegyet azért mindenki akar. nappalin persze.

Kép
Kép
irina

Gica, akkor hiába ügyeskedtünk mindenfélre radiátorokkal... :?

Verus, nem tudom, Maggie hogy ér rá, amikor tanfolyamozik, de este kifaggatjuk ;-)

Kép
Kép
irina

Viranka, igen, Bendegúz a neve :wink:
Régen ott volt a vonalzóját, de kb. 4-5 hónapja átírtam Rugóra :roll:

Hát, nem tudom, a nappalisoknak is mindig emelni kell a limitet. Szeretnek, na, ezzel nem lehet mit csinálni :roll: Én is szeretem őket, kölcsönös a dolog, meg tanítani is szeretek :) Nem dicsekedni akartam, csak az embernek olyan jól esik. Hogy nem potyára éjszakázok a hülye vázlatokkal, power pointokkal, szóval van értelme lelkiismeretesen készülni.

El kéne menni a százasba.

Gica, ti milyen házban laktok? Hányadik emelet?

Viranka, ez a hárfa nagyon jó ötlet :D
Gondolom, csupa vidám színű fonal :wink:

Kép
vindolanda

Vindo!
Elhiszem, hogy jól esik, hogy ennyire szeretnek! Biztos, hogy érzik, hogy nem csak unottan állsz ott és beszélsz, mit gondolom sok kollegád...
Ház: tégla-beton keverék, 1. emelet, távfűtés - amit hamarabb szinte soha nem kapcsolnak be, mert az itteniek imádnak kabátban otthon lenni... :evil:

Viranka!
És mi készül ezekből a szép fonalakból?
Zsuzsu már hordja a csini horgolt sapiját! :)

Irina!
Ti is távfűtésesek vagytok, vágy háztömb gázzal?

Kép
gica1

Heni: válaszoltam :-)

Vindo, abszolút nem vettük dicsekedésnek, Veled örülünk :-)

Gica: távfűtéses volt, de ha jól tudom, már levált a ház, egyedi mérőket szereltek fel az összes radiátorra és új kazánt vett a ház, annak a törlesztőit is fizetjük a közös költségben.

Kép
Kép
irina

Így néz ki most az előtető. A fele még nejlonos, de szerintem ma este elkészül, lehet.
Többet nem folyik be az eső az előszobába. Még nagy a kupi kinn, épp takarítottunk.

Kép

Kép
vindolanda

De szupi lett Vindo 8)

Heni
KépKép
heni81

Vindo, nagyon klassz!
Milyen szépen süt felétek a Nap! Itt nagy ború uralkodik.
:arrow: dolgozom.

Kép
Kép
irina

Az ovis anyukák nagyon aktívak, mondjuk már egy nagyon összeszokott társaságba kerültünk be 9-en újak. Már ovis fésűt is talált valaki és googlegroupson egyeztet a szülőkkel. :D

Kép
Kép
irina

Hazajöttünk éppen.

Igen, ujjatlan pólóban nyomulunk, elég meleg van, ha süt a nap :D

Heni, Irina, köszi :D

Ovis fésű - :shock:
Hű, de online egy szülői közösség :roll: :wink:

Kenyeret sütni, hogy kész legyen vacsorára :arrow:

Kép
vindolanda

Csak gyorsan elidőztem a link kereséssel,apa meg már nem bír a fiúkkal..

Vera a linket megtaláltam,de most nincs fent a csajnál. .:( http://teszvesz.hu/item1108623542_olcso ... 128ml.html

Szép lett Vindo!

Jobbulást Ádinak! :)

Édes Péterke.. :)

Nálunk egész nap esik,vagy csöpög és tökre hideg van.. :( Köd is volt reggel kb. 10ig.
varga tünde

Hopszla majdnem elfelejtettem Boldog Szülinapot Rugónak! :) Vindo leírhatnád te milyen kenyér recepten nyomulsz.. :) Most megint elkezdtem sütögetni,de még nem találtam meg az igazit.. :roll: Régit meg már elfelejtettem :oops:
varga tünde

áááá

írni akartam és nem megy :?
na majd holnap délelőtt pótolom :D

Bendegúznak alias Rugónak sok boldog harmadikat :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Vera drága az én táskámhoz vettél fonalat? Utaljam a pénzt?

na el :arrow:
odaég a süti

KépKép
Kép Kép
l.móni

Na, itt vagyok megint.

Köszönjük a köszöntéseket :P

Tünde, aldis lisztkeveréket használunk, 160 ml vízzel, tejjel, és egy nagy kanál margarinnal.
Ez vált be, a fehér kenyér vagy a ciabatta lisztkeverék.

Képek:
Kép

Kép

Nagy a bicikli-öröm, bár nem mer ráülni, tologatja, és nem engedi el.
Kép

Mikor jött G., folyamatosan mondogatta, hogy torta, torta, torta... 8) :mrgreen:

Kép
vindolanda

Mónikám,szülinapi ajcsi lesz :lol: :lol: :lol: :lol:
de előbb megkapod :) s másmilyen lesz :) :) bízz bennem :)

:arrow:

KépKép
viranka

Móni, majd azért gyere, mesélj, ha megsült, aminek meg kellett! ;-)

Vindo, jaj, nagyon édes Rugó, ahogy örül a tortának, tüzijátéknak, biciklinek, eszem a drágát! :-)

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Isten éltessen minden Szülinapost és Névnapost
utólag és most!

Meg volt a 2. ovis napunk,eddig nagyon tetszik Ildikének,
az óvonénik is szeretik.
Nagyon büszke vagyok a kislányomra.

Teszek 1 képet is. Ez még anyáron készült.
Kép

Puszi mindenkinek.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Jó reggelt!

Megyünk a védőnőhöz, státuszvizsgálat lesz. Vagyis a védőnői része, mert orvos csak hétfőnként van, az meg nekem munkanap. Egyszer majd elmegyünk arra is, talán az őszi szünetben, akkor lesz egy üres hétfőm :roll:

Kép
vindolanda

Jó reggelt :D !

Boldog szülinapot kívánunk utólag Rugónak, Emmácskának és Máténak!

Vindo, nagyon klassz az előtetőtök, Rugó pedig nagyon aranyos :D !

Heni, nagyon jó lett a fiúk sérója, Péterke pedig hatalmas fiú.

Mi hétfőn voltunk státuszvizsgálaton, de csak védőnőnél, nekünk orvoshoz nem kell menni. Bár ovikezdés előtt úgyis voltunk, kellett igazolás, hogy nincs semmi bajunk.
Védőnéni megkérdezte Pankától, hol van a válla, a könyöke, álla, bokája stb. Kérdezett egy csomó dolgot, megmérte: 97 cm és 15,5 kg. Aztán látásvizsgálatot kellett volna csinálni, de az nem sikerült, a hallásvizsgálatnál ügyesen együttműködött.
Az ovit még mindig nagyon szereti, hatalmas vigyorral megy minden reggel, siet, hogy el ne késsünk :D ! Már vannak új barátai is, egyre több gyerkőc nevét hallom otthon.

Ma van az egyetlen szabadnapom, esek neki a takarításnak :? :? ...

Lehangoló idő van, bár mi még nem gyújtottunk be, mert csak reggelente van kicsit hűvös, és nappal nem igazán vagyunk itthon...

Szép napot mindenkinek, később visszajövök.
dettyk

Itt már süt a nap, szépen melegszik az idő.

Dettyk, nálunk a látásvizsgálatot lehetett levezényelni nagyjából - mutogatással, mert egy szót sem volt hajlandó szólni.
Hallás az nem volt :roll:

Viszont amíg benn voltunk, Rugó műanyag babakocsijából ellopták a lufijait :x

A védőnő szerint Rugót át kellene rakni óvodába, de valahogy nekem a csanában jobb, ha ott van :roll: Tudom, hogy jól érzi magát :roll:

Kép
vindolanda

Vindo miért is kell átrakni óvodába? na ezen kicsit elgondolkodtam :roll:

Dettyk jó, hogy jelentkeztél:-)
Azért Panka se pöttöm Panna :wink:

Hát ezeket a státuszvizsgálatokat utálom :evil:

Heni
KépKép
heni81

http://www.fantasy-land.hu/ mikor megyünk ide???????

micsoda vizsgálatokat végeznek felétek :shock: nálunk csak papírt töltenek ki :)

Silka Liziének,Bongyi Zitájának,és Dotildi Dorkájának boldog 3at :) :)

Szegény Mónira reggel meg frászt hoztam :) :) köszönteni akartam Grétát :) kicsit elszámoltam magam :)

KépKép
viranka

Sziasztok :)

De jók a Rugó képek :D

egykezes vagyok
Pötike ma bújós.

most jött a kőműves is, megkaptuk az árajánlatot a szigetelésre :roll:
még a hónapban elkészül, csak színt nem kap most a ház. arra nem futja :?

Grétikém szereti az ovit, látszólag jól viseli de éjjel jön ki rajta, hogy napközben nem vagyok mellette :( sokat sír, forgolódik. folyton engem keres

keresnek :arrow:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Boldog születésnapot a ma ünneplőknek!

Heni, a beszéd miatt kellene állítólag.
De a többi gyerek is beszél a csanában már egy éve.
Ráadásul most mer kb. két hete szavakat mondani a többiek után.
Ha most beraknánk egy vadi új 30 fős csoportba, szerintem az összegyűjtött bátorsága is elszállna.

Itthon már szépen megy neki a szavak utánzása :D

Szóval új infó nem nagyon volt. Lúdtalpa van, ezt eddig is tudtam. Gyakoroljuk, hogy labdát emelget fel.
Biztos rá tudom venni Rugót a rendszeres gyakorlásra:)
Meg a rudiját majd megnézi az orvos októberben.

Hízni viszont sokat hízott, kb. fél kilót két hónap alatt.

Ja, összefutottam a védőnő mosdójában (kb. 1 m2) az egyik szakdolgozómmal (akivel még a klinikán ismerkedtünk meg, egy napra voltunk kiírva, egy faluban lakunk). Röhögtük, hogy akkor egy gyors szakdolgozati konzultáció belefér akkor. Csak három gyerek volt velünk :wink:

Leült mesét nézni, addig le kellene csapnom egy webáruházra.

Kép
vindolanda

Vera lehetne ide szervezni egy talit, biztosan nem unatkoznának a gyerekek:-)

Vindo én egyet értek veled, Rugó kis visszahúzódó, szerintem lehet , hogy nehezen tudna új környezetbe beilleszkedni, és megnyilni. Szerintem még egy évet maradhat a csanában.

Nálunk Áron nagyon belejött a dumálásba, annyi mindent mond, már le se lehet irni. Nagyon kis okos, meg marha ügyes.
Péterke meg marha okos, mindent megjegyez. Tegnap kellett menni apának Vác mellé valami alkatrészért, aztán gondoltuk mi is vele megyünk, haza felé elmegyünk Deichmannba, meg tescoba.
Kapott Péterke egy edző cipőt. MA miután előkerült a cipő, közölte, hogy anya vette Péterkének a tescoban :shock: annyira jó, hogy már igy össze tudja rakni a dolgokat.
Ja meg aztis ondta, hogy a cipő kinaiul tosie, Kajlan mondta anya :shock: :shock: :shock: anya mond tosie:-) jó az a mese, abból is rengeteg minden ragad rá.
Dórával, Diégóval is végig kommunikál, kérdéseikre válaszol. Hihetetlenül sokat fejlődött az elmúlt pár hónapban.

Ma itt reggel óta esik. Azt mondja Péterke, anya menjünk a tescoba, elindul, visszajön, de anya esik, nem mehetünk ki. Mondom akkor most mi lesz. Viszünk esernyőt:D

Lúdtalpa az Pétekének is van szerintem, de hogy 4 éves korig alakul a talp boltozata. Remélem kicsit alakul még neki, pedig mindig megfelelő cipőt viselt.

Heni
KépKép
heni81

Ja egész nyáron nem volt tali:-( pedig többen is akartak szervezni:-(

én szivesen megszerveznék itt nálunk egy talit, de nem tudom volna e rá érdeklődés, eljönne ide valaki?

Heni
KépKép
heni81

Itt dög meleg van, pólós idő :roll:

Hát, elég kis bátortalan lélek, az biztos :P De így szeretjük :wink:

Shoppingoltam egy jót, mert chilis kukoricát eszik. Bevág egy zacskóval :shock: Rendeltem Rugónak harisnyákat, zoknit, magamnak zoknikat, spagettipántos atlétát a hideg napokra, Gábornak fehér inget:)

Hát, kösz a megerősítést akkor :wink:

Magunk sem tudjuk, mit csináljunk. Januárig tuti marad, de szerintem, ha látom rajta most már a fejlődést folyamatosan, akkor szeptemberig is fog.

Lúdtalp - Gábornak rettenetes nagy lúdtalpa van, és mivel a lába u.olyan, mint az apjáé, így nem meglepő. Azt mondták, öt éves korukig nem kell betét, csak torna. Hát, maximum a mezítláb járást tudja gyakorolni, mert benti cipője az nincs (leveszi).

Kép
vindolanda

Mármint Rugó lába olyan, mint az apjáé.

Amúgy külön tudják mozgatni a lábujjaikat, ez nekem nem megy :D Még a kicsi is össze-vissza áll nekik :lol:

Kép
vindolanda

Heni ügyes gyerekeid vannak :wink: 8)

Nekem még egy zárt cipő kellene őszre, ami van, az kb. hat éves :roll:
Már akkor is régi volt, mikor terhes lettem :roll:
Majd a Deichmanban :D

Kép
vindolanda

Nincs itt senki :roll:

Kép
vindolanda

én szombaton vettem cipőket :)
39-es lett a lábam és így most újítani kellett :)

KépKép
Kép Kép
l.móni

én vagyok egy kicsit
várom, hogy hívnak-e a csanából :roll:
ma alszik ott először csinike

Vindo a csanában szerintem jobban fog fejlődni mint oviban fejlődne
itt kevesen vannak, többet tud vele foglalkozni a gondozónő :)

kéne csinálni 3 éves státuszt?

Heni helyesek a fiúk nagyon :D
a göndör fürtös Péterke meg zabálnivalóan édes :D

KépKép
Kép Kép
l.móni

na tessék, te tüntél el :roll:

megyek gondolkozni :arrow:

KépKép
Kép Kép
l.móni

A deichmannban szuper jó cipők vannak és sokszor féláron. Péterke edzőcipője is 3000 ről volt 1500ra leárazva. 27 es a lába, nem mertem már drágább cipőt venni 1-2 hónap kedvéért :roll: de ez most pont jól jött ki:-)

Áronnak tavasszal vettem egy nike cipőt, még mindig abban jár 8) gazdaságosabb gyerek Áron 8)

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok Lanyok,
Mar par napja keszulok irni, de valami miatt nem jott be a net..
Majd holnap tudok jonni bovebben, nagyon rohanasban vagyok..most csak egy kerdesem lenne, mivel irtatok sokan, hogy Dora rajongok a gyerekek.. most vettem Ranianak nagyon aranyos doras agynemuhuzatot 6 fontert, ami kb 1900 forint. Ha valakinek kene, szivesen veszek es elkuldom. Meg volt falra ragaszthato dekor Doras matrica 4 fontert (eleg sok matricat tartalmaz egy csomag)
Men tudom, otthon milyen valasztek van ezekbol a tv figuras dolgokbol, itt szinte minden elkepzelheto dolog van.
Puszi most mennem kell..
Vendég

A deichman-ban tényleg nagyon jó dolgokat lehet venni :D Egy ideje már csak oda járunk 8)

Egy órája akarok fogat mosni, de nem jutottam el :roll:

Kérdés még a státusz-vizsgálaton:
Tud fél lábon állni pár mp-ig?
MOndtam, hogy fogalmam sincs, nem tudtam, hogy figyelni kell.
Az egyensúlyérzék miatt kell. Hát, a létra tetején profin megáll, úgy hogy lehet neki :wink:

Megnevezi-e, amiket rajzol?
Hát, ez lett a nem-leges válasz, mivel ezzel kapcsolatban nem nyilatkozik.

Móni, mi újság a csanában???

Kép
vindolanda

Szóval, ott hiába rimánkodtam neki, nem állt féllábra. Most mondtam neki, simán megcsinálta. Nem nagyon szereti produkálni magát :roll:

Irina, volt Ádi óvodában?

Kép
vindolanda

Még mindig boldog szülinapot kíván a vonalzó :roll:

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Még nem olvastam vissza, de igyekszem.

Hát Szelike sokszor nem bírja ki éjjel, míg kiviszem pisilni, addigra bepisil, úgyhogy mivel állandóan tocsogó pisis ruhájából kell átöltöztetnem + ágynemű mosás, úgy döntöttem, hogy inkább várunk még ezzel az éjjeli szobatisztasággal, és visszaadom rá éjjelre a pelenkát. Aztán majd meglátjuk, hogy lesz-e megint huzamosabb időszak, hogy száraz reggel a pelenka, akkor újra próbálkozunk. De ez így nagyon szenvedés. És olvastam is, hogy a nappali szobatisztaság után 1-2 év is lehet az "ágytisztaság", és mi most az 1 évnél tartunk... :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

Rugónak boldog szülinapot utólag! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Regi sajnálom:-( viszont az jutott eszembe, hogy vannak ilyen minden féle csini hercegnős bugyipelenkák, éjszakai bugyi néven bepróbálkoznék vele Szelinél. Ha baleset van, nem kell mosni, viszont , lehet ösztönözné, hogy nem pelus, de éjszakai bugyi. Lehet marhaság, csak egy ötlet.

Heni
KépKép
heni81

Heni! Nagyot tuti lett a fiúk frizurája! :)

Ádinak jobbulást! :( Nem jött ez most jókor... :( Bár ez sose jön jókor...
Kivi vagyok én is, hogy Szeli az idén jobban állja-e a bacikat, hogy már egy évet járt bölcsibe... :roll:

Jaj! Köszönöm a köszöntéseket! :) Mindig elfelejtem, hogy névnapom volt! :lol:
Hétfőn azért sütöttem sütit az irodába is vittem, meg hogy itthonra is legyen kedden. Apa meg kérdezi, hogy minek sütök sütit, csak úgy? Mondom, ja, csak úgy... Aztán éjjel leesett neki, hajnalban rohant ajándékot venni nekem... :lol: Kaptam egy marcipán rózsát és egy parfümöt. Az irodában meg egy szép csokrot. Csodálkoztam is, mert annyira nem szoktunk névnapozni, így nagyon jól esett, hogy rám így gondoltak! :) Szerintem bevezetjük a névnapozást, ha már így kialakult a csapat :D (tavaly áprilisban alakult az iroda).
Anyum meg totál megfeledkezett róla, aztán tiszta lelkibeteg volt, mikor leesett neki... :lol:
Hát igen, az ember szül egy gyereket, már nem olyan fontos... :? :lol:

Zsuzsunak is jobblást! ++++++++

Kép

Kép
regcsiken14

Vindo! Szép lett nagyon az előtető! :)
(Én ilyenekről csak álmodozok egyelőre... )
Viszont már látszik a fűűűű!!!!! :D Zöldül a kertünk! :)
Jók a szülinapos képek! :)

Ildi! Édesek a gyerkők! :)

Na, Szelinek elfogyott a türelme... :? :arrow:

Kép

Kép
regcsiken14

Helló, csajok!

Regi, Vindo, köszi, már jobban van Ádi (remélem, azóta Gica Zsuzskája is), de ma még nem vittük, mert időnként olyan mélyről köhögött, vártam, mi lesz ez, de nem derült ki, orvos hétfőn látta, nem látott semmit. De ma voltam az oviban külön ebédfizun, mondta az óvónénink, hogy kezdenek benáthásodni a gyerekek és a várost járva is mindenki rámtüsszögött, szóval szinte fél Bp náthás, úgyhogy nem fogok tovább azon parázni, járhat-e közösségbe. De mivel még beszoktatáson vagyunk, csak ebéd utánig maradna holnap is. Ez az itthonlét elég zűrös, S rohant haza fél12-re, én elrohantam értekezletre meg vásárolni-ügyintézni, aztán haza.

Regi, nálunk is sok a pisi a pelusban, ezért aztán nincs is türelmem az éjszakai pelustalanításhoz.

Látom, cipő (is) volt a téma: én is deichmanolok, most egy középárast találtam, de ez volt az egyetlen, amiből volt 25-ös, bőr volt (nem velúr) és nem műanyag, tépőzáras, valamennyire bírja a vizet és még ki is néz vhogy. Ja és persze ne legyen iszonyatos drága. Azért ez elég sok kritérium és csak egy cipőre illett ott.
Sikerült egy őszi és egy téli kabátot is túrnom Ádinak (ezeket minden évben szoktam), ráadásul uniszexek, később is jók lehetnek ;-) Meg megszereztem a hiányzó Kippkopp-könyveket, de már csak a neten vásárolok szinte az adott hálózatokból, mert úgy mindig jóval olcsóbb. Oké, így két kört kell mennem (helybe megyek a könyvekért, hogy ne legyen szállítási költség), de az engem nem zavar, mindig kinézem, mi lesz a vétel legközelebb.

Kép
Kép
irina

Ja, ma Ádi továbbgondolta a Hülye Járások Minisztériumát (nem ismeri amúgy), az utcán elkezdett hülyéskedni és furán járkálni, majd közölte velem, hogy az egyik járása a "húsbolt-járás", a másik pedig a "kisbolt-járás" (ez a két bolt van nagyon közel a lakásunkoz). :lol:

Kép
Kép
irina

Cipőtéma utoljára: az én gondom az, hogy nem kapok a saját lábamra, már nagyobb a lábam, mint 41-es (csizmában, sportcipőben minimum 42-es vagy még nagyobb kell) és női cipőkből csak alig van ilyen méret vagy ha van is, iszonyúan néz ki... Szóval azért van kb. 1 őszi cipőm, mert ha akarnék, sem lesz nagyon több. :lol:

Kép
Kép
irina

És még akkor a státuszmérésről vagy miről: én katonásan bevallom, az előző védőnő felszólítására sem mentünk el, mivel addigra már elköltöztünk innen, és ezért nem cügöltem el Ádit Soroksárra a nagy nyári hőségben (és még 3 éves sem volt). Azt gondolom, ha igénylik, majd megcsinálja az itteni védőnőnk. A régit amúgy bírtam, de Ádi 1 éves korától kb. 2-szer, ha láttuk.

Kép
Kép
irina

Grétus!
Boldog szülinapot :)

KépKép
viranka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?