A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 16:44-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 16:45-kor.

KépKép

KépKép
boo

Csak annyira jöttem, hogy akkor aki akar jönni a karácsonyi ringatóra, azt gyorsan ki kéne találni, mert pillanatok alatt elfogynak a jegyek. Azt is el kéne dönteni, hogy melyikre menjünk, részemről az első időpont túl korán van nekünk, addigra tuti nem érünk oda.

Boo!
Én sem ilyet fürdőt terveztem, kicsit ki is lóg a a ház stílusából (ami amúgy sokkal melegebb hangulatú) , de meglátni a csempét és beleszeretni a pillant műve volt :roll:
Miron tesztoszteronja :arrow: Nem hinném, ha annyira szolid a dózis. Ezek a pulyák enélkül is produkálnak ilyeneket sztem :)
Laktózmentes tej :arrow: Hjja, újfent jó szőkét kérdeztem :oops:

Szapulnám még a bölcsiket, lenne is érvem, de nem teszem, Katy miatt :roll: Akinek mellesleg ha jön a tesója Ringatóra akkor én meg nem :twisted: :twisted:
De lüke vagy Katy, már kit zavarna, az sincs kizárva, hogy én is viszem a tesómat és utána még csapunk egy karácsonyi utolsó bevásárlás kanyart :wink:

Szonibaba!

Ez nagyon durva alvás :shock: :shock: :shock: Én is aggódnék már, pedig nem vagyok egy paraanyu :roll:
Elsőszülöttödet isten éltesse :D :D :D

Naa, a végén mégse csak annyira jöttem.......... :roll:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 16:45-kor.

KépKép

KépKép
boo

Lois! Nekem a 10:15-ös időpont jónak tűnik,ha a többieknek is :wink: De mindegy végülis. Nekem is lehet,hogy jönne a barátnőm.. Akkor te intézed a jegyeket?

Igazam lett a pénteki éjszakával kapcsolatban,borzalmas volt,ellenben a tegnapi annál jobb :arrow: megint átaludta az éjszakát Lili :lol: Voltunk délután az Alleeban a barátainkkal és Lilivel egyfolytában sétálni kellett,ha meg elfáradt,egyszerűen folytatta négykézláb a "sétát" :D Szóval jól elfáradt!! De könyörgöm,nem mehetünk minden nap valahová,hogy lefárasszam a gyerekem. Vagy mégis?! :D

Szonibaba! 15 órás alvás?? :shock: Úristen,én is biztos besz@rtam volna,hogy van valami baj. Ez rendszeres Bodzinál?

KépKép
KépKép
nyuszi81

Szonibaba!
[quote]A írta:lvás ügyileg asszem Bodzi viszi a pálmát: vmelyik nap du. 3-kor tettem le aludni és másnap reggel fél7-ig nyomta.

Ez nagyon durva! Igen, elvitte a pálmát azt hiszem! :D Én is kicsit betojtam volna, de hát persze, én már azon szoktam agyalni, ha valamelyik átaludja az egész éjszakát is, hogy valami gond van. (szóval nálunk annyira ritka)

Katy!
Igazából most nem is olvastam több hozzászólást, csak a tiedet a bölcsi miatt. Igazából meg is értelek, meg nem is. Én pont most vettem a lányoknak egy kisasztalt kis paddal együtt, hogy mostantól ott fogunk enni. És én is úgy csinálom, hogy amíg esznek, ott kell ülni. Ha felállnak, nem kapnak többet. NEm hinném, hogy másképp meg lehet nekik tanítani. Muszáj nekem is így csinálnom (pedig még nem voltunk bölcsiben, de ez tök egyértelmű számomra) , mivel különben az lesz, hogy majd föl -le pattognak, elszórják mindenfelé a kaját, nem is beszélve arról, hogy veszélyes szerintem evés közben menni, játszani. Szóval éhen biztos nem fognak halni.
Viszont a víz adására én is kibuktam volna. Még ha fordítva lenne megérteném, de a vízet sokkal könnyebb "elkészíteni".
Az alvás: hát az meg megint olyan dolog, hogy egyéni. Ha ő kettőt igényelne, akkor szerintem úgy kellene, kérdés, tudna e egyáltalán eludni, miközben a többi gyerek játszik, hangoskodik?
De hidd el neki nem olyan nehéz ez, tényleg neked a nehezebb. A gyerekek sokkal könnyebb változtatnak a szokásokon, mint mi felnőttek. Alkalmazkodóbbak sokkal! Szerintem 1-2 hónap és már semmi gond nem lesz!
Na, megyek, mert mi meg betegek vagyunk, bár most annyira eljátszanak már vagy 1 órája, hogy ide se jöttek hozzám. Én meg fő
zöcskézek. Na, kellett ne1kem mondani, Nati már itt is van, és azt hittem elnyomott valamit és elszállt, de nem! :shock: :shock: :lol: :lol:

Kép
pagika

Nyuszi!
Én intézem a jegyeket, de akkor mondjuk keddig mindenki nyilatkozzon, aki csatlakozna :D Nekem is a középső időpont a szimpatikus :)

Eddig:
Katy+Petra +3 fő
Boo+Miron
Nyuszi+Lili+1fő
Lois+Zétény

Boo!
Aranyos vagy, nem is gondoltam, hogy ennyire tetszett neked itt nálunk :roll: A fürdőméret a férjem agylövése volt, én ma már máshogy csinálnám, illetve lecsippentenék belőle e picit, hogy a másik mosdó is komplett fürdő legyen. Szerintem a zizzent hangulatú fürdőtől lett kissé eklektikus a hatású a ház, mert ehhez jön még hozzá a francia budoár hangulatú hálónk (már ha egyszer végre lesznek benne szekrények is :oops: )

Pécsi Ildikón mindig elámultam az Aranyemberben(kismilliószor láttam) szerintem gyönyörű volt, de szült egy gyereket és totál szétesett :shock:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Lois : én is, mi is mennénk, már írtam...vagy nem akarod :?: :roll: :twisted: :twisted: :twisted:

Kép
ikoka7

Ikoka!
bocsi, tudom, te szóltál először, nézd el nekem agyrágta anyuka vagyok :oops: :oops: :oops:

Eddig:
Katy+Petra +3 fő
Boo+Miron
Nyuszi+Lili+1fő
Ikoka+Zsombor
Lois+Zétény

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Sziasztok!

Bölcsi:

Tom szarul hangzik, de vhogy megértem a bölcsiseket is... :oops: HA egy Anyuka kívánságát teljesítik, akkor teljesíteni kell a másikét harmadikét... aztán lőttek a rendszernek, így nyilván az ő napjuknak is. Biztos elv is és szabályzat, mint ahogy Szonibabáéknak MArcija még alvás közben bepisil. Mondta hoz egy felhúzhatós pelust, egyszerűen működik, mégsem lehet. Addig nem aludhat ott. Vhol megértem mert ha már 15 gyerekre kell rángatni, akkor már csúszik időben az alvás..stb. más Anyuka mást akar bla bla ,szal tuti elv.
Pl. anno Mikor Roló pár napos volt és elvitték másik kórházba, reggel hatra jártam szoptatni és este kilencig voltam ott egy műanyag széken ülve. Három óránként kellett szoptatnom. Hiába a gyerekem aludt vagy éppen nem volt éhes. FEl kellett keltenem és tömnöm. DE volt olyan hogy nem volt éhes csak egy óra múlva akkor meg már nem etethettem meg. Borzalmas volt. Nehezen is értettem meg. Aztán persze tom, hogy azért volt mert nekik egy rendszer. Nem etethettek minden gyereket igény szerint. HA én tökösebb lettem volna kiharcoltam volna egy baba-mamam szobát ahol akkor kapja a kaját amikor én akarom. DE akkor még örültem hogy így is működök és nbincs baja Rolónak. Ma már nem így lenne. Gyakorlatilag az ő hibájukból szívtam egy csomót. És Roló is. :roll:

KépKép

KépKép
ronmay

Sziasztok,

Apa megjött, csomagja megkerült :lol: :lol: :lol: Nimród úgy bújt hozzá a reptéren, mint egy kismajom :D :D :D :D

Ikoka,

szuper az éjszakai alvás!

Éjjeli bagoly csak akkor tudok lenni, ha én is durmolok a fiammal napközben - így könnyű :lol: :lol: :lol:

Lois,

karácsonyi Ringatóra mi is jelentkezünk! ( Időpontilag a 10.15ös is belefér, így ebédre épp itthon leszünk majd. ) és beállok a sorba mediterránotthonranyálatcsorgatni Boo mögé :-)

Mesélj kicsit a CsiriBiri tornáról! Annyian mondják, de nem tudom, hogy ez miben más, mint ami pl itt van nálunk... miket csináltok?

Boo,

produkcióóóóóóóóóóóóóóóóóó :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nálunk az az új, hogy megy, és ő dobja ki a koszos pellust (és minden mást) a szemetesbe :-)
Ja, és már ő is fel tud mászni a csúszda lépcsőjén.

Akkor te az egész gyerekkorodat végigf@stad? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: bocsi :oops: :oops: :oops: :oops: basszus, mennyi idő volt mire rájöttetek?

Nem is gondoltam volna hogy fested a hajad :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Szonibaba,

a pálma kétségtelenül Bodzié! Eznagyondurvaaaaaaaaaaaaaaaa :shock:

Ronmay,

ez a kórházas sztori gáz... nekem is hasonlóan "pozitív" volt, csak én ugye császár után két nappal mentem két etetésre naponta... amikor először mentem, kiröhögtek, hogy mit akarok én itt hiszen még meg sem indult a tejem, hogy akarom megszoptatni. Hiába próbálkoztam hogy csak mellre szeretném tenni, mert az neki is jó és segít a tejtermelésnek is... aztán később kiderült hogy ezen az osztályon tök normálisak a nővérek csak az az egy volt kretén (amikor pl egy hét múlva a láz miatt voltunk egy másik osztályon, ugyancsak a Madarászban, adtak kölcsön mellszívót, meg átjöttek meglátogatni minket... )
De a rendszerben lehet valami, tuti hogy Nimród ezért is aludta át az éjszakát az első perctől, mert itt ez volt a rendszer, és megszokta (tuti nem volt könnyű szegényemnek az elején, biztos sírt sokat... hüpp-hüpp) na abbahagyom, mert bedepizek...

Képzeljétek, ma délelőtt közöltem apával, hogy tízórai után lelépek ebédig. (Ez két óra...) reakció:
- A: kocsit viszed, mert akkor mi elmennénk Picurral valahova.
- Én: Aigen, viszem :evil: :evil: :evil: (én is itthon szoktam szórakoztatni kocsi nélkül, max sétálni tudunk... )
- Én: (kabbe)

- A: megvárod még, míg elmegyek wc-re?
- Én: indulnék, mert akkor már nem is érdemes elmennem itthonról lassan... amúgy én sem tartom vissza, mikor ketten vagyunk itthon, megoldom, szerintem te is képes vagy rá

áááááááááááááááááááááááá... sikerült bűntudatot keltenie, és rohantam haza ebédre, hogy le tudjam tenni aludni. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Más:
programajánló jövő péntekre, akinek a Nagy Lajos nincs messze:
http://etc.minimano.hu/2010.09.17/jatsszvelem_fisher_price_klub.html

KépKép

KépKép
kispocok13

Lois!

Dodi+Botond :wink:
(És még lehet lesz kettő, de azt majd még mondom...)

KépKép

KépKép
kicsidodi

Eddig:

Katy+Petra +3 fő
Boo+Miron
Nyuszi+Lili+1fő
Ikoka+Zsombor
Pocok+Nimród
Dodi+Botond
Lois+Zétény

És akkor ha mindenkinek oké, akkor a 10.15-ös időpont :wink:
Ha senki többet harmadszor, akkor holnap intézném, visszaszívtam a keddet, mert láttam már, hogy más topikokban is zsizsegnek rá, szóval szerintem pikk-pakk betelnek a helyek :roll:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Lois! Mi négyen lennénk,mert a barátnőmnek van egy kislánya is :wink: :lol:

KépKép
KépKép
nyuszi81

sziasztok!
mi ma anyóséknál voltunk Kiara úgy felpörgött úgy,hogy nem is aludt
nappal csak a kocsiba hazafelé.
hulla vagyok,pedig semmit sem csináltunk.

nekem ma kellett volna megjönnie,de még mindig nem jött meg,
szóval megbeszéltük apával,h holnap tesztelek egyet... :roll: :roll: :roll:
ja és amúgy nekem percre pontosan megjött eddig...

Kép
Kép
csibe83

Kispocok!

Babaklub jól hangzik, sztem mi mennénk :wink: .

Lois!

Mi is szoktunk Almát hallgatni, és úgy szeretem nézni a koncertfelvételeket is :D . Enyémgyerek vlsz. totál extázisba vetné magát a nagyok közé :lol: .
Szóval nem megyünk el valamikor :roll: ?

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi!
Mi megyünk okt. 9.-én Almára :roll:

Csibe!
huhh, izgalmas :D És most lelkes izgalom van, vagy parázós izgalom?? :roll:

Pocok!
Apára rátapadó kismajom édes lehetett :D
Csiribiri torna :arrow: Inkább én tornázom (sok gyereklóbálás), végig mondókázás, meg énekelés, meg mókás torna feladatok, eszközökkel is, ilyesmi. Meg van egy kis játszóház is is, és az árban még benne van fél óra játszóház is.
Meg a helyet akartam elsősorban megnézni, hogy ide kijárhatunk e majd a nagy bazi télben, mikor nem lesz majd hova menni.

Nyuszi!
Oké, átírtam :D

Eddig:

Katy+Petra +3 fő
Boo+Miron
Nyuszi+Lili+2fő
Ikoka+Zsombor
Pocok+Nimród
Dodi+Botond
Lois+Zétény

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Van Kápmegyeren is csiribiri. Boo, Kispocok? (És persze bárlki aki eljönne odáig rendszeresen....)

KépKép

KépKép
kicsidodi

Lois!

Hová?! Hévízgyörkre? :roll: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi!
Eeegen, itt :wink:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

dodi!
Boldog Szülinapot!!!

lois!
inkább parázós egyenlőre...

Kép
Kép
csibe83

Dodikám!
Isten éltessen, füled meg érjen ameddig akarod :)

Akkor ha senki többet (Dodi, nektek kettőt?), akkor venném a jegyeket :D

Csibe!

És akkor már pisiltél?

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

lois még nem.
mégcsak ma megyek el tesztért...

Kép
Kép
csibe83

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 16:46-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!
hát most nem jönne jókor mégegy kisbaba,mert nem ez volt a "terv",
de ha jönni akart hát jöjjön...
biztos megoldjuk valahogy.

Kép
Kép
csibe83

Csak:

nagyonnagyon boldog szülinapot Dodiiiii!!!!!!!!

KépKép

KépKép
kispocok13

Kööööszzzziiiiiiiiiiiii :D :D :D

http://www.youtube.com/watch?v=hi3pbtrqy70
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kispocok!
Mi az, hogy "csak"?! :evil:
:lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Hogy csak ennyire jöttem, mert megyek szundizni... Kiffiam 6kor ébredt, nem nagyon tudott visszaaludni. Sztem fogat növeszt, mert sikítozik a lelkem... úh most 10.45kor beájult.

KépKép

KépKép
kispocok13

teszt megvan,már csak pisilnem kell...
kicsit izgulok...

Kép
Kép
csibe83

egyértelműen negatív lett a teszt,de azért még tesztelek.
direkt többet vettem...

Kép
Kép
csibe83

Túl vagyunk a mai bölcsin is...

Petra annyira meg van kavarva az alvással, hogy szombaton csak délelőtt aludt, tegnap meg dél körül két órát.

Ma éjjel fent voltunk 3 és fél órát. Nem sírt, csak beszélgetett, nem bírt aludni (mi sem). Ma persze volt böjtje. :roll:

Ma extra fáradt volt a bölcsiben, 2x is megpróbáltam letenni aludni, de természetesen nem bírt elaludni (67ezer motorozó kisgyerekkel körülvéve nyilván nekem is nehezen menne....). Sokat sírt, mert nagyon sokat esett.
Ma már be kellett mennem az udvarról 15 percre, azt szerencsére jól bírta, nem sírt utánam. :wink:

A mai kajálása se fog a gyomrára húzódni. De ma már rutinosan jól megtömtem otthon tejpéppel, így legalább nem aggódtam, hogy üres a poci. Reggelit egyáltalán nem evett a bölcsiben, az ebédből egy keveset.
Amúgy finoman főznek, csak ő olyankor túl álmos ahhoz, hogy egyen.

Egyébként én is megértem, hogy nem lehet mindenki kívánságát teljesíteni, csak azt nem értem, hogy akkor a két izraeli eredetű kislánynál (ikrek) miért tudják betartani, hogy nem adnak sertéshús eredetű termékeket. Még jó nagy betűkkel ki is van írva.
Ez kb. annyira indokolt orvosilag, mint hogy én vizet szeretnék adatni Petrának. :roll: :roll:

És az is teljesen rendben van, hogy nem lehet felállni az asztaltól, de könyörgöm, egy tizenegynéhány hónapos gyereknek talán egynél több napot kéne hagyni a szoktatásra. Legalább, amíg ott vagyok én is vele. :roll: :roll:

Szóval én megértem a rend és fegyelem lényegét, de nekik még nem megy ez máról holnapra. Eddig teljesen máshoz voltak szokva. Ma pl. a legidősebb kislány állt fel az asztaltól, aki MÁR 18 hónapos. És még neki se megy ilyen könnyen...

Lois!
az anyagiakat utalással intézzük?

Kép
katy76

Most indulunk sétálni tricajjal, szóval csak annyira jöttem, hogy estig még várok a jegyvétellel, remélem addig Dodi is reagál :roll:

Katy!

Ááá, dehogyis utaljatok, majd kövi talin elrendezzük. Úgy döntettem nem E-ticketeset kérek, hanem futárral lekérem rendes jegyformátumban, hogy szét tudjam osztani, és ne egy valakinél legyen és rá kelljen majd várni mindenkinek....(öööö...... pl. magamat ismerve :oops: :oops: :oops: :oops: )

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Boo, Lois!
Nem ijedtem meg, mert aznap kimaradt a napközbeni alvása és hulla fáradt volt, ennek tudtam be a maratoni szunyát. Kiszámoltam és igazából ha összeadjuk, akkor "csak" két órával aludt többet, mint egyébként szokott, csak azt most egyhuzamban nyomta. Úúúgy horkolt, haláli.
Azt nem írtam, h mindezt a mi ágyunkban követte el. Este 11-kor feküdtünk be mellé, mert akkor már nem akartam megbolygatni azzal, h beteszem az ágyába. Annyi volt a reakciója, h kómásan négykézlábra állt, lecsekkolt minket, mondtam neki, h aludjon tovább, mert alvásidő van. Erre szófogadó kiscsaj módjára visszafeküdt. Azt hittem megzabálom.

Lois!
Akkor a bölcsiszapulást majd külön megejtjük ;)

Nyuszi!
Nem rendszeres, ill. konkrétan ez volt az egyetlen eset idáig.

De most jól rámhoztátok a frászt, h micsoda nemtörődöm liba vagyok, mert én bizony nem ijedtem meg.

Pocok!
Apa-fia összebújás cuki lehetett.

Ha már szóba került Marci ovis pelusos ügye, akkor azért kicsit kiegészíteném, h bár értem én, h a szabály az szabály, nade: Marci egyik csoporttársának érzékeny a keze és csak párszor megmosta a kezét a helyi folyékony szappannal, mikoris úgy kiszáradt a keze, h be is kellett kenni. Erre az óvónéni szólt az anyukának, h hozzon be egy külön szappant, amire a gyerek nem allergiás és majd odafigyelnek, h azzal mosson kezet. Ezzel nem is lenne bajom, megértő vagyok én, csak annyit jegyeznék meg, h erre sztem sokkal bonyolultabb odafigyelni, mint arra, h a gyerek önállóan felveszi és leveszi a pelust, mivel a pizsi átvételhez úgyis ki kell menni a szekrényekhez. Akkor meg már nem mindegy, h mit rángat magára a gyerek? Nade mindegy, előbb utóbb majdcsak leszokik a pelussal alvásról.

Katy!
A víz adása sztem még indokoltabb is mint a sertéshúsmentes baromság. Bocsánat az arra érzékeny lelkületűektől, de az csak vallási baromság, az viszont, h nem akarod cukros szarral tömni a gyerekedet, egészségi szempontból tök rendben van.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Ja, olyan 550.- lesz kábé egy jegy a kezelési ktg. (90.-/db) és a GLS (65.-/db) jön rá a 400.-ra.
Remélem így is jó mindenkinek :wink:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Lois!

Bocsánat :oops: , maradjon a kettő, csak nekem, meg Botondank :wink: .

Ovi-rapid:
Nem értem én ezt a cukrosea dolgot :? . Bondéknál cukor nélkül adják, ez miért nem lehet egyezményes? Szokja meg a vizet a teaivó gyerek, ne fordítva :twisted:

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 16:47-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 16:50-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!
én is imádom a vidal termékeket!!!
próbáld ki ezt:
http://bookline.hu/product/home!execute ... tive_250ml
nekünk nagyon bejött és apa is imádja :wink: :wink: :wink:

Kép
Kép
csibe83

Boo

khm...csak itthon ez a normál eset, külföldön sajnos vagy sem tök más...nincsenek 3 évig otthon a poronttyal...

Értem én az érveket, nyilván
Szonibaba

Az ekcéma ugye eü probléma, ergo megoldják, a pelus húzogatás meg elv...

A nem húsevést naa azt nem értem, biztos csúsztattak a zsebbe egy kevéske aprót csak úgy vallásból.. :roll: :twisted:

KépKép

KépKép
ronmay

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 16:50-kor.

KépKép

KépKép
boo

Mondjuk én akkor se értem, hogy lehet lassan rászoktatni valamire egy gyereket.
Amúgy meg külföldön akkor sem maradnak 3 évig, még ha spórolnak is rá, max. 1- 1,5 évig. (mármint a legtöbb országban) és ott se mindenki jómódú.

Kép
pagika

Sziasztok Lanyok!

Van egy kis idom, gondoltam lejelentkezek :) Tobbszor benezek olvasni, de nagy kihivas utana reagalni, nagyon aktivak vagytok! :D
Mi nagyon jol vagyunk, Alex nagyon nagy fiu, es nagyon aranyos :D Egesz nap jon-megy, tesz-vesz, egyszer alszik kb fel 11-tol fel 1-ig, aztan 6, fel 7 korul megy aludni Raniaval egyutt reggelig.

Katy, kitartast kivanok neked, biztos nagyon nehez neked most, Petra meg nagyon ugyes kislany :) Nem hiszem, hogy az a keves tea, amit adnak neki, artani fog, ne aggodj... Viszont az en velemenyem szerint az, hogy a vallasi szokasokat figyelembe veszik, nagyon jo, Magyarorszagon ez nagy haladas...Itt ez termeszetes, sok kultura van egy helyen, es en is orulok, hogy tiszteletben fogjak tartani, hogy a gyerekeim vegetarianusok - azzal a tudattal nem tudnank beadni oket az oviba, hogy hust fognak enni. Lehet, hogy valakinek ez vallasi baromsag, meg ilyesmi, de az erintett embereknek nagyon fontos dolog.

Itt Angliaban 9 honap a fizetett gyes, aztan meg 3 honapot fizetetlenul lehet otthon maradni. Pont a szegenyek nem mennek vissza dolgozni, mert a segely sokszor tobb, mint amit keresnenek...A gazdagok sietnek vissza a jol fizeto allasukhoz, karrierjukhoz.
Vendég

Sziasztok!

Csak egy gyors hozzászólás erejéig. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Valóban nem lenne megerőltető inkább vizet adni egy gyereknek, még ha a többiek teát isznak is. :? Arról már nem is beszélve, hogy ha ők is vizet innának tea helyett, akkor az mennyivel egészségesebb (és olcsóbb is) lenne. :roll: :roll: :roll: :? Az oviban is mondták, hogy nagyon sok szülő panaszkodik, hogy a teán kívűl mást nem hajlandó meginni a gyerek (ami mondjuk valószínűleg nem rajta múlt, de mindegy :roll: ). Ezért leginkább tej, kakaó, és víz van. Tea csak gyümölcsteaként, ohne cukor!
Leginkább talán ronmay-jel értek egyet. :roll: A vallási részhez nem tudok mit szólni, de azért ez kivételes eset. Nem működik így minden egyes bölcsödében, óvódában, minden felekezetnél. Ők valamiért bevállalták. Passz. :roll: (Lövésem sincs, de nem lennék meglepve, ha nem létezne zsidó fenntartású óvóda. :roll: Már csak azért is, mert az ő speciális étlezési szokásaik túl mennek a disznóhús tilalmán. :roll: :roll: :roll: )
Az ekcéma tényleg egészégügyi probléma, mint például az asztma, amire fokozottan kell, hogy figyeljenek. A pelus viszont elvi kérdés (helyesebben szólva nincs rá kapacitásuk :roll: :? :( ). (Az más kérdés, hogy egy magánoviban nem feltétlenül kizáró ok, ha a délutáni alváshoz kell. :roll: :roll: )

Ami pedig a kajálást illeti.
A mi hibánkból (illetve legfőképpen az enyémből :oops: :oops: :oops: ) adódóan Manó csak mostanra tette magáévá a nemállunkfelazasztaltólamígbenemfejeztemindenkicímű dolgot. De azt, hogy evés közben nyugton marad, és nem áll fel, meg iceg-ficeg, azt már korán megtanítottam neki. Már nem etetőszékben evett, hanem a kispadjában, amit ugyanolyan könnyen lehet használni, mint egy ki széket, és asztalt. 11 hónapos volt, amikor kapta, és záros határidőn belül meguntam, hogy folyton fel-le ugrál, és forog jobbra-balra mondván, hogy milyen vicces. :x :x :x :x 2-3 étkezés alatt megtanulta, hogy csak akkor van kaja, ha nyugton ül. Ha nyújtottam felé a kanalat, és felállt, akkor vissza húztam előle. Csak akkor kaphatta be, ha nyugiban ült. Eleinte viccesnek találta, aztán amikor rájött, hogy én ezt komolyan goldolom, akkor már nem annyira. Reklamált, el is húzódott a kaja rendesen, de hamar megtanulta. :roll: :roll: :twisted: :twisted: :) :) :) Azóta legfeljebb az volt a baj, hogy nem volt hajlandó leülni. De ha leült, akkor onnantól már okés volt. :)
Hugi még nem tud így enni. Őszintén szólva még nem volt kedvem megtanítani. :roll: :roll: :oops: :oops: :oops:

Nem szeretnék túl nagy hülyeséget mondani :roll: :roll: :oops: :oops: , de legjobb emlékeim szerint az amiknál már 6 hét után sipirc van vissza dolgozni. :roll: :roll: :roll: :roll: (2 ország van, amit általában nem szoktam mérvadónak tekinteni: az USA és Japán. Mindkettő egy másik bolygóról származik, az tuti. :roll: :roll: :lol: :lol: Gazdasági, politikai szempontból időnként Svácjot csapom hozzá harmadiknak. Ők is erősen más műfaj. :roll: :roll: )

Kép
Kép
200907?

Boo

Kinek mi a normális...én nem tudnék otthon lenni 3 évet, én és a gyerek is megszívná és ezt nyíltan vállalom. Ha nem jött volna kettecske Roló 2 éves korában visszamentem volna dolgozni...és nem feltétlenül a pénz miatt.
Egy ismerősöm Franciaországban lakik és ott is szült. Ott visszamennek dolgozni 3 hó után és leszarják az egész szoptatást :twisted: Ő 2 év után adta bölcsibe, addig otthon.

KépKép

KépKép
ronmay

Niki

A gyerekeid maguktól vegák?Vagy szimplán ti nem akartok húst adni nekik?Vagy esetleg más okból? Ti is vegák vagytok? Ha igen, nem gond ha megkérdem miért? :roll:

KépKép

KépKép
ronmay

Ronmay, nem gond egyaltalan, hogy megkerded :)

Mi is vegetarianusok vagyunk, igy Rania es Alex sem eszik hust. Az oka: A parom mar 15 eve vegetarianus, akkor talalkozott a hindu vallassal, ami tobbek kozott azt tanitja, hogy ne olj, nemcsak embert, de allatot sem. En a megismerkedesunk utan kovettem ot a vegetarianus taplalkozasban, o mar nagy szakerto volt, igy konnyu dolgom volt, irto finomakat fozott, es kivulrol tudta az etelek taperteket. (Engem egyebkent mar regota vonzott a vegetarianus taplalkozas, egyszer meg is probaltam, de mivel a csaladnak hust kellett foznom, nem sikerult hosszu tavon..)

Egy szo, mint szaz, mi eszerint elunk, etkezunk, igy termeszetesen kovetkezik, hogy ezt az eletmodot tanitjuk, adjuk at a gyerekeinknek.
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 16:51-kor.

KépKép

KépKép
boo

Vegaság :arrow: Mijujjdenem :oops: :oops: :oops:
Én azért bírnék kevesebb húst is, de énFérj durván ragadozó :roll:

Talizás :arrow: Mi elég sűrűn vagyunk a héten (holnap Ringató, csüt-csiribiri) szóval mi passzoljuk.
Mi nagyon élvezzünk a jó időt, én tegnap és ma is órákig napoztam, míg Ded szunnyadt, barnább vagyok, mint nyáron voltam :)

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Sziasztok !

Niki : dejóóó, hogy néha Te is vagy, jó hallani rólatok.

Vegaság : nekem lételemem a hús, de szeretnék én is változtatni a húsevés és a főzelékek, tészták , saláták terén ez utóbbiak javára. Most , hogy már enyémgyerek is lassan mindenevő, újfent szerepel a repertoárban jóóópár olyan étel, ami az elmúlt 6 évben Párom válogatóssága miatt elmaradozott, illetve nagyon ritkán volt csak nekem. Végülis nem is válogatós annyira :wink: :roll:, csak semmilyen főzeléket és tejszínes "fehér" színű ételt nem szeret. Azt Ő sem tudja, hogy pontosan miért is nem, amikor pl. egy étel minden alkotóelemét szereti más formában. Na mindegy , majd mi Zsombival eszünk finomakat.

A reggeleket és az estét leszámítva, amikor baromi hideg van már, nagyon szép idő van . Mi benne vagyunk egy babataliban csütörtökön 3-tól ( szundi után ) , pénteken viszont már délelőttől is akár, aztán majd alszik a babakocsiban.

Gyerekem csupa plezúr. Vasárnap a játszótéren egy kislány arcon rúgta, ahogy másztak fel a csúszdához. Nem tartottunk megfelelő követési távolságot és a kislány ( aki egy tök aranyos , cserfes csajszi ( 7-8 éves ) és már egy ideje együtt játszottak ) hátrarúgott. Hú , volt nagy sírás.....fél percig , aztán folytatódott a játék , miután a csajszi kisajnálkozta magát és sűrű elnézést kért.
Hétfőn a sütőajtót húzta ki a Kicsifiam és lefejelte : van egy nagy csík a homlokán. Erre csak annyi volt a reakciója, hogy megfogta két kézzel a homlokát és azt mondta : aaaaa. :roll: :lol:

Ha kap panadolt éjszakára akkor reggel 5-ig alszik.

Szonibaba azt hiszem Te csodálkoztál, hogy hogy lehet egyszerre 4 fogat növeszteni. Sehogy. :wink: 6-OT NÖVESZT ! :roll: :twisted: Nem csak az örlők nőnek ezerrel, hanem a szemfogak is, ha jól láttam tegnap , akkor már azok is áttörték az ínyét. Szegény Kicsim !

Felébredt :arrow:

Kép
ikoka7

Ikoka!
EnyémGyerek is rémesen néz ki, eljátszottuk a triciklivel a Dodi(??) által lemodellezett esetet, tolta a kosaránál alul, kosár átbillent, gyerekem az élére fejjel rá, most egy csúnya holdacska seb van a fején :?
6 fog?? Te jó ég...nálunk tegnap volt némi szenvedés, bár ezt is inkább én produkáltam, a bölcsességfogam növesztésével :oops: :oops: :oops: Gyerekem az macsósan tűr :roll:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?